Legfontosabb > Fürdő

A saját kezű fürdőszobájának vízszigetelése

Nagyobb javítások elvégzése közben a fürdőszobában feltétlenül vízszigetelő munkát kell végezni. Ebben a különleges helyiségben mindig magas a páratartalom, és az építőanyagok, amelyekből a ház épült, nem képes ellenállni a romboló hatásának. A speciális anyagok vízzáró réteget minden szabálynak és szabálynak megfelelően kell elhelyezni - ebben az esetben csak a fő épületszerkezetek és a befejező anyagok hosszú távú megőrzésére számíthat.

Milyen vízszigetelés van a fürdőszobában?

A legfontosabb dolog az egész folyamat során kiváló minőségű vízszigetelő anyag kiválasztása. Az építési piacon ilyen termékek nagy választéka van, de vannak a legnépszerűbbek / keresettek is:

 • cement-polimer keverékek - csak magas rétegekben alkalmazzák magas minőségi jellemzőiket;
 • a bitumen masztix a legolcsóbb, különösen azért, mert csak egy rétegben kerül felszínre;
 • lemez / tekercs anyaga - a fürdőszoba padlóján van elhelyezve, kis "megközelítés" a falakhoz;
 • áthatoló hidrogénvédelmet;
 • Speciális hidraulikus gátak - olyan anyag, amely gumi alapon készül.

Kérjük, vegye figyelembe: Szigorúan tilos műanyag fóliát használni a fürdő vízszigetelésében! Ez az anyag nem rendelkezik elegendő páragáttal, és nem tudja teljesen teljesíteni a vízszigetelés funkcióját.

Ha egy személy úgy dönt, hogy saját kezével a fürdőszobának vízszigetelését végzi, akkor a legmegfelelőbb és legmegfelelőbb megoldás lehet az ugyanazon összetételű impregnált bitumen masztix és tekercs anyag.

Érdemes megemlíteni egy másik modern vízszigetelő anyagot, amelyet még önálló munkavégzésre is használhatunk - aquapanels. Ezekkel együtt a "szintetikus latex" és a vízszigetelő membrán is részt vesznek.

Hogyan vízálló a fürdőszobát vízilabdánokkal?

A fürdővíz vízszigetelésének elvégzésére az összes normának és követelménynek megfelelően végeztünk, csak szigorúan követni kell a szakértők ajánlásait. Az Aquapanels egy modern, magas minőségi jellemzőkkel rendelkező anyag, amely magában foglalja az önszerelés képességét anélkül, hogy szakembereket vonzana a munkába.

Lépésenkénti útmutató a fürdőszoba vízszigetelésére:

 1. A fürdőszobai falakat vízálló akvapanelekkel kell bevonni - a finomszemcsés beton magjának köszönhetően különböznek.
 2. A kapott felületen szintetikus latexet használnak ecsettel - kék színű, így lehetetlen "lemaradni" a fal bármely részéről, és nem feldolgozni ezt az anyagot.
 1. A falak és a padlózat (sarok) valamennyi csatlakozását speciális hálóval kell lefedni - már van egy elasztomer réteg, amely vízálló. A vízszigetelési munkák ezen szakaszának felgyorsítása érdekében a szakértők javasolják, hogy megvásárolják a készen álló saroktermékeket - ezeket belső vagy külső sarkokra vonatkozó jegyzetekkel adják el.
 1. Az akvárium összes ízületét ugyanolyan hálóval kell kezelni egy elasztomer réteggel.

Kérjük, vegye figyelembe: Mindenesetre a vízálló elasztomer réteggel ellátott hálót egy szintetikus latexréteg tetejére szerelik fel.

 1. Most alkalmazhat szintetikus latexet a fal teljes felületére, és elkezdi a munkát a padló vízszigetelésére.
 2. A padlón először egy cementalapú ragasztóréteget alkalmaznak - általában kerámia / dekoratív burkolólapok elhelyezésére használják, de ebben az esetben vízszigetelő membrán kerül hozzáadásra.
 1. A cement alapú ragasztó enyhén száradása után mindössze annyi marad, hogy felhúzza a membránt a felszín felett és bevonja a szintetikus latexel.

Amint látja, könnyű és egyszerű munkát végezni a legmodernebb anyagok - a szennyeződés, a por és a bonyolult technikai eszközök - vízszigetelésére. Érdemes megemlíteni, hogy a vízszigetelő membrán szakembereit akváriumokkal és szintetikus latexekkel együtt ajánlott használni a vizsgált munka típusára. Mindez a vízszigetelő membrán kiemelkedő előnyeiről szól:

 • mindig biztosítja a vízszigetelő anyag azonos vastagságát;
 • a vízszigetelő membrán blokkolja a meglévő repedéseket, rendkívül rugalmas - ez megakadályozza a feszültségek átadását a bázisról a külső lemezekre;
 • díszítő kerámia burkolólapokat lehet készíteni az elkészített vízszigetelő rétegre anélkül, hogy várnánk a cement alapú ragasztó teljes szárítását;
 • Az anyag környezetvédelmi szempontból biztonságos, ellenáll a kémiai és fizikai agresszív hatásoknak, és nem igényel semmilyen konkrét ártalmatlanítást.

Kérjük, vegye figyelembe: Az akvapaneleket és a vízszigetelő membránt használó fürdőszobai vízszigetelés biztosítására irányuló munkát befejezettnek tekintik, miután minden felületet szintetikus latexekkel kezeltek.

Fürdőszobai vízszigetelés bitumen masztirozással és hengerelt anyaggal

Mindenkinek jó a vízszigetelés a fürdőszobában akvapanelekkel és egy speciális membránnal, kivéve egy fontos pontot - ezeknek az anyagoknak a költsége meglehetősen magas. Ezért sokan inkább "régi módon" cselekednek, és a bitumen masztix és a hengerelt anyagot vízszigetelő rétegként használják. És még ez a munka függetlenül is megtehető - nincs ebben semmi nehézség.

Lépésről lépésre:

 1. A teljes padlóburkolat a betonburkolathoz leeresztve - a vízszigetelés eredményeképpen létrejön egy többrétegű szerkezet, amely a beton alapanyagból indul.
 1. A betonpótlást alaposan megtisztítjuk a törmeléktől és a szennyeződésektől, ha a felület nedves, akkor a vízszigetelés előtt alaposan meg kell szárítani.
 2. Betonalapozás. Elvileg bármely minőségi jellemzővel rendelkező primer használható a vízszigetelés ezen szakaszára, de egy speciális, már létrehozható vékony / gyenge vízszigetelő réteg kereskedelmi forgalomban beszerezhető. Az ilyen primer "munkájának" elve az összes mikrobetét és beton pórusának teljes betöltését jelenti, amely szárítás után megakadályozza a nedvesség bejutását a beton alap vastagságába.
 3. Bitumen masztix alkalmazása. Ne feledje, hogy ezt a munkát csak akkor lehet elvégezni, ha az alapozó teljesen megszáradt. A bitumen maszkot ecsettel kell felhordani, ezért feltétlenül gondoskodni kell az összes ízületről a padló és a fal között, szükség van a bitumen masztix és a fal részének feldolgozására - a vízszigetelő munka kiváló minőségűnek minősül, ha a bitumen maszkot 20 cm-es falon alkalmazzák.

