Legfontosabb > Dekoráció

Festék a fürdőszobában: hogyan kell megfelelően díszíteni a falakat a fürdőszobában

Az elit porcelán csempe vagy praktikus műanyag panelek kiválasztása a fürdőszoba felé nézve gyakran elfelejtjük az olyan anyagokat, mint a fürdőszobafesték.

Valaki úgy véli, hogy a falak túl egyszerűek és nem ábrázolhatók, a többiek kétségessé teszik megbízhatóságát, de a megfelelő választás révén egyedülálló és stílusos belső tér alakítható ki festékkel.

Próbáljunk kitalálni, hogy a festés falfedése nem fél a nedvességtől, és hogyan érhetünk el egy fantasztikus hatást ecsettel és összeomlott újsággal.

Hogyan lehet megmenteni a fürdőszoba javításában?

Mikor a falfesték alapanyagként kerül megválasztásra? Általában két esetben: ha gyorsan kell a fürdőszobát kényelmesebbé tenni vagy a családi költségvetés megtakarítását.

A második lehetőség gyakoribb. Valóban, a fürdőszoba festék költsége kicsi, valamint a fogyasztás, így a festék viszonylag kis mennyiségben van elhelyezve.

Ne felejtsük el azonban a felület előzetes felkészítését - néha megbízható alapozóra van szükségünk, vagy akár az egész terület vakolását is - ebben az esetben a költségek növekednek.

Ha van egy téglafal, vagy ki kell szintelned a régi bevonatot, akkor vakolatra lesz szükséged. Csak tapasztalt gipszkarton készítheti el önállóan a habarcsot és fel tudja szintelni a falakat, ezért a felületkészítés gyakran drágább, mint a befejező szakasz - festés

Ideális a festéshez - sima, előre vakolt falak. A kis helyiségek fürdőszobájában végzett javítási munkálatok (szabványos panelházak - 2,2 m²-től) legfeljebb egy estet vehetnek igénybe, és az eszközzel együtt felmerülő költségek 3-4 ezer rubel értékben kerülnek elszámolásra.

Összehasonlításképpen, egy olcsó cserép ára legalább 20 ezer rubel, és nem megfelelő tapasztalattal rendelkezik a csempék, szakmai készségekre van szükség, és ez körülbelül 20 ezer rubel.

Kiderült, hogy a falak saját kézzel való festése a leginkább jövedelmező és gyors.

Különböző kombinációk segítségével akár egy kis helyiséget is fel lehet osztani zónákra: a fürdőszobában lévő fal fehér csempeburkolatú, a terület többi része fényes festéssel van bevonva

Számítsa ki a festék mennyiségét egy adott helyiségben - általában az áramlási sebességet a bankba helyezett utasítások határozzák meg.

De ne felejtsd el, hogy az erős minőségi kivitelezéshez 2-3 rétegre van szükséged, és a teljes összeg 20-25% -át, ahogy azt mondják, csak abban az esetben.

Leggyakrabban egy speciálisan kiválasztott színt használnak, ezért jobb, ha az anyagot marginálisan vásárolja meg, ellenkező esetben előfordulhat, hogy hasonló színt választ (vagy a boltban nem lesz szükséges a színezéshez szükséges anyag).

Az idő mentése a következő videóban:

Hogyan válasszunk festéket a fürdőszobának?

Úgy tűnik, hogy könnyebb - eljött a boltba, megvásárolt egy pár festékdobozt és elkezdte a falra rakni.

De egyszer a szupermarketben, akkor biztos, hogy szembenézhet a választás problémájával, mivel a festék- és lakktermékek piaca fantasztikusan változatos.

Szükséges egy olyan festék kiválasztása, amely alkalmas a fürdőszoba befejezésére és egyúttal a személyes preferenciákra (színek, telítettség textúrájára).

Ha a fürdőszobai kialakítás bizonyos árnyalatot igényel, a készenléti lehetőségeket azonnal el kell távolítani. Használjon színezést - a fehér színű alapszín keveréke a színtől és a kívánt hangszín pigmentjével. A választást speciális elrendezések teszik, amelyekben több színben több tucat árnyalat kerül bemutatásra.

Kezdjük azzal a ténnyel, hogy a fürdőszoba eltér a magasabb páratartalmú szobáktól, ezért nedvességálló anyagra lesz szükségünk.

Kivéve a tágas, jó szellőzésű szobákat, amelyekben még a szaniter létesítményeknek szánt díszítő bevonatok is jól érzik magukat.

De a fürdő és a mosogató körüli terület a mosáshoz még mindig 2-3 réteg nedvességálló festéket vagy zománcot kell festeni.

A homlokzati anyagok nem hasznosak Önnek - kültéri munkákra (fa- vagy deszkaburkolás, tégla vakolat, betonfelület) befejeződésére. Belső festésre lesz szükségünk, ideálisan - kifejezetten fürdőszobákhoz és fürdőszobákhoz tervezve.

Általában közvetlenül a jelzett bankon és a páraáteresztés mértékén, ami a festéket a természetes, "lélegző" anyagokhoz igazítja.

Ha ökológiai termékeket szeretne kedvelni, fordítsanak figyelmet egy különleges "zöld" sorozat bankjaira. Nem biztonságos ásványi anyagokat, például ólmot, fenolt, higanyot, cinkfehérjét vagy kadmiumvegyületeket használnak biztonságos festékek gyártása során.

A fürdő falán lévő víz és hab vízcsövei nyomokat hagynak, ezért mindig meg kell mosni, ami azt jelenti, hogy a festéknek tartósnak kell lennie, és nem szabad mosogatószeres mosogatószerek (például mosodai szappan) hatásával lemosni.

A padlóburkolatokra, a mennyezetre vagy a falra vonatkozó bevonatokra vonatkozó követelmények is eltérőek, ezért a "falra" feliratot keresünk a szükséges bankon.

A falak fajtái a fürdőszobában

Most forduljunk a fürdőfestékek kategóriáihoz, amelyek összetételükben különböznek. Egyes fajokat nem használnak az első században, mások megjelentek a piacon a közelmúltban.

Ami jobb: használjon olcsó hagyományos bevonatokat vagy előnyben részesít új, praktikusabb anyagokat?

Zománcformulák

Ez a megoldások nagy kategóriája, amelynek szükséges eleme a lakk. A zománcot alkotó főbb anyagoktól függően:

 • poliuretán;
 • melamin;
 • alkid;
 • nitroemalyu;
 • perklór-vinil stb.

Az alkid-fajták a legnépszerűbbek, a legfontosabb kötőanyag komponensek, amelyekben az alkidgyanta. Ezt a típust szárítási folyamat jellemzi.

Általában a festék kiszárad, amikor az oldószer elpárolog, de az alkid zománc oxidálódik, és levegővel reagál.

A szárítás elég gyors, de a kész bevonat nem teszi lehetővé a gőzt.

A festék hasznos lehet a falakat díszítő fadarabok véglegesítéséhez. Itt az ablakok és ajtók zománcja alkalmas lehet - teljesen biztonságos és ideális fafeldolgozásra.

A festékeket és lakkokat szabványos tartályokban (fém- és műanyag dobozok) értékesítik, és azonnal fel lehet használni a felnyitást követően. Az anyag eltarthatósága - a gyártástól számított 1 év. Előny - minden felület, beleértve a fémet is. A tenyésztéshez különleges megoldás szükséges.

Annak érdekében, hogy a festék jól haladjon, a tapadás, az érdesség, azaz az abszolút simaság kizárt.

Az alkidzamélek, mint mindenki más, nem ajánlottak a fürdőszobákban és más lakóövezetekben, kellemetlen szag miatt. Ha úgy dönt, hogy "felületi" a javításokból fennmaradt tartalékokat, akkor jobb, ha a kertben vagy az országban használhatja azokat.

Ragasztófestékek

Ahogy a neve is jelzi, ragasztó. További komponensek a kazein, víz, keményítő, ipari alkohol, cellulóz-éterek.

