Legfontosabb > Bútor

Kis fürdőszoba kialakítás: 10 tipp és 38 sikeres példa

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Kicsi fürdőszoba - 95 valódi fotótervezési ötlet

A modern új épületekben a fürdőszoba elegendő méretű a kényelmes használathoz. A régi házakban néha nem lehet olyan fürdőszobát találni, amely megfelelne ezeknek a feltételeknek. Az ilyen fürdőszobát igazolják a múlt században lévő kis épületekben, mert ha nagy volt, akkor mi lenne a lakóövezet?

A lakás minden szobája egy bizonyos egyensúlyban van, figyelembe véve a kényelmes tartózkodást. Ez a cikk segít megérteni, hogyan lehet javítani egy kis fürdőszobában, miközben fenntartja a maximális helyet.

És bemutatja az ötleteket a kis fürdőszoba tervezéséről. Gyakran előfordul, hogy a kis fürdőszobának köszönhetően a mosógép és a minimális tárolórendszer telepítése nem lehetséges.

Néha szélsőséges korlátozások esetén a fürdőszoba zuhanykabinnal való felváltására van szükség. Ebben a megoldásban van egy bizonyos előnye, hogy miután eltávolították a fürdőt a szobából, új helyet kaphat.

Az anyagok kiválasztása

A javításra való felkészülés kezdetén cselekvési tervet kell létrehozni, amely egyértelműen megmutatja a munkák teljes listáját. A kis méretű fürdőszobai tervben meg kell adnia a belsőépítészeti anyagok listáját.

A legnépszerűbb anyag a csempe. Csempe egy kis fürdőszobában lehet teljesen senki, a választás függ a személyes preferencia. Szüksége van egy kis fürdőszoba kialakítására.

A befejező anyagok nedvességálló festékekként szolgálhatnak, amelyek színpalettája felülmúlja a burkolólapokat.

A matt festékeken festett falak bizonyultak a napi vizs- gálatokban. Ezt követően a fürdőszobai falak újrafesthetők speciális anyagköltségek nélkül.

A modern belső tér jó, mert lehetővé teszi a különböző stílusok kombinálását. Például kombinálhatja a csempe és a nedvességálló festék a fürdőszobában, de a legjobb megoldás lenne, hogy összpontosítson ugyanazon az anyagon.

A fürdőszoba padlójához választhat csempe vagy fa lécek, fedett jacht lakkal. A fa lécek kiválasztásakor más minták másolatát másolja.

Amikor kiválasztják belső anyagok minták a fürdőszobában, meg kell ragaszkodni az egyszerű geometrikus motívumok, finom díszítés és a marokkói mozaik. Ami a fürdőszobai bútorok kiválasztását illeti, akkor el kell hagynia a fehér műanyag felületeket, még több természetes anyag irányába.

Szükséges tartozékok tükrök, lámpák. A tartozékok szintén szerepet játszanak az összbenyomásban. Különös figyelmet kell fordítani a kis dolgokra, mint például csapok, horgok és szekrény fogantyúk.

A szoba kicsinek számít, ha nem illik a mosógépbe és a fürdőbe, de ne ess kétségbe. A szakértők segítenek felmérni egy kis fürdőszobát, bár kitalálhatja magát.

A tervező vonzása lehetővé teszi számodra, hogy egy kis fürdőszobában elkészült fotót láthassák, még a felújítás előtt is. A kis fürdőszoba modern kialakítása változatos lehet, de a legfontosabb divatirányzatokon kell alapulnia.

A divatban különös figyelmet fordítanak a WC-tálak és zuhanykabinok kiválasztására, valamint a nyitott csövek elfogadhatatlannak. Ami a színeket illeti, divatos, hogy egy nagy, ritka mintával rendelkező, egyszínű színt használjon.

Modern design

A modern kis fürdőszobában használhatja a Japánból és Kínából érkező tervezési lehetőségeket. Ez a design magában foglalja a vízvezetékeket, amelyek méretei jóval kisebbek a szabványnál, és kényelmük és teljesítményük magas szinten van.

