Legfontosabb > Dekoráció

Hogyan készítsünk egy kis fürdőszobát a Hruscsovban?

A Hruscsov lakástulajdonosok kis méretű fürdőszobái bizonyos kellemetlenségeket okoznak. A helyhiány miatt elkerüljük a vízvezeték szerelését, hogy elhessünk azzal az elgondolással, hogy nem működik túl szorosan. De a vízvezeték mellett hozzá kell férnie a helyhez legalább egy kis tárolórendszerhez.

Ráadásul nem elegendő a befejező anyagok típusának kiválasztásához, meg kell választania a megfelelő színt. A szoba méretének vizuális érzékelése a falak, a padló és a mennyezet színétől függ.

Javítás kombinált fürdőszoba Hruscsovban

Ez a rész a Hruscsov fürdőszobájának javítására szolgáló anyagok kiválasztására szolgál. Megmondjuk, melyik alkalmas falakra és padlókra, és melyek a mennyezetre.

Univerzális anyagok: cserép, PVC panelek és fa

Természetesen egy csempével kezdjük - a népszerűség vezetője a fürdőszobák befejező anyagai között. A csempe mind falra, mind pedig a padlóra történő felhelyezésre szolgál. Ez az anyag a következő előnyökkel jár.

 • Tartósság - a megfelelően kialakított csempe 15-20 évig szolgál Önnek anélkül, hogy elveszítené a megjelenését.
 • Kitűnő esztétikai tulajdonságok - az értékesítésben számos lehetőség létezik a színes, mintázatú és textúrájú csempékhez.
 • Higiénia és az egyszerű gondozás. A kémiai ellenállása miatt a csempe nagyon agresszív módon mosható.
 • Az árak széles választéka - szinte minden pénztárcában felveheti a célt.

A hátrányok a telepítés bonyolultságának tulajdoníthatóak: a telepítési munka bizonyos készségeket igényel.

Javítsa a fürdőszoba Hruscsov: csempe

A PVC panelek ma elfoglalják a második legnépszerűbb helyet a Hruscsovban lévő fürdőhelyek javítására használt befejező anyagok között. A panelek mind falakat, mind mennyezetet lefedhetnek. Az anyag javára a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Gyors és egyszerű telepítés.
 • Magas nedvességállóság.
 • Nagy színválaszték, minta és textúra.
 • Képes beágyazni a világítást a mennyezetbe és a falakba.
 • Tartósság.
 • Viszonylag alacsony javítási költség.

Az anyagnak hátrányai vannak: könnyű károsítani egy éles tárgy ütésénél, és PVC égetésekor mérgező füstöt bocsát ki.

Javítás külön fürdőszoba Hruscsov: PVC panelek

Az univerzális anyag lehet fa. A padlóra és a mennyezetre is szerelhető. A fa fő előnye természetes eredetű és környezetbarát. Működés közben az anyag felszabadul a levegőbe, amely egészséges mikroklímát hoz létre a helyiségben.

De ezt az anyagot a Hruscsov házak finomítására és javítására használják igen ritkán, hiszen a nedvesség és a biológiailag ellenálló fafajok meglehetősen drágák. Ezenkívül a fa megköveteli a tűzvédelmi előírások szigorú betartását.

Fa: padló és mennyezet bevonása

Mi más lehet a fürdő falának díszítése a Hruscsovban?

A javítás és dekoráció falak a fürdőszoba Hruscsov, akkor nedvességálló gipszkarton. Ez az anyag nagyszerű lehetőségeket kínál a falak kiegyenlítésére és különböző típusú kanyarok és rések kialakítására. Beépítés után a gipszkarton felületek könnyű befejezni az elképzelést - a falak festése vagy lefedése öntapadó fóliával, amint az az alábbi képen látható.

Figyelem: a gipszkarton, még akkor is, ha az anyag nedvességállóságát jelző címke van - teljesen higroszkópos. Ezért az ilyen dekoráció megköveteli a kényelmes szellőzés megszervezését a fürdőszobában.

Kombinált fürdőszoba a Hruscsovban. Fotó befejező gipszkarton

A mennyezet javítása Hruscsovban

A fentiekben bemutatott PVC panelek mellett a legegyszerűbb, leginkább költséghatékony és leghosszabb módja a fürdőszobában lévő mennyezet befejezésének - festés a vakolaton. A felületet szükség szerint javítani kell, és a kiválasztott színben fel kell festeni és festeni. A hiányosságok között - a mennyezet szintjének megköveteléséhez bizonyos készség szükséges.

Kis fürdőszoba: festett mennyezet

A Hruscsovban lévő fürdőszobákhoz húzódó mennyezeteket viszonylag korábban használták. Ennek a felületnek a fő előnye ideálisan sima fényes vagy matt mennyezet, amely nem igényel további manipulációkat. Ellenkező esetben ez a felület ugyanolyan előnyökkel jár, mint a fent leírt PVC-panelek. Kivéve az árat: a feszített mennyezet nagyon drága lehet.

Javítás fürdőszoba Hruscsovban. Fényképfeszítő mennyezet

A fürdőszoba tervezése és kialakítása Hruscsovban

Ahogy már említettük ebben a cikkben, a nagyméretű Hruscsovban lévő fürdőszobák nem tudnak dicsekedni. Ezért annyit jelent a vízvezeték- és tárolóhelyek helyes elhelyezése.

Fürdőszoba tervezés Hruscsovban (valódi fotók)

Nehéz elképzelni egy fürdőszobás lakást. Ez gyakran az első olyan hely, amelyet egy kemény napi munka után szeretne meglátogatni, hogy lazítson és elmossa az összes negatívot. Érdemes tehát elegendő figyelmet fordítani a tervezésre, hogy az időtöltés még kellemesebb legyen.

Azonban a helyzet bonyolult, ha a fürdőszoba található, Hruscsov, ahol általában nagyon kicsi és szűk. Ez a cikk gyakorlati tanácsokat nyújt a Hruscsov fürdőszobájának helyes elrendezésével és megőrzésével kapcsolatban.

Kompakt fürdőszoba Hruscsovban

Nem annyira egyszerű gondolkodni egy kis helyiség kialakításán, és beilleszkedni az összes szükséges elembe. Ezért érdemes megkezdeni a javítást a helyiség mérésével egy szokásos mérőszalag segítségével.

Továbbá, érdemes megnézni a kész változatát fürdőszobák apartmanok Hruscsov az interneten, vagy ennek végén a cikket. Ez lehetővé teszi, hogy vizuálisan értékelje a helyzetet, és segítsen megtervezni a szobát a szobájában.

Először fontolja meg a fő elemek elrendezését, és csak akkor szánjon időt a belső terek díszítésére és díszítésére, beleértve a polcokat és a kis szekrényeket.

A vízvezetékválasztás ma igen nagy, ezért elég lehet kiválasztani a helyes méretű elhelyezést a közel Hruscsovban. És van egy választott csuklós vízvezeték, ami gyakran segít megtakarítani a helyet.

Gyakran használt sarokfürdők, vagy cserélni őket zuhanyzók. Ha nem szabványos méretű bútorokat szeretne vásárolni, mindig megrendelheti, egyedi méreteket adhat meg.

A méréseket helyesen kell elvégezni, figyelembe véve a burkolóanyagok vastagságát, díszítő felületeket, mivel csak néhány érzés játszik nagy szerepet, és a bútorok egyszerűen nem illenek bele.

