Legfontosabb > Csapok

Mosogató mosogatóval együtt

A tipikus fejlesztések sok lakásában nehézségek merülnek fel a szabad helyiségben a fürdőszobában. Ilyen helyzetekben nagyon nehéz a mosógép felszerelése, és meg kell keresni egy megfelelő lehetőséget. Az egyik az írógép és a mosogató kombinációja.

A gép és a mosogató kombinációjának változatai a mosógép paramétereiben különböznek. A gép ilyen szettekben keskeny lehet, és szabványos magasságú, közepes szélességű, de kisebb magasságú. A gépek bármelyik változatának mosogatóját a technika szélességének figyelembevételével választják ki (a gép szélessége kisebb, mint a héja szélessége).

Különlegességek

 • A fő különbség a mosogatógéphez tartozik a cső elhelyezése, amelyen keresztül víz kerül a készülékbe, valamint a kifolyócsőbe. Általában hátulról, vagy ritkábban az oldalról vannak elhelyezve.
 • Minden olyan gépben, amely tetején a mosdó fel van szerelve, a vászon betöltése csak elülső. Leggyakrabban az ilyen eszközök kapacitása 3-4 kg vászon.
 • Funkciója szerint a mosogató alá szerelt gép nem különbözik az önálló modellektől.

A mosógépbe történő beépítéshez a "vízililiom" típusú mosogatót vásárolják. Az ilyen függő mosdók közötti különbségek a hátsó vízelvezető rendszer és a kisebb mélység (gyakran 18-20 cm). A "vízililiom" alakja négyszögletes, félkör alakú vagy négyzet alakú lehet. Kevésbé gyakori, nem szabványos formájú modellek. Néhány mosogatónak van egy kis asztallapja az oldalán.

nyalánkság

 • Az írógép és a mosogató kombinációja lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg egy túlméretezett fürdőszobában.
 • Az ilyen készlet vásárlása olcsóbb, mint mosogatógép megvásárlása külön a mosdótól.
 • A mosogatóval ellátott gép teljes készlete tartalmazza a szükséges rögzítéseket, tömlőket és szifont, amelyek szükségesek a csatlakozáshoz.

ellenérvek

 • Kicsit kellemetlen a mosogató használata, ha rossz a mosógép és mosogató készlet összeállítása. Ezért alaposan meg kell fontolnia minden dimenziót.
 • Egy átlagos 4 fős családban az ilyen típusú gépek legalább hetente kétszer kerülnek betöltésre.

Tippek a választáshoz

Ha olyan mosógépet és mosdót tartalmazó készletet szeretne vásárolni, kövesse az alábbi irányelveket:

 • A könnyebb használhatóság érdekében a mosogató felső széle nem lehet 80 cm-nél nagyobb a padlóról.
 • A mosógépnek legfeljebb 46 centiméter mélységet kell választania.
 • Az mosdócsatorna-rendszernek a mosógépen túl kell haladnia.
 • Győződjön meg róla, hogy a berendezés tartalmaz egy speciális szifont a géphez.

telepítés

A mosogatónak a gép felett történő felszerelése esetén a legfontosabb feltétel, hogy a mosogató ürítése semmiképpen ne legyen a készülék felett. Amikor a mosógépet a mosógép fölé helyezi, nagy a szivárgás kockázata, ami rövidzárlatot okoz.

Ne feledje, hogy a mosógépet sima felületre kell felszerelni. Ha a padló a fürdőszobában nem egyenletes, akkor érje el a készülék helyes helyzetét a lábak beállításával vagy gumitömítéssel.

Mosogató mosogatója (60 fotó): típusok, hogyan kell választani

Fürdőszoba - az egyik legfunkcionálisabb hely a lakásban. Ezt nem szabad elfelejteni a vízvezeték, bútor és háztartási felszerelés kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy egy kis helyiség ne váljon zsúfolt raktárká, a gyakorlatiasságra és többfeladatosságra összpontosítva. Minél több részlet kombinálható egyben - annál jobb. Az atipikus és nem a legnyilvánvalóbb megoldás az, hogy a mosogatót közvetlenül a mosógép fölé helyezzük. De annak érdekében, hogy minden működjön és nézzen szépen, ki kell választania a megfelelő alkatrészeket és alkatrészeket.

Előnyök és funkciók

A mosógép fölé helyezett mosdókagylónak van egy nyilvánvaló és legfontosabb plusz -megtakarítási helyük. Különösen fontos a kisebb helyiségekben, ahol egyébként egyszerre nem lehet mindkét fontos elemet elhelyezni. Még egy öltözőt is csatolhat. Ehhez a mosást kissé előre kell hajtani, és a mosás alatt semmi sem zavarja a térd szintjét.

Az ilyen telepítés az egyik leghatékonyabb módja a térhasználatnak. De van egy második jelentős előnye: a mosogatók különböző típusai és a telepítési módszerek. Bármelyik belső térben van egy alternatív lehetőség.

A közös telepítést hagyományosan a fürdőszobában használják. Ez nem a legjobb megoldás a konyhában. Kényelmes mosni a kompakt és sík mosdókon, de nem szabad az edényeket mosni és a házimunkát elvégezni.

Hátrányok és nehézségek

Ami a hátrányokat illeti, a legnehezebb a szifon felszedése, mivel a mosogató alatt van egy készülék. A telepítés bármilyen pontatlansága súlyos biztonsági problémákkal küzd, a rövidzárlattól kezdve. Jobb, ha egy speciális mosogatót választunk a készletben lévő szifonnal történő közös szereléshez. Ellenkező esetben nem lesz könnyű megtalálni a megfelelőt.

A lefolyó elrendezésének sajátosságai miatt magas a víz stagnálása. Ez sokkal lassabban jön ki, mint a hagyományos függőleges szerelésnél, és még egy kis folt is komoly zavarokhoz vezethet.

A hely helytelen megválasztása azt eredményezi, hogy a szoba kényelmetlen és mozgásban van. Ezért először alaposan ki kell dolgozni és értékelni kell a telepítési tervet.

Hogyan válasszunk mosogatót a mosógép felett?

A mosogató kiválasztásának fő tényezői nem változnak, függetlenül a telepítési helytől. Először is fontolja meg annak méretét, konfigurációját és telepítési módját. A legkényelmesebb - szinte lapos és sekély vízililiomok, amelyek helyet takarítanak meg. Ez az űrlap nem eszik fel értékes magasságokat. De ne feledje, hogy a teljesen lapos mosogatók nem tartalmaznak vizet, ezért nem védik a fröccsenéstől. Veszélyes a készülékre. Ezért fontos megtalálni a középső helyet.

anyagok

A leggyakrabban használt műanyag vagy földi vízi liliomok. Az öntött márvány modellek szintén népszerűek: speciális beton, polimerek és aggregátumok. Tartósak, gyönyörűek, szerények és ellenállnak a kémiai mosószereknek. A természetes kőhöz képest a utánzás fő előnye egy kis súly. Ezenkívül az öntött márvány bármilyen mélységet és alakot kaphat.