Kérjük, vegye figyelembe: a csatorna- és vízvezetékek helyén célszerű gumi tömítést használni - egyszerűen a csövekre helyezve. A gumi tömítéseken 10 cm magasságon egy bitumen maszk réteget alkalmaznak.

 1. A hengerelt anyagot lefektetik. Itt kell követnie a következő szabályokat:
 • szalaganyag átfedés;
 • megközelíteni kell a 20 cm-es falakat;
 • szigorúan tilos a sarkokban lévő hengerelt lemezek összekötése.

Győződjön meg róla, hogy a hengerelt anyag összes vegyületeit bitumen maszkírozással kezelik.

Megjegyzés: annak érdekében, hogy könnyebben lehessen elhelyezni a tekercs anyagot a sarkokban, a víz / csatorna köré, érdemes egy épületszárítóval vagy egy fúvókával fűteni.

 1. Meg kell várni a bitumen maszk rétegének teljes szárítását. Ez alatt az idő alatt fontos, hogy ne hagyja, hogy a por és a piszok eljusson az újonnan elkészült felületre - javasoljuk, hogy lezárja a helyiséget a bitumen masztirozás során.

Ezen a tényen, munka a vízszigetelés a padló a fürdőszobában elkészült. Ezután a bitumen maszk rétegen elvégezhető a beton megoldás, majd a simítás.

Sokan összezavarják az a tény, hogy a bitumen maszkolású fürdőszobai vízszigetelésről szóló szakaszban nincs szó arról, hogyan kell a falakkal dolgozni. Az a tény, hogy a szakértők nem javasolnak bitumenes anyagok felhasználását a falak vízszigetelésére - a bitumen nagyon "folyó" anyag, idő múlva leválik a függőleges felületről, és újra kell végeznie minden vízszigetelést. Célszerű a falakat cement-polimer keverékkel feldolgozni.

De itt lesz a saját vonása:

 • munka előtt a falak felülete por / piszok tisztítása és alapos szárítás után;
 • a falat szükségszerűen alapozni kell, és előtte, ha szükséges, gondosan be kell tömíteni a repedéseket és a hornyokat;
 • majd az alapozó teljes száradása után cement-polimer keveréket alkalmazhat;
 • az utolsó réteg ismét a primer.

Ezután díszes cserépet állíthat be, és a szakértők egy kissé "fulladást" javasolnak a vízszigetelő és alapozó réteg megerősítő hálóban - ez biztosítja a csemperagasztónak az előkészített felülethez való megbízható ragasztását.

A vízszigetelő munkák elvégzése nem igényel engedélyt a különleges felügyelőktől - végül is nincs helyreállítás, és mindenki számára lehetővé kell tenni, hogy a padlót a konkrét alapokra szedje. És fontold meg még egy dolgot - a bitumen maszknak rendkívül éles szaga van, tehát ha bármilyen külső ingerre allergiás vagy, nagyon óvatosnak kell lennie a munkájában. Általánosságban, a biztonsági szabályok szerint, bitumen maszkolással történő munkavégzés során légzőkészüléket kell használni. És ne aggódjon, rövid idő után a vízszigetelő anyag kellemetlen szaga nyom nélkül elpárolog.

A legjobb vízszigetelés a fürdőszobában

Figyelembe véve azt a tényt, hogy egy fürdőszobának nagyobb a nedvességtartalma miatt a ház egyéb helyiségei érzékenyebbek, felszerelésének különlegesnek kell lennie. Az egyik ilyen feltűnő példa a vízszigetelés. Ez a javítás fontos része, de a telepítés gyakran elhanyagolt. Bár ez a gát jelentősen kiterjeszti a padló és a falak élettartamát, csökkenti a mikroorganizmusok kockázatát, és csökkenti a betonpusztulásnak az áradások során bekövetkező megsemmisülésének lehetőségét is.

Faj. Bevonat szigetelés

Az ilyen típusú vízszigetelés speciális műgyanta alapú, szintetikus alapú, bitumen vagy folyékony gumi tartalmú oldatokkal készült. A kapott anyagot a fürdő előkészített felületére alkalmazzuk, ami lehetővé teszi a keverék számára, hogy kitöltse az összes szabálytalanságot, repedést, forgácsot a padlón. Ez a technológia lehetővé teszi, hogy vízálló réteget készítsen, amely évekig tart.

Figyelj! A legjobb megoldás a bevonatszigetelés egy kis helyiségben akár 10 négyzetméter.

A szigetelés szigetelésére általában használt anyagok granulátum, speciális paszták, valamint használatra kész folyadék formájában készülnek. Így a vevő mindig dönthet úgy, hogy önmagában megoldást vagy szabványos keveréket használ. Az elsőt gyakran tapasztaltabb ügyfelek választják ki, mivel tudják, hogy mi a helyes és mi nem. Rendszerint ezek a készítmények egykomponensűek vagy kétkomponensűek, gyorsan száradnak, miközben elasztikus maradnak. Ezek a következőkre oszlanak:

Bitumen-polimer keverékek

Az ilyen típusú vízszigetelés a használatra készen álló boltban vásárolható meg. Az alkotóanyagokat kötõkeverékként, valamint polimer töltõanyagként jellemzik. A megoldás önmagában magas szigetelési minőséggel rendelkezik, tökéletesen nyújtva és helyreállítva, nem tartalmaz mérgező szennyeződéseket, ellenáll a hőmérséklet változásainak, valamint az agresszív környezet hatásainak. Az ágynemű használata a padlón ajánlott a fürdőszobában, majd vékony nyakkendővel kell tölteni.

Bitumenes-latex és folyékony gumi vagy folyékony vízszigetelés

A fürdőszobában a padló védő rétege örömet okoz! Ez a lehetőség nagyon kényelmes és egyszerű megközelítés, mivel a kompozíció minden repedést vagy rést eltávolít. Az oldatot egy tisztított, alapozott felületre helyezzük manuálisan, legfeljebb 3-5 mm réteggel. Az ilyen anyagok használata a bevonatot teljesen védi a nedvességtől. Ezenkívül milyen más keverékben nincs káros füst vagy csak kellemetlen szag? A bevonat tartóssága, valamint a hőmérsékletváltozással szembeni ellenállása, a fenti előnyökkel párosulva, a folyékony gumi népszerű választás a fogyasztók körében.

Cement-polimert

Milyen más szigetelést tehet a fürdőszoba padlóján? A gyorsan cementáló cement alapú habarcs anyagát legjobban a tulajdonságai jellemzik. A megbízható szigetelés mellett a cement-polimer keverék gyorsan javítható vagy kicsi szivárgások javítására is használható. Ez a vízszigetelés jól kombinálható a padlóval és a falakkal. Végtére is, a burkolólapok a kapott felületen nagyon megbízhatóak és tartósak.

Költségvetési lehetőség

A pénzügyi lehetőségeket figyelembe véve el kell különíteni az izolációt, ezért az akril zománc az egyik legolcsóbb és megfizethető módja annak, hogy jobbá tegye a fürdőszobát. Alkalmazása kis rétegekben 3-4 megközelítésig történik. Azonban idővel a festék fokozatosan megreped. Ezért alternatívaként használjon folyékony poharat.