Ha nem biztos a mérések helyességében, akkor jobb, ha olyan szakembereket hívhat fel, akik szanitereket készítenek vagy javítanak a fürdőszobában.

A fürdőszoba elhelyezése Hruscsovban

Kombinált fürdőszoba

Az egyik lehetőség a helytakarékosság érdekében a fürdőszoba és a WC összekapcsolása, ha legalább további 7 négyzetméter lesz. m.

Ezenkívül számos egyéb előnye van:

 • Növelje a praktikus helyet, nagyobb kényelmet biztosítva a tervezés során.
 • A vízvezeték méretei nagyobbak lehetnek, mint külön megoldásnál.
 • Megtakarítás az anyagokon, mivel nincs szükség további falkialakításra.
 • Kényelmes és gyors tisztítás.
 • Az esztétika szintjének növelése a gépészeti rendszer elrejtésével, az ergonómiai szabványoknak megfelelő vízvezeték elhelyezése.

A fürdőszobához jó megoldás lehet zoning. Természetesen nem lesz teljesen teljesíthető egy kis helyiségben, de segít a WC-vel elválasztani a fürdőszobát a befejező anyagok kombinációjával.

Vizuálisan növeli a térben lévő üvegfelületet, amely feloldódik a belső térben, miközben a fő elválasztási funkcióját végzi.

Továbbá, ahelyett, hogy a szokásos fürdőszoba kompakt lenne szögletes.

A zuhanykabin alternatívájaként

Mint tudják, a teljes fürdőszoba nagyon sok helyet igényel, és egy kis és kompakt fürdőszoba nem mindig kényelmes. A nagy gyakorlati megoldás alternatívájaként zuhanyozás lesz.

Annak ellenére, hogy a benne kialakuló plakk és a víz gyenge nyomása megnehezíti a zuhanást. A kabin számos előnnyel rendelkezik, különösen a következőket:

 • a térbeli növekedés;
 • a vízfogyasztás többszörös csökkenése;
 • további helyet teremtve más elemek számára;
 • a régi vízvezeték modernre cserélése.

A fülke legjobb mérete 80 x 80 cm, néha 90 x 90 cm jöhet létre, egy nagy fülke valószínűleg nem fér bele egy kis Hruscsovba, ráadásul túl nagy lesz.

Mosógép egy kis fürdőszobában

Gyakran nehéz helyezni egy mosógépet egy kis fürdőszobában. Először is gondosan meg kell terveznie az összes vízvezeték elhelyezését, nem csak azért, hogy mindent elhelyezzen, hanem azért is, hogy a lehető legkényelmesebb és kényelmesebb legyen.

A mosógép kiválasztásakor nem szabad megfeledkezni arról, hogy ha széles, akkor még a megfelelő tervezéssel is valószínűleg nem lesz elhelyezve. Ezért fontos kiválasztani a legkisebb szélességű modellt, lehetőleg az első rakodást.

Az is lehetséges, hogy a 34 cm széles mosógép befogadása nélkül jelentős felújításra kerülhet. Ebben az esetben a mosdót tálban lehet használni.

A bejárati ajtó oldalához egy ilyen mosdót kell elhelyezni a fal mentén, balra pedig a mosógép helyén lesz. Még a mosogató alá is teheted, és nagyon vonzó lesz.

Sokkal egyszerűbb, ha a fürdőszobát összekapcsolják. Ez lehetővé teszi, hogy bővítse a helyet, és keressen egy helyet a technológia telepítéséhez. A mosdó elé teheti, miközben függőleges terhelést választ a kényelem érdekében.

A tálhoz és a WC-hez is el lehet helyezni, vagy lehetőség van arra, hogy megszervezzen egy speciális rést erre.

Ezenkívül, ha a vízvezeték nem változott sokáig, akkor valószínűleg a fürdőszobában nagy kiterjedésű tekercscsövek helyezkednek el a terület egy részében.

Ha le vannak szedve és modernre cserélik, akkor elegendő szabad hely áll rendelkezésre, amely a mosógép felszereléséhez használható.

Milyen finomabb a Hruscsovban a fürdőszobában

Kerámia burkolólapok

A fürdőszoba díszítésére leggyakrabban kerámia burkolólapokat választanak. Tartós, tartós, könnyen tisztítható és nem fél a nedvességtől. Ezenkívül ma már számos különböző tervezési lehetőséget találsz egy színskálából, mindenféle rajzhoz és mintához.

Ebben az esetben fontos az optimális csempe méret kiválasztása. A legkisebb 15x15 cm-es méret nem működik. A varrások nagy száma miatt a falak konvergenciájának hatása megfigyelhető, ami éppen ellenkezőleg, még kisebb lesz a helyiségben.

Túl nagy, 20x30 cm-es csempe teszi a belső teret durva és masszív, ezért jobb, ha tartózkodik ettől a választástól. A fentiekkel kapcsolatban a legjobb, ha ragaszkodni fogsz az arany közepéhez, és kb. 20x20 cm-es csempéket használsz.

A méret mellett fontos a színes kíséret figyelése is. Először is, a kisebb helyiségekben érdemes megvilágítani a könnyebb hangokat, a sötét szín még inkább csökkenti a helyet, ez a túlzottan élénk színekre is vonatkozik.

Legfeljebb 2-3 alapvető árnyalatot kell választani, hogy ne vegye túlságosan a színt. Ha a fő rész hideg árnyalatokból áll, akkor a kényelem érdekében érdemes választani a meleg tónusokat.

Ezzel szemben a meleg színek túlnyomó részében érdemes hidegebb színeket választani a kiegészítők számára. Szintén előnyben kell részesíteni egy olyan fényes felületet, amely a fényt tükröző fényt növeli.

Mozaik és falfestmény a belső térben

A mozaik a kerámia burkolólapokra is vonatkozik, de különleges formája. Ez a négyzetekből áll, amelyek különbözőek a textúrában és a színben. Fürdőszoba Hruscsovban kell nagyon gondosan díszített ilyen elemeket.

Elfogadhatatlan, hogy kiválaszthass egy világos designot, mert még kisebb lesz a szoba. Ugyanakkor az absztrakt kompozíciók és a vadon élő területek térbeli mintái ellenkezőleg hozzájárulnak a tér növekedéséhez.

A panelek és mozaikok használata kisebb méretű, és nem az egész fürdőszobában. Jól néz ki, hogy kiemeljen bizonyos területeket, például tükröket, a fürdőszoba helyét.

A WC-vel kapcsolatban nem célszerű ezt a területet kiosztani. Érdemes megjegyezni, hogy ezeknek a területeknek harmonikusan kell illeszkedniük, és illeszkedniük kell a többi laphoz.

Pvc panelek

Műanyag panelek is népszerűek, amikor befejezi a fürdőszobát. Ez az anyag nem fél a nedvességtől, és ugyanakkor gazdaságosabb a csempehez képest. Bár érdemes megemlíteni, hogy a PVC panelek kialakítása szintén alacsonyabb a kerámia burkolatoknál.

Az anyag kiválasztásánál érdekes megoldás lesz a különböző méretű és formatervezett panelek elrendezése. A kontrasztos hangzásnak is jó kombinációja, de egy kis fürdőszobában jobban ragaszkodni kell a világosabb árnyalatokhoz.

