Legfontosabb > Dekoráció

10 legjobb öntöttvas fürdő az ügyfelek véleménye szerint

Gazdag történelme ellenére az öntöttvas fürdőket továbbra is kihasználják a világ különböző országainak állampolgárai. Pozícióik komolyan rázzák a modern akril modelleket, de a gyártók nem forgatják a vasöntés technológiáját, új mozdulatokat és forgácsokat találnak. Ezeknek a fémtermékeknek a köre továbbra is meglehetősen széles, itt választhatja ki a megfelelő lehetőséget a különböző vagyonszintű emberek számára. Egyszerű, megfizethető, de megbízható modellek teszik a hazai gyártókat. És azok számára, akik inkább a régi idők és az arisztokrácia, számos érdekes importált termék. Ahhoz, hogy kiválaszthass egy jó öntöttvas fürdőt, figyeljen a szakértők ajánlására.

Az öntöttvas fürdő kiválasztásának fő kritériumai

Az egyik meghatározó paraméter a szaniteráruk típusa. Valaki inkább olyan beágyazott modelleket szeretne, amelyek szorosan a falhoz vannak helyezve, és az elülső rész díszes képernyővel van ellátva. A nagy szobákban önálló formatervezés látványos látványt nyújt. Minden oldalról tökéletesen kell készíteni, kezdve a falakkal és a lábakkal végződni.

Sok felhasználó számára a lefolyó helyzete akadály lehet. A legjobb, ha gyorsan csatlakoztatható, hogy a leeresztő nyílás a csatorna mellett helyezkedjen el. Ha a kommunikáció újratervezése van tervezve, akkor ez a paraméter nem játszik fő szerepet.

A nehéz öntöttvas fürdőket megbízható lábakra szerelik fel. Mivel nincs felszerelve magasságállítással, a betétek stabil helyzete a lábak alatt található.

Öntöttvas kád kiválasztása esetén a helyiség és az ajtónyílások méreteit hétszer kell mérni. Nagyon kellemetlen, ha a nagy hosszúságú vagy szélesség miatt visszavonja a vásárlást a boltba.

Vigyázni kell a zománcozott bevonat ellenőrzésére. Sima és egyenletes legyen. Zsetonok, repedések, színkülönbségek jelenléte.

A konfigurációban további részek nem szükségesek, de jelenléte jó mentést tesz lehetővé. A modern jellemzők közül érdemes megemlíteni a csúszásgátló alját, a fogantyúkat és a fejtámlát.

A felülvizsgálat a legjobb öntöttvas fürdőt tartalmazza. A minősítés összeállításakor figyelembe vették az olyan tényezőket, mint a megjelenés, az ár, a szakértői vélemények és a fogyasztói értékelések.

5 legjobb öntöttvas fürdő

Az öntöttvas fürdők nem foglalják el az orosz piac legnagyobb részét. A 10.000 ajánlat a legnagyobb internetes aggregátor Yandex.Market öntöttvas fürdő, mintegy 400 (az összehasonlítás: akril fürdők - több mint 9000). Úgy tűnik számodra, hogy könnyen választhat öntöttvas fürdőt? Kitaláljuk. És az első kérdés

Öntöttvas fürdők, melyik cég jobb?

Úgy vélik, hogy öntöttvas vasalók jobb minőségű - az európai gyártók.

Európában egy öntöttvas fürdő prémium osztály. A legismertebb márka - Roca (Spanyolország). A cég körülbelül 100 éve működik. Most az aggodalom több mint 50 gyárat tartalmaz világszerte. A Roca fürdők magas felületi tartósságot mutatnak. Ezek a fürdők viszonylag olcsóak, miközben kiváló minőségűek. A választékban - több mint 30 modell. A legnépszerűbb modellek a Roca Continental, a Roca Malibu, a Roca Haiti. Természetesen vannak olyan elit modellek is, amelyek 40-100 ezer értéket érnek el. A Roca fürdőszobai készleteket is gyárt.

Más gyártók öntöttvas fürdők, amelyek termékei érdemes a figyelmet:

 • JacobDelafon (Franciaország) - az üzem a 19. század vége óta működik, 1926 óta öntöttvas vasalást gyárt. Jacob Delafon az egészségügyi tervezés területén vezető szerepet tölti be, a választékban mind az alacsony árú opciók 17-20 ezer, mind a tervezői elit további jellemzőkkel, amelyek kb. 250 000 p.-t tesznek ki;
 • A Novial (Spanyolország) 1967 óta gyárt öntöttvas kádakat. A gyártási technológia folyamatosan javul. A korróziógátló vegyülettel és zománccal való bevonás után a fürdőt infravörös kemencében égetik. Ezért a zománc bevonatot nagy szilárdságú és sima felület jellemzi. A választék a legegyszerűbb modelleket is magában foglalja (például a Novial Susan 100 cm-es, körülbelül 10 000 f.), És a luxus osztályú öntöttvas kádak hidro és aero masszázzsal, pneumatikus vezérléssel (Novial Susan Delux, 180 cm, 59 000 p.).

A fürdők minősége szinte tökéletes.

A hazai gyártók közül meg kell jegyezni a Kirov öntöttvas termékeket és a Novokuznetsk-i üzemet.

Az OAO Kirovsky Zavod az egyik legrégebbi orosz vállalkozás. 1745-ben alapította Elizabeth Petrovna császárné dekrétuma. Most a gyárnak modern német vonala van az öntöttvas gyártásához, és a termék minősége megfelel az európai szabványoknak. A garantált fürdő élet 25 év. A Kirov erőmű öntöttvas fürdőit különleges zománc borítja - ezüstionokat tartalmaz, amelyek kedvezően befolyásolják a vizet és fertőtlenítik a fürdő felületét. A zománc összetételét szabadalom védi. Most a boltokban 9 modell van a Kirov öntöttvas kádjaiban, beleértve a "Baby" -ot is - mindössze 120 cm hosszú.

OJSC "Plant Universal" a Novokuznetsk "fiatalabb" - alakult 1961-ben. Több mint fél évszázad a piacon - egy ilyen vállalkozás megbízható. 2005 óta az üzem japán gyártási technológiát vákuumformázással vezett be. A Novokuznetsk üzem termékeit nagy precizitású öntvények (és ezáltal a fürdő geometriájának minősége) különböztetik meg. A zománc szintén saját termeléssel rendelkezik, 3 rétegben, a tartósság és tartósság jellemzi. A "Plant Universal" választékban több modell, a legnépszerűbb sorozat - a Nostalgie.

Ne felejtse el, hogy bármelyik vállalat hibás másolatot kaphat. Különösen sértő a házasság megszerzése, ha drága öntöttvas fürdőt vásárolt. Ezért javasoljuk, hogy alaposan ellenőrizze a fürdőt a szállítás időpontjában - minden oldalról - és csak alapos ellenőrzés után írja alá az áruk fogadására vonatkozó dokumentumokat.

Hogyan válasszunk ki egy jó öntöttvas fürdőt?