Ez az anyag nagyon műanyag, kényelmes és praktikus. Nem szükséges ilyen bevonatot készíteni, már kész állapotban adják el, ezért csak helyesen töltse fel. Az ilyen készítmény nátrium- vagy kálium-szilikát elemeket tartalmaz, amely biztosítja hosszú élettartamát és szilárdságát. A folyékony üveg nagyon folyékony, amely lehetővé teszi, hogy akár kis nyílásokba is bejusson, megbízhatóan dugaszolva őket, ami garantálja a padló magas vízszigetelését. Ezen kívül a folyadék antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek megakadályozzák a gomba megjelenését és terjedését.

A szigetelés beillesztése

Ezek a vízsugárzók poliészter, üvegszálas vagy üvegszálas, bitumen vagy gumi impregnált speciális film- vagy tekercsalapú termékek. Az alsó részüket egy különleges ragasztóanyag jellemzi, amely megbízható tapadást biztosít a felülethez. Az anyag tetejét olyan speciális komponenssel impregnálták, amely javítja a ragasztóanyag tapadását.

Ezt a típust felosztják az öntapadó és fuzionált öntési módszerrel. Ez utóbbit egy gázégővel olvasztják meg, ami fő előnye és hátránya. Az öntapadó termékek felszerelése nem igényel semmilyen extra szerszámot. A szigetelést egy előre elkészített alapra helyezzük, azaz porral tisztított és szintetizált. A magasságkülönbségek részben megengedettek, azonban nem haladhatják meg a 2 mm-es négyzetméterenkénti értéket. A vízsugár választása elfogadható áron, tartósságon és gyors telepítésen alapul.

A padlóburkolatokat faipari bevonatokkal is készíthetjük. Ezek a nagyon rugalmasak, stabilizálják a fa mozgását, miközben fenntartják a design egységét. Ez a tömítési módszer a leginkább alkalmas nagy területekre. A szigetelés egymást átfedő és a falba kerül. Ezután az illesztési helyeket egy ragasztóhengerrel kell feltekerni, ami eltávolítja a légbuborékokat.

Különösen érdemes megjegyezni, hogy az anyagok tartós illatú bitumen. Az ilyen termékekkel való munkavégzés óvatosságot igényel, mivel a telepítést csak tökéletesen sík felületen végzik. Ugyanakkor a vízszigetelés nagyon tartós, alacsony áron, azonban ritkán használják a gyakorlatban, mivel speciális technológiát igényel a padlószint emelése, és a tekercsek elég nehézek és kényelmetlenek a használathoz.

Festési módszer

Milyen más szigetelést tehet a fürdőszoba padlóján? A festék vízszigetelésnek több rétege van folyékony keverék formájában, amely a keményítéssel különböző a plaszticitás miatt. Ezenkívül ez az anyag egységes alkalmazást igényel a hely teljes területére. A készítmény összetétele talkummal és azbeszttel, valamint epoxigyanta-gyantával kombinálva bitumen- polimer töltőanyagokat tartalmaz. A hidro-barrier legfontosabb előnyei a korróziógátló tulajdonságok, a zsetonok és karcolások kitöltése a varrat nélküli réteg kialakításakor, könnyű használat, elfogadható ár.

Az egyetlen és legfontosabb hátrány a bevonat viszonylagos törékenysége.

Vízálló padlóburkolatok

Hogyan és mit kell tenni a vízszigeteléshez a már megismert fürdőszobában. Most még egy megfelelő padlóburkolat kiválasztása. A zuhanyzót mindig magas páratartalom jellemzi, ezért a nedvességállóságra vonatkozó nagy követelmények a vízszigeteléstől a befejező anyagokig minden anyaghoz közösek. A következő termékek nedvességálló tulajdonságokkal rendelkeznek:

 • Kerámia burkolólapok;
 • kerámia gránit;
 • vörösfenyő vagy teak padlólapok;
 • thermowood.

Fürdőszobai vízszigetelés

Senki sem vitatja azzal, hogy a fürdőszobában a páratartalom magasra emelkedik. Ez a helyiségek javítását teszi lehetővé. Használjon egyszerű anyagokat, amelyek félnek a nedvességtől, lehetetlen. Kiderült, hogy a díszítés kerámia burkolólapokat és egyéb nedvességálló anyagokat használ.

Ezenkívül különös figyelmet fordítanak a vízszigetelésre. Ha ezt nem végzi el, biztos lehet benne, hogy minden anyag hamarosan romlik.

Vannak különböző módszerek, hogyan lehet vízálló a padló a fürdőszobában. Mindannyian jó, és valamilyen módon használják. Megismerjük őket, és részletesebben megvizsgáljuk az egyiket - vízszigetelés masztixokkal. Meg fogja tanulni, hogyan történik a munka szakaszokban.

Típusú vízszigetelő fürdőszoba padló

Először is szeretném megismerni a főbb lehetőségeket a padló vízszigetelésére a fürdőszobában. Rengeteg van, és mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Miután megfontoltuk őket, megérthetjük a velük való együttmûködés elveit, és megérthetjük, miért kényelmes a maszti- kus vízszigetelés.

A fürdőszoba padlózatának vízszigetelése a következő típusú, az alkalmazás típusától eltérő:

 1. Obmazochnaya vízszigetelés.
 2. Impregnáló vízszigetelés.
 3. Öntött vízszigetelés.
 4. Vízszigetelés vakolás.

Nem mondhatjuk, hogy valamilyen módon jobb, és valamivel rosszabb, még a szakértők is vitatják ezt. Mindez arra a tényre derül fénybe, hogy a választás különböző tényezőkön alapul, mint például a felület sajátossága, a munka időzítése stb. És ha bizonyos esetekben jó az öntött vízszigetelés használata, akkor a vakolat talán nem megfelelő.

Mindazonáltal megjegyezzük, hogy normál körülmények között a legegyszerűbb a bevonat típusának vízszigetelése. Mind a felület előkészítése, mind maga a folyamat meglehetősen egyszerű. Csak megfelelő eszközöket és anyagokat kell vásárolnod. Lássuk, hogyan kell a fürdőszobát vízálló vízzel masztirozni, és mi szükséges a munka befejezéséhez.

A bevonóanyagok jellemzői

Azok, akik nem ismerik ezt a fürdőszobai befejezés módját, csak a név elolvasásával tudják meghozni a megfelelő következtetést az alkalmazás technikájáról. És az igazság az, hogy minden munkához tartozik, hogy az anyagot a padlóra és más felületekre alkalmazzák.

Csak azt kell meghatározni, hogy pontosan milyen mesterek használják vakolatként. Ezek meglehetősen egyszerű anyagok, amelyek könnyen kezelhetők. Még a kezdők is megbirkózhatnak a feladattal. Az alábbiakban felsoroljuk a bevonási műveletek összetételét:

 • vízalapú akril;
 • cement-polimer készítmények;
 • bitumenes gumi;
 • polimer anyagok;
 • bitumen-polimer;
 • bitumenes maszk.

Választhat, mi. Minden egyes kompozíció egyedülálló és saját tulajdonságokkal rendelkezik. Leggyakrabban a munka során bitumen-maszkot vagy alapanyagokat használnak. Szerves oldószerek és egyéb töltőanyagok, pl. Lágyítók, morzsa gumi vagy latex adalékanyagokkal készülnek. Ez még rugalmasabbá teszi a habarcsot, ami azt jelenti, hogy könnyű és kényelmes alkalmazni.

