Legfontosabb > Csapok

Milyen anyag a legjobb mosogató?

A mosdó fontos eleme a fürdőszobának, lehet kerámia, rozsdamentes acél, márvány, üveg, természetes és mesterséges kő stb. Mindegyik anyagnak saját tulajdonságai vannak, előnyei és hátrányai, esztétikai tulajdonságai. Fontolja meg, hogy milyen mosdók vannak annak érdekében, hogy eldöntsék magának, hogy mely anyagból van a mosogató jobb.

üveg

Az üveg egy természetes kompozíció, ugyanakkor avantgárd anyag a mosogatók számára, így a különböző vastagságú, színű, textúrájú és átlátszóságú mesés hatásokat hoz létre.

Az üveghüvelyek könnyen karbantarthatók, a színek, formák és méretek széles választékában készülnek, átlátszóak, áttetszőek és teljesen átlátszatlanok. Az áttetsző héjak gyakran megvilágítással vannak ellátva, amely modern izzó hatású.

Üveg háttérvilágítású mosogató

Előnyei elsősorban az esztétikusok, akik élvezik az anyag könnyedségét és eleganciáját, hihetetlen egyediségét és súlytalanságát, valamint az üvegnek a modern belső térbe való illeszkedését.

Ahol vásárolni egy pohár mosogató, olvassa el itt: http://remontspravka.com/sink-glass-shopping/

Mi legyen a mosogató a fürdőszobában a tervezés szempontjából? Keresse meg a választ az oldalaink analitikus anyagain.

Az üvegtálcák a tervezés leghaladóbb megközelítését mutatják be, mert az elmúlt években ez az anyag nem ment el a divatból. Az üvegpolcokkal, tükrökkel, válaszfalakkal és lámpákkal kombinálva egy elegáns, tágas, szokatlan és ultramodern helyiségben egy tágas, üveges mosogató minden, akár egy nagyon kicsi fürdőszobát válthat.

Megvilágított áttetsző üvegmosó

A gyártási folyamat során keletkezett mikroszkopikus hibákkal rendelkező üvegből készült héj hátránya lehet egy "robbanás" - ez a héj egyes esetekben a forró víz hatására vagy erős ütés hatására szétszóródik. Másik hátránya az, hogy alaposabb gondozásra van szükség az üveghez, mint a kerámiához.

kerámia

Sokan hiszik, hogy a fürdőszoba, a porcelán mosogatók és a kerámia mosogatók a szaniterek ugyanabból az anyagból készülnek, de ez nem teljesen így van. A kerámiák teljesen különböző szennyeződésekkel készülhetnek, különböző hőmérsékleteken és különböző technológiák segítségével.

Fontos tudni, hogy a porcelán mosogató drágább, mint egy fajansz alapú mosogató, mivel gyártása magasabb hőmérsékleteket és hosszabb szárítási időt igényel, és költsége magasabb. A porcelán fürdőszoba mosdója kevésbé sűrű és kevésbé porózus.

A faience sokkal jobban elnyeli a nedvességet, mint a porcelán, érzékenyebb a szélsőséges hőmérsékletekre.

Mi jobb mosogató a fürdőszobában - a választék árnyalatai a következőkön: http://remontspravka.com/sinks-for-bathroom-select/

Milyen méretűek a fürdőszoba mosogatójának kiválasztása annak érdekében, hogy praktikus és kényelmes legyen? Keresse meg a választ a webhelyünk analitikus anyagaiban.

Esztétikai szempontból a kerámiatípusok közötti különbségek nem olyan érzékelhetőek. A kerámia fürdőszoba mosogatója különbözik attól, hogy rendkívül könnyen kezelhető, elegendően ellenáll az ütésnek, karcolásoknak és foltoknak, hőálló és saválló, stabil tulajdonságokkal rendelkezik közvetlen napfényben. Ez a mosogató leggyakoribb típusa, amely azonban hátrányai vannak: erős nehézkeket okozhat a nehéz tárgyak kerámiából való leesése miatt, repedések és forgácsok keletkezhetnek.

High-tech kerámia mosogatók

faipari

Leggyakrabban a fából készült héjak a kézzel készített design termékei. Termelésük módja hasonlít a hajók gyártásának technológiájára, és olyan hajókból készülnek, amelyeket a hajógyártás évszázadok óta használnak. Az ilyen termékek kemény természetes fából készülnek, majd gyakran laminálódnak. A bambusz, zebrano, teak és wenge mosdók tökéletesen alkalmasak nedves fürdőkre és szaunákra. A fából készült vízvezeték nagyon természetesnek, könnyen tisztíthatónak és hihetetlenül szokatlannak tűnik. A természetes fa egyik jellemzője, hogy idővel sötétedik, de ez nem csökkenti a jellemzőit.

Fa mosogató

Mesterséges és természetes kő

Külsőleg, a mesterséges és természetes kőből készült mosogatók meglehetősen hasonlítanak az észleléshez, mivel a fürdőszoba kőből való minden mosogatója a belső kialakítást nagyon szilárd és nehézkes.

 • A mesterséges kőzet teljesen különböző textúrákból készül, amelyek a felületek hatalmas tartományát utánozzák. A mesterséges kőből készült mosdó higiénikus, nem porózus, nem szívja fel a nedvességet, ellenáll a vegyi támadásnak, és teljesen nem toxikus. Ez a nehéz megjelenésű és tartós vízvezeték bármilyen zökkenőmentes formát ölthet. Könnyen tisztítható, tartós és hőálló. A mesterséges kőből készült héj alacsonyabb áron büszkélkedik, mint a természetes ellenérzése, ami jó érvnek tűnik.
 • A kőhéjak gránit, onyx, homokkő, márvány stb. Mindegyik anyag saját erejével, esztétikai és fizikai tulajdonságaival rendelkezik, ugyanakkor az anyag természetessége hangsúlyozza a tér kialakulásának természetes megközelítését.

Tehát a kő alá süllyesztett mosdók néha olyan fogyasztói tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek olyan magasak, hogy számos mutatóban meghaladják a természetes kőt. Például az akril kőből készült héj nem veszi fel a szennyeződéseket, a mikrobák és a baktériumok nem szaporodnak, és a sima felület bármilyen eszközzel könnyen fertőtleníthető. Az akril kő ellenáll a hőmérsékletnek, az agresszív környezetnek, nem szagolja el a szagokat, nem romlik a nehéz tárgyakkal szemben. Egy másik plusz a különböző textúrák és színek.

Polírozott granit Sinkwood

A természetes kőből készült mosdó szintén tartós és tartós, de sérülhet a jelen lévő színezékek hatásaival, például a borban.

 • Ha gránitot használnak mosogatók előállításához, akkor egy ilyen mosogató erős, gyönyörű, könnyen használható, nem fél a károsodástól és a hőmérsékletektől, savaktól és lúgoktól. De a gránit nehéz anyag, és egy ilyen héj telepítése nagyon nehézkes.
 • A márványhéjak különböző színekkel, hőállósággal büszkélkedhetnek, de nagyon porózusak, ezért bor vagy zsírfoltok lehetnek. A márvány lágy és savval megsérül, hajlamos a forgácsolásra stb.
Természetes márványos mosogató

fém

A fürdőszoba fém mosogatója tökéletesen ötvözött más anyagból készült tárgyakkal, például üvegekkel, gyönyörűen néz ki a kerámia csempe és tégla hátterében, mindenféle kőből néz ki. A fém, rozsdamentes acélból vagy rézből készült tartókat nagyon tartósnak tartják.

