Legfontosabb > Tervezés

A mennyezet befejeződése a fürdőszobában

Eddig az építési termékek piaca széles választékot kínál a munka befejezésére. Tehát, ha csak néhány évvel ezelőtt a mennyezet a fürdőszobában meglehetősen szabványos volt, és csak olyan módszerekre korlátozódott, mint a festés és tapétázás, akkor most a helyzet radikálisan megváltozott.

Annak ellenére is, hogy a fürdőszoba tulajdonságainak és minőségének kiemelésével különös figyelmet kell fordítani, mindenféle lehetőségek széles választéka egyszerűen elképesztő.

Milyen lehetőségek vannak a fürdőszobában a mennyezet mennyezetének befejezésére?

Tekintettel arra, hogy a fürdőszobát helyesen a helyiségnek tartják, ahol egy nap alatt többször is megváltozhat a levegő páratartalma és hőmérséklete, különös figyelmet kell fordítani a mennyezet befejezésére. Először is, az anyagot nem szabad deformálódni és elveszteni a fő tulajdonságait a gőz, a víz vagy a hőmérséklet különbség hatása alatt.

Ezenkívül a díszítés olyan módon történik, hogy a szoba vonzó és harmonikusan illeszkedjen a meglévő belső térbe.

Ma már többféleképpen lehet befejezni:

 • festékbevonás vagy fehérítés;
 • felületkezelő anyag használata, a matricával a felületen;
 • függesztett álmennyezet;
 • feszített mennyezetburkolat eszköze.

Mindegyik opciónak megvan a maga sajátossága, előnyei és hátrányai. Tekintsük őket részletesebben.

Szitálás vagy festék bevonat

A mennyezet befedése a fürdőszobában, ez a módszer a leginkább költséghatékony, de ugyanakkor rendkívül rövid életű. Tekintettel arra, hogy még a legmodernebb bevonatot is negatívan befolyásolja a magas páratartalom, nagyon gyakran frissíteni kell.

Meszelés esetén kétféle fehér használható: mész, valamint kréta alapján. De sajnos mindkét típus nagyon sebezhető, és ezért ajánlott előnyben részesíteni egy vízbázisú bevonatot.

Természetesen a jó minőségű festék drágább, mint a fehér, de az eredmény sokkal jobb lesz.

Ami az anyag kiválasztását illeti, a szakértők erősen javasolják, hogy megvásároljanak egy emulziót homlokzati munkához, mivel ez a leginkább ellenálló a nedvességgel, a gőzzel és a szélsőséges hőmérsékleti viszonyokkal.

A meszelés vagy a festés folyamata több fázist tartalmaz:

 • alapos felszíni előkészítés. A mennyezetet úgy kell előkészíteni, hogy a lehető legegyenletesebben és egyenletesebbé váljon, és távolítsa el az összes szennyeződést;
 • mint a régi bevonat eltávolításánál, csak akkor kell megtenni, ha elvesztette a vonzerejét, például sárga lett, vagy éppen elkezdett összeomlani. Ezenkívül, ha a pillanat alatt tervezett bevonat eltér a már felhasznált bevonatától, összetételétől és tulajdonságaitól, javasoljuk a régi festék vagy fehér eltávolítását is. Más esetekben nincs szükség a régi bevonat megszabadulására;
 • a régi bevonás eltávolítása után (ha szükséges), a mennyezetet speciális védőoldattal (alapozó) kell megszáradni és impregnálni. Megvédi a felületet a penész és gombák megjelenésétől;
 • a végső szakasz a festés (mazsolás). A festéket vagy a mészfestést bármelyik rendelkezésre álló módszerrel kell alkalmazni, szórópisztollyal és egyéb szerszámokkal. Annak érdekében, hogy egyenletesen feküdjön a felületen, és készen álljon a felületre, ajánlott több rétegben alkalmazni.

A felületkezelő anyag használata a ragasztással a felületre

Napjainkban a legfontosabb a ragasztás a következő anyagok felületén:

 • polisztirol csempe;
 • tapéta;
 • nedvességálló gipszkarton.

Ha a mennyezeten szabálytalanságok vannak, az anyag ragasztása előtt el kell távolítani őket, és a felszínnek a lehető legszintesebben kell lennie. A legjobb a gipszkeverék és a gitt. Ha a szabálytalanságok túl nyilvánvalóak, a felületet vakoljuk és szárítjuk.

Ezt követően szintező gittet alkalmaznak, amelyet szintén szárításnak vetettek alá, majd őröltek. Befejezi az illesztési folyamatot a befejező gitt alkalmazásával. Köszönetnyilvánításának köszönhetően a mennyezet olyan sima és sima lesz, amennyire csak lehetséges, ezért továbbhaladhat a befejező anyag matricájára.

Ragasztóként használhatja a befejező anyagok gyártóinak ajánlott kompozícióit és megoldásait, valamint a "folyékony körmöket".

Függesztett mennyezeti készülék

Ez a módszer egy vitathatatlan előnyt jelent - nincs szükség előzetes összehangolásra. Először is egy keretet egy horganyzott profilból állítanak össze, amely a befejező anyag alapjául szolgál. Egyes esetekben a horganyzott profil helyett faanyagot használnak, de a fürdőszoba magas páratartalma miatt ez a lehetőség nem a legjobb megoldás.

A keret összeszerelése előtt gondolj arra, hogy milyen felszerelést telepítenek. Például, ha beépített világítást szeretne telepíteni, akkor a mélységből kell kilépnie. A legtöbb esetben 10 és 15 cm között van.

Ha a keret készen áll, a következő anyagok egyike csatlakozik hozzá:

 • nedvességálló gipszkarton. Ma ez a lehetőség a legnépszerűbb, mivel vonzó költséggel rendelkezik, és képes bármilyen formát és formát létrehozni a mennyezeten. Lehetőség van arra is, hogy a mennyezet felépítését több szinten is elvégezzék. Az egyetlen dolog, amit figyelembe kell venni, a befejeződés, vagyis a gittelés és festés;
 • műanyag díszítő panelek. Ez a lehetőség a legtartósabb, és nem igényel további befejeződést. Ezenkívül a telepítési folyamat nagyon egyszerű, és kézzel is elvégezhető, szakemberek bevonása nélkül;
 • alumínium lécek használata. Ez a módszer a legdrágább, de ugyanakkor a maximális tartósság jellemzi.

Stretch mennyezeti készülék

A fürdőszoba burkolatának befejezése PVC anyagból vagy más poliészter alapú anyagokból meglehetősen drága. Azonban a befejeződés magas költségeit teljesen ellensúlyozza a különböző lehetőségek, a vonzerő és a hosszú élettartam.

Ezenkívül bármilyen textúrát követhetsz, legyen az fa, valódi bőr, nubuk, tükör vagy bármi más. A tagadhatatlan előny az, hogy a vászon nem veszíti el vonzerejét az idő múlásával, és nem fél a túlzott nedvességtől. Példák arra, hogyan lehet befejezni a fürdőszobai mennyezeti fotót az alábbiakban leírt módon.

Milyen anyagot használnak a befejezéshez?

