Legfontosabb > Bútor

Esztrich padló a fürdőszobában a csempe alatt - típusok és beépítés

Nagyobb javítások elvégzése során figyelni kell a helyiség minden felületére. A fürdőszobában az esztrichpadló a befejező, ami után a hely valójában a végső megjelenést veszi át, amely csak a befejező munkálatok befejezését jelenti. A legtöbb ingatlanvásárló figyelmét a padlóra fordította, ami gyakran nem a legjobb nézet.

A csupasz betonlemezeket általában szabálytalanságok, lyukak és még a vasalódások is jellemzik. Ezért nagyon fontos, hogy a padló magas minőségű pottingját a helyiségben vezesse le, azaz köztes réteg az alap és a bevonat között. Ehhez szakembereket bérelhet, vagy a saját kezével végezheti el az összes munkát. Fontos megérteni, hogy nagyon nehéz feladat elvégezni az összes szükséges eljárást, de lehetséges.

Az esztrich a fürdőszobában nem más, mint a cement, a törmelék, a víz, a homok megoldása. Ez a keverék otthoni saját kezetek nélkül megoldható. Bizonyos esetekben bővített agyag és perlit van hozzá. Ez azért van, hogy kiküszöbölje a helyiséget lefedő padló magasságának különbségeit, erősítse meg az alapot, ha nem elég erős. fajok:

száraz

Ez a padló a fürdőszobában óvatos magatartást igényel, hiszen lehetőség van arra, hogy bizonyos idő elteltével feltörjön. Ilyen kimenetel az anyag nedvességtartalmának hosszabb kitettsége miatt lehetséges, ezért a száraz oldatot a zuhanyzóban ritkán alkalmazzák. Ezenkívül a keverék valamivel drágább lesz, mint más típusú esztrichek, a kapcsolódó anyagok megnövekedett költségei miatt.

Száraz esztrichek oldat formájában kerülnek fel az expandált agyag vagy zúzott kő rétegére, majd a gipszkarton egyenletesen oszlik el és nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik. Az ilyen nyersanyagok előnyei között szerepelnie kell a túlzott munkaerőköltségek hiányának, valamint a munka után kis mennyiségű pornak és szennyeződéseknek. Ezenkívül a száraz oldat nem igényel semmilyen további anyagot a díszítésen túlmenően.

Félszáraz

Hogyan töltse ki a padlót? Készítsen egy félszáraz megoldást a saját kezével, szintén nem nehéz. Könnyű töltőanyagokat adnak hozzá, ami jelentősen csökkenti az aljzat terhelését a teljes tömeg csökkentésével. Ezenkívül ezek a keverékek szárazak, kétségkívül, gyorsabbak, mint a nedves oldatok. Különösen érdemes megjegyezni, hogy ez a fajta kötés különleges képességeket és készségeket igényel, amikor saját kezét rakodja fel speciális felszereléssel, és a végén többet fog fizetni, mint egy nedves társa.

Először is meg kell gyúrnunk az oldatot meleg vízzel és más összetevőkkel a címkén feltüntetett arányokban. Miután várakoztunk arra, hogy a keverék megszáradjon, a csatlakozónak meg kell törölnie, ha ez nem történik meg, akkor a szabálytalanságok vagy a nyálkahártyák megjelenése általános. Ezenkívül van egy másik esztrichek gradációja is, amely a rétegek elválasztására épül:

 1. A kapcsolódó esztrichek közvetlenül az alapra helyezkednek, majd a csempe felhelyezése lehetséges.
 2. Az esztrich és az alapfelület közötti elválasztó réteg polietilénből vagy vízszigetelő filmből készül.
 3. További hangszigetelés, valamint a hő megőrzése, úgy érhető el, hogy egy vízszigetelő réteget, valamint egy szigetelő és zajszigetelő bélést vagy egy lebegő esztricheket helyeznek el.

nedves

Ez a fürdőszobának szüksége van, hiszen jól illeszkedik a magas páratartalomhoz, gőzhez és kondenzációhoz. A megoldást saját kezével keverjük, és a felülethez igazítjuk, ezért a rétegvastagságnak 30 mm-re kell lennie. Így, ha a fedett mennyezetburkolatok elég alacsony szinten vannak, akkor érdemes megfontolni, hogy ilyen anyagot válasszanak-e vagy sem.

A vízszigetelést az esztrichre vagy az esztrichre helyezzük, további szigetelési réteggel. Ezt a sémát viszkózusnak is nevezik, a szakemberek körében bizonyos népszerűségnek örvend. Ha úgy gondolja, hogy dekoratív anyagot használ a zuhanyzóban, pl. Csempe, akkor talán egy önterülő padló jó alternatíva lenne. Ellenkező esetben a cserép érzékenysége a magassági különbségek miatt a padlóburkolat nem teljesen sima vagy egyenletes.

Alapítvány előkészítése

Az esztrich egy monolitikus keverék, amelyet a saját felületén egyenletesen kell elosztani az egész felületen, amikor meleg vagy vízzel hígítják. Ha ez nem történik meg, a bevonat idővel megreped, és elveszíti vonzó megjelenését. A telepítés megkezdése előtt fel kell készülnie a felületre a régi bevonat eltávolításával. előnyei:

 • elrejti a dudorokat;
 • egyenletes terheléseloszlás a területen;
 • további hőszigetelés;
 • jól felszívja a zajokat;
 • emeli a padlót a kívánt szintre;
 • optimális technológiai torzítást hoz létre;
 • rejtve a kommunikáció egy részét.

Az elavult réteg lebontása után a legjobb, ha a padlót sűrűn söpörni, majd minden egyes repedés esetén alkalmazzuk a cementkeveréket. Bizonyos esetekben a szakemberek javasolják az esztrich felhordása előtt az egész felület felhordását. Csak akkor hajtsa végre a fedelet a saját kezével, és vezesse le az esztrich alatt rejtett kommunikációt, miközben a víz és a hőszigetelés körül van szerelve.

Különös figyelmet kell fordítani az előkészítő munkára, mivel helyesen tekintik a bevonat előkészítésének egyik fontos szakaszának. A vízszigetelő anyagot óvatosan és gondosan kell elvégezni, mivel ez garantálja a tartósságot a magas páratartalom mellett. A szakértők azt javasolják, hogy a felső réteget bitumen masztix vagy különféle hengerelt szigeteléssel rögzítsék, miután jobb mindent javítani a csempével. Ez segít megvédeni magát a padlót, valamint a fal alapját, akár 10-20 cm magasságig.

Az előkészítés és a telepítés következő szakasza

Függetlenül attól, hogy a kötés típusát milyen mértékben kell kiszámítani, a keverék fogyasztásának átlagát a szoba 1 négyzetméterére kell kiszámítani. Egyébként a használt csempe mennyisége ennek függvénye, ha dekoratív réteget használ a saját kezével. Ezenkívül a megoldás vastagságát minden helyszínre vonatkozóan meg kell határozni. Ehhez kövesse az alábbi sorrendet:

 1. A szint segítségével a padlóburkolat legmagasabb és legalacsonyabb pontja.
 2. A kapott emelkedési jelhez hozzáadjuk a kötés magasságának minimális értékét, amely megengedett a zuhanyzóban. Ezután kiszámolja az oldat vastagságát a kapott minimális pontra.
 3. A kapott átlagértéket meg kell szorozni a keverék áramlási sebességének 1 m 2 -énként.

Feltéve, hogy az egyes szakaszok magasságkülönbsége szignifikáns, jobb, ha a keverék mennyiségét margin értékkel veszik. Ami a további lépéseket illeti, a csomagban található utasítások jó útmutatóként szolgálnak. Például a kapott oldatot meleg vízzel hígítjuk, a kapott arány 13-15 kg / 1 m 2, 10 mm vastag. Így a teljes térfogat a fürdőszobában 15 m 2, az átlagos vastagság 50 mm.