A ragasztó festéket nem kész formában adják el, hanem egymástól függetlenül kell hígítani. Három különböző kapacitásban a kréta, a színező pigment és a ragasztó egy speciális rendszer szerint terjed.

Ezután mindhárom megoldás összekeveredik, és viszonylag vastag festéket kap. A mester fő feladata az arányok helyes karbantartása és annak biztosítása, hogy a festék egyenletesen oszlik el az anyag teljes területén.

Ha elegendő idő áll rendelkezésre a kísérletekhez, a ragasztó megoldás hosszú előkészítése helyett az álmai árnyalatát az alappal és többféle száraz festékkel kísérletezheti meg.

Amint látja, a ragasztó használata kezdettől fogva megnehezíti a javítási folyamatot. Csak egy tapasztalt mester készítheti el a helyes megoldást.

Túl vastag tömeg elkezd összeomlani, folyadék - "kopasz foltokat" fog biztosítani, a fürdőben lévő tapadó bázis mellett nem tart sokáig.

Jobb lemenni a kísérleteket ragasztóval, és választani a modern, praktikus festékanyagokat, amelyeket nem kell külön elkészíteni.

Olajfesték

Ez az anyag gyermekkorától ismerős. A múlt század közepén nem volt alternatíva az olajkészítményekhez, ezért mindenhol használtak: ablakok, padlók, falak, homlokzatok stb. Festésére.

Meg kellett várni, amikor a felület végül "felfogta", és a kellemetlen különös szag eltűnt. Idővel a festéket törölték, és a folyamatot meg kellett ismételni.

Most, amikor elsősorban víztartalmú festékeket használnak a belsőépítészethez, az olaj analógjai kültéri munkákhoz vagy anyagok, például fém vagy fa festéséhez használhatók.

A fő összetevők egyike a lenolaj, a kissé vastagabb készítmények hígítására is használják.

A színező pigmenteket fel kell oldani egy olajbázisban. A festék előnyei - elegendő szilárdság (ez vonatkozik a falak anyagaira).

Ennek következtében könnyen használható a fürdőszobában, de ez nem a legjobb megoldás - és minden a szag és a hosszú szárítás miatt. Igen, és puha, matt felület nem áll rendelkezésre olaj alapanyaggal.

Ezért folytatjuk a javításunk utolsó, legsikeresebb kategóriáját.

Vízemulziós fajták a színekben

Sok fajta van a vízemulzió alapján, de gyakrabban használnak háromat:

Az első mosható normál vízzel, és a másik két típus által létrehozott felület tartós és nedvességálló. Szilikon vagy latex festék ajánlott használni a fürdőszobában.

A "Tex" márkanevű (C-Pb) márkájú belső felületű festék és lakk vízzel mosható festék a napi nedves tisztításnak ellenáll, ezért alkalmas a fürdőszoba befejezésére. A költségek a bankok (0,9 kg) - 150 rubel

Örülök, hogy vízalapú emulziót használok - vízzel nem hígítjuk, ezért kézzel vagy ruhával is könnyen mosható.

Gyorsan szárad a felszívódás után. Nincs különösebb szaga az összes többi analógban. Teljesen biztonságos mások számára, még azoknál is, akik allergiában szenvednek.

Az egyik fő technikai előny a legtöbb felületre alkalmas, kivéve a fémeket (rozsdaformákat).

Ez azt jelenti, hogy ugyanaz a vízbázisú festék képes vakolatú falakat, faszerkezeteket, betonfelületeket, téglafalat, és ha szükséges kerámiát vagy műanyagot feldolgozni.

A belső festék kikészítésének egyik előnye a kényelem és az alkalmazási sebesség. Ha 2-3 év múlva elfáradsz a kék fürdőszobából, a nap folyamán pirosra, sárgára vagy fehérre válthatja - saját belátása szerint

Ha azt szeretné, hogy a falak ne ragyogjanak, de legyenek mattok, válasszon egy vízalapú akril anyagot.

Az akrilfilmnek köszönhetően, amely egyenletesen lefedi a fal felületét, tartós lesz. Tompítja a nedvességet és lehetővé teszi a gőzt, ellenáll a kopásnak, ami a gyakori tisztításhoz hasznos.

Az emulgeált habarcs ugyanolyan jó a sima felülethez, mint a texturált vakolathoz.

Az utolsó generációs szilikon társaik hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, ráadásul vízálló réteget alkotnak.

DIY manuális festési utasítások

Tegyük fel, hogy már kiválasztottuk a festéket. Még egy egyszerű eszköz készítése:

 • görgő (szőrme vagy habgumi);
 • különböző kefék különböző szélességűek, erősen rögzített sörtékkel;
 • festőszalag - olyan felületek védelmére, amelyek nem festésre szolgálnak;
 • egy küvetta, amely megvédi a festéket és lehetővé teszi a felesleges anyag eltávolítását;
 • spatula - az együttes tisztításhoz.

A spatula nem szükséges, ha a falak kezdetben festésre készek. Ez azt jelenti, hogy azokat tökéletesen egyenletesnek kell lenni, anélkül, hogy régi festék vagy ragasztó nyomai lennének, repedések és üregek nélkül.

A polcok, tükrök, akasztók, horgok és más készülékek eltávolítása a falakból jobb, ha a falak egységes alkalmazását zavarják.

Egyes szakértők ragaszkodnak a hőmérsékleti rendszer betartásához. Optimális teljesítmény - + 10º és + 20ºє között. Fontos a páratartalom beállítása, amely 50-70% tartományban van.

Ha ezt a számot télen szeretné megnövelni, használjon párásítót, és távollétükben - melegvíz-vödröket.

 • Az alapozó speciális megoldással tisztítsa meg a felületet. Nagyon sokféle univerzális típus létezik, de jobb választani a "festék alatt" szavakkal.
 • Miután az alapozó teljesen megszáradt, elkezdenünk festéket alkalmazni a sarkokban, a fényforrásból (ablak vagy fali lámpa) kiindulva. Egy ecsetet is használunk alaplapok, keskeny részek, belső elemek (pl. Panelek) színezésére.
 • Utoljára széles felületeket festünk, hengerrel. A minőségi munkavégzés érdekében kövesse a mozgásokat - fentről lefelé, majd balról jobbra, majd felülről lefelé. A technika meglehetősen egyszerű.

Ne felejtsd el a festészet képességeinek bonyolultságát: távolítsa el a felesleges festéket egy küvettán vagy egy speciális rácson, hogy ne legyen folt és folt.

A telített szín elérése érdekében 2-3 réteg festéket kell alkalmazni, minden további ismétlést az előző réteg teljesen szárazon kell végrehajtani.

A szárítási idő az utasítás szerint történik: 3-6 óra. Általában az első réteg 2-3 órával a többiek előtt szárad.

Néhány tipp a szakemberek - a Tikkurila cég képviselői:

Dekoratív technikák az exkluzív tervezéshez

A falak vagy a mennyezet díszítéséről a fürdőszobában festékkel gyakran elfelejtjük azokat a díszítő technikákat, amelyek a belső teret teljesen más síkon átruházzák.

Még a két kontrasztos árnyalat használata (fekete-fehér, piros-fehér, narancssárga) teszi a díszítést stílusosvá, és ez különleges texturált festékek vagy vakolatok használata nélkül.

A szokásos tervezési technikák mellett a szokásos ecset (sakk, sablonok, sablon dísz) segítségével a következő technikákat használhatja:

 • Sajtolás. Az első festékréteget egy második, sötétebb borítja, de a henger helyett szivacsot használunk (egyszerűen csak a falra).
 • Absztrakt mintázat kitöltése önkényesen összegyűrődött papírral vagy textilekkel. A nátronpapír világosabb képet ad, a szövet elmosódott.
 • Dörzsölő festék, amely még nem szárított újságlapon stb.