A kibocsátás két fő típusát a konfiguráció határozza meg: függőleges és vízszintes. Az első praktikusabb - nem teszi lehetővé a víz stagnálását. A második a megtakarítási magasság tekintetében kompaktabb. A vízszintes szilva a gép testén kívül, a mosogató oldalához vagy hátsó falához vezethet. Ez biztonságosabb, de egy ilyen lefolyó gyakran eltömődött, ezért rendszeresen meg kell tisztítani.

biztonság

A vízilipek közös felszerelésének legnehezebb része - biztonsági berendezés. Ezért a héjok speciális leeresztő-túlfolyó rendszerrel vannak felszerelve. A feladata egyszerű: a víz túlcsordulásának megakadályozása. A túlfolyó lyuk az oldalán helyezkedik el. Vannak olyan dugaszolható rendszerek, amelyek a legmodernebbek - az automatizálással.

méret

A mosogató méreteinek kiszámításához hozzon létre egy kis margót a mosógép paramétereihez. A legkisebb kifelé legalább 2 cm-re van az egyes élektől. Meg kell akadályozni a víz bejutását a berendezésbe. A szokásos mélység 18-20 cm, a mély héj túl magas, ha fel van szerelve, és ez kellemetlen és csúnya.

Hogyan válasszuk ki a mosógépet

Ilyen telepítéshez csak a mosógépet lehet előmelegíteni. Most már vannak speciális modellek a közös szereléshez. De felveheti a szokásos, ha helyesen kiszámolja a méretet.

Az optimális magasság 60-70 cm, a mélység legfeljebb 45 cm, a gép és a mosogató közötti távolság legfeljebb 3 cm, figyeljen a kompakt mini készülékekre, akár 3 kg terhelésig.

A speciális mosogatók dokumentációjában néha megnevezik, hogy a mosógép-típusok milyen kompatibilisek. Kész készletben is értékesíthetők. Sokkal kényelmesebb, mert a gyártó minden paramétert és árnyalatot már kiszámított, és sokkal könnyebb összeszerelni egy ilyen szerkezetet.

Telepítési jellemzők

A teljes szerkezet kényelmessége, funkcionalitása és biztonsága a telepítés minőségétől függ. Ezt a munkát szakértőknek kell kezelniük. Először megtörténik a mosdó, és csak ezután - a mosógép. Alapértelmezés szerint a készlet már tartalmaz minden zárójelet. De ha a fürdőszobában már vannak kötőelemek, amelyeket az építés alatt helyeztünk el, akkor jobb, ha hagyjuk őket - megbízhatóbbak.

Alapszabályok

Tehát a mosogató mosogatóval történő felszerelése során az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- A mosogató teljesen lezárja a berendezést, hogy elkerülje a folyamatos fröccsenést és a vizet;

- A lefolyót nem lehet közvetlenül a gép felett elhelyezni, amely a centrifugálás során vibrál és mozog. Idővel károsíthatja a csővezetéket, és ez áttöréshez vezet;

- a mosogató átlagos szélessége - 50 cm-tõl a gép szabványosított szélessége vagy 58 cm-es csatorna-csõ jelenlétében;

- A padló, amelyen az ilyen szerkezet fel van szerelve, tökéletesen egyenletes. Ezért hibák vagy elfogultság jelenlétében először kompenzálni kell őket;

- Annak megakadályozása érdekében, hogy a gép mosolyogjon a mosás során, helyezhet el egy különleges gumitartót;

- Ha a fürdőszobai csaptelep és a mosdó közös, ellenőrizze, hogy a kifolyó szabadon mozog-e. Ellenkező esetben a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy a pereme átfedje a fürdőszobát.

Szerelőelemek

Ha a fal nem tartalmaz zárszerkezetet az építés során, csatlakoztassa azokat. Először csatlakoztassa a tálat a falhoz jelöléshez. Csak ezután fúrja meg a rögzítőelemek lyukakat. A csavarok nem húzódnak meg az ütközőhöz: 5-7 mm-t hagyni.

Mosogatószerelés

Mosogató szifonnal a tartóhoz rögzítve. Egy fémhorgot helyeznek be az előkészített lyukba a tálca hátsó falán, amely a falon van rögzítve. Minden csatlakozót és kiemelkedést speciális habmal lezárnak. Csak ezután lesz rögzítve a rögzítő csavarokat.

Mixer telepítés

A mosógépet a mosás után szerelik fel. A daruval ellátott csöveket speciális tömlők csatlakoztatják. Ideális esetben, ha sikerül észrevétlenül tartani őket. Az autó csatlakoztatásához vegye be a pólót.

Mosógép csatlakozás

Miután a mosogatót egy keverővel szerelték fel, helyezze a mosógépet a helyére. A falhoz közelíthető, de először távolítsa el a nyitott kommunikációt. A vízvezetékek egy rést rejtenek.

Biztosítsa a szifon és a leeresztő tömlő csatlakozását egy tömlőbilincskel. Erre azért van szükség, hogy a szerkezet hirtelen csökkenjen az intenzív kisülés alatt. Telepítés után ismét ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítettségét, és a rendszer készen áll a használatra.

Mosogató mosogató - kép

A mosogatógép fölé helyezett mosogatók felhúzása érdekében érdekes gyakorlati lehetőségeket készítettünk. Nézze meg, hasonlítsa össze és válassza ki a kényelmes megoldást a fürdőszobájához!

Mosogató a mosogatógépen: a do-it-yourself irányelvek a választáshoz és a telepítéshez

A standard előkonfekcionált házakban lévő fürdőszobák kis méretűek, és néha egyszerűen lehetetlen őket befogadni. A mosogató mosogatója a megoldás egyik megoldásává vált. Fotók és ajánlások a saját kezük telepítésével segítik a feladat megoldását önmagukban.

A mosogató előnyei a mosógépen

A mosogató és a mosógép kombinálása a már régen szűk helyet takarja. Ez is a fő előny.

A mosogató felhelyezése a mosógépen lehetővé teszi, hogy a szükséges vízvezetékeket és elektromos berendezéseket egy kis területen helyezze el. Sőt, nem kell keresni egy helyet az írógép alatt egy másik szobában (konyha, folyosó).

A dizájn gondolkodás nem áll meg, és minden nap a piacon megtalálhatók a mosogatók új modelljei, amelyek a gépek felett vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi számodra, hogy érdekesebb belső megoldásokat találjunk meg, amelyeket nehézzé tenni egy kis, zárt térben. Kétségtelen, hogy egy ilyen mosogató a fürdőszobában lesz, és a megtakarított hely kényelmesebbé teszi a fürdőszobában való tartózkodást.

Néha még néhány előny is képes többféle hátrányt fedezni. Egy ilyen eset egy mosógép mosogatója.

hiányosságokat

A mosógép mosogatójának hátrányai is elégek. A legfontosabb lehet azonosítani:

 1. Különleges kis méretű berendezések beszerzése. A nem szabványos berendezések mindig drágábbak és nem olyan gyakoriak. Ugyanazon hagyományos gép beszerelése bizonyos esetekben a mosogató használatának kellemetlenségéhez vezet.

Mindezen hiányosságok feltételesek. Megverheti őket. Például az új dolgok vásárlása sokkal szórakoztatóbb, mint negatív.

Mosógép kiválasztása a mosogató alá

Mosógép - drága beszerzés, különösen, ha nem szabványos modellről van szó. Ez a vásárlás meg kell kezdeni, hiszen a jövőben sokkal könnyebb felvenni a mosogatót a megvásárolt berendezésekhez, mint fordítva.

