Legfontosabb > Csapok

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

A fürdőszobában nem csak a higiénia fenntartása, hanem a magánélet sarka is. A hely, ahol eltávolíthatjuk a testünkből a fáradtság terhét, élénkíti, tele van létfontosságú energiával. A nők számára ez a szoba boudoirként szolgál. Ezért nagyon fontos a kis fürdőszobai WC nélküli kialakítása.

Azok, akik már találkoztak a fürdőszoba javításával, tudják, hogy ezek a 3-5 méteres költségek összehasonlíthatók a 15-20 négyzetméteres nappali költséggel.
Továbbá, ha a nappaliban később átrendezhet mindent és mozgathatja azt, akkor a fürdőszobában teljesen lehetetlen. Ezért a legfontosabb az alapos átgondolás az összes árnyalatról.

leszerelés

Az első dolog, amit meg kell tennünk, hogy szétszereljük a csempe (ha volt), vagy festék a falak, vízvezeték. Úgy tűnik, hogy minden egyszerű - megtörni nem építeni, de van némi árnyalat itt. Fontos, hogy helyesen közelítsük meg a fürdőkád szétszerelését, hogy ne károsítsuk a leeresztő csöveket (ha nem fogjuk megváltoztatni őket).
Az esetek 99% -ában a fürdőszoba felújításakor csővezeték alkatrészeket cserélnek. A kényelem és az esztétika érdekében ajánljuk a csövek elrejtését.

Ezt kétféle módon lehet elvégezni:

 1. Csatolt csatornák a falakon, elhelyezve őket.
 2. Varrja le a nedvességálló gipszkarton alatt, ami később lefed.
  Az első lehetőség a legkedvezőbb, mert helyet takarít meg. A kis fürdőszobák valósága olyan, hogy minden centiméter számít.
  Előzetesen fontolja meg a fürdőszoba vagy a zuhanyzó, a mosdó, a bidé, a mosógép elhelyezkedését. Végül is, minden csővezeték csatlakozik a csövekhez, ami azt jelenti, hogy a bemenetet a beállított helyeken kell elvégezni.
  Egy másik fontos tény az előkészítési szakaszban a fűtött törülközőtartó rögzítésének helye. A falak bármelyikén helyezkedhet el, és működését személyesen határozza meg.

A legdrágább törölközőmelegítő egy 2,200 dollár példány, amelyet távolról vezérelnek, és szokatlan tervezéssel és háromdimenziós formákkal rendelkezik, világos geometriai arányokkal.

Finishing anyagok kiválasztása

Az előkészítő pillanatokkal foglalkozva a kreativitás felé fordulunk. Végül is az anyagok és színek kiválasztása valóban egy kreatív pillanat. Sokan áthaladnak a tantál liszteken a falfestékek kiválasztásán és a színválasztékon.
Három fő típus van a fürdőszoba falak díszítésére:


A két vagy három finomanyag megfelelő kombinációjával egy kis fürdőszoba egyedülálló kialakításával kapható.

Egy kis helyiségben ideális lenne a falak falához csempe csempézni a fürdőszoba közelében, és beilleszteni a fennmaradó helyet a falra. Ezzel a kombinációval a színes megoldások fő harmóniája. Fényes mennyezet, beépített lámpákkal, ennek megfelelően reflektál és növeli a szobát. Nem ajánlott túl sötét színek kiválasztása, a helyet enyhítik, ami vizuálisan csökkenti a helyiség méretét.

A fő probléma megoldása - zuhanyzó vagy kád

Az összes tervezési kánon szerint a tánc a "tűzhelyből" származik, a mi esetünkben a legfontosabb a fürdő vagy a zuhany kiválasztása. Ugyanakkor a korlátozott tér miatt nem használhatjuk ezt a két vízvezeték-megoldást.
Értékeljük ennek a szaniterberendezésnek az előnyeit és hátrányait egy kis fürdőre.

 1. Tisztító és nyugtató hatása van. Ebben pihenhet, pihenhet, gőzölhet, gyógynövényeket vagy sót adhat a vízbe.
 2. A fürdő nélkülözhetetlen a kisgyermekek jelenlétében.
 3. Alacsony ár.
 1. A fő hátrány a nagy vízfogyasztás. Ha a családod a fürdőszobában szeret csapódni, de nem akarja megtenni (ahogy minden családtag ugyanabban a vízben mossa, majd mossa meg a ruháikat), akkor a segélyek költségei hatalmasak lesznek.
 2. A fürdőfüggöny nem védi meg a padlón elszivárgott vizet.

Zuhanyzókabin Plusz:

 1. Nincs kifröccsenés és csepp a fülkén kívül.
 2. Helytakarékos, kevesebb helyet foglal el.
 3. Megtakarít a víz.
 4. Időt takarít meg. Néhány percig öblítheti.
 1. drága
 2. A zuhany alatt állva lehetetlen pihenni, az izmok továbbra is feszültek.

A végső döntés, hogy minél jobban, kényelmesebben és leginkább előnyben részesítsük Önt.

Vízvezeték kiválasztása

A mosogató kiválasztásakor fontos, hogy azonnal vegyen figyelembe több fő árnyalatot:

 1. Miután a zuhanyzót a fürdőszobába helyeztük - a mosogatót az ellenkező sarokba helyezzük, különben a szoba a belsőépítészeti szempontból kiegyensúlyozatlan lesz.
 2. Egy fontos részlet - a héj alakja. Ha jobban szereted a fogakat a feleidel egyszerre, akkor érdemes figyelembe venni egy hosszúkás, keskeny alakú mosogatót. Nagyon stílusosak és szokatlanok.
 3. Szükség van a csatolás meghatározására, a következő lehetőségek közül választhatunk:
  a) mosogató konzol, amely a falhoz rögzítve van. Jó, mert levegő formájában van, és azért, hogy helyet takarítson meg, lehetővé teszi, hogy alatta egy mosógépet helyezzen;
  b) tulipánhéjat. Ez a kialakítás könnyedén maszkolja a falfelületen maradt vízvezetékeket;
  c) az éjjeliszekrényben lévő mosogató a leggyakoribb lehetőség, mert nemcsak a mosogató könnyű szerelését teszi lehetővé, hanem az éjjeliszekrény használatát is a különböző fürdőtermékek tárolására.
  Bármelyik ilyen lehetőség egyformán szép, egyedülálló funkciókat valósít meg a belső térben, megteremtve a helyiség szükséges egyensúlyát.