Ezután 15 m 2 -vel kell megnövelni a 14kg / m 2 átlagértéket 50 mm-rel. Az eredmény kb. 1000 kg össztömeg, azaz kb. 42 db 25 kg-os zsák. Ezek a számítások nagyon hatékonyak a kész megoldások használatához. A cement-homok esztrich megtervezésekor a legjobb, ha a cement és a homok aránya 1-3. A 10 mm2-es átlagos cement fogyasztás körülbelül 5 kg és 15 kg homok lesz.

Esztrich a padlóra

A munkálatok felelős része a fürdőszobai padlóburkolatok nagy felújításával. A minőségbiztosítási rendszer lehetővé teszi, hogy:

 • távolítsa el az alaphibákat;
 • zajszigetelést végez;
 • terhelés terjesztése a padlón - "meleg padló" felszerelése;
 • a kommunikáció elrejtése;
 • kissé emeljük az alapszintet;
 • minimalizálja a váratlan szivárgások hatásait.

Esztrich a padlóra

Padlószerkezet

A padló a zuhanyzóban nem különbözik a tervezéstől a többi szobában. A fő különbség a végső kivitelezés és a vízszigetelés hozzáadása.

A zuhanyzóban fontos, hogy minőségi vízszigetelést és öntést végezzenek a szabályok szerint.

A padlórendszer - egy többrétegű burkolat az elérhető rétegekkel:

 • padlólap - vasbeton;
 • vízszigetelés - bitumen vagy hengerelt nyersanyagok;
 • nagyoló esztrich;
 • szigetelés - bevonó vagy festési módszer;
 • esztrich - padlóvegyület;
 • végső padló.

Mielőtt a befejező réteg felszerelhető "meleg padlóval".

A fürdőszobában meleg padló található

A fő munkát megelőzően a régi bevonat megszűnik, a felület szennyeződéstisztít. De először a nyakkendő típusa van kiválasztva.

Esztrich a padlóhoz: típusai

A fő összetevők cement, különböző frakciók homok és zúzott kő, víz hozzáadásával. Ha nagy különbség van a padlómagasságban vagy más hibákban, akkor a kompozícióhoz perlit vagy expandált agyag adódik. Az esztrich különböző megjelenésű:

 • folyékony készítmények - nedves konstrukció;
 • a rendszer több réteg száraz;
 • kész vagy saját készítésű megoldások - félszáraz esztrich.

A padlóburkolat típusai

A nedves konstrukció folyékony keverékekkel történik, a fő elem homok és cement. Az alapot bevonjuk, és a keveréket a szabály szabályozza. Mínusz - a megoldás hosszú keményítése. Bevonat vastagsága - 3 cm-tõl.

Száraz esztrich - többrétegű rendszer. Az alsó réteg - expandált agyag vagy zúzott kő, a tetejét nedvességálló gipszrostok fedik le. Előny: nincs nagy munkaerőköltség és szennyeződés a működés során. Mínusz - a nehéz terhelések elviselésének képtelensége, és a nedvesség behatolása az expandált agyagrétegbe, az esztrich kiszáradása szinte lehetetlen.

A félszáraz esztrich cement-homokból vagy beton keverékből készül. A cementkompozíció sajátossága olyan könnyű töltőanyagok jelenléte, amelyek csökkentik a padlón lévő terhelést, csökkentik a bevonat súlyát. A bevonat száradási ideje jelentősen csökken.

A beton keverékét olyan szintek készítésére használják, amelyek igényelnek kiegyenlítést.

Az esztrich a szakképzettségtől függően változhat:

 • csatlakoztatva - közvetlenül az előkészített padlón;
 • elválasztás - speciális réteg felhasználása: vízszigetelés vagy polietilénfólia;
 • lebegő rendszer - a rétegek között szigetelés van.

Videó - Csatlakoztassa a jelzőtáblákat

Előkészítő munka: eszközök és anyagok

Mielőtt elvégezné az esztrich kivitelezését az alap készítése. Ha van egy régi bevonat, akkor teljesen eltávolítják.

Az esztrich egy szilárd réteg, egyenletesen elosztva a hely teljes területére. A réteg egységessége - előfeltétel, különben az esztrich megrepedhet. A padlót szennyezik a szennyeződéstől, a lyukak (ha vannak ilyenek) cement keverékkel vannak lezárva. Ezenkívül a felületet egy alapozóval vonják be, és a padlót addig hagyják, amíg az összetétel megszárad.

Egy expandált agyag vagy homokréteg - csökkenti az esztrich súlyát és csökkenti a nyomást a padlólapra. Az anyagot kitöltik és tömörítik. Emellett elrejti a padló egyenetlenségét.

A kommunikáció telepítése és elosztása.

A kommunikáció telepítése és terjesztése

A fénnyel felszerelt félszáraz esztrich tökéletes a fürdőszobában. Ennek szükséges eszközei:

 • a fő keverék;
 • primer;
 • szint vagy szint;
 • szigetelőanyagok (ha szükséges);
 • görgő, általában spatula;
 • alumíniumból vagy fából készült jelzőfények;
 • fúró, perforátor.

Összetételkészítés

Esztricholdat

Kiszámítja a keverék mennyiségét egy négyzetméterenként. m terület, és a szerkezet vastagsága határozza meg. Tevékenységek sorrendje:

 • a padló magas és alacsony pontjai szint vagy szint alkalmazásával kerülnek kiszámításra;
 • a magassághoz hozzáadják az esztrich legkisebb vastagságát, ami elfogadható a fürdőszobában. Az esztrich magasságát alacsony ponton kell kiszámítani;
 • az átlagot kiszámítják és megszorozzák a keverék költsége négyzetméterenként. m.

A kompozíciót marginálisan vásárolják meg, különösen akkor, ha nagy különbség van a padlómagasságban.

Példa: esztrich-cementhabarcs, amelynek átfolyási sebessége 13-15 kg 1 négyzetméterenként. m vastagsága 1 cm.

Száraz keverék a BESTO esztrichhez

Ha a terület a fürdőszoba - mintegy 3 négyzetméter. m, és az átlagos vastagsága az esztrich - 5 cm, majd a szoba eredményeként kb kilenc zsák 25 kg mindegyik.

 • M - a csomagolás mennyisége.
 • P - a készítmény átlagos fogyasztása.
 • H a szerkezet vastagsága.
 • S a szoba területe.

14 * 5 * 3 = 210 kg keverék vagy kilenc, 25 kg-os csomag (felfelé kerekítve).

A számítás a kész készítményre vonatkozik. Ha homok- és cementkeveréket használunk, feltételezzük, hogy a cement egy részéhez 3 rész homokot használnak.

Keverék az esztrichhez

Az esztrich átlagos cementköltsége 1 cm - 5 kg 1 négyzetkilométerenként. m, homok - 15 kg.

Adalékanyagokat adhatunk a keverékhez az oldat vízfogyasztásának csökkentése érdekében. A kompozíció megtartja a plaszticitást és kényelmesen alkalmazható. Ezek a paraméterek, valamint a keverék áramlási sebessége jobban meghatározásra kerülnek az anyag megvásárlásakor.

Szigetelés

Szigetelés a padlón

Ha a szoba hideg bázissal (magánház vagy apartman a földszinten), akkor hőszigetelést kell végezni. De ha a "meleg padló" konstrukció a fürdőszobában van elhelyezve, akkor nincs szükség hőszigetelésre. Anyagok szigeteléshez: expandált agyag, expandált polisztirol lemezek vagy más kemény nyersanyagok.

A kép egy példát mutat az esztrich alatti töltött agyag kitöltésére

Fontos lépés - nedvességszigetelés. Alkalmazza: masztix, festék, vastag film, tekercs nyersanyagok. A legnagyobb védelmet vízszigeteléssel és hosszabb élettartamú vezetett anyagokkal végezzük. Bázisuk üvegszál, poliészter vagy üvegszál.

