Legfontosabb > Tartozékok

Válaszok bármilyen kérdésre

Nem számít, mennyire gondosan kezeli a vízvezetéket, az idő még mindig nyomot hagy az új termékeken. A mosogatószerek csiszoló tulajdonságai és a fürdők felületére gyakorolt ​​mechanikai hatások hátrányosan befolyásolják a gyári zománcot, és vizuálisan nem vonzóak. Két lehetőség jut eszembe: a fürdő cseréje vagy helyreállítása. Mi a legmegfelelőbb módja annak, hogy mi a kérdés, a felülvizsgálatok és a pénzügyi elemek a cikkünkben vannak leírva.

Öntöttvas fürdő helyreállítása

A fürdőszobában leválaszthatatlan rozsdás foltok megjelenése azt jelzi, hogy a gyári zománc élettartama véget ért. Komplett fürdőcsere? De ez az eljárás technikailag nehéz és drága. Az új anyagok és technológiák a lehető legrövidebb idő alatt frissítik a vízvezeték felületét, és ez:

 • Pénzügyi megtakarítás. A modern vízvezeték új tulajdonosnak fog kerülni egy csomó pénzért. Add hozzá ezt a listát: a régi fürdőszoba lebontása, szállítás, új vízvezeték szerelése.
 • A minimális idő. A gyakorló mester a munkát 5: 00-kor meg nem haladó idő alatt adja át, és 48 óra után a frissített berendezést használhatja.
 • Minőség. A termék tartóssága, és az alkalmazott anyagtól és a helyreállítás módjától függ, 10-15 év.
 • Színváltozás Gyakran az akril zománc fehér. Az ügyfél kérésére színes paszta hozzáadásával árnyékos fürdőt kaphat minden ízléshez.

Természetesen érdemes megemlíteni az öntöttvas fürdő legfontosabb jellemzőjét - a hosszú ideig tartó hő megőrzésének képességét. A fenti okok mindegyike egy dologról szól - "nem" csere, "igen" helyreállítás.

Milyen módszerekkel jár az öntöttvas fürdő helyreállítása?

Tehát megtudtuk, hogy a fürdőszobában a vízvezeték teljes cseréje számottevő összeget fog számunkra költeni, és ez a személyes idő is.

Tekintsünk három helyreállítási lehetőséget, amelyek az optimális díjért kiváló eredményt adnak nekünk:

 1. Akrill bevonat. Egy új módszer, amellyel az akril (töltési eljárás) folyékony oldatát felviszik a fürdő felületére. Az eredményül kapott réteg jellemzői:
 • A működési idő. A réteg vastagságától függően 8 és 15 év között változik.
 • Tökéletes fedél. A kompozíció jól terjed, minden repedést és szabálytalanságot kitöltve.
 • Szag és higiénia hiánya. A fürdő mind a gyermekeket, mind az allergiát szenvedők számára is megteheti.
 1. Új zománcozott réteg. A fürdő felületén speciális zománcot alkalmaznak, sokan visszahívják a festési folyamatot. A módszer olcsósága és egyszerűsége csökkenti a friss termék fizikai tulajdonságait:
 • Tartósság. Az új zománc legfeljebb 5 évig szolgál.
 • Bevonat. A keletkező kemény bevonat érzékeny a sokkokra.
 • Megjelenés. Idővel a zománc sárgulni fog.
 1. Akril bélés. A régi felületen akril betétet helyezünk, amely teljesen megismétli a kontúrjait. előnyei:
 • Élettartam Az akril erőssége a termék élettartama 15 évig tart.
 • Felületre. A "fürdő a fürdőkádba" a design teljesen elrejti az összes hibát.
 • Esztétikus megjelenés. Az akril soha nem fog sárgulni, és az anyag plaszticitása lehetővé teszi új design elemek hozzáadását a fürdőszobába.

A fürdők felújítása folyékony akrilnal

Folyékony akril használata esetén a legelhanyagolhatóbb esetekben is kiváló eredményt érhet el, és a fürdőfelület sima és fényes lesz. Az akril mellett az elegy tartalmaz: epoxigyantát, keményítőt és kémiai adalékanyagokat, amelyek növelik az új felület jellemzőit.

 1. Felület előkészítés. A karcolásokat csiszolópapírral csiszolják, a rozsdát és a forgácsokat eltávolítják egy daráló segítségével. A szemetet eltávolítják, a felületet szódabikarbónával - zsírtalanítással kezelik.
 2. Lakkozás. A fürdőteljesítményt forró vízzel mossuk. A keverék vékony rétegét egy kis rétegre öntjük az építőlemezre. Az akril szabadon folyik a fürdő falai mentén, és az alatta található. Az így létrejövő üregeket a folyadékkal is feltöltik, amíg a kör bezáródik.

Ebben a videóban a restaurátor szakembere Artem Babenko elmondja és megmutatja, hogyan helyreállítja a fürdőt folyékony akril használatával:

A fürdők felújítása új zománcozási réteggel

Ideális esetben a zománcozás ipari körülmények között zajlik, de az utóbbi időben felbukkanó speciális kompozíciók lehetővé teszik, hogy ezt otthon végezzék el. Ennek eredményeképpen új védőbevonatot kaphat, anélkül, hogy a fürdőt lebontaná.

 1. Előkészítő munka. A fürdő felületén lerakódott törmelékeket el kell távolítani. A helyreállított szerkezet kapacitását alaposan meg kell mosni és szárítani.
 2. Alkalmazása zománc. A zománcozó eszközök az ízlését választják. Ez lehet henger, ecset stb. Működés közben a megoldást óvatosan dörzsölje meg, hogy megakadályozza a cseppek megjelenését.

Legalább két nap után a zománc teljesen megszilárdul és a fürdő készen áll a használatra.

A fürdők restaurálása akril béléssel

A fentiekben ismertetett két helyreállítási módszer fáradságos. Mi van, ha rövid időre van szüksége? Ehhez egy "fürdő a fürdőben" módszer - akril bélés telepítése régi felületen lehetővé teszi, hogy élvezze a frissített vízvezetékeket két óra múlva.

 1. Előkészítő munka. A régi fürdőszoba méretét gondosan végezzük, a megfelelő keretet választjuk. A homokpapír gondosan megvédi a régi bevonat zománcát - az érdesség lehetővé teszi, hogy a bélés a lehető legpontosabban ragadjon a régi fürdőszobába.
 2. Telepítés. A fürdő kerülete körül tömítőanyag van (védelem a nedvességtől), a maradék rész speciális habot tartalmaz. Telepít egy akril fület, és vele szifont és csavarokat.

Kádak helyreállítása otthoni kézzel

A cikkünkben leírt összes módszer nem igényel fürdőszobát, és a munka otthon történik. Mindenkinek meg kell felelnie a helyreállításnak, vagy szakember meghívására.

Tekintsük azokat a fontos pontokat, amelyek figyelmet fordítanak a fürdők otthoni helyreállítására:

Bármi legyen is a munkája hiábavaló, teljesen meg kell óvnia minden olyan lehetőséget, hogy az idegen tárgyak fürdőjének szárító felületére kerüljön: mosogatószerek, krémek, szappanok, samponok legyenek rejtve. Ne felejtsük el, hogy a zománcra eső haj is tönkreteheti a munkát.