Ha egy hely lehetővé teszi Önnek, úgy érzi, hogy szükség van egy bidé telepítésére, akkor az alábbi tippek találhatók az Ön számára. A mosogatók a szerelési módban különböznek egymástól, és padlóra állnak, falra szerelhetők és oldalsóak. Amikor egy kis helyiségben egy bidé szűk helyiségben kerül telepítésre, érdemes a falbeállítások előnyben részesíteni. Nem lopnak helyet, mert valójában nem a padlón vannak, hanem mintha lebegtek volna a levegőben.
A víz színének és anyagának összhangban kell lennie a szoba fő jellemzőjével - fürdővel vagy zuhanyzóval.

Fürdőszoba bútorok

A fürdőszobai bútorok kiválasztásának legfontosabb prioritásai a színek mellett a tömörség és a kapacitás.
Az agglegény életvitelének vezetése, mivel két polc van egy adott szobában túlságosan túlzottnak tűnhet, de egy teljes tagú 3-4 tagú család megnehezíti a több polcok és szekrények elérhetőségének túlbecslését.


A fürdőszoba tükör nélkül nem létezhet, a szobánk meglehetősen szerény méretével csak egy tükört engedhetünk meg a mosdó fölött.
Meghatározzuk a tükör típusát - a keretben egy tükör, keret nélkül, vagy beépített fali szekrénnyel.
Ha a tükör önálló, ne felejtsük el, hogy annak mérete nem lehet a mosogató teljes mérete, e két elemnek konzisztensnek kell lennie.

Legyen világosság és szépség

A fali lámpatestek, a beépített lámpák és a fénycsövek háttérbe szorultak a magányos falfüggönyök. A jó világítás a fürdőszobában, ami a tervezési ötletet hangsúlyozza, a belső színeket öleli fel - ez nem luxus, hanem szükségszerűség.
A fürdőszoba olyan hely, ahol magunkkal találkozunk - ruhák, kozmetikumok és ruhák nélkül. Ez az egyetlen olyan lakóhely, ahol beismerhetjük magunknak a hiányosságainkat, de aztán korrigálhatjuk őket, hogy még jobban ragyogjanak.


Javasoljuk, hogy több önálló világítási pontot készítsen, hogy szükség esetén növelhesse vagy csökkentse a világítás mennyiségét. Például, ha borotválkozás vagy smink alkalmazása.
A kiegészítők azok az elemek, amelyek lehetővé teszik az egyéniség megmutatását.
Ha vízvezeték megválasztásakor helyet, pénzügyet, színeket választunk, akkor a tartozékok kiválasztásakor nincsenek határok.


A tartozékok kiválasztásánál és használatánál nincsenek határok, a legfontosabb dolog nem elviselni, és nem túlterhelni a helyiséget.
Törli a szabályokat - menj előre, mutasd meg magad! Ne feledje: a design nem tolerálja a káoszt. A kis fürdőszoba belsejének világosan kiegyensúlyozottnak kell lenniük, minden egyes elemet össze kell kötni - ez a fő kritérium, amelyre törekednie kell!

Fürdőszoba kialakítása WC nélkül (52 fotó): kényelem és kényelem

Ha a nyugati országok országaiban megszokták a kombinált fürdőszobákat, és kevés elképzelésük van egy másik térszervezésre, akkor hazánkban egy külön fürdőszobát keresnek, mint egy kombinált. Valószínűleg ez azóta eltűnt, amikor az emberek kénytelenek voltak összebújni egy kommunális lakás kis szobájába - ha ilyen helyiségekben közös fürdőszobák lennének, sokkal nehezebb lenne ott élni. Ezért a mi emberünk, különösen ha Hruscsovban él, nagyra értékeli, ha a WC-vel és a fürdőszobával elválasztják egymástól a falat, és elválasztják egymástól. Természetesen a fürdőszoba kialakítása, amelyben nincs WC, különleges lesz - ezt a kérdést a cikkben tartjuk.

Előnyei külön fürdőszoba

Ismerd meg, hogy ki és milyen okokból válasszon külön fürdőszobát.

Ha a családja elég sok, és több generáció is van, akkor külön fürdőszoba nélkül nehéz lesz. Ezért ebben az esetben egy különálló fürdőszobával és WC-vel ellátott belső tér inkább szükségszerűség, mint szeszély. Egy kisgyerek és egy idős ember a Hruscsovban hosszú ideig nem képes eltűrni, amíg a mosdó kinyílik, ha egy családtag egy köntösben habfürdővel fürdik.

Ha a lakás egy fal között a WC és a fürdőszoba egy fuvarozó, akkor össze a két szoba nem fog működni. Ezért el kell végezni azt a tényt, hogy egy különálló kis fürdőszoba belseje van és van kialakítva.

Ha a mosdó tágas - több mint 170x170 cm - akkor nincs különösebb pont a fürdőszobával való kombinációban. És ha a WC-nek van helye egy bidé készítéséhez, akkor jobb, ha ezt a két szobát elkülönítjük - senki nem zúdulhat az ajtón, és meg kívánja engedni a mosdóba, mikor leveszi az esti sminket vagy kozmetikumokat. De sajnos, Hruscsovban ez irreális.

A tervezés jellemzői

Gondoljunk arra, hogy mi az alapkövetelmények és elvek a mosdó nélküli fürdőszoba kialakításánál.

Habár a fürdőszoba és a WC ebben az esetben különállóak, mégis a leggyakrabban ugyanabban a stílusban készítik el őket - mintha egyetlen szoba lenne. A különálló helyiségek felszerelését egy gyártó is telepíti, és jobb, ha ez egy gyűjtemény, ez még inkább hangsúlyozza a "higiénikus" szobák stilisztikai egységét és kialakítását.

Általában, ha a fürdőszobát elválasztják a WC-től, a szoba kisebb lesz. Tehát vizuálisan kell kiterjeszteni. Tükrözött felületek, átlátszó üveg és kis mozaik járul hozzá ehhez. Továbbá egy kis helyiség nagyobb lesz, ha könnyű designt használ.

A diagonálisan lefektetett padlóburkolat kialakítása vizuálisan szélesebb és hosszabb kis fürdőszobát tesz lehetővé. A laminátum, a csempe és a díszítő kő anyagként is működhet.

Nézzük meg, mi a színterv, jobb választani egy külön fürdőszoba.

A fürdőszobának nem kell egyszínűnek lennie. Most már nem divatos. A legjobb választani két vagy három szoros árnyalatot, és hozzon létre egy megfelelő belső a saját alapon. Még Hruscsovban is a minimális téren. m lehet stílusos és gyönyörű.

