Legfontosabb > Fürdő

Házi felügyelet nyílik a csempe alatt a hulladékanyagoktól

A csempe alatt rejtett kommunikációkhoz való hozzáférés a saját kezűkkel és a falra történő felszereléssel történik. Ez csökkenti a telepítés költségeit, és nem sok időt vesz igénybe a már elkészült kivitelezéshez képest.

A fürdőszobákban és fürdőszobákban először külön szaniter nyílásokat kell felszerelni. Hozzáférést biztosítanak a kommunikációhoz, mérőeszközökhöz, szűrőkhöz, vezérlőegységekhez és még a csempefalak mögé rejtett vízmelegítőkhöz, vagy ritkán a padlóhoz. Az ilyen struktúrák segítségével, amelyek tökéletesen illeszkednek a belső térbe, könnyű ellenőrizni a csövek és vízmérők állapotát, és cserélni őket. Nem nehéz a saját kezével felülvizsgálati nyílást készíteni, bár ehhez tudnia kell a gyártás és a telepítés jellemzőit.

Mi a láthatatlan akna?

Kétféle ellenőrző nyílás van. A szokásos opció megfizethető és könnyen telepíthető, de látható a falon. A láthatatlan nyílások nem fogják el a szemet, de több időt és tapasztalatot igényelnek a telepítéshez. A kész szerkezetek, keretek és ajtók megvásárolhatók a jól ismert gyártóktól (Praktik, Hago és Lyuklend). De annál jövedelmesebbbb, ha a saját kezével vízvezeték nyílást készít, csempével álcázva, sokkal olcsóbb lesz.

Szerszámok és anyagok kiválasztása

Annak érdekében, hogy gyártsák és telepítsék a fedélzetet a fürdőszobában, magának kell a következő szerszámokkal és anyagokkal rendelkeznie:

 • Nyitott mechanizmus az ajtó fogantyú nélküli kinyitásához;
 • nedvességálló gipszkarton (kivéve tégla vagy beton falra vonatkozó lehetőségeket) és rétegelt lemez;
 • fa gerenda;
 • megerősített háló;
 • PVA ragasztó és csemperagasztó;
 • maguk a kerámiák a bélés teljes felületének méretétől függően, mivel a felszerelést közvetlenül a sraffozás telepítése után végzik el;
 • fúrók és csavarhúzók;
 • önmetsző csavarok;
 • mérőszalag és ceruza.

A rétegelt lemez és forgácslemez vagy OSB az ajtó és a nyílás anyagaként is használható - mindez függ a ragasztott lapok számától. Minél több kerámia van, annál erősebbnek kell lennie a designnak. A legstabilabb lehetőség egy orientált szálas tábla lenne, míg a rétegelt lemez alkalmas, ha az ajtót csak egy csempe tervezik. A nyílás nyitó részének vastagsága az OSB kiválasztásakor legalább 12 mm.

A keret és az ajtó létrehozása

A váz és az ajtó gyártására szolgáló anyagok kiválasztása után méréseket végeznek a méretük meghatározására és a sraffozás helyének megtervezésére. Célszerű telepíteni oly módon, hogy könnyen megközelíthető. Ha a kapu helye csak távoli helyeken lehetséges, nem a szokásos ajtózáró szerkezetet kell biztosítani, hanem összecsukható (ha a kaputól 120 mm-nél kisebb távolságra vannak akadályok) vagy tolóajtót.

Az ajtó mérete ajánlott több burkolat elem kiválasztására. 25-30 cm-nél nagyobb szélességű és magasságú kerámiák esetében a számláló házfelügyeleti száma ugyanolyan méretű lehet, mint egy csempe. A kulcsfontosságú kommunikációhoz legalább 400x600 mm-es ajtót kell biztosítani, amely egybeesik a négy szabványos 20x30 cm-es csempe területével. A nagy méret nem mindig növeli a sraffozás használhatóságát. És annak érdekében, hogy ne vesztegessenek túl sok időt és anyagot a szerkezeten, nem ajánlott túl magasra vagy szélesre tenni.

Tipp: Kiválaszthatja a nyílás méretét és méretét egy téglából vagy betonfalból. Ezek azonban nem egyezhetnek a csempe paramétereivel, de az ajtószélek és a ragasztott kerámiák közötti távolság nem lehet több, mint 5 cm a pántos oldalon és 7,5 cm a másik oldalon.

Az ajtó helyének és méretének megtervezése során meg kell vizsgálni, hogy milyen anyagokat tartalmaznak a körülzáró szerkezetek:

 • ha a csempe lefektetésének alapja konkrét fal vagy tégla, akkor egy meglévő rés méretére kell összpontosítania;
 • Homlokzati nyílások felszerelése a gipszkarton lapkája alatt, a keret fémprofil keretével erősíti meg.

Miután eldöntötte a méretét, ki kell választania az ajtó felszereléséhez szükséges csuklópántok számát és helyét. Rendszeres sraffozás esetén két támasz elegendő. Nagy - három vagy négy, egymástól legalább 100 mm távolságra és kb. 1-2 cm-re az ajtó széleitől.

Külön figyelmet fordítunk a neodímium mágnesek használatára vonatkozó alábbi videofelvételek készítéséhez.

Telepítési lépések

A fürdőszobafelügyeleti nyílást a saját kezével telepíteni kell egy keret létrehozásához. A gipszkarton falaknál a telepítési folyamat egyszerűbb, mivel a nyílást megerősítő profilok építési keretként működhetnek. És a fedél belső kerületének bélését ugyanazon OSB csíkokkal kell lefedni, ahonnan készült. Ha egy tartósabb falon belül helyezkedik el egy fülke szélei mentén kommunikációval vagy eszközökkel, akkor fadarabok vannak felszerelve.

A következő lépés a csuklópántok behelyezése az ajtóra és azok párosodó részei - a keret megfelelő helyén (de csak egy csavarral). Ezután tesztelő telepítést kell végrehajtania a kötőelemek helyes beszerelésének meghatározásához. A beépített ajtónak ugyanabban a síkban kell lennie, mint a téglafal vagy a gipszkarton. A második kiviteli alaknál a kikötőt megpróbáltuk a már ragasztott gipszkarton részen. Miután ellenőrizte a hurkokat, végül a második csavarral rögzítették a csapokat, az ajtó be van állítva, és a helyzete ismét be van állítva.

Az a folyamat, hogy a kerámiákat a saját kezű csempe alatt egy vízvezeték-nyílásra telepítik, a következő:

 1. Az ajtó külső része zsírtalanítva és alapozva van;
 2. A fa felületét fehér ragasztóval mártják;
 3. A gipsz háló ragasztva van a tetején (simító segítségével);
 4. Miután a ragasztó megszáradt (legalább 12 óra), ragasztós oldatot készítünk;
 5. A csempe ragasztott a nejlon hálóba;
 6. Továbbra is folytatódik a kerámiák maradéka.

Tipp: A cserépet továbbra is el kell távolítani az ellenőrző nyílásról. Először a sor befejeződött (vagy 2-3 sor magas), majd a telepítés folytatódik az ajtó alatt. Így a kerámia helyzete nem lesz törve, és a sraffozás láthatatlan lesz.

Miután a burkolólapokat az ajtó oldalán lévő falra telepítette, a sraffozás helyét a fal síkjához képest ellenőrizni kell. Ha kiálló, vagy éppen ellenkezőleg, túl süllyesztett belülről, újra be lehet állítani a rögzítők helyzetét. És a beállítás egyszerűsítése érdekében a push rendszer utolsó telepítése.

A fürdőszoba egy csempe alatt - méret, változat és alkalmazás

Lakástulajdonosok általában nagyon komolyak a fürdőszoba díszítése miatt, hosszú ideig a megfelelő formatervezést, befejező anyagokat és bútorokat választanak, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak. Annak érdekében, hogy a szoba belsejét ne csempékkel csempézzék, minden kommunikáció egy különleges dobozban van elrejtve, melyet a gipszkarton, a dekoratív bevonat gipsze rejteget a szeme elől.