Obmazochnoe vízszigetelés a fürdőszobában

A vízszigetelő lapok 15 cm-es átfedéssel vannak felszerelve, falakon átfedve - akár 20 cm-ig, a hőszigetelés és csővezeték bevonattal vagy tömítőanyaggal vannak bevonva.

A fürdőszobai padló vízszigetelése

Roll anyagokat használnak a zuhanyzós fürdőszobában. Olyan helyeken, ahol a rendszer a falhoz van rögzítve, védőréteget helyeznek el.

Vízszigetelő anyag fektetése

Példa a vízszigetelésre a fürdőszobában

Különleges festék szigetelésként nem illeszkedik a beton esztrichbe. Jobb használni obmazochny nedvesség szigetelést. A keverékhez vizet adunk, az oldatot egy görgővel vagy ecsettel ellátott területre helyezzük.

Az anyagok és a védőfelszerelés után az alapot 2 napig hagyja megszáradni.

Beaconok telepítése

Világítótornyok esztrichhez

Az egyenletes esztrichekhez beaconok vannak felszerelve - speciális fém profilok vagy fadarabok. Az útmutatók ugyanazon a szinten helyezkednek el, ahol a bázis feletti kötési magasság véget ér. A munkát szint vagy szinttel végezzük.

A telepítés során ellenőrizni kell a jelzőfények vízszintes helyzetét és beépítési magasságát.

Ellenőrizze a vízszintes jelzőfényeket

A világítótorony elhelyezhető az esztrichben, vagy az építkezés befejezése után eltávolítható. Ha a vezető az esztrichben marad, korróziógátló és víztaszító vegyületekkel kezelik. De a faanyagokat a lehető legjobban el lehet távolítani a szerkezettől, mivel azok hajlamosak a pusztításra.

 1. Körülbelül 25 cm-rel visszahúzódik a falról, és az első beacon van felszerelve. A többi termék körülbelül 40 cm-es távolságban található.
 2. Az a hely, ahol a profil kerül, a dombok cementből készülnek, rövid távolságra egymástól. A tuberkulózokon beacon tart.
 3. Az útmutatók a helyiség peremén helyezkednek el és balra maradnak, amíg a cementhabarcs meg nem szárad. Az esztrich elkészítése után.

Szerelési technológia

Komponensek összekeverésekor egy speciális fúvókával ellátott fúró segít a homogén keverék kialakításában. Az esztrichelegyet vízzel hígítjuk, kevertetjük és 10 percig hagyjuk, majd újra összekeverjük.

A száraz keverékhez vizet adunk.

A rendszer lefektetésének folyamatát egyszerre kell végrehajtani. A cementbázis 40-60 perc elteltével megindul, polimerek hozzáadása után - 3 óra elteltével.

Cement-homok habarcs kevert 1: 3. A lágyítók vagy a csempe ragasztó jobb összetételű.

A töltés egy távoli sarokból indul a bejárattól a szobához. Az oldatot 0,5-0 cm-re helyezzük a jelzőfények felett, tömörítve és szabályozva. A szerszámot a jelzőfények végeire küldjük, közel a falhoz, és oldalra mozogva haladjunk előre. A kapott összetett készítményt a következő sávra alkalmazzuk.

Mozgási szabályok iránya

A betonkeverék öntése

A levegő felszabadulását több helyre kell kötni.

Nedves vagy félszáraz esztrichek esetén a szerkezetet a padló feltöltése után dörzsölje. Ez sima felületet eredményez hibák nélkül. A munka kézzel vagy gép által történik. A területet kissé fel kell nedvesíteni vízzel, hengerrel vagy spray-palackgal.

A padló lezárása után az egyenletesség szintjét ellenőrizzük. Friss esztrich 14 napig filmmel borított. A páratartalmat a helyiségben tartják: 20-25 ° C hőmérséklet, fűtés és vázlat hiánya.

Az utolsó szárítás az esztrich - akár egy hónap. Ha a szigetelésnek kiálló részei vannak, a szerkezeti szinten levágásra kerülnek.

Ha friss esztrichre kell járni, hogy kivonja a jelzőfényeket, az OSB (forgácslemez) pajzsát az alapra fektetik, hogy ne szakítsa meg a padlót.

A világítótornyok kihúzhatók vagy elhagyhatók, ha korróziógátló anyaggal kezelik azokat.

Videó - Esztrich padló a fürdőszobában

Önszintező vegyület

Önterülő padló önmagát csinálja

Az esztrichekhez alkalmazott kompozíció az önterülő padlóhoz. Nincs szükség a jelzőfények telepítésére és homokfúrására. A munkák sorrendje:

 • az oldat egyenletesen elosztva van a bázison a fürdő távoli sarkából;
 • Miután a padlót keverékkel lefedik, spatulával van ellátva és tűgörgővel átszúrva, hogy elkerülje a légbuborékok képződését.

A kompozíció kényelmesebb, de drágább, mint a klasszikus megoldások.

Esztrich padló a fürdőszobában a csempe alatt

Hogyan készítsünk padlóburkolatot a fürdőszobában saját kezűleg

A szoba kis méretének és a látszólag kis mennyiségű munkának ellenére a fürdőszobában végzett javítások meglehetősen nehézkesek. Ennek oka a magas páratartalom ebben a teremben és számos kommunikációs csatorna jelenléte. Minden nem alapja az esztrich. Ahhoz, hogy kvalitatív legyen, nem csak speciális anyagokat kell használni, hanem a szakemberek ajánlásainak meghallgatását is. Fontolja meg, hogyan készítsünk egy padlót a padlóra.

Miért van szükségünk padlóburkolatra a fürdőszobában?

Szükségem van egy esztrichre a padló padló javításakor? Szakértők szerint ez a szakasz egyszerűen kötelező. Ez az esztrich a szükséges merevséget és erőt biztosítja a padlónak. Ezenkívül összehangolja és növeli a hő- és hangszigetelési jellemzőket. Az esztrich használható alapozva egy kiválasztott padlóburkolat (leggyakrabban egy cserép) vagy önálló befejező bevonatként működik.

Esztrich padló a fürdőszobában a csempe alatt

Figyelembe kell venni! A fürdőszobában lévő más helyiségekből készült esztrichektől eltérően vízszigetelésre van szükség.

A tökéletes padlózatnak a következő szerkezettel kell rendelkeznie:

 • padlólap;
 • vízszigetelő réteg (bitumen masztix vagy tekercs anyagok);
 • kezdeti esztrich (durva réteg);
 • ismételt vízszigetelés (bevonat vagy festés);
 • befejező réteges esztrich;
 • befejező padló.

Felületi bevonatként nedvességálló anyagokat kell használni: kerámia burkolólapok, önterülő padló, linóleum és egyéb anyagok. Az utóbbi időben gyakran a padlóburkolat alatt egy padlófűtést szerelnek fel, amely nemcsak a padlót helyben teszi kényelmessé, hanem lehetővé teszi a levegő nedvességtartalmának jelentős csökkentését is.

Eszköz a fürdőszobában

Javítások végrehajtása ebben a szobában, ne rohanjon. Az esztrichnek időt kell adnia a természetes erő megszerzésére. Mennyi időbe telik a fürdőszoba javítása, attól függően, hogy milyen típusú esztrich van felszerelve.

Az esztrich kiválasztása

A felhasznált anyagok típusa szerint az esztrich:

Ez egy klasszikus típusú esztrich. A munkákat beton vagy cement-homok habarccsal végzik. A keveréket előzetesen szintetizált padlóra öntjük, a jelzőtestek speciális szabályokkal vannak ellátva. Az ilyen típusú esztrich fő hátránya a hosszú szárítási idő. Lehetőség van a befejező bevonat felszerelésére legkorábban 28-30 nap alatt.