Bár az anyagnak vannak olyan hátrányai is, amelyeket fontolóra kell venni a bitumen maszkolással végzett munka során:

 1. Erős hőmérsékletkülönbség esetén a felület repedéseket és forgácsokat okozhat.
 2. Biológiai korrózió lehetséges.
 3. Ha a fürdőszobában vízálló, akkor kellemetlen szagot okozhat.

Ezek a hibák azonban nem akadályozzák meg a felhasználókat. Nem csoda, hogy a bitumen maszk olyan népszerű a vízszigetelő munkákban. Teljesen kifogásolja feladatát, alacsony költséggel, könnyen alkalmazható és képes javítani javítás nélkül 5-6 évig.

Ha polimer anyagokról beszélünk, akkor gyakorlatilag nincsenek negatív tulajdonságaik. Nagyon gyakran használják a fürdőhöz használt szilikon tömítőanyagot. Könnyen alkalmazható az anyag, mind a padlóra, mind a fal egyik oldalára kerül. A szilikon bevonatok kicsit drágábbak, de a hőmérsékleti ingadozások előtt kiváló tartóssággal rendelkeznek, szagtalanok és hosszabbak. Igen, és fő feladatuk egy bumm.

Ha az anyagfogyasztásról beszélünk, ez a jelző a csomagoláson van feltüntetve. Számos tényezőtől függ, beleértve a felület minőségét a fürdőszobában, a vastagságot és a rétegek számát. Hogyan van a vízszigetelés a fürdőszobában ezekkel az anyagokkal?

Vízszigetelő bevonat típusának szakaszos alkalmazása: előkészítés

A munka meglehetősen egyszerű, és még a kezdő is megbirkózik vele, aki úgy döntött, hogy a saját munkáját végzi. Csak az utasítások felülvizsgálata, számos előkészítő munka elvégzése, mindent meg kell vásárolni, és meg kell kezdeni az ajánlások betartását. Fontos feltétel, hogy mindent szépen és lassan tegyenek meg.

Kezdjük az előkészítő munkával. Először meg kell menni a boltba, és elegendő mennyiségű bevonat vízszigetelést kell vásárolnia. Ez lehet vagy bitumen masztix, vagy szilikon vagy más tömítőanyag. De ez előtt fontos a kiszámított összeg kiszámítása. Egyszerűvé tegyük, ismerjük a masztix fogyasztását 1 m 2 -en (a csomagon feltüntetett), valamint a fürdőszoba területét is. Ezen mutatók alapján vásárolt anyagot.

Itt van egy másik árnyalat - a bevonóanyagok két állapotban adhatók el: száraz és folyékony. És ha a folyadék készen áll a felület közvetlen alkalmazására, akkor a szárazakat folyékony állapotba kell hozni.

Ezt könnyű elvégezni, mint minden csomag esetében, a gyártók részletes utasításokat adnak meg. Mindössze annyit kell követni. Általában mindent le kell engedni a keverékhez való víz hozzáadása és a tartály keverő keverésével. A kompozíciót homogén állapotba kell hozni. És a konzisztencia hasonlít a vastag tejfolt vagy a tészta. Ezután a keverék könnyen felvihető a felületre.

És ha megvásárolt egy kész bitumen maszkot, akkor kihagyhatja ezt a lépést, és azonnal elkezdheti a felület előkészítését. Mit tartalmaz ez itt? A munka is egyszerű. Mindent el kell távolítanod a fürdőszobából (ha van valami ott), vegyél le mindent a padlóról, és tisztítsa meg.

Óvatosan végezzük a munkákat, töröljük az összes szennyezést a beton felületéről. Nincs por és nagy törmelék. Használhatsz egy seprűt, vagy hatékonyabban, porszívót. Mindent eltávolít a felületről, és készen áll a további manipulációkra.

A következő feladat az, hogy eltávolítsák a zsíros foltokat, amelyek felszívódhatnak a felületre, vagy festékmaradványokat. Szükségünk van a tiszta beton tökéletes felületére. Ha a padlón laza területek vannak, akkor meg kell tisztítani őket, és újra el kell távolítani a szemetet és a port. A felület majdnem készen áll a vízszigetelésre.

A talaj és a vízszigetelés felületének alkalmazása

A munka minőségének javítása érdekében a vízszigetelő rétegnek a felületre való tapadását és ennek következtében a élettartamát ajánlott a felületet mélyen behatolható alapozóval kezelni. Mi az? A kompozíció behatol a beton minden pórusába, és szárítás után hozzájárul a beton jobb tapadásához a maszkkal. Ezenkívül a primer fokozza a tömítési folyamatot. A primer alkalmazás egyszerű. A munkákat a görgő segítségével végzik.

Fontos biztosítani, hogy a kompozíció egyenletesen alkalmazható legyen minden területre. Elfogadhatatlan, hogy a feldolgozatlan ülések a padlón vannak. A nehéz helyek elérése, például a sarkok és az akkumulátorok közelében lévő területek egyszerű ecsettel dolgozhatók fel. Ha az első réteg fel van töltve, akkor várnia kell egy kicsit arra, hogy megszáradjon, és alkalmazza a második réteget. További munkát végezhetünk a kompozíció teljes száradása után. Ez látható a csomagoláson. Általában ez a folyamat akár 24 órát is igénybe vehet.

Most, amikor a padló felülete további manipulációkra készül, itt az idő a vízszigetelő masztix alkalmazására. Mint az alapozó esetében, nincs semmi nehéz a munkában. Itt a munkák sorrendje:

 1. A folyamat a padló és a falak, a sarkok és a csővezetékek falakon és padlón keresztül történő masztix feldolgozó csuklóin kezdődik. Egy kefével az összetétel egy rétegben átkerül ezekre a területekre. Ezt egyenletesen kell elvégezni, hiányzó részek nélkül.
 2. A problémás területek hatásának fokozására speciális vízszigetelő szalagot használnak. A szalagot a padló és a falak ízületeihez ragasztva anélkül, hogy várnánk a maszk szárazra. Be kell zárnia az ízületet, nem engedve a nedvesség behatolását ezen a helyen. Figyelem! Fontos annak biztosítása, hogy a szalag megfelelően ragasztva legyen. Jól kiegyenesedik, nem lehet ízületek, hullámok, hajtások és az ebből eredő hullámok.
 3. A sarkokban lévő szalagcsíkokat 5-7 cm-es átfedéssel kell összekötni. A kezdeti telepítéshez fontos, hogy ezt a területet átfedje a maszkkal.
 4. Ezzel az elvvel javasoljuk, hogy ne csak a padlózat ízületeit, hanem a fal ízületeit is a fal sarka mellett dolgozzák fel. Nem szükséges a teljes szöget magasságban kezelni. 15-20 cm elég.
 5. Most már fel kell tenned a kazettára a következő bitumenes réteget vagy más maszkot.
 6. A következő hely, ahol speciális tömítés szükséges, a vízellátás és a vízelvezetés. Fontos, hogy egy szigetelőanyagot vízszigetelő anyaggal ragasszanak fel.
 7. Most még könnyebb - a padló fennmaradó felületét és részben a falakat kell kezelni. A kefe az egész padlót, valamint a fal egy részét 15-20 cm magasan feldolgozza, a tapasztalt szakemberek azt is javasolják, hogy a kád és a mosdó körüli területeket 50-70 cm magasságban dolgozzák fel, ezért a fal nem csillapodik és nem jelenik meg rajta.
 8. A masztix réteg nem lehet túl vékony. Ez egy védőréteg, melynek 2-3 mm rétegűnek kell lennie. Szükséges egységes és egy vastagságú.

