Legfontosabb > Tervezés

A fürdőszoba vízszigetelése: milyen anyagot választani

2011. július 26

A fürdőszobai vízszigetelés a javítási és építési munka szükséges és nagyon fontos szakasza. Kétféle anyagot használnak fürdőszobai bevonatkészítmények és bevonatok vízszigeteléséhez. Annak érdekében, hogy a fürdőszobához megfelelő vízszigetelő anyagot válasszon, két tényezőt kell figyelembe venni: a munka időzítése és a vízszigetelést igénylő felület jellemzői.

Hengerelt vízszigetelő anyagok fürdőszobai vízszigeteléshez

Hagyományosan a fürdőszobában a vízszigetelés használata tekercs anyagok. Bitumen alapon készülnek. A bitumen SBS és APP polimerekkel (sztirol-butadién-sztirol, ataktikus polipropilén) módosított, poliészter vagy üvegszál erősítéssel. Az utóbbiakat kétféle - beépített és öntapadó - gyártják. Az áttetsző lemezek elhelyezésekor égőt kell használni, ezért az öntapadó nemcsak modern, hanem kényelmesebb a telepítéshez.

A közelmúltban a fürdőszobai hengerelt anyagok vízszigetelésére szolgáló eszköz egyre kevésbé. A szakértők megjegyzik, hogy ez a fajta vízszigetelés munkaigényes végrehajtás, bár ugyanakkor tartós és megbízható.

Amikor egy fürdőszobát vízszigetelnek hengerelt anyag felhasználásával, jól előkészített felületre van szükség. A 2 mm-nél nagyobb szabálytalanságok nem megengedettek. Száraz alapanyag szükséges, bitumenes primerrel kezelve. Nagyon óvatosan kell ragasztani a ruhát. A fő kellemetlenséget a bitumen éles és nagyon tartós szaga szolgáltatja. Ha még mindig úgy döntött, hogy használja ezt a lehetőséget a vízszigetelés a fürdőszoba, akkor előnyös az öntapadó anyagokat.

A vízszigetelés módszerének előnye, hogy ez a lehetőség a leginkább költséghatékony fürdőszobai vízszigetelés. Azt is meg kell jegyezni, hogy a többi anyaghoz képest ez a szigetelés egyszerűen és nagyon gyorsan beilleszkedik, szilárdan rögzítve van az egész területre, ami kizárja a véletlen elmozdulást. Ha a padlóburkolatok vízszigetelését végezzük, közvetlenül a beépítés után járhatunk a hengerelt felületen anélkül, hogy félnénk a károsodástól.

Így, ha a felület lapos, és az idő elfogy, a választást kell tenni okleechnoy vízszigetelés a fürdőszoba.

Fürdőszobai vízszigetelő bevonatok

A modern építési gyakorlat azt mutatja, hogy a beilleszthető vízszigetelő anyagokat megbízhatóan felváltják a bevonatok. Ma széles körben használják a magas páratartalmú helyiségek vízszigetelésére.

A vízszigetelésre szolgáló folyékony bevonatkészítmények sokoldalúsággal és szerénységgel rendelkeznek. Minden felületre alkalmazhatók, ugyanakkor jelentős időmegtakarítást eredményeznek, mivel a köztes munkák kizárásra kerülnek. Végül is, ha a felületek egyenetlenek, akkor a bevonóanyagok előszintezést igényelnek, míg a bevonóanyagok lehetővé teszik mind a felület szintjét, mind a nedvességtől való elszigetelést.

Így, ha a felületek nem nagyon laposak, és nincs további idő az előzetes kiegyenlítéshez, akkor érdemes előnyben részesíteni a bevonóanyagokat, de költségüknél fogva drágábbak lesznek, mint a bélésanyagok.

Nem reklámoz egy konkrét keveréket a fürdőszoba vízszigeteléséhez, de csak egy jó videó.

Ügyeljen a bevonóanyagokra, amelyeket a fürdőszobai vízszigeteléshez ajánlott használni. A bevonóanyag legnépszerűbb típusa bitumen-polimer és bitumen-gumi masztix.

Bitumen-polimer és bitumen gumitömítés a fürdőszobai vízszigeteléshez

Ezeket oxidált bitumen alapon készítik el szerves oldószer és különböző töltőanyagok készletével, amelyek növelik a bevonat rugalmasságát (gumi morzsa, lágyító, latex). A bitumen maszk egy jellegzetes tulajdonsága a kiváló minőségű tapadás a felület alapjához, valamint a külső hatásokkal szembeni ellenállóképesség.

Figyelnie kell arra a tényre, hogy a fenti anyagok alkalmazása után jó vízszigetelő bevonatot igényel az öntött esztrich. Az esztrichek frissen töltik össze a zsugorodó repedéseket, ezért erősítő polipropilén szálat kell adni. Ez növeli a kopásállóságot és a betonfelületek tartósságát, valamint csökkenti a repedések kockázatát.

Cement-polimer maszk a fürdőszobai vízszigeteléshez

A fürdőszobai vízszigetelés felszereléséhez cement-polimer maszkolást lehet használni. Ezeket a masztixokat ásványi töltőanyagból készült cement keverékéből készítik, majd vízzel, kötőemulzióval vagy vizes polimer diszperzióval (akril, vinil vagy szilikon) lezárják. Az eredmény olyan anyag, amely hasonlít a szerkezetben lévő folyékony agyagokra.

A cementkomponens jelenléte miatt ezek a bevonatok nagy tapadást mutatnak az alaphoz, míg a lágyítószerek lehetővé teszik számukra, hogy jól működjenek, nem csak kemény felületekkel. A polimer komponensek kitöltik az alap pórusait, hermetikusan lezárva őket. A bevonat vastagsága csak 1-3 milliméter.

Költségvetési lehetőség a fürdőszoba vízszigeteléséhez

A fürdőszobai vízszigeteléshez nagyon költséghatékony megoldás egy vízszigetelő festés. Ez a technika abból áll, hogy több rétegben speciális lakkot használnak. Ennek a módszernek az a hátránya, hogy a padlózat ilyen vízszigetelésének élettartama a fürdőszobában gyakorlaton alapul - legfeljebb hat éve.

Megvizsgáltuk a fürdőszobai vízszigetelő berendezések alapvető technikáit. Miután elemezte pénzügyi képességeit és a vízszigetelési munkák elvégzéséhez szükséges időt, kiválaszthatja az Önnek megfelelő módszert.

Cikk szerző: Sergey Pepchenko

A legjobb vízszigetelés a fürdőszobában: hogyan kell csinálni magad

A fürdőszobában a páratartalom folyamatosan emelkedik, amit természetesen magától értetődőnek kell tekinteni, mivel lehetetlen küzdeni ezzel. Minden, amit egy racionális tulajdonos tehet, hogy a lehető legnagyobb mértékben semlegesítse a felesleges nedvesség negatív hatását, amely mindenütt jelen van minden fürdőszobában.

Erre a célra vízszigetelő munkákat végeznek, amelyek kötelezőek a magas páratartalmú helyiségek befejeződésekor. A legjobb vízszigetelés a fürdőszobában számos tevékenységet foglal magában, beleértve a nedvességgátló falak és a padló elrendezését.

Miért kell vízszigetelésre?

A vízszigetelés célja, hogy megvédje az épületszerkezeteket a víz káros hatásaitól mind a folyadékban, mind a gőzállapotban. Tévedés lenne feltételezni, hogy a fürdőszobát csak az egészségügyi berendezések szivárgása fenyegeti.

A víz, amely kiömlik vagy kiömlik, és kondenzálódik, amely a falakon fut, felhalmozódik a padlón, majd behatol a betonpadlóba. A porózus beton könnyen felszívja a nedvességet és fokozatosan összeomlik. Szenvedés és műszaki kommunikáció. Ezenkívül a nedves meleg környezet kedvez a gombák és baktériumok növekedésének és reprodukciójának, amelyek az emberek számára veszélyes toxinokat bocsátanak ki a levegőbe.

