Legfontosabb > Tartozékok

Ellenőrző nyílások az apartmanok és házak falain: milyenek

Ahhoz, hogy a falakon, csöveken vagy más szemüvegektől el lehessen rejteni, kiváló megoldás van - ezek bármilyen típusú befejező anyag felülvizsgálatára alkalmasak, függetlenül attól, hogy festés vagy tapéta vagy parafa, csempe, mozaik vagy márvány, padlólap, laminált.

Fali kapuk

Vannak olyan nyílások, amelyek csak a gipszkarton falakra vannak felszerelve, és vannak olyan univerzálisak is, amelyek betonba és téglába, valamint gipszkarton falakba is beépíthetők. Ezeknek a nyílásoknak az ajtói ugyanolyan színűek lehetnek, mint a fal, vagy tapétázással vagy dekoratív vakolattal vagy festéssel díszítve. Az ilyen típusú nyílások minden típusához a beszerelés előtt meg kell győződni arról, hogy eltávolítja a letörést a gipszkarton lapjáról az ajtón és a lemezek mentén a szomszédos területeken. Ha figyelmen kívül hagyjuk ezt a tanácsot, akkor a befejezés után hamarosan repedések jelennek meg ezeken a helyeken. További információ erről a folyamatról.
A sraffozás közvetlenül a gipszkartonba történő beszereléséhez, a nyílás pereménél lévő vezetékek nélkül, a sarkában lévő sraffozókat használják. A díszítőnek kb. 20 percet kell tartania ahhoz, hogy összeszerelhesse. Ebben a keretben ajánlott egy falat a 120 cm-nél nem magasabb és a legfeljebb 60 cm-es szélességű falra választani, mivel ennek a sraffozásnak a kialakítása nem annyira kemény ahhoz, hogy ellenálljon a nagy ajtó súlyának, majd később megdöntsön, és amikor kinyílik / becsukódik, az ajtó fenekéhez illeszkedik a kerethez.

Ha egy blokk vagy betonfal nyílásánál egy nyílást választunk, akkor előnyösen legfeljebb a WxH 60x120 cm méretűek, és ebben az esetben a keretben egy sraffozásra van szükség.

Vannak olyan esetek, amikor a festett falon levő ajtó eltávolítható, például egy sarokba szerelik, és egy szekrény zavarja a rendszeres kapu ajtaját. A kivehető ajtókkal ellátott nyílások ilyen helyeken vannak felszerelve.

De mit kell tennünk, ha nagy méretű nyílásra vagy akár ajtóra van szükségünk ahhoz, hogy a fal vagy a tapéta színét is díszítse?
Ebben az esetben a belső ajtóhoz hasonló megbízhatóságot igényel, és a falhoz való nyílászáró alkalmas ezekre a jellemzőkre - Titan! Kivitele merevítõkkel van megerõsítve, de ugyanakkor könnyû és alumíniumból készült, valamint a gipszkartonból készült ajtó, valamint a fentebb leírt modellek nagy méretben, az ajtót keresztrúdokkal erősítik meg. Csuklópántja egy acélcsapból készül, amelynek menetét lehetővé teszi az ajtó kerületének körülbeállítása, az a tény, hogy a nyílászárók helyzete réssé válik, és esztétikaiabb lesz, ha mind a négy oldalon megegyezik.

A nyílás a fal alatt a csempe alatt

A csempézett anyaggal, beleértve a mesterséges kővel végzett befejező nyílászárókat, a megfelelő választékkal ideálisan álcázzák magukat általános háttérként, és egy ismeretlen tudó számára nehéz lesz meghatározni egy ilyen kikötő helyét.
Ezért nagyon gyakran ilyen sraffokat vásárolnak, hogy például elrejtsenek egy biztonságos házat egy mesterséges kővel díszített magánházban, ahol elrejthet egy kis szobát, ahol kerti eszközöket tárolnak stb.

A nyílások műanyagból, alumíniumból vagy acélból készülhetnek, és természetesen az utolsó lehetőség megbízhatóbb, mert a bejárati ajtók semmiért nem készültek ebből a jó minőségű anyagból. Nagyméretekben az egyszárnyas ajtónyílású acél nyílászáró, például a WxH mérete 800x1400 mm, és már alumínium lesz, kétajtós, 1400 magas, de legfeljebb 1200 mm-es nyílással.

Az acél nyílások olcsóbbak, mint az alumíniumak, de a megjelenésüknek köszönhetően az alumíniumok jobban keresnek, és olcsóbbak, mint az acélok. A gyártóknak volt egy kérdésük: hogyan lehet növelni az alumínium nyílások teherbírását? Minden tökéletes egyszerű. Most pedig sokan alumínium nyílásokat gyártanak acél csuklópántokkal. A nyílásokkal ellátott nyílások a falak megállítására szolgálnak.

Fogd be a fürdőszoba falába

A mai fürdőkbe szerelhető kapuk a következő típusokat használják:
Közvetlenül a falba úgy, hogy az ajtók ne érintkezzenek semmilyen tárgy nyitásával - ezek kétoldali, csuklós csuklópántok. Vannak olyan modellek, amelyek gumi hermetikus tömítéssel vannak ellátva, a keret és az ajtó között, és anélkül. Általában bujkáló csapok, átfedő víz, polcok mindenféle dolgokra stb.

Ha egy csomó vagy két nyílás van a csempebe, közvetlenül a fürdőszoba alá, akkor három lehetőség van: a szifon oldaláról, mivel gyakorlatilag nem "mászunk ott", vagyis van értelme pénzt megtakarítani, vagy illeszkedni egy cserélhető műanyaghoz, amely illeszkedik a csempe méretéhez, és egy tapadókoronggal nyílik meg, vagy egy láncon levehető alumínium nyílik sajtóval.

Másrészről sokkal több hely van, mivel maga a fürdő a háta alá süllyed, és ott lenyűgöző por-, öblítő- és egyéb háztartási vegyi anyagokat helyezhet el. Ha a nyílás nyitását egy mosógép megakadályozza, akkor itt egy csúszó nyílást lehet felszerelni.

Konyhai nyílás a falban

Ne felejtsük el, hogy a konyhában lévő nyílásokat elsősorban egy nő fogja használni, és abban a pillanatban fel kell venni a nyílást! Olyan egyszerűnek kell lenniük, amennyit csak lehet használni, például úgy, hogy a nyílás az egyik oldalon megnyomódjon, és ne ketten! A két zárakkal rendelkező modellek mínuszak: a zár otvetka műanyag, és csak az egyik oldalon nyomja meg, másrészt elfelejtette, hogy megszakíthatja a nyitott zárat. A nyílást csempe alatt kell kiválasztani úgy, hogy a csempe legfeljebb 5 mm méretig működjön. Mivel a kapukon lévő csuklópánt titkos, kettős kötésű, és nem nyílik meg egyáltalán, mint egy rendes ajtó, és ha egy érzelmi állapotban, vagy nincs tapasztalata (és nem akarja megszerezni), nyissa ki a kapu ajtaját, amelynek csempe áll például 8 cm-re az ajtó méretétől, és szándékosan ezek a kidudorodások valamilyen edényt károsítanak, vagy egy törés a csempe és a csukló oldalán lesz, majd ennek eredményeképpen megtudja, hogy rossz hajót, stb.

Ha a sraffot úgy szerelik be, hogy az úgynevezett kötény (a munkaasztal és a felső polcok között) és a legjobb fele, akkor bosszantó lesz, ha mossa ezt a kötényt, akkor a sraffozás folyamatos megnyomásával megnyomja, akkor érdemes felszerelni a sraffozást, amely csak egy tapadókoronggal nyílik a tolóajtó helyén, a kapu ajtajában, a csempével átfúrjon egy lyukat, és csavarjon be egy krómozott horogot (a visszapillantó oldalról), amelyre felakaszthat valamit, és ha szükséges, nyissa ki maga előtt az ajtót. Nos, ha a sraffozót a fal helyére telepítik, ahol nincsenek csempék, akkor a fent ismertetett festési és háttérkép nyílások működni fognak.

