Legfontosabb > Csapok

Kombinált fürdőszoba a "Hruscsov": példák a design

A kompakt, de kényelmetlen házak masszív építése az 50-es évek végén kezdődött, és a múlt század 70-es évekig tartott. Ez lehetővé tette, hogy sok család kapjon lakást, de ma már javításra és újratelepítésre van szükségük, figyelembe véve a modern építkezést és technikai képességeket.

Szoba jellemzői

"Hruscsov" épült vasbeton lemez vagy tégla. Az ilyen épületek jellemzői apró szobáknak és szinte spártai körülményeknek tekinthetők a WC-k és a fürdőszobák használatában. A négyszögletes tálak mérete körülbelül 150x180 cm, négyzet - 170x170 cm volt, gyakran szabálytalan formájú, 3-4 négyzetméteres terület volt. m. A magas mennyezetek nem haladják meg a 2,5 m-t.

A fürdőszobák szellőzése központosított csatornába kerül. A tartófalak hőszigetelése nem elegendő, és ha a WC-ben vagy a fürdőszobában van egy külső fal, akkor télen hideg van.

Az egyszobás apartmanok közös fürdőszobával rendelkeznek. A háromszobás fürdőszobában egy kis fal volt, amely elválasztott a WC-től. A fürdőszoba olyan keskeny volt, hogy csak WC-t tartalmazott. Fürdőszoba, mosdó és keskeny folyosó jellemző a fürdőszobában. A mosógép alá helyezést nem tervezték. Napjainkban sok bérlő önkéntesen ötvözi mindkét területet, és értékes mérőeszközöket kap a modern vízvezetékhez.

elrendezés

Kombinált fürdőszoba a "Hruscsov" nem mindig volt négyzet vagy téglalap alakú volt különös konfigurációk. A helyiség alakváltozása a szekrények vagy a keskeny folyosók javára állt annak érdekében, hogy növeljék őket a bútorok hordozásához.

Az évek során a tervezők kidolgozták bizonyos szabályokat a stílusos belső kialakításuk érdekében.

program

Kezdetben rajzok készülnek, az elérhető terület méretei rajzolódnak, az építőanyagok listája generálódik, árakról. A projekt elkészítése után javítások készülnek. A vázlat ismét a vízvezeték és bútor megjelölésével készül. Néha, hogy fürdőt hozhasson, mélyen be kell mennie a falba, megváltoztatnia kell a lefolyó helyét, gondoskodnia kell a könnyű válaszfalakról vagy az első ajtó mozgatásáról. Minden változtatás a projekten történik.

fürdő

Egy helyiségben, ahol egy négyzet alakú fürdőkád lehet meghatározni bárhol. Téglalap alakú helyiségekben jobb, ha kiválaszthatod az egyik rövid falat, és a hosszú alatt helyezd el a vízvezeték többi részét. Néha egy beépített fürdőt készítenek, vagy csempével díszítik, összeolvad a célzattal és nem tűnik összességében. Néhány belső térben szögletes vagy csepp alakú fürdőt kell alkalmazni. Ez a megoldás segíti az extra sarok felszabadítását. Teljesen egy ilyen fürdőszoba, a sarok WC és a mosogató gyönyörű és különös.

Zuhanykabin

Azok számára, akik tusolás közben használják útközben, elutasíthatják a fürdőszobát. A zuhanyzóállványok sok elegáns formája a helytakarékos ajtónyitási módszerekkel. Azok, akik kényelmesen zuhanyozni akarnak, bokszolniuk kell. Az ilyen vízvezeték magában foglalja a szauna, a trópusi eső, a hidromasszázs, a törökfürdő és mások funkcióit. Kérjük, hogy minden családtagnak megfeleljen, válasszon egy fürdőt zuhanyzóval együtt.

héj

Szűk helyeken egy kis, de mély mosogatót vásárolhat, vagy szűk alakot választhat a környező tér elrendezésétől függően. Ha nagyon kevés hely van, akkor a mosdót részben fel kell húzni a fürdőre. Bizonyos esetekben közvetlenül a csepp alakú fürdő felett helyezkedik el a keskeny oldalról. A lapos mosdókagyló kombinációja szekrénnyel vagy mosógéppel kombinálható. Nagyon szűkös körülmények között a fürdő veszi a mosogató szerepét.

telepítés

Ez egy fémszerkezet, amely a falba van szerelve, vagy annak segítségével a partíció. Egy ilyen modulban minden kommunikációs csatorna rejtve van, WC, bidé és mosdó van hozzá. A rács üvegfal mögé rejtőzik, vagy egy befejező anyaggal maszkolva. A berendezésen a vízvezeték egyenesen a falból érkezik, és a levegőben úszik, könnyen tisztítható.

WC-tál

A kis helyiségek számára a legjobb megoldás a mosdó a berendezésen. A tartály és a kifolyócső hiánya felszabadítja a helyet. Néha a WC kap egy sarok, ez lehetővé teszi, hogy ne pihenjen a falak és racionálisan a sarokban. Néhány elrendezésben közvetlenül az ajtóhoz van szerelve (egy fal alatt), ami jelentősen megtakarítja a helyet. A bidét a WC mellett helyezkedik el. Ha szükséges, egy hasonló duettben választhatnak egy nagy méretű falat.

Mosógép

Ha nem tudna mosogatógépet telepíteni a mosogató alá, jobb, ha mellé helyezi. Így lehetőség nyílik a gép felületének használatára az asztal helyett, kozmetikai vagy borotva kiegészítők készítésére.

bútor

A kis szobákban függő bútorok közül választhat. Helyett a kád, mosogató vagy mosógép felett helyezkedik el. Gyakran szerelt polcok, a WC felett.

A felsorolt ​​vízvezetékeket csak közös helyiségekben lehet felszerelni. Az osztott szobák túl kicsiek ahhoz, hogy mindent megtaláljanak, amire szüksége van.

A befejező anyagok

Kisebb a falburkolat anyagainak kiválasztása kis fürdőszobákban. Leggyakrabban használt csempe, PVC falpanelek, vízhatlan akrilfesték latex alapon.

csempe

A csempe természetes anyagokhoz tartozik, és drágább, mint a szintetikus. A tartósság, a kopásállóság jelentősen meghaladja a műanyag panelek hasonló tulajdonságait. Néha azért, hogy csökkentsék a projekt költségeit, azok kombinálódnak - a kádat és a mosdót körbe csempézik, a többi falat víztaszító festéssel festik vagy dekoratív vakolattal díszítik. Magas páratartalmú kis helyiségekben a fürdőben összegyűjtött forró vízből való elpárologtatás szó szerint mindenhol telepszik: a falakon, a bútorokon, a tükrökön. Könnyű törölni egy csempe, megjelenése nem változik. A napi kondenzvakolástól teljesen eltérõ lehet. Ha a javítás sok éven át történik, kisebb helyiségekben jobb a padlólap használata.

A fényvisszaverő felületekről ismert, hogy kiterjednek a tér. Hasonló hatást gyakorolhat a fényes csempe falakra. Durva struktúrák közelednek a padlóhoz, lassítják a csúszást. A burkolólapokat le lehet fektetni, és a mennyezetet, de általában más anyagokat is felvenni.

PVC panelek

A panelek teljesen utánozzák a csempe, néha tégla és fa. Nem olyan tartósak, mint a kerámiák, de kis szobákban jól néznek ki. Ahhoz, hogy befejezze a kombinált fürdőszobát óvatosan vonal a falak, ragasztót a felületre, és ragasszuk fal panelek.

