Legfontosabb > Csapok

Csempe ellenőrző nyílás - rejtett hozzáférés a kommunikációhoz

Nem sokkal ezelőtt, a fürdőszobákban minden kommunikáció látható volt, és ez teljesen normálisnak tekinthető. De az idő nem áll, ma már el vannak rejtve a hipo-kartonszerkezetek mögött, és a lefolyókat elegáns helyiségekké változtatják, minimális mennyiségben. A felülvizsgálati egészségügyi betétek segítenek a pultok és csapok elérésében, és nem a szépség elrontásához. Megvásárolhatók vagy önállóan készülhetnek.

A sraffozás mögött rejlő tárgytól függően a következő nyílások különböztethetők meg:

 • elektromos;
 • egészségügyi berendezések;
 • szellőztetés.

Hely szerint:

Különleges követelmények az erõsségre a padló- és mennyezeti nyílásokhoz. A padlómodelleknek ellenállónak kell lenniük a külső fizikai ütésnek, megbízható szerkezettel, keretrel, kiegészítő berendezésekkel, nedvességvédelemmel és hangszigeteléssel kell rendelkezniük. A mennyezeti ajtóknak olyan alacsony tömegű, átgondolt zárási lehetőséggel kell rendelkezniük, hogy az ajtók ne nyissaak ki véletlenül. Az ilyen ablakokat kereskedelmi helyiségekben, nyilvános helyeken, garázsokban használják.

Lakóépületekben és apartmanokban a fali nyílások többféleképpen használhatók (helytakarékosság, szélesebb választék modellek, egyszerűség és egyszerű telepítés).

Az egészségügyi betétek hagyományos formái négyzetek és téglalap alakúak. Szükség esetén szabványos ajtókat készíthet vagy rendelhet, de ezek telepítése és használata kicsit más lesz.

A gyártás anyaga szerint kiemelkedik:

 • Elérhető műanyag modellek. Általában tollal vagy nyomással. Fehér színt gyakran használnak, de más népszerű színek is megtalálhatók az eladásban. Nagy méretű változat.
 • A fémajtók színes bevonata (porfesték), a tartósság és a stabilitás kedvelt.
 • Egyéb anyagok. A csempe alatt az egészségügyi hulladékot a gipszkartonból (gipszkarton, faforgácslap) készítheti, amely lehetővé teszi, hogy felhordja a fedőbevonatot. Az ilyen ajtókeret általában alumíniumból vagy fémből készül, hogy biztosítsa a tartósságot. Meg lehet verni és elrejteni őket egy hagyományos design. Ez egy elegáns megoldás, amely nemcsak a tervezők, hanem a hétköznapi emberek körében is keresletet jelent. Különösen ez a lehetőség jó, ha nem szabványos formák és méretek.

Minél nagyobb a belsejében az ellenőrző nyílás, annál jobb. Ezért egyre több érdeklődés mutatkozik az olyan modellek miatt, mint a mágneses, rejtett és nyomasztó.

Nyomáskonstrukciók

Tömítő rendszereken, görgős mechanizmusokon készülnek. Gyakran kombinálva a láthatatlan mechanizmusokkal, térbeli hurkokkal, amelyek megduplázódnak, ami lehetővé teszi, hogy helyet takarítson meg, és ne használjon tollakat. Az ajtók csúsztathatóak, összecsukhatóak, egy vagy mindkét oldalon nyitottak. Jobb kiválasztani az ellenőrzött gyártók mechanizmusait.

Néhány nyomórendszer jellemzője, hogy két fokozatban nyit meg: erős nyomást követően az ajtó kissé eltolódik az oldalra, majd észrevehetővé válik. Ebben az állapotban a fedelet könnyedén félre lehet húzni. A gyakorlatban a kis- és közepes méretű egészségügyi és aknás fedelek ilyen módon vannak elrendezve.

Rejtett, láthatatlan

A népszerű láthatatlan rendszerek kombinálják az egyéb opciók árnyalatait, és lehetővé teszik a nagy ajtók láthatatlanná tételét.

Általában a fürdőszobában lakóépületekben használják a tér látványának növelésére, valamint a kommunikáció díszítésére a fülkében, megközelítéssel. A speciális zsanérok és a gipszkarton használata a fedélen segít "kiigazítani" a revízió nyílását a fal alatt. Az ilyen ablak beszerelését azonban előzetesen figyelembe kell venni egy rés kialakításakor. A kész javításhoz a "láthatatlanság" alatt történő újbóli regisztráció kényelmetlen lehet, és éppen ellenkezőleg, az egész megjelenést elrontja.

