Legfontosabb > Csapok

A falak és a fürdőszoba padlóburkolatának burkolásával csináld magad

A magas nedvességtartalmú helyiségek elengedhetetlen anyaga egy csempe, mert Olyan értékes tulajdonságokkal rendelkezik, mint a nedvességállóság, a higiénia, az antisztatika, a kémiailag agresszív anyagok mentessége, a könnyű tisztítás és a tartósság.

A legkedveltebb és praktikusabb anyag a fürdőszoba befejezéséhez csempe.

A fürdőszobában önállóan cserélhető csempe nem lesz nehéz, ha legalább az általános ismeretekkel és készségekkel rendelkeznek, de jelentősen csökkentik a javítások készpénz költségét.

Az anyagok és eszközök kiválasztása

A modern építési piacokon széles körű csempe van. De hogyan lehet a megfelelő választást, mit kell figyelni a vásárláskor? Először is, a nedvesség ellen, ami feltétlenül szerepel a címkén. A fürdőszobában illik a legmagasabb osztályok: I. és II. Aztán figyelmet kell fordítanunk az erősségi osztályra, ez a legmagasabb is: V.

A saját belátása szerint válassza ki a csempe méretét, alakját és színét. Mostantól találkozhat a legkülönbözőbb színekkel, méretekkel és alakzatokkal, amelyek lehetővé teszik, hogy kreatívabbak legyetek a munkájában, és készítsd el a legszokatlanabb kompozíciókat.

Mielőtt vásárolna egy csempe, meg kell tennie a számítást, hozzáadásával ez a másik 10-20% -a tartalék. A szükséges mennyiséget könnyű kiszámolni, ehhez a fal négyzetét mérni.

Miután megmérte a helyiséget, ki kell számolnia a szükséges csempék számát, és további 20% -ot kell hozzáadnia az eredményhez.

Mielőtt a saját kezűleg javításokat végezne a fürdőszobában, előzetesen fel kell készítenie a következő minőségi anyagokat és eszközöket:

 • csempe;
 • műanyag keresztek varratokhoz;
 • speciális csemperagasztó;
 • vízszigetelés a padlóhoz;
 • cement-homok habarcs a padló kiegyenlítésére;
 • a szabály;
 • nedvességálló gipszkarton a szintező falakhoz;
 • tüskék és csavarok;
 • speciális nedvességálló alapozó;
 • gitt;
 • fugázó ízületekhez;
 • mérőeszközök: építési vízszint, vízvezeték, mérőszalag, vonalzó;
 • fúrófej fúró;
 • cserépvágó;
 • hab szivacs;
 • fogazott simító;
 • gumi sisak;
 • roller;
 • fa lécek.

Előkészítő munkák csempék készítéséhez

Mielőtt elkezdené a csempe burkolását a fürdőszobában, elő kell készíteni néhány előkészítő munkát, amely több kulcsfontosságú pontból áll:

 • a fürdőszoba padlójának és falainak kiegyenlítése;
 • padló vízszigetelés;
 • a falak és a padló teljes felületének alapozói;
 • a helyiség mérése;
 • a szükséges anyagok és eszközök kiválasztása.

E pillanatok egy részét már lefedték, a többit ki kell dolgoznia.

Annak érdekében, hogy a csempe lapos és gyönyörű legyen, a falakat és a padlót fel kell fektetni, majd lefektetni.

A padló és a falak felületének kiegyenlítéséhez el kell kezdeni a kezek készítéséhez szükséges csempeelőkészítést. Ehhez meg kell határozni, hogy ezek a felületek laposak-e, szerszámok alkalmazásával: egy építőtömb, szint és kréta, amellyel a szükséges jelölések készülnek.

Meg kell érteni, hogy van-e a padló lejtése bármilyen irányba, vagy mélyedésekben és mélyedésekben. Mindezeket a hibákat el kell távolítani a cement-homok esztrich nélkül, így a csempézés a fürdőszobában jó minőségű és hosszú távú.

A felületek összehangolása a padlóval kezdődik. A cement-homok esztrich alatt egy vízszigetelő réteg feküdt, amely védelmet nyújt a különféle szivárgások ellen. Használhat bármilyen vízszigetelést, amelynek hatótávolsága ma sokat jelent. A padló legegyszerűbb vízszigetelése a fürdőszobában lehet a szokásos tetőfúvóka, amely a padló felett kijön és 10 cm-re megy a falakon. Ezután a padló vízszigetelő rétegét feltölti az előkészített cement-homok habarccsal, és egyenesen a szabályhoz igazodik.

A padló kiegyenlítése után el kell kezdeni a falak kiegyenlítését.

Ennek egyik leggyakoribb és legegyszerűbb módja a speciális gipszkarton használata, amely nem fél a nedvességtől. A csempe ragasztásához ezt az építőanyagot ragasztják a falakhoz, majd rögzítik a betétekkel és csavarokkal a megbízhatóság érdekében.

A következő lépés a fürdőszoba padlójának és falainak előkészítésével a csempék saját kezével való felhelyezéséhez egy olyan alapozóra van behelyezve, amely a meghatározott felületeken mélyen behatolható hengerrel rendelkezik, és speciális kompozíciókat használ. Valójában a csempe a saját kezével kezdődik, miután az alapozó megszárad.

