Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba tervezés - 30 fénykép a belsőépítészeti ötletekről

A legtöbb ember úgy gondolja, hogy a fürdőszoba kialakítása megkezdi és befejezi a befejező anyag és színtartományát. Tény, hogy ez tágabb koncepció.

A javítás alapját képező teljes tervezési projekt magában foglalja a vezetékezést, a vízellátást és a szennyvízelvezetést, figyelembe véve a szerelvények helyét. Csak azt követően, hogy papíron vagy számítógépes programban látja a jövő belsejét a tartozékokra. Minden szakasz összekapcsolódik, az eredmény harmonikus képet kell mutatnia a jövőbeli javításról: gyönyörű, kényelmes, funkcionális.

A tervezés és a területrendezés elvei

Van egy olyan dolog, mint egy "funkcionális zóna", amely eredetileg az elrendezéshez kapcsolódik. A vízvezeték úgy van elhelyezve, hogy a lehető legkülönfélébb legyen egymástól, és az előtt és az oldalakon legalább szabad hely áll rendelkezésre a kényelmes használathoz.

Egyéni zónák tetszés szerint megkülönböztethetők: a textúrák kombinációit használják, a színeket hangsúlyozzák, a partíciókat telepítik. A kombinált fürdőszobában legalább három munkahelynek kell lennie:

 • Shell zóna;
 • WC-terület;
 • Zuhanyzó / kád.

Az elrendezés kiindulópontja a szennyvízelvezető. Minél tovább építik el a vízvezetéket, annál több csövet kell elhelyezni, a lefolyáshoz szükséges lejtést. A gyakorlatban a fülke 2-3 m-re lévő vécét fel kell emelni a dobogóra, hogy biztosítsák a normál vízáramlást.

A vízvezeték elhelyezése két fő módja:

 • Lineáris - az elemek párhuzamos elhelyezését jelenti, gyakran egymással szemben;
 • A radiál - vízvezeték a kerület körül helyezkedik el.

A kombinált fürdőszoba teljes körű designja apró dolgokból áll: nem csak a kiegészítők: csaptelepek, polcok, törülközők, alátétek, szappantartók, törülközőtartók, WC-papír tartó és még sok más. Tartozékok ajánlott elhelyezni a kinyújtott kéz szabálya szerint. Ez azt jelenti, hogy minden ami szükséges lehet például a mosdó közelében, kb. 70 cm.

A vízvezeték megválasztása

Minden egészségügyi berendezést össze kell keverni egymással. Elsődleges fontosságúak a stílus, az anyag és a forma. A termékek méretei gyakran meghatározzák a helyiség kis méretét. Szerencsére a modern piacon sok olyan lehetőség kínálkozik, amely lehetővé teszi a tér költségmentes használatát a minőség és a kényelem elvesztése nélkül.

Kis helyiségek esetén célszerű a beépített, felfüggesztett vagy sarokvíz-szerelvényt választani. Ugyanakkor vegye figyelembe a vendégek fizikumát. Egy nagyon magas ember egy és fél méteres fürdőkádban biztosan kényelmetlen lesz, és a nagy emberek kényelmetlenek egy kis méretű zuhanyzóban.

Ügyeljen a mosogató méretére. Természetesen pénzt akarok megtakarítani, de egy nagyon kis mosogató nem mindig a legjobb megoldás. Ha mosogatógépet szeretne mosogatógépbe telepíteni, akkor előnyben kell részesítenie egy modellt, amelynek szifonja vissza van tolva.

Színpaletta kiválasztása

A belső színek kiválasztását a személyes preferenciák befolyásolják, de más fontos tényezők is figyelembe vannak véve:

 • A világos színek vizuálisan növelik a szobát, sötétek - csökkentik;
 • Pszichológiai érzékelés a színben;
 • Ha úgy döntenek, hogy a kombinált fürdőszoba tervezésénél egy stílushoz illeszkednek, akkor sok tekintetben diktálja a koncepciónak megfelelő színek kiválasztását;
 • Azok számára, akik a feng shui-ra kíváncsiak, érdemes megfontolni, hogy a taoista tanítások szerint csak a kék, zöld, fehér és lila pasztell árnyalatok segítik az erő helyreállítását és a fáradtság tisztítását.

Barna, szürke, fekete nemkívánatosnak tekinthető.

A befejező anyagok kiválasztása

Az anyagoknak különleges követelményei vannak. Gyönyörűnek, praktikusnak és nedvességállónak kell lenniük. Ez minden felületre vonatkozik.


A mennyezet egyenletes vagy alakos lehet, fontos figyelembe venni a falak magasságát. A felfüggesztett szerkezetek a magasságtól legalább 5 cm-re lopnak. Ha különböző burkolatokat választanak a falak, a padló és a mennyezet számára, fontos, hogy szervesen illeszkedjenek a belső térbe.

A fürdőszoba kialakítása kreatív folyamat, ha nehéz képeket készíteni a képzeletben, de valami érdekeset szeretne, akkor láthatja a kombinált fürdőszobák belsejét a hálózatban bemutatott fotóban. Számos megfelelő termék van a modern piacon, ahogy azt mondják, minden ízlésért és költségvetésért.

Faldíszítéshez:

 • Kerámia, üveglapok elhelyezése;
 • Festés falak vízálló festékekkel;
 • Vízálló tapéta beillesztése;
 • Dekoratív vakolat;
 • Műanyag panelek.

A fő befejező anyagot gyakran természetes és mesterséges kővel, kavicsokkal, mozaikokkal kombinálják.

 • festés;
 • Ragasztós mennyezeti csempe;
 • Nedvességálló gipszkarton függesztett mennyezet;
 • Alumínium lógó panelek;
 • Műanyag panelek.
 • Kerámia és porcelán cserép;
 • Természetes padlóburkolat (padló);
 • Természetes parafa;
 • Vízálló laminált;
 • Tömeges polimer padlók.

Ha a szoba díszítésére kerámia burkolólapokat választottak ki, különleges elrendezésű számítógépes programokban elvégezheti az elrendezést. A vizualizáció mellett segítenek a befejező és a fogyóeszközök helyes kiszámításában.

Hogyan kell megfelelően megszervezni a világítást

A világítás fontos, amit sokan alábecsülnek. A megfelelően megválasztott és elhelyezett lámpák normális megvilágítást biztosítanak, kényelmesebbé teszik a fürdőszoba belsejét, hangsúlyozzák a kiválasztott stílust, segítenek elrejteni vagy kiemelni az egyes elemeket, vizuálisan növelni vagy csökkenteni a helyiséget.


A fényforrásokat különböző szinteken kell elhelyezni: a fő (mennyezeti) világítás fal- vagy padlóvilágítással kombinálva, így nincs árnyékos terület.

Az eredeti modern megoldás - a szín megvilágítás különböző területeinek világítása, valamint az egyedi alkatrészek LED-szalagjának megválasztása.

Világítás tippek:

 • Ideális esetben minden egyes funkcionális területnek saját megvilágítással kell rendelkeznie egy vagy több lámpa formájában;
 • A közvetlen fénysugár nem tükröződik a tükörben;
 • A kis fürdőszoba kialakítása mindig magában foglalja a világos világítást, segít vizuálisan kinagyítani a szobát;
 • A fényáram teljesítményszabályozója segít a szükséges szellem megszervezésében;
 • Nem kívánatos a hideg spektrumú fluoreszkáló lámpák (5000-7000K) alkalmazása, ezek nem járulnak hozzá a kényelem kialakításához.

Érték és hely

A tükröt az általános koncepció és stílus alapján választják ki. Ha a négyzetek uralkodnak, hegyes sarkokkal kell rendelkeznie, a sima vonalú, ovális vagy kerek belső térben jobban néz ki. A tükrök felszerelésének módja a beépített (a célba süllyesztett), a keretben és a padlózaton csuklós, továbbá a tükör egy csuklós szekrény homlokzata lehet.