A mennyezethez használjon olyan fémprofilt, amelyen a lemezek fel vannak szerelve. Könnyűek, levegőt engednek és megtartják a kondenzátumot.

A polivinil-kloridot univerzális orvosságnak nevezhetjük, alkalmas nem csak fal- és mennyezetburkolásra. A lemezek lezárják a helyiséget a fürdőszobában, elhelyezik a fülkéket, maszk csöveket, légcsatornákat. PVC panelek - gazdaságos és praktikus lehetőség a magas páratartalmú helyiségekben.

Stílus és design

A kis fürdőszoba kialakításának a tér nagyságát kell megterveznie. Számos trükk van erre a feladatra. Szükséges a fényvisszaverő felületre helyezni a helyiséget: tükrök, csillogó csempe, feszített mennyezet fényes felületen. Kis helyiségekben kis díszítéssel, mozaikot kell alkalmazni. A teret a falak díszítésével vízszintes vonalak segítségével terjeszti ki. A mennyezet felemeléséhez függőleges mintát kell alkalmazni. A miniatűr helyiségek nem tölthetők le aprósággal, ők elpusztítják a helyet. Az ilyen fürdőszobákhoz ajánlott a tiszta vonalakkal és minimális díszítéssel rendelkező stílusos irányok, amelyek egyszerűséget és tágasságot biztosítanak a szobában.

A javítás befejezése előtt a styling helyet választja ki. Kis fürdőszobák esetén a drága és díszes barokk és rokokó stílusok nem alkalmasak. Elfogadható egyszerű költségvetési lehetőségek. Lehet, hogy extravagáns, fényes vagy szelíd, de nagyon alkalmasak aranyozás és természetes kő nélkül.

Pop art

A provokatív stílusú provokátor olyan érzésre, amely tömeges fogyasztási javakat hoz létre a művészet rangjára. Kiválasztják a diszkrét befejezést, amely ellenére a váratlan telek élénk képei provokatívnak tűnnek. Az ilyen belső tereket plakátokkal, festményekkel vagy panelekkel díszítik. Ebben az esetben a majmok és a kagyló portréi a pop művészet témája.

japán

Ez a stílus racionálisan kis helyet szervez. Laconi, nyugodt, világos geometriai arányokkal. A dekoráció a fürdőszobában használt természetes anyagok. A belső tér egyszerű, funkcionális, grafikus és egyszerűsített, ami összhangban áll a japán világnézettel.

minimalizmus

Az irány ideális kis kombinált fürdőszobákhoz. Alkalmazzon néhány nem feltűnő színt, a dekoráció minimális mennyiségét. A praktikusság, az egyszerűség és a részletek hiánya teszi a szobát funkcionális és kellemes látni.

Chebbi elegáns

Ez a stílus azoknak szól, akik nem képesek a hűvös minimalista irányba, és még egy kis fürdőszobában próbálnak kényelmet nyújtani. A múltbeli elemekkel való tapodalom jellemző a chebbi chic számára. Ez a stílus a belső terekben csak természetes anyagokat, idős bútorokat és hangulatos apró dolgokat használ, amelyek nem ajánlottak apró szobákhoz, de komfortérzetet teremtenek.

skandináv

A skandináv stílus a kis fürdőszobákhoz és a WC-khez igazodik. Ez egyszerű és könnyen elvégezhető, nem csillogó, de kellemes és békés. A tengeri téma iránti tiszteletteljes hozzáállás a világos kék, halványzöld színek választékával és a fehérség sokaságával rendelkezik. Természetes anyagokat használnak a belső térben, a fa jelenléte kötelező. A dolgokat a polcokon tárolják dobozokban, kosarakban, bankokban.

Kicsi fürdőszobát, fotózást a Hruscsovban

A Hruscsovban található fürdőhelyek általában kis méretben különböznek egymástól, ami korlátozza a formatervezés és a befejező anyagok kiválasztását. Az ilyen mosdó kényelmes és gyönyörű kialakítása érdekében fontos, hogy a falhoz, a padlóhoz és a mennyezethez megfelelő helyet válasszon, és a vízvezetékeket is ésszerűen gondoskodjon.

Valójában a régi szovjet épület házaiban is elvégzik a javításokat bizonyos szabályok szerint. Hogyan kell díszíteni egy kis fürdőszoba Hruscsov, valamint hogyan kell megtervezni, olvassa el az alábbi.

Fürdőszobai dekoráció

A kompakt fürdőszoba díszítésére Hruscsov lehet teljesen nedvességálló anyagok. Általában a falak csempézett vagy PVC bevonattal vannak bevonva. Néha zöld gipszkarton vagy mozaik is használatos.

csempe szerelése

Cserép használata esetén a Hruscsovka fürdőszobájának javítása gyakran az összes felület összehangolásával kezdődik. Ugyanakkor a cement vakolatot alkalmazzák. A padlót egy szintező anyaggal tölti. Szinte mindig külön fürdőszobát készített.

Fontos: Ahhoz, hogy a felületek simák legyenek, a vakolást a jelzőfények szerint végezzük.

Javítás fürdőszoba Hruscsovban. Fotófal-igazítási eljárás

A csempe ragasztott előjelzéssel. Először, vágja a falakat, majd a mennyezetet és a végső szakaszban a padlón. A ragasztót fogazott simítóval kell bevinni.

Tipp: A burkolólapok a padlón jobb átlós vagy 30 gramm szögben vannak. Ez vizuálisan bővíti a szobát.

Csempe a padlón egy kis fürdőszoba jobban feküdt a diagonál

A fugázást megfelelő színpasztával végezzük.

Műanyag burkolat

Ennek az anyagnak az előnye, hogy nem szükséges előállítani az illesztési eljárást. Ez csökkenti a javítási időt és csökkenti annak költségeit.

A műanyag panelek kiváló megoldást jelentenek a Hruscsov fürdőszoba egyenetlen felületének lefedésére

Javítás kombinált fürdőszoba Hruscsovban PVC panelek a következők:

 • A falakhoz 40x20 mm-es fa lécekből álló keret található.

Rögzítse a PVC paneleket általában egy fa kereten

 • A mennyezeti lábazatot és a szögelemeket megállapítják.
 • Szerelt padlózat.
 • A panelek rögzítéséhez bilincseket vagy klipeket használnak.

A műanyag panelek rögzítésének módszere

Ugyanazt a technológiát használják javításra és egy külön fürdőszobát a Hruscsovban.

Tipp: A keret nem a lécekből, hanem a speciális PVC profilból állítható össze. A lerakódás kockázata a nedvességnek való kitettség következtében nulladik.

Egyéb anyagok

A mozaik ugyanolyan, mint a cserép. A ragasztás a vízszintes felületen történik. GKL varrni a kereten. A vakolás több rétegben spatulával történik.

A vakolatot a gipszkartonra vékony rétegben spatulával helyezzük

Vízvezeték elhelyezés

A Hruscsovban lévő fürdőszoba mérete különösen nem terjed ki az egészségügyi berendezések elhelyezése tekintetében. Rendelje meg őket tömören, figyelembe véve az SNiP szabályait.

A mosdó és a fürdőszoba előtti minimális szabad hely 70 cm, a mosdó előtt 60 cm, a mosógép mellett 90 cm, a szaniterek közötti távolság legalább 25 cm.

