Legfontosabb > Csapok

Mosogató mosogatóval együtt

A tipikus fejlesztések sok lakásában nehézségek merülnek fel a szabad helyiségben a fürdőszobában. Ilyen helyzetekben nagyon nehéz a mosógép felszerelése, és meg kell keresni egy megfelelő lehetőséget. Az egyik az írógép és a mosogató kombinációja.

A gép és a mosogató kombinációjának változatai a mosógép paramétereiben különböznek. A gép ilyen szettekben keskeny lehet, és szabványos magasságú, közepes szélességű, de kisebb magasságú. A gépek bármelyik változatának mosogatóját a technika szélességének figyelembevételével választják ki (a gép szélessége kisebb, mint a héja szélessége).

Különlegességek

 • A fő különbség a mosogatógéphez tartozik a cső elhelyezése, amelyen keresztül víz kerül a készülékbe, valamint a kifolyócsőbe. Általában hátulról, vagy ritkábban az oldalról vannak elhelyezve.
 • Minden olyan gépben, amely tetején a mosdó fel van szerelve, a vászon betöltése csak elülső. Leggyakrabban az ilyen eszközök kapacitása 3-4 kg vászon.
 • Funkciója szerint a mosogató alá szerelt gép nem különbözik az önálló modellektől.

A mosógépbe történő beépítéshez a "vízililiom" típusú mosogatót vásárolják. Az ilyen függő mosdók közötti különbségek a hátsó vízelvezető rendszer és a kisebb mélység (gyakran 18-20 cm). A "vízililiom" alakja négyszögletes, félkör alakú vagy négyzet alakú lehet. Kevésbé gyakori, nem szabványos formájú modellek. Néhány mosogatónak van egy kis asztallapja az oldalán.

nyalánkság

 • Az írógép és a mosogató kombinációja lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg egy túlméretezett fürdőszobában.
 • Az ilyen készlet vásárlása olcsóbb, mint mosogatógép megvásárlása külön a mosdótól.
 • A mosogatóval ellátott gép teljes készlete tartalmazza a szükséges rögzítéseket, tömlőket és szifont, amelyek szükségesek a csatlakozáshoz.

ellenérvek

 • Kicsit kellemetlen a mosogató használata, ha rossz a mosógép és mosogató készlet összeállítása. Ezért alaposan meg kell fontolnia minden dimenziót.
 • Egy átlagos 4 fős családban az ilyen típusú gépek legalább hetente kétszer kerülnek betöltésre.

Tippek a választáshoz

Ha olyan mosógépet és mosdót tartalmazó készletet szeretne vásárolni, kövesse az alábbi irányelveket:

 • A könnyebb használhatóság érdekében a mosogató felső széle nem lehet 80 cm-nél nagyobb a padlóról.
 • A mosógépnek legfeljebb 46 centiméter mélységet kell választania.
 • Az mosdócsatorna-rendszernek a mosógépen túl kell haladnia.
 • Győződjön meg róla, hogy a berendezés tartalmaz egy speciális szifont a géphez.

telepítés

A mosogatónak a gép felett történő felszerelése esetén a legfontosabb feltétel, hogy a mosogató ürítése semmiképpen ne legyen a készülék felett. Amikor a mosógépet a mosógép fölé helyezi, nagy a szivárgás kockázata, ami rövidzárlatot okoz.

Ne feledje, hogy a mosógépet sima felületre kell felszerelni. Ha a padló a fürdőszobában nem egyenletes, akkor érje el a készülék helyes helyzetét a lábak beállításával vagy gumitömítéssel.

Mosogató mosogatója (60 fotó): típusok, hogyan kell választani

Fürdőszoba - az egyik legfunkcionálisabb hely a lakásban. Ezt nem szabad elfelejteni a vízvezeték, bútor és háztartási felszerelés kiválasztásakor. Annak érdekében, hogy egy kis helyiség ne váljon zsúfolt raktárká, a gyakorlatiasságra és többfeladatosságra összpontosítva. Minél több részlet kombinálható egyben - annál jobb. Az atipikus és nem a legnyilvánvalóbb megoldás az, hogy a mosogatót közvetlenül a mosógép fölé helyezzük. De annak érdekében, hogy minden működjön és nézzen szépen, ki kell választania a megfelelő alkatrészeket és alkatrészeket.

Előnyök és funkciók

A mosógép fölé helyezett mosdókagylónak van egy nyilvánvaló és legfontosabb plusz -megtakarítási helyük. Különösen fontos a kisebb helyiségekben, ahol egyébként egyszerre nem lehet mindkét fontos elemet elhelyezni. Még egy öltözőt is csatolhat. Ehhez a mosást kissé előre kell hajtani, és a mosás alatt semmi sem zavarja a térd szintjét.

Az ilyen telepítés az egyik leghatékonyabb módja a térhasználatnak. De van egy második jelentős előnye: a mosogatók különböző típusai és a telepítési módszerek. Bármelyik belső térben van egy alternatív lehetőség.

A közös telepítést hagyományosan a fürdőszobában használják. Ez nem a legjobb megoldás a konyhában. Kényelmes mosni a kompakt és sík mosdókon, de nem szabad az edényeket mosni és a házimunkát elvégezni.

Hátrányok és nehézségek

Ami a hátrányokat illeti, a legnehezebb a szifon felszedése, mivel a mosogató alatt van egy készülék. A telepítés bármilyen pontatlansága súlyos biztonsági problémákkal küzd, a rövidzárlattól kezdve. Jobb, ha egy speciális mosogatót választunk a készletben lévő szifonnal történő közös szereléshez. Ellenkező esetben nem lesz könnyű megtalálni a megfelelőt.

A lefolyó elrendezésének sajátosságai miatt magas a víz stagnálása. Ez sokkal lassabban jön ki, mint a hagyományos függőleges szerelésnél, és még egy kis folt is komoly zavarokhoz vezethet.

A hely helytelen megválasztása azt eredményezi, hogy a szoba kényelmetlen és mozgásban van. Ezért először alaposan ki kell dolgozni és értékelni kell a telepítési tervet.

Hogyan válasszunk mosogatót a mosógép felett?

A mosogató kiválasztásának fő tényezői nem változnak, függetlenül a telepítési helytől. Először is fontolja meg annak méretét, konfigurációját és telepítési módját. A legkényelmesebb - szinte lapos és sekély vízililiomok, amelyek helyet takarítanak meg. Ez az űrlap nem eszik fel értékes magasságokat. De ne feledje, hogy a teljesen lapos mosogatók nem tartalmaznak vizet, ezért nem védik a fröccsenéstől. Veszélyes a készülékre. Ezért fontos megtalálni a középső helyet.

anyagok

A leggyakrabban használt műanyag vagy földi vízi liliomok. Az öntött márvány modellek szintén népszerűek: speciális beton, polimerek és aggregátumok. Tartósak, gyönyörűek, szerények és ellenállnak a kémiai mosószereknek. A természetes kőhöz képest a utánzás fő előnye egy kis súly. Ezenkívül az öntött márvány bármilyen mélységet és alakot kaphat.