Mágneseken

A neodímiummágneseken készült szerkezetek a padló és a falak megtekintésére szolgálnak. A mágnesek nagy szilárdsággal bírnak, és nagy súlyt tudnak nyújtani. A ravasz megközelítés segít az ilyen burkolatok láthatatlanná tételében: a nyílás nyílása kicsit kisebb, így maga az ajtó a padló alatt van (csempe, rétegelt darab), amely maszkolja azt. Nagyobb méretben vagy nehéz anyagoknál a fedél kényelmesen fogantyúval van ellátva. A könnyű és kicsi nyílások eltávolíthatók és fogantyú nélkül is nagyobbak lehetnek. A mágnes segít a fedél tartásában, egyes változatokban egyszerűen oldalra tolódik, hogy gyengítse a vonzást, a padlón pedig kiegészítik a fedél saját gravitációját.

méretek

Az ellenőrző nyílások szabványai 10 cm * 10 cm-es minimális méretűek, a késztermékek között a nyílások a szokásos 20 * 30 méretű lapok méretét használják.

Az önkényes paraméterekkel dolgozva a mesterek arra törekszenek, hogy közelebb kerüljenek ehhez a lehetőséghez, hogy a kerámia termékek illeszkedjenek a függönyhöz. Ez a megközelítés lehetővé tenné a sraffozás elrejtését. Különleges méretek az ajtó céljától és a csövek, kábelek helyzetétől függenek.

A készenléti lehetőségek közül a legnagyobb 120 cm-es, a szokásos paraméterektől eltérő ajtóknak közelebb kell lenniük: legalább 5 - 50 mm-es csempe-tároló a falra szerelt lámpatestnél, legfeljebb a cserép saját paramétereinek ½-a szabad oldalon.

Alkotóelemek

Egy adott kikötő szerkezete a típusától függ. A hagyományos fali opció tartalmaz egy alumínium keretet, zárat, pántot és ajtót.

Anyag rejtett santehdvertsy általában nedvességálló (például kezelt gipszkarton, forgácslap, OSB). A keret egy résbe vagy falba van szerelve. A zár "reagál" a külső befolyásolásra, miközben az ajtót a fülke nyílásaiban tartja.

A csuklópánt mechanizmusa és beállítása fontos rész, amelyen a sraffozás pontosan attól függ, hogy melyik irányban. Egyszerű változatoknál lehet csuklós vagy bútorzáras. A trükkös - megduplázva további csomópontok beállításával.

Sraffozási helyzet és nyitó oldal

Általában megpróbálják meghatározni az ellenőrző kapu helyét oly módon, hogy nyitott állapotában ne érintse meg a helyiségben lévő más tárgyakat, hanem adja meg a szükséges áttekintést. Kívánatos, hogy az ajtót balra és jobbra, ritka kivételekkel nyissa meg. A függőleges nyitást a felelősségteljesebb területek előkészítése kísérte.

Reckless a nézõablak szöghelyzete: az ajtó sarkai beavatkoznak, a tervezés gyengébb lesz. Jobb, ha nem kap ajtót közel a padlóhoz: az alsó perem megkarcolhatja a padlót és hagyja a jeleket. Az egész csempe szabályozása kiterjed a telepítés e pillanatára.

Rejtett nyílás beszerelése

A titkos kapu felszerelése a keret szerelésével kezdődik. A gipszkarton szerkezetében előkészített profilok a kapu kerete és a fém csavarokkal való összekötéséhez. A hornyokat előre fúrják. Ha a telepítést a tégla- vagy tömbfal nyílásán végezzük, akkor használjuk a dűbeleket, valamint a keret és a zapenivayut fal közötti réseket. Ebben az esetben az ajtót eltávolítják a keretből és összeszerelik a tömítőanyag elkészítése után (kb. 24 óra, hogy befagyassza a felesleg eltávolítását a kontúr mentén).

