Legfontosabb > Tervezés

Aknás kalkulátor

A fürdőszobák különböző vízvezeték-szerelvényeket szerelnek fel, amelyek mindegyike vízvezeték- és szennyvízcsatornákhoz van csatlakoztatva. A szifonok, csaptelepek, méterek, tömlők és csövek tönkreteszik a belső teret, ezért sok szobatulajdonos megpróbálja elrejteni őket.

A nagy maszkolási lehetőség a csempékre vonatkozó revíziós nyílás. A legfontosabb itt az, ha megfelelő konstrukciót választasz, és helyesen rögzítjük.

Milyen funkciók tartoznak az ellenőrzési nyílásokhoz?

Az elektromos és csővezetékek maszkolásához, valamint a fürdőszoba alatti helyiségben különleges dobozok, képernyők és egyéb hasonló szerkezetek használatával.

Mindegyik tökéletesen közel áll az esztétikai csomópontokhoz, de a kommunikációhoz való hozzáférés iránti igény továbbra is fennáll. Mert az ellenőrzési rések.

Az ellenőrzési fülkék egyes nyílásait eredetileg olyan módon tervezték, hogy azokat ugyanazokkal a bevonatokkal lehet bevonni, amelyekkel a falak elkészültek: tapéta, csempe vagy panel. A formatervek nem tűnnek ki a falakról, ezért láthatatlanok.

Néha a falakon lévő fülkéket higiéniai termékek, mosogatóköpenyek, törölközők és egyéb szükséges készletek tárolására használják. Szekrényekként szolgálnak, de nem foglalnak helyet a fürdőszobában. Az ilyen tároló rések a csempe alá eső ellenőrző nyílásokkal is zárva vannak, és nem vonzzák figyelmen kívül a figyelmet.

A láthatatlan nyílásoknak köszönhetően a tervező fantázia szabadon engedhet, és nem bánja, hogy a csövek vagy huzalok reménytelenül tönkretennék a belső térben. Lehet rejtett, és ha szükséges, könnyen elérhető. A legfontosabb az, hogy rendszeresen végezzenek műszaki ellenőrzéseket, így nincsenek csővezeték szivárgások vagy méteres szünetek a gyönyörű homlokzat mögött.

A modellek tervezési jellemzői

A helyiség különböző részeiben - a mennyezetek, falak, padlók - vannak felszerelve. Sokféleképpen, minden egyes modell kialakítása a tervezett elhelyezés helyétől függ. A két fő rész, a keret és az ajtó változatlan marad, a fennmaradó elemek a működési körülményektől függően változhatnak.

A modell méretét a technikai rés nagysága választja ki. Általában 20x20-120x120 cm-esek, a keret erősen a nyílásba van szerelve, majd az ajtók fel vannak szerelve. Leggyakrabban a csuklópántokhoz van kötve, amely lehet fém vagy műanyag (a keretanyagtól függően).

A keret két fő típusa létezik:

 1. Állítható. A tulajdonos kiválaszthatja a keret méretét, és a felesleges anyagot egyszerűen vágja el megfelelő fém eszközzel.
 2. Szabályozatlan. A kikötő méretét a gyártás során határozzák meg, és nem változtatható meg.

Vannak keret nélküli modellek is. Mágneslemezek segítségével szerelik fel őket, és a fő elemeket szilikon tömítőanyagon vagy egyéb alkalmas ragasztókon rögzítik. A kombinált kapuk rögzítettek egy kerettel és mágneslemezekkel.

Az ellenőrző nyílásokat kinyitják szívó tollakkal. Push modellek is gyakoriak, amelyek az ajtó síkjának megnyomása után elmozdulnak. A fülke helyétől függően megtalálhatja a balra vagy jobbra nyíló nyílást. Vannak modellek, amelyek függőleges síkon mozognak.

Az ellenőrző nyílások olyan kényelmes szerkezetek, amelyek tökéletesen elrejtik a kommunikációs csomópontokat, anélkül, hogy feláldoznák a hozzájuk való hozzáférés szabadságát. Könnyen telepíthetők és működtethetők, megbízhatóak. A szerkezetek nem igényelnek különösebb gondosságot: az ajtók felületét ugyanazokkal az eszközökkel lehet mosni, amelyeket a falakhoz használnak.

Az ellenőrző nyílás használata során csak a nyitószerkezet állapotának ellenőrzését kell elvégezni, időben kell kenje a motorolajjal, és szükség esetén kisebb javításokat végez. Ezután a sraffozás általában annyit jelent, mint általában a falfelület.

Bizonyos esetekben a csempe az ajtó felületén is lecserélhető, ha óvatosan leszereli a régi bevonatot.

Nyitó mechanizmusok

A gyártók a következő ajtónyitó mechanizmusokat telepítik:

Minden nyílásnak saját előnyei vannak. A választás során a könnyű használatra kell összpontosítani.

Aligha lehetséges, hogy egy kényelmesebb nyitási mechanizmussal jöjjön létre, mint egy lengés. Azonban gyakran szükség van a felülvizsgálatra, ahol a berendezések vagy a bútorok miatt nehéz hozzáférni. Ezután segíti a hajtogató és csúszó modelleket. Ha van egy hely legalább egyfelől, jobb egy csúszó mechanizmust választani. És a nehezen megközelíthető területeken megfelelőbb összecsukható kialakítás, amely képes teljesen eltávolítani az ajtót.

A megfelelő nyílás kiválasztásának árnyalata

A méret kiválasztásakor a következő paraméterek vezérlik őket:

 • A technikai rés mérete. A nyílás enyhén lehúzható vagy bővíthető, de összességében a nyílásnak egy résbe kell illeszkednie, különben nehéz lesz a berendezéshez való hozzáférés.
 • Az ajtó méretei. A tartószerkezet paraméterei és a nyílás maga is eltérő lehet. Szükséges egyértelműen meghatározni, hogy mennyi helyre van szükség a kommunikáció részletes ellenőrzéséhez és javításához.
 • Csempe mérete A falak befejező anyagait általában előre megvásárolják, ami megkönnyíti az ajtó kiválasztását. A csempe 0,5-0,7 cm-nél nagyobbnak kell lennie a nyílások felületén (és lehetőleg a maximális kifelé legfeljebb 5 mm-es). Az is fontos, hogy minden csempe biztonságosan rögzítve legyen: a területének több mint 60% -át a kinyíló ajtón kell elhelyezni.

A tágas fürdőszobában választhatsz egy csuklós ajtót, és a közelben egy csúszó vagy összecsukható modell jobban illeszkedik. Ha az ellenőrzési rés megnyitása gipszkartonra vagy hamis falra helyezkedik el, akkor érdemes előnyben részesíteni egy könnyű összecsukható szerkezetet alumínium kereten.

Sok gyártó olyan ellenőrző nyílások, amelyek termékei figyelemre méltóak. A top három mindig a következő márkákat tartalmazza:

 • "Phantom". Ez a márkájú, nagy teljesítményű megbízható csuklópántok fő előnye, hogy képes ellenállni a jelentős terheléseknek. Még a nagy teherbírású ajtók sem sok éven keresztül működnek.
 • "Hammer". A "Hummer" modellek sajátossága nagy szilárdságú keretek. Minőségük titka az összeszerelési jellemzőkben rejlik: a gyártó argonhegesztéssel dolgozik.
 • „Dicsőség”. Ezek a kopásálló szerelvényekből álló lyukak, amelyek szinte bármilyen trimmelési súlyt képesek ellenállni. Az ajtómodelleket kerámia burkolattal, sőt természetes kővel is be lehet vonni. Nem deformálódtak.

A láthatatlan lyukak hatótávolsága kiterjedt, és minden egyes ellenőrzési rés esetében biztosan megfelelő modell lesz. Fontos, hogy ne mentse meg és vesz egy szerkezetet szilárd kerettel és jó szerelvényekkel.

Néha nagyméretű technikai fátyolokat gyártanak, például, ha ál- talános falfűtőt, elosztót, szűrőt, számlálót, hideg- és melegvíz-gyűjtőt vagy más berendezéseket kell álcázni. Gyakran előfordul, hogy a vécében vagy egy közös fürdőszobában a szennyvízcsatorna kiszolgálására nagyméretű ellenőrzési rés szükséges.

Ha a nyílás szélessége meghaladja a 70 cm-t, kiválaszthatja az egyajtós ajtót egy erős keret és egy hatalmas nyitó mechanizmus, de jobb, ha megáll a kétajtós modellnél. Leggyakrabban ezek a nyílások vannak felszerelve push vagy swing nyitó mechanizmusok. A második esetben a készlet tartalmaz továbbá egy szívófogantyút.

