Legfontosabb > Fürdő

A fürdőszobában saját kezűkkel burkolólapok elhelyezése: a teljes technológia A-től Z-ig működik

A kerámia csempe a nedves helyiségek hagyományos befejező anyaga. Hosszú élettartamú, látványos megjelenésű és könnyen tisztítható. De ahhoz, hogy mindezek a tulajdonságok valóban megjelenjenek - a csempeeket megfelelően kell elhelyezni.

A technika sérti a forgácsolást, repedéseket a bevonatban, amit nem lehet megjavítani. Ezért bárki, aki úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, egyszerű kérdés, javasoljuk, hogy alaposan tanulmányozza a technológiai munkák árnyalatait. Ez rájuk, részletesebben foglalkozunk.

Technológiai csempék: finomságok és fontos árnyalatok

A falakon és a padlólapokon végzett munkák sorrendjét többször is ismertetjük honlapunkon. Ezért csak fontos szempontokra összpontosítunk.

Meg kell szintelni az alapot

Minél simább az alap - annál könnyebb egy lakónak csempézni, mert ugyanolyan vastagságú ragasztót használ az egész helyiségben. Ha a falak görbe - ha a ragasztás egyenetlenül esik, üregek jönnek létre, és a csempe néhány év múlva lemerül. És a padló elkezd elszakadni vagy felrobbanni.

Még egy profi sem képes meghatározni a falak vagy a padló egyenletességét. Esetünkben feltétlenül ellenőrizzük a falakat egy kötélen (súly a kötélen). A kötél végét a vizsgált fal közelében lévő sarokban és mennyezetre kell felhúzni, és a súlyt szinte a padlóra (1-2 cm) kell csökkenteni.

Ha a feszített kötél nem illeszkedik a falhoz, akkor az alapot ki kell egyenlíteni. Ehhez tegyen egy címkét a falra, amely a mért szomszédságban van. Ezért meg kell vizsgálni az összes falat.

A nemek szakemberei a víz vagy a lézersugár görbületét ellenőrzik. De az ilyen eszközök nem lehetnek a házban. Vásároljon a fürdőszobában? Egy extra pénzpazarlás. Két fecskendőt és egy 1,2 mm átmérőjű csepegtetőt vagy más átlátszó tömlő hidraulikus szintet tud készíteni.

És ha a fürdőszoba kicsi, akkor a két méteres rack-szint mellett juthat el, és a jelzőtáblákat legfeljebb 0,5 m távolságra húzhatja egymástól. Fémből készült profil (amelyhez gipszkarton lapokat csatoltak) jelzőként használják.

Helyezze a profilokat az oldatba, és helyezze a kis padlóba a fürdőszoba padlójának peremén.

Az esztrich magasságáról döntsön előre. A fürdőszobában a padlónak 0,3-0,5 cm-rel alacsonyabbnak kell lennie, mint az összes többi padlónak, annak érdekében, hogy megakadályozza az egész lakás áradását vízszivárgás esetén.

Tehát, amikor az alapot egyenletesen előre beállítjuk, a kész padló teljes magasságát kiszámítjuk a már lefektetett burkolattal, és becsüljük meg, hogy hány cm-t kell kitölteni az esztrichhez.

Hogyan vízálló a padló

Egy másik fontos árnyalat, amikor a csempe burkolatát a padlón vízszigetelő alap. Ha nem élsz az első emeleten, akkor mindenkinek esélye van a szomszédok elárasztására alulról. Ezért ki kell zárni a szivárgás lehető legkisebb lehetőségét is.

Ne tévesszen meg arról az információról, hogy a fürdőszobáját vízálló a hagyományos műanyag burkolattal. Még egy nagyon sűrű film egy beton esztrich alatt is gyors ütemben összeomlik, mivel nem erre van szánva. 4-5 év elteltével a vízszigetelés teljesen megsemmisül.

Ezért, mint vízszigetelő anyagokat, csak a gyakorlatban bizonyítottnak ajánljuk: tetőfedő anyag, bitumen vagy ömlesztett kompozíció polimerekkel.

 • Minden tisztított és alapozott padlóburkolat + 20 cm-es falburkolat bitumenes maszkkal borított.
 • Az átfedő ruberoid felborult, és megragadta a falat. Az égő áthalad az ízületeken, hogy szilárd, hermetikus "vályú" legyen.
 • A korszerűbb kompozíciók - folyékony - polimer adalékokkal rendelkező cement alapúak. Ezeket csak egy vékony rétegben helyezik el, mint egy esztrich.

A primerek alkalmazásának sajátosságai

Az esztricheknek a csempe behelyezése előtt kell alapozni, hogy növeljék a felület tapadását az alapra, és csökkentsék a ragasztóanyag fogyasztását. A kész talajt nem hígítják, hanem a gyártó által javasolt arányban használják.

Ezeket egy széles festékkefével, maklovitsy-vel mossák, miután korábban eltávolították a porból és törmelékeket a betonból.

Fontos, hogy a primert helyesen alkalmazzuk. A kefét nem csak a felszín fölött kell mozgatni, hanem le kell nyomni, mintha a megoldást az alaphoz dörzsölné. Az a jel, hogy a beton talajjal telített, kiálló fehér hab lesz. Ez azt jelenti, hogy megállíthatja az impregnációt.

Könnyebben alkalmazható az első talajréteg este, hogy a megoldás teljesen felszívódjon és száraz legyen reggel előtt. A második műveletet követően meg kell várni, amíg a beton elnyeli a nedvességet, de nem szükséges várni a teljes száradásra. Megkezdheti a kerámiák elhelyezését.

Ragasztási alkalmazási szabályok

A ragasztós habarcsot a padlóra egy fogazott simítóval, amelyet az öltözők a "fésűnek" neveznek. A ragasztó lapos éle eloszlik az esztrichen, és a fogak eltávolítják a felesleges és a szintet.

Fontos, hogy a megoldást csak egy irányban terítse a spatula fogazott oldalával.

Mielőtt a ragasztót felhelyezi a csempere, nézze meg a hátoldalát. A legtöbb gyártó hagy egy speciális nyilat, amely megmutatja, hogy a ragasztó oldat melyik irányban kell elhelyezni (a csempe mentén vagy a csempe felett).

Elvileg egy miniatűr fürdőszobában ez az árnyalat nem annyira fontos, de a nagy fürdőszobákban, a technológia megsértése miatt a varrat vastagsága megváltozhat (szűkít vagy kibővít).

És most a fő árnyalat: a ragasztócsíkok a padlón és a burkolólapon, amikor a tojásnak merőlegesnek kell lennie egymással, azaz ha a padlón lévő ragasztóhornyok a helyiségben haladnak, akkor a burkolaton át kell helyezkedniük.

Egy ilyen köteg a legerősebb, és teljesen megoldja az interglaciális teret.

Lefekvéskor szükségem van keresztre

A csempezel kapcsolatos tapasztalatok hiányában a problémás pont a varratok ideális szélessége marad, mivel amikor az első sorban a milliméteres elmozdulást teszik ki, a jövőben vastag varrat keletkezik. Annak érdekében, hogy ugyanazt a varratméretet megőrizze, szükséged lesz keresztre.