A keret felhelyezése után a rést a keret átfedő anyagával fedjük le. A keret felülete sík legyen. Ellenőrizze a csuklópánt mechanizmusának telepítését, majd egy Allen gomb segítségével hibakeresse.

bélés

A kikötő és a falak befejezése ugyanabban az időben történik. A csempe ragasztásához a láthatatlan ajtóhoz meg kell állítania a munkaterületet. A nyomószerkezeteket speciális rögzítőelemekkel rögzítik, az ajtók súlyosan lemerülnek, vagy teherhordó csavart használnak. A gipszkarton csempe ragasztott folyékony körmök vagy speciális cement keverékek. A betonacél előlapokat fa táblákra szerelték fel. Amikor a ragasztót a kerámiákra alkalmazzuk, figyelembe vesszük a jövőbeli réseket. A csempe kiváló minőségű ragasztása érdekében a ragasztónak legalább a felületének ½-át kell tartania.

A keveréknek nem szabad szivárognia és eldugulnia a nyílás és a keret között. A többleteket gyorsabban kell megszüntetni. A keverék egy nap alatt elkap, majd eltávolíthatja a felesleget a csempeből.

Fugázó tömítés

A láthatatlan nyílások feldolgozásának sajátosságai vannak: a széleken nem írják felül. A nyílás fedőkompozíciójának a teljes falra eső része. Pontosan meghatározni ezt a helyet, az élet egy építőszalaggal kezelik, kis rést hagyva. Szilikon tömítőanyag van benne, és a réteget ujjakkal állítja be. A tömegesen viselkedett engedelmes kezekhez nedvesíteni kell egy szappanos oldatban. Ezt követően óvatosan eltávolítják a szalagot. A szilikon 2 napig tart. Az utolsó érintés: a vágány peremén húzódik. Hajtson végre 45 ° -os szögből, próbálja meg az építőszerszámot az alaphoz kapni, mindegyik oldalon 1 mozdulattal. Ez segít elkerülni a "szegélyeket" az élek mentén.

Vegye ki a felesleges tömítőanyagot a nyitott ajtóból.

Hogyan csináld magad?

Nem mindig kész ellenőrző nyílások megfelelnek a vizsgálatoknak. Ebben az esetben egy kis időt és erőfeszítést tölthet el, és magával hozhatja a megfelelő részt.

Ha egy kis ablakra van szükség, akkor a mágneses beállítások jól alkalmazhatók. Ehhez telepítse a mágneseket az ajtó sarkába és a keret mentén lévő mágnesek éleire (összesen 8 mágnes lesz). Javítani kell a fedelet egy fogantyúval, praktikusabb lesz. Fogantyúként használja a szokásos bútoralkatrészeket.

A nagy ajtók gyártásánál a bútorok is hasznosak lehetnek: kényelmes kialakítású készpóló rendszerek és hagyományos zsanérok.

 • Méréseket végezzen, ábrázolja a jövőbeli helyszínt, és ellenőrizze annak szintjét, hogy elkerülje a torzulást.
 • Készítse elő az alapot és a keretet. A keret alatt egy hagyományos alumínium profilot, egy lécből vagy ugyanabból a profilból készült keretet használhat. Állítsa be a keretet.
 • A burkolat elkészítéséhez: az alap legyen szoros, használja a fa táblákat. A lefedettség a réteg vastagságától és a tervezett munkától függ. Jobb a gipszkarton használata: a befejező munkálatok jobbak, mint az elkészített fán. Óvatosan csavarja be a burkolat részleteit.
 • Készítse elő a gomblyuk mechanizmusának hornyait: húzza vissza 10 mm-t mindkét oldalról, és fúrjon. Miután a csuklópántot a fedélhez csatlakoztatta, csatlakoztassa a kerethez, és jelölje meg a mechanikai lyukakat.
 • Állítsa be a hurkot a keretben. Most lecsatolhatja a kaput a helyén. A fedélnek a kezeletlen falhoz kell mennie, és ne emelkedjen fölé. A nyílásnak résszel kell rendelkeznie, hogy megnyomásával könnyen nyitható (vegye figyelembe a jövőbeli bélést).
 • Biztosítsa az ajtót speciális csavarokkal, használja a terhelést. Tisztítsa meg az ajtó porát, előkészítse és elkezd nézni.
 • Miután a csemperagasztó megszáradt, ellenőrizze az ajtószerkezetet. Szükség szerint állítsa be.
 • A legvégén szerelt nyomás mechanizmus.

tippek

Remodel santehdvertsy - nem könnyű feladat. A belső tér egy egyszerű eleme gondos figyelmet igényel. Sokan csak a vásárlás és a beszerelés után tudják meg, hogyan lenne jobb az eljárás végrehajtása. Hasznos kérni a szomszédokat a tetejétől vagy aljától, hogyan oldotta meg ezt a kérdést, és hogy elégedettek-e.

