Legfontosabb > Tervezés

Hidromasszázs fürdők. Típusok és előnyök a működésben

A hidromasszázs berendezések már régóta nem luxusnak számítanak, hanem a jólét és az emberi egészség javítására. A modern hidromasszázs kádak turbó- és aero masszázzsal is felszerelhetők. Ahhoz, hogy megértsük az eszközök működési elvét, meg kell tudniuk, hogy mi a hidromasszázs rendszerek a fürdők számára, hogyan működik a hidromasszázs fürdő és hogyan használják megfelelően a berendezést.

Hidromasszázs - mi ez?

Ez a fajta masszázs kedvező hatást gyakorol az emberi testre a hidromasszázs fúvókákból származó vízfolyások hatása révén.

Az Ön adatai: Ugyanakkor az ilyen típusú expozícióra vonatkozó visszajelzések továbbra is kétértelműek. Néhány ember, aki vásárolt masszázs kádat, csalódott az eredményekben, míg mások, éppen ellenkezőleg, örömmel használják a készüléket minden nap.

Melyek a tervek típusai?

Eddig rendszeres és kombinált hidromasszázs kád van. Az első típusú készülék az emberi testen vízsugaras vízfolyások segítségével hat. A hidromasszázs fürdő rendszer olyan fúvókákat tartalmaz, amelyek a termék oldalán találhatók.

A pezsgőfürdő kombinált kialakítása némileg bonyolultabb. Ilyen berendezésekben a masszázs a légbuborék és a vízsugarak hatásának köszönhető. Ebben az esetben járjon aeroszolos és hidromasszázs fúvókákkal. Egy ilyen eszköz hidromasszázsfürdővel lehetővé teszi a gyógyító hatású vízkezelés előnyeit.

A képen a különböző konfigurációjú berendezések típusai láthatók.

A legdrágább fürdők hidromasszázs és aero masszázs számos további funkcióval és felszereléssel rendelkeznek:

 • fertőtlenítő rendszer;
 • további világítás;
 • több keverő és egy további öntöződoboz;
 • eszközök króm és aromaterápia számára.

Milyen anyagok készülnek a masszírozó berendezésekhez?

A modern hidromasszázs rendszerek ugyanazon anyagokból készülnek, mint a hagyományos fürdők:

Az utolsó két típusú anyag gyakorlatilag nem fél a kémiai és mechanikai hatásoktól, de jelentős hátrányuk van. A karcolások és forgácsok megjelenése elrontja a termékek megjelenését, míg a fémmodellek gyorsan elszállnak a korrózió hatására. Emellett azt a kérdést is megválaszolják, hogy az öntöttvasból vagy acélból készült pezsgőfürdő zajos-e, mondjuk, igen, a fém meglehetősen magas zajszintet eredményez.

A masszázs akrilfürdője mentes a hátrányoktól, de bevonata elronthatja a koncentrált savat, ezért a termék gondos kezelést igényel. A véletlenszerű csapás a vízvezetékhez forgatáshoz és repedésekhez vezethet a felületen.

Fontos! A saját kezű forró kád csak akkor telepíthető, ha szakszerű ismeretekkel rendelkezik az ilyen berendezések beszerelésében, különben megpróbálhatják megteremteni egy drága eszköz telepítését. A legjobb esetben egyszerűen nem tudsz megbirkózni a telepítéssel, a legrosszabb esetben - tönkreteszi a terméket.

A videó tartalmazza a telepítési folyamat berendezéseinek leírását és a megvalósítás vizuális szakaszait.

A masszázsmodellek előnyei és hátrányai

A hidromasszázs rendszer vízszintes helyzetben komplex hatással van a testre, ami nem igaz a zuhanykabinokra. A hidromasszázsfürdő szabványos eszköze olyan fúvókák jelenlétét feltételezi, amelyek külön-külön hatnak a comb hátsó részén, hasán és lábán. A víz fúvókái nem a derékszögben érintik a testet, hanem egy érintőn mozognak, ami miatt pihentető hatásuk van.

A hidromasszázs fürdőnek számos fontos előnye van:

 • Különböző típusú masszázsok, köztük a levegő, a klasszikus és az anti-cellulit, valamint a gejzír hatása;
 • Egészségügyi hatás. A hidromasszázs a fürdőszobában kedvező hatással van a személy bőrére, tonik hatással van a bőrre és javítja a vérkeringést a test egészében;
 • A relaxáció hatása. A fürdő hidromasszázsja néhány perc alatt képes a feszültséget és az izomfáradtságot enyhíteni;
 • Az aromaterápia nyugtató hatást gyakorol egy személyre, melynek köszönhetően az alvás normalizálódik.

De sajnos, egy ilyen rendszer nem hátrányok nélkül. A modern hidromasszázs kádnak a következő hátrányai vannak:

 • Nagy költségek A forró kádak gyártása komoly pénzügyi költségekkel jár a kiegészítő berendezések beszereléséhez, ez természetesen befolyásolja a berendezés végső árát;
 • Méretek. A nagy hidromasszázs kádak általában tágas fürdőszobákba vannak beépítve, mivel meglehetősen súlyosak. Ha Ön egy kompakt fürdőszoba tulajdonosa, találjon magának más típusú egészségügyi felszerelést;
 • Különös gonddal. A fürdő zökkenőmentes működése a berendezés karbantartás minőségétől is függ. Nem lesz elegendő csak a vízvezeték felületének ellenőrzésére, néha speciális eszközök segítségével kell tisztítani a csöveket a készülékben.

Hogyan működik a masszázs?

A berendezés fő eleme az elektromos szivattyú, amely folyamatosan állandó vízáramot biztosít a rendszerben. A forró kád működésének elve a következő: szivattyú használatával a víz a masszírozó fúvókákra irányul, amelyek a berendezés alján és oldalán vannak felszerelve. A fúvókák speciális bélések kör alakú lyukakkal. Az ilyen rendszeren áthaladó víz oxigénnel dúsul, amelynek következtében vízsugarak gyengéden hatnak a bőrön.

A drágább modellek mellett vannak olyan kompresszorok is, amelyek egyidejűleg szivattyúkkal dolgoznak. Ennek köszönhetően levegő buborékok szabadulnak fel a fúvókákon keresztül, melynek köszönhetően az aero masszázs a fürdőben lehetséges.

A pezsgőfürdőt pneumatikus vezérlőegységek vezérlik, amelyek lehetővé teszik mind a whirlpool bekapcsolását, mind kikapcsolását. Ezeknek az egységeknek a készülékétől függően érintőképernyő vagy gombok is használhatók a kívánt üzemmód kiválasztásához.

Fontos! Mielőtt bekapcsolná a hidromasszázzust a fürdőben, meg kell tölteni vízzel. Ellenkező esetben kikapcsolhatja a berendezést.