Réz mosogató

 • A rézhéj rendkívül gazdag és elegánsnak tűnik, jól alkalmazható a művészettörténeti vagy barokk stílusban készült félig antik belső terekhez, és a réz természetes antibakteriális tulajdonságai még vonzóbbá teszik ezt az anyagot azok számára, akik egészségükre törődnek. Sárgarézből és bronzból készült, leggyakrabban egyedi, exkluzív műalkotások.
 • A rozsdamentes acél ezzel ellentétben a rendkívül modern belső kialakításra alkalmas. A rézzel ellentétben a rozsdamentes acél nem sötétedik meg, a felülete fényessége pedig különleges techno légkört teremt.

A 20. század közepén a zománcozott mosdót gyakran helyezték el a fürdőszobában, de ma az ilyen mosogatók ritkán helyezkednek el a lakásokban, habár nem ritka a konyhában vagy a nyilvános helyeken. Minõségük és hátrányaik könnyedén összehasonlíthatók zománcozott edényekkel: ezek a kagylók ellenállnak az agresszív anyagok és a magas hõmérséklet hatásának, de gyakran karcolások és zsetonok.

Rozsdamentes mosogató

A fémhéjak egyik hátránya olyan hangos hangnak tekinthető, amelyet a víz a vasfelületek megkötésekor jelent, ha a héjakat a hátsó oldalon különleges porózus gumival nem takarja. Az ilyen mosdókagylók könnyen karbantarthatók, eltérő formájúak lehetnek, de néha karcolódnak.

"Hol vásárolj meg fémtálcát" - az e címsor alatt végzett marketing felülvizsgálat segít az olvasónak a fém mosogatópiacon való navigálásában

Ha kísérteni szeretné a kérdést: melyik mosogató jobb? - akkor menj ide: http://remontspravka.com/best-sink/

A "Moidodyr" nemcsak Chukovszkij verse, hanem egy univerzális bútor is a fürdőszobában. Részletek róla a honlapunkon találhatók.

Érdemes megfontolni, hogy a kérdésre adott válasz, hogy mi a mosdó a fürdőszobában, nemcsak a sokféle anyagfajta lesz. A teljesen különböző anyagokból készült tokok ugyanolyan alakúak és méretűek lehetnek, sőt, ugyanabból az anyagból készült kagylók meglepődhetnek a különböző méretű és formájú változatoktól. A vízvezeték kiválasztása nagyon fontos, hogy először a dimenziókra összpontosítsanak, úgyhogy a mosdó szépen és kényelmesen illeszkedjen a szobába, majd minden máshoz.

Milyen anyagokból készül a fürdőszoba mosogató?

A hosszú távú felhasználású termékek kiválasztását nagyon komolyan kell venni. A héj fontos jellemzője az anyag, amelyből készült. Az anyagtól függ a mosogató, az idő kell szolgálni, valamint az esztétikai ár.

Az umix.ru webhelyen egy héjot választhat az Ön kedvéhez és pénzügyi helyzetéhez.

Anyagtípusok

Mosogatófelület a fürdőszobában

1. Fajansz. Elég gazdaságos, de praktikus anyag. Tökéletesen megtisztítva, sima felületű, ami miatt nem piszok eltömődnek. A faience mosogató gondos kezelésével sokáig újnak tűnik.

Hátrányok: könnyen megsérülhet. Faience mosogató megvásárlásakor tudnia kell, hogy a mosogató gondos kezelést igényel. Még egy kis csapás esetén is keletkezhetnek mikrolemezek, amelyek idővel eldugulnak a szennyeződéssel, és a héj megjelenése visszafordíthatatlanul károsodik.

2. Kerámiák. Ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a fajansz, de az esztétikai oldalon a kerámiák felülmúlják a cserépedényt.

3. Porcelán. A két korábbi típushoz képest a porcelán magasabb áron rendelkezik, amit a jobb tartósság igazol.

E három típus közös hátránya sok súly.

4. Corian. Ez a típus nagyon erős és megbízható. Jól ellenáll a termikus és kémiai hatásoknak. A Corian különböző formáinak és színeinek nagy választéka van a piacon.

5. Kvarcüveg. Az üveghéjak vonzó megjelenésűek. Az ilyen héja vastagsága általában kb. 1,5 cm, ami elegendő megbízhatóságot biztosít, de még mindig megszakíthatja.

Hátrányok: gondos gondosságot igényel. Az ilyen mosogatók gyakran mosogatószerekről vagy piszkos vízről maradnak.

Beépített öntött mosogató a fürdőszobában

6. Márvány. Márvány termékek mindig nagyon gazdag és nemes. Hátrányok: magas ár, elhagyás nehézsége. A márvány mosogatók felszíne nagyon porózus, ezért erősen eltömődött a szennyeződéssel.

7. Rozsdamentes acél. A mosogatók előnyei az anyagból: nagy szilárdság, könnyű gondozás, tartósság. Hátrányok: könnyű karcolás.

8. Öntöttvas. A modern öntöttvas héjakat többféle színű zománc borítja, ami meglehetősen vonzó megjelenést kölcsönöz. Nagy szilárdsággal és hosszú élettartamuk van.

9. Fa. A fa mosogatók az egyik legdrágább mosogató típus. Vonzza a szépségüket és az egyéniségüket. Hátrányok: különleges gondosságot igényel, kis állóképesség.

Melyik mosdó a szakmabeliek szerint a legalkalmasabb a fürdőszobában

Mielőtt felteszi a kérdést: "melyik mosogató jobb a fürdőszoba kiválasztására", olvassa el ezt a cikket, itt megtalálja az összes szükséges információt az anyagról, a telepítésről, a típusokról és a jövőbeli mosogató gondozásáról.

Először is, kérdezzünk néhány vezető kérdést:

 • Hol fogod a mosdót?
 • Mennyit költhet?
 • A jövő mosogató mérete?

Shell anyag szerinti osztályozás

márvány

A márvány mosogató nem olcsó, kőből készült, arisztokrata és a legszebb a piacon. Az előnyöket meg lehet jegyezni a tartósságot, felszívja a víz hangját, esztétikáját. A mínuszokból az ár, szeszélyes a szolgáltatás, a márvány tisztításra szolgáló szerek szükségesek.

Mesterséges kő

A márványtálak nagyon hasonlítanak a természetes kőhöz, de praktikusabbak és olcsóbbak, és nem igénylik tiszteletteljes ápolás.

üveg

A fúvókával szemben ellenálló edzett üveg használatával a kagylók nagyon szépnek tűnnek, mindenféle kialakításhoz illeszkednek. Óvatos napi gondoskodást igényelnek, foltok maradnak.

kerámia

A legnépszerűbbek közül az első az összes szükséges tulajdonsággal rendelkezik. A kerámiák két fajta fajansz és porcelánra oszthatók, általában a porcelán drágább. Ne feledje, hogy a porcelán szaniterek nagyon törékenyek! Költség olcsó.

fém

Egy speciális lehetőség, de a modern stílus az ilyen kagylók nélkülözhetetlen. Rozsdamentes acél gyártására használják, régóta szolgálnak. A megnövekedett zajok hátrányairól, de használhat trükköket és nyitott poliuretán habszivacsot (poliuretán hab).