A megfelelően felszerelt vízszigetelés segít elkerülni ezeket a problémákat. A fürdőszobában egy kötelező esemény egy szilárd padlóburkolat létrehozása, amelynek alakja hasonlít egy raklapra, a falak oldalán. Magassága 15-20 cm.

Egy ilyen "vályú" rendszeresen felgyülemlik a felesleges nedvességet, és nem teszi lehetővé a betonba való befogadást. A műszaki kommunikáció balesete vagy rohama esetén a folyadék a serpenyőben marad. Ennek megfelelően nem fogja elárasztani a szomszédokat alulról, és a helyiségek tulajdonosának ideje van arra, hogy megszüntesse az "árvíz" következményeit.

Többféle vízszigetelés létezik, amelyek mindegyikét speciális célokra tervezték. A legmegfelelőbb eszköz kiválasztása számos tényezőtől függ:

 • a padló anyaga;
 • az épület emeletek száma;
 • a javításra kijelölt időszak;
 • az aljzat állapota;
 • a szoba magasságának csökkentésére.

Ezek a tényezők döntőek. A választást azonban befolyásolhatja egy adott összetétel költsége és rendelkezésre állása, alkalmazásának összetettsége, a fürdőszoba területe és konfigurációja.

Hogyan készítsünk vízszigetelést?

A vízszigetelés számos módon megoldható. A tetőfedő anyagot le lehet fektetni, lefedni alapozóval és folyékony, üvegben dúsított talajjal vagy öntéses polimer padlóval. Ezek hatékonyak, de drágák. Ezért a gyakorlatban a legtöbb esetben több költségvetési módszert alkalmaznak.

A leggyakrabban használt kétféleképpen alkalmazható: a vízálló anyag ragasztószalagjai és víztaszító megoldások. Az első esetben az úgynevezett bevonóanyagokat használják a második bevonóanyagokban.

Különböző arányú összetételük szükségszerűen tartalmaz bitumánt, amelynek toxikus tulajdonságai csökkenthetők a különféle polimerek további bevezetése miatt.

Üvegezés vízszigetelés

A bevonóanyagok első képviselői tekinthetőek tetőfedő anyagnak és tetőfedőnek, elég mérgezőnek és nehéz bevonni. A modern "ragasztás" rugalmas üvegszálas, rugalmas poliészter és műanyag üvegszál alapja.

Mindenesetre az anyag könnyen terjed, és a kívánt formát öltheti. Mindkét oldalon bitument helyezünk a hordozóra, amely rendelkezik a szükséges vízszigetelési tulajdonságokkal. Belülről ragasztót ragasztunk be, ami maximális tapadást biztosít az alaphoz.

A szigetelőanyag felületére sand lehet. Ez azért van, hogy javuljon a tapadás a bevonattal, amelyet a szigetelésre fektetnek.

A beillesztési típus anyagai két nagy csoportra oszthatók:

 • Öntapadó bevonat ragasztós réteggel a hátoldalon. A fektetéshez csak a védőfóliát kell eltávolítania a tapadó felületről, és be kell helyezni a korábban vágott csíkokat.
 • Átfedéses szigetelés. Telepítés közben a bevonat alsó rétege gázégővel vagy építőszárítóval olvad. Ezután az anyagot a kívánt helyre helyezzük.

Az átfedéses szigetelést a szakemberek leggyakrabban használják, mivel telepítése szakképzettséget és tapasztalatot igényel. A fűtött anyag nagyon könnyű lesz, ráadásul ha túlmelegszik, egyszerűen megolvad. Nyilvánvaló, hogy a fűtött bitumen, nevezetesen hegesztési szigetelésre való felhasználása nagyon mérgező.

Egy kis fürdőszobában dolgozni nemcsak kellemetlen, hanem veszélyes is. Ezért a beépített anyagokat kevésbé használják a fürdőszobákban, mint az öntapadóak, amelyek még egy törekvő mester is.

A mosószigetelés a költségvetési anyagok számát jelenti. Költsége alacsony. Ezenkívül szilárdan a földön tartja, és lehetőséget nyújt a szitanyomást közvetlenül a felhordás után. Itt nincs szükség technológiai szünetekre.

A bevonóanyagok rugalmasak, és nem fedik le a bázisok pórusait természetes szerves anyagokból. Ezért gyakran használják a vízszigetelő réteg létrehozását a fapadlón. A műanyag bevonat könnyen tolerálhatja a fa mozgását, állandó tömörítést és nyújtást, miközben megőrzi szilárdságát.

A szigetelés hiányosságai között szerepel a telepítés bonyolultsága, amely a sarkok pontos összehangolását és a varratok gondos összekapcsolását igényli. A lefektetés alapját gondosan készítik el. Alaposan szárítani és kiegyenlíteni.

Ugyanakkor a maximális magasságkülönbségek nem haladhatják meg a 2 mm-t. Az átfedő fajták különösen nehézek a telepítéshez, és ezen túlmenően nagyon mérgezőek is. A gyakorlat azt mutatja, hogy a kellemetlen szagot több napig tartják zárt térben.

Az anyag potenciális veszélye miatt a szakértők azt javasolják, hogy vízszigetelésként használják az esztrich alá helyezett fürdőszobát.

Bevonat szigetelés

A bevonóanyagok története olyan állati zsírokból és olajokból származik, amelyeket víz elleni védelemként használtak fel. A modern bevonatok különböző formákban kaphatók. Ezek lehetnek paszták, masztixok vagy száraz keverékek, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek az anyag összetételétől függően.

A legegyszerűbb módja a használatra kész folyadékok vagy paszták kezelésére, hermetikusan lezárt vödörben kerülnek értékesítésre. Nem szükséges a rajz elkészítése, ami száraz keverékekhez szükséges. Ezeket polimer emulzióban vagy vízben oldjuk, és a kapott készítményt alaposan összekeverjük.

Tisztázza a keverék gyártójának utasításaihoz szükséges előkészítési módot.

A bevonat szigetelését különböző módon alkalmazzuk. Ha a habarcs konzisztenciája pépes vagy folyékony, egy maklovitsa vagy egy széles kefével ellátott ecset fog tenni. A plasztikhoz hasonló masztixhoz fogazott simítót használnak. Meg kell jegyeznünk, hogy a bevonat bevonat konzisztenciája a fő jellemzője. Mivel ő határozza meg az anyag által létrehozandó szigetelőréteg vastagságát.

Ez viszont korlátozza a bevonat hatókörét. Az oxidált bitumenen alapuló folyékony oldatokat körülbelül 1 mm vastagságú rétegben halmozzák fel.

Nyilvánvaló, hogy a kiváló minőségű vízszigetelés érdekében legalább három ilyen réteg alkalmazására van szükség. Ezenkívül ezek mindegyikét az előzőre merőlegesen alkalmazzák. Ez az egyetlen módja annak, hogy lezárjuk az előző rétegben lévő esetleges hiányosságokat.

A folyékony oldat szintén jó, mert nincs külön követelmény a bázis készítéséhez. Elegendő, hogy száraz és tiszta legyen, mert leggyakrabban egy esztriche van a szigetelő réteg fölé. A bitument tartalmazó szigetelőpasztákat vastagabb rétegbe helyezzük, amelynek mérete körülbelül 3 mm.

Ezért egy vagy két réteg elegendő a víz elleni védelemhez.

A bitument tartalmazó pépet nem csak vízszigetelésként, hanem esztrichként is használják. A szigetelőréteg nagy vastagsága lehetővé teszi egy megerősítő háló használatát a bevonat erősítésére, ebben az esetben PVC anyagot helyeznek el.

