Legfontosabb > Bútor

Vízszigetelő fapadló

A fából készült padló, különösen egy magánházban, a leghagyományosabb volt és marad. Egyszerűen magyarázható - természeténél fogva, egy meleg anyagból, gyönyörű texturált mintával és különböző árnyalatokkal be lehet lépni a belső térbe, bármilyen stílusban díszítve. De ahhoz, hogy egy ilyen padló hosszú ideig szolgálhasson, nem lesz elegendő csak arra, hogy a lapokat a késésekre szegezze, különösen, ha a talaj felett helyezkedik el, és nem készen.

Vízszigetelő fapadló

A fa padlóburkolat vízszigetelése az elrendezés egyik fő szakasza, mivel a kezeletlen fa nedvességet és nedvességet vesz fel, majd kiszárad, deformálódik. Ezenkívül a legtöbb faanyag nedvessége a vita vagy a bomlás kezdete, későbbi bomlással. Ezért a faalkatrészeket jól fel kell dolgozni és megbízhatóan le kell fedni a magas páratartalomnak a talajról történő behatolásával szemben.

A fapadló építési módjától függően számos típusú vízszigetelési munkálat létezik. A lehetséges technológiák áttekintése után kiválaszthatja az egyes esetekhez legjobban megfelelőt.

Fa impregnálás

Az egyik legősibb és leghatékonyabb eszköz a faanyag védelmére a nedvességtől az impregnálás különböző kompozíciókkal.

A mai napig az értékesítés számos, különböző kémiai bázisú impregnálást mutat be. Ezeket a fa részekre alkalmazzák, mielőtt elégedettek lennének a padlóval. Minden tervezték az impregnálás a fa védelmére hosszú távon, nem csak a hatását a nedvességet, hanem a biológiai károsodást (mikroorganizmusok, rovarok, rágcsálók, stb) Ezen kívül, az ilyen feldolgozás szükséges nem csak a fa padló elemeket, hanem a falak vagy padlók.

Magas minőségű impregnálás maga is megbízható vízzáródássá válik

Komplex impregnálások, valamint egy adott védelmi területre irányulnak:

- antiszeptikumok, amelyeket úgy terveztek, hogy megvédjék a rovarokat és mikroorganizmusokat a fa belépésétől;

- égésgátlók - ezek az impregnálás megvédi a fából készült bevonatokat a tüzektől;

- a fa nedvességtől való megőrzésére irányuló megoldások;

-. Több védőfunkció egyidejű kombinációja.

A nedvességtől védő impregnálás mélyen behatol a fa szerkezetébe, és egyfajta vízszigeteléssé válik minden egyes fa elem számára. Könnyen alkalmazható, jól felszívódik és hosszú ideig nem mossa le. A készítmény szárítását két-három órán belül végezzük, majd kívánt esetben Más réteget is alkalmazhat. Az ilyen vízszigetelés nagyon fontos előnye, hogy az anyag nem veszíti el a "lélegzet" képességét. Az ilyen készítmények nem csak a fa padlólapokat impregnálják, hanem a rönköket is, amelyeken azokat lefektetik.

Az ilyen megoldások különösen a magas páratartalmú helyiségek, például a fürdőszoba, a gőzfürdő vagy a fürdő egyéb helyiségei számára szükségesek.

A padló vízszigetelése a talajon

Nem számít, mennyire száraz a talaj a rendezett padló alatt, minden esetben vízszigetelést kell végezni. Különböző anyagokkal lehet elrendezni. De mielőtt fel kell készíteni egy alapot a vízszigetelésre, amely több rétegből áll.

 • Az első és nagyon fontos réteg egy jól összenyomott talaj, amelyet manuálisan tömöríthetünk, vagy speciális döngölő technológiával.
 • A következő lépés homok hozzáadása, ami önmagában jó vízszigetelő. A elég sűrű talajok 10 cm a homokréteg, de ha a talaj szerkezet puchistye hajlamos a fagyasztás, és így a nedvesség abszorpciót, a magassága ágynemű emelkedett 20 cm.
 • Ezután egy tíz centiméteres, nagy vagy közepes frakciójú zúzott kőzetet öntünk és tömörítünk. Ezeket a rétegeket úgy tervezték, hogy megakadályozzák a nedvesség behatolását a magasabb rétegekbe, ha az esztrichet tervezik és a padlórúdokhoz és rönkökhez való hozzáférést. Ezenkívül megerősítik az alapot, és megbízhatóbbá teszik a padlót.

Ha a talajvíz elég mély, nem több, mint két méter a felszíntől, a kavics cserélhető expandált agyaggal, amely a vízszigetelés mellett hőszigetelőként is szolgál.

Ez a három réteg szükséges a vízszigetelés és a fapadlószerkezet kiválasztásakor. A későbbi munkák elvégzése attól függően történik, hogy milyen eredményt kíván elérni a végén - a fapadlót azonnal lefektetik, vagy a betonpadló kerül először.

Fapadló az oszlopokon - támaszok

 • A kupak belsejébe az egész területen, amely felett a rendezze a fapadló, a távolság egy - másfél méter ásni gödrök, mely lezárja homok és zúzott kő légzsák és illik vízszigetelő polietilén fólia a teljes mélységet kitermeléssel azt a föld felszíne 20 - 30 cm.
 • Ezután tégla oszlopokat állítson elő, amelyek az oldat szárítása után vízszigetelő masztix anyaggal vannak kezelve.
 • A föld alatti tetőfedő lemezek teljes felületén, amelyek egy bitumen maszkolattal vannak lezárva. Tetőfedő anyagot emelt az alagsori falak 15-20 cm és szintén ragasztott bitumen. A sarkokat szépen lezárják - jobb, ha nem vágja le az anyagot, hanem hajtsa rá. A földfelszín alján a tetőfedő anyagnak légmentesen záródó tartálynak kell lennie.
 • Az oszlopok felülete bitumennel van bevonva, és tetőfedő anyagokra, lehetőleg több rétegben terjednek rájuk.
 • Vastag gerendákat szerelnek be az oszlopokra, áthatolva vízszigetelő anyaggal. A tartóelemeket fémrögzítőkkel rögzítik.
 • A késleltetéseket egy bizonyos lépcsõs gerendákra szerelik fel. Mindegyik késés alatt fel van szerelve a koponya sáv, amely az aljzat alapja.

A hőszigetelő és vízszigetelő fapadló megközelítő rendszere szellőztetett padlózattal

 • A padlótartály alacsony minőségű lemezekből áll, de ha köztük vannak hézagok, akkor jobb, ha közepes sűrűségű hígított agyagot zárnak le. Ez az anyag szintén jó vízszigetelő eszköz. Ha hőszigetelő anyagot terveznek a padló alatti cellákban, például ásványgyapotban, teljesen nedvességtől mentes lesz.

Úgy néz ki, mint egy kész durva padló

 • Ezután a padlóburkolat műanyag burkolattal vagy tetőfúvással van bevonva. A csíkokat legalább 100-150 mm átfedéssel kell átlapolni. Az ízületeket szükségképpen hegesztéssel vagy speciális szalaggal kell lezárni.
 • Szigetelés telepítve van (ha az építési terv előírja). A szigetelés tetején páraáteresztő fóliát helyeznek el, és rögzítik a rönkhöz.