Helyhiány esetén kívánatos, hogy a fürdőt eltávolítsák a szobából, és helyezze el a zuhanyzó helyét. A megjelenített helyet mosogatógép vagy a szükséges bútorok foglalhatják el.

Egy másik megoldás a hely problémájára egy felfüggesztett WC-vel és mosdóval felszerelt, amely lehetővé teszi a tér illúzióját, valamint megkönnyíti a fürdő utólagos tisztítását. A csuklós mosogató alatt egy miniatűr szekrényt helyezhet el polcokkal, amelyek háztartási vegyi anyagok tárolására alkalmasak.

Ha valamilyen oknál fogva lehetetlen a felfüggesztett mosogató használata, akkor lehetőség van a felső tálba helyezésére, a pulton fel van szerelve. A kis helyiségekben kialakított fürdőszobákban egy kompakt mosogató nem szabványos méretű. Ez a megoldás nagyon hatásosnak tűnik.

Kis fürdőszoba belseje

Egy kis terület a fő probléma azok számára, akik a fürdőszobát nem csak funkcionálisak, hanem stílusosak is szeretnék. Még a legnehezebb is, nem mindig lehet gondoskodni arról, hogy a fürdőszoba ne legyen zsúfolt és túl közel, és a dekoratív kiegészítőkről semmi köze. Eközben a kis szoba kialakítása nem olyan nehéz, mint amilyennek látszik, ha helyesen közelítené ezt a problémát.

Kis fürdőszoba belseje

Megfelelő elrendezés

A fürdőszoba kicsi, ha területe nem haladja meg a 4 m2-t. Sok városi apartmanban csak 2-3 m2 van elosztva egy fürdőszoba számára. És ezen a kis területen egy kádat, mosdót, WC-t, mosógépet és legalább néhány polcot kell elhelyezni a kellékek tárolására. Ezenkívül mindent úgy kell elhelyezni, hogy szabad utat és kis helyet biztosítson a vízvezeték szerelvények előtt.

Kis fürdőszoba design

A tervezést gondosan át kell gondolni. Először is, rajzoljon egy fürdőszobai tervet, amely feltünteti a pontos méretet és kijelöli a kommunikációs eredményeket. Ezután meg kell határoznia, hogy mi a vízvezeték mellett a legfontosabb, és amely nélkül teheti meg. Ez vonatkozik a fűtött törülközőtartókra, a bútorokra, a terjedelmes kiegészítőkre. Minden elemet vázlatosan fel kell tüntetni a terven a tervezett telepítési helyszínen.

Fürdőszoba tervezés lehetőségei

Az elhelyezkedésnek bizonyos szabályai vannak, a fürdő alakjától és az ajtó helyétől függően:

  • négyszögletes szoba, bejárat a sarokból vagy az oldalról - ajánlott egy kádat (zuhanyzó) tenni a bejárattal szemben vagy átlósan az ajtóból. Mosdó a fürdő egyik oldalára, WC-re - a másik oldalon. Ha a bejárat a fal közepén helyezkedik el, a kád vagy a kabin az ajtó egyik oldalára van szerelve, a mosdó és a WC pedig a másik oldalon helyezkedik el. Az ajtóval szemben lévő szabad tér vizuálisan bővíti a szobát;

Fürdőszoba belső lehetőségek

A fürdőszoba világos belső része, kényelmes tárolórendszer és a vízvezeték jó elhelyezkedése

A fülkékkel és kidudorodással rendelkező helyiségek esetében ezek az ajánlások csak részben alkalmasak, mivel minden egyes esetben az elrendezésnek figyelembe kell vennie a falak kialakítását.