A standard kétajtós modell maximális mérete 120 x 160 cm, de szükség esetén még nagyobb kihajtót is rendelhet. Ebben az esetben előzetesen el kell döntenie az ajtók méretét. A kiválasztott csempe függvényében számítják ki: az ajtó kinyitásakor nem ragaszkodnak egymáshoz, de ugyanakkor gyönyörűen díszítettek.

Ami az ajtó anyagokat illeti, a kétajtós ellenőrző nyílások kiválasztásakor jobb, ha előnyben részesítjük a nedvességálló gipszrost lemezekből készült modelleket. Ne is vegye fontolóra a gipszkarton lehetőségét, mert nem képes ellenállni a súlyos terheknek, gyorsan deformálódik és nem sikerül. Ennek egyetlen előnye az olcsóság.

Szerelési utasítások a csempeburkolatokhoz

Az ellenőrző kapu telepítésével kapcsolatos munka több szakaszra bontható:

 1. a nyitás előkészítése;
 2. keretek telepítése ajtókkal;
 3. vágja le az ajtó külső felületét;
 4. befejező munkát.

Mindegyik szakasz többféle munkát biztosít. A nehézségek elkerülése érdekében hasznos illesztőprogramokat kínálunk:

Hogyan lehet önállóan választani a nyílást a csempe alatt?

E-mailben, telefonon, internetes csevegésünkkel weboldalunkon keresztül folyamatosan sok kérdést kapunk kéréssel, hogy segítsünk felszedni a fedelet a csempe alatt.

A legtöbb esetben a megfelelő választás érdekében csak az online számológépet használja, vagy telefonon hívja szakembereinket: 8 (800) 505-3605.

Azok számára, akik önállóan szeretnék megérteni a csempe alatt lévő nyílászáró kiválasztásának logikáját, részletesen elemeztem a nyílászáró kiválasztási folyamatát példákkal.

Kiválasztás a csuklyal a csukló alá egy csuklós vagy tolóajtóval

Ha már választottál egy cserépet, akkor ismered meg a méretét, és a csempe alatt egy sraffozás kiválasztása nem jelent problémát. Javaslom két példa használatát, hogy kitaláljam, hogyan kell kiválasztani a jobb oldali nyílást a csempe alatt.
Példaként számítsuk ki, hogy melyik nyílások alkalmasak a 250 mm széles és 200 mm magas kerámia burkolatokra, valamint a 100 mm széles és 100 mm magas csempékre.

Első lépés
Először is meghatározzuk a függőleges és vízszintes kerámia burkolólapok számát, amelyek lefedik a revíziós nyílást, és beillesztésre kerülnek a kapumozgató ajtón.

250x200 mm-es csempe esetén:
- a nyílást 2 csempe szélessége és 3 csempe magassága borítja.

Csempe 100x100 mm:
- a nyílást 4 csempe szélessége és 6 csempe magassága borítja.

Második lépés
Ebben a szakaszban kiszámítjuk a kerámia burkolólapok teljes szélességét és magasságát, amely bezárja a nyílást. Ehhez szedje szét a csempe szélességét és magasságát a csempék számával, amelyek lefedik a revíziós nyílást vízszintesen és függőlegesen, amit az előző lépésben definiáltunk.

250x200 mm-es csempe esetén:
- szélesség = 250 mm x 2 csempe = 500 mm;
- magasság = 200 mm x 3 csempe = 600 mm.

Csempe 100x100 mm:
- szélesség = 100 mm x 4 csempe = 400 mm;
- magasság: 100 mm x 6 csempe = 600 mm.

Harmadik lépés
Most keressük meg a kapu maximális méretét. A csempe az ajtó szélén túl kell, hogy legyen, legalább 5 mm mindkét oldalon *. Ezért vonja le 10 mm-t a csempe teljes szélességétől és magasságától.

A 250 mm-es vagy 200 mm-es ajtó maximális méretéhez:
- szélesség = 500 mm - 10 mm = 490 mm;
- magasság = 600 mm - 10 mm = 590 mm.

A 100 mm-es 100 mm-es ajtó maximális méretéhez:
- szélesség = 400 mm - 10 mm = 390 mm;
- magasság = 600 mm - 10 mm = 590 mm.

Negyedik lépés
Számítsd ki az ajtó minimális méretét, amelyre a kiválasztott csempe ragasztható.
A számítás során fontos figyelembe venni a következő feltételeket:
1. A csuklópánt oldaláról a csempe vízszintesen, legfeljebb 50 mm-re nyúlik ki, mert mivel ez a távolság megnő, a csuklómozgás korlátozott lesz, és a nyílás nem lesz teljesen nyitva.
2. A csuklóval ellentétes oldalról, valamint felülről és alulról a csempe az ajtó szélén túlnyúlik, szélessége vagy magassága 1/3, de legfeljebb 70 mm, különben fennáll a kár károsodásának veszélye a kinyitáskor.

250x200 mm-es csempe esetén:
- a csuklópánt oldalán a csempe 50 mm-re nyúlik ki;
- a hurok másik oldalán a csempe 70 mm-re nyúlik ki;
- a felső és alsó lapok kinyúlhatják a 66 mm-t.

Csempe 100x100 mm:
- a csuklópánt oldalán a csempe 33 mm-rel nyúlik ki;
- a hurok másik oldalán a csempe 33 mm-rel nyúlik ki;
- a csempe felett és alatt 33 mm-es.

Ötödik lépés
Kiválasztunk olyan nyílások modelleket, amelyek ajtóinak mérete a legnagyobb és legkisebb számított méretek közötti tartományba esik.

250 vagy 250 mm-es csempe esetén.
Az ajtó méretei szerint 380x468mm és 490x590mm közötti nyílásmodellek illeszkednek:
Evroformat ETP 50-60
Formátum KN 50-60
Ezek a kapuk szélessége 440 mm és magassága 540 mm.

Csempe 100x100 mm.
Az ajtó méretei 334x534mm és 390x590mm között, a nyílások modelljei illeszkednek:
Euroformat ATP 40-60
Formátum KN 40-60
Ezek a nyílászárók ajtószélessége 350 mm és magasság 550 mm.

A csempék alatti nyílások méretét csuklós ajtóval számoltuk. Most azt javaslom, hogy kiszámítsa a kinyíló ajtó méretét egy cserélhető ajtóval ugyanazon a csempe opcióknál, 250x200 mm és 100x100 mm méretekkel.

A kapu méretének kiszámítása egy kivehető ajtóval

Feltételezzük, hogy a második lépésben ugyanazokat a dimenziókat kell zárnunk, mint az előző számításban.

250x200 mm-es csempe esetén:
- szélesség = 250 mm x 2 csempe = 500 mm;
- magasság = 200 mm x 3 csempe = 600 mm.

Csempe 100x100 mm:
- szélesség = 100 mm x 4 csempe = 400 mm;
- magasság: 100 mm x 6 csempe = 600 mm.

Első lépés
Számítsa ki a kivehető ajtó maximális méretét. Minden oldalról a csempe legalább 2 mm-re kell az ajtó szélén túlnyúlni.

250x200 mm-es csempe esetén:
- szélesség = 500 mm - 4 mm = 496 mm;
- magasság = 600 mm - 4 mm = 596 mm.

Csempe 100x100 mm:
- szélesség = 400 mm - 4 mm = 396 mm;
- magasság = 600 mm - 4 mm = 596 mm.

Második lépés
A kivehető ajtó minimális méretét a következő feltételek mellett számítjuk ki:
- balra, jobbra és tetejére a csempe legfeljebb 50 mm, de legfeljebb a magasságának 1/3-a túlnyúlhat az ajtó szélén;
- a csempe alja legfeljebb 5 mm lehet

250x200 mm-es csempe esetén:
- szélesség = 500 mm - 50 mm - 50 mm = 400 mm;
- magasság = 600 mm - 50 mm - 5 mm = 545 mm.

Csempe 100x100 mm:
- szélesség = 400 mm - 33 mm - 33 mm = 334 mm;
- magasság = 600 mm - 33 mm - 5 mm = 562 mm.

Harmadik lépés
Kiválasztunk olyan nyílások modelleket, amelyek ajtóinak mérete a legnagyobb és legkisebb számított méretek közötti tartományba esik.

250 vagy 250 mm-es csempe esetén.
A 400x545mm-től 496x596mm-ig terjedő ajtó méretei alatt a 471x571 mm-es ajtó méretei a 48-58-as Contour nyílások illeszkednek.