Nagyon gyakran a modern stílusban kialakított kombinált fürdőszobát neon megvilágítású tükrökkel hangsúlyozzák, de nem viseli a funkcionális terhelést, és csak egy olyan dekoráció, amely hamar unalmas. A fényvisszaverő felületek vizuálisan növelik a helyiséget, de túlzottan kényelmetlenek lehetnek.

A tükör fő területei:

 • A mosogató felett;
 • Egy ritkán két szomszédos fal a fürdõ felett;
 • A bejárati ajtó belső része;
 • Hátsó fali rés;
 • A teljes helyiségekben helyezze a padló tükröket egy személy magasságába.

Windows és hamis ablakok

Így történt, hogy egy ablakos fürdőszoba kialakítása ritka számunkra. Az apartmanokban gyakran van egy kis ablak a konyhában. Az "ablak" fénye olyan kicsi, hogy a nyílást általában varrják. Alternatívaként, helyettük, beilleszthet egy ólomüveg ablakot, egy képet, majd újragondolhatja egy rést.

A magánházak tágas szobái bármilyen alakú és méretű ablaknyitást is nyújthatnak. Számos előnye van egy ilyen megoldásnak: természetes megvilágítás, további szellőzés, vizuális térbeli növekedés, esztétika. Ha a jövőben az ablak ablakai nem felelnek meg, akkor hamis ablakkal korlátozhatja magát. Széles ablakpárkával ellátott, a mosdó alá kivágott kivágással, díszes redőnyökkel díszített, aranyos textil függönnyel. És ha nedvességet szerető növényeket helyez el az ablakpárkányra, a mosdó valóságos zöld oázissá válik.

Egyéni megoldások és technikák

A modern technológiák és rengeteg kivitelezés lehetővé teszi, még a fürdőszobában is, hogy a legaktívabb építészeti ötleteket testesítsék meg, és innovatív elemekkel egészítsék ki a fürdőszoba belsejét. Talán az egyik ilyen ötlet vonzó lesz az Ön számára.

 • A pódium már klasszikus trükknek tekinthető. Segítségével szokatlan görbéket, vonalakat, fürdőket hozhat létre.
 • A beépített zuhanykabin racionális és gyönyörű megoldás, amelyből bármelyik kombinált fürdőszoba fürdőszobája előnyös lesz. A raklap hiánya új lehetőségeket teremt a térszervezés számára. Ráadásul ezek a zuhanyzók stílusosak és modernek.
 • Kandallók - ez egy eredeti, nem szabványos megoldás, amely lehetővé teszi a biofireplaces megjelenését. Az újdonság a környezetbarát üzemanyaggal működik, nem igényel kéményt, az égés során szén-dioxid nem több, mint egy gyertya. Leggyakrabban ilyen kandallók épülnek a falakba.
 • A közös WC-k kialakításában betöltött válaszfalak általában díszítő szerepet töltenek be, ugyanakkor egy külön funkcionális területet blokkolnak.
 • A rések nem ritkák, mivel ezek elrendezése magában foglalja a szoba térfogatának csökkentését.
 • A gipszkarton dobozok elrendezését általában az okozza, hogy el kell felejteni az elfelejtett kommunikációt, vagy nem lehetett elrejteni a falakon a javítás kezdeti szakaszai alatt.

A nagy vagy kicsi, meglehetősen bonyolult, gondtalan munka kombinált fürdőszobájának kialakítása, amelyben nagy mennyiségű árnyalatot kell figyelembe venni. Ne rohanjon, mielőtt megpróbálná újra létrehozni a képet az internetről, gondoljon arra, hogy teljes mértékben megfelel-e az Ön igényeinek.

LiveInternetLiveInternet

-idézetek

Nincs oka kétségbeesésnek és idegesnek, mert legalább két hónap biztonságosan lehet.

Remélem, hogy a körülötte levő emberek nem rohadtak! Ellenkező esetben minden szétesik.. I - Gorlovka! Elena Bo.

Az aszpirin a világ egyik leggyakoribb gyógyszere.

Köszönet a szerzőnek: Firuza-Khanum Végül "érettem" annak érdekében, hogy.

