Legfontosabb > Fürdő

Nedvességálló fürdőszobaajtó - hogyan válasszunk

Fürdőszobai ajtók - korlátozott helyiségekben és a fürdőszobában az ajtóhoz közeli helyen először is gondolni kell, hogy maga az ajtó fedezi le. Meg kell felelnie a párás környezetnek és közvetlen vízzel való érintkezésnek, beleértve a forró gőznek való kitettséget. Ha olyan ajtót választ, amelyik nem felel meg ezeknek a paramétereknek, az ajtó deformálódhat és használhatatlanná válhat. Kivételt jelent a jó szellőztetés a helyiségben, amely lehetővé teszi szinte minden ajtót. Ha szüksége van a szoba ajtajára, ezzel segítünk.

Csinálják a fürdőszoba üvegajtókat

A legtöbb esetben egy süket ajtót helyezzen a fürdőbe. De ha úgy döntesz, hogy egy üvegajtót vásárolsz a fürdőszobába, akkor tudnod kell, milyen tulajdonságokkal rendelkezik az üveg:

• Színes permetezés - az üveg tintát képez, így nem átlátszó.
• Mattafólia - az üvegre ragasztással és sötétedéssel.
• A csiszolt üveg - homokfúvással az üveg nem átlátszó.

Emlékeztetni kell arra is, hogy az ajtót a szoba kialakításával kell összekötni. Mert a belső tér befejező érintése, mint a mozaik kiegészítője.

A fürdőszoba ajtójának mérete

A fürdőszoba szabványos mérete 55x190 vagy 60x190, de ritkán 70x200 mm méretű. Ha saját falakat tervez és épít egy ilyen helyiségben, akkor elővigyázatosnak kell lennie a fürdőszobában lévő nyílások jövőbeli méreteiről.

Tartozékok fürdőszobai ajtókhoz

A szerelvények, mint maga az ajtó, kiegészülnek a belső térrel, és nem csak kombinálni kell vele, hanem funkcionálisak és biztonságosak is. A fürdőhöz egy fogantyúval kell ellátni, hogy magányosan zárja le az ajtót. A legjobb bevonat (szín a fogantyúkhoz és a zsanérokhoz) króm. Bármely színhez illik, és idővel minden bevonást el kell törölni, és a festék elhalványulása nagyon észrevehetővé válik. Króm esetében kevésbé észrevehető.

Ha bármilyen kérdése van, írjon nekünk, vagy hívja a +7 495 003 10 23-et, és szívesen segítünk Önnek.

Üvegajtók a fürdőszobához és a WC-hez

Üvegajtók fürdőszoba és WC - stílusos, funkcionális és kényelmes. Az üvegajtós kialakítások eredetiek a belső térben. A "BSK" üvegtársaságnál kiviteli ajtókat rendelhet az üvegből a WC-ig és a fürdőszobába.

Az üvegajtók jellemzői és előnyei

Az üveg ellenáll a nedvességnek és a hőmérsékleti ingadozásoknak, ami különösen fontos a WC-helyiségek számára. A mosdóhoz való üvegajtók felszerelése lehetővé teszi számodra, hogy felbecsüld e termékek összes előnyét:

 • ütésálló;
 • deformációnak nincs kitéve;
 • kiváló hangszigeteléssel rendelkeznek;
 • higiénikus és könnyen tisztítható;
 • nem érdekel az ellátás.

Gyártási technológia, üvegfajták

Üvegtáblákat készítünk a mosdóba a nehéz üvegből, az utolsó kikapcsolt állapotban. Is használunk triplex - szerkezet, amely üveglapok ragasztott polimer film. A Triplex megnövelte a tartósságot és teljesen biztonságos. Még akkor is, ha az üveg sérült, a töredékek rögzítve lesznek a filmen, és nem lesznek képesek ártani.

A fürdőszobában lévő üvegajtóra sötétített, matt vagy színezett üveg kerül felhasználásra, ami megbízhatóan elrejti a szemét a szemétől, és a magánélet tisztaságát biztosítja. Ugyanakkor az anyag jó fényáteresztő képességgel rendelkezik.

Fürdőszobai üvegajtók

Az általános katalógus bármely modellje alkalmas a fürdőszobába való ajtó felszerelésére.

Moszkva, Egoryevsky folyosó, 2A, 2. oldal,
2. emeleti,. 202, 205
Hétfőtől péntekig: 10-00 és 18-00 között
Szo: 11-00-től 15-00-ig, vasárnap: zárva
Tel./Fax: +7 (495) 744-02-38
E-mail: [email protected]

Moszkva, Egoryevsky folyosó, 2A
Hétfőtől péntekig: 08.00-tól 10.00-ig (az irodával való előzetes egyeztetés alapján)
10-00-17-00 (ingyenes)
Szo: 11-00-től 15-00-ig, vasárnap: zárva

Megértjük, hogy milyen ajtót kell behelyezni a fürdőszobába: hogyan lehet kombinálni a praktikumot és a stílust

A fürdőszobába vezető ajtók a belső tér fontos elemei, amelyeket szervesen össze kell kötni a vízvezetékkel, bútorokkal és burkolattal. Azonban az ajtó fő célja még mindig nem esztétikai tulajdonságok, hanem megbízhatósága és funkcionalitása.