Csempe 100x100 mm.
A 334x562 mm-től 396x596mm-ig terjedő ajtó méretei alatt a 38-58-as kontúr 381x581 mm-es méretei illeszkednek.

Remélem, ez az információ elegendő ahhoz, hogy a mozaik kivételével egy szabványos méretű nyílást találjunk a kerámia burkolatokhoz, mesterséges kőhöz és egyéb burkolóanyagokhoz. Ugyanezzel az algoritmussal lehet kiszámítani a sraffozás egyedi méreteit, ha a standard modellek semmilyen okból nem alkalmasak.

A PPK Praktika LLC kereskedelmi igazgatója
Mikhail Astakhov

* Ez azért szükséges, hogy amikor a nyílást a szilikonnal ellátott nyílás peremén helyezzük el, akkor a szilikon nem esik az ajtó és a nyílás keret közé, és nem zavarja az ajtónyitást.

Ezt a cikket a következő anyagok egészítik ki:

A csempe alatt lévő nyílás méretének kiválasztása

A "Luker" gyártó cég a csempe alatt hat modellekből áll.

Az A és K acélmodelleket, az ALR és az AL-KR, az A és ALR sorozatú alumínium modelleket a kihúzás mindkét oldalára nyomva a tapadókoronggal K és AL-KR segítségével nyithatók meg.

Nincs különösebb különbség az acél és az alumínium modellek között, de az alumínium nyílások több ajtóterhelési képességgel rendelkeznek, és függőlegesen és vízszintesen beállíthatók a csuklópántok, ami lehetővé teszi a lapok közötti tökéletes rés beállítását.

Az LB és az LBE modellek acélból készülnek, nyitott állapotban, az LB megnyomásával megnyílik és egyenletesen felfelé emelkedik egy speciális mechanizmusnak köszönhetően ellensúlyozó rendszerrel;

Amikor kiválasztja a sraffot a tapadókorong megnyitásával, győződjön meg arról, hogy a csempe sima, mert ha a felület durva, akkor a tapadókor nem fog ragaszkodni hozzá, a taposó nem fog ragaszkodni a mozaikhoz.

Nagyon egyszerű választani a tető megfelelő méretét a csempe számára, elegendő megadni a nyílás magasságát és szélességét, ahová a sraffort kívánja telepíteni, válassza ki a megfelelő modellt, és nyomja meg a pick gombot.

Ha meg szeretné vásárolni a revíziótulcsot a csempe méretének megfelelően, kattintson a Számológép lapra, adja meg a csempe szélességét és magasságát milliméterben, a kívánt számú csíkot vízszintesen és függőlegesen, a rendszer megmutatja a kívánt konfigurációnak megfelelő modelleket és méreteket. A kisebb méret kiválasztásakor ügyeljen arra, hogy a csempe megengedett eltávolítása az ajtó szélén túl ne haladja meg a 40% -ot.

Rendelheti a sraffozást is, hogy illeszkedjen a méretéhez, a csukló és a zár megfelelő konfigurációjában.

Az egészségügyi betétek (láthatatlan nyílások) méretei a csempe alatt

A fürdőszobában, a fürdőszobában vagy a konyhában végzett javítások során az ellenőrző ajtókat a mérnöki rendszerek, méterek, szűrők, szaniter szerelvények és csomópontok elrejtésére használják. Nemcsak az egészségügyi eszközöket és berendezéseket rejtik el, hanem egyszerű és gyors hozzáférést biztosítanak számukra. Napjainkban a legelterjedtebbek a csempe alatt rejtett nyílások, amelyek méretei szükség esetén egy lenyűgöző felületű falat is tartalmazhatnak, ami akadálytalan hozzáférést biztosít az eszközök ellenőrzéséhez, javításához, karbantartásához vagy olvasásához.

Mivel a kerámia burkolólapok, csempék és porcelán csempe a fürdőszobák, zuhanyzók és WC-k legkedveltebb befejező anyagai, a falfelületen nem kiemelkedő ellenőrző és nézőablakok nyújtják a 200 * 200 mm-től 600 * 1000-ig terjedő méretű csempék kivitelezését mm és így tovább. Így a kívánt ellenőrző nyílás kiválasztása nem nehéz.

A belső tér sértetlenségének elérése érdekében a zuhanyzóban vagy a fürdőszobában a legjobb lehetőség a csempe alatt látható láthatatlan nyílás, amelynek mérete lehetővé teszi, hogy egy egész csempe vagy páros számukra legyen elhelyezve. Ha csempézett anyaggal nézi, a láthatatlan nyílás ajtó síkjának mögé 20-30 mm-re kell hagynia a csempeburkolatot. Ezt vegye fontolóra a csempék és a szaniterek kivágásakor.

Abban az esetben, ha a csempe alatt a medence közepes és nagyméretű, a kapu keret felhelyezése után közvetlenül a mérőszerkezet behelyezése előtt ellensúlyt helyeznek az ajtó belsejébe, hogy elkerülhető legyen az ajtó síkjának lehajlása. A csempe alatt lévő nyílások dekoratív elemekkel vagy tükrökkel is bevonhatók.

Ha a csempe alatti rejtett nyílás, amelynek méretei sokkal kisebbek a csempe méreténél, például amikor a csempe mérete 400 * 400 mm, akkor a 200 * 200 mm méretű nyílást egy csempecsempével kell beilleszteni. A vágóél nyílásánál nem vágóélnek kell lenni, így kevésbé feltűnő csempe vágásokra lesz szükség.

Ha a csempék alatt láthatatlan sraffozásra van szüksége, akkor széles skálájú méreteket mutat be a szaniterek katalógusában. A megfelelő modell kiválasztása nem nehéz, és ha bármilyen kérdése van, forduljon a SanComf tanácsadóihoz, akik segítenek a választásban és tanácsokat adni.

A csempékre vonatkozó összes egészségügyi betét:

A fürdőszoba a csempeburkolat alatt

A fürdőszoba optimális választéka a kerámia csempe, melynek mértéke kielégíti a mai igényeket. De a modern fürdőszoba általában szabályos szelepekkel, háztartási és műszeres autópályákkal van felszerelve, amelyek megnehezítik a helyiség esztétikájának megoldását, és ezért a válaszfalak, dobozok alatt kerámia burkolatok befejeződésével rejtőznek.

A modern fürdőszoba nem lehetséges olyan termékek nélkül, mint az ellenőrző nyílások.

A partíciók által rejtett berendezést ellenőrizni és karbantartani kell, ezért a különböző méretű ellenőrző nyílások révén lehet hozzáférni, amelyek korszerű verziója a telepítés után maszkoló burkolatot biztosít. Ezért a fürdőszobai kerámiák befejeződése, revíziós nyílások nélkül nem elegendő, ezért tudnia kell, hogyan válasszon ki egy olyan nyílást, amely megfelel a működési feltételeknek.

A titkos nyílásokra vonatkozó általános követelmények - "láthatatlan"

Az ellenőrző nyílásoknak a kialakítás és a mérettől függetlenül a következő tulajdonságokkal kell rendelkezniük:

 • szilárdság, deformációval szembeni ellenállás;
 • gyárthatóság (a működési feltételek mérete és kialakítása);
 • szorítás;
 • biztonság;
 • esztétika.

A láthatatlan lyukak különleges tulajdonsága, hogy a telepítés után nem tűnnek ki a teljes burkolt burkolat hátterétől

A kinyílás alacsony szintű megfelelése - "láthatatlan" a megadott követelményeknek köszönhetően tele van a rejtett fürdőszobai berendezések meghibásodásával és az esztétikai terem kárának elvesztésével.

Osztályozási ellenőrző ajtók

A gyártók által kínált sokféle megjelenítési és technológiai szellőzőnyílás létezik. De vannak olyan tényezők és jelek, amelyekkel a sraffozást - "láthatatlanná" válogathatod, és csoportokká alakíthatók. E minőségi jellemzőket felsoroljuk és fontoljuk meg, hogy megkönnyítsük a navigációt a megfelelő típusú termék kiválasztásakor.

Kihúzási nyílások a nyílás módszerén

Az ellenőrző nyílások négy alapmodellje létezik, amelyeket alcsoportokba lehet osztani a redőnyök száma és a zárszerkezet típusa szerint. Tekintsük ezt a négy konstrukciót.