Mielőtt megvásárolná ezt a vagy az anyagot, figyelmet kell fordítania a következő tényezőkre, amelyek segítenek meghatározni a fürdőszoba mennyezetének csökkentését:

 • a helyiség mérete és a mennyezet magassága;
 • meglévő belső tér;
 • az anyag tulajdonságait és jellemzőit. Hogyan reagál a páratartalomra, a hőmérséklet csökkenésre és egyéb tényezőkre?
 • bérlői preferenciák;
 • befejező munkák teljes költségvetése.

A legtöbb esetben a fő összetevő a pénzügyi oldal. De ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy a legtöbb költségvetési lehetőség, leggyakrabban, a legrövidebbek. Ezért a szakértők határozottan javasolják, hogy ragaszkodjanak az optimális ár és minőség közötti kombinációhoz.

A modern gyakorlat szerint ma a legnépszerűbb megoldás a műanyagból készült dekoratív panelek használata. Először is, hosszú élettartam jellemzi őket, és könnyen karbantartható. Tehát tisztításukhoz bármilyen mosószert használhat. Ráadásul, ha idővel a műanyag elveszítette vonzerejét, vagy ellenállhatatlan vágy keletkezett, hogy kicsit megváltoztassa a belső térben, elegendő csak a panelek festésére.

Ha nincs különösebb korlátozás a költségvetésre, akkor a legjobb megoldás a mennyezet lefedése az alumínium lécekkel vagy a feszített mennyezet beillesztése.

következtetés

Melyik választási lehetőség? Érdemes megjegyezni, hogy a felfüggesztett mennyezet számos tagadhatatlan előnye.

Először is az igazítás szükségességének hiányáról, valamint a különböző színekről, árnyalatokról és textúrákról van szó. De a legfontosabb dolog az, hogy a kikészítés során használt vászon nagyon erős és rugalmas.

Még ha egy kis áradás is előfordul a szomszédok hibájából a felsőbb szintről, akkor a vászon vízzel megakadályozza a bútorok és faldíszek károsodását.

A mennyezet befedése a fürdőszobában: lehetőségek és módok

A fürdőszoba mennyezetének kitöltése nagyon fontos szerepet játszik, ezért a javítás során érdemes felelősségteljesen választani a befejező anyagokat. Ebben a szobában nemcsak a kemény napi munka után fáradtságot enyhít, hanem a reggeli zuhanyzást, vagy a fogmosást és fogmosást is megkapja.

A mennyezeti díszítést falborítással kell kombinálni. Ez kétségtelenül kulcs a sikerhez és a jó hangulathoz. Igen, a kiegészítők is fontos szerepet játszanak, de pozitív háttérrel kell rendelkezniük, és ez a padló, a falak és mindenekelőtt a mennyezet befejeződése.

Ön megkérdezi - miért van a mennyezet? A válasz sugallja magát. Ha egy sötét és elhanyagolt mennyezettel rendelkező, korlátozott helyiségbe lépsz, akkor bármelyik pszichéjén azonnal kellemetlen nyomást gyakorol. Ki akarom nyomni a helyet és mély lélegezni.

A kisméretű szobák problémája a könnyű és terjedelmes mennyezetet oldja meg. A felhasznált anyagok köre és a fürdőszobai mennyezetek befejezésének módszerei jelentősek, de érdemes megemlíteni a legnépszerűbb és megfizethető lehetőségeket.

A fürdőszobai mennyezet burkolatának módszerei

A legnépszerűbb anyagok a fürdőszobai mennyezet befejezésére a felsorolásban találhatók:

 • PVC Stretch Ceiling
 • PVC műanyag panelek
 • Alumínium rácsos mennyezetek
 • Habos mennyezeti panelek
 • Tükrözött, Armstrong rendszerek

A fent említett mennyezeti felületek mindegyike kétségtelenül esztétikailag gyönyörű és működőképes, de bármelyikük kiválasztásához előzetes elemzésre és tervezésre van szükség.

Fontos megismerni! Bármely anyag, mint a mennyezet mennyezetének lecsökkentése a fürdőszobában, az ebben a cikkben szereplő példákhoz nem tartozik nedvesség, és a magas páratartalmú helyiségek mennyezeténél ajánlott.

Stretch trim

Az anyag, amelyből a szövet készült, egy poli (vinil-klorid) film vagy PVC. Gyakorlatilag nem esik nedvességnek és fűtött állapotban, úgy viselkedik, mint a gumi (minden irányban megnyújtva).

Egy speciális profillal, amelyet harpoonak neveznek, hegesztett egy téglalap alakú penge paradicsoma. A fürdő falához történő rögzítéséhez speciális alumínium vagy műanyag profilot használnak. Két szárnya van a belső harccal a harpoon horoghoz. A kendő és a baguette dokkolásának elve pontosan megismétli a bálnavadász harp horogját.

Harpoon profil vagy baguette a feszített mennyezet vízszintes szintjének előjelzése után a falhoz van rögzítve. A rögzítést tűcsúcsok és kalapácsfúró vagy perforátor készítik. A 6 mm átmérőjű fúró a beton átmérőjével (SDS).

A jelöléshez ajánlott lézeres szintet és festékfestéket használni.

Annak érdekében, hogy a PVC burkolatot lehúzzuk, a fürdőben a környező levegőt +60 ° C hőmérsékletre kell felmelegíteni. Ehhez hő propánpisztolyt használnak. A harpunálat egy bagettbe való töltéséhez használjon keskeny spatulát.

A süllyesztett lámpatestek burkolatai előre fel vannak szerelve a meglévő mennyezetre, miután ragasztották őket egy termikus gyűrűre, és befejezték a világítóeszközök beszerelését. A PVC szalagfüggöny csodálatos képeket hordoz magában a fürdőben.

Műanyag burkolat

A mennyezet a műanyag panelek, sokkal olcsóbb, mint egy szakaszon. Mint minden felfüggesztett mennyezethez, a műanyag panelek kiváló felszerelési tulajdonságokkal is rendelkeznek. Bent vannak üregesek, de vannak partícióik, amelyek jelentősen növelik erejüket.

A panel eleje offset nyomtatással használható. Ez lehet egy nemes kő vagy egy drága fa mintája. Mennyezeti műanyag paneleket helyeznek el az elkészített keretre.

Fontos megjegyezni! Javasoljuk, hogy horganyzott fémprofilot használjon gipszkarton álmennyezetekhez a fürdőszoba keretének kialakításához.

A panelek lehetnek varratok vagy varratok. Az első utánozza a textúra a fából készült falburkolat vagy ház. Az utóbbi, éppen ellenkezőleg, csatlakozáskor szinte észrevétlen varratot ad - ezáltal a nevüket "zökkenőmentes panelek".

A világítótestek, beleértve a beágyazott készülékeket, könnyen felszerelhetők műanyag paneleken. Süllyesztett spotlámpák beépítése esetén a mennyezetszintet 12 cm-rel csökkenteni kell.