-Kategóriák

 • *** Ünnepek (263)
 • új év (121)
 • esküvő (39)
 • templom (26)
 • 10% (0)
 • *** SPA (333)
 • haj (48)
 • testmozgás komplexumok (41)
 • smink (37)
 • lábak (15)
 • köröm, manikűr (65)
 • parfümök és szagok (22)
 • ipari torna (34)
 • kezek (2)
 • Arc-gyakorlatok (8)
 • testápolás (56)
 • *** AUDIO KÖNYVEK (683)
 • nyomozó történet (240)
 • történelmi (62)
 • gyermekszoba (74)
 • klasszikus (29)
 • emlékek (62)
 • könyvkereső (27)
 • regények (108)
 • vicces (29)
 • fikció (80)
 • *** JOGI ÉS ÜZLETI TIPPEK (98)
 • *** VIRTUÁLIS KIÁLLÍTÁSOK (1825)
 • Japán (323)
 • állami intézmények - kórházak stb. (140)
 • Nizhny Novgorod - Bitter (83)
 • Lengyelország (31)
 • webkamerák (24)
 • a világ az oroszok / külföldiek szemében (343)
 • múzeumok (144)
 • szokatlan show-előadások (43)
 • 3D - panoráma (212)
 • hasznos tudni! (101)
 • motelek és pihenések (21)
 • flash mob (22)
 • időtúllépés, időtartam (81)
 • kirándulások (331)
 • *** A BLOG (489)
 • naptárak (7)
 • vicces flash meghajtók (57)
 • naplóbejegyzéssel kapcsolatos információk (37)
 • informátorok (15)
 • Google Térkép (4)
 • gombok és képletek (39)
 • fordító (9)
 • elválasztók (33)
 • keretek (73)
 • rendszerek és avatárok (107)
 • táblázat (8)
 • szöveg (20)
 • háttérképek (12)
 • óra (23)
 • *** GYEREKEK (668)
 • versek, dalok, rejtvények (108)
 • iskola (54)
 • játékok - flash meghajtók (39)
 • kaleidoszkóp (3)
 • beszédterapeuta (4)
 • tapasztalatok és oktatási játékok (87)
 • rejtvények (3)
 • Barkácsolási cikkek (175)
 • Rajz és rajz (73)
 • gyermekek számára készült helyek (22)
 • Pszichológus tippek (97)
 • *** HÁZ (820)
 • 3D-szoftver (5)
 • erkélyek, loggiák (13)
 • fürdőszoba (34)
 • nappali (3)
 • gyermekszoba (5)
 • javítási ötletek és hibák (58)
 • gyönyörű és szokatlan házak (267)
 • konyha (59)
 • előszoba (3)
 • javítás - módosítás (45)
 • hálószoba (22)
 • ház és családi ház (86)
 • gazdálkodás (217)
 • *** ÁLLATOK ÉLETE (245)
 • macskák (131)
 • Akváriumok (13)
 • teknősök (6)
 • *** TÖRTÉNET (1443)
 • Oroszország katonái (135)
 • Ázsia (98)
 • Ruhák és az élet (50)
 • Afrika (35)
 • Amerika (95)
 • Európa (390)
 • történelem-rekonstrukció (112)
 • Oroszország (526)
 • *** KÉPEK - KÉPEK (1040)
 • képek gif (93)
 • fotók örömére (31)
 • gyönyörű helyek (184)
 • gyönyörű képek (71)
 • régi fotók és videók (221)
 • művészek (390)
 • *** CINEMA (1623)
 • nyomozó történet (157)
 • baba (59)
 • dokumentumfilmek (233)
 • vígjátékok (218)
 • BBC és egyéb jelmez dallamok (182)
 • zenei (47)
 • Rajzfilmek (120)
 • az életről és a szeretetről (144)
 • a színész (103)
 • valóságos eseményeken (41)
 • filmek keresése (18)
 • kalandok (23)
 • táncok (75)
 • színház (175)
 • tv műsor (4)
 • fikció (69)
 • cirkusz (7)
 • *** KÖNYVEK (323)
 • online könyvtárak (28)
 • *** SZÁMÍTÓGÉP (148)
 • tabletta (36)
 • *** SZEMÉLYES (83)
 • *** MEDICINE (647)
 • a nyugdíjas / fogyatékossággal élő ember szemében (40)
 • gyerekek (37)
 • cukorbetegség (50)
 • látás (5)
 • zene és egyéb módok - pihenjen (106)
 • dohányzás és alkohol (12)
 • gyógyszerek és népi orvoslás (32)
 • orvostudományi hírek (40)
 • gerinc (54)
 • segítsen magának (167)
 • elveszíti ka! (104)
 • *** VILÁG Férfiak és Politika (631)
 • *** MUSIC (591)
 • 80 - 90. (51)
 • 30 - 50. (34)
 • 60 - 70. (11)
 • fm - rádió és zene keresés (16)
 • karaoke (13)
 • koncertek (31)
 • opera (57)
 • románcok és népdalok (127)
 • 2000-es évek (98)
 • *** PSZICHOLÓGIA (707)
 • = Krugovort jó természetben = (154)
 • Deir (14)
 • férfi és nő (259)
 • NLP (20)
 • simoron (68)
 • gépek (118)
 • eniológia (18)
 • jó tudni! (61)
 • *** A RELIGION (182)
 • szentek (38)
 • cikkek és filmek a hitről (79)
 • Templomok és kolostorok (51)
 • *** RECEPTEK (1481)
 • sütemények - sütemények, zsemle, mézeskalács (93)
 • Növényi ételek (79)
 • hal és tenger gyümölcsei (46)
 • alkoholos italok (95)
 • sütés nélkül (30)
 • üdítőitalok (51)
 • cukrászda és tészta (78)
 • sütemény nem édes (129)
 • sütemények - édes (156)
 • sütő - grill (24)
 • desszertek, édességek (109)
 • zselé, savanyúság, zselés (15)
 • Téli készítmények (65)
 • Világkonzultációk (98)
 • tészta, tészta, dara (16)
 • mikrohullámú (48)
 • lassú tűzhely (31)
 • hús, baromfi (77)
 • serpenyő és mélysütő (40)
 • gőzös (1)
 • gombócok, gombócok, manti (24)
 • fűszerek (12)
 • Webhelyek, könyvek és magazinok készítése (19)
 • saláták és ételek (78)
 • speciális menü (70)
 • Levesek (17)
 • sajtok, túró, tejtermékek (32)
 • sütemények (68)
 • gyümölcsök (21)
 • Kenyérkészítő (43)
 • *** GYÁRTÁS (1006)
 • baba házak (100)
 • festett üveg (12)
 • kötés (305)
 • decoupage (16)
 • szőnyeg tű (13)
 • szappan (17)
 • rajz (55)
 • tűszalag (132)
 • kézimunka weboldalak és könyvek (12)
 • fülbevalók és ékszerek (37)
 • papucsok (59)
 • tildes és egyéb babák (14)
 • magunkat fényképezzük (32)
 • hímzés (169)
 • *** GARDENING (278)
 • üdülési ötletek (17)
 • parkok és kertek (67)
 • Kertészet weboldalak, könyvek és magazinok (5)
 • növekvő technológia (84)
 • virágok a kertben (42)
 • *** POEMS (227)
 • *** VIZSGÁLATOK ÉS OLVASLATOK (165)
 • *** LEARN LANGUAGES (61)
 • tanulás angol (35)
 • *** VIRÁGOK (355)
 • botanikai kertek és üvegházak (21)
 • függőleges kert (24)
 • kártevők (7)
 • növények katalógusa (122)
 • könyvek és weboldalak virágokról (18)
 • orchideák (78)
 • virágápolás (41)
 • citrusok (28)
 • *** SEWING (541)
 • minták - gyerekek (80)
 • női minták (154)
 • férfi szokások (14)
 • keresse meg stílusát. (95)
 • párnák (9)
 • táskák (9)
 • Méretező táblázatok (6)
 • varrás technológia (80)
 • színes kerék: (16)
 • varrás otthon (55)
 • függönyök (34)
 • *** Ez érdekes (132)
 • *** HUMOR (707)
 • anekdoták (125)
 • vicces képek! (202)
 • vicces videó (119)
 • vicces történetek (240)

-Címkék

-zene

-Fotóalbum

-ismeretlen

-Mindig kéznél

-Keresés napló szerint

-Feliratkozás e-mailben

-érdekek

-barátok

-Rendszeres olvasók

-közösség

-statisztika

20 sikeres megoldás egy kis fürdőszobában

A szovjet időkből származó tömeges épület sajnos nem tartalmazott nagy területeket ezekhez a helyiségekhez. A fürdőszobák felújításakor nagyon gyakran ezeket a kis területeket kezdeti adatoknak tekintjük: 1, 2,2, 3 négyzetméter. És minél kisebb a tér, annál nehezebb, ha megfelelően tervezzük és harmonizáljuk vágyainkat képességeinkkel.

A FÉNYKÉPEK KISMÉRETÉNEK VÁLASZTÁSA ALAPVETŐ SZABÁLYOKAT VAN:

 • a helyhiány miatt érdemes választani egy zuhanytálcát, és nem fürdőt;
 • olcsó tálca nélkül és vékony falakkal kevesebb helyet foglal el, mint a kész műanyag zuhanytálca;
 • érdemes figyelembe venni a lehajtható válaszfalakat tartalmazó zuhanykabinokat, amelyek majdnem szabad helyet foglalnak addig, amíg használják őket;
 • bútor- és szaniteráruk (mosogatók, fürdőkádak, zuhanyzók) sarokmodellei;
 • a falra szerelt toalett kevesebb helyet foglal el, és vizuálisan könnyebb lesz, mint egy szokásos modell;
 • figyeljen a kombinált modellekre (kombinált zuhanyzó vagy kád mosdóval stb.), mivel ezek sokkal kisebbek;
 • Ha még mindig úgy döntenek, hogy fürdőt választanak, ne felejtsük el modelljeik sokszínűségét: szögletes aszimmetrikus formát, ülést stb. Talán a saját fürdőszobájában csak egy nem szabványos lehetőségre van szükség;
 • ha nincs elég hely, akkor szerelje fel egy keskeny alátétet egy függőleges terheléssel, két ember számára elég nagy lesz.


Az első dolog, amire ügyelni kell a fürdőszobai helyiség tervezésére, az ergonómia szabályai. Végtére is nagyon fontos, hogy az egészségügyi felszerelést úgy használják fel, hogy kényelmesen használják.

Azok, akik tervezők nélkül tervezik megjavítani a munkát, javaslom, hogy legalább a fő mutatókra figyeljenek:

 • a mosdó szélétől a falhoz vagy egy másik santekh eszközhöz képest a legkisebb távolságnak legalább 20 cm-nek kell lennie, a bidé kényelmes használata esetén ez a távolság valamivel hosszabb - 25 cm
 • a fürdő előtt a szabad távolság legalább 75 cm 90 cm legyen, és ugyanazon távolság ajánlott a zuhanykabin előtt, és ha a zuhanytálca a sarokban van, akkor az átjáró szélessége legalább 70 cm legyen
 • a mosógép előtt a funkcionális távolság ajánlott 90 cm-t 60 cm-re hagyni

Ha megsérti ezeket a szabályokat, a leggyakoribb hibák

 • elégtelen ajtók, bútor tároló dobozok,
 • a mosógép ajtaja az ajtó bútorzatába burkolódott
 • kényelmetlen hely a WC, bidé - túl közel a falhoz.