A kiváló kopásállóságnak köszönhetően a díszítő bevonatok legalább 10 évig szolgálnak, ezért a befejezést követő rövid időn belül még a kozmetikai javítások sem szükségesek.

Ha komplexebb hatás elérését szeretné elérni, szerezzen olyan dekoratív festéket, amelyek bársony, velúr, arany brokát vagy kő utánzatot hozhatnak létre.

Az anyag szokatlan tulajdonságai különleges adalékok - ásványi és mesterséges töltőanyagok miatt keletkeznek.

A gyöngyház, a selymes vagy a gránit festékkel bármilyen stílusú stílust érhet el - a klasszikusoktól a szerény minimalizmusig.

Ahogy láthatja, a festett fürdőszoba designja kreatív és nagyon érdekes foglalkozás, ráadásul olcsó és alkalmas egy kezdő festő számára is.

Hogyan válasszunk jó vízálló festéket a fürdőszobának szaga nélkül?

A falak festése a fürdőszobában jó alternatíva a csempe befejezéséhez. Bár egy ilyen design unalmasnak tűnhet valakinek, színes megoldások és anyagok ügyes választékával, a festett falak stílusosak és modernek lehetnek.

Ez a befejező eljárás előnyei:

 • olcsó;
 • nem igényel nagy fizikai erőfeszítést;
 • az önálló munkavégzés képessége;
 • nem igényel sok időt;
 • Korlátlan díszítési lehetőségei vannak.

Különböző színkoncentrációk mellett különböző hangok és árnyalatok érhetők el. A falak felülete teljesen festhető, és csempézett, műanyag vagy üveges kivitelben kombinálható. A fürdőszoba, a zuhany, a csaptelepek körüli területek más anyagokkal is el lehetnek vágva.

Mi alkalmas fürdőszobákra?

Nem minden festék alkalmas a fürdőszoba javítására. Ezek a festékek a nedvességállóságra, a páraáteresztő képességre, a súrolószerekre, az egyszerű kezelésre, a baktericid tulajdonságokra vonatkozó követelmények. A festékek műszaki jellemzői a csomagoláson és a csomagoláson jelennek meg.

A nedvességállóság kategóriája megtalálható minden típusú festékben: víz diszperzió, alkid, akril, olaj. Az olaj és az alkid festékek jó tapadást mutatnak, a festett felületek jól mosnak, ugyanakkor jellemző szaguk hosszú ideig eltűnik, és az olajfesték hosszú ideig is megszárad.

A lakóterületeken, a fürdőszobákban és a konyhákban a legmegfelelőbbek a vízbázisú festékek.

Víz diszperziós festékek

A festékek e kategóriáját a következő előnyök jellemzik:

 • nem tartalmaznak toxinokat;
 • ne ártsanak egészségre;
 • a szag teljesen hiányzik;
 • gyorsan szárad;
 • egyszerű használat.

Sokoldalúak, nagy dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek, és jól illeszkednek a belső térbe.

A vízalapú festékek különböző alapokon készülnek, és attól függően, hogy különböző típusú víz-diszperziós festékek vannak.

Az akril vízbázisú festékek jól bevonják a felületet, alacsony költséggel, kiváló nedvességállósággal és páraállósággal rendelkeznek.

A szilikon festékeket eredetileg homlokzatok festésére tervezték, de tulajdonságaik nagyszerűek a fürdőszoba falak díszítéséhez. Nem félnek a víztől és a gőzöktől, tartósak, ellenállnak a mechanikai sérüléseknek. Ez az egyik modern és kényelmes festési lehetőség.

A PVA alapú festékeket alacsony nedvességállóság és alacsony költség jellemzi. Ezek alkalmasak száraz helyiségekre vagy mennyezetre a fürdőszobában, jó szellőztető rendszerrel.

A latex festékek vékony filmet képeznek a víz, a gőz és a piszok ellen. A festett felületek nagyon egyszerűek és könnyen tisztíthatók.

A szilikát festékek folyékony üveg alapúak. Ezek mélyen behatolnak a felületre, ezeket vakolt, beton, pala, kő, téglafelületen lehet használni. Az ilyen festékek jó nedvességállósággal rendelkeznek és ellenállnak a szélsőséges hőmérsékletnek. Megakadályozzák a penész és a penész. Élettartamuk legfeljebb 10 év lehet.

Nagy átláthatósággal rendelkeznek, kiválóan alkalmasak fürdőszobák, konyhák, csarnokok, folyosók festésére.

Tanuljon meg ebből a cikkből, hogyan válasszon ventilátort a páratartalom érzékelőjének.

Klór alapú festékek

Kifejezetten hosszú távú vízzel való érintkezésre készültek, és medencék, fürdők, szaunák festésére használják. Megakadályozzák a korrózió kialakulását, és baktériumölő hatást fejtenek ki.

Nagy szilárdságúak és nem félnek a mechanikai sérüléstől. A festett felületek könnyen tisztíthatók és könnyen tisztíthatók.

Nagyfokú védelmet nyújt a nedvesség, az ultraibolya és a légköri expozíció ellen, hosszú ideig nem veszít el színt, és nem fakulnak el.

Ezek a festékek nem tartalmaznak mérgező anyagokat. Használhatók akár 27 fokos hőmérsékleten is. Különbözőek a magas költségek.

Hogyan válasszunk?

Vízemulziós festékek nem használhatók fém felületek festésére, mert fém korrózióhoz vezethetnek. Nem ellenállnak a mechanikai sérüléseknek, a csiszolóanyagokat és a keféket nem szabad a festett felületek ápolására használni.

Az akril és a latex festékek jól bizonyították magukat, miközben viszonylag alacsony áron különböznek egymástól.

A szilikát és a szilikon drágábbak, mint az akrilfestékek, de hosszabbak a használatban, és ellenállnak a károsodásoknak.

A festék kiválasztásakor nem csak a kompozíciót, hanem a gyártót is figyelembe kell venni. A szagtalan festékek legnépszerűbb gyártói különböző árfekvésben - Ticcurilla, Tex, Dulux, Joby.

Festés előkészítése

A festékanyag jó eredményére és jó tapadására fel kell készülni egy felületre. Még a legjobb festék sem fedezi fel a felület szabálytalanságait.

Az első lépés az, hogy a régi bevonatot egy speciális tárcsával kaparóval, simítóval, kéztörlővel vagy darálóval távolítsuk el. A maradék port meleg vízzel és szappannal vagy mosószerrel mossuk.

Tintahibák és egyéb hibák. Miután a gitt megszáradt, a kezelt területeket sík felületűre kell csiszolni és csiszolni.

A gomba és penész által érintett helyek kezelése. Ehhez használhatja a következőket:

 • fungicidek;
 • klórtartalmú anyagok;
 • háztartási antibakteriális szappan;
 • réz-szulfát.

A felület előkészítése után primert alkalmazunk. A festékkel való jobb tapadás érdekében a primert két rétegben alkalmazzák. Minden rétegnek jól száradjon. A latex láncindítók, amelyek baktericid tulajdonságokkal rendelkeznek, szintén jól bizonyultak.

Festés

A megvalósításhoz különböző eszközöket használhat, gépesített vagy kézi.

A festékfestés gazdaságos festékfogyasztást és gyors munkát eredményez, valamint a festéknek a felület pórusaiba való jó behatolása.

A hengerek jól festik a felületet, kivéve a festékfogyasztást, de nem tudnak sarkokban dolgozni, és nehéz elérni a helyeket. A henger szélessége a festési terület függvényében kerül kiválasztásra.

Ecsettel történő festés esetén nagy a festékfogyasztás, szükséges a foltok szintje, de a festékréteg sűrűbb. A kefefestés a leginkább időigényes munka.

A minőségi eredmény érdekében a festéket 2-3 rétegben alkalmazzák.

A különböző színek és árnyalatok díszítő munkái esetében a maszkoló szalagot a területek elhatárolására használják. A határokat speciális sablonokkal lehet megjelölni.

