Legfontosabb > Bútor

Üvegajtók a fürdõszobához: az üvegajtók fajtái, áttekintése azok előnyeirõl és hátrányairól

A belső tér minden elemének ügyességi kiválasztásától függ a helyiség jellege. Az eredeti tervezési megoldások segítenek egy kicsit kifinomultságnak és eleganciának. Ma egy trend: pasztell színek, természetes anyagok, sima vonalak és görbék. A tervezők rendelkezésére bocsátott anyagok közül az üveg megfelel minden modern követelménynek és specifikációnak.

Tartós és környezetbarát, gyakran használják a válaszfalak és ajtók gyártásához. Ma az üveg fürdőszobaajtó egyre népszerűbb. Használatuk nem csak divatos trend, hanem remek lehetőség arra, hogy bármilyen stílusban - a klasszikustól a hi-techig - egy érdekes, modern belső teret hozzon létre. Üvegajtók lehetnek és átlátszatlan, fényes, lenyűgöző felületűek, különböző vastagságúak és méretűek.

Üvegajtók - luxus és stílus

Az üvegajtó nem csak trend. Üvegajtók a fürdőszobába - stílusos, szép, praktikus. A fürdőszobában levő üvegajtó választása a lakók szokatlan gondolkodásáról szól.

Ez az üvegajtó lehet a csúcspont, amelyen a belső tér benyomása függ. Előnye a természetes anyagoknak a belső térben, például az üvegben, kifinomult stílusú, futurisztikus és csúcstechnológiájú rajzolókat adnak. Ezenkívül az üveg tökéletesen kombinálható az összes összetételű anyaggal.

Gyönyörű, gyönyörű, beágyazott vagy festett ólomüveg ablakokkal, a fürdőszoba üvegajtója a belső tágasságot, a könnyedséget és a nagyszerű kezdetet szolgálja otthonának belső frissítésére.

Mielőtt megvásárolná az üvegajtókat a fürdőkádban, meg kell vizsgálnia azok tulajdonságait - hogyan hasonlítanak más ajtókhoz, és hogyan különböznek szignifikánsan. A valódi szakemberek segítenek nekünk kitalálni. Megosztják ismereteiket és segítenek navigálni a választásban:

Milyen üvegajtók vannak?

Tehát, az üvegajtók beszerzése a fürdőszobába, tudnia kell, hogy ezek a következők:

 • csuklós (lehet egy vagy két levél a csuklópánton, azonos vagy különböző méretű és csak egy irányban nyílik);
 • inga (befelé és kifelé nyíló);
 • mozgatható (oldalirányban, a fal mentén);
 • csúszó (két ajtó, két irányban csúsztatva).

A függesztett ajtók speciális mennyezetre, padlóra vagy falakra vannak rögzítve.

A fürdőszobába csúsztatható üvegajtókhoz görgősmechanizmusra van szükség, amely szerint a szárnynak könnyen elmozdulnia kell. A mechanizmus nem túl bonyolult, de helyes telepítése fontos, hogy a gördülõkocsi a csapágyakon könnyedén és könnyedén mozogjon a vezetõsín mentén.

A legkedveltebb a csúszós design (a la szekrény). Kényelmes, ergonómikus és stílusos megjelenésű. Ez a design helyet takarít meg.

Az ajtóüveg panel méretei szinte ugyanolyanok, mint a szabványosak. Az egyetlen dolog, amit ebben az esetben figyelembe kell venni, hogy az üvegajtók nem csak a keretre, hanem közvetlenül a nyílásra is felszerelhetők.

Igaz, az ajtókeret jelenléte növeli a helyiség hangszigetelését.

Az üvegajtók formatervezése az alábbiakra oszlik:

 • Rectilinear (hagyományos téglalap alakú, amely standard a lakások átépítése nélkül).
 • Kanyargós (radiálisak is - kényelmes, ha a falakat és az ajtót kerekítik). Jellemző: korlátozások vannak a radiális ajtók magasságában (ez nem haladhatja meg a 198 cm-t és a szélességet (optimális - 100-600 cm).

Az üveg fürdőajtók előnyei

Az üvegajtót a fürdőszobában fel lehet felejteni a "duzzadt" fa panelek, penész és penész az ajtókeret alatt, amely a magas páratartalom miatt üldözi a régi ajtót.

Az üvegajtók fontos jellemzői:

 • vízállóság;
 • szilárdság;
 • környezetbarát;
 • higiénia;
 • egyszerű kezelhetőség és karbantartás.

Az űrtakarékosság fontos tényező, amely növeli az üvegszerkezetek vonzerejét. Az üveg plaszticitásának köszönhetően bármely ajtó konfigurációját és alakját létrehozhatja. A kompakt üvegszerkezet kevesebb helyet foglal el, és vizuálisan növeli a helyet. Az üveg átlátszósága miatt több fény jut be a helyiségbe.

Az üveg bőséges tervezési lehetőséget biztosít számunkra - az üvegajtók stílusának és exkluzív kialakításának köszönhetően sok változata érdekes megoldásoknak alig büszkélkedhet más anyagokkal. Az üveg lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen alakú ajtólapot készítsen, beleértve a kanyarokat is.

A fürdőben található biztonsági üvegtípusok:

 • edzett üveg (az üveg magas hőmérséklet hatására megkeményedik);
 • Triplex (átlátszó védőfólia van az üveg belsejében);
 • az egyesített struktúra (a tartalék merev film egy vagy két féltől származik).

Jellemzők üvegajtók

Meglepő módon az üveg kiváló hangszigetelő anyag. Hermetikus tömítésekkel együtt az ajtók ajtónyílása szorosan lezáródik, megakadályozva a rajzolást és a felesleges hangok behatolását.

Meg kell jegyeznünk az üvegszerkezet erejét is. Hat-tizenkét milliméter, amelyek az üvegajtók optimális vastagságát alkotják, lehetővé teszik számukra, hogy elég hosszú ideig szolgáljanak.

Ha az ajtó alapú edzett üvegre épül, szinte lehetetlen megszakítani, hacsak nem célszerű megtenni, mert tízszer erősebb, mint a hagyományos üveg.