Swing hatch - "láthatatlan"

Ez a leggyakoribb kialakítás egy rejtett fürdőszoba egység, amely lehet egy vagy kettős. Zárt helyzetben a csempézett ajtó az alapfelülethez egy síkban van. A szárny megnyitásakor a teljes felület először a falról táplálkozik, majd a belső teljesítmény speciális zsanéroihoz nyitható.

Ha az ajtót egy kör alakú belső reteszeléssel zárják, akkor a kinyitáshoz egy eltávolítható fogantyút kell használni, amely be van helyezve a kulcslyukba. Amikor mágneses bilincseket használ a rendszer kialakításakor, az ablakszárny kinyitása segéd, eltávolítható tapadókorongokkal, fogantyúkkal történik.

Előnyök: viszonylag könnyű a gyártás és a telepítés, a megfizethető árkategóriák, a falra és a padlóra való beépítés lehetősége.

Hátrányok: az ajtó kinyitásához az ajtó fordulási sugarának határain belül a nyílás előtti helyet kell biztosítani, a szárnyak nyitott helyzetben lógnak a pántján és terhelést teremtenek rajta.

Csúszó ellenőrző ajtó

A tervezett termékek ára magasabb, de rendelkezésre áll, és fizet az eszköz alkalmazkodóképességéért. Nyitáskor a lapot az egész területre előre tolja, majd a speciális háromfázisú csuklóknak köszönhetően a falhoz párhuzamos oldalra tolódik.

A zárt helyzetben történő zárt tolóajtó felszerelhető mágneses zárak vagy záró és zár típusú zárral is. Az ajtó kinyitásához, a zár típusától függően, használjon eltávolítható hüvelykujját vagy segéd szívókorongot.

Előnyök: az ajtó kinyitása nem igényel sok helyet a sraffozás előtt, kisebb terhelés a szárny súlyánál.

Hátrányok: magasabb ár, összetettebb telepítés, a padlóba való telepítés képtelensége.

Nyomástartó nyílás - "láthatatlan"

Ha a fürdőszobát mozaikos vagy hullámos felületű csempével díszítik, akkor a szárny kinyitásához egy kiegészítő tapadókorongot lehetetlen használni, ezért jobb, ha egy ilyen nyílásnyílást használnak. Amikor rákattint az ablakra, előre halad előre, majd a zsanérok típusától függően nyitható vagy oldalra vált. Az ajtót bezárja, és megnyomja a nyílásba, amíg kattan.

Nyomásszabályozó nyílás

Előnyök: könnyű reteszelés, nincs szükség a fogantyú vagy a tompító nyitására.

Hátrányok: viszonylag magas költségek, kisebb tömés miatt a kis erőt a pecsét, a lehetőségét, hogy a padló csak hozzáférhetetlen a gyalogos helyeken.

Húzza ki a napfénytetőt

A hajtogató ablak ablakának függőleges útja van a szárnynak, és az a képesség, hogy az ajtót részleges nyitás után eltávolítja, vagy félig nyitott helyzetben hagyja el, speciális hurkokkal karabinerekkel rögzítve. A fürdőszobában felhajtható nyílások nem rendelkezhetnek hurkon a kialakításban - a szárnyot eltávolítják a fal faláról és félreteszik.

Az összecsukható kapukon lévő reteszelőeszközt a forgatható rögzítés (opció csuklópántokkal) vagy a mágneses (loop nélküli) típusok használják.

Előnyök: a nehezen elérhető helyek használata.

Hátrányok: kényelmetlenség a szárny felszerelésével és esetleges korrekciója minden technológiai eltávolítás után.

Kihúzók minősítése a termeléshez

A mérettől függően a felülvizsgálati eszközök a következő anyagokból készülnek:

Műanyag nyílások

A kis rejtett nyílások gyártása a fürdőszobában, amely nem jelent nehéz teherbírást a saját tömegéből és a befejező csempékhez erősített műanyagból, a magas páratartalmú helyiségekben.

Ellenőrző nyílás műanyag

A kis termékméreteknél a megerősítés kompenzálja az anyag szilárdságának hiányát, és megakadályozza a termikus deformációkat, és a műanyag dielektromos tulajdonságai fontos előnyt jelentenek az ilyen nyílásoknál. Ezenkívül a műanyag alacsony hővezetőképessége lehetővé teszi a termék hőszigetelés nélküli használatát.

Fémmegtekintési felülvizsgálati eszközök

Az acél nyílások tartósak, de nagy részük korlátozza a termék méretét. Ezenkívül az acél korrózióra érzékeny, különösen a hegesztett ízületek helyén, ezért a magas páratartalmú helyiségekben az acélellenőrző berendezések telepítése nem kivitelezhető, mivel a védő korrózióvédő bevonat rendszeres javítása szükséges.

Az alumínium ellenőrző nyílásoknak két előnyük van az acélipariaknál: alacsony fajsúly ​​és nedvességállóság. Az acélnál kisebb, az erősséget kompenzálja az eszköz viszonylag kis tömege, amely lehetővé teszi jelentős méretű nyílások gyártását. Az alumínium készülékek részei speciális hegesztéssel kapcsolódnak inert gáz környezetben.

A súlyméret csökkentésére szolgáló nagyméretű ellenőrző nyílások kialakításánál egy acél váz és egy alumínium homloklemez kombinációja is használatos, de ezek a különböző anyagok egymástól érintkező helyeken vannak elszigetelve a korrózió elkerülése érdekében.

Fémből való nyílászáró a taposó alatt

A fémek, különösen az alumínium termikus vezetőképességének együtthatója magas, így a szárny fém nyílások belülről hőszigeteléssel vannak ellátva.

A titkos nyílások minősítése a telepítés helyén

A telepítés helyén az ellenőrző nyílások a következő alfajra vannak felosztva:

A csempék fali nyílásaira vonatkozó követelményeket a fentiekben tárgyaltuk, és a termék megválasztása az üzemeltetési körülményektől függ. A padlófigyelő eszközöknek, amikor azokat az emberforgalom területén telepítik, fokozott erővel kell rendelkezniük. Ezenkívül ajánlott lengéscsillapítókkal ellátott padlóburkolatokat választani, amelyek megkönnyítik az ablakemelő felemelését és a rögzítő típusú zárat, amely biztosítja, hogy a fedél szorosan csatlakozik a dobozhoz, és hogy jobban feszes legyen megakadályozni a víz bejutását az ajtó alá és a rejtett berendezésbe.

A helyiség sajátossága miatt a mennyezetre (plafonra) könnyű anyagokból - alumíniumból vagy műanyagból kell készülni, és a termék tömegének minimalizálása érdekében a telepítés után nem lehet őket kerámia burkolattal készíteni. A polisztirolhab burkolólapok burkolatának használata azonban lehetővé teszi számukra láthatatlan és esztétikus megjelenést.

A csempe alatt rejtett nyílások gyártóinak áttekintése

A revíziós nyílás kiválasztásánál ajánlatos ismerni a piacon jól bevált termékeket a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében.

Különböző gyártók titkos nyílásait

Az ilyen termékek ismert gyártói:

 • Enterprise "Colosseum Technologies", amely számos változatú Revizor márkanevet kínál;
 • "Practice" cég, amely padló- és falburkolatokat hoz létre - "láthatatlan" kiváló minőségű;
 • LLC "Gyártó Társaság" Luker ", amely szakterülete az audit berendezések gyártása.

Termékminőség-értékelés vásárláskor

A revíziós nyílás vásárlásakor, függetlenül a gyártó hírnevétől, tudnia kell, hogy mit keres.

 • A doboz geometriai és a nyílászáró szerkezetének hibátlannak kell lennie, a hegesztési varratoknak meg kell ölniük, deformációk vagy a tervezési méretektől való eltérések elfogadhatatlanok.
 • A csuklópántoknak és a reteszelőeszközöknek csendesen és túlzott erővel kell működniük.
 • A feszültségmentes repedésekkel ellátott tömítőgumi elutasításra kerül.
 • A festéknek egyenletesnek kell lennie, hézagok, csepegés és rozsda nélkül.

következtetés

A burkolat alatt lévő sraffozás ellenőrzésére vonatkozó követelmények ismerete és a vásárlással kapcsolatos ajánlások végrehajtása mentesíti azokat a hibáktól, amelyek a padlóburkolatok nagyméretű felújításával vagy rejtett felszerelésével vannak kitéve.

Melyek az ellenőrző nyílás a csempe alatt: a szerkezetek mérete és típusa

A tervezők a megteremtett belső tér maximális esztétikáját és kényelmét igyekeznek elérni. Tehát nem vonzó és megbízható védelmet igényel a külső környezeti csövekből a fürdőszobákban különleges nyílásokkal lehet elrejteni. A csempék ellenőrző nyílása különböző típusokat és kialakításokat eredményez. Az alábbiakban leírjuk a készüléket a csempe alatt, vagy rejtettük a festéshez, azok típusát és előnyeit.