A második dolog, hogy fontolja meg a fürdőszoba tervezésénél, hogy elhagyja a központot ingyenes, majd a szoba tágasabb lesz. Ha a fürdőszobában hosszú és keskeny hely van, akkor azt funkcionális területekre kell osztani. Természetesen a fürdőszoba elhelyezési lehetőségei elsősorban a fő kommunikáció helyétől, a szennyvízcsatorna kilépő magasságától, az anyagtól, amelyből a szennyvízelvezető készül, és minden egyes esetben a WC-tálca elhelyezkedésének (összefüggés, forgatás), a fűtött törülközőtartó elhelyezése kabinok, lefolyóhely, azt javaslom, hogy koordinálj a szakemberekkel
(C)

Nem szabványos vízvezeték

Az első dolog, amely megmentheti a használható területet egy kis fürdőszobában, a nem szabványos formák és méretek vízvezetéke. Az ideális lehetőség akkor, ha a szobában minden sarkot használhat. Például helyezzen be egy WC-t, helyezzen el egy mosdót egy másikba, helyezze bútorokat és egy zuhanykabinot vagy egy kis csípőfürdőt a másik sarkokban. Szerencsére a szaniterek gyártói keskeny mosdókat, sarokszekrényeket, mosdókat és fürdőkádakat kínálnak.

Kombinált fürdőszoba: bölcsen használja a helyet

Sokan élnek azokban a házakban, ahol a fürdőszoba külön, de semmi jó nem mondható el róla. Itt a WC-ben térdel az ajtóhoz és a mosdó és a mosógép között választhat a fürdőszobában.

Az egyetlen racionális megoldás ebben az esetben az, hogy a WC-t és a fürdőszobát egyesítve egyesítik a fürdőszobában, amikor a két apró szoba egyike még egynek tűnik. Sokan úgy vélik azonban, hogy még az unió sem engedi meg a szabad helyet a fürdőszobában, és minden szükséges tételt és dolgot helyez el benne.

Szeretnénk bizonyítani az ellenkezőjét, többféle módon, hogyan tervezzünk egy kombinált fürdőszobát. Többnyire nemcsak fantáziát, hanem pénzügyi képességeket is igényelnek, de az eredmény mindenképpen megéri. Kínálunk néhány tervezési ötlet kombinált egészségügyi az Ön lakásában.

Kombinált fürdőszoba tervezés

A fő módja annak, hogy növeljék a helyet egy kis fürdőszobában, cserélje ki a fürdőt a zuhanyzóban. A zuhanykabinok kialakításánál, méreténél és kialakításánál számos különböző lehetőség van.

Így például egy hagyományos rakodótárcsát vásárolhat, és a rakodólapot ugyanazzal a csempezel készítheti el, mint a falaké - ezáltal a fürdőszobát tágasabbá teheti vizuálisan. A raklap mélysége is választható: valaki szereti a sekély raklapokat és valakit - mély. Csak azt szeretném megjegyezni, hogy a mélytálcákkal ellátott zuhanykabinok sokkal praktikusabbak, mivel kis kádként is működhetnek.

Cserép a kombinált fürdőszobában

A fürdőszobában olyan hely, ahol az ember új napot kezd és befejez egy kimenetet.

Ezért különösen fontos, hogy hozzon létre egy gyönyörű, harmonikus belső térben, ahol pihenhet az esti órákban és reggelente egy aktív napra.

Ebből a célból fontos kiválasztani a megfelelő alapanyagokat, különösen a cserépet. Például úgy tűnik, hogy a fap meltin gyűjtemény harmóniát hoz a szobába. Puha, pasztell színek, érdekes, szokatlan textúrák, plusz minden, kiváló minőség - ezek a komponensek három összetevője a termék óriási népszerűségének.

A szín és a méret tekintetében jobb választani azt a lehetőséget, amely lehetővé teszi, hogy sikeres kombinációkat hozzon létre más típusú bevonatokkal és kiegészítőkkel. Napjainkban a kerámia burkolólapok sokasága közül meglehetősen érdekes mintát, színsémát talál. Ne hagyja figyelmen kívül a nagyméretű, sokféle csempegyűjteményt is. Egy bemutatott opció közül egy gyönyörű eredeti kombinációt gyüjthet össze.

Dekoratív díszítéssel mozaik és festett üveg is használható. Ezek a betétek különleges eleganciát, frissességet és élettartamot kölcsönöznek a belső térnek. És segítenek abban, hogy pontosan az egyediséget, az eredetiséget, amit a saját fürdőszobájában szeretnél látni és érezni.

A fürdőszoba belseje nem tűnhet ki az egész ház vagy lakás általános stílusától, de ebben a szobában jobb, ha nem fényes ékezeteket készítenek, hangsúlyozzák a részleteket. Nagyon fontos, hogy megfelelően mérje meg a fürdőszoba és a belső tér méretét. Vagyis nincs szükség nagyméretű mosdókagyló kis fürdőszobába helyezésére, éppen ellenkezőleg, jobb masszírozni a bútorokat és a vízvezetékeket egy lenyűgöző méretű helyiségben, hogy a szoba ne tűnjön üresnek vagy lakatlannak.

zuhanyok

A kombinált fürdőszoba kialakításakor figyelembe kell venni, hogy különböző típusú kabinok vannak: a kabinba nyíló ajtókkal, valamint a tolóajtó ajtókkal vagy "harmonikával". Mindez a tulajdonosok preferenciáitól és építésétől függ, hiszen az egyszerű ajtók kellemetlenek lehetnek a nagy emberek számára. A zuhanyzóval és mosógéppel ellátott fürdőszoba kialakításával kapcsolatban kérjük, vegye figyelembe, hogy a kabinok átlátszó falai nem "vágják le", és nem határolják el a helyet, de a matt opciók praktikusabbak a mindennapi életben.

A zuhanyzós kombinált fürdőszoba nagyon elegáns és modern kialakítása nyitott zuhanytálca létrehozása raklap nélkül, néha partíciók nélkül - úgynevezett nedves helyiség. Ehhez a padlószintnek a zuhanyzóterületen alacsonyabbnak kell lennie, mint a szoba többi részén.

Azok számára, akik még egy kisméretű szobában sem tudják elfogyni a kádat, javasoljuk, hogy kisebb fürdőszobákra vagy szabálytalan formákra fordítsák figyelmüket, ami a szoba és a környező tárgyak körvonalainak ismétlődését fogja ismételni.

Ötletek mosogatóhoz és WC-hez

A nem szabványos forma nemcsak a fürdőben lehet - ma saroklefolyók és WC-k nagyon gyakoriak, amelyek különösen alkalmasak szabálytalan alakú helyiségekhez. Szinte szokatlan konfigurációk is vannak, amelyek a fürdőszobával együtt egyetlen egészet alkotnak, így a helytakarékosak.

Az űrtartalom vizuális megőrzésének egyik alapvető szabálya a következő: minél nagyobb a látható alapterület, annál tágasabb a szoba. Ezért azt javasoljuk a kis fürdőszoba tulajdonosainak, hogy fordítsanak figyelmet a konzolos WC-tálakra és mosdókra, amelyek a padlóhoz egy bizonyos magasságban vannak a falhoz rögzítve, így elegánsabbnak tűnnek és úgy tűnik, hogy "úsznak" a levegőben.

By the way, még a kombinált fürdőszoba megfelelő tervezés, akkor szimbolikusan elkülöníteni a WC a többi tárgy. Ezt egy dekoratív válaszfal segítségével vagy több hasznos tárgy segítségével lehet elvégezni: könnyű és magas polc vagy fűtött törülközőtartó.