Fektetés a csempe a fürdőszoba falak

Annak érdekében is, hogy a csempeit a falak falára helyezze, a vonalakra kell összpontosítania, szinttel és krétával borítva.

A legmegfelelőbb módja annak, hogy a fali burkolólapokat a falra fektesse. Ehhez használjon krétát és épületszintet a helyiség peremén, akkor egy sík vonalat kell rajzolnia, amely egyenlőnek kell lennie munka elvégzése közben, hogy a falazat sík legyen. Győződjön meg róla, hogy a padlón fekszik a fa padlóján lévő vastagságú fadarabok vastagsága.

A következő munkafolyamat a csemperagasztó előkészítésének tekinthető, miközben szigorúan követnie kell a csomagoláson lévő utasításokat. A ragasztóanyag konzisztenciájának vastag massza kell, hogy legyen. Az ilyen összetétel szükséges homogenitása érdekében egy fúvókával ellátott fúrógépet kell használni.

A burkolólapok falra helyezése a második sorral kezdődik, szigorúan a vonal mentén, amelyen fadarabokat lehet felszerelni. A ragasztót a falon lévő fogazott simítóval kell bevinni. Ezután a lapokat a kezükhöz nyomják a falhoz, és óvatosan megakasztják egy gumi kalapáccsal. Közvetlenül ezután a felesleges ragasztót habszivaccsal távolítják el.

Az összes csempe közötti távolság megteremtése olyan eszközöket, például műanyag keresztezést biztosít, amelyet könnyen eltávolítanak. Az eredeti burkolócsík lefektetése után feltétlenül az egyenletesség építési szintje határozza meg. Szükség esetén a csempe könnyen vágható cserépvágóval.

Ugyanúgy készítik a cserépet a saját kezével és az összes következő sorral, és alulról felfelé, szükségképpen műanyag kereszteződést telepítenek a csempe között. Biztosítani kell, hogy ne legyenek üregek olyan helyeken, ahol a burkolólapok a falak felületéhez tapadnak. Minden ilyen munkát a szoba sarkából készítenek. Utoljára hajtsa végre az első emelet csempék burkolását, előtávolítsa a fa léceket.

A következő lépés a fugázás. Az alábbiak szerint járunk el: a vízzel hígított simító keverék különleges összetételű, interdigital csuklóit gumi spatulával töltjük meg. Meg kell jegyeznünk, hogy a fürdőhöz szánt ízületi habarcsoknak gombaellenes tulajdonságokkal is rendelkezniük kell. Körülbelül 30 perc elteltével a felesleges habarcsot nedves szivaccsal távolítjuk el. Ezt a csempecsuklók irányában 45 fokos szögben kell elvégezni a habarcs megtartása érdekében.

A csempe behelyezése a padlóra

A fürdőszoba padlólapjának hagyományos és átlós kialakítása.

Most folytasd a csempét a fürdőszoba padlóján. A padlóburkolatok elrendezése általában a padló oldalán kezdődik, szemben a szobába. A padlózat burkolásának technikája pontosan ugyanaz, mint a falakon való elhelyezéseknél. Maga a padlólap lényegesen különbözik a falburkolatoktól. Sűrűbb, erősebb, csúszásgátló felülete van. A fektetés során meg kell próbálkoznia az egész csempe használatával. Ha szükséges a vágás, akkor vágja le a csempe szimmetrikusan egymáshoz viszonyítva. A függőleges és vízszintes csempék sima felületének beállítását azonnal meg kell tenni.

A burkolatok között a varratok egyenletességének megőrzése érdekében ugyanazok a műanyag keresztek vannak elhelyezve, mint a falakon, csak néhány nagy méretben. A kereszteződést egy nappal a padlóburkolat lefektetése után távolítják el. Általában a padlózat burkolatát a hagyományos vagy átlós módszer határozza meg. Átlós módszerrel a csempefogyasztás jelentősen nagyobb lesz.

Körülbelül egy nap alatt elvégzik a padlóburkoló ízületek fugázását. Ehhez a gumihevedert az ízületekhez kell felhordani, a ragasztó maradványoktól tisztítva, gumihevederrel. Ezután egy nedves szivacs eltávolítja a felesleges habarcsot.

Így az egész csempeburkolat a fürdőszobában nem olyan bonyolult, mint első pillantásra. Az összes ismertetett ajánlást pontosan betartva lehetséges a csempe öntése.

A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

Meg kell szintelni az alapot

Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

Hogyan vízálló a padló

Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

 • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
 • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
 • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

A primerek alkalmazásának sajátosságai

Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

Ragasztási alkalmazási szabályok

A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

Lefekvéskor szükségem van keresztre

A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

Ha a technikától való eltérések indokoltak

A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

 • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
 • helyezze a készüléket a helyére;
 • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
 • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

 • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
 • Burkolólapok.
 • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
 • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

A csempe esett ki a sorból

Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

A csempe süllyed

Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

Dömping a varratokba

Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

Különböző hosszúságú csempe

Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

Tippek kezdőknek

 • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
 • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
 • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
 • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
 • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
 • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!

Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

A csempék gyártásának folyamata a fürdőszobában

A fürdőszobában lévő burkolólapok szerves részét képezik a házban vagy a lakásban végzett javításoknak, ami bizonyos készségeket és ismereteket jelent az építőanyagok használatának jellemzőivel és a velük való munkavégzés módjaival kapcsolatban. Ezenkívül a nyertes ajánlattevőnek helyesen kell kiszámítania a szükséges mennyiségű anyagmennyiséget a csomagolási módok használati módjában meghatározott fogyasztási normáknak megfelelően, és természetesen pontosan meg kell határoznia az anyagmennyiséget négyzetméterben, amelyet a fürdőszoba falának megfelelő területére kell elhelyezni.

A fürdőszobai anyagok vízálló anyagokat igényelnek. A leggyakrabban használt csempe.

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor a következő eszközök és anyagok:

Eszközök csempék elhelyezése a fürdőszobában.

 • építési szint;
 • fríz;
 • alumínium vezető;
 • fém spatula;
 • gumi spatula;
 • kanál;
 • bolgár;
 • fogó;
 • ütni;
 • épület roulette;
 • tartályok megoldásokhoz;
 • gitt;
 • csempe ragasztó;
 • primer;
 • antimikrobiális alapozó;
 • műanyag keresztek;
 • műanyag sarkok a sarkok, ajtók bejegyzésére;
 • ecset vagy henger;
 • fugázó ízületekhez.

Falkészítés

A fürdőszobában a fektetés kezdetén a falak elkészülnek. Ez egy alapvető lépés, amelynek helyességéről a végső szövet elhelyezése függ.

Fektetés a csempe a falak a fürdőszoba.

Tehát, a lefektetés el kell távolítani a falról az összes régi bevonat: festék, primer, gitt, stb Ezután hozzá kell igazítani a falakat egy gitthez, vagy jelentős rendellenességek esetén a vakolást megfelelő habarccsal és gittal végezzük.

Miután a gitt megszáradt (1-2 nap), az előkészített falakat 1-2 rétegben primerrel kezeljük. Az alapozó száradása után a felületet antimikrobiális szerrel kezelik, mivel A fürdő egy magas páratartalmú lakás része, amely kedvező feltételeket teremt a penészgombák kifejlesztéséhez.

Miután a falak előkészítése teljes egészében befejeződött, magának a lefektetési folyamatnak folytatnia kell magát.

Csempézés

A csempe burkolásához a fürdőszobában meg kell határozni a megfelelő távolságot a padlószinttől, amelyen az alumíniumvezetőt perforátorral rögzítik (az első sorot alatta helyezzük).

Ez a távolság megegyezik a fal magassága és a mennyezet magassága vagy az utolsó sor felső szélének matematikai különbsége és a kiválasztott magasságon elhelyezett sorok teljes száma.

A falra helyezést az első csempe telepítésével kell kezdeni a fürdőszobában a fal sarokának kiválasztott sarokban. A csempék szerelése az alumínium sínre támaszkodva történik. A csempézett csemperagasztó ragasztására, a használati utasítás szerint elkészítve. Falra és csempere, vagy csak falra alkalmazzák, a művész készségszintjétől függően.

A fürdőszobai és csempeburkolatok pótlása.

Az 1-1,5 cm vastagságú csempe ragasztót a falhoz egy építési spatulával végezzük, majd a ragasztófelületet szintetizáljuk. A ragasztót a falra helyezzük, megközelítőleg egyenlő a két csempe területével, hogy elkerüljük a korai száradást.

A fürdőszobában lévő dekor szépen a ragasztóra helyezett és a falhoz nyomódott. A préselési erőnek nem szabad nagyon erősnek lennie ahhoz, hogy a csempe helyzetét tovább tudja igazítani, ami lehetővé teszi, hogy megváltoztassa a pozícióját a fal hibáiból és szabálytalanságából adódóan.

Meg kell jegyeznünk, hogy annak érdekében, hogy a csempe egyenletesen lehessen elhelyezni, ellenőrizni kell az egyes csempe, két szomszédos burkolólap és a csempék megfelelő szintjét a függőleges és a vízszintes síkokban egy épület szintjén.

A ragasztó simítóval történő felhordása esetén a réteg (1-1,5 cm vastag) szintén szintre van állítva, a csempe szélei szükségszerűen folyamatos ragasztóréteggel vannak lefedve, és a végeket és az elülső felületet alaposan letörölik nedves szivaccsal a ragasztó maradékából.

Meg kell jegyezni, hogy a csempecsatlakozásoknak 3-4 mm-nek kell lenniük. A csempe lefektetése után a megfelelő vastagságú műanyag kereszteződést a csempe között 1-2 cm-re kell elhelyezni. Miután a következő lapkát felhelyeztük, a felületüket és a varratokat nedves szivaccsal töröljük a szennyeződés elkerülése érdekében.

Ha a halmozott anyagban technológiai lyukak vannak az aljzatokhoz, kommunikációhoz stb. a megfelelő jelölés után vágják le a csiszolót.

Így a második réteget a padlóról helyezzük el, az alumínium sínen. Hasonlóképpen, akkor is megteheti, ha egymásra rakja a következő csempék sorát. Kívánt esetben a friziát egy bizonyos magasságban elhelyezheti ugyanúgy, mint a főlap. A megfelelő méretű burkolólapokat a fal messze sarkában helyezik el. A sarkok és az ajtók műanyag sarkokkal vannak díszítve, amelyek csemperagasztóval vannak rögzítve.