 1. Az öntöttvas fürdők elsősorban típusonként különböznek. A leggyakoribb számunkra a beépített fürdők számára - magától értetődik, hogy a fürdő a fal mellett helyezkedik el, és a fürdő külső falai díszítő képernyő mögé kerülnek. A második fajta fürdő - egyedülálló. Ezek a fürdők szép külső felülettel és dekoratív lábakkal rendelkeznek. A legjobb az egészben, nagyszerűen néz ki a nagy fürdőszobákban. De ha a méretek lehetővé teszik, akkor egy kis helyiségben a fürdõ jól fog kinézni, a képernyõre nincs szükség. Az öntöttvas nem szabványos formájú fürdők nagyon ritkák. Az öntöttvas fürdők színe, túlnyomórészt fehér.
 2. Fontos paraméter a lefolyó helye. Ha a kádat jelentős javítás nélkül kívánja cserélni, akkor győződjön meg róla, hogy feltárja a kommunikáció helyét. Az új fürdőben lévő lefolyó helyének meg kell egyeznie a fürdőszobai szennyvízvezeték helyével. Ha nagyjavítás van folyamatban, akkor kiválaszthatja a fürdőt. De akkor meg kell határozni a vízvezeték-kommunikációt, figyelembe véve a fürdő jellemzőit.
 3. A fürdő lábának magassága - gyakran nem változtatható meg. A fürdő méretének olyannak kell lennie, hogy könnyen behelyezhető a helyére. Ha valamit a nehéz fürdő alján helyezünk el, ahogy azt a fórumok tanácsolják, nem érdemes.
 4. Fürdő méretei. A standard tál mérete 120-180 cm hosszú és 70-80 cm széles. Ne feledje, hogy a fürdőnek nemcsak új helyre kell illeszkednie. Végtére is, azt is át kell vinni az ajtón. De a falvastagság nem minõségi mutató. A modern fürdők vékonyabb falakkal készültek, mint amilyeneket húsz évvel ezelőtt használtak, de ez nem károsítja az erőt.
 5. Minőségi lefedettség. Már megnézzük ezt a mutatót a boltban. A felületnek sima és egyenletesnek kell lennie, egyenetlen, egyenletes színű. Enyhe hullámosság lehetséges. A repedések, a felszínen lévő zsetonok, a zománc áramlik, az egyenetlen szín hibát jelez. A külsõ falaknak is legyenek simaak, hibák, zátonyok és mélyedések mentesek.
 6. További részletek - jelenlétük opcionális, de kényelmesebbé teszik a fürdőt. Itt csúszásgátló bevonatot, fejtámlát, fogantyút helyezünk. Van öntöttvas fürdők hidromasszázs és egyéb funkciók, de ritkán találhatók a boltokban (gyakrabban vesznek akril ilyen funkcióval).

A minősítés tartalmazza az orosz vásárlók körében az öntöttvas fürdő legnépszerűbb modelljeit.

Tudja meg, melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél

Kellemes és kényelmes egy jó fürdőben, nem is akarok kiszállni a meleg vízből. Azonban a kényelem mellett sokan figyelnek a gyönyörű formatervezésre. Végtére is, ma már rengeteg közül választhatunk - nem olyan, mint korábban, amikor csak szabványos öntöttvas termékek álltak rendelkezésre. Ez csak néha nehéz megérteni, melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél fürdőkád. Ez a három anyag a legnépszerűbb, és ma összevessük, és meghatározzuk a vezetőket.

Milyen vas-, acél- és akril fürdők

Öntöttvas

Erős és megbízható, jól megőrző hőtermékek készültek öntöttvasból (amely ötvözött vas és szén) megjelent az első. És ez történt 1925-ben, Spanyolországban, Barcelona közelében. A Roca testvérek úgy döntöttek, hogy kibővítik az öntöttvas radiátorok gyártásával foglalkozó gyárukat, kezdve az öntöttvas fürdő termelését. A mai napig a ROCA az egyik elismert világvezető ebben az irányban. A márka termékei kiváló minőségűek, tartósak és sokszínűek.

Európában észrevehetően csökken az öntöttvas termékek összlétszáma, fokozatosan felváltják azokat az acél fürdőket, amelyek könnyebben szállíthatók, olcsóbbak és környezetkímélőbbek a termelésben. Az öntöttvas fürdőket csak néhány cég gyártja. A legismertebbek Jacob Delafon, PORCHER és ROCA. Oroszországban és más FÁK országokban még mindig nagy mennyiségben állítják elő őket, de csak néhány szabványos méretben, valamint kis árnyalatokkal.

Ne feledje, hogy az európai öntöttvas termékek gyönyörűbb és változatosabbak. Például, lehetnek fogantyúk az oldalán vagy a kartámaszokon, az alsó rész nő az egyik háttámla dőlésszögének megváltozása miatt. Néha az egyik hátlapot eltávolítják a kényelemért. És az importált termékek tervezése bármilyen lehet: a klasszikusoktól, ahol beágyazható a luxus angol stílusba.

Az öntöttvas fürdő megfelelő formája legalább 0,5 centiméteres és erős zománcfal legyen, amelyet két lépésben alkalmaznak a gyárban. Az öntöttvas ötvözet összetételében bizonyos mennyiségű mangánt, szilíciumot vagy ként tartalmaz, ami további erőt biztosít. A zománcozás 10-30 évig tarthat, esetleg hosszabb (a terheléstől függően).

+ Plusz öntöttvas fürdő

 1. Hatalmas élettartam (akár fél évszázad);
 2. Az agresszív hatásokkal szembeni ellenállás;
 3. Hőmegőrző;
 4. Nincs pórus a felületen;
 5. csendes;
 6. Színmélység;
 7. Könnyen tisztítható.

- Hátrányok öntöttvas fürdők

 1. Nagy súly;
 2. Nehéz a szállításhoz, szállításhoz és telepítéshez;
 3. A konfiguráció hiányossága. Csak téglalap alakúak vagy oválisak.

acél

Költségénél az acélból készült fürdő vonzóbb, mint egy öntöttvas. És az ár két-háromszor változhat. Ez néha súlyos érv akkor, amikor eldönti, melyik fürdő a legjobb öntöttvas vagy acél. Ezenkívül sok fogyasztó kedveli azt a tényt, hogy az acélból készült termékek gyakorlatilag bármilyen formát ölthetnek. A hagyományos négyszögletes és ovális (mint öntöttvas) mellett ezek nagyon kényelmes és kompakt sarokszerkezetek, valamint sokszög, kerek, aszimmetrikusak.

Hasonló termékek 0,23 centiméter vastagságú (vékonyfalú fürdők) és 0,35 centiméteres (standard fürdők) acéllemezekből készülnek. A zománc akril alapú, az acél felületét lefedi, kevésbé vastag, mint az öntöttvas. De a modern alkalmazási technológiák lehetővé teszik, hogy meglehetősen megbízható és tartós bevonatot hozzon létre.

A kiváló minőségű acéltermékeket gyártó külföldi vállalatok közül megemlíthetjük a finn Ido céget, a francia - Porcher és Jacob Delafon, a német - Bamberger és Kaldewei, az olasz - Ariston, a spanyol - ROCA céget. 25-30 kg súlyúak, elegáns design és jó zománc bevonat. Különösen sok innovatív technológia használja a Bamberger céget. Például csúszásgátló bevonat, csúszásgátló, Enamel plus, piszoktól mentes. A fürdőre vonatkozó garancia - 30 év.

+ Az acél fürdők előnyei

 1. Nem túl magas ár;
 2. Különféle formák és méretek;
 3. Kopásálló bevonat;
 4. Alacsony tömeg.

- Hátrányok acél fürdők

 1. Nem hőt, hanem öntöttvas is;
 2. Túl hangos (az öntözött víz csengőhangja egyértelműen hallható);
 3. Képes lerázni egy nehéz ember teste alatt.

akril

Ezt az anyagot később fürdésre használták fel. Teljes neve metil-akrilát. Ez egy szintetikus polimer és akrilsavból készül. Kiderül, hogy az anyag ellenáll a kopásnak, az ultraibolya és az oxigénnek. A felület kellemes, sima és meleg tapintású.

Ahhoz, hogy az akrilbevonatot használjon, használjon kétféle módon:

 • Vegyünk egy megfelelő méretű akril lapot, majd vákuumkamrában hajlítsuk meg, amire szükség van. A keletkező tartály nem túl erős: a falai könnyedén kanyarodnak, és víz öntés közben megduzzadhatnak. Ezért meg kell erősíteni a fürdőt: felülete epoxi gyantával van bevonva több rétegben, üvegszállal. Minél több réteg, a fürdő erősebb.
 • Az öntési technológia magában foglalja az üveggyapot keret használatát, amelyet akrilra alkalmaznak. Ennek eredményeként azonnal megmarad a tartósabb termék, mint a fent leírt módszerrel.