A vízvezeték szerelésének módja a Hruscsov fürdőszobában

Ha a fürdőszoba ajtaját Khrushchev található egy rövid falon, előtte úgy döntött, hogy telepíteni egy fürdő vagy zuhanyzó. Ha a bejárat egy hosszú csoportos mosdóba / mosogatóba van rendezve. Ebben az esetben a mosógépet általában az ajtó melletti falra kell helyezni.

Fürdőszoba (design fénykép Hruscsovban). A WC-hez vezető ajtóval szemben mosdó és WC található

A legmegfelelőbb lehetőség egy kis WC csésze Hruscsov felfüggesztették. A fürdők és zuhanyzók gyakran szögletesek. A törülközőt a mosdó közelében lehet lógni.

A törülközőt a mosogató közelében lehet szegezni

A Hruscsovban lévő fürdőszoba elrendezése, a fürdőszobától elkülönítve, olyan, hogy a WC-tálba való beletartozáson kívül általában nem működik. Ha azonban a WC szélessége meghaladja a métert, megpróbálhatja felakasztani a mosdót a falra.

A WC Hruscsov megpróbál egy kis mosogató

Mi legyen a terv

A kombinált fürdőszoba tervezését Hruscsovban, valamint a külön választották, figyelembe véve néhány ajánlást. A legfontosabb dolog, amikor kiválasztunk egy designot - próbáljuk a szobát olyan harmonikusabbá tenni, amennyire csak lehetséges.

Általános ajánlások

A kis fürdőszobák díszítésére szolgáló színsémát általában fényként használják.

Ötlet: Ahhoz, hogy a WC ne nézzen ki hajlamosabban, a színeket még alaposabban is használhatja. Például narancs, rózsaszín vagy kék. Gyakran a fürdőszobák Hruscsov is díszített csempe több különböző színben.

Fotók a design a fürdőszoba Hruscsov. Kívánt esetben egy kis mellékhelyiség díszíthető és világosabb.

Jó ötlet lenne díszíteni a belső tér a kombinált fürdőszoba a Hruscsov nagyszámú tükrök. Ez növeli a helyiség hangerejét is. Világító ruha világos.

A tükrök használata lehetővé teszi, hogy jelentősen növelje a kis méretű fürdőszoba Hruscsov vizuálisan

Hruscsov fürdőszobáját díszítheti eredetileg szokatlan vízvezeték szerelvények vagy díszítő falpanelek beszerelésével

A fürdőszobák legmegfelelőbb kialakítási lehetőségei Hruscsov a minimalizmus és a csúcstechnológia. Ha szeretné, kompakt WC-t rendezhet Provence vagy retro stílusában.

Minimalizmus dekoráció

Ennek az iránynak a jellegzetes vonása nem észrevehető szín (bézs, barna, szürke) és minimális díszítő elemek. A fali díszítéshez nem több, mint két különböző árnyalatú monokróm csempe használható. A szerény tervezés lámpái nagyon jól néz ki.

Megosztott Hruscsov vécé minimalista stílusban

Hi-tech stílus

Az ilyen helyiség kialakításakor számos tükör, üveg és króm elem használatos. A színséma rendszerint nem túl fülbemászó. Ezek többnyire szürke árnyalatok. Kiváló példa a csúcstechnológiás WC kialakításra:

Kombinált fürdőszoba a Hruscsovban. High-tech fürdőszoba fotó

Provence irányítása

A "francia" öltözőben lévő árnyalatok világosak, pasztellek. A falakat legjobban egyszólamú csempék díszítik, kiegészítve egy finom mintával ellátott határon. Gyakran ilyen fürdőszobákban tükrök és kecses lámpák vannak letette.

Ötlet: Helyezze a polcra a mosogató alá, vagy díszítse a vízvezetékeket "a porcelán alatt". Az ablakban függessze fel a függönyt a dobozban vagy a virágban.

A világos színek, a textilek és az elegáns dekoráció a Provence stílus jellegzetes jelei.

Retro stílus

Az ilyen mosdó színeit általában barna, sötétszürke és fehér uralja. Ez a módszer a széles körben használt kontrasztok. Például kombinálhat egy barna lógó készletet a "fa alatt" fehér falakkal, padlóval és mennyezettel. Példa egy szép retro stílusú mosdóba:

Csodálatos kis fürdőszoba. Fotó kombinált WC Hruscsov retro stílusban

Ez a módszer, az úton, jó válasz arra a kérdésre, hogyan kell elválasztani az egyesített zárt övezeteket.

Ötlet: Ha a fülhallgató nem illik a fürdőszobába, egyszerűen harmonikusan kombinálhatja a barna és a fehér színt a díszítéssel.

Az eredeti dekoráció a fürdőszobák retro árnyalatú barna

Amikor a fürdőszobát Hruscsovban rendezik, a legnagyobb figyelmet kell fordítanunk a bevonatok kiválasztására, megfelelően helyezzük el a vízvezetéket és megpróbáljuk megtervezni a tervezést azonos stílusban. Az eredmény egy nagyon szép és funkcionális mosdó.

Hogyan készítsünk egy kis fürdőszobát a Hruscsovban?

A Hruscsov lakástulajdonosok kis méretű fürdőszobái bizonyos kellemetlenségeket okoznak. A helyhiány miatt elkerüljük a vízvezeték szerelését, hogy elhessünk azzal az elgondolással, hogy nem működik túl szorosan. De a vízvezeték mellett hozzá kell férnie a helyhez legalább egy kis tárolórendszerhez.

Ráadásul nem elegendő a befejező anyagok típusának kiválasztásához, meg kell választania a megfelelő színt. A szoba méretének vizuális érzékelése a falak, a padló és a mennyezet színétől függ.

Javítás kombinált fürdőszoba Hruscsovban

Ez a rész a Hruscsov fürdőszobájának javítására szolgáló anyagok kiválasztására szolgál. Megmondjuk, melyik alkalmas falakra és padlókra, és melyek a mennyezetre.

Univerzális anyagok: cserép, PVC panelek és fa

Természetesen egy csempével kezdjük - a népszerűség vezetője a fürdőszobák befejező anyagai között. A csempe mind falra, mind pedig a padlóra történő felhelyezésre szolgál. Ez az anyag a következő előnyökkel jár.

 • Tartósság - a megfelelően kialakított csempe 15-20 évig szolgál Önnek anélkül, hogy elveszítené a megjelenését.
 • Kitűnő esztétikai tulajdonságok - az értékesítésben számos lehetőség létezik a színes, mintázatú és textúrájú csempékhez.
 • Higiénia és az egyszerű gondozás. A kémiai ellenállása miatt a csempe nagyon agresszív módon mosható.
 • Az árak széles választéka - szinte minden pénztárcában felveheti a célt.

A hátrányok a telepítés bonyolultságának tulajdoníthatóak: a telepítési munka bizonyos készségeket igényel.

Javítsa a fürdőszoba Hruscsov: csempe

A PVC panelek ma elfoglalják a második legnépszerűbb helyet a Hruscsovban lévő fürdőhelyek javítására használt befejező anyagok között. A panelek mind falakat, mind mennyezetet lefedhetnek. Az anyag javára a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Gyors és egyszerű telepítés.
 • Magas nedvességállóság.
 • Nagy színválaszték, minta és textúra.
 • Képes beágyazni a világítást a mennyezetbe és a falakba.
 • Tartósság.
 • Viszonylag alacsony javítási költség.