Klasszikus nedves esztrich

Az ilyen esztrich az utóbbi időben egyre inkább használatos. Népszerűsége a piszkos és nedves munka hiányának köszönhető. Ezenkívül ebben az esetben nem kell elvárni az anyagok edzését az alapozó bevonása előtt.

Szerkezete szerint ez egy többrétegű esztrich. Ennek alapja a zúzott kő vagy az expandált agyag réteg, melyet lapos anyagok - gipsz, vastag rétegelt lemez vagy más hasonló anyagok borítanak.

Száraz esztrich fektetése

Sajnos ez az esztrich nem ellenáll a nehéz terheknek. Ezért, ha a padlóburkolatot topcoat-nak tervezik használni, akkor figyeljen a félszáraz nyakkendőre, amely közbenső jellegű a fent ismertetettek között.

A nedves esztrichtől eltérően a félszáraz különböző lágyítószereket tartalmaz, amelyek nemcsak tartósak, hanem jelentősen csökkentik a kikeményedési időt is. Ezenkívül különböző töltőanyagok (agyag, vermikulit stb.) Miatt a bevonat tömege sokkal kisebb, mint a klasszikus nedvességé. A félszáraz esztricheket sikeresen alkalmazzák a nagy szabálytalanságok és lejtők erősítésére és szintjének emelésére. Fáradságosabb a szárazra telepítésnél, de ellenáll a nehéz terheknek.

többrétegű

Az esztrich kialakítása lehet szilárd és többrétegű. Ez utóbbi esetben a kívánt vastagságot az egyedi rétegek fokozatos öntésével érik el. Ha az egyes rétegek szakaszos öntését célozzák, akkor külön figyelmet kell fordítani a keverékek összetételére minden egyes réteg esetében. A fanyar típus szerint az összes keverék:

 • cement;
 • gipsz;
 • cement-polimer;
 • gipsz-polimer.

A különféle összetételű keverékeket tartalmazó rétegek feltöltése során figyelembe kell venni a szakértők tanácsát:

 1. Amikor egy cementréteg tetejére egy vakolathabot öntünk, minden egyes réteg alapozását biztosítani kell. Ellenkező esetben a gipsz állandó kioldódása figyelhető meg.
 2. A cementkeveréket nem szabad a gipszrétegre fektetni, mivel ebben az esetben a cementszuszpenzió részét képező víz áztatja a vakolatot.
 3. Ha az esztrich rétegekbe öntik, akkor a legjobb, ha azonos összetevők keverékét választja. Ebben az esetben nincs szükség minden réteg bevonására alapozóval. Ez nemcsak lerövidíti a munkaidőt, és kiküszöböli a kellemetlen meglepetéseket, hanem a költségvetést is.

Nem szükséges a cementhabarcsokat kényszeresen száradni, mivel ennek a folyamatnak az eredménye az egész felületen repedések lehet. Ha fel kell gyorsítanod az oldat megőrzését, merevsége és szilárdsága megváltoztatása nélkül, a szakértők javasolják, hogy adjunk hozzá speciális lágyítószereket, polimer töltőanyagokat és szálakat. Az ilyen adalékokkal rendelkező oldatok csak néhány napon belül kiszáradnak.

A gipszalapú megoldások környezetbarátabbak és fokozottan hajlamosak. A repedések rendkívül ritkán jelentkeznek az ilyen megoldásokkal töltött felületeken. Emellett ezek a felületek figyelemre méltó páraáteresztő képességgel rendelkeznek. Ez a fapadló ideális alapja, de nem szabad használni a fürdőszobában.

Az ilyen összekötőket késztermékként tervezik össze. Leggyakrabban a struktúra így néz ki:

 • egy vízszigetelő réteg (általában rendes polietilén);
 • száraz töltet;
 • egy hordozót;
 • szigetelő réteg;
 • gipszrost lemezek;
 • szegélyszalag.

A Knauf cég a legnépszerűbb, előre gyártott száraz esztrichek gyártásával foglalkozó cég.

Különböző előregyártott esztrichek állnak rendelkezésre a piacon. A Knauf méltán tekinthető vezetőnek az ilyen anyagok előállításában.

A szakértők az esztricheket is osztályozzák a töltött oldat és a bázis tapadásának módszere szerint:

 • Kapcsolódó. Közvetlen réteg nélkül közvetlenül az alapra öntik.
 • Az elválasztó rétegen. Ez az esztrich számos réteget tartalmaz. Például egy elválasztó réteg a vízszigetelés.
 • A szigetelőrétegen. Ez az esztrich nem kötődik az alaphoz. Ez a fajta esztrich az úszó.

Miután rájött, hogy milyen típusú nyakkendő illik a fürdőszobájába, a telepítés szakaszaihoz léphet.

Esztrich padló a fürdőszoba alá a csempe alatt csináld magad

A fürdőszobában a legmegfelelőbb egy cement-homok esztrich. Tekintsük a telepítés szakaszát.

Előkészítő munka

A munka megkezdése előtt szüntesse meg a meglévő bevonatot. Az alapot alaposan megtisztítják hulladéktól, szennyeződéstől és portól. A megtisztított felületet megvizsgálják és szükség esetén javítják. Zsetonok és rések a cementtel vagy cseréphabarccsal a spatulával.

Felület alapozva. Jobb, ha a láncindítót két rétegben alkalmazzuk, így mindegyiknek jól száradjon. Az alapozó szárítási ideje a csomagoláson van feltüntetve.

A padlóburkolat előkészítése az esztrich behelyezése előtt

Ha a padló nagy szabálytalanságokkal és cseppekkel rendelkezik, akkor jobb, ha a homok vagy az expandált agyag felhasználásával előzetesen szintetizál. Ennek a rétegnek a vastagsága legalább 10 cm legyen, a tölteléket alaposan meg kell nyomni. Ez a technika lehetővé teszi az esztrich teljes súlyának csökkentését és ezáltal az átfedés nyomásának csökkentését.

Ugyanabban a szakaszban befejeződik az összes cső telepítése, amely később a padlón el van rejtve.

Szigetelő réteg

Ha az alap hideg (például az első emeleti lakásban), akkor hőszigetelést kell biztosítani. Ezt a lépést kihagyhatja, ha a jövőben a "Heat Floor" rendszert kívánja telepíteni. A szigetelés polisztirol lemezekként vagy egy expandált agyagrétegként szolgálhat.

A legfontosabb szakemberek a vízszigetelést hívják. A vastag polietilén fólia, tetőfonal, pergamentpapír vagy speciális masztix, lakkok és festékek klasszikusan használhatók vízszigetelő anyagként. A beépített anyagok a megnövekedett tartósság és hosszú élettartam tekintetében különböznek egymástól. Ezen anyagok alapja a poliészter, üvegszál vagy üvegszál.

Padlóburkolat bitumen maszk

A lapos vízszigetelést 10-15 cm-es átfedéssel helyezzük el, a falon 10-25 cm-t kell feltölteni, a padlón és a hőszigetelő rétegben lévő csöveket egy réteg réteggel vagy tömítőanyaggal borítjuk. A szakemberek nem javasolják, hogy a festési módszert konkrét alapon alkalmazzák, mivel élettartama csak 3-6 év, és a minőségi esztrich évtizedekig tart.

Beaconok elrendezése és telepítése

A lézer szintjén jelölést végeznek, és a kötés maximális magassági vonalát jelölik. A vonal felszínén állítsa be a világítótornyokat.

Fényjelzőként T-alakú alumínium profilokat vagy fadarabokat használhatunk. Ha a jelzőfények a jövőben az oldatban maradnak, akkor speciális összetevővel kell kezelni. A fém jeladóhoz használjon bármilyen korróziógátló szert és a fa víztaszító készítményekhez.

A jeladó hossza mentén a megoldás apró dudorai kerülnek a padlóra, amelyen a jelzőfények felszerelik. A beaconok közötti távolság átlagosan 30-40 cm, a falak 20 cm-rel visszahúzódnak, és az oldat megszilárdul, elkezdheti az esztrich öntését.