Az ilyen típusú vízszigetelés elrendezése meglehetősen hosszú idő. Ennek az az oka, hogy a második réteg felhelyezése csak a teljesen szárított első helyen végezhető. És időbe telik. Ha a felületet egy harmadik szigetelőréteggel bevonják, egyes esetekben "nedves" lehet, az utasításokban tisztázni kell.

Impregnáló vízszigetelés

Ellentétben a masztixokkal és folyadékokkal, amelyek vízzáró akadályt hoznak létre, a szigetelés impregnálás nem csökkenti a helyiség magasságát. Működése elve teljesen más. Az aktív vegyszerekből, homokból és cementkeverékekből álló impregnálás reagál az alapra.

Ennek eredményeképpen stabil vegyületeket alakítanak ki, amelyek bármilyen folyadékot csapnak be. Nedves cement-homok vagy beton környezetben tűszerű kristályok alakulnak ki, amelyek alapját a kívánt vízáramlásra forgatják. A nedvesség leküzdhetetlen akadályává válnak.

Az impregnálás mélyen behatol az alapzatba, 12 cm-re, és egy olyan monolit szerkezetet képez, amely nem reped, nem hasad össze, és nem pattan ki. Egy közönséges kefével impregnálva. Fontos tudni, hogy a kompozíció bizonyos korlátozásokkal rendelkezik a használat során. Teljesen hatástalan az alkalmatlan felületeken, például a III. Csoportba tartozó bázisokon és nagyobb repedésállóságon.

Az alacsony vízállóságú beton vagy FBS, valamint a mész vagy gipsz vakolat nem fog működni. Mindenképpen tisztázzuk ezt a problémát a gyártó utasításai szerint. Egy másik árnyalat: a készítményt csak nedves alapon alkalmazzák.

Az impregnálás legfőbb hátránya a magas költségek, ezért nagyon ritkán alkalmazzák őket.

Szigetelési technológia

A fürdőszobában vízszigetelés kézzel is elvégezhető. Először is el kell döntenie a szigetelőanyag alkalmazásának módját. Mint a gyakorlat azt mutatja, a legjobb megoldás az összetett felhasználása paszta és bevonat anyagok. Az eredmény kettős védelem a víz ellen. Tekintsük ezt a módszert részletesebben.

Alapítvány előkészítése

Az alap készítésétől függ a vízszigetelés alkalmazásának minőségétől. Ha a szoba nem új, először meg kell szabadulnia az elavult bevonatoktól. Mindent eltávolítunk, beleértve a régi esztricheket is. Gyakran nincs a legjobb állapotban. Távolítson el minden törött szilánkot, olajfesték maradványokat, zsírfoltokat és port.

Nagyméretű csiszolópapírral vagy simítóval használjuk a stukkó vagy olajfesték falainak alsó szélét a jövő vízszigetelésének magasságáig. Ezután alaposan tisztítsa meg az alapot a porból. Most alaposan megvizsgáljuk. Ha egy viszonylag sík felületen, legfeljebb 2 mm magasságkülönbséggel szembesülünk, akkor folytathatjuk az alapozást, ha nem, akkor egyenlítjük ki.

Szükség esetén helyezze a gipsz-homok, cement-homok vagy gipszhabarcs szintező habarcsot. 2 vagy 3 m széles csíkokkal ellátott előre jelzett beaconokat szereljük fel. Ha esztrich nélkül végezhetjük el, gondosan lezárjuk az alaphoz tartozó összes mosogatót és repedést.

Ehhez először hímezni őket, majd töltsük fel őket egy speciális javítószerrel. Mint például az Isostop. A falakkal és a sarkokkal ellátott padlóelemek metszetét speciális módon kezelik. Ezekben a helyeken kb. 1 cm-es mélyedést állítunk fel, amelyet javítóhabarccsal vagy bentonitkábellel töltünk.

Vízálló gátszerkezet

Az előkészítés után alaposan szárítva az alapot előzetesen fel kell itatni. Ez javítja a szigetelt felület tapadását vízszigeteléssel. Az alapozót szigorúan a gyártó utasításai szerint kell felhordani. Az alapozáshoz tetszőleges mélybehatolási összetétel közül választhat.

Azonban az értékesítés során olyan speciális megoldások találhatók, amelyek részleges vízzárást eredményeznek, ami jelentősen javítja a szigetelési munka minőségét. Az alapozót két lépésben alkalmazzuk, alaposan dörzsölve az alapba.

A második réteg az elsőre merőlegesen van irányítva, így véletlenül nincsenek maradt töredékek. Olyan telkek, ahol az átfedés metszi a felszállókat és más közműveket, folyadék vízszigetelést.

A falak és a szomszédos padlóelemek előtisztított részeit bitumenes burkolattal borítják. Nedves úton felhelyeztük a PVC hálószalagot, ezzel megerősítve a párnázó padlót és falakat. A tetején maszkot vagy pasztát használunk, mint a Hyperdesmo, a Ceresite, a Penetron. Ha a gyártó több réteg alkalmazását javasolja, akkor ennek megfelelően járunk el.

Várjuk az anyag keményedését. Ebben az időben meg kell védeni a szárító masztixot vagy pasztát törmelékből és porból, ellenkező esetben a bevonat minősége romlik. Miután a vakolat teljesen megszáradt, tovább dolgozhat. Jobb, ha öntapadó bevonatot választunk ragasztós anyagként a padló burkolásához a fürdőszobában, ami sokkal könnyebb vele dolgozni.

Ez lehet Aquaizol, Isoplast, Ecoflex vagy ezek megfelelője. Az anyagot a helyiség méretének megfelelően vágjuk, figyelembe véve a falra történő kötelező beírást. A vágott darab felső szélétől a biztonsági rakéta oldalának méretével megegyező távolságban visszavonulunk, és az anyagot a padlóra rakjuk. Távolítsa el a védőfóliát, és határozottan nyomja meg a bevonatot az alapra, és segíti önmagát egy hengerrel.

Minden további csíkot lefektetünk. Ne felejtsük el, hogy a formázás a már lefektetett vásznon kötelező átfedéssel történik. Az átfedés mennyisége körülbelül 10 cm, így folyamatos vízálló lapot kapunk.

A fal és a padló közötti összekötő nyílások nem megengedettek. Itt az idő múlásával a nedvesség biztosan el fog indulni, és a vízszigetelés megszakad. A csövek elkerülése érdekében lyukakat vágnak az anyagban. A szakértők azt javasolják, hogy kicsit kisebbek legyenek, mint a kommunikáció, a méret.

A lyukak éleit a cső oldalával felfelé helyezzük és rögzítsük szorosan.

Annak érdekében, hogy jobban fedezze a bevonatot, előmelegítheti azt egy épületszárítóval. Minden ruhadarabot bitumen maszkírozással gondosan bevonják. Miután száradt, erőfeszítéssel forgatjuk az eredményül kapott egy darabból álló vízálló lapot egy nehéz hengerrel.

Továbbra is ragasztja a falakon lévő kibocsátási egységeket. Vesszük az épület hajszárítóját, és felmelegítjük a maszkot, amellyel feldolgoztuk a falat. A fűtött masszán helyezze a padlóra ragasztott anyagot. Óvatosan olvadja meg forró tömegben, nyomja meg a lemez sarkait, és várja meg a keményedést. A csövek körüli területeket ismét bitumenes maszkkal kezeljük.

A padló vízszigetelése teljesnek tekinthető.

A fal védelme a nedvességtől

A padlón vízálló korlát elhelyezésén túlmenően meg kell védeni a falakat a túlzott nedvességtől. Ez különösen igaz a zuhanyzóval, mosdókagylóval és fürdővel szomszédos területekre. A minőségi munkához polimer-cement keverékeken alapuló anyagok szükségesek.