Gyakran vannak olyan viták a tervezők és a lakástulajdonosok körében, hogy melyik ajtót kell behelyezni a fürdőszobába, de nincs határozott válasz, mert nagymértékben függ a padlófelülettől, a nedvességtől, a szellőztetés minőségétől és a vászon sajátosságaitól.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie a fürdőszoba ajtójának?

Nem számít, mennyire elegáns és drága a választott ajtók, először is nedvességállónak kell lenniük, azaz védeni kell a magas páratartalmú, forró levegőtől és a vízzel való érintkezéstől.

A védőbevonat nélkül a természetes fa vagy MDF lemez deformálódik: megduzzad, majd összezsugorodik, ami repedéssel borítja, és megszünteti fő funkcióját.

A nedvesség és a magas hőmérséklet hatása enyhíthető úgy, hogy egy fürdőszobát vagy zuhanytálcát telepít az ajtóval ellentétes falhoz vagy egy további válaszfal felállításához.

A tágas, jól felszerelt szellőztető helyiségben bármely típusú konstrukciójú ajtó felszerelhető - keretezett bagettből fém-műanyagba. A nagy fürdőszobában lévő páratartalom nem veszélyes, és a közvetlen víz az ajtó felületébe nem kerül.

A fém műanyag és üveglapok a legsikeresebbek a közeli fürdőszobában, egy tágas helyiségben - minden olyan termék esetében, amely védő réteggel rendelkezik.

Például egy laminált termékeket egy vastag szintetikus fóliával borítanak, amely nem enged át nedvességet. Ez a megjelenés nem ellentétes az általános belső döntéssel, válassza a természetes faanyagot utánzó laminált anyagot.

Nézzük meg a különböző típusú ajtókat, és próbáljuk meg azonosítani az előnyöket és hátrányokat:

A gyártási anyag festményeinek fajtái

A termék tervezésének, helyének, díszítésének megválasztása elsősorban az anyagon alapul, amelyből a szövet elkészül. A fa textúrája egyfajta felületet, egy műanyagot, egy harmadik üvegtárgyat és az egyes anyagok lehetőségeit messze nem érti.

Például nehezen helyezhető PVC-termék a palota belsejébe, és az üveg tolóajtók a vidéki stílusban kialakított helyiségben.

Költségvetési lehetőség - MDF

Ha a középáras szegmens vonzó termékei iránt érdeklődnek, akkor kétségtelenül MDF-ből készült ajtókat vásárolnak, amelyek egyszerűen leírhatók egyszóval - univerzálisak.

A gyártók meglehetősen érdekes modelleket kínálnak dió, wenge és cseresznye árnyalataiban, amelyeket üvegbetétekkel díszítettek, mindössze 2000-2500 rubelt. A tervezési javaslatok természetesen többet fognak fizetni egy pár fürdőszobai WC-hez, de gyakran választják ki a szokványos szöveteket, amelyek nem vonzzák a szemet, mivel a legfontosabb szerepet játszik a csempék, a bútorok és az egészségügyi berendezések.

Az MDF leggyakoribb változata a baguette vagy őrölt típusú süket vászonkép, amely népszerű fajtákat (tölgy, kőris, dió, juhar) utánozza, és védő bevonattal erősíti meg.

Értékelni fogja az MDF-termékek relatív egyszerűségét és könnyű használatát - nem olyan törékenyek, mint az üveg. A természetes összetétel (préselt fafűrészpor és lignin kötés) és a környezeti tisztaság miatt az ajtók jó a sok gyermek és állat otthonában.

Nedvességállóak, de a fűtési idény alatt a minimális méretváltozás veszélye áll fenn. A felületüket borító alapozó és zománc növeli a mechanikai kopás ellenállását.

Környezetbarát fa

A természetes anyagok divatja arra vezetett, hogy a falak ajtajai egyre népszerűbbek az országos házak tulajdonosai és a városi lakások tulajdonosai között.

A faipari termékek nem igényelnek további dekoratív befejeződést - a fából készült textúrát a természeti szépség különbözteti meg. Elég, hogy a felületet lakkal vagy speciális viasszal telítsük be, mivel puha, porózus és hajlékony fa tartós, vízálló, védve a kártevők és a penészgömb.

A masszából származó ajtók, különösen értékes vagy ritka fából készültek, gyakran láthatóak az elit házakban, amelyek belseje az arisztokrata stílusnak felel meg. Az árkategóriás kitűnő - 20 - 200 ezer rubel

Sokan nem látják a különbséget a különböző fajtákban - és mélyen tévednek. Semmihez semmi nem keverheti el a fehéredő színt, melynek gyöngyszínes, vagy csaknem fekete színű, zamatos színezete van, a viaszos tölgy nemes fényével. Az éger, mint a cseresznye, enyhén pirosságot ad, és a fenyő árnyalatai egész tartományt képviselnek - barnás-rózsaszíntől sárgáig.