Az utolsó réteget az alumínium sín alatt csempézik, míg a fémprofilot eltávolítják. A csemperagasztó szárításának folyamata 1-2 napot vesz igénybe, majd a műanyag keresztezést eltávolítják.

Végső kivitelezés

A varratok végső befejezése a csemperagasztó szárítása után történik. A varratokat a kiválasztott szín betöltésével kell feldolgozni, amelyet gumihevedernél kell alkalmazni. A varratok feldolgozása után a felületet alaposan meg kell törölni nedves szivaccsal.

17. lecke Anyagok és szerszámok csempék burkolásához

Folytatjuk a fürdőszoba javítás témáját (lépésről-lépésre szóló leckék, lásd a cikk végén). Ma meg fogjuk tudni, milyen anyagokat és eszközöket kell a csempék készítéséhez.

Anyagok és szerszámok csempék készítéséhez

Gondoljunk bele részletesen, milyen anyagokat és szerszámokat kell elhelyezni a munkához.

Kerámia padló és falazólapok

A fürdőszoba és a WC-fal falai felé néznek padló- és falkerámia csempék. A megfelelő választáshoz olvassa el a cikket: Melyik csempe közül választhat a fürdőszobához és menjen az üzletbe:

Száraz építési ragasztó

A fal- és padlóburkolathoz speciális száraz építési keverékre van szükség. Sokan megkérdőjelezik, hogy melyik csemperagasztó jobb? Ajánlom a "PLITONITE B +" konstrukciós keveréket. De ez csak egy ajánlás, természetesen minden mester önállóan választja meg a választást. Ön előre, hogy a lakásban, meg kell mérni a teljes területet szemben. Ezután megy az építési hipermarketbe, és az utasítások alapján, amelyek általában a ragasztócsomag hátoldalán jelennek meg, kiszámíthatja, hogy hány zsákot kell megvásárolnia. Meg kell jegyezni, hogy a standard zsák tömege 25 kg. Ezért előre gondolkodjon a ragasztó szállításáról a lakáshoz, mert valószínűleg több zsákra van szüksége. Ha még soha nem tette ezt meg, akkor olvasd el a cikkemet: az építőanyagok szállításáról. Itt, többek között, hasznos tanácsok a szárazépítmények keverék szállításához:

Általában a fürdőszoba és a WC helyiségeinek javítása során a víz lecsukódik a vízvezeték és a csövek cseréjének szükségessége miatt, ezért előzetesen fontolja meg, hogy hol ragadja meg a vizet. Például lehet konyha. Azonban halálos baleset esetén előfordulhat, hogy házigazda bármilyen okból kifolyólag teljesen kikapcsolja a vizet a munkaidőben. Még ebben az esetben ne aggódj - van megoldás! A munka során használhatja az üres 20 literes palackokat, ahol előzetesen öntsön vizet, lásd a cikket: A kis javítási tippek is hasznosak lehetnek. Természetesen a mosás nem fog működni, de legalább ez a víz elég ahhoz, hogy felkészítse a megoldást és tegye a csempeit. Mint mondják, a csempék titkai vannak, de tudnia kell róluk:

Fúrjon be egy beépített keverőt

A következő kérdés az, hogyan lehet a ragasztót száraz habarcsból elkészíteni? Ehhez szükségünk van egy fúrógépre. Ha komoly javításokat indított el, akkor jobb, ha a jól ismert gyártók közül egy megbízható fúróválasztást választanak, amely ebben a fejezetben található.

Fontos!
Ha úgy dönt, hogy fúróvásárlást kap, akkor azonnal megpróbálhat a sokkra koncentrálni, ha például nincs külön ütés. Egyes esetekben a kalapács fúró egyszerre több szerszámot is cserélhet:

Építőipari vödör

Szüksége lesz egy tartályra a ragasztó készítéséhez. A legjobb megoldás itt egy 20 l-es építési vödör beszerzése az építőiparban. Nagyon erős, és nemcsak a ragasztó keverékéhez, hanem a tapaszok, a gittek, a folyékony padló és egyéb megoldások termesztéséhez is szolgál.

Fontos!
Építési vödör használata esetén ügyeljen arra, hogy a munka után tisztítsa meg és mossa le, így tovább szolgál. Ha ezt nem teszed meg, akkor a fagyasztott habarcsok a vödören maradnak, amelyet akkor meg kell verni egy kalapáccsal és egy kemény spatulával. Ez hosszú, időigényes eljárás, plusz lehetőség van a vödör károsodására. Itt olvashatsz róla:

Medence száraz keverékhez

Ha Plitonit B-t vagy Plitonit B + ragasztót vásárol a hipermarketbe, ez valószínűleg 25 kg súlyú zsák. A tapadóoldat elkészítéséhez a száraz keveréket ki kell önteni a zsákból és vízzel keverni. A kérdés az, hogy hol kell önteni? Az építési vödörben lehetetlen, mert a technológia szerint Ön öntözi a vizet az építési vödörbe, és beleönti a száraz keveréket. (Magáról a technikáról olvashat a cikkben: A megoldás előkészítése a száraz habarcsból). Innen következik a száraz építési keverék kapacitása. E célból egy közös háztartási medence alkalmas lehet:

Súlyok száraz keverék mérésére

Nagyon kényelmes a mérleg sáv használata a száraz keverék pontos méréséhez. Soha ne tegye ezt, ahogy mondják, a szemet. Csak tapasztalt szakemberek tehetik ezt meg. És ha nem, akkor a rossz arányban kevert ragasztó túl vastag vagy túl folyékony lesz. Mindkét esetben a csempe rosszul fog ugrálni, és a munka munkaerő-intenzitása növekedni fog. Ha nem igazán emlékszel, hogyan kell kiszámítani az arány, nézd meg a cikkem: A kalkuláció a lakás javítása egyszerű matematika. Az egyetlen dolog, amire szükséged van egy eszköz létrehozásához, hogy a medencét száraz keverékkel mérje. Például a medence szélét kötélen kötötte meg egy fűzőlyukkal, amelyhez a karmantyúkat felakasztanák:

Vízmérő

Hasonlóképpen a mérleg, amellyel mérlegelheti a száraz keveréket, az intézkedés, amellyel gyorsan beöntheti a szükséges mennyiségű vizet az építési vödörbe a megoldás előkészítéséhez. A vizet szigorúan az intézkedéshez kell önteni, és nem a szemnek:

Cserépvágó

A bélés folyamata a burkolólapok egymás utáni ragasztása falakhoz és padlókhoz. Meg kell jegyeznünk, hogy a lapok egyenletes hossza nem egyenlő lehet a fal falával, például 8 egész és egy fél csempe szükséges, ami azt jelenti, hogy le kell vágnia a lapkákat. Ebből a célból jó csemperagót kell kapnia. Miért jó, megmagyarázom. Egyszer, emlékszem, úgy döntöttem, hogy megmentem, és nagyon sajnálom. Az a tény, hogy olyan csempékkel dolgozhat, amelyeknek teljesen más ára van. Vannak ilyen csempék, hogy ijesztő, hogy megtartsák őket még a kezében, hogy milyen drágák - nem, mit kell vágni. És most képzeljük el, hogy ilyen drága csempét vágsz rosszul! És ha két csempe elrontja vagy még többet? Itt juthat el a költségvetésből. És egy rossz, olcsó csempe vágó - ez egy pár trivia. A jó cserép vágó biztosan vág, és lehetséges, hogy egy csempe pontosan szerint a kockázatot, és vágásakor a vágó egyértelműen követi a tervezett útvonalat, és a zománc nem képezni a csempe. Tehát ne felejtsd el ezt biztosan - drágább lesz! Mi a jó csempe vágó? Ajánlom például a jól ismert "RUBI" márkát. Igen, ez nem olcsó, de kiváló minőségű:

Hogyan működik csempe vágó megtalálható a cikk: Hogyan vágja csempe, amikor szembenéz

Koronák egy csempe, egy fúró egy csempe, egy balerina

Amellett, hogy a csempe egy részét egyenesen egy csempevágó segítségével vágja le, a csempe lyukakat kell fúrni a vízvezetékcsövekhez, például azon a helyen, ahol a keverőt kapja. A kerámia burkolólapok lyukai speciális koronákkal vannak fúrva a burkolólapokon.

A legtöbb esetben koronára lesz szükséged:

 • átmérő 73 mm - elektromos csatlakozókhoz (az ábrán a 2. ábra)
 • 53 mm átmérőjű - csatornahálózatokhoz (az ábrán a 3. ábra)
 • átmérője 33 mm - a vízcsatlakozókhoz (az ábrán a 4. ábra)

A koronák bármelyikét egy különleges tartóba helyezzük, ahol a fúró a csempe felületén található (az 1. ábrán az ábrán), majd a fúrógépen. Fúráskor először a fúró lép be a burkolatba, középen egy lyukat képezve, és rögzíti a korona helyzetét. Ezt követően a csempe elkezdi a fúrt végét a koronán, ami a kívánt átmérő furatát képezi:

És itt van egy fúróegységgel ellátott korona, amely készen áll a munkára és egy külön fúróval mellette:

Vannak esetek, amikor egy nem szabványos lyuknak kell lennie egy bizonyos átmérővel. Ebben az esetben az úgynevezett "ballerina" jön a mentésre - egy speciális eszköz a fúróra, amelyen megváltoztathatja a vágólap helyzetét a csempe felületén, így meghatározva a furat lyuk átmérőjét:

bolgár

Nagyon jó elkezdeni egy darálóval, mielőtt a falakkal és a padlóval megbirkózni kezd. Az a tény, hogy nem mindig lehet csempéket elhelyezni a falon olyan módon, hogy bármilyen lyukakat, amelyeket fúrt kell a csempe lehet tenni koronát vagy ballerina. Például egy falból kijövő cső pontosan két csempe csomópontjához esik. Ebben az esetben ki kell vágnia a félköröket az egyes csempékben, és ebben a kérdésben természetesen a koronára és a fúróra szerelt ballerina erőteljes. Ha bolgár, a probléma megoldódott. A videó bemutatóban, hogyan kell fúrni a cserépet, láthatja, hogyan történik ez. Továbbá, ha van egy fürdőszoba, vagy egy WC-vel vagy egy kombinált fürdőszoba közvetlen külső sarokkal, majd egy gyönyörű bélés érdekében, akkor mindkét 2 csempe széleit kell csiszolni, amelyek 45 fokos szögben derékszögűek. Ismét, a daráló segítségével meg lehet oldani. És végül, bizonyos helyeken apró javítások vannak (a csempe csiszolása), amikor a daráló segítségével problémamentesen végzi. Ezért a csempe csiszolással dolgozik a kezében, sokkal biztonságosabbá válhat:

Lemezlemez

Annak érdekében, hogy vágja a csempe csiszolót kell egy gyémánt lemez a csempe. Nagyon ajánlom a jó vezetést (drágább, német). Először is elég lesz sokáig, másodszor pedig nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem fog szóródni tőled a munka során:

Trowel vagy hagyományos spatula

Az elkészített habarcsot, amelyet száraz habarcsból készítenek, ki kell venni egy építési vödörből, és csempére, falra vagy padlóra kell dobni. Ebben az esetben a kényelmes eszköz egy simító vagy egy hagyományos spatula:

Fogazott simító

Ez talán az egyik legfontosabb eszköz a falakkal szemben. Ennek köszönhetően egyenletes ragasztót alkalmaznak a csempe, fal vagy padló felületére. Részleteket erről a cikkemben találhat: Vonott simító - az emberi találmány csoda:

Gumi kalapács

Hányan nem felelnek meg a mestereknek, ők nem használják ezt az eszközt, inkább öklével söpörnek a csempék. Őszintén szólva magam is. Valahogy jobban bízol a saját kezedben: a lökés puhább, és a csapás ereje sokkal jobban ellenőrizhető. Itt meg kell próbálnod magadat, hogy megbizonyosodj róla. Ennek ellenére idézek egy ilyen kalapácsot:

Rajzeszközök

A burkolólapok jelöléséhez feltétlenül töltsön be egy mérőszalagot, egy négyzetet és egy ceruza (feltűrt toll):

Tile fájl

Előfordulhat, hogy a cserép bizonyos helyeiben egy kicsit el kell sütni a széleit. Legtöbbször ez akkor szükséges, amikor apró csempékből csiszológép segítségével kivágnak egy félcsövet egy cső alatt. Ideális esetben ilyen vágás után a csempe széleit homokosnak kell lennie, hogy jobban nézzen ki. Erre a célra egy kör alakú csempefájl nagyon alkalmas. Bizonyos esetekben lapos lapok is szükségesek. Tehát előzetesen tárolja őket - nem lesz felesleges!

Csempe ékek

Képzelje el a helyzetet, hogy tökéletesen sík padlót készítettél. A fürdőt általában tetejére helyezzük. Sajnos vannak olyan esetek, amikor a gyárilag készített fürdőnek megtört geometriája van. Vagyis pontosan a szint, akkor tedd egy sík padlón. De amikor a fürdő szélén végigcsúsztatjuk az első sorban lévő lapokat, akkor a fürdő egy egyenetlen szélén egy milliméternyi töredék esetén Ön és a csempe sor is egyenetlenül megy. A probléma megoldása érdekében különleges ékeket helyeznek a csempe alá, amellyel tökéletesen lapos csempecsaládot lehet elérni:

Keresztek a cseréphez

Annak érdekében, hogy a burkolólapok közötti varrások ugyanolyan szélesek legyenek az egész területen, különleges keresztezések vannak a bélés folyamatában lévő összes csempe között. Különböző vastagságúak, attól függően, hogy milyen típusú csempe van elhelyezve:

Tile Grout

Miután lefektette a csempe, meg kell ragasztani az ízületeket. Javaslom, hogy ne készítsenek előkészített habarcsot, hanem vegyen egy száraz keveréket és készítsen elő egy oldatot közvetlenül a fugázás előtt. A valóságos mesterek ezt teszik. Nagyon fontos, hogy a habarcs színét a csempe illeszkedjenek:

Gumi spatula

Az ízületeket speciális gumihevederrel simítja, hogy elkerülje a csempe zománc karcolódását. Ez így néz ki:

Ezek mind olyan anyagokat és eszközöket kínálnak a csempézéshez, amelyekre a munkájában szükség lesz.

Típusú csempe elrendezések, a fürdőszoba előkészítése és a cucc magad

A lakások és házak sok tulajdonosai saját javításra törekszenek, a bérelt szakemberek bevonása nélkül. Azok a kezdők, akiknek nincs tapasztalata a befejező munkáról, tudnia kell, hogyan kell a csempe telepítést a fürdőszobába a saját kezével.

Elrendezési típusok

A csempe elrendezés az első dolog, amelyet a csempe kiválasztása és megvásárlása után határoznak meg. A kerámiagyűjtemények többségében a tervezők javaslatot tettek a főbb lapok, panelek, határok és díszítések elrendezésére. De minden tulajdonos megkísérli az otthoni egyéniséget, ezért megtalálja a saját elrendezési döntéseit, amelyek a legjobban illeszkednek a szobába és annak belsejébe.

