Legfontosabb > Fürdő

Mosogató mosogatóval együtt

A tipikus fejlesztések sok lakásában nehézségek merülnek fel a szabad helyiségben a fürdőszobában. Ilyen helyzetekben nagyon nehéz a mosógép felszerelése, és meg kell keresni egy megfelelő lehetőséget. Az egyik az írógép és a mosogató kombinációja.

A gép és a mosogató kombinációjának változatai a mosógép paramétereiben különböznek. A gép ilyen szettekben keskeny lehet, és szabványos magasságú, közepes szélességű, de kisebb magasságú. A gépek bármelyik változatának mosogatóját a technika szélességének figyelembevételével választják ki (a gép szélessége kisebb, mint a héja szélessége).

Különlegességek

 • A fő különbség a mosogatógéphez tartozik a cső elhelyezése, amelyen keresztül víz kerül a készülékbe, valamint a kifolyócsőbe. Általában hátulról, vagy ritkábban az oldalról vannak elhelyezve.
 • Minden olyan gépben, amely tetején a mosdó fel van szerelve, a vászon betöltése csak elülső. Leggyakrabban az ilyen eszközök kapacitása 3-4 kg vászon.
 • Funkciója szerint a mosogató alá szerelt gép nem különbözik az önálló modellektől.

A mosógépbe történő beépítéshez a "vízililiom" típusú mosogatót vásárolják. Az ilyen függő mosdók közötti különbségek a hátsó vízelvezető rendszer és a kisebb mélység (gyakran 18-20 cm). A "vízililiom" alakja négyszögletes, félkör alakú vagy négyzet alakú lehet. Kevésbé gyakori, nem szabványos formájú modellek. Néhány mosogatónak van egy kis asztallapja az oldalán.

nyalánkság

 • Az írógép és a mosogató kombinációja lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg egy túlméretezett fürdőszobában.
 • Az ilyen készlet vásárlása olcsóbb, mint mosogatógép megvásárlása külön a mosdótól.
 • A mosogatóval ellátott gép teljes készlete tartalmazza a szükséges rögzítéseket, tömlőket és szifont, amelyek szükségesek a csatlakozáshoz.

ellenérvek

 • Kicsit kellemetlen a mosogató használata, ha rossz a mosógép és mosogató készlet összeállítása. Ezért alaposan meg kell fontolnia minden dimenziót.
 • Egy átlagos 4 fős családban az ilyen típusú gépek legalább hetente kétszer kerülnek betöltésre.

Tippek a választáshoz

Ha olyan mosógépet és mosdót tartalmazó készletet szeretne vásárolni, kövesse az alábbi irányelveket:

 • A könnyebb használhatóság érdekében a mosogató felső széle nem lehet 80 cm-nél nagyobb a padlóról.
 • A mosógépnek legfeljebb 46 centiméter mélységet kell választania.
 • Az mosdócsatorna-rendszernek a mosógépen túl kell haladnia.
 • Győződjön meg róla, hogy a berendezés tartalmaz egy speciális szifont a géphez.

telepítés

A mosogatónak a gép felett történő felszerelése esetén a legfontosabb feltétel, hogy a mosogató ürítése semmiképpen ne legyen a készülék felett. Amikor a mosógépet a mosógép fölé helyezi, nagy a szivárgás kockázata, ami rövidzárlatot okoz.

Ne feledje, hogy a mosógépet sima felületre kell felszerelni. Ha a padló a fürdőszobában nem egyenletes, akkor érje el a készülék helyes helyzetét a lábak beállításával vagy gumitömítéssel.

Mosogató mosogatója (60 fotó): típusok, hogyan kell választani

Fürdőszoba - az egyik legfunkcionálisabb hely a lakásban. Ezt nem szabad elfelejteni a vízvezeték, bútor és háztartási felszerelés kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy egy kis helyiség ne váljon zsúfolt raktárká, a gyakorlatiasságra és többfeladatosságra összpontosítva. Minél több részlet kombinálható egyben - annál jobb. Az atipikus és nem a legnyilvánvalóbb megoldás az, hogy a mosogatót közvetlenül a mosógép fölé helyezzük. De annak érdekében, hogy minden működjön és nézzen szépen, ki kell választania a megfelelő alkatrészeket és alkatrészeket.

Előnyök és funkciók

A mosógép fölé helyezett mosdókagylónak van egy nyilvánvaló és legfontosabb plusz -megtakarítási helyük. Különösen fontos a kisebb helyiségekben, ahol egyébként egyszerre nem lehet mindkét fontos elemet elhelyezni. Még egy öltözőt is csatolhat. Ehhez a mosást kissé előre kell hajtani, és a mosás alatt semmi sem zavarja a térd szintjét.

Az ilyen telepítés az egyik leghatékonyabb módja a térhasználatnak. De van egy második jelentős előnye: a mosogatók különböző típusai és a telepítési módszerek. Bármelyik belső térben van egy alternatív lehetőség.

A közös telepítést hagyományosan a fürdőszobában használják. Ez nem a legjobb megoldás a konyhában. Kényelmes mosni a kompakt és sík mosdókon, de nem szabad az edényeket mosni és a házimunkát elvégezni.

Hátrányok és nehézségek

Ami a hátrányokat illeti, a legnehezebb a szifon felszedése, mivel a mosogató alatt van egy készülék. A telepítés bármilyen pontatlansága súlyos biztonsági problémákkal küzd, a rövidzárlattól kezdve. Jobb, ha egy speciális mosogatót választunk a készletben lévő szifonnal történő közös szereléshez. Ellenkező esetben nem lesz könnyű megtalálni a megfelelőt.

A lefolyó elrendezésének sajátosságai miatt magas a víz stagnálása. Ez sokkal lassabban jön ki, mint a hagyományos függőleges szerelésnél, és még egy kis folt is komoly zavarokhoz vezethet.

A hely helytelen megválasztása azt eredményezi, hogy a szoba kényelmetlen és mozgásban van. Ezért először alaposan ki kell dolgozni és értékelni kell a telepítési tervet.

Hogyan válasszunk mosogatót a mosógép felett?

A mosogató kiválasztásának fő tényezői nem változnak, függetlenül a telepítési helytől. Először is fontolja meg annak méretét, konfigurációját és telepítési módját. A legkényelmesebb - szinte lapos és sekély vízililiomok, amelyek helyet takarítanak meg. Ez az űrlap nem eszik fel értékes magasságokat. De ne feledje, hogy a teljesen lapos mosogatók nem tartalmaznak vizet, ezért nem védik a fröccsenéstől. Veszélyes a készülékre. Ezért fontos megtalálni a középső helyet.

anyagok

A leggyakrabban használt műanyag vagy földi vízi liliomok. Az öntött márvány modellek szintén népszerűek: speciális beton, polimerek és aggregátumok. Tartósak, gyönyörűek, szerények és ellenállnak a kémiai mosószereknek. A természetes kőhöz képest a utánzás fő előnye egy kis súly. Ezenkívül az öntött márvány bármilyen mélységet és alakot kaphat.

A kibocsátás két fő típusát a konfiguráció határozza meg: függőleges és vízszintes. Az első praktikusabb - nem teszi lehetővé a víz stagnálását. A második a megtakarítási magasság tekintetében kompaktabb. A vízszintes szilva a gép testén kívül, a mosogató oldalához vagy hátsó falához vezethet. Ez biztonságosabb, de egy ilyen lefolyó gyakran eltömődött, ezért rendszeresen meg kell tisztítani.

biztonság

A vízilipek közös felszerelésének legnehezebb része - biztonsági berendezés. Ezért a héjok speciális leeresztő-túlfolyó rendszerrel vannak felszerelve. A feladata egyszerű: a víz túlcsordulásának megakadályozása. A túlfolyó lyuk az oldalán helyezkedik el. Vannak olyan dugaszolható rendszerek, amelyek a legmodernebbek - az automatizálással.

méret

A mosogató méreteinek kiszámításához hozzon létre egy kis margót a mosógép paramétereihez. A legkisebb kifelé legalább 2 cm-re van az egyes élektől. Meg kell akadályozni a víz bejutását a berendezésbe. A szokásos mélység 18-20 cm, a mély héj túl magas, ha fel van szerelve, és ez kellemetlen és csúnya.

Hogyan válasszuk ki a mosógépet

Ilyen telepítéshez csak a mosógépet lehet előmelegíteni. Most már vannak speciális modellek a közös szereléshez. De felveheti a szokásos, ha helyesen kiszámolja a méretet.

Az optimális magasság 60-70 cm, a mélység legfeljebb 45 cm, a gép és a mosogató közötti távolság legfeljebb 3 cm, figyeljen a kompakt mini készülékekre, akár 3 kg terhelésig.

A speciális mosogatók dokumentációjában néha megnevezik, hogy a mosógép-típusok milyen kompatibilisek. Kész készletben is értékesíthetők. Sokkal kényelmesebb, mert a gyártó minden paramétert és árnyalatot már kiszámított, és sokkal könnyebb összeszerelni egy ilyen szerkezetet.

Telepítési jellemzők

A teljes szerkezet kényelmessége, funkcionalitása és biztonsága a telepítés minőségétől függ. Ezt a munkát szakértőknek kell kezelniük. Először megtörténik a mosdó, és csak ezután - a mosógép. Alapértelmezés szerint a készlet már tartalmaz minden zárójelet. De ha a fürdőszobában már vannak kötőelemek, amelyeket az építés alatt helyeztünk el, akkor jobb, ha hagyjuk őket - megbízhatóbbak.