A bitument tartalmazó kompozíciókat itt kizárják, mivel ez folyékony anyag, és idővel elkezdődik a lerakódás. Az oldatot a gyártó ajánlásaival összhangban kell alkalmazni. Különös figyelmet kell fordítani a kijárati cső és a sarkok szakaszaira.

A mennyezet és a fal közötti ízületeket speciális ragasztóval kell ragasztani.

Vízszigetelés a fürdőszobában - egy szükséges esemény, amelynek minősége nagymértékben függ a helyiség további működtetésétől.

A hibák és kihagyások a víz elleni védelem és a beton alapozásának, a műszaki kommunikációnak és a fürdőszobai díszítő dekorációknak a gyors megsemmisüléséhez vezethetnek. Ezért az összes munkát szigorúan az utasításoknak megfelelően és nagyon óvatosan kell elvégezni. Kívánt esetben önállóan is elvégezhetők.

Ha nincs önállóság, olyan szakembereket kell meghívnia, akik a lehető legrövidebb időn belül megfelelően rendezik a fürdőszobai vízszigetelést.

A legjobb vízszigetelés a fürdőszobában

Figyelembe véve azt a tényt, hogy egy fürdőszobának nagyobb a nedvességtartalma miatt a ház egyéb helyiségei érzékenyebbek, felszerelésének különlegesnek kell lennie. Az egyik ilyen feltűnő példa a vízszigetelés. Ez a javítás fontos része, de a telepítés gyakran elhanyagolt. Bár ez a gát jelentősen kiterjeszti a padló és a falak élettartamát, csökkenti a mikroorganizmusok kockázatát, és csökkenti a betonpusztulásnak az áradások során bekövetkező megsemmisülésének lehetőségét is.

Faj. Bevonat szigetelés

Az ilyen típusú vízszigetelés speciális műgyanta alapú, szintetikus alapú, bitumen vagy folyékony gumi tartalmú oldatokkal készült. A kapott anyagot a fürdő előkészített felületére alkalmazzuk, ami lehetővé teszi a keverék számára, hogy kitöltse az összes szabálytalanságot, repedést, forgácsot a padlón. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy vízálló réteget készítsen, amely évekig tart.

Figyelj! A legjobb megoldás a bevonatszigetelés egy kis helyiségben akár 10 négyzetméter.

A szigetelés szigetelésére általában használt anyagok granulátum, speciális paszták, valamint használatra kész folyadék formájában készülnek. Így a vevő mindig dönthet úgy, hogy önmagában megoldást vagy szabványos keveréket használ. Az elsőt gyakran tapasztaltabb ügyfelek választják ki, mivel tudják, hogy mi a helyes és mi nem. Rendszerint ezek a készítmények egykomponensűek vagy kétkomponensűek, gyorsan száradnak, miközben elasztikus maradnak. Ezek a következőkre oszlanak:

Bitumen-polimer keverékek

Az ilyen típusú vízszigetelés a használatra készen álló boltban vásárolható meg. Az alkotóanyagokat kötõkeverékként, valamint polimer töltõanyagként jellemzik. A megoldás önmagában magas szigetelési minőséggel rendelkezik, tökéletesen nyújtva és helyreállítva, nem tartalmaz mérgező szennyeződéseket, ellenáll a hőmérséklet változásainak, valamint az agresszív környezet hatásainak. Az ágynemű használata a padlón ajánlott a fürdőszobában, majd vékony nyakkendővel kell tölteni.

Bitumenes-latex és folyékony gumi vagy folyékony vízszigetelés

A fürdőszobában a padló védő rétege örömet okoz! Ez a lehetőség nagyon kényelmes és egyszerű megközelítés, mivel a kompozíció minden repedést vagy rést eltávolít. Az oldatot egy tisztított, alapozott felületre helyezzük manuálisan, legfeljebb 3-5 mm réteggel. Az ilyen anyagok használata a bevonatot teljesen védi a nedvességtől. Ezenkívül milyen más keverékben nincs káros füst vagy csak kellemetlen szag? A bevonat tartóssága, valamint a hőmérsékletváltozással szembeni ellenállása, a fenti előnyökkel párosulva, a folyékony gumi népszerű választás a fogyasztók körében.

Cement-polimert

Milyen más szigetelést tehet a fürdőszoba padlóján? A gyorsan cementáló cement alapú habarcs anyagát legjobban a tulajdonságai jellemzik. A megbízható szigetelés mellett a cement-polimer keverék gyorsan javítható vagy kicsi szivárgások javítására is használható. Ez a vízszigetelés jól kombinálható a padlóval és a falakkal. Végtére is, a burkolólapok a kapott felületen nagyon megbízhatóak és tartósak.

Költségvetési lehetőség

A pénzügyi lehetőségeket figyelembe véve el kell különíteni az izolációt, ezért az akril zománc az egyik legolcsóbb és megfizethető módja annak, hogy jobbá tegye a fürdőszobát. Alkalmazása kis rétegekben 3-4 megközelítésig történik. Azonban idővel a festék fokozatosan megreped. Ezért alternatívaként használjon folyékony poharat.

Ez az anyag nagyon műanyag, kényelmes és praktikus. Nem szükséges ilyen bevonatot készíteni, már kész állapotban adják el, ezért csak helyesen töltse fel. Az ilyen készítmény nátrium- vagy kálium-szilikát elemeket tartalmaz, amely biztosítja hosszú élettartamát és szilárdságát. A folyékony üveg nagyon folyékony, amely lehetővé teszi, hogy akár kis nyílásokba is bejusson, megbízhatóan dugaszolva őket, ami garantálja a padló magas vízszigetelését. Ezen kívül a folyadék antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a gomba megjelenését és terjedését.

A szigetelés beillesztése

Ezek a vízsugárzók poliészter, üvegszálas vagy üvegszálas, bitumen vagy gumi impregnált speciális film- vagy tekercsalapú termékek. Az alsó részüket egy különleges ragasztóanyag jellemzi, amely megbízható tapadást biztosít a felülethez. Az anyag tetejét olyan speciális komponenssel impregnálták, amely javítja a ragasztóanyag tapadását.

Ezt a típust felosztják az öntapadó és fuzionált öntési módszerrel. Ez utóbbit egy gázégővel olvasztják meg, ami fő előnye és hátránya. Az öntapadó termékek felszerelése nem igényel semmilyen extra szerszámot. A szigetelést egy előre elkészített alapra helyezzük, azaz porral tisztított és szintetizált. A magasságkülönbségek részben megengedettek, azonban nem haladhatják meg a 2 mm-es négyzetméterenkénti értéket. A vízsugár választása elfogadható áron, tartósságon és gyors telepítésen alapul.

A padlóburkolatokat faipari bevonatokkal is készíthetjük. Ezek a nagyon rugalmasak, stabilizálják a fa mozgását, miközben fenntartják a design egységét. Ez a tömítési módszer a leginkább alkalmas nagy területekre. A szigetelés egymást átfedő és a falba kerül. Ezután az illesztési helyeket egy ragasztóhengerrel kell feltekerni, ami eltávolítja a légbuborékokat.

Különösen érdemes megjegyezni, hogy az anyagok tartós illatú bitumen. Az ilyen termékekkel való munkavégzés óvatosságot igényel, mivel a telepítést csak tökéletesen sík felületen végzik. Ugyanakkor a vízszigetelés nagyon tartós, alacsony áron, azonban ritkán használják a gyakorlatban, mivel speciális technológiát igényel a padlószint emelése, és a tekercsek elég nehézek és kényelmetlenek a használathoz.