Alumíniumlemezes panelek befejeződése

Az anyag, amelyből a csuklós mennyezet készül, alumínium. A tetején egy különleges védő réteg festék és lakk. A víz nem szörnyű hozzá, és egyszerű felfüggesztett szerkezetnek köszönhetően könnyen telepíthető.

A függesztett álmennyezet keret a falvezető profilból és a tartószárakból áll. A különleges felfüggesztésekre vonatkozó meglévő mennyezetre felfüggesztik őket. A hüvelyben vannak hézagok a burkolatukban, amelybe az alumínium mennyezeti panelek beakadnak a helyükre.

A panelek közötti intervallumokban dekoratív keskeny profilt helyezhet el. Ez exkluzív megjelenést biztosít, és bezárja a meglévő mennyezet és annak hibáinak megjelenését.

Homlokzati habpanelek

A fürdőszobai mennyezet legegyszerűbb és legolcsóbb módja a nedvességálló anyagnak a hablapok ragasztására. Az ilyen anyag gyakorlatilag nem érzékeny a nedvességre. A telepítés elvégzéséhez elegendő a meglévő mennyezet ragasztandó felületének felkészítése.

A mennyezet befedése a fürdőszobában kezdődik egy gitt és alapozó. Az alapozó a ragasztó és a betonfödémlemez legjobb ragasztását biztosítja. A hablemezeket és a mennyezetet nedvességálló ragasztóval maszatják meg, és 1-2 percig tartják őket szorosan az alapra. A vágás méretét szabályos késsel lehet elvégezni. Miután a hablemezeket a mennyezet kerületére szerelik fel, az ugyanazon hab álmennyezetét ragasztják.

Armstrong tükrözött mennyezet a fürdőszobában

Annak érdekében, hogy vizuálisan bővítse ki a kis fürdőszobát, alkalmazza a mennyezeti díszítést ARMSTRONG fürdőszobai tükörre. Ő egy fémkeret, tükrös mennyezeti lemezekkel. Általában védőfóliával van bevonva, amely megakadályozza a töredékek szétszóródását véletlen sérülés esetén.

Az ilyen mennyezet felfüggesztő vázszerkezete a profiljaikból áll, amelyek 600 x 600 mm-es cellákat képeznek. Tükrözõ paneleket vagy váltakozó tükröket és tányérokat helyeznek el. Berendezések telepítéséhez 600 x 600 mm-es üvegvágó vagy raszteres világítóeszközöket használhat. Csak a keretprofilokra esnek. Miután elolvasta ezt a cikket, megtudta, mit és hogyan vágja le a mennyezetet a fürdőszobában.

Melyik mennyezet a fürdőszobában lenne jobb

Tartalom:

Kezdjük a tippekkel

Ha úgy döntünk, hogy a nappali helyiségekből készült anyagokat csak esztétikai preferenciákkal irányítjuk, a fürdőszobában a szépséget és a praktikumot össze kell kapcsolni. A magas páratartalmú helyiségnek kompetens megközelítésre van szüksége, különben a megismételt javítások és vészhelyzetek nem kerülhetők el. Ma arról fogunk beszélni, hogy milyen mennyezetre van szükség a fürdőszobában, hogy stílusos, funkcionális, tartós és nem terhes legyen a családi költségvetéshez.

A választás során vegye figyelembe az alábbiakat:

 • Az anyag tartóssága nedves környezetben. A mennyezeten a kondenzátum összegyűlik, nyomokat hagyva, elpusztítja a bevonatot és a penész megjelenését okozza.
 • Javasoljuk, hogy az áradásról felülről lehetőség legyen. Csak a feszültségű PVC anyag teljes védelmet nyújt az ilyen kellemetlenségek ellen. Más típusú bevonatok nem képesek hatékonyan ellensúlyozni a rájuk eső áramlást.
 • Ha a baleset hirtelen bekövetkezett, akkor fontos, hogy a mennyezet teljesen felépüljön. A felfüggesztett szerkezeteket könnyen le kell szerelni, és szárítás után vissza kell szerelni. Részben szét kell őket szedni a penész megakadályozására vagy a beépített lámpa javítására.
 • Nagyon fontos az anyag higiéniája. A fürdőszobában lévő mennyezeti lehetőségeken keresztül külön figyelmet kell fordítani erre a mutatóra. A bevonatnak környezetbarátnak kell lennie, nem szabad mérgező füstöket kibocsátania, és könnyen tisztítható a szennyezettségtől.
 • Megfelel a belső stílusának. Például gyakorlatilag bármelyik befejező anyag alkalmas a modernre. De a klasszikus, a Provence vagy az Art Deco inkább "szeszélyes" ebben a tekintetben: a műanyag vagy az alumínium paneleket el kell hagyni, és a stretch vásznakat nagyon szelektíven kell használni.

Lehetőségek a fürdőszobában a mennyezet befejezésére

A legnépszerűbb anyagokat és technológiákat soroljuk fel:

 • vízemulziós festék
 • hab cserép
 • alumíniumlemez vagy kazettás kivitel
 • PVC panelek
 • csempe és mozaik panelek
 • stretch mennyezetek
 • nedvességálló gipszkarton
 • természetes fa
 • üveglapok

Festett mennyezet - a leginkább költségvetési lehetőség, és ezért szükség van a gyakori frissítésekre.

A rack, panel, csempe és feszített bevonatok árának és minőségének jó aránya megtalálható. Nehéz megmondani, melyik jobb, sok attól függ, hogy egy adott szoba kialakítása milyen.

Gipszkarton - az anyag nem teljesen alkalmas a fürdőszobában, csak tágas szobákban használható, jó szellőzéssel. De lehetővé teszi számodra, hogy komplex alakú felfüggesztett mennyezeteket hozzon létre, beleértve az íves és többszintű álmennyezeteket. Az ilyen tervezési döntések drágák lesznek, de az eredmény megéri. A gipszkarton szerkezeteket leginkább a vidéki házakban használják, ahol nincs veszély, hogy elárasztják a szomszédokat.

A fürdő tükör mennyezet rendkívüli és lenyűgöző. Ez a fajta és még mindig ólomüveg tekinthető a legdrágább és kizárólagos.

A fürdőszobában a mennyezet befejező változatai a továbbiakban:

Fürdőszoba mennyezet: válassza ki, melyik jobb

Egészen a közelmúltig senki nem tudta elképzelni, hogy bármit is lehetne tenni a mennyezeten, kivéve a fehéredést. Festett, nyújtható, felfüggesztett, tükör, üveg és színes üveg. Most a legfontosabb dolog kiválasztani a mennyezetet a fürdőszobában.

Hogyan válasszunk anyagot a befejezéshez?

A fürdőszobában történő javítás meglehetősen zavaró és drága esemény, és ennek végrehajtását szakszerűen kell megközelíteni. A kiválasztott anyagot meg kell különböztetni a gyakorlatiasság, a tartósság és a jó esztétikai tulajdonságokkal, és a telepítést a szabályok és a technológia szerint kell elvégezni.

Kombinációja

Amikor a fürdőszoba mennyezetére anyagot választanak, akkor érdemes kezdeni nem csak a funkcionalitásától vagy az ízlésektől, hanem a helyiség faldíszítésétől is. Például a falakon és a mennyezeten levő műanyag panelek kissé kínosnak tűnnek.