Fürdőszobai ergonómia

Vízvezeték kiválasztása

A szabványos vízvezeték sok helyet foglal el, és egy kis helyiségben kényelmes elrendezni. A kisméretű fürdőszobák teljes vonalvezetése, a kompakt méretek és a magas funkcionalitásúak kombinációja. Legtöbbjük szimmetrikus vagy aszimmetrikus alakú szögletes kialakítással rendelkezik, amely lehetővé teszi a leghatékonyabb térhasználatot.

Zuhanykabin

Kis méretű szobák elrendezésénél szükség van a zuhanykabin előnyben részesítésére, ha természetesen egyik háztartás tárgya sincs. Valóban, annak ellenére, hogy a kabinban minden funkció megtalálható, soha nem fogja teljesen helyettesíteni a kádat.

A 3-4 m2 területű szobák tökéletesek a különféle formájú, teljes hosszúságú zuhanykabinokhoz, a legfontosabb az, hogy kiválasztják a megfelelő helyet. Ha a terület 3 m2-nél kisebb, előnyben kell részesíteni a kisméretű kabinokat - 70x70 és 90x90 cm között. Kedvelt lehetőség a zuhanyzókeret kialakítása, amelyhez még kevesebb helyre van szükség.

Hogyan helyezzünk el egy zuhanyzót

Zuhanyzó kis fürdőszobában

Javasoljuk, hogy egy tálaló vagy egy összecsukható ajtót válasszon, mivel a csuklós ajtó nagyobb szabad helyet igényel a belépés előtt. Annak érdekében, hogy a fürdőszoba könnyebbé és tágabbá válhasson, ajánlatos egy tuskabin felszerelését átlátszó üvegházzal. A keret nélküli üvegmodellek, amelyek vizuálisan könnyebbek és kompaktabbak, nagyon meggyőzőek.

Zuhany a kis fürdőszobában - a legjobb megoldás ebben az esetben, mivel kompakt és működőképes

fürdő

Ha nem akarja lemondani a fürdőről, könnyen felvehet egy kis modellt. A 100x100 cm-130x130 cm méretű szögletes szimmetrikus fürdõ tökéletes egy négyzet alakú helyiséghez, egy aszimmetrikus 75-80 cm széles és 110-150 cm hosszú szûk egy négyszögletes helyiségben. és téglalap alakúak, amelyek nem csak kompakt zuhanyzók.

Fürdő a távoli falon

Egy kis kád tökéletesen illeszkedik egy kis helyiségbe.

Azok számára, akik fürdeni és zuhanyozni akarnak, van egy kombinált lehetőség - hidroboxing. A méretek szempontjából sokkal kompaktabb, mint a közeli kabin és kád, nagyon kényelmes a használat, sok hasznos funkcióval ellátva. Igaz, nem alkalmas a legkisebb fürdőszobákra, és a hidro doboz árak nem mindenki számára elérhetőek. De van egy alternatíva: egy zuhanykabin elhelyezése a fürdő oldalán. Sokkal olcsóbb, mint egy kabin megvásárlása, és lehetővé teszi, hogy mind a zuhanyzó, mind a fürdőszobát egy korlátozott területen használja.

Zuhanyzós fürdőszobával

Mosogató és WC

Maga a héj nem sok helyet foglal el, de alakja jelentős hatással van a tér optimalizálására. Például a felfüggesztett szerkezetek lehetővé teszik a térség racionális használatát a tálban, míg a talapzaton lévő mosogatók kizárják ezt a lehetőséget vagy részlegesen korlátozzák azt. Az éjjeliszekrényű mosdók nagyszerűek a szükséges dolgok és higiéniai termékek tárolásához, de még nehezebbnek tűnnek.

Szekrény mosogatók

Ha egy mosógépet kell mosni a fürdőszobába, akkor a legjobb a vízililiom mosogató megvásárlása, ami egy lapos szifonnal ellátott tál. Ebben az esetben a mosógép közvetlenül a mosogató alá van szerelve, és további helyet szabadít fel. A legkisebb fürdőszobák számára a kompakt lógó sarokmosók optimális megoldást jelentenek.