Mindenesetre a "helyes" akril fürdőnek legalább 4-6 mm vastagságúnak kell lennie. Ha oldalra csap, nem lehet túlságosan szonikus hang. Ez azt jelentheti, hogy a gyártó becsapott azzal, hogy elmenti a megerősítési folyamatot. Ezután megemlítjük azokat a gyártókat, akik kiváló minőségű akril termékeket gyártanak. Ez a cseh cég Ravak, lengyel - Cersanit és Kolo, spanyol - Pool Spa, holland - Riho, német - Duravit, orosz - Aquanet.

Amikor a lakástulajdonos dönt arról, hogy mely fürdõ, akril vagy öntöttvas, mielőtt felállítja a fürdőszobáját, gyakran meghaladja az akrilt. Fényessége, gyönyörű és változatos alakja miatt.

A készülék egy akril fürdő és a váz.

+ Az akril fürdők előnyei

 1. Az akril tökéletesen megtartja a hőt;
 2. Különböző modern eszközök (pl. Hidromasszázs) sokasága teszi az akril fürdőket az egyik leginkább funkcionális;
 3. Alacsony súly;
 4. Hatalmas kivitele formák és méretek.

- Hátrányok akril fürdők

 1. Az ellátás nehézségei;
 2. Használat közben megrekedhet;
 3. Akril félelem a túl magas hőmérsékletektől;
 4. Rövid élettartam az öntöttvas és acélmodellekhez képest.

Egyszerű telepítés

Nem könnyű rávenni a nehéz öntöttvas fürdőt a házba - lehetetlen, hogy egy ember kezelje. Ez az oka annak, hogy ilyen termékeket telepítenek. Továbbá szilárd síkra kell rögzíteni. Általában négy öntött lábra helyezik őket.

Az akril fürdő felszereléséhez fémkeretet kell összeállítani, és csak miután a kádat a vázra szerelte, csatlakoztatható a szennyvízcsatornához. Ez kissé bonyolítja a telepítés folyamatát, de mivel minden részlet könnyű, egy személy megbirkózik ezzel.

Acél fürdők is rögzítettek a lábakon, de egy ember képes megbirkózni a telepítéssel. A zajszigetelés jelentős növelése érdekében gyakran előfordul, hogy a termék felületére habréteg kerül be, vagy az aljzat Penofollal van ragasztva. Általánosságban az acélfürdő felszerelése a legegyszerűbb.


Zajvédő acélfürdő: bal Penofolom, jobb hab.

Az eredményeket. A legegyszerűbb telepíteni lehet acél fürdők (habár hab alkalmazása esetén a folyamat némileg bonyolult). A második hely az akril fürdőkhöz tartozik, ahol a keret gyártásánál be kell kötni. És az öntöttvas termékek, nehéz és terjedelmes, zárja be a minősítést.

Könnyű gondozás

Ha az öntöttvas zománcot minőségi szempontból alkalmazzák és elég vastag réteggel rendelkezik, akkor a bevonat nagyon tartós. És még ha a folt mélyen behatolt a zománcba, akkor szinte bármilyen módon eltávolítható, beleértve a kémiai reagenseket és a mechanikai hatásokat is. És a hostessek nagy sikert aratnak.

Az acéltermékeket vékonyabb zománnyal borítják, amelyeket az előző esetnél sokkal gondosan meg kell tisztítani. Különösen csiszolóanyagok használata esetén. Ellenkező esetben károsíthatja a felületet, ami később problémát jelent a helyreállításhoz.

Az akril kádakat óvatosan tisztítják puha ápolószerekkel, és nem használnak erős csiszolóanyagokat és agresszív "kémiai" anyagokat. Ez megakadályozza a repedések keletkezését és a termék idő előtti meghibásodását.

Az eredményeket. Ezen a ponton, a legelterjedtebb, találtunk öntöttvas termékeket, és az akril szerényen átkerült az utolsó helyre, a harmadik helyre. Az acél fürdők középen álltak. Azonban a fent említett, "Enamel Plus" innovatív kompozícióval lefedett acélmodellek azt is állíthatják, hogy az az egyszerű gondozás vezetőjévé válik.

Élettartam

Az öntöttvas termékek nem olyanok számára, amelyek még mindig népszerűek - elvégre legalább 50 éven át szeretik a mestereiket, és ez egy nagyon tisztességes idő. Az acél fürdők 20-30 évig biztonságosan szolgálhatnak. Az öntött akril termékek elviselhetők legalább 15 évig. De feltéve, hogy faluk legalább 4-5 milliméter vastag.

Az eredményeket. Az öntöttvas szilárd vezetője a vezető pozícióban van - hosszú élettartama kétségtelen (de az anyag gyártásánál a technológiát tiszteletben kell tartani). Az acél fürdők ismét a minősítés közepén vannak, és az akril termékek záró pozícióban vannak.

A bevonatok védettségi szintje

Ez a tétel szorosan kapcsolódik a termékek ápolásához, ezért kicsit megismételjük. Mint már említettük, az öntöttvasból bevont zománc sima felületű, ellenáll a különböző reagenseknek és mechanikai igénybevételnek. A kiváló minőségű öntöttvas fürdők gyártásában a szakemberek minden fokozatban gondosan ellenőrzik a zománc minőségét, 0,8 - 1,2 milliméteres réteggel. A tüzelés 110 fokos hőmérsékleten történik. Tehát egy ilyen fürdő védelme "száz százalék".

Az acél fürdők zománcja szintén jó minőségű, de a vékonyabb réteg miatt a védőbevonat valamivel kevésbé megbízható, mint az öntöttvas termékeknél.

Az akril meglehetősen törékeny, nem tetszik, ha valami nehézséget dobnak rá. Emiatt elég repedések jelennek meg. Ami természetesen nagyon helyénvaló a helyreállításhoz, de mindez gondot okoz. Ezenkívül az akril felületén nagyon könnyen elszíneződhet a különböző színezékek és karcolások. Az összes akril bevonatnak leginkább óvatosan kell kezelni.

12 legjobb öntöttvas fürdő

Feature Rating

A öntöttvas fürdők túlzás nélkül klasszikus vízvezeték-felszerelésnek is nevezhetők. Oroszországban a Nagy Péter uralkodása alatt megjelentek az öntöttvas öntöttvas fürdőcsészék. Ezek meglehetősen drágák és jelentős betűkészletek voltak, amelyek hosszú ideig a luxushoz és a vagyonhoz tartoztak. Azóta az előrehaladás messze elért, új anyagok jelentek meg, és a piacon sokféle acél, akril, hőre lágyuló műanyag, öntött kő stb. Készült. Az öntöttvas szerkezetek monumentális, nem elavult és örökös megítélése még ma is fennmaradt. Termelésük ma már nem áll meg, mert az öntöttvas termékek iránti igény folyamatosan magas, és a formák és méretek sokfélesége lehetővé teszi, hogy kiválassza a legjobb megoldást bármilyen típusú szoba számára.

Az anyag iránti szeretet valamilyen oknál fogva jelent meg. Az öntöttvas fürdők számos jelentős előnnyel rendelkeznek. A fő előnyök a következők:

 • tartósság - kevés anyag összehasonlítható az öntöttvas erősségével és megbízhatóságával. Még erős mechanikai károsodás következtében a kapacitás nem deformálódott, és nem robban, és ha megfelelően használják, akkor a fürdõ nem változik kezdeti jellemzõi több mint egy évtizede;
 • hőszigetelés - az öntöttvas tégelyek falának vastagsága átlagosan 6-8 mm. Ennek következtében, és maga az anyag fizikai-kémiai jellemzői miatt, az ilyen tartályban lévő víz hosszú ideig forró marad, ami jelentősen növeli a vízkezelés kényelmét;
 • hangszigetelés - ez a paraméter különösen fontos, ha nem akarja zavarni a házban élő embereket a folyó víz hangos zajával. Az öntöttvasból készült termékek tökéletesen felszívják a hangokat, és a legkisebb kényelmetlenséget nem okozzák másoknak.