Ha vannak gyermekeik a családban, akkor néhány szakértő azt javasolja, hogy egy "foglalás" filmet is "karoljon" az ajtón. Lehetséges, hogy az ajtót ne temperált üvegből rendeljék, hanem "triplex" típusú rendszerrel. Ebben az esetben, üveg előállításakor polimer réteget használnak, és semmilyen körülmények között nem képes szétszóródni, ha ütött. Súlyos károsodás esetén (ütközés esetén) csak a szerkezet belsejében tört össze.

Az üvegajtók hátrányai

Vannak üvegajtók és hátrányok. Az első a fröccsenés és a kondenzáció. A fürdőszobának kiváló szellőzést kell biztosítania a túlzott nedvesség megakadályozására), és speciális bevonatot lehet alkalmazni az üvegre, ami megakadályozza a páralecsapódást is.

A második hátrány a magas költségek. Igaz, ez a tétel ritkán kezeli az árnyékot az üvegajtók súlyos kínálatával szemben a hagyományosaknál.

Az üvegszerkezetek eredetisége, a kiváló megjelenésük és a különböző árfekvésű modellek sokasága kiváló alkalmat kínál arra, hogy minden pénztárca ajtaját kiválasszák.

Az üvegszerkezetek költsége

Az üvegajtó árát számos különböző, többé-kevésbé fontos tényező befolyásolja. Csak a legfontosabbakat nevezzük meg:

 • a helyiség egyedi építészeti jellemzői;
 • a szerkezet méretei
 • azoknak az anyagoknak a költségeit, amelyekből az ajtókat készítik;
 • a dekoráció típusa és mennyisége;
 • a tartozékok minősége;
 • az üvegajtók dekoratív feldolgozásának módszerei;
 • a telepítés bonyolultsága.

A nem szabványos méretek, a különböző anyagok kombinációja, az egyedi rajzolás az ajtókon nagyobb költséggel jár, mint a szabványos modellek mérete és kialakítása.

Üvegajtók: mítoszok és valóság

Tekintettel arra, hogy a fürdőszobában a házban elegendő hely van, az üveg átlátszó tulajdonságai néha jelentős akadályt jelentenek a belső újítások megvalósításában.

Valójában az ilyen típusú ajtó abszolút átláthatósága egy másik mítosz. Az üvegajtók gyártásánál régóta használják az edzett üvegt vagy triplexet, ami jelentősen csökkenti vagy teljesen eltávolítja az átlátszóságot.

Ráadásul a statisztikák azt mutatják, hogy teljesen átlátszó üveg lángoló támogatói vannak, de csak 5% -uk van. A többi, szemben a teljesen matt üveg népszerűségével, az átláthatóság 35-40% -át teszi ki.

Ezért sokféleképpen fejlesztették ki, amelyek lehetővé teszik, hogy az ajtóüveg üvegtáblával bevonva legyen.

Az üvegfelület dekoratív feldolgozásának módszerei:

 • A rendelésre készített minták domborúak, barázdáltak, domború vagy homorú alakúak, az üveg tökéletesen alakítható bármilyen textúra illeszkedéséhez.
 • Színes üvegablak - díszíti az ajtó üvegfelületét egy több színű üveg elemek mozaikjával. Ezenkívül a fuzionálás most népszerű - összeolvasztja a többszínű üveg puzzle különféle részeit.
 • Festett mintázat ólomüveg festékekkel.
 • Matting, permetezés, tonizálás.
 • Művészeti metszet.
 • Fényképnyomtatás.
 • A megkönnyebbülés és a színes filmek beillesztése az üvegre.

Fontos beszerelési árnyalatok

A fürdőszobai üvegajtókhoz általában rozsdamentes acélból vagy krómozott bronzból készült rögzítőelemeket és szerelvényeket ugyanabból a gyártóból kell választani, mint maguk az ajtók, így a csuklópántok, fogantyúk, csuklók, szerelvények, reteszek és klipek ideálisan illeszkednek az üvegtárgyhoz.

A fürdőszoba üvegajtója nem igényel különös gondosságot. Sokkal könnyebb gondozni, mint fém, fa vagy polimer analógok esetében.

Egy tiszta, száraz ruhával ideális a szeszélyes és drága szerelvényekhez, egy nem-súroló speciális permetező szerszámot kell használni az üvegfelülethez.

Az üvegajtók felszerelése bizonyos ismereteket, jó készségeket és tapasztalatokat igényel. Annak érdekében, hogy a végén egyes részek ne legyenek "feleslegesek", vagy az üvegtálca ne menjen "tervezési repedésekre", jobb, ha a szakemberek számára az ajtó felszerelését bízza meg.

Az üvegajtók bonyolultságának szintje, mint bármi más, a típusától függ. A rejtekhelyeket felhajtható, mozgatható, csúszó-gördülő mechanizmusokra szerelik fel.

Az üvegajtók telepítésének lépésről lépésre így néz ki:

 • szerelt ajtókeret, ha van;
 • megjelölés történik;
 • minden rögzítőelemet fel kell szerelni;
 • ajtók vannak szerelve;
 • a tartozékok létre vannak hozva;
 • az ajtók állíthatóak.

Vásárolni vagy nem vásárolni?

Az üvegajtók ára két-kétszázezer rubel.

Ha a legolcsóbb üvegmodellek általában nem hordoznak művészi értéket, keményített szaténanyagból készülnek, szabványos méretűek, akkor akár 20 ezer modell is készül kifinomultabb innovatív technológiák felhasználásával.

Jellegekhez hasonlítanak, egy mágikus barlang bejáratához, a festészet klasszikus művészeti vászonjához.

Az ilyen ajtók az egyéni vázlatok szerint készültek, nagyon különleges felülettel rendelkeznek, amelyek a világ minden tekintetben játszanak, és igazi csoda érzését keltik. Az ügyfél kérésére különböző díszítmények és matricák díszítik őket.

De a dekoráció nem a fő dolog. Minél drágább az ajtó, annál jobb a szerelvény, annál hosszabb a garancia. A megfelelő használat és gondozás miatt az ilyen ajtók sok éven át nemcsak az Ön számára, hanem a gyermekei számára is tartanak.