Ügyeljen az ilyen pillanatokra:

 • Amikor befejezett egészségügyi betétet vásárol, ellenőrizze, hogy a tájolás megfelel-e a kívánt (függőleges vagy vízszintes) helyzetnek. Gyakran a 20 * 30 méret összezavarja mind az eladókat, mind a vásárlókat.
 • Telepítéskor használja a szintet.
 • A kis ablakokat azonnal egy fedéllel szerelik fel, a nagyméretű elemeket pedig szétszedik.
 • Jobb, ha a falak homlokzata a láthatatlan rendszer ajtaja alatt megy végbe, és az utolsó alsó talajt az utolsóig hagyja. Így a csempe méretei be vannak állítva és elkerülhetők a véletlen torzulások.
 • A tömítőanyag levágásával járó sikertelen műveletek kijavíthatók: szilikont kell alkalmazni a szélén és zárja le a nyílást. Távolítsa el a kitett anyagot, és hagyja megszáradni.
 • Ha a fal festésre készült, akkor a varrást a feltöltés után át kell vágni, mielőtt a keverék megszárad.

Kevés tapasztalattal könnyedén telepítheti a készen végzett ellenőrző nyílásokat, és ha kívánja, saját maga hozhatja létre. A mester ügye fél.

A revízió lopakodó nyílása és egy improvizált rejtett ajtó példája

Jó állapotban nem találsz fehér műanyag nyílásokat, a professzionális kézművesek mindig titkos nyílást készítenek a csempe alatt. Nem gátolják a felület megjelenését, ugyanakkor lehetővé teszik a mérők, csaptelepek és csövek könnyű elérését. Ebből a leckéből megtanulhatod, hogyan telepítsd a láthatatlan lénynek a csempék alatt lévő ellenőrző nyílásait a saját kezeddel.

Azonnal érdemes megemlíteni a hátrányaikat: a telepítés bonyolult kezdőknek és a magas árnak. Például egy jó gyártó 30x60 cm-es nyílása körülbelül 3500 rubelt fog fizetni. Olcsóbb opciókat találsz, körülbelül 2 000 rubelt fognak fizetni.

A cserélhető lopakodás legolcsóbb eszközei műanyagból (1300-2000 rubel) találhatók. Ezek két részből állnak: az alapot, amely ragasztva van a csempe és a reteszek, amelyek csavarják be a nyílást (lásd az alábbi fotót).

Gyors cikk navigáció

Építési elemek

A csempék láthatatlan nyílásai több elemből állnak:

 1. Alumínium keret és ajtó, amelyet a nedvességálló gipszrost lemezre (GVLV) helyeznek el.
 2. Mágneses zár.
 3. Komplex rendszer a hurkok és csomók beállításához.

A csempe alatt nyithatja meg a titkos nyílást úgy, hogy középen nyomja a csuklópántot. A mágneses zár kinyílik, és az ajtó kilép a keretből.

Titkos kapu felszerelése

Leggyakrabban egy rejtett nyílást a csempe alatt egy fém kereten kell elhelyezni, mivel a csöveket egy gipszkarton burkolattal fedik le. De telepítheti is tégla vagy blokkok nyílásába. Ebben az esetben a rögzítés a dűbeleken történik, és a keret és a falazat közötti rés fel van töltve.

A tégla- és tömbnyílásokba való beszereléskor a keretet csavarral rögzítik, és a rést habbal töltik

Szerelési rajz (felülnézet)

Csavarozza rá a keretet a profilra

Az ajtó pozícióját speciális csomópontok szabályozzák a zsanérok tetején és alján. Annak beállításához, hogy szükség van egy hexakulcsra.

A csavarok beállítása piros és kék.

Nyitó oldal

Fontos részlet - melyik irányban nyílik a láthatatlan nyílás. A nyílás alatt ne érjen a szomszédos falhoz a csempe, különben a forgácstörés egy óvatlan mozdulattal jelenik meg a lapon. Továbbá a sraffozás nem lehet a sarok mellett.

A sraffozás helyzete lehetővé teszi a számlálókhoz és a szelepekhez való ingyenes hozzáférést javítás esetén.