A vízszigetelés első rétegének szárítása után ugyanezt az elvet alkalmazza egy második réteg. Néha 3 réteget is csinálnak. Csak itt kell vízszigetelést alkalmazni a merőleges irányban az előzőtől. A rétegek szárítása kb. 5-6 órát vesz igénybe, mindegyik a bevonóanyag típusától függ. Ez befejezte a fürdőszoba padló vízszigetelését. Az ezt követő padló befejezése 24 óra elteltével elvégezhető.

Összefoglaljuk

Ennek az egyszerű módnak köszönhetően a fürdőszobában vízálló. A munka, ahogy láthatja, egyszerű. De a hatás egyszerűen elképesztő. Obmazochnaya vízszigetelés - az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy a fürdő megbízható és védett legyen a nedvességtől. És ami a legfontosabb, mindenki mindent megtesz saját kezével.

A legjobb vízszigetelés a fürdőszobában: hogyan kell csinálni magad

A fürdőszobában a páratartalom folyamatosan emelkedik, amit természetesen magától értetődőnek kell tekinteni, mivel lehetetlen küzdeni ezzel. Minden, amit egy racionális tulajdonos tehet, hogy a lehető legnagyobb mértékben semlegesítse a felesleges nedvesség negatív hatását, amely mindenütt jelen van minden fürdőszobában.

Erre a célra vízszigetelő munkákat végeznek, amelyek kötelezőek a magas páratartalmú helyiségek befejeződésekor. A legjobb vízszigetelés a fürdőszobában számos tevékenységet foglal magában, beleértve a nedvességgátló falak és a padló elrendezését.

Miért kell vízszigetelésre?

A vízszigetelés célja, hogy megvédje az épületszerkezeteket a víz káros hatásaitól mind a folyadékban, mind a gőzállapotban. Tévedés lenne feltételezni, hogy a fürdőszobát csak az egészségügyi berendezések szivárgása fenyegeti.

A víz, amely kiömlik vagy kiömlik, és kondenzálódik, amely a falakon fut, felhalmozódik a padlón, majd behatol a betonpadlóba. A porózus beton könnyen felszívja a nedvességet és fokozatosan összeomlik. Szenvedés és műszaki kommunikáció. Ezenkívül a nedves meleg környezet kedvez a gombák és baktériumok növekedésének és reprodukciójának, amelyek az emberek számára veszélyes toxinokat bocsátanak ki a levegőbe.

A megfelelően felszerelt vízszigetelés segít elkerülni ezeket a problémákat. A fürdőszobában egy kötelező esemény egy szilárd padlóburkolat létrehozása, amelynek alakja hasonlít egy raklapra, a falak oldalán. Magassága 15-20 cm.

Egy ilyen "vályú" rendszeresen felgyülemlik a felesleges nedvességet, és nem teszi lehetővé a betonba való befogadást. A műszaki kommunikáció balesete vagy rohama esetén a folyadék a serpenyőben marad. Ennek megfelelően nem fogja elárasztani a szomszédokat alulról, és a helyiségek tulajdonosának ideje van arra, hogy megszüntesse az "árvíz" következményeit.

Többféle vízszigetelés létezik, amelyek mindegyikét speciális célokra tervezték. A legmegfelelőbb eszköz kiválasztása számos tényezőtől függ:

 • a padló anyaga;
 • az épület emeletek száma;
 • a javításra kijelölt időszak;
 • az aljzat állapota;
 • a szoba magasságának csökkentésére.

Ezek a tényezők döntőek. A választást azonban befolyásolhatja egy adott összetétel költsége és rendelkezésre állása, alkalmazásának összetettsége, a fürdőszoba területe és konfigurációja.

Hogyan készítsünk vízszigetelést?

A vízszigetelés számos módon megoldható. A tetőfedő anyagot le lehet fektetni, lefedni alapozóval és folyékony, üvegben dúsított talajjal vagy öntéses polimer padlóval. Ezek hatékonyak, de drágák. Ezért a gyakorlatban a legtöbb esetben több költségvetési módszert alkalmaznak.

A leggyakrabban használt kétféleképpen alkalmazható: a vízálló anyag ragasztószalagjai és víztaszító megoldások. Az első esetben az úgynevezett bevonóanyagokat használják a második bevonóanyagokban.

Különböző arányú összetételük szükségszerűen tartalmaz bitumánt, amelynek toxikus tulajdonságai csökkenthetők a különféle polimerek további bevezetése miatt.

Üvegezés vízszigetelés

A bevonóanyagok első képviselői tekinthetőek tetőfedő anyagnak és tetőfedőnek, elég mérgezőnek és nehéz bevonni. A modern "ragasztás" rugalmas üvegszálas, rugalmas poliészter és műanyag üvegszál alapja.

Mindenesetre az anyag könnyen terjed, és a kívánt formát öltheti. Mindkét oldalon bitument helyezünk a hordozóra, amely rendelkezik a szükséges vízszigetelési tulajdonságokkal. Belülről ragasztót ragasztunk be, ami maximális tapadást biztosít az alaphoz.

A szigetelőanyag felületére sand lehet. Ez azért van, hogy javuljon a tapadás a bevonattal, amelyet a szigetelésre fektetnek.

A beillesztési típus anyagai két nagy csoportra oszthatók:

 • Öntapadó bevonat ragasztós réteggel a hátoldalon. A fektetéshez csak a védőfóliát kell eltávolítania a tapadó felületről, és be kell helyezni a korábban vágott csíkokat.
 • Átfedéses szigetelés. Telepítés közben a bevonat alsó rétege gázégővel vagy építőszárítóval olvad. Ezután az anyagot a kívánt helyre helyezzük.

Az átfedéses szigetelést a szakemberek leggyakrabban használják, mivel telepítése szakképzettséget és tapasztalatot igényel. A fűtött anyag nagyon könnyű lesz, ráadásul ha túlmelegszik, egyszerűen megolvad. Nyilvánvaló, hogy a fűtött bitumen, nevezetesen hegesztési szigetelésre való felhasználása nagyon mérgező.

Egy kis fürdőszobában dolgozni nemcsak kellemetlen, hanem veszélyes is. Ezért a beépített anyagokat kevésbé használják a fürdőszobákban, mint az öntapadóak, amelyek még egy törekvő mester is.

A mosószigetelés a költségvetési anyagok számát jelenti. Költsége alacsony. Ezenkívül szilárdan a földön tartja, és lehetőséget nyújt a szitanyomást közvetlenül a felhordás után. Itt nincs szükség technológiai szünetekre.

A bevonóanyagok rugalmasak, és nem fedik le a bázisok pórusait természetes szerves anyagokból. Ezért gyakran használják a vízszigetelő réteg létrehozását a fapadlón. A műanyag bevonat könnyen tolerálhatja a fa mozgását, állandó tömörítést és nyújtást, miközben megőrzi szilárdságát.