Azonban ez a design bonyolítja a berendezésekhez való hozzáférést, hogy nyomon kövesse az állapotot és kézzel javítsa. Szivárgás vagy meghibásodás esetén a kommunikációhoz való közvetlen hozzáférés hiánya felesleges késedelemhez vezet, növelve az eset negatív következményeit. Annak érdekében, hogy bármikor elérhesse a gipszkarton dobozában rejtett csöveket, szelepeket és pultokat, speciális kádfelületre van szükség.

funkciók

A fürdőszoba nyílás egy speciális eszköz, amelyet egy gipszkarton doboz, egy maszkolócső, vízmérő készülékek, szelepek és egyéb egészségügyi berendezések falába szerelnek be. Ez egy kisméretű ajtó, amely lehetővé teszi a kommunikáció gyors elérését, anélkül, hogy veszélybe sodorhatja a célt. Telepítés után a kerámia burkolólapok és tapéták ragasztva vannak a sraffozáshoz, vagy festettek, hogy megfeleljenek a fürdőszoba falainak, hogy megőrizzék a belső tér integritását. Ezt a mechanizmust használják:

 1. Mindig férhessenek hozzá a forró és hideg víz mérőeszközeihez, hogy eltávolítsák az indikátorokat a méről és figyelemmel kísérjék munkájukat.

Fontos! A nyílások acélból, műanyagból vagy fából készültek, antiszeptikus és víztaszító készítménnyel kezelve. Annak érdekében, hogy az ajtót láthatatlanná és a falhoz illesszék, a kerámia burkolólapokat vagy más, a helyiség díszítésére használt anyagokat ragasztják hozzá.

faj

Különböző típusú egészségügyi betétek megkülönböztethetők a méret, forma, és mindenekelőtt a záró mechanizmus. A megfelelő sraffozás kiválasztása a doboz funkciói, méretei és a faldíszítéshez használt dekorációs csempe alakjának megfelelően történik. Ennek az eszköznek az az előnye, hogy bármelyik modellt a saját kezeire az utasításoknak megfelelően telepítheti. Az alábbi nyílászáró-nyílások vannak a nyílás módszerén:

 • Swing. Ez egy olyan eszköz, mely oldalra nyíló, csuklós ajtókkal rendelkezik. Az ajtókat mágnesekkel, tapadókorongokkal vagy forgatógombbal zárják, és maguk felé nyúlik. A vízvezeték-nyílás típusú csuklópántok a legegyszerűbb kialakításúak, így ritkán megtörnek, olcsóak és könnyen kezelhetők. Ennek a modellnek a hátránya, hogy sok helyre van szüksége az ajtók kinyitásához.

Ne feledje, hogy a fedőlap kiválasztásánál figyelembe kell venni a revízió ablakának méretét és gyakoriságát. A swing és a push modellek több pozitív ellenállást mutatnak, így hosszabbak, ritkábban szünnek.

Anyag és méret

A fürdőszobában lévő dobozok számára szolgáló vízvezeték nyílások különböző anyagokból készültek, amelyek ellenállnak a magas páratartalomnak, hőmérsékletnek és a vízzel való érintkezésnek. A legmegbízhatóbb és legtartósabb acélmodelleket tekintik, de meglehetősen drágák. A műanyag nyílásokat alacsony szilárdság jellemzi, ezért kis méretűek és a legegyszerűbb nyitási mechanizmusok. Az anyag, amelyből a terméket gyártják, a következő követelményeknek kell megfelelnie:

 1. Ellenáll a magas páratartalomnak. A fürdőszobában lehetetlen elkerülni a vízzel való érintkezést, még a doboz belsejében sem védve a terméket a nedves levegőtől, ezért az anyag oxigénnel való oxidatív reakcióit nem szabad beavatkozni. A műanyag modellek a legjobb nedvességállósággal rendelkeznek.

Figyelj! Az ellenőrző lyuk méreteit a dobozban rejtett berendezés céljának, méreteinek és a befejező anyag sajátosságainak megfelelően kell kiválasztani.

A szárny legkisebb mérete 10x10 cm, lehetővé teszi, hogy csak a mérő leolvasását és rögzítését tegye lehetővé. A legnagyobb egészségügyi betétek mérete 180x200 cm, de csak fontos kommunikációs csomópontokban használják, ahol a hibák javítását és megszüntetését két vagy hárman végezzük.

Tervezési követelmények

A fürdőkád alatt lévő ellenőrző nyílás - egyszerű vízvezeték-felszerelés, amelynek felszerelését könnyedén elvégezheti a saját kezével. Annak érdekében, hogy hosszú ideig szolgálhasson, a nyílás méretének, a dobozban lévő eszközök méreteinek, valamint az ajtónyitás gyakoriságának megfelelően minőségi modellt kell választani. A karbantartás biztonsága érdekében a következő követelmények érvényesülnek:

 • Az ellenőrző nyílásnak elég erősnek és jól rögzítettnek kell lennie. Meg kell felelnie az ajtó súlyának, amely megnyílik erőfeszítéssel.

Az ellenőrző vízvezeték-nyílás elengedhetetlen eszköz, amelynek segítségével a fürdőszoba falába vagy egy speciális dobozba szerelt készülékek állandó hozzáférését, ellenőrzését és karbantartását végezzük.

A revízió lopakodó nyílása és egy improvizált rejtett ajtó példája

Jó állapotban nem találsz fehér műanyag nyílásokat, a professzionális kézművesek mindig titkos nyílást készítenek a csempe alatt. Nem gátolják a felület megjelenését, ugyanakkor lehetővé teszik a mérők, csaptelepek és csövek könnyű elérését. Ebből a leckéből megtanulhatod, hogyan telepítsd a láthatatlan lénynek a csempék alatt lévő ellenőrző nyílásait a saját kezeddel.

Azonnal érdemes megemlíteni a hátrányaikat: a telepítés bonyolult kezdőknek és a magas árnak. Például egy jó gyártó 30x60 cm-es nyílása körülbelül 3500 rubelt fog fizetni. Olcsóbb opciókat találsz, körülbelül 2 000 rubelt fognak fizetni.

A cserélhető lopakodás legolcsóbb eszközei műanyagból (1300-2000 rubel) találhatók. Ezek két részből állnak: az alapot, amely ragasztva van a csempe és a reteszek, amelyek csavarják be a nyílást (lásd az alábbi fotót).

Gyors cikk navigáció

Építési elemek

A csempék láthatatlan nyílásai több elemből állnak:

 1. Alumínium keret és ajtó, amelyet a nedvességálló gipszrost lemezre (GVLV) helyeznek el.
 2. Mágneses zár.
 3. Komplex rendszer a hurkok és csomók beállításához.

A csempe alatt nyithatja meg a titkos nyílást úgy, hogy középen nyomja a csuklópántot. A mágneses zár kinyílik, és az ajtó kilép a keretből.

Titkos kapu felszerelése

Leggyakrabban egy rejtett nyílást a csempe alatt egy fém kereten kell elhelyezni, mivel a csöveket egy gipszkarton burkolattal fedik le. De telepítheti is tégla vagy blokkok nyílásába. Ebben az esetben a rögzítés a dűbeleken történik, és a keret és a falazat közötti rés fel van töltve.

A tégla- és tömbnyílásokba való beszereléskor a keretet csavarral rögzítik, és a rést habbal töltik

Szerelési rajz (felülnézet)

Csavarozza rá a keretet a profilra

Az ajtó pozícióját speciális csomópontok szabályozzák a zsanérok tetején és alján. Annak beállításához, hogy szükség van egy hexakulcsra.

A csavarok beállítása piros és kék.

Nyitó oldal

Fontos részlet - melyik irányban nyílik a láthatatlan nyílás. A nyílás alatt ne érjen a szomszédos falhoz a csempe, különben a forgácstörés egy óvatlan mozdulattal jelenik meg a lapon. Továbbá a sraffozás nem lehet a sarok mellett.

A sraffozás helyzete lehetővé teszi a számlálókhoz és a szelepekhez való ingyenes hozzáférést javítás esetén.