Felhívjuk figyelmét, hogy ezek az alkatrészek különböző vastagságúak. A legvékonyabbak - 1 mm-nél - csak zökkenőmentes felszerelésre vagy tervezőcsempékre használhatók, amelyekkel csak szakemberek dolgozhatnak.

A szokásos olcsó cserép a falakon vásárolni keresztezze 3-4 mm vastag. A padló általában 5 mm vastag keresztezéssel van ellátva.

A keresztezések rugalmasságát előzetesen ellenőrizni kell. Ha rossz minőségű műanyagból készültek, könnyedén megtörik. A kiszáradt oldat kivonása során előfordulhat, hogy a keresztezések egyes darabjai megszakadnak, és a varratokba ragadnak. Ki kell találni valami éleset.

A kvalitatív keresztezések hajlottak, rugalmassá váltak, de nagyon nehéz megszakítani őket.

Mi és mikor dörzsölje a varratokat?

Még akkor is, ha a lehető leghamarabb befejezni kívánja a telepítést - az összecsomózást egy-két napra el kell halasztani. A ragasztó oldatnak teljesen száraznak kell lennie.

Ha a száraz keveréket vízzel hígítjuk, győződjön meg róla, hogy konzisztenciája nem túl ritka vagy vastag. Ritka lesz a falakról, és nem tölti meg teljesen a varratokat, és túl vastag leveleket hagy az ürességben, ahol a nedvesség könnyen behatol. A normál konzisztencia nagy zsírtartalmú tejfölléknek tűnik, ami egy kanál.

Csiszolt egy kis gumi spatulával. 3-4 óra múlva meg tudja erősíteni a munkát az ujjaival. Ha észreveszi, hogy vannak lyukak a habarcsban, hiányoznak a területek - viseljen gumikesztyűt és alkalmazza a megfelelő mennyiségű habarcsot az ujjaival.

A felesleges burkolólapokat száraz ruhával kell lemosni. Ez menteni fogja a csíkok csíkjait, és nem kell többször lemosnia. A szivacs is alkalmas, de ismét száraz.

Egy nap után a csempe nedves ruhával mosható.

Ha a technikától való eltérések indokoltak

A nem szakembereknek ajánlani kell, hogy a csempeit a falról lefektethessék, mivel a habarcs a padlón, a megoldás részeiben, a szerszámokon, sőt a csempe felett is repül. De ha a kádat a helyiségben megváltoztatják, azt a kész, csempézett padlóra és a falvázlatra szerelik fel.

És akkor felmerül a probléma, és hogyan kell a padlózatot eredeti állapotában megtartani? A kimenet a következő:

 • csempézze a padlófelületet, ahol a kád felhelyezhető;
 • helyezze a készüléket a helyére;
 • akkor a csempe a falakon fekszik (az alsó sor kivételével);
 • és a végén - töltse befejezni a padló és az első sor a falak.

Egy másik munkamódszer lesz a zuhany telepítésekor.

 • Először az összes kommunikáció telepítésével öntsön egy padlót a fülke alá.
 • Burkolólapok.
 • Vágja le a padlót a zuhany alatt. A cserép lejtése a leeresztő nyílásba kerül.
 • Helyezze a csempe a padlón lévő többi helyre.

Telepítési hibák: hogyan lehet a hibákat kijavítani?

Természetesen a technika elsajátításakor lehetetlen mindent tökéletesen megtenni. Pontosítások lesznek, de időben meg kell látnod és korrigálni kell őket. Amikor az oldat megszárad - eltávolítani a hibát, sajnos, ez nem fog működni, meg kell szakítani a csempe.

A csempe "lépések", és nem ugyanabban a síkban

Az ok - a fal síkjának megsértése. Ha nincs tökéletes vízszintes, akkor a függőleges varratok fokozatosan eltolódnak. A hiba kijavítása érdekében az első sorban szükséges a csempék vágása a megfelelő vízszintes vízszintesítés érdekében.

Ha hibát észlel, amikor a fal majdnem bélelt, keresse meg a sorot, ahonnan az elmozdulás elkezdődött, és varrja össze a varratokat. Az alsó varrat rögzíthető egyezményekkel vagy ékekkel és különböző vastagságú ponyvákkal.

A padlólapok lépcsőkben is mozgathatók, ha a fal szöge nem egyenes. Ezért előzetesen ellenőrizze, és mikor helyezze el a csempe vágólapokat a szög fenntartásához.

A csempe esett ki a sorból

Ha látja, hogy a sorok egyik lapja egy kicsit eltorzult, a vízszintes eltolódott, akkor elfelejtett beilleszteni egy keresztet a varratba (vagy leesett).

Javítsd ezt úgy, hogy a keresztet helyes helyen helyezzük el, majd a burkolólapot a szomszédosakhoz ragasztjuk. Az agyag fáradt lesz - és a csempe a helyén ül.

A csempe süllyed

Látszólag látható, ha néhány csempe túl beágyazódik a megoldásba. Egy közös síkból kiütöttek. Az ok - rossz minőségű ragasztó. Vagy egy egyenetlen rétegben alkalmazták, vagy elszalasztotta a széles körben elterjedt vélekedést, hogy ragaszthat egy pontot.

Egyes kézművesek csak a csempe sarkában kengetik a ragasztót, azzal érvelve, hogy ez elég a rögzítéshez. De ez a megtakarítás, és ahhoz a tényhez vezet, hogy a csempe átesik az általános háttéren.

A hiba eltávolításához csak akkor távolíthatja el a lapkát, és egyenletesen eloszthatja, de valószínűleg el kell távolítania az egész sorot (ha minden csempét észlel).

By the way, pont alkalmazás lehet provokálni törés a csempe. Szárításkor a ragasztó feszülni fog a sarkoknál, és egy olcsó csempe el tudja indítani a pókhálót.

Dömping a varratokba

Hasonló hiba lép fel, ha rosszul simították ki a varratokat, mielőtt a fugázást vagy túlságosan folyékony összetételű bevonatot keltették volna. Távolítsa el ezt azáltal, hogy teljesen eltávolítja a habarcsot, megszünteti a varratokat és új habarcsot újratölt.

Különböző hosszúságú csempe

Még egy tételben is a csempe hossza vagy szélessége változhat. Hagyja, hogy ez a hiba minimális legyen, de a falon észrevehetővé válik. Ezért a befejezők egy sor csempét vesznek a különböző dobozokból. Így nagyobb valószínűséggel elrejti a kalibrációs hibát.

Ha a csempe már le van fektetve - távolítsa el, és vegyen fel egy másikat, amelynek mérete megegyezik a szomszédos csempékkel.