Megfelelő felület előkészítés.

A régi fürdőszoba rosszul előkészített felülete duzzanatot vagy új réteget kelthet. Csak a lelkiismeretes tisztítás (daráló, fúró, csiszolópapír) és a zsírtalanítás (szódabikarbóna) kiváló eredményt ér el.

Folyékony akril előkészítése.

Miután a keményítőt a főkomponensekhez adtuk hozzá, keverni kell a keveréket egy habverővel legalább 7-9 percig. Ezután az akrilt 4-5 percig polimerizáljuk, és további 5 percig keverjük össze a kapott oldatot manuálisan. Az akril helytelen előkészítése esetén a zománc néha nem keményedik vagy sárgul el.

A legjobb módja annak, hogy megszabaduljon a személyes idő pazarlásától és jelentős pénzügyi beruházásoktól, hogy felváltsa a zománcos egészségügyi termékek nem vonzó típusát - a fürdő helyreállítását. Melyik a legjobb, a felülvizsgálat és egy nagyszerű lehetőség, hogy megőrizze a régi fürdőszobát az öntöttvas, lehetővé teszi, hogy a megfelelő választás.

Videó lecke: helyezze vissza a bevonatot a fürdőbe

Ebben a videóban, Evgeny Pogrebnoy mester megmondja, hogyan lehet helyreállítani egy régi, rozsdás fürdőszoba burkolatot ömlesztett akril:

Milyen anyagokat lehet használni a fürdők restaurálására és javítására

Sajnos az idő múlásával a fürdõnk, amikor egyszerûen meglátogatják az abszolút fehérséget, piszkos sárga színével, durvaságával és kitörölhetetlen rozsdájával kellemesen meglepõdik. Nem kell gondolni, hogy a szaniterek gondozása nem elegendő. Egyszerűen, a zománc élettartama lejárt, és eljött az idő, hogy új eszközt vásároljunk, vagy a régi egy régi helyreállítását. Ha a második megoldás közelebb van, akkor meg kell fontolnia a kádok helyreállításához szükséges anyagokat, hogy kiválassza a fürdőkád legjobb lehetőségeit.

tartalom

Mi a fürdő visszaállítása ↑

A gyárban a zománcot a fürdőbe speciális körülmények között alkalmazzák. Javasolták, hogy erősen melegítse a fém alapot, amelyre a védőbevonatot helyezték. Nyilvánvaló, hogy otthon a hasonló feltételek megteremtése egyszerűen lehetetlen. Mindazonáltal kiváló minõségû zománcburkolatot is lehet végezni. Az értékesítés során vannak olyan vegyületek, amelyek lehetővé teszik az ilyen munkát. Ennek a műveletnek a legfontosabb "előnye" az a képesség, hogy frissített zománcot nyerjen anélkül, hogy fáradságos bontást és más munkát végezne, minimális pénzeszközökből.

Meg kell azonban értetni, hogy a zománc, amely az egyik helyreállítási technológiának köszönhető, lényegesen különbözik attól, amelyikhez a berendezést eredetileg bevonták. Kevésbé tartós, érzékenyebb a mechanikai károsodásra, és megváltoztathatja eredeti színét a vegyszerek hatása alatt. A felújított bevonatot csak enyhe szappanoldattal kell mosni, a csiszolóanyagok használata tilos. Sokan úgy vélik, hogy az ilyen lefedettség nagyon rövid életű. Nem az. A helyreállított bevonat működőképessége közvetlenül függ a gyártó utasításainak való megfeleléstől és az összetétel megfelelő megválasztásától.

Mit kell keresni az anyag kiválasztásakor?

Az értékesítés során számos különböző szerszám található a zománcok helyreállításához. A legjobb választás közöttük érdemes tudni:

 • Vannak megfogalmazások a szakmai és a független munka. Nem szabad az első a saját kezeik helyreállításához. Lehetséges, hogy egy ilyen kompozíció helyreállítása különleges ismereteket és készségeket igényel.
 • Az eszközök különböző rajzolási módok lehetnek: aeroszol, ecset vagy henger. Az első csak kis hibák eltakarására alkalmas. Nagy síkokon nagyon nehéz elérni az egységes bevonatot. A legjobb megoldás az ecsethez való zománcnak tekinthető.
 • A leggyakrabban használt kétkomponensű készítmények helyreállításához. Gondosan vegye figyelembe a keményítőt. Ha az anyag sötétvörös, sötétbarna vagy sötét sárga színű, kellemetlen árnyalat jelenhet meg a zománcon.
 • A berendezésnek teljesnek kell lennie, azaz nemcsak a zománcot és a keményítőt kell tartalmaznia, hanem megoldást kell nyújtania a zománcozáshoz. Kívánatos, hogy a készlet tartalmazzon színező pasztákat is, amelyek lehetővé teszik az új bevonat kívánt színének megválasztását.

Népszerű fürdőkúra készletek ↑

A helyreállítási zománcfürdők különböző módon hajthatók végre. Az alapokat csak erre a technológiára kell kiválasztani. A leggyakoribb módszer hideg zománcozott felületnek számít. Ez magában foglalja a megoldást hengerrel vagy ecsettel egy speciálisan elkészített felületen. Ehhez a módszerhez használhat ilyen kompozíciókat.

Epoxin-51C vagy Epoxin-51 ↑

Rend House készletek ↑

A gyártó kétféle lehetőséget kínál: "Svetlana" és "Fantasy", különféle kötegek. Kétkomponensű, közepes vastagságú zománcból áll, amely egyszerűen alkalmazható. Nagyon kényelmes e kefével dolgozni ezekkel a készítményekkel. A zománc készleten kívül van egy eszköz a fürdő felületének előkészítésére. És még a "Svetlana" található színező paszta, hogy a kívánt árnyékot a berendezés.

Reflex-50 ↑

Összetétel Stakril ↑

A fürdő DIY festménye: részletes mesterkurzus ↑

Helyreállítási eszközök ↑

Tehát megvásárolta a helyreállító eszközt, és van néhány festői képessége. Hogyan kezdjük el a folyamatot, és hogyan ne ártsunk sem magunkat, sem a fürdőt. Először is, emlékezzetek arra, hogy a fürdés jobb a nyáron, hiszen a kétkomponensű helyreállítás mérgező gőzök súlyos egészségkárosodást okozhatnak. Először is fel kell töltened valamilyen eszközt:

 • légzőkészülék, lehetőleg professzionális abszorberrel;
 • gumírozott kötény vagy ruházat;
 • kétrétegű gumikesztyű;
 • természetes sörtéjű lángoló kefe;
 • shlif-gép és durex;
 • 0,5 liter aceton;
 • rongy.

Lefedettség kiválasztása ↑

Amint azt az előző fejezetekben már megértettük, csak két bevonat létezik: egy kétkomponensű epoxi- és akrilgyanta alapú.