Az oldat elkészítése és felszerelése

Az esztrich keverékét egyes összetevőkből készíthetjük, bizonyos arányban. Azonban jobb kész keverékeket készíteni. Ezek a keverékek a megfelelő arányban tartalmazzák az összes összetevőt. Szükség esetén bizonyos jellemzők megerősítése érdekében a gyártók különleges adalékokat vezetnek be a keverékbe.

Keverék az esztrichhez

Az elegyet hozzáadjuk a vízhez és alaposan összekeverjük egy fúrófejjel vagy egy építőszárítóval. Az elkészítés után az oldatot 7-10 percig állni hagyjuk, majd ismét összekeverjük. A gyártók egyaránt kínálnak durva szintezést és finomcsiszoló keveréket a befejezéshez. Ha a magassági különbségek kicsiek, azonnal használhatja a befejező keveréket.

Töltsd be a jelzőtáblákon, csíkok mentén előállított keveréket a távoli saroktól kezdve. Az oldatot 1 cm-rel öntik a világítótorony fölé, majd külön szabályozzák, a világítótornyokra összpontosítva. Ajánlatos az egész szobát egyszerre tölteni. Lehetséges, hogy legalább egy nap alatt újabb esztrichekre járunk, és speciális lágyítószer használata esetén ez az idő 2-3 órára csökken. A teljes szárítási időt a gyártó a csomagoláson feltünteti.

Teljes kikeményedés után a vízszigetelés kinyúló végei a kötés felett, a padlószint levágva. A padlót újra ellenőrizni kell egy szinttel, és ha szükséges, földelni kell. Ezt követően a befejező bevonat felszereléséhez folytathatja. A legpraktikusabb padló a fürdőszobában kerámia csempe. A cserép kiválasztásakor ügyeljen a csúszásgátló hatású anyagokra. Kívánt esetben más befejező bevonatokat is választhat.

Beszéltünk a padló elrendezéséről a fürdőszobában. A minőségi anyagok kiválasztásánál és a bevált technológiák felhasználásánál a fürdőszoba padlója sok éven át szolgál.

Videó: esztrich padló a fürdőszobában

Esztrich padló a fürdőszobában a csempe alatt - típusok és beépítés

Nagyobb javítások elvégzése során figyelni kell a helyiség minden felületére. A fürdőszobában az esztrichpadló a befejező, ami után a hely valójában a végső megjelenést veszi át, amely csak a befejező munkálatok befejezését jelenti. A legtöbb ingatlanvásárló figyelmét a padlóra fordította, ami gyakran nem a legjobb nézet.

A csupasz betonlemezeket általában szabálytalanságok, lyukak és még a vasalódások is jellemzik. Ezért nagyon fontos, hogy a padló magas minőségű pottingját a helyiségben vezesse le, azaz köztes réteg az alap és a bevonat között. Ehhez szakembereket bérelhet, vagy a saját kezével végezheti el az összes munkát. Fontos megérteni, hogy nagyon nehéz feladat elvégezni az összes szükséges eljárást, de lehetséges.

Az esztrich a fürdőszobában nem más, mint a cement, a törmelék, a víz, a homok megoldása. Ez a keverék otthoni saját kezetek nélkül megoldható. Bizonyos esetekben bővített agyag és perlit van hozzá. Ez azért van, hogy kiküszöbölje a helyiséget lefedő padló magasságának különbségeit, erősítse meg az alapot, ha nem elég erős. fajok:

Ez a padló a fürdőszobában óvatos magatartást igényel, hiszen lehetőség van arra, hogy bizonyos idő elteltével feltörjön. Ilyen kimenetel az anyag nedvességtartalmának hosszabb kitettsége miatt lehetséges, ezért a száraz oldatot a zuhanyzóban ritkán alkalmazzák. Ezenkívül a keverék valamivel drágább lesz, mint más típusú esztrichek, a kapcsolódó anyagok megnövekedett költségei miatt.

Száraz esztrichek oldat formájában kerülnek fel az expandált agyag vagy zúzott kő rétegére, majd a gipszkarton egyenletesen oszlik el és nedvességálló tulajdonságokkal rendelkezik. Az ilyen nyersanyagok előnyei között szerepelnie kell a túlzott munkaerőköltségek hiányának, valamint a munka után kis mennyiségű pornak és szennyeződéseknek. Ezenkívül a száraz oldat nem igényel semmilyen további anyagot a díszítésen túlmenően.

Hogyan töltse ki a padlót? Készítsen egy félszáraz megoldást a saját kezével, szintén nem nehéz. Könnyű töltőanyagokat adnak hozzá, ami jelentősen csökkenti az aljzat terhelését a teljes tömeg csökkentésével. Ezenkívül ezek a keverékek szárazak, kétségkívül, gyorsabbak, mint a nedves oldatok. Különösen érdemes megjegyezni, hogy ez a fajta kötés különleges képességeket és készségeket igényel, amikor saját kezét rakodja fel speciális felszereléssel, és a végén többet fog fizetni, mint egy nedves társa.

Először is meg kell gyúrnunk az oldatot meleg vízzel és más összetevőkkel a címkén feltüntetett arányokban. Miután várakoztunk arra, hogy a keverék megszáradjon, a csatlakozónak meg kell törölnie, ha ez nem történik meg, akkor a szabálytalanságok vagy a nyálkahártyák megjelenése általános. Ezenkívül van egy másik esztrichek gradációja is, amely a rétegek elválasztására épül:

 1. A kapcsolódó esztrichek közvetlenül az alapra helyezkednek, majd a csempe felhelyezése lehetséges.
 2. Az esztrich és az alapfelület közötti elválasztó réteg polietilénből vagy vízszigetelő filmből készül.
 3. További hangszigetelés, valamint a hő megőrzése, úgy érhető el, hogy egy vízszigetelő réteget, valamint egy szigetelő és zajszigetelő bélést vagy egy lebegő esztricheket helyeznek el.

Ez a fürdőszobának szüksége van, hiszen jól illeszkedik a magas páratartalomhoz, gőzhez és kondenzációhoz. A megoldást saját kezével keverjük, és a felülethez igazítjuk, ezért a rétegvastagságnak 30 mm-re kell lennie. Így, ha a fedett mennyezetburkolatok elég alacsony szinten vannak, akkor érdemes megfontolni, hogy ilyen anyagot válasszanak-e vagy sem.

A vízszigetelést az esztrichre vagy az esztrichre helyezzük, további szigetelési réteggel. Ezt a sémát viszkózusnak is nevezik, a szakemberek körében bizonyos népszerűségnek örvend. Ha úgy gondolja, hogy dekoratív anyagot használ a zuhanyzóban, pl. Csempe, akkor talán egy önterülő padló jó alternatíva lenne. Ellenkező esetben a cserép érzékenysége a magassági különbségek miatt a padlóburkolat nem teljesen sima vagy egyenletes.

Alapítvány előkészítése

Az esztrich egy monolitikus keverék, amelyet a saját felületén egyenletesen kell elosztani az egész felületen, amikor meleg vagy vízzel hígítják. Ha ez nem történik meg, a bevonat idővel megreped, és elveszíti vonzó megjelenését. A telepítés megkezdése előtt fel kell készülnie a felületre a régi bevonat eltávolításával. előnyei:

 • elrejti a dudorokat;
 • egyenletes terheléseloszlás a területen;
 • további hőszigetelés;
 • jól felszívja a zajokat;
 • emeli a padlót a kívánt szintre;
 • optimális technológiai torzítást hoz létre;
 • rejtve a kommunikáció egy részét.

Az elavult réteg lebontása után a legjobb, ha a padlót sűrűn söpörni, majd minden egyes repedés esetén alkalmazzuk a cementkeveréket. Bizonyos esetekben a szakemberek javasolják az esztrich felhordása előtt az egész felület felhordását. Csak akkor hajtsa végre a fedelet a saját kezével, és vezesse le az esztrich alatt rejtett kommunikációt, miközben a víz és a hőszigetelés körül van szerelve.