Érdemes megjegyezni, hogy az öntöttvas fürdők könnyen tisztíthatók, mert a modern zománc minősége sokszor magasabb, mint a múltban. A bevonatot egyenletesen alkalmazzák, hosszú ideig megőrzi fényét és simaságát, és a felületén repedések és pórusok nem keletkeznek, ami megakadályozza a sár lerakódások felhalmozódását.

Készítettünk egy öntöttvas fürdő osztályzatot, amely segít kiválasztani a legjobb modelleket a piacon. Az ülések elosztása olyan fontos paramétereket vett figyelembe, mint:

 • ár-minőség arány;
 • telepítési módszer;
 • további lehetőségek rendelkezésre állása;
 • jótállási idő;
 • a szakemberek szakvéleménye és a hétköznapi vevők véleménye.

A legjobb beépített öntöttvas fürdők

A süllyesztett struktúrákat általában a padlón vagy különlegesen emelt pódiumokon helyezik el. A tágas fürdőszobák tulajdonosai számára az integrált öntöttvas termékek nagyobb teret engednek a helyiségnek, és a korlátozott helyiségek vizuálisan, a megfelelő kialakításnak köszönhetően kerülnek mentésre. Az ilyen modell telepítésének egyetlen hátránya a technikailag bonyolult telepítés.

3 Roca Akira

Az olasz Roca Akira a legváltozatosabbnak számít. A modell megvásárlásával a fürdőszobájában lehetőleg harmonikusan lehet elhelyezni. A termék kialakítása kétféle telepítést foglal magában: a falak hagyományos elhelyezése és az eredeti kialakítás egy speciális dobogón (beágyazott telepítés). A tartály furatokkal van ellátva a fogantyúknál (a fogantyúkat külön vásárolják meg), és biztonsági okokból az alsó speciális bevágásokkal van ellátva, amelyek megakadályozzák a csúszást. A lefolyócsúszda ebben a modellben a központban helyezkedik el, ami növeli a tálban lévö kényelmet is - szükség esetén állítsa be a vízszintet, és a termék teljes hosszában el kell tűnnie.

A megfelelő méret (170 x 85 x 44 cm) köszönhetően két ember kényelmesen elfér a tartályban. A betűk mennyisége - 225 liter. A modell tulajdonosai is kedvelték az oldal szélességét, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindkét oldalon elhelyezzék a szükséges higiéniai termékeket, vagy gyertyákat tegyenek romantikus hangulathoz. A gyártó garanciája erre az elemre 10 év.

2 Jacob Delafon Soissons

A francia cég Jacob Delafon az egyik legelismertebb öntöttvas fürdőkád a világon. Ez a termék a leggyakrabban a háztartási vízvezetékházak polcain található, és a termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy modellt anélkül, hogy meghaladná a megállapított költségvetést.

A Jacob Delafon Soissons fürdõszoba kiváló példa egy nem túl drága, de nagyon magas színvonalú konstrukcióra, amely megfelel az ilyen típusú egészségügyi termékekre vonatkozó valamennyi követelménynek. Ez a klasszikus, téglalap alakú 150 x 70 cm méretű konténer harmonikusan illeszkedik a fürdő bármely stilisztikai kialakításába, és kiválóan megszerzi azt a személyt, aki értékeli a hagyományos és hasznossági háztartási cikkeket. Nincs semmi fölösleges, nincs innovatív elem. Ez az erős és bizonyított évek telepítése gyakorlatilag korlátlan működésre készült - a gyártó által meghatározott szavatossági idő legalább 25 év. A zárt víz mennyisége - 141 liter. A vélemények szerint ez a modell jobb az emberek számára, akiknek magassága és súlya nem haladja meg az átlagértékeket. A nagyobb testű emberek egy ilyen tálban kellemetlenséget tapasztalhatnak.

Néhány évvel ezelőtt az akril vízvezeték a népszerűség és kereslet vitathatatlan bajnoka volt a hazai vásárlók körében. Most a helyzet valamivel megváltozott, és az öntöttvas fürdők kezdenek visszavezetni pozícióikat. A gyakorlati tapasztalatok azt mutatják, hogy ez a különleges ötvözet a többi modern anyaghoz képest a legmegbízhatóbb és tartósabb. Készítettünk egy táblázatot a kétféle típus fő előnyeiről és hátrányairól, így kiválaszthatja a termék legmegfelelőbb verzióját.

A legjobb öntöttvas fürdők a felhasználó véleménye szerint

A vasöntvényt már régóta fürdők gyártására használják, és az egyik legtartósabb anyag. Annak ellenére, hogy a korszerűbb akril, acél, stb. Termékek piaci megjelenése ellenére a hagyományos anyagból készült modellek továbbra is jól értékesítenek, és továbbra is igen népszerűek maradnak. Miután elolvasta ezt a minősítést, választhat a legjobb ovális vagy téglalap alakú öntöttvas kádakból, fogantyúval vagy hidromasszázzsal.

Melyik fürdő jobb - öntöttvas, akril vagy acél

Ezeknek a modelleknek a modelljei a legnépszerűbbek és népszerűek a piacon. Ezért logikus, hogy először hasonlítsuk össze a táblázatban bemutatott előnyeiket és hátrányaikat:

Amint az asztalról látható, azok, akik nem akarnak sok pénzt eltölteni, és ugyanakkor kényelmesen úszni akarnak, hogy elkerüljék a gondozás gondjait a vásárolt higiéniai elemek mellett, az öntöttvas lehetőségek a legmegfelelőbbek.

Az öntöttvas termékek megvásárlásával kapcsolatos kétségek eloszlatása segíteni fog a program egyik kérdésében: "Tesztelje meg az anyag megválasztásával kapcsolatos tanácsokat:

A legjobb öntöttvas fürdő gyártók

A hazai gyártók közül a leghíresebb méltó az "Univerzális" üzem, amely több mint 50 éve dolgozik ebben a fülkében. Termékei minden szükséges megfelelőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek. A legtöbb termék itt többnyire ovális.

Az európai márkák közül kiemelkedik a következő:

 • A Leroy Merlin egy francia kiskereskedő, amely mind saját márkáit, mind pedig külföldi termékeit értékesíti. Vannak költségvetési és drágább modellek is. Általában azonos másolatokat mutatnak be több méretben.
 • A Jacob Delafon WC-és fürdőszobai termékcég. Ez a francia gyártó gyűjteményeiben nem csak hófehér modelleket, hanem más színű, négyszögletes és ovális alakú termékeket is kínál.
 • A Roca egy népszerű spanyol cég, amely kizárólag a fürdőszobába és a WC-hez gyárt. Nem sok öntöttvas modellje van, és mindegyikük többnyire ovális. Legnagyobb hosszuk 2017-re 170 cm.
 • Az Elegansa a prémium öntöttvas kádak meglehetősen jól ismert német gyártója. Nagyon nehéz, több mint 150 kg. Összesen a katalógus 2017-ben bemutatja 13 modellt, amelyek gyönyörű arany vagy króm lábakkal rendelkeznek.

A felső öntöttvas fürdők minősége

Nem mondható el, hogy az ilyen termékek kiválasztása egyszerűen hatalmas, mivel kevésbé népszerűek, mint például ugyanazok az akril anyagok. De itt össze lehet zavarodni, és ennek megakadályozására figyelembe kell venni számos tényezőt és a vásárlók vásárlóinak véleményét, amelyek alapján ezt a minősítést elvégeztük. A következő mutatókat vették figyelembe:

 • Méretek (szélesség, magasság, mélység);
 • Nézet (önálló vagy beágyazott);
 • Forma (ovális, téglalap alakú, aszimmetrikus vagy szögletes);
 • tömege;
 • szín;
 • Tartozékok;
 • A javítás lehetősége;
 • Könnyű gondozás.

