Legfontosabb > Fürdő

Akrilkabin tört: Miért és hogyan segíthetsz?

Az akril fürdők már régóta kiváló alternatívát jelentenek az acél és az öntöttvas szerkezetek számára, és a tulajdonságok alapján az akril számos előnnyel jár. Az ilyen anyag képes elviselni a mechanikai sérüléseket és a közvetlen napfényt. Ezen kívül az akril környezetbarát és higiénikus, mivel nem pórusos szerkezete van, amely megakadályozza a piszok felhalmozódását és a káros baktériumok sokszorozódását.

Azonban az összes pozitív tulajdonság ellenére repedések jelenhetnek meg akril fürdőkön. Ennek okai lehetnek: a nehéz tárgyak éles sarkokkal való érintkezése, hosszú élettartam, és ennek következtében a termék vagy a gyártó kopása rosszhiszeműen reagált a fürdésre. Mindenesetre az akril fürdőt önmagában is meg lehet javítani anélkül, hogy sok pénzt kellene fizetni.

Mi a teendő, ha az akrilfürdő megrepedt? A probléma megoldására legalább három lehetőség van.

1. Epoxi-gitt akrikus fürdő repedésének javításához

Először is meg kell tisztítani a repedés széleit és falát. Ez csiszolópapírral végezhető el. A kaparást mindkét oldalán körülbelül egy centiméterrel kell elvégezni. Az eredménynek sima felületnek kell lennie, amely egyáltalán nem kimutatható. A kaparás szükséges annak biztosítására, hogy az epoxi-gitt a lehető legszorosabban kitölti a repedést;

a következő lépés egy fúróval való munka. 1 mm-es mély lyukakat kell fúrni. Az ilyen lyukakat a repedés végein kell megtenni annak érdekében, hogy megakadályozzák annak további növekedését;

majd mossa meg a repedést szappannal és meleg vízzel. Ez a felület zsírtalanítására szolgál. Mosás után meg kell várnia egy ideig, hogy a repedés kiszáradjon. Ha nincs várakozási idő, akkor a felületet szárítószárral lehet szárítani, és felesleges megszakítások nélkül is dolgozni;

Ezután keverni kell az epoxi-gitt mindkét komponenseit, és finoman alkalmazni kell a repedés felületére vékony réteggel. Figyelembe kell venni, hogy minden egyes rétegréteg különböző irányokban kerül alkalmazásra annak érdekében, hogy elkerüljék a foltok és szabálytalanságok megjelenését;

Amint a fentebb leírtuk, az akril fürdőben minden repedést és repedést meg kell préselni. Nagyon kényelmes a javításhoz speciális készleteket használni, mivel ezek közé tartozik a fúró lyukakhoz kényelmes felhordók;

a gitt 12 óra alatt megszárad. Ezt követően meg kell őrölni azt a területet, ahol a javítást elvégezték. A csiszolás finom csiszolópapírral történik, amíg a felület teljesen sima. Fontos tudni, hogy az epoxi ragasztó alkalmazása olyan repedések esetében fontos, amelyek mérete nem haladja meg az 1 mm-t. A javításokat jól szellőztetett helyen kell végezni, elkerülve a gitt bőrrel való érintkezését.

2. Javítsa meg a szalagot az akril fürdőben keletkező repedések lezárására

 • javítószalagot használnak a repedések kiküszöbölésére, amelyek szélessége nagyobb, mint 1 mm. Mint a fentiekben ismertetett módszerrel, először a károsodás alapos eltávolítását végezzük el;
 • lyukakat fúrnak a repedések pereme mentén, majd a javítandó területet szappannal és meleg vízzel mossuk. Miután a felület teljesen száraz, a munka folytatódhat;
 • vágja le a javítószalagot. Olyan méretűnek kell lennie, hogy lefedi az egész repedést, és mindkét oldalán 1 cm-es kicsi margót tartalmaz. A védőréteget eltávolítjuk a szalagról, és a ragacsos oldalt szorosan felvisszük a repedésre;
 • A javítószalagot óvatosan kell simítani, ha lehetséges, megpróbálva eltávolítani az összes légbuborék alól. Ezután csak várni kell a javítószalag végleges ragasztására. Fontos megjegyezni, hogy a javítás befejezése után a felszín érintkezését vízzel kell zárni 3 órán keresztül.

  3. Folyékony akril keményítővel az akril fürdők repedéseinek javítására.

 • A repedés végein 2-3 mm mélységű lyukat fúrnak. A sekély sérüléseket mossák és szárítják. Ezután a felület kb. A fülvastagság fele. Ezután a repedést alkohollal zsírtalanítják, és folyékony akrilát öntik a hímzett területre, amelyhez speciális keményítőt adnak hozzá. A varrás, amely később kiderült, kicsit ki kell húzódnia a közös felület felett. Az anyag végleges kikeményedéséhez szükséges időig kívánatos a munkaterület maszkolószalaggal történő ragasztása;
 • az akril teljes kikeményedése után a kiálló varratot csiszolópapírral lehúzzák. Ezenkívül először a durva csiszolópapírt használják, majd a finom szemcsézett csiszolópapírt;
 • az utolsó szakasz a javított felület alapos polírozása lesz.

  Helyett utószó

  Végezetül, meg kell mondani néhány szót arról, milyen nehézségek merülhetnek fel az akril fürdők javítása során. Néha nem könnyű kiválasztani a szükséges színjavító anyagokat. Természetesen kívánatos, hogy teljesen összhangban van a fürdő árnyékával. Ha ezt nem tudja elvégezni, akkor a probléma megoldása a szakemberekhez való hozzáférés.

  Egyes nagyon nehéz esetekben akrilbélést kell alkalmazni, amely rögzíti a fürdő teljes felületét. Ezt a technológiát az öntöttvas termékek helyreállítása során alkalmazzák.

  Akril fürdők javítása. A felületvisszanyerés típusai és módszerei

  A fém és öntöttvas termékek mellett a polimer vízvezeték is széles körben elterjedt. Az akril termékek nagyon praktikusak, de a mechanikai károsodás jelentősen károsíthatja a bevonatot. Az akril fürdők javítása akkor szükséges, ha a vízvezetékben csiszolás, mély repedés vagy akár lyukak jelennek meg.

  Az egészségügyi berendezések helyreállítása a következő módon valósítható meg:

  • DIY javítás akril fürdő;
  • a termék szakemberek általi helyreállítása.

  Természetesen a második módszer előnyös, de ha meg akarja menteni, akkor az akril fürdők hibáit is kiküszöbölheti.

  Az egészségügyi berendezések önálló helyreállítása

  Mielőtt megjavítanánk egy akril fürdőt, meg kell értenünk a problémák fő okait és problémáit.