Különös figyelmet kell fordítani az előkészítő munkára, mivel helyesen tekintik a bevonat előkészítésének egyik fontos szakaszának. A vízszigetelő anyagot óvatosan és gondosan kell elvégezni, mivel ez garantálja a tartósságot a magas páratartalom mellett. A szakértők azt javasolják, hogy a felső réteget bitumen masztix vagy különféle hengerelt szigeteléssel rögzítsék, miután jobb mindent javítani a csempével. Ez segít megvédeni magát a padlót, valamint a fal alapját, akár 10-20 cm magasságig.

Vízszigetelés az esztrich alá

Az előkészítés és a telepítés következő szakasza

Függetlenül attól, hogy a kötés típusát milyen mértékben kell kiszámítani, a keverék fogyasztásának átlagát a szoba 1 négyzetméterére kell kiszámítani. Egyébként a használt csempe mennyisége ennek függvénye, ha dekoratív réteget használ a saját kezével. Ezenkívül a megoldás vastagságát minden helyszínre vonatkozóan meg kell határozni. Ehhez kövesse az alábbi sorrendet:

 1. A szint segítségével a padlóburkolat legmagasabb és legalacsonyabb pontja.
 2. A kapott emelkedési jelhez hozzáadjuk a kötés magasságának minimális értékét, amely megengedett a zuhanyzóban. Ezután kiszámolja az oldat vastagságát a kapott minimális pontra.
 3. A kapott átlagértéket meg kell szorozni a keverék áramlási sebességének 1 m 2 -énként.

Feltéve, hogy az egyes szakaszok magasságkülönbsége szignifikáns, jobb, ha a keverék mennyiségét margin értékkel veszik. Ami a további lépéseket illeti, a csomagban található utasítások jó útmutatóként szolgálnak. Például a kapott oldatot meleg vízzel hígítjuk, a kapott arány 13-15 kg 1 négyzetméterenként. 10 mm vastag. Így, ha a fürdő teljes területe 15 m 2, az átlagos vastagság 50 mm.

Ezután az átlagos érték 14 kg / m 2 -vel 50 mm-re kell szorozni 15 m 2 -nel. Ennek eredményeképpen a teljes tömeg kb. 42 db 25 kg-os zsák. Ezek a számítások nagyon hatékonyak a kész megoldások használatához. A cement-homok esztrich megtervezésekor a legjobb, ha a cement és a homok aránya 1-3. A 10 mm2-es átlagos cement fogyasztás körülbelül 5 kg és 15 kg homok lesz.

Videó utasítás

Hogyan készítsünk csempe padlót a csempe alatt a fürdőszobában - a technológia az A-tól Z-ig működik

Fürdőszoba - speciális működési feltételekkel rendelkező szoba. A csövek, a magas páratartalom és a nehéz vízvezeték berendezések jelenléte magas követelményeket támaszt a befejező helyiségben. Ha magának tervezi a javítást, fontos lépés lesz a padló mosogatása a fürdőszobában. Az egész szoba minősége a minőségétől függ.

Előkészítő munka

A padló a fürdőszobában jelentősen különbözik a padlótól az apartman vagy a ház más területein. A fő különbség a magas páratartalom. A víz bejutása a felszínre nem zárható ki, ezért az anyag, amellyel a padló elkészül, magas nedvességállósággal kell rendelkeznie. Rendszerint padlóra burkoltak. A választását komolyan kell venni, mert tartósnak kell lennie és képesnek kell lennie a szaniter felszerelések és a bútorok súlyának megóvására.

Van is kommunikáció a fürdőszobában. Egyes esetekben nem csak a vízellátás és a szennyvíz, hanem a fűtés is. Gyakran a csövek az egyik szobából a másikba vagy a padlók között mennek keresztül, ami egy olyan csatorna, amelyen keresztül a nedvesség behatolhat. A nedvesség behatolásának útját biztonságosan le kell zárni.

A fürdőszobában lévő padlónak alacsonyabbnak kell lennie, mint más helyiségekben. Szivárgás esetén ez megakadályozza a víz elterjedését.

Padló előkészítés: az alap megjavítása mély repedésekből és résekből, lefejtés, alapozás

Hogyan helyesen előkészítsük a szobát az esztrich öntése előtt?

 1. Ingyenes a bútorok és a vízvezeték helyisége.
 2. Vegye le a padlót.
 3. Szereljük le a régi esztrichet. Nem hagyható több okból. A fürdőszobában az esztrich padló hosszú élettartama meghibásodhat, repedéseket vagy más hibákat okozhat. Lehetséges, hogy a padlólap javításra szorul (keményedés, szárítás, gombaellenes készítménnyel való feldolgozás stb.). Jobb, ha a saját kezével vízzáró réteget rendez, annak érdekében, hogy teljesen megbízható legyen a megbízhatósága. Ráadásul az új nyakkendő öntése a régire nézve elkerülhetetlenül a helyiség magasságának csökkenéséhez vezet. A csatlakozót perforátorral távolítjuk el. Fontos, hogy ne károsítsa a padlót.
 4. Távolítsa el a régi vízszigetelő réteget. Ez meglehetősen nehéz, hiszen csak manuális munkát használnak.
 5. Vegye ki a szemetet és vizsgálja meg az alapot. Nem szabad feltörni, fúrni lyukakat, repedéseket. Az észlelt hibákat javítani kell. E célból cementet, polimer-homokot vagy tömítőkötelet használnak.
 6. Próbálja ki a felületet. Ajánlott olyan aszeptikus készítményeket impregnálni, amelyek megakadályozzák a penész és a penész előfordulását.

Ha a primer teljesen száraz, akkor folytathatja a vízszigetelést.

Vízszigetelés telepítése

A vízszigetelés joggal tekinthető a fürdőszobai padlók elrendezésének legfontosabb lépéseként. Ha az alap hideg, akkor további szigetelésre van szükség. Hőszigetelő anyagként expandált agyagot vagy expandált polisztirol lemezeket használtak. Ha installálni kívánja a padlófűtést, kihagyhatja ezt a lépést. A legnépszerűbb és leginkább tesztelt anyagok közül a tetőfedő anyagot hívhatja le. A szakemberek nem javasolják a műanyag burkolóanyag használatát, mert a betonokkal való érintkezés miatt használhatatlanná válhat. Ezen felül vízszigetelésként speciális festékeket, masztixokat és lakkokat használt.

Két lehetőség van arra, hogyan készítsék el a padlózat vízszigetelését a fürdőszobában a saját kezével: tekercs és bevonat. A hengerelt anyaggal való munka eljárás a következő:

 • Az alapot bitumenes réteggel borítják. Azokat a helyeket, ahol a csövek haladnak, és a sarkokat különösen gondosan kezelik. A maszkokat a falak aljára is fel kell húzni 20 cm-es szintre.
 • Fedjük le a ruberoidot. Ha az anyag öntapadós, akkor el kell távolítania a papír hátlapját, és a lapok behelyezése után hengerrel haladjon végig. Ha a tetőfedő anyagra rétegelt maszkot alkalmaznak, a védőfóliát gázfáklyal kell megolvasztani, és az alapra fektetni, görgővel simítani.
 • A vízszigetelő anyag csíkjait 10-15 cm átfedéssel helyezzük el, a vízszigetelésnek a falra kell kerülnie, hogy a tervezett padlószint felett legyen. Az anyagot úgy kell elhelyezni, hogy ne alakuljon buborékok.