Fehér szín - a hagyományos vízvezeték szín, akkor alkalmas, ha apt. m fürdőszoba kicsi. Ezzel a semleges árnyalattal a hatalmas paletta minden más színe tökéletesen kombinálható. És nem szükséges pasztell, finom hangzást alkalmazni - a modern design üdvözli az élénk színeket, ha helyesen használják őket. Így kiemelheti néhány részletet világos színben: pl. A vörös törölköző vagy az azonos színű függöny jól néz ki egy csempe nyugodt bézs háttérén. Ez a belső tér jól néz ki, még akkor is, ha a fürdőszoba kicsi, és mérete kisebb, mint 2,5 négyzetméter. m.

A természetes árnyékok használata most már trendben van. Ez lehet minden árnyalat földes színek, kő, fa, stb Ez a természetes design teszi a belső él és meleg, alkalmas, ha a fürdőszoba mérete WC nélkül kevesebb, mint 2-3 négyzetméter. m.

Kiváló választás egy kis fürdőszobának - ugyanolyan színű hideg és meleg árnyalatok kombinációja. Ez a kombináció azonban ízléssel és tervezési készségeket igényel, különösen akkor, ha a Hruscsov kis fürdőszobát díszítik. Könnyű kihagyni és felvenni az árnyalatokat, amelyek nem fognak összeegyeztetni. Jobb tervezni a belsőt a kész palettákon, amelyeket nagy számban mutatnak be az érintett helyeken, beleértve a miét is.

A fürdőszoba színe kiválóan használható a tér zónájára. Tehát a kád vagy a zuhanyzó beépített sarkát a víz - zöld, kék, türkizkék és a mosdókagyló színe jelzi sárga vagy más színű kontrasztokkal. Még akkor is, ha a fürdőszobában 170x170 cm méretű, ha ez a feltétel teljesül, akkor a design stílusos és gyönyörű lesz.

Ne használjon túl sok árnyalatot, díszítse a fürdőszoba belsejét. A kis méretű szobákban a színek zavargása túl csillogónak tűnik, és különben vizuálisan is alkalmas. kevesebb szoba. A legjobb megoldás az, hogy legfeljebb három megfelelő színt használjon.

Ne felejtsük el, hogy világos árnyalatokkal kibővítheti a szoba méretét, és a sötét színek, ellenkezőleg, vizuálisan kicsinyítik a fürdőszobát. Ezért sötét árnyalatokban csak tágas fürdőszobát lehet díszíteni. És természetesen nem Hruscsovban.

világítás

A jó világítás nagyon fontos a ház minden szobájában, különösen egy ilyen kicsi, ami egy kis fürdőszoba WC nélkül.

 • A fürdőszoba belseje egy központi mennyezeti lámpát igényel, fényes izzóval. Ha a mennyezet elég magas, és a szoba tágas, akkor is használhat igazi csillár. De ha a javítás zajlik Hruscsovban, és a négyzet értékét. A fürdőszoba "felpumpázott", jobb, ha egy funkcionálisabb és tömörebb lámpát lóg - például egy golyó alakjában.
 • Ajánlatos a tálat a tálca fölé helyezni, mindkét oldalán kis lámpákkal, amelyek kényelmesebbé teszik a belső térséget, és kényelmesebb lesz a smink használata fényes fényben.
 • Jobb a modern izzólámpák használata - LED vagy halogén. Fényük sokkal fényesebb, a formatervezés sokkal szebb, azon kívül, hogy hosszabb ideig tart, és nem fél a véletlenszerű vízcseppektől. Ez utóbbi fontos, ha a fürdőszobában van egy kis négyzet. m.
 • Ha helyszíni megvilágítást szeretne használni, akkor ne felejtse el, hogy ehhez a gipszkartonra kell fektetnie a mennyezetet. Hruscsovban ez a mennyezet lecsökkentheti a helyiséget, ezért ebben az esetben alaposan meg kell gondolni a megfelelő világítást.
 • Ha a fürdőszoba alacsony mennyezetű, akkor jobb, ha egy téglalap alakú csempe, amely vizuálisan "húzza" a design a szoba.
 • A szem szintjén történő öltözködés vizuálisan szélesebbé teheti a szobát. Ez lehet gyönyörű dísz vagy mintázat, amely a kinézetre összpontosít.
 • Az üveg- és tükörfelületek olyan helyiséggel rendelkeznek, amely nem elegendő helyet biztosít. m, vizuálisan tágasabb. Ezenkívül az ilyen levegőfelületek a fürdőszobai könnyedséget és a tér terjeszkedését eredményezhetik.

Kis fürdőszoba kialakítása (valódi fotók)

A fürdőszoba olyan helyiség, amelyben mindennek a lehető leghatékonyabbnak és esztétikainak kell lennie. Ebben a cikkben lehet majd megtudni egy kis fürdőszoba árnyalatát, mely belső elemeket választani, mely fürdőszobai felszerelést előnyben részesíteni, valamint hogy hogyan lehet elérni a maximális helytakarékosságot.

Kis fürdőszoba, hogyan kell felosztani a szabad helyet.

A standard fürdőszoba mérete 4-6 négyzetméter. m., minden fent (7-10 m²) egy nagy fürdőszoba.

Fürdőszoba mérete 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. Egy ilyen szobában csak az összes szükséges, azaz: fürdőszoba és mosdó található.

A fürdőszobai jellemzők alapelvei:

 • A kényelem és a tér növelése érdekében az ajtónak kifelé és lehetőleg üres falra kell nyílnia (ahol semmit sem lehet elhelyezni);
 • Javasoljuk, hogy a mosdót és a tükröt helyezze el úgy, hogy amikor belépsz a szobába, a szemed azonnal rájuk esik;
 • A fürdőszobát a falhoz kell helyezni, és fel kell venni a helyet (így a fal és a fürdőszoba között nincs semmiféle rés);
 • A helytakarékosság érdekében a mosógép a mosogató alá helyezhető;
 • A mosdó alatt mosógép helyett szekrény lehet;
 • A helyet zuhannyal lehet megtakarítani.

Külön fürdőszoba és WC

A fürdőszoba általában 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. A helyiség minden mérését pontosan el kell távolítani, majd válassza ki, hol és milyen elemek találhatók. És csak akkor válassza ki a vízvezetéket, mert ha korábban választottad, akkor nem illeszkedik a mérethez.