Univerzális nyílások a padló és a fal

Nagyon gyakran, egy tervezési projekt szerint, vagy egyszerűen azért, mert tetszett nekem, 90 cm széles falcserépet vásárolnak, a csempe magassága ebben az esetben nem fontos. A javítás folyamán kiderül, hogy egy nyílásra van szükség, az egyajtós ShhV 90x50 méretű, és a nyílások szabványos méreteiben a szélesség nem haladja meg a 60 cm-t, és még a megrendelés alatt is, az egyajtós ajtót 90 cm szélesre nem lehet tenni, kivéve a cserélhetőeket - a hurok nem képes ellenállni egy ilyen terhelésnek. És hogyan lehet? Kétajtós nem akar, mert vágott cserép a falon keresztül lesz látható, és nincs vágy, hogy drága csempe vágása! Ebben az esetben az AMO nyílásokra van szükség, jóllehet a padlóba történő beépítésre tervezték őket, alkalmasak falra történő szerelésre is! És ez a leginkább nyereséges lehetőség. Biztosan megnézheti a falak nyílászáróit elektromos, de nem mindenki engedheti meg magának ilyen árat. Egy ilyen nyílás önmagában nyitja meg, csak fél fordulattal kell forgatni a kulcsot. Annak érdekében, hogy a kikötő peremén, a falon ugyanúgy használható legyen, ugyanazt a technológiát használják, mint a két vagy három összekötő pántra.

Egészségügyi nyílások ellenőrzése a fürdőszobában és a WC-ben: típusok, elhelyezés szabályai, beépítési jellemzők

Az apartmanok és magánházak kommunikációjának telepítéséhez két módszert kell használni: nyitott és zárt. A nyílt módszerrel minden cső és eszköz látható, míg zárt állapotban hamis falak, válaszfalak vagy csatornák maszkolják őket.

A berendezéshez való hozzáférés biztosítása érdekében a fürdőszobába és a WC-hez egészségügyi betéteket használnak: az eszközök méretei általában a rejtett csővezetékek méretétől és a karbantartott készülékek számától függenek.

A fürdőszobában lévő ellenőrző nyílások kijelölése

A modern fürdőszobák és a WC-k megkülönböztető jegyei egy átgondolt dizájn, amelynek eredményeképpen a dekoráció esztétikai oldala előtérbe kerül. A víztisztítás kényelmes elhelyezését vagy a WC használatának megkönnyítését szolgáló technikai eszközök vékony műanyag vagy gipszkartonszerkezetek mögött vannak elrejtve.

A csövek tartós karbantartása nem szükséges, de rendszeres időközönként szelepeket kell használni. Például, ha le kell vágni a víz áramlását a konyhába a keverő cseréjéhez kapcsolódóan, ki kell kapcsolnia egy csapot.

Ha a fürdőszoba teljesen műanyaggal vagy csempeburkolattal van ellátva, akkor több nyílásra van szükség. Tételezzük fel, hogy az egyik csomópont, amelyhez állandó hozzáférés szükséges, a fürdő vízszigetelésének helye. Ha a védőszemüveget süketné tesszük, akkor azt minden esetben le kell bontani, amikor a csőben eltömődnek, vagy szivárgás következik be a szifon részeiben.

Megállapítható, hogy a rendszeres vizsgálatot igénylő bármely alkatrésznek és eszköznek szabadon hozzáférhetőnek kell lennie. És a burkolólapok vagy műanyag burkolatok teljes burkolásánál ez csak technikai nyílásokkal érhető el.

Mi szükséges a hozzáféréshez?

Az egyszerűbb javítás érdekében a csővezeték, amely vízhez juttatja a lakást vagy a házat, kényelmes szolgáltatási területekre oszlik. Ha szükséges, minden különálló szelet egy szeleppel vagy egy, a csőre szerelt golyós szeleppel van elvágva. Ha van ilyen lehetőség, a legtöbb szelep egy helyen van felszerelve.

Ha minden jelentős lezáró, szabályzó és víztartó eszköz hamis fal mögé van maszkolva, de egy helyen koncentrálódnak, akkor sokkal könnyebb a kikötőt építeni, hogy hozzáférjenek hozzájuk. Az ajtó különböző méretű lesz, de ez nem károsíthatja a válaszfal elváltozását vagy működését.

A modern apartmanok úgynevezett blokkokkal vagy bemeneti csomópontokkal rendelkeznek. A gömbcsapokon kívül a szabványos szerelvény tartalmaz egy víztisztító szűrőt, két mérőberendezést és egy nyomáscsökkentőt. A szűrőt gyakran a bypasson helyezték el, hogy víz ellenirányú vízáramlást tudjon biztosítani. Minden eszköz fel van szerelve gömbcsapokkal a javítás vagy csere miatt.

A kombinált fürdőszobában vagy WC-ben van egy szennyvízcsatorna. Ezzel párhuzamosan a központosított hidegvíz- és melegvíz-rendszerek csövei benne vannak. Ha a függőlegesen elhelyezett autópályákkal ellátott sarkot egy doboz zárja, akkor a süllyesztett nyílást is felszerelik - az ütközőkkel szemben. Amint láthatja, számos lehetőség van az ellenőrző kapu elhelyezésére a fürdőszobában, valamint a WC-ben.

A szaniterek típusai

Sok oka van annak, hogy a fürdõszobákat ellenõrzõ nyílásokkal látják el, de még több ilyen nyílást. Vannak gyárilag gyártott, általános és szilárd, rozsdamentes acélból vagy műanyagból készült modellek. Ezek ellentétesek a házilag beszerzett, rögtönzött építőanyagból készült anyagokkal és a boltban vásárolt kötőelemekkel. Csoportokba osztáskor a modellek különböző oldalát használják.

Osztályozás # 1: megnyitással

A vízvezeték nyílás egy ajtó, amely nyitható, félretenni, hátrafelé mozogni vagy a nyomásra reagálni.

A függesztett ajtók hagyományos jellegűek, jellemző a legtöbb bejárati ajtó, bútorajtók és ablakkeretek esetében. Az egyik oldalon csuklósak, könnyen nyithatók és hosszú ideig tartanak egy egyszerű eszköznek köszönhetően. A nyílás kinyitásához húzza meg a fogantyút, amely normális lehet vagy zárral vagy zárral ellátva.

A csúszó modellek hasonlítanak a szokványos lengéshez, de összetettebbek a hurkok. A rögzítő három összekötő elemből áll, amelyek lehetővé teszik, hogy a kaput két lépésben oldalra mozdítsuk elő: először tolja maga felé (1,5-2 cm), majd gondosan húzza oldalra.

A hajtogató nyílások egy egyszerű elv szerint vannak elrendezve: egyik oldalon van rögzítőelem, másrészt egy tartószerkezet. Amikor a retesz kinyílik, az ajtó egyszerűen előre hajlik, a függőleges helyzetből vízszintes helyzetbe mozog.

A push modelleket "láthatatlannak" nevezik. Nehéz észrevenni őket, mivel a nyílás felé néző anyag gyakran egybeesik a falak általános dekorációjával. Ahhoz, hogy hozzáférhessen az egészségügyi szekrényhez, kissé nyomja meg a panelt, majd halad előre. Ezután különféle módok nyílnak meg nyitásra - pl. Szántás vagy mozgás egy irányban.

A nyílás megnyitásával történő kiválasztásánál meg kell vizsgálni a telepítési helyet, és el kell dönteni, hogy melyik telepítési modell ajánlott, ami nehézséget okozhat az eszközök vagy alkatrészek karbantartásának folyamatában.