Kényelmesebb, ha a sarkok és a nehezen elérhetõ helyek között festeni kezdeni a munkát. A festékkefék jobban megfelelnek ennek. Ezután a tömör területeket egy hengerrel festették. A hengerben a festék homogén felszívódására speciális hornyokkal ellátott tálcákat használnak. Egy görgő és egy tálca segítségével létrehozhat egy festékanyag-szerkezetet is - nagy vagy kicsi.

Kezdetben számolni kell a megfelelő mennyiségű festékanyaggal, így később nem kell újból választania az árnyalatot, hiszen az egy tétel és egy rész számának színei is eltérhetnek. Ha több doboz festéket vásárol, akkor ugyanabba a potba kell keverni őket. A bankban a különbségek nem észrevehetők, de ez a festék megszáradása után észrevehetővé válik.

Ha szabálytalanságok vannak, és szükség van az első réteg sűrűbb alkalmazására, használjon ecsetet, és a második réteg már alkalmazható görgővel.

Hogyan lehet festeni a csöveket a fürdőszobában? Részletes utasítások.

Olvassa el itt, hogyan igazítsa a falakat a fürdőszoba alá a csempe alá. A munka szakaszai és hasznos tippek.

Színválaszték és formatervezés

A világos színek vizuálisan növelik és bővítik a helyet, ezért kis fürdőszobákra választják. Ugyanebből a célból a vízvezetékeket, a bútorokat és a tartozékokat ugyanabban a hangban tartják. Jól hangsúlyozzák a szoba tisztaságát és pontosságát az úgynevezett "hideg" színek: kék, türkiz, szürke, kék.

Kontrasztos kialakítások, mélyebb telített színek alkalmazhatók tágas fürdőszobákban. De szem előtt kell tartanunk, hogy a cseppek nyomai észrevehetőbbek a sötét árnyalatokon.

A fényes festékek csak tökéletesen sima falakra alkalmasak, egyébként minden szabálytalanságot hangsúlyozni fognak. A matt színek kipukkanják és elrejtik a hibákat, és vonzóak mindenféle kialakításban. Nos maszk szabálytalanságok matt megkönnyebbülés kompozíciók.

Árnyék kiválasztásakor szakemberrel lehet konzultálni. Általában az épület szupermarketekben a festékek automatikus keverése a kívánt árnyalat eléréséhez.

A falakon lévő falak festése lehetővé teszi nemcsak a belső tér megújítását, hanem kreatív képességeinek megmutatását is.

Mint ez a cikk? Iratkozzon fel a webhelyfrissítésekre RSS-n keresztül, vagy maradjon hangosan a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Twitter vagy a Google Plus.

Feliratkozás a frissítésekre E-mailen keresztül:

Mondja meg barátainak!

Vigyáztam, hogy a mosható kategóriába víztartalmú festéket a fürdőszobába vigyem. Ez a fajta diszperzió alkalmas a magas páratartalmú fürdőszobában. Ez a legveszélyesebb festékfajta.

Úgy döntöttünk, hogy javításokat végeznek a fürdőszobában, és mint mindig, nem akarom fizetni a munkásokat, mindent megmentünk és mindent megteszünk, először a falakra akarták helyezni a csempéket, aztán gondolkodtunk és úgy döntöttünk, hogy gyorsabb és könnyebb lesz festeni, mert nem tudjuk, hogyan kell csempét elhelyezni. A legfontosabb dolog a megfelelő festék kiválasztása, hogy ne duzzadjon a nedvességtől. Hát és mindent, kék színű kádat festettünk most, ahogy a tengeren mossuk)

Fürdőszobai festék

A fürdőszoba felújítása nagyon bonyolult és költséges folyamat, amelyhez hozzá kell járulni az építőanyagok és eszközök kiválasztásához. A leginkább költségkímélő opciót úgy lehet választani, hogy alternatívaként a szoba felületi bevonatát festékkel cserélheti.

Ez az anyag nemcsak időt és pénzt takarít meg, hanem egy egyedi fürdőszobai belső tér létrehozását is segíti a gazdag és telített színek segítségével, színt adva ahhoz, hogy megteremtse a kívánt árnyalatot.

A festék segít egy egyedi fürdőszobai belső kialakításban.

A fürdőt azokon a fürdőszobákon használják, amelyek nem érintkeznek a vízzel. Közvetlenül a fürdőkád vagy a mosdókagyló közelében kell elhelyezni az üveglapokat vagy a csempeburkolatokat. A fürdőszobában mindig nagy hőmérsékletcseppek és magas páratartalom van, ezért a színeket választani kell azok közül, amelyek elviselhetik a szélsőséges feltételeket a szobában. A megfelelő anyagválasztás segít a tartós és ellenálló bevonat kialakításában.

A fürdőszobai festék kiválasztása

Mielőtt elkezdené az anyagot tárolni, vegye figyelembe az összes típusú festék előnyeit és hátrányait, határozza meg, hogy melyik anyagot válassza a fürdőszobai javításhoz, hogy a bevonat művészi és tartós legyen.

A festékek kiválasztásakor a fürdőszobai javításnak a vezető gyártók termékeire kell összpontosítania, elég drága, de kiváló minőségű bevonatot hoz létre. A fürdőszobai festékek legfontosabb tulajdonságai a vízállóság és a gombák elleni védekezés. Többféle vízálló festék létezik.

Vízbázisú festékek

A javítás területén szakemberek javasolják a víz-emulziós készítmények bevonását a fürdő falai számára, figyelembe véve az anyag számos előnyét:
viszonylag alacsony költség;

 • erős kellemetlen szagok hiánya;
 • az alkalmazás egyszerűsége;
 • ökológiai ártalmatlanság;
 • gyors száradás;
 • szín megőrzése a nap sugarai hatására.

Hogyan kell festeni a falakat a fürdőszobában helyett a csempe és hogyan kell frissíteni az öntöttvas betűtípust

A barátomnak volt egy szabad lakása, és úgy döntött, bérel. De először kozmetikai javításokra van szükség. A fürdőszoba a legrosszabbra nézett. Nem volt helyes a csempék gyártása. Úgy döntöttünk, hogy saját kezűleg készítünk egy költségvetési lehetőséget. A fürdőszobai festék minden hardverraktárban kerül eladásra. Választhat bármilyen kombinációt és egyedi tervezést hozhat létre. Ugyanakkor önállóan állítsa vissza az öntöttvas betűtípust, és díszítse a régi csempe, amely szilárdan.

A falak festése a fürdőszobában

Költségkerti felújítás számos lehetőséggel

Festjük a falakat a fürdőszobában

Vadik azzal a kérdéssel foglalkozott velem, hogy hogyan lehet festeni a fürdőt, hogy új megjelenésű legyen, és sokáig tartott a cél. A fürdőszobájába néztünk, és arra a következtetésre jutottunk, hogy a fürdőszoba és a berendezések helyreállításához, beleértve a csöveket is, szükséges volt:

 • falak és mennyezet javítása;
 • a kád és a mosdó feletti víz behatolása ellen védelmet kell biztosítani;
 • frissítsen fel, ahol csempe, amely bizonyos helyeken jól tart;
 • az öntöttvas fürdő fedelének helyreállítása és a külső kárpitozás.

Egy barát úgy döntött, mindent megtesz önmagában és tanácsot kér. Miután megtisztítottuk a falakat és csöveket, vázlatot készítettünk arról, hogy a falak festése a fürdőszobában legyen. Ezt követően választottuk a fürdő festés módját, elkészítettük a listát és kiszámítottuk az anyag mennyiségét.

Hosszú ideig választott festék. A szórópisztollyal egy színben fújhat zománccal. Ezután egy hétig levegőt adjon az unalmas szoba. A csövekhez, falakhoz és az öntöttvas forró kádához nedvességállóságra volt szükség. A kiválasztás alapja egy, a történeteim egyik barátja által összeállított táblázat volt.

A falak festése a fürdőszobában nem korlátozódott erre, gitt és vízálló alapozóra van szükség.