A padlólapok végső szerelése előtt páramentesítő fóliát kell elhelyezni.

 • Ezután a fapadló rönköknél a táblákat összetett készítményekkel előkezeljük.
 • Így a padló tanított hármas védelmi vonal ellen talajnedvesség - vízszigetelés az a föld felszínére, és gidroparoizolyatsionnaya aljzatra membránnal bevont közvetlenül a deszka.

A fapadló vízszigetelése beton alapon

Ha a fapadlót beton esztrichre helyezzük, akkor az alapot először vízszigeteljük. Abban a körülmények között, amikor a nedvesség elkezdi a beton elpusztítását az alulról, hamarosan a felületéhez és a padló fa elemeihez jut.

A betonpadló telepítése ugyanazokkal a két réteggel kezdődik - homok és kavics, amelyet a talajra fektetnek és nyomnak.

Ezután két különböző módon folytathatja.

1. Vízszigetelő esztrich egy rétegben

 • 100-150 mm átfedéssel ellátott tetőfedőlapok az alagsori falakon átfedésben helyezkednek el a préselt felületre. Néha, ha a talaj nagyon nedves, akkor célszerű a tetőfedő anyagot két rétegben elhelyezni, a fedett terület mentén és át.

A jövő padlójának területe, teljesen lefedve a tetőfedő anyag vízszigetelő rétegével

 • A vízszigetelő anyagok lapjait bitumenes maszkolattal rögzítik, gázzal égve - ez biztosítja a tökéletes tömítettséget. A sarkokat gondosan rögzítik.
 • A vízszigetelő öntés szigetelésére - expandált agyag felületén vagy extrudált, nagy sűrűségű polisztirol habra.
 • Vízszigetelő anyagot ismét eloszlatnak a hőszigetelő rétegen - ebben az esetben egy sűrű polietilén fólia használható minőségben. Ez nemcsak az alulról érkező nedvesség elleni további védelmet jelenti, hanem nem teszi lehetővé a betonoldat felszívódását a szigetelésbe és a repedések mentén terjed.
 • A film emelkedik a falra is, és rá van ragasztva egy csillapító szalag, vagy vékony habot helyeznek el, ami jó kompenzátorként szolgál, amikor a beton esztrich megnagyobbodik.
 • Ezt követõen 50 × 50 mm-es mérõcellákkal megerõsítõ fémhálót követ. A megerősítő heveder felszerelését óvatosan kell végezni, hogy ne sérüljön a vízszigetelő film integritása. A megerősítés egyenletesen elosztja a mechanikai terhelést a szigetelő rétegen és biztosítja a szükséges merevséget a padlóra.

Vízszigetelő film, megerősítés, jelzőfények - mindegyik készen áll az esztrich betöltésére

 • Mindezeket az építményeket nullás jelzőfények jelzik, amelyeket beton megoldással rögzítenek.
 • A beacon rendszer készenléti módjával egy befejező csatlakozó helyezkedik el és állítható be. A teljes érlelésig marad, míg a második naptól kezdve minden nap vízzel van nedvesítve, ami konkrét kiegészítő erőt ad.

2. Vízszigetelt esztrich, két lépcsőbe öntve

 • A 200 mikron vastagságú polietilén fólia elszórva a homok és kavics töltött rétegei között van, amelyet az alagsori falakra helyezzük a jövő esztrich magasságáig. Maguk között a lapokat vízálló szalaggal ragasztják, a sarkokat is szorosan lezárják. Nagyon fontos, hogy a vízszigetelés egyetlen tér károsodás nélkül.
 • Vízszigetelésre alkalmas, durva durva esztrich, amely cementből és kavicsból áll. Vastagsága 40-70 mm legyen. Nem szükséges ezt a réteget az ideálisnak szintre állítani, mivel felülről lefelé egy befejező nyakkendő lesz. Így a beacon rendszerre nincs szükség - csak pár referenciajelzés szükséges hozzá közelítő összehangoláshoz.

Először is, az esztrichterhelés nem igényel tökéletes igazítást.

 • A beton keményítése után egy másik tetőfedő anyagból készült vízszigetelést kell elhelyezni. A lapjai közötti átfedések szorosan vannak lezárva.
 • Ezt követi egy fűtőtesttel bővített agyagréteg, amelynek vastagsága 100-150 mm.
 • A 100 × 100 mm-es nagyságrendű cellákkal ellátott megerősítő hálót a szintezett és maximálisan tömörített expandált agyagra helyezzük.
 • Meghatározza a jövőbeli befejező nyak zéró szintjét. A megerősítőszalag tetején beaconok vannak elhelyezve - útmutatók, amelyeket beton megoldással rögzítenek.
 • Ezután az esztrich öntésére - ez a réteg tökéletesen illeszkedik. A megkötés 3-4 héten belül megtörténik, attól függően, hogy milyen rétegvastagság és a betonoldat komponens összetételének jellemzői vannak. A bevonat szilárdságához fagyassza le az esztrichet először vízzel hígítva.

A nagyobb tisztaság érdekében - az általános "torta" szerkezete hőszigetelő és vízszigetelő padlóval

Bármilyen megközelítést kötni berendezés, - egy vagy két rétegben a lnoy készségét, a felületet meg kell tovább kezeljük impregnált megerősítésére és vízhatlanná készítmények, amelyeket alkalmaznak, hogy a padló és a falak, hogy a magassága 20 cm használjuk erre a penetráció, obmazochnye, vakolatok. vagy olyan festészeti kompozíciók, amelyek a felületen elég erős és megbízható filmet hoznak létre, amely nem teszi lehetővé a nedvesség bejutását a helyiségbe. A vízszigetelés lehetséges módszereiről további információkat talál a honlapunk megfelelő cikkében.

Ezenkívül kövesse a fa padló beépítését egy megbízhatóan vízálló alapra:

 • Ehhez a padlókat lefektetik, és a jelzéseken késleltetik a rögzítést, rögzítik őket biztonságosan a beton alapra.
 • Ezután a lerakódások és a perem mentén a falak mentén helyezkednek el (polisztirol hab vagy ásványgyapot). Azonban, ha az esztrich megbízható szigetelést kapott, akkor a beton és a falburkolat közötti tér nem igényelhet további hőszigetelést - mindez a ház térségétől és kialakításától függ.
 • A kapott rács fölé egy páraelszigetelő anyag (műanyag burkolat) van takarva, amely tűzőgép. rögzítve a rönkre.
 • És végül a padló a padlólapból össze van szerelve, előzetesen víztaszító impregnálással. Az így kapott padozatot tovább lehet védeni a vízzel, lakkal vagy viasszal borítva.