A padló és a padló vízszigetelése

Ha a bevonókészítmények alkalmazása feltételezhető, akkor a helyiség sarkait először legalább 15 cm-es közelítő falakkal dolgozzák fel, majd a sarkokat és az ujjakat tömítő szalaggal lezárják. Nem lehet gyűrődni és kilyukadni. Használja az ecsetet, spatulát vagy görgőt a teljes bázis bevonására. Ha a kompozíció szárad (átlagosan 8 óra), alkalmazzon egy második réteget. Ebben az esetben az eszközzel végzett mozgásoknak feltétlenül merőlegesnek kell lenniük az első rétegre. A teljes száradást követően megkezdheti az esztrich kitöltését.

Esztrichbetöltő

A munka megkezdése előtt a felület megerősített, és a jelzőfények be vannak szerelve. Az esztrich vastagságát előre meghatározzák. Számításánál figyelembe kell venni a padlóburkolat vastagságát és a padlószintet a fürdőszobában más helyiségekhez képest. Ez a két tényező a "nulla szint" alkalmazásának alapja. Amikor a vízszintes szintet meghatározzák, a helyiség nyílt területének irányába módosítást hajtanak végre, hogy enyhe gradiens legyen 2-3 fok. Ez egy végső sorozatot rajzol a falakon, amelyekhez képest a világítótornyok be vannak építve.

Az acélvakolat profilja útmutatóként szolgál. A fa nem alkalmas erre a célra, mert idővel megromlik, és üregek keletkeznek az esztrichben. A világítótornyokat a helyiségek mentén kell elhelyezni, és a falakról legfeljebb 30 cm-re kell visszahúzniuk. A jelzőfények közötti lépésnek olyannak kell lennie, hogy amikor öntéskor kényelmesen dolgozik, akkor 15 cm-re kell benyúlnia az útmutatók oldalához.

A jelzőfények profilok formájában történő használata

A gipsz hozzáadásával jobb a golyó hozzáadásával rögzíteni a betoncsúszkákat, ami megkönnyíti a gyors beállításokat. Lehetetlen rögzíteni őket önmetsző csavarokkal, mivel a vízszigetelő réteg sérül.

Fontos, hogy megfelelően erősítsék meg. Az ékszíj ne feküdjön a földön, és az esztrich vastagságában legyen. A rács alatt beton vagy régi csempe darabokat helyezhet el. 30-50 mm esztrich vastagságnál 80x100 mm-es cellákkal és 5 mm-es rúdvastagsággal rendelkező vasbeton hálót használnak. Ha a padlóburkolat a fürdőszobában nem annyira vastag, akkor megerõsödhet serpyanka segítségével. A vezetékek felszerelése után öntötheti a csatlakozót.

A piac széles skálájú keverékeket kínál. A megoldás saját kezűleg is előállítható egyedi összetevőkből, vagy a készre szabott keveréket, amely a legkényelmesebb, megvásárolható, mivel nem szükséges kiszámítani az összetevők arányait. Az oldatot a csomagoláson feltüntetett utasítások szerint gyúrjuk, és alaposan összekeverjük egy építőipari keverővel vagy speciális fúvókával ellátott fúróval.

Az esztrich tele van csíkkal a vezetők mentén, az ajtótól legtávolabbi saroktól kezdve. A keverék szintjének 10 mm-rel kell lennie a világítótorony felett. Ezután a megoldást a szabály szabályozza. Amikor az esztrich teljesen megszilárdult, a falakról kiálló vízszigetelő réteget levágja a padló szintje. Egy szint használatával ellenőrizni kell, hogy a felület milyen sima. Szükség esetén csiszolni kell. Az igazítás után kerámia lapokat helyezhet el.

Ez mind a mai napig, kedves olvasók! Hagyja észrevételeit a cikken, ossza meg véleményét és tapasztalatait.

Anyagok Téma szerint:

A padlózat vízszigetelésének technológiája a fürdőszobában - az anyagok választásától a telepítésig

Esztrich padló a fürdőszobában - anyagok, módszerek

Javítások elvégzésével minden otthoni kézművesnek a padló hibái vannak. Ahhoz, hogy tökéletesen lapos felületet hozzon létre, amelyen a bevonatot könnyű elhelyezni, a felszerelés felszereléséhez új padlóburkolat szükséges a fürdőszobában. A modern mester különböző típusú építési módokat választhat. A munkák elvégzésének hagyományos módszerei, a nedvességálló padló felállításának innovatív módszerei keresettek.

Miért kell az új épületben padlóburkolat?

Az új területeken lévő házak kiváló épületek, vonzóak, ergonomikusak. Az újonnan érkezettek megkérdőjelezik: "Szükségünk van egy padlóburkolatra a legújabb épületben?" Inkább retorikai. Ritkán a megrendelt házak összes felülete tökéletes. Gyakran az ilyen apartmanok csak durva kivitelezést vagy gyors, minimális, alacsony költségű tevékenységeket jelentenek.

Új ház megvásárlásakor érdemes az alsó síkot mérni: ha meredek vagy nyilvánvaló hullámokat észlel, akkor jobb, ha a felületet azonnal kiegyenesítené. Megfelelően kivitelezett padlóburkolat az új épületben problémákat okozhat a háztartás vagy vízvezeték szereléséhez, a burkolólapok elhelyezése érdekében.

Tapasztalt mesterek azt mondják: az épületek konkrét mennyezet "bűn" súlyos különbségek magasságát az egész területet az egész lakásban. A szex szinte soha nem áll.

Hófehér csomók a betonból, kinyúló megerősítés - a megszerzett helyiségek lehetséges hibái. Annak érdekében, hogy racionálisan használják a pénzügyet, minden kézműves képes lesz egy fürdőszobai padlóburkolatot építeni egy új épületben saját kezével. A padló kialakítása további szigetelést biztosít, ez kényelmes báziskává válik a műszaki kommunikációban - például a padlófűtési rendszereknél.

Ésszerűbb egy pavilonhabarcsot készíteni egy új épületben, a hozblokban és a szobákban, mielőtt más befejező munkálatokat kezdene.

Hogyan készítsünk egy padlót a padlóra

Esztrich padló a fürdőszobában meg kell felelnie a különleges követelményeknek:

 • Erő. Ilyen felületen biztonságosan egy súlyos mosógépet vagy nehéz fürdőszobát helyezhet el.
 • Nedvesség és vízszigetelés. A padlót nem szabad károsítani a rá eső víz, a folyadék áthaladása a rétegeken keresztül szigorúan kizárt.
 • Ha csövek vagy fűtőelemek kialakítását tervezik, akkor a fürdőszobában lévő padlóburkolatot 20 mm fölé kell tenni.

A fő fázisok a telepítés változatlanok maradnak, a különbségek - a kötelező jelenléte a szigetelés és jellemzői befejező bevonatok. Különböző típusú padlófelszerelések népszerűek:

 • Nedves. Ebben az esetben nedves betonoldatot, hagyományos világítótornyokat és megerősítő elemeket használnak.
 • Nedvesítse nedvességet, amely cement-homok habarcsot tartalmaz.
 • Száraz - egy morzsa, a használata gipszkarton, rétegelt lemez. Jó azokban az esetekben, amikor nem tervezünk padlózuhanyt a lefolyóval.

Szét kell szedni a régi padlóburkolatot a fürdőszobában, ami könnyen kezelhető a saját kezével. Nem csak a linóleumot, a cserépet, hanem a ragasztó maradványait, a régi habarcsot is el kell távolítani. A legjobb megoldás beton alapra történő tisztítás.

A hagyományos nedves padló teljesítménye:

 • Berendezések és szerszámok: kényelmes, sarkok nélküli (ovális fürdőköntös) tartály, keverő, jelzőfény, szint (lézer vagy buborék), mérőszalag, szabály, spatula. Hasznos görgős simító.
 • Anyagok: habarcskeverékek, gitt, primer, zsalu szalag, vízszigetelő rétegek.

Az előkészített talaj őrlőgörgő - ez a lépés növeli a vízszigetelést és javítja az adhéziót. A szalagot olyan habosított kompozíció képezi, melynek célja, hogy a hőmérsékletváltozás során csökkentse az alapozás nyomását a falakról. Az esztrich kerületén rögzítve, bezárja a síkok ízületét.