  A polimer berendezések károsodásának fő típusai kétféleképpen oszlanak meg:

  • A mechanikai igénybevétel következtében fellépő károsodások: a nehéz tárgyak elesése a felületen, a bevonat égése. Emellett az akrilfürdőben fellépő repedés a vízvezeték súlyos terhelése miatt következett be;
  • Kémiai expozíció. Nem szabad meglepődned, ha az akrilkád felszakad, miután a felületét agresszív, klór- vagy oxálsavat tartalmazó detergensekkel kezelték.

  Annak érdekében, hogy megjavítsa a műanyag kádakat, sok türelemre és egy kis tudásra van szüksége. Minden szükséges elméleti anyag az Ön előtt álló polimer berendezések hibaelhárítására. Tehát csak a cselekvés marad.

  Mi a teendő, ha az akrilfürdő megrepedt? A meglévő hibák kijavítása előtt külön kell megvásárolnia az anyagokat javításra, vagy speciális javító készletet vásárolnia.

  Mit kell megjavítani a vízvezetékeket?

  A polimer szivattyúk helyreállításához szükséges alapanyagok:

  • gumikesztyűk és légzőkészülékek;
  • csiszolópapír készlet;
  • folyékony akril;
  • ragasztók polimer bevonatokhoz;
  • fényezők.

  Tipp: Ragasztásra van szükség, ha a bevonaton lyukak vannak. Ezért kéznél kell egy speciális összetételű, hogy van valami, ami be akarja ragadni az akril fürdőt. A vízvezeték helyreállításának módja nem csak a kár típusától, hanem a méretétől is függ.

  Ha egy akrilfürdő felrobban vagy kisebb hibák jelentek meg a felszínen, a vízvezeték helyreállításának utasításai ugyanazok lesznek, súlyosabb károkkal pedig más megközelítésre van szükség.

  Javítsunk kisebb hibákat

  Kezdetben érdemes megérteni, hogyan kell lezárni egy akril fürdőt apró karcolásokkal és zsetonokkal. A szükséges anyagokból:

  • kétkomponensű akril;
  • epoxi ragasztó;
  • csiszolópapírral;
  • speciális szalag;

  Az Ön adatai: Repedések javítása akril fürdőkben 3 mm-ig, epoxi ragasztóval. Ha a hibák nagyméretűek, érdemes szalagot használni. Ebben az esetben egy műanyag fürdő javítása a vízvezeték zsírtalanításának folyamatával kezdődik. Ezután egy különleges szalag ragadja meg a repedést, miután eltávolította a filmet.

  Az 5 mm hosszúságú kisebb hibákkal rendelkező akrilfürdő javítását csak a megadott anyagokkal lehet végrehajtani.

  Helyreállítási utasítások:

  • A ragasztó tapadásának javítása érdekében a termék felületére a repedések határait késsel kismértékben bővítik;
  • a felület zsírtalanított;
  • az akrilfestéket keményítővel hígítjuk;
  • a javítást igénylő területeken kis mennyiségű, a kapott készítményt kell elhelyezni;
  • a kezelt területeket 5-6 órán keresztül ragasztják;
  • akkor a film eltávolításra kerül, a javítandó vízvezetéket alkohollal kezeljük, majd polírozzuk;
  • polírozást alkalmaznak a vízvezeték helyreállított részén, hogy fényes bevonatot kapjunk.

  Az akril fürdők videójavítása egyértelműen bemutatja a bevonat helyreállítását kisebb károkkal. A videó megmutatja, hogyan javíthatja a mosdó repedését és milyen anyagokat kell használni a restaurálás során.

  Az akril hámlasztja, mit tegyen?

  Sok ember, aki megvásárolta a polimer vízvezetékeket, csodálkozik: miért duzzad az akril kád? Bizonyos esetekben az akril eltávolíthatja az üvegszálat, pl. duzzadni. Ez több okból is megtörténhet:

  • Először is, ha az akrilfürdő laza, a felületen lévő terhelés egyenetlenül oszlik el, így az akril elmaradhat a vízvezeték falától;
  • Másodszor, alacsony minőségű, olcsó anyagokat vásárolhat.

  Az akrilfürdős javító technikus könnyen kiküszöbölheti ezt a problémát, de mivel az eljárás meglehetősen egyszerű, ezt önállóan is megteheti.

  Tipp: Különleges ragasztóanyag szükséges a polimer anyagok ragasztásához. A duzzanat helyén lyukba kell helyezni, és be kell ragasztani. A rétegek teljes ragasztása után a szokásos repedések kiküszöbölése érdekében javításra kerül sor. Az ilyen károsodás esetén a bevonat helyreállítására szolgáló algoritmust korábban már leírták.

  Javítsunk komoly hibákat

  Ha egy akrilfürdő folyik, ez súlyos végponttól végpontig terjedő károkat okoz. Ebben a helyzetben nem csak a hibák kozmetikai megszüntetése szükséges, hanem a megerősítés. Ha az akril kád görbe, célszerű újratelepíteni, különben előbb-utóbb áramlani fog.

  Ha ez a probléma továbbra is fennállt, akkor válaszoljon arra a kérdésre, hogy hogyan lehet egy ilyen akril fürdőt károsítani. Először meg kell szerezned egy üvegszálat, amely lezárt lyukakkal van ellátva. És maga a folyamat:

  • az átmenő repedések széleit rendes késsel kell tisztítani;
  • a sérült területeket finom szemcsézett csiszolópapírral kezelik;
  • majd a felületet alaposan eltölti az alkohollal;
  • a hibát egy epoxi réteg borítja;
  • ezután a termék több órán keresztül száradjon ki;
  • a beragadt területet csiszolópapírral tisztítani kell;
  • miután a felület simává válik, alkohollal kell kezelni;
  • Amint a felület zsírtalanított, egy lencsét kell felhordani, és tisztítsa meg a bevonatot tiszta, puha ruhával.

  Ne rohanjon a vízvezetékbe dobni, ha akril kádja megrepedt. Gyakran előfordul, hogy a sérülést meg kell javítani. Minőségi munkával a javított termékek két-öt évig tarthatnak.

  Hogyan lehet megakadályozni a törést?

  Sajnos a legtöbb ember figyelmen kívül hagyja a vízvezeték "tippjeit", jelezve a baj megközelítését.