2. osztályozás: anyag szerint

A gyári modelleket két nagy csoportra lehet osztani. Az első olyan rozsdamentes acélból készült fémszerkezetekből áll, amelyek kiváló minőségű kötőelemekkel vannak felszerelve. Szilárd keretek, ajtóval, amely bármelyik fenti módon nyitható. A legtöbb javaslat a "csempe alatt" van kialakítva, de az ajtókat bármely anyaggal díszíthetjük.

A második csoport műanyag nyílásokat tartalmaz. Kevésbé megbízhatóak, különböznek a kis súlytól és a könnyű telepítéstől. A műanyag termékek ára sokkal alacsonyabb. Ha egy megbízható acél nyílás ára 3,5-4,5 ezer rubel, a műanyag egyenérték átlagára 200-350 rubel.

A gyári opcióktól eltérően a rögtönzött nyílások nem fémből készültek, bár a keret gyártásakor gyakran fémprofilot használnak. A fedélzet panelén válasszon egy olcsó, de tartós anyagot: gipszkarton, műanyag, fa. Kényelmes ragasztani a gipszkarton lapokat, ha a mester feladata egy láthatatlan akna létrehozása.

Egy adott anyag kiválasztásakor helyesen meg kell vizsgálni a tartósságát és a vízállóságát. Ha a szokásos, nem nedvességálló gipszkartonra vágyik, akkor gyorsan elveszíti tulajdonságait, elkezd duzzadni és összeomlani. Hasonló eljárás fordul elő kezeletlen fa esetén, amely idővel deformálódik a felesleges nedvességből és a hőmérséklet változásából.

3. osztályozás: álruhában

Ezt a csoportos csoportba való besorolást feltételes osztályozásnak nevezhetjük, mivel nincs egyértelmû különbség a két nyílástípus között: egyesek észrevehetõek, a második pedig "láthatatlan".

Az első csoportba olyan struktúrák tartoznak, amelyek kiemelkednek a környező bélésből. Például fehér műanyag nyílások, amelyek színének és anyagának köszönhetően észrevehetők. Ha ilyen takarót helyez el a mosdó mögött, akkor azonnal elkapja a szemet, azonban az általános képet nem károsítja, mivel a színes szaniter felszerelésekkel kombinálódik.

A láthatatlanok vizuálisan rejtett szerkezetek. Vannak álruhák, mivel ugyanazt a kerámia burkolatot használják a falak és az aknafedél burkolata miatt. A csempeelemekhez és a csempecsatlakozásokhoz illesztett keret méretének köszönhetően a sraffozási sík a fal díszítésével egyesül. Ennek eredményeként nehezen meg lehet állapítani, hogy egy ismeretlen személy hol határozza meg a technikai nyitás helyét.

A "láthatatlan" előnye az ütközéses fedél teljes összeolvasztása a falhoz, így a fal díszítése szilárd, érintetlen marad.

4. osztályozás: telepítéssel

Úgy tűnik, hogy a WC-ben vagy a fürdőszobában minden egészségügyi betét a falba van szerelve. Ez egy gyakori hely, de a mennyezet és a padló nézete is van.

Mennyezeti nyílások szükségesek a felfüggesztett szerkezetek fölötti kommunikáció fenntartásához. Az ilyen módosításokat pontosabban az ellenőrzésnek nevezik, a vízvezeték helyett, mivel hozzáférést biztosítanak a szellőzővezetékekhez és az elektromos vezetékekhez.

A padlón lévő lyukak vezetnek a csatornahálózatokhoz vagy a vízellátáshoz, ami a végső bevonat szintje alatt van. A kommunikáció ilyen jellegű elrendezése nem jellemző a tipikus vezetékeknél, de előfordulhat, ha a padló felemelkedik vagy vastag szigetelést generál (például magánházakban vagy a lakóház első szintjén).

A padlóba vagy a padlókba szerelt nyílások vezetnek a csövekhez, körökhöz, létrákhoz - azaz olyan szerkezetekhez, amelyek karbantartást igényelnek és nem zárhatók le. Vannak olyan esetek, amikor egy csővezeték megszakadásához az egyes elemek csomópontjához való hozzáféréshez nemcsak a fedőréteg eltávolítására volt szükség, hanem a csatlakozó kalapálásához is.

Ezenkívül a technika tekinthető sraffozásnak is, amelyet a padló védődobozai és a képernyő alatt helyeznek el, amely a fürdőszoba alatt található.

Hatch telepítési utasítások

A telepítés és a szerszámok megválasztásának árnyalata teljesen függ a nyílás típusától és a válaszfal anyagától. Tekintsünk két lehetőséget a sraffozás - a gyári modell és a házi készítésű könyvvizsgálat tervezésére - a fürdőkád alatt.

A fémmodell felszerelése "a csempe alatt"

A csempékkel bélelt rejtett nyílás felszereléséhez szükség van egy kalapácsfúróra, egy csavarhúzóra, egy folyékony körmös pisztolyra, egy spatulára, egy csavarhúzó készletre, egy markerre és egy mérőszalagra a jelöléshez, egy tisztító szivacshoz.

A fémkerettel ellátott gyári modelleket egy gipszkarton falakba kell szerelni, amely kerámia burkolattal való szembenézésre készült. Annak érdekében, hogy a panelek ellenálljanak a további terhelésnek, a beágyazásokat a fémprofilból a nyílás peremén kell elvégezni.

Fürdőszoba nyílás

A legtöbb esetben a mérnöki hálózatok elrendezése a fürdőszobában történik. Rendszeresen meg kell őrizniük, el kell távolítaniuk a különböző számlálók teljesítményét. Ezenkívül a vízellátó szelepekhez való hozzáférés szükségessé válik javítási munka vagy új vízvezeték-berendezések csatlakoztatása során. Ezek a nyílások a helyiség falán helyezkednek el, de van még egy hely is, ahol az ellenőrző nyílások felszerelhetők - a fürdőszobában a dekoratív képernyőn. Ezek a nyílások úgy vannak tervezve, hogy javítsák és tisztítsák meg a szifon fürdőt, az elhelyezés módja szerint különböznek a falra szereltektől.

A fürdőszobában rejtett nyílások típusai

A megvalósításban nemcsak a gyártás különböző méretétől és anyagától, hanem a cselekvés elveitől is számos rejtett nyílás van. Annak érdekében, hogy a megfelelő választás egy adott esetben ajánlott röviden megismerkedni a különböző típusú eszközök jellemzőivel.

A gyártási anyagok szerint lehet acél, alumínium vagy kombinált. A maximális terhelhetőség, a megbízhatóság és természetesen a költség függ a gyártás anyagától. A fürdőszobai nyílások mind falazó anyagokhoz, mind gipsz vagy forgácslemez falfestéshez alkalmazhatók.

Ellenőrző nyílás a csempe alatt

Hogyan válasszunk ki egy nyílást

Nem fogunk érinteni az árnyalatokat különféle típusú tépőajtókkal, csak az Ön kívánságaitól és a fürdőszoba tervezésének részleteitől függnek. Tartsuk a fő dolgot - meghatározzuk a szerkezet optimális lineáris méreteit.

 1. A szaniter szerelvények és vezérlőoszlopok elhelyezkedése alapján határozza meg a készülék helyét, valamint annak magasságát és hosszát.
 2. Távolítsa el a kerámia burkolólapok méretét, amelyeket a szoba falainak díszítésére tervez.
 3. A kerámia burkolatok méretének alapján határozza meg, hogy hány takaró van a közművekhez való hozzáférési területen.
 4. Ismerje meg a piacon elérhető rejtett nyílások szabványméretét.

A képen egy revíziós nyílás található a csempe alatt.

Fontos. Ha vastag réteg ragasztót szeretne alkalmazni a kapu ajtaján, és nehéz kerámia burkolólapokat használjon a befejeződéshez, akkor válasszon ki egy nyílászáró megerősített változatát. Ilyen modellekben a keret acélból készül, nem alumíniumból. Ezenkívül a függönyöket öntötték és nagy erőfeszítéseket tesznek. Az ilyen nyílások hiánya - ezek többnyire nem szabályozottak, ami különös gondosságot igényel a ragasztás során.