Működési tippek

Jelentősen növelheti a pezsgőfürdő hatását, ami lehetővé teszi, hogy maximális élményt nyújtson a vízkezelésekből. Ehhez tegye a következőket:

 • Módosítsa a víznyomást. Szabályozza a nyomás alapja, hogy milyen testrészeket fogsz masszírozni. Ha masszírozza a hátát, szükséges, hogy a patakok ereje ne legyen túl magas. Kívánatos, hogy a nyomás ne lépje túl az 5 atmoszférát, amikor a hidromasszázs combok 4 atmoszférába esnek. Ez a lehetőség bármilyen masszázs eszközhöz elérhető;
 • Vízfolyások előfordulási szöge. Nem kívánatos, hogy a fúvókákból származó víz a testhez képest derékszöggel repüljen. Legjobb lenne, ha vízsugarak érintik a bőrt;
 • Hőmérséklet üzemmód. Nem javasoljuk, hogy a vizet melegebb, mint 38 fokos, ilyen körülmények között a szakértők nem javasolják, hogy fürödjenek több mint 15-20 percig. Az optimális hőmérséklet 36-37 fok.

A pihentető hatás fokozására sók és olajok használhatók a vízkezelések során, amelyek tonizálják és megnyugtatják a bőrt.

Mi nem ajánlott

A hidromasszázs fürdők használata nem ajánlott ilyen helyzetekben:

 • Ha túl nagy mennyiséget fogyasztott vagy alkoholt fogyasztott az eljárás előtt;
 • Nem szabad jelentősen növelni az eljárás időtartamát, ez károsíthatja az egészséget;
 • A masszázs módban ne essen bele a fejfürdőbe. A fúvókákból kibocsátott vízsugarak károsíthatják a szemet vagy a fület;
 • Nem ajánlott fürdeni hideg vízben. Az eljárás során tartsa állandóan a vízhőmérsékletet;
 • A pihentető munkamenet után azonnal ne végezzen nehéz fizikai munkát, ebben az állapotban az edények tágulnak, és a fizikai munka növeli a szív terhelését.

A forró kád használati útmutatója tartalmaz információkat a forró kád használatáról és arról, hogyan kell gondoskodni egy adott modellről, de nem minden készülékgyártó tartalmaz ellenjavallatot. De érdemes tudni mindazoknak, akik ilyen drága eszközt akarnak vásárolni.

Vannak-e ellenjavallatok az aero és a hidromasszázs számára?

Ezt a típusú eszközt profilaxisként alkalmazzák bizonyos betegségekre, de nem kezelésükre. Ezért a készülék megvásárlása előtt ismerkedjen meg néhány ellenjavallattal a hidromasszázs eljárások használatával:

 • Akut fertőző betegségek;
 • thrombophlebitis;
 • a húgyutak gyulladása;
 • iszkémiás szívbetegség;
 • a bőr fertőző károsodása;
 • bármilyen betegség súlyosbodása esetén;
 • miután szívrohamot tapasztaltak;
 • onkológiai betegségek.

Más esetekben a masszázs használata nem veszélyezteti az emberi egészség állapotát.

Jacuzzi és víz, vannak különbségek?

Mi a név a pezsgőfürdőnek? Vannak, akik úgy vélik, hogy egy masszázs és egy jacuzzi fürdő egy és ugyanaz, mások - más fogalmak. Tény, hogy a "Jacuzzi" csak a mérnök neve, aki ezt a típusú eszközt forgatja, bár a név kiejtését némileg befolyásolta.

A japán feltalálót Candido Jacuzzi-nak nevezték, így logikusabb lenne a "Yakuzzi" fürdőt felvenni, de történelmileg kiderült, hogy ez hogyan történt.

találatok

Nem számít, egy jacuzzi, vagy csak egy hidromasszázs kád, minden esetben - ez egy nagyszerű módja annak, hogy pihenjen egy kemény munkanap után. Ha korábban voltál álmatlanságod, és gyakran rossz kedve voltál, a masszázseszközök megszerzésével elfelejtheted ezeket a problémákat. A megfelelő telepítéssel és gondoskodással az eszköz sok éven át szolgálja Önt, és örömet okoz Önnek és a háztartásnak.

Hidromasszázs kád és hidromasszázs berendezés

Már régen volt, amikor a forró kád csak a jólét jele volt. Ma a hidromasszázs rendszerek széles köre és a vezető gyártók alaposan átgondolt árpolitikája teszi ezt a vízvezeték-felszerelést meglehetősen kedvező árúvá a legtöbb vásárló számára.

Melyik elvre vonatkozik a berendezés, és milyen elemek közé tartozik a hidromasszázs fürdő eszköz, részletesebben megvizsgáljuk.

Termikus forrás a ház falaiban

A hidroterápia a pihenés és a kezelés közös módja, amelyet a Kr. E. I. század óta aktívan gyakorolnak. Gyógyászati ​​tulajdonságait az indiai Védák említik.

Az első pezsgőfürdő a szokásos értelemben Berlinben mutatkozott meg a múlt század 30-as évek közepén. A Jacuzzi testvérek képességeinek köszönhetően a rendszert egy olyan szivattyú egészítette ki, amely nagy teljesítményű sugárral és számos légbuborékkal rendelkezik, valamint számos fúvókát, amelyekből a "ezer ujj" nevű patakot megverték.

A következő évtizedekben a pezsgőfürdő rendszerek egyre bonyolultabbak és javultak. Gejzírek és örvények, színes sugárzások, zenei kíséret, sőt egy időben pulzáló mágneses mező is fellépett a föld rezgéseivel.

Ma a hidromasszázs sok probléma megoldása.

A relaxáció mellett a pezsgőfürdő gyógyító hatással bír. A hő és a reflex serkenti az anyagcserét, stimulálja a vér és a nyirokellátást, valamint gátolja a bélmozgást és enyhíti az izomgörcsöt.

A hidromasszázs fürdőket úgy tervezték, hogy a létrehozott vízsugarak csak az emberi test azon részeit érintik, amelyek nem ellenjavalltok a masszázsra: a gallérterület, a hátsó, az alsó háta és a medence, a borjak és a lábak.

A forró kád designja

Az ilyen fürdő fő szerkezeti elemei a test és a benne lévő berendezések. A hidromasszázs berendezés fő egy elektromos szivattyú. Folyamatos vízforgalmat tart fenn, biztosítva a rendszer zavartalan működését.

A szivattyú úgy van megtervezve, hogy a csővezeték vizét a szerkezet külső oldalán helyezzék el, és nyomás alá helyezze az egyes fúvókákhoz. A maximális nyomásérték közvetlenül függ a készülék teljesítményétől. Minél magasabb a szivattyú teljesítménye, annál drágább a fürdő költsége.

A hidromasszázs berendezések fő elemei:

 • fúvókák - forma és közvetlen bevezető fúvókák;
 • a szelepek megakadályozzák a víz visszafolyását;
 • kompresszor - felelős a rendszer levegőellátásáért;
 • termosztát - figyeli a víz hőmérsékletét.

A fúvókák kalibrált lyukak, műanyag vagy fém bélésű, kör alakú, sok lyukkal. Egy másodperc alatt egy ilyen nyílás akár 800 légbubornyát is képes kibocsátani.