Mosogató a fürdőszobában

Külön kell mondani a mosogatási zónáról, amelyet fel kell használni. Először is, asztallappal lehet körülölelni, és fölötte egy tükörrel ellátott kabinet. Érdemes a helyiség alatt is használni a helyet, és ott elhelyezni egy szekrényt. Érdemes megjegyezni, hogy a fürdőszoba vizuálisan tágasabb, könnyű, nyitott szerkezetekkel a mosogató alatt.

Mosógép a fürdőszobában

Sokkal kényelmesebb és logikusabb, ha a mosógép a fürdőszobában van, és nem a konyhában vagy a folyosón. Azonban egy kicsi, és még inkább egy kombinált fürdőszoba, akkor igazán meg kell próbálnia, amikor elhelyezni a mosógépet.

A legegyszerűbb, ha van egy lehetőség zuhanyzóval. Itt bármely mosógépbe mosogatógépet lehet elhelyezni, egy asztal alatt egy mosdókagylóval kombinálva, ha szükséges, az ajtó becsukása, vagy az így létrejövő résbe zuhanni. Egyébként soha nem késő, hogy figyeljen a függőleges terhelésű vagy sekély mosógépekre.

De azoknak, akiknek meg kell dönteniük a mosogató és a mosógép között, nyilvánvalóan tetszeni fognak abban a lehetőségben, hogy az "alátétet" a mosdó alá helyezzük.

Polcok és szekrények a fürdőszobában

A fürdőszobák egyike sem szabad teljesen felszabadulni a szükséges dolgoktól: törölközők, kozmetikumok, háztartási vegyszerek stb. Ahhoz, hogy ezeket az elemeket egy kis fürdőszobába helyezze, gondosan meg kell gondolnia, bár természetesen másképp van.

Természetesen először is ezek különböző polcok: felfüggesztett nyitott polcok vagy szekrények, kis szabadtéri állványok és rések a falakon. Felhívjuk figyelmét, hogy a nyitott polcok vizuálisan növelik a helyet, de ha továbbra is zárni szeretné őket, akkor jobb, ha megválasztja a helyiséget, ami helyet takarít meg.

60 fürdőszoba belső tér, WC-elképzelésekkel

A fürdõszobában kialakított modern belső tér praktikus térhasználat, a lakberendezés minden részletének funkcionalitása, minõségi anyagok és speciális berendezések, amelyek megfelelnek az összes normának és szabványnak.

A WC-vel kombinált fürdőszobai belső kialakítás leggyakoribb problémája a korlátozott hely: a Hruscsov házban lévő fürdőszoba és WC egy kis helyiség, ahol nehéz a praktikus bútorok és készülékek kiválasztása. A régi házaknál a fürdőszoba területe gyakran nem haladja meg a 3 négyzetmétert. m. A lakosok inkább a fürdőszoba és a WC közötti elválasztást szeretnék eltávolítani, hogy több hely legyen a szükséges berendezések és bútorok felszereléséhez. Új lakásokban egy 6 négyzetméteres fürdőszobás, főként kombinált. m. - 9 négyzetméter. m.

Tartalom:

Milyen előnyei vannak a kombinált fürdőszobának?

 1. A gyakorlati övezetek lehetősége.
 2. A formatervezési döntések szabadsága és a stílus megválasztása.
 3. Kombinált fürdőszoba egy megtakarítás. Csempézés (lásd még Csempe a fürdőszobában), a panelek kevesebb költséggel járnak, mivel egy fal eltávolítása nem két ajtó, de az egyik szükséges.
 4. A műszaki kommunikáció elrendezésének egyszerűsítése.
 5. A klasszikus vagy modern stílusú WC-vel kombinált belső tér a jelenlegi, divatos design-trend.

A fürdőszoba belseje divatos szürke.

A fürdőszobák kialakítása WC-vel kombinálva: a legújabb trendek

 • A kis fürdőszoba és WC kialakításának és tervezésének, illetve a tágas szobáknak figyelembe kell venniük az ilyen tényezőket:
 • Terület: a leggyakoribb lehetőség egy 5 m²-es szoba, 6 m²-es, tágas fürdőszoba. m és több ad helyet a kreativitásnak.
 • Stílus: teljes kapcsolatban áll az első tényezővel. Klasszikus stílus teljesen felújítható a szobában, 8 - 9 négyzetméter. m. A modern stílusok - a minimalizmus, a konstruktivizmus, a hi-tech, a modern - demokratikusabbak, a helyiség praktikussága és funkcionalitása alapján, nem pedig az esztétikai összetevőn alapulnak.

A minimalizmus és a városias stílus egyszerű belső felülete divatos.

 • A helyiség funkcionális jellemzői: a fürdőszobában nedves, gyakori hőmérséklet-változások, amelyek a finom anyagok és bútorok helyes megválasztását igénylik.

A modern belső terekben, különösen a kis fürdőszobákban, a funkcionális bútorokat széles körben használják rejtett szekrényekkel és fülkékkel, amelyekben mindenféle háztartási cikk elrejthető.

 • Divatirányzatok: a kis fürdőszobának vagy a jelenlegi színekkel díszített tágas szoba belsejében kiemeli a belsőépítész alkotójának stílusát és ízeit. Az elkövetkező év aktuális színei sötétzöldek, az agyag színei, semleges hangok - homokos, bézs, meztelen rózsaszín.

A szoba kialakítása több árnyalat kombinációjával lehetővé teszi a tér zónáját.

A fürdőszoba modern belső része természetes anyagok felhasználását, valamint a beton, kő és fa elemek névleges bőségét jelenti a szoba kialakításában.

Hogyan válasszunk színes megoldást?

Opciószám 1. Kontraszt - a modern belső alapja: a vörös és fekete, fehér és fekete színű, élénk színek kombinációja semleges lett a fürdőszoba kialakításának alapjává a minimalizmus, hi-tech, art deco stílusában. A kontraszt kombináció dekoratív funkciót végez.

Trendy stílusos fekete-fehér fürdőszobai belső terek.

Opciószám: 2. Monotónia és semleges színek. Egy fürdőszoba és fürdőszoba kialakítása egy színnel (bézs, fehér, barna) - semleges a divat szempontjából.

Egy példa semleges színű fürdőszobára.

Opciószám 3. Zónai színek. A kontrasztokat nemcsak díszítő célokra használják, hanem a funkcionális területek kiemelésére is. Ez az opció a legfontosabb a nagyméretű kombinált fürdőszoba tervezésénél.

Divatos jegyzetek a belsőépítészetben

 • Korlátozott számú szín: a modern tervezők nem javasolják több mint 3 különböző árnyalat használatát.
 • Ékezetek geometriai minták formájában.

Stílusos geometria a fürdő belsejében.

 • Extrémok belső dekoráció formájában, rendkívül sötét vagy világos színekben.
 • Hozzon létre stílusos ékezeteket szokatlan kiegészítőkkel.
 • Nagyobb helyiségben ajánlott a növény elhelyezésére.

Természetes tapintást adjon a fürdőszoba tervezéséhez, használhat kis virágcserépeket.

 • Praktikus beépített bútorok.
 • A követelmény divatos és praktikus - zuhanyzóhely telepítése a fürdőszoba helyett: helyet takarít meg egy kis fürdőszobában.

A hely kihasználásának maximalizálása érdekében helyezzen el egy elegáns zuhanyt a fürdőszobában lévő tálca nélkül.

 • Nagyméretű tükrök és az üveg belső részeinek aktív használata.

Vizuálisan növeli a kis fürdőszoba térségét, segít a tükörben a fal teljes szélességében.

 • Fából és kőből készült alkatrészek használata. Trendy stílusos kő vagy fából készült mosdók, kiegészítők.
 • Hosszú ideig a természetes márvány textúrája nem tűnik ki a divatból. Népszerű faburkolat.

A divatos trend a fürdőszoba belső kialakításában márvány.