Gyártó kiválasztása

Ma az üvegajtók hazai gyártói között az AKMA az 1991-ben, Szentpéterváron alapított vezető.

A cég szakemberei különböző kialakítású és üvegajtós költségeket fejlesztettek ki.

A cég katalógusában a fénysorozat matt és átlátszó laconikus modelljei (4500 rubel), az Illusion sorozatból származó minták (5000-8000 rubel), a Florid színes betétek (7000-14 000 rubel), eredeti modellek a Fantasy sorozatból (14 000 rubelből).

A sorozat minden modelljét egyedülálló technológiája szerint gyártják. A Flowers sorozat csúcspontja, a fejlesztők készítették a virágrajzokat, és az Emalit sorozat - a gyártás anyaga.

A sorozat minden modellje reflex üvegből készült, amely hozzájárul az ajtó megvilágított oldalának fényvisszaveréséhez.

Az Astral-Design egy másik népszerű üvegszerkezet gyártója, amely az eredeti belső megoldásokat fejlesztette ki ajtószerkezetekkel. A funkció - tolóajtó a texturált üveg a fürdőszobában vagy szobában. Köszönhetően egy érdekes textúrának, a belső tér különleges varázsa van.

Csiszolt üvegajtók - tökéletes választás a fürdőszobában

A fürdőszoba és a WC bejáratának kiválasztása nagyon fontos és ugyanakkor nehéz feladat. Mindannyian hozzászoktunk ahhoz a tényhez, hogy a hagyományosan fából készült ajtókat általában a fürdőszobában helyezik el. De itt kell feltétlenül felvenni a gyártót, és tisztességes termékeket keresni, hogy a fa ne szenvedjen a nedves környezetben. A fémajtó esztétikai szempontból kifejezéstelenül néz ki, és a műanyag hosszú ideig szolgál, de gyorsan elveszíti megjelenését. Ha kompromisszumot szeretne találni a megbízhatóság, a funkcionalitás és a szépség között, akkor figyeljen a csiszolt üvegajtókra. Számos struktúrát kínálnak számukra, díszíthetõk rajzokkal, ólomüveg ablakokkal, filmekkel vagy permetezéssel stb. Ugyanakkor az üveg ideális megoldás a fürdőszobában a deformációval szembeni ellenállása miatt.

előnyök

Beszéljünk részletesebben az üvegajtók előnyeiről. A listájuk a következőket tartalmazza:

 • magas hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Ha nem szereted a víz hangos hangját, akkor egy üvegajtóval egy probléma kevesebb lesz;
 • a napsütéses szín áthaladása. Ennek köszönhetően a szoba világosabb és tágasabb lesz;
 • nincs maró hatás;
 • ellenáll a magas páratartalomnak;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • a gombafejlődésre és a penészre való hajlam;
 • egyszerű gondozás és gyors telepítés;
 • megbízhatóság és környezetbarát;
 • ütésállóság. A modern technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy nagy szilárdságú üvegeket érjünk el, amely nem könnyű megtörni;
 • a terem vizuális terjeszkedése és a magán környezet megteremtésének képessége, hiszen annak ellenére, hogy az üveg fényt sugároz, a homályos ajtók nem engedik meg, hogy mi történik mögöttük, de csak egy megközelítő képet adnak az objektumok körvonalairól;
 • ésszerű árakat, amelyek igen széles körben szerepelnek.

Amint látja, az üvegajtók előnyei bőségesek, nem is beszélve arról, hogy megfelelnek a legújabb design trendeknek. A számukra érkezett divat Európából származott, de az elképzelés szilárdan megfogalmazódott és folyamatosan fejlődik.

Használat előnyei a fürdőszobában

Különösen a fürdőszoba és a fürdőszoba vonatkozásában az üvegajtók bizonyos előnyökkel rendelkeznek:

 • ezeknek köszönhetően megbízható vizuális barrier képződik. Az ajtó mögött nehéz lesz látni semmit, de egyúttal a fénykapacitás miatt is segítenek megbirkózni a zárt terekről való félelemmel;
 • az üvegajtók nem deformálódnak, amikor a víz megüti. Paraméterük változatlan marad a hőmérséklet és a páratartalom függvényében;
 • üveg biztonságos és biztonságos. Még akkor is, ha egy nagyon erős mechanikai beavatkozás miatt megszakad, nem okoz semmilyen kárt;
 • mint már említettük, az üveg magas zajszigeteléssel rendelkezik;
 • üvegajtó kombinálva a fürdőszobában;
 • Teljesen biztos lehet benne, hogy a káros baktériumok nem fognak fejlődni az ajtón, mivel az üveg higiénikus;
 • az üvegajtó eredeti és érdekes. Rengeteg helyet adnak a képzeletnek, mivel lehetővé teszik számukra, hogy hatalmas ötleteket hozzanak létre díszítésére.

Homályos üvegek

A csiszolt üvegajtók feldolgozása után szerezhetik meg tulajdonságaikat, amelyeket különböző technológiák alkalmazásával végzik:

 • Homokfúvási módszer. Ez egy módszer az üveg megmunkálásához speciális berendezések használatával. A matrac maga homokfúvott kamrában zajlik. Az üveg teljes felületét laza csiszolóanyag áramolja. Apró részecskéi elpusztítják az üveg felső rétegét, ami miatt matt hatás érhető el. Néha a csiszolóanyagok frakcionált homokot vagy alumínium-oxidot használnak.
 • Pörkölő bevonatok. Lehetővé teszik a szőnyeg hatásának elérését, de a felület nem nagyon sima. A kalcinált bevonattal bevont üveg meglehetősen magas költségekkel bír, viszont a tapadást hosszú ideig tartják fenn.
 • Kerámia festékek. A poliuretánnal készült festékek alkalmazásának köszönhetően a kompozíció a szőnyeg hatását is érinti. Ez a módszer sokkal könnyebb homokfúvás. De a végtermék meglehetősen költséges a fogyóeszközök magas költsége miatt. Ebben az esetben idővel a bevonat törölhető.
 • Kémiai maratás. Számos kémiai kezelés jelentős hasonlóságot mutat. Szinte mindenütt használtak hidrogén-fluoridot. A kémiai módszerek nagyon jó minőségű, matt felületet érhetnek el. Az alkalmazott készítmények azonban számos komponenst tartalmaznak, így az eljárás csak ipari használatra alkalmas. Több egyszerű és olcsó formuláció létezik folyékony üveg vagy zselatin alapon, de nehéz alkalmazni és alacsonyabb felületminőséget biztosítani.