Mennyezet és padló

A padlóburkolat felhelyezése előtt először vízszigeteléssel kell lefedni, és a fűtőtestet olyan fűtőtestekre kell helyezni, amelyek a fűtéssel kapcsolatos bármilyen körülmények között kényelmes hőmérsékletet biztosítanak.

Használhat olyan anyagokat, mint a kerámia csempe, polimer kompozíció, porcelán. A megfelelő közepes méretű vagy nagy méretű cserép. A színt illetően jobb lenne egyszínű szín kiválasztása.

A fő árnyalat a mennyezet felépítésében világos színű, ami gyakran a legjobb fehér. Kiváló megoldás lenne egy nyújtós fényes mennyezet, amely tükrözi a fényt, és így magasabbnak tűnik.

Ez azonban nagyon alkalmas és rendes festés, vagy használhatja felfüggesztett műanyag szerkezetek, üvegszálas, süllyesztett mennyezet.

Világítás és vízvezeték

Fontos szerepet játszik a fürdőszobában található vízvezeték elhelyezése. Egy kis helyet kell a lehető leghatékonyabban használni ahhoz, hogy mindent megtaláljon, amire szüksége van.

Először választania kell egy fürdőszobát. A rendszeres ovális fürdőszoba sok helyet foglal el, így alternatívaként szögletes, aszimmetrikus vagy téglalap alakú modellt is felszerelhet. A jobb szögek elkerülik a rést, és a helyet a maximálisra tölti.

Ebben az esetben a fürdőszobában lévő zuhanykabin további telepítése nem valószínű. Azonban helyettesítheti a fürdőszobát, és ezáltal még több helyet takaríthat meg. A boxot szögletes vagy téglalap alakú, tolóajtókkal kell megvásárolni.

A mosdók lehetnek négyszögletesek vagy sarkok. Az éjjeliszekrény, a mosógép felett telepíthető lógó mosdók széles választéka áll rendelkezésre.

A WC-nek keskenynek kell lennie. Kiválaszthatja a tervezést, ha a tartály rejtve van falban vagy rést.

A szekrények illeszkednek a mosogató alá vagy a mosogató alá. A szabad falak vagy sarkok tökéletesen használhatók ehhez.

A világítás tekintetében nagyszerű a mennyezetbe ágyazott dióda spotlámpák használata.

A tükör felett egy kis lámpa helyezhető.

Egy másik alkalmas lehetőség lehet egy rugalmas izzószalag, mind a mennyezeten, mind a falakon.

Így a helyes elrendezés és tervezési megoldások használata esetén a Hruscsovban lévő kis fürdőszoba is kompakt és gyönyörűen kialakítható. A legfontosabb dolog az, hogy mindent előre gondolkodjunk, és válasszunk kis méretű vízvezetékeket. A színsémából ne használjon sötét színeket vagy terjedelmes fényes mintákat és mintákat.

Javítson egy kis fürdőszobát és WC-t Hruscsovon

A standard apartmanokban a fürdőszoba általában kicsi. Gyakran hasonló probléma található a Hruscsov házakban, egy apró fürdőszobában néha nehéz mosogatógépet felvenni, de néhány, különböző tervezési lehetőséggel rendelkező fotó reményt ad a jobb kimenetelre. Egy kis helyiség tágasabbá tehető a kompakt vízvezetékkel, bútorokkal, számos apró trükköt tesz lehetővé, hogy mosogatógépet helyezzen el anélkül, hogy károsíthatja a többi fürdőszobát.

Hogyan növelhető a terület?

Meg kell vizsgálnunk a szoba elrendezését. Meg kell fontolnia egy új kommunikációs elrendezést, egy ajtót (ha szükséges az átadásnál), ahol a vízvezeték- és mosógépet a fürdőszobába kell helyezni. A szerény terület súlyosan korlátozza a lehetőségeket, minden centimétert használnia kell.

A legradikálisabb módja annak, hogy bővítse a fürdőszobát, az a társalgás a WC-vel. Ha lehetséges, áthelyezheti a falat a fürdőszoba és a folyosó között, ha a folyosó mérete lehetővé teszi, és a fal nem hordoz. Ezzel párhuzamosan hozzáadódik a négyzetméteres főterembe, ahol a mosógép és a fürdőkád vagy a háztartási vegyi anyagok könnyen elférnek.

Fontos! A kommunikáció vagy a falak átvitele során ezt a műveletet össze kell hangolni a KTF-vel.

Hruscsovban a kommunikáció gyakran kényelmetlenül helyezkedik el, szükség lehet az elrendezés megváltoztatására, figyelembe véve a vízvezeték új helyét. Fontos, hogy előre gondolkodjunk, a kényelem érdekében, miután rajzolt méretű tervet készítettünk és a belső tér minden fontos részletét. Az inspiráció érdekében a fürdőszobában végzett javítással, a WC-vel kombinálva a fényképet segít megtalálni érdekes ötleteket.

Még egy kis téren stílusos designt is készíthet a fürdőszobában.

A kis szobák kialakításának jellemzői

A tervezés egy kis méretű fürdőszoba egy panel Hruscsov, fontos, hogy nem csak gondoskodik a bútorok a vízvezeték. Fontos megfontolni a színsémát, a világítást, amellyel a tér tágasabbá tehető. Mit kell figyelni a belső tér létrehozásakor:

 • Válasszon többnyire világos árnyalatokat a dekorációs felületekhez, és ha más színekkel kombinálják, akkor vezető pozícióban kell lenniük;
 • Nem szabad a falakat, a mennyezetet és a padlót feltüntetni egy színben, mert a szoba túl homályosnak tűnik, különböző árnyalatokat használ;
 • Egy kis fürdőszobában jobb, ha a sötét padlóról a világos mennyezetre színt adunk;
 • A meleg lélegzetelállítóbb megjelenésű barna, barack, homok, arany, karamell, tejszerű, bézs színárnyalatok közül választhat;
 • A fényes felületek és a tükrök vizuálisan szélesebbé és magasabbra teszik a szobát;
 • Ha díszítésre cserépet kíván vásárolni, válasszon egy kis méretű vagy monokróm mozaikból álló csempe;
 • A díszítések kiválasztásakor ne használjon túl nagy vagy kontrasztosakat, a túl gyakori minta a kis fürdő belsejére hat;
 • Ha van vágy, hogy fényt teremtsenek, legyen az akcentusfal, a többi pedig semleges stílusban díszített;
 • A tükör felett vagy oldalán lévő megvilágítás növeli a tér terjeszkedésének hatását;
 • Ne használjon nagy mennyiségű kis kiegészítőt és díszítő elemet, különösen különféle térfogati részletekért, pl. Stukkó vagy faragás;
 • A fényszórók sokkal kisebb helyet foglalnak el, mint egy mennyezeti csillár, és fényminőségük nem kevesebb;
 • Ha a fürdőkád használata helyett jobb az üveg tolóajtók vagy a képernyő, mint válaszfal, átlátszó vagy áttetsző üveg vizuálisan könnyű és szellős;
 • Ne válassza a sötét bútorokat a fürdőszobaházban a panelházban, úgy tűnik nehézkesnek, jobb, ha világos vagy fehér szekrényeket, stb.
 • A háztartási készülékeknek fehérnek kell lenniük, így bármilyen belső kialakításba illeszkednek.