Alapszabályok

Tehát a mosogató mosogatóval történő felszerelése során az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- A mosogató teljesen lezárja a berendezést, hogy elkerülje a folyamatos fröccsenést és a vizet;

- A lefolyót nem lehet közvetlenül a gép felett elhelyezni, amely a centrifugálás során vibrál és mozog. Idővel károsíthatja a csővezetéket, és ez áttöréshez vezet;

- a mosogató átlagos szélessége - 50 cm-tõl a gép szabványosított szélessége vagy 58 cm-es csatorna-csõ jelenlétében;

- A padló, amelyen az ilyen szerkezet fel van szerelve, tökéletesen egyenletes. Ezért hibák vagy elfogultság jelenlétében először kompenzálni kell őket;

- Annak megakadályozása érdekében, hogy a gép mosolyogjon a mosás során, helyezhet el egy különleges gumitartót;

- Ha a fürdőszobai csaptelep és a mosdó közös, ellenőrizze, hogy a kifolyó szabadon mozog-e. Ellenkező esetben a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy a pereme átfedje a fürdőszobát.

Szerelőelemek

Ha a fal nem tartalmaz zárszerkezetet az építés során, csatlakoztassa azokat. Először csatlakoztassa a tálat a falhoz jelöléshez. Csak ezután fúrja meg a rögzítőelemek lyukakat. A csavarok nem húzódnak meg az ütközőhöz: 5-7 mm-t hagyni.

Mosogatószerelés

Mosogató szifonnal a tartóhoz rögzítve. Egy fémhorgot helyeznek be az előkészített lyukba a tálca hátsó falán, amely a falon van rögzítve. Minden csatlakozót és kiemelkedést speciális habmal lezárnak. Csak ezután lesz rögzítve a rögzítő csavarokat.

Mixer telepítés

A mosógépet a mosás után szerelik fel. A daruval ellátott csöveket speciális tömlők csatlakoztatják. Ideális esetben, ha sikerül észrevétlenül tartani őket. Az autó csatlakoztatásához vegye be a pólót.

Mosógép csatlakozás

Miután a mosogatót egy keverővel szerelték fel, helyezze a mosógépet a helyére. A falhoz közelíthető, de először távolítsa el a nyitott kommunikációt. A vízvezetékek egy rést rejtenek.

Biztosítsa a szifon és a leeresztő tömlő csatlakozását egy tömlőbilincskel. Erre azért van szükség, hogy a szerkezet hirtelen csökkenjen az intenzív kisülés alatt. Telepítés után ismét ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítettségét, és a rendszer készen áll a használatra.

Mosogató mosogató - kép

A mosogatógép fölé helyezett mosogatók felhúzása érdekében érdekes gyakorlati lehetőségeket készítettünk. Nézze meg, hasonlítsa össze és válassza ki a kényelmes megoldást a fürdőszobájához!

Mosogató a mosogatógépen: a do-it-yourself irányelvek a választáshoz és a telepítéshez

A standard előkonfekcionált házakban lévő fürdőszobák kis méretűek, és néha egyszerűen lehetetlen őket befogadni. A mosogató mosogatója a megoldás egyik megoldásává vált. Fotók és ajánlások a saját kezük telepítésével segítik a feladat megoldását önmagukban.

A mosogató előnyei a mosógépen

A mosogató és a mosógép kombinálása a már régen szűk helyet takarja. Ez is a fő előny.

A mosogató felhelyezése a mosógépen lehetővé teszi, hogy a szükséges vízvezetékeket és elektromos berendezéseket egy kis területen helyezze el. Sőt, nem kell keresni egy helyet az írógép alatt egy másik szobában (konyha, folyosó).

A dizájn gondolkodás nem áll meg, és minden nap a piacon megtalálhatók a mosogatók új modelljei, amelyek a gépek felett vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi számodra, hogy érdekesebb belső megoldásokat találjunk meg, amelyeket nehézzé tenni egy kis, zárt térben. Kétségtelen, hogy egy ilyen mosogató a fürdőszobában lesz, és a megtakarított hely kényelmesebbé teszi a fürdőszobában való tartózkodást.

Néha még néhány előny is képes többféle hátrányt fedezni. Egy ilyen eset egy mosógép mosogatója.

hiányosságokat

A mosógép mosogatójának hátrányai is elégek. A legfontosabb lehet azonosítani:

 1. Különleges kis méretű berendezések beszerzése. A nem szabványos berendezések mindig drágábbak és nem olyan gyakoriak. Ugyanazon hagyományos gép beszerelése bizonyos esetekben a mosogató használatának kellemetlenségéhez vezet.

Mindezen hiányosságok feltételesek. Megverheti őket. Például az új dolgok vásárlása sokkal szórakoztatóbb, mint negatív.

Mosógép kiválasztása a mosogató alá

Mosógép - drága beszerzés, különösen, ha nem szabványos modellről van szó. Ez a vásárlás meg kell kezdeni, hiszen a jövőben sokkal könnyebb felvenni a mosogatót a megvásárolt berendezésekhez, mint fordítva.

A mosógép kiválasztásának kritériumai:

 1. Szélesség. Ajánlott szűk, legfeljebb 43 cm szélességű modell. Ellenkező esetben vegye fel a mosogatót, és telepítse a gépet a falhoz közel. A készülék hangszórók sarkai zavarják a mozgást és a kényelmet.

A háztartási készülékek modern gyártói gyorsan reagálnak a piaci igényekre. Ezért mindegyik kis méretű modellekkel büszkélkedhet, bár áraik némileg magasabbak. Melyik márka kedveli Önt.

Melyik mosogató illik és mit keres?

A mosógép fölé telepítéséhez speciális mosogatóra van szükség - vízililiom. Az egyik jellemző a lapos alja, amint a képen látható. A liliomok mélysége 8 és 20 cm közötti.

Ugyanilyen fontos a lefolyó helye. Lehet, hogy:

A vízben liliomok inkább a vízszintes vízelvezetést. Ő megy a falhoz és biztosítja az összes biztonsági szabálynak való megfelelést.

Fontos! A függőleges vízelvezetés csak oldalsó leeresztő nyílásokkal lehetséges. Tehát a fal mentén helyezkedik el, és megakadályozza a víz bejutását a készülékbe üzemzavar esetén.

A vízi liliomok ugyanolyan anyagokból készülnek, mint a szokásos mosogatók:

A legmegfelelőbbek az akril és kerámia héjak. Ezek a felületek foltállóak, ami megkönnyíti azok gondozását.

A vízimadarak sok modellje nem rendelkezik lyukkal a csaptelephez. A falon lévő keverő helye további helyet takarít meg. Gazdasági lehetőségként mérlegelheti egy keverő használatát egy hosszú forgó kifolyóval a fürdő és a mosogató számára.

A vízililiom mosogatójának kialakítása más is lehet: a szokásos formáktól az exkluzív modellekig, amelyek megtestesítik a legmerészebb tervezési döntéseket. Négyzet, téglalap alakú, kerek - válasszon olyan alakot, amely illeszkedik a fürdőszobai belső térbe. A vízililiomok oldalsó asztallap segítségével minden szükséges higiéniai terméket elhelyezhet. A mosogató feletti mosogató különféle változatai, amelyek fényképét bemutatják, segítenek meghatározni a megfelelő választást.

Milyen árnyalatokat kell figyelnie a választáskor:

 • amely megfelel a gép és a mosogató méreteinek;
 • a tartóelemek készletének jelenléte;
 • személyzet csatorna szifon - hiányában a készletben megtalálni a megfelelő csere majdnem lehetetlen.

Számos háztartási és szaniteráru-gyártó összeállítja a mosogató és a mosógép megfelelő kiválasztásának problémáját. Az eladásra kész készletek találhatók, amelyek teljes mértékben megfelelnek az egyesítés követelményeinek.

A mosogató felhelyezése a mosógépre megtörténik

A mosogatók és autók felszerelése kézzel is elvégezhető. Nincs semmi nehéz. Csak néhány telepítésre vonatkozó kötelező követelményt kell betartani.

A telepítés a mosogató telepítésével kezdődik:

 • jelölje fel a rögzítőelemek alatt;
 • próbálja ki a mosogatót, értékelje helyét és kényelmét;
 • fali konzolok a falban;
 • telepítsen mosogatót;
 • szerelje szifont Ez a tétel érdemes különös figyelmet szentelni. Javasoljuk, hogy további csíptetőt szereljenek fel az összes csőcsatlakozásra. A végén a hullámcsövet a mosógép szifonjával vagy a csatorna tetejéhez kell csatlakoztatni;
 • szerelje fel a keverőt a rugalmas tömlőkre (ha a héj tervezése biztosítja);
 • rögzítse a mosogatót egy speciális kampóval (teljes mosdóval);
 • tömítse a mosogatót és a falat tömítőanyaggal.

Fontos! A lefolyórendszer alkatrészei nem kerülhetnek érintkezésbe a mosógéppel. A csőcsatlakozások rezgésétől való kitettség elveszíti a feszességet.

Miután a mosogatógépet feltelepítették és a szennyvízelvezető rendszer munkáját ellenőrizték, továbbhaladhat a mosógépbe. A fotók és a programok lehetővé teszik a telepítés elvégzését.

A mosógépet a lehető legközelebb kell elhelyezni a mosogató alá. A készülék vezetékeinek érintetleneknek és jól szigetelteknek kell lenniük, mivel még a vízzel való közvetlen érintkezés nélkül is a túlzott páratartalom a fürdőszobában rövidzárlatot okozhat.

Az írógép és a vízililiom közötti 2-3 cm távolság magában foglalja a gép pontos pontosságát. A fokozott rezgés ebben az esetben elfogadhatatlan.