Üvegfagylalt fürdőszobaajtók

Majdnem minden nap a fürdőszobába látogat, és véget ér vele. Ezért kell vigyázni a maximális kényelem biztosítására. A mosogató üveges üvegajtók nemcsak a magán légkör kialakítását segítik elő, hanem sokkal kényelmesebbé teszik a teljes belső teret.

Miért növeli a szoba kényelmét?

A valóban modern belső részeként az üvegajtók mind vizuálisan vonzóak, mind funkcionálisak. Nemcsak a szobák elhatárolására használják őket. A teljesítmény tekintetében az ilyen ajtók jelentősen meghaladják a klasszikus megoldásokat (amelyek laminált forgácslapból vagy hasonló anyagokból készülnek).

Például a homályos és színezett üvegajtók nagy áttetszőséggel rendelkeznek - ugyanakkor megőrzik homályosságukat. Ezért a fürdõszobát egyszerre magán- és vizuálisan tágra készíti. A szoba csak árnyékos helyeken marad, mivel a diffúz fény a távoli sarkokba is behatol.

Az üveg szigetelési tulajdonságai további fontos előnyt jelentenek - a hőmérséklet-gradiens csökkentése a helyiségben. A klasszikus ajtók könnyen átjárhatnak a folyosóról vagy más szomszédos területekről a fürdőszobába. Ugyanakkor az üveg megtartja a hőt, ahol szükséges. Ezért van egy ilyen ajtóval ellátott fürdőszoba is.

A modern festéstechnika és az üvegezésű üvegajtóknak köszönhetően teljesen átlátszatlan. Nagyfokú magánéletet biztosítanak, ami különösen akkor lesz szükség, ha több ember különböző nemű emberrel rendelkezik a házban. És ha maximális védelmet szeretne nyújtani a véletlen jogosulatlan vizuális érintkezéssel szemben, akkor gondosan meg kell vásárolnia a matt zsalu partíciókat is.

Ezért csak egy zavaros üvegajtót kell venni a zuhanyzóban vagy a fürdőszobában, mivel ez a szoba azonnal különösen kényelmes és modern lesz.

De ez nem minden oka annak, hogy fagyott üvegajtókat vásárolnak a fürdőszobába. Az ilyen termékeket a tartósság, a higiénia és a praktikusság is megkülönbözteti.

Üvegajtók a fürdőszobához és a WC-hez

Üvegajtók fürdőszoba és WC - stílusos, funkcionális és kényelmes. Az üvegajtós kialakítások eredetiek a belső térben. A "BSK" üvegtársaságnál kiviteli ajtókat rendelhet az üvegből a WC-ig és a fürdőszobába.

Az üvegajtók jellemzői és előnyei

Az üveg ellenáll a nedvességnek és a hőmérsékleti ingadozásoknak, ami különösen fontos a WC-helyiségek számára. A mosdóhoz való üvegajtók felszerelése lehetővé teszi számodra, hogy felbecsüld e termékek összes előnyét:

 • ütésálló;
 • deformációnak nincs kitéve;
 • kiváló hangszigeteléssel rendelkeznek;
 • higiénikus és könnyen tisztítható;
 • nem érdekel az ellátás.

Gyártási technológia, üvegfajták

Üvegtáblákat készítünk a mosdóba a nehéz üvegből, az utolsó kikapcsolt állapotban. Is használunk triplex - szerkezet, amely üveglapok ragasztott polimer film. A Triplex megnövelte a tartósságot és teljesen biztonságos. Még akkor is, ha az üveg sérült, a töredékek rögzítve lesznek a filmen, és nem lesznek képesek ártani.

A fürdőszobában lévő üvegajtóra sötétített, matt vagy színezett üveg kerül felhasználásra, ami megbízhatóan elrejti a szemét a szemétől, és a magánélet tisztaságát biztosítja. Ugyanakkor az anyag jó fényáteresztő képességgel rendelkezik.

Fagyott üveg fürdőszobaajtó

A higiéniai nyílások nyilvántartása saját hagyományokkal rendelkezik, és az üvegszelepek felszerelése nem biztosított számukra. És a teljesen áttetsző lapról készült vásznak egészen a közelmúltig nem volt kérdés. Azonban, hogy megváltoztassa a fürdőszobát, hozzátéve, hogy a levegős, stílusos és praktikus elem, sok tulajdonos gondolta. Napjainkban méltó alternatívája volt a siket akadályoknak - a mosdó és a mosdó üveges üvegajtói.

A feldolgozás áttetszővé teszi a tervezést - számukra csak az objektumok hozzávetőleges alakját lehet látni. Ezzel:

 • a homályos felület részben fényt bocsát ki, és hiányzik egy ablak nélküli szobában;
 • a világosabb kis tér tágasabb, szabad és vendégszeretőbbnek tűnik;
 • A matt üveg ajtó egy sokoldalú dekoráció, amely tökéletesen illeszkedik minden anyaghoz, színhez, tervezési irányhoz;
 • a termékek magassági működési tulajdonságai. A fából készült ajtókkal ellentétben sikeresen ellenállnak a víz hatásainak, nem szívják fel a gőzt és a szagokat, és a hőmérsékletváltozás hatására megtartják geometriájukat. Az ilyen modellek nem igényelnek különösebb gondosságot - elegendő üveg és puha ruhát kell tisztítani.

Mielőtt üveges üvegajtókat vásárolna a fürdőszobába, figyelembe kell vennie, hogy amikor nedves, átláthatóvá válhatnak. Ezért a telepítés javasolt kétoldalas szalaggal vagy a kezelt oldalával szemben.