Hogyan alkalmazzuk ezeket a tippeket egy kis fürdő kialakításakor a hruschevkában a gyakorlatban, nézzük meg az alábbi fotók kiválasztását.

A sarokkád jelentősen megtakarít értékes mérőket

Színtartomány

Ha a fürdőszoba kicsi, a beltéri színek kiválasztásakor figyelembe kell vennie ezt a körülményt. Túl sötét vagy élénk színek nagy mennyiségben nem alkalmasak ilyen helyiségeknek, mert vizuálisan csökkentik a helyet. Ezért jobb megvilágítani a könnyű árnyalatokat, leggyakrabban fehér, tejszerű, halvány kék, világoszöld, bézs és ezüst kerülnek kiválasztásra egy kis fürdőszoba befejezéséhez.

A fehér szín tökéletesen illeszkedik a fürdőszoba kialakításába

Annak érdekében, hogy a formatervezés ne tűnjön túl unalmasnak, fényes részleteket adhat hozzá, de nem kell túlzásba kerülni. Választhatóan - egy színes határoló kontrasztos szín a falon, díszítse a díszeket egy rést, fényes törülközőket vagy egy fürdőkádat.

Sokkal ritkábban merészek élénk színeket használni a kis fürdőszoba háttérként. Piros, narancssárga, türkiz stb. Stílusosnak tűnhet, de fehér vagy világosszürke hígítással kell rendelkeznie, és a felületnek olyan sima és fényesnek kell lennie, amennyire csak lehetséges. Az alábbi képen látható egy kisméretű fürdőszoba WC-vel, Hruscsovban javítás után.

A fürdőszoba kialakításakor nem szabad több mint három színt használni

Kiválasztása befejezi

Mivel a fürdőszoba a legveszélyesebb hely a lakás, minden befejező anyagnak ellen kell állnia a nedvesség és a gomba, amely aktívan fejlődik ilyen körülmények között. Vigyázni kell a jó szellőzésre is, mert a felület tovább tart, mert a felesleges nedvesség gyorsabban elpárolog a felületből anélkül, hogy kondenzációt eredményezne. Ötletek a fürdőszoba egy szabványos Hruscsov tételben történő javítására, a befejeződés legnépszerűbb módjai az alábbi fotón találhatók.

A fürdőszobában a legnépszerűbb anyag csempe.

A padlózat befejezéséhez a legalkalmasabb anyag csempe vagy kő. Ezek kopásálló bevonatok, amelyek nem félnek a víztől, a hőmérséklet változásától, az állandó páratartalomtól. A padozathoz jobb, ha egy színezést választanak, vagy két sötétebbet, mint a falak színe, ezáltal vizuálisan kicsit magasabbra teheti a szobát.

Figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a fürdőszoba padlóján tartósabb burkolólapokat használnak.

Fontos: jobb, ha a burkolólapok közötti csomópontokat átlátszó tömítőanyaggal kell kezelni úgy, hogy ne legyen gomba vagy öntőforma a habarcsban.

Ne válasszon sima fényes lemezeket, túl csúszósak. Jobb, ha egy durva csempe vagy kő fekszik a padlón. A fényképen látható egyéb lehetőség a Hruscsovban lévő padlózat javítására.

A padlólap burkolatát átlósan segít megnövelni a teret

falak

A falépítés lehetőségei Hruscsovban jelentősen nagyobbak. A csempe mellett kiválaszthatja a festéket, a vakolatot, a vinil tapétát vagy a PVC vagy a forgácslapot. Azonban sokkal kényelmesebb kombinálni a különböző anyagokat, kiválasztva a burkolólapot a legkeményebb helyeken.

A kerámia csempe minta tökéletesen kiegészíti a fürdőszoba fekete-fehér festett falát

Dekorációként geometriai mintákat használhat. A függőleges vagy vízszintes vonalak jobbra változtathatják a fürdőszobában lévő részarányokat, ugyanolyan hatással lesz a "halszálkás" mintázat. De a nagy képek vagy a művészi csempékkel rendelkező mozaikok jobbak, ha nem használják egy kis helyiség belsejében. A fényképen bemutatják a Hruscsov fürdőszobájának falán lévő különböző típusú csempeburkolatokat.

A négyszögletes csempe vizuálisan bővíti a szobát

mennyezet

Fehér hagyományosan a mennyezetre van választva, de lehetnek más lehetőségek is, beleértve a vászon fényképnyomtatással vagy freskókkal. A kivitelezés költségvetésének verziója fehérítő vagy festék, ez a dekor minden belső kialakításnak megfelel, bár meglehetősen egyszerűnek tűnik.

A mosogatás a fürdőszobában a mennyezet klasszikus kialakítása.

Stretch mennyezetek is jó a fürdőszobában, de kb. 10 cm-re kell a falak magasságától. Ennek a hatásnak a minimalizálása érdekében ki kell választani a fényes fénylapokat. A PVC mennyezetek nagyon tartósak, képesek akár 100 liter vízre négyzetméterenként. méter, ami nagyon fontos a váratlan áradások esetén.

A fényes stretch mennyezetek olcsó anyagok, de nagyon látványosak a magas páratartalmú szobák mennyezetén

A nyújtható mennyezet nem fél a víztől, könnyen tisztítható, tökéletesen sima felületet hoz létre. Könnyű lámpák beépítése a helyiség bármely részébe. A Hruscsovban lévő fürdőszobában számos tervezett stretch mennyezet látható az alábbi fotón.

A beépített világítás egy nyújtható fényes mennyezeten nagyon látványosnak tűnik

világítás

A Hruscsov kis fürdőszobáiban a jó világítás nagyon fontos szerepet játszik. Minél több fény, annál tágasabb a fürdőszoba, úgyhogy gondoskodnia kell a világítás különböző szintjeiről. A fő lámpák általában a mennyezeten és a falon találhatóak.

A fürdőszobában gyakran használnak kis beépített lámpákat a mennyezetre.

A fény segítségével zónát lehet helyezni különböző lámpák használatával az egyes zónákhoz. Ez azért is kényelmes, mert az egyszerű kézmosáshoz nem szükséges bekapcsolni a fürdőszobában lévő összes lámpát, csak a mosogató feletti fényt.

További megvilágításhoz falikarokat is fel lehet szerelni a mosogató felett.

Díszítő elemek

Gondolkodva arra, hogyan kell díszíteni egy kis méretű fürdőszobát Hruscsovban, akkor ne használjon nagyszámú alkatrészt. Helyesebb korlátozni egy vagy kettőt, így diverzifikálják a belső tér túlterhelése nélkül. Lehet, hogy otthoni növények, fotó, mozaik, gyönyörű váza, szokatlan törülköző kampók, stb Meg lehet nézni a képet lehetőségeket díszítésére egy kis fürdőszoba Hruscsov.

A fürdőszobában végzett világítás nemcsak a világítás funkcióit, hanem a dekoráció részét is képezi.

Bútorválaszték

A bútoroknak kicsinek kell lenniük, könnyebb könnyedén korlátozni magunkat a könnyű szerkezetekkel - zsanéros polcokkal, kompakt szekrénnyel vagy keskeny szekrénnyel. Az üveg, a műanyag és a könnyűfém a fürdőszobához legjobban illik, mivel azok nem változnak a nedvességtől, mint a fa.