Ezt követi a padlószint jelzése, a szigetelés, a jelzőfények telepítése. A hengerelt vízálló anyagok átfedik egymást. A mesterek legfeljebb 10 cm-es átfedő csíkokat ajánlanak, a jelzőfények pedig a padlószintet a kerület körül és a fürdő egész területére irányítják. A lakás minden helyiségében egyidejűleg jelölést kell készíteni, ha nem terveznek különböző szinteket.

A megoldásokat szakosodott osztályon lehet megvásárolni. Napjainkban sok száraz anyag van, amelyeket az utasításoknak megfelelően hígítanak. Vagy standard szitált homok, cement és egy kis lágyító szükséges. Az alkotóelemeket építő keverővel gyúrjuk, egy speciális fúvókával ellátott fúrót használhatunk.

Töltse ki a bejárat másik oldaláról. Fokozatosan a kompozíció megtámadja és a szabály szerint szabályozza a választott hosszon. A stabilitás növelése érdekében megerősítő hálót használhat.

Az ilyen padló "érése" hosszú: 25-30 napig tart a szárítás befejezése. Ha a víz egyenetlenül elpárolog, és jelentéktelen "hullámok" maradnak, akkor önterülő keveréket használnak.

A módszer pozitív aspektusa a nagy szilárdságú, tartósság egyszerű technológiával.

Hátrányok - hosszú folyamat, lehetséges végleges hibák és az önterülő megoldás használata. A munka elvégzéséhez pozitív hőmérsékletre van szükség - ideálisan 10 o C-nál. Vészhelyzetben fagyásgátló adalékokat használnak, vagy helyi fűtést biztosítanak.

Cserép a csempe alatt

Különböző típusú csempe, mint a fürdőszoba padló állt az idő próbáját. Napjainkban sokféle finom anyag van, fényes, matt vagy texturált.

Mivel a vízszigetelés a padlón esztrich a fürdőszobában a csempe alatt nem ajánlott egy egyszerű film. A kibővített agyag, egy másik kárpitozás évtizedekig tart, és egy vékony szintetikus polimer van tervezve néhány év múlva. A szokásos polietilént fokozatosan "erodálják" a cement. Ésszerűbb az innovatív hengerelt anyagok és a mesterek által ajánlott bitumen masztix használata.

A bitumen és a polimer jó kombinációja. A latex lágyítók kiválóan ragasztják a masztixot a padlókhoz. Az akril szigetelőanyagok drágábbak, de nem adnak különleges szagot.

Könnyen érthető, hogy miért van szükség az esztrich használatára: a fürdőszobában egy lapos, tartós padló garantálja a további kényelmet. Ha a félig szárított verziót választja, akkor a cserép 3-4 nap alatt fektethető le.

A mesterek kiszámítják a tervezett bevonat tömegét, majd meghatározzák az aljzat felszerelésének módját. Az egyik kritérium lehet a munka sebessége vagy a nyersanyagok költsége.

Expandált agyag alkalmazása padlóburkolathoz

A hosszú élettartamú és fáradságos esztrich-szakemberek optimálisnak tartják a nagy terhelésű és megváltoztatható mikroklímájú szobákat. A bevonatot egyszerűen lapos, sima felületen lehet elhelyezni.

A fürdőben cement alapú esztrichek homok vagy kavics hozzáadásával gyakorolják, ha 2-4 cm-es rétegre van szüksége.

Szükség esetén "emelje fel" a padlót 5 cm-rel vagy annál nagyobb mértékben használjon megerősítő adalékanyagként. Az összetevőt a kívánt magasságú réteggel lehet megszórni (megengedett - 8-10 cm), a szabálynak megfelelően, a világítótornyokra összpontosítva. Ezután öntsük a cementkeveréket.

A mesterek egy másik lehetőséget kínálnak: a kőzetkeveréket a tűzhelyre öntik, és folyékony cement "tej" -vel öntik át. Amikor a beállítás megtörténik, a megoldás fő rétegét öntik.

A claydite cementkötésű esztrich modern módon készül: a claydite-beton keverék először keveredik, az alapra fektetve, egy napra megszilárdul. Az irányítást világítótornyok teszik. Az önterülő keverék a felületre vagy a felső réteg betonból készül. A csatoló technológiáját az egyes szakmák igényei szerint választja ki.

Száraz esztrich

A félig száraz esztricheket egy szilárd alap felállításához gyors módszernek tekintik, ennek a módszernek a alkalmazása egyre bővül. Népszerű gépesített út létrehozásához. A szükséges munkákhoz:

 • Berendezés: a zatirochny gép, pneumatikus feltöltő. A mindennapi használat során egyszerű eszközöket használnak: lapátokat, spatulákat, trowelt, nagy csiszolópapírt és változatlan szabályt. Kötelező szint és mérőszalag.
 • Anyagok: munkaoldat, megerősítés (jobb, ha üvegszálat veszünk).

Az utántöltést laza keverékből készítik kis mennyiségű vízzel. A technológia használata esetén a dagasztás gyorsabb, és a vibráló köszörűgép használata lehetővé teszi a felület jobb kompaktálását. Ugyanazok a műveletek kézzel történnek, csak több időt vesz igénybe. A gép egy napig marad a szárításhoz. Finishing - injektálás bármilyen módon.

A szőnyeget a munka befejezése után 2-3 héten belül kell fektetni, és laminálni - 20 nap alatt. Az üvegszálas üvegszál erősítéséhez nincs szükség. A bevonat szilárdsága elegendő a hazai körülményekhez.

A száraz módszer kiválasztása? Ezért a munka időt vesz igénybe. Érdemes felkészülni:

 • Eszközök és felszerelések: jelzőfények, szint, mérőszalagok, csavarhúzó (csavarhúzó készlet), fúró, szabály.
 • Anyagok: kötőelemek (egyéb fogyóeszközök) gitt és alapozó, vízszigetelés, csillapító szalag, expandált agyag homok (egyéb töltőanyag), fém profilok, rétegelt lemez (gipszkarton), sokkal kényelmesebb, ha lapokat hajtogatnak, ragasztók, csavarok.

Ezt követi a padló szabványos előkészítése, a homok kitöltése (expandált agyag, más kőszerű töltőanyagok), az irányítással a jelvények felé orientálva.

Felületlapok terjednek a profilokra, ragasztóval és csavarokkal. Ezeket nem csak szerkezeteknek kell fenntartaniuk - a síkban, gipszkartonban vagy rétegelt lemezen kell támogatni az ömlesztett réteget. Ellenkező esetben a terhelés miatt eltérés lehetséges. A szakértők javasolják, hogy GVL és rétegelt lemez használata gerinctelen impregnálás, antiszeptikumok alkalmazására.

Ennek a módszernek az előnyei a telepítési sebesség és a hőmérsékleti viszonyoktól való függetlenség, a hátrány pedig a számított telepítés költsége és szükségessége. Alacsony szigeteléssel vagy a nem megfelelő vízbe helyezéssel a mélyebb rétegekbe kerülhet, és idegen szagot okozhat. Nem kielégítő feltöltés esetén a lapok nem torzulnak a terhelés fenntartása nélkül.

Az érdeklődő hazai mester mindenfajta kapcsolószerkezet telepítésével megbirkózik. A fő munkafázisok ugyanazok a tájékozódásban vannak, és a fürdőszobatípusok mindegyikében közösek maradnak. A modern mechanizmusok és a lézersűrűség jelentős segítséget jelentenek, de nincs értelme a kis mennyiségű munka megszerzésében. Lehet bérelni a felszerelést vagy kézi technikákat használni. A megnövekedett komfort rendszerek kialakításához padlófűtést terveznek, de a telepítéshez más készségek és képességek szükségesek.