A homlokzatburkolat mintázatának helytelen megválasztásával a csempe burkolását a fürdőszobában saját kezűleg bonyolítja számos csempecsiszolás. A kezdő hibázhat: indítsa el az elrendezést a szoba bármelyik sarkából. Ebben az esetben az ellenkező lehet egy csempedarab, amelynek szélessége kisebb, mint az egész csempe ½. Ez a szűk vonal diszharmónia lesz a fürdőszoba kialakításában.

A helyes elrendezési beállítások a következők:

 • Az első csempe a fal közepén helyezkedik el. Az integrált elemek mindkét oldalán el vannak helyezve, amíg el nem éri a sarkokat.
 • Ha az első módszer alkalmazása során a keskeny alátámasztások a sarokba maradnak, akkor nem egy, hanem két szomszédos csempe van a fal közepén. Ezzel az elrendezéssel sokkal kényelmesebb a panelek vagy dekorációs vonalak helyes elhelyezése.
 • Ha nem lehet elkerülni a keskeny sávokat a sarkok a szobában, válassza a minta "tégla".
 • Továbbá, a csempe sorokat az 1/3-as sorok mindegyikében eltolva lehet elhelyezni. Egy ilyen kép nagy területeken látványosnak tűnik.

Az elrendezés lehet függőleges vagy vízszintes. A leginkább elfogadható opció több kritérium alapján kerül kiválasztásra:

 1. csempe méretek;
 2. csempe minta;
 3. a szoba méretei.

Vízszintes elrendezéssel könnyebb elkerülni a többszörös cseréptetést. Ha a fürdőszobában van egy párkány, amelyen csak egy csempe illik, és még mindig van egy kis távolság, akkor tegye a következőket: vegyen be két elemet, és vágja le őket úgy, hogy a közöttük lévő varrás a falon a párkány közepén haladjon.

Hogyan készítsek csempéket a fürdőszobában saját kezűleg

A fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, a munkaterv előkészítésével és az eszközök készítésével kezdődik. Fontos meghatározni, hogy a fürdõk mikor kerülnek telepítésre: a kerámiák falakon való elhelyezése elõtt vagy után. A befejező munka bonyolultsága nagyban függ ettől. A mesterek a munka befejezése után ajánlják az egészségügyi felszerelés felszerelését. Annak érdekében, hogy mindent helyesen lehessen végrehajtani, további utasítások vezérlik őket.

Helyiség előkészítése

A cserép felépítéséhez az alap készítése szükséges. A helyiségben távolítsa el a régi felületet és szedje le a vízvezetéket. Szabadítsd ki a szobát törmelékből. A falak és a padlóvonalak a lehető legnagyobb mértékben vannak kialakítva. Ha repedések vannak, készítsen egy cement-homok habarcsot, és fedje fel őket. A padlót speciális keverékekkel szintetizálják, ami megkönnyíti a padlóburkolat lefektetését. Ha a keverék száraz, 1-2 rétegben alkalmazzon primert.

A csempék előkészítését gipszkarton falának felszerelésével lehet elvégezni. Ez a módszer előnyös olyan síkot szerezni, amelyen könnyű és egyszerű ragasztani a bélést. Ugyanakkor a ragasztóanyag fogyasztása kicsi lesz, mivel nincs szükség további összehangolásra.

Eszközök és anyagok

A kezdőknek fontos előkészíteni minden szükséges eszközt és anyagot. Az elrendezés kiválasztásakor a csempe közötti hézagok szélességét megoldják. A választott vásárlási keresztezések alapján a varratokat.

Ezután ragasztót kell választani a csempe lefektetéséhez. A belső munkákhoz gyakran vásárolt "Ceresite CM11." Ez a keverék kiválóan alkalmas a kezdőknek, mert rugalmassága, gyors gyúrása és 10-15 percig nem állítható be. Ez lehetővé teszi, hogy gondosan illessze a csempe vízszintesen és függőlegesen.

A befejező munka elvégzéséhez a fürdőszobában a következő eszközök szükségesek:

 • fúró vagy csavarhúzó;
 • építő mixer;
 • kapacitás a megoldás összekeverésére;
 • Ragasztás a szükséges mennyiségekhez;
 • spatulák: fém fogazott és egyenes késekkel, gumi;
 • lágy szivacs;
 • rongy,
 • henger vagy ecset primer felhordására;
 • nedvességálló talaj;
 • bunkó;
 • mérőszalag;
 • markert vagy ceruzát;
 • buborékszint;
 • szinten;
 • fém profilok gipszkartonhoz való munkához.

A régi bevonat eltávolítása

A cserép cseréje a régi burkolat lebontásával kezdődik. Ez nem mindig könnyű. A csempe szilárdan rögzíthető a falra és alig kopoghat egy kalapáccsal. Ebben az esetben kapcsolja be a lyukasztást, és tönkreteszi az elakadhatatlan területeket. A ragasztó maradványait egy fém spatulával távolítják el.

Ha egy régi cserépet régen régen helyeztünk el, akkor lehet fémvakolat. A fém vágásához fém olló.

Felületi igazítás

A födém behelyezésére való felkészülésnek meg kell kezdenie az alap leengedését. Ha a homlokzatburkolat lebontása után a falakon mély barlangok vannak, amelyek összehangolást igényelnek, a következő lépések közül választhat:

 1. vásároljon gipszkeveréket és fedje le a rést;
 2. a gipszkarton falakkal.