A szigetelés hiányosságai között szerepel a telepítés bonyolultsága, amely a sarkok pontos összehangolását és a varratok gondos összekapcsolását igényli. A lefektetés alapját gondosan készítik el. Alaposan szárítani és kiegyenlíteni.

Ugyanakkor a maximális magasságkülönbségek nem haladhatják meg a 2 mm-t. Az átfedő fajták különösen nehézek a telepítéshez, és ezen túlmenően nagyon mérgezőek is. A gyakorlat azt mutatja, hogy a kellemetlen szagot több napig tartják zárt térben.

Az anyag potenciális veszélye miatt a szakértők azt javasolják, hogy vízszigetelésként használják az esztrich alá helyezett fürdőszobát.

Bevonat szigetelés

A bevonóanyagok története olyan állati zsírokból és olajokból származik, amelyeket víz elleni védelemként használtak fel. A modern bevonatok különböző formákban kaphatók. Ezek lehetnek paszták, masztixok vagy száraz keverékek, amelyek különböző tulajdonságokkal rendelkeznek az anyag összetételétől függően.

A legegyszerűbb módja a használatra kész folyadékok vagy paszták kezelésére, hermetikusan lezárt vödörben kerülnek értékesítésre. Nem szükséges a rajz elkészítése, ami száraz keverékekhez szükséges. Ezeket polimer emulzióban vagy vízben oldjuk, és a kapott készítményt alaposan összekeverjük.

Tisztázza a keverék gyártójának utasításaihoz szükséges előkészítési módot.

A bevonat szigetelését különböző módon alkalmazzuk. Ha a habarcs konzisztenciája pépes vagy folyékony, egy maklovitsa vagy egy széles kefével ellátott ecset fog tenni. A plasztikhoz hasonló masztixhoz fogazott simítót használnak. Meg kell jegyeznünk, hogy a bevonat bevonat konzisztenciája a fő jellemzője. Mivel ő határozza meg az anyag által létrehozandó szigetelőréteg vastagságát.

Ez viszont korlátozza a bevonat hatókörét. Az oxidált bitumenen alapuló folyékony oldatokat körülbelül 1 mm vastagságú rétegben halmozzák fel.

Nyilvánvaló, hogy a kiváló minőségű vízszigetelés érdekében legalább három ilyen réteg alkalmazására van szükség. Ezenkívül ezek mindegyikét az előzőre merőlegesen alkalmazzák. Ez az egyetlen módja annak, hogy lezárjuk az előző rétegben lévő esetleges hiányosságokat.

A folyékony oldat szintén jó, mert nincs külön követelmény a bázis készítéséhez. Elegendő, hogy száraz és tiszta legyen, mert leggyakrabban egy esztriche van a szigetelő réteg fölé. A bitument tartalmazó szigetelőpasztákat vastagabb rétegbe helyezzük, amelynek mérete körülbelül 3 mm.

Ezért egy vagy két réteg elegendő a víz elleni védelemhez.

A bitument tartalmazó pépet nem csak vízszigetelésként, hanem esztrichként is használják. A szigetelőréteg nagy vastagsága lehetővé teszi egy megerősítő háló használatát a bevonat erősítésére, ebben az esetben PVC anyagot helyeznek el.

Az ilyen típusú vízszigetelés elrendezése meglehetősen hosszú idő. Ennek az az oka, hogy a második réteg felhelyezése csak a teljesen szárított első helyen végezhető. És időbe telik. Ha a felületet egy harmadik szigetelőréteggel bevonják, egyes esetekben "nedves" lehet, az utasításokban tisztázni kell.

Impregnáló vízszigetelés

Ellentétben a masztixokkal és folyadékokkal, amelyek vízzáró akadályt hoznak létre, a szigetelés impregnálás nem csökkenti a helyiség magasságát. Működése elve teljesen más. Az aktív vegyszerekből, homokból és cementkeverékekből álló impregnálás reagál az alapra.

Ennek eredményeképpen stabil vegyületeket alakítanak ki, amelyek bármilyen folyadékot csapnak be. Nedves cement-homok vagy beton környezetben tűszerű kristályok alakulnak ki, amelyek alapját a kívánt vízáramlásra forgatják. A nedvesség leküzdhetetlen akadályává válnak.

Az impregnálás mélyen behatol az alapzatba, 12 cm-re, és egy olyan monolit szerkezetet képez, amely nem reped, nem hasad össze, és nem pattan ki. Egy közönséges kefével impregnálva. Fontos tudni, hogy a kompozíció bizonyos korlátozásokkal rendelkezik a használat során. Teljesen hatástalan az alkalmatlan felületeken, például a III. Csoportba tartozó bázisokon és nagyobb repedésállóságon.

Az alacsony vízállóságú beton vagy FBS, valamint a mész vagy gipsz vakolat nem fog működni. Mindenképpen tisztázzuk ezt a problémát a gyártó utasításai szerint. Egy másik árnyalat: a készítményt csak nedves alapon alkalmazzák.

Az impregnálás legfőbb hátránya a magas költségek, ezért nagyon ritkán alkalmazzák őket.

Szigetelési technológia

A fürdőszobában vízszigetelés kézzel is elvégezhető. Először is el kell döntenie a szigetelőanyag alkalmazásának módját. Mint a gyakorlat azt mutatja, a legjobb megoldás az összetett felhasználása paszta és bevonat anyagok. Az eredmény kettős védelem a víz ellen. Tekintsük ezt a módszert részletesebben.

Alapítvány előkészítése

Az alap készítésétől függ a vízszigetelés alkalmazásának minőségétől. Ha a szoba nem új, először meg kell szabadulnia az elavult bevonatoktól. Mindent eltávolítunk, beleértve a régi esztricheket is. Gyakran nincs a legjobb állapotban. Távolítson el minden törött szilánkot, olajfesték maradványokat, zsírfoltokat és port.

Nagyméretű csiszolópapírral vagy simítóval használjuk a stukkó vagy olajfesték falainak alsó szélét a jövő vízszigetelésének magasságáig. Ezután alaposan tisztítsa meg az alapot a porból. Most alaposan megvizsgáljuk. Ha egy viszonylag sík felületen, legfeljebb 2 mm magasságkülönbséggel szembesülünk, akkor folytathatjuk az alapozást, ha nem, akkor egyenlítjük ki.

Szükség esetén helyezze a gipsz-homok, cement-homok vagy gipszhabarcs szintező habarcsot. 2 vagy 3 m széles csíkokkal ellátott előre jelzett beaconokat szereljük fel. Ha esztrich nélkül végezhetjük el, gondosan lezárjuk az alaphoz tartozó összes mosogatót és repedést.

Ehhez először hímezni őket, majd töltsük fel őket egy speciális javítószerrel. Mint például az Isostop. A falakkal és a sarkokkal ellátott padlóelemek metszetét speciális módon kezelik. Ezekben a helyeken kb. 1 cm-es mélyedést állítunk fel, amelyet javítóhabarccsal vagy bentonitkábellel töltünk.

Vízálló gátszerkezet

Az előkészítés után alaposan szárítva az alapot előzetesen fel kell itatni. Ez javítja a szigetelt felület tapadását vízszigeteléssel. Az alapozót szigorúan a gyártó utasításai szerint kell felhordani. Az alapozáshoz tetszőleges mélybehatolási összetétel közül választhat.