Az átlátszó plexiből készült nyitott polcok nehezebbé teszik a fürdőszobát

Maximálisan kihasználhatja a térhasználatot is, különben nem használják - az ajtó fölötti falat, a mennyezet alatti területet, a rést. A doboz elrejtő csövek szintén használhatóak kiegészítő polcaként.

A rácsok nagyszerűek a háztartási vegyszerek vagy dekoráció tárolására szolgáló polcok rendezéséhez

Zuhany vagy kád

A zuhanyzó és a kád választása elsősorban az élet ritmusától és a lakók számától függ. A fürdők sokkal kényelmesebbek a gyermekek és az idősek számára, akik nehezen állnak hosszú ideig, és a zuhanyzóállvány alkalmas azok számára, akiknek az életvitelük túl gyors.

Szükség esetén választhat egy kompakt sitz-fürdőt vagy sarokmodellt. A zuhanykabinok túl tágasak lehetnek, így az egyszerűbb a kialakításuk, annál kényelmesebb. A legalacsonyabb helyet egy rendszeres, függönyökkel vagy képernyővel ellátott raklap hozza meg, amely közös fürdőszobákban is kényelmes. A fürdőszoba belsejében, WC-vel kombinálva, a Hruscsovban látható a fénykép.

A közös fürdőszobában jelentősen megtakarítható a használható hely

Melyik mosógépet választani

Anélkül, hogy ez a háztartási készülék a modern életben nem képes. A mosógép időt és energiát takarít meg önálló mosással, öblítéssel és szárítással. Az ilyen háborítatlan felbecsülhetetlen segítség azonban természetesen problémát jelent, amely a kis méretű fürdőszobák szempontjából fontos - hogyan kell kiválasztani a méretet és a helyét. A mosógépek típusa szerint több fajta van felosztva:

 • Beépített;
 • Classic;
 • Függőleges vagy vízszintes terhelés.

Az első rakodógép kiválóan alkalmas a mosogató alá helyezésére

A beágyazott modellek népszerűbbek a konyhában, mert nem tűnnek el a szoba általános belsejéből. Ezt az opciót gyakran választják, ha a modern technológia típusa nem megfelelő, például országban, provence-ben, art deco-ban stb. Egy fürdőszoba esetében célszerűbb egy olyan klasszikus modell kiválasztása, amely egy mosogató vagy pult között helyezhető el. Kis méretű fürdőszoba esetén jobb választani a keskeny gépeket függőleges terhelés mellett, 90/45/60 méretük miatt a berendezést egyszerűen elhelyezni.

Az elülső terhelésű mosógépek nagyobb méretűek, de itt is választhatnak olyan modellek, amelyek kisebbek a 85/60/45 cm-es vagy annál alacsonyabb - 70/50/50 cm-esek között. Ha a család kicsi, elegendő egy 5 kg-os teherbírású modell kiválasztása, kisebb méretű, mint a hasonló, 8 kg-os terhelésű gépek. Az alábbi képen láthatók a kombinált mosdóval és fürdőkáddal kapcsolatos javítási lehetőségek.

Nagyon gyakran a mosogatógép a kombinált fürdőszobában helyet kapott a pulton alatt

Fontos! A Hruscsov kis méretű területein kényelmesebb a keskeny modelleket választani függőleges rakodási típusokkal.

A mosógép elhelyezése

Ha mindent megoldottak a méretekkel, akkor még mindig a mosogatógép elhelyezése merül fel, figyelembe véve a fürdőszoba kis méretét. Lehet, hogy számos lehetőség közül a legnépszerűbb.

A mosdó alatt

A klasszikus technika a kis méretű Hruscsov számára. Ha látja, hogy az összes vízvezeték és bútor telepítése után nagyon kevés hely van hátra, a mosogató alatt álló gép a legoptimálisabb választás. Ez takarít meg helyet a fürdőszobában, valamint javítja a helyiség funkcionalitását. Azonban nem minden mosogató alkalmas ilyen esetre:

 • Könnyebb választani egy kész írógépet és kompakt vízililiomot. Ebben az esetben nem kell minden elemet kiválasztani.
 • Ha úgy dönt, hogy külön mosogatógépet helyez el egy mosógéppel, válassza a keskeny mintákat.

Ez az elhelyezés előnyei: kompakt kialakítás és vonzó megjelenés. Mínusz a készlet magas költsége, és a mosógép kis töltése is. Az ilyen elhelyezést a Hruscsov kis fürdőszobájában a javítás után látni lehet.

önként

Ez az opció alkalmas arra, hogy elegendő hely legyen a bútorok minimális költségén vagy a kompaktabb vízvezeték kiválasztásánál. Itt a legfontosabb, hogy egy mosógépet helyezzen, hogy ne zavarja a szabad mozgást.

A legkényelmesebb hely egy sarok vagy hely az egyik fal mellett. A mosógép felett elhelyezkedő terület előnyösen alkalmazható polcok szerelésére, tükrös vagy mosodai kosárral ellátott szekrényre. Hasonló képet mutat a WC-vel és írógéppel ellátott fürdőszobát a Hruscsovban.

Az asztal alatt

Gyakorlati kényelmes módja a mosogatógép behelyezése, anélkül, hogy akadályozná a WC-vel, fürdővel vagy zuhanyzóval való szabad hozzáférést. A fürdőszoba padlófelülete kiegészítő felületként is használható, és a technika maga is elrejthető dekoratív képernyőkön vagy függönyök mögött.

A szekrényben

Ha egy fürdőszobába kívánsz tenni egy szekrényt, vagy felszerel egy rést erre a vállalkozásra, semmi sem akadályozza meg, hogy a mosógépet a földszintre és az emeletre helyezze a polcokra, tisztítószerekre vagy törölközőkre.

Külső fürdőszoba

Ha a hely nagyon kicsi, a gépet fel lehet tenni a konyhába. Ehhez a legalkalmasabb olyan beágyazott modelleket választani, amelyek nem fognak kitűnően kiemelni a tervezett tervezést. Emellett a mosógépeket a folyosón helyezték el vagy a loggiára hajtották végre.

A mosogatóval ellátott kis fürdőszoba felszerelése nem rosszabb, mint a fotón, ezért kevesebb erőfeszítést igényel, mint nagyobb helyiségek javítása esetén. A világos színek, a tárgyak minimális értéke, valamint a bútorokkal ellátott kompakt modellek lehetővé teszik, hogy otthonos kényelmes helyet hozzon létre.

Modern javítási ötletek kombinált fürdőszoba Hruscsovban

Maximális praktikusság a kombinált fürdőszoba minimális méretével. 3-4m, 2 osztott a Hruscsov, hogy megoldja a kis és nagy problémák, ne hagyjon helyet a járat a képzelet. Kívánatos lenne, hogy a mindennapi élet számára oly fontos terület nem úgy néz ki, mint egy liftkocsi. Ha nem a Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba felújításáról van szó, hanem elsősorban a komoly átalakításról és egy kényelmes irodai használatra való személyes használatra, akkor érdemes komolyan dolgozni a kombinált fürdőszobák fényképével a valódi javítás után.

Nem számít, milyen gyönyörűek voltak a hirdetések tervezési megoldásai, amelyek kulcsrakész kombinált fürdőszobák javítását kínálják, a gyakorlati megoldások valóban különböznek a magazin projektoroktól.