Leggyakrabban a sraffozás alapfelszerelésként van felszerelve: balra vagy jobbra. De néha lehet, hogy át kell fordítanunk és fel kell nyitnunk. Például, ha egy keskeny szekrényben egy bélést csinálsz, és egy nagyformátumú csempe használatával, hogy ne hozzon létre szükségtelen vágásokat. De ezek az esetek ritkák, és tökéletesen felkészítik a falakat, mivel az ajtónyitó pályán lévő rések minimálisak lesznek.

A csempe elrendezése a nyílás ajtójának figyelembevételével történik - csak teljes elemekből állhat. Ebben az esetben még a sarokban is feláldozhatsz egy keskeny szegélyt.

Ha a vásárlást könnyű összezavarni, és a vízszintes helyett a függőleges nyílást vegye fel.

Kihúzható fedélzet

 • A falak és a kinyíló ajtó alapozva van.
 • A közepes és kis méretű ajtókon a munka megkezdése előtt kívánatos, hogy a jövő bélésének súlyával megegyező súlyt lógjon. Ez azért szükséges, hogy megszüntessük a megereszkedést. Bizonyos fajokban van egy speciális terheléscsavar.

Az ajtó felé néző terhelés alatt történik

Tegyen be cementrögzítőt az élről, hogy később kinyithathassa az ajtót

Fugázó és tömítő ízületek

 • Elkezdheti a fugázást, kivéve azokat, amelyek a sraffozás peremén megyek. Szilikonhabarcsot kell feltölteni. Ha Ceresit-ből készült injektort használ, akkor használhatja a Ceresit CS 25 tömítőanyagot - felveheti színben, és a varrat láthatatlan lesz.
 • A tömítőanyag használata előtt tisztítsa meg és szárítsa meg a csempe felületét. A maszkoló szalag mindkét oldalán szépen ragasztva van a varrás mentén, hogy ne üsse le az oldalt.

Ragassza fel a maszkoló szalagot a varrás mentén

Vágja le a szilikont szögben

Telepítés a kész dobozba

Lépésről lépésre utasítások a rejtett ajtó beépítéséhez a kész dobozban

 • A telepítési hely megjelölve, és lyukakat fúrnak a sarkokban.
 • A nyílás a nyíláshoz elektromos kivágással vágódik ki.
 • A belső ajtót úgy helyezzük el, hogy a keret belül legyen.
 • Ideiglenesen rögzítse a keretet a bilincsre, majd rögzítse a csavarok kerületén a gipszkartonon keresztül.
 • Földelje le a falat, és helyezze el a cserépet.

A falat is festheti:

 • Állítsa a falat gipszel. Ne felejtse el levágni a varrást a gittbe szárítás előtt.
 • Grind a fal és a festék.

Házi rejtett nyílás

Bár a kész megoldások viszonylag olcsóak, nem mindig olyanok. Például egyszer nekem kellett egy láthatatlan lyukasztót készíteni a saját kezemmel a kandalló felülvizsgálatára. A bejutáshoz ritkán volt szükség, de a szokásos sraffozás elrontaná a teljes falburkolat átfogó képet, így el kellett rejteni a rejtett hegyet. Az összes olyan lehetőség, amit találtam, nem illeszkedett mélységbe, vagy a keret nehezítette a borító eltávolítását.

Kandalló felülvizsgálata bélés előtt

Maga a telepítési folyamat meglehetősen egyszerű: a csavarokat csavarozzák a rétegelt lemezhez, és a lyukak a falon lévő megfelelő helyeken készülnek a perselyek számára. Az ujjak eltömődnek és a rétegelt lemez csavarokkal van felszerelve.

Házi ajtó rejtett sarkokkal

Furatokat fúrunk a falon a csapok számára

A csempe alatt a saját keze nélkül látható láthatatlan nyílás nem csavarokkal, hanem neodímiummágnesekkel rendelkezik, melyeket a régi merevlemezből lehet megvásárolni vagy venni.

Gyorsan, egyszerűen és olcsón kiderült.

Egy kis titok az, hogy hogyan lehet kinyitni a nyílást még egy domborművel is, anélkül, hogy megtörné a bélést:
Az úszóhoz vagy fésűvel ellátott 5 mm-es réteg gitt vagy egyéb kötőanyagot használ. Nyomja le a simított simítót a megfelelő helyen és nyissa ki az ajtót. Próbálja meg, hogy ne nyúljon a varratokra. Ha egy fogantyú kicsi, akkor többet is használhat, hogy megduplázza az erőfeszítést.