A kibocsátás két fő típusát a konfiguráció határozza meg: függőleges és vízszintes. Az első praktikusabb - nem teszi lehetővé a víz stagnálását. A második a megtakarítási magasság tekintetében kompaktabb. A vízszintes szilva a gép testén kívül, a mosogató oldalához vagy hátsó falához vezethet. Ez biztonságosabb, de egy ilyen lefolyó gyakran eltömődött, ezért rendszeresen meg kell tisztítani.

biztonság

A vízilipek közös felszerelésének legnehezebb része - biztonsági berendezés. Ezért a héjok speciális leeresztő-túlfolyó rendszerrel vannak felszerelve. A feladata egyszerű: a víz túlcsordulásának megakadályozása. A túlfolyó lyuk az oldalán helyezkedik el. Vannak olyan dugaszolható rendszerek, amelyek a legmodernebbek - az automatizálással.

méret

A mosogató méreteinek kiszámításához hozzon létre egy kis margót a mosógép paramétereihez. A legkisebb kifelé legalább 2 cm-re van az egyes élektől. Meg kell akadályozni a víz bejutását a berendezésbe. A szokásos mélység 18-20 cm, a mély héj túl magas, ha fel van szerelve, és ez kellemetlen és csúnya.

Hogyan válasszuk ki a mosógépet

Ilyen telepítéshez csak a mosógépet lehet előmelegíteni. Most már vannak speciális modellek a közös szereléshez. De felveheti a szokásos, ha helyesen kiszámolja a méretet.

Az optimális magasság 60-70 cm, a mélység legfeljebb 45 cm, a gép és a mosogató közötti távolság legfeljebb 3 cm, figyeljen a kompakt mini készülékekre, akár 3 kg terhelésig.

A speciális mosogatók dokumentációjában néha megnevezik, hogy a mosógép-típusok milyen kompatibilisek. Kész készletben is értékesíthetők. Sokkal kényelmesebb, mert a gyártó minden paramétert és árnyalatot már kiszámított, és sokkal könnyebb összeszerelni egy ilyen szerkezetet.

Telepítési jellemzők

A teljes szerkezet kényelmessége, funkcionalitása és biztonsága a telepítés minőségétől függ. Ezt a munkát szakértőknek kell kezelniük. Először megtörténik a mosdó, és csak ezután - a mosógép. Alapértelmezés szerint a készlet már tartalmaz minden zárójelet. De ha a fürdőszobában már vannak kötőelemek, amelyeket az építés alatt helyeztünk el, akkor jobb, ha hagyjuk őket - megbízhatóbbak.

Alapszabályok

Tehát a mosogató mosogatóval történő felszerelése során az alábbi kritériumoknak kell megfelelniük:

- A mosogató teljesen lezárja a berendezést, hogy elkerülje a folyamatos fröccsenést és a vizet;

- A lefolyót nem lehet közvetlenül a gép felett elhelyezni, amely a centrifugálás során vibrál és mozog. Idővel károsíthatja a csővezetéket, és ez áttöréshez vezet;

- a mosogató átlagos szélessége - 50 cm-tõl a gép szabványosított szélessége vagy 58 cm-es csatorna-csõ jelenlétében;

- A padló, amelyen az ilyen szerkezet fel van szerelve, tökéletesen egyenletes. Ezért hibák vagy elfogultság jelenlétében először kompenzálni kell őket;

- Annak megakadályozása érdekében, hogy a gép mosolyogjon a mosás során, helyezhet el egy különleges gumitartót;

- Ha a fürdőszobai csaptelep és a mosdó közös, ellenőrizze, hogy a kifolyó szabadon mozog-e. Ellenkező esetben a mosogatót úgy kell felszerelni, hogy a pereme átfedje a fürdőszobát.

Szerelőelemek

Ha a fal nem tartalmaz zárszerkezetet az építés során, csatlakoztassa azokat. Először csatlakoztassa a tálat a falhoz jelöléshez. Csak ezután fúrja meg a rögzítőelemek lyukakat. A csavarok nem húzódnak meg az ütközőhöz: 5-7 mm-t hagyni.

Mosogatószerelés

Mosogató szifonnal a tartóhoz rögzítve. Egy fémhorgot helyeznek be az előkészített lyukba a tálca hátsó falán, amely a falon van rögzítve. Minden csatlakozót és kiemelkedést speciális habmal lezárnak. Csak ezután lesz rögzítve a rögzítő csavarokat.

Mixer telepítés

A mosógépet a mosás után szerelik fel. A daruval ellátott csöveket speciális tömlők csatlakoztatják. Ideális esetben, ha sikerül észrevétlenül tartani őket. Az autó csatlakoztatásához vegye be a pólót.

Mosógép csatlakozás

Miután a mosogatót egy keverővel szerelték fel, helyezze a mosógépet a helyére. A falhoz közelíthető, de először távolítsa el a nyitott kommunikációt. A vízvezetékek egy rést rejtenek.

Biztosítsa a szifon és a leeresztő tömlő csatlakozását egy tömlőbilincskel. Erre azért van szükség, hogy a szerkezet hirtelen csökkenjen az intenzív kisülés alatt. Telepítés után ismét ellenőrizni kell az összes csatlakozás tömítettségét, és a rendszer készen áll a használatra.

Mosogató mosogató - kép

A mosogatógép fölé helyezett mosogatók felhúzása érdekében érdekes gyakorlati lehetőségeket készítettünk. Nézze meg, hasonlítsa össze és válassza ki a kényelmes megoldást a fürdőszobájához!

Mosogató a mosogató alatt: kiválasztási paraméterek, előnyök és hátrányok

A legtöbb modern apartmanban a fürdőszoba nagyon szerény méretű. De annyi dolgot kell beültetni a fürdőszobába: WC, fürdő, mosodai kosár és természetesen új mosógép. A helytakarékosság és a korlátozott tér csökkentése érdekében új érdekes megoldás - egy háztartási készülék telepítése a mosogató alá. Ebben a cikkben megnézzük a mosogatógép mosogatóval, kiválasztási paraméterekkel, árakkal és az ezen háztartási készülékek legjobb márkáinak értékelésével kapcsolatos lehetőségeit.

Olvassa el a cikket:

A mosogató alatt lévő mosógép jellemzői

A mosógép telepítésének ez a verziója nem csak helyet takarít meg, hanem a belső térben is. Végül is ez a telepítés nem szabványos. Az érdekes mosogatók széles választéka lehetővé teszi a legjobb választást.

Típus kiválasztási lehetőségek

Mindenekelőtt a gépet hatékonyan kell mosni, de a kompakt modell kiválasztásánál a legnagyobb figyelmet kell fordítani a méretére.

Kapcsolódó cikk:

Melyik cég jobb, mint egy mosógép? A mosógép kiválasztásának folyamata kicsit bonyolult, mivel egy méltó márka azonosítására van szüksége, amely megbízható. Próbálja megérteni, hogy a háztartási készülékek sok jellemzője segít a felülvizsgálatunkban.