  • Ha az akrilfürdő megreped, akkor azt jelenti, hogy a vízvezeték helytelenül van felszerelve, vagy a berendezés falai és alja nagyon vékony. De vannak módok arra, hogy megszüntessük ezt a problémát.
  • Olyan helyzetben, amikor egy akril kád kanyarul, téglák vagy tömbök helyezhetők el a bázis alá. Ez a módszer alkalmas azoknak, akiknek műanyag szita zárva van a fürdője. Ez a megoldás jelentősen csökkenti a termék belső felületén a terhelést és elkerüli a repedések megjelenését.
  • Nézd meg a megvásárolt polimer terméket a napfényben, ha az akrilfürdő ragyog, ez rossz jel. De nem szabad idegesíteni, ilyen helyzetben vásárolhat latex festéket, amelyet ömlesztve kell alkalmazni a vízvezeték bevonattal szemben. Ezáltal a berendezés robusztusabb lesz, ami csökkenti a hibák kockázatát.

  Sokan érdeklődnek a kérdésben, a vízvezetékeket hosszú időre visszaállíthatja? Mindenesetre a berendezések helyreállítása legalább néhány évig megnöveli a polimer termékek élettartamát. Tekintettel az eljárás relatív olcsóságára, ez az esemény nagyon nyereséges.

  következtetés

  Miután kitaláltuk, hogyan kell rögzíteni az akril fürdőt, egyszerűen kiküszöbölhetjük a polimer vízvezetékek szinte bármilyen hibáját, helyreállíthatjuk és javíthatjuk a sajátjukat. A Quarilla fürdőket hasonló módon helyreállítják.

  Ha az akrilfürdő szivárog, a sérült felületet különleges ragasztóval kell kezelni. Ezt követően a vízvezetékeket a kívánt célra használhatják.

  A polimer fürdõt szinte bármilyen típusú kárra lehet megtakarítani, ezért ne rohanjon meg, hogy megszabaduljon a régi felszerelésektõl, mert több mint egy évig szolgálhat.

  Az akrilfürdők otthoni javítása - az eredeti fehérség helyreállítása

  Az akrilfürdők már régóta vezető szerepet töltenek be a hazai piacon, mivel azok megfizethetőek, sokféle formában és színben bemutatottak, könnyen felszerelhetők és egyszerűen működtethetők. Azonban még a legmagasabb minőségű termék is feltörhet. Nem feltétlenül szükséges azonnal elintézni az akrilfürdő otthoni javítását.

  A polimer fürdők meglehetősen megérdemelt népszerűségnek számítanak, nem csak azért, mert bármilyen tervezési fantáziát képesek megtestesíteni. Ezek könnyűek, hosszúak, mint az öntöttvas, megtartják a víz hőmérsékletét. Ez kényelmes, ha egy kazánot használ egy lakáshoz, ez segít a közüzemi számlák megtakarításában. Kellemesek az érintésre, és gyönyörű - fehér vagy fényes szín mindig nagyon előnyösnek tűnik.

  Stílusos és kényelmes akrilfürdő

  Természetesen sok a termék minőségétől függ. Az akril különböző vastagságú, a polimer összetétele kissé eltérhet. Az akrilgyártmány a legerősebb és legtartósabb, de az ilyen fürdők drágábbak. Nyilvánvaló, hogy függetlenül attól, hogy mennyibe kerül a vásárlási költség, minden esetben meg kell vigyázni a fürdőszobára, lehetőleg az első napokon. A kisebb és nagyobb bajok elkerülése érdekében jobb ezt tenni. Ellenkező esetben a szín el fog süllyedni, a fényt kicserélni egy apró hibák nem vonzó hálóval. De az akrilfürdő helyreállítása nehéz lesz. Kezdjük azzal, amit biztosan nem szabad csinálni:

  • a fürdõben éles sarkokat vagy felületeket mossa meg, amelyek megkarcolhatják az akril,
  • mossa azokat az állatokat, amelyek karmai elkerülhetetlenül hagyják a jeleket,
  • csepp nehéz tárgyakat
  • öntsön színezéket, például hajfestéket; nem kívánatos a felületre jutni, és a hajlakkok és mousses rögzítésére szolgáló eszközöket,
  • tisztítsa meg a száraz fürdőt, különösen kemény szivacsokkal és kefével.

  Milyen eszközöket nem szabad használni az akril fürdő mosásához:

  • tartalmaz csiszolóanyagokat
  • "kemény" vegyi anyagokat tartalmazó ammóniát, más műszaki alkoholt, acetont, savakat és lúgokat, formaldehidet.

  Mi lenne tehát a mosdó mosása? A legjobb, ha egy puha ruhát vagy szivacsot használnak egy különleges vagy gyengéd mosószerrel. Például használhatja a szokásos mosogatószert, amely jól oldja a zsírt és a szennyeződéseket. Jobb, ha a terméket 5-10 percig alkalmazza, és hagyja működni, majd egyszerűen mossa le folyó vízzel. Különösen szennyezett helyeket lehet ugyanazzal a ruhával dörzsölni.

  Ha rozsda keletkezik a lefolyó közelében vagy a csap alatt, eltávolítható a nedves ruhával, normál ecettel vagy citromlével. Ezek az eszközök, egyébként, eltávolítják a kellemetlen szagokat, ami szintén fontos a fürdőszobában. A szennyvízrendszer időben történő tisztítása a fürdőszobában is hatással lesz.

  Valójában ezek a fürdők olyan praktikusak, mint az öntöttvas vagy acél, így nem szabad félni. És mégis a bajok, amelyek előfordulhatnak, érdemes megismerni az arcát. Ez időt és pénzt takarít meg, amire szükség lesz azok megszüntetésére. Hagyományosan a károkat két csoportra osztják:

  • mechanikai eredetű.
  • a kémiai expozíció következtében.

  Mély károsodás a fürdő felületén

  Kémiai "égési sérülések" akkor fordulnak elő, amikor a nem megfelelő gondozás és működés. A hófehér felület csúnya nyomai nem csak festékeket és maró hatású anyagokat, hanem gyenge minőségű mosószereket vagy fehérítőt is tartalmazhatnak, ha úgy döntesz, hogy a fürdőben azonnal elszívja a mosodát.

  A mechanikai sérülések sokkal gyakoribbak. A leggyakoribb hiba lehet kisebb karcolások. Ugyanakkor a felszíni réteg, a különböző méretű repedések és a lyukakon keresztül is jelentős károkat okoznak. De akár 100x100 mm-es lyuk is biztonságosan lezárható önmagában anélkül, hogy sok tapasztalatot szerezne az ilyen típusú javításokban. Ez az akril fürdők legfontosabb előnye, mert sokkal nehezebb helyreállítani a zománcot fém tokokra, és szinte lehetetlen elképzelni, hogy lyukakat javítottak meg egy acél fürdőszobában.

  Mielőtt elmész a boltba, tanulmányozza a problémát, amelyet meg kell javítania. Minden esetben szüksége van a saját javító készletre, miért kell túl sok hulladékot, vagy többször futtatni a hiányzó?