Fontos kiválasztási kritérium volt a gyártó népszerűsége, a termék ára, a telepítés és a minőség összetettsége.

A legjobb öntöttvas fürdők

Vannak olyanok, mint a hidromasszázsos modellek, a másik fontos a fogantyúk jelenlétének, és mások nem akarnak "ülni". Ez a rangsor az egyik legjobb lehetőség az ilyen kategóriákban. Ezen téglalap alakú és ovális öntöttvas vízvezeték-elemek között azonosítottuk a vezetőket.

A legjobb öntöttvas fürdő hidromasszázs

Ebben a kategóriában a győztes volt az egyedülálló Jacob Delafon Adagio De Lux 170 * 80 modell, az opcionális hidromasszázs funkcióval. Az úszás kényelmes és biztonságos az egészségre, köszönhetően a csúszásgátló fedélnek, kényelmes fejtámla és megfelelő magasság (60,5 cm). A jelentős mélység, szélesség és hosszúság miatt 214 liter vizet tartalmaz. Ide tartoznak a fogantyúk, amelyek még kényelmesebbé teszik a vízkezelést.

Előnyök:

 • tágas;
 • Csúszásgátló bevonat;
 • Pneumatikus vezérléssel;
 • Hosszú garancia 25 évig;
 • Teljes személyzet (lábak, keret, csatorna).

hátrányai:

 • kedves;
 • A mélység nem a legnagyobb (41 cm).

A legjobb öntöttvas fürdő fogantyúval

A vezető itt volt a modell Roca Malibu 1700 × 750, nagyon népszerű a piacon. A spanyol gyártó gondoskodott a felhasználók kényelméről a termék karfával és kényelmes, dönthető fogantyúkkal történő felszerelésével. A mélység közepes méretű, 42 cm, az oldalak elég szélesek ahhoz, hogy polcként használhassák őket. A forma tiszta, téglalap alakú. Általában a fürdőt a fal közelében szerelik fel. Tarthat akár 185 liter vizet.

Előnyök:

 • Kényelmes, rozsdamentes tollak;
 • csendes;
 • Csúszásmentes csíkok az alján;
 • Egyszerű telepítés;
 • Megbízható lábak;
 • Sima bevonat;
 • Csak tisztítani, az egész érintést gyorsan eltávolítani.

hátrányai:

A négyszögletes termékek legmegbízhatóbb választéka

Nosztalgia az "Univerzális" növénytől - több kárpitozási szinten értékesítve, ami értékét befolyásolja. Három méret áll rendelkezésre a piacon - 150 x 70 cm, 160 x 75 cm és 170 x 75 cm. A termék felszerelhető fejtámlával és fogantyúkkal. A keskenyebb oldal lehetővé teszi, hogy megmentsen a víz, és egy tágas edény és egy elegáns alakja kényelmesen fürdik. A súly itt kicsi, mint egy öntöttvas modell (122 kg). A hosszú élettartam és az egyszerű karbantartás háromrétegű zománc bevonatot biztosít titánporral.

Előnyök:

 • Jelentős mennyiség;
 • Esztétikai megjelenés;
 • Olcsó más modellekhez képest;
 • Állítható lábak;
 • Mély.

hátrányai:

 • Nem túl hosszú, még három különböző méretben is;
 • Kényetlen lökhárítók;
 • A zománc nem ellenáll a rossz minőségű víznek;
 • A vélemények szerint házasság lehet egyenetlen külső színezés formájában;
 • Kissé csúszós.

Ami a hazai gyártót illeti, az "Univerzális" üzem "Nostalgie" modellje nagyon jó minőségű a kínált áron.

Tekintse meg, hogy egy élő fürdő hogyan néz ki:

A legjobb ovális öntöttvas fürdő

Az Elegansa Schale arany - önálló modell, túlsúlyos előlappal, klasszikus designnal rendelkezik. Érdekes hatása az aranyszerelvények meglehetősen stabil és gyönyörű lábak formájában jönnek létre. A termék súlya 145 kg, kissé kiábrándító, de a 48 cm-es mélység kissé kompenzálja ezt a pillanatot. Az ovális alak nagyon kényelmes. A 170 cm-es hossz ellenére a kategóriájában ez a legjobb öntöttvas kád nem igényel túl sok helyet és szépen néz ki.

Előnyök:

 • Gyönyörű, magas és megbízható lábak;
 • compact;
 • Jól illeszkedik egy másik belső térbe;
 • Érdekes design.

hátrányai:

 • nehéz;
 • kedves;
 • Nem túl kényelmes itt feküdni kis méretének köszönhetően.

Leader a hosszú modellek között

A Goldman ZYA-31 - 180 cm-es hossza ennek a modellnek a nominálásakor lett az első. Természetesen vannak termékek és hosszabbak, de sokkal drágábbak. A méretek szabványosnak mondhatóak - a szélesség 80 cm, a mélység 46 cm, a csúszásgátló bevonat lehetővé teszi, hogy fürdés nélkül féljen az egészségéért. A kényelem érdekében a csomag króm fogantyúkat tartalmaz, valamint állítható lábak is vannak. A kapacitás itt tisztességes - 195 liter, de a termék súlya is jelentős - 145 kg.

Előnyök:

 • Elfogadható minőségi lefedettség;
 • mély;
 • Nagy mennyiség;
 • Az oldalak egyenletesek és nem keskenyek.

hátrányai:

 • nehéz;
 • Csatlakozási problémák fordulhatnak elő.

Öntöttvas fürdők - ami jobb lenne

A kis helyiségekben 150-160 cm-nél nagyobb méretű modellt kell vásárolni, lehetőleg négyszög alakú, hogy falra helyezhető legyen. Ha a helyiség méretei lehetővé teszik, akkor az arisztokrata ovális termékek, amelyek általában a központba vannak szerelve, pontosan megfelelnek. A biztonságos fürdéshez fogantyúkkal és csúszásmentes bevonattal kell rendelkeznie.

Az alábbi néhány ajánlás segít Önnek abban, hogy a megfelelő választás:

 1. Az 1,70 m-nél nagyobb magasságú embereknek elegendő hosszúságú Goldman ZYA-31 modellt kell választaniuk.
 2. Azok számára, akik hosszú ideig a fürdőben szeretnek feküdni, a kényelmes háttámlával rendelkező Elegansa Schale verzió alkalmas.
 3. A hazai minőséget keresők figyelhetik a "Nostalgie" terméket a Universal-tól.
 4. Azok számára, akiknek a komfort és a biztonság először jönnek elő, a Malibu 1700 × 750-es lesz.
 5. Azok számára, akik az úszás közben pihenni szeretnének, Jacob Delafon Adagio De Lux 170 * 80-at kell vásárolniuk.

A legjobb öntöttvas fürdők kiválasztása az itt leírtaktól, biztos lehet benne, hogy az úszás kényelmes és biztonságos lesz. Ehhez a kombinációhoz szükség esetén túlfizethet, és a legfontosabb az, hogy a minőség egy magasságban marad.

Áttekintés a legjobb 8 öntöttvas fürdőkádra

Az öntöttvas termékek magas műszaki jellemzőkkel és esztétikai megjelenéssel rendelkeznek. A megbízhatóság és a hosszú élettartam szempontjából az akril és acél fürdők kiválóak. Csak egy kvarcból álló fürdők képesek összehasonlítani velük a tartósságot. Emiatt nyilvánvaló a vásárlás relevanciája.

Hogyan válasszunk

A modellt a műszaki jellemzők figyelembe veszik. Tartósság, kopásállóság, élettartam, öntöttvas bevonat zománccal és más védőbevonatokkal, a méretek a modell műszaki teljesítménye. Ezek a fürdő választékán alapulnak.