Magasságot. Mindez a választott héjtól függ. Például, ha behelyezzük a munkalapba, az alátétet a lehető legalacsonyabban kell megvásárolni. Mosdó esetén modellt és kicsit magasabbat vásárolhat. A második esetben a választás sokkal szélesebb, ezért ez a megoldás előnyös. Ideális 70 cm magas háztartási készülék kiválasztásához, így a mosdó nem lesz túl magas, és a legfiatalabb családtagok is könnyen elérhetik.

Mélység. Egyetértek, csúnya, ha valami kiborul a mosdó alá. Ezért az esztétikai fellebbezéshez szükséges, hogy a mosogató egy kicsit lehúzson a gépen (50 cm-es mélységű háztartási gépek kaphatók, ami kiváló megoldás a mosogató alá történő beépítéshez). Ha egy tágasabb háztartási készüléket szeretne vásárolni, fontolja meg az opciót a pulton található mosdóval, amely bármilyen formában és méretben készülhet.

Szélesség A kompakt modell szélessége nem térhet el a standardtól, ezért a helyszíntől függően választja ki.

Mosógép mosdó alatt a fürdőszoba: előnyei és hátrányai

A mosogató alá helyezett kompakt mosógépnek saját előnyei és hátrányai vannak.

 1. A fürdőszoba hasznos helyének növelése: egyesek a konyhában vagy a folyosón helyezik el a gépet, ami nem jó megoldás, mivel ezt a berendezést a fürdőbe kell helyezni (ideális esetben nincs csatlakoztatva, szivárgás még lehetséges). A beépített mosógép beépítésének köszönhetően a mosdó alatt a fürdőszoba nem lesz zsúfolt.
 2. A helyiség racionális használata a mosdó alatt.
 3. Vásárlás és üzemeltetés költsége. Az alacsony mosógépek ára a mosogatógép alatt általában alacsonyabb, mint a standard. Ezen túlmenően az ilyen háztartási készülékek terhelése általában nem haladja meg a 3,5 kg-ot, így a mosás alatt a vízfogyasztás jóval alacsonyabb, ami nagyszerű a kis családok számára.
 4. Esztétikus fellebbezés. A modern kis méretű mosógépek vonzó megjelenésűek és nagyszerűen néznek ki a mosogató alá.
 1. A mosógép készletek korlátozott választéka mosdókkal. Nem minden kagyló és gép alkalmas erre a célra. Sőt, nehéz kiválasztani a készletet.
 2. Kis letöltés. Ez a hátrány csak egy nagy család számára fontos, de ha 3 ember él a lakásban, akkor 3,5 kg terhelés elegendő. Ezenkívül nagy dolgokat (pl. Takarót vagy alsó kabátot) nem lehet mosni benne.
 3. Nem szabványos szifon, amelyet külön kell megvásárolni (nem minden esetben).
 4. A mosogató mosogató speciális kialakítása valószínűleg gyorsabb lesz.
 5. A kézmosás során a háztartási készülékekhez juthatnak, ami csökkenti az élettartamát és kárt okozhat.

A mosogató alá tartozó kompakt mosógépek népszerű márkáinak áttekintése

Nem minden mosógép alkalmas kis fürdőszobának. Sokan kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek (sok program és kiegészítő funkció), ugyanakkor nagy méretük van. Tekintsünk néhány olyan népszerű, alacsony és keskeny mosógépet, amelyek ideálisak a mosogató alá helyezéshez.

Kompakt mosógépek a mosogató alá

A kis lakásokban kompakt mosógépeket keresnek. A kompakt modellek egy speciális altípusa olyan mosógépek, amelyek beépíthetők a mosogató alá. Ezt a helyet gyakran nem hatékonyan használják, és az ilyen modellek segítenek megtakarítani a helyet. Az ilyen gépek fő megkülönböztető jellemzője a magasság, ideális esetben nem haladja meg a 70 cm-t, ami átlagosan 15 cm-rel alacsonyabb, mint a hagyományos gépkocsiké.

A kompakt gépek közül néhány további lehetőség van a mosogató alá helyezésére:

 • kicsi, legfeljebb 50 cm szélességű - a készülék nem nyúljon túl a mosogató szélén;
 • frontális típusú rakodási dolgok, mert a felső sík egy mosogatóval lezáródik;
 • egyes esetekben - lyukak elhelyezése a víz és a vízelvezetés számára, hogy a gépet a falhoz közel helyezzék el;
 • Viszonylag kis teherbírás, legfeljebb 5 kg;
 • nem a legnagyobb kiegészítő funkciók.

Ezek a funkciók teszik az autót nem minden fogyasztó számára. Leginkább alkalmas olyan emberek számára, akik jobban értékelik a lakás helyiségét, mint egy mosógép funkcionalitását és kapacitását. A viszonylag kis mennyiség miatt a gyerekek számára nem alkalmas. De a kis lakásokban önállóan élők keresnek majd. Lehetővé teszi, hogy érdekes tervezési ötleteket érjen el a mosogató és a fürdőszoba általános kialakításával kapcsolatban.

Top modellek

A Zanussi FCS 825 C modell magassága csupán 67 cm, maximális terhelése pedig csak 3 kg száraz vászon. Az ilyen gép költsége körülbelül 42 ezer rubel.

A magasabb Candy Aquamatic 2D1140-07 típusú, 70 cm magas, 4 kg száraz vászon betöltésére tervezték. Ez a modell meglehetősen működőképes, különösen a 24 órás elhalasztást. Az ár 28 ezer rubel, bár egy szakaszon, lehet tulajdonítani a költségvetési modellek.

Egy másik Candy képviselője, az Aqua 2D1040-07 modell szintén magassága mindössze 70 cm, és a teher nagysága akár 4 kg. A finom és vegyes textíliák mosásának szerepe van. A modell meglehetősen gazdaságos a vízfogyasztás és a villamos energia tekintetében. Az üzletemberek számára a minimális összecsukásokkal végzett mosás ingek hasznosak lehetnek - mindenki tudja, milyen nehéz vasat megfogni.

A kompakt mosógépek Eurosoba sorozatát egy nagyon érdekes megjelenés jellemzi. Különösen az 1000 Sprint Plus fekete-fehér modellnek van egy elegáns fekete színű grafitja, amely a betöltő nyílás fehér szegélyével rendelkezik. A modell mindössze 70 cm magas és 46 46 cm szélességgel és mélységgel tökéletesen illeszkedik minden méretű fürdőszobába. 3 kg vászonra tervezték.

A prémium szegmensben elmondhatjuk a 67 cm magas Electrolux EW 970 C modellt, a programok rendkívül kis választékát a svéd gyártótól származó legnagyobb megbízhatóság és tartósság kompenzálja. A termék ára - 56 ezer rubel.

Válasszon egy modellt a katalógusban

A mosogató alatt a megfelelő szűrőberendezéssel beállíthatja az összes megfelelő berendezést a beállítási lehetőségek között. Így az eredményeket a gép között 70 cm-nél nem magasabb magasságban szűrheti, az ár, a gyártó, a kiegészítő funkciók és egyéb paraméterek elülső típusú betöltésével.