Az univerzális fal- és mennyezettervezési megoldások közül a legmegfelelőbb javítási lehetőségek a következők:

 • Csempék használata;
 • PVC panelek használata;
 • Vízálló gipszkarton használata;
 • A módosított fa dekoratív paneljeinek használata.

De nem mindig a modern, kiváló minőségű anyagok használata a kombinált fürdőszoba javításában megakadályozza a sikertelen döntéseket.

A 3 négyzetméteres vagy 4 négyzetméteres, színes, sötét csempe díszítésű, kis fürdőszobás szobája nehézzé teszi a légkört. Nagyon értékelheti a javítás eredményét és a finomság finomságát, csak egy nagy ablakkal és napfénnyel, ami még soha nem történt Hruscsov házában. Cserélje ki a napfény utánzó fényeket nem fog működni. Emellett a dekor sötét felülete erősebb, mint a piszok és a szárított nedvesség nyomai.

A kombinált fürdőszoba helyes kialakítása

A javítás megkezdése előtt érdemes józanul értékelni a lehetőségeket, és kiválasztani azt, amit el lehet hagyni a fürdőszobában lévő szabad hely növelése érdekében. Figyelje meg a klasszikus megoldást a Hruscsov problémájára a fotón. A fürdõknek a kombinált fürdőszoba közepén található zuhanyzóval való cseréjének köszönhetõen elég nagy volt, mint a Hruscsov, a szabad hely.

A kombinált fürdőszoba javításának sikeres megoldásai a következők:

 • A padló magas színvonalú kivitelezése, sikeresen kombinálva a színnel, zárt zátonyok és blokkok nélkül;
 • A beépített vízvezeték-opciók helyet adnak a lábad alatt;
 • A mosógépnek a kombinált fürdőszobában való elhelyezése - gyakran azért, mert a kórházi házban elvégzik a fürdő-WC javítását és átépítését.

Az átépítés első változata nagyrészt a csatorna- és vízi kommunikáció cserecseréjében játszódik a kombinált Hruscsov irodájában. Az egyik oldalon a zuhanykabin és a WC-kagyló ellentétes falainak elválasztása, másrészről a "mosó" mosdókagyló megköveteli a lefolyócsövek fáradságos lerakását a falak fülkéiben, figyelembe véve a hosszaikra vonatkozó korlátozásokat, ami nem mindig lehetséges Hruscsov kis négyzeteiben.

A kerámia és a csempe javítás alatt áll

A minőségi kerámia burkolatok mindig a leggyakrabban használt anyagok voltak a fürdőszobák díszítésére és felújítására. A csempék használata jelentős költségeket igényel, néha a kombinált fürdőszoba belső térfogatának csökkenéséhez vezet, különösen ha a falak hajlottak, az alapot gipszkarton vagy gipsz vakolat segítségével kell kiegyenlíteni.

Opcióként talán egy kombinált megoldás - csempék és falak kombinációja, vízálló gipszkartonnal végzõdve, majd ezt követõen egy durva vakolatot szimuláló bevonat követ. Fontos hatás - alacsonyabb költségek és a különböző technikák kiváló kombinációja, ami a Hruscsov esetében normális.

Szinte nincs alternatíva a padlózat burkolásának lehetősége. A mosdóban lévő fürdőszoba, még inkább a Hruscsov-kegyhely fürdőszobája mindig is és továbbra is az esetleges vészhelyzetek forrása, ami a nagy mennyiségű víz átadásával kapcsolatos.

A csempe előtti káros hatások csökkentése érdekében ajánlatos egy önterülő padló vízszigeteléssel és a bejárati ajtó küszöbértékének 3-4 cm magas emelésével. Ebben az esetben a mosógépből kifolyó húsz liter víz nem lép túl a kombinált fürdőszobán, és nem okoz botrányt az alatta lévő szomszédokkal.

A különleges hullámos bevonat legalább 10 évig szilárdan megtartja a burkolólapot. Kerámia burkolólapok előnyei:

 • Könnyen tisztítható minden tisztítószerrel;
 • Nagy kopásállóság és káros mikroflórahatások;
 • Nedvesség hatására a hő és a fény nem fakul, és nem bocsát ki káros anyagokat.

A hátrányok magukba foglalják a magas anyagköltséget és a beszereléshez szükséges professzionális munkát. A burkolólapok elhelyezése vagy ragasztása az anyag árának kb.

Noha nehéz elképzelni, hogy Hruscsov tulajdonosa költséges spanyol vagy olasz kerámiát használt a kombinált fürdőszoba javítására, a csempék akár 2x2 méteres kis térben is megmaradtak a javítási költségvetés legnagyobb részéből.

Ezért gyakran az ár csökkentése érdekében anélkül, hogy elveszítenék a minőségüket, a látványos csempe készleteket inszerteket használják az olcsóbb, szilárd színű háttér hátterében. Bizonyos esetekben a csempe csak az intenzív kondenzvíz-izzadás vagy közvetlen vízterületen helyezkedik el, és a fal többi részét egy színezett vízálló gipszkartonra cseréli.

PVC panelek használata

A legköltséghatékonyabb és megfizethetőbb lehetőség a Hruscsovban lévő kombinált fürdőszoba javítására a csempék vagy PVC panelek és a vízálló gipszkartonok használata.

Mindkét anyagot sikeresen használják műszaki célokra - elsősorban a kommunikáció és a csővezetékek elrejtésére, a szelepek, csapok és mérők szigetelésére.

A lemezeket ragasztással fel lehet ragasztani a felszínre, amelyet elkészítettek és ragasztottak. Ez a megközelítés gyakorlatilag nem csökkenti a fürdő belső térfogatát. Abban az esetben, díszítő dobozok használt keretszerkezet profil. Ezután ragasztott a lemezre vagy PVC lapra, teljesen utánozza a drágák kerámia vagy márvány csempeit. A kombinált fürdőszoba Hruscsov a legolcsóbb választás.

A legproblémásabb hely a fürdőszobában Hruscsov mindig a mennyezet. A mindig egyenetlen felületek javítása kivételes felszerelést igényel. A mennyezeti problémákhoz ideális megoldás egy fém keretre szerelt PVC panel.

Ez a lehetőség számos előnye van a javítás a kombinált fürdőszoba Hruscsov:

 • Könnyen áthalad a levegőben, és vízgőzöket tart;
 • A könnyűszerkezet szilárdan elegendő fém keretben;
 • A mennyezet alatti helyet könnyedén használhatjuk további vezetékezés és csövek felhúzására.
 • Könnyen tisztítható, nem rothadó, rozsdásodik, nem csavarodik meg, vagy elhajlik.

A polivinil-klorid lemezek sokoldalú anyagnak nevezhetők, amely a falak megjelenését, vagy akár a fürdőszoba elrendezését is beállíthatja. Készítenek rejtett fülkéket a vegyi anyagok és higiéniai termékek tárolására, a fürdőszoba alatti teret lefedő képernyők, a légcsatornák, amelyek segítenek a fürdőszoba szellőztetésében.

A nagy mennyiségű víz nedvességtartalma a fürdőszobában nem csak szellőztetést igényel, hanem szellőzőrendszer létrehozása rejtett légcsatornákkal és elektromos ventilátorral. Szellőzés nélkül a Hruscsov fürdőszoba falaiba szagok és nedvesség lép be.