 1. A sraffozás méretének kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy a csempe kerületén feltétlenül legalább fél centiméter méretűnek kell lennie. A csuklós oldalon maximum 5 cm, a másik oldalon csak egy korlát van - a csempefelület több mint 50% -át be kell ragasztani. Ellenkező esetben a kapcsolat erőssége kétséges, a sraffozás használata közben ezek a burkoló elemek kikapcsolódhatnak.

A műanyag ellenőrző nyílások méretei

Hatch ajánlás

Ezeket a követelményeket figyelembe véve nemcsak a sraffozás modelljét és méreteit választották ki, hanem a falon elfoglalt helyét is korrigálják. A burkolat elhelyezésétől függően a szerkezet kissé elmozdulhat bármely irányba, amelynél a sorok megsértése kizárt. A kikötő mozgása közben meg kell győződnie arról, hogy minden kommunikáció elérhető marad.

Kiválasztjuk az ellenőrző nyílást

Videó - Hogyan válasszuk ki a lopakodó nyílást

Lépésről lépésre utasítások a sraffozásnak a habblokkok falaira történő beszerelésére

1. lépés Készítse elő a kapu keretét a telepítéshez. Ehhez meg kell fúrni szerelési lyukakat, a távolság közöttük 10-15 cm. Tegye a nyílást sík felületre, nyissa ki az ajtót, és fúrja a lyukakat a szerkezet kerületén. A lyukak száma a keret méretétől függ.

Távolítsa el az ajtónyílást

Fontos. Ügyeljen arra, hogy a lyukak ne helyezkedjenek el a blokkok közötti varrás szintjén, ha szükséges, cseréljék helyüket.

2. lépés Készítse elő a nyílást a telepítéshez. Megfelelő méretűnek kell lennie, a síkoknak párhuzamosnak kell lenniük, minden szög csak egyenes. Ha problémák merülnek fel, ki kell javítani.

3. lépés Helyezze a nyílást a nyílásba, és ellenőrizze a szintet szintjével.

Helyezze a keretet a nyílásba

Vannak torzulások - illessze össze a keretet ékekkel, vágja a blokkokat a megfelelő helyeken. Javasoljuk, hogy a fal és a keret közötti nagy réseket lezárja egy cement-homokos habarccsal. Ha nehéz cementhabarcsokkal foglalkozni, akkor habzás megengedett. De minden szabály betartásával: habzás előtt a felületeket alaposan meg kell tisztítani a porból, és bőséges vízzel meg kell nedvesíteni. Csak habot használjon, növeli az adhéziót és a fizikai erőt. A kis lyukakat nem lehet bedugni, rögzíteni a helyes pozíciót, helyezze a megfelelő méretű csapokat a keret alja alá.

Ha a nyílást az ajtónyitó push-pull elvével szereli fel, akkor 2-3 mm-rel kell kiemelkednie a keret felett. Ez a távolság szükséges ahhoz, hogy az ajtó benyomódjon a tartózár aktiválására. Minden más típusú nyílás esetében nincs ilyen követelmény.

4. lépés: A kereten lévő szerelőfuratokon keresztül fúrja a jeleket a kaparó sarkában.

Fúrjon lyukakat a nyílásba

A lyukméreteknek meg kell felelniük a kiválasztott tüskéknek. Egyes gyártók a vasalódeszkákat a hardvereikkel kiegészítik, de szilárd falakra tervezték őket. A gyakorlók azt javasolják, hogy cserélje őket erősebbre, ez teljesen kiküszöböli azokat a lehetséges problémákat, amelyek a sraffozás során jelentkeznek. A problémák megoldása sokkal drágább és nehezebb, mint megelőzni azok előfordulását. Ez minden üzletág axiómája.

5. lépés: Vegye ki a keretet, fúrja meg a lyukakat a jelek között, és helyezze be a tüskéket.

Hammering dugók lyukakban

Cserélje ki a keretet és biztonságosan rögzítse azt fém elemekkel. Ha alumínium szerkezettel rendelkezik, akkor óvatosan járjon el, amikor meghúzza a tüskéket.

Rögzítse a keretet csavarokkal

Nem szükséges túlcsavarni a csavarokat

Ha a csavarokat húzza, a keret deformálódik

6. lépés: Állítsa be az ajtó és az ajtókeret közötti távolságot. Ehhez speciális mechanizmusok vannak, a különböző típusú kinyílásokban kissé eltérnek egymástól. De a kiigazítás feladata mindig kettő - a kapu nyílása szimmetrikus elrendezésének elérése a kerethez képest, valamint a sima nyílás / zárás biztosítása.

Gyakorlati tanácsok. A szakemberek határozottan javasolják az ajtókerék helyzetének beállítását terhelés alatt. Ehhez az ajtóra ugyanolyan súlyt kell hagynia, mint a ragasztó és a csempe az ajtón. Kerámia burkolólapok használhatók erre a célra, de növelni kell a csempék számát ragasztó tömegenként. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy csempe súlya megegyezik a ragasztó tömegével háromnál kisebb értékkel. De mindez a csempe típusától és a ragasztó vastagságától függ.

A használati utasításban minden gyártó részletesen leírja a beállítás módját, a megértés megkönnyítése érdekében rajzok vagy diagramok vannak. Óvatosan olvassa el az információkat, és nézze meg, milyen hatást gyakorol az egyes szabályozó elem az ajtó helyzetére. Most folytathatja a falra és az ajtónyílásra való nézést. Két bélés lehetőség van.

 1. A csempe elrendezést a fürdőszoba teljes falán, beleértve a sraffozás helyét is. Indítsa el a burkolatot a lyukba, és csak ezután, figyelembe véve a falra szerelt elhelyezést, szerelje fel a nyílászárót. Szükség esetén kissé mozgassa a pozícióját a kívánt irányba.
 2. Szerelje fel a nyílást a nyílásokon, majd jelölje meg a csempe helyzetét az egész falon.

Mindkét módszert figyelembe vesszük, magunk számára elfogadható magatartást. Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai, de általában egyenértékűek.

Hogyan kell a falat kinyitni a beépített nyílással?

1. lépés Helyezze a csempe a nyílás helyének megfelelően. Hogyan kell elhelyezni a csempe a nyíláson, már mondtam. Rajzoljon vonalakat a falakra, használja ezt a különleges kötél kék. Ne felejtsük el figyelembe venni a csempe ízületek szélességét jelöléskor.

Helyes csempe telepítés

Helytelen beszerelés - első ragasztott csempe a nyíláson, majd helyezze el a padlót

2. lépés: Kezdje el ragasztani a csempeburkolatot a nyílászáró ajtaján, és mozogni fog különböző irányokban, ahogy dolgozik.

Ne ragasszon ragasztót a tömítőanyaggal

3. lépés: Várja meg, amíg a ragasztó meg nem erősödik, majd zárja le az ajtó és a fal csempe közötti csomópontokat. Szilikon tömítőanyagokat ajánlunk ehhez.

 1. Ragassza fel a maszkolószalagot a varratok peremén, és az abutment pontok mindkét oldalán legyen.

Ragasztó maszkoló szalag

Távolítsa el a maszkoló szalagot

Nyissa ki az ajtót és távolítsa el a felesleges szilikont a szerkezet belsejéből.