Elegáns furnér

A furnérburkolat egy megfelelő ajánlat, amely alternatívát jelent azok számára, akik értékelik a természeti szépséget és a praktikumot. A furnér egy vékony fából készült fa, amelyet speciális vágási módszerrel gyártanak. A belső ajtók gyártásához használt fűrészanyag, a leginkább ellenálló a mechanikai károsodás.

A furnérozás használata megkönnyíti az ajtószerkezetet, könnyebben hozzáférhetővé teszi, míg a texturális jellemzők és a fa mintázat eredeti formájában megmarad.

A speciális furnérfeldolgozás - általában 2-3 rétegű bevonattal - növeli a vékony faanyag szilárdságát, és lehetővé teszi a belső ajtók használatát konyhákban, fürdőszobákban és fürdőszobákban, vagyis a magas páratartalmú helyiségekben

A modern fafeldolgozási módszerek lehetővé teszik különböző fajok - bükk, alma, tölgy, nyár és olíva - előállítását. A megfizethető ár miatt a legnépszerűbb a dió textúra, és a tölgy furnér modelljei tartósak és kopásállóak, ezért költségük magasabb.

A furnérozott termékek sokoldalúsága lehetővé teszi számukra, hogy harmonikusan illeszkedjenek minden tervezési projektbe - tökéletesen illeszkednek a fürdőszobai berendezési tárgyakhoz és fürdőszobai bútorokhoz.

Gyakorlati laminátum

Ha szereted a laminált ajtókat, győződjön meg róla, hogy milyen típusú filmeket használtak a gyártásuk során. A legolcsóbb termékeket szintetikus gyantával impregnált cellulózréteg borítja. Nyilvánvaló, hogy a "póló" papír nem feltétlenül alkalmas fürdőszobai felszerelésre.

Olyan modelleket kell választani, amelyek egy 0,5 mm vastagságú polivinil-klorid elasztikus fólia, vagy akár egy 0,8 mm vastagságú, még tartósabb kétrétegű laminátumot szorítanak meg, ami drágább és furnérszerűnek tűnik.

A laminált ajtólapok ápolása a nedves szivaccsal vagy ruhadarabbal (mikroszálas) törölje le a filmet. Használhat nem agresszív tisztítószereket, például mosodai szappant vagy fürdõmosó gélt

Költségvetésű fürdőszoba esetén a laminált ajtók ideálisak: olcsóak, könnyen felszerelhetők és könnyen karbantarthatók. Kívánt esetben a monoton modellek között megtalálhatóak az alakzatok vagy az üvegdekoráció lehetőségei.

Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy nem érdemes várakozni egy ilyen jellegzetes ajtó kivételes kialakításáról, valamint a speciális mágneses szilárdságú termékek ritkán megbízhatóak.

Műanyag: sokféle választás

A fürdőszobai műanyag ajtóknak nem kell a fehér alapon elhelyezett erkélyblokkokhoz hasonlítaniuk. A gyártók különböző lehetőségeket kínálnak a lengés, csúszó, összecsukható szerkezetek, amelyek műanyagból, fémből és üvegből állnak.

Ha a fal vastagsága és szerkezete lehetővé teszi, akkor maradhat az eredeti, modern megoldással - kazettás ajtók. Nem igényelnek további helyet a nyitáshoz, és a falhoz vagy párhuzamosan vannak elhelyezve.

A fehér műanyag tökéletesen kombinálható a hasonló árnyalatú szaniter felszerelésekkel és bútorokkal, és jól illeszkedik a belső térbe a pasztell, a tejszín, a bézs vagy a gyöngyház színeihez.

A hely és a pénz megtakarítása érdekében sokan a "harmonika" -ot választják - egy műanyag lécből készült összecsukható ajtót. Közvetlenül a telepítés után észrevesz egy olyan eszköz hátrányait, amelyek első pillantásra kényelmesek: szerkezeti instabilitás, nagy hézagok és megbízhatóság hiánya.

A hengereken lévő rekesz ajtója sokkal kényelmesebb és praktikusabb, és pontosan megválasztott méretekkel nem rosszabb a zajszigetelésnél a szokásos csuklós kialakításnál.

Ütésálló üveg

Az üveg rendszerek még nem olyan gyakoriak, mint a fém-műanyagok, de népszerűsége egyre növekszik. Gyönyörű, gyönyörűen díszített, tartós, és teljesen ellenálló a vízajtók hatásaival, mintha fürdőszoba lett volna kialakítva. Az üveg tökéletesen illeszkedik a fajansz, porcelán, krómozott és aranyozott szerelvényekhez.

Az üvegajtók biztonságát modern anyagok: polikarbonát, temperált üveg, plexi, triplex használják. Nagyon nehéz megtörni egy terméket a felsorolt ​​anyagokból, és sérülés esetén a töredékek az ajtókra vagy az éles sarkok nélkül darabokra vágódnak.

Hogyan lehet fenntartani a magánéletet és megakadályozni az üveg belső átláthatóságát? Ajánljon néhány sikeres módot:

 • arany, ezüst, színes bevonat;
 • ragasztós alapú film bevonat;
 • rajzok és dísztárgyak festett üvegfestékekkel;
 • csiszolt vagy színezett üveg;
 • ólomüveg színezett üveg.