 • Az epoxi bevonat hosszú ideje ismert, és a termékek élettartama legalább 20 év. De az epoxi zománc előkészítése - összetett és időigényes folyamat. Emellett az epoxidnak tartós kellemetlen szaga van.
 • Akril bevonat feltalálta nem is olyan régen - körülbelül 10 évvel ezelőtt. A keménység és kopásállóság nem rosszabb, mint az epoxi, de még nehezebb előkészíteni: a keményítő folyékony, és maga az akril nagyon viszkózus. Az akril bevonat sokkal drágább, bár könnyebb alkalmazni.

Előkészítő munka ↑

 • Csiszoló kezelés a fürdő keményítésére (tapadás)

Mielőtt elkezdené ezt a folyamatot, a fürdőt meg kell tisztítani a rozsdától. Ennek legegyszerűbb módja a tiszta oxálsav vagy származékai. A fürdő abrazív kezelésének célja az adhézió kialakítása, vagyis a felület jobb tapadása a jövőbeli helyreállítási zománchoz. A mosdó felületén egy mikrorégió létrehozásának folyamata egy köszörűkerék, majd a Durex segítségével történik.

 • Zsírtalanítás és porlasztás

Ez a két folyamat ugyanolyan fontos, mint az előző. Nélkülük a jövő bevonat nem megy jól, és tartóssága szenvedni fog. A por eltávolításához óvatosan törölje le és vesse ki a repedéseket a munkaterületen és a munkafelületen. Ezt követően be kell tölteni a fürdőt a vízzel, és töltsön bele egy üveg Sanoks savas mosószert. A fürdőt jól fel kell melegíteni. Ha ez nem történik meg - adjon hozzá savat. Ismételje meg az eljárást többször is, a kád teljesen hűsödik, öntsön ki vizet, majd szárítsa meg a fürdőt egy hajszárítóval. Most festhetsz.

Epoxi zománcfesték ↑

Itt csak néhány tippet kell adnod, mivel a csomagoláson olvasható kompozíció elkészítésének terve.

 1. Soha ne hígítsa az összes keményítőt egyszerre. Csak nincs ideje befejezni.
 2. Ha ecsettel festesz, kezdj alulról szélre. Próbálja meg óvatosan dörzsölni a rétegeket
 3. Ha a haj kifolyik az ecsettel, húzza meg csipesszel vagy késsel. A kezek nem érhetik el a zománcot.
 4. A második réteget ugyanazon a helyen kell alkalmazni, mint az első.
 5. Festés után 3-4 napig szorosan zárni kell a fürdőt.

Videó tippek: mi szükséges a fürdő ↑ helyreállításához?

A régi fürdő helyreállítása felelős és meglehetősen bonyolult esemény. A működő hibák végső károsodást okozhatnak a berendezésben. Ha nincs ilyen tapasztalat, akkor szakembereket kell hívnia. És aztán rövid idő alatt és viszonylag kevés pénzért kapsz majdnem egy új fürdőt.

Fürdő restaurációs anyagok

A fürdőkád helyreállítása a legegyszerűbb módja annak, hogy frissítse a fürdőszobát. Nem kell megvernie a csempe körül, cserélje ki a csöveket, vegye ki maga a fürdőt. De itt van valami, ami helyreállítja az egészségügyi terméket, akkor döntenie kell erről.

Előkészítő munka

Az anyag megválasztásától függetlenül óvatos előkészítésre van szükség. Mi az:

 1. a fürdő felületének tisztítása a régi zománcból, a pemolyuks típusú porból készül, és egy csiszolókoronggal vagy egy speciális fúvókával ellátott fúróval, a felület zsírtalanításával, majd a zsírtalanító anyagok eltávolításával forró vízzel történő kitöltésével;
 2. akkor a felület alaposan megszárad, törölje le egy szöszmentes ruhával.

Ennek eredményeképpen száraz, enyhén matt felületet kell biztosítanunk, amelyen a bevonóanyagot alkalmazzuk. Most nézzük meg, milyenek általában a fürdőfestékek, és milyen anyagokat használnak erre.

Zománc kiválasztása

Tehát a helyreállítás leghíresebb módszere, amelyet a vízvezeték frissítésére használnak - zománcfürdő. A zománcnak ebben a munkában két komponensből kell állnia - egy folyékony bázis és egy keményítő. Ha úgy dönt, hogy saját zománcot választ, akkor néhány tippre lesz szüksége:

 • nem érdemes megmenteni a zománc vásárlását a fürdőkád számára, jobb, ha nem a legolcsóbb termékeket választod a nyugati gyártókból;
 • nem vásárolnak zománcot a piacon, valószínűtlen, hogy megfelelő tárolási körülményeket észleltek ott, jobb vásárolni egy nagy szaküzletben;
 • ha vissza akarja állítani a színes fürdőt, vagy ha a fürdő felújított felületét bármilyen színárnyalat megszerzi, akkor a zománc mellett meg kell kapnia a kívánt árnyalatot.

Folyékony akril

A fürdők felújítása folyékony akril segítségével először Finnországban történt, akkor ez a módszer gyorsan népszerűvé vált hazánkban. Ez az anyag szintén nevezhető szilikagélnek vagy polimer zománcnak.

Az akril pozitív tulajdonságait hosszú ideig lehet festeni, az anyag tartóssága, antibakteriális tulajdonságai, környezetbiztonság, könnyű gondozás, vonzó megjelenés, alacsony hővezetőképesség és sok más kellemes tulajdonság. Az anyaggal végzett munka során fontos, hogy ez a zománc gyakorlatilag nem szaga.

Nem lesz nehéz folyékony akril felvásárlására, de a vele való munkavégzéshez bizonyos készségekre van szükség, és jobb, ha szakemberekre bízza.

Régi fürdők restaurálása: zománc, akril, bélés

Idővel a fürdő elveszíti vonzó megjelenését. Vannak foltok és a rozsda jelei, a fény fénye eltűnik, és az érintetlen lesz. Minden ami arra utal, hogy itt az ideje megváltoztatni a régi fürdőt. És ezek nem kis kiadások. Ráadásul a fürdőkupak cseréjekor az egész fürdőszoba javítása nélkül lehetetlen, a kisebb költségek pedig közepesek, vagy akár nagyok is. De van egy alternatív - do-it-yourself fürdő helyreállítás. Számos olyan anyag van a piacon, amellyel önállóan frissítheti fürdőjét a megfelelő minőségben.

Fürdő restaurációs módszerek

Most van három módszer a régi fürdőhelyek helyreállítására:

1. A fürdő zománcozott felületének helyreállítása.

2. Helyreállítás folyékony akrilnal.

3. Helyreállítás a bélés telepítésével.

1. módszer: általános zománcozás

Öntöttvas és acél zománcozott fürdők - lakosztályaink leggyakoribb fajtái. Ezeket a GOST 18297-96 szerint gyártják, amely 1997 óta működik. A GOST szerint a fürdőre vonatkozó garancia 2 év. De ahogy azt a gyakorlat mutatja, a zománcot csak 10 évig tartják fenn.