Festési módszer

Milyen más szigetelést tehet a fürdőszoba padlóján? A festék vízszigetelésnek több rétege van folyékony keverék formájában, amely a keményítéssel különböző a plaszticitás miatt. Ezenkívül ez az anyag egységes alkalmazást igényel a hely teljes területére. A készítmény összetétele talkummal és azbeszttel, valamint epoxigyanta-gyantával kombinálva bitumen- polimer töltőanyagokat tartalmaz. A hidro-barrier legfontosabb előnyei a korróziógátló tulajdonságok, a zsetonok és karcolások kitöltése a varrat nélküli réteg kialakításakor, könnyű használat, elfogadható ár.

Az egyetlen és legfontosabb hátrány a bevonat viszonylagos törékenysége.

Vízálló padlóburkolatok

Hogyan és mit kell tenni a vízszigeteléshez a már megismert fürdőszobában. Most még egy megfelelő padlóburkolat kiválasztása. A zuhanyzót mindig magas páratartalom jellemzi, ezért a nedvességállóságra vonatkozó nagy követelmények a vízszigeteléstől a befejező anyagokig minden anyaghoz közösek. A következő termékek nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Kerámia burkolólapok;
 • kerámia gránit;
 • vörösfenyő vagy teak padlólapok;
 • thermowood.

Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában - a munkamenetek

A fürdőszoba a legveszedelmesebb szoba a lakásban, és elkerülése érdekében a különböző gondok, meg kell felszerelni a vízszigetelés a szoba. A fürdőhely befejezésekor ez a munkafázis több okból is szükséges: a szomszédok véletlen áradásának lehetősége kizárt, például ha a kommunikációs rendszer meghibásodik, a megnövekedett páratartalom nem fogja elpusztítani az anyagot, amelyből a szerkezet készült.

A szigetelőanyagok típusai

A fürdőszobában vízszigetelő réteg szükséges, és a bevonat minősége az anyag típusától és helyes alkalmazásától függ. Ma már az építőanyagok piacán különféle szigetelőanyagokat kínálunk. Ki tudja emelni a legnépszerűbb:

 • Ragasztott szigetelés - tekercsben vagy film formájában értékesítve különböznek a telepítés módjától: az első megjelenést fel kell melegíteni, mielőtt lefektetik, a második pedig hő hatására felszíni felszíni.
 • A bevonóanyag - por vagy paszta formájában polimerek, bitumen vagy masztix alapúak.
 • A folyékony szigetelés az egyik legnépszerűbb. Könnyű fedezni nemcsak a padlót, hanem a mennyezetet falakkal is. Kétféle folyadékszigetelés létezik:
  • A folyékony üveg kálium-nátrium-oldat. Ez az anyag nem alkot filmeket, mélyen behatol a felületbe, megbízhatóan lezárja a repedéseket és pórusokat, ezáltal a legvédelmesebb réteget képezve, amely hatékonyan véd a nedvesség behatolásától.
  • Vízzel hígított folyékony bitumen - emulzió. Ennek az anyagnak az a tulajdonsága, hogy amikor a felületre kerül, nem csak a védő réteg alakul ki mély behatolás miatt, hanem egy erős film a felületen.

Hogyan kell megfelelően felszerelni a vízszigetelést?

Ebben a folyamatban nincs semmi nehézség, hogyan lehet vízálló a padló a fürdőszobában - ez megtehető a saját kezével. Elég, hogy megtudja, milyen sorrendben kell a telepítést végrehajtani, és az eredmény kielégítő lesz.

Minden munkának felületi előkészítéssel kell kezdődnie. Ha a fürdőszobában nincs új épület, akkor minden régi bevonatot el kell távolítania, vagyis a falakat és a padlót betonra kell tisztítani. És csak utána kezdődik a munka a szobának elszigeteltségével kapcsolatban, amely szakaszokban történik:

 • felszíni alapozás;
 • vízszigetelő réteg, az Ön által kedvelt anyag;
 • esztrich elrendezése;
 • a felület kiegyenlítése, ha szükséges;
 • végleges díszítő bevonat.

A vízszigetelést bizonyos szabályok szerint osztják szét:

 • úgy a legalapvetőbb, az anyag felhordása a felületre. Ha a vízszigetelés csak a padlón történik, akkor a falakon legalább 15 cm-re kell haladnia. Nem kell anyagot kímélni, és nem kell megtakarítani minőségét. A lényeg az, hogy a réteg egyenletes, szünetek nélkül.
 • A fürdő vagy a zuhany teljes körzetét alaposan meg kell dolgozni.
 • Hagyja a felületet a kommunikáció területén.
 • Szükség van a falak szigetelésére olyan helyeken, ahol egészségügyi berendezések vannak felszerelve, például a WC-tartály szintjének a szigetelésen, valamint a mosógép telepítési helyén kell lennie.

Célszerű az egész fürdőszobát elszigetelni, beleértve a mennyezetet is, de ha nincs idő erre. Nincs pénz, akkor különös figyelmet fordítanak a padlóra és a vízvezeték szerelésére.

Vízszigetelés telepítése

Tehát, ahogy korábban írták, a szoba minden feleslegessé válik, beleértve a régi burkolatokat. Ha a bontási folyamat során kiderült, hogy a kommunikációs rendszer csövei sajnálatos állapotban vannak, akkor azokat újakkal kell helyettesíteni.

Szétszerelés közben is elegendően nagy repedések nyílthatók az alapfelületen, amelyet fel kell tölteni építési habtal, amelyet a szárítás után a padló vagy a fal szintjére kell vágni.

A kommunikáció fektetése jobb, ha később távozik. Ebben a szakaszban, a rajz a helyét vízvezeték szerelvények.

A felület előidézésének szakasza kötelező, mivel a tapadás növeli, és emellett néhány mély penetrációs alapozó további hidrogénvédelmet biztosít.

Védő réteg folyadékszigetelt

Az anyag nagyon kényelmes, a felületen lapos, anélkül, hogy varrás keletkezne, ami nem lényegtelen. Ezenkívül nem csak elszigeteli a szobát, hanem megvédi a gomba és a penész megjelenésétől.

Alkalmazza az anyagot 3 módon:

 • Spray permetezővel a kívánt méretű fúvókákkal. Ezt a módszert csak olyan esetekben alkalmazzák, ahol a kezelt felület nagy területen van. Ennek a módszernek a hátránya tekinthető a szigetelőréteg vastagságának szabályozására való képtelenségnek.
 • Színezés - a legnépszerűbb módja. Rengeteg időt vesz igénybe, amelyet a teljes felületen egy görgővel lehet csökkenteni, és ecsettel csak a sarkokat kell feldolgozni.
 • Töltés - egyszerű és hatékony technológia. Csak vízszintes felületekre alkalmazható, de a kompozíció jól behatol a pórusokba és repedésekbe, jól eltömve őket.

A szakemberek szerint a folyékony vízszigetelés a legmagasabb minőségű és legegyszerűbb módja annak, hogy a helyiség nedvességtől védjen. Ez a bevonat több mint 30 év, és nem összetett folyamat.

A bevonó anyag

Ezek a vegyületek előkészítést igényelnek az alkalmazás előtt. Ezt a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően végezzük, melyet szigorúan be kell tartani.

Szerelési technológia:

 • Az ilyen típusú vízszigetelés elrendezésének megkezdése szükséges a sarkokból.
 • Különös figyelmet fordítanak a padló és a fal közötti kötésekre. A szakemberek javasolják, hogy ragasztják be ezeket a helyeket speciális szigetelőszalaggal a szigetelés alkalmazása előtt.
 • Csak azután, hogy ez a két szakasz megkezdi az alapréteg alkalmazását, amely spatulával van felszerelve. Elég, ha a vízszigetelő anyagot a padlóra öntjük, és másfél milliméter vastagsággal átlapoljuk az egész felületen.
 • A rétegeknek többnek, de nem kevesebbnek kell lennie. Minden további réteget az előző szárítása után készítenek.
 • Az ilyen vízszigetelés a telepítési szakaszban fél a rajzolatoktól, ezért gondoskodni kell a távollétükről, mert ez nem piszkálja a felületet.