Ezt a burkolatgyártási módszert csak akkor javasoljuk használni, ha a sraffozás már be van építve, és különféle okok miatt nincs lehetőség változtatni. De javasoljuk, hogy minden erőfeszítést megteszünk a lyukak szigorú lezárására. Az a tény, hogy a szakemberek soha nem kezdik meg a csempe lefektetését a fal közepén. A figyelmet mindig úgy kell megfizetni, hogy a csempe ne legyen a padló vagy a mennyezet közelében, így a csuklók teljes sarkán vannak. Emellett, ha a padló és a falak ugyanolyan méretűek, akkor az ízületeknek azonosnak kell lenniük. A kályha minősítése egyaránt attól függ, hogy képes-e a csempe elhelyezésére és helyesen megjelölni a felületet. Sok követelmény van, amit a magasan képzett mesternek kell teljesítenie. Minden eltérés számukra házasságnak számít, és az előadóművész szakmai hiányosságát jelzi. És ahhoz, hogy a csempe helyzetét a falon helyesen számolhassuk, kezdve a sraffozással, elméletileg lehetetlen.

Gyakorlati tanácsok. A nyílászáró felszerelésének legjobb módja - a lyuk a fürdőszoba falán lévő csempék megkezdése után készül. Figyelembe véve a meglévő elrendezést, egy lyukat vágnak a megfelelő helyre, és egy nyíláskeretet telepítenek. Ha biztos benne, hogy képes lesz jelölést készíteni, akkor a sraffozás telepítése utána adható meg, a burkolat a nyíláshoz opcionális.

A kapu felszerelése a gipszkartonra

Ebben a példában bemutatjuk, hogyan építik fel a professzionális építők a nyílást a fürdőszobában. Kezdeti adatok - a csövek és szerelvények dobozát teljesen varrják, a daruk és a mérőeszközök helyét a gipszlapok külső felületeire húzzák, a kapu hozzávetőleges méretét jelzik.

Reteszelő szerszámok

Beépíthető nyílás

A könnyebb telepítés érdekében leválaszthatja az ajtót a keretből

1. lépés: Csempe elrendezést készítsen a fürdőszoba összes falán, vegye figyelembe a tojás általános szabályait.

2. lépés: A csővezetékkel szomszédos fal megmunkálása technikai kommunikációval kezdődik. Ha szükséges, kissé állítsa be a csempe helyzetét, ez nem befolyásolja a fürdőszoba végső minőségét.

3. lépés: Vigye át a jelöléseket a dobozba, határozza meg a nyílás pontos helyét és méreteit.

4. lépés: Vágjon egy lyukat a gipszkartonra a kívánt méretre. A munka megkönnyítése érdekében először egy fémlemezt használó csiszológépet használjon, amint megfelelő hosszúságú rés jelenik meg, használjon finom fogazású fémfűrészt. Ügyeljen arra, hogy a gipszkarton szereléséhez beszerelt fémkeret ne sérüljön a lyuk alatt.

5. Lépés A lyuk kerületén rögzítse a kiegészítő profilot a kapu keret rögzítéséhez. A csavarokat csavarokkal rögzítik a már meglévő gipszkartonhoz. Könnyűvé téve a további profilok rögzítésére szolgáló algoritmust rendes.

6. lépés: Fúrjon lyukakat a nyílás keretén belül a rögzített profilok rögzítéséhez.

Lyukak a keretben (gyár)

7. lépés Helyezze be a kaput, és nyissa ki az ajtót. A szint használatával ellenőrizze a szerkezet helyzetét, és szükség esetén javítsa ki kis ékekkel. Zárja le a kaput a kívánt helyzetbe.

Szerelje be a keretet a nyílásba

Lépés 8. Csavarja be a kereteket a fém profilokba a megfelelő hosszúságú csavarokkal. Ellenőrizze újra a szerkezet helyzetét.

Rögzítse a keretet csavarokkal

9. lépés: A függönyökkel ellátott speciális csavarok segítségével pontosan állítsa be az ajtó helyzetét, elérje a sima nyílást és ugyanolyan távolságot a kerület mentén.

Ha az ajtót lebontották, itt az ideje, hogy helyreállítsa és beállítsa

Ellenőrizze a sraffozás ajtójának munkáját

Lépés 10. Csukja be az aknaszív fedelét, és kerek burkolattal kezdje át a dobozt. Miután a ragasztó megkötődött, a gipsz színét szilikonnal körbevágja. A szilikon száraz - teljes mélységbe vágja. Ezt hogyan tettük meg, mi már említettük.

Házi fürdőszoba nyílások

Számos lehetőség van házi készítésű nyílásokra, a két legegyszerűbb és legeredményesebb megoldásra összpontosítunk. Az ilyen nyílásokra vonatkozó egyetlen korlátozás az, hogy a revíziós nyílás nem haladhatja meg egyetlen kerámia csempe méretét. De a legtöbb esetben ez elég ahhoz, hogy kikapcsolja a mérnöki rendszereket és az állapotuk egyszerű felülvizsgálatát.

Mágnes nyílás

Csempe mágnesek

Egy ilyen sraffozás lehet mind a gipszkarton, mind a falazóanyagok számára. Igaz, hogy a falazott anyagoknak meg kell ütniük a fémlemezeket a mágnesekhez. A sraffozás helyzete hagyományos, és nincs értelme megállni rajta. Hagyja a nyílást a nyílás alatt a tojás alatt. Ezen a ponton a csempe átmenetileg csatolható kétoldalas szalaggal, ennek a technikának köszönhetően a kád falát könnyítik meg.

1. lépés. Ha fém nyílások láthatóak a nyílások nyílásainak oldalán - finom, ha nem láthatóak, akkor speciálisakat kell felszerelni. Az egész kerület mentén nincs szükség, két függőleges vagy vízszintes is elég. A választani kívánt lehetőség függ a meglévő fém keret profiljának helyétől.

2. lépés: Vágjon egy darab gipszkartonot a csempe méretére, vagy valamivel kisebbre.

3. lépés Helyezze elő a gipszkarton felületét mindkét oldalon, hagyja a száradás idejét. Száradás után ragasszuk fel a kerámialapot folyékony körmökkel az egyik oldalon és mágnesekkel a másik oldalon. Megveheti őket a boltban, vegye fel a mágneseket vastagságban. A cserélhető csempe teljes vastagságának olyannak kell lennie, hogy felülete ugyanabban a síkban helyezkedjen el a kész fal felületével.

Gyakorlati tanácsok. A csempe ragasztható közönséges ragasztóval a gipszkartonon, ami egyszerűsíti a vastagságú mágnesek kiválasztásával kapcsolatos problémákat. Vásárolja meg a legvékonyabb mágneseket, tegye a vágott gipszkarton helyére, használjon kereszteket, hogy megakadályozza a csúszást. Ragassza fel a kerámia burkolólapot, igazítsa a helyét a bélelt falra.

4. lépés Helyezze be a lapkát az előkészített lyukba, majd rögzítik a mágnesek segítségével.

Először csavarozzuk a mágneseket a kerethez olyan távolságra, hogy a csempe beilleszkedjen a helyére, és egy kis margó.

Rögzítve a lemez mágnesek, amely tartja a csempe

Ezt követően csempézett ragasztót ragasztunk a lemezekre és a szalaggal lezárt teljes kerületre. Fontos számolni a ragasztót úgy, hogy ne kerüljön a doboz védtelen részeihez.

Most állítsa be a csempe helyét.

Rögzítse a burkolólapokat, rögzítse a maszkoló szalagot

Távolítsa el a maszkoló szalagot, nyissa ki a lapkát (6 óra múlva)

Videó - Cserélhető csempe a mágneseken

Ezután a varratot a habarcs színével szilikonnal lezárják, majd a kikeményítést követően levágják. Ez a munka befejeződött, minden gyorsan és nagyon olcsó. A csempe korlátlan számú alkalommal eltávolítható / beilleszthető.

A sraffozás kinyitásához fel kell kampolnia a csempe bármely horoggal

Itt láthatóak a mágnesek. Ebben a példában a master közvetlenül az alapozott csempefelülethez rögzítette őket.