  Speciális készítmények a fürdő felületének helyreállításához

  A legfontosabb dolog az, hogy pontosan tudja, hogyan készül a fürdő. Leggyakrabban az értékesítés két típus:

  • vákuum vagy fröccsöntés,
  • extrudált egy vékony bevonattal.

  Ennek meghatározása meglehetősen egyszerű. Ha egy új terméket egy különleges film védett, és az elágazásnál az akril réteg (különböző színű és sűrűségű) több millimétert is elér, akkor vákuumtechnikával készült kád van. Ebben az esetben a javításhoz folyékony polimetil-metakrilát-akril szükséges.

  Az extrudált film bevonat nem véd, és a kivágásnál látható, hogy a réteg nagyon vékony, akár egy milliméter. Ilyen fürdőknél a javító készlet gyakran együtt kerül eladásra, de ha nem, akkor poliészter gyanta terméket kell vásárolnia. A megbízható gyártók minőségi termékeinek előnyben részesítése. Ilyen nagy tapadást és javítást végeznek, mint az óramű. Ellenkező esetben a javítóhelyre alkalmazott akril rövidesen elhámozódik.

  Egyébként finom karcolások vagy alig látszólagos forgácsok esetén csak csiszolópapír és csiszolásra van szükség. Csak annyit kell mechanikusan törölni és fényezni újra.

  Annak érdekében, hogy még nagyobb mélységet kapjon

  . Az akrilfürdőben fellépő repedések súlyos javítása esetén a következőkre lesz szükség:

  • alkalmas színű akrilsav
  • speciális zsírtalanító a sérült terület kezelésére.
  • csiszolópapír különböző számokat.
  • akrilgyantát (anélkül, hogy nem végezhet javításokat).
  • polírozó papír a javítóhely vagy csiszolókorong befejezéséhez egy speciális fúrógéphez.

  Ideális esetben jobb, ha megvásárol egy javító készletet ugyanabból a gyártóból, aki magát a fürdőt gyártotta. Így könnyebb lesz megtalálni az akril megfelelő árnyalatát.

  Ügyeljen a saját biztonságára. Gyakran a polimert port és hígító folyadékként adják el. A szem és a légzőrendszer védelme érdekében légzésvédőt és műanyag szemüveget kell használni. Kézvédő gumi kesztyű. Helyiség szellőzést kell biztosítani.

  A felszíni rétegben fellépő kisebb hibák a gondatlan használatból erednek. Például egy rendszeresen eső zuhanyzó öntöződobozból. Előfordul, hogy a fürdőben az idő múlásával a nem kioltott cigaretták nem vonzóak. Az ilyen gondok kiküszöbölése érdekében általában egyszerű:

  1. 1. Vegyen néhány csiszolópapírt.
  2. 2. Indítsa el a sérült területet a legnagyobb csiszolópapírral, próbálja felszínre emelni.
  3. 3. Váltson kisebb számokra.
  4. 4. Szüntesse meg a hibát, csiszoló masszával tisztítsa meg a javító helyet nemez vagy csiszolókoronggal.
  5. 5. Mossa le a fürdőt, és szabadon használható.

  A fürdő helyreállítása különleges készítményekkel

  Ez a módszer alkalmas a sekély karcolásokra és a kémiai károsodásra. De egy nagy, jól jelzett hasítás másképpen eliminálódik, akril használatával:

  1. 1. A fentiek szerint csiszolni kell.
  2. 2. Ezután mossa szappannal és maradjon addig, amíg teljesen megszárad.
  3. 3. A zsírtalanítóval feldolgozva.
  4. 4. Az utasítások szerint hígított akrileket egy gumi spatulával (általában mellékelve) kell alkalmazni. A felület szintjének felszámolása, hogy megszüntesse a chipet.
  5. 5. Győződjön meg róla, hogy a javítás nem jelent túlterhelést, nehéz lesz eltávolítani.
  6. 6. Szárítás után a megjavított felületet csiszolószalaggal vagy polírozó kerékkel tisztítsa meg.

  A repedések mechanikai károsodások, és annál erősebb az ütközés, annál nagyobb a károsodás. Ugyanakkor kedvezőtlen tulajdonságuk van - növelni és átadni a vizet. Tehát ha még egy apró repedést észlelnél, akkor jobb, ha a fürdőszobát addig használod, amíg nem rögzül. Terhelés - több mint száz kilogramm víz és súlya visszafordíthatatlan következményekhez vezethet. A javítás nem sok időt vesz igénybe, de a fürdőszobát évekig biztonságosan lehet használni.

  1. 1. A fúró és a vékony fúró segítségével a repedést 1-2 milliméterre növeljük, és fél milliméterre mélyedünk. Ellenkező esetben, még a javítás után is, a részvétel nélkül, a rakomány hatása alatt fog véghezvinni.
  2. 2. Csiszolja a repedést és a helyet csiszolópapírral, a durvábbtól a legkisebbig.
  3. 3. A javítás helyét szappannal dolgozzuk fel, mossuk le, szárazra adjuk.
  4. 4. Ezt követően megismételjük a chipek javításának minden szakaszát:
  • zsírtalanító,
  • részünk akril, az utasítás szerint (általában 50 rész akril és 1 rész keményítő),
  • Alkalmazzon gumihevedert, figyelve a felület geometriáját. Nem kell egy kúszás, de hagyja el az állomány anyagát a későbbi csiszoláshoz, különben megmarad a fog,
  • 6-12 órán át hagyja megszáradni. Fedezheti a helyet polietilénnel, megóvhatja a port és a törmeléket,
  • lengyel.

  Súlyos karcolás az akril fürdő aljában

  Használat után sikerült frissíteni a fürdő akril, lehet egy nappal később. By the way, a jó minőségű polírozás az első szakaszban nemcsak a felújított fürdő felületének optimális ragasztását biztosítja a tapaszhoz, hanem elkerüli a fehérség elvesztését is a javítóhelyen.

  Egyes szakértők javasolják, hogy az akrilt egy léggömb segítségével alkalmazzák, utalva arra, hogy a réteget simábbá teszi. Az egyszeri javítás kedvéért azonban nincs értelme drága eszközök megvásárlásához. A gumi spatulával egy bizonyos mennyiségű erőfeszítéssel elérheti a rosszabb hatást.

  Egy másik pont, ha a fürdő rossz minőségű, vagy helytelenül van felszerelve - láncokkal és repedések kialakulásával, akkor az akril delamináció megkezdődhet a repedés körül. Ezután speciális ragasztót kell vásárolni, fúrni kell egy leválasztott szakaszt, önteni kell a lyukba és rögzíteni kell. Szárítás után a szokásos módon elvégezhető javítások, rögzítés és ragasztó lyuk.