Leggyakrabban a sraffozás alapfelszerelésként van felszerelve: balra vagy jobbra. De néha lehet, hogy át kell fordítanunk és fel kell nyitnunk. Például, ha egy keskeny szekrényben egy bélést csinálsz, és egy nagyformátumú csempe használatával, hogy ne hozzon létre szükségtelen vágásokat. De ezek az esetek ritkák, és tökéletesen felkészítik a falakat, mivel az ajtónyitó pályán lévő rések minimálisak lesznek.

A csempe elrendezése a nyílás ajtójának figyelembevételével történik - csak teljes elemekből állhat. Ebben az esetben még a sarokban is feláldozhatsz egy keskeny szegélyt.

Ha a vásárlást könnyű összezavarni, és a vízszintes helyett a függőleges nyílást vegye fel.

Kihúzható fedélzet

 • A falak és a kinyíló ajtó alapozva van.
 • A közepes és kis méretű ajtókon a munka megkezdése előtt kívánatos, hogy a jövő bélésének súlyával megegyező súlyt lógjon. Ez azért szükséges, hogy megszüntessük a megereszkedést. Bizonyos fajokban van egy speciális terheléscsavar.

Az ajtó felé néző terhelés alatt történik

Tegyen be cementrögzítőt az élről, hogy később kinyithathassa az ajtót

Fugázó és tömítő ízületek

 • Elkezdheti a fugázást, kivéve azokat, amelyek a sraffozás peremén megyek. Szilikonhabarcsot kell feltölteni. Ha Ceresit-ből készült injektort használ, akkor használhatja a Ceresit CS 25 tömítőanyagot - felveheti színben, és a varrat láthatatlan lesz.
 • A tömítőanyag használata előtt tisztítsa meg és szárítsa meg a csempe felületét. A maszkoló szalag mindkét oldalán szépen ragasztva van a varrás mentén, hogy ne üsse le az oldalt.

Ragassza fel a maszkoló szalagot a varrás mentén

Vágja le a szilikont szögben

Telepítés a kész dobozba

Lépésről lépésre utasítások a rejtett ajtó beépítéséhez a kész dobozban

 • A telepítési hely megjelölve, és lyukakat fúrnak a sarkokban.
 • A nyílás a nyíláshoz elektromos kivágással vágódik ki.
 • A belső ajtót úgy helyezzük el, hogy a keret belül legyen.
 • Ideiglenesen rögzítse a keretet a bilincsre, majd rögzítse a csavarok kerületén a gipszkartonon keresztül.
 • Földelje le a falat, és helyezze el a cserépet.

A falat is festheti:

 • Állítsa a falat gipszel. Ne felejtse el levágni a varrást a gittbe szárítás előtt.
 • Grind a fal és a festék.

Házi rejtett nyílás

Bár a kész megoldások viszonylag olcsóak, nem mindig olyanok. Például egyszer nekem kellett egy láthatatlan lyukasztót készíteni a saját kezemmel a kandalló felülvizsgálatára. A bejutáshoz ritkán volt szükség, de a szokásos sraffozás elrontaná a teljes falburkolat átfogó képet, így el kellett rejteni a rejtett hegyet. Az összes olyan lehetőség, amit találtam, nem illeszkedett mélységbe, vagy a keret nehezítette a borító eltávolítását.

Kandalló felülvizsgálata bélés előtt

Maga a telepítési folyamat meglehetősen egyszerű: a csavarokat csavarozzák a rétegelt lemezhez, és a lyukak a falon lévő megfelelő helyeken készülnek a perselyek számára. Az ujjak eltömődnek és a rétegelt lemez csavarokkal van felszerelve.

Házi ajtó rejtett sarkokkal

Furatokat fúrunk a falon a csapok számára

A csempe alatt a saját keze nélkül látható láthatatlan nyílás nem csavarokkal, hanem neodímiummágnesekkel rendelkezik, melyeket a régi merevlemezből lehet megvásárolni vagy venni.

Gyorsan, egyszerűen és olcsón kiderült.

Egy kis titok az, hogy hogyan lehet kinyitni a nyílást még egy domborművel is, anélkül, hogy megtörné a bélést:
Az úszóhoz vagy fésűvel ellátott 5 mm-es réteg gitt vagy egyéb kötőanyagot használ. Nyomja le a simított simítót a megfelelő helyen és nyissa ki az ajtót. Próbálja meg, hogy ne nyúljon a varratokra. Ha egy fogantyú kicsi, akkor többet is használhat, hogy megduplázza az erőfeszítést.

Láthatatlan nyílások a csempe alatt csináld magad

Talán valaki érdekel. Az a lehetőség, hogy a saját kezű nyílást készítsen.

És hol? Hol van a lehetőség?

Lehetõségem volt, hogy 6 normál olcsó ajtópántot (3 rögzítõnként) és egy forgácslapból készült táblát használjak. De nem jött a prototípusra, nem volt idő erre, és nem volt rá szükség.

zaq_qaz írta:
Talán valaki érdekel.

Érdekes látni. Vessünk egy fényképet a nyílásairól - lopakodó.

Tehát nyilvánvalóan nagyon jó láthatatlan nyílások - nincsenek láthatóak.

Jobb negyvenszer egy időben, mint negyven alkalommal. )))

Amikor a fürdőszobát és a WC-t befejeztük, hogy a standard (fehér) ellenőrző nyílások általános megjelenését ne vessük el, úgy döntöttünk, hogy a láthatatlan nyílást a kerámia burkolatok alá helyezzük. De az árak kellemetlenül meglepették az átlagos költséget 1800-2500 r körül, a méretek érdekeltek. Az összes (5 db) összköltsége kb. 10 000 db volt, és szinte nem volt megfelelő méret (próbáltam megegyeznie a csempe méretével). Általában úgy döntöttem, hogy magam csinálom.
A hurkok legfőbb csapdája, nem találtam civilizáltnak, az alumínium ötvözetekhez hasonlóan, de megértettem az elvet: három tengelynek kell lennie. Számtalan lehetőséget választottam újra, és így rendeztem:
A fenébe, minden internetet (3G kibaszott), majdnem még 15 fotót, én magamra lógok, ma este elküldöm a többi fotót.

Már sok érdekelt, sajnálom. Fotó csökkent, de 4 db szállított közel 30 perc. Otthon csinálom, megpróbálok elkészíteni a készen álló lehetőségeket.

Így nézett ki az összeszerelés és a helyhez való illesztés folyamata (folytatás):

Most szinte befejeződik a nézet.

Bath (a fényképen szereplő dátum nem helyes, elveszett):

Kézi nem érik kérni, a WC még elkészített mindent. A jobb görgő használatát reteszeli. A WC-ben már az elején, vannak nagy bútor mágneses klipek, nem túl erős, akkor szükség lesz helyettesíteni. Használt profilcsövek: 25x25 mm-es doboz (a 28x27 vezetőprofilba helyezve), 10x10 mm-es ajtó.

És szabályozni, mint a megereszkedést? IMHO, nem éri meg a gyertya ovchinka.
PS: és a fürdőszoba alatt a nyíláson, ahonnan az ajtót, nem forgácslap?

A GVLV-n kívüli nyílások minden ajtajára, valamint a dobozok és résűk anyagára. Nem fog kialudni, gondoltam magamra, ezért amikor az alján levő csuklópántokat rögzítettem (a nyílászáró alsó széle), több helyet hagytam, és kb. A lengő alsó peremének szintjén. egy kicsit laza, 180 gramm nyitáskor. a kapu legnagyobb ajtója a fürdőszobában van, de záráskor a retesz kiugrása az ellendarab alapjaira esik, és zárt állapotban a nyílás kontúr mentén elhelyezkedő nyílások azonosak. A fennmaradó nyílások, miközben közömbösek.
És a WC-ben a jobboldali ajtó teljesen zárak nélkül van (most már észrevettem, és eszembe jutott, hogy később szeretnék befejezni, aztán elfelejtettem.) Ez volt az első keltetés. Az út mentén arra a tényre is jutott, hogy a reteszt azonnal be kell helyezni, majd helyesen szerelje be és állítsa be a reteszt nehezebbé. Tetszett a görgő, akinek akartam, de nem találtam megfelelő formaterveket. Mágnes poloho fit, és nem tetszett, hogy tartja.