Végezetül szeretnék még egyszer megjegyezni, hogy az ilyen fontos fürdőszobai jellemzők, mint mosogató és mosógép kombinációja felelősségteljes megközelítést igényel a választásukhoz. A végeredmény sikere attól függ. Az ajánlásoknak megfelelő, saját kezű eszközökkel történő felszerelése csak örömet és büszkeséget biztosít az elvégzett munkához.

Mosogató a mosogató alatt: kiválasztási paraméterek, előnyök és hátrányok

A legtöbb modern apartmanban a fürdőszoba nagyon szerény méretű. De annyi dolgot kell beültetni a fürdőszobába: WC, fürdő, mosodai kosár és természetesen új mosógép. A helytakarékosság és a korlátozott tér csökkentése érdekében új érdekes megoldás - egy háztartási készülék telepítése a mosogató alá. Ebben a cikkben megnézzük a mosogatógép mosogatóval, kiválasztási paraméterekkel, árakkal és az ezen háztartási készülékek legjobb márkáinak értékelésével kapcsolatos lehetőségeit.

Olvassa el a cikket:

A mosogató alatt lévő mosógép jellemzői

A mosógép telepítésének ez a verziója nem csak helyet takarít meg, hanem a belső térben is. Végül is ez a telepítés nem szabványos. Az érdekes mosogatók széles választéka lehetővé teszi a legjobb választást.

Típus kiválasztási lehetőségek

Mindenekelőtt a gépet hatékonyan kell mosni, de a kompakt modell kiválasztásánál a legnagyobb figyelmet kell fordítani a méretére.

Kapcsolódó cikk:

Melyik cég jobb, mint egy mosógép? A mosógép kiválasztásának folyamata kicsit bonyolult, mivel egy méltó márka azonosítására van szüksége, amely megbízható. Próbálja megérteni, hogy a háztartási készülékek sok jellemzője segít a felülvizsgálatunkban.

Magasságot. Mindez a választott héjtól függ. Például, ha behelyezzük a munkalapba, az alátétet a lehető legalacsonyabban kell megvásárolni. Mosdó esetén modellt és kicsit magasabbat vásárolhat. A második esetben a választás sokkal szélesebb, ezért ez a megoldás előnyös. Ideális 70 cm magas háztartási készülék kiválasztásához, így a mosdó nem lesz túl magas, és a legfiatalabb családtagok is könnyen elérhetik.

Mélység. Egyetértek, csúnya, ha valami kiborul a mosdó alá. Ezért az esztétikai fellebbezéshez szükséges, hogy a mosogató egy kicsit lehúzson a gépen (50 cm-es mélységű háztartási gépek kaphatók, ami kiváló megoldás a mosogató alá történő beépítéshez). Ha egy tágasabb háztartási készüléket szeretne vásárolni, fontolja meg az opciót a pulton található mosdóval, amely bármilyen formában és méretben készülhet.

Szélesség A kompakt modell szélessége nem térhet el a standardtól, ezért a helyszíntől függően választja ki.

Mosógép mosdó alatt a fürdőszoba: előnyei és hátrányai

A mosogató alá helyezett kompakt mosógépnek saját előnyei és hátrányai vannak.

 1. A fürdőszoba hasznos helyének növelése: egyesek a konyhában vagy a folyosón helyezik el a gépet, ami nem jó megoldás, mivel ezt a berendezést a fürdőbe kell helyezni (ideális esetben nincs csatlakoztatva, szivárgás még lehetséges). A beépített mosógép beépítésének köszönhetően a mosdó alatt a fürdőszoba nem lesz zsúfolt.
 2. A helyiség racionális használata a mosdó alatt.
 3. Vásárlás és üzemeltetés költsége. Az alacsony mosógépek ára a mosogatógép alatt általában alacsonyabb, mint a standard. Ezen túlmenően az ilyen háztartási készülékek terhelése általában nem haladja meg a 3,5 kg-ot, így a mosás alatt a vízfogyasztás jóval alacsonyabb, ami nagyszerű a kis családok számára.
 4. Esztétikus fellebbezés. A modern kis méretű mosógépek vonzó megjelenésűek és nagyszerűen néznek ki a mosogató alá.
 1. A mosógép készletek korlátozott választéka mosdókkal. Nem minden kagyló és gép alkalmas erre a célra. Sőt, nehéz kiválasztani a készletet.
 2. Kis letöltés. Ez a hátrány csak egy nagy család számára fontos, de ha 3 ember él a lakásban, akkor 3,5 kg terhelés elegendő. Ezenkívül nagy dolgokat (pl. Takarót vagy alsó kabátot) nem lehet mosni benne.
 3. Nem szabványos szifon, amelyet külön kell megvásárolni (nem minden esetben).
 4. A mosogató mosogató speciális kialakítása valószínűleg gyorsabb lesz.
 5. A kézmosás során a háztartási készülékekhez juthatnak, ami csökkenti az élettartamát és kárt okozhat.

A mosogató alá tartozó kompakt mosógépek népszerű márkáinak áttekintése

Nem minden mosógép alkalmas kis fürdőszobának. Sokan kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek (sok program és kiegészítő funkció), ugyanakkor nagy méretük van. Tekintsünk néhány olyan népszerű, alacsony és keskeny mosógépet, amelyek ideálisak a mosogató alá helyezéshez.

Mosógép a mosogató alatt - felülvizsgálat, fotó

Egy tökéletes megoldás egy kis fürdőszobának egy mosogató mosogatója lenne. Ez lehetővé teszi a két legfontosabb elem kombinációját egy helyen, ami jelentősen megtakarítja a helyet. Ebben a cikkben megfontoljuk ezt a lehetőséget, sok példát adunk példákra, javaslatokat fogunk adni a kiválasztásról és a telepítésről.

Kicsi és szűk fürdőszobák - az orosz házak, különösen a Szovjetunió alatt épültek. Gyakran még egy normál fürdőt sem lehet elhelyezni a "Hruscsov" mosdójában - és annál inkább nincs szükség mosógépre, különben egyszerűen nincs hely az emberek számára.

Azonban, hogy átrendezzék ezt az egységet a folyosón vagy a konyhában, de leggyakrabban csak annyira közel vannak, hogy egyáltalán nem szükséges. Lehetőség van a probléma könnyebb megoldására - egy mosogatógép speciális mosogató alá helyezésére, amelyet kifejezetten ilyen használatra terveztek.

Melyek a kombináció előnyei és hátrányai?

A mosógép mosogatója - hogyan kényelmes?

 • A mosógép fölé helyezett mosogató első és legfontosabb pluszja természetesen helytakarékos. És nem csak a fürdőszobában, hanem az egész lakásban - különben a gépet valahova máshol kell csatolni.
 • A második fontos előny az, hogy a mosdó személyiséget ad. Az "alátét" fölé helyezett mosdókagyló különböző méretű és formájú, és lehetőség van olyan opció kiválasztására, amely nemcsak "bővíti" a szobát, hanem kegyelmet is ad neki.

A mosogató alatt lévő mosógép hátrányai

Természetesen ez a hely hátrányai vannak.

 • Az elsõ hátrány, amelyet még a mosogató használata elõtt észlelünk, nem szabványos szifon. Sajnálatos módon soha nem lesz vezetékes vízzel ellátva, és külön kell keresni - és valószínűleg több üzletben is.
 • A második hátránya ismét egy nem szabványos leeresztő eszköz. Ebben a kialakításban a lefolyó nem függőlegesen, hanem vízszintesen, a fal felé helyezkedik el. A víz elkerülhetetlenül stagnál, és ez veszélyezteti a blokkolást.
 • Végül egy mosógép a mosogató alá fog kerülni, amelyet a legtöbb ember szabadon lát. Valószínű, hogy először egy kicsit megzavarja Önt - és annak érdekében, hogy kinyissa a kést egy kis mosdóban, akkor is helyet kell biztosítania.

Azonban nem szabad elfelejteni, hogy a mosógép feletti mosogatót elvileg kifejezetten azoknak ajánlják fel, akik katasztrofálisan korlátozottak az űrben. Más szóval, egy írógép telepítése egy kis fürdőszobában segít a probléma egyszerű megoldásában.

Előzetes mérések

Annak érdekében, hogy a mosogató és a mosógép új kombinációját ne csak helytakarékosak, hanem kényelmesen használhassák is, gondosan számolni kell egy ilyen kialakítás magasságát és mélységét.

Más szóval, ha a Hruscsovban egy szűk fürdővel rendelkezik, akkor először is a gépet szűknek kell választani - 34-43 centiméterrel. Ellenkező esetben a készülék túl sokat fog mozogni, és a mozgás során még mindig nehézségekbe ütközik.

Nagy fontossággal és magassággal - mint mosogató és mosógép. Természetesen szükség van arra, hogy egyedileg válassza ki magasságod alapján. Azonban átlagosan körülbelül 80 cm-es ideális magasságot kell figyelembe venni. Ha a mosogató sokkal kisebb vagy jóval nagyobb, akkor valószínűleg kényelmetlen lesz használni.

A mosógépek magassága 60-70 cm között van - ezért hozzá kell adni ehhez az értékhez a mosogató magasságát, és emellett hagyjon egy kis "margót", hogy ne legyen közvetlen érintkezés és rezgés a mosás alatt.

Hogyan válasszunk ki egy mosogatót?

Természetesen nem minden mosogató mosható a mosógép fölé. Például a konvex fenékkel rendelkező szabványos modellek biztosan nem működnek itt - a tervezés túl magas, nem szép megjelenésű, és a vízelvezető eszköz nem engedi biztonságosan és biztonságosan egy "mosógépet" és egy mosdót.