Az anyagnak hátrányai vannak: könnyű károsítani egy éles tárgy ütésénél, és PVC égetésekor mérgező füstöt bocsát ki.

Javítás külön fürdőszoba Hruscsov: PVC panelek

Az univerzális anyag lehet fa. A padlóra és a mennyezetre is szerelhető. A fa fő előnye természetes eredetű és környezetbarát. Működés közben az anyag felszabadul a levegőbe, amely egészséges mikroklímát hoz létre a helyiségben.

De ezt az anyagot a Hruscsov házak finomítására és javítására használják igen ritkán, hiszen a nedvesség és a biológiailag ellenálló fafajok meglehetősen drágák. Ezenkívül a fa megköveteli a tűzvédelmi előírások szigorú betartását.

Fa: padló és mennyezet bevonása

Mi más lehet a fürdő falának díszítése a Hruscsovban?

A javítás és dekoráció falak a fürdőszoba Hruscsov, akkor nedvességálló gipszkarton. Ez az anyag nagyszerű lehetőségeket kínál a falak kiegyenlítésére és különböző típusú kanyarok és rések kialakítására. Beépítés után a gipszkarton felületek könnyű befejezni az elképzelést - a falak festése vagy lefedése öntapadó fóliával, amint az az alábbi képen látható.

Figyelem: a gipszkarton, még akkor is, ha az anyag nedvességállóságát jelző címke van - teljesen higroszkópos. Ezért az ilyen dekoráció megköveteli a kényelmes szellőzés megszervezését a fürdőszobában.

Kombinált fürdőszoba a Hruscsovban. Fotó befejező gipszkarton

A mennyezet javítása Hruscsovban

A fentiekben bemutatott PVC panelek mellett a legegyszerűbb, leginkább költséghatékony és leghosszabb módja a fürdőszobában lévő mennyezet befejezésének - festés a vakolaton. A felületet szükség szerint javítani kell, és a kiválasztott színben fel kell festeni és festeni. A hiányosságok között - a mennyezet szintjének megköveteléséhez bizonyos készség szükséges.

Kis fürdőszoba: festett mennyezet

A Hruscsovban lévő fürdőszobákhoz húzódó mennyezeteket viszonylag korábban használták. Ennek a felületnek a fő előnye ideálisan sima fényes vagy matt mennyezet, amely nem igényel további manipulációkat. Ellenkező esetben ez a felület ugyanolyan előnyökkel jár, mint a fent leírt PVC-panelek. Kivéve az árat: a feszített mennyezet nagyon drága lehet.

Javítás fürdőszoba Hruscsovban. Fényképfeszítő mennyezet

A fürdőszoba tervezése és kialakítása Hruscsovban

Ahogy már említettük ebben a cikkben, a nagyméretű Hruscsovban lévő fürdőszobák nem tudnak dicsekedni. Ezért annyit jelent a vízvezeték- és tárolóhelyek helyes elhelyezése.

Modern javítási ötletek kombinált fürdőszoba Hruscsovban

Maximális praktikusság a kombinált fürdőszoba minimális méretével. 3-4m, 2 osztott a Hruscsov, hogy megoldja a kis és nagy problémák, ne hagyjon helyet a járat a képzelet. Kívánatos lenne, hogy a mindennapi élet számára oly fontos terület nem úgy néz ki, mint egy liftkocsi. Ha nem a Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba felújításáról van szó, hanem elsősorban a komoly átalakításról és egy kényelmes irodai használatra való személyes használatra, akkor érdemes komolyan dolgozni a kombinált fürdőszobák fényképével a valódi javítás után.

Nem számít, milyen gyönyörűek voltak a hirdetések tervezési megoldásai, amelyek kulcsrakész kombinált fürdőszobák javítását kínálják, a gyakorlati megoldások valóban különböznek a magazin projektoroktól.

Az univerzális fal- és mennyezettervezési megoldások közül a legmegfelelőbb javítási lehetőségek a következők:

 • Csempék használata;
 • PVC panelek használata;
 • Vízálló gipszkarton használata;
 • A módosított fa dekoratív paneljeinek használata.

De nem mindig a modern, kiváló minőségű anyagok használata a kombinált fürdőszoba javításában megakadályozza a sikertelen döntéseket.

A 3 négyzetméteres vagy 4 négyzetméteres, színes, sötét csempe díszítésű, kis fürdőszobás szobája nehézzé teszi a légkört. Nagyon értékelheti a javítás eredményét és a finomság finomságát, csak egy nagy ablakkal és napfénnyel, ami még soha nem történt Hruscsov házában. Cserélje ki a napfény utánzó fényeket nem fog működni. Emellett a dekor sötét felülete erősebb, mint a piszok és a szárított nedvesség nyomai.

A kombinált fürdőszoba helyes kialakítása

A javítás megkezdése előtt érdemes józanul értékelni a lehetőségeket, és kiválasztani azt, amit el lehet hagyni a fürdőszobában lévő szabad hely növelése érdekében. Figyelje meg a klasszikus megoldást a Hruscsov problémájára a fotón. A fürdõknek a kombinált fürdőszoba közepén található zuhanyzóval való cseréjének köszönhetõen elég nagy volt, mint a Hruscsov, a szabad hely.

A kombinált fürdőszoba javításának sikeres megoldásai a következők:

 • A padló magas színvonalú kivitelezése, sikeresen kombinálva a színnel, zárt zátonyok és blokkok nélkül;
 • A beépített vízvezeték-opciók helyet adnak a lábad alatt;
 • A mosógépnek a kombinált fürdőszobában való elhelyezése - gyakran azért, mert a kórházi házban elvégzik a fürdő-WC javítását és átépítését.

Az átépítés első változata nagyrészt a csatorna- és vízi kommunikáció cserecseréjében játszódik a kombinált Hruscsov irodájában. Az egyik oldalon a zuhanykabin és a WC-kagyló ellentétes falainak elválasztása, másrészről a "mosó" mosdókagyló megköveteli a lefolyócsövek fáradságos lerakását a falak fülkéiben, figyelembe véve a hosszaikra vonatkozó korlátozásokat, ami nem mindig lehetséges Hruscsov kis négyzeteiben.

A kerámia és a csempe javítás alatt áll

A minőségi kerámia burkolatok mindig a leggyakrabban használt anyagok voltak a fürdőszobák díszítésére és felújítására. A csempék használata jelentős költségeket igényel, néha a kombinált fürdőszoba belső térfogatának csökkenéséhez vezet, különösen ha a falak hajlottak, az alapot gipszkarton vagy gipsz vakolat segítségével kell kiegyenlíteni.

Opcióként talán egy kombinált megoldás - csempék és falak kombinációja, vízálló gipszkartonnal végzõdve, majd ezt követõen egy durva vakolatot szimuláló bevonat követ. Fontos hatás - alacsonyabb költségek és a különböző technikák kiváló kombinációja, ami a Hruscsov esetében normális.

Szinte nincs alternatíva a padlózat burkolásának lehetősége. A mosdóban lévő fürdőszoba, még inkább a Hruscsov-kegyhely fürdőszobája mindig is és továbbra is az esetleges vészhelyzetek forrása, ami a nagy mennyiségű víz átadásával kapcsolatos.