A telepítés formája és típusa

Érdemes megfontolni a beépítési opciót és a mosogató alakját, nevezetesen azt, hogy ez egy talapzat, álló vagy függő változat lesz.

talapzat

A legelterjedtebb lehetőség egy tál (mosogató) és maga a talapzat. A mosogatót két rögzítő segítségével rögzítik a falhoz, és a tömlők és a vízvezetékek a talapzat mögött vannak elrejtve, és a talapzat kiegészítő biztosításként szolgál.

felfüggesztés

A felfüggesztett mosogató az egyik legolcsóbb megoldás, rögzítéssel rögzítve, néha van egy acéllemez a készletben. Ennek a lehetőségnek a hátránya, hogy minden cső és tömlõ látható, de sokkal több szabad hely van.

szabadtéri

Gyönyörű lehetőség, úgy néz ki, drága és a költségek ennek megfelelően. Ez egy nagy tál (kancsó), egy csaptelep épül a falba, és a csatornarendszert az alulról szállítjuk. Energiaigényes és drága választás, de ezek a beruházások esztétikai élményt nyújtanak.

integrált

A legnépszerűbb lehetőség a fürdőszobában, a padlóba épített fürdőszoba nagyon finom. Nemcsak a beépített mosogató alá, hanem a szekrényhez vagy a szekrényhez is választhat, melynek anyagai sokféleséget mutatnak a préselt fa és a műanyag a természetes kőből.

A tulipán

A Tulip a padlófelszerelések prototípusa, de úgy néz ki, mint a költségvetés. A mosdó a lábszáron áll, ahol a vízellátás és a szennyvíz összekötése szépen el van rejtve, továbbá rögzítve van a falhoz rögzítő elemekkel. A telepítés nagyon egyszerű, nincs szükség különleges készségekre. Az anyag a kerámiától a kőig terjed.

konzol

Egy érdekes modell, amely ritkán fogta el a szemet. Nem lesz nehéz rögzíteni, két támaszpontja van - a fal és a mellső lábak rögzítői. A falba vízvezeték tömlõket és szennyvízcsöveket szerelnek fel. A lábaknak köszönhetően a tér nagyobb, ami abszolút bónusz a kis fürdőszobában.

Medence formájában

Ez a típusú mosogató kis méretű és az asztallapra vagy szekrényre van szerelve, amelyet külön szállítanak vagy megvásárolnak. Vannak más típusú ilyen tálak is, vannak formák egy kocka, vagy akár egy labdát. Nem mindenki számára, egy bizonyos megjelenés valószínűleg bizonyos tervezési döntésekre szánt.

fuvarlevél

A felsõ héjak, valamint a "medencék" és a süllyesztett helyiségekhez asztal vagy talapzat szükséges. Kis méretű és ideális kis szobák számára. Gyönyörű kilátással rendelkezik.

A piacon lévő héjak színe hatalmas. A modellcsalád a közönséges monófonnal kezdődik, és vadon mérgező festékekkel végződik, ráadásul fa, fém és egyéb anyagok egzotikus árnyalatai vannak. A sötét színek kiválasztásánál készen álljon arra, hogy kétszer olyan gyorsan törölje le a mosdót, mert a foltok jól láthatóak.

A legnépszerűbb színek: fehér, kék, zöld, piros és fém árnyalatok.

A fürdőszoba mosogatómérete

A mosogató kiválasztásakor nem számít, hogy a költségvetést vagy a prémium kategóriát vizsgálja-e. A nem megfelelően megválasztott méretek megszakíthatják az egész tervezési projektet.

Az optimális héjszélesség körülbelül 55-70 centiméter. Csak ez a tartomány lehetővé teszi, hogy a mosogatót hosszú ideig kényelmesen használhassa. Kisebb modellek kiválasztása esetén a padlón állandó csapások szenvednek. A tágas szobák nagyméretű mosogatómodelleket várnak.

Nagyméretű fürdőszobákhoz külön modellvonalat hoztak létre, kombinált kettős mosdókat. Az ilyen lehetőségek lehetővé teszik a két családtag számára, hogy egyszerre használják és csökkentik a kényelmetlenséget.

Az optimális mélységet a legmélyebb részben 30-60 centiméterrel lehet meghívni. Nem mindig a termék útlevélében láthatja a mélységet, de önmagáért jobb mérni. A pár centiméter távolság jelentős szerepet játszhat, ezért ne lusta.

A mosogató magassága. Ez azt a távolságot jelenti, amelyen a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy minden családtag számára megfelelő legyen.

Három szabvány létezik:

 • 80 cm a padlóról - felnőtteknek;
 • 70 cm - a tizenévesek számára;
 • 60 centiméter - kisgyermekek számára.

Elfogadom, ha a különböző életkorú gyerekek 3 mosdót telepítenek különböző magasságokba, akkor nem elegendő fürdő. Ennek elkerülése érdekében egy euró szabványt állítottak fel, amely szerint a mosogatógépnek 80 cm-re kell lennie. Ez elvben megfelel a felnőttek magasságának.

Néha ritkán találnak olyan modelleket, amelyek magasság-korrekciókat tartalmaznak. Az ilyen modelleket még függő modelleknek is nevezhetjük, mert a magasság függ az éjjeliszekrénytől vagy az állványtól, de például a padlómodellek nem állíthatók magasságban.

Mi befolyásolja az árat?

A mosogatóköltség 3 indikátortól függ:

 • Anyag (minél finomabb az anyag, annál drágább a mosogató);
 • Telepítési típus (minél összetettebb a tervezés, annál drágább a mosogató);
 • Gyártó (a kínaiak lesznek a legolcsóbbak, a hazai gyártók a rés közepén helyezkednek el, és az európai modellek sokkal drágábbak).

Az átlagos ár Oroszország középső részén a 2000 és 5000 rubel között mozog. A természetes anyagokból készült mosogatók több mint 10.000 rubelt költenek.

Válasszon a gyártó által

Nem szabad feltétlenül előnyben részesíteni a gyakran hirdetett cégeket, mert az áruk egyértelműen túl magas. A legtöbbet a 3 legfontosabb gyártók szembesülnek.

A fürdőszoba mosdók egyik legnépszerűbb márkája, nemcsak Oroszországban, hanem Európában is. A spanyol gyártó nemcsak vezető szerepet tölt be az értékesítésben, hanem a legjobb minőségű megtartása mellett is megtartható. A klasszikus árnyalatú nagy választék garantálja, hogy szinte mindenki számára rászoruljon ügyfeleinek.

Jacob Defalon

A franciaek már 94 éve vesznek részt az orosz piacon. Készítsen széles körű vízvezeték-ellátást. Népszerűek a négyszögletes modellek, amelyek kényelmesen el vannak helyezve a szoba sarkába.

Gustavsberg

A német gyártó 1830-ban vízvezetékszerelést folytatott. Alapja a klasszikus dizájnú és standard árnyalatú fürdőszobai porcelán mosdók. A Gustavberg-i medencék felszínét nagyon nehéz megfesteni, és a csatorna furatának rendkívüli elhelyezkedése kiemelkedő volt.

Professzionális tippek

 1. A stílus minden vízvezeték nem lehet más, vételi vízvezeték jobb, hogy ez ugyanabból a gyűjteményből.
 2. A mosogató méretei illeszkedjenek a helyiség méretéhez.
 3. Válassza ki a túlfolyó tálcákat, ez segít megvédeni a szomszédok elárasztásától.
 4. Válassza ki a csaptelepeket azonnal a mosogatóban, néha nem férnek hozzá.

Reméljük, hogy teljes mértékben megválaszolhattuk a kérdést. Mindenképpen válaszoljon a legfontosabb kérdésekre a választás során, majd folytassa a költségvetésből és a fürdőszoba méretéből.

Javasoljuk, hogy olvassa el melyik fürdőszobai bútorok legmegfelelőbbek.