Mennyezeti szín

A modern anyagok és technológiák lehetővé teszik, hogy elfelejtsék a monotónia és a mennyezet és falak észlelését a fürdőszobában szinte bármilyen színsémában, mint ahogyan a tervezők gyakran visszaélnek, elfelejtve az egyszerű szabályokat.

 • Minél alacsonyabb a szoba, annál sötétebbnek kell lennie a padlónak és annál világosabbnak kell lennie a mennyezetnek. Ez nem azt jelenti, hogy fehérnek, világos árnyalatnak kell lennie bármilyen színben;
 • A fürdőszobák napfényének hiánya meleg árnyalatokkal kompenzálható;
 • Gyakran a falak felületkezelő anyagának legkönnyebb árnyalata határozza meg a mennyezet színét, ha nem a 3 méternél nagyobb falú falakról beszélünk;
 • Ha úgy dönt, hogyan vágja le a mennyezetet a fürdőszobában, akkor ne csak az anyag előnyeit, hanem hátrányait is vegye figyelembe.

A mennyezet mennyezetének festése a fürdőszobában

Egyszerű és viszonylag olcsó kivitel. A festett mennyezet praktikussága és tartóssága a munka anyagától és minőségétől függ. A szándékosan magas páratartalmú helyiségekben gyakori a vízbázisú vízálló festékek használata. Ezek olyan polimerek szuszpenziói, amelyek speciális adalékanyagokat tartalmaznak, nem toxikusak, gyorsan száradnak, ellenállnak a hántolásnak és repedésnek. A festékfesték bármilyen árnyékban lehet. A gombák és baktériumok kifejlődésének megakadályozására antibakteriális, fungicid hatású vegyületeket alkalmaznak.

A nedvességálló vízbázisú festék, amely a fürdőszobában mennyezetet képes festeni, többféle típusú.

Akril. Az akril gyanták a festék tartósságát és rugalmasságát biztosítják. A festett felületet tiszta vízzel lehet mosni. A bevonati hibákat 1 mm mélységig maszkolja.

Silicon. Szilikon emulzió alapú univerzális színezőanyag. A nedvesség ellenállása mellett jó páraáteresztő képességű és ideális a nedves helyiségekben. 2 mm mélységig bevonási hibákat maszkol.

Mineral. A sisak alapja lehet mész vagy cement. Nagy vízhiány ellenáll, de rövid élettartam jellemzi.

Fontos! Zománcok, olaj- és vízemulziós szilikát festékek nem alkalmasak a fürdőszobában lévő mennyezetek festésére.

 • hatékonyság;
 • A kikészítés nem csökkenti a szoba magasságát;
 • A színkombinációk használata lehetővé teszi, hogy érdekes ötleteket testesítsen meg;
 • Festeni tudsz;
 • A működési idő 5-10 év
 • További munkára lesz szükség a festett felület elkészítéséhez;
 • A nem megfelelő keverékek használata befolyásolja a felület minőségét;

Stretch mennyezetek

A fürdőszobában elnyúló mennyezetek méltán szerezte meg népszerűségét, köszönhetően a külső vonzerőnek és megbízhatóságnak. A kialakítás poliészter szövet, amelyet profilok vagy poli (vinil-klorid) alapú szövetek között rögzítenek.

A telepítés csak néhány órát vesz igénybe, és nem igényel vízvezeték vagy bútor eltávolítását a fürdőszobából, nem okoz zajot és porot. Stretch modern mennyezet a fürdőszobában, képes tartani a vizet, és nem csak megmentette a lakást az áradásoktól és az előre nem látható javításoktól.
Az anyag kiválasztásánál jobb, ha előnyben részesítjük a matt felületeket. Mivel a fényes hajlamos a fényszóródásra, egy kis helyiség homályos és barátságtalan. Ha a színválasztékról beszélünk, akkor a pasztell árnyalatokat a hálószobába kell hagyni, de itt érdemes fényes, telített színeket használni, amelyek a falakkal és a padlóval együtt lesznek. A gyártók bármilyen színárnyalatot és textúrát képesek nyomtatni a fotónyomtatás lehetőségével.

A feszített mennyezetek fő előnyei.

 • Könnyen tolerálhatja a hőmérséklet változásait;
 • Ne veszítse el tulajdonságait magas páratartalom esetén;
 • Ne járuljon hozzá a fekete penész és penész kialakulásához;
 • biztonságosnak
 • Gyönyörű, tökéletesen sík felületet alkot;
 • Sok évig változatlan marad;
 • Élettartam 15 évig.
 • Magas költségek;
 • Az önellátás lehetetlensége speciális képességek nélkül;
 • A poli (vinil-klorid) -on alapuló nyújtható mennyezeteket nem szabad fűtetlen fürdőszobába telepíteni.

Hamis mennyezet. Típusok és jellemzők

A felhasznált anyagoktól függetlenül a függesztett mennyezetek szerelési technikája egy elv szerint történik. Fémből vagy fából készült vázból koptatják a befejező anyagot. A keret közvetlenül a betonpohárra szerelhető fel, majd a fürdőszoba felfüggesztett mennyezetéről beszél. Ha a mennyezetet a megfelelő magasságú vezetők segítségével leeresztik, akkor a szerkezetet felfüggesztik. Gipszkarton, műanyag, alumínium, fa vagy üveg (tükrözött mennyezetek) felhasználásával.

Az előny, és ezzel egyidejűleg hátránya az ilyen felületnek a mennyezet előtti tér. Egyrészt lehetõség van a kommunikáció elrejtésére, de másrészrõl a fal magasságát is megteheti.

Gipszkarton mennyezet a fürdőszobában

Az egyik legnépszerűbb lehetőség a fürdőszobában gipszkarton kivitelben. Csak nedvességálló anyagot használjon, amely további előkészítés után (paraffin-kompozícióval, gitttel, injektálással, primerrel történő impregnálás) festhető. A gipszkarton lehetővé teszi, hogy bármilyen figurázott mintát hozzon létre, amelyre csak a fal magassága és a tervező képzelőereje lehet.

Fa berendezés a fürdőszobában

Annak ellenére, hogy számos modern és gyakorlatias kivitelezésre van szükség, a fa nemcsak nem veszítette el népszerűségét, hanem a drága és luxuses díszítések állapotába is került. A professzionális keverékek, impregnálás és alapozók használata lehetővé teszi az anyag használatát magas páratartalmú körülmények között is.
A fa szerkezetek telepítése a jó vízszigetelés jelenlétét jelenti.
Ahogy a keret bõre használja:

 • furnérozott tábla;
 • fa lépcsőlap;
 • speciális mennyezeti panelek;
 • ritkán fa parketta.

A fafajok közül fenyő, tölgy, vörösfenyő vagy cédrus. Ha az egész terem természetes anyagból készült, akkor egy fából készült fürdő telepítésére gondolhat. A díszítés és a vízvezeték anyagok egysége nagyon látványosnak tűnik.