A fúvókák különböző átmérőjűek és a hajótest alján és falán helyezkednek el azokon a helyeken, ahol a test megfelelő része a vízkezelések során helyezkedik el. Az injektorok mérete, száma és elhelyezkedése a modell típusától függ, és meghatározza a légáramlás töredezettségének mértékét.

Kívánt esetben a fúvókáknak a pillanatnyilag fel nem használt része kikapcsolható, miközben növeli a nyomást más fúvókákban.

Mivel a modern hidromasszázs fürdőket inkább egészségügyi és higiéniai eljárásokhoz tervezték, mint a fizioterápia számára, az injektorok második feladata a szappanos víz behatolásának és a beömlő rendszer eltömődésének megakadályozása.

A bonyolultabb eszközök modelljei kompresszor jelenlétét feltételezik. Ez egy független készülék, amely levegőt biztosít a levegőcsatornán keresztül minden egyes permetezőhöz, amely párhuzamosan működik a szivattyúval. A kompresszor hatása alatt a levegő összekeveredik a víz áramlásával, amely a kád alján levágott miniatűr lyukakon át a fúvókákból jön ki.

Bizonyos modelleken a mellékelt levegőt egy speciális hajszárítóval előmelegítik. Ez a megoldás kiküszöböli a szobahőmérsékletű vízáramlás kellemetlen hatásait egy jól felmelegített testen.

A kompresszor működésének köszönhetően finom aeromaszázshatás jön létre.

A rendszer működését pneumatikus panel vagy elektronikus érintőképernyő vezérli. Ez egy bizonyos vízhőmérsékletet, vegyes levegő adagokat is tartalmaz, intervallumokat pulzáló üzemmódban, és még a rádióállomás beállításait is beállítja (ha ilyen funkciót biztosít a rendszerben).

Rendszerbeállítások

A modern piacon sokféle hidromasszázs rendszerű fürdő található. A gyártás konfigurációjától és anyagától függően többféle típusra oszthatók.

Anyaggyártó tálak

A hidromasszázsfürdő teste lehet akril, öntöttvas, műanyag, természetes kő vagy fém. A polimer anyagokból készült tálak híresek az alacsony árról és az esztétikai megjelenésről. Az akril és a műanyag kellemes tapintású, de rövid életű, de viszonylag olcsó.

Az akril fürdők nagyon kényelmesek a szállításhoz, mivel a súly nem haladja meg a 40 kg-ot. A rendszer telepítésével és csatlakoztatásával egy személy kezelhető.

A közelmúltban értékesített modelleket is találhat a quarianból. A módosított polimer akril és kvarc homok alapján készül. Az akrilkapszulákba záródó homokkeményítő szemcsék viszonylag könnyűek, ellenállnak a mechanikai igénybevételnek.

Az acél és az öntöttvas kádak ugyanilyen igényesek.

A felső réteget képező zománcozott bevonat sebezhető a mechanikai sérülésekre, és óvatos figyelmet igényel magára.

Az acél tálakkal ellátott fürdők sokkal olcsóbbak, mint az öntöttvas analógok. De működési paramétereknél alacsonyabbak a számukra: nem tartják hosszú ideig a hőt és zajt okoznak a tartály feltöltésekor.

A tálak készítéséhez használt anyagtól függetlenül a modern hidromasszázs berendezések teljesen biztonságosak az emberi egészségre. A legfontosabb dolog - szigorúan tartsa be a telepítési utasításokat.

De még abban az esetben is, ha a rendszerben lévő problémák védelmet nyújtanak. Például a készülék nem működik, ha a tál üres.

Az elektromos áramütés veszélyének minimalizálása érdekében sok európai vezető gyártó az automatikus kapcsolókkal és RCD-kkel - védő kivágó eszközökkel ellátott berendezésekkel rendelkezik. Az elektromos berendezés meghibásodása esetén automatikusan megszakad a tápfeszültség, ezért a kád teljesen kikapcsol.

A vízvezeték méretei és alakja

A fürdők különböző formájúak lehetnek külsőleg és belülről. A négyszög alakú modellek tökéletesen illeszkednek a szokványos elrendezésű többlakásos házak fürdőszobájába.

A kerek tálakkal ellátott hidromasszázs fürdők nagyon szépek és eredetiek. De ők igénylik a térséget, és ezért nem elfogadhatóak kis méretű térben.

A sarok, kerek, ovális és négyzet alakú kialakítások nagyobb fürdőszobákhoz készültek, mivel több helyet foglalnak el.

A legnépszerűbb, 1,4 és 1,8 méteres méretű szögmodellek egy 0,6 méteres tál mélységgel.

Alternatívaként - egy forró dobozt vásárolhat. Ez egy hibrid a fürdőszoba és a zuhany között. Boksz alak lehet bármilyen: téglalap, kerek, trapéz. A választást csak a vevő preferenciái és a fürdőszoba konfigurációja korlátozza. A legkényelmesebb azonban a 0,9x0,9 méter méretű modellek használata.

A raklap gyártására szolgáló anyag lehet kerámia, fém vagy polimer.

A fürdőkhöz képest a hidromasszázs dobozok előnyei abban rejlenek, hogy a vízszintes és függőleges gyógymasszázs mellett a speciális fúvókák és a szerkezet zárt falainak köszönhetően képesek létrehozni egy "trópusi zuhany" hatását. És amikor a gőzfejlesztő működik, egy törökfürdő vagy gőzfürdő hatása aromaterápiás elemekkel teljesen teljesen.

A hidromasszázs zuhanytálak speciálisan azok számára készültek, akik nem tudnak kényelmes fürdőt alkotni, de ugyanakkor tisztában vannak a lélek gazdasági előnyeivel.

További rendszerfunkciók

A választott modelltõl függõen minden fürdõszoba felszerelhetõ: tartósan beépített fúvókák és kivehetõ elülsõ panel. Adagolók és fertőtlenítő rendszerek, fények és zenék, mosószerek polcai és még telefon is segédeszközökként is működhetnek.

Az eszköz típusának megfelelően a fürdőkád hidromasszázs berendezések kétféleképpen oszlanak meg:

 • szokásos hidromasszázs rendszerek - ezeken belül a masszázs a szokásos légvízfolyásokkal történik;
 • kombinált hidromasszázs rendszerek - a munkát a levegő-víz és a légbuborék áramlása végzi.

A kombinált típusú hidromasszázs berendezések, hidro- és aero-jet fúvókákkal, hatékonyabbá teszik a vízkezelés pihentető és jó közérzetét.

A fürdőkben, amely automatikus beállító rendszerrel van felszerelve, kényelmes teljes masszázs "játszik". Például először alacsony intenzitású oldalsó fúvókákat indítanak el, néhány másodperc múlva egy lágy aero-masszázsrendszer csatlakozik hozzájuk, amelyet egy erőteljes stacatto helyettesíti, így a hát, a váll és a lábak turbó masszírozása.