Azonban az értékesítés során olyan speciális megoldások találhatók, amelyek részleges vízzárást eredményeznek, ami jelentősen javítja a szigetelési munka minőségét. Az alapozót két lépésben alkalmazzuk, alaposan dörzsölve az alapba.

A második réteg az elsőre merőlegesen van irányítva, így véletlenül nincsenek maradt töredékek. Olyan telkek, ahol az átfedés metszi a felszállókat és más közműveket, folyadék vízszigetelést.

A falak és a szomszédos padlóelemek előtisztított részeit bitumenes burkolattal borítják. Nedves úton felhelyeztük a PVC hálószalagot, ezzel megerősítve a párnázó padlót és falakat. A tetején maszkot vagy pasztát használunk, mint a Hyperdesmo, a Ceresite, a Penetron. Ha a gyártó több réteg alkalmazását javasolja, akkor ennek megfelelően járunk el.

Várjuk az anyag keményedését. Ebben az időben meg kell védeni a szárító masztixot vagy pasztát törmelékből és porból, ellenkező esetben a bevonat minősége romlik. Miután a vakolat teljesen megszáradt, tovább dolgozhat. Jobb, ha öntapadó bevonatot választunk ragasztós anyagként a padló burkolásához a fürdőszobában, ami sokkal könnyebb vele dolgozni.

Ez lehet Aquaizol, Isoplast, Ecoflex vagy ezek megfelelője. Az anyagot a helyiség méretének megfelelően vágjuk, figyelembe véve a falra történő kötelező beírást. A vágott darab felső szélétől a biztonsági rakéta oldalának méretével megegyező távolságban visszavonulunk, és az anyagot a padlóra rakjuk. Távolítsa el a védőfóliát, és határozottan nyomja meg a bevonatot az alapra, és segíti önmagát egy hengerrel.

Minden további csíkot lefektetünk. Ne felejtsük el, hogy a formázás a már lefektetett vásznon kötelező átfedéssel történik. Az átfedés mennyisége körülbelül 10 cm, így folyamatos vízálló lapot kapunk.

A fal és a padló közötti összekötő nyílások nem megengedettek. Itt az idő múlásával a nedvesség biztosan el fog indulni, és a vízszigetelés megszakad. A csövek elkerülése érdekében lyukakat vágnak az anyagban. A szakértők azt javasolják, hogy kicsit kisebbek legyenek, mint a kommunikáció, a méret.

A lyukak éleit a cső oldalával felfelé helyezzük és rögzítsük szorosan.

Annak érdekében, hogy jobban fedezze a bevonatot, előmelegítheti azt egy épületszárítóval. Minden ruhadarabot bitumen maszkírozással gondosan bevonják. Miután száradt, erőfeszítéssel forgatjuk az eredményül kapott egy darabból álló vízálló lapot egy nehéz hengerrel.

Továbbra is ragasztja a falakon lévő kibocsátási egységeket. Vesszük az épület hajszárítóját, és felmelegítjük a maszkot, amellyel feldolgoztuk a falat. A fűtött masszán helyezze a padlóra ragasztott anyagot. Óvatosan olvadja meg forró tömegben, nyomja meg a lemez sarkait, és várja meg a keményedést. A csövek körüli területeket ismét bitumenes maszkkal kezeljük.

A padló vízszigetelése teljesnek tekinthető.

A fal védelme a nedvességtől

A padlón vízálló korlát elhelyezésén túlmenően meg kell védeni a falakat a túlzott nedvességtől. Ez különösen igaz a zuhanyzóval, mosdókagylóval és fürdővel szomszédos területekre. A minőségi munkához polimer-cement keverékeken alapuló anyagok szükségesek.

A bitument tartalmazó kompozíciókat itt kizárják, mivel ez folyékony anyag, és idővel elkezdődik a lerakódás. Az oldatot a gyártó ajánlásaival összhangban kell alkalmazni. Különös figyelmet kell fordítani a kijárati cső és a sarkok szakaszaira.

A mennyezet és a fal közötti ízületeket speciális ragasztóval kell ragasztani.

Vízszigetelés a fürdőszobában - egy szükséges esemény, amelynek minősége nagymértékben függ a helyiség további működtetésétől.

A hibák és kihagyások a víz elleni védelem és a beton alapozásának, a műszaki kommunikációnak és a fürdőszobai díszítő dekorációknak a gyors megsemmisüléséhez vezethetnek. Ezért az összes munkát szigorúan az utasításoknak megfelelően és nagyon óvatosan kell elvégezni. Kívánt esetben önállóan is elvégezhetők.

Ha nincs önállóság, olyan szakembereket kell meghívnia, akik a lehető legrövidebb időn belül megfelelően rendezik a fürdőszobai vízszigetelést.

Fürdőszobai vízszigetelés

Az oroszországi "folyékony gumi" kifejezést hideg bitumen-polimer masszáknak nevezik vízalapon (KHPMVO). Kétféle típust kínálunk

Vízszigetelő anyagok a fürdőszobában

a legjobb, környezetbarát, folyékony masztix, alkalmazható és megbízható az eredményhez:

A folyékony gumi maszk a legkönnyebben használható, és ajánlott professzionális gőz- és vízszigetelő nedves ipari helyiségekhez, valamint a fürdőszobák és fürdőszobák vízszigeteléséhez.

Folyékony gumi Az Elastopaz a 2001 óta gyártott Pazkar üzem. Folyékony gumi Az aktivátorral ellátott elasztomerek a KHPMVO Elastopaz egyfajta típusai. 2009 óta készül.

A masszázsos fürdő folyadék vízszigetelésének legjobb eredményét akkor lehet elérni, ha speciális bitumen-polimer vízalapú alapozókat használnak folyékony gumi felhasználásával. Kétféle típust kínálunk

A PazPrimer a Pazkar-erőmű "őshonos" földje (Izrael). Talaj Technoprok - analóg, amelyet Oroszországból importált nyersanyagokból állítanak elő.

Ha az importált anyagok ára magas lesz, és a megoldás olcsóbb, akkor költségvetési lehetőséget kínálunk - hazai bitumenes maszk és víz alapú alapozó.

Emellett megjegyezzük, hogy még mindig vannak folyékony gumiak, amelyek automatikusan fel vannak szerelve speciális berendezéssel. A sebesség legalább 1m2 1 percre történő rögzítése. Ezért ilyen anyagokat ritkán használnak a fürdőszobában vagy a fürdőszobában. Legalábbis a padló vízszigetelésére használják egy nagy lakásban.

Hogyan készítsünk egy fürdőszobai vízszigetelést?

Itt van a környezetbarát vízszigetelés a fürdőszoba javításakor a Hruscsovban.

Ezt a képet a Maksikom cég nyújtja, amely a szaniter létesítmények eszközén és felszerelésén dolgozik. Itt megmutatja, hogyan kezdődik a "kulcsrakész fürdőszoba", hogyan és mi a legjobban a fürdőszobai vízszigetelés, és milyen folyékony gumi.

A képen egy lezárt gumi tálat látunk. Nyilvánvaló, hogy ha vizet öntesz, nem szivárog a szomszédok felé.