Hogyan kap jó minőségű termékeket?

Biztonsági üveg - az átfedő szerkezetek lakóhelyiségekben történő használatának fő feltétele. A fürdőszobában és a WC-ben csiszolt ajtók készítésével a modern gyártók a rétegek között ragasztós filmhez fordulnak az edzett vagy laminált anyaghoz. Különleges műanyag - polikarbonát vagy plexiüveg használata is lehetséges.

A felületek kezelésére számos módszer létezik:

 1. mechanikus, homokszórók használatával. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a teljes vásznat mattazzuk, vagy hozzon létre rajta minden mintát. Ugyanazon termék lehet szomszédos, különböző fokú átlátszóságú terület;
 2. kémiai, beleértve a paszták használatát hidrogén-fluoriddal. Az eredmény egy matt, üveges fürdőszobai ajtó selymes kivitelben, jelentős érdesség nélkül. Az ilyen modellek nem hagynak zsíros foltokat, ujjlenyomatokat, karcolásokat stb.

A szelepeknél egyszerűbb és megfizethetőbb díszítési lehetőség is van: festék bevonat az egyik oldalon vagy polimer film ragasztása.

konfigurációs jellemzői

A fürdőszobáknak sajátosságaik vannak. Biztosítani kell őket, ami azt jelenti, hogy a szokásos retesz helyett a zárak vannak felszerelve, amelyek belülről vezérelhetők. A gőz szomszédos helyiségekben való elterjedésének megakadályozása érdekében szilikon tömítéssel vannak felszerelve. A fém kiegészítőknek ellenállniuk kell a korróziónak. A kádban lévő matt ajtó ára a tartozékok kiválasztásától függ.

Üvegajtók a fürdőszobába.

Üvegajtók a fürdőszobába

A tervező tervezési döntései mindig eredetiek, egyediek és szokatlanok. Az ilyen megoldások általában meghaladják a hagyományos gondolkodás kereteit, és ebben az esetben az üvegajtók nem jelentenek kivételt. Nem mindenki tudja eldönteni az üvegajtókat, amelyeken keresztül a személyes higiénia minden titka felfedezhető a bizonytalan pillantások alatt. Szóval azt mondja a fogyasztók túlnyomó többsége. És csak kevés ember tudja, hogy a modern technológianak köszönhetően az üvegajtók teljesen inaktívak lehetnek, vagy csak részben láthatók.

Az üvegajtók típusai

Minden fürdőszoba üvegajtós kivitel négyféle lehet. Ezek csuklós üvegajtók, hagyományos fürdőszobás fürdőszobákhoz, amelyek egy irányban vagy egy másik irányban nyithatóak. Ezek egy vagy két szórólapból állhatnak. A tolóajtók csúsztatják a síneket és a fal mentén oldalra csúsztatják.

méltóság

A fürdőszobában lévő ajtók kivételes vízállósággal rendelkeznek, ami fontos a nagy páratartalmú helyiségekben (fürdőszoba). Nagy szilárdságú, mivel az ajtók vastag falú, edzett üvegből készülnek, ami nem könnyű megtörni. Ajtók, bármilyen formát hozhat létre. Hatalmas lehetőségek a dekorációra és az egyszerű gondozásra.

Üvegajtók

Milyen gyakran érzi magát úgy, hogy megváltoztat valamit a környezetben, felfrissít, és egy fényes jegyzetet készít? Nem szükséges frissíteni az összes bútorral, csak változtatni a stílusát. Az egyik lehetőség a szekrények elülső paneljeinek az üvegajtókra történő cseréje.
Ha korábban üvegtárgyakat, kristályokat és könyveket állítottak üvegre, akkor a modern ajánlat minden bútorra érvényes. A homályos pohár a polcok tartalmát a kíváncsiskodó szemek elől elrejti, annál nehezebbé tenni a helyet. Az üveg belső térben kitölti a helyiséget az átlátszóság és a fény, ez különösen igaz a kis szobák, konyha vagy folyosó. Nem gondoskodik a gondozásban, teljesen biztonságos és környezetbarát (ami sok allergiás reakciót igénylő személy számára fontos).

Nagy üvegajtók választéka

Moszkvában és a moszkvai régióban megrendezésre kerülő műhelyünk nagy választékot kínál egyedi üvegből készült, egyedi és egyedi gyártású üvegajtókhoz. Az üvegtípusok gazdag választéka lehetővé teszi, hogy szinte minden belső stílust válasszon a klasszikusról a minimalizmusra.

 • Üvegajtók az egészségügyi szekrényhez a WC-ben;
 • Üvegajtók fürdőszoba, zuhanyzó és zuhanyzóhoz;
 • Üvegajtók bútorokhoz;
 • Üvegajtók a konyhában;

Matt vagy fényes, színes vagy átlátszó, sima vagy díszes, fotónyomtató, porozó - a választás a tiéd.

Üvegajtó az egészségügyi szekrényben

Üvegüzemünk képes bármilyen méretű, egyedi méretű üvegajtót készíteni a szekrényszekrényben a WC-ben vagy a fürdőszobában. Lehetséges lehetőségek a triplex, opvyvayta, matt és bronz üvegajtók gyártására.

Üvegajtók a fürdőszobába

A lakásban lévő fürdőszobának meg kell felelnie a legmodernebb divatirányzatoknak, és a belső térnek elegánsnak és modernnek kell lennie. Kreatív megoldás lesz a fürdőszoba üvegajtója, amely kiválóan alkalmas a magas páratartalmú helyekre. Nem lehet teljesen átlátszó dizájnt telepíteni. Lehet áttetsző, matt, díszített mintákkal vagy világos színes üvegbetétekkel.

Termékek megrendelésre történő vásárlása, lehetséges a cégünk "Valódi üveg". A cég irodái Moszkvában találhatók. Az ajtók ára a gyártás során alkalmazott méretétől, méretétől és anyagától függ.

A vállalat menedzserei szívesen válaszolnak a kérdéseire, kiszámolják a szolgáltatások költségeit és elkészítik az egyéni kereskedelmi ajánlatot.