Vásárlásakor fordítson különös figyelmet a következőkre:

 • falvastagság;
 • az öntöttvas minősége;
 • építési méretek - hossz, szélesség, a tál mélysége;
 • öntöttvas bevonat - zománc, porfesték, csúszásgátló bevonat;
 • ergonomikus termék;
 • kiegészítő felszerelések - lábak, fogantyúk, fejtámlák, karfák.

A modellek osztályozása több kategória szerint történik - a fürdési és telepítési módszer szerint:

 • Sessziltermékek ültetési vagy fekvő helyzetben történő vízkezelésre. A modelleket kis helyiségekben telepítik. Alkalmas idősek és gyermekek számára. Csökkentett sérülés mértéke.
 • Szabványos termékek, vízszintesek. Teljesen úszni tervezett, teljes testbe merítéssel.
 • Csatolt - a falra szerelt minták.
 • Beágyazott modellek - amelyeket kifejezetten nekik épített pódiumokra szereltek fel.
 • Különálló szerkezetek - bárhová elhelyezhetők, anélkül, hogy a falakhoz vagy a dobogóhoz kötődnének. Ezek formái - ovális, téglalap, négyzetes, aszimmetrikus alakok.

Az eszközt képernyőnek nevezik. Gyakran szerepel a készletben, ami kényelmes.

A fürdő kiválasztásának első lépése annak eldöntése, hogy melyik konfiguráció használható, ülő vagy vízszintes. A második lépés annak meghatározása, hogyan kell a fürdőt felszerelni. A harmadik lépés a termék szükséges műszaki specifikációjának kiemelése.

Mit kell keresni a vásárláskor?

A modell méretére. A családtagok életkor-jellemzőire, növekedésére és építésére alapul. Öntöttvas vállalatok kínálnak:

 • kis méretű - 140 × 70 cm ("üldöző", "fekvő" osztály);
 • kis modellek 150 × 70 cm (fekvő osztály);
 • átlagosan 160 × 70 cm ("fekvő" osztály);
 • standard 170 × 70 cm;
 • nem szabványos, nagyméretű - 180 × 80 cm - nagy méretű emberek számára.

A választék a "nagy" és "kicsi" osztály méretét mutatja be. Ezek külföldi gyártók modellek.

 • Gyermekeknek - 130 × 60 cm, 100 × 60 cm.
 • Nagyméretű építéshez - 180 × 85 cm, 185 × 90 cm.

A standard tál mélysége legalább 32 cm-re van az aljától a "túlfolyás" -tól, a fürdőkád falánál egy különleges lyuk. Kevesebb mélység nem fedezi az egész testet vízzel, ami nem túl kellemes. Alap mélység - 36, 40 cm.

Az öntöttvas minőségéről. Vizsgálja meg a termék külső és belső felületét - sima, repedések, áramlások, szabálytalanságok, forgácsok, karcolások nélkül. Top öntöttvas bevonatok:

 • zománc ezüstionokkal;
 • titán, üveges zománc.

Az anyagok nagy kopásállóságot mutatnak. A zománcburkolat vastagsága nem kevesebb, mint 1 mm.

A tervezési jellemzőkről. A modellek a következők:

 • A fogantyúk szükséges elemei a tervezésnek, ha az idősek és a gyermekek használják. A biztonságos fürdőzés első helyen áll a fogyasztói preferenciákban.
 • Lábak - a magasságállításhoz szükséges felszerelés, a dőlésszög.
 • A betű csúszásgátló alja. Az ilyen helyzetbe esés lehetetlen, ami nagyon fontos az idősek és a gyermekek számára.

A kialakítás speciális alsó lejtést biztosít a gyors, akadálytalan vízelvezetéshez.

További termékleírások

Opcionális vagy kiegészítő fürdőválasztási kritériumok:

 • Szín - az öntöttvas termékek színtartománya a normál fehértől a piros, zöld, barna vagy kék színes fényes árnyalatokig változik. A színválaszték a helyiség belsejétől függ.
 • Az alakot - téglalap alakú, négyzet alakú, félkör, ovális vagy aszimmetrikus választjuk ki a szoba méretétől, a kialakításától és a tulajdonosok személyes preferenciáitól függően. Az optimális forma négyszögletes, figyelembe véve egy személy anatómiai szerkezetét.
 • A beépített hidromasszázs rendszer egészséges kiegészítő.
 • Képernyők - csak akkor szükségesek, ha a mortise módszerrel telepítik a falra vagy a dobogóra.

A nehézség a formák öntésében rejlik. A fogyasztói visszajelzések és minősítések alapján összeállították a különböző gyártók legjobb öntöttvas kádak listáját.

Az egészségügyi berendezések gyártói közé tartozik a JSC "Kirovsky Plant" és a JSC "Plant Universal" (Oroszország). Az európai gyártók, akik megnyerték a vevő bizalmát - "Roca" (Spanyolország), "Jacob Delafon" (Franciaország), "Novial" (Spanyolország).

Az orosz gyártók termékei árpolitikában különböznek egymástól - sokkal alacsonyabb. A külföldi vállalatok szélesebb körű termékeket kínálnak, de költségei magasabbak. A kiválasztott modellek minősége megfelel az elfogadott nemzetközi szabványoknak és a GOST-nak.

Képernyővel

Roca "Malibu"

A Malibu két fogantyúval és egy elülső képernyővel rendelkezik. A felhasználónak nem kell kiegészítő tartozékokat keresnie a külső maszkolásához. Univerzális betűtípus alkalmas az egész családnak. Belép a standard négyzet szobájába.

A fő termék, a fürdő, valamint az elülső képernyő paraméterei, a készletben (a vevő kérésére):

 • Mérete 170 × 74, mélység 42 cm, térfogat 185 l. Univerzális indikátorok, amelyek egy szabványos fürdőszobához alkalmasak, az egész család számára.
 • Rázkódásgátló bevonat.
 • Beszerelési módszer - álcázás, támogatással.
 • Képernyő 170 cm, anyag - acél, színes - fehér.
 • A forma szabványos, téglalap alakú.
 • A készlet tartalmaz fogantyúkat és lábakat. Kényelmes és biztonságos az idősek, gyermekek számára.

előnyök

A fő előny - a készlet tartalmaz egy elülső képernyőt a fürdőkád, a fogantyúk és a lábak külső felületének eltakarására. A méretek alkalmasak a szabványos helyiségekre. A fürdőzés a csúszásmentes bevonat miatt biztonságos. Esztétikus megjelenés, fehér zománc színe. Tartós, kopásálló bevonat. A szolgáltatás élettartama 25 év.

ellenérvek

Az egyetlen mínusz körülbelül 100 kg tömegű. A vásárlásnak különlegesnek kell lennie. szállítás, segítségre van szüksége a telepítéshez. Nem alkalmas kis, nem szabványos fürdőszobákra.

Lábakkal

Rock "Newcast"

A fürdőkészülék különbözik a telepítés módjától - fésű vagy szabadon álló. A vevő választása szerint szürke vagy fehér színű. Az alak ovális. A fogantyúkat nem biztosítják. A betűtípus univerzális, alkalmas az egész család számára.

 • A Newcast különböző bevonattal rendelkezik a betűtípuson belül. A külső oldal szürke vagy fehér festék, amely megvédi az öntöttvas korai rozsdától.
 • 170 × 85 cm-es tál, a hossza normál, de a szélessége meghaladja a 70 cm-t, ami kényelmesebb a vízkezelésre. A szélességet nagy, elhízott, alacsony termetű emberek számára tervezték.
 • Bowl mélysége 42 cm - standard, térfogat - 222 l.
 • Belső bevonat - zománc és csúszásgátló bevonat. Alkalmas idősek számára, biztonsággal, akár tollak nélkül is.
 • Az alak ovális. Jól illeszkedik bármely közepes méretű szoba belsejébe.
 • Lábak - faragott, krómozott.