A gyárban található fürdők zománc nagyon egyszerű. Először is, a külső felület vörösen forró, majd a zománc porát a belső felületre szitálják, és egy ideig állni hagyják a por fémmel történő szinterelését. A külső felületet ismét melegítse, amíg a por megolvad. Az eredmény egy sima, fényes zománcozott bevonat. Nyilvánvaló, hogy otthon az öntöttvas fürdő helyreállításának ez a módja nem megfelelő.

Miért általában elhasználódik a zománc?

A zománcozott felület kopása két tényező következménye:

 • A csiszolóporokat vagy klórtartalmú anyagokat tartalmazó tisztítószerek használata.
 • Kémiai reagensek használata vízhálózatok tisztítása során.

E tényezők sokéves expozíciója következtében a fürdő zománcozott felülete vékonyabb lesz, durva lesz, és rozsdásodni kezd.

A zománcozott felület helyreállítása

A do-it-yourself zománc restaurálás meglehetősen egyszerű folyamat. Két lépcsőből áll: felszín előkészítése és új zománcozási réteg alkalmazása.

Mi szükséges a munkához?

Szüksége lesz a következő eszközökre és anyagokra:

 • az elektromos fúró egy fúvókával csiszoló kerék formájában;
 • csiszolópor;
 • csiszolópapírral;
 • rozsda-átalakító (például "Tsinkar");
 • zsírtalanító (például Nefras);
 • szálmentes szalvéta;
 • Ecsetek természetes sörtékből vagy spray-ből;
 • légzőkészülék és kesztyűk;
 • zománc, előnyösen kétkomponensű (zománc és keményítő).

Előzetes szakasz: felületkészítés

Nagyon fontos szakasz. Minél alaposabban tisztítják a fürdő felületét, annál jobb az új zománcréteg.

 1. a régi zománcot csiszolóporral megszórjuk, és csiszolópapírral vagy elektromos fúrógépre szerelt csiszolókoronggal megtisztítjuk;
 2. a korrózióval, rozsdás átalakítóval megtámadott feldolgozási területeket fél óráig tartsa, majd tiszta csiszolópapírral;
 3. mossa le a zománcot és zsiradékot vízzel;
 4. alaposan kezelje a fürdőt zsíroldószerrel, szöszmentes ruhával;
 5. töltse fel a fürdőt forró vízzel és hagyja 10 percig felmelegedni;
 6. ürítse le és törölje szárazra szöszmentes ruhával; győződjön meg róla, hogy a felszínen nincsenek szálak vagy más idegen elemek.

A fő szakasz: a zománcozás

 1. a gyártó utasításai szerint a zománcot és a keményítőt bizonyos arányban összekeverik és alaposan összekeverik;
 2. tegye az első zománcréteget ecsettel vagy szórással;
 3. tartson fenn egy bizonyos időtartamot az utasításoknak megfelelően;
 4. tegyél fel egy második zománcréteget.

Ez a helyreállítási folyamat zománcozott fürdő kezével végződik. Ajánlatos legalább egy héttel a fürdő működése előtt ellenállni. Nagy időbe telik a zománc polimerizációjának befejezése.

Az új zománc élete 6-8 év lesz.

2. módszer: a fürdő folyadék akril helyreállítása

Ez a fürdőkúra helyreállításának módja viszonylag korábban jelent meg, köszönhetően egy különleges anyag üvegszerű megjelenésének.

Mit állítunk vissza?

A Stakril egy kétkomponensű akril anyag, amelyet kifejezetten a fürdő helyreállításához terveztek. Magában képviseli az akrilt és egy külön beszerezhető keményítőt. Az akril és a keményítő kombinációjakor kezdődik a polimerizációs folyamat, és ha felszínre kerül, akkor a készítmény 4-6 mm vastagságú, kiváló minőségű akrilfóliává változik.

A Stakril előnyei

A Stakril három figyelemre méltó tulajdonsággal rendelkezik, amelyek segítik gyorsan és hatékonyan a fürdő helyreállítását:

1. Viszkozitás

Az optimálisan kiválasztott üvegecskék viszkozitási együtthatója 4 mm vastag akril bevonatot hoz létre a fürdő falain és alul 6 mm mélyen.

2. folyadék

A fluiditás hatása lehetővé teszi az üveg számára, hogy egymástól függetlenül borítsa a fürdő felületét és egyenletesen feküdjön.

3. Késleltetett polimerizáció

Ennek a minőségnek köszönhetően biztonságosan és viszonylag kényelmesen végezheti munkáját a fürdő helyreállításán, anélkül, hogy félhet, hogy az akril túl gyorsan keményedik.

A polimerizáció után az akril felülete mechanikai és ütésálló, sokkal jobb, mint egy akril bélés vagy zománcozott réteg.

Teljesítménytechnológia

A folyékony akril fürdõk restaurációs technológiája még egyszerûbb a zománcozásnál, és a következõkbõl áll:

1: Felület előkészítés

Ez a szakasz nem különbözik a zománcozott felület helyreállításától. Ismételje meg ugyanazokat a lépéseket. Ezután húzza ki a szifont és tegyen egy tartályt a mosogató alá, ahol a felesleges akril áramlik.

2: folyékony akril alkalmazása

 • akrilsavas keveréket készítünk a gyártó utasításai szerint;
 • lassan öntsük a kész keveréket a fürdő felső szélére, mihelyt a sugár eléri a közepét, elkezdjük egyenletesen mozgatni az üvegréteg áramát a fürdő peremén;
 • amikor a kör bezáródik, az eljárást megismételjük, középen kezdve.

Az ömlesztett helyreállítás folyamatának folyamatosan kell zajlani, ezért a megfelelő méretű pohár kapacitását meg kell ragadnia. Nem szabad megmenteni - jobb, ha egy kicsit több akrilsal tölti ki, mint amennyire hiányzik, az extra a tartályba kerül a leeresztő lyuk alatt.

Az akril polimerizációja, típusától függően, 1-4 nap. Válasszon a stakril hosszú szárítási idővel, ebben az esetben az akril felülete jobb lesz.

A felújított fürdő élettartama kb. 20 év.

3. módszer: a fürdő helyreállítása a béléssel

A legegyszerűbb, de a legdrágább helyreállítási módszer a bélés telepítése. Ezenkívül a kád tökéletesen helyreállítható a saját kezével, mivel ez a módszer lehetetlen, mivel a bélésgyártást a gyárban gyártják.

Lehetőség van arra, hogy rendeljenek egy bélés gyártását a vállalkozás egy adott fürdőjéhez, és telepítsd magadnak.

Technológiai telepítés bélés:

 1. alaposan tisztítsa meg és zsírtalanítsa a fürdő felületét;
 2. helyezze be a bélést a fürdőbe;
 3. ellenőrizze a dokkoló ürítések helyességét;
 4. a metsző bélés a falburkolat vonala mentén;
 5. helyezzen speciális ragasztót a fürdő belső felületére és a bélés külső oldalára, és rögzítse őket;
 6. az ízületeket szilikonnal zárják.

A bélés telepítése után hideg vizet öntünk a fürdőbe, és egy napig tartjuk. Ezután a felújított fürdő üzemkész.

A bélés 10 évig szolgál.

Mennyibe kerül a fürdő helyreállítása?