Típusú üvegajtók a fürdőszobába

Az üvegajtók tervezése:

1. Pendulum. A szerkezeti tulajdonságok lehetővé teszik, hogy az ajtók egyszerre kifelé és befelé nyissanak.

2. Swing. Ezek olyan klasszikus ajtók, amelyek csak egy irányban nyílnak. Egy vagy két félből állhat. Méreteik lehetnek azonosak vagy különbözőek. A fürdőszoba főként e nézettel rendelkezik.

3. Csúszás. Egy üvegajtót ábrázol, amely egy fele. Záródik és kinyílik, a falak mentén mozog a falak mentén.

4. Csúszás. Ez egy olyan nézet, amely két azonos vagy különböző méretű fémből áll, amelyeket egymás ellen irányított vezetősín mentén mozgatnak. Csak egy tágas fürdőszobát lehet felszerelni ezzel a fajta kialakítással.

A csúszó és csúsztatható üvegtermékek ára kissé magasabb lehet, mint a többi típus. Ennek oka az útmutatók és a gyártási komplexitás.

Az A-tól Z-ig terjedő munkaterv

Hívás vagy kérés a webhelyen

Hívhat bennünket, vagy hagyja kérését a visszajelzési űrlapon keresztül. Ajánlatos a levélhez mellékelni egy rajzot vagy egy részletes leírást az objektumról.

Előzetes számítás és konzultáció

A menedzserek örömmel tájékoztatják Önt az összes árnyalatról és becsült költségről.

A szakember kényelmes időre érkezik, tanácsot ad a konstruktív és minden mérést 1 mm-es pontossággal.

KP, szerződés, előtörlesztés

A mérések alapján kereskedelmi áron kínálunk vonzó árakat, aláírjuk a szerződést és elfogadjuk a fizetést.

A következő lépés a projekt jóváhagyása, amely tartalmazza a tervrajzot, a felhasznált anyagok listáját és a kiegészítőket.

Saját termelésünk van, amely lehetővé teszi számunkra a projektek hatékony és időben történő megvalósítását.

A telepítők egy csapata érkezik a kijelölt időpontra. A tapasztalt szakemberek hordozzák az összes szükséges eszközt, gondosan dolgoznak, és ne hagyjanak mögöttük törmeléket.

Üvegajtós dekorációs lehetőségek

Az ügyfél választhatja ki a katalógusban lévő fürdőszobai üvegajtók díszítésének lehetőségét, vagy javasolhatja a sajátját. Javasoljuk rajzok csatolása a projekthez. Az árak függenek a tervezés bonyolultságától, az elhasznált anyagoktól, a munkák típusától.

Az üvegajtók kialakításának jellemzői

Üvegajtók a technológia és a biztonság szempontjából gyártottak. Ezért nem csúszik fel a magas hőmérséklet hatása alatt. És erős ütéssel, apró, nem éles darabokra szétszóródnak, amelyeket nem szabad megsérteni. Emellett az üvegfelületet olyan filmbe lehet csomagolni, amely nem engedi, hogy az üvegdarabok összeomlanak, ha az ajtó megsérült.

Az ügyfél kérésére a kép, a logó, a műalkotások idézetei, a "szárnyas" kifejezések alkalmazása gravírozhat.

A felszíni páralecsapódás elkerülése érdekében a fürdő jó szellőzéssel van felszerelve.

előnyök

Üvegajtós kialakítás a fürdőszobában a következő előnyökkel jár:

1. Ellenáll a nedvességnek és a gőznek. A fürdőszobát folyamatosan magas páratartalomnak tesszük ki. Ez a negatív tényező nem befolyásolja az üvegt.

2. A fürdőhely megtakarítása. A szerkezet kis vastagsága enyhén nagyobb helyet biztosít. Az ilyen konstrukciókat nemcsak a fürdőszobában kell elhelyezni, hanem a zuhanyzókabinokban is.

3. Erő. A termékek gyártásához használt anyag forró üveg, amely még akkor sem sérül meg, ha erős fizikai hatást gyakorol.

4. Könnyű gondozás. Az üveg mosószerekkel és fertőtlenítőszerekkel mosható. Az átlátszó felületeknél célszerű speciális üvegtisztítót használni a víz nyomainak eltávolítására.

5. Számos lehetőség a dekorációra. A film vagy a festés ólomüveg festékekkel történõ ragasztása függetlenül elvégezhetõ. Ha rhinestones-t vásárolsz és az üvegre ragasztod, akkor az eredeti dekoráció alacsony áron kapható.

A fürdőben lévő üvegajtók fokozzák a természetes fényt és diffundálják a mesterséges fényt. Emiatt a szoba fényesebb és tágasabb lesz.

Moszkvában a fürdőkád üvegszerkezeteinek beszerzésének ára kissé magasabb, mint vas- vagy fából készült termékek beszereléséhez. Ez annak köszönhető, hogy a munka összetettsége és az önálló működésük képtelen.

Fagyott üveg fürdőszobaajtó

Csiszolt üveg fürdőszobaajtó - elegáns megoldás a belső téred

Ha szüksége van egy fürdőszoba ajtó matt üveg illik csak tökéletes. Ez az anyag számos esetben elengedhetetlen. Először is, a matt üveg egy nagyszerű ajánlat egy kis lakás rossz természeti fény. Ha a lakás az északi oldalon van, és a nap gyakorlatilag nem ragyog az ablakokon, a matt ajtók segítik a fürdőszobát könnyebbé és "légies "vé tenni, mint a teljesen" süket "ajtók.

Miért érdemes megvenni az InterGlass üvegcserepét?

 • Megkínáljuk Önnek a lehetőséget, hogy rendelje meg a fedett üvegajtókat, amelyek tökéletesek a belső téred.
 • Minden egyes ügyfelünk számára egyedi megközelítést biztosítunk. Szeretne az eredetiséget? Örömmel kínáljuk Önnek! Szeretne valamilyen diszkrét, matt üveg megoldást? Nagyon könnyű lesz itt ide!
 • Mivel Ön közvetlenül a gyártóhoz fordul, és nem közvetítőkhöz, az ilyen termékek költsége kellemesen meglep.