A csempe alatt egy sraffozás csináld magad

A nyíltan elhelyezkedő kommunikáció és a műszerek a fürdőszobában csökkentik a szoba esztétikáját, ezért megpróbálják elrejteni őket dobozokba vagy zárt zátonyokba, amelyek ugyanolyan burkolólapokkal készülnek, mint a szobában. Ugyanakkor a rejtett mechanizmusokhoz való hozzáférést a titkos nyílások telepítése a partíciókban történik.

Az ilyen eszközök első mintái műanyagból készültek, és nem biztosítottak kerámiatermelést, ezért a vasútvonalakat rejtve, a vasútvonalakat rejtve, maguk a csempézett felületen álltak. A javítás után a vizsgálóberendezések megerősített műanyagból vagy fémből készültek, ami megnövelte merevségét, és lehetővé tette a nyílások csempével való befejezését.

Alumínium nyílászáró AluKlik Revizor

A modern szaniterek - a "láthatatlan", a gyártók által kínált - kiváló minőségű, különböző formatervezésű és méretű termékek, amelyek különböző típusú, különleges rejtett zsanérokat és zárakat használnak, például alumínium nyílások az AluKlik Revizor csempékhez vagy az "Sharkon" acélmegjelenítőkhöz. Ennek megfelelően az ilyen eszközök ára, a mérettől és a technikai megoldásoktól függően, két-tízezer rubelre változik, és a telepítés költsége még magasabb lehet.

Nehéz egyedül süllyedni, ami nem minősül rosszabbnak a kereskedelemben kapható késztermékeknél. Azonban, ha szabálytalan formájú vagy a hagyományos kialakítás optimalizálására van szükség, a készenléti és összeszerelési munkálatokkal és a technológia ismeretében való készséggel, még mindig lehetőség van egy csempe kikészítésére a saját kezével.

Acél ellenőrző nyílás "Sharkon"

A fürdőszobai auditálás függetlenül történjen a következő részekkel és technológiákkal:

 • a megtekintő eszközre vonatkozó követelmények;
 • lyukak tervezése;
 • alkatrészek gyártása;
 • a nyílás összeszerelése - "láthatatlan".

A megtekintőeszközre vonatkozó követelmények

Az ellenőrző nyílás - a "láthatatlan" a fürdőszobában, függetlenül a tervezéstől, meg kell felelnie a következő követelményeknek:

 • funkcionalitás - a nyílás méretének és formátumának biztosítania kell a partíció mögé rejtett berendezés szervizelésének lehetőségét;
 • szilárdság és merevség - a hosszú távú problémamentes működés és a kerámia megőrzése rá;
 • tömítettség - a rejtett kommunikáció és eszközök védelme érdekében a nyílt vízzel érintkező érintkezésben;
 • az ajtó hő- és hangszigetelése - az ajtó külső felületén lévő kondenzátum kialakulásának elkerülése és a vízmozgás (a szennyvízcsatornában) zajának csökkentése érdekében;
 • esztétika - a zárt helyzetben rejtett és a belső felületek elrendezése.

Az ellenőrző nyílás gyors hozzáférést biztosít a műszaki kommunikációhoz

A felsorolt ​​követelmények egyikének be nem tartása az esztétika elvesztését eredményezi a fürdőszobában és a rejtett berendezések műszaki állapotával kapcsolatos problémákat.

Az akna tervez

Valamennyi ellenőrző nyílás, a típustól függetlenül, egy dobozkeretből, egy ajtóból és egy speciális zsanérokból áll. Az ajtó és a doboz közötti interfész tömítettségéhez gumi- vagy gumitömítő tömítést szerelnek be, és a kupak falán vagy padlóján történő eltakarását úgy érik el, hogy a szárny elülső oldalát kerámia burkolattal vágják le.

A gyártók a nyílások - "lopakodó" kínál felülvizsgálati eszközök három típusból:

 • csuklós ajtók - egy vagy két redőnysel ellátott nyílások, amikor manuálisan kinyitják az egész területnek a falról vagy a padlóról történő elmozdulását, majd a sarokpántokon való nyitással;
 • mozgatható - ablakok kézi kihúzással rendelkező ajtóval, majd egy, a falhoz képest párhuzamos ajtó;
 • push művelet - a szárny megnyomására és bezárására szolgáló szerkezetek, amelyek alatt egy rugós típusú mechanizmus zár.

A padlónyílások bizonyos vastagságú alumíniumból vagy acélból készülnek.

A fürdőszobába szerelt ilyen típusú titkos nyílásokhoz a saját kezük gyártása érdekében jobb, ha a falra és a padlóra telepíthető swing típusú eszközt választanak, az összetevők számára megfizethető áron és az önellátás viszonylagos egyszerűségén.

Alkatrészgyártás

A nyílás anyaga - "láthatatlan" a megtekintő eszköz méretétől és a kivitelező képességeitől függ. Ha az ellenőrző ablak méretei nem haladják meg az egy vagy két csempe méretét, akkor az ilyen termék tervezése egyszerűsíthető. Ha a sraffozás méretei, és ennek következtében a súlya a csempe befejezése után jelentősek, akkor bölcs dolog menteni az anyagokat.

Tekintsünk két lehetőséget a vizuális eszköz gyártására:

 • kis méretű nyílásokhoz könnyű szerelvények;
 • nyitott nyílások.

Könnyű, kicsi eszközök

A kis méretű nyílás elrendezésének ellenőrző nyílása zsanérok nélkül végezhető el. Ebben az esetben a szárny szerepét kerámia burkolattal játszhatjuk meg, amelynek hátulján a kerület mentén, a mérettől függően 4-6 rögzítő mágnest kell ragasztani. Ha a fürdőszobában lévő eltakaró válaszfal gipszkartonból készül, az önfúró csavarok belsejéből nyíló nyílásokhoz egy acélkeret helyezkedik el olyan méretben, hogy élei a kiálló parttól távolodnak, és a mágneses rögzítésnek megfelelőek.

Az ellenőrző kapu megfelelő beszerelése megoldja a rejtett vízelvezető rendszerekhez való hozzáférést

Az acélkeret éles éleit a nyílásban biztonsági okokból feldolgozzák.

A rögzítő mágnesek méreteit úgy választják ki (erodálják), hogy a csempecsatlakozó elülső felülete ugyanolyan szinten legyen, mint a fal. Az ilyen nyílás megnyitása kivehető fogantyúval történik. Lehetséges egy ilyen eszköz használata a padlón csak olyan helyeken, ahol nincs teher a "szárnyon", például a beépített szekrény padlóján.

Ha a válaszfal téglából készül, akkor a csempe rögzítéséhez - a nyílás nyílásának kerületén lévő mágnesekkel ellátott ajtók rögzítik az acélszög darabjait méret szerint vágva csavarokkal.

Hatches teljes készlet

A revíziós nyílászárók szabványos konfigurációja kétféle módon történhet: robbantóanyagokból vagy speciális komponensek használatával, a másoló technológiai gyártókkal. A gyártás módjának megválasztása az eszköz méretétől és mértékétől függ, amelyet az egyes sraffozások működésének jellemzői határozzák meg - "láthatatlan". Mindkét technológiát vegye figyelembe.

Az ellenőrző nyílás előkészítése törmelékanyagokból

A dobozkeret acélszögből vagy 60x40 vagy 50x30 mm méretű téglalap alakú részből áll, amelyeket elektromos hegesztéssel csatlakoztatnak, majd csiszolják a hegesztési varratokat. Ezután a megadott profilból ki kell alakítani a nyílászáró nyílásának keretét, amely beilleszthető egy 2 mm-es résbe.

A reteszelő mechanizmussal rendelkező hintafülke az ellenőrző nyílások csomagjába kerül

A doboz belső kerületénél a négyzet alakú acéllemez hegesztéssel van ellátva úgy, hogy az ajtó zárt helyzetben a doboz elülső síkjával egy síkban fekszik. Ezután az ablakszárny a fém csavarok fémtábláján van rögzítve, miután az ajtó kereténél körbevezető nyílásokat vágtak. A hurkok száma minőségétől és a levél súlyától függ.