A WC-k különböző változatokban is kaphatók, amelyek közül a szögletes termékek a legösszetettebbek. Teljesen semmiképpen sem alacsonyabbak a szabványos modelleknél, de lehetővé teszik a fürdő hasznos felületének hatékonyabb kihasználását. Lógó WC-t is fel lehet szerelni: ezeknek a modelleknek a méretei szabványosak, de az üres helynek köszönhetően kisebbek és vizuálisan megnövelik a fürdőszobát.

Stílusos fürdőszoba lógó WC-vel

A vízvezeték és a bútor közötti távolság

Tanács. A felfüggesztett vízvezeték megválasztásakor vegye fontolóra annak a bázisnak a szilárdságát, amelyhez csatlakozni fog. Mind a mosogató, mind a mosdó súlya sokat jelent, ráadásul a terhelés a használat során megnövekszik, így a gipszkarton válaszfalai vagy a könnyű blokkokból készült falak felszerelése lehetetlen a keret előerősítése nélkül.

Bútor kis fürdőszobához

Szoros körülmények között nehéz helyet találni a fürdőszobában a bútorok számára, ezért a legszükségesebbre kell korlátozódnia A legalkalmasabb választás a szekrény szekrény és a kompakt lógó polc. Egy keskeny szekrényt lehet elhelyezni bármely szabad sarokban, az ajtó közelében vagy a vízvezeték szerelvények között. A függőleges elhelyezkedésnek köszönhetően kevés helyet foglal el és jó kapacitása van.

Fürdőszoba szekrény

Ami a polcokat illeti, sokkal több lehetőség van. A felfüggesztett szerkezetek nem blokkolják a folyosót, nem zavarják a vízvezeték használatát, így bármely kényelmes helyen rögzíthetők. De itt fontos, hogy ne vigyük túlzásba: minél több polc, annál közelebb van a fürdőszoba, különösen, ha a polcok szélesek és a bejárat mindkét oldalán találhatók. Kiváló megoldás az ajtó felett álló polc, mivel lehetővé teszi, hogy kényelmesen elhelyezzen egy csomó szükséges részletet, és ugyanakkor ne érje a szemét.

Vízszintes fali szekrény a fürdőszobában

Padló és fali polcok a fürdőszobában

Csempe kiválasztása

A falak és a padló belső dekorációja nem kevésbé fontos, mint a bútorok. Helytelenül választott csempe vizuálisan csökkentheti a fürdőszobát, sötét vagy homályos, kifejezéstelen vagy túl fényes és dacos. Itt figyelembe kell venni nemcsak a színt és a textúrát, hanem a csempe méretét is, valamint a helyét.

A bélés színkombinációját vissza kell állítani, elsősorban a világos színeket:

  • meleg gamma - homok, bézs, pasztell árnyalatú korall és narancs;
  • hideg gamma - minden kék árnyalat, lila, citrom, könnyű türkiz;
  • semleges színek - gyöngyház szürke, fehér, halvány rózsaszín.

Egy kis fürdőszobában nem szükséges vízszintes szétválasztás különböző színű csempékkel, de ez nem jelenti azt, hogy a célnak szilárdnak kell lennie. A szoba vizuális bővítéséhez egy színhatárat helyezhet el a fal tetején és alján, a függőleges betét pedig növeli a mennyezet magasságát. Ha bizonyos területeket szeretnénk kiemelni, használjon sötétebb színű csempe, mint a fő háttér. Az azonos tartományú árnyalatok legjobb kombinációja, de túlságosan ellentétes színek nem kívánatosak.

A fehér csempék és a virágnyomatok kombinációja

Fürdőszoba hűvös színekben

Továbbá ne válasszon egy csempe egy nagy mintát. Ez vonatkozik a geometrikus mintákra és a különféle díszekre és panelekre is. Minél nagyobb a kép, annál kisebb a helyiség. Ha dekoratívabbá kívánja tenni az arccsont, beillesztheti az egyes csempeburkolatokat egy kis mintával vagy csak egy más árnyalattal. A mozaikbetétek is nagyon látványosak.