Még egy megjegyzés. Néha egy önterülő vegyületet öntünk egy fapadlóra, például kerámia burkolólapok további elhelyezése céljából. Nyilvánvaló, hogy itt is nincs megbízható vízszigetelés:

Videó: egy ömlesztett alapozó eszköz a fa alapon

A vízszigetelő eszköz rövid bevezetése a padlókhoz vezethet azon téves meggyőződéshez, hogy nem nehéz megtenni. Azonban egy szigetelt esztrich vagy vízszigetelés telepítése tiszta fapadlóra meglehetősen nehéz feladat, amely sok időt és energiát igényel. Mindenesetre nem teheti meg ezt a elemet a padlószerkezetben. A megbízható vízszigetelés figyelmen kívül hagyása azt eredményezheti, hogy a padlóburkolat munkája hiába történik, és néhány év alatt nemcsak a fapadlókra, hanem a nedvességgel áztatott beton esztrichre is szükség van. Még akkor is, ha a beton alapja megőrzi erejét és integritását, ha a nedvesség a fal és a fal között megtörténik, a belső térben megjelenik a penész, a nedves lábak pedig a nedvesség kellemetlen szaga elkerülhetetlen.

A következtetés egyértelmű: a vízszigetelés mindig szükséges lépés a bármilyen típusú padlóburkolatok kialakításakor, de a fa esetében általában nehéz megbecsülni értékét.

A fapadló vízszigetelése magánházban

A padló vízszigetelése egy faházban - a mennyezet elengedhetetlen lépcsője. A szigetelőfólia minősége közvetlenül befolyásolja a fa elemek élettartamát és a szigetelést. A megfelelően megtervezett vízszigetelő anyag megvédi a szerkezetet a gombáktól, penésztől és rothadásuktól.

Előkészítő intézkedések

A vízszigetelő réteg elhelyezése nem az első lépés a padlóburkolat elrendezésében. Mielőtt felhelyezné a filmet, a következő intézkedéseket kell tennie:

 • alap szigetelés;
 • a mennyezeten lévő szellőző lyukak elrendezése;
 • gőz és vízszigetelő fólia felszerelése a földszinten.

A fapadló szigetelőanyagainak kiválasztásakor az alábbi tanácsok vezérlik:

 • a fa szerkezeteken használt anyagok és bevonatok nem lehetnek tűzveszélyesek;
 • a vázlat és a befejező padló között hézagot kell hagyni a szellőzéshez;
 • ha a beton aljzat szigetelőanyagának nedvességre (polietilénre, tetőszerkezetre és másokra) át kell hatolni;
 • fapadlókhoz optimális vízszigetelő anyagokat és antiszeptikumokat tartalmazó folyékony vízszigetelő keverékek;

A ház alagsorainak vízszigetelése (garázsok, fürdők, pincesorok) különös figyelmet fordítanak. A földelés állandó érintkezésben van a nedvességgel. Ezért, ha a házban van alagsori padló, végezze el alapos vízszigetelést. A minősége függ a padló szárazságától az első emeleten.

Kiváló minőségű vízszigetelés

Gyakran a vízszigetelést választják az építés során használt szigetelés alapján. Ezenkívül a következő tényezők befolyásolják a szigetelés választékát:

 • a házban a páratartalom mértéke;
 • az alagsori vagy almező jelenléte;
 • aljzat anyag (fa vagy beton);
 • a szigetelés típusa.

A vízszigetelés elengedhetetlen a wadded és rolled szigetelésű szobákban. Ezek az anyagok nedvességgel érintkezve gyorsan elveszítik szigetelési tulajdonságaikat. Ezért gondos védelemre van szükségük.

A következő anyagok alkalmasak faszerkezetek szigetelésére:

 • vízszigetelő festékek és masztixek;
 • gumi alapú töltetek;
 • ömlesztett anyagok;
 • tekercs és film szigetelés.

Ezen anyagok egyike sem nevezhető univerzálisnak. Mindegyik optimális a szűk munkák számára.

festékek

A víztaszító festékek bitumen és polimer alapú folyékony készítmények. A keverék folyékony szerkezetű, és nagyon könnyen alkalmazható a felületre. A fa vízálló festék festésére hagyományos kefével. A készítményt a felületre 2-3 rétegben alkalmazzuk. Minden ezt követően alkalmazzák, amikor az elözödött. A festékek optimálisak a padlózat vízszigeteléséhez csatolóval.

Az ilyen anyagok nagyon kedvező áron vannak. Azonban rövid élettartamuk van - 3-7 év (mérsékelt éghajlaton). A víztaszító festék felhordása előtt készítse el a felületet az alábbiak szerint:

 • az átfedés fából készült elemeinek polírozására;
 • távolítsa el a szennyeződéseket a padlóról;
 • száraz fa szerkezetek;
 • bonyolult elemek és kötőelemek vízzel visszaverő lakkal történő feldolgozására;
 • festeni a padlót.

Az eszközök egyéni száradási idővel rendelkeznek. A teljes keményedési idő a csomagoláson van feltüntetve.

masztix

A vízszigetelő masztixok nagyon hasonlítanak a festékhez, de vastagabb szerkezetűek. A masztixot egy rugalmas erős film felületén alkalmazzák.

A masztix egy nagyon sűrű kompozíció, amely szárítás után védi a fát nemcsak a nedvességtől, hanem a hőmérséklet csökkenésétől is. Az anyagot a padlóra kell felhordani a bevonat bevonása előtt. A faszerkezetekkel való munkához javasoljuk, hogy az összetételt üvegin alapuljon.

A vízálló maszternek a következő előnyei vannak:

 • hosszú szárítási idő;
 • a szárított anyag igen rugalmas szerkezetű;
  hosszú élettartam (7-15 év);
 • különböző felszabadítási formák.

A maszkokat a padló esztrichelágítására használják. Az anyag fő előnye az alacsony hőmérsékletnek ellenálló. Még a szélsőséges hidegben is, egy masztiff film védi a faszerkezeteket a nedvességtől.

Szigetelő töltetek

A töltőanyag-kompozíciók egyike azon kevés anyagoknak, amelyek sokoldalúak. A befejező anyagok kategóriájába tartoznak.

Az öntés alapja - bitumen és aszfaltbeton. Az anyag nagyon könnyen alkalmazható, ezért gyakran használják a magánházak vízszigetelésében.

Az anyag öntése előtt meg kell tisztítani és ki kell egyenlíteni a munkaterületet. Ezt követően a falak és a padló. Tetején a szárítás után az alapozót töltsük 2-3 rétegre. Egyenletes eloszláshoz a felületen egy tűgörgő segítségével. A vízszigetelő réteg vastagsága 20-30 mm legyen.

Leggyakrabban az anyagot beton esztrichre használják. A lebegő padlók és a nem merev kitöltőkeretek összeegyeztethetetlenek, mert a nem stabil anyagok a védőréteg felszakadását okozzák.

Ömlesztett anyagok

Az ömlesztett vízszigetelés egy por vagy granulált tömeg a betonitán alapul. Az anyagot a csövek és a kommunikáció elszigetelésére használják.

A vízszigetelő tulajdonságok mellett a tömlők nagy hőszigetelési teljesítményt nyújtanak. Ezért gyakran használják ezeket a célokat.