A bevonat vízszigetelés rétegeinek száma ötre növelhető, ha sürgős szükség van erre, például a gyermekek laknak egy lakásban, és nagy a valószínűsége annak, hogy a szomszédok elárasztják.

A tekercsszigetelés telepítése

A legnehezebb telepíteni az anyagot, bár meglehetősen olcsó. A fektetés megkezdése előtt meg kell mérni a szobát és meg kell jelölni. Ez rendben történik. A megfelelő mennyiségű anyag levágása a tekercsből, könnyebb padlóburkolat kialakítása egy kis fürdőszobában. Ezenkívül érdemes megjegyezni, hogy sok tekercs anyag fűtést igényel a telepítés során.

Telepítési tippek:

 • A szigetelőszalagok felmelegítése minőségi szempontból csak hőfúvó vagy fúvókásó segítségével végezhető, csak rendkívüli óvatossággal kell dolgoznia. A meztelen láng és a hő meggyújtja az anyagot.
 • Öntapadó anyag használata esetén a felületet nagyon óvatosan készítik el. A fektetett szalagot a gumihengerrel jól kell tekerni a buborékok kizárásához. A falak jól fel vannak gördítve, ha hasonló szigetelést alkalmaznak.
 • A szalag halmozott átfedése 5 centiméterrel.
 • Amint az összes anyagot felszínre helyezzük, az ízületeket jól bevonják bitumennel vagy speciális masztixal.

Hátrányok az ilyen típusú szigetelést fürdőszobák egy lakást:

 • a tekercsszigetelés lefektetése előtt a felületet ki kell egyenlíteni, mivel a szabálytalanságok eltérése nem haladhatja meg a két millimétert;
 • A feldolgozás előtt alaposan meg kell szárítani a felületet, mivel a szigetelés egyszerűen nem tapadhat nedves helyen;
 • a bitumen szaga, amely nem csak maró és éles, hanem mérgező is, ezért a lakóépületben történő használata nagyon nemkívánatos.

A szakértők nem javasolják, hogy az anyagot a fürdőszobába rakják. Általánosan használják más típusú szigeteléssel is.

Hogyan szigeteljük a mennyezeteket?

Bár ezek közül sokan elhanyagolják, de a fürdőben lévő mennyezetek szigetelésére van szükség, ez megóvja a váratlan áradástól a szomszédok tetejétől. Ez a folyamat nem különbözik a teljes helyiség vízszigetelésétől, kivéve, hogy nem minden anyag fog működni, és a munka munkaigényes lesz. Adjon előnyben a folyékony anyagokat vagy a bevonatot, könnyebb lesz velük dolgozni ebben a helyzetben.

Kívánatos a mennyezet és a falak közötti szigetelőszalaggal való összekötés sarkát ragasztani, majd csak a szigetelő összetételt alkalmazni.

A primer alapú indukált mész-cement gipsz, a felhordás és szárítás után kiváló vízszigetelő réteg a falakon és a mennyezeten.

Az utolsó szakasz

Miután elkészült a vízszigetelő réteg, elkezdheti tölteni az esztrichet. Jobb, ha a keveréket vásárolják a boltban (a tartomány ma már elég nagy). De ha úgy döntesz, hogy mindent magad csinálsz, akkor az esztrichnek cementnek kell lennie, és kis homokot kell hozzáadnia. Az esztrich szárazon lesz, a rétegtől függően a hét folyamán, és csak utána lesz lehetséges a bevonatot felhúzni.

Végezetül

Sokan félnek a vízszigetelést a fürdőszobában önmagukban, de ahogy láthatja, a folyamat nem olyan bonyolult, mint gondolják. Abban a pillanatban, az anyag és az eszközök bőségének enyhítette a szigetelőréteg felépítésének folyamatát, amely gyorsan és pontosan lefektetheti magát, anélkül, hogy szakembergárdát vonzana.

Fürdőszobai vízszigetelés

A fürdőszobák hatékony vízszigetelése nem csak a szomszédok "áradását", hanem a gombák megjelenését is okozza. A gomba észrevehetetlenül hosszú ideig tönkreteszi az építőanyagokat, a szerkezetek elveszítik eredeti tulajdonságait. A gomba nagyon nehéz és drága. Ezenkívül a legtöbb esetben javítani kell a falburkolat cseréjét. Az ilyen esetek biztosítása érdekében költséghatékonyabb azonnali vízszigetelést végezni. Így sok kellemetlen helyzetet elkerülhet.

A vízvezetékek, a szennyvízcsatornák, a keverők és a vízmelegítők szivárgásforrások, a csatlakozások bármilyen szivárgása problémákat okoz. Különböző intenzitásúak lehetnek, de mindig negatív következményekkel járhatnak.

A fürdőszobában lévő szivárgások tele vannak negatív következményekkel

Ne aggódj túlságosan a kerámia burkolólapok tömítettségéért. Idővel a varratok nem feltűnő mikrotömböket képeznek, amelyeken keresztül a víz behatol a padló alá. További vízszigetelés jelenléte - a baj megelőzésének előfeltétele. A szivárgások megjelenése után ezeket még javítani kell, de ez megköveteli a régi bevonatok teljes szétszerelését, a nedvesség által károsodott szerkezetek javítását vagy cseréjét. Megbecsülheti, hogy az ilyen munkák drágábbak, mint a modern vízszigetelés költségei.

A munka szakaszai

 1. A munka megkezdése előtt gondosan mérlegelje a fürdőszoba, mosdó, mosógép és egyéb, a vízellátáshoz csatlakoztatott háztartási készülék helyét.

Fürdőszoba tervezés - Professzionális tippek

Ha van egy zuhany, akkor körülbelül 1,5 ° -os lejtést kell tennie a vízcsomag irányába.

Zuhanyzár

A fűtött padlók a vízszigetelő réteg tetejére vannak szerelve.

Nedves területek vízszigetelése (fürdőszoba, fürdőszoba)

Speciális tulajdonságokkal rendelkező primerek típusai

Az előkészítő kérdések megoldása után folytathatja az anyagok kiválasztását és a munka közvetlen gyártását.

A fürdőszobák vízszigetelésének típusai

Jelenleg az iparág a fejlesztők számára többféle vízszigetelést kínál, mindez megbízhatóan megbirkózik feladataikkal. Mely konkrét típust választani, beszélünk egy kicsit alul és példákkal minden anyagot fogunk leírni a részletes utasításokat elvégzésére vízszigetelő munkák.

A vízszigetelés típusai és típusai

A fürdőszobák ilyen típusú vízszigetelése mellett behatoló, permetezett és befecskendezett szigetelést is használhat. De használatuk csak ritka esetekben indokolt, és gazdaságilag nem megfelelő a közönséges fürdőben.

Nézzük meg részletesen a művek gyártási technológiáját minden típusú vízszigeteléssel kapcsolatban. A kiindulási adatok feltételezik, hogy a felület már előkészített. A fürdőszoba előállításához szükséges anyag betonpadló, téglafal vagy vasbeton panel.

Fürdőszoba felújítás előtt

Festék vízszigetelés

Az egyik legkedvezőbb módszer a betonburkolatok vízszigetelésére, költség mellett a költségvetési lehetőségre utal. A hatékonyság elégedett a fürdőszobákkal. A szigetelés teljes vastagsága 2 mm-en belül, legalább két réteg alkalmazása ajánlott. Használt polimer lakkok és festékek vagy módosított bitumen, folyékony gumi alapú anyagok. A bitumenek forró vagy hideg technológiában használhatók, jobb a hideg bitumenek használata a fürdőszobákban.