A rendszereket gyakran fel vannak szerelve halogén fényekkel és LED világítással. A fény jelenléte egyedi légkört teremthet a fürdőszobában, hozzájárulva a maximális relaxációhoz és a hatékony kezeléshez.

Néhány rendszer beépített világításának felhasználása alapján a krómterápia megvalósul. Az eljárás hatása a konkrét hullámhosszúságú testek jótékony hatásainak köszönhető. A zöld - enyhíti a belső feszültséget, kék - megnyugtatja, sárga - felemeli a szellemeket, és pirosan tölt el energiával.

Néhány modell fel van szerelve ozonációs rendszerrel. Mint tudják, az ózon hatékonyan helyettesíti a klórt. De a természetes oxidálószer nem káros hatással van az emberi testre. Éppen ellenkezőleg, baktericid és gyulladásgátló hatása van, stimulálja a gyógyulást és fájdalomcsillapító hatást fejt ki.

A fejlesztők évente fejlesztik a hidromasszázs rendszereket, kiegészítve új funkcióikkal. A legújabb modellekben a masszázsok száma elérheti a három vagy több tucat. Például a "J. Sha Mi "márkájú" Jacuzzi "körülbelül ötven.

A legmodernebb technológiai újítások között a vezeték nélküli hidromasszázs rendszer széles körben elterjedt. Alapvetően különbözik a hagyományos változattól, mivel a beépített befecskendezők egyedi turbina motorokkal vannak felszerelve. A fejlesztők szerint ez a rendszer higiénikusabb, mivel megszünteti a víz "stagnálását", ezért nem igényel fertőtlenítést.

Az illetékes választás kritériumai

A hidromasszázs kezelések jótékony hatással vannak az egész testre. De ahhoz, hogy a lehető legnagyobb haszonnal járjon, a berendezést az abban bemutatott eljárások típusának megfelelően kell kiválasztani:

 • "Side" - a fúvókákat használják, amelyek a vállakkal, a vállakkal, az oldalakkal és a lábakkal szemben helyezkednek el;
 • "Spinalis" - a fúvókák elhelyezkedését jelenti, oly módon, hogy terápiás hatásukat nemcsak a hát, hanem a fenékrész hátsó része is érinti;
 • "Kombinált" - a fúvókákat a tál alján rögzített és az oldalfalaiba helyezve. A vezérlőrendszer segítségével egyszerre vagy előre meghatározott sorrendben bekapcsolnak.

Ha nem akarja elkerülni a csalódást, előzetesen el kell döntenie a berendezés expozíciójának típusát. Valaki nem szereti az oldalsó hidromasszázst, valaki irritálódik a puha aero masszázs csekély kis buborékok csiklandozó érintésével. Azt is szem előtt kell tartani, hogy a hidromasszázs eljárásokat körültekintően kell alkalmazni szív-és érrendszeri betegségek jelenlétében.

A forró kád kiválasztásakor a készülék külső méreteit kell vezérelni. Gyakran meghaladják a hagyományos fürdő teljesítményt. Ugyanakkor a belső tál térfogata normál méretű vagy "sekély" lehet.

A legfontosabb szerepet játssza az anyag kiválasztása, amelyből a tálat készítik. A középár-szegmens modelljei közül az akril tálakkal ellátott hidromasszázs fürdők, amelyek falai legalább 7 mm vastagok és üvegszállal erősítettek, jól teljesítettek. Ezek a "Jacuzzi" és a "Teuco" vezető védjegyek.

Fürdő és zuhanyzó hidromasszázs panel

A hidromasszázs kellemes és hasznos eljárás, amely ellazítja az izmokat, enyhíti a fájdalmat, és terápiás hatást gyakorol az egész testre. Miután a hidromasszázs foglalkozásokat csak egészségügyi intézményekben vagy szanatóriumokban lehetett megszerezni. A zuhanyzók megjelenésével ez az eljárás mindenki számára elérhetővé vált, aki megengedheti magának, hogy megvásárolja ezt a csodálatos eszközt.

Ha a zuhanykabin vásárlása bármilyen okból lehetetlen, és bármikor pihentető masszázst szeretne kapni, nézze meg a hidromasszázs paneleket, amelyek viszonylag korábban értékesítettek. Sokkal olcsóbbak, mint egy teljes értékű zuhanykabin, és nagyon kevés helyet foglalnak el. Ezenkívül a hidromasszázs paneleket minden bizonnyal értékelni fogják azok, akik nem szeretik a kereskedelmi forgalomban kapható zuhanyzási modelleket. Ebben az esetben a saját kezeire saját kézből is kialakíthatunk egy zuhanykabinot, és a szükséges felszereléssel felszerelhetjük, beleértve a hidromasszázs panelet is.

nyalánkság

Az ilyen típusú egészségügyi berendezések egyik fő előnye, kétségtelenül a hidromasszázs gyógyító hatásának számít. A rendszeres eljárások erősíthetik az immunrendszert, enyhítik az álmatlanságot, küzdenek az idegrendszer betegségeivel, javíthatják a vérkeringést. A vízsugár nyomás hatása három sérülés, a hasnyálmirigy, a gyomor-megbetegedések, az anyagcsere-rendellenességek esetében hasznos.

A masszázspanel bárhol elhelyezhető a fürdőszobában. Ha a szoba méretei nem teszik lehetővé a zuhanykabin felszerelését, akkor a hidromasszázs panel a falon közvetlenül a fürdő felett lóghat. A hidromasszázs panel is jó megoldás azok számára, akik nem fognak kész zuhanycsészéket vásárolni, hanem olyan területet akarnak építeni, hogy saját zuhanyzást kapjanak - téglafal, függöny vagy üveg / műanyag panelek segítségével.

A hidromasszázs panelek előnyei közül meg lehet hívni és megfizethetőségüket. Ez az előny azonban relatív, mivel a hidromasszázs panelek egyes modelljei 2-3-szor költségesek, mint a legegyszerűbb hidromasszázs kádak.

ellenérvek

Annak érdekében, hogy a hidromasszázs panel megfelelően működjön, szükséges, hogy a házban lévő vízvezeték berendezései két feltételt teljesítsenek, amelyek nélkül az eszköz megvásárlása nem értelmezhető:

Megfelelő nyomás a vízellátásban. A hidromasszázs panel normál működése csak két atmoszféra nyomáson lehetséges (a pontosabb információ általában a termékleírásban szerepel). A zuhanyzó dobozokkal ellentétben a hidromasszázs panel nem rendelkezik beépített szivattyúval, így a víznyomás a csövekben fontos szerepet játszik.

Forró víz rendelkezésre állása. Ha a házban van saját kazánház, vagy egy városi lakásban él, akkor kihagyhatja ezt az elemet. Olyan otthonokban, ahol legalább 24 kW teljesítményű vízmelegítők vannak felszerelve, a hidromasszázs panelek is rendesen működnek. Ha a házban kumulatív típusú vízmelegítő van beépítve, vagy a pillanatnyi vízmelegítő kapacitása nem elegendő, akkor el kell felejtenie a hidromasszázs panel megvásárlását.