Ezért a mosógép fölé történő felszereléshez külön mosogató típus van - ezek az úgynevezett "vízililiák". Ahogy a neve is jelzi, szinte lapos - mélysége soha nem több mint 20 centiméter. Rendszerint külön kell választani a mosogatót és az írógépet, de vannak olyan gyártók is, akik kész készleteket gyártanak.

Az alapvető pont, amelyre figyelni kell, amikor vízililiom mosogatót vásárol, lecsap. Vízszintesen és függőlegesen is elrendezhető. A mosogató feletti mosogatógépre történő felszerelésének legfontosabb feltétele, hogy a lefolyó nem lehet semmilyen módon érintkezésben az "alátéttel". A követelményt biztonsági előírások szabják meg, mivel a mosógép elektromos készülék, ezért a legkisebb vízzel való érintkezés veszélyt jelenthet rövidzárlat és áramütés veszélyére.

Ezért ha a mosogatógép feletti mosogatóvíz liliomot tervez, akkor csak vízszintes lefolyónak kell lennie, amely a falhoz ér.

Milyen vízililiomok vannak?

A rendkívül egyszerű kialakítás ellenére a vízi liliom alakja és alakja változhat. Ez lehetővé teszi, hogy csak olyan mosdót válasszon, amely nem sérti a fürdőszoba kialakítását.

 • A standard "négyzet" mellett a vízililiom mosogató lehet téglalap alakú - ez egy különösen kényelmes lehetőség a szűk fürdőszobákban.
 • Félkör alakú lehetőségek vannak, és segítenek a helytakarékos megtakarításban - még a professzionális tervezési titkoktól távol eső emberek is tudják, hogy a lekerekített sarkok vizuálisan kibővítik a teret.
 • Vannak mosogatók is, amelyek oldalsó asztallapokkal rendelkeznek, így sok higiéniai cikket - samponokat, szappanokat, zuhanyzselékeket, fogkeféket helyezhet el rajta.

Mosogató beépítése a mosógépre

Bármi is legyen a vízililiom, az ön öltözõjét választja, néhány szabály kötelezõ:

A mosogató részei - különösen a leeresztő csövek - ne kerülhessenek érintkezésbe a mosógéprel. A lényeg itt nem csak a zárás veszélye, hanem a rezgés is - a fúvókák folyamatos rázása egyszerűen "laza".

A mosdót egy kicsit előre kell adni a gépen. Ez csökkenti a véletlen víz valószínűségét az utóbbi felületén.

A mosógép minden vezetékének tökéletes állapotban kell lennie - jó állapotban, szilárd szigeteléssel. Ne felejtsük el, hogy még a legkörültekintőbb telepítéssel is fennáll a veszélye annak, hogy a víz leesik rájuk.

Végül a "mosógép" telepítése előtt olvassa el az utasításokat, hogy végre megértse, lehet-e felszerelni a készüléket a vízkészülékek közvetlen közelében.

Hogyan szereljünk mosogatót egy mosógépre?

A mosogató fölé helyezéséhez nem szükséges szakemberek igénybevétele - ez a saját kezeivel történhet, itt semmi bonyolult. A telepítés a következő.

Először is, a zárójelek a falhoz csatlakoznak, amelyen a mosdó "leül". Leggyakrabban vízvezeték szereléssel jönnek, ha nem, akkor rendben van - megveheti őket bármely hardverraktárban.

Mielőtt fúrja a falat, és rögzíti a rögzítőelemeket, gondolja át a "durva" értéket, függetlenül attól, hogy kényelmes-e a mosdó. Más szavakkal, csatlakoztassa néhány centimétert a mosógép tetejére, nézze meg, hogy ez a magasság megfelel-e Önnek. Ha a kád és a mosdócsap megosztott, győződjön meg arról, hogy szabadon forog egymás között, és a víz nem folyik a padlóra vagy a falak mentén, hanem a tálakba.

Ezután elindíthatja a munkát - rögzítse a zárójeleket, tegyen egy mosogatót, és rögzítse azt kiegészítésképpen a mosogatóval ellátott speciális horog segítségével.

A fal mellett levő élet speciális eszközzel kell lezárni.

A vízilip szifon felszerelése

 • A szifon hozzá van erősítve, mielőtt a mosogatógép a mosógép fölé kerülne.
 • A rugalmas leeresztő cső közvetlenül az "alátét" szifonhoz van rögzítve, és a tetején ez a szerkezet "gallérral" megerősödik - így nem félek, hogy a kapcsolat véletlenül megszakad.
 • Csak ezt követően a leeresztő csövet behelyezzük a csatornába.

Fontos emlékeztetni arra, hogy a mosogató részek nem érintkezhetnek a mosógép felületével - állandó rezgés megszakítja a csatlakozások erejét. Ezenkívül, miután a mosogatógépet a mosógép fölé telepítette, ellenőrizze használat előtt, hogy a szifonok és a fúvókák szilárdan vannak-e rögzítve, hogy valahol víz csöpög.

Fogyasztói vélemények

Elena. Van egy lapos Hruscsov. Ezért a helytakarékosság mindig is az első helyen állt. Korábban a mosógép volt a konyhában, de idén úgy döntöttek, hogy megváltoztatják a konyhai készletet. Ennek eredményeként a gép felesleges volt. Nincs elég hely a fürdőszobában, úgyhogy úgy döntöttünk, hogy az ilyen mosogatók felé nézünk, amelyeket írógépre lehet helyezni. A kényelem tekintetében - igen, kicsit kevésbé volt kényelmes, mert mindenesetre a mosogató most 15-20 cm-re van. Először nem volt szokás, de most részt veszünk, minden rendben van. Úgy gondolom, hogy kényszerhelyzet esetén teljesen megfelelő megoldás.

Jegor. A mosógépnek ilyen mosogatója van. Minden megfelel. Egy mínusz - a kislány most nem mosható különálló standszék nélkül, amelyet Ikea-ban vásároltak. De általában minden jó, sok helyet takarít meg.

Tatiana. Van egy ilyen mosdó. Hála az ő helyének egyre több. A szomszédok még egy mosógépet láttak a fürdőszobában, de nincs fürdőszoba - nem kényelmes mosni. És elégedett vagyunk.

Ilshat. Miután egy másik városba költöztek, és egy lakást vásárolt - csodálkoztam azon, milyen kicsi a fürdőszoba. Úgy döntöttek, hogy a helyszínen egy mosógépet helyeznek el, de azonnal rájöttem, hogy túl magas lesz. Ezért, amint a helyszínen meg van írva, 10 cm-rel emeltem fel a padlót, és a gép ugyanolyan szinten maradt. Ennek eredményeképpen megszokott és nagyon kényelmes mosogató van. A padló emelkedése rendszeres rudak felhúzásával és vastag rétegelt lemezre fonva. A tetején fekvő linóleum. Ügyek egy este.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

Mosogató a mosogató alatt: az írógép telepítésének titkai és az álcázó kommunikáció (115 fotó)

Kis Hruscsov nem büszkélkedhet tágas fürdőszobával. Sokaknak olyan lépést kell tenniük, hogy egy kis kompakt mosógépet szerezzenek be, amely könnyen elhelyezhető a mosogató alá vagy egy speciális szekrénybe helyezve.

Annak ellenére, hogy a nagy költségek az ilyen modellek, lehet hangsúlyozni a design stílus a fürdőszoba, hogy helyet takarítanak meg, hogy a kényelem és báj a belső térben.

Fontos, hogy ne csak a mosógépet válasszák, hanem a mosogatót is, hogy harmonikus és arányos legyen.

A cikk összefoglalása:

Kiválasztási funkciók

A miniautó kompakt modelljét a következő választja ki:

Magasságot. Először is - a mosogató. Mind a számla, mind a mortise lehet. Optimálisan - vegye fel a vízvezetéket 700 mm magasságig úgy, hogy minden családtag, még a legkisebb is, kényelmesen használhatja a mosdót.

Mélysége Az esztétikailag vonzó, ha a mosógép a mosogató alá van rejtve, nem esik ki alatta. 500 mm-es mélységű modellekben kapható, nem különbözik nagy kapacitástól.

Az ideális megoldás az, hogy telepítsen egy faltartó héjat, a táblagép alatt, ahol sikeresen elhelyezhet egy mosógépet, létrehozhat egy védősapkát fölé, hogy védje a fröccsenéstől.

Szélesség. Hely szerint - a szekrény paraméterei a mosogató alatt, ami lesz. Vagy - a mosogató szélessége. A legfontosabb az, hogy a mini-gép harmonikusnak néz ki, beilleszkedik a belső térbe, nem zavarja a mosogatóhoz való hozzáférést.

Erősségek és gyengeségek

A kompakt kis méretű vízvezeték szerelése során fontos figyelembe venni az ilyen megoldások előnyeit és hátrányait. A rendszer előnyei:

 • A fürdőszoba növeli a hasznos helyet.
 • A mosogató alatt lévő helyet racionálisan használják.
 • A tervezés stabil és megbízható.
 • Egy kis terheléssel megkülönböztetve, gyakrabban használhatja a szennyezett ruhaneműk kritikus felhalmozódása nélkül.
 • Víz és áram megtakarítása.
 • A kompakt vízvezetékek költsége - a standard alatt.
 • Az ilyen mosószeres modellek esztétikailag vonzóak, a belső kialakításnak köszönhetően.