Tippek kezdőknek

 • Ha a csempe közé kerülnek mintázott, dekoratívabb, akkor előre egy ceruzával jel a falon a helyét a leszállás, hogy a lefektetés során ne felejtsd el.
 • Először is készíts el egy mintát a padlón a következő szobában, hogy lássam, tetszik ez a csempe elrendezésnek. A falon, hogy megváltoztassa a tervezési lesz túl késő.
 • Ne alkalmazzon erőt a csempék behelyezésekor. A megoldásnak nem szabad kitágulnia a varratokban. Ha ez történik, azonnal távolítsa el a felesleget.
 • A forgács elkerülése érdekében csak egy gumi sisakkal kell elmélyíteni a cserépet.
 • A falak felé nézve várja meg az első sor kiszáradását, majd helyezze el a második helyet. Ez megkönnyíti a sík illesztését, és az alsó burkolat nem fog feltérképezni.
 • Ha a kívánt színű fugák nem voltak a boltban - vásároljon fehéret, és adj hozzá egy csepp színt a kívánt színhez. Csak azonnal határozza meg, hány cseppet és mennyi száraz keveréket ad hozzá, hogy ha újra gyúrja, nincs különbség az árnyékban.

Jobb, ha az első lépéseket a csempe lefektetése nem a fürdőszobában végzi, hanem egy sokkal szembetűnőbb szobában - egy szekrény, egy konyha (a bútorok mögött), hogy kitöltse a kezét. A fürdőszobákban sarkok és készülékek jobb minőségűek, némi tapasztalattal. Kevesebb harc lesz, elrontott idegek és hibák!

Hogyan helyezik a csempe a fürdőszobába saját kezűleg

Öntömlő csempék a fürdőszobában - olyan felelősségteljes esemény, amely bizonyos készségeket és a technika megfelelő betartását igényli.

Fontos, hogy ne csak kiváló minőségű vízszigetelést végezzen, hanem óvatosan közelíti meg a ragasztó kiválasztását.

Hogyan tegye csempe a fürdőszobába a saját kezüket

A magas páratartalmú helyiségben lévő fal és padló kialakítása kiváló módja a hagyományos cserép vagy modern kerámia burkolólapok, valamint a nagyon szép és tartós kerámia-gránit elemek.

Az ilyen bélés hátrányait a saját kezűleg mutatják be a beépítés néhány jellemzője és árnyalata, valamint a finom anyag kiválasztásának szükségessége:

 • A csempézett elemek méretei. A kisméretű burkolólapok nagyobb készségeket igényelnek a padló és a falfelület nagyon magas minőségű előkészítésében. A legkényelmesebb a közepes méretű, a legegyszerűbb önmegmunkáláshoz szükséges lapok kivitelezéséhez.
 • Durva vagy hornyos felületelemek. Nagyon könnyű mosni egy sima csempe, de egy ilyen felület csúszósabb és traumás, ami rendkívül fontos fontolóra venni a padló tervezésénél. A falfelületek mind sima, mind pedig durva csempékkel bevonhatók.
 • A színséma és a tervezési elemek. A monokromatikus burkolólapokat egyszerűbbé teszik, ami nagyon fontos a szakképzettség és tapasztalat hiányában az ilyen típusú befejező anyagokkal való munka során. Hasonló hatások különböző dekoratív elemek, kis minták vagy egyszerű válások.

A befejező csempe nem csak a leghiginikusabb, nedvességálló és erős, hanem a leginkább univerzális anyag, amelyet a helyiségekben a hőmérsékletkülönbségek és a megnövekedett páratartalom különböznek.

Telepítés helye: padló, falak

Mielőtt folytatná a szoba burkolat nélküli befejezését, el kell választania az elrendezés típusát és az előnyben részesített telepítési lehetőséget. A bélés módszerét a felület és a befejező anyag jellemzői, valamint az ilyen munkák elvégzésének tapasztalata alapján választják ki.

A csempeelemek padlóra vagy falra helyezésének fő módjai:

 • közvetlen - a legegyszerűbb és leggyakrabban használt kialakítása a fürdőszoba;
 • átlós - ideális választás, ha egy négyzet alakú szobát alakít ki görbék és egyenetlen felületek jelenlétével;
 • sakk - a legnépszerűbb módja egy klasszikus beltéri kialakításnak a különböző színű elemek használatával;
 • offset - egy olyan lehetőség, amelyet egyediség és kiemelkedő varratok hiánya jellemez, ami különösen fontos egy téglalap alakú helyiségben.

Cserép a falakon - fényes megoldás

Az alacsony mennyezetű fürdőszobában ajánlatos a téglalap alakú elemek előnyeit választani, a közvetlen elrendezés technológiájára helyezve.

Szükséges eszközök és anyagok

A felületi burkolólapokon végzett munkák:

 • elektromos vagy kézi csempe vágó, és egy kis mennyiségű befejező anyag vágható szabványos üveg vágó;
 • hagyományos csiszológép speciális fúvókával a ragasztó keveréséhez;
 • építési szint;
 • alumínium vezető;
 • kis ragasztóanyag a ragasztó összetételéhez;
 • fogazott simító;
 • Cement típusú csempe ragasztó vagy "folyékony köröm";
 • kosarak (gumi sisak);
 • plasztikai jelölő keresztezések a szúnyogirtó öv varratokhoz;
 • gumi spatula a varróhabarcshoz;
 • simítóvegyület.

A kézi vágók a csempézett elemek számára egyszerűek és könnyen kezelhetők, és igen kedvezőek. A vágás megfelelő elvégzéséhez először körvonalat kell fűzni egy ceruza sorhoz.

A gyémántlemezzel ellátott csiszológép gyorsan vágja a befejező lapkát, de a vágás minőségi jellemzői nem elég magasak, ezért a finomításhoz arctisztítást használunk egy fájllal vagy kéztörlőpapírral.

vízszigetelés

A fürdőszobát különleges mikroklímával jellemezik, ami a megnövekedett páratartalomnak, állandó párologtatásnak és hőmérsékletváltozásoknak köszönhetően megbízható és jó minőségű vízszigetelést biztosít a befejező anyagok elhelyezése előtt. Erre a célra a hidro-barrier számos változatát alkalmazzák:

 • Festék vízszigetelés bitumen vagy polimer masztix alapján, szükségszerűen több réteggel. A kapott vízszigetelés sima és nincsenek kötések, ami nagyon fontos a csempe befejezésekor.
 • Obmazochny típusú vízszigetelés, amelyet egy száraz keverék finom szemcsézett homok, polimer adalékok és cement alapján. A keveréket spatulával és simítóval alkalmazzák, amely lehetővé teszi a vastagabb esztrichréteg kialakulását a rések és szabálytalanságok kiküszöbölésére.
 • A bevonási technológia, amely magában foglalja a "nedves zónák" sérülékeny területeinek védelmét nedvességálló öntapadó vagy irányított anyagokkal bitumen vagy üvegszál alapon, egyfajta "hidrogénhulladék" létrehozásával.

Obmazochnoy vízszigetelés a fürdőszobában

A vízszigetelő technológia választása közvetlenül számos tényezőtől függ, amelyek magukban foglalják az egészségügyi helyiségbe beépített berendezés változatát, a hőmérséklet és páratartalom mutatóit, valamint a padlóburkolatot.

Progruntovka

A fürdőszobában használt alapozó készítményeket két fő csoport képviseli, amelyek jellemzőikben és tulajdonságaikban gyökeresen eltérőek, és lehetővé teszi a legjobb választást.