A működés elve

A hidromasszázs panel lapos, hosszúkás modul, amely a falhoz függőleges helyzetben van rögzítve. A készülék fő működtető eszköze hidromasszázs fúvókák (nyílások, amelyeken keresztül a vízsugarak kilépnek). A lyukak száma és elhelyezése különböző modelleknél változhat. Attól függenek a masszázs minősége és érzései. Általában a hidromasszázs panelen 3-8 lyuk van elrendezve több sorban, amelyek megfelelnek a test különböző részeinek. A nyakzónák a felső sorhoz, a hátsó részhez, a középső részhez és a fenékhez vannak alul. Egyes modellek forgó fúvókákkal vannak felszerelve, amelyek megváltoztathatják a vízsugarak irányát, és a masszázs során a testet mosó hullámok érzékelését biztosítják.

Hidromasszázs fürdők. Típusok és előnyök a működésben

A hidromasszázs berendezések már régóta nem luxusnak számítanak, hanem a jólét és az emberi egészség javítására. A modern hidromasszázs kádak turbó- és aero masszázzsal is felszerelhetők. Ahhoz, hogy megértsük az eszközök működési elvét, meg kell tudniuk, hogy mi a hidromasszázs rendszerek a fürdők számára, hogyan működik a hidromasszázs fürdő és hogyan használják megfelelően a berendezést.

Hidromasszázs - mi ez?

Ez a fajta masszázs kedvező hatást gyakorol az emberi testre a hidromasszázs fúvókákból származó vízfolyások hatása révén.

Az Ön adatai: Ugyanakkor az ilyen típusú expozícióra vonatkozó visszajelzések továbbra is kétértelműek. Néhány ember, aki vásárolt masszázs kádat, csalódott az eredményekben, míg mások, éppen ellenkezőleg, örömmel használják a készüléket minden nap.

Melyek a tervek típusai?

Eddig rendszeres és kombinált hidromasszázs kád van. Az első típusú készülék az emberi testen vízsugaras vízfolyások segítségével hat. A hidromasszázs fürdő rendszer olyan fúvókákat tartalmaz, amelyek a termék oldalán találhatók.

A pezsgőfürdő kombinált kialakítása némileg bonyolultabb. Ilyen berendezésekben a masszázs a légbuborék és a vízsugarak hatásának köszönhető. Ebben az esetben járjon aeroszolos és hidromasszázs fúvókákkal. Egy ilyen eszköz hidromasszázsfürdővel lehetővé teszi a gyógyító hatású vízkezelés előnyeit.

A képen a különböző konfigurációjú berendezések típusai láthatók.

A legdrágább fürdők hidromasszázs és aero masszázs számos további funkcióval és felszereléssel rendelkeznek:

 • fertőtlenítő rendszer;
 • további világítás;
 • több keverő és egy további öntöződoboz;
 • eszközök króm és aromaterápia számára.

Milyen anyagok készülnek a masszírozó berendezésekhez?

A modern hidromasszázs rendszerek ugyanazon anyagokból készülnek, mint a hagyományos fürdők:

Az utolsó két típusú anyag gyakorlatilag nem fél a kémiai és mechanikai hatásoktól, de jelentős hátrányuk van. A karcolások és forgácsok megjelenése elrontja a termékek megjelenését, míg a fémmodellek gyorsan elszállnak a korrózió hatására. Emellett azt a kérdést is megválaszolják, hogy az öntöttvasból vagy acélból készült pezsgőfürdő zajos-e, mondjuk, igen, a fém meglehetősen magas zajszintet eredményez.

A masszázs akrilfürdője mentes a hátrányoktól, de bevonata elronthatja a koncentrált savat, ezért a termék gondos kezelést igényel. A véletlenszerű csapás a vízvezetékhez forgatáshoz és repedésekhez vezethet a felületen.

Fontos! A saját kezű forró kád csak akkor telepíthető, ha szakszerű ismeretekkel rendelkezik az ilyen berendezések beszerelésében, különben megpróbálhatják megteremteni egy drága eszköz telepítését. A legjobb esetben egyszerűen nem tudsz megbirkózni a telepítéssel, a legrosszabb esetben - tönkreteszi a terméket.

A videó tartalmazza a telepítési folyamat berendezéseinek leírását és a megvalósítás vizuális szakaszait.

A masszázsmodellek előnyei és hátrányai

A hidromasszázs rendszer vízszintes helyzetben komplex hatással van a testre, ami nem igaz a zuhanykabinokra. A hidromasszázsfürdő szabványos eszköze olyan fúvókák jelenlétét feltételezi, amelyek külön-külön hatnak a comb hátsó részén, hasán és lábán. A víz fúvókái nem a derékszögben érintik a testet, hanem egy érintőn mozognak, ami miatt pihentető hatásuk van.

A hidromasszázs fürdőnek számos fontos előnye van:

 • Különböző típusú masszázsok, köztük a levegő, a klasszikus és az anti-cellulit, valamint a gejzír hatása;
 • Egészségügyi hatás. A hidromasszázs a fürdőszobában kedvező hatással van a személy bőrére, tonik hatással van a bőrre és javítja a vérkeringést a test egészében;
 • A relaxáció hatása. A fürdő hidromasszázsja néhány perc alatt képes a feszültséget és az izomfáradtságot enyhíteni;
 • Az aromaterápia nyugtató hatást gyakorol egy személyre, melynek köszönhetően az alvás normalizálódik.

De sajnos, egy ilyen rendszer nem hátrányok nélkül. A modern hidromasszázs kádnak a következő hátrányai vannak:

 • Nagy költségek A forró kádak gyártása komoly pénzügyi költségekkel jár a kiegészítő berendezések beszereléséhez, ez természetesen befolyásolja a berendezés végső árát;
 • Méretek. A nagy hidromasszázs kádak általában tágas fürdőszobákba vannak beépítve, mivel meglehetősen súlyosak. Ha Ön egy kompakt fürdőszoba tulajdonosa, találjon magának más típusú egészségügyi felszerelést;
 • Különös gonddal. A fürdő zökkenőmentes működése a berendezés karbantartás minőségétől is függ. Nem lesz elegendő csak a vízvezeték felületének ellenőrzésére, néha speciális eszközök segítségével kell tisztítani a csöveket a készülékben.

Hogyan működik a masszázs?

A berendezés fő eleme az elektromos szivattyú, amely folyamatosan állandó vízáramot biztosít a rendszerben. A forró kád működésének elve a következő: szivattyú használatával a víz a masszírozó fúvókákra irányul, amelyek a berendezés alján és oldalán vannak felszerelve. A fúvókák speciális bélések kör alakú lyukakkal. Az ilyen rendszeren áthaladó víz oxigénnel dúsul, amelynek következtében vízsugarak gyengéden hatnak a bőrön.