Rendeljen kompakt mosógépeket Moszkvában található All-Washing.com online boltba. Folyamatosan kínálunk ügyfeleinknek promóciókat, kedvezményeket és bónuszokat.

Mosogató mosogató a mosogató alatt: opciók készletek

A mosogatógép ergonomikusabb helyzete a fürdőszobában vagy a konyhában, ahonnan a szennyvíz és a vízvezeték van. De gyakran a helyiségben nincs elég hely. És akkor szükség van erre a technikára "belépni" korlátozott helyre, például a mosogató alá.

faj

A gépnek a mosogató alá helyezését gyakran egy kis négyzetméter diktálja, vagy a belső minimalista vágya. Az egyik vagy a másik, de a mosogató berendezés szabványos méretek nem lehet elhelyezni.

Különlegesnek és több kritériumnak kell megfelelnie.

 • Egyezzen a magasságban. Nem csak a padló és a mosdó közötti távolságba illeszkedik, de egyúttal kis résnek is lennie kell. A készülék optimális magassága legfeljebb 70 cm, kivételt csak a táblagép alá szerelt készülékek végezhetnek. Elfogadható magasságuk eléri a 85 cm-t.
 • A keskeny és kicsi mosógép ideális egy ilyen telepítéshez. A készülék ne álljon közel a falhoz, mivel az írógép általában helyet hagy a szifonok és csövek felszerelésére.
 • A készülék szélességének kisebbnek kell lennie, mint a héja szélessége. A mosdónak "le kell fednie" a gépet, és meg kell védenie a felesleges vízcseppekkel való érintkezésből.

Összesen három lehetőség van kis gépek elhelyezésére.

 • Készen áll az autó mellett, amely egy mosogató alá van építve. És minden tartozékkal együtt.
 • Különálló eszköz, amely alkalmazkodik a mosogatóhoz. A készlet minden alkatrészét külön vásárolják meg.
 • A mosógép asztalhoz van beépítve a mosogatóba. Ebben az esetben az egység a mosogató oldalán található.

A legjobb megoldás egy kész készlet megvásárlása, mivel nem kell a városba utazni, hogy megtalálja az egymáshoz illő részeket.

A legnépszerűbb teljes mosógépek két modell.

 • Candy Aquamatic mosogatóval együtt "Pilot 50". Magassága 69,5 cm, mélysége - 51 cm, szélesség - 43 cm. Ezek eltérnek a dob rotációs sebességétől a spin üzemmódban. Mindegyikük költségvetési lehetőség. Akár 3,5 kg vászon mosható;
 • A "Gonets" mosdóval ellátott Eurosoba 68x46x45 cm méretű, ez egy nagyon népszerű modell. A program automatikus mérést végez. A gyártó megerősíti a hosszú élettartam és garancia magas minőségét.

Érdemes megjegyezni, hogy a mosogatógép mosogatógépét csak az orosz szegmenshez gyártják, gyakran az Orosz Föderációban készülnek berendezések összeszerelése. Bosch, Zanussi, Electrolux, Candy, Eurosoba - ezek a készülékek gyártói, amelyek modellcsaládjában a mosogató alá szerelhető gépek találhatók.

A háztartási készülékek boltjainál vannak kompakt mosógépek.

 • Zanussi FCS 825 C. A termék magassága 67 cm, szélessége - 50 cm, mélysége -. 55 cm, mint méreteit a készülék meghatározza a normál szifon. Igaz, hogy a gép teljesítménye alacsonyabb: a dob forgási sebessége legfeljebb 800 fordulat, és a maximális terhelés 3 kg. A kimenet enyhén nedves fehérnemű lesz, de meglehetősen csendes.
 • A Zanussi FCS1020 ugyanazokkal a jellemzőkkel bír, mint a fenti modell, de csak a sebesség nagyobb és 1000. Mindkét autó olcsó.
 • Electrolux. A gépek modellterében két lehetőség áll rendelkezésre: 67x51.5x49.5 cm - ez az EWC1150 és az EWC1350. A percenkénti maximális fordulatszámon különböznek egymástól. Ők megbízhatóak és gazdaságosak, de nem a legolcsóbbak. Kapacitásuk 3 kg.
 • A Candy Aquamatic gépsor öt, 69,5x51x43 cm méretű gépet tartalmaz, különböző centrifugálási sebességgel (800 és 1100 fordulat / perc között).
 • Az Eurosoba modellcsalád megbízható. A termék garanciája 14 év.

Ezekhez az eszközökhöz speciális mosdót kell vásárolni. Nem lehet nagyon mély. Leggyakrabban, hogy mosogatógépet a mosogató alá helyezzenek, egy "liliom" típusú mosdót és egy nem szabványos szifont vásárolnak, és vízszintes lefolyót is készítenek. Néha például, ha a mosdó nagyon magasra van felszerelve, akkor alkalmazza a szabványos szifont és a függőleges lefolyót.

Meg kell jegyezni, hogy a mosógép a mosdókagyló alá szerelhető asztallal. Ezek a készletek lehetővé teszik egy szabványos (praktikusabb) szifon, függőleges lefolyórendszer felszerelését, és ezáltal védi a készüléket a lehetséges vízbehatolás ellen. Ráadásul, mivel a mosogató az asztallap oldalán található, "lopni" lehet 10-15 cm, és egy háztartási készülék magassága már 80-85 cm lehet.

A vízvezeték-piacon olyan mosógépek modellek, amelyek tökéletesen illeszkednek a mosogatóhoz asztalhoz.

 • Bosch WLG 24260 OE. A modell magassága 85 cm, szélessége - 60 cm, mélysége - 40 cm, nagy kapacitása (5 kg-ig), valamint jó választék (14 db). Ezenkívül a gép rezgéscsillapító programot is kínál.
 • A Bosch WLG 20265 OE ugyanazokkal a paraméterekkel rendelkezik, mint a Bosch WLG 24260 OE modell. Egység 3 kg-ig.
 • Candy CS3Y 1051 DS1-07. A berendezés magassága 85 cm, szélessége 60 cm, mélysége pedig 35 cm. Ez egy 5 kg-os méretű költségvetési modell. 16 mosási programot tartalmaz. A gyártó szerint egy rezgéscsillapító program van felszerelve az autóban.
 • Az LG F12U2HDS5 paramétereit a 85x60x45 cm paraméterek képviselik, a modell kapacitása 7 kg. Ez a lehetőség elég drága, mert 14 mosási programot és rezgésszabályozást tartalmaz.
 • Az LG E10B8SD0 magassága 85 cm, szélessége 60 cm, mélysége 36 cm, a készülék kapacitása 4 kg.
 • Siemens WS12T440OE. Ezt a modellt a 84,8x59,8x44,6 cm méret jellemzi, fő előnye a csendes mód.
 • Indesit EWUC 4105. Ez az opció kis mélységben van, ami csak 33 cm, a többi paraméter standard - 85 cm magas és 60 cm széles. A maximális terhelés 4 kg.
 • Hoover DXOC34 26C3 / 2-07. Annak ellenére, hogy a készülék mélysége csak 34 cm, legfeljebb 6 kg vászon tölthető be. 16 mosási program áll rendelkezésre.