Milyen anyagot választani mosdó a fürdőszobában. Átfogó útmutató

Ma már széles választékban kapható, melyik mosogató választja - a kerámiából vagy az üvegből? Vagy úgy dönt, hogy meglepte a vendégeket egy fából vagy fémből készült mosdóból? Melyik beltér a legjobb a műanyag vagy a kő modell? A cikkben elemezzük az egyes anyagok előnyeit és hátrányait.

 • 1/1

A képen:

üveg

A mosdó mosdókagylók gyakran láthatók a csúcsminőségű, modern, avantgárd, pop artban. Az üveg tökéletesen ötvözött krómozott vízvezetékkel. A modern üvegfestési technológiák lehetővé teszik különböző színárnyalatok színezését, több szín kombinációját, színátmenetét, amelyet a tervezők kétségtelenül a tervezők érzékelnek, ha fényes, érzelmileg színes fürdőszobai belsőtereket hoznak létre.

Az üvegedények előállítására szolgáló technológiák, mint az olvadás vagy fújás, szokatlan formatervezői modelleket hoznak létre, például virágrügy, leeső vízesés, mozaik tál, jégblokkok és döntött félteke formájában.

Az üveges mosdó átlátszó és matt lehet. Az üvegfelületen integrálhatja a rajzot, díszítő díszítést adhat hozzá.

A képen: Graffiti mosogató üveg design.

 • Vonzó megjelenés.
 • Széles színek.
 • Különféle formatervezési minták.
 • Ellenáll a magas hőmérsékleteknek.
 • Könnyebbek, mint a kerámia mosdókagylók.
 • A felület nem félek a szennyeződéstől folyadékok, például vörösbor, kávé, jód, zöld színezése révén. Szinte bármilyen mosószert használhat.
 • A mosdó üvegfelületén az elmosódások és a foltok láthatóbbak, mint a kerámiák, ezért gyakoribb és alaposabb gondoskodás szükséges.
 • A mosogatót nem ajánlatos mosogatószerekkel mosni a karcolások elkerülése érdekében.
 • A költségek meglehetősen magasak.
 • Ha óvatlan kezeléseket, például nehéz tárgyak bukását, a mosogató, ha nem törik, akkor crack vagy chip kap.
 • 1/4

A képen:

kerámia

A mosogatók gyártására szolgáló kerámiák két típusból állnak: fajansz és porcelán.

1. Fajansz. A fajansz mosdója kevesebb lesz, mint a porcelán. Külsőleg a fajansz nehezen különböztethető meg a porcelántól, de működés közben víz vagy szennyeződés jelenhet meg a fajansz felületén.

 • 1/4

A képen:

A faience egy porózusabb anyag, mint a porcelán, amelyet egy mázas réteggel bevonnak a porózus szintre.

A képen: Bucatini mosogató CER740 az Agape-tól.

 • Az alacsonyabb ár a porcelánhoz képest, nem beszélve a kőről.
 • Gyönyörű megjelenés, fehér szín - a tisztaság színe.
 • Ellenáll a magas hőmérsékleteknek.
 • Az alacsony zajszintű víz, amely a csapból kilép, amikor a mosogató felületével érintkezik, nem okoz csörgést.
 • Minden mosószerrel mosható.
 • A relatív törékenység ebben a paraméterben alacsonyabb a fémlemezeken.
 • A víz és a mosószerek hatása alatt piszok vagy apró repedések jelentkezhetnek. Ez a máz felső rétegének károsodása, amely fajansz termékkel van borítva.
 • Több tömeg a fémhez képest.

2. A porcelán egy sor kerámia, a legjobb minõségû opció a fajanszhoz képest, de drágább az árban. Ez növelte az erőt és a fehérséget a fajanszhoz képest. A porcelán sűrűsége nagyobb, mint a fajansz, ezért jobban ellenáll a mechanikai károsodásoknak.

 • Ugyanaz, mint a cserépben, de érdemes hozzáfűzni, hogy a porcelán tiszta fehér marad, mivel kevésbé porózus összetételű, mint a fajansz.
 • Vizuálisan a porcelán fehérebb, mint a fajansz.
 • Ugyanaz, mint a cserépben, és a porcelán ára drágább, mint a cserép.
 • Jelentős súly.
 • 1/4

A képen:

Természetes kő

A természetes kőből készült mosdókagyló jelentős súlyú és nagyon drága.

A fotó: Buddha Bioprot Mosogató Porcelanosa Grupo.

Természetes kő mosogatók gyártásához - ez általában márvány, onyx, gránit.

 • Gyönyörű megjelenés a természet által.
 • Ellenáll a magas hőmérsékleteknek.
 • Mechanikai feszültséggel szembeni ellenállás.
 • A tisztítószerek használata.
 • Az alacsony zajszintű víz, amely a csapból kilép, amikor a mosogató felületével érintkezik, nem okoz csörgést.
 • A termék magas költsége.
 • Nagy tömeg, így nagyfokú bonyolultság a szállítás és a telepítés során.
 • A szennyezés nyomai, a színező folyadékok, például a vörösbor, a kávé, a cukorrépa, a jód és a ragyogó zöld szín foltok jelenhetnek meg a kőzeteken, különösen olyan könnyű kőzetekben, amelyeket nem mindig könnyű tisztítani.
 • A mosogató helyreállítása nem lehetséges repedés esetén.
 • Ősszel megszakadhat, vagy csorbulhat.
 • 1/3

A képen:

Mesterséges kő

Az ilyen mosogatónak kevesebb súlya és alacsonyabb költsége lesz, míg külsőleg úgy fog kinézni, mint egy természetes kő.

A képen: SP Concept integrált mosdó mosogató a Porcelanosa Grupo-tól.

A mesterséges kő a legjobb lehetőség azoknak a vásárlóknak, akik kedvelik a kőműveseket, de a pénzügyi korlátok miatt nem engedhetik meg maguknak.

 • Gyönyörű megjelenés, közel a természetes kőhöz.
 • Alacsonyabb ár a természetes kőhöz képest.
 • Kevesebb súly.
 • Különböző formák és színek, például, hogy a padlót és a mosogató ugyanolyan színű.
 • Nagyfokú szennyeződés, magas hőmérséklet, mechanikai igénybevétel.
 • A mosogató magas zajhatása a fémhez képest: a csapból folyó víz nem zúz.
 • Bármely tisztítószert is használhat, de előnyösen anélkül, hogy csiszoló, krémes gélek tiszták.
 • A repedések helyreállításának lehetősége az összetett kompozíció és az őrlés során.
 • Magasabb ár a fajanszhoz vagy a fémhez képest.
 • Idővel szennyeződések jelennek meg, különösen a könnyű felületeken.
 • Jelentős súlya van a fémhez képest.
 • Amikor leesik, megtörheti vagy megrepedhet, elveszíti a fém ellenállást.
 • 1/4

A képen:

fém

A mosdó rozsdamentes acélból készülhet - ez a leggyakoribb lehetőség, valamint réz, bronz, sárgaréz, öntöttvas. Megjelenésként a rozsdamentes acél jól illeszkedik a krómozott vízvezeték szerelvényekhez, és az elfogadható ár vonzza a vevőket.

A képen: De Coste mosogató az üveg dizájnból.

A fém mosogató megkülönböztető jellemzői nagy szilárdságúak és hosszú élettartamúak.