A drágább modellek mellett vannak olyan kompresszorok is, amelyek egyidejűleg szivattyúkkal dolgoznak. Ennek köszönhetően levegő buborékok szabadulnak fel a fúvókákon keresztül, melynek köszönhetően az aero masszázs a fürdőben lehetséges.

A pezsgőfürdőt pneumatikus vezérlőegységek vezérlik, amelyek lehetővé teszik mind a whirlpool bekapcsolását, mind kikapcsolását. Ezeknek az egységeknek a készülékétől függően érintőképernyő vagy gombok is használhatók a kívánt üzemmód kiválasztásához.

Fontos! Mielőtt bekapcsolná a hidromasszázzust a fürdőben, meg kell tölteni vízzel. Ellenkező esetben kikapcsolhatja a berendezést.

Működési tippek

Jelentősen növelheti a pezsgőfürdő hatását, ami lehetővé teszi, hogy maximális élményt nyújtson a vízkezelésekből. Ehhez tegye a következőket:

 • Módosítsa a víznyomást. Szabályozza a nyomás alapja, hogy milyen testrészeket fogsz masszírozni. Ha masszírozza a hátát, szükséges, hogy a patakok ereje ne legyen túl magas. Kívánatos, hogy a nyomás ne lépje túl az 5 atmoszférát, amikor a hidromasszázs combok 4 atmoszférába esnek. Ez a lehetőség bármilyen masszázs eszközhöz elérhető;
 • Vízfolyások előfordulási szöge. Nem kívánatos, hogy a fúvókákból származó víz a testhez képest derékszöggel repüljen. Legjobb lenne, ha vízsugarak érintik a bőrt;
 • Hőmérséklet üzemmód. Nem javasoljuk, hogy a vizet melegebb, mint 38 fokos, ilyen körülmények között a szakértők nem javasolják, hogy fürödjenek több mint 15-20 percig. Az optimális hőmérséklet 36-37 fok.

A pihentető hatás fokozására sók és olajok használhatók a vízkezelések során, amelyek tonizálják és megnyugtatják a bőrt.

Mi nem ajánlott

A hidromasszázs fürdők használata nem ajánlott ilyen helyzetekben:

 • Ha túl nagy mennyiséget fogyasztott vagy alkoholt fogyasztott az eljárás előtt;
 • Nem szabad jelentősen növelni az eljárás időtartamát, ez károsíthatja az egészséget;
 • A masszázs módban ne essen bele a fejfürdőbe. A fúvókákból kibocsátott vízsugarak károsíthatják a szemet vagy a fület;
 • Nem ajánlott fürdeni hideg vízben. Az eljárás során tartsa állandóan a vízhőmérsékletet;
 • A pihentető munkamenet után azonnal ne végezzen nehéz fizikai munkát, ebben az állapotban az edények tágulnak, és a fizikai munka növeli a szív terhelését.

A forró kád használati útmutatója tartalmaz információkat a forró kád használatáról és arról, hogyan kell gondoskodni egy adott modellről, de nem minden készülékgyártó tartalmaz ellenjavallatot. De érdemes tudni mindazoknak, akik ilyen drága eszközt akarnak vásárolni.

Vannak-e ellenjavallatok az aero és a hidromasszázs számára?

Ezt a típusú eszközt profilaxisként alkalmazzák bizonyos betegségekre, de nem kezelésükre. Ezért a készülék megvásárlása előtt ismerkedjen meg néhány ellenjavallattal a hidromasszázs eljárások használatával:

 • Akut fertőző betegségek;
 • thrombophlebitis;
 • a húgyutak gyulladása;
 • iszkémiás szívbetegség;
 • a bőr fertőző károsodása;
 • bármilyen betegség súlyosbodása esetén;
 • miután szívrohamot tapasztaltak;
 • onkológiai betegségek.

Más esetekben a masszázs használata nem veszélyezteti az emberi egészség állapotát.

Jacuzzi és víz, vannak különbségek?

Mi a név a pezsgőfürdőnek? Vannak, akik úgy vélik, hogy egy masszázs és egy jacuzzi fürdő egy és ugyanaz, mások - más fogalmak. Tény, hogy a "Jacuzzi" csak a mérnök neve, aki ezt a típusú eszközt forgatja, bár a név kiejtését némileg befolyásolta.

A japán feltalálót Candido Jacuzzi-nak nevezték, így logikusabb lenne a "Yakuzzi" fürdőt felvenni, de történelmileg kiderült, hogy ez hogyan történt.

találatok

Nem számít, egy jacuzzi, vagy csak egy hidromasszázs kád, minden esetben - ez egy nagyszerű módja annak, hogy pihenjen egy kemény munkanap után. Ha korábban voltál álmatlanságod, és gyakran rossz kedve voltál, a masszázseszközök megszerzésével elfelejtheted ezeket a problémákat. A megfelelő telepítéssel és gondoskodással az eszköz sok éven át szolgálja Önt, és örömet okoz Önnek és a háztartásnak.

Pótalkatrészek pezsgőfürdő pezsgőfürdő javításához

Termék kód: 99-10745 Cikkszám: 81047600
Márka: TEUCO

Termék kód: 99-2830210 Cikkszám: 233004370
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-21806 Cikkszám: 432020840
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-1077 Cikkszám: 81000131020
Márka: TEUCO

Termék kód: 99-16000 Cikk: 855001X00
Márka: TEUCO

Termék kód: 99-95441 Márka: MEDEA

Termék kód: 99-220171 Cikk: 10139005
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-11310 Termék: 81000137001
Márka: TEUCO

Termék kód: 99-21808 Cikkszám: 941401930
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-95447 Márka: MEDEA

Termék kód: 99-22206 Cikkszám: 431101281
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-02371 Cikkszám: 4RA0000312
Márka: ALBATROS

Termék kód: 99-22025 Cikk: 23302020
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-4350 Cikk: DQZY0012
Márka: APPOLLO

Termék kód: 99-21398 Cikkszám: 250030150
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-2129 Cikkszám: 532000830
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-10756 Cikkszám: 81054920
Márka: TEUCO

Termék kód: 99-10521 Cikkszám: 81765000
Márka: TEUCO

Termék kód: 99-10722 Cikkszám: 81515520
Márka: TEUCO

Nem készült, a p. Utolsó példánya

Termék kód: 99-2086 Cikk: 233001690
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-22027 Cikkszám: 431120151
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-21804 Cikkszám: 311514250/311514251
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-43712 Márka: APPOLLO

Termék kód: 99-630823 Cikk: uCJET0265
Márka: VILLEROY BOCH

Termék kód: 99-21809 Cikkszám: 432020980
Márka: JACUZZI

Egyedi megrendelés egy adott termékhez.