A bútorszárnyak helyett egy fejlettebb ajtó-ajtó nyitási mechanizmust (Push to open) vagy egy push-rendszert használhat. A kiegészítők ára jóval magasabb, de konstruktív előnyökkel jár.

A szárny gyártmányú keretéhez egy öntapadó csavarokkal ellátott OSB lapot (orientált sodronylapot) rögzítenek, amelynek méretei lefedik a sraffozódobozot.

Az OSB-t a beszerelés előtt kezelni kell a nedvesség hidrofób összetételének védelme érdekében.

A dobozban lévő zárt ajtó rögzítéséhez használják a bútormágnesek rendszerét vagy a gyártók által kínált egyik készletet.

A kész elemek gyártási ellenőrző nyílása

A rendelkezésre álló szerszámokkal készült készülékekkel ellentétben csak speciális szerelvényeket használnak ezeknek a nyílásoknak a szereléséhez. Rendszerint az ilyen eszköz, rajzok vagy a termék működő mintájának öngyártása során használják.

A nyílás dobozát és keretét a fent leírt technológia felhasználásával gyártják. Ezután az önzáró csavarokkal vagy a szegecselő szegecsekkel ellátott keret keretén egy 3-4 mm vastagságú alumíniumlemezt rögzítenek, amelynek mérete átfedi a dobozt.

A működtetés jellemzői és a sraffozás helyzete alapján válassza ki a zsanérok típusát és a reteszelő eszközt. A termék összeszerelését és az alkatrészek felszerelését a szerelvényekre vonatkozó utasításoknak megfelelően végezzük, majd az acélszerkezeteket két réteg korróziógátló festékkel borítjuk.

következtetés

Független, fából vagy padlófedélzetből álló nyílászárók gyártása, amely a késztermék minőségében nem rosszabb, a munka bonyolult és szakmai készségeket igényel. Azonban egy egyszerűsített konstrukció revíziós ablakának elkészítése egy kézzel, amely képes kielégíteni a rejtett berendezéseknek a fürdőszobában történő ellenőrzését, meglehetősen reális és gazdaságilag indokolt a gyártási technikák ismeretében.

csempe

A láthatatlan akna elhelyezése segít a fürdőszobai megjelenés vonzóbbá tételében. A nyílásban van, hogy a fürdőszoba minden kommunikációs eleme rejtve van. A fürdőszoba kupakjának megvásárlása drága folyamat, és nem mindenki képes rá. De a saját kezű sátorozás sokkal olcsóbb, bár jelentős erőfeszítéseket és időt igényel. Hogyan készítsünk egy fedélzetet a csempe alatt, és hogyan kell a csuklya alá helyezni a sraffozást, ezt követjük.

Tartalomjegyzék:

A csempék alatt lévő nyílások: a telepítés jellemzői, célja és előnyei

A láthatatlan lény higiéniai nyílásának fő funkciója, hogy elrejtse az összes kommunikációt a szobában, és biztosítsa a szabad hozzáférést bármikor.

A fő előnye a nyílás a csempe alatt, a láthatatlanság a háttérben a fő belső. Ezenkívül kombinálják a funkcionalitás és az egyszerűség minõségét.

A csempék alatt lévő nyílások beszerelésének előnyei közül kiemelendő:

 • teljes összhangban van a terem belsejével;
 • a bélés integritásának megőrzése;
 • a tartós ajtók jelenléte lehetővé teszi, hogy mindenféle befejező anyagot használjon, beleértve a cserépet;
 • láthatatlanság;
 • a működés időtartama;
 • a könnyű telepítés és kivitelezés;
 • magas szintű megbízhatóság;
 • amely szabad hozzáférést biztosít a kommunikációs rendszerek berendezéseihez.

A csempék alatt lévő nyílások típusai és képei

Többféle csempeburkolat létezik:

1. Tolóajtók csúszó típusú csempékhez.

A kikötő ezen változata a következőkből áll:

 • keretek;
 • az ajtót;
 • a kastély;
 • külső befejező réteg;
 • hurkok, amelyek a falhoz csatlakoznak;
 • szabályozó mechanizmusok.

A nyílászáró fő mechanizmusa olyan keretszerkezet, amelynek gyártásához csőszerű acélt vagy alumíniumot használnak. Az alumíniumot leggyakrabban használják, mivel ellenáll a korróziónak, azonban olyan esetekben, amikor a sraffozásnak nagy terhelést kell elviselnie, acélból kell készíteni.

Ajtók, leggyakrabban ugyanabból az anyagból készültek, mint a keret. A felső részét nedvességálló gipszrost vagy gipszkarton végezte. És befejező anyagokat alkalmaznak rajta. Az ajtó kerületének szigetelőanyaga van, amely megakadályozza a nedvesség vagy a levegő belépését a nyílásba. Ezenkívül jelenléte megvédi a sraffozás belsejét a penésztől, a portól vagy a gombától.

A sraffozás csúszó változata különbözik a többi változatától a háromtengelyes pánt kialakításánál. Így az ajtók elülső és oldalsó nyílása biztosított. A csuklópántok lehetővé teszik az ajtó helyzetének beállítását két változatban.

Fontos elem egy nyomógomb jelenléte, amelynek segítségével az ajtó könnyen és különösebb erőfeszítés nélkül nyílik meg.

A csúszó nyílások használata javasolt, ha kis helyiségben van felszerelve. Ez a fajta tetőszerkezet kiválóan alkalmas csempék, porcelán, mozaikok és egyéb befejező anyagok kikészítésére. Szükség esetén a kommunikációs rendszerhez való szabad hozzáférés biztosítása érdekében ezt a típusú sraffit használják. Az ilyen típusú kinyitási nyílást az ajtó minimális húzásával és oldalról való kihúzásával végzik el. A kapu felszerelése függőleges falburkolatok, habblokkok, gipszkarton falak, betonok stb. Felületén történik.

Az ilyen tervek tökéletesek a lakó- és középületek számára, valamint az épületeken kívül történő telepítéshez. A csúszó nyílásokhoz két lehetőség van:

 • olyan nyílások, amelyek a szívófogantyúval nyitva vannak, a helyiségnek az anyaggal való befejezése esetén;
 • nyílászárók, kattintás típusok - mozaikos kivitelben, megkönnyebbüléssel vagy matt felületen történő befejezésnél használatosak, az ilyen típusú ajtó kinyitására nincs szükség kattanásra, egy érintéssel megnyílik, az ajtó bezárása érdekében meg kell bizonyosodnia arról, hogy egy jellegzetes kattintással kinyitják.

2. Swing típusú nyílászáró - ez a lehetőség nagyon népszerű, mert a kialakítás a legegyszerűbb, és hasonlít a szokásos csuklós ajtókhoz. Az ilyen nyílások a falra vagy a fürdőszoba fali díszítésére használhatók félig matt vagy sima csempével. A csuklós csempe ellenőrző nyílásai óriási előnyökkel járnak más típusú nyílásoknál. Ez a típus a leglátványosabb a telepítés után. A csempe közvetlenül az ajtó felületére van felszerelve.

Ezeket a nyílások széles körét használják a vízmérők, termosztátok, szűrők, szifonok stb. Elrejtésére. Ráadásul egy ilyen sraffozás nagyszerű hely egy biztonságos vagy titkos polc rendezésére.

Az ilyen kikötő tervezési jellemzői a következő elemek:

 • hegesztett keret;
 • ajtókeret;
 • gipszkábel;
 • lyukak a tüskék és csavarok felszereléséhez;
 • csuklópántok, amelyek a külső keretet az ajtóhoz csatlakoztatják.

Ezenkívül a sraffozás bizonyos helyzetben történő rögzítéséhez speciális reteszelő reteszekkel van ellátva.

3. A nyomáscseréi alatt lévő nyílások nagy teherbírással jellemezhetők. Az ajtó elülső nyílásának köszönhetően megakadályozható a burkolóanyag mechanikai károsodása a mi esetünkben a burkolólapon.