A csempe előtti káros hatások csökkentése érdekében ajánlatos egy önterülő padló vízszigeteléssel és a bejárati ajtó küszöbértékének 3-4 cm magas emelésével. Ebben az esetben a mosógépből kifolyó húsz liter víz nem lép túl a kombinált fürdőszobán, és nem okoz botrányt az alatta lévő szomszédokkal.

A különleges hullámos bevonat legalább 10 évig szilárdan megtartja a burkolólapot. Kerámia burkolólapok előnyei:

 • Könnyen tisztítható minden tisztítószerrel;
 • Nagy kopásállóság és káros mikroflórahatások;
 • Nedvesség hatására a hő és a fény nem fakul, és nem bocsát ki káros anyagokat.

A hátrányok magukba foglalják a magas anyagköltséget és a beszereléshez szükséges professzionális munkát. A burkolólapok elhelyezése vagy ragasztása az anyag árának kb.

Noha nehéz elképzelni, hogy Hruscsov tulajdonosa költséges spanyol vagy olasz kerámiát használt a kombinált fürdőszoba javítására, a csempék akár 2x2 méteres kis térben is megmaradtak a javítási költségvetés legnagyobb részéből.

Ezért gyakran az ár csökkentése érdekében anélkül, hogy elveszítenék a minőségüket, a látványos csempe készleteket inszerteket használják az olcsóbb, szilárd színű háttér hátterében. Bizonyos esetekben a csempe csak az intenzív kondenzvíz-izzadás vagy közvetlen vízterületen helyezkedik el, és a fal többi részét egy színezett vízálló gipszkartonra cseréli.

PVC panelek használata

A legköltséghatékonyabb és megfizethetőbb lehetőség a Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba javítására a csempék vagy PVC panelek és a vízálló gipszkartonok használata.

Mindkét anyagot sikeresen használják műszaki célokra - elsősorban a kommunikáció és a csővezetékek elrejtésére, a szelepek, csapok és mérők szigetelésére.

A lemezeket ragasztással fel lehet ragasztani a felszínre, amelyet elkészítettek és ragasztottak. Ez a megközelítés gyakorlatilag nem csökkenti a fürdő belső térfogatát. Abban az esetben, díszítő dobozok használt keretszerkezet profil. Ezután ragasztott a lemezre vagy PVC lapra, teljesen utánozza a drágák kerámia vagy márvány csempeit. A kombinált fürdőszoba Hruscsov a legolcsóbb választás.

A legproblémásabb hely a fürdőszobában Hruscsov mindig a mennyezet. A mindig egyenetlen felületek javítása kivételes felszerelést igényel. A mennyezeti problémákhoz ideális megoldás egy fém keretre szerelt PVC panel.

Ez a lehetőség számos előnye van a javítás a kombinált fürdőszoba Hruscsov:

 • Könnyen áthalad a levegőben, és vízgőzöket tart;
 • A könnyűszerkezet szilárdan elegendő fém keretben;
 • A mennyezet alatti helyet könnyedén használhatjuk további vezetékezés és csövek felhúzására.
 • Könnyen tisztítható, nem rothadó, rozsdásodik, nem csavarodik meg, vagy elhajlik.

A polivinil-klorid lemezek sokoldalú anyagnak nevezhetők, amely a falak megjelenését, vagy akár a fürdőszoba elrendezését is beállíthatja. Készítenek rejtett fülkéket a vegyi anyagok és higiéniai termékek tárolására, a fürdőszoba alatti teret lefedő képernyők, a légcsatornák, amelyek segítenek a fürdőszoba szellőztetésében.

A nagy mennyiségű víz nedvességtartalma a fürdőszobában nem csak szellőztetést igényel, hanem szellőzőrendszer létrehozása rejtett légcsatornákkal és elektromos ventilátorral. Szellőzés nélkül a Hruscsov fürdőszoba falaiba szagok és nedvesség lép be.

Tökéletesen bizonyított helyi levegő-kipufogó rendszer, amely 3-4 alkalommal biztosítja a levegőt a WC és zuhanyzó területén. A javítás során sík légcsatornák kábelezéssel vannak felszerelve a fürdőszoba mennyezetére, MDF vagy gipszkarton panelekből álló mennyezetgel. A súlyosabb módosítások stabil hűtést biztosítanak a Hruscsovban, és nem csak egy kombinált fürdőszobát.

A fürdőszobai mennyezet díszítésének drágább választéka a nyújtózott mennyezet, ami gyönyörű megjelenést ad, de a telepítés költsége, még egy 3 négyzetméteres szoba esetében is, a Hruscsov ház státusza miatt tiltó.

Az összes pozitív pont érdemes hozzáadni negatív. A Hruscsov fürdőszobájában az ellátó és a kipufogó szellőztetés eszköze olyan, hogy amikor a gyújtóforrás például zárt elektromos vezetékekből vagy más okokból felmerül, egy fürdőszobában, mint egy kemencében, hirtelen kitör a tűz. Ezért a fürdőszobában lévő huzalozást speciális szerelési fémből készült tömlőkbe, tömlőkbe kell helyezni. Ne hagyja a javításokat biztonságban.

A legmelegebb és legdrágább lehetőség, hogy javítsák a fürdőszoba a Hruscsov

A kombinált Hruscsov fürdőszoba falainak és bútorainak javítása arcaikusnak tűnhet, de a fa és a lakk ügyes kezelése terén nagyon kényelmes és praktikus lehetőségeket teremthet.

Ha saját kezűleg javításokat végez a fürdőszobában, akkor az anyag megszerzésének költsége meglehetősen alacsony lesz, nagyon költséges lesz a kézi munka és a padlóburkolat. A kész megoldások használata esetén - a módosított fa panelek, amelyek nem valószínű, hogy javítják a Hruscsovot, a költségek meghaladhatják a minőségi csempe becsült értékét.

A fa, még egy rétegű lakk alatt is nagyon rosszul érzékeli a vízzel való állandó érintkezést, ez a színvesztéshez, a penészedés kialakulásához és a szerkezet elcsavarodásához vezet. Ezért a javítás a kombinált fürdőszoba Hruscsov használ ilyen fajok, mint a vörösfenyő, tölgy, fenyő. Nem kívánatos a nyír vagy a bükk. Módosíthatja a módosított faanyag analógját, amely 5-6 réteg olajfestékkel javított vágóelemeket takarja, minden réteg alaposan szárítva 2-3 napig.

Fürdőszoba tervezés Hruscsovban (valódi fotók)

Nehéz elképzelni egy fürdőszobás lakást. Ez gyakran az első olyan hely, amelyet egy kemény napi munka után szeretne meglátogatni, hogy lazítson és elmossa az összes negatívot. Érdemes tehát elegendő figyelmet fordítani a tervezésre, hogy az időtöltés még kellemesebb legyen.

Azonban a helyzet bonyolult, ha a fürdőszoba található, Hruscsov, ahol általában nagyon kicsi és szűk. Ez a cikk gyakorlati tanácsokat nyújt a Hruscsov fürdőszobájának helyes elrendezésével és megőrzésével kapcsolatban.

Kompakt fürdőszoba Hruscsovban

Nem annyira egyszerű gondolkodni egy kis helyiség kialakításán, és beilleszkedni az összes szükséges elembe. Ezért érdemes megkezdeni a javítást a helyiség mérésével egy szokásos mérőszalag segítségével.

Továbbá, érdemes megnézni a kész változatát fürdőszobák apartmanok Hruscsov az interneten, vagy ennek végén a cikket. Ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan értékelje a helyzetet, és segítsen megtervezni a szobát a szobájában.