Összefoglalva, a fentiekben ismertetett módszerek alapján összehasonlító elemzést készítünk a fürdőkúra helyreállításának költségeiről.

Zománcfürdő

A "Tikkurila" finn társaság által gyártott "Reaflex 50" zománc ára 1 kg-ra 550 rubel. Orosz készlet helyreállítása "Svetlana" költségek 750 rubel. Ennek eredményeképpen 1300 rubelt kell fizetnie.

Tömeges helyreállítás

Ha készletet vásárol a folyadék akril helyreállításához, mint pl. A Plastall, ez körülbelül 2000 rubelt fog fizetni. Ebben az útban mindent megteszünk a független munkához, akár egy video leckével rendelkező CD-lemezt is.

Akril bélés

A bélés és a polimer ragasztó költsége 2800-3000 rubel.

A legjobb megoldás az ömlesztett helyreállítás módja, amelyben egy gyönyörű és tartós bevonat egy kis pénzt kap. Ráadásul bármelyik ilyen módszer sokszor olcsóbb, mint egy új fürdő vásárlása és telepítése.

Akrilfürdő helyreállítása - "Acryl-MSC"

Még a fürdőkád legmegfelelőbb működése sem tarthatja örökre tökéletes megjelenését. Kis háztartási károk, karcolások, tisztítás nem megfelelő eszközökkel - mindez elhomályosítja a felületet, ami homályos, szürke, és végső soron megromolja az egész fürdőszoba megjelenését.

Nem szabad elhamarkodott döntéseket hoznia, és elkezdheti lebontani a fürdőt. A modern javítási technológiák lehetővé teszik a felület fehérségének és fényes ragyogásának helyreállítását, amely sok időt és jelentős összeget takarít meg a tulajdonos számára.

A fürdő helyreállítása a zománc helyreállítására, a fürdőkád kopott felületére. A fürdő modernizációjának modern módszere az "Ömlesztett fürdő". Ezt a módszert folyékony (tömeges) akril alkalmazásával alkalmazzák. A lefedettség minősége csak az összes elvégzett munkafolyamat szabályainak kötelező betartásával érhető el. A fürdőszobai akril helyreállításának eljárása két fázisban zajlik:

Fürdőfelület előkészítés

 1. Csiszolós sweep;

A fürdő előkészítésének folyamata a rozsda és a mészkő alapos tisztításával, a szilikon és a cement maradványokkal kezdődik, a sarokcsiszolók (bolgár) segítségével, csiszoló fúvókával.

Tisztítás után a felületet kémiai összetétellel kezeljük a szerves anyag eltávolítására (fertőtlenítés).

A bevonás előtt a harmadik lépésben a fürdőterületet oldószerrel és szakemberrel kell zsíroldni.

Akril bevonat

 1. A munkadarab előállítása;

A két komponensből, az akrilből és a keményítőből álló anyagot homogén tömegig gyúrjuk. Nem ajánlott keverőgépet használni. Ehhez illesszen be egy kis feldolgozott fadarabot. Fontos, hogy az akrilát óvatosan az edény sarkában és falában keverje össze. Egy ilyen készítménynek egy ideig (5-10 perc) állni kell a felhordás előtt.

 • Az anyag felhordása a felületen;

  Folyékony akril a fürdő oldalára kis mennyiségű öntéssel töltik fel. Miután az akril bevonásra került a fürdő összes falához, meg kell kezdeni a fürdő oldalainak kiegyenlítését, majd a fel nem töltött részek faláról a spatulákkal alulról felfelé emelve. A végső szakasz a kád aljához igazodik, hogy a kád kívülről leereszkedjen és eltávolítsa a cseppeket.

  Az akril szárítása során egy fedett fürdőben nem ajánlott egy szomszédos mosogatót használni a vízcseppek behatolásának elkerülésére. 24 órán belül célszerű lezárni a fürdőszobát, hogy a por ne essen a felületre.

  Fontos! A fürdő akril helyreállításának minősége elsősorban a mester szakszerűségétől függ. Különböző cégek állítólag "behozott anyagot" kínálnak, de a fürdőhelyreállítási szolgáltatási piacon az összes meglévő akrilgyártmányt Oroszországban gyártják.

  Szagtalan anyag! Nem mérgező! A kikeményedési idő 24-36 óra!

  Garancia a munkában 3 év! Az anyag élettartama 15-20 év!

  Mesterek legalább 5 éves szakmai tapasztalattal! Regisztráció Moszkva!

  Egy szerződést kötünk és egy munkát végezzünk!

  Helyreállító fürdő folyékony akril felhasználásával

  Az akrilalapú fürdő restauráció vezető szerepet tölt be a helyreállítási technológiák jelenlegi piacán, melynek felületét vékony, de tartós, új anyagból álló réteggel fedjük le. A biztonság, a munka gyorsasága, kiváló eredményei, a bevonat tartóssága és a különböző mértékű romlottságú felületeken való felhasználhatósága miatt a helyreállítási módszert a fogyasztók széles körben használják és bízzák.

  Az akril fürdők bevonására alkalmas anyagok már számos cégnél vásárolhatók, amelyek a fürdők javítására szakosodtak. Azonban ennek az anyagnak a megmunkálása szakképzettséget és bizonyos készségeket igényel, ezért tökéletesen sima felületet kapjon csíkok, rétegek és rések nélkül, jobb tapasztalt kézművesek szolgáltatásainak használata.

  A fürdő helyreállításához szükséges eszköz

  A munka megkezdése előtt a kádat leválasztják a szennyvízcsatornáról, a szifont és a csapot eltávolítják, és a tartályba felesleges akril tartály kerül behelyezésre.

  Az előkészítési eljárás a régi bevonat eltávolításával kezdődik. A felületet alaposan meg kell tisztítani, különös figyelmet fordítva a repedésekre és forgácsokra. Különösen mély károsodás van gittal. Ezután a fürdőt kémiai kezelésnek vetjük alá speciális eszközökkel és zsírtalanítjuk, majd megszárítjuk. Csak ezután a felület bevonásra késznek tekinthető.

  A munkadarabot közvetlenül a munka megkezdése előtt készítik el. Az egyik legfontosabb jellemzője a szag és az abszolút biztonság hiánya mind a mester, mind a bérlők számára. Az akrilok elkezdenek kis csepegtetni, az oldalaktól kezdve, a perem körül. A folyamat során a mester leereszkedik alsó és alsó szintre, amíg az anyag a fürdő alját fedezi. Ezután egy spatulával simítsa ki az eljárás során keletkező sagokat, és távolítsa el az akril felesleget a leeresztő nyíláson keresztül. Az akril teljes szárításának időtartama 24-36 óra, amely után egy szifont és egy keverőt szerelhetünk be a fürdőbe, és csatlakoztathatjuk a csatornarendszerhez.