A mosógép kiválasztásának kritériumai:

 1. Szélesség. Ajánlott szűk, legfeljebb 43 cm szélességű modell. Ellenkező esetben vegye fel a mosogatót, és telepítse a gépet a falhoz közel. A készülék hangszórók sarkai zavarják a mozgást és a kényelmet.

A háztartási készülékek modern gyártói gyorsan reagálnak a piaci igényekre. Ezért mindegyik kis méretű modellekkel büszkélkedhet, bár áraik némileg magasabbak. Melyik márka kedveli Önt.

Melyik mosogató illik és mit keres?

A mosógép fölé telepítéséhez speciális mosogatóra van szükség - vízililiom. Az egyik jellemző a lapos alja, amint a képen látható. A liliomok mélysége 8 és 20 cm közötti.

Ugyanilyen fontos a lefolyó helye. Lehet, hogy:

A vízben liliomok inkább a vízszintes vízelvezetést. Ő megy a falhoz és biztosítja az összes biztonsági szabálynak való megfelelést.

Fontos! A függőleges vízelvezetés csak oldalsó leeresztő nyílásokkal lehetséges. Tehát a fal mentén helyezkedik el, és megakadályozza a víz bejutását a készülékbe üzemzavar esetén.

A vízi liliomok ugyanolyan anyagokból készülnek, mint a szokásos mosogatók:

A legmegfelelőbbek az akril és kerámia héjak. Ezek a felületek foltállóak, ami megkönnyíti azok gondozását.

A vízimadarak sok modellje nem rendelkezik lyukkal a csaptelephez. A falon lévő keverő helye további helyet takarít meg. Gazdasági lehetőségként mérlegelheti egy keverő használatát egy hosszú forgó kifolyóval a fürdő és a mosogató számára.

A vízililiom mosogatójának kialakítása más is lehet: a szokásos formáktól az exkluzív modellekig, amelyek megtestesítik a legmerészebb tervezési döntéseket. Négyzet, téglalap alakú, kerek - válasszon olyan alakot, amely illeszkedik a fürdőszobai belső térbe. A vízililiomok oldalsó asztallap segítségével minden szükséges higiéniai terméket elhelyezhet. A mosogató feletti mosogató különféle változatai, amelyek fényképét bemutatják, segítenek meghatározni a megfelelő választást.

Milyen árnyalatokat kell figyelnie a választáskor:

 • amely megfelel a gép és a mosogató méreteinek;
 • a tartóelemek készletének jelenléte;
 • személyzet csatorna szifon - hiányában a készletben megtalálni a megfelelő csere majdnem lehetetlen.

Számos háztartási és szaniteráru-gyártó összeállítja a mosogató és a mosógép megfelelő kiválasztásának problémáját. Az eladásra kész készletek találhatók, amelyek teljes mértékben megfelelnek az egyesítés követelményeinek.

A mosogató felhelyezése a mosógépre megtörténik

A mosogatók és autók felszerelése kézzel is elvégezhető. Nincs semmi nehéz. Csak néhány telepítésre vonatkozó kötelező követelményt kell betartani.

A telepítés a mosogató telepítésével kezdődik:

 • jelölje fel a rögzítőelemek alatt;
 • próbálja ki a mosogatót, értékelje helyét és kényelmét;
 • fali konzolok a falban;
 • telepítsen mosogatót;
 • szerelje szifont Ez a tétel érdemes különös figyelmet szentelni. Javasoljuk, hogy további csíptetőt szereljenek fel az összes csőcsatlakozásra. A végén a hullámcsövet a mosógép szifonjával vagy a csatorna tetejéhez kell csatlakoztatni;
 • szerelje fel a keverőt a rugalmas tömlőkre (ha a héj tervezése biztosítja);
 • rögzítse a mosogatót egy speciális kampóval (teljes mosdóval);
 • tömítse a mosogatót és a falat tömítőanyaggal.

Fontos! A lefolyórendszer alkatrészei nem kerülhetnek érintkezésbe a mosógéppel. A csőcsatlakozások rezgésétől való kitettség elveszíti a feszességet.

Miután a mosogatógépet feltelepítették és a szennyvízelvezető rendszer munkáját ellenőrizték, továbbhaladhat a mosógépbe. A fotók és a programok lehetővé teszik a telepítés elvégzését.

A mosógépet a lehető legközelebb kell elhelyezni a mosogató alá. A készülék vezetékeinek érintetleneknek és jól szigetelteknek kell lenniük, mivel még a vízzel való közvetlen érintkezés nélkül is a túlzott páratartalom a fürdőszobában rövidzárlatot okozhat.

Az írógép és a vízililiom közötti 2-3 cm távolság magában foglalja a gép pontos pontosságát. A fokozott rezgés ebben az esetben elfogadhatatlan.

Végezetül szeretnék még egyszer megjegyezni, hogy az ilyen fontos fürdőszobai jellemzők, mint mosogató és mosógép kombinációja felelősségteljes megközelítést igényel a választásukhoz. A végeredmény sikere attól függ. Az ajánlásoknak megfelelő, saját kezű eszközökkel történő felszerelése csak örömet és büszkeséget biztosít az elvégzett munkához.

Mosógép a mosdó alatt a fürdőszobában

A kis lakások lakói gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy modern háztartási készülékeket helyeznek el. Különösen ez vonatkozik a vízvezeték-egységre: egy ilyen szükséges felszerelés felszerelése mosógépként igazi dilemma lesz. A konyhában vagy a folyosón a berendezés helyszíne nem mindig megfelelő és ésszerű. A probléma legmegfelelőbb megoldása a gép mosogató alá helyezése a fürdőszobában. De mielőtt végrehajtanánk egy ilyen projektet, ki kell értékelnünk ennek a választásnak a pozitív és negatív (és még ilyen) oldalát is, helyesen kell szimulálni az átszervezés valamennyi szakaszát és elvégeznünk minden szükséges számítást.

Plusz mosógép a mosogató alá

A fürdőszobai vízvezeték- és háztartási készülékek rendezett elhelyezésének legjobb módja a mosogató alá helyezett mosógép telepítése. Ennek az elképzelésnek számos előnye van, de bizonyos kellemetlenségeket is okozhat.

A helytakarékosság és racionális használat - ez a mosogatógép fölé helyezett mosogató első és legfontosabb előnye. Ugyanakkor a helyet nemcsak a fürdőszobában, hanem az egész lakásban is meg lehet menteni, mert különben a mosógépet valahova máshol kell elhelyezni.

A fürdőszoba egyéni stílusa még egy plusz a mosogató felhelyezése a mosógép fölé. Az erre a célra kialakított mosdókagyló számos méretben és alakban érhető el, amely lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan lehetőséget, amely vizuálisan bővíti a térséget és kegyelmet hoz.

A mosogató mosogatójának mosogatója

A mosógép mosogatójának helye a fürdőszobában hátrányokkal rendelkezik.

Az egyik hátránya, amelyet figyelembe kell venni a mosogató megvásárlása előtt, nem szabványos szifon. Az elemet szinte soha nem értékesítik teljes vízvezetékkel. A szifont külön kell megvásárolni, de először meg kell találnia. És ehhez meg kell futtatnia a boltokat.