  Már említettük, otthon és függetlenül akár 100x100 mm-es átmérőjű nyílást is be lehet kötni a fürdőszobában. Hogyan alakult meg, a tulajdonosok lelkiismeretén hagyjuk, de az alábbiak szerint kell megszüntetni:

  1. 1. Megfelelő mennyiségű akrilt veszünk.
  2. 2. Tisztítjuk a csiszolópapír helyreállítását, a durva és a sekély felületek között.
  3. 3. A szappannal, finom por eltávolításával hagyja megszáradni.
  4. 4. Zsírtalanítás.
  5. 5. Az akril hígítása a szükséges mennyiségben - körülbelül egyenként 50 ml szükséges. Nincs szükség többletre, el kell dobni őket.
  6. 6. Fedje le a lyukat üvegszállal és óvatosan, gyorsan, egy ecsettel vagy spatulával akassza meg mindkét oldalán, érintetlen területeken.
  7. 7. Hagyja megszáradni néhány órát, védje meg a cellophane-t.
  8. 8. Ismételje meg a javítás folyamatát még legalább kétszer.
  9. 9. Ügyeljen arra, hogy az egyes rétegek száraz legyen.
  10. 10. A javítás helyét csiszolótárcsával csiszoljuk.

  Természetesen fennáll annak a veszélye, hogy először ezzel a munkával nem lesz képes elérni az ideális lefedettségi állapotot, és a frissítés észrevehető. De jobb, mint vásárolni egy új fürdő, különösen, ha ezt nem használják ilyen sokáig.

  Az akril fürdők otthoni javítása - forgács és repedések javítása

  A közelmúltban, drága, masszív öntöttvas vagy gyorsan hűtött és zajos acél fürdők felváltják a könnyű, modern akril modellek. Nagyon megtartják hőjüket, sokféle méretben, különböző színekben és formákban büszkélkedhetnek.

  A kiváló minőségű akril fürdők meglehetősen drágák, az ilyen termékek élettartama a gyártó garanciája szerint legalább 15 év. Használat közben azonban repedtek vagy csiszolhatók, amelyek megrongálják a megjelenést, vagy akár megsértik a mosó tartály szorosságát. Ebben a cikkben megmagyarázzuk, hogyan javíthatja az akril fürdőt a saját kezével.

  Az akril modellek működése

  Az akril egy olyan polimer anyag, amely nagy teljesítményt nyújt. Tartós, tartós és könnyű. Az anyag kádjai alacsony hővezető képességgel és gyönyörű fényes ragyogással rendelkeznek. Az akril modelleket téglalap alakú, ovális, kör alakú, szögletes alakban állítják elő, amelynek szélessége 70-170 cm és hosszúsága 120-190 cm. Az akril termékek működése a különleges feltételeknek való megfelelést igényli, miközben figyelmen kívül hagyja az akril fürdők javítását:

  • Az akril 150 fokos hőmérsékleten olvad, ezért az anyag fürdőszobájában nem szabad forrós vizet öntenek a deformáció elkerülése érdekében.

  Fontos! Az akrilfürdő falainak és aljának felületén a nem megfelelő működés következtében karcolások, repedések vagy forgácsok jelennek meg. Ezek a hibák általában csak elrontják a termék megjelenését, de nem befolyásolják a mosó tartály működését. Ahhoz, hogy a fürdő eredeti megjelenésű legyen, otthoni javításokat végezhet.

  Javítási módszerek

  Ha működés közben repedések, forgácsok vagy karcolások jelennek meg az akril felületén, amelyek károsítják a termék megjelenését, azonnal meg kell őket javítani. Ha felügyelet nélkül hagyja, a hibák növekedni fognak, elterjednek, majd a fürdő kudarcához vezetnek. A repedések, zsetonok vagy karcolások lezárására a következő módszereket használhatja:

  1. A leggyorsabb, de drága megoldás a fürdőszoba cseréje. Ha a termék élettartama véget ér, cserélhető, ebben az esetben célszerűbb, mint javítani.
  2. Bőséges, elhanyagolt problémák esetén kapcsolatba léphet az akril fürdők javításával foglalkozó cégekkel. Tapasztalat nélkül nem praktikus a termék nagy rekonstrukciója, mivel több árt, mint a jó.
  3. A repedés javításának legolcsóbb módja vagy egyébként az akril fürdők javítása a saját kezével. Ebben az esetben csak egy speciális javító készletre és egy kis időre van szüksége, és a felszerelést otthon is elvégezheti.

  Figyelj! Ha akril kádat saját kezével akarja megjavítani, akkor szükséged lesz polírozó lemezre vagy rendszeres szivacsra, fürdőpolírozó paszta, csiszolópapír (800-2000 szemcsékkel), keverék folyékony akril, alkohol, fúró, spatula készítéséhez. A kis repedés vagy karcolás lezárása érdekében nem szükséges akril, a javításokat csak polírozással lehet elvégezni.

  Zsetonok és lyukak javítása

  Az akrilfürdő helytelen használatának folyamata során előfordulhatnak apró aprítók vagy lyukak. A zsetonok két típusból állnak: kicsiek és mélyek. A kisebb karcolásokat alapos polírozással eltávolítják. Lehetőség van folyékony akril segítségével javítani a mélydarabokat. A hasítás kialakításakor a következő utasítások szerint járjon el.

  • Az acryl felszínét a chip köré óvatosan 800-as szemcsézett csiszolópapírral kezelik.

  Fontos! Ha az akril fürdő helyreállítását saját kezével kívánja helyreállítani, javító készlet vásárlásakor vegye figyelembe az akril összetételét. Meg kell felelnie a mosó tartály anyagának, mivel a különböző készítmények különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, beleértve a hőtágulást is.

  Crack javítás

  Ha a működés során nehéz vagy éles tárgy esik az akrilfürdő felszínén, a felszínén repedés jelenik meg. A hiba további elterjedésének megállítása érdekében azonnal meg kell javítania a bevonatot. Ehhez akril fürdők és fúrójavító készlet szükséges. A következő utasításoknak megfelelően jár el:

  1. Először is, távolítsa el a fürdő minden terhelését. Cserélje ki a vizet, tegye ki a tartályt nehéz tárgyakról, hideg.

  Tapasztalt kézművesek azt mondják, hogy ha pontosan kiválasztja a folyékony akril színét a fürdőben, valamint óvatosan és gondosan végzi el az őrlést, javítás után a repedés még fényes fényben is láthatatlan lesz. Jobb, ha megvásárol egy javítócsomagot ugyanazzal a gyártóval, amely ezt a fürdő modellt teszi, különben a javított helyek piszkos foltoknak tűnnek.

  Hogyan kell javítani a repedt akril fürdőt?