  Az akril fürdő helyreállításának előnyei

  A fürdő folyadék akril helyreállítása olyan technológia, amely számos előnnyel jár, mint más módszerek:

  • Kevesebb, mint 36 óra alatt minden fürdés megjelenik egy új termék megjelenésén. Sem a teljes csere, sem a zománcfestés nem ad ilyen időmegtakarítást;
  • A folyékony akril bevonat sokkal olcsóbb, mint egy új fürdő. És ha úgy gondolja, hogy nemcsak fürdést, hanem új vízvezetéket kell vásárolnia, valamint javítania kell a falakat és a padlót, akkor a helyreállítás előnyei nyilvánvalóvá válnak.
  • Az ömlesztett akril vékony, de tartós réteget képez a fürdő felületén. Az anyag plaszticitása ellenáll a forgácsolásnak és repedésnek. A takarékosság élettartama legalább 15 év, megfelelő gondossággal.
  • A fényes megjelenésű akril felület teljesen csúszós, még nedvesedés után is. Ezáltal a bevonat biztonságos a gyermekek és az idősek számára.
  • Az akril nem igényel komplex ellátást vagy speciális tisztítószereket. A puha ruhával vagy szivaccsal a szokásos szappan könnyedén megtisztítja a felületet. Nagyon fontos, hogy az akril megakadályozza a mikroorganizmusok kialakulását, ami a fürdőt higiénikusvá teszi.

  Örülünk, hogy meglátogatjuk ügyfeleink között!

  az "Acryl-MSK" vállalat vezetője, Vladynlav Dobrynin

  Zománc kiválasztása a fürdőhely helyreállításához

  A fürdőkád helyreállítása érdekében zománcot használnak az öntöttvas fürdőkád működő és esztétikai funkciójának helyreállításához. Maga a helyreállítási eljárás magában foglalja a zománcot az erre a célra készített fürdőfelületre.

  Zománc a fürdőszoba helyreállításához

  Az öntöttvas fürdők maximális élettartama. Több tucat évig szolgálnak, kis kopáson át. Gyakorlatilag nem fél a sokkokatól, amelyek ellenállnak a legtöbb mechanikai sérülésnek, nem igényelnek komplex ellátást.

  A jó kopásállóságot a zománc védő rétege is megkülönbözteti, amelyet általában öntöttvas fürdővel borítanak. De még a megfelelő gondossággal, tíz év használat után is képes elveszíteni fogyasztói tulajdonságait. A fürdő zománc felső rétegének helyreállítása önmagában lehetséges.

  A fürdő helyreállítása előtt és után

  Néhány idő elteltével olyan hibák találhatók, mint amilyenek a fürdő zománcfelületén találhatók:

  • sárga árnyalat, ami egyre jobban megjelenik a fürdő működése során, ami nagymértékben károsítja az esztétikai tulajdonságait. Ezt a hatást a víz magas koncentrációban tartalmazó víztartalmának állandó kölcsönhatása okozza;
  • a zománcban megjelenő repedések és forgácsok, miután bármilyen súlyok esnek rá, valamint a hirtelen hőmérsékleti ingadozások. Ha egy bukott tárgy kicsi méretű, elég súlyos, akkor a zománcdarabok még az öntöttvasból is le tudnak repülni;
  • az öntöttvas fürdő számos tisztítása után a zománcburkolatot a durva sörtékkel ellátott kefékkel és háztartási vegyszerekkel, csiszolószemcsékkel a szennyeződések eltávolítása céljából.

  Előnyei és hátrányai ennek a fürdőgyógyulási módnak

  A fürdők felújítása a zománc segítségével alacsony anyagköltséggel, hatékonysággal és egyszerűséggel vonzza, és az alábbi előnyökkel jár az egyéb módszerekkel szemben:

  • nem szükséges szétszerelni a fürdőt, csöveket vagy csempeit, amelyek a zománcozáshoz közel vannak elhelyezve;
  • a modern ipar által gyártott zománcok olyan simán fekszenek, hogy a teljesen új fürdőszobával való különbség majdnem észrevehető;

  Zománc festékfestéshez a fürdőben

  A modern építési és javítási piac számos eszközzel van ellátva a fürdők felületének helyreállítására, amelyek olyan modern módszereket tartalmaznak, mint az akrilbélés vagy töltőfürdő felszerelése. A javítás a segítségükkel nem kevesebb, mint a fürdő megvásárlása. A szokásos zománcozás sok időt takarít meg a fürdő élettartamának meghosszabbításával, és visszatér az eredeti ragyogó fehérségéhez. A zománcokat alkotó anyagok megfelelnek a környezetbiztonság követelményeinek.

  Az akril bélés meglehetősen drága

  hiányosságokat

  1. A felület sárga lesz.
  2. Annak érdekében, hogy ne zavarja a zománcot, csak olyan nem agresszív háztartási vegyszerek tisztítására használható, amelyek nem tartalmaznak csiszolóanyagokat.

  A felújított fürdő különös gondot igényel.

  Munka közben viseljen arcmasszát és kesztyűt.

  Mi a zománc a fürdőhelyek helyreállításához?

  Most értékesítésre van egy tisztességes kiválasztása különböző eszközök visszaállítani a zománc fürdők. A javító szakemberek a következőkre összpontosítanak, amikor kiváló minőségű zománcot választanak az öntöttvas fürdő felületének javítására.

  A zománcozás módszerei különböznek az alkalmazott szerszámokban. A legegyenletesebb és legmagasabb minőségű felületet kefével készítik el. Hengerrel jó eredményeket is elérhet. Az aeroszol azonban csak a bevonat kis hibáinak elfedésére alkalmas. Ha ilyen zománcot nagy felületen próbál meg alkalmazni, a fürdő nem egyenletes árnyalatát kaphatja.

  Zománc fürdők és kerámia helyreállításához

  Fontos! Kívánatos, hogy az alapvető eszközzel ellátott készlet tartalmazza az összes szükséges kiegészítő elemet. A régi zománc új rétegének alkalmazása előtt tisztítani és előkészíteni kell. Ezért magának a zománcnak és a keményítőnek a mellett a készletben a reagenseket előzetes felület előkészítéssel kell ellátni.

  A keményítőt kétkomponensű zománnyal kell ellátni. Meg kell nézni a keményítő színét. Attól függ, hogy a zománc nem kívánatos színű lesz-e. Ennek a nemkívánatos pillanatnak a megakadályozása segíteni fogja a pasztákat, amelyek kiegészítik ezeket a készleteket. A zománc színének vizuális érzékelése közvetlenül attól függ, hogy milyen helyiségben van a kád be van helyezve. A nyerő árnyalat elérése érdekében jobb választani a hangot ugyanabban a szobában.

  Új fürdőszín lehet bármely

  A fürdők legnépszerűbb zománcai a következők:

  "Epoxin-51" és "Epoxin-51C" zománc

  "Epoxin-51 (51C)" a kétkomponensű zománcok osztályára utal. Gyártunk őket, de a német komponensek alapján. A keményítő a csomagolásban található. Az ilyen zománcozás után a fürdő fertőtlenítő tulajdonságokkal tisztítható.

  Az alapokból nyert zománc bevonat akár 9 évig is tarthat. Ehhez a zománcot egyenletes rétegekben kell alkalmazni, szigorúan a technológiai folyamatot követve. A sárga árnyalat megjelenését a különleges alkotóelemek figyelmeztetik, amelyek alkotják a kompozíciót. A színező paszta segítségével bővítheti a színes megoldások lehetőségeit a frissített fürdőre. A zománc és a keményítő keveréke megbízhatóan kisimítja a régi zománc kis szabálytalanságait, kitöltve repedéseket és forgácsokat.