 • költség;
 • A védőbevonat rendszeres helyreállítására lesz szükség;
 • Különleges gondozási követelmények.

Alumínium mennyezet a fürdőszobában

A legnépszerűbb az utóbbi időben az alumínium mennyezet a fürdőszobában. Az alkalmazott elemektől függően kétféle lehet:

A tervezés tervezésénél fontos figyelembe venni, hogy a fürdőben lévő függesztett vasúti vagy kazettás mennyezetek befolyásolhatják a geometria észlelését a teremben, vizuálisan megnövelhetik, vagy fordítva, szűkíthetik azt.

Az alumínium lécek három típusból állnak.

 • Nyílt. A telepítés eredményeképpen az egyedi csíkok között egy 1,5 cm széles széles rés marad, amelyet dekoratív profil borít;
 • Lezárva. Amikor a lécek közel vannak egymáshoz;
 • Reiki betétekkel. Ez a kialakítás hasonlít a mennyezet felszerelésére, mint nyílt szalagokkal, a különbség az, hogy a panelek közötti intervallumokban speciális alumínium csíkok vannak. Ebben a formában a mennyezet szinte tökéletesen simák.

Rack mennyezet a modern fürdőszobában az egyik legmegfelelőbb és megfizethető lehetőség.

Az alumínium kazetták négyszögletes vagy négyzetes panelek. Perforálhatóak vagy szilárdak. A felület textúrája és színe különbözik.
Az alumínium kazetták mennyezetének befejezése kétféle módon történhet.

 • Kültéri. A keret külön profilból van összeállítva, amelyek úgy lettek felszerelve, hogy minden egyes cellának legyen saját rekeszje;
 • Lezárva. A paneleket a profilhoz speciális klipek segítségével rögzítik, szorosan egymás mellett, és folyamatos felületet alkotnak. Ez az opció csak nagy területeken néz ki gyönyörűnek.

Anyagi előnyök

 • A gyülekezés nem igényel speciális készségeket;
 • Az alumíniumot egy különleges védőfóliával borítják, amely lefedi az anyagot a nedvességtől és megelőzi a baktériumok és gombák kifejlődését;
 • A különböző formák és színek lehetővé teszik, hogy egyedi tervezési ötleteket hajtson végre;
 • Élettartam 15 év alatt.

hiányosságokat

A helyes szereléssel és minőségi anyaggal történő befejeződésnek nincsenek jelentős hátrányai.

Műanyag fürdőszobai mennyezet

A panelek fából vagy fém ládákból állnak. A bevonat praktikussága és tartóssága meghatározza a használt műanyag minőségét.
Ha a fürdőszobában elhelyezett mennyezeteket úgy tervezik, hogy műanyag panelekből készülnek, akkor figyelembe kell venniük, hogy az anyag elég törékeny, és még könnyű fújások esetén is előfordulhat, hogy a burkolatok és repedések megjelenése után nem javítható. Az építőipari piac széles választékát kínálja különböző méretű, színű és textúrájú panelekhez. A falhoz képest a mennyezet sokkal könnyebb és vékonyabb.

A megfelelő szerelési anyag számos előnnyel jár.

 • Kedvező arány: ár-minőség;
 • Könnyen tisztítható, nem fél a tisztító termékektől;
 • Szükség esetén a panelek felszerelése ismét elvégezhető;
 • Az anyag ellenáll a hőmérsékletnek és nedvességnek;
 • A műanyag panelek fürdőszobájában lévő mennyezet kézzel készíthető, speciális készségek nélkül;
 • A működés időtartama legfeljebb 15 év.
 • Költségvetési megjelenés;
 • Idővel hiányosak lehetnek a csapágyasztal között;
 • Nincs lehetőség többszintű struktúrák létrehozására vagy más anyagokkal való összekapcsolásra;
 • Látható varratok a panelek között.

Tükrös mennyezet

Tükrös álmennyezetek a fürdőszobában - stílusos és eredeti megoldás, különösen a kis szobák számára. Fényvisszaverő tulajdonságaik képesek elrejteni az összes felszíni szabálytalanságot, vizuálisan növelni a megvilágítás térét és fokát.
A tükörelemek típusonként, színükön és formájukban különböznek egymástól.

 • Fogaskerék. Keskeny tükrös csíkok, rögzítik a keret nyitott vezetőit. Engedje meg a ragasztást közvetlenül a mennyezeten, ha teljesen sima. Gyakran használják az alumínium lécek közötti rést;
 • Glass. Nem ajánlott üvegtükröt használni a fürdőszobában. Nagyon nehézek és törékenyek, ezért nem biztonságosak. De gyakran cserélik őket plexiüvegre, speciális fényvisszaverő bevonattal;
 • Tükörlemezek polisztirolból. Ez a fajta anyag tekercsben készül. A vászon elülső oldalát fényvisszaverő tulajdonságok jellemzik. Érdemes figyelembe venni, hogy nem minden lemez alkalmas nedves helyiségekbe. Ezenkívül nem használható halogén lámpák rögzítésének helyén, ha a fűtött mennyezetek elolvadhatnak;
 • Stretch. A speciális ezüstfóliával rendelkező vászon alacsony százalékos visszaverődéssel rendelkezik, és nem ajánlott egységes, folyamatos bevonatként használni. Csak a kiemelkedő elemek vagy kontúr részleges díszítésére használható.

A mennyezet díszítése során a tükrök használata számos befejező anyagot kombinálhat, így a legváratlanabb kompozíciókat hozhatja létre. A mennyezethez nagyszerűen üvegfal lesz.
Költségvetési lehetőség azok számára, akik tükrözik a mennyezetüket fürdőszobájukban, külön díj nélkül - öntapadó film. Igaz, és a tükör csak távolról hasonlít.

A tükörbevonat előnyei.

 • Egyenetlen mennyezet maszkolása;
 • Könnyű gondozás;
 • A megvilágítás és a terület látótávolságának növelése;
 • Gyönyörű megjelenés.
 • ár;
 • A tükörfelület könnyen szennyezett és gondos gondosságot igényel;
 • Üveg esetében fontos figyelembe venni nagy súlyát és megbízható keretet biztosítani.

Annak érdekében, hogy végül válaszoljon arra a kérdésre, hogy melyik mennyezet jobb a fürdőszobában, meg kell becsülnie a költségvetését, ki kell választania a legmegfelelőbb opciókat, és meg kell néznie, hogyan kerülnek végrehajtásra a kész kivitelben a fotó az interneten.

A fürdőszobai mennyezet befejezéséhez szükséges anyagok kiválasztásának szabályai

Sokan félnek, hogy vegyék fel a mennyezet javítását a fürdőszobában, mert az építőanyagok széles választéka miatt, amelyek tulajdonságairól szinte semmit sem tudnak. Leggyakrabban az üzletnek hinnie kell az értékesítési tanácsadóknak, de csak azokkal a termékekkel foglalkozik, amelyek a legkedvezőbbek számukra. Valaki, aki a mennyezet opcióit választja, a barátok és ismerősök tapasztalataira támaszkodik, de fennáll annak a veszélye, hogy az anyag nem alkalmas egy adott helyiségre. Ezért érdemes időt szánni arra, hogy feltárja a lehetséges mennyezeti felület tulajdonságait a fürdőszobában.