A nem szabványos vízelvezető eszköz egy másik hátránya ennek a lehetőségnek, mint a mosogató mosogatója. Az ilyen típusú vízelvezető vízszintes kialakításánál, a fal felé, és nem függőlegesen helyezkedik el. Ebben a tekintetben a víz stagnál a mosogatóban, amely tele van elzáródásokkal.

Ha az alátét felett található mosogatót használja, nagy a valószínűsége annak, hogy a víz bejut a vezérlőberendezés elektromos áramkörébe, és rövidzárlat okozza a törést.

Helyezzük a mosdó alá, sok ember hozzászokott ahhoz, hogy szabadon nézzen. És a mosógép, amely ezt a teret kitölti magával, először kissé zavart lesz. Igen, és egy kis fürdőszobába helyezett mosógép nyílásának megnyitása szintén kissé kényszeríti a mozgást.

Mosógép kiválasztása a mosogató alá

Miután úgy döntött, hogy a mosógépet és a mosogatót egy helyen helyezi el, meg kell kezdeni a mosógépet, mivel ez drága beszerzés, különösen ha nem szabványos modellre van szüksége. Sokkal könnyebben fel lehet venni egy mosogatót a már beszerzett berendezések alatt, mint éppen ellenkezőleg.

 1. A gép szélessége nem haladhatja meg a 43 cm-t, ellenkező esetben nehezen lehet megfelelő mosdót felvenni és felszerelni a falhoz közel. Az autó sarkai, beszélve, kellemetlenséget teremtenek, ami gátolja a mozgást.
 2. Magasságot. Telepítse a mosogatót a szokásos szintre nehéz lesz a gép szabványmérete miatt. Ennek eredményeképpen sokkal nagyobb lesz, ami kellemetlen lesz a használatához. Ez az opció tökéletes az átlagosnál magasabbak számára. Más esetekben meg kell követni az ajánlott szabványokat - a mosogatót 80 cm magasságra kell szerelni, és ennek megfelelően a gép magassága 60-70 cm között változhat, az ilyen méretű technikák azonban nem ritkák.
 3. Mosoda mosása. A mosó- és mosógép ötvözésének egyik oka a technika egyik oldalsó nyílása és a vízszintes rakodási mosdó.

[attention type = green] Amikor a mosógépet a mosogató alá helyezi, a modell maximális szélessége 43 cm legyen. [/ attention]

A háztartási készülékek gyártói szigorúan figyelik a piac követelményeit. Ezért ma mindegyikük kis méretű modellt kínál. Csak itt vannak az áraik valamivel magasabbak. És melyik márkát választja a fogyasztók.

4 fő telepítési szabály

1. szabály - a mosógépnek a villamosenergia- és vízellátó hálózatokhoz való csatlakoztatása, valamint a szennyvízcsatorna-rendszer csatlakoztatása a gyári utasítás összes követelményének megfelelően történik.

A 2. szabály - a mosógép felett elhelyezett mosogatónak minden oldalról le kell fednie, mint egy esernyő. Így a mosogató használata esetén kizárható a víz bejutása a berendezésre.

A 3. szabály - a mosogató elülső részének kiemelése a mosógép fölött legalább 20 cm legyen, a követelmény figyelmen kívül hagyása miatt a mosogató kényelmetlenül fogható: a lábak folyamatosan a mosógépre támaszkodnak. Ráadásul megsérti az elektromos biztonság követelményeit a fürdőszobában.

Szabály 4 - Tilos mosogatócsövekre mosogatni a mosógépet. Ezt azzal magyarázza, hogy a mosógép vibrációja a mosogató mosogatójának nyomáscsökkentését okozhatja. Ennek eredményeképpen a víz eljut a munkagépre, ami rövidzárlatot és meghibásodást okozhat a mosógép vezérlőegységében.

Mosogató kiválasztása az írógép alatt

A mosógépek általában mosdókkal, vízi liliomokkal vannak kombinálva. A "vízi liliomok" a méretének köszönhetően nagyon kényelmesek. Gyakran tartályként is használják vízzel, egy dugó jelenlétében. A mosógép fölé történő beszereléshez rendszerint sík mintát válasszon. A mélysége nem haladja meg a 180-200 mm-t, és mindhárom felület pontosan követi a mosógép körvonalát.

A mosogató megvásárlása előtt meg kell mérni egy meglévő mosógép szélességét és mélységét. Ha van egy lefolyócső a mosógép mögött, az alátét mélységéhez olyan távolságot adunk, amely megegyezik a leeresztőcső által elfoglalt térrel.

Tekintettel ezekre a méretekre, a mosogatót úgy kell megválasztani, hogy a szélei a mosógép felett minden oldalról kiemelkedjenek. Emellett a mosogató kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy a mosógépet ne lehessen üríteni.

A leginkább ergonómiai megoldás egy készítő készlet egy gyártóból, mosogatóból és mosógépekből áll. Minden méret teljesen megegyezik egymással, ezért a gép vezérlőpanele 100% -ban védett a víz behatolásától. Ezenkívül ez az opció kézzelfogható megtakarítást eredményez.

Mosógép a mosogató alatt - felülvizsgálat, fotó

Egy tökéletes megoldás egy kis fürdőszobának egy mosogató mosogatója lenne. Ez lehetővé teszi a két legfontosabb elem kombinációját egy helyen, ami jelentősen megtakarítja a helyet. Ebben a cikkben megfontoljuk ezt a lehetőséget, sok példát adunk példákra, javaslatokat fogunk adni a kiválasztásról és a telepítésről.

Kicsi és szűk fürdőszobák - az orosz házak, különösen a Szovjetunió alatt épültek. Gyakran még egy normál fürdőt sem lehet elhelyezni a "Hruscsov" mosdójában - és annál inkább nincs szükség mosógépre, különben egyszerűen nincs hely az emberek számára.

Azonban, hogy átrendezzék ezt az egységet a folyosón vagy a konyhában, de leggyakrabban csak annyira közel vannak, hogy egyáltalán nem szükséges. Lehetőség van a probléma könnyebb megoldására - egy mosogatógép speciális mosogató alá helyezésére, amelyet kifejezetten ilyen használatra terveztek.

Melyek a kombináció előnyei és hátrányai?

A mosógép mosogatója - hogyan kényelmes?

 • A mosógép fölé helyezett mosogató első és legfontosabb pluszja természetesen helytakarékos. És nem csak a fürdőszobában, hanem az egész lakásban - különben a gépet valahova máshol kell csatolni.
 • A második fontos előny az, hogy a mosdó személyiséget ad. Az "alátét" fölé helyezett mosdókagyló különböző méretű és formájú, és lehetőség van olyan opció kiválasztására, amely nemcsak "bővíti" a szobát, hanem kegyelmet is ad neki.

A mosogató alatt lévő mosógép hátrányai

Természetesen ez a hely hátrányai vannak.