Gyakran az üvegajtók rendelésre készülnek, így nincsenek problémák a formatervezéssel, a keretezéssel, a textúra vagy a kép kiválasztásával. A kis mínusz üveg - a foltok megjelenése a kondenzáció során felhalmozódott, de a szellőzés és a levegőztetés segítségével is megszabadulhat ettől a bajtól.

Csúsztatható és összecsukható ajtórendszerek

Ha szükséges az utastér szomszédságának megtakarítása, vagy az eredeti tervezési projekt végrehajtása, akkor válassza a hagyományos lengőajtókat, hanem a hajtogató és a csúszó típusú konstrukciókat.

A telepítés legegyszerűbb módja a számlázási rendszer telepítése. Ez magában foglal egy ajtólapot, amely a fal mentén egy vezető (fém profil vagy dekoratív felfüggesztés) mentén mozog.

Néhány design a funkcionalitásban hasonlít a szekrény elejére: megnyitni az ajtólapot, egy kis mozgásra van szükség ahhoz, hogy félreálljon

A design annyira egyszerű, hogy sokan saját maguk telepítik, különböző anyagokból választják ki az anyagot ajtóként: fa, MDF, műanyag.

Az egyoldalú vagy bilaterális rendszer csúszása a következő részekből áll:

 • 1 vagy 2 ajtólap;
 • vezető profil (felfüggesztés) az ajtó felett;
 • a lapok felső végében rögzített görgők;
 • amely megakadályozza az ajtó lengését és a padlón való elhelyezkedést.

A reteszeléshez egy rackot kell felszerelni a másik oldalon, és be kell állítani a reteszelő mechanizmust. A csúszó rendszerek egyik változata a falak falra falszerkezete, amelyek nagyszerűek az újépítésű házak számára, de problémák merülhetnek fel a régi Sztálin, a panel- és a blokkházak telepítésével.

A tolóajtók kialakítása, anyagválasztéka és külső kialakítása nagymértékben függ a fürdőszoba és folyosó területétől, valamint a tervezési céloktól. Tegyük fel, hogy az üvegajtók vizuálisan növelik a helyiséget

A szakértők ajánlásai ellenére egyes bérlők választják az összecsukható ajtók-könyveket és ajtók-harmonikákat. Ezek két hasonló lehetőség, amelyek ugyanaz a közzétételi elv társulnak. A "harmónia" számos azonos elemből áll, amelyek összecsukva összeszerelhetők, mint az azonos nevű hangszer.

A "Sash" könyvek két nagy részből állnak, amelyek egy bizonyos irányba hajtanak. Mindkét megoldás használata a fürdőszoba javítása szempontjából rendkívül praktikus, mivel nehéz a jó hangszigetelés és megbízhatóság elérése. Ezek a minták jobban megfelelnek a beltéri válaszfalak eszközének.

A leggyengébb pont az összecsukható ajtók közül a szerelvények összekötik a lemezeket, és rögzítik őket a felső sínre. Ha három vagy több ember van a családban, a kötőelemek nagyon gyorsan elhasználódnak.

Az ajtók és a stílus megoldások megválasztása

Az ajtó modell kiválasztásakor az egyik kiindulópont a fürdőszoba stílusa. Figyelembe veszik a falak, az egészségügyi berendezések és a bútorok kiválasztása során, és természetesen tükröződik az ajtó- és ablaknyílások kialakításában is.

A lakástulajdonosok kedvence klasszikus - nemes, elegáns, nyugodt, tökéletes helyiségek díszítésére, amelyeket vízkezelésre terveztek. Lehetőség van fából vagy furnérozott ajtólapok használatára hagyományos keretkeretben.

A klasszikus belső ajtók színe a környező falak sötétjével metszik, leggyakrabban pasztell színek - bézs, szürke, gyöngyház, arany, rózsaszín vagy világoskék.

Az országstílus egyszerű és szándékos durva teljesítmény. Minden anyagból készült ajtók közelednek: tömb, MDF, interline intervallum, laminatin.

Ahhoz, hogy az ajtók árnyékban legyenek rusztikus tökéletlenségekkel, speciális impregnálásokkal és festékekkel öregedhettek, valamint egyszerű, elavult formatervezéssel.

A minimalista belső térben az ajtók úgy tűnik, hogy összeolvadnak a falzal, nem állnak az általános háttérrel szemben. A design a legegyszerűbb, üveg, műanyag, nedvességálló furnér felhasználásával.

A minimalizmus egyik alapelve a felesleges részletek hiánya, ami az ajtólap kialakításában is megnyilvánul, de még mindig szép, diszkrét részletekkel díszített, mint például a matt üvegbetétek

Az exkluzív art deco stílus hangsúlyozza a belső tér gazdagságát és kifinomultságát. Ezt tükrözi a fürdőszoba általános szerkezete és bizonyos részletek, beleértve az ajtókat: ritka fajtákat választanak gyártásukra, kézi üvegfüggönyöket vagy ügyes kovácsolt felületeket használnak.