A műszaki tervezési jellemzők vonatkozásában az ilyen nyílások a következőkből állnak:

 • acél váz, rögzítve a nyílásba csavarokkal;
 • a gipszrostokkal díszített ajtókeret;
 • kétoldali csuklópánt, amely különböző helyzetekben szabályozza az ajtó nyitását;
 • reteszelő mechanizmusok.

Csuklópántok segítségével ez a típusú nyitott ajtó egyetlen érintéssel nyílik meg. Az ajtó mintha kihúzódott volna a falból, így biztosítva a fedélzet láthatatlanságát. A csuklópántok úgy vannak kialakítva, hogy biztosítsák, hogy az ajtót bármilyen anyaggal, például csempével lefedjék. Ez a fajta ajtónyitás a legbiztonságosabb a fentiek közül.

A nyílások elhelyezkedésével kapcsolatban:

 • fal - a legnépszerűbb lehetőség, amelyhez hozzáférést biztosít a legegyszerűbb;
 • a padlóburkolatok a cserép alatt nehezebbek felállítására és működtetésére;
 • a mennyezet - nagyon ritkán használják, bár elrendezésük is lehetséges.

A csempék alatt levő nyílások mérete közvetlenül függ a belső tartalomból, a kommunikáció számától és a benne lévő tárgyak számától.

A rejtett nyílást a csempe alatt készítsd el

Ennek a munkának az elvégzéséhez sok időt és energiát igényel, az ilyen készülékek gyártására vonatkozó készségek hiányában, legalább két ember munkáját ajánljuk.

A revíziós nyílás kialakításának legegyszerűbb módja az olyan bútorszerelvények használata, amelyek maguk a nyílás reteszelő mechanizmusává alakulnak át. A rendszerből egy lombkorona és egy nyomórendszer szükséges, amelynek segítségével a kapu könnyen kinyitható.

Az ajtó gyártásához gipszkarton vagy gipszrost szükséges nedvességálló tulajdonságokkal. Ha azt tervezi, hogy továbbra is csempe a felület, jobb választani a lehetőséget gipsz rost. Ez az anyag nagyobb tapadást mutat a csemperagasztóval, illetve a csempével.

A nyílás közvetlenül a munkahelyen van összeszerelve, mivel ez az eljárás minden utasítás végrehajtása során gondos méréseket és kiigazításokat igényel.

Először el kell döntenie a csempe alatt lévő vízvezeték-nyílás méretét. A méret kiválasztásánál figyelembe kell venni azt a tényt, hogy a nyílást a lehető legkevesebbre kell tenni. Mivel a nagyszerkezet elrendezése nincs értelme.

A sraffozás mérete a kommunikáció típusától függ, amelyhez hozzáférésre van szükség. Például ha a vízmérőt kiszolgálni kívánja, akkor e célból elegendő egy 10x10 cm-es szabványos csempe területe.

Ha szüksé- geket, csöveket és így tovább kell ellenõrizni a kommunikációt, akkor a nyílás méretét ilyen méretûre kell növelni annak érdekében, hogy akadálytalanul hozzáférhessenek hozzájuk.

Meghatározása után a nyílás optimális mérete megkezdi a közvetlen létrehozását. A legegyszerűbb módja annak, hogy elinduljon a keret gyártásával, ami a fedélzeten belül lesz. Termelésük meglehetősen egyszerű folyamat, amely a mérések elvégzését igényli. A keret acélból vagy alumínium sarkokból és profilokból készül. Csatlakoztatásához hegesztőgépre van szüksége, és élni vele.

Ezután a kész szerkezetet résbe helyezzük, és csavarokkal rögzítjük. A következő lépés magában foglalja az ajtó gyártását, amelynek keretén belül elég gipszrost vagy gipszkarton burkolt OSB-t használni.

Az ajtónak ugyanolyan méretűeknek kell lennie, mint a kapu.

Tipp: Válassza ki az ajtó méretét, figyelembe véve azt, hogy illeszkedjen az egész csempehez, az ízületek között. Vagyis az ajtót egy, kettő, négy, hat csempére kell tervezni.

Az OSB használatával próbáljon meg egy nagy sűrűségű anyagot választani, és legalább 12 cm vastagságú legyen, mivel a cserépnek bizonyos merevségre van szüksége, hogy rögzítse a felületre.

Miután az ajtót gyártották, az a folyamat, amelyen a fészkeket csatolni kell, amire tart. Vegyük úgy, hogy egy ilyen sraffozás a falhoz hasonló távolságra van felszerelve, és nem lehet bemélyedni benne, mivel a fal teljes megjelenése zavart lesz.

Vegye figyelembe, hogy az ajtózárnak a maximális merevségben különböznie kell. Az ajtó és a reteszelő mechanizmusok telepítése után megkezdődik a csempék behelyezése. Az első csempe közvetlenül az ajtó alá van helyezve. Ügyeljen arra, hogy gondosan kiszámolja a függőleges és vízszintes csempék sorát. Erre a célra kívánatos lézersugaras szintet alkalmazni. Ne dugja be az ajtóba helyezett csempék közötti ízületeket. Pontosan ez lesz az egyetlen különbség az általános belső térben.

A saját kezűkkel rendelkező csempe kiképzését minőségi szempontból csak akkor lehet elvégezni, ha a fenti feltételek mindegyike teljesül.

A csempék alatt lévő nyílás felszerelése: technológia és utasítások

A csempék alatt számos kiképzési szakasz áll:

1. A nyílás előkészítése.

A nyílás alatt levő nyílást por és szennyeződéstől tisztítani kell, és annak méretei pontosan ugyanolyanok legyenek, mint maga a sraffozás paraméterei.

2. Telepítés.

Szerelje fel a nyílást a nyílás előkészített felületén oly módon, hogy biztosítsa, hogy az ajtó síkja megegyezzen a falra, amelyen a csempe helyezkedik el.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy az univerzális nyílást a rugós zárakkal együtt a fal felett két, három milliméterrel kell benyomni. Így a sraffozás nyomása biztosítja a feszességét.

3. A kapu rögzítése.

Ez a művelet megköveteli a nyílászáró rögzítését a falon tüskékkel és csavarokkal.

Tipp: A sraffozás rögzítése előtt többször ellenőrizze az egyenletességet, nehogy károsíthassa a fal megjelenését.

Ha a keret acélból készült, akkor a fából készült rudak alakú elemei be vannak ágyazva, ami erős csatlakozást és rögzítőelemet biztosít.

Ezután az ajtót speciális mechanizmusokkal állítják be, amelyek megnyitásához szükségesek. A keret oldalszekcióiban speciális típusú dugókat helyeznek el, amelyek javítják a megjelenés vonzerejét.

4. A sraffozás befejeződése csempével.

Csuklós sík felületeken a csempeburkolat megengedett, legfeljebb 4,5 cm-re, más területeken a csempe túlnyúlása maximum 30% -ig megengedett.

Tipp: Annak érdekében, hogy a csempe és az ajtó felületének maximális tapadása biztosítható legyen, javasoljuk, hogy az ajtót a ragasztó alkalmazása előtt egy alapozóval kezeljék. Ne feledje, hogy a csemperagasztónak magas színvonalúnak kell lennie, ha szükséges, a folyékony köröm használatának lehetőségét.

Tilos a csempe a tető nyílásán ragasztani cement alapú csemperagasztóval, mivel a szerkezet nagy súlya miatt fennáll az ajtó deformálódásának veszélye.

A csempék közötti sima csuklók biztosítása érdekében a kereszteződések be vannak építve. Csak a ragasztó száradása után eltávolítják a varratokat, és az ajtót kinyitják a gomb megnyomásával.

Az ajtó hangszigetelésének és tömítésének biztosítása érdekében a festékszalagot az ajtó kerületén kell ragasztani. A rést tömítőanyaggal kezeljük, amelynek szárítását követően a maszkoló szalagot eltávolítjuk.

Tipp: A tömítőanyagnak szilikon alapúnak kell lennie.

Ne feledje, ha a nyílásnak van egy nyomóállása, akkor nem minden helyet tölt a tömítőanyaggal, hanem csak 3-4 mm-es varrást. Semmiképpen se a burkolat alá kerüljön a burkolat alá, különben problémák merülnek fel az ajtó kinyitásakor.