A mély penetráció alapja széles körben elterjedt a pozitív tulajdonságok nagy száma miatt:

 • a használat általánossága. A készítmények alkalmasak gipsz, falazat és beton, gáz- és habblokkok, valamint gipszkartonok feldolgozására;
 • megfizethető költség. Az átlagár széles tartományonként változik, ami az ilyen anyagot a fogyasztók rendelkezésére bocsátja bármilyen jövedelemmel;
 • egyszerűség, könnyű használat és önfelhasználás, tekintet nélkül a kezelendő felület típusára;
 • számos olyan adalékanyag széles választékát kínálja, amely növeli a bevonat nedvességállóságát és a bevonat antiszeptikus tulajdonságait.

Kevésbé gyakoriak az adhéziós típusú vegyületek, amelyeknek számos tagadhatatlan előnye van:

 • az ilyen típusú felületeken végzett munkák elvégzésére alkalmas, mint a beton alapanyag, az alkid- és olajvegyületekkel bevont anyagok, beleértve a fémeket és a nagy szilárdságú műanyagokat;
 • A kvarc töltőanyag jelenléte jelentősen javítja a felületi elemek tapadást a kezelt felületen.

A ragasztóanyag-alapozó kompozíciók különböző konzisztenciájúak és csak kész formában valósulnak meg, különféle térfogatú tartályokban csomagolva.

A modern láncindítók ragasztási tulajdonságait sikeresen kiegészíti a nagy víztaszító jellemzőkkel, ami a polimer alapösszetételének köszönhető.

Piling eljárás

Az a technológia, amely lehetővé teszi a falak és a padló csempe befejezését a fürdőszobában, nincsenek észrevehető, alapvető különbségek:

 • a csempézett elemek elrendezési tervének tanulmányozása;
 • a szükséges anyagmennyiség kiszámítása;
 • a lézer szint munkaterületén lévő vázlatnak megfelelő jelölés.

A falburkolat szakaszos jellemzői:

 1. az oldalsó elemek hozzávetőleges elhelyezése;
 2. meghatározza a második sor helyzetét egy fa deszka, acél szög vagy fém profil rögzítésével a csempe csúszásának megakadályozása érdekében;
 3. ragasztóoldat elkészítése;
 4. ragasztóval ragasztott ragasztóval a falfelületre;
 5. rögzítőelemek rögzítése ragasztóval kezelt felületen, plasztikus szabályozó keresztjelzők felszerelésével;
 6. az elemek elrendezésének való megfelelés ellenőrzése;
 7. az alsó sor felszerelése és a tartóoszlop eltávolítása.

A padlóval szemben a látható legtávolabbi sarkon, a küszöbértéktől vagy a középső jelzettől származik. Az utóbbi lehetőség optimális a tágas szaniter helyiségben, egy központi nyitott területen.

Melyik csempe ragasztó használata

A fürdőszobában lévő csempe ragasztókészítményeknek elegendő nedvességállósági mutatóval kell rendelkezniük:

 • cement ragasztók univerzális, könnyű, speciális és erős keverékek;
 • Epoxi kétkomponensű ragasztók ásványi és finom töltőanyagok keverékei, valamint folyadék típusok formájában állnak rendelkezésre;
 • A diszperziós ragasztók nagy tapadást mutatnak, de nem jutnak túl mélyre az alaphoz, ezért jól tapasztalták magukat a gipszkarton felületeivel való munkavégzés során.

Nem lehet univerzális keveréket használni a nagyméretű kerámia gránit felületi kikészítéséhez, ezért magas tapadási fokú ragasztó szükséges: 1,3-1,5 MPa tartományban.

A magas tapadási sebességgel rendelkező ragasztókat, valamint a megfelelő nedvességet és hőállóságot a Litokol, a Knauf, a Vetonit Ultra fix, a Ceresit és az Eunice Plus márkák képviselik.

Csempék telepítése

 • a falfelületek hosszának és magasságának mérése, az ajtó vagy ablak nyílása és fülke méretének mérése, valamint a befejező alkatrészek helyes elhelyezésére szolgáló bármely szerkezeti elem;
 • vakolat és szintező felületek;
 • a ragasztók ragasztásával és a beépített elemek nyomásával történő felhelyezése és elhelyezése.

A szobatermelés befejezése után csak a ragasztó teljesen megszáradt.

Fugázó

Az önfenntartó lapok végső stádiuma - a díszítő elemek közötti feldolgozási ízületek megvalósítása. A fugázás helyessége és a varrat térének feldolgozása befolyásolja a bevonat és a higiénia használatának időtartamát.

A simítóvegyület fő kiválasztási kritériumai:

 • A színséma alapvető tényező, amely lehetővé teszi, hogy a bélés szép megjelenését megkapja. Ha szükséges, a Kohler standard fehér keverékeket adjuk hozzá;
 • tulajdonságai és összetétele. A kész keverékek alapját gipsz, portlandcement, alabástrom és epoxigyanták képezik. A legmagasabb nedvességtartalmú helyiségekhez optimális az utolsó lehetőség.

A szabványos csemperagasztó önfenntartó falvarrási helyre vonatkozik, de ezeket az anyagokat rendszeresen frissíteni kell. A padlóburkolat varrásaihoz célszerűbb a tartósabb, viszkózusabb és vastagabb formák alkalmazása.

A csempeburkolás technológiája előre meghatározza azokat a szabványokat és szabványokat, amelyeknek az elemek telepítése során kell irányulniuk. A csempék közötti javasolt tér 2-5 mm.

Varrás feldolgozása

 • a zsugorodási folyamat a befejező elemek kis elmozdulását okozza;
 • fal- és padlófelületek "lélegeznek" a bélés repedésein keresztül;
 • a kezelés segít megóvni a falakat a víz behatolásától és megakadályozza a gombák kialakulását vagy az ízületek formázását;
 • a megfelelő feldolgozás javítja a töredékek összekapcsolásának folyamatát.

A varrás helyes feldolgozásával nagyszerű lehetőség nyílik arra, hogy a csempe szélén csiszolópapír vagy forgácsolás formájában maszkolási hibákat kapjunk.

A kész csempék díszítő tulajdonságai közvetlenül függenek a befejező technológia minden szakaszától. A csempézett padló és a fal közötti ízületek elrejtéséhez egy lábazattal vagy díszítőcsíkkal lehet használni, amelyek a bélés utolsó szakaszában vízálló tömítőanyaggal vannak rögzítve.

Típusú csempe elrendezések, a fürdőszoba előkészítése és a cucc magad

A lakások és házak sok tulajdonosai saját javításra törekszenek, a bérelt szakemberek bevonása nélkül. Azok a kezdők, akiknek nincs tapasztalata a befejező munkáról, tudnia kell, hogyan kell a csempe telepítést a fürdőszobába a saját kezével.

Elrendezési típusok

A csempe elrendezés az első dolog, amelyet a csempe kiválasztása és megvásárlása után határoznak meg. A kerámiagyűjtemények többségében a tervezők javaslatot tettek a főbb lapok, panelek, határok és díszítések elrendezésére. De minden tulajdonos megkísérli az otthoni egyéniséget, ezért megtalálja a saját elrendezési döntéseit, amelyek a legjobban illeszkednek a szobába és annak belsejébe.