A kompakt mini gépek vásárlásának vonzereje ellenére a következő hátrányok vannak, amelyeket a végső döntési folyamat során is figyelembe kell venni:

 • A készlet kiválasztásában nehézségek merülhetnek fel. Nem minden mosdókagyló és mosógép alkalmas erre a célra, harmonikusnak tűnnek (Megoldás: cserélje ki a szokásos mosogatót egy "vízililiommal").
 • Töltés - egy kicsit több mint három kilogramm! Lehetetlen megmosni az általános nehéz dolgokat. A mosófolyadékok gyakorisága kissé megnő.
 • Egy speciális, mellékelt szifon szükséges. Normál esetben a legtöbb esetben nem megfelelő.
 • A szennyvíz rendszer gyakrabban eltömődött.
 • Vigyük fel - nedvességvédelemmel, hogy a mosogatótól való kifröccsenés ne károsíthassa az alátétet, ne okozzon törést. Ideális esetben a mosdó a vízvezeték szerelvények felett lóg, 50 mm hosszúságú vizborítót hozva létre.

Telepítési szabályok

Miután kiválasztotta a mosogató alá helyezett mosógép szállítási és üzembe helyezési idejét. A modell kialakítása nem sok különbség, különös nehézségek merülnek fel a csatlakozásukkal kapcsolatban.

Az egész szerkezet összeszerelésénél az egyszerű szabályokat követjük:

 • Helyezzük a gépet a megfelelő helyre. Nem támaszkodunk a falra, ha minden kommunikációt elrejtünk egy speciális fülkében vagy dobozban.
 • Csatlakoztatjuk a vízvezetékhez és az egészségügyi berendezésekhez.
 • Egy külön csaptelepet használunk a víz leállításához, amikor a készüléket nem használjuk.
 • Szereljen fel megfelelő szifont.
 • A leeresztő az oldalra vagy hátulra van helyezve. Semmiképpen se függessze fel a vízvezetéket, hogy szivárgás esetén ne kerüljön el.
 • Rögzítse az asztallapot 30 mm-rel magasabbra a gép felületéről.
 • Szerelje fel a mosdót speciális tartókra. Ha be van ágyazva, azt a pultra helyezzük.
 • Használja a szintet.
 • Tömítse össze az összes ízületet, nehogy nedvességet okozzon a fürdőszobában a szivárgások következtében.

gyártók

Az európai gyülekezési modellek kis választékát a szokásos vízvezetékekhez képest magas költségek korlátozzák. A legnépszerűbb mosógépek a következők:

 • Olasz márka Candy Aquamatic 1D835-07 egy háztartási felszereléssel, optimális méretekkel (460 mm - mélység, 700 mm magasság).
 • Apró mini mosógép Zanussi FCS1020C (520 mm - mélység, 570 - magasság).
 • Lengyel összeszerelés intelligens vezérléssel ELECTROLUX EWC 1350. Kis méretben eltér (ugyanúgy, mint az előző modellben).
 • Drága mini-gép a svájci gyülekezés automatikus mosásához Eurosoba 1100 sprint. Jelentős hátrány a nedvességvédelem (szivárgásoktól) hiánya.

A stílusos, kis méretű vízvezeték kiválasztása érdekében fontos, hogy ne csak az ár, hanem a jellemzők is vezérelhessenek. Válasszon egy jó mosógépet, amely kényelmesen a mosogató alatt helyezkedik el, ahogyan a fotókatalógusban, és egy szaküzletben. A telepítéssel kapcsolatos problémák nem merülnek fel. Fontos, hogy először olvassa el az utasításokat, kövesse az utasításait. És akkor a mosógép nemcsak a belső tér csodálatos virága lesz, hanem évekig is szolgál.

Hogyan szereljünk be egy mosógépet a mosogató alá

A kis fürdőszobák és konyhák legtöbb tulajdonosának nemcsak a helytakarékosságra van szüksége, hanem a helyiség funkcionalitásának növelésére is. Ezért olyan lépésre mennek, mint a mosogató felállítása a mosógépen. Ha helyesen történik, akkor nem lesz kényelmetlen. Ezért az a kérdés, hogy hogyan kell a mosogatót a mosógép fölé telepíteni, meg kell tanulnod, ahogy kellene.

Styralok típusok

A mosogató felhelyezése a mosógépre a legjobb megoldás, amely lehetővé teszi a készülék használatát és helytakarékos megtakarítást. A mosogató alatt kétféle típusú gép használható:

 • kompakt mosógépek;
 • rendes modellek a mosogatóval együtt.

Mielőtt vásárolni szeretne, alaposan meg kell fontolnia, milyen méretű a gép és a mosogató.

Telepítési jellemzők

Amikor mosogatógépet választ a mosogató alatt, akkor a következő paramétereket kell figyelembe venni:

 • a mosógép magassága nem haladhatja meg a 70 cm-t;
 • a gép szélessége megegyezzen a mosogató méretével - 50-60 cm;
 • 45-50 cm-es mélységben jobb, ha a 3-5 kg ​​vászonra tervezett modell előnyben részesítik;
 • Az elülső mosógépet úgy kell megválasztani, hogy a mosást a felső részen a "függőleges" helyzetbe töltik.

A funkciók szempontjából az alacsony mosógép nem rosszabb, mint egy teljes méretű modell. Ezenkívül 10 vagy több programot is tartalmaz, beleértve a finom és szintetikus textíliák mosását. Egy mosógép mosogatóval történő megvásárlása garantáltan jó eredménnyel jár, mivel a méretek aránya megegyezik. A kész készlet már előre meg van tervezve, hogy megvédje a gépet a nedvességtől. Ezenkívül a készlet vásárlása sokkal olcsóbb, mint külön.

Ajánlás! A 70 cm-es magasságú gépek kiválasztása korlátozott, mivel egy speciális boltban sokkal több mosógép található, standard paraméterekkel. Ha nem talált megfelelő modult egy hardverraktárban, akkor mindig növelheti az esélyeit az online áruházak modelleinek megtekintésével.

Előnyei és hátrányai a telepítés

A telepítéshez speciális szifont és egy "Water Lily" típusú mosogatót kell vásárolnia, hogy egy kis kocsi könnyen elférjen a fürdőszobában.

Mosogató kiválasztása

A szakértők azt javasolják, hogy vásároljanak mosogatót, mint egy mosógép. A legnépszerűbb mosogatónak tekinthető "Water Lily". A speciális mosogatók több jellemzővel rendelkeznek:

 • szinte minden modell fel van szerelve túlfolyással, dekoratív sapkával;
 • A "Waterlily" típusú mosogató általában lefolyócsövön van, ami nagyon könnyű a telepítés során;
 • lehetőség van egy mélységnek megfelelő mosdó kiválasztására.

Ha tetszik egy bizonyos mosogató, akkor megveheti, és csak ezután határozza meg a jövőbeli autó méretét.

A gép telepítése a mosogató alá

A mosogatógép mosogató alá helyezésének módja izgalmas a kis lakások tulajdonosai számára. A megfelelő telepítéshez kövesse az utasításokat:

 • Szerelje fel az alátétet egy tökéletesen sima felületre. Ha észrevehető torzításról van szó, használjon gumi tapétát - ez segíteni fogja a felületet.
 • A nedvesség behatolásának megakadályozása érdekében minden olyan mosogatót válasszon, amely teljesen megakadályozza a gépet.
 • A mosogató szélessége legalább 58 cm legyen, ha van csatorna. Ha nem áll rendelkezésre, válasszon ki legalább 50 cm szélességű mosdót.
 • Helyezze a leeresztő csöveket a géptől a lehető legnagyobb távolságban, mert a technikus vibrál és mozog a mosás során, ami a lefolyórendszer megsemmisítéséhez vezethet.

Meghívjuk Önt, hogy nézzen meg egy hasznos videót, amely a telepítési módról szól:

Ha mindent megtesz, akkor nem lesz semmi problémája a telepítés során, hanem a gép és a mosdó további használatával.

Kompakt modell áttekintése

Megfelelő modell megtalálása bizonyos méretű mosógép számára kellemetlen. Rövid áttekintést adunk a mosogató alá építhető gépekről.

Candy Aquamatic 1D835-07

Az olasz márka keskeny mosógépe. Az orosz szerelvény modelljének mélysége 46 cm, magassága 70 cm, és egy mosógépet ilyen mosógépre szerelhet. A modell kapacitása 3,5 kg, 800 fordulat / perc fordulattal. A gyártó 16 mosási módot biztosított, így a technikát úgy tervezték, hogy a különböző szövetekből származó dolgokat mosogassa. A legtöbb költségvetési modell.

Zanussi FCS1020C

A gépet, amelynek fényképét alább rögzítik, Olaszországban szerelik össze. 3 kg száraz ruhát helyeznek a dobba. A maximális centrifugálási sebesség eléri a 1000 fordulat / perc értéket. A modell mélysége 52 cm, magassága 57 cm, az autó mérete kicsi, a költség kétszerese az előző modellnek.

Electrolux EWC 1350

57 cm magas, 52 cm mély, a gép 3 kg vászonból áll. A maximális centrifugálási sebesség 1300 fordulat / perc. A lengyel szerelvény AGR 15 mosási programot tartalmaz, ezért kiváló minőségű bármilyen anyagból szennyezhető. A szellemi gazdálkodás az átlagos árkategória modelljének fő jellemzője.

Eurosoba 1100 sprint

A svájci gyülekezés legdrágább kompakt gépje. A maximális centrifugálási sebesség 1100 fordulat / perc. A mosási kapacitás 3 kg. A szivárgás elleni védelem biztosítja a hosszú élettartamot. De a gép magas költsége a gondolkodás.

Fontos! A kis alátétek drágábbak, mint a teljes méretű modellek.

A beépített mosógépek a fürdőszobában nem csak vonzóak, hanem helytakarékosak is. Ha követni fogja az összes ajánlást, komolyan megközelíti a mosogató és mosóválaszték kiválasztását, akkor optimálisan felszerelheti a szobát. Gyönyörű és kényelmes kialakítás, amire szüksége van egy kis fürdőszobában. Sok szerencsét.