Először fontolja meg a fő elemek elrendezését, és csak akkor szánjon időt a belső terek díszítésére és díszítésére, beleértve a polcokat és a kis szekrényeket.

A vízvezetékválasztás ma igen nagy, ezért elég lehet kiválasztani a helyes méretű elhelyezést a közel Hruscsovban. És van egy választott csuklós vízvezeték, ami gyakran segít megtakarítani a helyet.

Gyakran használt sarokfürdők, vagy cserélni őket zuhanyzók. Ha nem szabványos méretű bútorokat szeretne vásárolni, mindig megrendelheti, egyedi méreteket adhat meg.

A méréseket helyesen kell elvégezni, figyelembe véve a burkolóanyagok vastagságát, díszítő felületeket, mivel csak néhány érzés játszik nagy szerepet, és a bútorok egyszerűen nem illenek bele.

Ha nem biztos a mérések helyességében, akkor jobb, ha olyan szakembereket hívhat fel, akik szanitereket készítenek vagy javítanak a fürdőszobában.

A fürdőszoba elhelyezése Hruscsovban

Kombinált fürdőszoba

Az egyik lehetőség a helytakarékosság érdekében a fürdőszoba és a WC összekapcsolása, ha legalább további 7 négyzetméter lesz. m.

Ezenkívül számos egyéb előnye van:

 • Növelje a praktikus helyet, nagyobb kényelmet biztosítva a tervezés során.
 • A vízvezeték méretei nagyobbak lehetnek, mint külön megoldásnál.
 • Megtakarítás az anyagokon, mivel nincs szükség további falkialakításra.
 • Kényelmes és gyors tisztítás.
 • Az esztétika szintjének növelése a gépészeti rendszer elrejtésével, az ergonómiai szabványoknak megfelelő vízvezeték elhelyezése.

A fürdőszobához jó megoldás lehet zoning. Természetesen nem lesz teljesen teljesíthető egy kis helyiségben, de segít a WC-vel elválasztani a fürdőszobát a befejező anyagok kombinációjával.

Vizuálisan növeli a térben lévő üvegfelületet, amely feloldódik a belső térben, miközben a fő elválasztási funkcióját végzi.

Továbbá, ahelyett, hogy a szokásos fürdőszoba kompakt lenne szögletes.

A zuhanykabin alternatívájaként

Mint tudják, a teljes fürdőszoba nagyon sok helyet igényel, és egy kis és kompakt fürdőszoba nem mindig kényelmes. A nagy gyakorlati megoldás alternatívájaként zuhanyozás lesz.

Annak ellenére, hogy a benne kialakuló plakk és a víz gyenge nyomása megnehezíti a zuhanást. A kabin számos előnnyel rendelkezik, különösen a következőket:

 • a térbeli növekedés;
 • a vízfogyasztás többszörös csökkenése;
 • további helyet teremtve más elemek számára;
 • a régi vízvezeték modernre cserélése.

A fülke legjobb mérete 80 x 80 cm, néha 90 x 90 cm jöhet létre, egy nagy fülke valószínűleg nem fér bele egy kis Hruscsovba, ráadásul túl nagy lesz.

Mosógép egy kis fürdőszobában

Gyakran nehéz helyezni egy mosógépet egy kis fürdőszobában. Először is gondosan meg kell terveznie az összes vízvezeték elhelyezését, nem csak azért, hogy mindent elhelyezzen, hanem azért is, hogy a lehető legkényelmesebb és kényelmesebb legyen.

A mosógép kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy ha széles, akkor még a megfelelő tervezéssel is valószínűleg nem lesz elhelyezve. Ezért fontos kiválasztani a legkisebb szélességű modellt, lehetőleg az első rakodást.

Az is lehetséges, hogy a 34 cm széles mosógép befogadása nélkül jelentős felújításra kerülhet. Ebben az esetben a mosdót tálban lehet használni.

A bejárati ajtó oldalához egy ilyen mosdót kell elhelyezni a fal mentén, balra pedig a mosógép helyén lesz. Még a mosogató alá is teheted, és nagyon vonzó lesz.

Sokkal egyszerűbb, ha a fürdőszobát összekapcsolják. Ez lehetővé teszi, hogy bővítse a helyet, és keressen egy helyet a technológia telepítéséhez. A mosdó elé teheti, miközben függőleges terhelést választ a kényelem érdekében.

A tálhoz és a WC-hez is el lehet helyezni, vagy lehetőség van arra, hogy megszervezzen egy speciális rést erre.

Ezenkívül, ha a vízvezeték nem változott sokáig, akkor valószínűleg a fürdőszobában nagy kiterjedésű tekercscsövek helyezkednek el a terület egy részében.

Ha le vannak szedve és modernre cserélik, akkor elegendő szabad hely áll rendelkezésre, amely a mosógép felszereléséhez használható.

Milyen finomabb a Hruscsovban a fürdőszobában

Kerámia burkolólapok

A fürdőszoba díszítésére leggyakrabban kerámia burkolólapokat választanak. Tartós, tartós, könnyen tisztítható és nem fél a nedvességtől. Ezenkívül ma már számos különböző tervezési lehetőséget találsz egy színskálából, mindenféle rajzhoz és mintához.

Ebben az esetben fontos az optimális csempe méret kiválasztása. A legkisebb 15x15 cm-es méret nem működik. A varrások nagy száma miatt a falak konvergenciájának hatása megfigyelhető, ami éppen ellenkezőleg, még kisebb lesz a helyiségben.

Túl nagy, 20x30 cm-es csempe teszi a belső teret durva és masszív, ezért jobb, ha tartózkodik ettől a választástól. A fentiekkel kapcsolatban a legjobb, ha ragaszkodni fogsz az arany közepéhez, és kb. 20x20 cm-es csempéket használsz.

A méret mellett fontos a színes kíséret figyelése is. Először is, a kisebb helyiségekben érdemes megvilágítani a könnyebb hangokat, a sötét szín még inkább csökkenti a helyet, ez a túlzottan élénk színekre is vonatkozik.

Legfeljebb 2-3 alapvető árnyalatot kell választani, hogy ne vegye túlságosan a színt. Ha a fő rész hideg árnyalatokból áll, akkor a kényelem érdekében érdemes választani a meleg tónusokat.

Ezzel szemben a meleg színek túlnyomó részében érdemes hidegebb színeket választani a kiegészítők számára. Szintén előnyben kell részesíteni egy olyan fényes felületet, amely a fényt tükröző fényt növeli.

Mozaik és falfestmény a belső térben

A mozaik a kerámia burkolólapokra is vonatkozik, de különleges formája. Ez a négyzetekből áll, amelyek különbözőek a textúrában és a színben. Fürdőszoba Hruscsovban kell nagyon gondosan díszített ilyen elemeket.

Elfogadhatatlan, hogy kiválaszthass egy világos designot, mert még kisebb lesz a szoba. Ugyanakkor az absztrakt kompozíciók és a vadon élő területek térbeli mintái ellenkezőleg hozzájárulnak a tér növekedéséhez.

A panelek és mozaikok használata kisebb méretű, és nem az egész fürdőszobában. Jól néz ki, hogy kiemeljen bizonyos területeket, például tükröket, a fürdőszoba helyét.

A WC-vel kapcsolatban nem célszerű ezt a területet kiosztani. Érdemes megjegyezni, hogy ezeknek a területeknek harmonikusan kell illeszkedniük, és illeszkedniük kell a többi laphoz.