A rugalmas spatulával megszabaduljon a felesleges szilikonból. Távolítsa el a szalagot, miután a tömítőanyag megszáradt. 48 óra elteltével vágja le a varratot negyvenöt fokos szögben.

Tipp: A sraffozás működésének megkönnyítése érdekében vágja le a burkolólapokat a falon, és ne az ajtón.

Hogyan szereljünk fel rejtett egészségügyi nyílást a csempe alatt?

Egészen a közelmúltig teljesen normálisnak tekintették, hogy a fürdőszobákban minden kommunikáció látható volt. Azonban a jó modern korrekció nemcsak a csúnya csövek elrejtését, hanem műanyag vagy fém nyílások hiányát is magában foglalja. A kommunikációhoz való hozzáférés megkönnyítése és a helyiség kialakítása érdekében a rejtett egészségügyi fedélzetet a csempe alá helyezi, amely kész formában vásárolható meg, vagy saját maga is. Vegyük fontolóra, hogyan telepítsünk egy revíziós titkos nyílást a csempe alatt a fürdőszobában vagy a WC-ben.

Rejtett egészségügyi ablak telepítésének előnyei

A nagy népszerűségnek örvendő fürdőszobai és wc-k láthatatlan egészségügyi betétjei sikeresen összeillesztették a legjobb tulajdonságokat, miközben lehetővé tették a nagyméretű egészségügyi ablakok cseréjét. Rendszerint a láthatatlan nyílást a csempe alá helyezzük, hogy vizuálisan növeljék a helyet, és gyönyörűen dekorálják a kommunikációt anélkül, hogy megakadályoznák a hozzájuk való hozzáférés kényelmét.

Még az ellenőrzés legrövidebb vízvezeték-nyílása is a következő feladatokkal büszkélkedhet:

 1. Kényelmes megközelítés a csövek, szűrők, mérők ellenőrzéséhez és javításához.
 2. A csúnya vízvezeték-kommunikáció és egyéb vízvezeték-elemek elrejtése.
 3. A napfénytető kameraként használható a vízmelegítő elrejtéséhez.
 4. Lehetőség a hideg-, villany- és vízmérők olvasásának kényelmes leolvasására.

A szakértők javasolják, hogy a csempe alatt minden olyan helyiségben, ahol a padlót vagy falakat mozaik, csempe, természetes vagy mesterséges kővel szereltek fel.

A vízvezeték dobozok hátulján is érdemes megemlíteni: a magas ár és a telepítés bonyolultsága a nem szakember számára. Tehát egy 30 × 60 cm-es jó minőségű ellenőrző nyílás legalább 3500 rubelt fog költeni. Költségvetési modellek ára körülbelül 2500 rubel. A legolcsóbb, de a legkellemetlenebb láthatatlan műanyag konstrukció is átlagosan 1500 rubel lesz.

A titkos nyílások típusai

A nyílászáró mögött rejtett tárgytól függően elektromos, vízvezeték- és szellőzőberendezések kerülnek kibocsátásra.

A helyszín különbséget tesz fal-, padló- és mennyezeti szerkezetek között. Az utóbbi kettő különleges követelményeket támaszt: a padlóburkolatnak robusztus keretszerû szerkezettel kell rendelkeznie, kiegészítõ berendezéssel, nedvességállósággal és hangszigeteléssel kell rendelkeznie. A mennyezeti modellnek könnyű ajtókkal és megbízható redőnyökkel kell rendelkeznie, amelyek önmagukban nem nyílnak meg.

A lakásokban és lakóépületekben a WC leggyakrabban négyzet vagy téglalap alakú szaniter nyílás található. Kívánság szerint a saját kezével megrendelheti, vagy kiválaszthat egy sraffozót a csempe alatt, de alkalmazásuk és telepítésük mértéke kissé más.

Ebben az esetben annál jobban megfigyelhetetlenné tette az ellenőrző nyílást a belső térben. Ezért a fogyasztók érdeklődését olyan rejtett rejtett nyomások és mágnesek okozzák,

 • Nyomás. A csempék alatt lévő nyílás elvileg a görgős mechanizmusokon alapuló push rendszereket használja. A nyomólaphoz tartozó nyílást gyakran láthatatlan mechanizmusokkal, térbeli hurkokkal, kettősekkel kombinálják, amelyek lehetővé teszik a helytakarékos és a fogantyúk használatát. Ha a nyomásrendszerek néhány árnyalatáról beszélünk, akkor érdemes megemlíteni egy dolgot, az a tény, hogy a nyílás két lépésben történik: az ajtó sürgető megnyomása után kissé egyik oldalra mozog, majd észrevehetővé válik. Ebben az állapotban könnyebben húzható le a fedél.
 • Rejtett. A közös láthatatlan rendszerek egyes tulajdonságaiban különböznek az egyéb opcióknak, és lehetővé teszik, hogy a vízvezeték-nyílást sokkal kevésbé észrevehetővé tegyék. A speciális hurok és a gipszkarton használata a fedélen lehetővé teszi, hogy "lefedje" a revíziós nyílást a fal alatt. Érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen ablak beszerelését előzetesen figyelembe kell venni. A fülke tervezési szakaszában. Ha azonban a "láthatatlanság" alatt a már elvégzett javítást megváltoztathatja, akkor csak a megjelenést teljesen elrontja.
 • A neodímium mágneseket használó készüléket mind a padló, mind a fal ablakaiban használják. A csempe alatt lévő mágnesek nyílásának elegendő nagy vonzereje van, ami lehetővé teszi, hogy ellenálljon a tisztességes súlynak. Annak érdekében, hogy a burkolat érzéketlen legyen, a következő technológiát alkalmazzák: a sraffozás hornya kissé kisebb, így az ajtó a bélés alatt helyezkedik el, amely maszkolja azt. A mágnes magában hordozza a fedelet, néha úgy van felszerelve, hogy a jövőben oldalra mozgatható legyen a vonzerő csökkentése.

Nagyméretekkel, vagy ha a burkolat nehéz anyagokból készült, a fogantyú kényelmesebb használatra lett kifejlesztve. Könnyebb anyagokból készülnek és kisebb méretűek fogantyú nélkül készülnek, nagyobbak gyakrabban összecsukhatóak.

Az egészségügyi betétek fő elemei

A csempék hagyományos, nem látható láblécei több elemből állnak:

 1. Alumínium váz és ajtó, amely a nedvességálló gipszrost lemezre (GVLV) van szerelve.
 2. Mágneses zár.
 3. Különleges hurok- és csomórendszer a beállításhoz.

Leggyakrabban santehdvertsa nedvességálló anyagból (feldolgozott forgácslap, OSB, gipszkarton). A keret a falba vagy a résbe van szerelve. A zárat külső hatás váltja ki, és az ajtót a fülke nyílásaiban tartja.

A hurokmechanizmus és a beállítás a legfontosabb, mivel ezektől az elemektől függ, hogyan és milyen irányba nyílik a nyílás. Egyszerű beállítások esetén a zsanéros vagy bútorzárók alkalmasak erre a célra. Bonyolultabb - megduplázva további csomópontok beállításával.

Kiválasztása az ajtó alatt a csempe, a méret is fontos figyelembe venni. A rejtett ellenőrző nyílások szabványos méretei 10 × 10 cm-es minimális méretűek, a késztermékek 20 × 30 cm-es rendszeres csempe méretű méreteit használják.

Amikor önkényes méretekkel dolgozik, a mesterek megpróbálják közelebb hozni azt a tényt, hogy a kerámia termékek illeszkedhetnek a függönyre. Ez a megközelítés lehetőséget nyújt arra, hogy "lefedje" a nyílást a csempe alatt. Különleges méretek közvetlenül függenek az ellenőrző ajtó céljától, és ahol a csövek vagy a kábel található.

A legnagyobb kész változat az ajtók 120 cm-es ajtójának tekinthető. A szokásos paraméterektől függetlenül kialakított ajtók a következő méretekhez igazíthatók: 5-50 mm vastagságú csempeállomány egy falra szerelve, amely a szabadoldalon legfeljebb a csempe saját paramétereinek fele.