A mosógép mosogatói: mi?

Bármely helyiség elrendezése megköveteli a bútorok és az épület minden elemének helyes megválasztását, hogy azok helyben legyenek és teljes mértékben betöltsék szerepüket. A fürdőszobai bútorok egy kicsit bonyolultabbak, mint egy átlagos nappali, mert a szoba méretei nagyon kicsiek, és nagyon sok funkcionális feladata van. Ebben az esetben rendkívül fontos, hogy helyesen válassza ki a helyiség összes elemét, és helyezze őket helyükre. Ha a fürdőszobában van mosógép, akkor ügyesen illeszkedjen a belső térbe. A legkényelmesebb módja ennek a mosogató alatt van, amelyhez fontos a vízvezeték szükséges elemének kiválasztása.

Típusok és jellemzők

Ha mosogatógépet kíván kialakítani a fürdőszobában, akkor ezt úgy kell megtenni, hogy a helyiség működése ne szenvedjen. A gép által megtett térrésznek elsajátítania kell, ellenkező esetben a készülék egyszerűen elrejti a hely egy részét, és valójában beavatkozik. Ha a mosogatógépet felhelyezi a gépre, akkor teljesen mosható, fogmosás és minden szükséges higiéniai eljárás elvégezhető, anélkül, hogy észreveszed egy további készülék jelenlétét.

A mosogató feletti mosogatók egyik fontos jellemzője az alakja. A könnyű használathoz és a minimális térköltségekhez a sík és a lehető legszélesebbek. A kis magasság miatt a helyük gyakorlatilag nem változik, ezért a család bármely tagja kényelmesen használhatja, és nagy mennyiség segít megvédeni a gépet a nedvességtől. Megjelenésének köszönhetően ez a fajta héj a "vízililiom" vagy a "shell".

Mivel a mosdó hosszú, szükség esetén több ember is használhatja. Olyan vízvezeték-felszereléssel, amely csak arra tanítja a gyermeket, hogy mosson kezet, vagy fogmosással, anélkül, hogy félne, hogy mindent elpattan. A tervezési jellemző magában foglalja azt a tényt is, hogy a mosogató fel van függesztve, nem a szekrényre vagy más eszközre van felszerelve, elegendő kis kötőelemek beépítéséhez és a vízvezeték-elem beépítéséhez.

Ezeknek a termékeknek a mélysége 20 cm, szélessége általában 60 cm-re, mélysége pedig 50 cm. Magában a mosogatóban a lyuk olyan lehet, mint a hétköznapi termékeké, vagy az egyik oldalon átváltható. A cső szerkezete eltér a megszokottól, kissé leeresztve a lefolyóból, majd visszahúzódik a szifonba.

Az ilyen típusú mosogatók esetében még a szifonoknak is különlegesnek kell lenniük, további csomagban vagy megvásárolhatóak. A legjobb választani azt a lehetőséget, ahol a gép leeresztése is csatlakoztatva van, ami megkönnyíti a szennyvízcsatorna csatlakoztatását. A keverőt a mosogató háztartási készülékek aránya mellett is megvásárolják. Ha megtalálja az összes szükséges elemet, a mosogató felszerelése nem minden felszereléssel nehéz lesz és nagyon kényelmes.

Anyagok és méretek

A vízvezeték-piacon már népszerűsített legújabb anyag a polimer beton, amelyből a mosógép fölé beépített "vízi liliomok" készül. Ez az anyag jól ellenáll bármilyen ütésnek, és érzéketlen a háztartási vegyszerekre, ami nagyon fontos a fürdő számára. Nagy előnye a különböző típusú természetes kő utánzásának képessége. A polimer betonból készült termékek annyira hasonlóak a kőhöz, hogy nem mindenki talál különbséget.

Ha valami különlegeset szeretne vásárolni, akkor a fürdőszobába más mosogatót is vásárolhat. A legnépszerűbbek az üveg, akril, fém és kerámia változatok. Mivel a termék valójában mesterséges kőből készül, annak költsége alacsonyabb, mint a természetes összetevőké, ami megfizethetőbbé teszi.

Nem csak az anyag lehet más, hanem az alak is. A legnépszerűbbek négyszögletesek, de talán oválisak és négyzetek, ami elsősorban a mosógép méretétől függ. Az ilyen sarkok sima vagy lekerekítettek lehetnek. A szokatlan formák kedvelői számára a rajongói formációk eredeti példányai vannak. Színenként minden olyan ízhez megfelelő terméket választhat, amelyet a szoba, az írógép vagy a szoba bármely más elemével kombinálunk.

A mosogató méretei fontosak a gép méretétől függően. Fontos, hogy szélessége 10 cm-nél nagyobb legyen, mint a készülék. Ez lehetővé teszi a háztartási készülékek vízzel való megtakarítását és meghosszabbításának élettartamát. Fontos fontolóra venni az ilyen védelmet azoknál a gépeknél, amelyeknél a kezelőpanel a felső részen van, és nem a fronton. Ha a gép keskeny, és nem haladja meg a 40 cm-t, akkor a mosogató méretének legjobb lehetősége 60x50, szélessége pedig 50 cm, a mosogató optimális mérete 60x60. Az idő nagy részében a kisméretű autók vásárolhatók a fürdőszobák számára, ami segít a helytakarékosításban, mivel a 60 x 50 cm méretű mosogatók a legkeresettebbek.

Alak és leeresztés

Mivel a fürdőszoba belseje nem kevésbé fontos, mint bármely más helyiség, a mosogató alakja jelentős szerepet fog játszani a tér díszítésében. Így a normál, téglalap alakú sima sarkok mellett lehetnek olyan lekerekített szélű fajták is. Ha az ovális termékek jól illeszkednek a helyiségbe, és teljesen védik a gépet, akkor helyesen használhatja őket. Ez különösen akkor igaz, ha kisgyerek van a házban. Az éles sarkok nélküli áramvonalas forma biztonságosabbá teszi a szobát.

A mosogató belső része is eltérhet a lefolyó és a helyétől függően. Ha középen van, akkor a megjelenésnek nincsenek különleges tulajdonságai, de ha a lyuk közelebb van a hátsó falhoz, akkor a víz meredeken kifolyik. A termék mélységétől függ a megjelenése. A legkisebb egy 8 cm-es mélyedésű mosdó, a legnagyobb pedig 20 cm.

Ami a lefolyót illeti, közelebb áll a hátsó falhoz, és néha közvetlenül a falra.

A mosogatóban két lehetőség van a lefolyó alakjára.

 • Round. A mosogatóban a víz áramlására szolgáló lyuk kör alakú, és a szifont ebben az esetben lapos, közvetlenül a lyuk alatt helyezik el. Az ilyen jellegű negatív jellemző az a hely, ahol a lefolyó közvetlenül a háztartási készülék fölött helyezkedik el, ami szivárgás esetén veszélyes lehet. A pozitív oldalaktól megkülönböztetjük a gyors vízáramlást és a minimális eltömődést.
 • Rés-szerű. Azt feltételezi, hogy a szifon helyzete közelebb áll a mosogató hátsó falához. Ebben az esetben a szifon kívül esik a mosógépen, és nem veszélyezteti, még akkor sem, ha szivárog. A hiányosságok közül meg lehet jegyezni a lyuk kis szélességét és a gyakori eltömődést, ami időről időre megtisztítja.

Egyes modellekben van egy vízlefolyó-túlfolyó rendszer, amely szabályozza a mosogatóban lévő víz mennyiségét, és nem teszi lehetővé, hogy túlfolyjon a gép feltöltése közben. A mosogatóban továbbá beépíthetők dugók vagy automatikus rendszerek is.

Ha van valami különleges vágy a fürdőszobában, akkor másik típusú mosogatóra is igénybe vehet:

 • beépített mosdó, amely az asztalra egy talapzattal vagy a pulton található;
 • patch héj, amely egy széken vagy egy pulton is telepíthető.

Az opció megválasztása a helyiség és a pénzügyi lehetőségek dimenzióitól függ, mivel a beépített és a felsõ szerkezetek költségeinek nagyságrendje drágább. Az oldalsó lefolyókkal ellátott mosogatók kényelmesebbek lesznek, mint a középen elhelyezkedők, és a hátsó pozíció a legbiztonságosabbnak és a fürdőszobának a legjobb.

Teljes készlet: opciók

Amellett, hogy egyszerűen a mosogatót a gép fölé telepíthetjük, akkor egy mosdót is elhelyezhetsz egy szekrénnyel, ha a szoba mérete lehetővé teszi. Ebben az esetben a mosogató nem található a gép felett, hanem a közelben, ami biztonságosabb és könnyebben telepíthető. Ebben az esetben mélyebb lehetőségeket használhat, mivel nincs utalás a háztartási készülékekre. Ennek az opciónak a kényelme az, hogy éjjeliszekrényeket és polcokat helyezhetünk el a mosdó alá, ahol kényelmesen elhelyezhetjük a mindennapi életben szükséges összes kis dolgot.

A mosógép helyének elhelyezkedése az asztallap alatt megvédi azt a nedvességtől, akár felülről, akár a mosdó alá. Az ilyen minták stílusos lehetőségei nagyon változatosak lehetnek. A fő negatív pont ebben az esetben az ilyen bútorok költsége lesz. Általában ez többszöröse is magasabb, mint egy rendszeres mosogató beépítése, ráadásul nem minden fürdőszobában van olyan hely, ahol ilyen elemeket lehet elhelyezni.