A homlokzatburkolat mintázatának helytelen megválasztásával a csempe burkolását a fürdőszobában saját kezűleg bonyolítja számos csempecsiszolás. A kezdő hibázhat: indítsa el az elrendezést a szoba bármelyik sarkából. Ebben az esetben az ellenkező lehet egy csempedarab, amelynek szélessége kisebb, mint az egész csempe ½. Ez a szűk vonal diszharmónia lesz a fürdőszoba kialakításában.

A helyes elrendezési beállítások a következők:

 • Az első csempe a fal közepén helyezkedik el. Az integrált elemek mindkét oldalán el vannak helyezve, amíg el nem éri a sarkokat.
 • Ha az első módszer alkalmazása során a keskeny alátámasztások a sarokba maradnak, akkor nem egy, hanem két szomszédos csempe van a fal közepén. Ezzel az elrendezéssel sokkal kényelmesebb a panelek vagy dekorációs vonalak helyes elhelyezése.
 • Ha nem lehet elkerülni a keskeny sávokat a sarkok a szobában, válassza a minta "tégla".
 • Továbbá, a csempe sorokat az 1/3-as sorok mindegyikében eltolva lehet elhelyezni. Egy ilyen kép nagy területeken látványosnak tűnik.

Az elrendezés lehet függőleges vagy vízszintes. A leginkább elfogadható opció több kritérium alapján kerül kiválasztásra:

 1. csempe méretek;
 2. csempe minta;
 3. a szoba méretei.

Vízszintes elrendezéssel könnyebb elkerülni a többszörös cseréptetést. Ha a fürdőszobában van egy párkány, amelyen csak egy csempe illik, és még mindig van egy kis távolság, akkor tegye a következőket: vegyen be két elemet, és vágja le őket úgy, hogy a közöttük lévő varrás a falon a párkány közepén haladjon.

Hogyan készítsek csempéket a fürdőszobában saját kezűleg

A fürdőszoba kezelése saját kezűkkel történik, a munkaterv előkészítésével és az eszközök készítésével kezdődik. Fontos meghatározni, hogy a fürdõk mikor kerülnek telepítésre: a kerámiák falakon való elhelyezése elõtt vagy után. A befejező munka bonyolultsága nagyban függ ettől. A mesterek a munka befejezése után ajánlják az egészségügyi felszerelés felszerelését. Annak érdekében, hogy mindent helyesen lehessen végrehajtani, további utasítások vezérlik őket.

Helyiség előkészítése

A cserép felépítéséhez az alap készítése szükséges. A helyiségben távolítsa el a régi felületet és szedje le a vízvezetéket. Szabadítsd ki a szobát törmelékből. A falak és a padlóvonalak a lehető legnagyobb mértékben vannak kialakítva. Ha repedések vannak, készítsen egy cement-homok habarcsot, és fedje fel őket. A padlót speciális keverékekkel szintetizálják, ami megkönnyíti a padlóburkolat lefektetését. Ha a keverék száraz, 1-2 rétegben alkalmazzon primert.

A csempék előkészítését gipszkarton falának felszerelésével lehet elvégezni. Ez a módszer előnyös olyan síkot szerezni, amelyen könnyű és egyszerű ragasztani a bélést. Ugyanakkor a ragasztóanyag fogyasztása kicsi lesz, mivel nincs szükség további összehangolásra.

Eszközök és anyagok

A kezdőknek fontos előkészíteni minden szükséges eszközt és anyagot. Az elrendezés kiválasztásakor a csempe közötti hézagok szélességét megoldják. A választott vásárlási keresztezések alapján a varratokat.

Ezután ragasztót kell választani a csempe lefektetéséhez. A belső munkákhoz gyakran vásárolt "Ceresite CM11." Ez a keverék kiválóan alkalmas a kezdőknek, mert rugalmassága, gyors gyúrása és 10-15 percig nem állítható be. Ez lehetővé teszi, hogy gondosan illessze a csempe vízszintesen és függőlegesen.

A befejező munka elvégzéséhez a fürdőszobában a következő eszközök szükségesek:

 • fúró vagy csavarhúzó;
 • építő mixer;
 • kapacitás a megoldás összekeverésére;
 • Ragasztás a szükséges mennyiségekhez;
 • spatulák: fém fogazott és egyenes késekkel, gumi;
 • lágy szivacs;
 • rongy,
 • henger vagy ecset primer felhordására;
 • nedvességálló talaj;
 • bunkó;
 • mérőszalag;
 • markert vagy ceruzát;
 • buborékszint;
 • szinten;
 • fém profilok gipszkartonhoz való munkához.

A régi bevonat eltávolítása

A cserép cseréje a régi burkolat lebontásával kezdődik. Ez nem mindig könnyű. A csempe szilárdan rögzíthető a falra és alig kopoghat egy kalapáccsal. Ebben az esetben kapcsolja be a lyukasztást, és tönkreteszi az elakadhatatlan területeket. A ragasztó maradványait egy fém spatulával távolítják el.

Ha egy régi cserépet régen régen helyeztünk el, akkor lehet fémvakolat. A fém vágásához fém olló.

Felületi igazítás

A födém behelyezésére való felkészülésnek meg kell kezdenie az alap leengedését. Ha a homlokzatburkolat lebontása után a falakon mély barlangok vannak, amelyek összehangolást igényelnek, a következő lépések közül választhat:

 1. vásároljon gipszkeveréket és fedje le a rést;
 2. a gipszkarton falakkal.

Minden módszernek előnyei vannak. Az első esetben az önbeálló lapka nem igényli a gipszlapokkal való munkavégzés képességét. A falak igazításához elegendő a gipszkeverék megfelelő előkészítése és spatulával történő felhordása. Nincs szükség gondos összehangolásra, mivel a kis szabálytalanságokat csemperagasztó segítségével kell javítani.

Megfelelő vízszigetelés

A javítás során fontos, hogy minőségi vízszigetelést készítsen a fürdőszobában. A nedvesség behatolását védő anyagok széles választéka:

 • Bitumenes bevonatú masztix;
 • Behatoló megoldások;
 • Roll and glue vízszigetelés.

A falakhoz és a padlóhoz ugyanazok vagy különböző keverékek használhatók. A padló nagyobb fokú vízelválasztást igényel. A szakértők azt javasolják, hogy speciális betonkeveréket válasszanak a beton áteresztőképességű beton kezelésére:

Ha az alap instabil, meg kell erősíteni a falak és a padlózat, a lépcsők és az anyák ízületét. Ehhez a köteg elasztikus vízszigetelő szalaghoz. A funkciójuk megakadályozza a repedések kialakulását. Választhat a következő szalag-márkák közül:

Hol kezdeni kell

Egy fürdőszoba csempe elhelyezése a saját kezével könnyebb lesz, ha fémprofilokat helyez el az első sor alsó sorában. Ők támogatják a csempe és megakadályozzák, hogy csúszik. Annak érdekében, hogy ilyen támasztórudat szerelhessünk, helyesen meg kell jelölnünk a falakat.