A minimalizmustól és a hi-tech technikától eltérően az art deco stílusban a pretencián, extravagáns és eklektikus. Mintaajtó tervezés - göndör faragás a velencei vakolat és a tervezőcsempék háttérén

Bármi legyen is a kiválasztott ajtók, a legfontosabb az, hogy megfelelnek a belső kialakításnak és az ízlésének.

Csiszolt üvegajtók - tökéletes választás a fürdőszobában

A fürdőszoba és a WC bejáratának kiválasztása nagyon fontos és ugyanakkor nehéz feladat. Mindannyian hozzászoktunk ahhoz a tényhez, hogy a hagyományosan fából készült ajtókat általában a fürdőszobában helyezik el. De itt kell feltétlenül felvenni a gyártót, és tisztességes termékeket keresni, hogy a fa ne szenvedjen a nedves környezetben. A fémajtó esztétikai szempontból kifejezéstelenül néz ki, és a műanyag hosszú ideig szolgál, de gyorsan elveszíti megjelenését. Ha kompromisszumot szeretne találni a megbízhatóság, a funkcionalitás és a szépség között, akkor figyeljen a csiszolt üvegajtókra. Számos struktúrát kínálnak számukra, díszíthetõk rajzokkal, ólomüveg ablakokkal, filmekkel vagy permetezéssel stb. Ugyanakkor az üveg ideális megoldás a fürdőszobában a deformációval szembeni ellenállása miatt.

előnyök

Beszéljünk részletesebben az üvegajtók előnyeiről. A listájuk a következőket tartalmazza:

 • magas hangszigetelési tulajdonságokkal rendelkezik. Ha nem szereted a víz hangos hangját, akkor egy üvegajtóval egy probléma kevesebb lesz;
 • a napsütéses szín áthaladása. Ennek köszönhetően a szoba világosabb és tágasabb lesz;
 • nincs maró hatás;
 • ellenáll a magas páratartalomnak;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • a gombafejlődésre és a penészre való hajlam;
 • egyszerű gondozás és gyors telepítés;
 • megbízhatóság és környezetbarát;
 • ütésállóság. A modern technológiák lehetővé teszik számunkra, hogy nagy szilárdságú üvegeket érjünk el, amely nem könnyű megtörni;
 • a terem vizuális terjeszkedése és a magán környezet megteremtésének képessége, hiszen annak ellenére, hogy az üveg fényt sugároz, a homályos ajtók nem engedik meg, hogy mi történik mögöttük, de csak egy megközelítő képet adnak az objektumok körvonalairól;
 • ésszerű árakat, amelyek igen széles körben szerepelnek.

Amint látja, az üvegajtók előnyei bőségesek, nem is beszélve arról, hogy megfelelnek a legújabb design trendeknek. A számukra érkezett divat Európából származott, de az elképzelés szilárdan megfogalmazódott és folyamatosan fejlődik.

Használat előnyei a fürdőszobában

Különösen a fürdőszoba és a fürdőszoba vonatkozásában az üvegajtók bizonyos előnyökkel rendelkeznek:

 • ezeknek köszönhetően megbízható vizuális barrier képződik. Az ajtó mögött nehéz lesz látni semmit, de egyúttal a fénykapacitás miatt is segítenek megbirkózni a zárt terekről való félelemmel;
 • az üvegajtók nem deformálódnak, amikor a víz megüti. Paraméterük változatlan marad a hőmérséklet és a páratartalom függvényében;
 • üveg biztonságos és biztonságos. Még akkor is, ha egy nagyon erős mechanikai beavatkozás miatt megszakad, nem okoz semmilyen kárt;
 • mint már említettük, az üveg magas zajszigeteléssel rendelkezik;
 • üvegajtó kombinálva a fürdőszobában;
 • Teljesen biztos lehet benne, hogy a káros baktériumok nem fognak fejlődni az ajtón, mivel az üveg higiénikus;
 • az üvegajtó eredeti és érdekes. Rengeteg helyet adnak a képzeletnek, mivel lehetővé teszik számukra, hogy hatalmas ötleteket hozzanak létre díszítésére.

Homályos üvegek

A csiszolt üvegajtók feldolgozása után szerezhetik meg tulajdonságaikat, amelyeket különböző technológiák alkalmazásával végzik:

 • Homokfúvási módszer. Ez egy módszer az üveg megmunkálásához speciális berendezések használatával. A matrac maga homokfúvott kamrában zajlik. Az üveg teljes felületét laza csiszolóanyag áramolja. Apró részecskéi elpusztítják az üveg felső rétegét, ami miatt matt hatás érhető el. Néha a csiszolóanyagok frakcionált homokot vagy alumínium-oxidot használnak.
 • Pörkölő bevonatok. Lehetővé teszik a szőnyeg hatásának elérését, de a felület nem nagyon sima. A kalcinált bevonattal bevont üveg meglehetősen magas költségekkel bír, viszont a tapadást hosszú ideig tartják fenn.
 • Kerámia festékek. A poliuretánnal készült festékek alkalmazásának köszönhetően a kompozíció a szőnyeg hatását is érinti. Ez a módszer sokkal könnyebb homokfúvás. De a végtermék meglehetősen költséges a fogyóeszközök magas költsége miatt. Ebben az esetben idővel a bevonat törölhető.
 • Kémiai maratás. Számos kémiai kezelés jelentős hasonlóságot mutat. Szinte mindenütt használtak hidrogén-fluoridot. A kémiai módszerek nagyon jó minőségű, matt felületet érhetnek el. Az alkalmazott készítmények azonban számos komponenst tartalmaznak, így az eljárás csak ipari használatra alkalmas. Több egyszerű és olcsó formuláció létezik folyékony üveg vagy zselatin alapon, de nehéz alkalmazni és alacsonyabb felületminőséget biztosítani.