Mennyezeti fürdőszoba alkalmas

A jó fürdőszoba mennyezetének meg kell felelnie a következő követelményeknek:

Ne féljen a magas páratartalomtól. Fürdés, mosás, tisztítás - mindez hozzájárul a nedvesség kialakulásához a szobánál, és még a legtechnológiai lélegeztetés sem tudja teljesen menteni a helyiséget a vízgőzből. Ezért, mielőtt befejezi a mennyezetet, meg kell győződnie arról, hogy az anyag megfelelően nedvességálló, és nem borítja a penész.

A fürdőszobában lévő mennyezetet könnyen tisztítani kell a lehetséges szennyeződésektől. Kevesen sikerül teljes tisztítást végezni ebben a teremben: a helyet nem csak a mérő, hanem a különböző polcok is tárolják, ahol háztartási vegyi anyagokat és higiéniai termékeket tárolnak, egy mosógéppel (a legtöbb lakossal) és természetesen maga a fürdőszobában. Rendetlen és traumás, hogy felmászik a berendezésre vagy a zománcozott élekre, ezért előbb gondoskodni kell arról, hogy a felület nem igényel komplikált gondosságot.

Esztétikusan kell társítani a szoba megjelenésével. Ahhoz, hogy a mennyezetet a fürdőszobában szükséged legyen a meglévő eredeti belső tér alapján. Ha figyelmen kívül hagyja ezt a követelményt, a kontraszt határozottan szembetűnő.

Az anyagnak környezetbarátnak kell lennie, és nem szabad káros füstöket kibocsátania a levegőbe. A felújított mennyezetnek nem szabad kellemetlen szagot adni, beleértve a hőmérséklet emelkedését és a levegő páratartalmának százalékos arányát.

A helyiség kis méretei megnehezítik a munkát, ezért a mennyezet javítását a fürdőszobában a saját kezével kell elvégezni a célból, ami könnyen felszerelhető. Érdemes előre megjósolni a jövőben a fényforrások felkínálásának szükségességét, és az anyag nem zavarhatja meg ezt.

Megfelelő költség. A pénzügy ritkán van olyan emberben, aki túl van, mert az árakat kell navigálnia, és nem kell túlfizetnie semmiért.

Úgy tűnik, hogy minden nyilvánvaló, de emlékszem, hogy a minimális követelmények nem zavarják.

Mi nemkívánatos a mennyezet díszítésére a fürdőszobában?

Vannak olyan anyagok, amelyek egyik okból sem alkalmasak a fürdőszobákra. Rövid élettartamúak és csak elrontják a meglévő javításokat. Íme egy olyan anyagok listája, amelyek nem alkalmasak a dekorációra:

 1. A mészfehérítés egy elavult mennyezeti kialakítás a fürdőszobában. A modern változatokhoz képest homályos és unalmasnak tűnik. Ezenkívül jobb, ha a meszesedést a közepes nedvességtartalmú helyiségekben használják, mert nem tolerálja a nedvességet. És ahhoz, hogy a mész vonzó megjelenést megőrizzen, rendszeres időközönként új rétegeket kell alkalmazni, és ez nagyon unalmas.
 2. A krétafestés nem alkalmas a fürdőszoba mennyezetére ugyanazon okok miatt, mint a mész. Ezenkívül kiváló hatóanyag a gomba terjedésének a felületén.
 3. A fürdőszobában lévő mennyezetek nem fogadnak zománcot vagy olajfestéket. A víz hatása hátrányosan befolyásolhatja még a legmagasabb minőségű kompozíciókat is, repedezhet, homályosodhat és összeomolhat.
 4. Papír tapéta - nem a legjobb megoldás a helyiség tetejének javítására, mert magas páratartalom miatt duzzad, vagy akár teljesen felborul. Jobb figyelmet fordítani más típusú tapétákra.
 5. Mielőtt befejezi a mennyezet gipszkarton a fürdőszobában, javasoljuk, hogy ellenőrizze, hogy ellenáll a víz. Nem minden anyag ebben a kategóriában alkalmas nedves helyiségekre. A gipszkarton klasszikus változata nedvesség hatására deformálódhat, és elveszítheti minőségét és esztétikai tulajdonságait.
 6. Amit nem kell a mennyezetet a fürdőszobában megcsinálni saját kezével, így a forgácslemezről és a farostlemezről. Ez az anyag érzékeny a nedvességre, és a felületén repedező foltok és szennyeződések keletkezhetnek.

Sajnos számos lehetőség van a fürdőszoba mennyezetének befejezésére, de nem kell kétségbe vonni: rengeteg lehetőség van arra, hogy a szoba tetejét vonzóvá és modernvé tegye.

Mi a teendő olcsó mennyezet a fürdőszobában

Hogyan kell díszíteni a mennyezetet a fürdőszobában, így szép volt, és jó minőségű, és viszonylag olcsó? Az árak "harapás" a legtöbb építőanyag, és olcsó társaik aggodalomra adnak okot: mi van, ha rövid életűek? De a költségvetés javítási lehetőségei léteznek! Az alábbiakban megtalálhatóak a rendelkezésre álló megoldások.

A fürdőszobai kendőt a festéshez - hogyan kell helyesen leírni az oldalon található kiadványunkban.

A fürdőszobák cseréjének szabályai ebben a cikkben szerepelnek.

Kiváló minőségű akrilfesték

A vízálló festékek színe nagyon kiterjedt, mert a szoba meglévő megjelenésének megfelelő árnyék kiválasztása nem lesz nehéz. Azonban lehetőség van arra, hogy a helyiség tetejét csak festékkel lehessen lefedni, ha a mennyezet nem erősen kimondott szabálytalanságokkal és hibákkal rendelkezik. Ellenkező esetben a felületet alapozóval és gitttel kell szintetizálnia, ezért további anyagokat fektet be. De szerencsére az ára is alacsony.

A festett fürdőszobai mennyezetnek számos előnye van:

 • csak vigyázzon rá - a por és a piszok könnyen eltávolíthatóak a felületről;
 • hosszú ideig tarthat - akár 10 évig vis maior hiányában (például a felülről áradás);
 • a különböző színeket ötvöző egyedülálló design készítésének lehetősége - bármit is rajzolhatsz, amit csak akarsz;
 • az idő múlásával a mennyezet elsötétülhet és sötétedhet a nedvesség hatása miatt, de ez a probléma kiküszöbölhető a helyiség tetejének újrafestésével, és a meglévő rétegre akril bevitele nélkül is alkalmazható;
 • a legmodernebb készítmények különleges anyagokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a penész elterjedését.

A festék bevonatának néhány hátránya lehet az a tény, hogy nem tudja elrejteni a műszaki kommunikációt. Ez azonban nem annyira tükröződik a belső térben.

Az akril mellett a fürdőszoba mennyezetét latex vagy víz-diszperziós festékkel is lehet készíteni.