Kerámia és porcelán használt ragasztó kötéséhez

Ragasztóajtó

Javasoljuk, hogy ilyen nyílásokat telepítsen a fürdőszoba szifon ellenőrzésére. Ha a fürdő telepítése helyesen történik, akkor nem kell a kihajtót használni. Rendkívül hatékony vegyi anyagok állnak rendelkezésre a zsírlerakódások tisztítására, és a mechanikai szennyezés nagyon ritkán fordul elő. Vészhelyzet esetén a szifon tisztításához gumidugót használhat.

A korábban elkészített lyuknak 1-2 cm-rel kisebbnek kell lennie a csempe méretéhez képest.

Ellenőrző lyuk a fényképen

Burkolólap burkolás

Szükség esetén vágja le a lapkát

Képernyő bélés folyamat

Több helyen ragasztóval vagy szilikonnal van elkenve, a pontok száma legfeljebb kettő stronciumra számítva, a mérete körülbelül 1 cm2. Ez elegendő a viszonylag megbízható rögzítéshez, ugyanakkor nem lesz nehéz megkönnyíteni a burkolólap kinyitását.

A varratokat dörzsölhetjük vagy szilikonnal lezárhatjuk. A csempe lebontása során a szilikonot le kell vágnia a kerület körül, és óvatosan vágja le a csempe egy vékony fémlemezzel vagy késsel. Annak érdekében, hogy ne károsodjon a beillesztett csempe mellé, tegyen egy kartonpapírt vagy rongyot egy fém tárgy közé.

Félsz, hogy a csempe a repedések eltávolításakor? Nem probléma, miután befejezte a falakat a fürdőszobában, mindig lesz néhány csempe, ne dobja el őket. Tartsa kényelmes helyen, ha szükséges, mindig van egy csere a kezében.

Láthatatlan akna. Csempe ragasztóval rögzítve

Lehetőséget kínálnak a nyílászárók öntermelésére, fém nyílászárókkal. De ezt nem javasoljuk, a végén a gyári minták olcsóbbak lesznek, mint a saját készítésűek. A teljes veszteség összege látható, és nem csak az anyagok költsége. Figyelembe kell venni az időt, a lehetséges változtatásokat stb. Ezenkívül az önhordó nyílásnak nincsenek állítható ajtói, és ez egy nagyon nagy hátrány az összes önszerkezetes szerkezetnél.

Fali kapuk

 • Szállítmányok közvetlenül a hazai gyártótól!
 • Kényelmes szállítási módok: ingyenes pickup, szállítmányozó vállalatok, ingyenes futárszolgálat 5 000 rubel megrendeléssel.
 • Fali kapuk állnak rendelkezésre és kérésre (szabványos és nem szabványos modellek)
 • Gyártási idő az 1. munkanapról
 • Fizetés készpénzben vagy banki átutalással
 • Garancia minden 2 évnél hosszabb ideig
 • További lehetőségek rendelkezésre állása
 • 2% -os kedvezmény a szokásos ügyfelek részére és a rendelési mennyiségtől függően!
 • A kezdethez
 • ezelőtt
 • 1
 • 2
 • előre
 • A végén
 • Oldal 1/2
 • TÍPUSOK
 • lopakodás
 • csőhálózat
 • könyvvizsgálat
 • technikai
 • Zárral
 • Mágneseken
 • fogantyú
 • A kommunikációhoz
 • zárt
 • süllyesztett
 • Vízmérőkhöz
 • elmozdítható
 • csúszó
 • szögletes
 • FELÜLET
 • A csempe alatt
 • A laminált alatt
 • A mozaik alatt
 • Festéshez
 • A tapéta alatt
 • színezett
 • emelet
 • mennyezet
 • Falra szerelhető
 • ANYAG
 • Rozsdamentes acél
 • műanyag
 • fém
 • vas
 • gipszkarton
 • WHERE
 • fürdőszoba
 • A fürdőszobában
 • A fürdő alatt
 • A WC-hez
 • Az alagsorba
 • A pincében
 • A konyhába
 • A szaniter dobozban (kabinet)
 • MÉRETEK
 • 600 800 mm
 • 900 900 mm
 • 600 600 mm
 • 300 300 mm
 • 600 400 mm
 • GYÁRTÓK
 • gyakorlat
 • balkezes
 • ív
 • Rejtett mérnöki rendszerek (LISS)
 • Fém szellőzőrácsok

Közösségi hálózatokban vagyunk. Csatlakozz most!

 • Frunzenskaya emb., 30
 • e-mail:
 • +7 (499) 343-17-56
 • Vasárnap: 09.00-20.00

Az oldalon található információk nem nyilvános ajánlattétel
Copyright © Best-luki 2010-2016

Házi felügyelet nyílik a csempe alatt a hulladékanyagoktól

A csempe alatt rejtett kommunikációkhoz való hozzáférés a saját kezűkkel és a falra történő felszereléssel történik. Ez csökkenti a telepítés költségeit, és nem sok időt vesz igénybe a már elkészült kivitelezéshez képest.

A fürdőszobákban és fürdőszobákban először külön szaniter nyílásokat kell felszerelni. Hozzáférést biztosítanak a kommunikációhoz, mérőeszközökhöz, szűrőkhöz, vezérlőegységekhez és még a csempefalak mögé rejtett vízmelegítőkhöz, vagy ritkán a padlóhoz. Az ilyen struktúrák segítségével, amelyek tökéletesen illeszkednek a belső térbe, könnyű ellenőrizni a csövek és vízmérők állapotát, és cserélni őket. Nem nehéz a saját kezével felülvizsgálati nyílást készíteni, bár ehhez tudnia kell a gyártás és a telepítés jellemzőit.

Mi a láthatatlan akna?

Kétféle ellenőrző nyílás van. A szokásos opció megfizethető és könnyen telepíthető, de látható a falon. A láthatatlan nyílások nem fogják el a szemet, de több időt és tapasztalatot igényelnek a telepítéshez. A kész szerkezetek, keretek és ajtók megvásárolhatók a jól ismert gyártóktól (Praktik, Hago és Lyuklend). De annál jövedelmesebbbb, ha a saját kezével vízvezeték nyílást készít, csempével álcázva, sokkal olcsóbb lesz.

Szerszámok és anyagok kiválasztása

Annak érdekében, hogy gyártsák és telepítsék a fedélzetet a fürdőszobában, magának kell a következő szerszámokkal és anyagokkal rendelkeznie:

 • Nyitott mechanizmus az ajtó fogantyú nélküli kinyitásához;
 • nedvességálló gipszkarton (kivéve tégla vagy beton falra vonatkozó lehetőségeket) és rétegelt lemez;
 • fa gerenda;
 • megerősített háló;
 • PVA ragasztó és csemperagasztó;
 • maguk a kerámiák a bélés teljes felületének méretétől függően, mivel a felszerelést közvetlenül a sraffozás telepítése után végzik el;
 • fúrók és csavarhúzók;
 • önmetsző csavarok;
 • mérőszalag és ceruza.

A rétegelt lemez és forgácslemez vagy OSB az ajtó és a nyílás anyagaként is használható - mindez függ a ragasztott lapok számától. Minél több kerámia van, annál erősebbnek kell lennie a designnak. A legstabilabb lehetőség egy orientált szálas tábla lenne, míg a rétegelt lemez alkalmas, ha az ajtót csak egy csempe tervezik. A nyílás nyitó részének vastagsága az OSB kiválasztásakor legalább 12 mm.

A keret és az ajtó létrehozása

A váz és az ajtó gyártására szolgáló anyagok kiválasztása után méréseket végeznek a méretük meghatározására és a sraffozás helyének megtervezésére. Célszerű telepíteni oly módon, hogy könnyen megközelíthető. Ha a kapu helye csak távoli helyeken lehetséges, nem a szokásos ajtózáró szerkezetet kell biztosítani, hanem összecsukható (ha a kaputól 120 mm-nél kisebb távolságra vannak akadályok) vagy tolóajtót.