Üvegfagylalt fürdőszobaajtók

Majdnem minden nap a fürdőszobába látogat, és véget ér vele. Ezért kell vigyázni a maximális kényelem biztosítására. A mosogató üveges üvegajtók nemcsak a magán légkör kialakítását segítik elő, hanem sokkal kényelmesebbé teszik a teljes belső teret.

Miért növeli a szoba kényelmét?

A valóban modern belső részeként az üvegajtók mind vizuálisan vonzóak, mind funkcionálisak. Nemcsak a szobák elhatárolására használják őket. A teljesítmény tekintetében az ilyen ajtók jelentősen meghaladják a klasszikus megoldásokat (amelyek laminált forgácslapból vagy hasonló anyagokból készülnek).

Például a homályos és színezett üvegajtók nagy áttetszőséggel rendelkeznek - ugyanakkor megőrzik homályosságukat. Ezért a fürdõszobát egyszerre magán- és vizuálisan tágra készíti. A szoba csak árnyékos helyeken marad, mivel a diffúz fény a távoli sarkokba is behatol.

Az üveg szigetelési tulajdonságai további fontos előnyt jelentenek - a hőmérséklet-gradiens csökkentése a helyiségben. A klasszikus ajtók könnyen átjárhatnak a folyosóról vagy más szomszédos területekről a fürdőszobába. Ugyanakkor az üveg megtartja a hőt, ahol szükséges. Ezért van egy ilyen ajtóval ellátott fürdőszoba is.

A modern festéstechnika és az üvegezésű üvegajtóknak köszönhetően teljesen átlátszatlan. Nagyfokú magánéletet biztosítanak, ami különösen akkor lesz szükség, ha több ember különböző nemű emberrel rendelkezik a házban. És ha maximális védelmet szeretne nyújtani a véletlen jogosulatlan vizuális érintkezéssel szemben, akkor gondosan meg kell vásárolnia a matt zsalu partíciókat is.

Ezért csak egy zavaros üvegajtót kell venni a zuhanyzóban vagy a fürdőszobában, mivel ez a szoba azonnal különösen kényelmes és modern lesz.

De ez nem minden oka annak, hogy fagyott üvegajtókat vásárolnak a fürdőszobába. Az ilyen termékeket a tartósság, a higiénia és a praktikusság is megkülönbözteti.

Ajtók a fürdőszobához és a WC-hez - Gyönyörű lehetőségek a jobb tervezéshez (90 fotó)

Az ajtókeretek kiválasztását komolyan kell venni.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a magas páratartalmú helyiségek, mint például a fürdőszoba és a WC, nem minden ajtó alkalmas.

A fürdőszobai ajtók és toalettek:

 • Ellenáll a nedvességnek, tartósnak és megbízhatónak;
 • Könnyű nedves tisztítás;
 • Kiváló hang- és hőszigetelés.

Most a fürdőszobába és a WC-hez vezető ajtók nem mindig keskeny szélességűek. Egyre több ember választja ki az azonos méretű ajtókat, mint a többi szoba.

A fürdő szellőztetésének javítása érdekében az ajtólapot egy és fél és két centiméter közötti résszel kell felszerelni.

Egy másik lehetőség a levegőáramlás biztosítására, hogy speciális nyílást biztosítson az ajtólapon.

Típusú ajtók a fürdőszobákban és a WC-kben

Egy sima festett fa vagy paneles ajtó egy elavult verzió.

Ma a gyártók a minőségi anyagok modern kialakítású ajtóinak széles választékát kínálják.

Ajtók fából és furnérból.

A faajtó persze szép, de nem olcsó. A fa és a fürdőszoba közötti ajtókat lakkozni kell a nedvesség elleni védelem érdekében.

A furnérozott ajtó olcsó, alacsony minőségű fából készült ajtó, és egy drága fa vékony réteggel ragasztva. Nem nagyon alkalmas az egészségügyi létesítmények számára, mivel a furnér nem ellenáll a nedvességnek.

Az újonnan megjelenő euro furnér ajtaja tökéletesen elviseli a nedvességet. Az eur furnér mechanikus sérülésnek ellenáll, és nem fakul a napfény hatása alatt. A természetes furnértól elkülönítve lehet sima bevonat.

A fa és furnérozott ajtók tökéletesen megtartják a hőt és jó hangszigetelést tesznek lehetővé. A tisztítás során nedves ruhával törölje le a tisztítószereket.

Ajtókeret műanyagból és műanyagból.