 • Nagy teljesítmény és tartósság, a maximális károsodás karcolások.
 • Ellenáll a magas hőmérsékleteknek.
 • Minden mosószerrel mosható, de kopás nélkül, hogy ne karcolja meg a felületet.
 • Nem félek a folyadékok, például a vörösbor, a kávé vagy a jód szennyeződésétől.
 • A termék kis súlya, amely kétségtelenül kényelmes a szállítás és a telepítés során is.
 • Amikor technológiai lyukakat fúrunk a mosogatóban, akkor nincs esély a felszín felosztására, ha a kőhöz, kerámiához és üveghez hasonlítjuk.
 • Megfizethető ár.
 • Magasabb héj-zaj, például kővel vagy kerámiával összehasonlítva.
 • A karcolások idővel fordulhatnak elő, különösen akkor, ha gondatlanul használja.
 • A karcolás elkerülése érdekében ne használjon súrolószereket.
 • 1/4

A képen:

faipari

A fából készült mosdókagylók segítik a tervezőket abban, hogy exkluzív fürdőszobai belsőtereket hozzanak létre. A bambuszból készült, speciális vízálló anyaggal impregnált faalapú mosdókagyló tökéletes egy minimalista, etnikai, japán, mediterrán stílusú fürdőszoba számára.

A fényképen: 680 CER680 mosogató Agape-tól.

Ha meglepetést szeretne a vendégeknek egy szokatlan mosdóval, akkor a fa sikeresen megbirkózik a feladattal. A legtöbb lakásban nem találhatók a fából készült mosdókagyló, kevesen tudnak ilyen termék megvásárlásáról dönteni. Végül is az ár, mint minden exkluzív, meglehetősen magas, ugyanakkor a mosdó gondos gondosságot igényel. Az ismert fafajok között, amelyek ellenállnak a nedvességnek, megkülönböztetjük a tölgyet és a vörösfenyőt, valamint a juhar, hamut az egzotikus mahagóniából, a merbauból és a bambuszból.

 • Vonzó megjelenés - a természetes fa lenyűgöző szerkezete.
 • A mosogató felemelésének veszélye a szállítás vagy a beszerelés során nem lehetséges.
 • Könnyű termék.
 • Magas ár a kizárólagosság miatt.
 • Nem kívánatos a koptató mosószerek használata, lehetetlen a felületet éles tárgyakkal megkarcolni, mivel a védőréteg károsodhat.
 • A fából készült mosdókagyló Achilles-sarka egy védőréteg, amely védi a fát a vízből. Idővel elhasználódhat vagy sérülhet. Ebben az esetben szükség lehet a védőréteg helyreállítására.
 • 1/1

A képen:

műanyag

A képen: mosdó Roto CER790 az Agape-tól.

A rugalmas PVC-ből készült mosdókagylók gyakorlatilag nem képviseltetik magukat az orosz piacon. Bár vannak külföldi gyártók modellei, például az olasz Agape cég, ahol a PVC-es mosdókagyló számos színben és stílusos kivitelben kapható. A műanyag számos előnnyel rendelkezik - könnyű, széles színválasztékot kínál, könnyen szállítható és felszerelhető, nem törhető. A műanyag élettartama, ha analógiát rajzolunk a fűtési csövekkel, elég hosszú. Talán a fogyasztó értékelni fogja a rugalmas PVC-ből készült mosdókat.

A fürdőszoba mosogatói kiválasztása: beszerelési módszerek, anyagok, formák

A fürdőszoba mosogatójának kiválasztásához meg kell ismerkednie az osztályozással. A héjak megkülönböztetése a telepítés módjával, alakjával, anyagaival, méreteivel és egyéb paramétereivel.

Sink osztályozás telepítési típus szerint

Négy fő lehetőség van:

Ez a leggyakoribb típus. A tartóelemek a falhoz vannak rögzítve, amelyen a tál elmosódik. A doboz alá szerelhető szekrény. A mosogató is konzolokkal rögzíthető.

Ez a típusú mosogató segít további helyet megszervezni a szükséges dolgok tárolásához, és megbízhatóan elrejteni a vezetékeket. A mosogató tál a padló, asztal vagy konzol tetejébe torkollik. Ezenkívül kétféleképpen lehet eldobni: a tál élei a tányérasztalhoz vagy oldalakhoz lapulnak, amikor a tál kissé kinyúlik.

Az épület több előnye van a mosogató tálca szereléséhez szükséges egyéb lehetőségekhez képest:

 • a szokatlan belső megoldások lehetősége, egyedi tervezés;
 • a szerelés és a szerelés egyszerű módja, valamint a beszereléshez szükséges szekrény mind megvásárolható, mind kézzel elkészíthető;
 • kiegészítő tárhely szervezése, hatékonyabb térhasználat;
 • a hüvelyes modellek ára alacsonyabb, mint a hasonló fejtermékek ára.

A telepítés a "láb" -on történik, ahol a szemceruza rejtett. Maga a "láb" félig nyitott lehet - a fal felé néző oldalról, amely esetben már félig álló.

A közelmúltban a héj-tálak népszerűek, amelyek különböző alakúak lehetnek, egy labda és egy kocka között. Fel vannak szerelve a pulton.

Shell anyag szerinti osztályozás

A mosdó anyagának megválasztása a fürdőszobában nagyon széles. Ez nem csak a szokásos porcelán és cserépkályhák, hanem ritka, eredeti lehetőségek, mint a fa vagy az üveg. Természetesen az anyagok minősége közvetlenül befolyásolja a mosogató működési tulajdonságait, ezért részletesebben tekintjük őket.

Fajansz, porcelán, kerámia

A legelterjedtebb anyagok a mosogatók előállításához. Az alacsony ár, a hosszú üzemidő, az egyszerűség elhagyása, a környezetbarátság különböznek. A fajansz - a porozitás jelentős hiánya - tehát a mosogatók gyártásánál üvegezett, így a szennyeződést, amely szinte lehetetlen tisztítani, nem piszkálja a pórusokat. Ez a hiány a porcelán mosogató, de van egy magasabb árat. Mind a porcelán, mind a földgyártás, valamint a kerámia mosogatók nehézek és ugyanakkor meglehetősen törékenyek, ami erős ragasztást és gondos kezelést igényel.

Jellemzői szerint a mesterséges kőből készült mosogató meghaladja a természetes anyagok analógját. A természetes kő meglehetősen törékeny és nagyon nehéz, ráadásul manuálisan kell termelni a termékeket, ami drágává teszi őket.

A műkő polimerből és természetes anyagból áll, amely kitölti azt. A pigmentek hozzáadásával szinte bármilyen színt kaphat. A héjak előállítását öntési és öntési eljárással végezzük, ami csökkenti a végtermék költségét. Az ilyen kagylók sokkal könnyebbek, mint a természetes kőből készült termékek, sokkal erősebbek, könnyebben törődnek velük, nem félnek a hőmérsékletváltozásoktól és az agresszív vegyi anyagoktól.

A mesterséges kőmosók előnyei:

 • Az ár jóval alacsonyabb, mint a természetes analógoké, bár látszólag szinte megkülönböztethetetlenek.
 • A mosogatófelület tökéletesen sík, ami nagyon nehéz elérni a természetes kő használatakor.
 • Az alacsony porozitás segít a mosogatónak hosszú ideig tartani a tisztaságot, és megkönnyíti a gondozást. A természetes kő porozitása sokkal magasabb, ami azt jelenti, hogy majdnem minden nap alaposan meg kell mosni a mosdót.
 • A mesterséges kő olyan higiénikus anyag, amely nem veszi fel a nedvességet.
 • Ha a mosogatón kialakít egy chipet, speciális eszközökkel elfedhető.
 • A mesterséges kőből való mosogatás nem fogja elveszíteni a működési tulajdonságokat és a megjelenést nagyon hosszú, több évtizeden át.