Nedvességálló festékek jellemzői

A falakat falra festjük a fürdőszobában

Az olajfesték a fürdőszoba számára a leginkább költséghatékony és legegyszerűbb lehetőség. Ez a legkevesebb. Tartós filmet hoz létre, amely nem reagál a vízre. A hátrányok a következők:

 • gyors törlési felület;
 • erős szag, a szárítást követően egy ideig fennmarad;
 • a mosott detergenseknek való kitettség esetén a fényesség elvesztése;
 • a szappanoldat fröccsenéseinek és cseppjeinek nyomai élesen kitűnnek;
 • rövid ideig tartó falfestés a fürdőszobában, gyorsan elkezd feltörni és lehámozni;
 • nem ad levegőt.

Az olajfesték csövek helyreállításához használható. Tisztítani, zsírtalanítani és speciális alapozóval kell bevonni.

A fürdőszobában lévő latex festék többet fog fizetni. Jól néz ki, szilárd felületet képez és szagtalan. A PVA alapú bevonat gyorsan szárad, és taszítja a vizet és a szennyeződéseket. Hosszú ideig ragyog. Használható olajos zománc helyett a műanyag csövek helyreállításához.

Festett falak a fürdőszobában

Arra a kérdésre, hogy hogyan lehet festeni a falakat a fürdőszobában a kényelem szempontjából, a válasz az egyik. Szilikon festék nedvességálló. Nagy páraáteresztő képességgel rendelkezik. Különösen a fürdőszobák számára, amelyeket nem talál. Nyugodtan vegye be a homlokzati keveréket a lakás belső falainak helyreállításához.

Akril festékek mélyen behatolnak a felületbe. Szagtalan. Száradjon gyorsan. A fürdőszobában lévő falak festése egy amatőr számára elérhető, aki mindent meg akar tenni önmagában. Alkalmazható primer bevonat nélkül. De ez jelentősen növeli a fogyasztást. Nagy színválaszték és a kívánt színárnyalat készítése a festőgépen.

Festse a falakat a fürdőszobában a klórozott festék drágán fog kerülni. Vízálló és festett medencékhez és kádakhoz készült. Ugyanolyan jól megőrzött víz alatt és száraz állapotban.

Figyelmeztetés: Nem ajánlom szilikát festéket a falakra. Nedvességálló, de teljesen lélegző. Az antiszeptikumok részeként. Nem kompatibilis a felsorolt ​​színek egyikével sem.

Megvédjük a festéket a víz közvetlen bejutásától

A fürdetés DIY festése további védelmet nyújt a falak fröccsenése ellen. A betűtípussal és a mosdóval fel lehet rakni a csempe. Javasoltam a barátomnak, hogy helyezzen ütésálló üvegt. Szinte láthatatlan és könnyen felszerelhető dugóval, vagy zárójelben, ha a kád nem szorosan csatlakozik a falhoz a csövek miatt.

Vadik már tudta, hogyan kell festeni a fürdőt saját kezével. A falak legveszélyeztetettebb részeinek védelme nem sok időt vett igénybe. A cserép régi. Festéket alkalmazzon a helyreállításhoz. A csövek esetében jobb, ha egy dobozt építünk és fedjük le a falak színében.

Egy régi betűtípust alakítunk át

Festett falak a fürdőszobában

Az öntöttvas fürdők szinte örökek, szemben a zománcra, amely lefedi őket. Idővel felmerül a kérdés, hogyan kell festeni a fürdőt úgy, hogy ne karcolja meg a finom bőrt. Egy barátom másképp kért. A fürdő saját kezével festette a festéket a kezdetektől a falak és berendezések teljes helyreállításáig. Nemcsak a tudománnyal foglalkozik, hanem mindent megtesz.

Vadik és én a folyadék akrilát választottuk a helyreállításhoz. Ez jól behatol a repedésekbe, kitöltve őket. Sima felületet képez kemény filmmel. Ideális festék öntöttvas fürdőhöz. Bent és kifogyott. Te magad csinálod az összes munkát.

Mielőtt festette a fürdőt, egy barátja elkészítette a felületet:

 • a fürdőt mosószerrel mossák;
 • egy durva ecsettel megtisztítottuk, hogy eltávolítsuk a szennyeződést a repedésekből;
 • ecettel megsemmisített;
 • eltávolította a lefolyót;
 • szárított az épület hajszárító.

Rendszeres háztartási hajszárítót használhat, vagy várhat természetes szárítást. Könnyebben bevonatot alkalmaznak durva öntöttvasra ecsettel.

Kívül, színezett folyékony akril volt. Kétkomponensű festék epoxigyantával erős szagú. Az amatőr számára nehéz feladat, mert nagyon gyorsan lefagy - 60 perc alatt.

A betűt a barátom díszítette a festékszóró felületén. Kiderült, eredeti és szórakoztató.

A csempe kiváló alapja az új dekorációnak.

A fürdőszobában csempék helyett falakat festünk

Mi továbbra is festettük a csempéket a fürdőszobában. Tanácsaim szerint egy barátom hagyta a jól megőrzött szigeteket. A körülötte levő falakat bevonták és festették. Néhány nap múlva, miután minden megszáradt, elkezdte helyreállítani a cserépet. Mielőtt festeni szeretné a csempe a fürdőszobában:

 • a maszkoló szalaggal vakolták a határt;
 • mosott és zsírtalanított cserép;
 • tisztítsa meg a varratokat;
 • járt finom csiszolópapírral;
 • Primerrel bevont.

Festeni a csempe által alkalmazott henger. Mi akrilt választottunk. Az epoxi- és olajfestékeknek erős szaga van, amely még szárítás után is zárt térben marad. Néhány órával később Vadik zománcfestéket alkalmazott a festett cserépre. Szóval elmosódott vonalakkal festette a töredékeket. Kis ragasztott összetétel a kerámiához a ragasztószalag eltávolítása után. A festékek drágák, a szakértők csak díszítő csempeit használják.

A falak festése a fürdőszobában és a barátom önjavítása befejeződött.

A falak festése a fürdőszobában: tippek azok számára, akik második alkalommal élnek az ecsettel

Ha úgy tűnik számodra, hogy a falfestmények egyszerűbbek, mint a csempék, nem lesz kellemes meglepetés...

Festés a falak a fürdőszobában az egyik legegyszerűbb (első pillantásra!) Módszerek befejező a szobában. Ez a látszólagos egyszerűség miatt a tapasztalatlan kézművesek gyakran választják. De akkor gyakorlatilag garanciával szembesülnek nehézségekkel és megértik, hogy az eredmény elérése érdekében nem kevesebb erőfeszítést kell tennie, mint más anyagokkal történő befejezésnél.

Mindenesetre még a kezdõ is megtanulhatja, hogyan kell festeni a falakat a fürdõszobában - és erre a célra a cikkben megosztom a saját tapasztalataimat, és ajánlásokat adok más mesterektõl.

Anyagok a munka számára

Nedvességálló festék

A fürdőszoba befejezésének hagyományos módja csempézett. Azonban ez a technológia nagyon drága, és még bizonyos készségeket is igényel, így gyakran a kezdők keresik, mint a falak festése a fürdőszobában a cserép helyett.

A vízalapú festékkel festett falak további védelmet igényelnek - mint ezt a fotót

A nedvességgel való érintkezés valószínűségével szinte érintetlen felületek finomítására különböző kompozíciókat használhat:

 1. Vizes emulziós festék adalékokkal, amelyek megvédik az elmosódástól. A vízemulzió önmagában nem érzékeli a nedvességet, ezért olyan területeken, ahol a víz garanciával jár, nem szabad ilyen anyaggal elkészíteni. De a kérdés, hogy lehetséges-e falak festése víz-emulziós pigmentek, amelyek nem lesznek közvetlen kapcsolatban a nedvességgel, kaphat pozitív választ.
 2. Az olajfesték olyan lehetőség, amelyet ma gyakorlatilag nem használnak, de korábban az egyik legfontosabb volt. Igen, elfogadható nedvességállóság jellemzi, ugyanakkor lassan szárad, és a helyiségben a hőmérséklet csökken, majdnem garantálja, hogy elkezd lehámlani az alapjáról.