A műanyag ajtók nem ellenállnak a nedvességnek, és alacsony költséggel rendelkeznek. Hiányosságuk és alacsony mechanikai szilárdságuk.

A fém-műanyagot gyakran nem használják a fürdőszoba és a WC-szoba ajtajához, mivel túlságosan megjelenik a többi anyag között, és ez meglehetősen drága. De a fém műanyag ajtók minősége kiváló.

Ajtók üvegből.

Az üvegajtó nem túl népszerű. Az üveg vízálló, tökéletesen elviseli a nedves tisztítást.

A modern üvegajtók nagy szilárdságúak. A fürdőszobák esetében átlátszatlan vagy matt ajtókat használnak.

Festett, tükrös bevonattal vagy festett üvegfestéssel díszíthetõk. Ajtók üvegből - nem a legjobb megoldás, ha a család kisgyerekekkel rendelkezik.

PVC laminált ajtók és ajtók.

A laminált ajtó megfizethető és fából készült.

Nagyon könnyű, ellenáll a nedvességnek, jól mosott, de sajnos alacsony tolerancia a sokkterheléshez.

A PVC ajtó szerkezetileg hasonló a laminált, de erősebb és tartósabb. Tökéletes a fürdőszobában.

Ajtók több anyagból.

Az ilyen ajtókat együtt hívják. Általában átlátszatlan, temperált vagy laminált üvegbetétekkel vannak díszítve.

A műanyag ajtóknál az üvegbetétek nem készültek, az MDF-ben - nagyon ritkán, és az üveg más típusú ajtókban való használata lehetővé teszi számtalan érdekes változat létrehozását.

Az ajtó típusai a nyílás módján.

A leggyakoribb az ajtó. Mínusz - a szabad hely megköveteléséhez szükséges.

Most kezdődik a tolóajtók kora. Nyílt és titkos. Az első esetben a sáv, amelyen az ajtólap leválik, közvetlenül a falra van szerelve.

A második esetben meg kell teremteni egy speciális rést, amelyben az ajtó nyitva lesz. A második lehetőség a leginkább időigényes, és nem alkalmas minden típusú falra. A nyitott tolóajtók rossz hangszigeteléssel rendelkeznek.

Az ajtón egy titkos rendszer ezzel sokkal jobb, de többe kerül. A tolóajtók teljes mínusz a bonyolult telepítés, így a szakértők segítsége gyakran szükséges.

Összecsukható ajtók két típusból állnak:

 • "Könyvek" formájában;
 • A "harmonika" formájában.

Mindkét esetben az ajtólap több mozgathatóan összekapcsolt részből áll. Amikor az ajtót kinyitják, ezeket a részeket "könyv" vagy "harmonika" formájában hajtják.

Az ajtó-harmonika általában műanyagból készül, megfizethető. Az ajtókeretek létrehozásához a műanyagon kívül más anyagok is használhatók.

Reméljük, hogy az árucikkben adott ajtóvizsgálat megkönnyíti az Ön számára a megfelelő döntést, amikor a fürdőszobájukhoz vagy a WC-hez való ajtót választja.

Fagyott fürdőszobaajtó

A higiéniai nyílások nyilvántartása saját hagyományokkal rendelkezik, és az üvegszelepek felszerelése nem biztosított számukra. És a teljesen áttetsző lapról készült vásznak egészen a közelmúltig nem volt kérdés. Azonban, hogy megváltoztassa a fürdőszobát, hozzátéve, hogy a levegős, stílusos és praktikus elem, sok tulajdonos gondolta. Napjainkban méltó alternatívája volt a siket akadályoknak - a mosdó és a mosdó üveges üvegajtói.

A feldolgozás áttetszővé teszi a tervezést - számukra csak az objektumok hozzávetőleges alakját lehet látni. Ezzel:

 • a homályos felület részben fényt bocsát ki, és hiányzik egy ablak nélküli szobában;
 • a világosabb kis tér tágasabb, szabad és vendégszeretőbbnek tűnik;
 • A matt üveg ajtó egy sokoldalú dekoráció, amely tökéletesen illeszkedik minden anyaghoz, színhez, tervezési irányhoz;
 • a termékek magassági működési tulajdonságai. A fából készült ajtókkal ellentétben sikeresen ellenállnak a víz hatásainak, nem szívják fel a gőzt és a szagokat, és a hőmérsékletváltozás hatására megtartják geometriájukat. Az ilyen modellek nem igényelnek különösebb gondosságot - elegendő üveg és puha ruhát kell tisztítani.

Mielőtt üveges üvegajtókat vásárolna a fürdőszobába, figyelembe kell vennie, hogy amikor nedves, átláthatóvá válhatnak. Ezért a telepítés javasolt kétoldalas szalaggal vagy a kezelt oldalával szemben.

Hogyan kap jó minőségű termékeket?

Biztonsági üveg - az átfedő szerkezetek lakóhelyiségekben történő használatának fő feltétele. A fürdőszobában és a WC-ben csiszolt ajtók készítésével a modern gyártók a rétegek között ragasztós filmhez fordulnak az edzett vagy laminált anyaghoz. Különleges műanyag - polikarbonát vagy plexiüveg használata is lehetséges.