  Kolera a zománc számára

  Tipp Az "Epoxin-51C" különbözik az "Epoxin-51" zománctól, amelyet a megkeményedés időtartamával rövidítenek meg. A fürdő felhordása után 24 óra múlva áll rendelkezésre.

  Az "Epoxin-51" zománc a hígításhoz és az egyszerű használathoz etil-alkohol és aceton (1: 1) oldattal hígítható. A hígítószer aránya nem haladhatja meg a teljes keverék térfogatának 10% -át.

  A fickóval ellentétben az "Epoxin-51C" nem hígítható, és ez hátránya. Önmagában elég vastag, ezért nehezen alkalmazható a felületre.

  Ha a fürdőkádat saját fürdőszobai zománcokkal használja, akkor figyelembe kell vennie a javítások sebességét. Egy óra múlva a zománc és a keményítő keveréke használhatatlanná válik. Ez a kémiai reakcióknak köszönhető, ami keményebbé válik. Ezért a zománcot a fürdő felületére egy órán belül kell felhordani.

  Ömlesztett zománcfürdő helyreállítása

  Zománc "Stakril Ekolor"

  A folyékony akril alapkomponens a zománc előállításában. Minden összetevője Németországból is származik. "Stakril Ekolor" különbözik az "Epoxin" -tól, mivel nem képes a repedések feltöltésére a régi zománcban. Használat előtt ajánlott minden felület szabálytalanságát gondosan kitölteni.

  A helyreállítási munkálatok során a "Stakril Ecolor" zománcot öntési módszerrel alkalmazzák. Az egységes réteg egy bizonyos képesség és készség jelenlétében kiderül majd.

  Fontos! A kétkomponensű "Stakril Ekolor" megoldás epoxigyantát tartalmaz. A keverék a keverés után 70 perccel megkötődik, így azt a lehető leggyorsabban kell alkalmazni.

  A javítások során védőeszközöket kell használni, mivel a folyékony keverék mérgező, és ha a bőrrel érintkezik, dermatitisz megjelenését idézi elő. És csak miután a végső megszilárdulás teljesen biztonságossá válik.

  A "Stakril" az Epoxin-51 termékek sorának folytatása. Ezért a fürdő felületének kezelése a zománc felhordása előtt hasonló módon történik. A "Stakril Ekolor" alapján a bevonat kívánt árnyalatához szükséges színező pasztákat az "Epoxin-51" készletből vettük fel.

  "Stakril Ekolor" zománc a fürdők restaurálásához

  Nemkívánatos a hígítószerek használata a Stakril zománc számára, mivel a kompozíció szerkezetét károsíthatja. Ennek eredményeképpen a javítási munka után észrevehető, hogy az így keletkező új zománcréteg vastagsága változik a fürdő felületén.

  Sötétítő paszta hozzáadásakor szigorúan figyelnie kell az adagot. A megengedett mennyiségű paszta meghaladja azt a tényt, hogy az árnyék egyenetlen lesz, és a zománc bevonat ereje nem lesz elegendő.

  Zománc "Reafleks-50"

  A Tikkurila gyártó terméke az egyik legdrágább a fürdők zománcainak szegmensében. A szakemberek értékelik a zománc minőségi jellemzőit.

  Az eszköz keményítővel van ellátva, ezért a kétkomponensű zománcok kategóriájába tartozik. Alapvetően tulajdonságai és alkalmazási módja, nem különbözik más hasonló márkák megoldásaitól.

  Kétkomponensű festék fürdőkhöz és medencékhez, fehér

  Az egyetlen negatív az, hogy a sürgősségi fürdő visszaállítása csak egy hét múlva lesz elérhető.

  A visszanyerési zománcfürdő szakaszai

  Lépésenkénti útmutatás a zománcozásra

  A fürdő helyreállítására vonatkozó eljárás semmi bonyolult. A látogatók kényelméért az utasítások táblázatos formában vannak.

  Akril zománc és szükséges eszközök a helyreállításhoz

  Táblázat. Hogyan helyreállítsuk a fürdő zománccal.

  DIY fürdő helyreállítása

  Bármelyik, még a legmegbízhatóbb és legmagasabb minőségű fürdõ is idõvel repedéssel és durvasággal borulhat, sárga vagy rozsdá válhat. Ennek elkerülése érdekében szinte lehetetlen - még a legpuha detergensek és a háztartási vegyi anyagok is elvékonyodnak és a felületi bevonat kopását okozzák. Ebben az esetben a fürdő tulajdonosának egy újabb edény megvásárlásával és telepítésével kell szembenéznie. Ez azonban meglehetősen drága megoldás, ami egyébként szükségessé teszi a helyiségek javítását. Ezért jobb helyreállítani a fürdőt - nem igényel nagy kiadásokat, és a munkát önállóan lehet elvégezni.

  DIY fürdő helyreállítása

  Három fő módszer van a régi vízvezeték kinézetének helyreállítására: új zománcburkolat alkalmazása, ömlesztett akril helyreállítása és speciális bélés alkalmazása. Jobb, ha konkrét módszert választunk, figyelembe véve a saját pénzügyi lehetőségeit, az anyagokat, amelyekből a tálat készítik, és annak állapotát is.

  A festés helyreállításának folyamata

  Ezenkívül meg kell jegyezni, hogy ennek a megoldásnak számos hátránya van, mivel az új bevonattal ellátott edénynek nem lesz olyan teljesítményjellemzője, mint az ipari körülmények között.

  1. A vízvezeték helyreállításához felhasznált anyagok, kevésbé tartósak és nem tartósak, így a felület pontosabb és puha kezelést igényel.
  2. Amikor fürdetni vagy helyreállítani a folyékony akril anyagot, a következő probléma léphet fel: a tál eredeti színe az új bevonaton át ragyog (különösen, ha a réteg túl vékony), árnyékát megváltoztatva.
  3. A fürdő színének felhasználásakor és tisztításakor vegyi anyagok hatására változhat.
  4. Az éles vagy terjedelmes tárgyak károsíthatják az új bevonatot, még akkor is, ha alacsony magasságból esnek, és a festékek (például a hajfestékek) elhagyhatatlan foltokat hagyhatnak.
  5. A dohányzók a fürdőszobában lemondanak a szokásairól, mivel a cigaretta rongyos égést hagy a felületen.

  A felújított vízvezeték azonban karbantartható, és tulajdonságai közvetlenül függenek az anyagok minőségétől és a munka pontosságától.

  A fürdő helyreállítása után

  Fotó fürdő helyreállt

  1. módszer. Új zománcozás alkalmazása

  A modern polimer készítmények növekvő népszerűsége ellenére a korszerű házakban és apartmanokban gyakran megtalálható az acél- és öntöttvas-zománc bevonat. A fém erős és megbízható anyag, de a zománcozott bevonat gyorsan elhasználódik. A zománcozott bevonat helyreállítása viszonylag egyszerű folyamat, amely nem igényel speciális ismereteket vagy készségeket.