Az aljzat befejezése előtt a betonit vízzel hígítjuk, hogy gélt képezzen. A víz felszívódása után az anyagot a padlóra öntjük és szárazra hagyjuk. A vízszigetelés teljes kikeményedéséhez kb. Két-három napra van szüksége.

Az anyag kényelmes, mivel könnyű önteni a rönkök alá úgy, hogy eléri a fa padlóját.

Öntapadó hengerelt vízszigetelők

A hengerelt anyagok nagyon kemény szerkezetűek és tökéletesen védik a szerkezetet a nedvességtől. Sokféle ilyen vízszigetelés létezik. A leggyakoribb hőszálas, bitumen és polietilén anyagok. Az utóbbi időben az üvegszálat aktívan használják az építőiparban.

Ritkábban a piacon megtalálható a vízszigetelés bitumen adalékokkal. Az anyagot aktívan helyettesítik szintetikus anyagokkal és polimerekkel. A ragasztó tekercsszigetelésen kívül különleges felépítésű melegítés és ragasztó is van.

Az öntapadó hengerelt anyagok a legkényelmesebbek. Nagyon egyszerűen telepíthetők, akár egyedül is.

A ragasztószalagokat ragasztó vagy bitumen alkalmazásával szerelik fel. Az utóbbi, ha melegszik, káros és kellemetlen szagot bocsát ki. Ezért, ha dolgozik vele, légzőkészüléket kell használni.

A faház pára gátja

A faház védelmére szolgáló intézkedések közé tartozik a gőz, a víz és a hőszigetelés. Csak akkor, ha az intézkedés egész komplexét megfigyelik, a ház és a padló fa szerkezete sértetlen marad.

Ennek a "pite" -nek egy fontos eleme pára gát. Megvédi a szigetelést és a faházakat a kondenzációtól, amely gyakran felhalmozódik a padló alatt.

A párolgásgátló fóliák többszörös mikropórusú membránok. Köszönjük nekik, hogy a padló alatt felhalmozódó nedvesség áthalad a páraelzáró fólián, és nem fektet be faszerkezetekre és szigetelésre.

Páraelzáró szerelése

A padló a ház nagyon fontos építése, amelyen keresztül, ha a védő "torta" helytelenül van felszerelve, sok hő eltávolítható. A páraelzáró, a technikai szabályok szerint elrendezve, folyamatosan védi a fapadlószerkezeteket. Filmek telepítésénél érdemes megfigyelni a következő szabályokat:

 • A bilaterális gőzszigetelők a sima oldal befelé vannak szerelve. A durva felületnek "kifelé" kell lennie.
 • Az egyoldalú filmeket ugyanazon elven alapozzák. A sima felületet a szigetelésre helyezzük.
 • A fóliatömítő anyagokat visszaverődő réteggel szerelik fel. Az ilyen technológiák betartása mellett a réteg teljesen teljesíti funkcióit, védi a szerkezeteket a kondenzátumtól.

A hőszigetelő torta több réteget tartalmaz: gőz, hő és vízszigetelés. Csak a sűrű "környékük" megakadályozza a ház megsemmisítését és a padló alatti nedvesség elcsúszását. Ezen három elem mellett a padlólap tartalmaz:

 • fa keret;
 • padlóburkolat táblákból;
 • vízszigetelő film;
 • szigetelés;
 • gőzölő réteg;
 • légpárna;
 • tiszta padló.

Egyes minták alaposabb védelmet igényelnek a nedvességtől. Tehát a padlóburkolatok vízszigetelése a fürdőszobában 2-3 rétegű szigetelőfólia vagy műanyag bevonat használatát jelenti.

Professzionális tippek

A faházak mindenféle alapra épülnek, kivéve az oszlopot. Ezért a bázis vízszigetelése minden épülethez kivétel nélkül szükséges. A védőszerkezet vagy tekercselés alkalmazása előtt:

 • tisztítsa meg a padlót és javítsa meg a szerkezet sérült részeit;
 • impregnálja az összes faanyagot antiszeptikus összetétellel;
 • a bázis és a koronák közötti távolságot masztix vagy víztaszító festékkel megtámasztani;
 • a mennyezeten fel kell szerelni szellőzéssel.

A padló és padlóburkolat vízszigetelése nem egyszerű eljárás. A fa szerkezetek nedvességtől és kártevők elleni védelme érdekében integrált megközelítésre van szükség. A rendszeres tekercs vízszigetelő film nem lesz elegendő. A védő padlós tortanak tartalmaznia kell az összes alkatrészt, beleértve a páraelzáródást. Ezeken a filmeken való megtakarítás nem érdemes, mert gyakran a rothadás oka a rönkökön nem nedvesség a talajról, hanem a mennyezeten belül keletkező kondenzátum.

A padló megfelelő vízszigetelése a faházban - lehetőségek és anyagok

A magas minőségű vízszigetelés létrehozása a saját otthonában (privát) - a padlók elrendezésének egyik legfontosabb lépése. A cikk megvitatja, milyen vízszigetelést biztosít a padlózat és hogyan kell használni a szobának az ilyen veszélyes nedvesség hatására történő védelmére.

A vízszigetelő réteg lényege és kezdeti szakasza

A jól szigetelt vízszigetelés mennyisége a legtöbb padlóburkolat kialakításánál alkalmazott anyag biztonságától függ. Különös figyelmet kell fordítani azokra az esetekre, amikor a padlózat vízszigetelése egy faházban történik, mivel a fa nem tolerálja a nedvességet.

A vízszigetelés minőségétől is függ a hőszigetelő anyagok hatékonysága és a különböző bevonatok biztonsága a gomba vagy penészképződés kialakulásától függően. Természetesen a képen és a vizuális ellenőrzés során az ilyen alakzatok nem lesznek láthatóak, de végül különböző szagokat, nedvességet jelenítenek meg a helyiségben stb.

A keretházak meglehetősen bonyolult padlószerkezettel rendelkeznek, ezért a vízszigetelő anyagok előkészítése előtt előkészítő munkát kell végezni.

Ezek a következők:

 1. Kiváló minőségű szigetelőpult létrehozása.
 2. A padlószerkezet hatékony szellőzésének elrendezése.
 3. A ház első emeletén minőségi hidro- és párazáró réteg elhelyezése.

A vízszigetelő anyag kiválasztásánál figyelembe kell venni a következőket:

 • A tűzveszélyes anyagok használata fapadlóval kombinálva elfogadhatatlan.
 • az anyagot úgy kell méretezni, hogy szellőzőrés legyen a durva alap és a padlóburkolat között;
 • csak víztaszító anyagból készült szigetelők: tetőfedő anyagok, polietilén stb.;
 • ha vízálló a padló vagy fa padló log, a legjobb, ha a folyékony víztaszító keverékek antiszeptikus hatást.

Vízszigetelés esetén a maximális feldolgozást az alagsori helyiségekben kell elvégezni: pince, alagsor vagy kád.

A maximális nedvesség hatás az alagsorban van. Ebben az esetben először is a vízszigetelést az alagsorban kell elhelyezni annak érdekében, hogy a ház első emeletét maximálisan megvédjék a nedvességtől, és ezután a padlón negatív hatással legyen.