A felületek kezelésére számos módszer létezik:

 1. mechanikus, homokszórók használatával. Ez a módszer lehetővé teszi, hogy a teljes vásznat mattazzuk, vagy hozzon létre rajta minden mintát. Ugyanazon termék lehet szomszédos, különböző fokú átlátszóságú terület;
 2. kémiai, beleértve a paszták használatát hidrogén-fluoriddal. Az eredmény egy matt, üveges fürdőszobai ajtó selymes kivitelben, jelentős érdesség nélkül. Az ilyen modellek nem hagynak zsíros foltokat, ujjlenyomatokat, karcolásokat stb.

A szelepeknél egyszerűbb és megfizethetőbb díszítési lehetőség is van: festék bevonat az egyik oldalon vagy polimer film ragasztása.

konfigurációs jellemzői

A fürdőszobáknak sajátosságaik vannak. Biztosítani kell őket, ami azt jelenti, hogy a szokásos retesz helyett a zárak vannak felszerelve, amelyek belülről vezérelhetők. A gőz szomszédos helyiségekben való elterjedésének megakadályozása érdekében szilikon tömítéssel vannak felszerelve. A fém kiegészítőknek ellenállniuk kell a korróziónak. A kádban lévő matt ajtó ára a tartozékok kiválasztásától függ.

Belső ajtók fürdőszoba és toalett számára

Ajtó szerelési szolgáltatások és tanácsadás a választáson

A fürdőszoba ajtólapjait a magas páratartalom, hőmérsékletváltozások, gombák és mikroorganizmusok befolyásolják. Ezért az ilyen ajtók fát alaposan meg kell szárítani, fertőtlenítőszerrel impregnálva, nedvességálló lakkal vagy polimer anyaggal kell kinyitni.

A fürdőkád és a WC-k beltéri ajtói

 • Profil Ajtók - a költségvetési anyagok ajtaja. Az Ekoshpon modellek nem félnek a nedvességtől és a mosószerektől;
 • Zadoor - a középső és üzleti osztály ajtaja, 10 sorozatban. Az alkalmazott ökointerline, tömb, technológia, 3D-s kivitelezés.

Mi az ajtó a fürdőszobához és a WC-hez?

 1. MDF - olcsóbb modellek a természetes fa. Az anyag nedvességállósága laminált;
 2. Egy fa masszívumától - tartsuk a melegben és a nedvességet zárt térben. Nedvességvédő lakkként használják. Nehézek, gondoskodni kell;
 3. A fenyőből - megfizethető. Magasabb teljesítmény nem szilárd, és ragasztott fenyő.

Minél nagyobb az ajtó vastagsága a fürdőszobában és a WC-ben, annál jobb a beltéri klíma. A tömbökből vagy a kiváló minőségű töltőanyagból származó modellek jól tartják a hőmérsékletet, nem hagyják a hangot. Ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk a súlyt - a nehéz ajtó kellemetlen a mindennapi használat során.

A hírlevélre való feliratkozással tájékoztatást kaphat a promóciókról, árengedményekről és különleges ajánlatokról. Az előfizetés után elküldjük Önnek a "Csalás varázslók, vagy hogyan lehet felismerni a gátlástalan építőket".

* Szükséges mezők

Ajtók a fürdőszobába

Amikor Moszkvában ajtót vásárol a fürdőszobához és a WC-hez, fontos figyelembe venni a fokozott páratartalmat és a nehezebb működési feltételeket. Az idő nagy részében, a rossz szellőzés miatt, a szokásos anyag áztat és használhatatlanná válik. Ezért szükséges az ilyen helyiségekhez speciálisan létrehozott modellek kiválasztása. A tökéletes megoldás - üveg tolóajtó a fürdőszobába.

Nem félnek a magas páratartalomtól és a hőmérséklettől. Praktikusak és nem igényelnek komplex ellátást. A fagyos üveg látványosnak tűnik és jól elrejti az a személy, aki úgy döntött, hogy zuhanyozni kezd.

A fürdőszobában fém-műanyag ajtók is vannak, amelyeket az ilyen előnyök különböznek:

 • nedvességállóság;
 • praktikus;
 • tartós;
 • esztétikus.

A kész WC-ajtó megvásárlása előtt fontos figyelembe venni a méretét. Leggyakrabban 55x190 cm méretű modelleket kapnak, mivel ezek a fürdőszoba és a zuhanyzó nyílások szabványméretei. A katalógusokban az ilyen modelleket a fürdőszoba 550x1900 mm-es belső ajtóként mutatják be.

A laminált bevonattal ellátott modellek nem kevésbé vonzóak, és megbízhatóan védettek az emelt hőmérséklet és páratartalom ellen.

Miért rendelhet velünk?

Az Msk Centrum internetes árusítása kielégítő áron és minőségi kiszolgálással, szellőztetéssel ellátott fürdőszobai ajtókat kínál. Ha kapcsolatba lép velünk, kapsz olcsó termékeket garanciával és telepítéssel. Az érdeklődés részleteit telefonon is tisztázhatja, valamint visszahívást rendelhet a webhelyen.