Külön fürdőszoba és egyebek:

 • Ha két vagy több ember van egy családban, akkor fürödni és mosdóhelyet foglalni anélkül, hogy bárki zavarná;
 • Nem elég hely, minden szükséges kommunikációnak zsúfoltnak kell lennie;
 • A mosdó után folyamatosan kellemetlen kényelmetlenség szükséges a következő helyiségbe való belépéshez.

Kombinált fürdőszoba

Ebben a kiviteli alakban vannak előnyök és hátrányok is.

Pozitív szempontok:

 • Több hely;
 • A mosdó után nincs szükség a fürdőszobába;
 • Lehetőség van minden szükséges kommunikációra a fürdőszobában.

hátránya:

 • Hátránya nagy családnak, amikor a fürdőkészülék elfoglalt és a WC-hez való hozzáférés blokkolva van;
 • A frissítő illata a fürdőszobában.

A sarokkád egy jó hely egy kis szoba számára.

A sarokkád jó megoldás egy kis fürdőre. Segít megtakarítani a helyet.

A helytakarékosság a sarokkád méretétől függ, de szerény és nagy is lehet.

És arról is, hogy a vízvezeték többi része hogyan kerül a helyiségbe. És attól függően, hogy, mint az evés helyét, úgy optimalizálja.

Egy nagyon szerény sarokkádban a felnőtt valószínűleg nem tud kényelmesen belemenni, de zuhanyozni fog.

De ebben az esetben zuhanyozhat.

De ha a családnak van gyermeke, akkor kényelmesebb lesz a fürdőben fürdeni.

Zuhanykabin - remek kis fürdőszoba

A zuhanyzófülke jelentős helyet takarít meg a fürdőszobában. Csakúgy, mint a szín és az anyag vizuálisan bővíteni a teret.

előnyei:

 • Helytakarékoskodás (kis fürdőszobákban ez nagyon fontos);
 • A víz nem permetezett a zuhany alatt;
 • A hideg levegő nem lép be a kabinba zuhany közben;
 • A gyermekek számára speciális modellek vannak, mély tálcával;
 • A zuhany alatt a sérülés kockázata alacsonyabb, mint a fürdőszobában;
 • A víz megtakarítása (fürdés közben a fürdőszobában, a víz többet költ, mint a zuhanyzóban).

hátrányai:

 • Nem lehet teljesen vízbe merülni és élvezni az órát;
 • Az idősek hátrányai;
 • Napi karbantartást igényel (tisztítandó plakk).

Hogyan helyezhetünk el egy mosógépet

A mosás elegendő helyet foglal a fürdőszobában, különösen akkor, ha a fürdőszoba kicsi.

Számos jó lehetőség van a mosógép elhelyezésére:

 • A mosdó alatt (ha van egy hely ellene);
 • Az asztal alján, a mosdó közelében (a mosdó alatt elhelyezhetsz egy szekrényt vagy polcokat);
 • A konyhában (fel lehet szerelni a pulton alatt).

Az első kiviteli alaknál, a mosógép mérete miatt, a mosogató magas lesz. Ehhez tanácsos felemelni a padlót javításkor, a gép helye mellett.

A második lehetőség egy kis fürdőszobában kevésbé lehetséges, ha már van egy teljes fürdőszoba. De ha inkább fürdőszobára helyezi el a zuhanyzót, akkor elég lesz.

Ebben az esetben a szoba könnyen elfér egy szekrényt, polcokat, mosodai kosarat.

A harmadik esetben ez a megoldás meglehetősen nyereséges, hiszen a helyet a fürdőszobában tárolják.

Ennek számos hátránya van:

 • A zaj a gépből (a fürdőszoba ajtaját le lehet temetni, valaki rendszeresen belép a konyhába, a zaj pedig bosszantó lesz);
 • Gyakran használják mosógépet a kosár helyett kosár helyett, kevésbé megfelelő a konyhában, mint a fürdőszobában (gyakran a gép ajtaja nyitva van, ami kellemetlenséget okoz);
 • A por és a termékek tárolása nem ajánlott (valószínűleg szétszóródik a mosási folyamat során, és a közelben vannak termékek).

Kis fürdőszoba díszítése

A fürdőszoba fontos és gyakran látogatott hely a lakásban. Meg kell kényelmes, kényelmes és funkcionális. A fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyag a pénzügyi kapacitástól, a vele való együttmûködés bonyolultságától, valamint a jövõben attól függ, milyen egyszerű és egyszerû a tisztítás.

Kerámia burkolólapok

Ez egy általánosan használt és meglehetősen gyakori anyag. A kerámia csempe ellenáll a nedvességnek, megbízható, tolerálja a hőmérséklet ingadozásokat.

A csempék gyártásának folyamata nem bonyolult, így magad is megteheti. Egy ilyen csempe hosszú ideig tart, könnyen kezelhető, és nincs szükség különös gondosságra. Ő is elég stílusosnak tűnik.

Választhat bármilyen színt és mérett. Ennek az anyagnak egy mínusz az a magas ár.

mozaik

Ezt az anyagot gyakran használják kerámia cserépként. A mozaik ellenáll a nedvességnek, tolerálja a hőmérséklet változásait. Ez az anyag is tartós és megbízható.

A mosogatón a mozaik falán, a fürdőszobán, a négyzetek, téglalapok, gyémántok, hatszögek formájában választhatók.

És mi is a plusz, segítségével, bármilyen felületet furnérozhat (ívelés, párkány vagy rés formájában).

A mozaik olcsóbb, mint a kerámia csempe, de drágább, mint a műanyag panelek. Legfőbb hátránya a lefektetés (nagyon hosszú és időigényes, mivel sokkal kisebb, mint a méretű csempe). A kiváló minőségű munkavégzéshez és a jó esztétikai megjelenéshez szakértőt kell felvennie.

Műanyag panelek

Ez a lehetőség a faldíszítés olcsóbb, mint a kerámia csempe és mozaik. Az ilyen anyag elviseli a hőmérsékletet és ellenáll a nedvességnek.

A műanyag panelek könnyen tisztíthatók és nem igényelnek speciális szerszámokat. Megbízható, ha a munkát jól és megfelelően végezték (ha a varratok nem tömítettek tömítőanyaggal, akkor nedvességet adnak).

A műanyag panelek bármilyen színben választhatók. Ennek az anyagnak nagyon fontos és jelentős hátránya, hogy az idő múlásával megjelenik a gomba formája és spórái.

Szekrény és tükör kiválasztása a fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában elég sok hely van. Ennek megfelelően minden, ami létezik, a lehető legtágabbnak kell lennie.