 • A könnyű zónák praktikus és stílusos megoldást jelentenek egy 5 m²-es és egy nagyobb szobában. A tervezők használnak spotlámpákat, beépített mennyezeti lámpákat. Fontos kiemelni a tükör és az öltözőasztal világítását.

A fény a modern belső kialakítás fontos részévé válik.

Érdekes fürdőszobai tervek kombinálva WC-vel

A fürdőszoba elrendezése kombinált WC-vel:

 • Kommunikációs rendszer kidolgozása;
 • Szaniter felszerelések kiválasztása és felszerelése;
 • Befejező munkák végrehajtása;
 • Bútorok és háztartási gépek szerelése.

Elrendezés kis fürdőszoba WC-vel 3 négyzet. m és 4 négyzetméter. m.

Egy kis helyiségben ajánlott a legösszetettebb készülékek és bútorok kiválasztása:

 1. Használja a zuhanyzó helyett a fürdőszobát.
 2. Dobja el a sötét színeket a belső térben.
 3. Ha a zuhany nem feltétlenül megfelelő, akkor válasszon egy kompakt sarokkádat - modernnek néz ki, lehetővé téve a helytakarékoskodást.
 4. Gyakorlatilag használja a saroköveket a vízvezetékhez.
 5. A kis fürdőben lévő mosdó található a sarokkád felett. Alatta kényelmes a törülközőszárító.
 6. A tükrök és az üveg vizuálisan bővül: a dekor és a szekrények tükröző részletei hangsúlyozzák a fürdő modern stílusát.
 7. Válassza ki a megfelelő mosógépet! Egy kis fürdőszoba esetében a meglévő opciók közül a legszűkebb autót vagy függőleges terhelésű modellt kell választania.

Kis fürdőszoba tervezése WC-vel 5 négyzetméter. m és 6 négyzetméter. m.

A kombinált fürdőszoba helyisége lehetővé teszi a telepítéshez:

 • Fürdőszoba: négyszögletes (hagyományos) vagy szögletes;
 • Mosógép;
 • Mosdó;
 • Kompakt fali szekrények;
 • WC-kagyló és bidé.

Fontos! Az 5-6 m2-es terület lehetővé teszi a fürdő és a zuhanykabin felszerelését - ez egy kompromisszum a konzervatívok között, akik inkább a klasszikus fürdőszobát és a modern stílus praktikus rajongóit, valamint a többfunkciós zuhanyzókat használják.

Hogyan helyezhetem el a kabinat és a fürdőt egy kompakt szobában?

 1. Egy kompakt sarokkád felszerelése, közel ehhez egy kis, félkör alakú ajtó.
 2. Sarokkád és zuhanyzó felszerelése a szoba ellentétes sarkában.
 3. Egy hagyományos téglalap alakú fürdõ felszerelése egy fal mentén, és egy zuhanytálca a sarokban a másik fal közelében.

Fürdőszoba WC-vel 9 négyzetméter M. m és több - a kreativitás bőséges lehetőségei!

 1. A bútorok és a berendezések felszerelése nem jelent problémát. A tágas tér lehetővé teszi a klasszikus és modern stílusok megtestesülését.
 2. Illessze a világos és sötét színeket a célba.
 3. Bármilyen típusú fürdőszoba, jacuzzi és zuhanyzó felszerelése ugyanabban a szobában
 4. Nemcsak a világítással, hanem a többszintű emelet használatával zónát is el lehet helyezni, hogy a fürdőszobát vagy a dekoráció egyéb részleteit kiemelje.
 5. Használhatsz sok kiegészítést és részletet a dekorációról: növények nagy virágcserepekben, virágcserépek, díszes alakú tükrök, szokatlan polcok és fiókok, elegáns öltözőasztal.

Ajánlások a színek, dekorációk és bútorok kiválasztásához:

 • Ne használjon több mint 3-4 színt;
 • A monotonitás elhagyása a kontrasztos hangok és a texturált felületek érdekében a hatékony és praktikus területrendezéshez;
 • Különböző típusú világítást használ;
 • A tervezőknek azt tanácsolják, hogy az arany és a réz ékezeteket hagyjanak fel a belső térben;
 • A tágas szobában a dobogós fürdőszoba fényűző, a kád ovális vagy kör alakú, külön kő vagy öntöttvas szerkezet;
 • Figyeljetek a fürdőszobai dekorációra vonatkozó animalisztikus és geometrikus nyomatokra;
 • A luxus fürdőszobában természetes vagy mesterséges kőből vásárolhat stílusos szanitereket - ez a legfontosabb trend!

A WC-vel kombinált fürdőszobák kialakítása ajánlott a szakemberek szakszerű kidolgozásával kezdeni a projekttervezést.

Fürdőszoba és fürdőszoba design: fotógyűjtemény

Új ötletekre van szüksége, hogy praktikus és szép fürdőszobai belső teret hozzon létre? Vegye figyelembe a híres tervezők kész munkáinak fotóit, és inspiráljon az egyedi és funkcionális design megteremtéséért.

A kis fürdőszoba praktikus megoldása a mosogató közelében lévő munkafelületek elhelyezése.

Kis összkomfortos fürdőszoba kialakítása - 25 kép a fürdőszobával kapcsolatos ötletekkel

Van egy kis fürdőszobája? Nem probléma! A WC-vel és a fürdőszobával kombinálva nagyon kényelmes és funkcionális helyet kaphat. A cikkekben szereplő tippek és fotók segítenek gondosan megtervezni, kiválasztani a megfelelő vízvezetékeket, befejező anyagokat, bútorokat és kiegészítőket. Olvassa el, hogy megtanulja, hogyan rendezheti a kombinált fürdőszoba kialakítását, kihasználva a rendelkezésre álló helyet és tartsa meg a legjobb ötleteket magának!

A kombinált fürdőszoba kialakítása: válasszon vízvezetéket

Hol kezded felújítani a fürdőszobát? Természetesen a térszervezéssel. A kombinált fürdőszoba esetében a legjobb megoldás lineáris elhelyezés lenne. Ez az a helyzet, amikor a kád, a WC, a mosdó és az összes cső egy fal mentén helyezkedik el.

Ha nagyon kis kombinált fürdőszobája van, és nem lehet vízvezetéket vezetni lineárisan, akkor megfontolhatja az L-alakú elrendezés vagy a radikálisabb megközelítés lehetőségét. Például a fürdő helyett egy kompakt zuhanyzó vagy egy sarokkád felszerelhető, ami jelentősen megmenti a belső térséget.

A WC-ben a kombinált fürdőszoba jobb, hogy válasszon egy fal WC-s, süllyesztett eszköz, amely rejtve van a falon. Nagyobb esztétikai megjelenésűek, kompaktabbak és egyszerűbbé teszik a tisztítási folyamatot.

Emellett egy mosható mosdó vagy egy modern éjjeliszekrény mosdókagylóval jól illeszkedik a kombinált fürdőszoba belsejébe. A beépített mosdó előnye, hogy alatta építhet be egy mosógépet, vagy elhelyezhet polcokat kozmetikumokhoz, törölközőkhöz, kosarakhoz stb. Ez segíteni fog egy bizonyos megrendelés fenntartásában a fürdőkádas fürdőszobában.

Hogyan készítsük el a kombinált fürdőszobát

A falak higiéniájának biztosítása egy kis fürdőszobában ajánlott a kerámia burkolatok lefedésére. A kombinált fürdőszobában kívánatos az átlagos méretű téglalap alakú csempe (például 20 × 30) kiválasztása. Szerelje fel függőlegesen, hogy vizuálisan növelje a falak magasságát, vagy vízszintesen, ha azt szeretné, hogy a szoba szélesebb legyen.

A kombinált fürdőszoba kialakítása előnyös lehet a sötétebb árnyékolású padlólapok használatával szemben, mint a falak. A sötét szín gyönyörűen kiemeli az összes fehér vízvezetéket, míg a falakon éppen ellenkezőleg, a fürdőszoba kúpos lesz.