Az olajfesték csak régi javításokban található meg

 1. Az alkid zománc valószínűleg a legjobb választás azokban a helyzetekben, ahol az elsőbbség az aljzat megóvása. A polimerizáció után a zománc réteg szinte hermetikusvá válik, és a fal szinte abszolút nedvességállóságot kap. De ha szagtalan festékre van szükséged, akkor az alkidvegyületek itt nem fognak működni - még néhány nappal az alkalmazás után is, egyfajta "illat" lesz.
 2. Amikor kiválasztják, melyik festék a falak legjobb falai festésére, a szakértők leginkább az akril (latex) pigmenteket preferálják. Elvileg a legjobb megoldást nagyon nehéz megtalálni: az akril és az akril-latex komplexet jó fedőképessége és jó tapadása különbözteti meg bármely felületen, nem mérgezőek és könnyen alkalmazhatók a falakra. Az akril nedvességállósága meglehetősen elfogadható: ha nem dörzsölje a falat szivaccsal és mosószerrel, és nedves foltokat időben eltávolít, akkor a befejeződés több mint egy évig tart.
 1. Szilikon falfesték a fürdőszobában egy másik nagyon méltó megoldás. A szilikonkészítményeket a megnövekedett nedvességállóság jellemzi, és ha nem volt az ár (el kell ismernem, hogy ez jelentős), akkor ezeket a pigmenteket biztonságosan ajánlanám egyetemes megoldásként.

Mosható takaró - mi az előnye?

Csempe és festeni a falakat egy szoba, mint a fürdőszoba, közös feladatot - a díszítés mellett, hanem védi a csapágy felületeit a nedvességtől. Bizonyos esetekben azonban az egyszerű védelem nem elegendő: ott, ahol a vízcseppek rendszeresen esnek, mosható festékre van szükség.

A nedvességálló és mosható pigmentek között érdemes egyértelmű határt rajzolni:

 1. Nedvességálló festéket hívnak meg, amely hosszú ideig képes ellenállni a nagy páratartalmú helyiségben anélkül, hogy megváltoztatta volna a megjelenést és más fizikai-kémiai paramétereket. Ha a víz időnként ráesik - semmi borzasztó, de a rendszeres nedvesedés a festékréteg gyors lebomlását idézi elő.

A mosható festéknek ki kell bírnia a súrlódást.

 1. A nedvességálló festékekkel ellentétben a mosószerek sűrű filmet képeznek az alapon, ami nemcsak nem félek a nedvességtől, hanem aktívan ellenáll a duzzanatnak, a kopásnak és a vegyi anyagoknak is.
 2. Más szavakkal, minden mosható készítmény nedvességálló, de semmilyen nedvességálló festék mosható, sokkal kevésbé rendszeresen.

Ha arról beszélünk, hogy kiválasztjuk a pigmentet a fürdőszoba falainak festésére a saját kezünkkel, azt javasolnám, hogy a nagy nedvességállóságú akril kompozíciókra összpontosítsak. Jelezve, hogy nem moshatók, de nagyon jól tolerálják a különböző hatásokat. Kivételes esetekben tartósabb anyagokra van szükség - például, ha szobát festett a nyitott típusú zuhanytálcával.

Festészeti technológia

Felület előkészítés

Ebben a részben elmondom, hogyan kell festeni a saját falakat a fürdőszobában, biztosítva a díszítő réteg megfelelő biztonsági és tartósságát. A fő nehézség a felületek előkészítésében rejlik, mivel ő a legnagyobb figyelmet kapja.

Mindez gyengén tartja - távolítsa el a spatulát

Sok érdekli, hogy lehet-e festeni a falakat a régi festék tetején. Nincs ilyen egyetértés a mesterek között, de véleményem szerint egy ilyen döntés indokolatlan kockázat.

Még akkor is, ha ma úgy tűnik, hogy a régi befejező réteg jól tapad, és nem fog lerázni, akkor ki ad garanciát arra, hogy nem reagál a primerrel vagy a festékkel, és nem csökken le mindössze két-három hónap alatt.

Ezért kell először kitalálni, hogyan kell eltávolítani a festéket a falakról. Én általában így cselekszem:

Melegítse fel a hajszárítót, mielőtt eltávolítja a festéket egy spatulával

 1. Kezdetben mechanikus tisztítást végeztem - egy spatulát használok és használom, hogy megtisztítson minden tisztítást. Nagyon intenzíven járok, de óvatosan: célszerű, hogy ne károsítsa a gipszréteget, azóta a hibákat egy gitttel kell szintetizálni.
 2. Általános esetben a spatula sohasem sikerül eltávolítani az összes festéket, és el kell döntenie, hogyan kell levenni a maradékokat. Itt egy építőszárító jön a mentőhöz: felmelegítem az anyagréteget, várjam, amíg elkezd enyhíteni és eltávolítani ugyanazon spatula segítségével.
 3. Ha nincs hajszárító, akkor arra kérdezik, hogy hogyan lehet eltávolítani a festéket a fal faláról a fürdőszobában, van még egy válasz: vegyi mosószerek! Veszek egy üveg terméket, tedd a festett felületre, várjam, amíg az összetevők reagálnak -, majd kevés vagy semmilyen erőfeszítéssel távolítsa el a részben feloldott masszát.

Mossa le a tartályt

 1. Végül, ha tervezi, hogy a fürdőszoba egy hipokrómát vagy teljes újra vakolás, majd eldöntheti, hogyan kell levenni a festéket, akkor elkerülheti a finomság: vegyél egy csiszoló egy fúvókát, kapcsolja be és tisztítsa meg mindent a falakon, beleértve a gitt és a gipsz.

Radikális megoldás

Rengeteg por és törmelék lesz, ezért üvegekkel és légzőkészülékkel dolgozunk.

Ezután folytassa az aktuális előkészítő munkát:

 1. Először is, a falak durva összehangolását végezzük - vagy vakolat vagy nedvességálló gipszkarton befejezése. Ebben a szakaszban megpróbálok tökéletesen sík síkokat találni, minimális számú hibával.
 2. Miután a vakolat megszáradt, egy gittöt alkalmazok nedvességálló anyaggal. A gittnek is meg kell vizsgálnia a vájatokat a gipszkarton lemezek és a burkolat rögzítéséhez a kerethez.

Grout spatula réteg

 1. A szárított gitteket csiszolórácsokkal kell őrölni. Először egy nagy csiszolóanyaggal dörzsölem a felületet, majd finom szemcsézettel finom csiszolópapírral "hozom" a síkokat. Minél kevesebb szabálytalanság van a síkon - minél jobb a festett fal.

Nagy mennyiségű gipsz por keletkezésekor keletkezik. A festékkel való keveredés károsítja a tulajdonságait, ezért inkább a falak vákuumát szeretném használni a legjobb eredmény érdekében.

A falat legalább kétszer megindították

 1. A festés előkészítése egy primerrel végződik. A munkához nedvességálló akril vegyületet használok, amelyet legalább két rétegben alkalmazok. Annak érdekében, hogy az akril polimerizálódjon, a megközelítések között legalább 2-3 órát szüneteltetek (a pontos időt az alapozó utasításai jelzik).

Végül meg kell gondolnunk, hogy megvédjük az összes többi felületet a festéktől. Ehhez fedjük le a padlót újságokkal vagy műanyag burkolattal, és ragasztjuk fel a mennyezetet a kerület körül maszkoló szalaggal. Szintén érdemes lezárni a csöveket és a vízvezetékeket polietilénnel vagy vastag ruhával: nem számít, mennyire gondosan dolgozunk, a cseppek még mindig szétnyílnak.