Vízszigetelő anyagok kiválasztása

Kiváló minőségű vízszigetelő anyagokat kell kiválasztani, figyelembe véve az alábbi tényezőket:

 1. Páratartalom a szobában.
 2. A föld alatti szintek jelenléte.
 3. Aljzat típusa (fa, beton).
 4. Különféle szigetelők használtak (durva bázis vagy fedőréteg esetén).

Vannak olyan helyzetek, amikor hő- és gőzszigetelő anyagokat kell kiválasztani, amelyek alapján hőszigetelőt használnak. Vannak olyan fajták, amelyek a nedvességgel való kölcsönhatás során elveszítik hatékonyságukat. Ennek megfelelően az ilyen anyag hőszigetelő rétegét megbízhatóan védeni kell a nedvességtől.

Vízszigetelésként az alábbi anyagok egyikét használhatja:

 • festeni;
 • masztix;
 • szigetelő töltet;
 • üledék;
 • roll.

A vásárlás előtt meg kell határozni a fenti anyagok összes előnyét és hátrányát, ezért ezeket az opciókat tovább vizsgáljuk.

Vízszigetelő festékek

Ezek a festékek bitumen és polimer komponensek keverékei, amelyek víztaszító tulajdonságokat kölcsönöznek. Az ilyen vegyületeket ecsettel és több rétegben alkalmazzuk. Így a fa kiváló minőségű nedvességálló réteget kap. Az esztrichhez hasonló festékek is alkalmazhatók.

Alacsony költségük miatt a vízlepergető festékek kb. 5 évig tartanak, ha a padló alatti hőmérsékleti ingadozások minimálisak. Lásd még: "Hogyan javítsd meg a padlót egy faházban a saját kezedben".

A festést csak vízkezelő anyaggal lehet elkezdeni a következő eljárások után:

 1. Fa padló csiszolása.
 2. Tisztítás padlóról és szennyeződéstől.
 3. Fa alkatrészek szárítása.
 4. A nehezen hozzáférhető területek gondos kezelése (vízszintes falvázas kötések) vízszigetelő lakkal.
 5. Festeni egy durva bázist.

Víztaszító masztix

A durva bázis feldolgozása nem garantálja a nedvesség elleni védelmet, ha a kiválasztott anyag vagy készítmény alkalmazása nem történt meg. A legjobb, ha a hő-, víz- és párazáró rétegek szakembereknek szóló munkáját bízzák meg. Természetesen az ilyen munkát önállóan lehet elvégezni. Ezután jó minőségű feldolgozás után vízlepergető maszkot alkalmazhat.

Ez a készítmény olyan folyékony oldat, amely a megszilárdulás után kapja meg a fő pozitív tulajdonságait. A megnövelt tartósságról, nedvességállóságról és alacsony hőmérsékletről szól. A készítményt kizárólag a befejező anyagok lefektetése céljából alkalmazzuk. Ha egy magánházban vízálló a fapadló, akkor javasoljuk, hogy a masztixet üvegin alapuljon. Lásd még: "Hogyan készítsünk egy fából készült padlót egy magánházban a saját kezünkkel?"

Az ilyen vegyületek fő előnyei:

 • a nem teljesen szárított átfedéses területeken való alkalmazási lehetőség;
 • a szárítás után az alkalmazott réteg rugalmassága és erőssége;
 • élettartama 10 év;
 • a festék vagy aeroszol formájában lévő masztix alkalmazása.

A folyékony maszkolást szintén lehet használni egy esztriches bélelt bázissal együtt. Az ilyen készítmények stabilitása a szélsőséges hőmérsékletekhez lehetővé teszi az ilyen átfedések védelmét még nagyon alacsony hőmérsékleten is.

Szigetelő töltetek

Ezek a vegyületek nem csak jó nedvességszigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, hanem lehetővé teszik a bázis maradék egyenlőtlenségeinek szintjét is. Termelésüknél bit és aszfalt betont használnak.

Töltse ki a következőket:

 1. A padló tervezetének elején megtisztítják.
 2. Minden apró repedést, forgácsot és más hibát kitöltenek.
 3. Ezután a felületet több réteg talaj keverékkel kezelik.
 4. Maga a kompozíció 2-3 réteg betöltésére is alkalmazható. Szükséges fenntartani a szekvenciát, azaz a szekvenciát. az első alkalmazás után meg kell várni, amíg a réteg megszárad, majd alkalmazza a következőt.
 5. A keverék egyenletes eloszlása ​​a padlón egy tűgörgő segítségével szükséges.
 6. Az öntött réteg teljes vastagsága körülbelül 2,5 cm legyen.

Ilyen vízszigetelés csak a padlókon keresztül végezhető beton esztrich segítségével. A feltöltés nem lehetséges "lebegő" padlón, mivel felületi rázkódások esetén a feltöltött réteg megreped. Ennek eredményeként a felületi bevonat is deformálódik, ami szörnyen néz ki a fotón és a szemrevételezés során. Az átfedést azonnal vissza kell állítani, mert lehetetlen használni őket.

Izolátorok kitöltése

Az ömlesztett anyagokat általában bentonit és vízzel szemben ellenálló granulátumok keverékével reprezentálják. Valójában a szigetelő gyapjú alternatívája. Az ilyen bevonat minimális nedvességelnyelési szintet és kiváló hőszigetelési jellemzőket tartalmaz. Néha egy ömlesztett szigetelőt használnak nemcsak a nedvesség elleni védelemhez, hanem fűtőként is.

Tudnia kell a következő árnyalatokat, mielőtt elkezdené a munkát a szigetelő kitöltése közben:

 1. Az aljzat előzetes befejezése csak vízzel töltött betonból történik. Az ilyen vegyület egyfajta folyékony, vízálló gélszerű réteg kialakulását eredményezi.
 2. Az így kapott víztaszító anyagot a hordozólemez tetejére öntjük.
 3. Néhány nap múlva gyógyul meg.

Ennek a technikának az az előnye, hogy az anyagot a faházakba öntik az alap alatti késések között. A réteg vastagsága megegyezhet a késleltetés szintjével.

Hengerelt szigetelők

Tekercsben a legerősebb és legnehezebb anyagok nedvességelnyelő képességét általában értékesítik. Ennek az anyagnak az alapját használják: bitumen, üvegszál vagy szövet, polietilén. A modern gyártók a bitumen szintetikus anyagokkal helyettesítik a bevonat kellemetlen szagát.

A bedolgozás módja a következő típusú tekercs vízszigetelés kialakulásához vezetett:

 • Öntapadó. Előtte fel vannak szerelve egy ragasztóréteggel, mert egyszerűen illeszkednek az elkészített aljzatprofilhoz.
 • Felmelegedés szükséges Az ilyen anyag fűtése plasztikusabbá teszi, és növeli a bázissal való tapadását. a segédeszköz használata nélkül ragasztva lehet.
 • Ragasztott keverékkel kombinálva.