Tervezés és cél

Az ilyen struktúrák létrehozásának ötlete az, hogy elrejtik a lakáskommunikációs rendszereket dekoratív hozzáféréssel, állandó hozzáféréssel a kontrollhoz. A nyílások a technikai berendezéseket a kíváncsiskodó szemek elől rejtve zavarják a szoba általános esztétikáját, de lehetővé teszik a tulajdonos számára, hogy időben hozzáférjen hozzájuk a díszítő bevonatok megzavarása nélkül.

Szerkezetileg a nyílások a következő összetevőket tartalmazzák:

 • Külső keret;
 • tengely;
 • Csuklós csuklós ajtó;
 • GVL tűzhely.

A külső keret a nyílás alatt található, és a tartós fém tengely hegesztett. A keret és az egész struktúra támogatása. A tengelyen két vagy három pántos hurkok rögzülnek. A hurkok egy külső keretet kapcsolnak forgóval. Az ajtót úgy állítják elő, hogy rögzítenek csavarokat a gipszkarton forgóeleméhez, amelyre a csempe vagy a festékanyagok kerülnek.

Az ellenőrző nyílás vázlatos kialakítása

A külső keret gyártásához tartós acél profil 40-20 mm. A kivételt hajtogatják, a 30 mm-es profilt 20 mm-rel használják. A belső keret 15 mm-es szögletes profilú profilból készül. Az ajtólemez vastagsága legalább 1 cm, a szerkezet mélysége (a falfelülettől a kommunikációig eltelt távolság) legalább 5 cm.

A csempék alatti egészségügyi nyílások típusai

Az eszköz mechanizmusától, céljától, erősségétől és egyéb tényezőitől függően a gyártók által kínált összes felülvizsgálati struktúra különböző típusú.

A csempék alatt lévő nyílások típusai:

 • hinta
Swing nyílás

Ez a típus alkalmas bármilyen típusú sima csempe falburkolatára: matt vagy fényes. A kialakítás a mellékelt két tapadókorong segítségével nyílik meg. Nem sima anyag esetén alkalmazásuk lehetetlen. Szerkezetileg a modell a következő elemeket tartalmazza:

 1. keret;
 2. Ajtó GVL lemezzel;
 3. Két összekötő pánt;
 4. Két szopós;
 5. V-roller zár.

Gyakran előfordul, hogy a különleges poros korrózióálló zománc borítja a nyílást. A méretek szerint az építkezés mélysége 50 mm.

 • fogantyú
Nyomástartó ajtó

Kiváló lehetőség egy durva domború felületű csempe számára. Ebben az esetben az ajtó egyszerűen megnyílik a nyílás felületén. Ezt görgő-nyomó típusú zárak biztosítják, egyébként szerkezetileg az ilyen nyílások nem különböznek a lengőajtóktól. A készülék lehetővé teszi számukra a csempézett és egyéb felületekhez való alkalmazását. Annak ellenére, hogy nyilvánvaló előnyökkel jár az ilyen típusú kikötők munkájában, hátránya van - jelentősen drágábbak, mint a függönyök, a zárak költsége miatt.

Ez a típusú nyitószerkezet olyan részekre osztva van, amelyek szívócsészével vagy nyomónyitó mechanizmussal rendelkeznek. Különleges tulajdonsága és ugyanakkor a csúszós nyílások észrevehető pluszja a telepítés lehetősége még a leginkább megközelíthetetlen helyeken, például a WC-tálban. A tervezés magában foglalja:

 1. keret;
 2. Ajtó kályhával;
 3. Ékhengerek és görgőnyomású ékek;
 4. Két szopós;
 5. Három darab zsanér a csuklópántokon.

A szerkezetek mérete korlátozott. A határok a következők: szélesség - 35-55-65 cm, magasság - 30-100 cm.

Ha nincsenek feltételek a tolóajtó felszereléséhez is, akkor van egy összecsukható lehetőség. Az ilyen kikötőt olyan körülmények között lehet felszerelni, amikor az akadály 12 cm-nél kisebb, néha lehetséges egy kivehető ajtó, amikor a nyílás méretei nem teszik lehetővé a szükséges pántok rögzítését. A kikötő biztosítja a következőket:

 1. Keretek 20 és 30 mm profilból;
 2. Acél ajtó (12x60 mm) GVL lemezzel;
 3. A karmantyúk vázszerkezet-típusúak;
 4. Bármilyen típusú zár;
 5. Három rugórugós vezetõhenger.

Ha a kaput használjuk, akkor a burkolólapokat a keret határain kívül 5 cm-rel lehet meghosszabbítani, ha az ajtó mérete túl nagy, további láncra van szükség a biztonsági karabinerrel.

 • Kétajtós
Kétajtós ajtó

Ez a típus a csuklós vagy nyomó nyílásoknak is tulajdonítható, mivel mindkét mechanizmust magában foglalhatja. Gyakrabban kétajtós nyílásokat használnak a 70 cm-nél nagyobb szélességű nyílásoknál.

Ezek a nagyobb teherbírású modellek, amelyek elengedhetetlenek a nehéz drága anyagokból készült lemezekkel szemben: gránit, márvány vagy természetes kő. A méretük 30x60 cm-ről 70x200 cm-re változik. A megerősített kapu profiljának profilja 50x25 mm keresztmetszetű, az ajtó pedig 20x20 mm. A kialakítást három megerősített pánt és szárny-beállító egység jelenléte jellemzi.

 • A mozaik alatt
Mozaikajtók

Gyakorlatilag a felsorolt ​​típusú nyílások mindegyike mozaikos lehet, ha a következő feltételek teljesülnek:

 1. A nyitás típusa - nyomógomb;
 2. Az ajtólap és a külső keret méretei megegyeznek. A kikötőn kívül mozaik túlnyúlás nem megengedett.

Vizsgálati nyílások festéshez

A csempézés mellett lehetőség van a falak festésére vagy tapétázásra is azokon a helyiségekben, ahol a vízvezetékcsövekhez való hozzáférésre van szükség. Ebben az esetben érdemes megfontolni a rejtett típus festésére szolgáló revíziós nyílókat. Az ilyen struktúrák célja:

A rejtett nyílások a mechanizmussal vannak osztályozva: kivehető ajtóval vagy pántokkal.

Ellenőrző nyílás felületi festéshez

Minden "festés" nyílás alumíniumból készült, így dekoratív anyag alkalmazása után a készülék nem rozsdásodik meg. Az ajtó nedvességálló gipszkartonból készül. A felhasználás terjedelmétől és helyétől függően a standard minta mellett egyéb változatok is lehetnek:

 • Tűzvédelem;
 • légmentes;
 • Nedvességvédelemmel.

Az ilyen nyílások beszerelésének optimális feltételei gipszkartonból vagy álmennyezetből készült falak vagy válaszfalak, bár téglából, fából és betonból történő falazás is lehetséges. A tervezési jellemző a fogantyúk vagy záróeszközök hiánya. A nyílást a nyomó mechanizmussal és a reteszeléssel speciális reteszek segítségével végzik.

Do-it-yourself rendszer telepítése:

A modellek megerősítettek - biztonsági kábellel. Az ajtók eltávolíthatók és nem kivehetők, a kerítés körül egy speciális gumitömítéssel lefedhetők. Az ilyen szerkezetek mérete 20x20 cm-től 1x1,5 m-ig terjed. A telepítés során kiválaszthatja a nyílást: balra vagy jobbra.

A csempék és a készülékük láthatatlan nyílászáróinak vízvezetéke

Fürdőszoba - a mérnöki kommunikáció koncentrációs helye, amelyet el kell rejteni. Esztétikai szempontból a vízvezetékek, a mérők és az aljzatok nem tűnnek nagyon vonzónak, így a csempék méretének és árainak nyílásai a cikkben tárgyalták a legjobb megoldást a csúnya vízvezeték részletek eltakarására.