A tervezés előnyei és hátrányai

A mosogató alatt lévő gépek kompaktak. Képesek szervesen illeszkedni egy kis, korlátozott helyre, és egy meglehetősen tágas szobában. Az ilyen szerkezetek fő előnye mindenekelőtt a tömörség és a lakonikus megjelenés.

A nem szabványos méretű zsír plusz azonban a következő hátrányokhoz fordulhat:

 • A tervezési jellemzők miatt alacsonyan kell hajlítani, ami nagyon problémás a rosszindulatú betegek számára;
 • A beépített eszközök vibrálnak, vagyis a rázkódás észrevehetőbb. Amikor a gépet biztonságosan rögzítik a tetejére (mosogató vagy munkalap), a rezgések csillapodnak, de a centrifugálás során a mosógép csörögni kezd és kopog. Ráadásul, ennek a módnak köszönhetően a csapágyak gyorsabban meghibásodnak. Meg kell jegyezni, hogy a már beépített mosogatógép mosógépei nem adnak hangos zajokat, és a csapágyak hosszabb ideig működnek;

Mosógépek mosogatóval kombinálva: jobb modellek, választási lehetőségek

Egy kis házban problémás elrendezés az élet. Nehéz szimulálni egy automata mosógép kényelmes elhelyezését egy kis fürdőszobában. Azonban van megoldás a helytakarékos megtakarításhoz mosogatógépen.

Styralok típusok

A gyártók több mosogatógépet kínálnak mosdókkal:

 • keskeny a standard magassággal;
 • alacsony standard szélességgel.

Ennek a technikának a sajátossága a csövek elhelyezésének módszerében víz elvezetésére és öntésére. Gyakran ezek az eszközök hátulról, ritkán oldalról vannak elhelyezve. Ilyen lépés lehetővé teszi, hogy a mosóegységet falra helyezze a helytakarékosság érdekében. Egy másik technikai tényező az elülső terhelés.

Különlegességek

A fő különbség a mosógép készlet és a mosogató között a cső elhelyezése során, amelyen a víz áramlik és a leeresztő tömlő helyén. Az eszközök kapacitása általában legfeljebb 4 kg. A többi funkció nem különbözik a standard modellektől. Tartalmaz egy vizes liliom mosogató kifejezetten egy kis szobát. Ez egy speciális, 20 cm-es lefolyórendszer, amely hátul található.

Erősségek és gyengeségek

A kis fürdőszobában kialakított mosógépkészletek kényelmes mosdókagylóval rendelkeznek. Az ilyen megoldások lehetővé teszik, hogy nyereségesen tervezze meg a helyet és kényelmesen gondoskodjon a berendezésről.

Mielőtt a gyártók elkezdték fejleszteni a készleteket, szembe kellett nézniük ezeknek az elemeknek a felépítésével. Fontos volt kiválasztani a megfelelő eszközt a paraméterekhez. A másik probléma egy további csövek, szifonok és keverők beszerzése volt.

 • összegyűjtött minden olyan anyagot, amely a létesítményben részt vesz;
 • minden elem tökéletesen testre szabott méretben és stílusban;
 • a tervezés lehetővé teszi a tér tervét, meghatározza a kapcsolat helyét és jellemzőit;
 • az elemek külön megvásárlása többet fog kerülni.
 • terheléses mosógép 3,5 kg-ig;
 • a szifon atipikus kialakítása, amelyet külön kell megvásárolni;
 • csatorna mosogató egyéni tervezés gyorsan eltömít;
 • a mosdó használatakor a folyadék bejuthat a gépbe, törést okozva;
 • Nem minden mosás és autó tökéletesen kiegészül egymással.

Tippek a választáshoz

Vásárláskor ügyeljen arra, hogy:

 • a mosogató felső területe nem lehet 80 cm-nél nagyobb a padlószinttől;
 • a mosogatógép mélysége nem haladhatja meg a 45 cm-t;
 • a vízelvezető rendszert a mosógép mögött kell felszerelni;
 • Az ilyen géphez szifonnak kell lennie.

Helyes telepítés

A mosogatógyártók részletes telepítési utasításokat tartalmaznak, és tartalmaznak mindent, amire szüksége van a készletekben.

 1. A berendezés telepítéséhez minden kommunikációs ágnak már készen kell állnia.
 2. Az aljzatnak nedvességállónak, csatorna- és vízvezetékcsapnak kell lennie.
 3. A mosógép alatti padlónak síknak kell lennie.
 4. Világos, hogy elosztja az elhelyezés helyét, figyelembe véve az intervallumokat a kommunikációs pontokhoz.
 5. Helyezzen védjegyet a falra, amelynek hatósugarában a mosogatóelemek helyezkednek el. Telepítés után ellenőrizze a kötőelemek megbízhatóságát.
 6. Telepítse a mosogatót és a szifont.
 7. Szerelje fel a keverőt, csatlakoztassa a hideg és meleg vizet. Ellenőrizze az összes csatlakozás tömítettségét.
 8. Szerelje fel a csapot a hideg vízcsőre.
 9. A készletben lévő mosogatóval felszerelt mosógépet közelebb kell helyezni a mosdókagylóhoz, anélkül, hogy teljesen benyomná.
 10. Csatlakoztassa a leeresztő és a szívótömlőket, és ellenőrizze, hogy a csatlakozások biztonságosak-e.
 11. Csúsztassa teljesen a készülékeket a mosogató alá.

A legjobb készletek áttekintése

Népszerű, automata mosókészletek mosdókkal kombinálva:

Eurosoba 1100 / Waterlily

A költségek 52 700 rubel.

 • magasság 68 cm;
 • centrifugálási sebesség 500-1 100 fordulat / perc;
 • vízfogyasztás 48 liter;
 • 3 kg-ig töltsön be.
 • a legkisebb mosógép;
 • átlagos élettartam 15 év;
 • 2 év garancia;
 • automatikus mérlegrendszer;
 • túlfeszültség-védelem;
 • a szivattyú szivárgása idegen tárgyakról, amely könnyen tisztítható;
 • orosz vezérlőpanel;
 • a nyílás automatikus megnyitása mosás után;
 • rozsdamentes acél tartály és dob;
 • a víz és a villamosenergia-fogyasztás

A vélemények csak pozitív tulajdonságokat jelölnek.

CANDY AQUA1041D1 / Vízililiom

Az átlagos költség 16 ezer rubel.

 • vízfogyasztás 42 liter;
 • 1 ezer fordulat percenként a centrifugálás során;
 • magasság 69 cm;
 • maximális terhelés 3,5 kg.
 • elektronikus vezérlés;
 • intelligens mosodai menedzsment;
 • a centrifugálási sebesség kiválasztása;
 • habszint-szabályozás.
 • műanyag víztartály;
 • a vélemények azt mutatják, hogy a modell erősen ugrál a centrifugálás során és zajt okoz.