A Moszkvában egy mosdóban lévő mosdófülkébe csomagolt üvegajtót rendelhet percek alatt, ha kiválasztja a katalógusunkban szereplő tételt. Itt megtalálja a munkánk példáit és részletes leírását.

Szükség esetén minden egyes ügyfelünk részletes tanácsokat kap tapasztalt szakemberektől, akik segítenek Önnek abban, hogy a legjobb megoldást választják, megválaszolják a kérdéseket és így tovább.

Rendelkezhet az ajtókról szó szerint egyetlen kattintással. Nagyon gyors és egyszerű, emellett folyamatos visszajelzést nyújtunk, és szinte mindig készen állunk arra, hogy segítsünk Önnek abban, hogy teljesen elégedett legyen az eredményével.

A sötétzöld ajtók megtartják a szükséges fürdőszobai magánéletet, ugyanakkor elegáns és elegánsnak tűnnek, hangsúlyozva a jó ízlését.

Üvegajtó a fürdőszobába és a WC-vel

Jelenleg a fürdőszoba és a WC-ajtók különböző anyagokból készülnek. Az európai országokban a fa már nem használatos erre a célra. A swing és a csúszó üvegmodellek ma egyre népszerűbbek. Lehetővé teszik, hogy ne csak a fürdőszoba eredeti kialakítását tegye lehetővé, hanem a lakás belső stílusának stílusához is. Sokan tévesen úgy vélik, hogy üvegajtók a fürdőszobában - túl merész döntés. Napjaink innovatív technológiái sokféle ilyen terméket kínálnak. Kiválaszthatja a lakására alkalmas formatervezést, dekorációt és szerelvényeket. Fontolja meg, hogy a fürdőszobák üvegszerkezete a modern építőanyag-piacon kínál-e.

A termékek jellemzői és fajtái

Ha frissíteni szeretné a fürdőszoba belsejét, de összetévesztette azzal a lehetőséggel, hogy ilyen áttetsző szerkezetet telepítsen otthonában, ne siessen, hogy feladja a csábító ötletet. A fürdőszoba üvegajtója nem feltétlenül átlátszó. A leveleket a kíváncsiskodó szemekből dekorációval vagy más bonyolultabb feldolgozási technológiákkal lehet lezárni:

 1. Spray arany vagy ezüst réteg.
 2. A felület beillesztése különleges filmekkel.
 3. Üvegszőnyeg homokszórással.

Sok lakás tulajdonosának kétségei vannak, hogy a fürdőszoba és a WC üvegajtói elegendő erővel rendelkeznek. Valójában a gyártók sikeresen megoldották az ilyen struktúrák megerősítésének problémáját.

A fürdőszobában és a WC-ben található üvegajtók különféle anyagból készülnek - triplex.

Ez egy különleges edzett üveg, amely biztonságosan használható. Az anyag vastagsága 7-10 mm. A gyártás technológiája több pohár ötvözését jelenti film vagy folyékony polimer segítségével. Néha az ajtóblokkok akrilüvegből és polikarbonátból készülnek.

Mivel a fürdőszoba ritkán lenyűgöző méretű, az ajtók számára a lehető legnagyobb ütésállóságot kell biztosítani. Az ilyen termékek még súlyos mechanikai sérülés esetén is, ha töröttek, nem szétesnek a töredékekbe. A triplex polimer párnázata megőrzi a törött szövedék töredékét, és nem teszi lehetővé számukra, hogy leesnek.

Ezek az anyagok meglehetősen erősek és megbízhatóak, nem könnyű őket felosztani. Ha az üvegajtó deformációja a fürdőszobába kerül, a töredékeknek lekerekített, éles szélei vannak, amelyek lehetővé teszik a sérülések és vágások elkerülését.

Ezenkívül további lehetőség van az ilyen termékek ütési ellenállásának növelésére. Ebből a célból speciális foglalási filmeket ragasztanak a vászonra.

Az átlátható tervek titkosságának biztosítása különböző tervezési megoldások alkalmazásával lehetséges. Például kívánatos, hogy rajzot készítsen egy ajtószövetre. A fürdőszoba és a mosdó üveges ajtói szintén matt textúrát tesznek lehetővé. Ma már mindenféle ízlés és tárca széles választékát kínálja ilyen modelleknek.

Előnyei és hátrányai üvegajtók

A klasszikus faüveg termékekkel ellentétben sok tagadhatatlan előnye van:

 1. Vonzó megjelenés és az egyedülálló design kialakítása a szokatlan formák számára.
 2. Az üvegajtók vékonyabbak, mint a fából készültek, ugyanakkor kiváló szilárdságuk és kopásuk ellenére is.
 3. Nedvességnek nincs kitéve, ami fontos a fürdőszobában való használathoz.
 4. Könnyű gondozás.
 5. Különböző dekorációs lehetőségek.
 6. A fényforrás további forrása lehet a fürdőszobában.

Az üvegajtók egyik hátránya a felületen képződött kondenzáció. Mindazonáltal ez a probléma könnyen megoldható, ha rendszeresen elszállítja a fürdőszobát, és minden használat után nyitva hagyja a szobát. Egy idő után a nedvesség elpárolog.

Nem szabad elfelejteni, hogy a piszkos üvegszövet törlése nem kívánatos, mert foltok lesznek rajta. Jobb, ha az üvegajtókat fürdőkádra vagy zuhanyzókra szerelhetjük fel egy speciális víztaszító vagy antifoltos bevonattal. Bár az ilyen termékek drágák, hatékonyan megakadályozzák a kondenzációt.

Egyetlen stílusú megoldás párosított üvegajtókhoz egy fürdőszoba számára lehetővé teszi a szoba megjelenését és egyedi egyedi kialakítását.

Mivel az üveg erős és meglehetősen megbízható anyag, és mindenütt sikeresen alkalmazzák az új technológiákat a befejező és feldolgozó technológiákhoz, a fürdőszobai ajtókellékeknek nem kell másnak lenniük.

Az ajtózárak, zsanérok és fogantyúk ugyanolyan konfigurációjúak lehetnek, mint a hagyományos fablokkok.