A belső térnek azonban minimálisnak kell lennie. Nem szabad sok helyet foglalniuk, mivel a helyiség kicsi, ezért kicsi tárgyakat ajánlani.

Két lehetőség közül lehet választani:

Az első változatban minden nagyon egyszerű. A szoba sarkában egy zuhanykabin telepíthető, a szoba többi részében egy mosdó található a pulton, a mosdó alatt egy szekrény található, mellette egy mosógép.

A mosogató felett tükör telepíthető a táblagép teljes hosszára.

A második verzióban kevés hely van a szobában. Ilyen esetekben a mosógép a mosogató alá van szerelve, és egy tükörszekrény felett van (nem sok helyet eszik, mindent el tud tárolni, és nem kell tükört telepíteni).

A kényelem és a helytakarékosság a hely, hogy a niche (tárolási szappan, sampon, stb), akkor sokkal jobb, mint a további polcok.

A padló és mennyezet befedése a fürdőszobában

Leggyakrabban a dekoráció a padló a fürdőszobában használják:

 • Mozaik (az anyag tart sokáig, nedvességálló, könnyen tisztíthatók vele, vízzel érintkezve a padló csúszós);
 • Linóleum (a legegyszerűbb és anyagilag előnyös anyag);
 • Természetes fa (drága lehetőség, az anyag állandó ápolásra szorul, fél a nedvességtől (védő bevonattal kell kezelni));
 • Természetes kő (az anyag meglehetősen drága, nedvességgel szemben ellenálló, hosszú ideig tart).

A fürdőszoba mennyezetét leggyakrabban festették. Ritkán feszített mennyezet. Mindkét lehetőség mindenképpen alkalmas, de a felfüggesztett mennyezet sokkal szebb és elegáns.

Fény megválasztása

A nap különböző időpontjaiban a fürdőszobában lévő fény különböző célokra szükséges, ennek megfelelően néha kevesebb, és néha több is szükséges.

Nagyon fontos, hogy ezt a szobát nagyon jól megvilágítsa, ugyanakkor ne felejtsük el a biztonságot.

A világítás fő típusai:

 • A fő fény (egy fényforrás található a mennyezeten, megvilágítja az egész szobát, de a fürdőszobában gyakran függöny használ (megakadályozza, hogy a fény bejusson a fürdőszobába));
 • Spotlámpák (egyenletesen elhelyezve a helyiségben, és ennek megfelelően az egyes területekkel kapcsolatos problémák nem).

Ne felejtsük el a munkafényt - ez a mosogató fölött vagy a tükör felett lévő fény. Ehhez fali lámpatesteket, pontlámpákat vagy irányított lámpákat használhat.

A tükör felett vagy a tükör oldalán helyezhető el (így a világítás egyenletesebb).

Kis fürdőszoba kialakítása WC nélkül

A kis fürdőszoba belseje (26 fotó)

A modern időkben a kis fürdőszobák messze nem gyakoriak. A fejlesztők igyekeznek dolgozni fiatalok és fiatal családok számára, akik anyagi helyzetük miatt nem tudnak tágas lakást venni. Különösen számukra kicsi lakások települnek, ahol a fürdőszoba 3-4 négyzetméteres. Meglepő módon egy kis fürdőszoba belseje olyan érdekes és izgalmas lehet, mint egy tágas szobában. Nézd meg a cikkekben szereplő fotókat és videókat.

tartalom

Kis fürdőszoba belseje

Kis fürdőszoba belseje

A kis fürdőszoba belseje belseje

Jellemzők és elhelyezés

Természetesen egy kis fürdőszobához minimális vízvezeték és egyéb kiegészítő tulajdonságok szükségesek. A hibás elrendezés, amely még mindig használatban van, a fürdő elhelyezése a fal mentén helyezkedik el a bejárat oldalán. Ez az elrendezés több helyet foglal el. Ha azonban leleményességet és kis képzelőerőt mutat, akkor nyereségesebb és kényelmesebb, ha a fürdőt a bejáratnál lévő fal mentén helyezik el. Az oldalakon kényelmesen rendezhet más vízvezeték-szerelőt, de ez nem WC. Ha a régi sokemeletes épületben lakik, akkor a Hruscsovban lévő fürdőszoba kialakításának fotója az Ön számára.

Egy bizonyos elrendezéssel, megközelítőleg az ajtó mögött egy kényelmesen elhelyezett, felső töltésű mosógép található. Hely hiányában jobb, ha egy zuhannyal ellátott fürdőszobát tálcával vagy díszített lefolyóval cserél. Szabad tér nélkül is megváltoztathatja:

· Kis méretű mosógépmodell;

· Standard sarokmosó;

· Háztartási vegyi anyagokhoz szekrényes sarokpántos könyvespolc;

· Mosdókagyló medencével a fürdőkád alatt, képernyővel borítva.

Az ilyen trükkök a kis fürdőszobában belevágnak a "Hurrá" -ra. És a tulajdonosoknak több helyük lesz a vízkezelésükre.

A kis fürdőszoba belseje belseje

kis fürdőszoba design

kis fürdőszoba design

kis fürdőszoba design fénykép

fürdőszoba WC nélkül

fürdőszoba WC nélkül fotó

mosdó nélküli fürdőszoba

klasszikus kialakítás egy kis fürdőszobában

klasszikus kialakítás egy kis fürdőszobában

Tervező tippek

A tervezők tanácsa szerint egy kis fürdőszobának belseje így fog kinézni:

1. Világos falak és mennyezetek. A fehérség hígításaként - egy szalag a kerület körül, vagy egy pár sötét vagy világos négyzet a fürdő területén és mosogató.

2. A padlót sötét burkolólapokkal helyezzük el, vagy erre a célra speciális padlóburkolatot használjunk kő utánzással.

3. Győződjön meg róla, hogy vizuálisan növeli a helyet. Ez lehet egy nagy tükör a mosogató felett, a "dupla fenék" utánzata.