  Az öntöttvas és fémes modellekkel együtt a polimer vízvezeték-berendezések igen nagy igényeket támasztanak. Az akril modellek meglehetősen praktikusak, de a mechanikai igénybevétel miatt súlyosan károsíthatják a bevonatot. Termékeit megjavíthatja, ha az akrilfürdő megreped, megrepedt, repedt, és néha lyukakon keresztül is megjelennek. Fontolja meg, hogyan zárja le a vízvezetékben lévő akril hibákat.

  Miért jelennek meg repedések?

  Az akril fürdők javításával kapcsolatos munkálatok előtt, ha szakadék vagy repedés van, meg kell érteni a problémák okait.

  A kár fő típusai kétféleképpen oszlanak meg:

  1. Mechanikai hatások által okozott károk: a felszínre eső nehéz tárgyak, a bevonat égése. Az akrilfürdő felszínén repedések és repedések a nagy terhelés következtében keletkezhetnek.
  2. Kémiai expozíció. Akrilkád repedések a klór és oxálsav tartalmú detergensekkel történő kezelés után.

  A helytelen használat miatt az akrilfürdő falai és alja karcolásokkal, forgácsokkal és repedésekkel borított. Ezek a hibák általában csak megzavarják a megjelenést, de semmiképpen sem befolyásolják a mosási funkcióit. A kád eredeti megjelenéséért otthoni javításokat végezhet.

  A műanyag fürdők javítása önmagában sok türelmet és kis tudást igényel. Az egész elmélet az Ön előtt álló polimer termékek hibaelhárításáról. Csak az üzletre van szükség.

  Mi a teendő, hogyan lehet lezárni a repedést egy akrilfürdőben? A repedt burkolat javítása előtt külön kell megvásárolni a javításra szánt anyagokat vagy speciális javító készletet vásárolni.

  Eszközök és anyagok a fürdő helyreállításához

  A polimer szivattyúk helyreállításához szükséges alapanyagok:

  • légzésvédő és gumikesztyűk;
  • csiszolópapír készlet;
  • folyékony akril;
  • ragasztóanyag polimer bevonatokhoz;
  • lengyel.

  Tipp: Ragasztásra van szükség, ha a bevonaton lyukak vannak. Ezért az akrilfürdő lezárása érdekében különleges összetételűnek kell lennie. A vízvezeték helyreállításának módja nemcsak a károsodások típusától, hanem méretétől is függ.

  Hogyan lehet megjavítani egy akril fürdőt?

  Nem kell sietni, hogy gyorsan megszabaduljon a vízvezetékektől, ha az akrilfürdő csak repedezett. Leggyakrabban az ilyen kár könnyen javítható. Ha az akrilfürdő felszakadt vagy kis hibák jelentek meg a felületén, a vízvezeték-javításra vonatkozó utasítások segítséget nyújtanak az eltávolításukhoz, a súlyosabb károkért pedig kissé eltérő megközelítésre van szükség.

  Javítsunk kisebb hibákat. Kezdetben meg kell érteni, hogyan lehet lezárni az akril fürdőt, amely csiszolt és apró karcolások a felületen. Ehhez a következő anyagok szükségesek:

  • kétkomponensű akril;
  • epoxi ragasztó;
  • csiszolópapírral;
  • speciális szalag.

  Epoxi ragasztóval megjavíthatja a felületet, ha a repedése legfeljebb 3 mm. Nagy hibák esetén szalagot kell használni. Ebben az esetben a javítás a vízvezeték felületének zsírtalanításával kezdődik. Ezt követően egy különleges kazetta csatlakozik a repedéshez, ahonnan el kell távolítania a filmet.

  A kisebb hibákkal rendelkező akril kád, amelynek hossza nem haladja meg az 5 mm-t, csak meghatározott anyagok felhasználásával javítható.

  Helyreállítási utasítások:

  • a vízvezeték felületének a ragasztóhoz való tapadásának javítása érdekében szükséges, hogy a repedések határait kissé kinyújtsa késsel;
  • a felület zsírtalanított;
  • az akrilfestéket keményítővel kell hígítani;
  • a helyreállítandó területet a kapott készítmény kis mennyiségével kell kezelni;
  • a feldolgozott helyeket 5-6 órán keresztül szalaggal lezárják;
  • utána el kell távolítani a filmet, amely után a vízvezetéket alkohollal kell kezelni és polírozni;
  • A felújított terület polírozással borított, hogy fényes bevonatot kapjon.

  Akril hámlás. A legtöbb ember, aki az akrilszivattyúból érkezik, olyan problémát okoz, mint egy duzzasztófürdő. Néha az akril elhagyja az üvegszálat, azaz felduzzad. Ez több okból is megtörténik:

  1. Az akril fürdõborítás és a felszínen lévõ terhelés nem egyenletesen oszlik el, ezért nagy a valószínûsége annak, hogy az akril a vízvezeték falai mögött elmaradhat.
  2. Az ok lehet, hogy az alacsony minőségű, olcsó anyagokból készült termékekben rejtőzik.

  A polimer anyagok ragasztásához különleges ragasztó szükséges. A duzzadás helyén lyukakat kell kialakítani ahhoz, hogy a ragasztót beillesszék, miután a rétegeket összeragasztják, elkezdheti a hagyományos repedés megszüntetését. Ez a munkafolyamat fent le van írva.

  A nagy hibákat speciális eszközzel tisztítják, amely után új védő réteg zománcozott. Részletek a cikkben - A folyékony akril fürdõ visszaküldi az eredeti megjelenést. Ha az akrilfürdő áramlik, azt jelenti, hogy súlyos végponttól végpontig terjedő károkat okoz. Ebben az esetben a hibák szokásos kozmetikai eltávolítása nem segít, ezért erősítést kell végezni. Ha az akrilfürdő nem lapos, akkor jobb, ha újratelepíti, különben előbb-utóbb áramlik.

  Hogyan lehet megakadályozni a polimer vízvezetékek lebomlását?

  Ha akrilból készült termékeket használ, bizonyos feltételeknek eleget kell tennie, figyelmen kívül hagyva, amely később felmerülhet a javítás szükségességével:

  1. Az akril olvadáspontja 150 ° C, ezért rendkívül nem ajánlott forrásban lévő vizet önteni az anyag fürdőjébe a deformáció elkerülése érdekében.
  2. Nem ajánlott a medencéket akril fürdőkbe helyezni, hogy elkerüljék a zsetonok és repedések kialakulását.
  3. A repedések és más mechanikai sérülések elkerülése érdekében a nehéz tárgyakat bele kell dobni.