A sima vonalakhoz használt maszkoló szalag

Ha a tervünk - a projekt két vagy több szín használatával jár, akkor a köztük lévő határ is érdemes megkülönböztetni a maszkoló szalagot. Ez egyébként meglehetősen ésszerű megoldás pusztán gyakorlati szempontból: a falak alsó részét sötétebb árnyalatú mosható pigmentrel festették, a felső rész pedig egyszerű nedvességálló fényfesték.

Festse a falakat

A falak festéséhez a fürdőszobában szükségünk lesz:

Teleszkópos fogantyú a hengerhez

 • teleszkópos fogantyúval (az ún. halászpálca);
 • több különböző formájú ecset a nehezen elérhető helyeken;
 • festéktálca;
 • kesztyűk;
 • légzőkészülék;
 • biztonsági üvegek;
 • fejsál;
 • polcok vagy kecskék - nagy terek;
 • rongyok és oldószerek festékcseppek eltávolítására.

A színezés a pigment előkészítésével kezdődik:

 1. A tartályt festékkel nyithatjuk meg, és ha ez korábban nem történt meg, adj hozzá színt. A színező folyadékot alaposan összekeverjük, biztosítva az egyenletes színezést és a színegyeztetést a referenciamintával.

A hatékonyabb színezés érdekében fúró keverő használható.

Előre festett festéket készíthet, de inkább fehér alapon dolgozom: semmi nehézséget okoz a pigment hozzáadása, de a megtakarítások kézzelfoghatóak.

 1. A színezéssel egyidejűleg ellenőrizzük az oldhatatlan üledék jelenlétét. Az a tény, hogy az akril, latex és más, helytelen tárolással ellátott festékek rétegezhetők, elveszítve pozitív tulajdonságaikat. Az üledéket megszabadíthatja, ha a festéket speciális szűrőn vagy csak nylon burkolaton szűrjük.
 2. Közvetlenül a munka előtt keverje össze újra a pigmentet az egyenletesség javítása érdekében. Ezután öntsön kis mennyiségű kompozíciót a tálcába, és folytassa a munkát.
 3. Vessünk egy hengeret, befedjük a festékbe, és többször felhúzzuk a tálca hornyolt területére, hogy a pigmentet eloszlassuk a halom felett.

A munka egyszerűsítése érdekében a tálcát használjuk

Ha nem sikerült a falakat magas színvonalon fényesíteni, és a hibákat még szabad szemmel is meg lehet jeleníteni, akkor az első réteget ecsettel lehet felhordani. A fogyasztás több lesz, de egy vastagabb réteg elrejti a szabálytalanságok egy részét.

 1. Először a falak sarkait és ízületeit festjük fel, majd fokozatosan feldolgozzuk a síkokat, rendszeresen hozzáadjuk a festéket a hengerhez.
 2. Hagyja az első réteget megszáradni, és utána megszárad, ismételje meg a színt. A pigmentet óvatosan dörzsöljük a felületre, próbáljuk elkerülni a foltokat, de elkerüljük a nemprokrázt is.

A falat több rétegben festjük

 1. Általában két réteg festék elegendő a kívánt eredmény eléréséhez. Ha kevésbé rejtőképes könnyű kompozíciót használnak, akkor néha három- és négyrétegű rétegeket is fel kell maszkolni.

Festse az egyes elemeket ecsettel

Szárítószoba

Annak érdekében, hogy az alkalmazott dekorációs anyag az első hetekben ne kezdjen leesni a bázisról, optimális polimerizációs körülményeket kell biztosítani számára:

 • Az első és legfontosabb dolog a szellőzés. A fürdőszobában a páratartalom általában magasabb, mint a lakás többi részében, mert ilyen környezetben a pigment hosszú ideig szárad. A folyamatot felgyorsíthatjuk a nedves levegő természetes vagy kényszerített eltávolításának biztosításával.

Festés után megfelelően fel kell szárítani a réteget.

 • Következő - a tervezet hiánya. Ha nem tudjuk teljesíteni ezt a követelményt, akkor a polimerizáció egyenetlenül megy végbe, és a festékfilmben a stressz zóna keletkezik, amely előbb vagy utóbb repedés kialakulásához vezet.
 • Végül, elég állandó a hőmérséklet. A fürdőszobában a hőmérsékletet +20 ° C és + 250 ° C közötti hőmérsékleten kell biztosítani, minimális eltérésekkel - akkor nem lesz delamináció, a festékréteg nem peeling.

következtetés

A falak festése a fürdőszobában nem egyszerű esemény. Azonban a siker esélyei és jelentősek: elég, hogy kövessem a tanácsomat, valamint a videóban szereplő ajánlásokat ebben a cikkben.

Úgy gondolom, hogy ez az információ elég lesz ahhoz, hogy tisztességes eredményt érjen el, de ha felmerül a kérdés, nyugodtan kérdezd meg őket a megjegyzésekben: Remélem, hasznos lehetek!

Hogyan és mi festeni a falakat a fürdőszobában: 5 fontos ajánlás

A dekoráció legfontosabb tulajdonsága, hogy minőségi anyagokat használ, majd a falak felülete sokáig gyönyörű és látványos marad. Falfestéshez szakembert hívhat meg. Bár miért nem próbálja meg magát festőnek, de hogyan festheti a falakat a fürdőszobában?

Hogyan kell festeni a falakat a fürdőszobában

A modern anyagok megkönnyítik a kísérletezést. Festék a fürdőszobát kell választani nedvességálló, bakteriális védelem. A víz-diszperziós festék a legalkalmasabb, különösen olyan anyagok, mint a latex vagy az akril. Ez egy emulzió, amely vízből és mikropolimerekből áll. A falakra történő felhordáskor a víz szárításkor elpárolog, és a kötőalap (polimerek) továbbra is ragaszkodnak egymáshoz. Így nedvességálló védelmet biztosít. A víz-diszperziós festék a legalkalmasabb a felületek rajzolásánál, és a gazdasági lehetőségekhez is tartozik.

Areg Samvelyan, egy építőipari vállalat vezetője:

- Minden gyártó az arzenálban van olyan festékek, nedvességálló, szakosodott, nedves helyiségekben. Széles körben elterjedt víz-diszperziós festékek, amelyek ellenállnak a víz állandó expozíciójának. Nem sokáig törlik, gyorsan száradnak, nincsenek erős szaguk.

A fürdőszobai festékanyagok egyik legfontosabb tulajdonsága a gőzölő képesség. Ügyeljen a kompozícióra, hogy a fungicidek és az algaecidek feltétlenül jelenjenek meg benne. Nem adnak penészgombát vagy gomba terjedését.

A lényeg, hogy később a festett falakon nem repedések keletkeztek, és a felület látványos és vonzó megjelenésű volt, a festékeket teljesen száraz falakon alkalmazzák. Ellenkező esetben a bevonat alatt kondenzáció alakul ki, ami a festék dekoratív tulajdonságainak romlásához vezet.

Ha dekoratív vakolatot használ, akkor jobb, ha a viaszra vagy a víz-diszperziós lakkra fektetett típusokra összpontosítanak - védelmet nyújtanak a vízcseppek és nedves környezetben.

A falak festése a fürdőszobában

Ha a csempe elhelyezésének alternatíváját választja, akkor a falon lévő falak festése a legjobb megoldás. A kiváló minőségű festék bevonat tartós és gyönyörű lesz, és a szín hozzáadása lehetővé teszi a kívánt szín létrehozását. A falfestés a befejeződő költségvetési lehetőségnek tulajdonítható, de sima és előkészített falakra van szükség.

A falak tökéletes elkészítésénél a festéshez, amely magába foglalja a vakolást és a festés falainak felszedését, olcsó festékkel nem kell fizetni, mivel maga az előkészítés meglehetősen drága eljárás. Ha jó eredményt szeretne kapni, akkor jobb, ha drágább festéket vásárolhat a neves gyártókból, és készítsen lapos bázist.