Az ajtó mérete ajánlott több burkolat elem kiválasztására. 25-30 cm-nél nagyobb szélességű és magasságú kerámiák esetében a számláló házfelügyeleti száma ugyanolyan méretű lehet, mint egy csempe. A kulcsfontosságú kommunikációhoz legalább 400x600 mm-es ajtót kell biztosítani, amely egybeesik a négy szabványos 20x30 cm-es csempe területével. A nagy méret nem mindig növeli a sraffozás használhatóságát. És annak érdekében, hogy ne vesztegessenek túl sok időt és anyagot a szerkezeten, nem ajánlott túl magasra vagy szélesre tenni.

Tipp: Kiválaszthatja a nyílás méretét és méretét egy téglából vagy betonfalból. Ezek azonban nem egyezhetnek a csempe paramétereivel, de az ajtószélek és a ragasztott kerámiák közötti távolság nem lehet több, mint 5 cm a pántos oldalon és 7,5 cm a másik oldalon.

Az ajtó helyének és méretének megtervezése során meg kell vizsgálni, hogy milyen anyagokat tartalmaznak a körülzáró szerkezetek:

 • ha a csempe lefektetésének alapja konkrét fal vagy tégla, akkor egy meglévő rés méretére kell összpontosítania;
 • Homlokzati nyílások felszerelése a gipszkarton lapkája alatt, a keret fémprofil keretével erősíti meg.

Miután eldöntötte a méretét, ki kell választania az ajtó felszereléséhez szükséges csuklópántok számát és helyét. Rendszeres sraffozás esetén két támasz elegendő. Nagy - három vagy négy, egymástól legalább 100 mm távolságra és kb. 1-2 cm-re az ajtó széleitől.

Külön figyelmet fordítunk a neodímium mágnesek használatára vonatkozó alábbi videofelvételek készítéséhez.

Telepítési lépések

A fürdőszobafelügyeleti nyílást a saját kezével telepíteni kell egy keret létrehozásához. A gipszkarton falaknál a telepítési folyamat egyszerűbb, mivel a nyílást megerősítő profilok építési keretként működhetnek. És a fedél belső kerületének bélését ugyanazon OSB csíkokkal kell lefedni, ahonnan készült. Ha egy tartósabb falon belül helyezkedik el egy fülke szélei mentén kommunikációval vagy eszközökkel, akkor fadarabok vannak felszerelve.

A következő lépés a csuklópántok behelyezése az ajtóra és azok párosodó részei - a keret megfelelő helyén (de csak egy csavarral). Ezután tesztelő telepítést kell végrehajtania a kötőelemek helyes beszerelésének meghatározásához. A beépített ajtónak ugyanabban a síkban kell lennie, mint a téglafal vagy a gipszkarton. A második kiviteli alaknál a kikötőt megpróbáltuk a már ragasztott gipszkarton részen. Miután ellenőrizte a hurkokat, végül a második csavarral rögzítették a csapokat, az ajtó be van állítva, és a helyzete ismét be van állítva.

Az a folyamat, hogy a kerámiákat a saját kezű csempe alatt egy vízvezeték-nyílásra telepítik, a következő:

 1. Az ajtó külső része zsírtalanítva és alapozva van;
 2. A fa felületét fehér ragasztóval mártják;
 3. A gipsz háló ragasztva van a tetején (simító segítségével);
 4. Miután a ragasztó megszáradt (legalább 12 óra), ragasztós oldatot készítünk;
 5. A csempe ragasztott a nejlon hálóba;
 6. Továbbra is folytatódik a kerámiák maradéka.

Tipp: A cserépet továbbra is el kell távolítani az ellenőrző nyílásról. Először a sor befejeződött (vagy 2-3 sor magas), majd a telepítés folytatódik az ajtó alatt. Így a kerámia helyzete nem lesz törve, és a sraffozás láthatatlan lesz.

Miután a burkolólapokat az ajtó oldalán lévő falra telepítette, a sraffozás helyét a fal síkjához képest ellenőrizni kell. Ha kiálló, vagy éppen ellenkezőleg, túl süllyesztett belülről, újra be lehet állítani a rögzítők helyzetét. És a beállítás egyszerűsítése érdekében a push rendszer utolsó telepítése.

A rejtett nyílás független elhelyezése a csempe alatt

A láthatatlan mechanikus nyílások már régóta elterjedtek a fürdőszobák és az egészségügyi berendezések díszítésében. Kényelmes hozzáférést biztosítanak a műszerekhez, a lefúvószelepekhez, a felújításokhoz és a műszaki kommunikáció egyéb funkcionális elemeihez, továbbá a rejtett nyílás kialakítása - amint azt a név is jelzi - lehetővé teszi, hogy szinte láthatatlanul telepítsük - anélkül, hogy megzavarná a csempézett bélés geometriáját és a csempe ízületek mintázatát.

A kapu helyes beszereléséhez nemcsak a keret megfelelő elhelyezése szükséges a résen belül, hanem - és ami még fontosabb - a csempézett bélés jó minőségű és nagy pontosságú lefektetése a fal zónáján, valamint magát a kapuajtóban is. Végül is, annak érdekében, hogy a rejtett egészségügyi nyílás valódi láthatatlanná váljon - a csempézett bélést rések vagy torzulások nélkül kell végrehajtani a telepítés helyén, azaz a nyílás nyitó kontúrjának pontosan meg kell egyeznie a burkolat közötti rétegvastagsággal, és a síknak egybe kell esnie a burkolat síkjával.

Láthatatlan akna beszerzése

A kikötő megvásárlása előtt határozza meg annak méretét és megnyitási módját. Figyelembe kell venni az ajtó nyitási területén lévő vízvezeték-berendezések, dobozok, munkafelületek, szekrények és egyéb elemek jelenlétét, amelyek megakadályozhatják a nyílás kinyitását az összes javítási és befejező munkák elvégzése után. Ugyanakkor ne felejtsük el, hogy a kapumozgató ajtón keresztül a felszereléshez való hozzáférésnek a lehető legegyszerűbbnek kell lennie. A vízvezeték-nyílás a jobb és az ajtó bal oldali nyílásával is felszerelhető, vészhelyzet esetén a nyitást használhatja. Ismerje meg a láthatatlan nyílások szabványméretét, és válassza ki az optimálisat.

FONTOS: A sraffozás kiválasztásakor meg kell mérni a paramétereket a csempe burkolatának a támasztó falra és a kapuajtóra való felhelyezésének formájára és módjára. Válassza ki megfelelően a csempézett anyagot, hogy elkerülje a burkolólapok csiszolását, és ennek következtében a munka végén a csalódást okozza (1. ábra).

Felkészülés a munkára

A beszerelés előtt - a nyílás keretén belül be kell fúrni a szerelőfuratokat. A lyukak és számuk helyzete a kapu méretétől, a tartóelemek konfigurációjától, valamint az ajtó rögzítő oldalától függ (ez a terhelés nagy részét hordozza). A lyukak átmérőjének olyannak kell lennie, hogy a rögzítőcsavar (menet) munkadarabja szabadon áthaladjon - így sokkal könnyebb lesz a nyílás felszerelése. A fő támasztó oldalak, mint általában, a keret oldalsó részei.

Kicsi nyílásoknál három fixpontot használhat, legalább négy átlag esetén, nagy (nehéz) nyílások esetén 6-8 referenciapontra van szüksége (2. ábra).

A rögzítőelemeket a tartóelemek anyaga és a nyílás felszerelése szerint választják ki.

Felszerelési módszerek

A láthatatlan nyílások három fő módon vannak felszerelve:

 1. A meglévő fali résszel;
 2. A fal által épített résszel;
 3. Előregyártott szerkezetek keretén (a dobozban vagy partícióban).