A megfelelő világítás fontos szerepet játszik egy kis fürdőszobában. Annak érdekében, hogy megvilágítsa minden sarkot, és ne irritálja a szemet intenzív sugárzás, spotlámpák, hosszúkás spot rendszerek, LED szalagfények vagy lágy kombinált világítás telepítve van a kombinált fürdőszoba.

Ami a bútorok kiválasztását illeti, egy kis kombinált fürdőszoba kialakításánál a legjobb megoldás a mérséklés és a minimalizmus, mind a tárgyak számában, mind a dekorációban. A mosdó alatt egy modern szekrény, egy tükörrel ellátott fali szekrény és egy pár polc a WC-tál fölött tökéletesen illeszkedik.

Ne feledje, hogy a helytakarékosság érdekében a kombinált fürdőszoba ajtójának kifelé kell nyitnia. A fenti fölött álló hely egy újabb ütőkártya egy tapasztalt tervező hüvelyében. Itt extra tárolást is szervezhet.

Ne tegye túl a kis fürdőszoba kialakítását számos tartozékkal. Csak azt használja, amire szüksége van: törülközőtartó, törülközőtartó és WC-papír tartó, tükrök, aroma gyertyák. Ne feledje, hogy a fürdőszobai dekoráció speciális fülkékkel felszerelhető, például a beépített szerelvény fölé egy WC-tálhoz és egy mosogatóhoz.

Egy kis fürdőszoba egy fürdőszobával - gyönyörű design a képen

Cikkünk végén azt ajánljuk, hogy értékelje a fürdőszobai kombinált fürdőszoba példaszerű kialakítását 15 belső fotó esetében. Köszönjük figyelmét!

Ötletek kis fürdőszobák elrendezésére

Az új, modern apartmanokban nem ritka tágas és jól felszerelt fürdőszoba található. De gyakrabban még mindig egy kis helyiség, amely első pillantásra egyszerűen lehetetlen, hogy kényelmessé tegye, és elhelyezze a szükséges vízvezeték szerelvényeket a téren. Igen, hogy nem túl zsúfolt, kényelmes és szép.

És ma arról fogunk beszélni, hogyan kell modernizálni egy tipikus fürdőszobát, amelyben a WC-t alig helyezték el egy szobában, még akkor is, ha szerény méretű, de teljes mértékben megfelel a modern igényeknek.

Hogyan készítsünk egy kis fürdőszobát?

Ha kreatívan közelíted meg a feladatot, elkerülve a hagyományos megoldásokat, ahol csak lehetséges, elég kényelmes és kényelmesebb kis fürdőszobát készíteni. Az elrendezés speciális megközelítést igényel, amelyben minden centiméterrel és az elrendezés valamennyi hibájával meg kell növelni a teret, legalábbis vizuálisan.

A probléma megoldásának egyik módja a korlátozott helyiségben, hogy ügyesen kiválaszthatja a kompakt vízvezetékeket, installációs rendszereket, és díszítsen falakat és szabad helyet, így csak a leginkább szükséges dolgokat hagyhatja a belső térben.

A hasznos centimétereket nemcsak a kisebb eszközök használatával, de nem teljesen szabványos formában is megtakaríthatja, például kombinált vagy szögletes termékekkel. A szaniter felszerelések gyártói nem felejtik el a kis fürdőszobák tulajdonosainak gondjait, és hozzák létre nekik a teljes berendezésgyűjteményt.

Egyéni WC

A sok higiénikus és kényelmes modern WC-tál között könnyű választani egy tisztességes modellt. De célszerű meghatároznunk, mielőtt vásárolni akarsz, amire szüksége van, nem csak a modell kialakításán és szépségén, hanem a méretén (magasság, forma) is.

Ez igaz, ha egy kis fürdőszobáról beszélünk. Itt minden fontos, ami lehetõvé teszi, hogy a szoba legnagyobb térfogatával a legnagyobb elõnnyel járjunk. Kis méretű WC-kben és kombinált fürdőszobákban elsősorban a kis méretű, 60 cm-nél kisebb mélységű, a falhoz közeli, szűkített tartállyal rendelkező, kis méretű, de az ülés méretének hátrányára kisméretű kompakt eszközök vannak.

A WC-k a különböző típusú ragasztási módszer szerint oszthatók meg:

 • Nyitott ciszternákkal ellátott mellékhelyiségek

A WC-k ez a csoport két változatban kapható: a klasszikus változat (amikor a WC a padlóhoz van erősítve) és a mellékelt modell, amely a falhoz közel helyezkedik el és a padlóhoz van rögzítve. Az utóbbi esetben a WC a szokásosnál 10-15 cm-es mélységet vesz igénybe.

Kis helyiségekben a kompakt WC-tálak különböző típusai a legalkalmasabbak, ami a WC-tálon lévő öblítőtartály különleges kialakításának és helyének köszönhetően helyet takarít meg a szobában. Igen, és helyük lehet hétköznapi és szögletes.

Van még egyfajta klasszikus WC-tál, amely 6 cm-rel lecsökkenthető a WC-csésze széléről a falra egy kis méretű vécécsészetnél (mennyisége nem csökken), első pillantásra kevés, de egy kis fürdőszoba meglehetősen jelentős.

 • Vízvezeték szerelvények

A mai modern WC-helyiségekben gyakran látni kell a padló felett lebegő szerelt egészségügyi berendezéseket, amelyek telepítése során olyan mérnöki modulokat használnak, amelyeket telepítési rendszereknek neveznek. Ebben a kialakításban csak az öblítőgomb és a WC-tál látható marad. Minden más (összekötő csövek, tartály, stop szelepek, kommunikáció) a partíció vagy a fal mögött rejtőzik.

A felszerelt készülékek között könnyű megtalálni a 46,5 cm mélységű kis helyiségek kompakt modelljét (a tál elülső pontjától a falhoz való érintkezési ponttól való távolság).

A függesztett WC-tálak beépítési szerkezettel és beépített öblítőtartállyal könnyen beférnek a helyiségek belsejébe, és sokkal kevesebb helyet foglalnak el, mint a padló kompakt WC-tálak. A szemmel nem látható telepítési rendszer lehetővé teszi, hogy a WC-t a falhoz közelítse.

Van még plusz: ha a WC nincs rögzítve a padlóra, a szoba tágasabbnak tűnik. A helyiség kis helyiségben való használatának lehetőségei bővülnek, a vízvezetékeket a legváratlanabb helyeken helyezheti el. Ezenkívül ez a kialakítás megkönnyíti a tisztítást, és nem zavarja a padlólap burkolását.

 • Kombinált verzió (WC és bidé)

A bidé felszerelése - a higiéniára tervezett eszköz - nem okoz problémát a tágas WC-kben és fürdőszobákban. Mi nem mondható el, ha a fürdőszoba kicsi.

A bidé olyan készülék, amely annyi helyet foglal, mint a WC. Hogyan lehetek ebben a helyzetben? A mosdó és a bidé kombinálásával és egy multifunkcionális eszköz létrehozásával a vízvezetékgyártók megoldották ezt a problémát, ezáltal helytakarékosak.

Bekapcsoljuk a fürdőszoba sarkait

Megtakarít egy hasznos helyet egy kis helyiségben, nem csak szabálytalan alakú és méretű vízvezetékeket, hanem a fürdőszobában lévő sarkok használatát is. A sarokvizek hatékonyan tudják elosztani a szükséges berendezéseket és a szükséges bútorokat a szobában, és funkcionálisan tervezik a helyet.

Corner kompakt WC saroktartóval és egy kis tálca tökéletesen illeszkedik a sarkokba. Ez a kis szoba kialakításának köszönhetően hatékonyan használhatja a WC-szobát, a szabad helyet (például a sarkokat, a vízvezeték és a fal közötti távolságot), a helytakarékosságot és a kényelmet.