A szoba tetejét vinil tapéta ragasztja

Egy másik optimális és költségkeret-opció a mennyezet kialakítása vinil tapéta segítségével. Speciális szintetikus film védi ezt az anyagot a nedvességtől, és extra erőt ad. A vinil tapéta előnyei a következők:

 • az anyag textúrája megismételheti a fát, a kőzetet, a bambuszszárakat, a téglát, a bársonyot és még sok mindent, ami garantálja annak képességét, hogy "beléphessen" minden belső térben;
 • alacsony kopásálló festék, vinil tapéta szolgálhat a tulajdonos egy tucat év;
 • megfizethető takarítás - a saját kezű fürdőszobában lévő mennyezet, amelyet ez a bevonat készít, szivacsmal és akár kefével is mosható, anélkül, hogy károsodna attól.

Azonban, mint a festék esetében, a vinil tapéta helyiségének díszítésére a felület, amelyre ragasztják őket, nem lehet deformáció. Ha jelen vannak, a mennyezetet fel kell mérni.

Ezenkívül a vinil tapéta ragasztásának a lehető legpontosabban és pontosan kell történnie, a varratoknak tökéletesen illeszkedniük kell ahhoz, hogy megszüntessék a rések lehetőségét. A lapok közötti szabad hely fenyegeti a felszínen lévő vízcseppek felhalmozódását, és ezáltal a penész növekedését.

Mennyezeti dekoráció expandált polisztirol burkolólapokkal

A kérdés, hogy milyen anyagot válasszon a mennyezeten a fürdőszobában, ha nincs vágy a felület további szintre, válaszoljon a burkolólapokról a polisztirolból. Igen, nem fognak különböztetni semmilyen tervezési eredetiségben, de elrejtik az összes hibát. A fő pozitív jellemzők:

 • a csempe beillesztése előtt a felszínre nincs szükség előzetes előkészítésre, kivéve a gombaellenes oldat kezelését;
 • ideális az új épületek számára - az anyag rugalmassága lehetővé teszi, hogy túlélje a zsugorodási időszakot deformáció nélkül;
 • A kibővített polisztirol termékek többsége elegáns vakolat díszléceket másol, és ha a fürdőszobai felújítás a klasszikusok stílusában készült, akkor a burkolat nagyon harmonikusnak tűnik.

A fürdőszobában lévő mennyezet befejeződése ezzel az anyaggal meglehetősen egyszerű. A csempe a szoba mennyezetére szerelhető univerzális ragasztóval vagy folyékony körmökkel.

PVC panelek - modern lehetőség

A PVC panelek tökéletesek azok számára, akik saját maguk kérik magukat, hogyan készítsék el a mennyezetet a fürdőszobában. Viszonylag olcsó anyag, mely különféle színekben kapható, és sokoldalú alkalmazást tesz lehetővé a különféle belső lehetőségekhez. A panelek fa vagy fém keretre vannak szerelve. Melyik jobb választani? Tekintettel arra, hogy a szobában magas a páratartalom, a fém biztosan megtartja a vezetést. De a fa akkor is alkalmas, ha nedvesítéssel védett impregnálással előkezelik.

A PVC panelek vitathatatlan előnyei:

 • egyszerű telepítés - még a kezdő is elvégezheti a telepítést;
 • nincs szükség a mennyezet szintre - minden panel magától zárul;
 • a felület egyszerűen megszabadul a szennyeződéstől egy szokásos nedves ruhával, vegyi anyagok használata nélkül;
 • tartósság és hosszú élettartam;
 • a mennyezet "esik" csak néhány centiméter;
 • a panelekbe beépített szerelvények nagyon elegánsak és modernek.

Jobb, ha a mennyezet a fürdőszobában fényes PVC panelek, majd a szoba vizuálisan bővül, és tágasabbá válik.

Melyik mennyezetet kell választani a fürdőszobában

A fentieket úgy határozták meg, hogy a költségvetés olyan mennyiségi fajtákat tartalmaz, amelyeket sokan megengedhetnek. Azonban, ha a pénzt eredetileg javításra helyezték el, akkor drágább munkát tehetnél. Melyik mennyezetet kell jobban csinálni a fürdőszobában ebben az esetben?

Rack mennyezet - a szimbiózis a szépség és a praktikum

A fényes fémlemezek nem alkalmasak minden beltér számára: kívánatos, hogy közepes és nagyobb méretű helyiségekben használják őket. De ha a helyiség méretei lehetővé teszik, a süllyesztett mennyezet az egyik legsikeresebb megoldás. Jobb az alumíniumból választani a fémektől, mert vízálló és korrózióálló tulajdonságai magasak. A csuklós mennyezetek varrása stílusos kontrasztot biztosít, így tökéletesen ötvözi a fürdőszoba belsejét, kétszínű színben díszítve.

Ennek a célnak az előnyei:

 • széles színválaszték - a fürdőszoba mennyezetét (a sima, az arany, a mintázott és a krómozott opciók, valamint ezek kombinációi) legalább lefedheti;
 • könnyen összeszerelhető - a lécek egymáshoz illeszkednek, mint egy konstruktor;
 • anyagi rugalmasság - lehetőség van arra, hogy egy görbületi felületet készítsen, ami nagyon hatásosnak tűnhet;
 • A fényes felület a hely illúzióját hozza létre, és kényelmesebbé teszi a szobát.

Az egyetlen enyhe kellemetlenség az, hogy rendszeresen tisztítsuk meg a varratokat, nehogy sötétedjenek, és ne legyen szerszám.

Felfüggesztett mennyezetek - a gyakorlat bármely formájának megtestesítője

Milyen mennyezet van a fürdőszobában, ha a szoba magassága meglehetősen nagy? A gipszkarton, a fém vagy az ásványi lemezek lógó verziója - a fantázia korlátlan! Amint azt mondják, létezne eszközök! Hasonló felület pozitív tulajdonságai:

 • az a képesség, hogy többszintű mennyezetet hozzon létre, amely tökéletesen illeszkedik a fal alá;
 • az elektromos vezetékek a fedél alatt rejtve maradnak, nincsenek olyan részek, amelyek megzavarhatják a terem megjelenését;
 • elfelejtheti a helyiség tetejét 15-20 éven át javítani - a kopás nagyon lassú lesz;
 • az anyagok kombinálásának lehetősége lehetővé teszi, hogy egy exkluzív tervezői mennyezetet hozzon létre.

A befejeződés ára természetesen elég magas lesz, de az eredmény és a frissített belső terem valódi erkölcsi elégedettséget eredményez.

Tükrözött és üveg mennyezet - teljes fürdő

Viszonylag új befejező tükör és üveglemez. Az opció telepítésekor a kis szobák azonnal változnak, és nagyobbak a méretüknél. Hogyan vágjuk le a mennyezetet a fürdőszobai tükrökben? Azonnal figyelmeztetni kell, hogy professzionális tudás és tapasztalat nélkül szinte lehetetlen felhúzni a fényvisszaverő lemezeket, ezért forduljon szakemberekhez. A mennyezet további megerősítést igényel az anyag megfelelő tömegének fenntartásához.