Kis fürdőszoba dekorációval

Ami a csempe méretét illeti, nincsenek szigorú követelmények, bár nem ajánlott túl nagy elemeket használni. A legjobb választás a téglalap alakú 75x150 mm-es és 200x200 mm-es négyzet. A téglalap alakú burkolólapok használata vizuálisan bővíti a fürdőszobát, és a négyzet és téglalap alakú elemek kombinációja növeli a felület dekoratív jellegét. De a legnagyobb hatás nem szabványos csempe, például honeycombs formájában.

Méhsejtlemez

A kis méretű fürdőszobában lévő csempeburkolatok leggyakrabban klasszikus módon készülnek - varrás a varratba, a zaklatás módja is népszerű, különösen, ha a csempe négyzet alakú. Az alacsony mennyezetű szobák esetében az átlós telepítés a legjobb megoldás.

A lapok elhelyezése átlósan

Népszerű csempegyűjtemény kis fürdőszobákhoz

Kis fürdőszoba - design 2018

Az országos lakások többségében a fürdőszobák több mint mérsékelt méretűek. 3,5-4 négyzetméteren a vízvezetékeket kell felszerelni a tartozékokkal, tároló rendszerekkel és néha még egy mosógéppel is. Mindezek mellett fontos, hogy ne csak egy funkcionális szobát hozzon létre, hanem egy esztétikus, kényelmes légkört is, amelyben a munkanap végén pihenhet, és feltöltheti testét a következő elején. A feladat nem könnyű, de végrehajtható. Az évek során, a kis haszonelvű terekkel való együttműködésben, a tervezők jelentős tapasztalattal rendelkeztek a racionális helyiségtervezés megteremtésében. Ha a fizikai térfogatnövelés nem lehetséges, legalább a tér vizuális terjeszkedését hatékony tervezési technikák segítségével kell biztosítani. Példák az ilyen tervezési módszerekre, valamint a kis fürdőszobai vízvezetékek hatékony elrendezésére, 100 modern, praktikus és kifelé vonzó fürdőszobai dizájnnal.

A javítás megkezdése előtt

Minél kisebb a tér, annál alaposabban kell elkészíteni a tervezési előkészületet. A tervező teljes tervezésre szólít fel - a belső terek minden elemét választják - a vízvezetékektől a tartozékokig, például szappantartályokig és törülközőtartókig. A javítás részletes felkészítése segít nemcsak a teljes koncepciónak való megfelelésben, és nem veszít semmilyen részletet, hanem időt és pénzt takarít meg. Így a következő tényezők befolyásolják a tervezést egy kis fürdőszobában:

  • a szoba alakja (standard lakásokban, szinte minden fürdőszobában azonos elrendezés, lakóházakban vagy lakásokban az átépítés után lehetőség van);
  • a kommunikációs vonalak áthaladása (ritka kivételektől eltekintve, bármely, a fürdőszobában áthaladó mérnöki rendszer áthelyezhető a vízvezeték helyének kényelmére);
  • az ajtó elhelyezkedése, az ablak jelenléte (az ajtót úgy kell becsukni, hogy ne nyíljon a fürdőszobába, hanem a folyosóra, a hálószobába vagy az előszobába);
  • a kényszerített szellőztetőrendszer felszerelésének lehetősége (rendszerint nincsenek problémák a legváltozatosabb lakásokban).

Előzetesen el kell gondolkodnunk a fürdőszobába szerelendő vízvezeték-modellekről is, mert nem csak a terem elrendezése, hanem annak megjelenése nagymértékben függ a méretétől és a tervezéstől. A modern gyártóknak széles választéka van a kádak, zuhanykabinok, mosdók és különféle formájú és méretű WC-kádak modelljeinek.