1. lépés: Tisztítsa meg a felületet a portól és a piszoktól. Ha nedves területek vannak, azokat szárítani kell.

2. lépés: Ha a padló befejeződése sík felületet eredményez, akkor a nagy kiterjedéseket le kell vágni és a mélyedéseket lezárni.

Javítás padló esztrich

3. lépés. Készítsen elő az anyagot a gyártó ajánlásaival összhangban. Ne nagy mennyiséget főzzön egyszerre, értékelje képességeit.

4. lépés: Indítsa el a vízszigetelő munkát a legtávolabbi sarkából a szoba kijáratából, oszd meg az egész padlót szakaszokba és festse őket egymás után. A színezés hengerrel vagy ecsettel történhet.

5. lépés: Miután az első réteg teljesen száraz volt, alkalmazza a második réteget. Ennek köszönhetően nagy valószínűséggel lehetőség nyílik a rések vagy a rossz minőségű szakaszok blokkolására.

6. lépés: A padló vízszigetelése során ügyeljen arra, hogy a falakat kb. 10-20 cm magasságig dolgozza fel.

Festékszigetelő fürdőszoba csináld magad

Következő az esztrich félszáraz beton és feküdt a befejező padló.

Üvegezés vízszigetelés

Egy univerzális szigetelési módszer nem csak fürdőszobák, hanem más helyiségek elleni túlzott nedvesség ellen. Hideg vagy forró módszerrel alkalmazható, egy adott technológiát kell választani, figyelembe véve a fürdő sajátosságait. A szigetelő szigetelésnek sok típusa van, az osztályozás a gyártás anyagaitól függ.

Típusú vízszigetelés vízszigetelés

Bitumen alapú

Polimer bitumen

Padló vízszigetelés TECHNONICOL

Különféle masztixokat használnak a kötéshez. Hogyan kell alkalmazni?

1. lépés Helyezze el az előkészített felületet maszkkal. A kenésnek vízszigetelésnek kitett területeknek kell lennie. A művek a legtávolabbi helyről indulnak.

Fontos. Ügyeljen arra, hogy a padló közelében lévő falak vízállóak legyenek kb. Tíz centiméter magasságig.

2. lépés. Óvatosan forgassa a szigetelő réteget. Folyamatosan illessze be, ne engedje, hogy a hajtások vagy légzsebek megjelenjenek. Az anyag teljes felületén az alaphoz szorosan illeszkedjen. Ahhoz, hogy a levegőt egy görgővel lehessen eltávolítani, elegendő erővel nyomja a szigetelőanyagot a maszkra.

3. lépés: A fal közelében vágja le a túl hosszúságot egy asztalos késsel. A vágásnak simanak kell lennie, mechanikus törések nélkül.

4. lépés: A padló következő részének megkenése maszkkal. A vízszigetelés ≈ 15 cm-es rétegei átfedhetők, a rétegek átfedése szintén bevonva maszkkal.

5. lépés Ha szivárgásveszély áll fenn, akkor az elsőre merőleges irányban egy második vízszigetelési réteget kell alkalmazni. A munka technológiája ugyanaz.

Roll vagy ragasztó szigetelés

A vízszigetelés beillesztése nem képes ellenállni a nagy szakítóterhelésnek. Ebben a tekintetben védeni kell. Használhat félszáraz beton csatolóját. Ezt hogyan tesszük, amit később leírunk.

Obmazochnaya vízszigetelés

Az Obmazochnaya vízszigetelés egy mechanikusan tartós réteg alapját takarja, amely megbízhatóan védi a szerkezetet a víz behatolásától. A készítmény tartalmaz cementet, finom homokot, polimer töltőanyagokat és kémiai lágyítószereket. Az összetevők neve és aránya az adott márkától függ. A lágyítók miatt a mechanikai stabilitás megnövekszik, a polimer töltőanyagok rugalmasságot biztosítanak. A vízszigetelő anyagok bevonata lehet egykomponensű és kétkomponensű.

A fürdőszobák, zuhanyzók, toalettek vízszigetelésének típusai

Ez utóbbiak javított teljesítményt mutatnak, de nagyobb figyelmet igényelnek a működés során. Emlékeztetni kell arra, hogy a kétkomponensű vízszigetelés márkáit a gyártó által meghatározott időn belül ki kell dolgozni. A polimerizációs folyamat vége után további felhasználásra nem alkalmasak. Az egykomponensű felület alkalmazása előtt nedvesíteni kell. Ehhez használjon szórópisztolyokat vagy nedves görgőket. A vízszigetelés vastagsága körülbelül 2 mm, legalább két réteget kell alkalmazni. A kétkomponens további előnye - gátolja a különböző mikroorganizmusok fejlődését. De ne feledjük, hogy nem mindegyik kétkomponensű anyagot engedélyezték beltéri használatra, olvassa el figyelmesen az utasításokat a csomagoláson.

Ceresit CR 65. Vízszigetelő bevonat

Az univerzális felhasználás anyaga hideg vagy forró (az adott típustól függően) alkalmazható. Az építési kémia eredményei lehetővé teszik, hogy egyedi anyagokat hozzanak létre, amelyek teljes mértékben lefedik a cementrétegeket. A komponensek gondosan kiválasztott frakcionált összetétele a beton vastagságába viszonylag mélyre ható, és tartós vízálló fóliát hoz létre a cementmátrix felső részében.

Fontos. A fürdőszobában lévő betonpadlókat legalább három hónapig kell hagyni a szigetelés előtt, az egyik elegendő a sózáshoz. Ilyen időre van szükség annak érdekében, hogy a beton vagy habarcs legalább 15 MPa szilárdságot érjen el, különben a padlóburkolat kivágása és szivárgása lehetséges.

1. lépés: Ellenőrizze az alap minőségét, ha nagy hézagokat vagy szabálytalanságokat talál, megszüntesse a problémákat. A padlónak teljesen száraznak és tisztanak kell lennie, az olajos foltok jelenléte szigorúan tilos.

2. lépés: A feldolgozás minőségének javítása érdekében javasoljuk, hogy a padló sarkain 3-4 cm-es sugarú filét (kör alakúakat) készítsenek, a filetek jelenléte megkönnyíti a vízszigetelés folyamatát és kiküszöböli a csúszdákat. Hogyan készítsünk köröket?

 1. Készítsen elő a szükséges mennyiségű cement-homok habarcsot a cement egy részének három rész homok mennyiségére. A homok legyen tiszta, kövek és agyag nélkül.
 2. Nedvesítse a padló és a falak közötti sarkokat. Nedvesítse meg bőven, ellenkező esetben a meglévő felületek oldódási tényezője nem elegendő.
 3. Egy széles spatulával, körkörös mozdulatokkal a sarkokban próbálkozz, próbálj maximális erőfeszítést elérni. Távolítsa el a kiálló oldatot későbbi használatra.
 4. Hagyja 1-2 órát a cement beállításához. Amint megszilárdul, távolítsa el a spatulákat a nedves szivaccsal, és simítsa a felületet simára. A végleges beállítás legalább két napig tart.

3. lépés: Fedje le az alapot egy alapozóval. A konkrét forma nem számít, a legfontosabb az, hogy a tulajdonságok a padló anyagához igazodnak. Kérjük, vegye figyelembe, hogy vannak alapozók belső vagy külső munkákhoz. A vízszigetelést nem alkalmazzák nedves felületeken, és hagyja, hogy az alapozó száraz legyen.

4. lépés: Készítse elő a vízszigetelő oldatot a gyártó ajánlásainak megfelelően. Ha az anyagot ecsettel vagy hengerrel kell felhordani, akkor a megoldásnak folyadéknak kell lennie, ha egy széles spatulával kíván dolgozni, a konzisztencia vastag krémmel hasonlít.