Minden módszernek előnyei vannak. Az első esetben az önbeálló lapka nem igényli a gipszlapokkal való munkavégzés képességét. A falak igazításához elegendő a gipszkeverék megfelelő előkészítése és spatulával történő felhordása. Nincs szükség gondos összehangolásra, mivel a kis szabálytalanságokat csemperagasztó segítségével kell javítani.

Megfelelő vízszigetelés

A javítás során fontos, hogy minőségi vízszigetelést készítsen a fürdőszobában. A nedvesség behatolását védő anyagok széles választéka:

 • Bitumenes bevonatú masztix;
 • Behatoló megoldások;
 • Roll and glue vízszigetelés.

A falakhoz és a padlóhoz ugyanazok vagy különböző keverékek használhatók. A padló nagyobb fokú vízelválasztást igényel. A szakértők azt javasolják, hogy speciális betonkeveréket válasszanak a beton áteresztőképességű beton kezelésére:

Ha az alap instabil, meg kell erősíteni a falak és a padlózat, a lépcsők és az anyák ízületét. Ehhez a köteg elasztikus vízszigetelő szalaghoz. A funkciójuk megakadályozza a repedések kialakulását. Választhat a következő szalag-márkák közül:

Hol kezdeni kell

Egy fürdőszoba csempe elhelyezése a saját kezével könnyebb lesz, ha fémprofilokat helyez el az első sor alsó sorában. Ők támogatják a csempe és megakadályozzák, hogy csúszik. Annak érdekében, hogy ilyen támasztórudat szerelhessünk, helyesen meg kell jelölnünk a falakat.

A szint (lézeres szint) nélkül nehéz lesz egy kezdőnek megbirkózni ezzel a feladattal. A következők szerint járjon el;

 1. mérje meg a fürdőszoba sarkainak magasságát;
 2. megtalálják a legalacsonyabbat, és jelölik meg az első csempe lefektetésének helyét (a padlóról vagy a fürdőszobaszintről);
 3. Ettől a ponttól kezdődően vízszintes vonalak húzódnak a falak mentén egy buborékszint mellett.

Nincsenek szabályok a fal kiválasztására, hogy megkezdjék a tojást. A legtöbb kézműves inkább a fürdő szintjén kezd dolgozni, a falak peremén ragasztani a csempeit. Miután a ragasztó keményedik, a fémprofil, amelyik a tartószerkezetet szolgálja, fel lesz szedve és további finiseléssel folytatódik. Az első sor fölötti csempék telepítése könnyebb lesz.

Helyezze az anyagot

A csempe beágyazására többféleképpen lehet alkalmazni a ragasztókeverékeket:

 • Csak a csempe hátoldalán.
 • A csempe és fal.
 • Csak a falon.

Az első lehetőség elfogadható az egyenletes falak számára is, és előnyös az alacsony fogyasztás érdekében. A második módszer a talajszintkülönbség esetén alkalmazható. A ragasztóréteg vastag lesz, és kompenzálja az alapfelület hiányosságait. A harmadik módszert nagy tapasztalattal rendelkező magabiztos mesterek használják.

Mielőtt befejezné a munkát, meg kell oldania a nedvesítő csempe és falak problémáját. Mindkettő egyszerre tehető, és ez a legjobb megoldás a porózus csempe számára. Nedvesített, nem vonzza ki a nedvességet a ragasztóból, és a keverék nem szárad ki idő előtt. Ha porceláncserépet vagy más csempeburkolatot adunk alacsony vízfelszívódással, nedvesedő felületeket el lehet hagyni.

Amikor az első néhány csempe ragasztva marad, a kompozíció beállításáig marad. Ezután ellenőriznie kell a csempe tapadását a falhoz. Ha az eredmény teljesül, a befejező munka folytatódik. Annak érdekében, hogy minden falon csempét kell elhelyezni a fürdőszobában. A padlóburkolat felszerelése az utolsó.

Kerámia burkoló technika:

 1. ragasztót ragasztott simítóval;
 2. alkalmazza az elemet a falra és enyhén nyomja le;
 3. a buborékszint ellenőrzése vízszintesen és függőlegesen;
 4. megérintve a kosárral a csempe megkapja a kívánt pozíciót.

Fugázó

A végső szakaszban fugázás történik. Ehhez használjon speciális, lassan keményedő keveréket. A habszivacs lehet száraz vagy nedves. Az első esetben a készítményt víz hozzáadásával kell készíteni.

A habarcsot egy gumi spatulával kell felhordani, hogy a varratok jól fel vannak töltve. A lényeg a nedves szivaccsal történő simítás. Ez biztosítja a varratok szép megjelenését. Szükséges a szükséges anyagmennyiség helyes kiszámítása. Ha a fugázó nem elegendő a munka befejezéséhez, fennáll annak a veszélye, hogy egy másik féltől származó társt vásárolnak meg, amely más színárnyalat lesz.

Vágási szabályok

A kerámia csempe kényelmesen vágható egy speciális eszközzel - cserépvágóval. De nem minden tulajdonosnak van. Ezért más módon végezheti el a munkát: vágja le a csempecsiszolót, amely a kővel vagy a gyémánt bevonattal van ellátva. Ha betartja a javasolt utasításokat, akkor a csempe elhelyezése nem okoz nehézséget a kezdő számára.