  Azonban ez a módszer a fürdők megjelenésének helyreállítására egyik fő hátránya. A felszínen megjelenő repedések nagyon gyorsan fejlődnek, a zománc elkezd hámozni, a víz felhalmozódik alá, ami kellemetlen szagot, nedvességet és penészt jelent. Ezen túlmenően ez a módszer nem alkalmas olyan fürdőkhöz, amelyeknek számos kisebb hibája van - még a bevonás után is észrevehetőek.

  Hogyan válasszunk egy kompozíciót a zománc helyreállításához?

  Ahhoz, hogy az új bevonat erős legyen és megbízható legyen, a fürdők visszaállításához egy kompozíciót kell választania. Nincs sok lehetőség, így a megfelelő választáshoz meg kell ismernie a kompozíciók alapvető jellemzőit és tulajdonságait.

  Epoxin 51 és 51C

  Lépésenkénti útmutatás a fürdős zománc helyreállításához

  Első szakasz. A rendelkezésre álló eszközök és anyagok előkészítése

  A zománcozáshoz a következő eszközök szükségesek:

  • jó csiszolóanyag;
  • csiszolópapírral;
  • zsírtalanító (fehér szellem, nefrasz);

  Csiszoló fúró

  A fürdő helyreállításához használt zománcnak minden szükséges komponenssel együtt kell lennie. A bevonat kívánt színárnyalatához speciális festőpasztát (ha nem tilos a gyártó) vásárolhat. Ezenkívül nagyon fontos a száj és az orr védelme légzésvédővel, kesztyűs kézzel, és minden munkát csak jól szellőző vagy szellőző helyiségben szabad elvégezni.

  Második szakasz. Felkészülés a zománc bevonat alkalmazására

  Mielőtt elkezdené a zacskó zománcozását, alaposan tisztítsa meg a felületet, mivel ez határozza meg a bevonat minőségét és esztétikai megjelenését.

  A fürdő előkészítését ebben a sorrendben kell végrehajtani, anélkül, hogy egyetlen lépést eltennénk, ellenkező esetben a zománc gyorsan elalszik. A fürdő maximális tiszta, sima felülete garantálja, hogy az új bevonat tartós és megbízható.

  A harmadik szakasz. Zománc bevonat

  Kombinálja a zománc összes komponensét az utasítás szerint, jól keverje össze a kompozíciót. Ossza két részre - az alap és a bevonat számára. Az első réteget széles ecsettel kell felhordani - vékonynak kell lennie, de a lehető legegyszerűbbnek, különbségek nélkül. Jobb kezdeni a tányér széleitől, fokozatosan lefelé haladva. A kompozíciónak nagyon jól kenhetőnek kell lennie, hogy kitöltse az anyag összes pórusát. Az első réteg alkalmazása után 10-15 percig hagynia kell, de nem szabad várakoznia a teljes száradásra, különben a zománc porosodhat, és a munkát elrontják. Ezután alkalmazza a második réteget ugyanazzal a kefével, a löketek irányával - a középsőtől a szélekig. Hagyja a fürdőt további 15 percig, és megszüntesse a hibákat (még tapasztalt mesterek is), ugyanolyan módon használja a kefét. Ez a művelet elvégezhető, amíg a zománc túl viszkózus.

  Ecsetfürdő zománcozás

  Kényelmes egy hengerrel ellátott befejező réteget alkalmazni.

  Néha spray-tartályokat használnak a keverék alkalmazására, de a szakemberek azt javasolják, hogy elkerüljék ezt a módszert, mivel buborékok és csepegők jelenhetnek meg a felületen, ami miatt a zománc lehúzódik. Jobb kompresszort használni a permetező helyett - lehetővé teszi, hogy egyenletesen elosztsa a kompozíciót a fürdő falaira, és ugyanolyan vastagságú bevonatot hozzon létre.

  Fürdő zománc bevonat spray

  Jobb, ha nem használjuk a fürdőt egy hétig - csak annyi szükséges, hogy a zománc teljesen keményedjen. A szobahőmérsékletet 23 fokban kell tartani.

  Video - fürdő zománcozás helyreállítása

  2. módszer. Tömeges fürdő

  Ez a módszer a vízvezeték helyreállítása a következő: folyékony akril öntik a tálba, amely ezután megszilárdul, és új bevonatot képez. A fent leírt felület zománcozásához képest számos előnye van.

  1. Az akril sűrű és viszkózus anyag, melynek köszönhetően vastag, egyenletes rétegben esik fel a felületen, elrejtve a fürdő összes hibáját és szabálytalanságát.
  2. A készítmény nem hagy elakadást, csíkot és buborékot a felületen.
  3. A fürdő helyreállításához nincs szükség a csempe eltávolítására vagy a tálat szétszerelésére.
  4. Az eljárás kevesebb időt vesz igénybe, mint a zománcozás vagy a bélésmentesítés.
  5. Az akril filmeket hoz létre a felületen, amely visszataszítja a szennyeződéseket és a lerakódásokat.
  6. A keverék alkalmazása nem igényel speciális ismereteket és készségeket.
  7. A legtöbb anyag, amelyet a fürdőhelyek helyreállításához használnak, szinte semmilyen szag.

  Ezt a módszert az "ömlesztett fürdő" -nek hívták, a speciális alkalmazási mód miatt

  Ennek a helyreállítási eljárásnak az eredménye sima, fényes felület, amely tökéletesen megőrzi a hőt és nem veszi fel a szennyeződéseket. Mint a zománcfürdő esetében is, a munka megkezdése előtt meg kell fontolnia az anyagok kiválasztását. Fontos megjegyezni, hogy sem a gazdaság, sem egyéb cél érdekében sem használhatod a szokványos akril helyreállítását a fürdők számára, amelyet hardverraktárakban értékesítenek. Tulajdonságai szerint különbözik az egészségügyi akrilból, amelyet kifejezetten a vízvezeték helyreállításához használnak, így teljesen károsíthatja a fürdőt és károsíthatja az egészségét. A választás ebben az esetben üveg és folyékony ömlesztett akril között történik.

  Stakril vagy folyékony akril?

  Bath helyreállító készlet

  Ma már kétféle anyagot használnak a fürdőhelyek helyreállításához: stack és ömlesztett akril (az ilyen anyagok előállításának piacvezetője a Plastall, ezért a folyékony akril gyakran műanyagnak nevezik). Sok fogyasztó úgy véli, hogy nem különböznek egymástól, de valójában nem.

  A Stakril kb. 10 évvel ezelőtt megjelent a boltokban, és már sikerült jó számot adni magáról. Minden felületen jól illeszkedik, és olcsóbb, mint a plasztol, azonban a fürdők felújítása meglehetősen nehéz kezdőknek, mivel a kompozíció gyorsan elkapja. Sokkal könnyebb műanyaggal dolgozni, mert kevésbé szeszélyes a működésben, és nincs erős szaga. Ez az anyag még fagyasztás után is megőrzi tulajdonságait.

  A Plastall cég olyan fogyasztókat kínál, akik önállóan kívánják helyreállítani a fürdőt, számos anyagot.