Tükröket is használhatunk, amikor csempéket készítünk az összes fürdőszoba falán. Nézd meg a fotót. A tágas és kényelmes, tükrözött függőleges vagy vízszintes csíkok kialakítása tágasabb és kényelmesebb. Van egy kis fürdőszobája, nézze meg az 5 négyzetméteres fürdőszoba kialakításának cikkfotóját. Talán talál egy megoldást egy egyedi belső kialakításra.

fürdőszoba fotó

fehér fürdőszoba design

kék fürdőszoba belső

belső bézs kis fürdőszoba

Csináld magad

Általában egy kis fürdőszobában nem lesz sok képzelőerő és további tulajdonságok elhelyezése a kényelem érdekében. De van megoldás - szükség van a kötelező háztartási cikkek használatára. Ami látható a videókon és a fotókon. Válassza ki a dekoráció módját - varrás vagy kötés. Egy színben, varrni vagy kötött:

· "Állvány" a szappan doboz alatt;

· A szalvéta a toalettre;

· Hosszú szalag, amely a kád fölé nyújtja a rudat;

· Egy szalvéta és egy szalonna a polcra a szobában;

· A tükrök és egyéb apróságok szegélyezése.

Kipróbálhatja a szőnyeghímzést úgy, hogy egy kis fürdőtáblát készít, ugyanolyan színű, mint a többi tulajdonság. Egy kissé extravagáns megközelítéshez létrehozhat egy "ablakot" egy szabad falon. Itt kell elhelyezni egy matricát a természet képével az ablakon kívül. "Az ablak függőfüggönyét", amelyet ugyanabban a tartományban kell varrni vagy kötött.

belső bézs kis fürdőszoba

belső bézs kis fürdőszoba fotó

belsejében egy kis piros fürdőszoba

Scott Adams: "A gyönyörűen kidolgozott, hülye javaslat messzebb halad, mint egy rosszul kidolgozott ötlet." Egy olyan mondat, amely tiszteletben tartja a benyújtott kérdést és az adott típusú belső térséget.

belsejében egy kis piros fürdőszoba

világos design egy kis fürdőszoba

világos design egy kis fürdőszoba

modern fürdőszoba kialakítása

A kis fürdőszoba kialakítása nem igényel világos világítást. Itt elegendő egy mennyezeti lámpa, amelynek a mennyezet árnyalata ugyanolyan színű, mint az elhelyezett tulajdonságokra kiválasztott. Az egyik mennyezet elegendő ahhoz, hogy tükrök kerüljenek a kerület körül - fénytörés és fényvisszaverés révén a szoba vizuálisan sokkal nagyobb lesz.

modern fürdőszoba kialakítása

modern fürdőszoba elrendezés fotó

Ez egy kicsi, de nagyon érdekes videoklip. Kiemeli a figyelmet egy nagy fürdőszobának egyedülálló belső terére. Szintén a videó tartalmazza a legjobb design lehetőségeket egy fürdőszoba nélkül WC-vel. Miután tanulmányozta a fotóanyagokat a cikkből, feliratkozhat csatornánkra, vagy visszajelzést hagyhat a megjegyzésekben.

Hűtőszoba tervezése Hruscsovban (27 fotó)

Belső fürdőszoba WC-vel (25 fotó)

Üvegblokkok a lakás belsejében (22 fotó)

A kis nappali belseje (20 fotó)

Tervezzen egy kis fürdőszobát WC nélkül. Fotók, tippek, ajánlások

Kis fürdőszobák kialakítása. Nincs WC

A változás vágya - ez az, ami megkezdi a formatervezést, a belsőépítészetet. Tervezzen egy kis fürdőszobát WC nélkül, amelynek fotó a honlapunkon és a galériában található. amely a már a szobában található. Még a kis tárgyaknak is sok időt és energiát kell befektetniük.

Első lépések a kis fürdőszobában, WC nélkül

A helyiség állapotának felmérése érdekében több feltétel teljesülése szükséges:

 1. Vizsgálja meg a szellőzést. Néha módosítani szeretné a nyitó méretét.
 2. A mennyezeten, a padló és a falak nem lehet penészgomba. Ez minden olyan sarkon és helyen érvényes, ahol a nedvesség nagy mennyiségben halmozódik fel. Vannak valahol sötét foltok? Ez problémákat okozó felületek jele lehet.
 3. A csövek állapotát ellenőrizni kell. Ez fontos azok számára, akik létrehozzák a kis fürdőszoba kialakítását. A fotók segítenek megérteni.
 4. Javasoljuk, hogy pontosan kiszámítsák a csövek méreteit mind a mennyezeten, mind a padlón. Néha néhány centiméternyi különbség van.

Az egyes tényezők ellenőrzése után végleges következtetést tehet az objektum állapotáról. Az előkészítési szakaszban világossá válik, hogy milyen anyagokra lesz szükség. Könnyebb lesz megérteni, hogy költséghatékonyak és kompatibilisek lesznek.

Előkészítő szakasz

A készülékeket és a bútorokat el kell távolítani a szobából. Annak érdekében, hogy minden kiszáradjon, felszabadítjuk és kinyitjuk a szellőzést, mindent eltávolítunk a falakról. Ha a tulajdonosok tervezik a vízvezeték cseréjét, akkor az utolsó lesz. Minden falat feldolgoznak, ha a felületet megszárították.

Hogyan helyezzük el az alapvető elemeket a kis fürdőszobák kialakításában WC nélkül?

Gondos telepítése vízvezeték a falak - az első lépés. A megoldás hatékonysága egyszerűen látható a képeken, kis fürdőszoba nélkül kialakítva a WC-vel, a fotók ezt megerősítik. Ezt követően továbbléphet más elemekre.

A csövek és a vízvezeték szerelvények nehézségeket okoznak. Fontos, hogy modern, de ugyanakkor bizonyított és megbízható megoldásokat válasszunk. A rácsok vagy profilok kerete - elengedhetetlen eszköz az összes kommunikáció eltitkolásában. Ezután a felületet gipszkarton burkolja. A dobozban lévő számlálók elérése speciális lyuk.

Fontos figyelembe venni a struktúrák és termékek sajátosságait annak érdekében, hogy minden fontos részlethez hozzáférjenek.

Növelje a vizuálisan kis fürdőszobákat WC nélkül.

A mosdó nélküli kis fürdőszoba kialakításának fényképei a következő vizuális terjeszkedéshez nyújtanak megoldást:

 1. Fény használata
 2. tükrök
 3. Lehet játszani árnyalattal

Világító tér, színes rezonancia - az egyik leggyakoribb megoldás. A regisztrációt a befejező anyagokból, a cserépből kell kiválasztani. Még az alacsony fényű pasztell palettán is a növekvő tér hatása lesz. A kontrasztos árnyék vízszintes vonala fényes akcentus lehet.

Fürdőkád vagy zuhanyzó? Kiváló választás a tervezéshez.