A szint (lézeres szint) nélkül nehéz lesz egy kezdőnek megbirkózni ezzel a feladattal. A következők szerint járjon el;

 1. mérje meg a fürdőszoba sarkainak magasságát;
 2. megtalálják a legalacsonyabbat, és jelölik meg az első csempe lefektetésének helyét (a padlóról vagy a fürdőszobaszintről);
 3. Ettől a ponttól kezdődően vízszintes vonalak húzódnak a falak mentén egy buborékszint mellett.

Nincsenek szabályok a fal kiválasztására, hogy megkezdjék a tojást. A legtöbb kézműves inkább a fürdő szintjén kezd dolgozni, a falak peremén ragasztani a csempeit. Miután a ragasztó keményedik, a fémprofil, amelyik a tartószerkezetet szolgálja, fel lesz szedve és további finiseléssel folytatódik. Az első sor fölötti csempék telepítése könnyebb lesz.

Helyezze az anyagot

A csempe beágyazására többféleképpen lehet alkalmazni a ragasztókeverékeket:

 • Csak a csempe hátoldalán.
 • A csempe és fal.
 • Csak a falon.

Az első lehetőség elfogadható az egyenletes falak számára is, és előnyös az alacsony fogyasztás érdekében. A második módszer a talajszintkülönbség esetén alkalmazható. A ragasztóréteg vastag lesz, és kompenzálja az alapfelület hiányosságait. A harmadik módszert nagy tapasztalattal rendelkező magabiztos mesterek használják.

Mielőtt befejezné a munkát, meg kell oldania a nedvesítő csempe és falak problémáját. Mindkettő egyszerre tehető, és ez a legjobb megoldás a porózus csempe számára. Nedvesített, nem vonzza ki a nedvességet a ragasztóból, és a keverék nem szárad ki idő előtt. Ha porceláncserépet vagy más csempeburkolatot adunk alacsony vízfelszívódással, nedvesedő felületeket el lehet hagyni.

Amikor az első néhány csempe ragasztva marad, a kompozíció beállításáig marad. Ezután ellenőriznie kell a csempe tapadását a falhoz. Ha az eredmény teljesül, a befejező munka folytatódik. Annak érdekében, hogy minden falon csempét kell elhelyezni a fürdőszobában. A padlóburkolat felszerelése az utolsó.

Kerámia burkoló technika:

 1. ragasztót ragasztott simítóval;
 2. alkalmazza az elemet a falra és enyhén nyomja le;
 3. a buborékszint ellenőrzése vízszintesen és függőlegesen;
 4. megérintve a kosárral a csempe megkapja a kívánt pozíciót.

Fugázó

A végső szakaszban fugázás történik. Ehhez használjon speciális, lassan keményedő keveréket. A habszivacs lehet száraz vagy nedves. Az első esetben a készítményt víz hozzáadásával kell készíteni.

A habarcsot egy gumi spatulával kell felhordani, hogy a varratok jól fel vannak töltve. A lényeg a nedves szivaccsal történő simítás. Ez biztosítja a varratok szép megjelenését. Szükséges a szükséges anyagmennyiség helyes kiszámítása. Ha a fugázó nem elegendő a munka befejezéséhez, fennáll annak a veszélye, hogy egy másik féltől származó társt vásárolnak meg, amely más színárnyalat lesz.

Vágási szabályok

A kerámia csempe kényelmesen vágható egy speciális eszközzel - cserépvágóval. De nem minden tulajdonosnak van. Ezért más módon végezheti el a munkát: vágja le a csempecsiszolót, amely a kővel vagy a gyémánt bevonattal van ellátva. Ha betartja a javasolt utasításokat, akkor a csempe elhelyezése nem okoz nehézséget a kezdő számára.

Lépésről lépésre a kerámia burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában

Ebben a mesterkurzusban megtanuljuk, hogy a fürdőszobában csempéket készítsenek, a lépcsőzetes utasítások alapján. Megtanuljuk a falak előkészítését, az első szakaszokat, a csempe megfelelő csiszolását a sarkokban és az aljzatok alatt, valamint a csempe padlón történő telepítését.

Ha nehéz kerámiával és márvány csempével dolgozik, a csiszolókészülékhez nedves vágáshoz szüksége lesz. Megakadályozza a törékeny és kemény anyagok repedését, lehetővé teszi nagy pontosságú szögek létrehozását és 45 ° -os egyenletes vágást, ami szükséges a fülkék és a válaszfalak előállításakor. A házi feladat elvégzéséhez 500-850 W kapacitású egyszerű csempevágó modellek alkalmasak. A kiválasztott csempevágó teljesítménye meghatározza a szerszám súlyát is. Az 500 wattos csempevágó gép legfeljebb 10 kg-ot, és még nagyobb teljesítményt is képes akár 850 W-ot meghaladó - 15 kg-nál több. Ez fontos, ha a gépet a házban vagy egy másik lakásban kell javítania. Az eszköz kiválasztásakor ügyeljen a munkaterülethez illeszkedő csempe méretkorlátra.

Annak érdekében, hogy a csempe a fürdőszoba, akkor is szükség van a következő eszközöket. Rulett és ceruza a helyiség területének méréséhez, a szükséges jelzések rajzolásához a falakon és a padlóburkolaton. Kézi nyílás a csempéknek a sarokba és a résekbe történő illesztéséhez. A spatulák halmaza: csiszolódott csemperagasztó és gumi a közbenső ízületek fugázásához. A hidraulikus szint és a függőleges vízszintes sík síkja, a padló függőleges és vízszintes síkja. Fogók, vödör és építő keverő csemperagasztó keveréséhez. A sarkok és a csövek vékony vágásához használja a darálót. A csempe burkolását a fürdőszobában egy fúró segítségével készítik el, amelynek koronája az aljzat alatt van, a kezét fogók és üvegvágó segítségével, hogy egyenletes vágást érjenek el, és a burkolat megtörése problémás lehet.

A falakat tapintással ellenőrizzük, ha szabálytalanságokat észlelünk, egy spatulával és egy csiszológépvel átmegyünk egy csiszoló tárcsával.

Bevont vakolt falak. A mi esetünkben az Alpina Expert mély penetrációs alapozót használjuk. Mi a primer? A falak kiváló minőségű előkészítését biztosítja, javítja a felület tapadását (tapadását) diszpergált anyagokkal. Csempe a fürdőszobában, amikor a falakat egy alapozóval rögzítik, biztonságosan rögzítve van a falakon, és nem tűnik el. Az alapozás előtt a falaknak tisztának és száraznak kell lennie.

A válaszfalak és a gipszkarton más szerkezeteinek alapozásához CERESIT ST 19 beton kontaktust vagy más céget használunk. A beton érintkezés összetétele finom kvarc homokot tartalmaz, amely durva textúrát kölcsönöz a felületnek, ami javítja a sima felületek tapadását homlokzati anyagokkal. Jó tapadást biztosít bármilyen alapon (gipszkarton, üveg, cserép, festett falak olajfestékkel). Minden ütés előtt a beton érintkezését ecsettel kell összekeverni, hogy a homok ne essen alul.

A beton érintkezést egy tiszta és száraz felületen, kaotikus módon közvetlen és körkörös mozdulatokkal kell alkalmazni.