Termék kód: 99-0970040 Cikk: 12817902.305
Márka: HOESCH

Termék kód: 99-2201912 Cikkszám: 930109361
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-28344 Cikkszám: 431101442
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-2834 Cikkszám: 431100623
Márka: JACUZZI

Termék kód: 99-220270 Cikk: 431120180
Márka: JACUZZI

Cím: 23, 5. Donskoy Proezd, Moszkva, 119334, Moszkva, 3. emelet, Térkép

Telefon: +7 (495) 937-2237, +7 (495) 921-3242 E-mail: [email protected]

Nyitva tartás: Hétfő - Szombat 10.00-18.00, vasárnap - Zárva

Fióktelepei Oroszország: St. Petersburg, Krasznodar, Rosztov, Novoszibirszk, Crimea, Nyizsnyij Novgorod, Szimferopol, Stavropol, Jalta, Omszk, Szevasztopol, Kazan, Kerch, Samara, Voronyezs, Jaroszlavl, Vlagyivosztok, Orenburg, Izhevsk, Jekatyerinburg és mások.

Forró kád kiválasztása

A pezsgőfürdő korábban (és még mindig bizonyos mértékig) továbbra is a nagy vagyon és a luxus gazdagságának mutatója. Azonban egy ilyen vízvezeték szerelvény valójában nemcsak a magas jövedelem kimutatásának módja, hanem egy kiváló lehetőség a víztisztító eljárások kivitelezésére, anélkül, hogy otthon kellene maradnia. Mint tudják, a hidromasszázs számos betegség megelőzésére és kezelésére szolgál. És ez az oka annak, hogy a fürdők ezzel a funkcióval egyre inkább házakban és apartmanokban jelennek meg. De a forró kád választása nem könnyű. Vásárlás előtt fontos figyelembe venni számos paramétert, jellemzőt, műszaki jellemzőt és egyéb mutatókat.

Forró kád kiválasztása

A pezsgőfürdő jellemzői

A hidromasszázs kád egy különleges rendszerrel ellátott szaniter, amely a tartály belsejében állandó vízmozgást hoz létre. Kiderül, hogy ez azért született meg, mert a szerkezet építése elektromos szivattyút tartalmaz, amely csak a vízciklusért felelős. A szivattyú irányítja a folyadékáramot az alul található fúvókákra és a szerkezet falaira, amelyek keskeny fókuszú és meglehetősen energikus vízsugarakat alkotnak. A fúvóka egy kisméretű pad, amely lyukakat tömörít és a vízfolyást fedezi. Egy bizonyos nyomás alatt a víz keresztülmenek keresztül rajta, és a testnek a rájuk kitett részeire hatást fejt ki.

A készülék forró kád diagramja

A készülék öntöttvasból készült forró kádja

Ezek a fúvókák és felelősek a hidromasszázs minőségéért. Általában az akupresszúra szabályai szerint helyezkednek el, és befolyásolhatják a test egyes pontjait. Az árak és a minőség különbözik és különböznek egymástól. Például azok, amelyek olcsóbbak, műanyagból, rézből készülnek. A drágábbak lehetnek arany vagy ezüst is.

A fúvókák típusai a működéstől függően:

 • örvény;
 • mikro sugár;
 • forgása
 • streaming;
 • lüktető és így tovább

A képen: fúvókák a gyárból Jacuzzi

Vannak olyan hidromasszázs kádak is, amelyek a szivattyú mellett kompresszorral is rendelkeznek, amely szivattyúz a levegő áramlását. Mindkét eszköz párhuzamosan működik, és a kompresszor további levegőáramokat hoz létre a vízsugarakba. Így a fürdő "nem" tulajdonosa számára nem csak hidromasszázs, hanem levegőmasszázs is. Ez a funkció tovább növeli az eljárás hatását.

Vision hidromasszázs fürdő

Figyelem! A masszázsrendszer elindítása előtt fontos, hogy előmelegítse a fürdőt vízzel. Ellenkező esetben nagy a meghibásodás veszélye - a "száraz indítás" rendszer nem fog élni veszteségek nélkül.

Az egész masszázsrendszer intenzitása egy speciális vezérlőegység. Az érintőképernyő vagy a gombok segítségével kölcsönhatásba léphet vele - az eszköz árától és osztályától függ.

Tipp Kevesen tudják, hogy a modern pezsgőfürdő prototípusa természetes geotermikus forrás. Nyomás alatt vízből áramlik a kéreg a levegőbe. És a forró kád ugyanazon az elven készül. Ez ismételten azt bizonyítja, hogy gyakorlatilag minden, amit az életben használunk, a természetből származik.

A hidromasszázs kád otthon egyfajta "házi" geotermikus forrás, amely jótékony hatással van az emberi testre, javítja állapotát, tonizálja a bőrt és sokkal hasznosabbá teszi.

Videó - Hot kádak. Hogyan történik ez?

Kevés a wellness kezelésekről

A forró kádakból származó terápiás és profilaktikus hatás három tényező optimális kombinációja:

 • izom relaxáció, miközben a mellékelt pezsgőfürdőben;
 • szükség esetén a masszázs üzemmód megváltoztatása;
 • valami súlytalanság.

Nagy pezsgőfürdő

Általában a modern fürdőkben hidromasszázs hatással van masszázs különféle masszázs - néha legfeljebb 10 mód:

 • a szokásos klasszikus hidromasszázs, melynek során különböző intenzitású vízsugarak hatással vannak a test különböző pontjain;
 • a levegő masszázs aktívan oxigenizálja a bőrt;
 • a keleti típusú vízmasszázs pontosan ugyanolyan hatású, mint a kézi masszázs;
 • Megkapcsolhatja a vízesés, az eső, a spirál víz vagy a víz örvény hatását és még sok más.

A modern fürdők sokféle működési móddal rendelkeznek.

Gyártási anyagok

A hidromasszázs fürdők különböző anyagokból készülhetnek - öntöttvas, akril, acél, műanyag. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, befolyásolja az építési költségeket, minőségét és tartósságát. Az épület megjelenése vagy az érzésük is nagymértékben függ a masszázsfürdő használatához használt anyagtól.

Táblázat. A fürdők jellemzői az anyagtól függően.

További lehetőségek

A forró kád nehéz lehet - gyakran a szokásos megjelenésű modellek további funkciókat tartalmaznak. Természetesen ez megnöveli a költségeket, de kiterjeszti a fürdőkád használatának határait a helyreállítás és a vízkezelés kényelmes alkalmazására.

Például néhány fürdőmodell fejtámaszokkal és korlátokkal rendelkezik, a zenét bekapcsolhatja. Az egyes struktúrák képesek az emberi beavatkozás nélküli vízhőmérséklet szabályozására, és optimálisak a bőr számára.

Acél forró kád a belső térben

A fúvókák szabványos készletén kívül (és általában 4-6) a hidromasszázs kádak további felszereléssel is felszerelhetők. Például a fúvókák létrehozzák a nyaki gerinc, a lábak masszírozását. Az egyes fürdőmodellek kialakításában 14-16 fúvóka található. De ebben az esetben az eszköz szükségszerűen nagy lesz - ilyen kis fúvókákkal ellátott kis fürdőben nem masszírozó hatás keletkezik, hanem buborékoló hatás.