Azonban annak érdekében, hogy a telepítés során ne tévedj, jobb választani a fürdőszoba szerelvényeinek üvegajtói gyártó szerelvényeit. Akkor biztosan nem lesz probléma a termék későbbi felhasználásával.

Rendszerint ilyen rendszerek keret nélküliek - közvetlenül a fürdőszobai falakra vannak felszerelve.

Az üvegajtók típusai

A konfiguráció megkülönbözteti az ilyen ajtóblokkot:

Swing üvegajtók. Ezek szabványos pántszerkezetek, amelyek egy vagy két levelet tartalmaznak. Az ajtólapok szélessége azonos vagy eltérő lehet.

A fürdőköpeny rendszerek egyfajta lengőtömbök, amelyek nyílása bármely irányba nyitható.

A csúszó modellek megtakarítanak helyet. A levelek nem nyílnak meg, hanem csak a görgősmechanizmus miatt a fal mentén haladnak a vezetők mentén. Ebben az esetben a felső horony a szerkezet csapágyrésze. Ebben az esetben a henger rá van függesztve. Az alsó vezető csúszó eszközön nyugszik.

A csúszó üveg rendszerekben mindkét szárny ellentétes irányban mozog, amikor kinyílik.

Ma az üvegajtók gyártási technológiája lehetővé teszi, hogy ilyen termékeket alakítson ki bármilyen alakú fürdőszobák falán. Vannak lapos minták és lekerekítettek vagy sugarúak.

Ez a sokszínűség sok lehetőséget teremt a fürdőszobák eredeti kialakításának.

Szerkezete szerint a termék is készült szilárd üveg és keret. A keret műanyagból vagy fémből készült. Jelentős előnyök az alumínium profilja. Az ilyen minták tartósak, rozsdát nem korrodálnak. Ezenkívül ez az anyag meglehetősen rugalmas.

A keretblokkok összeszerelésekor a kötőelemek a keretre, valamint az összes üvegtermékekre vannak felszerelve - maga az ajtólapon.

Termékparaméterek

Az üveg fürdőszoba konstrukcióinak méretei megegyeznek az egyéb beltéri ajtókkal. A tipikus mutatók (a dobozméret kivételével) általában 1980 mm magasságról 860 mm szélességre, 50 mm lépcsőre vonatkoznak. A sugármodellek szélessége legalább 1000 mm és legfeljebb 6000 mm lehet. Az egyetlen kivétel egyedi megrendelésre alkalmas termék. Ezek a követelmények kapcsolódnak e rendszerek gyártási módjához.

Az üvegajtókat könnyű felszerelni, még egy kis fürdőszobában is.

A funkcionalitáson túlmenően a fürdőszoba belseje fényes részlete is. A legsikeresebb tervezési megoldások üveg és fém kombinációját foglalják magukban. A fényes krómozott elemek, csapok, zuhanyzók és egyéb részletek tükrökkel és áttetsző ajtókkal kombinálva lehetővé teszik, hogy egy teljes egy darabból álló képet készítsen a szobából.

Annak ellenére, hogy az üvegajtók levágják a folyosót, vagy a fürdőszoba melletti lakás másik részét, sok tulajdonos nem adja fel az ötletet az ilyen ajtók felszerelésére. Egy átlátszó anyaghoz különféle lehetőségeket kínál a dekoratív bevonatokhoz, az üveg átlátszatlan vagy tükrözött, speciális filmeket és matricákat használ. Ebben az esetben mindez az Ön preferenciáitól és kreatív képzeletétől függ. Az üvegajtók különböző fürdőszobákba illeszkednek. Ezért gyakran használják eredeti tervezési típusok létrehozására.

Hogyan törődjünk az üveg ajtajával a fürdőszobában?

Az ilyen termékek nem igényelnek különös gondosságot. Rendszerint ugyanúgy moshatók ugyanúgy, mint a fürdőszobai belső üveg többi részletét.

Időről időre speciális eszközöket kell alkalmazni az ajtólapra. Olyan kompozíciókat választhat, amelyek nem igényelnek öblítést és elpárolognak.

A krómozott ajtóelemeket ezenkívül az ehhez tervezett keverékekkel is kezelik. Kérjük, vegye figyelembe, hogy ebben az esetben üvegtárgyak használata nem ajánlott, mert tartalmazhatnak olyan anyagokat, amelyek a fémfelületet elpusztítják.

Az ajtó zsanérokat és a bútorok mozgó elemeit rendszeresen kenőolják a motorolajjal, mivel magas páratartalmúak.

Ha az ajtó ajtaján különféle díszítő elemek vagy színes üveg rajzolásra van szükség, gondoskodni kell róluk a gyártó utasításai szerint.

A fürdőszobai üvegajtók árai a termék mérettől, a profil és a tartozékok, az anyag tulajdonságaitól függenek. Amikor ilyen ajtóegységet szeretne vásárolni, figyelembe kell vennie a szállítás és a beszerelés költségeit is.

Egyes vállalatok különböző promóciókat és értékesítése üvegajtók. Kedvezõ áron kerülnek értékesítésre, ha szükséges frissíteni a hatótávolságot. Az innovatív technológiáknak és az új divatirányoknak köszönhetően ma számos különböző típusú ajtórendszert állítanak elő. Ezért eltölthet egy kis időt a megfelelő típusú termék keresésére, és jó minőségű és megfizethető áron.

Az üveg meglehetősen tartós, könnyen használható és karbantartható anyag, amely szintén jó esztétikai tulajdonságokkal rendelkezik. Használata a fürdőszoba belsejében elengedhetetlen. Ezért az üvegajtók kiváló választás a fürdőszoba díszítésére. Az exkluzív formatervezés segítséget nyújt, nem korlátozhatja magát az anyagok kiválasztására: homokfúvott, hullámosított üveg, színes termékek és vászon homokfúvott képekkel, gravírozással vagy ólomüveggel.

A megfelelő típusú ajtót csak egy adott fürdőszobához kell kiválasztani, helyesen telepíteni és követni a használati utasítást. Ezután a belsőépítészet e divatos eleme évek óta örömet okoz a tulajdonosoknak.