Ha van vágy, a zuhanyfej vagy a padlócsaptelep tartójával lesz ellátva. Az élettartam legalább 25 év. A felület károsítása nehéz. Tartós és megbízható bevonat.

előnyök

A bevonat minősége és formatervezése a termék fő előnyei. Ovális öntöttvas fürdő díszíti a belső tér. Nincsenek éles sarkok, biztonságos. Kétféle módon telepíthető - jelentős plusz. A formatervezés elegánsnak és a dobogóra néz, és önállóan.

Az esztétikai megjelenés nem igényli a képernyők álruháját. A betűk szélessége alkalmas sűrű építésű emberek számára, ami fontos. A vízkezelés elfogadása ingyenes és kényelmes. Demokratikus árképzés.

ellenérvek

Minus modell - nagy méret és tömeg. Kis helyigény nem alkalmas. Telepítés csak közepes vagy nagy méretű fürdőszobákban. Súlya több centner a szállításra vonatkozik. közlekedés. Függetlenül ez nem fog működni. A telepítés bonyolult ugyanilyen okok miatt.

Mielőtt vásárol egy modellt, mérje meg az ajtót. A betűtípus nagy, nem egyezik a bemeneti csoportok méretével.

Szabadon álló

Ezüst "Prada"

A modell optimális műszaki jellemzőkkel rendelkezik a működéshez. A fürdő alkalmas az egész család számára, ahol idős emberek és gyermekek is vannak. A beépítési mód önálló kivitel, falra szerelhető. Esztétikus megjelenésű, fehér színű.

 • Méretek: 170 × 75 cm A termék optimális mérete egy átlagos méretű, alacsony növekedésű család számára. A betűk mélysége 41 cm 5 mm. A fürdőzés örömet okoz - a test teljes mértékben be van merítve a betűtípushoz.
 • A doboz térfogata - 192 liter. Az optimális méret a közepes méretű és magasságú emberek számára.
 • A termék formája egyenes, szabványos. A fürdőszobában kényelmes úszni, merülni.
 • A modell külső oldala porfestés. A belső bevonat zománc ezüstionokkal. Az anyagnak nagy kopásállósága van, lehetetlen elrontani. Tartós és megbízható bevonat.
 • A csomag tartalmaz lábakat. Szabályozzák a szerkezet magasságát, a lejtõt. Fogantyúkat és fejtámlát biztosít. Kiegészítő felszerelés a vevő saját belátása szerint.

előnyök

Plusz - a szerkezet univerzális mérete. Pozíció - leválasztva vagy falhoz rögzítve. Jelentős pluszt jelent a garanciális időszak, ami 25 év.

A fő előny alacsony költség, míg a minőség továbbra is magas.

Kiegészítő felszerelés - állítható lábak, egyszerűsítik a beépítési tervet. A magasság a családtagok növekedéséhez igazodik, figyelembe véve a gyermekek és az idősek fiziológiai jellemzőit. Ez utóbbiak elégedettek az oldalsó fogantyúkkal, az emelési folyamat biztonságos és kényelmes.

ellenérvek

A hátrány a 106 kg súly. Az opcionális súlyt nem veszi figyelembe. A modell önmagában történő megvásárlása nem sikerül, megrendelést a speciális termékeken. közlekedés. A telepítés bonyolult ugyanilyen okból - súly.

Ezüst "Prada" kád nem szerelhető kis apartmanokban, ahol a fürdőszoba 3-4 négyzetméter. m. A design nem lép be az ajtóba. Szét kell szednünk a bemeneti csoportot. A termék alkalmas tágas szobákhoz.

Fogantyúkkal

HF 1500 "szibériai"

Az univerzális növény fürdõit szokatlan formák jellemzik. Megismétlik egy személy anatómiai jellemzőit. Bowl "Sibiryachka" hasonlít a nyolc. Költségvetési lehetőség. A fürdõ látványosan néz ki az elegáns lábakon, amelyek a csomagban szerepelnek. Kis apartmanokhoz alkalmas.

Fő műszaki paraméterek:

 • Méret 150 × 75. Az "fekvő" fürdőosztály átlagos mérete. Alkalmas kisebb helyiségekhez.
 • Mélység - 42 cm, megfelel a szabványoknak. Kis méret, hosszúság és szélesség, elegendő mélységet biztosít. Teljesen merülő fekvő.
 • Térfogat - 196 liter.
 • A modell belsejében lévő bevonat titán zománc. Tartós és megbízható permetezés, meghosszabbítva az életet.
 • Jótállási időszak - 20 év. A készlet lábakkal szolgál a fürdők számára. Tollak - a vevő kérésére.

előnyök

A fő előny a méret és a forma. A fogyasztó előnyben részesíti az olcsó, de esztétikus fürdőket. A design formájában a nyolc díszítik minden belső, vonzza a figyelmet a vendégek. A bevonatok minősége még egy plusz. E

rossz kopásálló, tartós. Nehéz károsítani a felületet, még akkor is, ha megpróbálja. A demokrata árképzés jelentős plusz. A vízvezeték külön felszerelve vagy a falakra való hivatkozással.

ellenérvek

A "szibériai" vonzó forma érdekli a vevőt. De a kis méret, a "fekvő" osztály, nem alkalmas nagy, tágas szobák. A modell egy kis fürdőszobába illeszkedik.

A nagy szobák esetében jobb, ha a Kirov gyár ezüst vonalából választanak modelleket. Súly "Szibériai" - 100 kg. Az önszállítás bonyolult. Rendelés szállítás és telepítéssel.

ülő

Susan Novial

A Susan Bowl különbözik minden más modelltől, nem szabványos méretben, a forma közel van a térhez. Kis betűtípus lép be a kis fürdőszobába. Telepítés - támogatást igényel a falról, a sarokból.

A spanyol gyártó fokozott megbízhatósággal és megbízhatósággal szolgáltatta a fürdőt:

 • A belső oldalt titánium üvegtisztító zománc borítja. Nehéz kárt okozni, karcolni vagy chipelni.
 • A szerkezet mérete 100 × 70 cm, mélysége - 40 cm.
 • Falvastagság - 10 mm, tartós és megbízható modell.
 • A nyersvas szavatossági ideje 20 év, a lefedettség 5 év.
 • Súly - 55 kg, a betűk mennyisége - 62 l.

A Novial az egyetlen gyártó, amely egyedi méretű öntöttvas fürdőket kínál. Ez a termék gyermekek fürdésére alkalmas, az egész család szűkös életkörülmények között.

nyalánkság

A fő előny a kis területekhez megfelelő méret. A fürdőnek nem kell speciálisakat szállítania. kis súlyú szállítás miatt. Saját telepítés lehetséges.

A vízkezelés az ülések alatt történik, miközben lefekszik - a kisgyermekek számára. A termék kényelmes az idősek számára, ülő. Az árképzés demokratikus. A Susan modellek egyike lett a legelterjedtebb vízvezeték-típusoknak a 3 m²-nél nem kisebb helyiségekben. Nincs hátránya.

egyszerű

Jacob Delafon "Soissons"

Jacob Delafon Soissons sorozatának fürdőszobája különböző formában van - ez a lehető legközelebb áll egy személy anatómiai szerkezetéhez. A készlet tartalmaz egy víz- és aero-masszázs-rendszert.

A technikai paraméterek standard készlete tartalmazza a hidromasszázs rendszer jellemzőit. A termék alkalmas az egész család számára.

 • A modell mérete 150 × 70 cm, a mélység 42 cm, a térfogat 141 l.
 • Hidromasszázs - 6 fúvóka, aero masszázs - 10 fúvóka, pneumatikus gombok.
 • A "hátmasszázs" és a "lábmasszázs" funkciót a vevő kérésére nyújtja.
 • A magasság és a torzítás beállítására szolgáló lábakat a csomag tartalmazza.
 • A hidromasszázs rendszer magában foglalja a kompresszor, a szivattyú túlmelegedés elleni védelmét, a teljesítményszabályozást. A Soissons fürdőszobájának élettartama - 25 év.

előnyök

A fő előny a tartósság, a bevonatok megbízhatósága, vasöntés és egy további hidromasszázs rendszer. Az utóbbi funkció az egész család számára javasolt. Nyugtatja az idegeket, ellazítja a vizet, ami kényelmes és kellemes vizet biztosít.