Az ellenőrző nyílások jellemzői

A csempe alatt lévő ellenőrző nyílászáró ára számos paramétertől függ, kezdve a gyártási anyagokkal és a méretek végével. Számos szempontból egy adott termékmodell választása a helyiség kialakításától, a láthatatlan ajtó céljától és a helyiség méretétől függ:

 • Színtartomány. A csempe láthatatlan nyílása szinte bármilyen színben létezhet. A megrendelő kívánságaitól függően az ajtót két kerámia és porcelán kőből is lehet bélelni;
 • Méretek. A csempe alatt rejtett nyílások ugyanolyan apróak lehetnek, és nagy ajtókkal. Az ajtók legkisebb változatainak lineáris méretei 10x10 cm-esek, a legnagyobbak pedig 80-90 cm-esek. A nagyméretű struktúrákat leggyakrabban nagyméretű rétegek és térfogatmérő berendezések,
 • Anyagokat. A szerkezet csapágyrészei gyakran fémből készülnek, de maga az ajtó gipszkartonból, műanyagból, fémből vagy fából készülhet.

Tipikus láthatatlan kopoltyú rendszer

A csempe alatt lévő fürdőszobák sarkai alakú, négyszögletes vagy négyzet alakú csövekből készült hegesztett szerkezetek. Ezek a következők:

 • keret, amelyen az ajtót ezután felszerelik;
 • csuklópántok a keret és az ajtók összekötéséhez;
 • a fém keret peremén futó tömítések;
 • csomópontok beállítása;
 • reteszelő rendszer a nyílás szoros lezárásához.

A levélcsomók általában gipszrost lemezekből készülnek, alacsony vízfelszívódással. A fém kereten belüli redőnyök lapát reteszelőkkel vagy mágnesekkel vannak rögzítve. Ugyanakkor a keskeny profilú berendezések méreteit és árait a nyitómechanizmus határozza meg.

A nyílások előnyei

A fogyasztók körében a csempék alatti vízelvezető nyílások jelentős igénybevételt jelentenek a berendezések könnyű használatának, valamint a befejeződés változékonyságának köszönhetően. Az ellenőrző berendezések előnyei a következők:

 • a műszaki kommunikáció teljes elfedése;
 • könnyű hozzáférést biztosít a csövekhez és mérőkhöz;
 • ellenállóképesség és korrózióállóság;
 • hosszú szolgálati idő;
 • egyszerű szerkezeti felépítés.

Ezenkívül a fogyasztó a csempe alatt a fürdőszobának megfelelő méretű nyílást választja. Amint már láttuk, a rejtett fülkékhez és a hamis falakhoz tartozó szelepek lineáris mérete nagyon nagy tartományban változik. Ezért könnyedén telepíthet egy kisméretű nyílást a WC alatt a csempe alá, vagy telepíthet nagyméretű szerkezeteket a padlón lévő fürdőszobában.

A külső kapuk árai az alábbi tartományokban vannak:

 • Mágnes - 450 és 3200 rubel között;
 • Vár - 550 és 3450 rubel között
 • Nyomás mechanizmus - 1550-től 4500 rubelig.

A titkos nyílások típusai

A csempe, kerámia, márvány vagy porcelán kőből készült rejtett mérnöki rendszerek nyílása különböző megnyitási mechanizmusokkal rendelkezhet. Ennek a technikai paraméternek megfelelően többféle szerkezete létezik:

 • Swing. Fel vannak szerelve olyan felületeken, ahol nincsenek problémák a szabad hely rendelkezésre állásával. Nyitva kinyílik - úgy nyílik, mint egy rendes ajtó. Nincs fogantyú, ezért a mellékelt tapadókorongot megnyitják. Ha az ajtó mérete elég nagy, a készülék kétszeres modellje van a zsanérok terhelésének csökkentésére annak érdekében, hogy megakadályozzák azok elcsúszását.
 • Csúszósíneket használnak, ahol minden nincs jól a szabad térrel. A készülék speciális, háromszintű kialakítású. A kapcsok tartják az ajtót a keretben. Szopókkal előre mozog, majd eltolódik az oldalra, a vízszintes síkban.
 • A nyomáscseréi alatt lévő nyílások a keret nyílásaiban speciális kialakítású zárral vannak rögzítve. Amikor az ajtó egy bizonyos helyén nyomva van, akkor előrelendül, majd megnyílik, hasonlóan a csuklós típusú készülékekhez.

A csempe alatt lévő egészségügyi vízvezeték-nyílások leginkább a tágas szobák falaiba történő beépítésre alkalmasak. Hamis mennyezetre való felszereléshez elég nehéz és terjedelmesek, ezért vannak olyan összecsukható, eltávolítható lehetőségek erre a helyzetre. Egy ilyen ajtót kinyitni egy szopogató segítségével, majd egyszerűen eltávolítani, megnyitni a hozzáférést egy rést. Kényelmes a nyílást szoros körülmények között használni olyan tárgyak esetében, amelyek nem igényelnek gyakori ellenőrzéseket. A csempe mellett gipszkarton vagy bármilyen más olyan anyag is díszíti, amely megegyezik a felszíni anyag anyagával.

Az ellenőrző nyílás kiválasztásának szabályai

Bármelyik modellt választja, először is figyelmet kell fordítania a láthatatlan nyílások méretére. A szelepek lineáris méretei nagymértékben függenek az ellenőrzési nyílásokhoz való könnyű hozzáféréstől. Tekintsük a legkedveltebb szerkezetek méretét:

 • Kicsiek. A 40x40-es kályhacsempe mind vízszintes, mind függőleges felületre szerelhető. A szelepek szerény mérete lehetővé teszi a berendezések felszerelését a fürdőszoba alatti képernyőkön is, hogy elfedje a vízvezeték szerelvényeket;
 • Átlagos. Ennek a méretnek a láthatatlan lényének fő célja egyszerű és kényelmes hozzáférés a nem volumetrikus mérnöki rendszerekhez. Az 50x50-es csempe alatt a láda teljesen láthatatlan, nem csak a fürdőszobában, hanem a WC-ben is. Az ilyen méretű modellek könnyen felszerelhetők a tartály felett lévő hamis falakon, és az ajtó csempével történő befejeződésének köszönhetően a kapu teljesen összefolyik a falzal;
 • Nagy. A 80x60-as csempe alatt található vízvezeték-nyílást nem csak a kommunikációhoz, hanem a rejtett szekrényekhez is szabad hozzáférésre tervezték. Rendszerint az ajtót egy hyposcart födéllel kell lefedni, majd csempével borítják. Gyakran ilyen szerkezetekben mágneses reteszeléssel rendelkező csúszó nyitó mechanizmust használnak;
 • Nagyon nagy. A csempe alatt 800x800-as alagsori nyílászáró szabad hozzáférést biztosít a padló alatti mérnöki rendszerekhez. Mivel a berendezés súlyos mechanikai igénybevételnek van kitéve működés közben, a lopakodó gépek támogató része horganyzott acélból készül. Ezek a modellek akár 5 tonna terhelést is képesek ellenállni.

A szabványos berendezések paraméterei ellenére sok gyártó kínálja a kupakok megrendelését. Így az ajtók méretei pontosan "illeszkednek" a revíziós nyílás méretéhez, ami fontos.

Az egyetlen probléma, amellyel sok ember szembesül a fürdőszoba javításának folyamatában, az a csúnya kommunikáció, amely elrontja a szoba megjelenését. A vízvezetékek, pultok, rejtett fülkék és szekrények álruhája segíteni fog az Lsys műanyag nyílásának a csempe alatt. Először is, a berendezés kényelmes hozzáférést biztosít az összes mérnöki kommunikációhoz, másrészt lehetővé teszi számukra, hogy szinte láthatatlanok legyenek.

Vízcserép csempe nyílások

 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 2. újdonság
 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 2. újdonság

Elfogadjuk a fizetést:

115487, Moszkva, 2. Nagatinsky Ave, 6a, 1. o

Online áruházunk magas színvonalú termékek vásárlását kínálja alacsony áron. Szállítás Moszkvában és Oroszországban.

Sanicom Vállalat © 2010-2017 Minden jog fenntartva.
Minden védjegy a megfelelő tulajdonosok közé tartozik. A webhely egyes részeinek másolása, amelyhez
függetlenül attól, hogy az űrlap a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos.

Ez a weboldal csak tájékoztató jellegű, és semmilyen körülmények között sem lehet az interneten közzétett tájékoztató anyagok és árak az Orosz Föderáció Polgári Törvénykönyve 437. cikkének rendelkezései által meghatározott nyilvános ajánlattételnek.

Szállítási költség Moszkvában és Moszkvában:
Az áru ára a weboldalon a szállítási költségeket nem tartalmazza. A Moszkvai Ring Roadon belüli szállítás költsége a megrendelés összegétől függ:

 • Akár 5000 dörzsölje. - 750 rubel.
 • 5000 dörzsölje. akár 65 000 - 550 rubel.
 • 65 000 rubelből. - ingyen.