A pórusgátló tulajdonságai a keretházban

A gőz akadály nem egy egyszerű film, hanem egy egész rendszer, amely a szigetelést a túlzott nedvességtől védi. A probléma az, hogy a nedves szigetelés elveszíti pozitív tulajdonságait. Ezt csak jó minőségű páraáteresztő réteg kialakításával lehet elkerülni, amely védi a padlókat a nedvességtől a nedvességtől.

A gőzgátló anyagban van egy speciális membrán, amelyen keresztül a nedvesség képes keringeni és nem kondenzálódik a rétegek belső oldalán a padló "torta" alatt. A fektetésnél fontos figyelembe venni a fő szabályt: az elülső részt a helyiség felé kell irányítani. Az inverz anyagnak ellentétes hatása lesz: a nedvesség még jobban kondenzálódik, ami a gombák és a penész azonnali képződéséhez vezet. Lásd még: "A keret a ház keretén belül, saját kezűleg - mit és hogyan."

Páragátló szerelése

A páraáteresztő réteg helyének jellemzői:

 1. A kétoldalas anyagok a mennyezet vastagságának sima oldalának behelyezésére kerülnek. A durva felület felfelé fordul a vízgőz ellen (lásd még: "A fa padlójának megbízható vízszigetelése a fürdőszobában - mit és hogyan kell csinálni").
 2. A polipropilén egyoldalas anyag ugyanúgy illeszkedik a sima oldalhoz.
 3. A fóliafóliák fényvisszaverő oldallal vannak rögzítve a helyiség oldalán, hogy fokozzák a hőtakarékosság hatását. Ilyen anyag különösen előnyös abban az esetben, ha a padlófűtést a gőznyílás tetejére helyezzük.

Így a padló helyes kialakításának így kell kinéznie:

 • keretes rönk;
 • padlóburkolat;
 • vízszigetelő réteg;
 • hőszigetelő réteg;
 • gőzölő réteg;
 • szellőzési távolság;
 • tiszta padló.

Szakemberek ajánlása

Faházak bármilyen alapon építhetők, kivéve a tégla oszlopokat. A hőszigetelő rétegek telepítése előtt végzett alapműveletek a következők:

 1. A bázistervet a rothadt vagy deformálódott rönkök cseréjével megtisztítják (lásd még: "A padlók cseréje egy faházban, beton esztrichevel").
 2. Minden fás elemet fertőtlenítő anyaggal dolgoznak fel.
 3. A rönkfa falakat és a talapzatot vízszigetelő bitumen maszk szétválasztja.
 4. Csökkentse a hőenergia veszteségét a polisztirol hablapok alján lévő késések alatt.
 5. Az alagsorban felhalmozódó nedvesség megakadályozása érdekében szellőző lyukakat kell kialakítani.

Az eredmény

A fentiekből levonható az a következtetés, hogy a vízszigetelő réteg nagyon fontos és nem olyan egyszerű, mint amilyennek tűnhet. A padlót megbízhatóan védik a nedvességtől csak akkor, ha hatékony vízszigetelő anyagokat használnak.

Fontos, hogy kövesse az adott telepítési útmutatót, amely garantált eredményt ad. Mindig vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel, akik felelősséget vállalnak a munka minden szakaszában - a szükséges anyagok beszerzésétől kezdve az egyes rétegek felhelyezéséhez és a padlók üzembe helyezéséhez.

A padló vízszigetelése egy faházban a saját kezével lépésről lépésre. Anyagok + videó

Szüksége van egy faház vagy beton padló vízszigetelésére egy magánházban? Ha igen, hogyan lehet ezt megtenni? És hogyan válasszon kiváló minőségű vízszigetelést alacsony áron? Válaszolj magadnak ezekre a fontos kérdésekre.

A faház vízszigetelése fontos és szükséges lépés a bevonat felszereléséhez, amelyen a használati élettartam függ, különféle negatív hatásoktól, mint például gomba, penész, rothadás védett.

A szigeteléssel és a páraelzáródással együtt egy faház védő kontúrja.

A vízszigetelést választó tényezők

A vízszigetelés kiválasztása általában bizonyos tényezőkön alapul:

 1. A helyiségben a páratartalom szintje
 2. Az első emelet vagy aljzat jelenléte
 3. Aljzat típusa (fa vagy beton)
 4. Szigetelő típusa

Milyen anyagokat használnak a padló befejezéséhez egy magánházban?

 • Vízszigetelő festékek;
 • Víztaszító maszk;
 • Szigetelőtöltet;
 • Izolátorok kitöltése;
 • Roll anyagok.

Ugyanakkor lehetetlen univerzális anyagot felvenni - mindegyik egyedi és alkalmas egy bizonyos típusú anyaghoz.

festékek

A bitumen és a polimerek alapján a festékeknek különleges folyadékszerkezete van, melynek köszönhetően ecsetek segítségével szinte bármilyen felületre alkalmazható.

Ideálisak a fedővel ellátott fedélhez. Ezen kívül ez az anyag alacsony áron. Az ügyfelek azonban viszonylag rövid élettartamúak (3-7 év).

A festéket egy gondosan előkészített felületre kell felhordani: ehhez meg kell homokolni, minden szennyeződést eltávolítani, megszáradni, a komplex elemeket vízelváló lakkal kezelni és festeni kell a padlót.

A vízszigetelő festékeket 2-3 rétegben kell felhordani, miközben az előző réteget megszáradni várják.

masztix

A festékekkel ellentétben sűrű szerkezetűek, ezért a bevonatot követően erős és rugalmas film keletkezik.

Rendszerint az esztrichhez használt padlóburkolatokhoz használják, és közvetlenül a bevonat bevonása előtt kerülnek alkalmazásra.

Ezenkívül számos funkciójuk van:

 • Védi a hőmérséklet ingadozásokat
 • Fagyállóság
 • Szárazon hosszú ideig
 • 7 és 15 év közötti élettartam
 • A szárított anyag nagy rugalmasságú.

Szigetelő töltetek

A telepítés során nagyon egyszerű, ezek az anyagok az egyetemes alkalmazás címét vitatják. Ezért nagyon népszerűek a magánházak vízszigetelésében.

Ugyanakkor előzetes munkát igényelnek: a felületet először ki kell egyenlíteni és tisztítani kell. Az alapozás után 2-3 rétegben 2-3 cm vastagságú töltetet alkalmaznak.

Használjon szigetelő töltelék kell a padlón egy beton alap, mert ők a legstabilabbak. Ellenkező esetben az öntéssel kialakított védőréteg gyorsan megtörik.

Ömlesztett anyagok

Rendszerint por vagy granulált tömeg. Ezeket az anyagokat kommunikációs csövek, földalatti áramkörök stb. Feldolgozására használják. Ezenkívül biztonságosan ki is tölthető a késések alatt.

Figyelembe kell venni, hogy a vízszigetelés ezen formája is kiváló hőmérséklet-visszatartást és fagyállóságot biztosít. A munka során az ömlesztett anyagokat vízzel hígítjuk, majd a padlóra helyezzük és 2-3 napig várjuk a szárítást.