A burkolat alatt levő titkos nyílás a következőképpen nyílik meg: a központot a csuklópántról kell megnyomni, majd a mágneses zárat kinyílik, és a kilincs nyílása kilép a keretből.

Rejtett ellenőrző nyílás felszerelése

Nagyon népszerű a fémlemez burkolatának egy rejtett nyílása, mivel a csöveket gipszkartonból álló doboz zárja. Az ilyen jellegű nyílás felszerelésére azonban téglák vagy tömbök nyílásánál kerülhet sor. Ebben az esetben az ellenőrző nyílás rögzítőelemét rögzítik, és a keret és a fal közötti rést habjal kell feltölteni.

A láthatatlan lény nyílása egy kerámia csempe alatt helyezkedik el a kezekkel, az alábbiak szerint:

 1. Blokk és tégla nyílások telepítésekor a keretet csavarozni kell a dűbelekre, és a rés habbal töltve.
 2. A fő követelmény az, hogy olyan szilárd alapot biztosítsunk, amely nem fog mozogni. Ezért szükség van a profilok merev keretének előzetes tervezésére. Legalább ehhez a feladathoz 2 jelzálogot kell készíteni a nyílás szélességében vagy hosszában, de ideális esetben 4 oldalról kell elkészíteni.
 3. A keretet a doboz profiljához csavarják a fémes palacsintacsavarok segítségével, amelyeket speciálisan a lyukakon keresztül készítettek. A gipsz és a keret profiljainak síkja ugyanaz legyen. Ezután a keret gipszkartonra van burkolva, hogy átfedjen a kereten.
 4. Az ajtó pozíciója a csuklópántok tetején vagy alján található speciális csomópontokkal állítható be. A hex kulcs segít megbirkózni ezzel a feladattal.
 5. A kisméretű nyílások azonnal ajtóval vannak felszerelve. Nagyméretű nyílások felszerelése esetén az ajtót a kényelem érdekében eltávolítják.

Nagyon fontos, hogy a láthatatlan nyílás meg fog nyílni. Az ajtó kinyitásakor nem szabad megérinteni a csempe a szomszédos falra, különben egy gondatlan mozgás - és a forgácsok jelennek meg a lapon. Ezenkívül a sraffozás nem lehet a sarok mellett. A nyílást olyan helyre kell elhelyezni, hogy a javítókészülékekhez könnyen hozzájusson a pultokhoz és a szelepekhez.

Leggyakrabban a kapu jobbra vagy balra van felszerelve. De előfordulhat, hogy szükség lehet ráfordításra, és felnyit vagy lefelé nyílik. Például, ha keskeny WC-ként nézel ki, és erre a célra nagy formátumú csempéket használnak a szükségtelen vágások elkerülésére. De ez a jelenség meglehetősen ritka és tökéletesen felkészíti a falakat, mivel az ajtónyílás kontúrvonalán lévő rések minimálisak.

A csempe a kikötő ajtójának figyelembevételével kerül meghatározásra - csak az egész elemekből készíthető vágás nélkül. Ebben az esetben még kissé lecsökkentheti a szöget.

A következő lépés a nyílászáró felé néz.

Hogyan ragasztani csempéket a rejtett ajtón?

Az álcázott vízvezeték nyílászáró lehet kerámia csempe, mozaik vagy csempe, amely utánozza a természetes anyagokat.

Süllyesztett lépcsők:

 1. Az aknák nyílászáróit és falát alapozóval kezelik.
 2. Mielőtt elkezdené dolgozni a kis és közepes méretű ajtókon, meg kell ragadnia egy súlyt, amely megegyezik a jövő burkolatának súlyával. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a megereszkedést. Egyesek speciális terheléscsavarokkal vannak felszerelve.
 3. Egy speciális tartóval, amely az ajtóval együtt elkészül, a nyomás mechanizmus blokkolva van, ez azért van így, hogy tilos véletlenül kinyitni.
 4. Általában a csempe ragasztott folyékony körmökön vagy cementragasztón. A cementkötés a széltől egy behúzással kerül alkalmazásra annak érdekében, hogy további lehetősége nyíljon az ajtó kinyitására.
 5. A burkolólapok általában 5-50 mm-t fognak húzni mindkét oldalon. De ragasztva kell lennie legalább a felét a teljes terület a csempe, különben leeshet.
 6. Ha a csemperagasztó a keret és az ajtó közötti résbe kerül, azonnal eltávolítani kell.
 7. Egy nap után ellenőrizheti, hogy minden rendben van-e, és eltávolítja-e a felesleges ragasztót.

Ezután elkezdheti az ízületek ragasztását, kivéve, ha a nyílás peremén halad. Töltsönek szilikon tömítőanyaggal. Ha a "Ceresit" fugázójelet használja, akkor használhatja a Ceresit CS 25 tömítőanyagot - felveheti a színt, és a varrat láthatatlan lesz.

 1. A tömítőanyag felhordása előtt tisztítsa meg és szárítsa meg a csempe felületét. A maszkoló szalagot mindkét oldalán ragasztják a varrás mentén, ez azért van, hogy ne foltolják a bélést.
 2. Pisztoly használatával a tömítésre egy tömítőanyagot alkalmaznak, és ujjával mossák át, amelyet előzőleg szappanos vízben (2-3 mozgás) nedvesítettek.
 3. A maszkoló szalag azonnal eltávolításra kerül, és a sraffozás több napig zárva marad.
 4. Ezután vékony lapátra van szüksége, hogy óvatosan vágja át a varratot. Mindkét oldalt egy mozdulattal kell vágni, ez azért van így, hogy kevesebb darabot kapjon. A késnek 45 fokos szögben kell lennie, amint a képen látható. A penge végét egyenesen a gipszkartonra kell pihentetni, hogy a varrást teljes mélységre vágja.
 5. Az ajtó kinyílik, és a megmaradt szilikon a tányérból megtisztul annak érdekében, hogy megakadályozza az ajtó beszorulását.
 6. Ha nem sikerült azonnal levágni a tömítőanyagot óvatosan, nyissa ki az ajtót, és alkalmazzon egy kicsit a falakra. Néhány óra múlva megpróbálhatja becsukni az ajtót. Ha több fugázás van bárhová, csiszolószemcséket használjon.

Így szinte tökéletes hatást érhet el. A pecsétnek és a szilikon habarcsoknak köszönhetően a burkolat alatt lévő rejtett nyílás teljesen le van zárva, és a fürdőszoba mellett is elhelyezhető.

Hogyan készíts egy láthatatlan aknát a saját kezeddel?

Kész megoldások, bár olcsóak, de mindazonáltal nem mindig alkalmasak. A probléma megoldásához rétegelt lemez, csavaros anyákkal és alátétekkel, valamint rozsdamentes acél perselyekkel kell rendelkezni. A rétegelt lemez felső részén egy GLW vagy DSP lemez ragaszthat, de nem hordozhatók vastagságban. Ezért a rétegelt lemez Ceresit CT-16 alapanyaggal van előálitva a stabilabb cserépmegtartáshoz.

A telepítés nagyon egyszerű:

 1. A csavarokat csavarozzák a rétegelt lemezhez, és lyukak vannak a fal egyes helyeiben.
 2. A hüvelyek eltömődnek és a rétegelt lemez a csavarokkal van ellátva.
 3. Közvetlenül a kapu felszerelése után a csempe úgy van elhelyezve, hogy minden varrás egymáshoz közeledik, és láthatatlan.
 4. A falon lévő csapokhoz fúrás történik.
 5. A csavarok nagy hossza miatt a kapu nem esik ki önmagában. A kinyitáshoz beállíthatja a tapadókorongokat, ragasztóval díszítő horgokat vagy valami horogra.
 6. A csempe alatt egy saját készítésű láthatatlan nyílást nem csavarokkal, hanem kereskedelmi forgalomban kapható neodímium mágnesekkel lehet megtartani, vagy egy régi merevlemezről szerezhető be.

Gyorsan, egyszerűen és olcsó módon kiderül.

Ha kevés tapasztalat áll rendelkezésre, könnyen elkészítheti a készen álló ellenőrző nyílásokat, és ha kívánja, akkor saját maga is megteheti.