 • Az elsõ hátrány, amelyet még a mosogató használata elõtt észlelünk, nem szabványos szifon. Sajnálatos módon soha nem lesz vezetékes vízzel ellátva, és külön kell keresni - és valószínűleg több üzletben is.
 • A második hátránya ismét egy nem szabványos leeresztő eszköz. Ebben a kialakításban a lefolyó nem függőlegesen, hanem vízszintesen, a fal felé helyezkedik el. A víz elkerülhetetlenül stagnál, és ez veszélyezteti a blokkolást.
 • Végül egy mosógép a mosogató alá fog kerülni, amelyet a legtöbb ember szabadon lát. Valószínű, hogy először egy kicsit megzavarja Önt - és annak érdekében, hogy kinyissa a kést egy kis mosdóban, akkor is helyet kell biztosítania.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a mosógép feletti mosogatót elvileg kifejezetten azoknak ajánlják fel, akik katasztrofálisan korlátozottak az űrben. Más szóval, egy írógép telepítése egy kis fürdőszobában segít a probléma egyszerű megoldásában.

Előzetes mérések

Annak érdekében, hogy a mosogató és a mosógép új kombinációját ne csak helytakarékosak, hanem kényelmesen használhassák is, gondosan számolni kell egy ilyen kialakítás magasságát és mélységét.

Más szóval, ha a Hruscsovban egy szűk fürdővel rendelkezik, akkor először is a gépet szűknek kell választani - 34-43 centiméterrel. Ellenkező esetben a készülék túl sokat fog mozogni, és a mozgás során még mindig nehézségekbe ütközik.

Nagy fontossággal és magassággal - mint mosogató és mosógép. Természetesen szükség van arra, hogy egyedileg válassza ki magasságod alapján. Azonban átlagosan körülbelül 80 cm-es ideális magasságot kell figyelembe venni. Ha a mosogató sokkal kisebb vagy jóval nagyobb, akkor valószínűleg kényelmetlen lesz használni.

A mosógépek magassága 60-70 cm között van - ezért hozzá kell adni ehhez az értékhez a mosogató magasságát, és emellett hagyjon egy kis "margót", hogy ne legyen közvetlen érintkezés és rezgés a mosás alatt.

Hogyan válasszunk ki egy mosogatót?

Természetesen nem minden mosogató mosható a mosógép fölé. Például a konvex fenékkel rendelkező szabványos modellek biztosan nem működnek itt - a tervezés túl magas, nem szép megjelenésű, és a vízelvezető eszköz nem engedi biztonságosan és biztonságosan egy "mosógépet" és egy mosdót.

Ezért a mosógép fölé történő felszereléshez külön mosogató típus van - ezek az úgynevezett "vízililiák". Ahogy a neve is jelzi, szinte lapos - mélysége soha nem több mint 20 centiméter. Rendszerint külön kell választani a mosogatót és az írógépet, de vannak olyan gyártók is, akik kész készleteket gyártanak.

Az alapvető pont, amelyre figyelni kell, amikor vízililiom mosogatót vásárol, lecsap. Vízszintesen és függőlegesen is elrendezhető. A mosogató feletti mosogatógépre történő felszerelésének legfontosabb feltétele, hogy a lefolyó nem lehet semmilyen módon érintkezésben az "alátéttel". A követelményt biztonsági előírások szabják meg, mivel a mosógép elektromos készülék, ezért a legkisebb vízzel való érintkezés veszélyt jelenthet rövidzárlat és áramütés veszélyére.

Ezért ha a mosogatógép feletti mosogatóvíz liliomot tervez, akkor csak vízszintes lefolyónak kell lennie, amely a falhoz ér.

Milyen vízililiomok vannak?

A rendkívül egyszerű kialakítás ellenére a vízi liliom alakja és alakja változhat. Ez lehetővé teszi, hogy csak olyan mosdót válasszon, amely nem sérti a fürdőszoba kialakítását.

 • A standard "négyzet" mellett a vízililiom mosogató lehet téglalap alakú - ez egy különösen kényelmes lehetőség a szűk fürdőszobákban.
 • Félkör alakú lehetőségek vannak, és segítenek a helytakarékos megtakarításban - még a professzionális tervezési titkoktól távol eső emberek is tudják, hogy a lekerekített sarkok vizuálisan kibővítik a teret.
 • Vannak mosogatók is, amelyek oldalsó asztallapokkal rendelkeznek, így sok higiéniai cikket - samponokat, szappanokat, zuhanyzselékeket, fogkeféket helyezhet el rajta.

Mosogató beépítése a mosógépre

Bármi is legyen a vízililiom, az ön öltözõjét választja, néhány szabály kötelezõ:

A mosogató részei - különösen a leeresztő csövek - ne kerülhessenek érintkezésbe a mosógéprel. A lényeg itt nem csak a zárás veszélye, hanem a rezgés is - a fúvókák folyamatos rázása egyszerűen "laza".

A mosdót egy kicsit előre kell adni a gépen. Ez csökkenti a véletlen víz valószínűségét az utóbbi felületén.

A mosógép minden vezetékének tökéletes állapotban kell lennie - jó állapotban, szilárd szigeteléssel. Ne felejtsük el, hogy még a legkörültekintőbb telepítéssel is fennáll a veszélye annak, hogy a víz leesik rájuk.

Végül a "mosógép" telepítése előtt olvassa el az utasításokat, hogy végre megértse, lehet-e felszerelni a készüléket a vízkészülékek közvetlen közelében.

Hogyan szereljünk mosogatót egy mosógépre?

A mosogató fölé helyezéséhez nem szükséges szakemberek igénybevétele - ez a saját kezeivel történhet, itt semmi bonyolult. A telepítés a következő.

Először is, a zárójelek a falhoz csatlakoznak, amelyen a mosdó "leül". Leggyakrabban vízvezeték szereléssel jönnek, ha nem, akkor rendben van - megveheti őket bármely hardverraktárban.

Mielőtt fúrja a falat, és rögzíti a rögzítőelemeket, gondolja át a "durva" értéket, függetlenül attól, hogy kényelmes-e a mosdó. Más szavakkal, csatlakoztassa néhány centimétert a mosógép tetejére, nézze meg, hogy ez a magasság megfelel-e Önnek. Ha a kád és a mosdócsap megosztott, győződjön meg arról, hogy szabadon forog egymás között, és a víz nem folyik a padlóra vagy a falak mentén, hanem a tálakba.

Ezután elindíthatja a munkát - rögzítse a zárójeleket, tegyen egy mosogatót, és rögzítse azt kiegészítésképpen a mosogatóval ellátott speciális horog segítségével.

A fal mellett levő élet speciális eszközzel kell lezárni.

A vízilip szifon felszerelése

 • A szifon hozzá van erősítve, mielőtt a mosogatógép a mosógép fölé kerülne.
 • A rugalmas leeresztő cső közvetlenül az "alátét" szifonhoz van rögzítve, és a tetején ez a szerkezet "gallérral" megerősödik - így nem félek, hogy a kapcsolat véletlenül megszakad.
 • Csak ezt követően a leeresztő csövet behelyezzük a csatornába.

Fontos emlékeztetni arra, hogy a mosogató részek nem érintkezhetnek a mosógép felületével - állandó rezgés megszakítja a csatlakozások erejét. Ezenkívül, miután a mosogatógépet a mosógép fölé telepítette, ellenőrizze használat előtt, hogy a szifonok és a fúvókák szilárdan vannak-e rögzítve, hogy valahol víz csöpög.