Ha egy mosogatót akar asztalhoz vinni, akkor rendelheti meg a mesterektől, vagy próbálkozzon a kezével. A bázis gyártásához a mosogató alá kell döntenie az anyagon. A legnépszerűbb a fa és minden változata és kője. Jobb, ha a munkát kővel bízza a szakemberekkel, és egy fával megpróbálhatja magának kezelni. Azonban a legalkalmasabb anyag az öngyártó munkalapokhoz gipszkartonnak tekintendő.

Az anyaggal való együttműködés érdekében gondoskodni kell az eszközök és anyagok elérhetőségéről:

 • profil, előnyösen alumínium;
 • csavarok fémmunkához;
 • nedvességálló gipszkarton lap.

Ahhoz, hogy a padlódobot a mosogató alá helyezzük, helyesen kell meghatározni a jövőbeli struktúra magasságát és rögzíteni kell a profilokat ezen a szinten. Ezután megkezdődik egy jövőbeli keret létrehozása, amely később asztalgá válik. Amint minden készen van, a keretet gipszkarton-darabokkal kell lefedni, a lyukakat mosáshoz és leeresztéshez készítik.

A mosogató és a csövek felszerelése előtt be kell fejezni a gipszkarton szerkezetet, amelyhez mozaik vagy csempe a legalkalmasabb. A mosogató alatt lévő helyiség kényelmes polcok vagy éjjeliszekrényes szekrény formájában. Az opció kiválasztása az anyagi és a személyes lehetõségek függvénye, vajon van-e vágy, hogy valamit hozzanak létre a saját kezével.

Előnyei és hátrányai a design

A fürdőszoba elrendezésének megtervezésekor fontos, hogy minden kis dolgot átgondoljon annak érdekében, hogy az összes elemet szervesen illessze egyetlen kis helyig. Ha a helyiségnek van helye a fürdőszobának, akkor a mosogató jelenléte opcionális, de amikor a kabin be van szerelve, akkor nagyon észrevehető helyhiány van a kényelmes kézmosáshoz, mosáshoz, fogmosáshoz és egyéb higiéniai eljárásokhoz. Ezért a kis fürdőszobák körülményei között gyakori, hogy a mosogatót egy mosógéppel kombinálják.

Helytakarékos a hasznos funkciók jelenlétében, és a fő előnye a mosogató és a készülékek összekapcsolása. Ezenkívül a mosogatónak ilyen esetekben szokatlannak kell lennie, ami gyakran hozzáteszi, hogy egy bizonyos varázsa van a szobába, kiállja és díszíti is. A mosógép felett elhelyezéssel kombinálhatja a lefolyókat, és minimálisra csökkentheti mindkét elem telepítésével kapcsolatos munkát.

Ebben az esetben számos súlyos hiba van.

 • Helyezze a háztartási készülékeket a mosogató méretére és a helyiség méreteire. Ha rendszeres gépet vásárol, nem mindig kényelmes a mosás használatával kapcsolatban, és megnehezíti a használatát. A nem szabványos autók drágábbak és nem könnyű megtalálni őket.
 • A gép nem szokványos méretei miatt a benne illő ruhák mennyisége sokkal kisebb lesz, mint a hagyományos eszközöknél, ami nagyon kellemetlen lenne, ha a család nagyszámú emberből áll.
 • A mosogató és a gép kombinációja nem illeszkedik a szokásos termékhez, mivel a lefolyónak a hátfalhoz közelebb kell elhelyezkednie, és a mosogató mélysége a legkisebb.
 • A "vízililiom" mosogató felépítésének sajátosságai az oldalsó és hátsó vízelvezetéssel együtt, nem minden folyadék távozik, ezért önállóan kell megtisztítani. Ez növeli a termék ápolási idejét. Ezenkívül a mosogatót rendszeresen tisztítani kell, különösen akkor, ha van egy lefolyó formájában lévő mosogató.
 • Problémás a gyors telepítés, mivel a fürdőszobában nincs elegendő hely. Még egy tapasztalt mester sem lesz könnyű felszerelni mindent, ami szükséges ahhoz, hogy az autómosást a gép felett telepítsék, nem beszélve arról, hogy nincs megfelelő tapasztalat.

Csak az előnyök és hátrányok mérlegelésével lehet eldönteni, hogy melyik lehetőség van egy adott szobának és tulajdonosnak, ami a mosogató beépítését teszi lehetővé háztartási készülékeken - a hely funkcionális használatának örömére, vagy a beszerelés és gondozás gondjaira.

Választás: kritériumok

A fürdőszobában való jelenlét vagy távollétektől függően használhatja a "vízi liliomokat" vagy a más típusú megjelenítésű mosdókat. Ez lehet egy "tál" vagy "lemez", egy változat, amely mélyebb és hajlított.

Telepítheti ezeket a termékeket:

 • a mosogató konzol egy csuklós szerkezet, ahol a "vízililiom" a legalkalmasabb;
 • beépített - lehetővé teszi a táblagépre, szekrénybe vagy asztalra szerelését;
 • számla - a beágyazott verzióhoz hasonlóan, van valamilyen bútor, amelyet a mosogatóra kell alkalmazni.

A minimális fürdőszobai méreteknél az optimális megoldás az, hogy a mosogató közvetlenül a gép felett helyezkedjen el, ami helyet takarít meg és helyet biztosít a térnek. Ha a fürdőszoba nagy, akkor bármilyen szekrényt megvásárolhat vagy asztalt készíthet bármely helyiségmérethez, polcot vagy szekrényt helyezhet el a mosogató alá, ahová mindent el tud hajtani. Ha nincs hely a raktározásra, és van mosodai kosár a mosogató alatt vagy valami másban, akkor a mindennapi élethez szükséges dolgok optimális helyzete a gép feletti asztalfelület. A hely megfelelő használatával, a fogkefe tartályok, dobozok a szükséges részleteket, akkor mindent rendben, és a fürdőszoba fog kinézni és elegáns.

Elektromos készülék: követelmények

Annak érdekében, hogy racionálisan helyezze a fürdőszobába az összes felszerelést, ki kell választania a megfelelő méreteket. A szoba méretétől és a fürdőládától vagy a zuhanyoktól függően világosan ki kell választania a mosógép méreteit. A hagyományos háztartási készülékekhez bizonyos méretűek lehetnek, amelyek nem mindig kényelmesek a fürdőszoba elhelyezése szempontjából.

Ha vegyen egy mosógépet, akkor bizonyos összetevőkre figyelnie kell.

 • A termék szélessége, amely változtatható. Javasoljuk a készülék szélességének kis méretét - akár 45 cm-re is, mert nagyméretek teszik majd magának a gépnek a telepítését és a mosogató fölött egy nagyon problémás kérdést;
 • A berendezés magasságának optimálisnak kell lennie a mosogató kényelmes használatához, míg a szabványos gépek túl magasak ehhez. A gép kiválasztását olyan módon kell elvégezni, hogy a mosogatót 80 cm magasra helyezze a kényelmes használat érdekében. A technika optimális magassága 60-70 cm.
 • Megfelelő típusú rakodási dolgok a mosogató és a készülékek összekötéséhez - elöl, míg a felső fedél nem teszi lehetővé a gép egyszerű használatát.

A mosogató kiválasztása és üzembe helyezése előtt egy gép beszerzése sokkal jobb megoldás, mint a fordított folyamat. A háztartási készülékek rendelkezésre állása esetén könnyebb lesz a mosogató kiválasztása, és mindent a lehető legegyszerűbbé tenni, hogy a mosogató használata ne zavarja a gépen végzett munkát.

Mosdókagyló beszerelése

Annak érdekében, hogy helyesen telepítse a mosogatót a gép fölött, meg kell tudnia néhány fontos szabályt, amelyekről először gondolni kell.

 1. A mosogatót egy kis résbe helyezze a háztartási készülékekből, hogy a csövek ne érintkezzenek a készülékkel. A rövidzárlat veszélye mellett, amikor a víz érintkezik a készülékkel, nagy a valószínűsége annak, hogy a csövek a készülék állandó rezgése miatt felgyújulnak.
 2. A mosogató telepítéséhez gondoskodni kell arról, hogy a készülék felülete felett helyezkedjen el. Ez megvédi a fröcskölést és a vizet a munkafelületen.
 3. A mosogató szerelése előtt fontos, hogy ellenőrizze a mosógép műszaki állapotát, a vezetékek szilárdságát és sértetlenségét és szigetelését, hogy elkerülje az előre nem látható helyzeteket.

A mosogató feletti mosogatószerkezet tervezésénél ügyelni kell a helyes választásra, laposnak kell lennie, és a mosogatóval a hátsó falra kell helyezni. Ha csak a mosogatót használják, akkor a "vízililiom" lenne a legjobb választás, de ha lehetőség nyílik arra, hogy nagyobb méretű szerkezetet helyezzenek el a fürdőszobában, a legjobb megoldás a szekrénybe vagy a pultra szerelt felületre szerelt mosogató.

A mosdó felszereléséhez először meg kell jelölni a falat, és jelezni kell, hogy hol vannak a záróelemek a mosogató rögzítéséhez, próbálja meg előzetesen elhelyezni a terméket, és értékelni a kiválasztott pozíció és használhatóság helyességét. A következő lépés a záróelemek telepítése, amelyek később elhelyezésre kerülnek. Amint ez a szakasz befejeződik, a csöveken kezdődik a munka, és először a szifont telepíti. A hullámcső csatlakozik az írógép szifonjához vagy a csatornarendszerhez.