A két különbözet ​​közötti fő különbség az a mennyiség, amelyet elfoglalnak. A fürdő több helyet igényel. "A kis fürdőszobai WC nélküli kialakítás" fotó megoldást kínál azoknak, akik nem akarnak részt venni a fürdőszobákban - a szekrény alatt felszerelheti a helyet a termékhez.

Szekrények és bútorok egy kis fürdőszobában. fénykép

A mosogatógépek elég gyakran vannak a fürdőszobában. De áthelyezheti őket például a konyhába vagy a folyosóra. Ha ez nem lehetséges, akkor ajánlatos figyelni a függőleges fehérneműs technológiára. A vízszintes terhelést ajánlott mosdók alatt elhelyezni.

A fürdőszoba kényelmes ruhásszekrény. A mosogató alatt könnyen elhelyezhető kis méretű szerkezetek. Bútor is elhelyezhető a vízvezeték felett, és ebben az esetben az ajtók tükrökkel rendelkeznek. A falra szerelt szekrény szintén jó választás. Ez létrehozza a levegőben úszó levegő hatását.

Professzionális megoldások egy kis fürdőszobai WC kialakításában

Az anyagok kiválasztása és az elemek elhelyezése fontos szerepet játszik a kis fürdőszobák kialakításában. Tusolók nélkül is van egy fotó a helyiségekről.

 • Rengeteg helyet szabadít fel, amikor a standard fürdőket tusoló kabinokkal, felfüggesztett modellekkel váltja fel. Vannak lehetőségek a kombinált eszközökkel rendelkező modellek számára.
 • Nagy tükör, amely a mosdó felett világít. Nemcsak díszítő hatású, de hasznos és praktikus is. Az egyik izzólámpa a szoba közepén nem lesz elegendő.
 • Az űr térének vizuális megoszlása ​​több zónába a helyes csempe méretek és a lefektetési irányok használatával lehetséges. A különböző textúrák és színek egy helyen szokatlan hatásokat hoznak létre.
 • A leghatékonyabbnak szekrényeknek kell lenniük. A tolóajtók díszítik a szobát, és helyet takarítanak meg. A fürdőszoba fölötti hely és alatta, a mosogató alatt, a sarkokban - minden rendelkezésre álló és szabad centimétert használnak.
 • A csúszó mechanizmussal ellátott ajtók nem csak helyet takarítanak meg, hanem dekoráció is a belső térben. A fagyos üveg a legjobb választás ebben a helyzetben.

Mit tanácsolnak a szakemberek a WC-k nélküli kis fürdőszobák tulajdonosai számára? Design fotó

Az akut helyhiány miatt a 70 x 120 cm méretű ülőgarnitúrák kis méretű konstrukciói megfelelőek lesznek, a kisebb fürdőszobák 80, 80, 70 és 90 cm méretűek. terhelést.

Egyes modelleknél a moydodyrov szélessége mindössze 65 cm, a döntés relevanciája könnyen látható a képen. A tükrökkel ellátott polcok 30 cm-es teljes mélységgel vannak ellátva, ez egy kényelmes lehetőség, amely egy tükröt és egy tárhelyet ötvöz. A WC-tálak méretei és alakjai szintén eltérőek. Jó megoldás a beépített WC telepítése, majd a gomb elrejtése a falon. A tartályt teljesen zárt térben helyezték el. 65 centiméter helyett csak 50 centiméter mélységet kapunk, a funkciók nem csökkennek.

A design elegáns és tiszta lesz, ha a helyiségben található összes vízvezeték-szerelő távolság minimálisra csökken.

Milyen méretek fontosak a wc nélküli WC-k kialakításakor?

Fontosak, egyébként nem a funkcionalitás biztosítása a szobában:

 • A fürdőhöz való szabad hozzáférés minimum 91 cm-t igényel.
 • A kényelmes mozgásokhoz a zuhanyok minimális megengedett mérete 90x90 cm.
 • Ha két héj van, akkor a távolságuk 63,5 cm.
 • A tálca mosogatójának legalább 76 cm szabad helyet kell tartalmaznia, további tételek nélkül.

Anyagok a kis fürdőszobában történő kikészítéshez. Design és fotó

- A falpanelek mellőzése azonnal kizárt. A műanyag panelek vonzó megjelenésűek, de a telepítés során további helyet igényelnek. Különleges profilokat használnak a rögzítéshez. Minden falról 5-10 cm-t vesz igénybe, egy kis helyiség számára ez elfogadhatatlan.

+ Csempe - tökéletes megoldás azok számára, akik vonzó designt keresnek. A nagy méretű csempe az ilyen helyzetekben leginkább megfelelő. A szoba függőleges mintával magasabb lesz, a szélesség vízszintes vonalak használata esetén.

Hogyan lehet megvilágítani a helyet egy kis fürdőszobában WC nélkül? Design fotó

Minél több fényforrás származik több forrásból - annál jobb a fürdőszobában. A függő lámpák rendszere "elrejti" a helyet, ezért nem ajánlott használni. A lapos árnyalatok, a beágyazott eszközök a legalkalmasabbak.

A világító tükör vizuálisan tágítja a teret, díszíti. A szakterület kompetens megvilágításával a szakértők létrehozzák az ablak utánzását.

Hogyan válasszunk kiegészítőket egy kis fürdőszobában, WC nélkül? Design, fotó

A kiegészítőknek meg kell egyeznie a tervezés során azokkal az elemekkel, amelyek már jelen vannak a szobában. A látványos megjelenést szőnyeg, függöny egy zuhanykabinban, egy mosodai kosár és egy kézi törölköző egy színtartományban különbözteti meg.

Bármelyik csecsebecsét lehet a szoba központi eleme. Ez minden olyan dolog, ami fontos a tulajdonosok számára. Az ajtók gyakran fagyos üvegből készülnek, nem pedig fából. Ilyen megoldások vizuálisan növelik a helyet, és könnyebbé teszik a fürdőszobákat.

Amikor a csempézés, összpontosítani egy varrat nélküli változatosság, akkor vásárolni őket minden boltban. Egy egységes területet hoznak létre, végponttól végpontig. A dísztárgyak maguk nem terjedelmesek lehetnek.

Design 90 fotó

Kis fürdőszobák kialakítása WC nélkül: fotók

A fürdőszoba olyan helyiség, ahol egy személy veszi a vízkezelést az alvás előtt és után, valamint lazít egy fárasztó nap után. Ezért fontos, hogy a szobában mindenki elősegítse a pihenést. Azonban sokak számára a szoba túl kicsi mérete akadály.