Tökéletesen bizonyított helyi levegő-kipufogó rendszer, amely 3-4 alkalommal biztosítja a levegőt a WC és zuhanyzó területén. A javítás során sík légcsatornák kábelezéssel vannak felszerelve a fürdőszoba mennyezetére, MDF vagy gipszkarton panelekből álló mennyezetgel. A súlyosabb módosítások stabil hűtést biztosítanak a Hruscsovban, és nem csak egy kombinált fürdőszobát.

A fürdőszobai mennyezet díszítésének drágább választéka a nyújtózott mennyezet, ami gyönyörű megjelenést ad, de a telepítés költsége, még egy 3 négyzetméteres szoba esetében is, a Hruscsov ház státusza miatt tiltó.

Az összes pozitív pont érdemes hozzáadni negatív. A Hruscsov fürdőszobájában az ellátó és a kipufogó szellőztetés eszköze olyan, hogy amikor a gyújtóforrás például zárt elektromos vezetékekből vagy más okokból felmerül, egy fürdőszobában, mint egy kemencében, hirtelen kitör a tűz. Ezért a fürdőszobában lévő huzalozást speciális szerelési fémből készült tömlőkbe, tömlőkbe kell helyezni. Ne hagyja a javításokat biztonságban.

A legmelegebb és legdrágább lehetőség, hogy javítsák a fürdőszoba a Hruscsov

A kombinált Hruscsov fürdőszoba falainak és bútorainak javítása arcaikusnak tűnhet, de a fa és a lakk ügyes kezelése terén nagyon kényelmes és praktikus lehetőségeket teremthet.

Ha saját kezűleg javításokat végez a fürdőszobában, akkor az anyag megszerzésének költsége meglehetősen alacsony lesz, nagyon költséges lesz a kézi munka és a padlóburkolat. A kész megoldások használata esetén - a módosított fa panelek, amelyek nem valószínű, hogy javítják a Hruscsovot, a költségek meghaladhatják a minőségi csempe becsült értékét.

A fa, még egy rétegű lakk alatt is nagyon rosszul érzékeli a vízzel való állandó érintkezést, ez a színvesztéshez, a penészedés kialakulásához és a szerkezet elcsavarodásához vezet. Ezért a javítás a kombinált fürdőszoba Hruscsov használ ilyen fajok, mint a vörösfenyő, tölgy, fenyő. Nem kívánatos a nyír vagy a bükk. Módosíthatja a módosított faanyag analógját, amely 5-6 réteg olajfestékkel javított vágóelemeket takarja, minden réteg alaposan szárítva 2-3 napig.

Kicsi fürdőszobát, fotózást a Hruscsovban

A Hruscsovban található fürdőhelyek általában kis méretben különböznek egymástól, ami korlátozza a formatervezés és a befejező anyagok kiválasztását. Az ilyen mosdó kényelmes és gyönyörű kialakítása érdekében fontos, hogy a falhoz, a padlóhoz és a mennyezethez megfelelő helyet válasszon, és a vízvezetékeket is ésszerűen gondoskodjon.

Valójában a régi szovjet épület házaiban is elvégzik a javításokat bizonyos szabályok szerint. Hogyan kell díszíteni egy kis fürdőszoba Hruscsov, valamint hogyan kell megtervezni, olvassa el az alábbi.

Fürdőszobai dekoráció

A kompakt fürdőszoba díszítésére Hruscsov lehet teljesen nedvességálló anyagok. Általában a falak csempézett vagy PVC bevonattal vannak bevonva. Néha zöld gipszkarton vagy mozaik is használatos.

csempe szerelése

Cserép használata esetén a Hruscsovka fürdőszobájának javítása gyakran az összes felület összehangolásával kezdődik. Ugyanakkor a cement vakolatot alkalmazzák. A padlót egy szintező anyaggal tölti. Szinte mindig külön fürdőszobát készített.

Fontos: Ahhoz, hogy a felületek simák legyenek, a vakolást a jelzőfények szerint végezzük.

Javítás fürdőszoba Hruscsovban. Fotófal-igazítási eljárás

A csempe ragasztott előjelzéssel. Először, vágja a falakat, majd a mennyezetet és a végső szakaszban a padlón. A ragasztót fogazott simítóval kell bevinni.

Tipp: A burkolólapok a padlón jobb átlós vagy 30 gramm szögben vannak. Ez vizuálisan bővíti a szobát.

Csempe a padlón egy kis fürdőszoba jobban feküdt a diagonál

A fugázást megfelelő színpasztával végezzük.

Műanyag burkolat

Ennek az anyagnak az előnye, hogy nem szükséges előállítani az illesztési eljárást. Ez csökkenti a javítási időt és csökkenti annak költségeit.

A műanyag panelek kiváló megoldást jelentenek a Hruscsov fürdőszoba egyenetlen felületének lefedésére

Javítás kombinált fürdőszoba Hruscsovban PVC panelek a következők:

 • A falakhoz 40x20 mm-es fa lécekből álló keret található.

Rögzítse a PVC paneleket általában egy fa kereten

 • A mennyezeti lábazatot és a szögelemeket megállapítják.
 • Szerelt padlózat.
 • A panelek rögzítéséhez bilincseket vagy klipeket használnak.

A műanyag panelek rögzítésének módszere

Ugyanazt a technológiát használják javításra és egy külön fürdőszobát a Hruscsovban.

Tipp: A keret nem a lécekből, hanem a speciális PVC profilból állítható össze. A lerakódás kockázata a nedvességnek való kitettség következtében nulladik.

Egyéb anyagok

A mozaik ugyanolyan, mint a cserép. A ragasztás a vízszintes felületen történik. GKL varrni a kereten. A vakolás több rétegben spatulával történik.

A vakolatot a gipszkartonra vékony rétegben spatulával helyezzük

Vízvezeték elhelyezés

A Hruscsovban lévő fürdőszoba mérete különösen nem terjed ki az egészségügyi berendezések elhelyezése tekintetében. Rendelje meg őket tömören, figyelembe véve az SNiP szabályait.

A mosdó és a fürdőszoba előtti minimális szabad hely 70 cm, a mosdó előtt 60 cm, a mosógép mellett 90 cm, a szaniterek közötti távolság legalább 25 cm.

A vízvezeték szerelésének módja a Hruscsov fürdőszobában

Ha a fürdőszoba ajtaját Khrushchev található egy rövid falon, előtte úgy döntött, hogy telepíteni egy fürdő vagy zuhanyzó. Ha a bejárat egy hosszú csoportos mosdóba / mosogatóba van rendezve. Ebben az esetben a mosógépet általában az ajtó melletti falra kell helyezni.

Fürdőszoba (design fénykép Hruscsovban). A WC-hez vezető ajtóval szemben mosdó és WC található

A legmegfelelőbb lehetőség egy kis WC csésze Hruscsov felfüggesztették. A fürdők és zuhanyzók gyakran szögletesek. A törülközőt a mosdó közelében lehet lógni.

A törülközőt a mosogató közelében lehet szegezni

A Hruscsovban lévő fürdőszoba elrendezése, a fürdőszobától elkülönítve, olyan, hogy a WC-tálba való beletartozáson kívül általában nem működik. Ha azonban a WC szélessége meghaladja a métert, megpróbálhatja felakasztani a mosdót a falra.