A moszkvai körgyűrűn kívül a megfizetett költség 40 rubel / 1 km-re a moszkvai körgyűrűtől fizetendő.

A szállítás az áruknak az ügyfél bejáratába történő szállítását jelenti. Lehetséges emelkedkedés közvetlenül a lakáshoz. Az emelés költsége a menedzsernél.

Bizonyos termékek esetében a Moszkvai körgyűrűben a szállítási költség csökkentett / megnövekedett, a termék kártyája az ár alatti.

Az Orosz Föderáció régiói részére történő szállítás költségei a következőkből állnak:

 • a szállítási társaság szolgáltatásainak költsége, amelyet az egyes szállítmányozó vállalatok külön számolnak ki a szállítmány mennyiségének, tömegének és szállítási feltételeinek megfelelően;
 • Szállítási költség Santehnica.ru a szállítási terminál és a rakomány clearance - 750 rubel.
 • További információ a régiókba történő szállításról itt olvasható.

A kézbesítés általában az alkalmazás kézhezvételét követő napon történik. A szállítási szolgáltatás hétfőtől szombatig működik 09: 30-18: 30 között.

Az ügyfél igénylésének kérésére este 18: 30-22: 00 között lehet.
A szolgáltatás költsége "Szállítás este" - 350 rubel. + 10 rubel. 1 km-re a Moszkva körgyűrűtől (hozzáadva az alapárhoz).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megrendelés utáni napon történő szállítás nem mindig lehetséges, mert a szállítási szolgáltatás terhelésétől függ. A korábban kapott megrendeléseknek elsőbbségi szállítási határidejük van. Az áru átvételére a következő napon ajánlatos megrendelni az aktuális nap 14-00-ig. A rendelés napján történő szállítás a Santehnica.ru vezetőjével egyetértésben lehetséges.

A raktárból történő árufelvétel a diszpécser előzetes egyeztetésével lehetséges.
Raktár cím Moszkvában: Nagatinskaya metró, Kolomenskaya metró, 2. Nagatinsky Ave., 6a, 2. o.
A raktár működik: Hétfőtől péntekig - 09: 30-tól 17: 00-ig, szombaton - 09-30-tól 15-00-ig, vasárnap.

Fizetési módok: itt láthatja

Használhatja a "Felkelni a padlóra" szolgáltatást. Ezt a szolgáltatást fizetik. Az online áruház munkatársai közvetlenül a lakásba szállítják megrendelését, függetlenül attól, hogy van-e lift a házban.

Az alábbiakban a termékcsoporttól függően a költség standard számítása található. Az emelkedés végső költsége a padlóra, mindig ellenőrizheti a menedzserünket. Jó vásárlást kívánunk Önnek.

Csempe ellenőrző nyílás - rejtett hozzáférés a kommunikációhoz

Nem sokkal ezelőtt, a fürdőszobákban minden kommunikáció látható volt, és ez teljesen normálisnak tekinthető. De az idő nem áll, ma már el vannak rejtve a hipo-kartonszerkezetek mögött, és a lefolyókat elegáns helyiségekké változtatják, minimális mennyiségben. A felülvizsgálati egészségügyi betétek segítenek a pultok és csapok elérésében, és nem a szépség elrontásához. Megvásárolhatók vagy önállóan készülhetnek.

A sraffozás mögött rejlő tárgytól függően a következő nyílások különböztethetők meg:

 • elektromos;
 • egészségügyi berendezések;
 • szellőztetés.

Hely szerint:

Különleges követelmények az erõsségre a padló- és mennyezeti nyílásokhoz. A padlómodelleknek ellenállónak kell lenniük a külső fizikai ütésnek, megbízható szerkezettel, keretrel, kiegészítő berendezésekkel, nedvességvédelemmel és hangszigeteléssel kell rendelkezniük. A mennyezeti ajtóknak olyan alacsony tömegű, átgondolt zárási lehetőséggel kell rendelkezniük, hogy az ajtók ne nyissaak ki véletlenül. Az ilyen ablakokat kereskedelmi helyiségekben, nyilvános helyeken, garázsokban használják.

Lakóépületekben és apartmanokban a fali nyílások többféleképpen használhatók (helytakarékosság, szélesebb választék modellek, egyszerűség és egyszerű telepítés).

Az egészségügyi betétek hagyományos formái négyzetek és téglalap alakúak. Szükség esetén szabványos ajtókat készíthet vagy rendelhet, de ezek telepítése és használata kicsit más lesz.

A gyártás anyaga szerint kiemelkedik:

 • Elérhető műanyag modellek. Általában tollal vagy nyomással. Fehér színt gyakran használnak, de más népszerű színek is megtalálhatók az eladásban. Nagy méretű változat.
 • A fémajtók színes bevonata (porfesték), a tartósság és a stabilitás kedvelt.
 • Egyéb anyagok. A csempe alatt az egészségügyi hulladékot a gipszkartonból (gipszkarton, faforgácslap) készítheti, amely lehetővé teszi, hogy felhordja a fedőbevonatot. Az ilyen ajtókeret általában alumíniumból vagy fémből készül, hogy biztosítsa a tartósságot. Meg lehet verni és elrejteni őket egy hagyományos design. Ez egy elegáns megoldás, amely nemcsak a tervezők, hanem a hétköznapi emberek körében is keresletet jelent. Különösen ez a lehetőség jó, ha nem szabványos formák és méretek.

Minél nagyobb a belsejében az ellenőrző nyílás, annál jobb. Ezért egyre több érdeklődés mutatkozik az olyan modellek miatt, mint a mágneses, rejtett és nyomasztó.

Nyomáskonstrukciók

Tömítő rendszereken, görgős mechanizmusokon készülnek. Gyakran kombinálva a láthatatlan mechanizmusokkal, térbeli hurkokkal, amelyek megduplázódnak, ami lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, és ne használjon tollakat. Az ajtók csúsztathatóak, összecsukhatóak, egy vagy mindkét oldalon nyitottak. Jobb kiválasztani az ellenőrzött gyártók mechanizmusait.

Néhány nyomórendszer jellemzője, hogy két fokozatban nyit meg: erős nyomást követően az ajtó kissé eltolódik az oldalra, majd észrevehetővé válik. Ebben az állapotban a fedelet könnyedén félre lehet húzni. A gyakorlatban a kis- és közepes méretű egészségügyi és aknás fedelek ilyen módon vannak elrendezve.

Rejtett, láthatatlan

A népszerű láthatatlan rendszerek kombinálják az egyéb opciók árnyalatait, és lehetővé teszik a nagy ajtók láthatatlanná tételét.

Általában a fürdőszobában lakóépületekben használják a tér látványának növelésére, valamint a kommunikáció díszítésére a fülkében, megközelítéssel. A speciális zsanérok és a gipszkarton használata a fedélen segít "kiigazítani" a revízió nyílását a fal alatt. Az ilyen ablak beszerelését azonban előzetesen figyelembe kell venni egy rés kialakításakor. A kész javításhoz a "láthatatlanság" alatt történő újbóli regisztráció kényelmetlen lehet, és éppen ellenkezőleg, az egész megjelenést elrontja.

Mágneseken

A neodímiummágneseken készült szerkezetek a padló és a falak megtekintésére szolgálnak. A mágnesek nagy szilárdsággal bírnak, és nagy súlyt tudnak nyújtani. A ravasz megközelítés segít az ilyen burkolatok láthatatlanná tételében: a nyílás nyílása kicsit kisebb, így maga az ajtó a padló alatt van (csempe, rétegelt darab), amely maszkolja azt. Nagyobb méretben vagy nehéz anyagoknál a fedél kényelmesen fogantyúval van ellátva. A könnyű és kicsi nyílások eltávolíthatók és fogantyú nélkül is nagyobbak lehetnek. A mágnes segít a fedél tartásában, egyes változatokban egyszerűen oldalra tolódik, hogy gyengítse a vonzást, a padlón pedig kiegészítik a fedél saját gravitációját.

méretek

Az ellenőrző nyílások szabványai 10 cm * 10 cm-es minimális méretűek, a késztermékek között a nyílások a szokásos 20 * 30 méretű lapok méretét használják.

Az önkényes paraméterekkel dolgozva a mesterek arra törekszenek, hogy közelebb kerüljenek ehhez a lehetőséghez, hogy a kerámia termékek illeszkedjenek a függönyhöz. Ez a megközelítés lehetővé tenné a sraffozás elrejtését. Különleges méretek az ajtó céljától és a csövek, kábelek helyzetétől függenek.