Fogyasztói vélemények

Elena. Van egy lapos Hruscsov. Ezért a helytakarékosság mindig is az első helyen állt. Korábban a mosógép volt a konyhában, de idén úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a konyhai készletet. Ennek eredményeként a gép felesleges volt. Nincs elég hely a fürdőszobában, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy az ilyen mosogatók felé nézünk, amelyeket írógépre lehet helyezni. A kényelem tekintetében - igen, kicsit kevésbé volt kényelmes, mert mindenesetre a mosogató most 15-20 cm-re van. Először nem volt szokás, de most részt veszünk, minden rendben van. Úgy gondolom, hogy kényszerhelyzet esetén teljesen megfelelő megoldás.

Jegor. A mosógépnek ilyen mosogatója van. Minden megfelel. Egy mínusz - a kislány most nem mosható különálló standszék nélkül, amelyet Ikea-ban vásároltak. De általában minden jó, sok helyet takarít meg.

Tatiana. Van egy ilyen mosdó. Hála az ő helyének egyre több. A szomszédok még egy mosógépet láttak a fürdőszobában, de nincs fürdőszoba - nem kényelmes mosni. És elégedett vagyunk.

Ilshat. Miután egy másik városba költöztek, és egy lakást vásárolt - csodálkoztam azon, milyen kicsi a fürdőszoba. Úgy döntöttek, hogy a helyszínen egy mosógépet helyeznek el, de azonnal rájöttem, hogy túl magas lesz. Ezért, amint a helyszínen meg van írva, 10 cm-rel emeltem fel a padlót, és a gép ugyanolyan szinten maradt. Ennek eredményeképpen megszokott és nagyon kényelmes mosogató van. A padló emelkedése rendszeres rudak felhúzásával és vastag rétegelt lemezre fonva. A tetején fekvő linóleum. Ügyek egy este.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

Hogyan szereljünk be egy mosógépet a mosogató alá

A kis fürdőszobák és konyhák legtöbb tulajdonosának nemcsak a helytakarékosságra van szüksége, hanem a helyiség funkcionalitásának növelésére is. Ezért olyan lépésre mennek, mint a mosogató felállítása a mosógépen. Ha helyesen történik, akkor nem lesz kényelmetlen. Ezért az a kérdés, hogy hogyan kell a mosogatót a mosógép fölé telepíteni, meg kell tanulnod, ahogy kellene.

Styralok típusok

A mosogató felhelyezése a mosógépre a legjobb megoldás, amely lehetővé teszi a készülék használatát és helytakarékos megtakarítást. A mosogató alatt kétféle típusú gép használható:

 • kompakt mosógépek;
 • rendes modellek a mosogatóval együtt.

Mielőtt vásárolni szeretne, alaposan meg kell fontolnia, milyen méretű a gép és a mosogató.

Telepítési jellemzők

Amikor mosogatógépet választ a mosogató alatt, akkor a következő paramétereket kell figyelembe venni:

 • a mosógép magassága nem haladhatja meg a 70 cm-t;
 • a gép szélessége megegyezzen a mosogató méretével - 50-60 cm;
 • 45-50 cm-es mélységben jobb, ha a 3-5 kg ​​vászonra tervezett modell előnyben részesítik;
 • Az elülső mosógépet úgy kell megválasztani, hogy a mosást a felső részen a "függőleges" helyzetbe töltik.

A funkciók szempontjából az alacsony mosógép nem rosszabb, mint egy teljes méretű modell. Ezenkívül 10 vagy több programot is tartalmaz, beleértve a finom és szintetikus textíliák mosását. Egy mosógép mosogatóval történő megvásárlása garantáltan jó eredménnyel jár, mivel a méretek aránya megegyezik. A kész készlet már előre meg van tervezve, hogy megvédje a gépet a nedvességtől. Ezenkívül a készlet vásárlása sokkal olcsóbb, mint külön.

Ajánlás! A 70 cm-es magasságú gépek kiválasztása korlátozott, mivel egy speciális boltban sokkal több mosógép található, standard paraméterekkel. Ha nem talált megfelelő modult egy hardverraktárban, akkor mindig növelheti az esélyeit az online áruházak modelleinek megtekintésével.

Előnyei és hátrányai a telepítés

A telepítéshez speciális szifont és egy "Water Lily" típusú mosogatót kell vásárolnia, hogy egy kis kocsi könnyen elférjen a fürdőszobában.

Mosogató kiválasztása

A szakértők azt javasolják, hogy vásároljanak mosogatót, mint egy mosógép. A legnépszerűbb mosogatónak tekinthető "Water Lily". A speciális mosogatók több jellemzővel rendelkeznek:

 • szinte minden modell fel van szerelve túlfolyással, dekoratív sapkával;
 • A "Waterlily" típusú mosogató általában lefolyócsövön van, ami nagyon könnyű a telepítés során;
 • lehetőség van egy mélységnek megfelelő mosdó kiválasztására.

Ha tetszik egy bizonyos mosogató, akkor megveheti, és csak ezután határozza meg a jövőbeli autó méretét.

A gép telepítése a mosogató alá

A mosogatógép mosogató alá helyezésének módja izgalmas a kis lakások tulajdonosai számára. A megfelelő telepítéshez kövesse az utasításokat:

 • Szerelje fel az alátétet egy tökéletesen sima felületre. Ha észrevehető torzításról van szó, használjon gumi tapétát - ez segíteni fogja a felületet.
 • A nedvesség behatolásának megakadályozása érdekében minden olyan mosogatót válasszon, amely teljesen megakadályozza a gépet.
 • A mosogató szélessége legalább 58 cm legyen, ha van csatorna. Ha nem áll rendelkezésre, válasszon ki legalább 50 cm szélességű mosdót.
 • Helyezze a leeresztő csöveket a géptől a lehető legnagyobb távolságban, mert a technikus vibrál és mozog a mosás során, ami a lefolyórendszer megsemmisítéséhez vezethet.

Meghívjuk Önt, hogy nézzen meg egy hasznos videót, amely a telepítési módról szól:

Ha mindent megtesz, akkor nem lesz semmi problémája a telepítés során, hanem a gép és a mosdó további használatával.

Kompakt modell áttekintése

Megfelelő modell megtalálása bizonyos méretű mosógép számára kellemetlen. Rövid áttekintést adunk a mosogató alá építhető gépekről.

Candy Aquamatic 1D835-07

Az olasz márka keskeny mosógépe. Az orosz szerelvény modelljének mélysége 46 cm, magassága 70 cm, és egy mosógépet ilyen mosógépre szerelhet. A modell kapacitása 3,5 kg, 800 fordulat / perc fordulattal. A gyártó 16 mosási módot biztosított, így a technikát úgy tervezték, hogy a különböző szövetekből származó dolgokat mosogassa. A legtöbb költségvetési modell.

Zanussi FCS1020C

A gépet, amelynek fényképét alább rögzítik, Olaszországban szerelik össze. 3 kg száraz ruhát helyeznek a dobba. A maximális centrifugálási sebesség eléri a 1000 fordulat / perc értéket. A modell mélysége 52 cm, magassága 57 cm, az autó mérete kicsi, a költség kétszerese az előző modellnek.