A WC Hruscsov megpróbál egy kis mosogató

Mi legyen a terv

A kombinált fürdőszoba tervezését Hruscsovban, valamint a külön választották, figyelembe véve néhány ajánlást. A legfontosabb dolog, amikor kiválasztunk egy designot - próbáljuk a szobát olyan harmonikusabbá tenni, amennyire csak lehetséges.

Általános ajánlások

A kis fürdőszobák díszítésére szolgáló színsémát általában fényként használják.

Ötlet: Ahhoz, hogy a WC ne nézzen ki hajlamosabban, a színeket még alaposabban is használhatja. Például narancs, rózsaszín vagy kék. Gyakran a fürdőszobák Hruscsov is díszített csempe több különböző színben.

Fotók a design a fürdőszoba Hruscsov. Kívánt esetben egy kis mellékhelyiség díszíthető és világosabb.

Jó ötlet lenne díszíteni a belső tér a kombinált fürdőszoba a Hruscsov nagyszámú tükrök. Ez növeli a helyiség hangerejét is. Világító ruha világos.

A tükrök használata lehetővé teszi, hogy jelentősen növelje a kis méretű fürdőszoba Hruscsov vizuálisan

Hruscsov fürdőszobáját díszítheti eredetileg szokatlan vízvezeték szerelvények vagy díszítő falpanelek beszerelésével

A fürdőszobák legmegfelelőbb kialakítási lehetőségei Hruscsov a minimalizmus és a csúcstechnológia. Ha szeretné, kompakt WC-t rendezhet Provence vagy retro stílusában.

Minimalizmus dekoráció

Ennek az iránynak a jellegzetes vonása nem észrevehető szín (bézs, barna, szürke) és minimális díszítő elemek. A fali díszítéshez nem több, mint két különböző árnyalatú monokróm csempe használható. A szerény tervezés lámpái nagyon jól néz ki.

Megosztott Hruscsov vécé minimalista stílusban

Hi-tech stílus

Az ilyen helyiség kialakításakor számos tükör, üveg és króm elem használatos. A színséma rendszerint nem túl fülbemászó. Ezek többnyire szürke árnyalatok. Kiváló példa a csúcstechnológiás WC kialakításra:

Kombinált fürdőszoba a Hruscsovban. High-tech fürdőszoba fotó

Provence irányítása

A "francia" öltözőben lévő árnyalatok világosak, pasztellek. A falakat legjobban egyszólamú csempék díszítik, kiegészítve egy finom mintával ellátott határon. Gyakran ilyen fürdőszobákban tükrök és kecses lámpák vannak letette.

Ötlet: Helyezze a polcra a mosogató alá, vagy díszítse a vízvezetékeket "a porcelán alatt". Az ablakban függessze fel a függönyt a dobozban vagy a virágban.

A világos színek, a textilek és az elegáns dekoráció a Provence stílus jellegzetes jelei.

Retro stílus

Az ilyen mosdó színeit általában barna, sötétszürke és fehér uralja. Ez a módszer a széles körben használt kontrasztok. Például kombinálhat egy barna lógó készletet a "fa alatt" fehér falakkal, padlóval és mennyezettel. Példa egy szép retro stílusú mosdóba:

Csodálatos kis fürdőszoba. Fotó kombinált WC Hruscsov retro stílusban

Ez a módszer, az úton, jó válasz arra a kérdésre, hogyan kell elválasztani az egyesített zárt övezeteket.

Ötlet: Ha a fülhallgató nem illik a fürdőszobába, egyszerűen harmonikusan kombinálhatja a barna és a fehér színt a díszítéssel.

Az eredeti dekoráció a fürdőszobák retro árnyalatú barna

Amikor a fürdőszobát Hruscsovban rendezik, a legnagyobb figyelmet kell fordítanunk a bevonatok kiválasztására, megfelelően helyezzük el a vízvezetéket és megpróbáljuk megtervezni a tervezést azonos stílusban. Az eredmény egy nagyon szép és funkcionális mosdó.

Hruscsovban lévő fürdőszoba: 6 elrendezés + koordináció némiképp

A lakástulajdonosok gyakran vitatkoznak arról, hogy a fürdőszobát WC-vel kombinálják. És mi van azokkal, akik közös fürdőszobával rendelkeznek egy szabványos projekthez - és még egy szerény, 2,4 négyzetméteres területhez? Megtanultuk Anastasia Kiseleva építésztől, hogy ilyen körülmények között kényelmes elrendezésre támaszkodhat-e, és Maxim Dzhuraev szakértő kommentálta a koordináció árnyalatait.

Összegzés: fürdőszoba a házban II-18-0108 / 09

A II-18-0108 és a II-18-0109 sorozat lényegében Húszhev az öt emelet (8 és 9) felett - az épület minden hibájával. Minden apartman nagyon kis kombinált fürdőszobával rendelkezik. Területe 2,2-2,4 négyzetméter. Csak a szoba szélessége változik, a hossz változatlan marad - 1,8 méter.

1. lehetőség: az ajtó mozgatása nélkül

A fürdőszoba legkisebb változata: a szoba szélessége mindössze 2,2 méter. Egy tipikus elrendezésben a WC nagyon közel van az ajtóhoz és részben akadályozza a folyosót: a WC-t és a mosdót cserélte, ezzel megszüntette ezt a hátrányt. Egy kisméretű kádat zuhanytálcával váltottunk - ez a megoldás vizuálisan növeli a fürdőt. A tároló szekrény a WC felhelyezése felett helyezkedik el. Sajnos nincs hely a mosógépek számára.

Szakértői vélemény: ha csak a vízvezeték szerelvények elhelyezkedése megváltozott, ezt az opciót egy vázlat szerint lehet összehangolni.

2. lehetőség: elöltöltős mosógéppel

Az ajtót egy másik falhoz helyezték el, ahonnan a folyosóra nyíltak. Így egy mosogatót helyeztek el egy mosógéppel az egyik oldalon, és egy kis fürdőt a másik oldalon. A mosdó alatt és a WC felhelyezése feletti tárolóhely.

3. lehetőség: teljes fürdővel

A fürdőt a hosszú fal mentén helyezték el - a polcok-fülkéknek is volt egy kis helyük, amelyen a fürdőkád közelében helyet lehetett tenni. A mosógépet a mosdó alá helyezték, és a WC felett - egy kis szekrény tárolására.

Szakértői vélemény: a vázlaton a vízvezeték mozgása is megegyezhet. De ha úgy döntesz, hogy lecseréli a padlót, akkor szüksége lesz egy olyan projektre, amely SRO jóváhagyással rendelkezik.

4. lehetőség: zuhanyzóval és mosógéppel

A mosdó ugyanabban a helyiségben maradt, de az ajtó a lehető legközelebb állt a sarkon. A rövid falon sarkos zuhanyzó és mosógép a mosogató alatt. Ennek köszönhetően a szoba vizuálisan néz ki.

Szakértői vélemény: szükség van egy projektre és egy műszaki véleményre. Felhívjuk figyelmét, hogy az ajtó áthelyezése miatt a padló vízszigetelése és hangszigetelése szükséges. A javítást végző szervezet köteles benyújtani a rejtett munkákat.