A készenléti lehetőségek közül a legnagyobb 120 cm-es, a szokásos paraméterektől eltérő ajtóknak közelebb kell lenniük: legalább 5 - 50 mm-es csempe-tároló a falra szerelt lámpatestnél, legfeljebb a cserép saját paramétereinek ½-a szabad oldalon.

Alkotóelemek

Egy adott kikötő szerkezete a típusától függ. A hagyományos fali opció tartalmaz egy alumínium keretet, zárat, pántot és ajtót.

Anyag rejtett santehdvertsy általában nedvességálló (például kezelt gipszkarton, forgácslap, OSB). A keret egy résbe vagy falba van szerelve. A zár "reagál" a külső befolyásolásra, miközben az ajtót a fülke nyílásaiban tartja.

A csuklópánt mechanizmusa és beállítása fontos rész, amelyen a sraffozás pontosan attól függ, hogy melyik irányban. Egyszerű változatoknál lehet csuklós vagy bútorzáras. A trükkös - megduplázva további csomópontok beállításával.

Sraffozási helyzet és nyitó oldal

Általában megpróbálják meghatározni az ellenőrző kapu helyét oly módon, hogy nyitott állapotában ne érintse meg a helyiségben lévő más tárgyakat, hanem adja meg a szükséges áttekintést. Kívánatos, hogy az ajtót balra és jobbra, ritka kivételekkel nyissa meg. A függőleges nyitást a felelősségteljesebb területek előkészítése kísérte.

Reckless a nézõablak szöghelyzete: az ajtó sarkai beavatkoznak, a tervezés gyengébb lesz. Jobb, ha nem kap ajtót közel a padlóhoz: az alsó perem megkarcolhatja a padlót és hagyja a jeleket. Az egész csempe szabályozása kiterjed a telepítés e pillanatára.

Rejtett nyílás beszerelése

A titkos kapu felszerelése a keret szerelésével kezdődik. A gipszkarton szerkezetében előkészített profilok a kapu kerete és a fém csavarokkal való összekötéséhez. A hornyokat előre fúrják. Ha a telepítést a tégla- vagy tömbfal nyílásán végezzük, akkor használjuk a dűbeleket, valamint a keret és a zapenivayut fal közötti réseket. Ebben az esetben az ajtót eltávolítják a keretből és összeszerelik a tömítőanyag elkészítése után (kb. 24 óra, hogy befagyassza a felesleg eltávolítását a kontúr mentén).

A keret felhelyezése után a rést a keret átfedő anyagával fedjük le. A keret felülete sík legyen. Ellenőrizze a csuklópánt mechanizmusának telepítését, majd egy Allen gomb segítségével hibakeresse.

bélés

A kikötő és a falak befejezése ugyanabban az időben történik. A csempe ragasztásához a láthatatlan ajtóhoz meg kell állítania a munkaterületet. A nyomószerkezeteket speciális rögzítőelemekkel rögzítik, az ajtók súlyosan lemerülnek, vagy teherhordó csavart használnak. A gipszkarton csempe ragasztott folyékony körmök vagy speciális cement keverékek. A betonacél előlapokat fa táblákra szerelték fel. Amikor a ragasztót a kerámiákra alkalmazzuk, figyelembe vesszük a jövőbeli réseket. A csempe kiváló minőségű ragasztása érdekében a ragasztónak legalább a felületének ½-át kell tartania.

A keveréknek nem szabad szivárognia és eldugulnia a nyílás és a keret között. A többleteket gyorsabban kell megszüntetni. A keverék egy nap alatt elkap, majd eltávolíthatja a felesleget a csempeből.

Fugázó tömítés

A láthatatlan nyílások feldolgozásának sajátosságai vannak: a széleken nem írják felül. A nyílás fedőkompozíciójának a teljes falra eső része. Pontosan meghatározni ezt a helyet, az élet egy építőszalaggal kezelik, kis rést hagyva. Szilikon tömítőanyag van benne, és a réteget ujjakkal állítja be. A tömegesen viselkedett engedelmes kezekhez nedvesíteni kell egy szappanos oldatban. Ezt követően óvatosan eltávolítják a szalagot. A szilikon 2 napig tart. Az utolsó érintés: a vágány peremén húzódik. Hajtson végre 45 ° -os szögből, próbálja meg az építőszerszámot az alaphoz kapni, mindegyik oldalon 1 mozdulattal. Ez segít elkerülni a "szegélyeket" az élek mentén.

Vegye ki a felesleges tömítőanyagot a nyitott ajtóból.

Hogyan csináld magad?

Nem mindig kész ellenőrző nyílások megfelelnek a vizsgálatoknak. Ebben az esetben egy kis időt és erőfeszítést tölthet el, és magával hozhatja a megfelelő részt.

Ha egy kis ablakra van szükség, akkor a mágneses beállítások jól alkalmazhatók. Ehhez telepítse a mágneseket az ajtó sarkába és a keret mentén lévő mágnesek éleire (összesen 8 mágnes lesz). Javítani kell a fedelet egy fogantyúval, praktikusabb lesz. Fogantyúként használja a szokásos bútoralkatrészeket.

A nagy ajtók gyártásánál a bútorok is hasznosak lehetnek: kényelmes kialakítású készpóló rendszerek és hagyományos zsanérok.

 • Méréseket végezzen, ábrázolja a jövőbeli helyszínt, és ellenőrizze annak szintjét, hogy elkerülje a torzulást.
 • Készítse elő az alapot és a keretet. A keret alatt egy hagyományos alumínium profilot, egy lécből vagy ugyanabból a profilból készült keretet használhat. Állítsa be a keretet.
 • A burkolat elkészítéséhez: az alap legyen szoros, használja a fa táblákat. A lefedettség a réteg vastagságától és a tervezett munkától függ. Jobb a gipszkarton használata: a befejező munkálatok jobbak, mint az elkészített fán. Óvatosan csavarja be a burkolat részleteit.
 • Készítse elő a gomblyuk mechanizmusának hornyait: húzza vissza 10 mm-t mindkét oldalról, és fúrjon. Miután a csuklópántot a fedélhez csatlakoztatta, csatlakoztassa a kerethez, és jelölje meg a mechanikai lyukakat.
 • Állítsa be a hurkot a keretben. Most lecsatolhatja a kaput a helyén. A fedélnek a kezeletlen falhoz kell mennie, és ne emelkedjen fölé. A nyílásnak résszel kell rendelkeznie, hogy megnyomásával könnyen nyitható (vegye figyelembe a jövőbeli bélést).
 • Biztosítsa az ajtót speciális csavarokkal, használja a terhelést. Tisztítsa meg az ajtó porát, előkészítse és elkezd nézni.
 • Miután a csemperagasztó megszáradt, ellenőrizze az ajtószerkezetet. Szükség szerint állítsa be.
 • A legvégén szerelt nyomás mechanizmus.

tippek

Remodel santehdvertsy - nem könnyű feladat. A belső tér egy egyszerű eleme gondos figyelmet igényel. Sokan csak a vásárlás és a beszerelés után tudják meg, hogyan lenne jobb az eljárás végrehajtása. Hasznos kérni a szomszédokat a tetejétől vagy aljától, hogyan oldotta meg ezt a kérdést, és hogy elégedettek-e.

Ügyeljen az ilyen pillanatokra:

 • Amikor befejezett egészségügyi betétet vásárol, ellenőrizze, hogy a tájolás megfelel-e a kívánt (függőleges vagy vízszintes) helyzetnek. Gyakran a 20 * 30 méret összezavarja mind az eladókat, mind a vásárlókat.
 • Telepítéskor használja a szintet.
 • A kis ablakokat azonnal egy fedéllel szerelik fel, a nagyméretű elemeket pedig szétszedik.
 • Jobb, ha a falak homlokzata a láthatatlan rendszer ajtaja alatt megy végbe, és az utolsó alsó talajt az utolsóig hagyja. Így a csempe méretei be vannak állítva és elkerülhetők a véletlen torzulások.
 • A tömítőanyag levágásával járó sikertelen műveletek kijavíthatók: szilikont kell alkalmazni a szélén és zárja le a nyílást. Távolítsa el a kitett anyagot, és hagyja megszáradni.
 • Ha a fal festésre készült, akkor a varrást a feltöltés után át kell vágni, mielőtt a keverék megszárad.

Kevés tapasztalattal könnyedén telepítheti a készen végzett ellenőrző nyílásokat, és ha kívánja, saját maga hozhatja létre. A mester ügye fél.