Rejtett nyílás beszerelése

A kapu felszerelése a befejezett résszel - magában foglalja a sraffozás keretének közvetlenül a már felépített fal résébe történő beszerelését. Ez gyakran a szovjet építési időszakban található, ahol a főcsövek a fürdőszobában általában a fal mögött helyezkednek el. Ez a fajta telepítés meglehetősen kellemetlen - a fülke méretét és pozícióját testreszabni kell, ami nem mindig lehetséges (a tálca engedély nélküli bontása a főépületekben az apartmanházban tilos) - ebben az esetben az egészségügyi betétet a fülke nagyságától függően kell kiválasztani.

A telepítési folyamat ebben az esetben is nagyon nehéz, és a legfőbb nehézség a kihajlás összehangolása. A feladat megkönnyítése érdekében a fülke falainak előzetes összehangolását a nagy szilárdságú cementjavítási kompozíció segítheti. A keretet a falhoz szorosan a legnehezebb oldal (a mellékelt ajtóval ellátott oldal) nyomja, a másik oldalon fából készült ékekkel vagy egy kiegészítő rúddal (3.

Mivel a kötőelemek csavarokat használtak műanyag csavarral, valamint csavarokkal, önfúró csavarokkal a fán.

FIGYELMEZTETÉS: A nehéz nyílások felszerelése előtt jobb, ha eltávolítja az ajtót a csuklós anyák csavaros csavarokkal történő kicsavarásával (mellékelve a készletben).

A rögzítés előtt készítsen jelölést: szerelje fel a kaput a fülkebe szerelt szerelési nyílásokkal. Nyomja az oldalát a falhoz vezető ajtóhoz, majd egy fúróval vagy csavarhúzóval fúrja le a falat egy kicsit, jelezve a jövőbeli lyukakat. Szükség esetén (ha a kapu elég nehéz) - a nyílás felül és alul van rögzítve. Távolítsa el a kívánt átmérő és mélységű nyílást és fúrólyukat (a rögzítő méretétől függően), szereljen be műanyag tüskéket. Ha a keret oldalától a fülke széléig a másik oldalon túl nagynak tűnik - használjon egy sávot, rögzítse csavarokkal. Előfúrjon néhány furatot a fában, és a rögzítő pont rögzítésénél is rögzítse a rögzítő pontokat egy fúróval. Helyezzen be műanyag dübeleket a falba, és csavarhúzóval vagy csavarhúzóval rögzítse a fát csavarokkal). Ha a keret és a fal közötti távolság kicsi, fahordós fából készült ékeket használhat. Használhat speciális műanyag éket is, amelyeket ajtók beszerelésekor használnak.

FIGYELMEZTETÉS: Győződjön meg róla, hogy a fa rögzítő csavarjainak kupakjai nem egyeznek meg a láthatatlan nyílás keretén lévő rögzítőcsavarok helyével.

Helyezze vissza a kapu kereteit a résen, és húzza meg néhány csavarral a csavarokat (anélkül, hogy meghúzná, amíg le nem áll). Először is, a nehéz oldalon az ajtó rögzített, akkor az ellenkezője. Az épület szintjén ellenőrizze a keret oldalainak helyzetét a fülke függőleges és vízszintes helyzetében. Ezután egy szintet vagy egy szabályt használva ellenőrizze a beépítési síkot - a sraffozás felülete a fal alapburkolatával egyenesben legyen (1., 6. ábra). A befejező réteg későbbi alkalmazása esetén - a sraffozás elülső oldala a jövő felületének vastagságával a falfelületen túl kell húzódnia. Szükség esetén állítsa be a keret helyzetét további ékekkel vagy rudakkal. A rúd szélességének csökkentéséhez használhat véső vagy építő késsel.

Miután meggyőződött róla, hogy a keret helyesen van elhelyezve, húzza meg minden egyes csavart egyenként, és erősen rögzítse a nyílást a résen. Ha az ajtót korábban eltávolítottuk - helyezzük vissza és rögzítsük anyával a kulcs vagy a fogó segítségével. Ezután csavarja be az ajtó felületébe egy vagy két csavart, ideiglenes fogantyúkat.

Zárja be az ajtót, és óvatosan nyissa ki újra, ha az ajtó túl szorosra záródik. Csavarja ki a nyomógörgők csavarjait, csúsztassa be őket, majd húzza meg újra a csavarokat. Ha az ajtó dübörög - hasonlóképpen tolja ki a nyomóhengereket.

A beépített résszel rendelkező nyílás felszerelése a legmegbízhatóbb szerelési lehetőség. A monolitikus fal erős és nem alakul ki deformálódásnak - pl. csempézett bélés lesz tartósabb. Ezt a telepítési módot gyakran használják magánlakásokban. A sraffozás mérete és helyzete az Ön kényelme, nem pedig a szükségszerűség alapján választható. A láthatatlan nyílást a fentebb leírt módon helyezzük a befejezett résbe (4. ábra).

Az előregyártott szerkezet keretén lévő sraffozás rögzítése szintén meglehetősen kényelmes telepítési mód. A fém profilokból és a GKLV-ből készült csatornák és válaszfalak szerkezete nem túl stabil és deformálódni képes, ami kevésbé megbízható a csempe szemben a monolit falakkal szemben, de az erekció egyszerűsége, az optimális helymeghatározás és a nyílás mérete, a keret összeszerelése és a gipszkarton lapokkal való lefedése után - felülmúlják az összes hátrányt.

Ezt a módszert széles körben használják a modern új épületekben, szinte bárhol a rejtett nyílások felszerelésére használják - a fürdőszobák, szaniter dobozok, válaszfalak stb. A kapu alatt lévő tartóprofilokat a keret mindkét oldalán kell elhelyezni, és nagyméretű, nagy kiterjedésű nyílások esetén, a fedél alatt és fölött is (5.

A telepítés alapvetően nem különbözik a fent leírt módszertől, azonban sokkal gyorsabb végrehajtás - a rögzítés közvetlenül a fémprofilra történik. A használt csavarok rögzítéséhez fém csavarokat (gyakori menetemelkedés).

Csempézés

1. szakasz

A csempe a fal felületén van elhelyezve a nyílás ajtó körül, míg a különböző oldalaktól érkező bemélyedéseknek nem feltétlenül kell egyenlőnek lennie. A legfontosabb dolog az, hogy a csempe az ajtó felületén legalább 2/3 (1., 6. ábra).

2. szakasz

Nyissa ki a kaput, és tegyen egy filmet az ajtó alá. Zárja be az ajtót. A filmnek le kell fednie a fal teljes felületét, kivéve az ajtót. Távolítsa el az ideiglenes önbefogó csavarokat az ajtó elejétől.

Ragassza fel a ragasztót az ajtó felületére, majd a ragasztót ugyanúgy csempézze rá, mint a falburkolat színpadán (figyelve a lefektetési síkot és a csempe közötti távolságot).

Ha a ragasztó száraz és a csempe biztonságosan rögzítve van az ajtón, óvatosan nyissa ki az ajtót szívócsészével (a kapuval szállítva), távolítsa el a fóliát, és távolítsa el a felesleges ragasztót a csempe belsejéből, valamint az ajtó alatti falfelületből.

Az ajtó helyzetének beállítása

A torzítások kiküszöbölése és a közbenső réteg teljes szélességének elérése érdekében a kapu teljes kerületénél szükség lehet az ajtó helyzetének javítására: kicsit lazítsa meg az anyákat a felső és az alsó sarokpántokon, majd használjon egy hatlapú kulcsot az ajtó megfelelő helyzetének megtalálásához csavarással (csavarással) csuklópánt csavarok. Az ajtó helyzetének beállítása után húzza meg újra az anyákat.

Ügyeljen a zsanérok zsírozására. Használhat univerzális "Litol" típusú zsírt.

Ha a nyílás túl szorosan lezáródik, vagy fordítva, akkor a dőlésszög - állítsa be a nyomóhengerek helyzetét egy keresztfejű csavarhúzó segítségével.