De ez a döntés megállítható, mert:

 • a tükörfelület grandiózusnak és látványosnak tűnik, és még kevesen is találkoznak ilyen kivitelezéssel, elég ritka;
 • a lámpákon megtakarítható - a bevonat tükrözi a fényt és elterjedt a helyiségben;
 • a hangulat a fürdőszobában varázslatos és hangulatos lesz.

Az üveg mennyezet behelyezése után a fő nehézség az, hogy gondoskodjon róla. A felület folyamatosan izzad, és a vízcseppek csúnya foltokat hagynak. Ezért elég gyakran kell felkelnie az emeletre.

Stretch ceiling - a modernitás népszerű változata

Ha válaszol arra a kérdésre, hogy a mennyezet mennyire a legjobb a fürdőszobában, akkor a feszes fedél határozottan a vezető szerepet játszik. Az egész dolog védelmet nyújt az esetleges áradási tulajdonságokkal szemben - egy ilyen felület vízje nem szörnyű.

Milyen előnyei vannak a feszített mennyezetnek?

 • az anyag képes önmagában tartani egy centner folyadékot, védve a padlót, falakat és háztartási készülékeket - akkor egyszerűen leüríteni a vizet, és a bevonat a régi formákat fogja venni;
 • a felfüggesztett mennyezet környezetbarát, és nem bocsát ki káros füstöt a levegőbe;
 • egyszólamú, mintás, fényes, matt árnyalatokkal és akár fotó bevonatokkal - minden belső térre alkalmazkodhat.

A feszített mennyezet esetében, csakúgy, mint egy tükör (üveg) esetében, nem lehet szakemberek nélkül. És a felületet meg kell védeni az éles tárgyaktól, mert könnyen károsodik.

Összefoglalva elmondható, hogy bármilyen típusú mennyezetnek saját előnyei és hátrányai vannak. Választani kell a saját esztétikai ízlésük és a fürdőszoba jellemzői alapján.

A mennyezet befejeződése a fürdőszobában. Színező, polisztirol hab, műanyag, üveg-magnézium lap. Rack, kazetta és feszítő szerkezetek

A fürdőszoba kiválasztásához és különösen a mennyezethez való kiválasztásakor ki kell zárni azokat a lehetőségeket, amelyek nem ajánlottak a magas páratartalmú helyiségekben. Ráadásul a fürdőszobában alkalmazott mennyezeti dekorációnak jól tolerálnia kell a szélsőséges hőmérsékleteket.

A választás megteremtése érdekében megvizsgáljuk azokat a korszerű anyagokat, amelyek alkalmasak erre a célra, valamint a telepítésük technológiájára.

Fürdőszoba mennyezet

Milyen anyagokat kell kizárni

Annak eldöntéséhez, hogyan lehet a fürdőszoba mennyezetét lecsökkenteni, először meg kell ismerkednie az alapkövetelményekkel, amelyeket az anyagnak meg kell felelnie. Mindenki tudja, hogy a fürdőszoba a legvesztesebb és folyamatosan változik. Ennek megfelelően az anyagnak ellenállónak kell lennie a gomba penész szaporításával szemben, amely nem esik a korrózió és a rothadás kialakulásának.

Ezenkívül kívánatos, hogy a felület nem igényel komplex ellátást. Ezért ne használjon mészfehérjét. Természetesen nem mondhatjuk, hogy ez az opció teljesen alkalmatlan, mivel sikeresen alkalmazták évtizedekig a szovjet időkben. Azonban a modern anyagok hátterében a fehérnemű minden tekintetben nagyon vonzó.

Ne használjon olajfestéket, mint a fürdőszoba körülményei között, a bevonat gyorsan elveszíti vonzerejét - sárgul, repedez és elkezd összeomlani. Ezenkívül ki kell zárni a forgácslap, a farostlemez és a sima gipszkarton felfüggesztett mennyezetének megvalósítását.

Az a tény, hogy ezek az anyagok jól nedvszívják és deformálódnak, és ha a szomszédokból származó víz is felülről szivárog, ami gyakran a fürdőszobák esetében történik, akkor a következő javítás garantált.

A felület festett latex festékkel

Modern befejező anyagok

Szerencsére a fürdőszobában a mennyezet befejezésének modern lehetőségei lehetővé teszik a javítás elvégzését, és sok év alatt elfelejtik ezt az eljárást, anélkül, hogy félni kellene a szomszédok figyelmen kívül hagyásától.

Ilyen anyagok a következők:

 • Latex vagy víz diszperziós festék.
 • Polisztirolhab burkolólapok kikészítése.
 • A mennyezet műanyag panelekből készül.
 • Az SML lapok kitöltése.
 • Rack vagy kazettás mennyezet.
 • Stretch mennyezet.

Most vegye figyelembe az egyes opciók és a technológiai telepítés jellemzőit.

hirdetés

Mennyezeti festmény

Festési funkciók

Minél jobban vágja le a mennyezetet a fürdőszobában, ha nem akarja megváltoztatni a magasságát? Természetesen ebben az esetben a festék mentésre kerül. Csak olyan modern festékkompozíciókat szabad használni, amelyeket fent adtunk meg, azaz. latex vagy víz diszperziós festék.

Ezek a festékek ellenállnak a magas páratartalomnak és a szélsőséges hőmérsékleteknek. Ezen kívül speciális baktericid adalékokat tartalmaznak, amelyek megakadályozzák a gomba kialakulását.

Azonban az ilyen kikészítés hátrányai közé tartozik az a tény, hogy fel kell készíteni a felületet, mivel a festés után minden hibája még jobban észrevehető. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a festék nem mentesíti az árvizet.

Festészeti technológia

A mennyezetre való felhordás utasításai a következők szerint:

 • Először is, a felületet meg kell tisztítani a régi bevonattal és kezelni kell egy öntőformával.
 • Ezt követően minden repedést és rést fel kell tömíteni, majd a padlót vízzáró gitttel (ha szükséges) lefelé kell húzni.
 • Szárítás után, gitt, a felületet gipsszel kell lefednie, miközben megszünteti a szabálytalanságokat. Ezután a mennyezetet kell alapozni.
 • Amikor elkészül a felület, színezzen színt a festékhez, hogy megkapja a kívánt árnyalatot és festse le vele a mennyezetet.
 • Néhány óra múlva újra kell ismételni az eljárást.

Tipp
Jobb, ha festéket és alapozót vásárol egy gyártóból, ez garantálja a mennyezet maximális megbízhatóságát.

Polisztirol csempe

Styrofoam csempe

Ez a lehetőség csak akkor használható, ha pénzhiány vagy átmeneti lehetőség van, például ha a ház összezsugorodik. Ez nem annak köszönhető, hogy az anyag nem felel meg a követelményeknek, egyszerűen egyszerűnek és egyszerűnek tűnik.

A bevonat fő előnye, hogy a beszerelés előtt nincs szükség az alapfödém felszínre emelésére. Igaz, a gomba kezelését még mindig meg kell tenni. Ez azonban minden bevonatra vonatkozik.

Tipp
A csempe folyékony körmökkel ragasztható, miután megtisztította a felületet a portól.