Döntse el a fürdőszoba stílusát. Sajnos nincs sok lehetőség egy valóban eredeti, exkluzív kialakítás létrehozására egy 3,5 négyzetméteres helyiségben. A tervezők javasolják, hogy ragaszkodjanak a modern, minimalista stílushoz. Egyszerű és tömör formatervezés, minimális dekorációval, szigorú vízvezeték-szerelvény nélkül, nagyméretű tárolórendszerek nélkül - a legjobb megoldás a kis méretű fürdőszobák díszítésére.

Színek kis fürdőszobákhoz

Az oroszok, akik hozzászoktak ahhoz, hogy kisvállalkozói szobákat alakítsanak ki (mások a múlt században épült lakásokban ritkán találkoznak) jól tudják, hogy a világos árnyalatok segítenek egy olyan szerény fürdőszobának díszítésében, amelynek területe nemcsak könnyedséget és frissességet kölcsönöz a belső térnek, hanem vizuálisan bővíti a helyet. Legtöbbünk számára fehér, ez a tisztaság és a frissesség szimbóluma, ami annyira szükséges a helyiségben a víz és az egészségügyi eljárások számára.

De ne habozzon a könnyű felületeken csak azért, mert a fürdőszoba szerény méretű. A színes kiejtésekre azért van szükség, hogy megszabaduljanak a kórházi osztályon vagy a műtőszobán lévő állandó szövetségek háztartásaitól, amelyek természetesen tiszták és sterilek, de teljesen kényelmetlenek. De a fürdőszoba, nem számít, mennyire kicsi, nem csak a vízkezelésekhez, hanem a kikapcsolódáshoz szükséges alapfunkciók elvégzésére is alkalmas. A nagy családokban a fürdőszoba gyakran az egyedüli hely. Elfogadom, hogy egy ilyen helyet különös gonddal kell elrendezni. Tehát, hogyan tudsz diverzifikálni a világos árnyalatokat (amelyek természetesen túlnyúlnak egy kis helyiség kialakításában)?

A fehér felületek sokasága mindig a helyiség kissé hűvös légkört teremt. A tervezők "hígítják" a hófehér tónust a fafelületek integrálásával. Ezek lehetnek tároló homlokzatok (leggyakrabban kis mosdók, kevésbé fali szekrények és nyitott polcok), kerámia burkolatú faimitáció, amely padlók padlózására vagy kádas, mosogató feletti kötény díszítésére szolgál.

Még egy nagyon kis helyiségben sem lehet minden fehér felületet végrehajtani. A padlóburkolatot legalább 2-3 tonna sötétebbre kell tenni. Ez szükséges az érzelmi állapot, a belső tér képének kedvező kialakításához. Ha a padló világos tónusú, valamint a fürdőszoba falainak és mennyezetének köszönhetően kialakul a forma hiánya, a szóban forgó személy szó szerint "elhagyja a talajt a lábuk alól". Használhatsz fa vagy kő utánzást, válaszd a csempe színes díszítéssel vagy monokromatikus változatban, de nem könnyű

A fehér mellett számos színes lehetőség van arra, hogy könnyű, nyugodt felületet hozzon létre, ami nehezíti a kis szobában lévő képeket, és segít a pihentető légkör kialakításában. Az összes pasztell árnyalat a fal díszítésének alapját képezi egy kis fürdőszobában. A világos bézs színek többek között segítenek egy meleg, pihentető légkör kialakításában. Ezen felül, a háttérben a bézs falak hófehér vízvezeték sokkal hatásosabbnak tűnik. A kontrasztot a szoba fényképeihez használva sötétebb színeket használhat a padló vagy tároló rendszerek számára.

Különböző szürke árnyalatok használhatók kis fürdőszoba díszítésére. Szürke háttéren nem csak a vízvezeték fehérsége néz ki. Ugyanakkor a fürdőszobában lévő krómozott kiegészítők fénye is - különböző tartók, keverők, daruk. Sötétebb, mélyebb árnyalatok segítségével világos szürke hangot lehet alapul venni, hangsúlyozhatja a hely geometriáját, vagy kiválaszthat egy adott funkcionális területet.