Pvc panelek

Műanyag panelek is népszerűek, amikor befejezi a fürdőszobát. Ez az anyag nem fél a nedvességtől, és ugyanakkor gazdaságosabb a csempehez képest. Bár érdemes megemlíteni, hogy a PVC panelek kialakítása szintén alacsonyabb a kerámia burkolatoknál.

Az anyag kiválasztásánál érdekes megoldás lesz a különböző méretű és formatervezett panelek elrendezése. A kontrasztos hangzásnak is jó kombinációja, de egy kis fürdőszobában jobban ragaszkodni kell a világosabb árnyalatokhoz.

Mennyezet és padló

A padlóburkolat felhelyezése előtt először vízszigeteléssel kell lefedni, és a fűtőtestet olyan fűtőtestekre kell helyezni, amelyek a fűtéssel kapcsolatos bármilyen körülmények között kényelmes hőmérsékletet biztosítanak.

Használhat olyan anyagokat, mint a kerámia csempe, polimer kompozíció, porcelán. A megfelelő közepes méretű vagy nagy méretű cserép. A színt illetően jobb lenne egyszínű szín kiválasztása.

A fő árnyalat a mennyezet felépítésében világos színű, ami gyakran a legjobb fehér. Kiváló megoldás lenne egy nyújtós fényes mennyezet, amely tükrözi a fényt, és így magasabbnak tűnik.

Ez azonban nagyon alkalmas és rendes festés, vagy használhatja felfüggesztett műanyag szerkezetek, üvegszálas, süllyesztett mennyezet.

Világítás és vízvezeték

Fontos szerepet játszik a fürdőszobában található vízvezeték elhelyezése. Egy kis helyet kell a lehető leghatékonyabban használni ahhoz, hogy mindent megtaláljon, amire szüksége van.

Először választania kell egy fürdőszobát. A rendszeres ovális fürdőszoba sok helyet foglal el, így alternatívaként szögletes, aszimmetrikus vagy téglalap alakú modellt is felszerelhet. A jobb szögek elkerülik a rést, és a helyet a maximálisra tölti.

Ebben az esetben a fürdőszobában lévő zuhanykabin további telepítése nem valószínű. Azonban helyettesítheti a fürdőszobát, és ezáltal még több helyet takaríthat meg. A boxot szögletes vagy téglalap alakú, tolóajtókkal kell megvásárolni.

A mosdók lehetnek négyszögletesek vagy sarkok. Az éjjeliszekrény, a mosógép felett telepíthető lógó mosdók széles választéka áll rendelkezésre.

A WC-nek keskenynek kell lennie. Kiválaszthatja a tervezést, ha a tartály rejtve van falban vagy rést.

A szekrények illeszkednek a mosogató alá vagy a mosogató alá. A szabad falak vagy sarkok tökéletesen használhatók ehhez.

A világítás tekintetében nagyszerű a mennyezetbe ágyazott dióda spotlámpák használata.

A tükör felett egy kis lámpa helyezhető.

Egy másik alkalmas lehetőség lehet egy rugalmas izzószalag, mind a mennyezeten, mind a falakon.

Így a helyes elrendezés és tervezési megoldások használata esetén a Hruscsovban lévő kis fürdőszoba is kompakt és gyönyörűen kialakítható. A legfontosabb dolog az, hogy mindent előre gondolkodjunk, és válasszunk kis méretű vízvezetékeket. A színsémából ne használjon sötét színeket vagy terjedelmes fényes mintákat és mintákat.

50 designer talál: javítás kombinált fürdőszoba a Hruscsov

A szovjet szovjet tér szinte minden lakójának ismerősége, mint a kombinált fürdőszoba lakóhelyének jelenléte. Általában az ilyen helyiségek fel vannak szerelve annak érdekében, hogy helyet takarítsanak meg a Hruscsov-időszakban. Javítás http://kvadratremont.ru/ kombinált fürdőszoba a Hruscsovban - beszélünk róla.

A kis kombinált fürdőszoba designja különböző megoldásokat kínál. Néhány, négyzetcentiméteres törekvések esetén önállóan távolítja el a partíciót, összekapcsolva a WC-t és a fürdőszobát. Természetesen a külön WC-helyiség jelenléte növeli a lakás kényelmét, azonban a kombinált fürdőszoba ugyanolyan stílusban vonzóan díszített.

Annak érdekében, hogy "összeegyeztethetetlen legyen" több szerény négyzeten, nemcsak a bontási munkák, hanem más trükkök is használatosak. Például felcserélheti a standard fürdőszobát a sarokbeállításon. Vagy egyáltalán, hogy elutasítsam ezt az egészségügyi részt a zuhanykabin kedvéért. Kombinált fürdőszoba Hruscsovban design példák:

Szintén rendelkezésre állnak a legújabb technológiai fejlesztések, mint például a többfunkciós WC vagy egy zuhanyzóajtó összecsukható káddal. Azonban ezek a tudományos és technológiai fejlődés eredmények nem mindenki számára elérhetőek.

Tekintettel arra, és így több mint szerény területre, kombinált fürdőszobában mindegyiknek jól meghatározott helye van, és helyet nem osztanak fel a fölösleges elemeknek. Design kombinált fürdőszoba 5 nm-es kép:

Javítás kombinált fürdőszoba a Hruscsovban azt jelenti, hogy megvásárolják a fürdőszobai felszerelések a fürdőszobában, a szükséges minimálisan a következőképpen:

- kád vagy zuhany;
- WC;
- mosogató;
- tükör;
- a szükséges kozmetikumok és háztartási vegyi anyagok polcára;
- törülközők, vászonruhák és ruhák vállfák, szőnyegek;
- mosógép, opcióként, szabad tér esetén;

A kis kombinált fürdőszoba designja azt sugallja, hogy a vízvezetéknek ideális esetben ugyanabból a gyártótól kell származnia, és készletként kell megvásárolni. Szélsőséges esetekben válassza ki a leginkább hasonló fürdőt, WC-t és mosdót, legalább ugyanazzal a csaptelepekkel.

A polcokat és a tükröt általában a falhoz rögzítik, és az ajtóra felszerelik a vállfák. Nagyon megmentett beépített bútorok. Az 5 négyzetméteres kombinált egészségügyi létesítmények képei Az alábbiak:

Mivel a burkolóanyag a legjobb a csempék használatához. Ellenáll a nedvességnek, nem igényel különösebb gondosságot és vonzó megjelenésű. A mennyezetek rugalmasan vagy műanyagból készülnek. A fő feltétel - az anyag ne féljen a víz és a szappan fröccsenő. Design kombinált fürdőszoba 5 nm-es kép:

A színséma marad teljesen az ízlésed lelkiismeretén. Csak azt jegyezheti meg magának, hogy a könnyű árnyalatok vizuálisan növelik a szobát, a kékeszkáló frissességi és tisztasági érzést, a narancssárga és a sárga finom változatokat meleg és könnyű, a rózsaszín színű design pedig romantikus hangulatot teremt. Kombinált fürdőszoba Hruscsovban fotótervezés:

Szükséges befejezési jellemzők:

- nedvességállóság
- erő
- tartósság
- a gomba és a penész megjelenésének ellenállása.

Ezek a tulajdonságok egy modern "aquapanel" anyagból állnak, amelyet alapként használnak a szoba vagy a partíció felé nézve. Az Aquapanel egy cement alapú gipszkarton formájú anyag.