Gyakorlati tanácsok. A száraz csomók mennyiségének minimalizálása érdekében először öntsön vizet a tartályba, majd öntsön száraz keveréket. Manuálisan keverhetsz egy simítóval (hosszú, kemény és rossz minőségű) vagy keverővel.

Ügyeljen arra, hogy a keverék legalább öt percig álljon. Ez alatt az idő alatt minden cement szemcsés elnyeli a nedvességet, és az anyagpolimerizáció kémiai reakciói megkezdődnek. Szünet után alaposan keverje össze a keveréket.

Fontos. Nem szabad nagy mennyiségű keveréket főzni, legfeljebb három órán át kell használni. Ellenkező esetben a polimerizációs eljárás befejeződik, vízzel történő újrahígítás nem megengedett. A szobahőmérséklet nem lehet alacsonyabb, mint + 5 ° С. Vázlat és közvetlen napfény nem megengedett.

A vízszigetelés egy vagy több rétegben alkalmazható, a teljes vastagsága 1-5 mm lehet. A fürdőszobák számára elegendő 2 mm vastag réteg kialakítása. Minden további réteg egy nap alatt alkalmazható.

5. lépés: Ragassza be a sarkokat speciális vízszigetelő szalaggal. Ezek a helyek a legnehezebben kezelhetők, ajánlatos további hidrogénvédelmet alkalmazni.

Ceresit CL 152. Vízálló szalag az ízületek tömítésére

Lépés 6. Legyen egy vízszigetelő anyag réteget ecsettel vagy spatulával. Hézagok kizárása, amennyire csak lehetséges szintfelületek. Ha egy második réteget szeretne alkalmazni, akkor merőlegesnek kell lennie az elsőre. Ha a helyiség nagyon magas hőmérsékletű és a vízszigetelés gyorsan szárad, felülete egy permetezőpisztollyal nedvesíthető és filmmel borított. Az a tény, hogy a készítmény minőségi polimerizációjához szükségképpen vízre van szükség. Hiányában, a megoldás soha nem lesz gyárilag jellemző.

7. lépés: Két nap múlva ellenőrizze az elvégzett munka minőségét. Ha hiányosságokat találtak, növelni és újra vízzárónak kell lenniük.

Az alkalmazott vízszigetelés eredménye

Az egyik előnye ennek a módszernek a vízszigetelés - kerámia burkolólapok azonnal elhelyezhető, a cementkötés nem szükséges.

Vízszigetelés vakolás

Ritkán használják a magas munkaerő-intenzitás és a modern korszerű hatékonysági követelmények miatt.

1. lépés: Készíts egy cement-homok habarcsot, amely két rész homokból épül fel egy cement részből. Keverjük össze alaposan.

2. lépés: Szén cementtel megszórjuk az előkészített padlófelületeket, és vizet öntsünk rajta. A seprű használatával keverje össze a cementet vízzel, amíg tejszerű. Ily módon növeli az adhéziós együtthatót.

Gyakorlati tanácsok. A modern impregnálással, de az alap esztrich nagy vastagságával nem hatékonyak. Jobb, ha saját készítésű cement-tejet használsz.

3. lépés Állítsa be a jelzőfényeket. Ehhez nem kívánatos a gyár fémlemezek használata. Az a tény, hogy eltávolítás után nagyon nehéz hermetikusan lezárni a kialakult mélyedéseket. Készítsen jelzőt a cement-homok habarcsból a következő algoritmussal:

 • öntsük ki a hornyokat a megoldásból. A köztük lévő távolság 15-20 cm-rel rövidebb, mint a szabály hossza;
 • a víz vagy a lézer szintje megállja a nulla szintet, a szabály ezen a szinten helyezkedik el a hornyok felületén. Óvatosan dolgozzon, ne engedje meg üregek kialakulását;
 • húzzuk meg a kötelet több helyen a külső beaconok között, és helyezzük a többieket alá;
 • A jelzőfények keményedésének felgyorsításához száraz cementet kell feltakarni az oldalukon és a felső síkon. Felszívja a felesleges nedvességet, a keményedési idő jelentősen csökken. Miután a cement nedves lett, óvatosan simítsa fel simítóval. Ha a jelzőfények még nedvesek, akkor ismételje meg ezt a műveletet;
 • ellenőrizze a világítótornyok helyzetét. Minden rendben van - folytassák az esztrich gyártását.

Bejárók a megoldásból

A keverék eloszlása ​​a beaconok szabálya között

A szakosodott építőipari raktárakban különleges adalékok vannak a megoldás vízszigetelő tulajdonságainak javítása érdekében, vágyakozás - hozzáadásuk a főzés során. Az adalékok száma a szoba céljától függően változik, kövesse a gyártók ajánlásait.

Fürdőszobában lévő fürdőszoba vízszigetelése

Fürdőszoba egy faházban

Ezek a munkák meglehetősen bonyolultak és egyedi megközelítést igényelnek. Milyen tulajdonságai vannak a padló vízszigetelésének a faház fürdőszobájában?

 1. A fából készült elemek megjelenése. A fa nagyon félek a magas páratartalomtól, különösen a magas hőmérsékletekkel együtt.
 2. Nem mindig lehetséges a termékek a fürdőszobában, ami további problémákat okoz.
 3. Opcionális cement padló csak a fürdőszoba alatt nem mindig elfogadható, figyelembe véve a építészeti jellemzői a ház.
 4. A faházak folyamatosan mozognak. Ezek a tulajdonságok kizárják a vízszigetelés használatát cement bevonásával.

Fürdőszobában lévő fürdőszoba vízszigetelése

A faházakban lévő helyiségek vízszigetelésére csak műanyag (folyékony gumi) vagy tekercses anyagok használhatók. A padlóval együtt a falakat meg kell dolgozni, a nedvesség nem eshet a befejező felület alá. És még egy megjegyzés minden esetben - a fából készült tartóelemeket mindig fertőtlenítőszerekkel kell átitatni.

Antiszeptikus falkezelés

Lehetőség van arra, hogy polietilén fóliát vagy más ilyen típusú vízálló anyagot helyezzen a padlóra. Az ízületek átfedése legyen legalább 15 cm, nagyon óvatosan ragassza be az ízületeket. Ebből a célból jobb, ha bármilyen speciális szalagot használnak, kivéve a fémes szalagot. A fémes nem nyúlik el, és nem kompenzálja a lineáris dimenziók elkerülhetetlen ingadozását.

Izospan KL - tömítő összekötő szalag

Amikor csak lehetséges, próbáljon meg cementhabarcsot készíteni a fürdőszobában. Kívánatos, hogy a ház tervezési fázisában biztosítsa azt, a cementhabarcs jelentősen megnöveli a rönk terhelését, mert a gyártás nagyméretű fűrészárut igényel.

A szigetelés minőségének javítása érdekében a csempék közötti kötéseket speciális fugázással kell dörzsölni. Ezeknek csak műanyagnak kell lenniük, és kompenzálniuk kell a lineáris tágulást mikrotömbök kialakulása nélkül.

Grout CERESIT CE 40 rugalmas víztaszító, gombaellenes

És az utolsó - a padlónak a lehető legstabilabbnak kell lennie, használnia kell az összes építési technológiát, hogy növelje a csapágy jellemzőit. És mi a teendő, ha a fürdőszoba padlója fából készült?

1. lépés: Ellenőrizze az álló fadarabot, távolítsa el az összes olajos foltot és szennyeződést. Az olajos foltokat nehéz eltávolítani, azokat lekaparni, eltávolítani egy csiszolóruhával vagy körkörös köszörűgépekkel.

Lépés 2. Cserélje ki a hornyokat és a réseket külön fából készült maszkkal.