A kis helyiségek nem kompatibilisek a Soissons méretével.
ellenérvek

Hátrányok - sok a súly, több mint 100 kg, nincs keverő és a magas költségek. Az árpolitikát kiegészítő funkciók magyarázzák - a víz- és aero masszázs. Az önszállítás és a telepítés súlya miatt bonyolult. Ellenkező esetben a fogyasztóknak nincs panasza a modellről.

zománcozott

Ezüst, "Ressa-1.7"

Az öntöttvas fürdő standard változata. A modell nem nyújt további felszerelést. A termék megfelel a fogyasztó alapvető követelményeinek - az átlagos méretű vagy tágas fürdőszoba mérete, zománcozott bevonat, hosszú élettartam, esztétikai megjelenés.

 • A szerkezet mérete 170 × 70. A "vízszintes" helyzetű fürdőkád standard funkciói. Mélység - 40 cm Hangerő - 189 l.
 • A modell alakja egyenes.
 • A belső felület zománcozott ezüstionokkal. A termék könnyen tisztítható, kopásálló, tartós. Megáll a mechanikai sérülésektől.
 • Súly - 99 kg.

A modell egy tervezési funkciót kínál - nagyobb meredekség. A víz gyorsan beáramlik a leeresztő nyílásba, nem pihent.

Alkalmas az egész család számára. A "Ressa-1.7" egy univerzális megoldás, a fürdőkád ideális bármilyen formatervezéshez, a standard méretű helyiségbe lép. Az oldalak eltakarására kijelölt képernyő.

előnyök

A fő előny az univerzális méret, a telepítés két módja - a fal és függetlenül. A demokrata árak és a minőség fontos előnyt jelent. Jótállási idő - 25 év. A fogyasztók elégedettek az esztétikai megjelenéssel, a tökéletes zománccal és a termék megbízhatóságával.

ellenérvek

A legfőbb hátrány a lyukak lyukak hiánya a tollak számára. A lábakat külön vásárolják meg. A fürdõnek szállítania kell a specifikációt. a telepítés ugyanilyen okból bonyolult. A külső oldalt a képernyő maszkolja.

Csúszásgátló bevonattal

Roca "Continental"

A csúszásgátló alján lévő standard méretű kád nagyon népszerű. Univerzális, nem tartalmaz kiegészítő tartozékokat - lábakat, fogantyúkat. Demokratikus árpolitika, kiválasztott elülső panel a maszkoláshoz (a vevő kérésére).

A méretek műszaki paraméterei, a beépítési módszer és a kiegészítő elemek:

 • Méretek 170 × 70 cm, mélység 40 cm, tálatérfogat 182 l. A modell a "vízszintes helyzet" kategóriába tartozik.
 • Csúszásgátló bevonat.
 • A forma szabványos, téglalap alakú.
 • Beszerelési módszer - falsílás.
 • Szüksége lesz egy elülső panelre, hogy eltakarja a táblát. A képernyő mérete 170 cm, anyaga - acél, színes - fehér.

Alkalmas az egész család számára. A fürdés biztonságos a gyermekek számára, az idősek a csúszásgátló bevonat miatt.

előnyök

A fő plusz modell - az alját csúszásgátló kompozícióval kezelik, az úszás biztonságos. Megfelelő képernyőt biztosít a tábla maszkolásához - nincs szükség kiegészítő felszerelésre a telepítés során. Alkalmas a standard méretű fürdőszobákhoz. Demokratikus árképzés, minőségi bevonatok. Az élettartam 25 év.

ellenérvek

A hátrány a súly, a fürdőt a keret - mortise típusú telepítés nélkül telepítik. A szállításhoz és a beszereléshez segítségre van szüksége - 100 kg-nál nagyobb tömegű. Nincsenek hátrányai.

Szögletes és aszimmetrikus

Az európai gyártók egyedi megrendeléseket kínálnak a nem szabványos öntöttvas termékekhez. Az aszimmetrikus öntöttvas fürdők öntése összetett technológiai folyamat, amelyet a hazai vállalatok nem vállalnak. A sarokkád számos előnnyel rendelkezik:

 • A termék helyet takarít meg. Ez a kis helyiségek fontos eleme.
 • Esztétikus megjelenés. Nem szabványos fürdő díszíti a szobát.

Akrill bevonat

Az öntöttvas fürdők az élettartam lejártával meghiúsulnak. A bevonat sötétedik, repedések, karcolások, rozsda. A helyzet javítható.

A hardverraktárakban értékesített anyag. A régi zománcot a daráló eltávolítja, a felületet alkohol vagy aceton zsírtalanítja. A belső felület festett akril bevonattal:

A béléscsöveket "fürdeni a fürdőben" telepítették.

Az új lefedettség gondos kezelést igényel. Nem lehet karcolódni, súlyos tárgyakat dobni a fürdőbe. A kezelés utáni megjelenés átalakul, a felület higiénikus, sima és sima. A másodlagos bevonat még egy plusz öntöttvas termék, nem kell új fürdőt vásárolnia.

Mit vásárolni

 • A kis helyiségekben a legjobb lehetőség a "Susan", Novial (Spanyolország).
 • Ülő modell, kis méret, kényelmes, kényelmes, alkalmas az egész család számára.
 • Standard méretű fürdőszobákhoz - ezüst "Ress 1.7", Kirovsky Zavod. Tartós zománcozás, kényelmes, kényelmes modell, hosszú élettartam.
 • Nagy, tágas szobák - ezüst "Prada" Kirov üzem, Newcast a Roca, "Soissons" a Jakob Delafonból hidromasszázs és termosztátos keverővel, a "Continental" a Roca-tól. A termékeket önállóan vagy a falhoz rögzítve szerelik fel. Kényelmes, kényelmes, opcionális tartozékokkal.

Az öntöttvas termékek nem kínálnak nagy választékot a gyártási folyamatnak köszönhetően. Egyedi alakzatok, szögek vagy aszimmetria rendelésre készülnek.

Összehasonlító következtetés

Egy univerzális öntöttvas fürdő szabványos méret minden fürdőszobához. A szükséges opciókészlet - csúszásgátló bevonat, fogantyúk és lábak. Demokratikus árképzés. A fogyasztók legfontosabb követelményeinek megfelelő fürdők:

 • Malibu Roca;
 • "Newcast" Roca produkció Spanyolország;
 • Ezüst "Prada" Kirov gyár.

Alacsony költségvetésű lehetőség kisebb helyiségekben - zománcozott bevonat, kis méret, falra vagy falra szerelés módja. E követelményeknek megfelelő modellek:

 • RF 1500 "szibériai" növény "univerzális";
 • "Susan" cég Novial.

A tágas szobákban a luxus lehetőség zománcozott, csúszásmentes, lábak, fogantyúk, víz- és aero masszázs, aszimmetrikus alakzatok. modellek:

 • Jacob Delafon "Soissons" hidromasszázzsal;
 • Silver "Ressa 1.7" Kirov üzem;
 • "Continental" Roca.

További kiegészítők és rendszerek az öntöttvas fürdők számára a vevő kérésére állnak rendelkezésre.

 1. Malibu, Roca, Spanyolország.
 2. Newcast, Roca, Spanyolország.
 3. Ezüst Prada, Kirovsky üzem, Oroszország.
 4. HF 1500 "Sibiryachka" üzem, "Universal", Oroszország.
 5. Susan, Noviál, Spanyolország.
 6. Jacob Delafon "Soissons", hidromasszázs Franciaországban.
 7. Silver "Ressa 1.7", Kirovsky üzem, Oroszország.
 8. Continental, Roca, Spanyolország.