Szabad tér és sarok miniatűr mosogatók, valamint beépítési rendszerek kis tartályú, beépített panelekkel. Ebben az esetben a vázszerkezet használatából képzett szög és a perem gyönyörű funkcionális polcként használható.

Természetesen sok helyet nem lehet megtakarítani egy sarokkád felszerelésével, de mégis lehetséges, hogy kis kerek sarokba helyezzük egy kompakt asztallappal vagy egy keskeny bútorral, kényelmes éjjeliszekrénnyel, hip káddal, zuhanykabinnal a fennmaradó sarkokban.

Kombináljuk és egyesítjük

A kis fürdőszobákban való kiszorulás elkerülése érdekében az egészségügyi eszközöket kombinálhatja, például a WC és a bidé helyett, használjon kettős készüléket, kompakt mosdókagyló, miniatűr szekrénnyel, alvázzal, komplexummal, amely egyesíti a zuhanyzó és a fürdő előnyeit egy egészségügyi berendezésben.

A kombinált megoldások fejlett szolgáltatásokat nyújtanak. Ebből a célból a különböző tárgyaktól külön megvásárolható elemek egy sor olyan szükséges funkcióval rendelkeznek, amelyek biztosítják a hely ésszerű használatát, és a kijáratnál érdekes, nem hagyományos belsőépítészeti megoldásokat is.

Kompakt vízvezeték

Komfortot teremthet, és racionálisan használhatja a helyet egy kis fürdőszobában, kis méretű vízvezeték szerelvényekkel. Egy kis fürdőszobának, vagy akár egy külön WC-nek leginkább a kis mosdók, amelyek kombinálják a funkcionalitást és a stílust, elsősorban kézi mosáshoz tervezve. Hozzávetőleges méretük 38x21, 41x50.

A fürdőkád helyett, amely a legtöbb szobát kombinált fürdőszobával foglalja el, egy zuhanyzópultot vagy egy speciális tálcát helyezhet el csempével (ebben az esetben a fal és a padló jó lezárása szükséges a zuhanyzó területén).

A használatos helyiség kis fürdőszobában történő megtakarításáért, a falra szerelt toaletteken és a sarokcsapágyakon kívül figyelmet kell fordítani a falba épített csaptelepekre.

Egy kompakt fürdőszobában az egyik probléma egy mosógép telepítése. Kis helyigényű, keskeny mosogatógépekkel (3 kg) takaríthat meg helyet. Ez indokolt, ha a család kicsi.

Opcionálisan a mosógépet a mosogató alá lehet helyezni (erre a célra különleges egységek és sima szifonnal ellátott mosdók). Bár az ilyen mosogató használata nem lesz nagyon kényelmes.

A tér bővítése színes megoldásokkal

A falak kialakítása és a kis helyiségben való színhasználat egy újabb lehetőség a tér vizuális kiterjesztésére. Puha, mintha kevés vízzel lemostatná a kis fürdőszobában a pasztell árnyalatokat.

Tágasabb, mint amilyen a világos, szürke, gyöngyház, hűvös, szürke-kék, halványzöld színek és különböző fehér és más árnyalatú kombinációk. A menta, az ultramarine, a türkiz, a lila és a rózsaszín árnyalatú színek hűvösek.

By the way, puha zöld és kék árnyalatok és fehér szín szerint Feng Shui ajánlott kiegészítők, falak és szaniterek, mivel azok a legjobb kombinált víz elemek.

Ebben az esetben a tervezők nem javasolják, hogy részt vegyenek a sötét színekben, és egy ideig jobb, ha elfelejtik a gazdag fekete és kék színeket.

A népszerű tervezési trükk, amikor a díszítő falak puha kontraszt. Ehhez az egyik felület kiemelkedik (leggyakrabban a WC-vel szomszédos hátsó fal) színnel, érdekes függőleges mintával, amely felhúzza és vizuálisan kiterjeszti a teret.

A fal általános világos háttérén színes fényes foltok, holografikus mintázatú színes ékezetek, világos grafikai panel, amely tökéletesen kiegészíti a kerámia burkolatot, segíti a sima pasztell belső megjelenését.

A színes megoldás mellett vizuálisan is kitágíthatja a WC-t egy megfelelően kiválasztott anyaggal. Latex vagy víz diszperziós festék, nedvességálló tapéta, üveg, kerámia, műanyag panelek, dekoratív vakolat. Megfelelően kiválaszthatók, egy kisebb helyiséget könnyebbé és tágabbá tehetnek.

Például egy tükrözött csempe lehet, amely tükrözi a fényt és a vizuálisan növekvő kis szobákat. Érdemes megtagadni a nagyméretű, összetett alakú csempéket és a nagyméretű dekor elemeket apró WC-kben (ez vizuálisan megtörni és csökkenteni a már kis méretű helyiséget).

Előnyös a kis méretű csempék vagy kis fényes csempék használata, például a mozaik külön-külön, vagy a falakon és a padlón különböző változatokban történő kombinálása.

világítás

A kompakt fürdőszoba belsejében különös figyelmet kell fordítani a világításra.

A kis helyiségekben a padlóburkolatba épített izzók használatát célszerű helyesen elhelyezni a helyiség peremén. A reflektorok kiegészíthetők fali lámpákkal és lámpákkal.

Belső tételek és dekoráció

Minden részlet és minden apróság fontos az alapos tervvizsgálathoz. Semmi sem: sem a papírtartó, sem az ecset, sem a szemét nem lehet - kitűnjön az általános témáról, és arra tervezték, hogy tágasabb és könnyebb legyen a kis fürdőszobánk.

Egy kis helyiség egy további térfogatát egy nagy tükör adja a falak egyikén. A tükörfelület tükrözõképességének köszönhetõen a kisméretû fürdőszobában kétszer nagyobbak és vizuálisan is kis számú lámpával.

Vizuálisan a területet nem egy pohár, amely elválasztja a nedves zónát, és megvédi a helyiséget a fröccsenőktől és a víztől. Ha nem lehet üveglapot felhelyezni, akkor rendszeres semleges színárnyalattal helyettesíthető, nehogy túlterhelje a kis helyet.

A kis méretű fürdőszobában nincs szükség nagy méretű szekrényekre. Sokkal jobban fog kinézni könnyű nyitott vagy átlátszó minták tükrökkel és polcokkal, lógó szekrények fényes és tükrözött ajtók, fülkék, csúszó függőleges fiókok, polcok az ajtó felett.

Mindezek az elemek a dekoráció fontosak nem csak a helytakarékos, hanem nagyon funkcionális (elrejtheti sok mindent, amire szüksége van benne).

Szakértő tippek

A fürdőszoba berendezéseihez harmonikusan illeszkedő vízvezeték szerelvényekhez gondosan át kell nézni a katalógusokat, meg kell nézni a különböző modelleket. A következő paramétereket kell figyelembe venni:

 • vízvezeték elhelyezése esetén a mosdó előtt legalább 60 cm szabad helyet és legalább 20 cm szélességet kell hagyni a széleken (jobbra és balra). Úgy gondolják, hogy az eszközök közötti ilyen rés a legalkalmasabb a használatukhoz.
 • Ha a fürdőszobában egy mosdó található, a padlóról 80-85 cm magasra van felszerelve (ez a magasság a különböző magasságú emberek számára optimális). A fürdőszoba és a mosdó előtt az ajánlott szabad terület legalább 70 cm.

Nyilvánvaló, hogy a lehetőségek egy kis fürdőszoba felszerelésére, ami ideális a jelenlétében a szükséges funkcionális eszközök és a megfelelő alapvető tervezési ötletek, sőt, nagyon sok. A legfontosabb dolog - ne vigyük túlzásba, és tartsuk ugyanazt a stílust a lakásban és a fürdőszobában.