Candy Aqua 80F / vízililiom

A leginkább futó modell, 16-18 ezer rubel értékben.

 • teljes keverő, szifon, speciális tömlők, tömítések és anyák;
 • a késleltetett indítás és a gyapjú mosása;
 • magasság 70 cm;
 • maximális terhelés 3,5 kg;
 • 18 mosási program.
 • automatikus optimalizálási költségek;
 • intelligens mosodai menedzsment;
 • habellenőrzés;
 • túlfolyó védelem.
 • nincs kijelzés;
 • a vászon kézi betöltése;
 • a tartály műanyagból készült;
 • fordulatszám 800 fordulat / percig
 • Egyes gyártók felülről mosogató nélküli készülékeket gyártanak, de méretüknél fogva egy ilyen belső megoldáshoz is tervezték.

Siemens WS12T4400E

Ár 33-36 ezer rubel.

 • kapacitása 7 kg;
 • 0,91 kW / h és 38 liter vizet fogyaszt;
 • méretek 84,8 × 59,8 × 44,6 cm;
 • akár 1200 ford./perc.
 • nagy kapacitás;
 • minimális zajkibocsátás;
 • habellenőrzés;
 • vízadagolás a terhelés mértéke és a szövet típusa szerint;
 • gyors mosás;
 • gyermekzár;
 • kevés energiát fogyaszt.

A hiányosságok között megkülönböztetik a 85 cm-es magasságot, ami kellemetlenség lehet.

Bosch WLG202650E

 • méretek 84,8x60x40 cm;
 • terhelés 5 kg;
 • legfeljebb 1 ezer fordulat / perc.
 • kényelmes menüszervezés;
 • csendes mosási folyamat;
 • alacsony energiafogyasztás.

Jegyezze fel a munka kényelmét 85 cm magasság miatt.

ELECTROLUX EWC 1150

 • méretek 67x50x55 cm;
 • akár 1300 fordulat / perc;
 • kapacitás 3 kg.
 • a lefolyóban lévő speciális szelepek nem teszik lehetővé a por feloldását és keverését öblítéskor;
 • jó spin;
 • alacsony energia költségek;
 • kiváló minőségű mosás.

A hátrányok kis kapacitást mutatnak.

Az ötlet egy mosógép alatt mosogató a készlet - a legjobb módja a szűk fürdőszobákban. Ez a kényelem, funkcionalitás és esztétikai megjelenés kombinációja. Amikor kiválasztja, először ismerkedjen meg az eszköz műszaki paramétereivel. Tartsa be a használati szabályokat, hogy a berendezés évekig szolgálhasson.

Mosógép a mosdó alatt a fürdőszobában

A fürdőszoba funkcionalitásának növelése és a konyhahelyiség megtakarítása érdekében a Hruscsov lakások sok lakója ezt a lépést követte, nevezetesen mosogatógép mosogató alá helyezését. Ez a lehetőség nem feltétlenül a legjobb, de ha a gépnek tényleg nincs hova behelyeznie, akkor felveheti azt. És ha minden rendben történik, akkor nem lesz kényelmetlen. És ami a legfontosabb, válasszon egy megfelelő mosógépet, amelyet tovább fogunk vitatni.

Kiválasztjuk a méretet

A mosogatógép mosogatójának megválasztására vonatkozó fő kritérium a méret.

 • Az automata mosógépek mélysége 33 és 82 cm között van, természetesen, hogy a túlméretezett gép behelyezése nincs helye, és kényelmetlen a mosogatóhoz közeledni. Ezért az optimális mélység 50 cm, feltéve, hogy a mosogató maximális mélysége 60 cm. Ha a mosogató kisebb, akkor a mosógépnek már meg kell lennie, így van egy rés a hátsó fal mögé történő kommunikációhoz.
 • A gép magassága nem haladhatja meg a 70 cm-t Ha egy 17 cm magas mosogatógépet a normál gép 82-85 cm magas felett rögzít, akkor egy rövid ember számára rendkívül nehéz lesz mosni, és a gyerekek általában nem érhetik el a csapot. Kilépés - helyettesíti a széket.
 • Ami az alátét szélességét illeti, itt nem alapvető. Minden a helytől függ.

Mini autók áttekintése

A mosogató alá helyezésre alkalmas kis méretű gépek kicsiek. Itt van néhány mosógép a piacon:

A Candy Aquamatic 1D835-07 egy mosógép, amelyet egy híres olasz márka Oroszországban szerel össze. A gép mélysége 46 cm, magassága 70 cm - ez optimális a fürdőszobába való beépítéshez. A gépet 3,5 kg száraz ruhanemű mosására tervezték, és centrifugálással percenként 800 fordulatnál. A ruhákat különböző szövetekből is le lehet mosni, mert a gépnek 16 mosási programja van. A mosógép ára körülbelül 17 ezer rubel.

Zanussi FCS1020C - olasz mosógép mindössze 3 kg terheléssel. A mélysége 52 cm, magassága 57 cm, a mosás 1000 fordulatszámmal történik. A mosógép kicsi, és az ár lenyűgöző mintegy 34 ezer rubel.

ELECTROLUX EWC 1350 - mosógép lengyel szerelvény 3 kg száraz ruhával és 1300 rpm fordulatszámmal. A magasság 57 cm, mélysége 52 cm, mosási mód 15, ez elegendő a különböző dolgok és ruhák hatékony mosásához. A gép intelligens vezérléssel rendelkezik, amelynek költsége körülbelül 36 ezer rubel.

Az Eurosoba 1100 sprint talán a svájci gyülekezés legdrágább kis méretű alátétje. Letöltés, mint a korábbi gépeknél, csak 3 kg, 1100 ford / perc. Nincs szivárgásvédelem, ami arra késztet, hogy vásároljon, 51 ezer rubel áron.

Figyelj! A kis méretű mosógépek nagyon drágák, főként európai gyártású gépek.

Hogyan válasszunk mosogatót?

Ahhoz, hogy a mosogatót egy mosogatógépbe mosogassuk a fürdőszobában, meg kell választanunk a megfelelő mosdót. Egy átlagos alsó fenékű mosogató nem alkalmas erre a célra sem a technikai, sem az esztétikai oldalról. Meg kell választani egy mosogató "vízililiomot", amelynek maximális magassága 20 cm Az ilyen mosogatók vízszintes és függőleges leengedése esetén a legjobb megoldás az, amikor a leeresztő nem a berendezésre vonatkozik, mert a biztonsága attól függ. Ez egy vízszintes leeresztő, amely közelebb áll a falhoz.

Az Ön információiért! A vízililiom héja speciális szifonnal rendelkezik, amely a mosógép hátsó falának mögött helyezkedik el.

A "vízi liliomok" két típusból állnak: fény és uni. Az Uni mosdóval ellentétben a "vízililiom" fénynek nincs lyuk a keverő számára, és elegánsabb alakja van. Egy speciális típusú mosogató - könnyű lakosztály, különböznek a minőség és a megjelenés tekintetében, illetve az ár sokkal magasabb.