Mindenfajta fürdőszoba mosogató, ez az egyik a legszokatlanabb, sőt okoz bizonyos aggályokat. Az üveg törékeny anyag, amely töréskor éles töredékeket képez, ezért elsõ pillantásra meglehetõsen alkalmatlan a fürdõszobában való használatra.

De valójában üvegtálcák gyártásánál különleges módon használják a megnövelt vastagságú edzett üveg (legalább 15 mm). Emellett az ilyen üvegadalékanyagok előállításához hozzá kell adni, ami növeli a mechanikai szilárdságot. Az ilyen héj nem fél a véletlen sokkokatól, és évtizedekig szolgálhat. Üveg minták, mint általában, telepítve vannak a munkalapokra, és nem falra.

Az üvegdobozok fő előnyei:

 • A mechanikai igénybevétellel szembeni ellenállás nem alacsonyabb, mint a hagyományos fajanszmodelleké, és a megjelenés sokkal vonzóbb.
 • Nem fél a hőmérsékletváltozástól.
 • Az átláthatóság miatt nem zavarják fel a fürdőszobát, mintha "feloldódna" benne.
 • A jelentős térfogatú mosdókagyló sokkal kisebbnek tűnik, mint a tényleges mérete az üveg tulajdonságainak köszönhetően.
 • A külső megjelenés nem változik, ha agresszív vegyi anyagoknak vagy tisztítószereknek van kitéve.
 • Biztonságosan használható, mivel a héj külső szélei csiszoltak, és ha a héj még mindig megszakad, akkor közepes és nem éles töredékek keletkeznek.
 • Az üvegtálcáknak van egy kis súlyuk, ami megkönnyíti a telepítésüket.

Vannak üvegek és hátrányok. Üveg - márkájú anyag, a mosogatónak folyamatosan kell mosni és tisztítani. Ezenkívül a tisztítószereknek nagyon óvatosan kell választaniuk: a csiszolóeszközök jelenléte megakadályozhatja a mosogató megjelenését.

A fürdőszobai mosogatók másik szokatlan anyaga a fa. A fából készült mosogató rendkívül szokatlannak tűnik, és a rendes fürdőszobát a formatervezés remekművé alakíthatja.

Különösen megfelelő fadobozok az öko-stílusú, valamint néhány más belső területeken. Működési előnyei nem alacsonyabbak, mint a fajansz: a fát külön módon kezelik, így nem veszi fel a vizet és a szennyeződéseket. Azonban a fából készült héjak jelentős hátrányban vannak: nagyon drágák.

Ha a fémlemezek már régóta ismerik a konyhákat, az még mindig egzotikus a fürdőszobában. Ezeket ritkán telepítik, a fém mosogatók elsősorban a modern stílusokhoz, például a high-tech vagy a minimalizmushoz alkalmazhatók. Ha a rézet fémként használják, akkor a mosogató használható a fürdőszoba padló, ország, és néhány más stílus díszítésére, de ez sokkal drágább lehetőség, mint a rozsdamentes acél.

A fémmosó gondozása egyszerű, a legfontosabb, hogy ne karcolja meg, ne használjon csiszolóanyagokat és súroló párnákat a huzalból, és győződjön meg róla, hogy használat után törölje le, különben a foltok is maradnak.

Ez egy nagyon szép és tartós anyag, amely gondos kezelést igényel. A márvány mosogató fényűző, és alkalmas a klasszikus belsőterekre, valamint a barokk rokokó stílusú szobákra. Két fő hátránya van: a piszok gyorsan felhalmozódik a márvány pórusaiban, és romlik az agresszív mosószerekből. Ezenkívül ez egy drága lehetőség.

Shell osztályozás alak szerint

A fürdőszoba mosogató kiválasztásakor fontos a formája. A hagyományos, téglalap alakú, lekerekített élekkel ellátott tálak mellett különféle lehetőségek is megjelentek, bármilyen ízléssel. Mosogatók:

 • téglalap alakú;
 • négyzet alakú;
 • kerek;
 • ovális;
 • szög;
 • kettős;
 • aszimmetrikus.

Bármely alakja is van a mosogatónak, a szélei általában biztonsági okokból lekerekítettek, és az egyszerű kezelés érdekében. Klasszikus téglalap alakú mosogató - a leginkább megfizethető és közös lehetőség. Helyénvaló a tágas és kis fürdőszobában. A nagyon kicsi szobák jobban felszereltek sarokmosókkal.

Thumbnail mosdókagylók

A mosdó a fiók tetejére van szerelve, és rögzítő lyukakkal a falhoz rögzítve. Ha hiányoznak, a szilikon alapú szerelő ragasztóval rögzíteni kell a falat a falhoz. Az oszlop felfüggeszthető vagy közvetlenül a padlón állhat.

Előnyei a mosogató beépítésének a szekrénybe: kis helyiségekben lehetővé teszi a tárolóhely felszerelését anélkül, hogy további helyet foglalna el; a szekrény belső töltése különböző módon végezhető el, mind polcok, fiókok vagy kosarak lehetnek.

Corner mosogatók

Mindenfajta mosdófülkében különös figyelmet kell fordítani a sarokbeállításokra. Kétféleképpen lehetnek: felfüggesztett vagy faltartozó. A sarokcsapok általában kis méretűek, ráadásul olyan helyen vannak elhelyezve, amely általában nem használatos, vagy más módon nehezen használható.

 • A sarok mosogató lehetővé teszi, hogy megmentse a fürdőszobát, ami, mint tudják, nem sokat történik.
 • A valódi helytakarékosság mellett a sarokmosó vizuális teret nyújt, mivel sokkal kevesebb helyet foglal el, mint a szokásos verzió.
 • A sarkos mosogató bármilyen helyiségbe helyezhető, csak a mosogató és a keverő számára megfelelő anyagot kell választania, valamint a talapzatokat, ha az biztosítja.
 • A fürdőszoba anyaga süllyedt egy sarok alakjában lehet bármely, de a leggyakrabban használt fajansz és porcelán.

A sarok mosogatók a talapzat típusától függnek:

 • nyitott (a csöveket ki kell ragasztani),
 • A "tulipán" (a legelterjedtebb háromszög alakú héjak, a csövek a mosogató alatti "láb" alatt vannak elrejtve),
 • tál (mosdó a szekrényre szerelve).

Tippek a fürdőszoba mosogatójának kiválasztásához

A mosogatók, anyagok és formák sokféle típusával a fajansztermékek a legnépszerűbbek, mivel az ár-minőség arány tekintetében nincsenek egyenlőek. Másodszor pedig mesterséges és természetes kő, mögöttük mosogatók kompozit, üveg, fém.

A mosdó kiválasztása a fürdőszobában

Tartalom:

Mosdókagyló a fürdőszobában. Kiválasztási szabályok

A fürdőszoba dekorációja sok szempontból napi hangulatot teremt. Reggel energiával számolunk fel, megtisztítjuk és felkészülünk az erőteljes tevékenységre, esténként pihenünk, "mosogassuk le" a problémákat és aggodalmakat, felkészülve az ágyra. E kis szoba minden eleme esztétikai és funkcionális szempontból is fontos. Például, mi legyen a mosdó a fürdőszobában, hogy a vízkezelések még kényelmesebbé váljanak?

 1. Az arányosság. A szekrénybe épített, nagyméretű mosdó "enni" a kis fürdőszoba használatos területét, és a kompakt modell elveszik a tágas teremben, megzavarva a teljes együttest.

Tipp: Ha a fürdőszobai méretek megengedik, ajánlott két mosogatószert elhelyezni. Ezután a családnak nem lesz problémája a munka, a tanulmányok stb. Gyűjtése során.