Hengerelt vízszigetelők

A fenti típusú vízszigetelésektől eltérően a tekercs vízszigetelésnek a legszilárdabb szerkezete van, amely lehetővé teszi számukra, hogy tökéletesen védjék a bevonatot a nedvességtől.

Az ilyen típusú vízszigetelésnek hatalmas tömege létezik, de alapvetően négy van:

 • Teplovolokonnye
 • bitumen
 • polietilén
 • üveggyapot

Ugyanakkor nemcsak a szokásos módon lehet ragasztani, hanem a hengerelt anyagok melegítésével, valamint speciális feldolgozó kompozíciókkal is.

A bitumen ragasztó alapként történő használata esetén légzésvédőt kell használni.

Gőznyomás alkalmazása

Miért kell egy faházban a vízszigetelés mellett páramentesítőre is szüksége? Az a tény, hogy a hőszigetelő anyagoknak nincs önálló védelme a nedvesedéstől, ami károsítja a tulajdonságait.

Ennek megakadályozása érdekében páraelzáródást használnak.

A membránszerkezete lehetővé teszi, hogy a nedvesség felhalmozódjon a padló alatt a faanyag és hőszigetelő anyagok nedvességtartalma nélkül.

Hogyan készítsünk egy hőszigetelő tortát?

A vízszigetelés csak egy pelyhes sütemény része, amely védi a padlót az agresszív nedves környezetből, hőmérsékletváltozásokból és egyéb hatásokból. Egy védőkör létrehozásához szükség van a gőz és a hő kombinálására, valamint a vízszigetelésre.

Mindenekelőtt elő kell készíteni a munka alapját, azaz:

 • Törölje
 • Antiszeptikus kezeléssel
 • A vízszigetelő anyagok alapja és koronja közötti távolság feldolgozása
 • Hozzon létre helyet a padló közötti szellőztetéshez.

A vízszigetelés mellett a páraelzáródást a bázisra is fel kell használni. A kétoldalú gőznyomot durvább oldalon kell elhelyezni, a nedvesség felé.

Egyoldalú forgatókönyv esetén ugyanaz a forgatókönyv feltételezhető - a sima oldalnak befelé kell lennie. Ha fóliafóliát használnak, a visszaverődő részt kívülről telepítik a kondenzáció elkerülése érdekében.

A szigeteléssel együtt kitűnő szigetelési védelmet nyújt otthonának!

A padló vízszigetelése egy faházban: milyen anyagokat használnak és a munka sorrendjét

A ház építése fontos, felelős ügy. A lakásnak világosnak, melegnek kell lennie, nem szabad magas páratartalmat megengedni. Ez nemcsak jelentősen csökkenti a faház életét, hozzájárul a rothadáshoz, a penész és penész elterjedéséhez, hanem károsítja a tulajdonosok egészségét is. Ezért a fa padló vízszigetelése a fürdőszobában: az anyagok és technológiák, amelyek ebben az esetben komoly kérdéseket igényelnek, amelyek részletes vitát igényelnek.

A szoba díszítésében a fa mindig jól néz ki, de a fürdőszobában speciális igény mutatkozik a vízszigetelés során

Padló vízszigetelő eszköz

A vízvezetékek hirtelen szivárgása, eldugult mosogatók, elemi feledékenység, hogy megóvják magukat az áradások kellemetlen hatásaitól, gondoskodni kell a fürdő jó minőségű vízszigeteléséről.

A légmentesen zárt tálca formájában készült védőbevonat nem teszi lehetővé a víz behatolását a ház más területeire és minimalizálja a lehetséges problémákat. Megakadályozza a penész és a penész elterjedését, amely egy faházban nemcsak feleslegessé teszi az összes javítási erőfeszítést, de valódi bajokat okozhat, például a padló károsodását és súlyos egészségkárosodást okozhat.

A vízszigetelés a helyiségben a bevonat vagy a tekercsszigetelés segítségével hajtható végre, ha különleges bevonóanyagok légmentes fedést hoznak létre.

A vízszigetelő anyagok alapja a bitumen és a polimer adalékok. Ez utóbbi használatával javult a bemutatott termékek minősége, szilárdsága, hajlékonysága és élettartama.

A folyékony bitumen megakadályozza az összes rést, és megakadályozza a víz szivárgását.

A szigetelőanyagok típusai

Ma sokféle vízszigetelés különböző alkalmazási módszerekkel és védettségi fokkal. A vízszigetelő anyagok fő típusai:

A fürdőszobák esetében gyakrabban alkalmazzák a festést, a bevonást vagy a tekercselést. Jobb, ha a vízszigetelő bevonat kiválasztását egy tapasztalt szakemberre bízza, mivel egy faházban lévő fürdőszobák jó minőségű vízszigetelése segít sok probléma elfelejtésében.

A rossz vízszigetelés a fürdőben megnövekedett páratartalom, ami rothadó faanyaghoz és a gomba kialakulásához vezet a padlón és a falakon

Mit kell keresni, amikor egy fürdőszobát rendezek egy faházban?

Egy faházban a fürdőszoba jobb az első emeleten. Ha a ház több emeleten és fürdőszobákban van, még az építési szakaszban is meg kell erősíteni az átfedést úgy, hogy további gerendákat telepítenek a jövő fürdőszobája alá. A terhelés kiszámítása és a szükséges nyereség, jobb, ha megbízni az illetékes szakemberrel.

Kényelmesebb helyet biztosítani a magas páratartalmú helyiségek felett és gondosan szigetelni mindkét szobát és a mennyezetet. Szivárgás esetén ez minimális károkat okozhat, többek között egy ilyen elrendezés csökkenti a vízvezeték költségeit.

Nagyobb magasságú cseppet kell biztosítani a jövő fürdőszobájának helyén, ami nagymértékben megkönnyíti a későbbi befejezést.

Nem csak a padlónak van szüksége vízszigetelésre, mindenképpen védje a falakat és a mennyezetet.

Jó minőségű szellőzést biztosít, segít elkerülni számos problémát.

A vízszigeteléshez nem csak egy fürdőszoba szükséges, ne lusta a konyha, a fürdőszobák és a mosógépes szobák védelmére.

Ahol sok mosás mindig magas páratartalom, és a csövekből folyó víz valószínűsége gyakran kiszámíthatatlan.

A padló vízszigetelése egy faházban, a fürdőszobában, több lépcsőben történik.

Honlapunkon megtalálja az építőipari cégek kapcsolatát, amelyek a házak tervezése során nyújtanak segítséget. Közvetlenül kommunikálhat a képviselőkkel, látogasson el a "Low-Rise Country" házak kiállítására.

Előkészítő munka

Először a bázis alapos elkészítését végezzük. Törmelék, szennyeződés, por. Hézagok tömítésére speciális fugázóanyaggal. A fa rönköket előnyösen fertőtlenítő és speciális védő impregnálással kell kezelni.

A szigetelés elmaradása és a további zajszigetelés között egy expandált agyag, ásványgyapot, polisztirolhab vagy lenrost alapú ecowool kerül. A választás a fogadó preferenciáitól és pénzügyi lehetőségeitől függ.