Mindkét oldalán ezt a lapot üvegszállal erősítik meg. Az építő szakemberek különösen javasolják ezt az anyagot a magas páratartalmú helyiségekben, és többféle módon ellenezik a gipszkartonhoz:


1) rugalmasság - a nedvességálló gipszkarton nem hajlik, és az aquapanel elég rugalmas ahhoz, hogy racionálisan és hatékonyan használható olyan helyeken, amelyeket hagyományosan nehéz befejezni;
2) erőssége - az aquapanel erősebb a gipszkartonnál, ezért tovább tart;
3) környezetbarát - a gipszkarton alacsony minőségű anyagokból készülhet, ebben az esetben környezetbarát jellegű.

Az Aquapanel biztonságos a környezet és a lakók számára, mert nem tartalmaz azbesztet és szerves anyagot.

Továbbá az üvegháló megerősítésének köszönhetően az aquapanel élei nem pusztulnak el. Az anyag ellenáll a gombák és a penészgombák előfordulásának, mivel összetétele nem tartalmaz szerves anyagokat.

Ugyanakkor az akvaplanok egyik jelentős hátránya az, hogy magas költségekkel járnak. Azonban, figyelembe véve a vitathatatlan előnyöket és figyelembe véve az anyag tartósságát, azt a következtetést vonhatjuk le, hogy ezek a költségek végül fizetni fognak.

Ezért a kombinált fürdőszoba tervezésénél a WC és a fürdőszoba közötti elválasztásnál a legmodernebb és leghatékonyabb anyagokat kell használni, amelyek nagy nedvességállóságot és környezetbarát környezetet biztosítanak.

Az ilyen anyag az aquapanel, amelyet az építőipar szakemberei elismertek az egyik legjobb dekorációs anyagnak.

Hruscsov kis fürdőszobájának javítása és elrendezése, fotó példák

A nagy fürdőszoba a régi elrendezésű lakások többségének álma. Végtére is, hogy orvosolja a fürdőszoba Hruscsovban nagyon problémás. A helyiség mérsékelt méretei, az alacsony mennyezet nem teszik lehetővé az összes szükséges vízvezeték és háztartási készülék felszerelését, nem beszélve a tervezési ötletek megvalósításáról a szoba kialakításában.

Ebben a cikkben megnézzük a kis fürdőszobák elrendezésének és kialakításának jellemzőit, a szobák díszítésére szolgáló anyagok megválasztását, érdekes interieurokat mutatunk be.

Jellemzői a javítási munka a fürdőszobában Hruscsov

A fő kérdés, hogy felmerül, amikor megtervezi a javítás a fürdőszoba a lakás a régi elrendezés: hogyan a területen 3,5-4 négyzetméter. helyezze el az összes szükséges vízvezetéket és háztartási készülékeket?

Tervezés vagy átépítés

Mielőtt elkezdené javítani a fürdőszobát a Hruscsovban, ki kell dolgoznia egy tervezési projektet a jövőbeli helyiségekről. Tartalmaznia kell a vízvezeték és a háztartási gépek elrendezését, a befejező lehetőségeket és a belső tér színsémáját.

A legtöbb Stalin és Hruscsov apartman külön fürdőszobával rendelkezik - apró WC-vel és kis fürdőszobával. Ezért célszerű lenne a két szoba egyesítése. A javítások költsége a felújítással magasabb lesz, mint a szokásosnál, de a végén néhány négyzetméternyi hasznos területet kap.

Figyelem: a Hruscsovban lévő fürdőszoba nagyszabású átalakítása, amely magában foglalja a szomszédos fal lebontását, valamint a csövek és kommunikáció átadását, kizárólag a Zhilinspektsii engedélyével történik.

A Hruscsov BIT jóváhagyás külön fürdőszobájának javítása nem szükséges. A fürdőszoba és a WC összekapcsolásának folyamata a falak közötti elválasztás kezdete. Lebontásával:

 • csempe;
 • egészségügyi berendezések;
 • lámpák;
 • csövek (ha egy adott falon haladnak).

A bontás a partíció - javítás a fürdőszoba a Hruscsov, fotó

A vízvezeték megfelelő szabályozása

Mivel a méret a fürdőszobában Hruscsovban szerény, a javítási idő kell ésszerűen használja a teljes területet, megfelelően helyezze el a vízvezeték-és háztartási gépek.

Az általános fürdő, jobb, ha kicseréli a kompakt zuhanyzót vagy a hidroboxot. Az üres helyiségben mosógépet lehet felszerelni.

A megjegyzés: a zuhanytálca üvegajtója a térkialakítás elemeként is szolgál, és megvédi a helyiség többi részét a fröccsenő víztől.

A kompakt zuhanyzó még egy kis fürdőszobát is kényelmes, fotó

Ha családtagjai szívesen fürödnek, akkor kicserélheti az ömlesztett és terjedelmes tartályt egy kompaktabb, de nem kevésbé kényelmes megoldással. A nem szabványos formák (szögletes, csepp alakú) fürdők előállítása céljából.

Tipp: A teardropfürdő keskeny széle felett egy mosdót lehet elhelyezni.

Egy példa arra, hogyan lehet a fürdő egy kombinált fürdőszobát díszíteni a Hruscsovban, fotó

Általában a Hruscsovban lévő mosdó nem túl kényelmes. A hely nagy részét a leeresztő tartály foglalja el. Egy kompakt sarok vagy lógó modell kiválasztásával, vagy a ciszterna rejtekében egy fülke alatt pontosabbá teszi a fürdőszobát.

A mosdó beépítéséhez a fürdőszoba felújítása lehetővé teszi, hogy akár 1 négyzetmétert is megtakaríthasson. terület

Vannak más módok is, hogy racionálisan használják a fürdőszobát. Tekintsük a legnépszerűbb lehetőségeket a fürdőszoba tervezésére a Hruscsovban.

Tipikus lehetőségek tervezése kombinált fürdőszoba Hruscsov, fotó

Háztartási készülékek elhelyezése

Nagyon fontos, hogy egy mosógép helyet biztosítson a kombinált fürdőszoba javításakor. Ebből a célból használhatja a helyet a mosogató alatt, üres rést a falon.

Megjegyzés: a mosogató alá helyezéséhez egy háztartási készüléket válasszon ki egy oldalsó lefolyóval rendelkező modellt.

A mosógép kompakt elhelyezése a fürdőszobában

A Hruscsovban lévő fürdőszoba kialakítása és díszítése

Vizuálisan nagyítani egy kis helyiséget, gondosan gondolkodhat át a Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba belsejében. A fényes és tükörfelületek vizuálisan kibővítik a fürdőszobát, és a maszkolási kommunikáció pontosabbá teszi.

Tipp: a vízvezetékek rejtve lehetnek a fülkében, a gipszkartonban, zárják le a fémajtót.

A rejtett kommunikációval ellátott helyiség tisztábbnak tűnik - a Hruscsovban lévő fürdőszoba kialakításának képe

Ami a stilisztikai dizájnt illeti, a kombinált fürdőszoba belső kialakítása különböző irányú lehet. A kis szobák esetében a legjobb megoldás csúcstechnika, fényes felületei, a tér bővítése, valamint a minimalizmus.

Optimista modern design kombinált fürdőszoba Hruscsov, fotó

Példák a sikeres kis méretű fürdőszobákra a Hruscsovban bemutatják fotóink kiválasztását.