Néhány más modell a pezsgőfürdők lehet a funkció egy ilyen masszázs, mint shiatsu. Ez a hatás további kis fúvókák miatt érhető el, amelyek száma 10 és 80 darab között változhat. Ezek az eszközök képesek megváltoztatni a vízáramlás irányát, és szükség szerint különböző intenzitással működni. Vannak fürdők is, amelyek lehetőséget adnak aromaterápiára, fertőtlenítésre és további fényforrásokra.

Hidromasszázs "Shiatsu" fürdéshez. 12 fúvókák

Figyelem! Az egyes fürdőfajták olyan funkciókat látnak el, amelyek felelősek a személy biztonságáért és az eszköz biztonságáért. Például a rendszer védelme a "száraz indítás" -tól vagy az eszköz automatikus leállításától a villamos energia problémái során.

Akkumulátoros pezsgőfürdő

Formák és formatervezés

A forró kádak alakja és megjelenése nagyon változatos. Így ez az eszköz szinte minden lakáshoz vagy házhoz választható.

Kerek Hot Tub

A forró kádak alakja:

 • ovális, ami nagyszerűen jelenik meg a szoba közepén, és a falak közelében;
 • téglalap alakúak, amelyek a fürdőszoba egyik falán vannak felszerelve;
 • kerek, ami a legjobb hely a szoba közepén;
 • sarok, amelyet kifejezetten a szoba sarkába történő beépítésre terveztek;
 • nem szabványos formájú fürdők.

A fürdők szinte bármely színben vagy díszítésben is megtalálhatók. Így ez az építmény könnyű felvenni egy bizonyos belső stílust.

Akril pezsgőfürdő

A gyártók és az árak

Az első fürdők a hidromasszázs függvényében a németek hozták létre, és Németországban közvetlenül működtek. A mostanában kifejlesztett mindenfajta struktúra az ország lakosságának tapasztalatai alapján jött létre.

A kétségtelen vezető, sőt a háztartás neve is a cég jakuzzijává vált, amely mind az elit modelleket, mind a gazdaságos osztályú fürdők változatait termeli. A márka már régóta megállapította magát, mint a minőségi viszonyítási alap.

Jacuzzi Celtia hidromasszázs kád

A VilleroyBosh magas színvonalú egészségügyi termékeket gyárt, melyeket hosszú élettartam jellemez. Most a cég egy teljesen új anyagot próbál felvenni a piacon - kvári. Ez a vállalkozás szakembereinek szerzője. Ez az anyag lágyabb, mint az akril, de ugyanakkor a lehető legerősebb, teljesen műanyag, és néha a legbizarrabb formák tervei jönnek létre. A Kvaril kiváló hőszigeteléssel is rendelkezik, könnyen tisztítható, nem fél a fénytől, és a víz összegyűjtése közben nem zajt.

Oroszországban a hazai vállalatok, például a Radomir és a Triton készülékei is népszerűek. Kevesebbek, mint külföldi társaik, de ugyanakkor meglehetősen jó minőségűek. 2000 óta a Triton akril fürdőket gyárt, amelyek könnyen használható és nagyon megbízható termékeket hoznak létre.

Akrilkád Triton Breeze 150x95x67 Balra

Érdemes megjegyezni, hogy a hidromasszázs fürdők árát számos tényező alkotja - a tervezés összetettsége, megbízhatósága, funkcionalitása és még sok más. A költségek 20 ezerről 70 ezer rubelre változnak, és néha az árak rendkívül magasak.

Hogyan válasszunk fürdőt

Hogyan válasszuk ki a megfelelő fürdőt hidromasszázs funkcióval? Az utasítások használata az építés típusának és típusának meghatározásához meglehetősen egyszerű.

1. lépés: Kezdetben értékelje a fürdőszoba paramétereit - milyen méretű fürdőt illeszthet be. Nyilvánvaló, hogy minden építményt egy hatalmas helyiségbe lehet tenni, míg a kis helyiségeknél kicsit többet kell választani. By the way, fontos, hogy becsülje meg a méret abban az esetben, ha a ház keskeny lépcső vagy ajtó. Egy nagy fürdőszobával problémák merülhetnek fel a szállítás során, de még akkor is, ha belépsz egy lakásba.

Először méréseket kell végezni

Tipp Ha a helyiség kicsi, akkor a helytakarékosság érdekében ajánlott egy kis téglalap alakú fürdőt venni. Míg a nagy szobákban lehet kerek vagy szögletes modellek.

2. lépés Fontos elgondolni, hogy mennyire mély a fürdő. A legjobb, ha 45 cm-es mélységben terveznek.

A fürdő mélységének mérése

3. lépés. Most gondoljon arra az anyagra, amelyből a fürdő elkészül. Az "ár-minőség" optimális kombinációját az akril szerkezetekben figyelik meg. Azonban a vásárló pénztárcájának kívánságaitól és vastagságától függően bármilyen fürdőt vásárolhat.

Gondolj arra, milyen anyagot szeretne

4. lépés: Elő kell választania a szükséges funkciókat, amelyeknek fürdővel kell rendelkezniük. Szüksége van különböző módokra, fejtámlákra stb.? Ha nem, akkor semmi értelme nem túlfizetni ezeket a részleteket.

5. lépés: Minden stílusos rajongónak feltétlenül gondolnia kell a szerkezet színére. A klasszikus fehér, de kék, piros, fekete fürdőt és így tovább vásárolhat.

Akrilszínű fürdő

Piros szív alakú fürdő

6. lépés: A szivattyú, a fürdőszobai kompresszorok és a fúvókák száma is fontos az előre meghatározáshoz. A legmegfelelőbb a csendes kialakítás, amelynek teljesítménye legalább 200 l / perc., Szivattyú. Teljesítménye 600 és 1500 watt között változhat. A fúvókákat nem szabad a fürdő felületébe süllyedni, különben kényelmetlen lesz tisztítani.

A fúvókákat nem szabad a fürdő felületébe süllyedni.

7. lépés Fontos eldönteni, hogy melyik cég gyártja a fürdőt. Ideális, ha német minõségû. És azoknak, akik egy nagyon olcsó modellt szeretnének, vegyék figyelembe a kínai lehetőségeket. De kevesebbet fognak szolgálni.

8. lépés: Mielőtt elindulna a boltba, jobb, ha újra olvassa a kiválasztott modellek áttekintését különböző fórumokon.

Ismerje meg a fogyasztói véleményeket

9. lépés: A vásárlás helyén gondosan ellenőrizni kell a fürdőt.

10. lépés: Az értékesítési szerződést az összes szabálynak megfelelően kell megfogalmazni, és tartalmazni kell a garanciális kötelezettségeket, a javítási és karbantartási feltételeket. Itt különös gonddal olvassa el a papírt.

Ha ésszerű megérteni a tárcád állapotát, és megérteni, hogy mi kell a fürdőben, akkor nehéz lesz választani. A hidromasszázs kád egészében nagyszerű lehetőség nemcsak a víztaszító kezelések kényelem és örömére, hanem az egészség javítására is.