De ne felejtsd el, még egy WC-vel ellátott kis fürdőszoba is kényelmes és élvezetes lehet a hosszú távú tartózkodásra.

Kis fürdőszoba van WC nélkül

A WC-vel ellátott kis fürdőszoba sajátosságai:

 • Communications. Általában a csövek az egyik falon helyezkednek el, így a mosdó és a csaptelepek, valamint a fürdőkád lefolyása ennek megfelelően kell elhelyezni. Ha szükség van az egészségügyi termékek különböző elhelyezésére, akkor a tulajdonosnak elvégeznie kell a csövek áthelyezését.
 • A szoba alakja. A fürdőszoba kicsi, négyzet és téglalap alakú. A második típus sokkal kényelmesebb és lehetővé teszi a különböző tervezői fantáziák megvalósítását. Azonban lehetséges és szükséges egy négyzet alakú helyiséggel dolgozni, növelve annak kényelmét.
 • Mennyezeti magasság. Normál az egész lakásban, de egy kis helyiségben a mennyezet sokkal alacsonyabbnak tűnik, pszichológiai kényelmetlenséget ad a szoba látogatónak. Felfüggesztett mennyezet lámpákkal a rosszul felépített telepítés esetén súlyosbíthatja a helyzetet.

Ezek a tulajdonságok valahogy bonyolítják a tervező munkáját, hogy javítsa a szoba kényelmét.

Hogyan vizuálisan növelni a fürdőszoba méretét?

Vannak azonban olyan technikák is, amelyek a helyzetet kijavíthatják, és még egy nagyon kicsi fürdőszobát is létrehozhatnak a WC nélkül:

 • A falak vízszintesen elhelyezett téglalap alakú csempékkel bővíthetők. Rövid falra helyezik. A védőbevonat növelheti az effektust. Ha a falakat festékkel festik, a vékony vízszintes csíkok a rövid fal mentén helyezhetők el. Vizuálisan is meghosszabbítja.
 • Emellett a tér látványának növelése érdekében az egyik fal világos, kontrasztos geometriai mintázattal. a másik három, világos pasztell színeket választják.
 • A mennyezet lebontása a padlóról A négyszögletes csempék függőlegesen vannak elhelyezve vagy a falcsíkokra vannak felhúzva.
 • A tükrök és a fényvisszaverő felületek segítségével kibővítheti a tér határait. Ehhez tüntesse fel az egész falat vagy az egyes szakaszokat. Kívánatos, hogy a tükör a lehető legmagasabb legyen.
 • A feszített mennyezet szintén fényes felületként működhet. Kívánatos, hogy világos színek. Továbbá a tér növelésének feladata az apró felhőkből álló mennyezetet utánzó mennyezet kezeli. Többek között segít relaxálni.
 • A japán tervezők egyenes vonalakat és geometriai alakzatokat használnak, hogy hozzáadják a térfogatot egy négyzet alakú helyiséghez. Ez nemcsak a csempékre vonatkozik, hanem az egészségügyi termékekre, valamint a bútorokra is.
 • Még egy kis helyiség is jobb zónában. Ez nem csak vizuálisan javítja, hanem kényelmesebbé teszi. Tehát egy fürdőkád vagy zuhanytálca elválasztható a helyiség többi részéből üveglapokkal vagy tömbökkel. Az ilyen panelek lehetővé teszik, hogy bármilyen formájú és méretű teljes színű standot hozzon létre. Ez lehetővé teszi a helyiség megtakarítását, valamint a drága berendezések vásárlására fordított pénzt.
 • A padlón elhelyezett csempe segítségével növelheti a helyet. Ehhez ne válasszon túl sekély lefedettséget. A rengeteg varrat vágja a helyet, csökkentve azt.
 • Kis mozaik csempe egy kis helyiségben korlátozott mennyiségben használható. Segítségével díszítheti az egyik falat vagy egy külön szakaszt. Ez segít elkerülni a helyiség vizuális csökkentését.

A javítás során figyelembe kell venni, hogy a sötét árnyalatok vizuálisan sűrítik a helyet, míg a könnyűek nőnek. Ez azonban csak a meleg hangokra vonatkozik, a hidegek nem rendelkeznek ezzel a funkcióval, csakúgy, mint a mattok.

Ugyanakkor a matt árnyalatok fényt hoznak a szobába, ezért kívánatos kombinálni őket fényesekkel. Például a tapasztalt tervezők egy függőleges csíkot készítenek matt lapokból, ezáltal a területet zónázzák, vizuálisan megnövelik a területet, és helyet adnak az elegáns és az eredetiségnek.

Bútorok kis fürdőszobához

Továbbá, amikor kis méretű fürdőszobát tervezünk, a bútorok számítanak. Túlzott mennyisége megrázkódást okoz, ami viszont vizuálisan csökkenti a már kis szobát. Milyen bútorokat választani a fürdőszobában?

Egy ilyen szobában ökológiai szempontból nagy szekrényes eset. El tudja látni az összes szükséges tételt, miközben nem sok helyet foglal el. Az ilyen bútorok a mosdó közelében helyezkednek el. Az üvegajtós szekrény szinte súlytalanul néz ki.

A kozmetikumok és egyéb kiegészítők tárolására a szekrényt tükörrel lehet használni. Ez egy többfunkciós termék, amelyet nem csak tárolásra használnak, hanem rendes tükörként is. Helyezze a mosogatóra. Így a szekrény nem sok helyet foglal el.

A tükör mellett más kis faliszekrényeket vagy polcokat is használhat, amelyek szem szintjén helyezkednek el, és nem igényelnek sok helyet.

Vízvezeték egy kis fürdőszobához

A szivattyú jobb választani egy kis méretű, míg a leginkább működőképes. A legjobb megoldás az ovális vagy téglalap alakú termékek, amelyek a fal mentén helyezkednek el, teljes mértékben teljesítik funkcióikat, és nem vesznek sok helyet. Ez vonatkozik a mosdó, a fürdő és a bidé. A vízvezeték falai nem lehetnek túlságosan masszívak, különben keményen néznek ki. Jobb választani a tiszta termékeket, amelyek a helyiség könnyedségét biztosítják.

A mosogató kiválasztásakor a készüléket kell előnyben részesíteni, amely a szekrényre telepíthető. Így egy további szekrény kerül a helyiségbe anélkül, hogy értékes helyet elveszítene.

Kis fürdőszobák kialakítása WC nélkül: fotók

Az alábbiakban bemutatjuk a fürdőszobában az eredeti belső kialakítás legsikeresebb példáit, így a szoba szép és kényelmes.