 • Hogyan készítsünk vízszigetelést a fürdőszobában?
 • Milyen anyagok közül választhat a fürdőhöz?

Az oldal következő oldalán néhány fénykép található, amelyek jól illusztrálják a Technoprok masztixos fürdőszobai vízszigetelésének eljárását.

Photo vízálló fürdőszobák és fürdők

A fotón a munkát egy professzionális építtető végzi, de ugyanúgy a fürdőszobában a legjobb vízszigetelést is elvégezheti. Nincsenek különleges készségek és ismeretek. A folyékony kaucsuk olyan vízszigetelő anyagok, amelyekkel még a gyártótól távol állók számára is alkalmas.

A pohár alját főzzük. Távolítsa el a port. Az egykomponensű folyékony gumi tapadása egy beton felületre kiváló lesz. A hatás fokozásához azonban a felületet speciális, PazPrimer típusú bitumen-polimer alapozóval kell előkezelni.

A standard tíz kilogramm készlet egy 9,2 kg-os hideg bitumen polimer vízalapú masztox elasztomikból és egy 0,8 kg-os üvegből áll, aktivátorral (szürke, finom granulált por).

Aludj el az üveg tartalmát egy maszkban. Ezután alaposan keverje össze a KÖTELEZŐ mechanikus keverőt 2-3 percig.

A vödröt 3 órán belül ki kell dolgozni.

Az aktivált egykomponensű, Elastomiks gumi folyadékot használjuk a raklap használatával.

Vízalapú anyagokat kínálunk a fürdőszoba vízszigeteléséhez. Ez azt jelenti, hogy nincsenek káros füstök, sem az alkalmazás során, sem később, amikor a bevonat száraz. És mivel ez egyáltalán nem nehéz, sokan inkább ezt a munkát szeretnék magukon végrehajtani, különösen azért, mert nem nehéz.

Ha valaki ilyen anyaggal dolgozik először, akkor biztosan vannak kérdések:

 • Milyen gyorsan szárad a bevonat?
 • Milyen tényezők befolyásolják a szárítás sebességét?
 • Hogyan ellenőrizzük, hogy a bevonat száraz?
 • Stb

Válaszokat kaphat, ha elolvassa a "Mi az áramlási sebesség és a bitumenes szigetelő masztix Elastomix milyen gyorsan szárad az Elasstomix oldalon" szövegrész.

Hol lehet vásárolni maszkot a víz és a WC vízszigeteléséhez?

Annak érdekében, hogy a fürdőszobába vízálló legyen ahhoz, hogy 1-2 vödör folyékony gumit és egy ládát tartalmazzon. A maszk minimális fogyasztása 3 kg / m2. Vegye fel a kapcsolatot az összes Moszkvában és a régióban található áruházakkal, valamint Oroszország városaiban lévő üzletekben, a "Kapcsolatok"

A webhely minden egyes áruházára egy külön oldal van leírva és fotókkal. A Maksikom cég kapcsolattartói, akiknek fotóit ezen az oldalon használják.

Néhány Technoprok partner nemcsak anyagokat árul, hanem vízszigetelő és javító munkákat is végez, fürdőszoba. Ma az ilyen üzletek Georgiyevszk (Stavropol Territory), Novorossiysk (Krasznodar Territory), Kazan, Sterlitamak (Bashkortostan), Krasnoyarsk és Vladivostok telephelyén találhatók.

Oroszország más városaiban hideg masztixot vásárolhat vízi alapon a fürdőszoba vízszigetelésére a megrendelés megrendelésével (a szállítást a vevő fizeti, és nem tartozik a masztix árába).

Vegyél maszkot és készítsen folyékony vízszigetelő fürdőszobát

Minden rugalmas gumi a manuálisan alkalmazható. Ez nagyon kényelmes, mert vízszigetelés a fürdőszobában - ez általában néhány négyzetméter. És mindig van vágy a fürdőszobai vízszigetelésre minőségi szempontból, és ami a legfontosabb, ne állítsa át a lakást építési területre.

Vegyünk néhány lehetőséget. A továbbiakban abból a tényből indulunk ki, hogy a talaj 1 m2-es fogyasztása 0,30 g, a folyékony gumi pedig 3 kg. Minden ár szeptembertől 2015 decemberéig. Az aktuális árlista megtekintéséhez töltse ki az űrlapot az "Áraink" részben.

1. opció. Talaj PazPrimer és masztix Elastopaz. Minden anyagot importálnak.

1 kg talaj = 365 rubel. 1 kg maszk = 277 rubel. Így az ár a vízszigetelés egy fürdőszoba 1m2 van: 109 + 831 = 940 rubel.

2. opció. Hazai talaj és folyékony gumi.

1 kg talaj = 183 rubel. 1 kg maszk = 164 rubel. Így a vízszigetelés ára a fürdőszobában 1m2 lesz: 55 + 492 = 547 rubel.

Lehetőség van az importált és a hazai anyagok kombinálására a fürdőszobai vízszigeteléshez. Például a talaj és az izraeli maszk. És fordítva. Lehetőség van arra, hogy az első paszta importált paszta, és a tetején - a miénk, stb. Egyszóval az összes bitumen-polimer masztix és a vízbázisú alapozók, amelyeket a Tekhnoprok LLC kínál, jól össze vannak kapcsolva egymással.

A választott masztix és alapozótól függően, valamint a 1m2-es (vastagságonként) fogyasztásonként a fürdőszobába tartozó 1m2-es folyékony vízszigetelés ára 550 és 950 rubel között változhat.

A fürdőszobai vízszigetelés minimális fogyasztása 3 kg / 1 m2. Kevesebbet költenek, nem ajánlott.

Jobb fürdőszobai vízszigetelő anyagok

Fontos tudni, hogy minden típusú folyékony gumi, emulzió vagy masztix ártalmatlan vízszigetelő anyag, mivel vízalapúak. Ennek megfelelően nincs szaga vagy káros széklet, vagy szárításkor vagy később. Ezért a fürdőszobai vízszigeteléshez használt folyékony gumi aktívan használatos lakóépületben áthelyezés nélkül.

A 2.25 m2-es fürdőszoba nem alkalmas sokak számára, ezért egy ilyen szobában nem lehet jacuzzi vagy mini-pool felszerelni. De a "gyönyörű élet" ilyen jellegzetességei nagy figyelmet szentelnek a jobbnak, az anyagoknak és a vízállóságnak.

Ha az árvíz megtörténik, és a víz áthalad a mennyezeten az alatta lévő lakásra, akkor biztosítja a kellemetlen kommunikációt a szomszédokkal. És ha ebben a lakásban nincs vízszigetelés a fürdőszobában, akkor az alatta lévő következő padló elárasztódik.

Vásároljon Technoprok folyékony gumiból, mely tartós, víz- és páraálló, gyorsan és kényelmesen alkalmazható. Az anyag környezetbarát, különösen a fürdőszobák vízszigetelésére, amely nem fog meghibásodni. Rugalmas Elastopaz, Elastomiks, Master Vell könnyű rugalmas vízszigetelést készíteni a fürdőszobában, a mosókonyhában, az autómosóban.

Emellett mosható gumibevonatokat is tudunk vásárolni, amelyek tökéletesen illeszkednek a betonhoz és a fémekhez bármilyen helyiségben, magas páratartalmúak.