Amellett, hogy az alaphoz jobban ragaszkodik a csemperagasztóhoz, könnyebben állítható a burkolólap az alapfalakra. A ragasztóval rögzített csempe tovább tartja a mobilitást.

17. lecke Anyagok és szerszámok csempék burkolásához

Folytatjuk a fürdőszoba javítás témáját (lépésről-lépésre szóló leckék, lásd a cikk végén). Ma meg fogjuk tudni, milyen anyagokat és eszközöket kell a csempék készítéséhez.

Anyagok és szerszámok csempék készítéséhez

Gondoljunk bele részletesen, milyen anyagokat és szerszámokat kell elhelyezni a munkához.

Kerámia padló és falazólapok

A fürdőszoba és a WC-fal falai felé néznek padló- és falkerámia csempék. A megfelelő választáshoz olvassa el a cikket: Melyik csempe közül választhat a fürdőszobához és menjen az üzletbe:

Száraz építési ragasztó

A fal- és padlóburkolathoz speciális száraz építési keverékre van szükség. Sokan megkérdőjelezik, hogy melyik csemperagasztó jobb? Ajánlom a "PLITONITE B +" konstrukciós keveréket. De ez csak egy ajánlás, természetesen minden mester önállóan választja meg a választást. Ön előre, hogy a lakásban, meg kell mérni a teljes területet szemben. Ezután megy az építési hipermarketbe, és az utasítások alapján, amelyek általában a ragasztócsomag hátoldalán jelennek meg, kiszámíthatja, hogy hány zsákot kell megvásárolnia. Meg kell jegyezni, hogy a standard zsák tömege 25 kg. Ezért előre gondolkodjon a ragasztó szállításáról a lakáshoz, mert valószínűleg több zsákra van szüksége. Ha még soha nem tette ezt meg, akkor olvasd el a cikkemet: az építőanyagok szállításáról. Itt, többek között, hasznos tanácsok a szárazépítmények keverék szállításához:

Általában a fürdőszoba és a WC helyiségeinek javítása során a víz lecsukódik a vízvezeték és a csövek cseréjének szükségessége miatt, ezért előzetesen fontolja meg, hogy hol ragadja meg a vizet. Például lehet konyha. Azonban halálos baleset esetén előfordulhat, hogy házigazda bármilyen okból kifolyólag teljesen kikapcsolja a vizet a munkaidőben. Még ebben az esetben ne aggódj - van megoldás! A munka során használhatja az üres 20 literes palackokat, ahol előzetesen öntsön vizet, lásd a cikket: A kis javítási tippek is hasznosak lehetnek. Természetesen a mosás nem fog működni, de legalább ez a víz elég ahhoz, hogy felkészítse a megoldást és tegye a csempeit. Mint mondják, a csempék titkai vannak, de tudnia kell róluk:

Fúrjon be egy beépített keverőt

A következő kérdés az, hogyan lehet a ragasztót száraz habarcsból elkészíteni? Ehhez szükségünk van egy fúrógépre. Ha komoly javításokat indított el, akkor jobb, ha a jól ismert gyártók közül egy megbízható fúróválasztást választanak, amely ebben a fejezetben található.

Fontos!
Ha úgy dönt, hogy fúróvásárlást kap, akkor azonnal megpróbálhat a sokkra koncentrálni, ha például nincs külön ütés. Egyes esetekben a kalapács fúró egyszerre több szerszámot is cserélhet:

Építőipari vödör

Szüksége lesz egy tartályra a ragasztó készítéséhez. A legjobb megoldás itt egy 20 l-es építési vödör beszerzése az építőiparban. Nagyon erős, és nemcsak a ragasztó keverékéhez, hanem a tapaszok, a gittek, a folyékony padló és egyéb megoldások termesztéséhez is szolgál.

Fontos!
Építési vödör használata esetén ügyeljen arra, hogy a munka után tisztítsa meg és mossa le, így tovább szolgál. Ha ezt nem teszed meg, akkor a fagyasztott habarcsok a vödören maradnak, amelyet akkor meg kell verni egy kalapáccsal és egy kemény spatulával. Ez hosszú, időigényes eljárás, plusz lehetőség van a vödör károsodására. Itt olvashatsz róla:

Medence száraz keverékhez

Ha Plitonit B-t vagy Plitonit B + ragasztót vásárol a hipermarketbe, ez valószínűleg 25 kg súlyú zsák. A tapadóoldat elkészítéséhez a száraz keveréket ki kell önteni a zsákból és vízzel keverni. A kérdés az, hogy hol kell önteni? Az építési vödörben lehetetlen, mert a technológia szerint Ön öntözi a vizet az építési vödörbe, és beleönti a száraz keveréket. (Magáról a technikáról olvashat a cikkben: A megoldás előkészítése a száraz habarcsból). Innen következik a száraz építési keverék kapacitása. E célból egy közös háztartási medence alkalmas lehet:

Súlyok száraz keverék mérésére

Nagyon kényelmes a mérleg sáv használata a száraz keverék pontos méréséhez. Soha ne tegye ezt, ahogy mondják, a szemet. Csak tapasztalt szakemberek tehetik ezt meg. És ha nem, akkor a rossz arányban kevert ragasztó túl vastag vagy túl folyékony lesz. Mindkét esetben a csempe rosszul fog ugrálni, és a munka munkaerő-intenzitása növekedni fog. Ha nem igazán emlékszel, hogyan kell kiszámítani az arány, nézd meg a cikkem: A kalkuláció a lakás javítása egyszerű matematika. Az egyetlen dolog, amire szükséged van egy eszköz létrehozásához, hogy a medencét száraz keverékkel mérje. Például a medence szélét kötélen kötötte meg egy fűzőlyukkal, amelyhez a karmantyúkat felakasztanák:

Vízmérő

Hasonlóképpen a mérleg, amellyel mérlegelheti a száraz keveréket, az intézkedés, amellyel gyorsan beöntheti a szükséges mennyiségű vizet az építési vödörbe a megoldás előkészítéséhez. A vizet szigorúan az intézkedéshez kell önteni, és nem a szemnek:

Cserépvágó

A bélés folyamata a burkolólapok egymás utáni ragasztása falakhoz és padlókhoz. Meg kell jegyeznünk, hogy a lapok egyenletes hossza nem egyenlő lehet a fal falával, például 8 egész és egy fél csempe szükséges, ami azt jelenti, hogy le kell vágnia a lapkákat. Ebből a célból jó csemperagót kell kapnia. Miért jó, megmagyarázom. Egyszer, emlékszem, úgy döntöttem, hogy megmentem, és nagyon sajnálom. Az a tény, hogy olyan csempékkel dolgozhat, amelyeknek teljesen más ára van. Vannak ilyen csempék, hogy ijesztő, hogy megtartsák őket még a kezében, hogy milyen drágák - nem, mit kell vágni. És most képzeljük el, hogy ilyen drága csempét vágsz rosszul! És ha két csempe elrontja vagy még többet? Itt juthat el a költségvetésből. És egy rossz, olcsó csempe vágó - ez egy pár trivia. A jó cserép vágó biztosan vág, és lehetséges, hogy egy csempe pontosan szerint a kockázatot, és vágásakor a vágó egyértelműen követi a tervezett útvonalat, és a zománc nem képezni a csempe. Tehát ne felejtsd el ezt biztosan - drágább lesz! Mi a jó csempe vágó? Ajánlom például a jól ismert "RUBI" márkát. Igen, ez nem olcsó, de kiváló minőségű:

Hogyan működik csempe vágó megtalálható a cikk: Hogyan vágja csempe, amikor szembenéz

Koronák egy csempe, egy fúró egy csempe, egy balerina

Amellett, hogy a csempe egy részét egyenesen egy csempevágó segítségével vágja le, a csempe lyukakat kell fúrni a vízvezetékcsövekhez, például azon a helyen, ahol a keverőt kapja. A kerámia burkolólapok lyukai speciális koronákkal vannak fúrva a burkolólapokon.