Electrolux EWC 1350

57 cm magas, 52 cm mély, a gép 3 kg vászonból áll. A maximális centrifugálási sebesség 1300 fordulat / perc. A lengyel szerelvény AGR 15 mosási programot tartalmaz, ezért kiváló minőségű bármilyen anyagból szennyezhető. A szellemi gazdálkodás az átlagos árkategória modelljének fő jellemzője.

Eurosoba 1100 sprint

A svájci gyülekezés legdrágább kompakt gépje. A maximális centrifugálási sebesség 1100 fordulat / perc. A mosási kapacitás 3 kg. A szivárgás elleni védelem biztosítja a hosszú élettartamot. De a gép magas költsége a gondolkodás.

Fontos! A kis alátétek drágábbak, mint a teljes méretű modellek.

A beépített mosógépek a fürdőszobában nem csak vonzóak, hanem helytakarékosak is. Ha követni fogja az összes ajánlást, komolyan megközelíti a mosogató és mosóválaszték kiválasztását, akkor optimálisan felszerelheti a szobát. Gyönyörű és kényelmes kialakítás, amire szüksége van egy kis fürdőszobában. Sok szerencsét.

Mosógép a mosdó alatt a fürdőszobában

A fürdőszoba funkcionalitásának növelése és a konyhahelyiség megtakarítása érdekében a Hruscsov lakások sok lakója ezt a lépést követte, nevezetesen mosogatógép mosogató alá helyezését. Ez a lehetőség nem feltétlenül a legjobb, de ha a gépnek tényleg nincs hova behelyeznie, akkor felveheti azt. És ha minden rendben történik, akkor nem lesz kényelmetlen. És ami a legfontosabb, válasszon egy megfelelő mosógépet, amelyet tovább fogunk vitatni.

Kiválasztjuk a méretet

A mosogatógép mosogatójának megválasztására vonatkozó fő kritérium a méret.

 • Az automata mosógépek mélysége 33 és 82 cm között van, természetesen, hogy a túlméretezett gép behelyezése nincs helye, és kényelmetlen a mosogatóhoz közeledni. Ezért az optimális mélység 50 cm, feltéve, hogy a mosogató maximális mélysége 60 cm. Ha a mosogató kisebb, akkor a mosógépnek már meg kell lennie, így van egy rés a hátsó fal mögé történő kommunikációhoz.
 • A gép magassága nem haladhatja meg a 70 cm-t Ha egy 17 cm magas mosogatógépet a normál gép 82-85 cm magas felett rögzít, akkor egy rövid ember számára rendkívül nehéz lesz mosni, és a gyerekek általában nem érhetik el a csapot. Kilépés - helyettesíti a széket.
 • Ami az alátét szélességét illeti, itt nem alapvető. Minden a helytől függ.

Mini autók áttekintése

A mosogató alá helyezésre alkalmas kis méretű gépek kicsiek. Itt van néhány mosógép a piacon:

A Candy Aquamatic 1D835-07 egy mosógép, amelyet egy híres olasz márka Oroszországban szerel össze. A gép mélysége 46 cm, magassága 70 cm - ez optimális a fürdőszobába való beépítéshez. A gépet 3,5 kg száraz ruhanemű mosására tervezték, és centrifugálással percenként 800 fordulatnál. A ruhákat különböző szövetekből is le lehet mosni, mert a gépnek 16 mosási programja van. A mosógép ára körülbelül 17 ezer rubel.

Zanussi FCS1020C - olasz mosógép mindössze 3 kg terheléssel. A mélysége 52 cm, magassága 57 cm, a mosás 1000 fordulatszámmal történik. A mosógép kicsi, és az ár lenyűgöző mintegy 34 ezer rubel.

ELECTROLUX EWC 1350 - mosógép lengyel szerelvény 3 kg száraz ruhával és 1300 rpm fordulatszámmal. A magasság 57 cm, mélysége 52 cm, mosási mód 15, ez elegendő a különböző dolgok és ruhák hatékony mosásához. A gép intelligens vezérléssel rendelkezik, amelynek költsége körülbelül 36 ezer rubel.

Az Eurosoba 1100 sprint talán a svájci gyülekezés legdrágább kis méretű alátétje. Letöltés, mint a korábbi gépeknél, csak 3 kg, 1100 ford / perc. Nincs szivárgásvédelem, ami arra késztet, hogy vásároljon, 51 ezer rubel áron.

Figyelj! A kis méretű mosógépek nagyon drágák, főként európai gyártású gépek.

Hogyan válasszunk mosogatót?

Ahhoz, hogy a mosogatót egy mosogatógépbe mosogassuk a fürdőszobában, meg kell választanunk a megfelelő mosdót. Egy átlagos alsó fenékű mosogató nem alkalmas erre a célra sem a technikai, sem az esztétikai oldalról. Meg kell választani egy mosogató "vízililiomot", amelynek maximális magassága 20 cm Az ilyen mosogatók vízszintes és függőleges leengedése esetén a legjobb megoldás az, amikor a leeresztő nem a berendezésre vonatkozik, mert a biztonsága attól függ. Ez egy vízszintes leeresztő, amely közelebb áll a falhoz.

Az Ön információiért! A vízililiom héja speciális szifonnal rendelkezik, amely a mosógép hátsó falának mögött helyezkedik el.

A "vízi liliomok" két típusból állnak: fény és uni. Az Uni mosdóval ellentétben a "vízililiom" fénynek nincs lyuk a keverő számára, és elegánsabb alakja van. Egy speciális típusú mosogató - könnyű lakosztály, különböznek a minőség és a megjelenés tekintetében, illetve az ár sokkal magasabb.

A mosogató felépítése a mosógép felett:

 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • lekerekített sarkokkal;
 • kerek;
 • ovális.

A legnépszerűbb mosdók "liliom" kombinálva a táblával, amellyel különböző dolgokat tehet.

Előnyei és hátrányai egy ilyen létesítmény

A mosógép mosogató alá helyezéséhez minden előnyre és hátrányra mérlegelnie kell. Azt kell mondanom, hogy ilyen sokféle előnnyel nem rendelkeznek:

 • Először is, egy ilyen megállapodás helyet takarít meg;
 • másrészt a fürdőszoba modern dizájnját mutatja, sokan elegánsnak és vonzónak tartják, bár szubjektív.

Sok mínusz van, érdemes odafigyelni rájuk:

 • kis méretű autóban nem mossa meg a terjedelmes tárgyakat: kabátok, takarók, takarók;
 • a legtöbb kisautó mosogató minőségű;
 • a vízililiumból vízszintes víztakaró gyakrabban eltömődik;
 • mosáskor fennáll annak a veszélye, hogy a víz a mosógépre, vagy inkább a vezérlőpanelre jut, ami tele van a berendezés törlésével;
 • Az 50 cm mély mosógép behelyezése mosás közben kényelmetlenséget okozhat;
 • Telepítéskor speciális szifonra van szüksége, amelyet külön kell megvásárolni, és nem könnyű megtalálni.

Ha nincs helye mosógépnek bárhol, kivéve a mosdó alatt a fürdőszobában, akkor megközelítse ezt a kérdést komolyan. Gondold át az összes részletet, így nem érzed kellemetlenül a műveletet és a mosogatót, valamint magát a gépet.