Jobb festeni a fürdőszobában lévő festékkel, amelyek nem érintkeznek vízzel. A kád és a mosdó mellett lévő falakat általában csempével vagy üveglapokkal díszítik.
Üvegpanelek védik a festett felületet a vízből.

Festékkiválasztás

Festék falak a fürdőszobában kell vízálló. Antibakteriális védelmet kell biztosítani, mivel a mikroorganizmusok életkörülményei nedves helyiségekben keletkeznek.

A nedves helyiségekben a következő festékfajták használhatók:

 • Vízemulzió - akril, latex, szilikon és PVA hozzáadásával.
 • Kloridgumi - általában úszómedencékben használják, mivel nem enged át nedvességet.

Legjobb fürdőszobafesték festésére:

 • A legnépszerűbb akril alapú festékek. Kis áruk van, és jól beborítják a felületet, alkalmasak nedves helyiségekben való használatra.
 • A latex festék a szárítás után filmet képez, ami a nedvességtől és szennyeződéstől is védi.
 • A PVA-alapú festék a legolcsóbb megoldás, nem alkalmas fürdőre, csak a száraz szobákban.
 • A szilikon festék páraáteresztő szerkezete és nem fél a víztől. Általában homlokzatok festésére használják.

A fürdőszobában az akril vagy latexalapú víz-diszperziós festék a legalkalmasabb.

Ezután válassza ki a kívánt falszínt. Az épületi üzletekben színezők, amelyek nagy pontossággal keverik a kívánt árnyalatot. Manuálisan megteheti, de akkor nem reális, hogy megismételje az árnyékot.

Kis fürdőszobák esetén ajánlott fényárnyalatokat használni, vizuálisan nagyítani a szobát. Meg kell választani, hogy megfeleljen a vízvezeték és a bútorok.

A tágas fürdőszobákban kontrasztos kialakítású.

Sötét színekben a cseppecskék nyoma észrevehetőbb.

Matt vagy fényes?

A fényes felület gyönyörű és csillogó, de tökéletesen sima falakra alkalmas.

A matt felületek sokoldalúbbak, kissé eltakarja a dudorokat, de kevésbé ellenáll a mechanikai sérülésnek.

Vannak dombornyomott festékek, amelyek lehetővé teszik, hogy finom textúrát hozzon létre a felületen, ami lehetővé teszi kisebb szabálytalanságok elrejtését. A dombornyomott festékek költsége többszöröse az átlagos festékek árának, de csak egy rétegben alkalmazható, ami lehetővé teszi a megtakarítást. Általában megkönnyebbítő festékek színezett a kívánt szín, de vannak festékek hozzáadásával glitter vagy gyöngyház. Közvetlenül a textúrázott festék falon történő alkalmazása után ecsettel vagy speciális görgővel készíthet mintákat.

Festés előkészítése

A festési folyamat gondos előkészítést igényel az alapból, különben a munkák le fognak menekülni. A festett felület nem lesz simább, ami megnehezíti a befejező folyamatot.

 • Távolítsa el a régi festékrétegeket és egyéb bevonatokat a falakról. Ehhez csiszolópapírral, csiszolópapírral, simítóval, kaparóval, speciális oldószerekkel hajlékonylemezt használjon.

 • Megszabadulni a falak porától, ezt megtenni, öblítsük le meleg vízzel és prémiummal.
 • A mély gödrök cement vagy vakolat alapon vannak vakolva. Ha a falak ferdén vagy eldugulnak, teljes vakolásra van szükség.
 • Az alakult hibák vízálló akril gitttel fedettek (lásd a cikket A falak összehangolása a fürdőszobában).

 • Ügyeljen arra, hogy a feltöltést megelőzze a falakat. A festékréteget 2-3 rétegben alkalmazzák, mindegyik réteg alapozott és őrölt. A befejező réteg tiszta állapotban van, hogy tökéletesen sima felületet érjen el. A festék felhordása előtt alapozó is.
 • Homokfúvással tisztítsa meg az összes szabálytalanságot. Ha a falon penész és gomba van, kezelje őket fehérítővel, rézszulfáttal vagy speciális antiszeptikus kezeléssel.
 • A sima alapot 2-3 rétegben alaposan kezelni kell. Legjobb a latex alapozóknak antibakteriális anyagokkal történő használata. Minden kezelés után várja meg a teljes száradást.
 • Szerszám kiválasztása

  A bevonathoz ecsettel, hengerrel vagy szórással lehet használni.

  • A kefe szorosan lefedi a felületet, de növeli a festékfogyasztást.
  • A henger vékonyabb réteget eredményez, ami pénzt takarít meg, de nehéz sarkokat és kisebb szabálytalanságokat kezelni. A vízalapú festék a legalkalmasabb egy átlagos halomhengerrel. Minél nagyobb a festési terület, annál szélesebb a görgő.
  • A szórópisztoly a lehető legminosabban és egyenletesen alkalmazza a festéket, de jó elővigyázatosságot igényel: minden munka után alaposan ki kell öblíteni. Korábban porszívó helyett porszívót használtak, de most könnyen vásárolhat egy olcsó kompresszort.
  Festőszerszámok: henger, ecset, kád és szórópisztoly.

  Ha egy kis területet kijavít, nem megfelelő a felszerelés megvásárlásához, jobb az ecset és a görgő kombinált verzióját használni.

  A falak festése a fürdőszobában

  Festés előtt ne felejtsd el alaposan előkészíteni a falakat.

  • A vízalapú festéket általában két rétegben alkalmazzák. Az első réteget 10-15% vízzel hígítjuk.
  • A felesleges festéket ecsettel vagy hengerrel távolítsa el festékfürdővel. Enyhén kis mennyiségű festéket öntse be, majd az alkalmazás előtt forgassa a szerszámot a hornyokba. Ha ezt nem teszi meg, a foltok továbbra is fennmaradnak.
  • Maszkoló szalagot kell alkalmazni a határokra és a szomszédos felületekre. Nem fest felesleges területeken.
  • Először festeni a sarkokat és a nehezen elérhető helyeket. Ezután a teljes felület feldolgozásra kerül. Az egyenlőtlenségek kisimítása érdekében egy ecsettel az első réteget alkalmazza, sűrűbb réteget képez.

  A festék árnyalatai ugyanabban az üvegekben eltérőek lehetnek. Ahhoz, hogy az összes falat egy színben készítsük, több tartályt keverünk össze, és átlag árnyalatot kapunk. Ne kezdjen el festeni a következő falat, amíg nem fejezte be az előzőt.

 • Miután az első réteg teljesen megszáradt, a következő réteget egy hengerrel alkalmazzuk.

  dekoráció

  Ha úgy dönt, hogy a falakat vonalakkal, négyzetekkel és egyéb formákkal kiegészíti, erre használjon maszkoló szalagot. Lehetővé teszi a vonalak határainak egyenlőségét és beáramlását. Ezzel a technikával észrevehetően diverzifikálhatja a monokróm falakat. Ebből a célból a maszkoló szalag ragaszkodik a javasolt határhoz. Ezután alkalmazzon más színt. Az új réteg szárítása után eltávolíthatja a szalagot.

  Szintén gyönyörű hatás érhető el, ha a sablonok segítségével festesz. Ezenkívül díszítheti a falakat olyan matricákkal, amelyekről írtunk.

  Használjon minőségi szerszámokat és anyagokat falak festéséhez, óvatosan készítse el a felületet, majd tökéletes eredményt kap. Mutassa be kreatív képességeit, és hozzon létre egy egyedi designt!

  Hogyan készítsünk egy gyönyörű javítást a fürdőszobában a Hruscsovban. Példák a kis fürdőszobákra, a kész tárgyak képeire.

  A falak falának befejezéséhez szükséges módok. Mely anyagot választani, annál jobb befejezni a falakat jó minőségű és hosszú ideig.

  Hogyan igazítsuk a falakat a fürdőszobában gipsszel a jelzőfényeken vagy a gipszkarton segítségével. A falak összehangolása a csempe alatt.