A legtöbb esetben koronára lesz szükséged:

 • átmérő 73 mm - elektromos csatlakozókhoz (az ábrán a 2. ábra)
 • 53 mm átmérőjű - csatornahálózatokhoz (az ábrán a 3. ábra)
 • átmérője 33 mm - a vízcsatlakozókhoz (az ábrán a 4. ábra)

A koronák bármelyikét egy különleges tartóba helyezzük, ahol a fúró a csempe felületén található (az 1. ábrán az ábrán), majd a fúrógépen. Fúráskor először a fúró lép be a burkolatba, középen egy lyukat képezve, és rögzíti a korona helyzetét. Ezt követően a csempe elkezdi a fúrt végét a koronán, ami a kívánt átmérő furatát képezi:

És itt van egy fúróegységgel ellátott korona, amely készen áll a munkára és egy külön fúróval mellette:

Vannak esetek, amikor egy nem szabványos lyuknak kell lennie egy bizonyos átmérővel. Ebben az esetben az úgynevezett "ballerina" jön a mentésre - egy speciális eszköz a fúróra, amelyen megváltoztathatja a vágólap helyzetét a csempe felületén, így meghatározva a furat lyuk átmérőjét:

bolgár

Nagyon jó elkezdeni egy darálóval, mielőtt a falakkal és a padlóval megbirkózni kezd. Az a tény, hogy nem mindig lehet csempéket elhelyezni a falon olyan módon, hogy bármilyen lyukakat, amelyeket fúrt kell a csempe lehet tenni koronát vagy ballerina. Például egy falból kijövő cső pontosan két csempe csomópontjához esik. Ebben az esetben ki kell vágnia a félköröket az egyes csempékben, és ebben a kérdésben természetesen a koronára és a fúróra szerelt ballerina erőteljes. Ha bolgár, a probléma megoldódott. A videó bemutatóban, hogyan kell fúrni a cserépet, láthatja, hogyan történik ez. Továbbá, ha van egy fürdőszoba, vagy egy WC-vel vagy egy kombinált fürdőszoba közvetlen külső sarokkal, majd egy gyönyörű bélés érdekében, akkor mindkét 2 csempe széleit kell csiszolni, amelyek 45 fokos szögben derékszögűek. Ismét, a daráló segítségével meg lehet oldani. És végül, bizonyos helyeken apró javítások vannak (a csempe csiszolása), amikor a daráló segítségével problémamentesen végzi. Ezért a csempe csiszolással dolgozik a kezében, sokkal biztonságosabbá válhat:

Lemezlemez

Annak érdekében, hogy vágja a csempe csiszolót kell egy gyémánt lemez a csempe. Nagyon ajánlom a jó vezetést (drágább, német). Először is elég lesz sokáig, másodszor pedig nagyobb a valószínűsége annak, hogy nem fog szóródni tőled a munka során:

Trowel vagy hagyományos spatula

Az elkészített habarcsot, amelyet száraz habarcsból készítenek, ki kell venni egy építési vödörből, és csempére, falra vagy padlóra kell dobni. Ebben az esetben a kényelmes eszköz egy simító vagy egy hagyományos spatula:

Fogazott simító

Ez talán az egyik legfontosabb eszköz a falakkal szemben. Ennek köszönhetően egyenletes ragasztót alkalmaznak a csempe, fal vagy padló felületére. Részleteket erről a cikkemben találhat: Vonott simító - az emberi találmány csoda:

Gumi kalapács

Hányan nem felelnek meg a mestereknek, ők nem használják ezt az eszközt, inkább öklével söpörnek a csempék. Őszintén szólva magam is. Valahogy jobban bízol a saját kezedben: a lökés puhább, és a csapás ereje sokkal jobban ellenőrizhető. Itt meg kell próbálnod magadat, hogy megbizonyosodj róla. Ennek ellenére idézek egy ilyen kalapácsot:

Rajzeszközök

A burkolólapok jelöléséhez feltétlenül töltsön be egy mérőszalagot, egy négyzetet és egy ceruza (feltűrt toll):

Tile fájl

Előfordulhat, hogy a cserép bizonyos helyeiben egy kicsit el kell sütni a széleit. Legtöbbször ez akkor szükséges, amikor apró csempékből csiszológép segítségével kivágnak egy félcsövet egy cső alatt. Ideális esetben ilyen vágás után a csempe széleit homokosnak kell lennie, hogy jobban nézzen ki. Erre a célra egy kör alakú csempefájl nagyon alkalmas. Bizonyos esetekben lapos lapok is szükségesek. Tehát előzetesen tárolja őket - nem lesz felesleges!

Csempe ékek

Képzelje el a helyzetet, hogy tökéletesen sík padlót készítettél. A fürdőt általában tetejére helyezzük. Sajnos vannak olyan esetek, amikor a gyárilag készített fürdőnek megtört geometriája van. Vagyis pontosan a szint, akkor tedd egy sík padlón. De amikor a fürdő szélén végigcsúsztatjuk az első sorban lévő lapokat, akkor a fürdő egy egyenetlen szélén egy milliméternyi töredék esetén Ön és a csempe sor is egyenetlenül megy. A probléma megoldása érdekében különleges ékeket helyeznek a csempe alá, amellyel tökéletesen lapos csempecsaládot lehet elérni:

Keresztek a cseréphez

Annak érdekében, hogy a burkolólapok közötti varrások ugyanolyan szélesek legyenek az egész területen, különleges keresztezések vannak a bélés folyamatában lévő összes csempe között. Különböző vastagságúak, attól függően, hogy milyen típusú csempe van elhelyezve:

Tile Grout

Miután lefektette a csempe, meg kell ragasztani az ízületeket. Javaslom, hogy ne készítsenek előkészített habarcsot, hanem vegyen egy száraz keveréket és készítsen elő egy oldatot közvetlenül a fugázás előtt. A valóságos mesterek ezt teszik. Nagyon fontos, hogy a habarcs színét a csempe illeszkedjenek:

Gumi spatula

Az ízületeket speciális gumihevederrel simítja, hogy elkerülje a csempe zománc karcolódását. Ez így néz ki:

Ezek mind olyan anyagokat és eszközöket kínálnak a csempézéshez, amelyekre a munkájában szükség lesz.