Miután a szifont feltelepítették, működését és a szivárgás hiányát ellenőrizni kell. Csak ezután veheti fel a keverőt. Amikor minden készen van, a mosogató csavarja szorosan egy speciális kampóval, és a falhoz való csatlakozásnál, ha van ilyen, egy tömítőanyaggal van bevonva. A mosogató felszerelése mosógép nélkül történik, és csak akkor, ha a mosogatógép helyén van, ellenőrizni kell annak teljesítményét, megkezdheti a gép üzembe helyezését.

felszerelés

A mosdó beépítése és a mosógép után fontos, hogy az összes műveletet a megfelelő sorrendben hajtsa végre. Az első egy mosogató, majd háztartási készülékek. Mosogató megvásárlásakor fontos elhinni, hogy van-e zárójel a készletben. Ha nincsenek ott, akkor ezeket az anyagokat a helyszínen kell megvásárolni, ami egy bizonyos típusú mosogató számára alkalmas, mivel nagyon kevés lehetőség van, és nem minden alkalmas egy adott mosdókagylóra.

Szerelje fel a konzol lehet mind tüskék és horgonyok. Behelyezésekor fontos, hogy ne vezesse őket egészen a mosdó helyének beállításához. Amikor a tartók készen vannak, elkezdheti a mosogató összeszerelését, amelyhez a keverő és a hideg és meleg vizes csövek csatlakoztatva vannak. Ha a héjszerkezet tartalmaz egy csatorna-túlfolyó rendszert, a következő lépés az, hogy telepítse azt. A leeresztő szifon és a leeresztő cső felszerelése lesz a végső szakasz.

Minden tartót többször ellenőrzik a szivárgások miatt. Különösen fontos elemekhez további tömítéseket és rögzítőket is szerelhetünk, és néhányat még szilikon tömítőanyaggal is el lehet látni. Miután összeszerelték, a mosogató a konzolra van szerelve, és mindent ellenőriz. Ha az összes elem helyén van és működőképes állapotban van, a horgonyt vagy a csavart meg kell húzni és a mosogatót állandó helyen kell elhelyezni.

Mielőtt a mosogatószerkezet a konzolra lenne felszerelve, jobb, ha egy tömítőanyagot alkalmaznak rájuk, hogy elkerülhető legyen a mosogató felületének negatív hatása. Miután megszárad, elkészítheti a telepítést. Amint minden a helyén van, csatlakoztathat csöveket meleg és hideg vízzel és szennyvízzel. Csak az összes cső teljes ellenőrzése és a mosogató stabilitásának ellenőrzése után egy mosógépet szerelnek be. Szükség van megfelelően beállítani magasságát úgy, hogy ne kerüljön érintkezésbe a mosogatóval.

A mosógép hideg vízhez és lefolyókhoz van csatlakoztatva a teljes munka érdekében. Amint az összes munka befejeződött, el kell indítani a háztartási készüléket, és ellenőrizni kell a munkaképességét és a mosogatóval való kölcsönhatást. Így a Mosógép mosogatójának a saját kezével történő felszerelése nem valami lehetetlen, a legfontosabb az utasítások betartása és mindent helyesen véghezvinni.

Szifon telepítés

A szifonszerkezet során fontos, hogy minden egyes elemet csavargassanak, eltakarják tömítőanyaggal, ezáltal minimalizálva a vízszivárgás lehetőségét. A kialakítás a héj telepítése előtt csavarodik, miután a rögzítőelemek még nincsenek meghúzva. A modern szennyvíz- és vízvezetékek részletei meglehetősen törékenyek, ezért fontos, hogy ne alkalmazzunk túlzott erőt, ne csavarjuk őket, különösen szifonra és hasonló elemekre vonatkozik.

A mosógéphez külön cső van, amelybe a csatorna csavarja. Jobb rögzíteni a csavarok meghúzását. A szifont a csatornahálózatra kell csatlakoztatni. A legjobb a hajlítás hajlítása, a térd megtétele és elektromos szalaggal vagy hasonló módon történő rögzítés. Ez megakadályozza, hogy kellemetlen szennyvíz kerüljön a mosógépbe és a helyiségbe.

A keverő telepítése a végső szakasz. Leggyakrabban a falon van elhelyezve és ritkán a mosogatón. Fontos, hogy kövesse a gyártó utasításait a munka minden egyes szakaszában, mivel az egyes márkák anyagai saját jellemzőkkel rendelkeznek, amelyeket ismernie kell. Miután a szifont és minden egyéb elemet feltelepítették, bekapcsolhatja a vizet és megpróbálhatja használni a mosogatót.

Mixer telepítés

Annak a ténynek köszönhetően, hogy a mosogató "vízliliom" nem szabványos méretű, a keverő helye, amely normál körülmények között a hátsó fal közepén helyezkedik el, ebben az esetben a sarok felé tolódik. Leggyakrabban a lyuk a jobb oldalon van elhelyezve, de más lehetőségek is találhatók, ha kényelmesebbek egy adott helyiségben. A legkedveltebb megoldás azonban a csaptelep nélküli lyuk, amely közvetlenül a falba van szerelve, így több helyet biztosít a fürdőszobában.

Ha a mosogatónak van egy lyuk a keverőhöz, akkor telepítéséhez alaposan olvassa el az utasításokat, majd folytassa a munkát. A berendezés felső részét a lyukba helyezzük, alulról rugalmas tömlővel és csatlakozóval van összekötve. Fontos, hogy a szivárgás elkerülése érdekében további tömítéseket használjon a keverő minden csavart pontján. Nos segít és fum-tape, ami tömíti a kapcsolatot.

Miután az összes elem be lett szerelve, tesztet kell készíteni a vízzel, hogy ellenőrizze a keverő működését, amely megmutatja, hogy van-e szivárgás a csövekben. Ha minden rendben van, akkor folytathatja a háztartási gépekkel való együttműködést, ha nem, akkor mindenképpen újra kell lazítani és újra húzni, tartva az összes elemet egy kicsit szigorúbb, de túlzott erőfeszítés nélkül.

Ha nincs a lyuk a mosogató csaptelep alatt, akkor a falra szerelhető úgy, hogy először a csöveket helyezze el, és csak azokat a vágásokat hagyja el, amelyekhez a vízellátó rendszer fel van szerelve. De sokkal egyszerűbb megoldást kínál, ha a mosdót úgy állítja be, hogy a fürdőszobai csaptelep elérje azt, lehetőséget adva arra, hogy mosson kezet, és tegyen meg mindent, amire szüksége van. Ebben az esetben fontos, hogy a mosogatót a fürdőszoba oldalára mozgassa, hogy kis átfedést hajtson végre, ami megakadályozza a nedvesség bejutását a gépbe abban a pillanatban, amikor a keverőcső kifolyik a mosogatóba.

Használat: Tippek

A mosógép felett található mosdó kényelmes használata érdekében fontos figyelembe venni a háztartási készülék kiválasztását is. A szabványos modellek nagyobb méretekkel rendelkeznek, mint egy kis fürdőszobában, ahol fontos, hogy minden négyzetmétert funkcionálisan használjon. A mosogató az ember optimális magasságához volt szüksége, ezért egy mini mosógépet kell vásárolnia, amely nemcsak kicsi, hanem szűk is lehet.

A modern készülékek különböző díszlécekben és szerelvényekben állnak rendelkezésre, de a nem szabványos méretek kevésbé népszerűek, mert sokkal drágábbak az árban. Mielőtt a fürdőszobában egy mosdókagyló helyét elhelyezné, alaposan gondolja át és mérje fel az előnyöket és hátrányokat.

A mosogató ilyen célból történő megválasztása érdekében minimális mélységű modelleket és vízszintes lefolyót kell vásárolni, amely a falhoz ér. A mosogató felállítása során a gépet úgy kell felszerelni, hogy a két elem ne érintkezzen egymással, mivel a rögzítések sűrűségét a rezgések megzavarják, és az áramlás megkezdődik.

Mosogató kiválasztása során fontos, hogy a mosógép meglévő méreteire összpontosítson. A mosogató szélének több autónak kell lennie, hogy megvédje nedvességét. A különböző lehetőségek és formák ellenére ez a szabály rendkívül fontos. Ha van egy fürdőszoba egy keverővel és egy hosszú kabin mellett a mosogató, akkor a legjobb, hogy egy mosdó nélkül lyuk a keverő. Amikor egy zuhanyzó van a fürdőszobában, a csaptelep a mosogató sarkában vagy a fal falán található jobb oldalon található.

Modellek és vélemények

Mivel az áruk piaca folyamatosan bővül, fontos megérteni, hogy ezek a termékek vagy a különböző cégek, méretek és formák milyenek.

A legkeresettebb lehetőségek közül néhánynak bizonyos jellemzői vannak.

 • A "Quatro Water Lily" üzenetküldő egy 60 cm-es, 60 cm-es héj, négyzet alakú. Az anyag fajansz, a bevonat zománc, a lefolyó a hátsó fal közelében van, van egy hely a keverő számára, amely a mosdó középpontjában van elhelyezve.
 • "Yuni-50 vízililiom", "Yuni-60 vízililiom" - 60 60 és 60 cm-es, 60 cm-es méretű kagyló, ezeknek a termékeknek a szögei lekerekítettek. Anyag - fajansz, bevonat - zománc. A keverő a mosogató közepén helyezkedik el, és a csatorna mellette van. Ez a termék csatorna-túlcsordulási funkcióval rendelkezik.
 • A Sanrif "Indigo" 60-60 cm méretű mosogató, mely kiváló minőségű lítium márvány. Szifonnal és konzolokkal ellátva. Drain zárt stilizált szappan doboz. A lefolyó a mosdó mögött helyezkedik el, amely a 9 cm mélységet határozta meg, a felülvizsgálatok során megemlíthetjük a termék és tartozékainak magas színvonalát. A legtöbb fogyasztó megjegyzi a modell csodálatos külső jellemzőit és az ilyen opciónak megfelelő költségeket. Jelentős hiányosságokat nem azonosítottunk.