A szigetelést nedvességálló impregnálással vagy cementkötésű lemezekkel ellátott rétegelt lemezek zárják le.

A falemezeket feltétlenül impregnálták, jelentősen meghosszabbítják az életet

Ezután a lemezeket vízszigetelő alapozóval kezeljük a bevonat további védelmére. Az alapozónak jól száradnia kell. Biztosítani kell, hogy a szárítás során a por és a piszok ne lépjen be a helyiségbe.

Fontos! A faházakban lévő cementhabarcsot jobb, ha a padlón lévő nagy terhelés miatt nem szükséges.

A lámpát a fal mellé kell helyezni 20-25 cm magasságig a helyiség peremén.

Vizuálisan a munka szakaszaiból nézd meg a videót:

Padló vízszigetelés

Ezt úgy állítják elő, hogy egy hengerelt vízszigetelésű szalagot vagy bevonó kompozíciókat alkalmaznak. Mindez a fogyasztó választásától függ.

A hengerelt anyagok kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy az öntapadó alapú vízszigetelést nem kell melegíteni. A faház egy jelentős plusz. A tekercseket szalagokra vágják, amelyek átfedésben helyezkednek el, hogy elkerüljék a víztömítések közötti összeköttetést. Az átfedést gondosan bevonják a bitumen masztirozással.

A fal beillesztése a kerület mentén történik, miután befejezte a munkát a padlóval. A vízszigetelés csíkjait 30-35 cm szélességre vágják, a vászont ragasztják a falhoz, felemelik a padlóra, melyet maszkkal kezelnek. A faház padlózatának vízszigetelése a fürdőszobában kiváló minőségű hidromasszázs. Előfeltétele az így kialakult vályú teljes lezárása.

Vízzáró átfedésű csíkok a maximális védelem érdekében.

Festés vagy bevonat vízszigetelés

A piacon többféle ilyen alkalmazás van.

Folyékony bitumen maszk. Teljesen készen áll a használatra, könnyen használható, elég olcsó. Két rétegben van felhordva, ha alkalmazzák, szokásos széles ecsettel dolgozhat. A második réteget az első teljes száradása után alkalmazzuk, általában 6-8 órát vesz igénybe a szárítás befejezése. A sarkok, a falak és a padló közötti ízületek, a csövek kilépési pontjai szintén ragasztva vannak egy speciális vízszigetelő fóliával, így egyszerűen növelni lehet a masztix rétegek számát ezeken a helyeken.

Tömör bitumen masztix polimer adalékokkal. Vastag sűrűségű, vastagabb rétegben alkalmazható, emellett a padlószintet is. 2 alkalmazott réteg kiválóan védi a szobát. A nagyobb szilárdság érdekében üvegszálas erősítő háló használható.

Az ilyen összetétel költsége némileg nagyobb, de nagyobb erõssége és rugalmassága van.

A masztika teljesen alkalmazásra kész.

Érdekes lehet! A következő linkre vonatkozó cikkben olvashat a TechnoNIKOL vízszigetelésről.

Öntött padló vízszigetelés

Az öntött vízszigetelő fürdő faházban forró vagy hideg módon hajtható végre.

A forró alkalmazási módszert rendkívül óvatosan kell végrehajtani. A bitumán alapuló műanyag kompozíciókat ezen alkalmazási módszerrel 50-120 ° C hőmérsékletre hevítik, ezért jobb, ha szakemberre bízzák ezt a munkát.

Hűvös módon. Ez egy nagyon népszerű, ma önterülő padló, amely epoxi keverékből, folyékony üvegből vagy nagy szilárdságú polimerekből áll. Ha az első 2 típus általában önterülő alapot jelent a befejező anyagok, pl. Rétegelt lemezek padlózatának későbbi lefektetése érdekében, akkor a polimer önterülő padló gyönyörű, jó minőségű bevonat, amely a kiváló védelmi tulajdonságok mellett nagyon szép. A fürdőszobai belső tér önálló dekorációjaként szolgálhat. Természetesen ez nem olcsó bevonat, de nagyon jó minőségű és tartós.

Az ömlesztett padló csak ilyen érdekes megoldás lehet.

Betonpadló vízszigetelés

A betonpadló vízszigetelése az összes fenti módszerrel elvégezhető. A betonhoz új típusú vízszigetelő betonalapokat alkalmaznak, speciális polimer adalékanyaggal. A megszilárdulás után az ilyen keverék tartós nedvességálló bevonatot képez. Az optimális eredmények eléréséhez tartsa be a megoldás elkészítéséhez és alkalmazásához szükséges utasításokat.

Újabban megjelentek a behatoló vízszigetelés. A különleges összetétel összetevői behatolnak a vízbázisú, vízálló kristályvegyületeket képező betonpohár pórusaiba. A beton szerkezete nem változik, a kompozíció védi a betont nem csak a nedvességtől, hanem a káros hatásoktól is.

A behatoló vízszigetelés jól védi a betonpadlót anélkül, hogy megsemmisítené

Hogyan készítsünk egy fürdőszoba padlóját

A faházban elhelyezett kiváló minőségű vízszigetelő fürdőszoba lehetővé teszi, hogy szinte bármilyen padlóburkolatot válasszon. A cserép, a kő vagy a linóleum széles körben ismert, és gyakran használják a padlóburkolatokban.

Az olyan technológiák kifejlesztése, amelyeket a padlóra speciális nedvességálló laminált fajtákhoz lehet használni. Vízszigetelés a laminált alatt ma általában elvégezhető egy önterülő padló, hogy egy ilyen padló szolgált hosszú ideig vásárol, figyeljen a jelölés.

Fürdőszobai fapadlók is elvégezhetők. Egyszerűen vegye figyelembe, hogy a magas páratartalmú szobákban különleges fafajokat választanak ki. Tökéletesen ellenáll a nedvesség kullancsnak, vörösfenyőnek, cédrusnak, bambusznak, más fajoknak. Mindenki az ízléstől és a pénzügyi lehetőségektől függ. A tapasztalt szakemberrel való konzultáció segít abban, hogy ne tévedjen a választással.

A fürdőszobában lévő fapadlókról lásd a videót:

Új típusú padlóburkolat. A fa és a polimer összetevők kombinációja ellenállt a nedvességnek, a tartós padlónak. A teraszok, a fedélzetek és a medencék teraszai készültek. Remekül néz ki a fürdőszobában, nagy szilárdsággal és tartóssággal rendelkezik.

A természetes padlózat természetességének elhagyása hosszabb ideig tarthat, mint a hagyományos fa

Érdekes lehet! A következő linkben olvashat a lapos tetők vízszigeteléséről.

következtetés

Az építési és dekorációs anyagok bõsége, amely nem tegnap volt, lehetõvé teszi a legvadabb fogyasztói fantáziák megvalósítását. A modern faház kiváló minőségű és környezetbarát. Az építőipar és a szakmai munka minden szakaszában kompetens megközelítés a legmagasabb szintű kényelmet biztosítja az ott élő emberek számára.