Nem csak a fő felületek díszítésének színét választva befolyásolhatja a szoba vizuális felfogását, méretét és határait. A kis színes betétek, a különböző szegélyek, a nyomtatás helye a csempe - különböző tervezési technikákat, akkor pozitív hatásokat, hogy hozzon létre egy kényelmes képet egy kis fürdőszoba. Például egy keskeny szegély vagy egy színes betét helye nem a szoba közepén, hanem valamivel magasabb, lehetővé teszi, hogy vizuálisan növelje a szoba magasságát.

Van-e ilyen tervezői fogadás egy kis fürdőszobában, mint a hangsúlyozott színek kiemelése a telített színek segítségével? A tervezők egy hangon válaszolnak arra, hogy igen. Egy szabványos méretű fürdőszoba, sőt egy szabálytalan alakú helyiség is előnyös lehet egy színes felület megjelenésében az egyik felületen. Nem vizuálisan csökkenti a helyet, hanem hangsúlyozza a haszonelvű terem alakját. Leggyakrabban világos vagy kontrasztos sötét teljesítmény esetén a zuhanyzóterület kiválasztható, de a fürdőszobában vagy a mosdóban lévő fal mellett a tükör is kiemelendő.

Vízszerelés egy szerény fürdőszoba területre

A modern gyártók középpontjában az ügyfelek igényei állnak. Az egészségügyi berendezések kompakt modellje iránti igény nem csökken az életminőség javulásának ellenére, az apartmanok és magánházak haszonelvű terüle- tének lehetőségeinek növekedésével. Fogadja a figyelmet a vízvezeték-mosdók és mosdók felfüggesztett modelljeire. Ezek a speciálisan kialakított résekbe épülnek, amelyeken belül az összes mérnöki rendszer elrejthető. A konzolos modellek segítenek megtakarítani a kisméretű helyek hasznos terének nagy szükségességét. Nem is beszélve a probléma esztétikai oldaláról, mert egy függő WC vagy mosdó, amely úgy tűnik, hogy a csövek nélkül a falba van szerelve, remek megoldás egy modern és elegáns fürdőszobában.

Ha a fürdőszobája szabálytalan alakú helyiség, vagy nagyon hosszúkás négyszögnek tűnik, amely egy kis terület hátterében különlegesen problémás megoldássá válik a dekoráció számára, akkor csak egy kompakt zuhanyzó értékes helyet takaríthat meg. A modern gyártók soraiban 70x70 és 80x80 méretű raklapok vannak. Az ilyen szerény méretű hidroboxok hatékonyan beépülnek a fülkékbe (vagy egy kis fürdő teljes szélességét foglalják el), ugyanakkor tökéletesen teljesítik alapfunkcióikat.

Ha egy zuhanykabin a fürdés alternatívájaként nem alkalmas a családja számára, akkor a helyiség szélességébe be kell ágyazni a legnagyobb egészségügyi szert. Ebben az esetben egy olyan modellt kell választania, amely leginkább megfelel a szoba méretének, függetlenül személyes preferenciáitól, sőt a háztartás növekedésétől is. Kis helyiségekben gyakran kénytelen feláldozni a részleges kényelmet az egészségügyi szerelvények megfelelő elrendezésére.

Ha vannak azok a családtagjai, akik szívesen áztatják a fürdőt, és azok, akik inkább a kontraszt zuhany élénkítő hatását élvezik, akkor a fürdőt további elemekkel kell felszerelni. Annak érdekében, hogy egy fürdőkádban álljon zuhany közben, nem feltétlenül szükséges - egy olcsó öntöződoboz tartója, falra szerelve és egy üvegburkolattal, amely védi a fürdőszobát a rögtönzött zuhany mellett. Az üveg válaszfal nem teszi a nehezebbé a fürdőszobai képet, ugyanakkor megbízhatóan megvédi a vizet az egész térben.