A mosogató felépítése a mosógép felett:

 • négyzet alakú;
 • téglalap alakú;
 • lekerekített sarkokkal;
 • kerek;
 • ovális.

A legnépszerűbb mosdók "liliom" kombinálva a táblával, amellyel különböző dolgokat tehet.

Előnyei és hátrányai egy ilyen létesítmény

A mosógép mosogató alá helyezéséhez minden előnyre és hátrányra mérlegelnie kell. Azt kell mondanom, hogy ilyen sokféle előnnyel nem rendelkeznek:

 • Először is, egy ilyen megállapodás helyet takarít meg;
 • másrészt a fürdőszoba modern dizájnját mutatja, sokan elegánsnak és vonzónak tartják, bár szubjektív.

Sok mínusz van, érdemes odafigyelni rájuk:

 • kis méretű autóban nem mossa meg a terjedelmes tárgyakat: kabátok, takarók, takarók;
 • a legtöbb kisautó mosogató minőségű;
 • a vízililiumból vízszintes víztakaró gyakrabban eltömődik;
 • mosáskor fennáll annak a veszélye, hogy a víz a mosógépre, vagy inkább a vezérlőpanelre jut, ami tele van a berendezés törlésével;
 • Az 50 cm mély mosógép behelyezése mosás közben kényelmetlenséget okozhat;
 • Telepítéskor speciális szifonra van szüksége, amelyet külön kell megvásárolni, és nem könnyű megtalálni.

Ha nincs helye mosógépnek bárhol, kivéve a mosdó alatt a fürdőszobában, akkor megközelítse ezt a kérdést komolyan. Gondold át az összes részletet, így nem érzed kellemetlenül a műveletet és a mosogatót, valamint magát a gépet.

Mosogató a mosogatógépen: a do-it-yourself irányelvek a választáshoz és a telepítéshez

A standard előkonfekcionált házakban lévő fürdőszobák kis méretűek, és néha egyszerűen lehetetlen őket befogadni. A mosogató mosogatója a megoldás egyik megoldásává vált. Fotók és ajánlások a saját kezük telepítésével segítik a feladat megoldását önmagukban.

A mosogató előnyei a mosógépen

A mosogató és a mosógép kombinálása a már régen szűk helyet takarja. Ez is a fő előny.

A mosogató felhelyezése a mosógépen lehetővé teszi, hogy a szükséges vízvezetékeket és elektromos berendezéseket egy kis területen helyezze el. Sőt, nem kell keresni egy helyet az írógép alatt egy másik szobában (konyha, folyosó).

A dizájn gondolkodás nem áll meg, és minden nap a piacon megtalálhatók a mosogatók új modelljei, amelyek a gépek felett vannak felszerelve. Ez lehetővé teszi számodra, hogy érdekesebb belső megoldásokat találjunk meg, amelyeket nehézzé tenni egy kis, zárt térben. Kétségtelen, hogy egy ilyen mosogató a fürdőszobában lesz, és a megtakarított hely kényelmesebbé teszi a fürdőszobában való tartózkodást.

Néha még néhány előny is képes többféle hátrányt fedezni. Egy ilyen eset egy mosógép mosogatója.

hiányosságokat

A mosógép mosogatójának hátrányai is elégek. A legfontosabb lehet azonosítani:

 1. Különleges kis méretű berendezések beszerzése. A nem szabványos berendezések mindig drágábbak és nem olyan gyakoriak. Ugyanazon hagyományos gép beszerelése bizonyos esetekben a mosogató használatának kellemetlenségéhez vezet.

Mindezen hiányosságok feltételesek. Megverheti őket. Például az új dolgok vásárlása sokkal szórakoztatóbb, mint negatív.

Mosógép kiválasztása a mosogató alá

Mosógép - drága beszerzés, különösen, ha nem szabványos modellről van szó. Ez a vásárlás meg kell kezdeni, hiszen a jövőben sokkal könnyebb felvenni a mosogatót a megvásárolt berendezésekhez, mint fordítva.

A mosógép kiválasztásának kritériumai:

 1. Szélesség. Ajánlott szűk, legfeljebb 43 cm szélességű modell. Ellenkező esetben vegye fel a mosogatót, és telepítse a gépet a falhoz közel. A készülék hangszórók sarkai zavarják a mozgást és a kényelmet.

A háztartási készülékek modern gyártói gyorsan reagálnak a piaci igényekre. Ezért mindegyik kis méretű modellekkel büszkélkedhet, bár áraik némileg magasabbak. Melyik márka kedveli Önt.

Melyik mosogató illik és mit keres?

A mosógép fölé telepítéséhez speciális mosogatóra van szükség - vízililiom. Az egyik jellemző a lapos alja, amint a képen látható. A liliomok mélysége 8 és 20 cm közötti.

Ugyanilyen fontos a lefolyó helye. Lehet, hogy:

A vízben liliomok inkább a vízszintes vízelvezetést. Ő megy a falhoz és biztosítja az összes biztonsági szabálynak való megfelelést.

Fontos! A függőleges vízelvezetés csak oldalsó leeresztő nyílásokkal lehetséges. Tehát a fal mentén helyezkedik el, és megakadályozza a víz bejutását a készülékbe üzemzavar esetén.

A vízi liliomok ugyanolyan anyagokból készülnek, mint a szokásos mosogatók:

A legmegfelelőbbek az akril és kerámia héjak. Ezek a felületek foltállóak, ami megkönnyíti azok gondozását.

A vízimadarak sok modellje nem rendelkezik lyukkal a csaptelephez. A falon lévő keverő helye további helyet takarít meg. Gazdasági lehetőségként mérlegelheti egy keverő használatát egy hosszú forgó kifolyóval a fürdő és a mosogató számára.

A vízililiom mosogatójának kialakítása más is lehet: a szokásos formáktól az exkluzív modellekig, amelyek megtestesítik a legmerészebb tervezési döntéseket. Négyzet, téglalap alakú, kerek - válasszon olyan alakot, amely illeszkedik a fürdőszobai belső térbe. A vízililiomok oldalsó asztallap segítségével minden szükséges higiéniai terméket elhelyezhet. A mosogató feletti mosogató különféle változatai, amelyek fényképét bemutatják, segítenek meghatározni a megfelelő választást.

Milyen árnyalatokat kell figyelnie a választáskor:

 • amely megfelel a gép és a mosogató méreteinek;
 • a tartóelemek készletének jelenléte;
 • személyzet csatorna szifon - hiányában a készletben megtalálni a megfelelő csere majdnem lehetetlen.

Számos háztartási és szaniteráru-gyártó összeállítja a mosogató és a mosógép megfelelő kiválasztásának problémáját. Az eladásra kész készletek találhatók, amelyek teljes mértékben megfelelnek az egyesítés követelményeinek.

A mosogató felhelyezése a mosógépre megtörténik

A mosogatók és autók felszerelése kézzel is elvégezhető. Nincs semmi nehéz. Csak néhány telepítésre vonatkozó kötelező követelményt kell betartani.