  Sajnos sok felhasználó figyelmen kívül hagyja a vízvezeték "jelzéseit" a közeledő balesetről:

  1. Az akril kád fürdősége azt jelzi, hogy a vízvezeték helytelenül van felszerelve, vagy az eszköz alja és falai meglehetősen vékonyak. De vannak olyan módok, amelyek lehetővé teszik, hogy megszüntesse ezt a problémát.
  2. Abban az esetben, ha az akril kád kanyarodik, a bázis alatt téglákat vagy blokkokat helyezhet el. Ez a módszer alkalmas azoknak, akiknek fürdős zárt műanyag képernyőjük van. Ez a megoldás csökkenti a fürdő belső felületének terhelését, és megakadályozza a repedések megjelenését.
  3. Nézd meg az akril fürdőt a fényben, ha ragyog rajta, rossz. De ha még mindig vásárolt ilyen terméket, ne legyen idegesítő, növelhető latex festékkel, amelyet ömlesztve kell felhordani a felületre. Ez erősíti a fürdő felületét és megakadályozza a különböző hibák megjelenését.

  Sokan kíváncsiak arra, hogy mennyi helyre tudják helyezni a helyreállított vízvezetékeket? Ha a helyreállítás jó minőségű, akkor az ilyen termékek 2-5 évig tarthatnak. Tekintettel a viszonylag alacsony árra ez a munka, akkor nagyon nyereséges.

  Az akrilfürdőt szinte bármilyen típusú kármentesítheti, ezért a lehető leghamarabb nem szabad megszabadulni a régi felszerelésektől. Gyakorlatilag minden olyan személy, akinek a keze a megfelelő helyről nő, visszaállíthatja az akril fürdő korábbi integritását és eredeti megjelenését. A legfontosabb dolog az utasítások elolvasása, a szükséges anyagok és eszközök rendelkezésre állása, és természetesen nem félnek a fizikai munkától.

  Az akril fürdők javítása - a felületi helyreállítás titkai otthon

  Az akril fürdők nemrégiben széles körben elterjedtek a praktikum és a higiénia miatt. Az egyetlen hátrányuk, hogy a felület kémiai, mechanikai és termikus hatások miatt könnyen károsodik, bár ebben az esetben a vízvezeték helyreállítható. Egyáltalán nem nehéz ezt megtenni, amint azt ebből a cikkből láthatod, amit elmondok neked, hogyan lehetne megjavítani az akril fürdőket otthon.

  Az akrilfürdő felszínén lévő ilyen hibákat otthon lehet kiküszöbölni.

  A károk típusai és azok kijavítása

  Először is megjegyzem, hogy az akril fürdők nem tolerálják a mechanikai hatásokat, emellett instabilak a savakkal, lúgokkal, oldószerekkel és más kémiai összetételekkel szemben. Ezért, ha nem felel meg a működési szabályoknak, ez a vízvezeték-felszerelés nagyon gyorsan elveszti eredeti megjelenését, vagy akár szivárog is.

  Igaz, hogy a fenti szabályok betartása esetén a felület károsodása nem kizárt, mert vészhelyzetek is előfordulnak, például ha nehéz tárgyakat dobnak a fürdőbe. Ez zsetonok és repedések kialakulásához vezet.

  Természetesen megbízhat a vízvezeték szakemberek helyreállításával. Azonban a szolgáltatások költsége gyakran eléri a fürdő költségeinek felét.

  Ezért sokkal hasznosabb az akril fürdő saját kezével történő javítása, és - amint fentebb említettük - egyáltalán nem nehéz. Az egyetlen dolog, hogy fontolja meg, hogy a különböző típusú károk kiküszöbölése különböző módon. Ezért az alábbiakban megvizsgáljuk, hogyan kell a következő típusú károkat kijavítani:

  Az akrilfürdő károsodásának típusai

  Kisebb karcolás eltávolítása

  Ha a fürdő felülete elvesztette a ragyogását, vagy akár apró karcolások is keletkeznek rajta, a polírozás segít megoldani ezt a problémát. Ezt az eljárást az alábbiak szerint végezzük:

  1. a karcolások eltávolítása előtt alaposan mossa le a fürdőt és szárítsa meg;
  2. Ezután törölje le a területet karcolással a csiszolópapírral a legkisebb szemcsével. Szükséges törölni finoman, hogy ne adjunk hozzá karcolásokat;
  3. ha a felület sima matt megjelenést kölcsönöz és az összes karcolás eltűnik, finom csiszolóanyagot kell lennie az előkészített területre. Ne feledje, hogy speciális akrilkádakra van szükség, különben az eredmény minősége nem érhető el.

  A polírozás után a felületet meg kell dörzsölni a nemezzel, ami következtében a felület teljesen sima lesz, de még mindig nem teljesen fényes;

  1. Most egy viaszpolírozót kell felhordani a felületre, és mikroszálas ronggyal dörzsölje a területet, amíg a ragyogás meg nem jelenik;
  2. Polírozás után öblítse le a fürdőt folyékony mosószerrel, majd törölje le puha ruhával.

  Polírozó készlet

  A polírozáshoz egy javító készletet talál, amely kétféle polírozószert és szalvétát tartalmaz, pl. mindaz, ami szükséges ehhez a művelethez.

  Meg kell mondani, hogy a csiszolófelületek és a csiszolóperselyek használata nem mindig szükséges. Ha a felület elvesztette a ragyogását, ugyanakkor nincsenek látható nagy karcolások, viaszkonstrukcióval juthat hozzá.

  Javítás csipek és mély karcolások

  Most megfontoljuk, hogyan javítsuk meg a fürdőkád forgácsolását a saját kezünkkel. Természetesen csiszolópapírral történő csiszolás nem fog működni, mivel a felületen még mindig van egy bemélyedés.

  Ebben az esetben egy speciális akrilfürdőkészlet, amely akril-redukálószert és más alkatrészeket tartalmaz, segít. Különösen tartalmaz egy applikátort akril, csiszolópapír, szalvéta és lengyel alkalmazásához.

  A javítási készletek ára 500 rubelből indul. Ez persze lényegesen alacsonyabb, mint a szakemberek javítási költsége.

  Folyékony akril alkalmazása a sérült területre

  Tehát a javítási folyamat a következő:

  1. ha egy mély karcolás javításra kerül, kicsit bővíteni kell, hogy az akril-redukálószer behatolhasson. A karcolódást egy késsel is meghosszabbíthatja;
  2. akkor a chipet vagy karcolást körülvevő felületet finoman csiszolópapírral alaposan csiszolni kell. A csupaszított terület szélessége körülbelül egy centiméter;
  3. Ezután a csip vagy a karc felületét zsírtalanítani kell. Ehhez alkoholt használhat;
  4. most a sérült területet fel kell tölteni akril-redukáló szerrel olyan alkalmazással, amely egy javító készletet tartalmaz. Illessze hozzá a felületet úgy, hogy a kompozíció a fürdő felületével egy síkban helyezkedjen el, azaz ténylegesen normál töltést végeznek;

  Szét kell osztani a homokot és a polírozást

  1. A készítmény polimerizálása után a felületet finom csiszolópapírral csiszolni kell, és a fent leírt módon polírozni kell.