Dekoráció és világítás kis helyen

Kis helyiségben a fény a belső tér képeinek kialakításának egyik legfontosabb eleme. Ő a fő helyettes a vizuális térfogat növekedésében. A tükrök, a fényes és az üvegfelületek tükrében a fény a kis mosdó teljes térfogatára terjed. Ezért nem elegendő egy mennyezeti fény. A mennyezet kerületén, a tükör kiemelésével, a szalagos világítás használatával vagy a lámpák különböző kialakításának és módosításának kombinációjával - még kis térben is lehetőség van megvilágításra.

A többször említett tükrök a belső tér mind funkcionális, mind díszítőelemeihez köthetők. Egyetlen fürdőszoba sincs tükör nélkül, és egy kis helyiségben ez nemcsak eszköze lehet az objektumok tükrözésének, hanem a szobatérfogatok vizuális bővítésének is. Ha a mosdó fölé helyezett szokásos tükör helyett egy nagy tükörszövet van felszerelve, amely esetleg a szoba teljes szélességét foglalja el, akkor egy ilyen fürdőszoba határai szó szerint törlődnek. Nem is beszélve a mesterséges fény többszörös visszaverődéséről.

A tükörfelületeknél, amelyek gyakran nemcsak tükröző elemként szolgálnak a mosogatók felett, hanem kötényekként is, lehetséges lyukak fúrása a szerelvények rögzítéséhez vagy kommunikációs rendszerek kiadása keverő beszereléséhez. Az ilyen tükörpanel kerületén vagy az alsó részen való látványosság érdekében beállíthatja a szalagos világítást.

Ha úgy dönt, hogy beépített tárolórendszert használ a mosogató felett, akkor biztonságosan vásárolhatsz tükörrel ellátott szekrényt. Ennek eredményeképpen egy multifunkcionális belső elemet kap - egy tárolórendszert, egy tükörfelületet a fény visszaverődéséhez és egy fürdőszobai térfogat növelését vizuálisan és egy eredeti design elemet. A tükör homlokzatai simák lehetnek, vagy tartozékaik vannak. Fontos megérteni, hogy sima ajtón, fogantyú nélkül ujjlenyomatok maradnak.

A kis fürdőszobában való dekoráció gyakran egyszerűen nincs lehetőség. Annak érdekében, hogy elkerülje a szoba képének apró alkatrészekbe való összetapadását, a tervezők nemcsak nem javasolják, hogy ne vegyenek részt a belsőépítészetben, hanem minimalizálják az összes tartozékot és további belső elemeket. Mindazonáltal mindig van lehetőségünk a szín, az eredetiség és a sokszínűség színes megjelenítésére, a háztartási tárgyak könnyű és gyakran unalmas képére, amely nélkül egyetlen fürdőszobát - fényes törölközőket vagy zuhanyfüggönyöket. Szőnyeg a mosdókagyló vagy a fürdőszoba előtt, az eredeti készletek, különféle adagolók és tartók.

Az olyan dekoratív elemek, mint csapok, zuhanyfejek, csapok, törölközőmelegítők, papírtartók, törülközők és különféle adagolók dekorációs elemekként is működhetnek. Az eredeti kivitelezés vagy a kivitelezés szokatlan anyaga (felületi bevonat) nem csak diverzifikálja a legkisebb triviális belsőséget, hanem egy kis fürdőszobai design egyediségét is növeli.

A legnehezebb helytakarékos körülmények között a hatékony tárolás elsődleges fontosságúvá válik a fürdőszobai bútorok szervezésében. Fontos, hogy a szükséges háztartási tárgyakat és fürdő kiegészítőket a legkisebb tárolórendszerek között terjessze. A fiókok, rejtett akasztók, horgok és egyéb eszközök szétválasztására szolgál, amelyek közül sok a modern szaniteráruk és a fürdőszobai kiegészítők tárolására alkalmas.