Mosógép a mosdó alatt a fürdőszobában

A kis lakások lakói gyakran szembesülnek azzal a problémával, hogy modern háztartási készülékeket helyeznek el. Különösen ez vonatkozik a vízvezeték-egységre: egy ilyen szükséges felszerelés felszerelése mosógépként igazi dilemma lesz. A konyhában vagy a folyosón a berendezés helyszíne nem mindig megfelelő és ésszerű. A probléma legmegfelelőbb megoldása a gép mosogató alá helyezése a fürdőszobában. De mielőtt végrehajtanánk egy ilyen projektet, ki kell értékelnünk ennek a választásnak a pozitív és negatív (és még ilyen) oldalát is, helyesen kell szimulálni az átszervezés valamennyi szakaszát és elvégeznünk minden szükséges számítást.

Plusz mosógép a mosogató alá

A fürdőszobai vízvezeték- és háztartási készülékek rendezett elhelyezésének legjobb módja a mosogató alá helyezett mosógép telepítése. Ennek az elképzelésnek számos előnye van, de bizonyos kellemetlenségeket is okozhat.

A helytakarékosság és racionális használat - ez a mosogatógép fölé helyezett mosogató első és legfontosabb előnye. Ugyanakkor a helyet nemcsak a fürdőszobában, hanem az egész lakásban is meg lehet menteni, mert különben a mosógépet valahova máshol kell elhelyezni.

A fürdőszoba egyéni stílusa még egy plusz a mosogató felhelyezése a mosógép fölé. Az erre a célra kialakított mosdókagyló számos méretben és alakban érhető el, amely lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan lehetőséget, amely vizuálisan bővíti a térséget és kegyelmet hoz.

A mosogató mosogatójának mosogatója

A mosógép mosogatójának helye a fürdőszobában hátrányokkal rendelkezik.

Az egyik hátránya, amelyet figyelembe kell venni a mosogató megvásárlása előtt, nem szabványos szifon. Az elemet szinte soha nem értékesítik teljes vízvezetékkel. A szifont külön kell megvásárolni, de először meg kell találnia. És ehhez meg kell futtatnia a boltokat.

A nem szabványos vízelvezető eszköz egy másik hátránya ennek a lehetőségnek, mint a mosogató mosogatója. Az ilyen típusú vízelvezető vízszintes kialakításánál, a fal felé, és nem függőlegesen helyezkedik el. Ebben a tekintetben a víz stagnál a mosogatóban, amely tele van elzáródásokkal.

Ha az alátét felett található mosogatót használja, nagy a valószínűsége annak, hogy a víz bejut a vezérlőberendezés elektromos áramkörébe, és rövidzárlat okozza a törést.

Helyezzük a mosdó alá, sok ember hozzászokott ahhoz, hogy szabadon nézzen. És a mosógép, amely ezt a teret kitölti magával, először kissé zavart lesz. Igen, és egy kis fürdőszobába helyezett mosógép nyílásának megnyitása szintén kissé kényszeríti a mozgást.

Mosógép kiválasztása a mosogató alá

Miután úgy döntött, hogy a mosógépet és a mosogatót egy helyen helyezi el, meg kell kezdeni a mosógépet, mivel ez drága beszerzés, különösen ha nem szabványos modellre van szüksége. Sokkal könnyebben fel lehet venni egy mosogatót a már beszerzett berendezések alatt, mint éppen ellenkezőleg.

 1. A gép szélessége nem haladhatja meg a 43 cm-t, ellenkező esetben nehezen lehet megfelelő mosdót felvenni és felszerelni a falhoz közel. Az autó sarkai, beszélve, kellemetlenséget teremtenek, ami gátolja a mozgást.
 2. Magasságot. Telepítse a mosogatót a szokásos szintre nehéz lesz a gép szabványmérete miatt. Ennek eredményeképpen sokkal nagyobb lesz, ami kellemetlen lesz a használatához. Ez az opció tökéletes az átlagosnál magasabbak számára. Más esetekben meg kell követni az ajánlott szabványokat - a mosogatót 80 cm magasságra kell szerelni, és ennek megfelelően a gép magassága 60-70 cm között változhat, az ilyen méretű technikák azonban nem ritkák.
 3. Mosoda mosása. A mosó- és mosógép ötvözésének egyik oka a technika egyik oldalsó nyílása és a vízszintes rakodási mosdó.

[attention type = green] Amikor a mosógépet a mosogató alá helyezi, a modell maximális szélessége 43 cm legyen. [/ attention]

A háztartási készülékek gyártói szigorúan figyelik a piac követelményeit. Ezért ma mindegyikük kis méretű modellt kínál. Csak itt vannak az áraik valamivel magasabbak. És melyik márkát választja a fogyasztók.

4 fő telepítési szabály

1. szabály - a mosógépnek a villamosenergia- és vízellátó hálózatokhoz való csatlakoztatása, valamint a szennyvízcsatorna-rendszer csatlakoztatása a gyári utasítás összes követelményének megfelelően történik.

A 2. szabály - a mosógép felett elhelyezett mosogatónak minden oldalról le kell fednie, mint egy esernyő. Így a mosogató használata esetén kizárható a víz bejutása a berendezésre.

A 3. szabály - a mosogató elülső részének kiemelése a mosógép fölött legalább 20 cm legyen, a követelmény figyelmen kívül hagyása miatt a mosogató kényelmetlenül fogható: a lábak folyamatosan a mosógépre támaszkodnak. Ráadásul megsérti az elektromos biztonság követelményeit a fürdőszobában.

Szabály 4 - Tilos mosogatócsövekre mosogatni a mosógépet. Ezt azzal magyarázza, hogy a mosógép vibrációja a mosogató mosogatójának nyomáscsökkentését okozhatja. Ennek eredményeképpen a víz eljut a munkagépre, ami rövidzárlatot és meghibásodást okozhat a mosógép vezérlőegységében.

Mosogató kiválasztása az írógép alatt

A mosógépek általában mosdókkal, vízi liliomokkal vannak kombinálva. A "vízi liliomok" a méretének köszönhetően nagyon kényelmesek. Gyakran tartályként is használják vízzel, egy dugó jelenlétében. A mosógép fölé történő beszereléshez rendszerint sík mintát válasszon. A mélysége nem haladja meg a 180-200 mm-t, és mindhárom felület pontosan követi a mosógép körvonalát.

A mosogató megvásárlása előtt meg kell mérni egy meglévő mosógép szélességét és mélységét. Ha van egy lefolyócső a mosógép mögött, az alátét mélységéhez olyan távolságot adunk, amely megegyezik a leeresztőcső által elfoglalt térrel.

Tekintettel ezekre a méretekre, a mosogatót úgy kell megválasztani, hogy a szélei a mosógép felett minden oldalról kiemelkedjenek. Emellett a mosogató kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy a mosógépet ne lehessen üríteni.

A leginkább ergonómiai megoldás egy készítő készlet egy gyártóból, mosogatóból és mosógépekből áll. Minden méret teljesen megegyezik egymással, ezért a gép vezérlőpanele 100% -ban védett a víz behatolásától. Ezenkívül ez az opció kézzelfogható megtakarítást eredményez.