 1. Stílus egysége. A mosdó kialakítása nem szabad ellentmondani a belső térnek.
 2. Ergonómia. Kényelmes lenne a mosogatóhoz menni? Mennyire könnyű gondoskodni róla? A csövek javíthatók-e? Lehetséges-e a padló alatti és körüli tisztítása problémamentesen? Hol tárolják a személyi higiéniai termékeket és háztartási vegyi anyagokat? Mindegyik kérdésre választ kell adni a megfelelő modell kiválasztásakor.
 3. Kényelem és biztonság. Ha a családban kisgyermekek vannak, az üveghámok potenciális veszélyt jelentenek. A felfüggesztett változatok szintén nem a legjobb megoldás, mivel a konzolos tartó nem a legmegbízhatóbb. Optimálisan alkalmas "tulipán" vagy modellek, amelyek beépítették a pultba, és anyagok - fajansz vagy mesterséges kő. Az alak jobb választani ovális vagy kerek csökkentése sérülések.

A mosdók típusai a fürdőszobában

A mosogatók kiválasztásakor fókuszáljon a telepítés módjára. Az a tény, hogy a vízvezeték egyszerűen csatolva van, elsősorban az ára és az önállóan teljesítő munka elvégzésének képessége.

Lógó mosogató

Az ilyen modelleket közvetlenül a falra szerelik, akár tüskével, akár záróelemekkel, ha a termék elég masszív. Egy másik lehetőség az, hogy a mosogatót lógó állvánnyal szereljük fel, amely nemcsak a nem vonzó kommunikáció elrejtését teszi lehetővé, hanem megbízható tárolást is biztosít további tárolóhelyekkel.

Figyelem: Mosdó megvásárlásakor ügyelni kell a keverő alatt lévő lyukra. Ha nincs, akkor egy rést kell csinálnia, hogy elrejtse a vízvezetékeket, és szereljen fel egy csapot a falra.

Felfüggesztett szerkezetek ideálisak a kis fürdőszobák számára, mivel az alatta lévő helyiség szabadon marad. Itt egy mosodai kosár, polcok vagy állvány felszerelhetők fürdő tartozékokkal.

A mosdókagylatok modern vagy retro belső térben jól néznek ki, de a klasszikusok vagy a country zene esetében kevésbé választják őket.

Minus modell - problémás installáció, amely nem képes mindenkire nézni. A fal csak tőke lehet, a válaszfalak valószínűleg nem képesek ellenállni a termék súlyának.

A mosdóban lévő mosdókban:

Mosogató "tulipán"

Az ilyen típusú mosdókagyló nagyon pontosan tükrözi tervezési jellemzőit. A tál egy külön állványra van felszerelve, amely maszkolja a szifont és a kommunikációs vezetékeket. Kívülről a héj valóban úgy néz ki, mint egy vékony lábú virág.

A "tulipán", amely az egészségügyi eszközök között klasszikus lett, számos előnnyel rendelkezik egyszerre:

 • a rögzítés egyszerűsége és megbízhatósága
 • látványos megjelenés
 • kompakt méret
 • megfizethető ár, összehasonlítva például számlákkal vagy beépített analógokkal

Tipp: a mosdó és a talapzat a legalkalmasabb egy klasszikus stílusú fürdőszoba. Ez harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Ezen túlmenően, egy tágas szobában (és a klasszikusok csak a nagy területű szobákat használják) nincsenek problémák a dolgok tárolásával. Ami fontos, mert ilyen mosdóban nincs helye számukra.

A fürdőszobában a "tulipán" mosogató megjelenése a következő képeken látható:

Shell mosogató

Az egyik legnépszerűbb modell. Ez egy edény bármilyen alapon. Leggyakrabban egy gardrób, ritkábban - asztali lábbal vagy konzol.

A bowl-mosogató nagyon stílusosnak tűnik, ami megszerzi a fogyasztók iránti szeretetet. De a kereslet modell nem csak az eredeti design miatt van. Előnyei közül:

 • a sebesség és a könnyű telepítés
 • mindenféle méretű munkalapra
 • számos anyagot és dekorációs technikát használnak
 • különféle formák
 • kényelmes tömítés az ízületek, garantált védelmet szivárgás ellen

Fontos: az asztalra és az összekötő összeköttetésekkel ellátott kötéseket gondosan szigetelni kell, hogy elkerüljék a nedvességet és a vele járó gondokat.

Az egyetlen dolog, amely megfélemlítheti a fogyasztókat, a tál ára. Ez a legdrágább modell a modern piac vízvezetékében.

Tovább a fotó - példák a felső asztalra a mosdókagylókon:

Beágyazott modellek

A gyakorlatiasság és az ergonómia szempontjából első helyen állnak. Alkalmas bármilyen méretű helyiségekhez, és kényelmesen használhatja felnőttek és gyermekek számára is.

Háromféle mosogató található a pulton a fürdőszobában:

 1. A tálca oldalai az alap felszíne felett helyezkednek el, és lehajolnak rajta. Ez a típus a legáltalánosabb és kényelmesebb telepíteni.
 2. A tál az asztallap alatt van. A telepítés itt bizonyos szakmai készségeket igényel: meg kell győződnie arról, hogy a mosogató alatt lévő lyuk valamivel kisebb volt, mint annak mérete.
 3. Félépítésű modell, amikor a héj részlegesen kitüremkedik a tartó sík szélén. Ez a lehetőség a kis fürdőszobák számára optimális.

A mosdó alatti fürdőszoba tányérja számos funkciót lát el. Ez egy öltözőasztal és egy hely a személyes higiéniai termékek tárolására, valamint az alsó polcokra vagy éjjeliszekrényekre fröccsenő védelemre. És egy elegáns bútor, ami egyedülállóvá teszi fürdőszobánkat.

Meg kell jegyezni, hogy a beépített mosdókagylók kevésbé hajlamosak a repedésekre és a forgácsokra, ráadásul könnyen moshatók, mivel a külső felület zárt és szinte nem szennyezett.

Képek a mosdókról, a pultra a fürdőszobába:

Mosogató szekrénnyel a fürdőszobában

A modern értelmezésben ezek a modellek a híres "Moidodyr" legközelebbi hozzátartozói, a szemnek tetszenek, és lehetővé teszik a tér hatékony szervezését. A szegélykövek egyfelől maszkolják a backstage vízvezetékeket, másrészt - tágas raktárként szolgálnak, amely lehetővé teszi, hogy megszabaduljon a rendetlenségtől.

A nagyméretű helyiségekben a szekrény mérete lehetővé teszi a mosógép beépítését. Javasoljuk, hogy a kabinet a mosdókagyló alatt használják kis fürdőszobákban, különösen akkor, ha a fürdőkádat egy zuhanykabin helyettesíti.

Tipp: Kis helyek esetén jobb, ha egy medálot választasz, nem padlót. Az ilyen modell vizuálisan megnöveli a helyet, alkalmas a tisztításra, és kevésbé szenved a nedvességtől, mivel a levegőztetés nemcsak az oldalakon, hanem az alján is megtörténik.

A szögletes fajták előnyben részesítik a közvetleneket - kisebb területet foglalnak el.

Mik a szekrények a mosdó alatt a fürdőszobában. Kiválasztott fotók:

"Vízililiom"

A sima alj és a vízszintes lefolyó mosogatója kifejezetten a mosógép fölé telepíthető. Ez kiváló megoldás a kis fürdőszobák számára, bár a modellnek hátrányai vannak:

 • A szerkezet szifonja rendszeresen eldugul és tisztítandó.
 • Fennáll annak a veszélye, hogy a "mosó" elektronikus modulra öntik a vizet.
 • A háztartási készülékek "láthatóak", ami befolyásolja a szoba megjelenését.