A telepítés a mosogató telepítésével kezdődik:

 • jelölje fel a rögzítőelemek alatt;
 • próbálja ki a mosogatót, értékelje helyét és kényelmét;
 • fali konzolok a falban;
 • telepítsen mosogatót;
 • szerelje szifont Ez a tétel érdemes különös figyelmet szentelni. Javasoljuk, hogy további csíptetőt szereljenek fel az összes csőcsatlakozásra. A végén a hullámcsövet a mosógép szifonjával vagy a csatorna tetejéhez kell csatlakoztatni;
 • szerelje fel a keverőt a rugalmas tömlőkre (ha a héj tervezése biztosítja);
 • rögzítse a mosogatót egy speciális kampóval (teljes mosdóval);
 • tömítse a mosogatót és a falat tömítőanyaggal.

Fontos! A lefolyórendszer alkatrészei nem kerülhetnek érintkezésbe a mosógéppel. A csőcsatlakozások rezgésétől való kitettség elveszíti a feszességet.

Miután a mosogatógépet feltelepítették és a szennyvízelvezető rendszer munkáját ellenőrizték, továbbhaladhat a mosógépbe. A fotók és a programok lehetővé teszik a telepítés elvégzését.

A mosógépet a lehető legközelebb kell elhelyezni a mosogató alá. A készülék vezetékeinek érintetleneknek és jól szigetelteknek kell lenniük, mivel még a vízzel való közvetlen érintkezés nélkül is a túlzott páratartalom a fürdőszobában rövidzárlatot okozhat.

Az írógép és a vízililiom közötti 2-3 cm távolság magában foglalja a gép pontos pontosságát. A fokozott rezgés ebben az esetben elfogadhatatlan.

Végezetül szeretnék még egyszer megjegyezni, hogy az ilyen fontos fürdőszobai jellemzők, mint mosogató és mosógép kombinációja felelősségteljes megközelítést igényel a választásukhoz. A végeredmény sikere attól függ. Az ajánlásoknak megfelelő, saját kezű eszközökkel történő felszerelése csak örömet és büszkeséget biztosít az elvégzett munkához.

Mosogató a mosogató alatt: kiválasztási paraméterek, előnyök és hátrányok

A legtöbb modern apartmanban a fürdőszoba nagyon szerény méretű. De annyi dolgot kell beültetni a fürdőszobába: WC, fürdő, mosodai kosár és természetesen új mosógép. A helytakarékosság és a korlátozott tér csökkentése érdekében új érdekes megoldás - egy háztartási készülék telepítése a mosogató alá. Ebben a cikkben megnézzük a mosogatógép mosogatóval, kiválasztási paraméterekkel, árakkal és az ezen háztartási készülékek legjobb márkáinak értékelésével kapcsolatos lehetőségeit.

Olvassa el a cikket:

A mosogató alatt lévő mosógép jellemzői

A mosógép telepítésének ez a verziója nem csak helyet takarít meg, hanem a belső térben is. Végül is ez a telepítés nem szabványos. Az érdekes mosogatók széles választéka lehetővé teszi a legjobb választást.

Típus kiválasztási lehetőségek

Mindenekelőtt a gépet hatékonyan kell mosni, de a kompakt modell kiválasztásánál a legnagyobb figyelmet kell fordítani a méretére.

Kapcsolódó cikk:

Melyik cég jobb, mint egy mosógép? A mosógép kiválasztásának folyamata kicsit bonyolult, mivel egy méltó márka azonosítására van szüksége, amely megbízható. Próbálja megérteni, hogy a háztartási készülékek sok jellemzője segít a felülvizsgálatunkban.

Magasságot. Mindez a választott héjtól függ. Például, ha behelyezzük a munkalapba, az alátétet a lehető legalacsonyabban kell megvásárolni. Mosdó esetén modellt és kicsit magasabbat vásárolhat. A második esetben a választás sokkal szélesebb, ezért ez a megoldás előnyös. Ideális 70 cm magas háztartási készülék kiválasztásához, így a mosdó nem lesz túl magas, és a legfiatalabb családtagok is könnyen elérhetik.

Mélység. Egyetértek, csúnya, ha valami kiborul a mosdó alá. Ezért az esztétikai fellebbezéshez szükséges, hogy a mosogató egy kicsit lehúzson a gépen (50 cm-es mélységű háztartási gépek kaphatók, ami kiváló megoldás a mosogató alá történő beépítéshez). Ha egy tágasabb háztartási készüléket szeretne vásárolni, fontolja meg az opciót a pulton található mosdóval, amely bármilyen formában és méretben készülhet.

Szélesség A kompakt modell szélessége nem térhet el a standardtól, ezért a helyszíntől függően választja ki.

Mosógép mosdó alatt a fürdőszoba: előnyei és hátrányai

A mosogató alá helyezett kompakt mosógépnek saját előnyei és hátrányai vannak.

 1. A fürdőszoba hasznos helyének növelése: egyesek a konyhában vagy a folyosón helyezik el a gépet, ami nem jó megoldás, mivel ezt a berendezést a fürdőbe kell helyezni (ideális esetben nincs csatlakoztatva, szivárgás még lehetséges). A beépített mosógép beépítésének köszönhetően a mosdó alatt a fürdőszoba nem lesz zsúfolt.
 2. A helyiség racionális használata a mosdó alatt.
 3. Vásárlás és üzemeltetés költsége. Az alacsony mosógépek ára a mosogatógép alatt általában alacsonyabb, mint a standard. Ezen túlmenően az ilyen háztartási készülékek terhelése általában nem haladja meg a 3,5 kg-ot, így a mosás alatt a vízfogyasztás jóval alacsonyabb, ami nagyszerű a kis családok számára.
 4. Esztétikus fellebbezés. A modern kis méretű mosógépek vonzó megjelenésűek és nagyszerűen néznek ki a mosogató alá.
 1. A mosógép készletek korlátozott választéka mosdókkal. Nem minden kagyló és gép alkalmas erre a célra. Sőt, nehéz kiválasztani a készletet.
 2. Kis letöltés. Ez a hátrány csak egy nagy család számára fontos, de ha 3 ember él a lakásban, akkor 3,5 kg terhelés elegendő. Ezenkívül nagy dolgokat (pl. Takarót vagy alsó kabátot) nem lehet mosni benne.
 3. Nem szabványos szifon, amelyet külön kell megvásárolni (nem minden esetben).
 4. A mosogató mosogató speciális kialakítása valószínűleg gyorsabb lesz.
 5. A kézmosás során a háztartási készülékekhez juthatnak, ami csökkenti az élettartamát és kárt okozhat.

A mosogató alá tartozó kompakt mosógépek népszerű márkáinak áttekintése

Nem minden mosógép alkalmas kis fürdőszobának. Sokan kiváló tulajdonságokkal rendelkeznek (sok program és kiegészítő funkció), ugyanakkor nagy méretük van. Tekintsünk néhány olyan népszerű, alacsony és keskeny mosógépet, amelyek ideálisak a mosogató alá helyezéshez.