  Ez a munka befejeződött. Meg kell mondani, hogy a folyékony akril kissé eltérhet a fürdőben. Az a tény, hogy szinte lehetetlen árnyékot választani, hiszen még a különböző tételekből álló gyártó fürdők is különböző árnyalatúak lehetnek, ami természetesen csak akkor észrevehető, ha egymás mellé helyezi őket.

  Vegye figyelembe azonban, hogy a szín eltérő, csak a felújított területet tekintheti meg. Ezért nincs semmi baj ezzel.

  Az akrilfürdő felhelyezése után az otthoni kézművesek általában érdekelnek, hogyan zárják le az ízületet falra? Ebbõl a célból jobb, ha a hézagot kitöltõ egészségügyi betétet használják. Ezen kívül a sarokban kell ragasztani egy akril határt.

  Crack javítás

  Tehát a zsetonok és a repedések megszüntetésével kitaláltuk. De mi a teendő, ha a kád felszakad és elkezd szivárogni? A válasz egyszerű - ugyanazt a javító készletet használjuk az akril fürdők számára.

  Meg kell mondanom, hogy a repedt akrilfürdő javítása sok szempontból hasonlít a forgácsok és a karcolások megszüntetésére, azonban van némi árnyalat:

  1. Az előző esethez hasonlóan, a repedés lezárása előtt szükséges kicsinyíteni és homokolni a körülötte lévő területeket;
  2. akkor a repedés mindkét oldaláról szükséges körülbelül egy milliméter átmérőjű lyukak fúrása, hogy ne térjen tovább;
  3. most a felületet mosni és zsírtalanítani kell;
  4. A további munkákat a fent leírt eljárás szerint végezzük.

  Ne feledje, hogy a repedéseket azonnal meg kell erősíteni, miután megjelentek, különben nehezebb megjavítani őket. Azonban a fent leírt módszer csak néhány centiméternyi apró repedésre alkalmas. Ha a repedés nagy, megerősítést kell végezni, mint a lyukak eltávolításakor.

  Állítsa be az akril fürdők megerősítő lyukakhoz

  A lyukak javítása

  Gyakran az emberek érdeklik a fórumok - hogyan lehet lezárni egy lyukat egy akrilfürdőben? Ez az eljárás a legnehezebb, de önmagában is elég lehet vele megbirkózni.

  Azonban, ha a lyuk kicsi - néhány milliméter átmérőjű, akkor egyszerűen csak fel kell tölteni a folyékony akril, mint fent. Ezek a lyukak általában a csavarok után maradnak.

  Ha a lyuk nagy, akkor erősíteni kell. Ennek a munkának az útmutatója így néz ki:

  1. Mielőtt lezárja a lyukat, előkészíteni kell a hátoldalt. Nevezetesen - alaposan meg kell mosni és zsírtalanítani a lyuk körüli területet, amelynek átmérője kb. 15 cm;
  2. akkor a hátoldalon lévő lyukhoz ragasztott üvegszálas fedvény. Az utóbbit erõsítõ lyukak készletében kapják.

  A burkolatot epoxi ragasztóval kell ragasztani. Ne feledje, hogy legalább 5 cm-es lyuknak kell lennie;

  A lyukon meg kell ragasztani a megerősítő réteget a hátoldalon

  1. a ragasztó száradása után egy másik tapasz kerül alkalmazásra, amely az előzőhöz képest néhány centiméterrel átfed;
  2. majd a felület szárítása után a harmadik megerősítő réteget ragasztják, amely legalább 15 cm-es lyukra terjed ki;
  3. További munkát végzünk belülről - a lyuk körüli területet csiszoljuk és zsírtalanítjuk;

  A fotótöltő lyukak akril

  1. miután ez a lyuk folyékony akrilnal van feltöltve és egyenetlen;
  2. a munka végén a javított felületet finom csiszolópapírral kell csiszolni és csiszolni.

  Gyakran az emberek azt kérdezik - hogyan vágják az üvegszálakat méretű lyukakba? Ehhez csatlakoztassa a vászont a belső lyukhoz és jelölje meg. Ezután a ruhát levágja egy kést vagy szokásos ollót.

  Miután elvégezte ezeket a manipulációkat, a fürdő készen áll a működésre. Mint látható, még a lyukak eltávolítása sem tartalmaz semmi bonyolultat. A legfontosabb dolog a megfelelő javító készlet kiválasztása, hogy az tartalmazza az összes szükséges összetevőt, beleértve a polírozókat, az epoxi ragasztót és az üvegszálakat.

  Ragasztó polimer anyagokhoz

  Szüntesse meg a csomagot

  Végezetül, fontolja meg, mit kell tennie, ha a fürdő felülete duzzad, azaz Az akril eltávolodott az üvegszálból. Ez a hiba könnyen kiküszöbölhető, az egyetlen dolog az, hogy különleges ragasztóanyagot kell használni a polimer anyagok ragasztására.

  Tehát a munkát a következő sorrendben végezzük:

  1. A felrobbantott buborék középpontjában kis lyukat kell készíteni, és be kell ragasztani a ragasztót az üvegszál és az akril közötti térbe. Ehhez rendszeres fecskendőt kell használni;
  2. akkor az akril felületet le kell nyomni úgy, hogy ragaszkodjon az üvegszálas alaphoz. Ebben az esetben a kiálló ragasztót el kell távolítani;
  3. Most a lyukat folyadék akrilnal kell lezárni a fent leírt módon, majd a megjavított területet fényezd.

  Egy másik kellemetlen jelenség, amelyet az akril fürdők tulajdonosai találkozhatnak, kellemetlen szag. Lehetőségek, ha a vízvezeték nem annyira büdös. A gyártók javasolják, hogy vegye be a fürdő meleg vizet, és hagyja kihűlni, és az eljárást kell végrehajtani egy héten belül.

  Itt, valójában, az árnyalatok az akrilfürdő javítására.

  következtetés

  Otthon bármikor elvégezheti az akril fürdők javítását, beleértve a nagy lyukakon történő eltávolítását is. A munkálatok elvégzéséhez különleges készletek állnak rendelkezésre. Ezért a legfontosabb dolog az, hogy kiválasszuk a megfelelő feladatot a különböző feladatok megoldásához, és tartsuk be a fenti ajánlásokat.

  További információért lásd a videót ebben a cikkben. Ha bármilyen kérdése van az akril vízvezeték javításával kapcsolatban, kérdezze meg őket a megjegyzésekben, és örömmel válaszolok.