És mégis a mosogató mosogatója elengedhetetlen, például a "Hruscsov" és más hasonló méretű fürdőszobákban.

Tanács: jobb egy kész készlet megvásárlása: egy mini-automata, amely mosdó és tál alatti felszerelésre lett tervezve - ma már számos vezető gyártó kínál ilyen "duettet".

Példák a "liliom párnákra" az alábbi fotón:

Sarok mosogató a fürdőszobában

Ez a modell még egy apró fürdőszobát is kényelmessé teszi, általában egy üres területet használva a két fal találkozásánál.

A sarok mosogatók:

Az első lehetőség a hosszú távú vízkezelések és a kikapcsolódás szerelmeseinek, nem pedig a zuhanyzók felismerésének. Ebben az esetben egy kompakt aszimmetrikus kád kerül mentésre, amelynek keskeny része a lógó sarokmosó. Ez a technika lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, és növelje a helyiség ergonómiáját.

A beépített sarokmosó kiválasztása kis fürdőszobában további tárolást biztosítunk. Minél kevesebb helyet foglal el, a mosdó alatt lévő kabinet nagyon nagy méretűvé válik.

Érdekes példák a fotón:

Az anyagok összehasonlító elemzése

Mosdóink nagy terhelést szenvednek, mert a higiéniai eljárások mellett gyakran mosnak vagy játszanak (kisgyermekek esetében). A tálban véletlenül egy súlyos palackot dobhat kozmetikussal, vagy megüthet rajta, és kellemetlenül megfordul a fürdő szűk helyén.

Ezenkívül a mosogatót a víz befolyásolja, amelynek összetétele távol áll az ideális és agresszív háztartási vegyi anyagoktól, amelyek megsértik a felső bevonatot.

Ezért a termék anyagának:

 • tartós
 • tartós
 • ellenáll a mechanikai és kémiai hatásoknak
 • jó dekoratív jellemzőkkel

Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket.

Egészségügyi fajansz

Kerámia - a legjobb választás a mosogatóhoz a fürdőszobában. A tervezési megoldások széles választéka, a nedvességgel és a mosószerekkel szembeni ellenállás, beleértve a csiszolóanyagokat, az egyszerű gondozást, itt csak egy kis lista az anyag előnyeiről.

A modern technológiának köszönhetően a földfestékek már nem tartják a hófehéritet, és a szivárvány minden színével játszanak. A fürdőszoba színes mosogatói különböznek a nagy expressivitásban és a különböző formatervezésben. A klasszikus és modern belső térben tökéletesen illeszkednek.

Kerámia termékek hátrányai:

 • nagy súly
 • a felső üvegezett réteg idővel repedve
 • alacsony ütésállóság, ami repedésekhez és forgácsokhoz vezet, amelyeket szinte lehetetlen megszüntetni.

A fotó - cserép mosogatók:

üveg

Üveg mosogató a fürdőszobában ma a népszerűség csúcsán. A megfelelő keményítéssel ez a látszólag törékeny anyag tartós és ellenáll a fürdőszobák különleges mikroklímájának.

A látványos dizájn az üveg további előnye. Átlátszó tálak a belső világosságot és a levegőt.

Ugyanakkor jelentősen hátrányt jelent az üvegedények - az ellátás bonyolultsága. A mészkő, a szivárgás és a folt azonnal elkapja a szemet, és eltávolítása nem könnyű, mivel a csiszolószemcsékkel és ecsetekkel rendelkező készítmények látható karcolásokat hagyhatnak a felületen.

A viszontbiztosítás üveg, még edzett, jobb, hogy megtagadja a kisgyermekes családok.

Fotók üveg tálak a belső tér:

fém

Kis esztétikus, zománcozott mosdókagylók elhalványultak a múltban, helyükre jó minőségű, rézből vagy rozsdamentes acélból készült termékek kerültek (lásd a fotót).

Fémhéjak - inkább ritkaság, mint közös jelenség, jóllehet tartósak, szépek és szerények a gondozásban.

A hátrányok közül: a tálban halk foltok vannak, és a víz hangos hangot ad, amikor érintkezésbe kerül a mosogatófelület felszínével.

Márvány a mesterséges kő ellen

Vannak olyan stílusok, amelyek luxus vagy egzotikus designt igényelnek. Ez egy klasszikus, Art Deco és Ethno. Ebben az esetben egy kerámia vagy üveg mosogató nem valószínű, hogy méltó választás.

De a mosdó természetes kő a fürdőszobában fog kinézni. Erős, enyhén porózus kőzeteket használnak rájuk általában: gránit, onyx vagy márvány. Az ilyen termékek magas költséggel rendelkeznek, amelyet teljes mértékben igazol a feldolgozás összetettsége és az anyag kizárólagossága.

A márvány a felsorolt ​​ásványok leginkább sérülékeny. Rendszeres tisztítást igényel, különben kellemetlen, nehéz eltávolítani plakk formákat a mosogatón. Zsetonok és repedések is állandó fenyegetést jelentenek a márvány fürdőszobai felszerelésre.

A mesterséges kő nem kevésbé gyönyörű, mint a természetes társaik, de megfizethető és a legjobb teljesítmény jellemzőkkel rendelkezik. A polimerek és a kőpor alapanyaga bármilyen stílusi trendhez alkalmazható, amit az általunk bemutatott fotók összehasonlításával könnyen meg lehet tekinteni:

faipari

Ezt az anyagot ritkán használják a mosogatók gyártásában. Az abból készült termékek az elithez tartoznak, és kézzel készültek speciális kezeléssel és impregnálva vízzel szemben repedező készítményekkel.

A fa különös gondot igényel - csak semleges tisztítószerekkel és puha szivaccsal kell tisztítani. A védő felső réteg sérülése esetén a mosdókagyló gyorsan feleslegessé válik a víz hatása alatt.

Figyelem: négy évenként helyre kell állítani a fa mosogatót, hogy meghosszabbítsa az életét.

Shell alakú

A modern mosdók lehetnek:

 • négyszögletes
 • ovális
 • kerek
 • szögletes
 • aszimmetrikus

A legrugalmasabb egy négyszögletes mosogató. Minden méretű és stílusos fürdőszobához alkalmas:

A fürdőszoba kerek mosogatója szokatlannak tűnik, emlékezetes képet hoz:

De talán a legtapasztaltabb mosdókagylók oválisak:

Shell szín

A héjnak nem kell fehérnek lennie. A színe bármilyen lehet, mindaddig, amíg összhangban van a fürdő teljes színes megoldásával. Nagyon szép majolika vagy kézzel festett üveg:

Fürdőszoba mosogató méretek

A mosdó méretei a helyiségtől és a különleges igényektől függően változnak. Nem feltétlenül egy tágas fürdőszobában van szüksége nagyméretű mosogatóra, két kisebb tálat is behelyezhet, ha például több ember is használhatja a fürdőszobát egy időben reggel.

A standard héj optimális szélessége 50-65 cm, a mélységnek közel azonosnak kell lennie. A készülék magassága általában 80-85 cm.

A héj maximális szélessége 90 cm. Dimenziójának növelése érdekében ajánlatos kettős modelleket használni.

Kreatív fürdőszoba mosogató. Fényképkiválasztás

Összefoglalva, a mosogatók érdekes tervezési lehetőségeit kínáljuk. Talán inspirálnak valakit, hogy valami hasonlóat hozzanak létre otthonukban.