Fürdőszoba nyílás

A legtöbb esetben a mérnöki hálózatok elrendezése a fürdőszobában történik. Rendszeresen meg kell őrizniük, el kell távolítaniuk a különböző számlálók teljesítményét. Ezenkívül a vízellátó szelepekhez való hozzáférés szükségessé válik javítási munka vagy új vízvezeték-berendezések csatlakoztatása során. Ezek a nyílások a helyiség falán helyezkednek el, de van még egy hely is, ahol az ellenőrző nyílások felszerelhetők - a fürdőszobában a dekoratív képernyőn. Ezek a nyílások úgy vannak tervezve, hogy javítsák és tisztítsák meg a szifon fürdőt, az elhelyezés módja szerint különböznek a falra szereltektől.

A fürdőszobában rejtett nyílások típusai

A megvalósításban nemcsak a gyártás különböző méretétől és anyagától, hanem a cselekvés elveitől is számos rejtett nyílás van. Annak érdekében, hogy a megfelelő választás egy adott esetben ajánlott röviden megismerkedni a különböző típusú eszközök jellemzőivel.

A gyártási anyagok szerint lehet acél, alumínium vagy kombinált. A maximális terhelhetőség, a megbízhatóság és természetesen a költség függ a gyártás anyagától. A fürdőszobai nyílások mind falazó anyagokhoz, mind gipsz vagy forgácslemez falfestéshez alkalmazhatók.

Ellenőrző nyílás a csempe alatt

Hogyan válasszunk ki egy nyílást

Nem fogunk érinteni az árnyalatokat különféle típusú tépőajtókkal, csak az Ön kívánságaitól és a fürdőszoba tervezésének részleteitől függnek. Tartsuk a fő dolgot - meghatározzuk a szerkezet optimális lineáris méreteit.

 1. A szaniter szerelvények és vezérlőoszlopok elhelyezkedése alapján határozza meg a készülék helyét, valamint annak magasságát és hosszát.
 2. Távolítsa el a kerámia burkolólapok méretét, amelyeket a szoba falainak díszítésére tervez.
 3. A kerámia burkolatok méretének alapján határozza meg, hogy hány takaró van a közművekhez való hozzáférési területen.
 4. Ismerje meg a piacon elérhető rejtett nyílások szabványméretét.

A képen egy revíziós nyílás található a csempe alatt.

Fontos. Ha vastag réteg ragasztót szeretne alkalmazni a kapu ajtaján, és nehéz kerámia burkolólapokat használjon a befejeződéshez, akkor válasszon ki egy nyílászáró megerősített változatát. Ilyen modellekben a keret acélból készül, nem alumíniumból. Ezenkívül a függönyöket öntötték és nagy erőfeszítéseket tesznek. Az ilyen nyílások hiánya - ezek többnyire nem szabályozottak, ami különös gondosságot igényel a ragasztás során.

 1. A sraffozás méretének kiválasztásakor ügyelni kell arra, hogy a csempe kerületén feltétlenül legalább fél centiméter méretűnek kell lennie. A csuklós oldalon maximum 5 cm, a másik oldalon csak egy korlát van - a csempefelület több mint 50% -át be kell ragasztani. Ellenkező esetben a kapcsolat erőssége kétséges, a sraffozás használata közben ezek a burkoló elemek kikapcsolódhatnak.

A műanyag ellenőrző nyílások méretei

Hatch ajánlás

Ezeket a követelményeket figyelembe véve nemcsak a sraffozás modelljét és méreteit választották ki, hanem a falon elfoglalt helyét is korrigálják. A burkolat elhelyezésétől függően a szerkezet kissé elmozdulhat bármely irányba, amelynél a sorok megsértése kizárt. A kikötő mozgása közben meg kell győződnie arról, hogy minden kommunikáció elérhető marad.

Kiválasztjuk az ellenőrző nyílást

Videó - Hogyan válasszuk ki a lopakodó nyílást

Lépésről lépésre utasítások a sraffozásnak a habblokkok falaira történő beszerelésére

1. lépés Készítse elő a kapu keretét a telepítéshez. Ehhez meg kell fúrni szerelési lyukakat, a távolság közöttük 10-15 cm. Tegye a nyílást sík felületre, nyissa ki az ajtót, és fúrja a lyukakat a szerkezet kerületén. A lyukak száma a keret méretétől függ.

Távolítsa el az ajtónyílást

Fontos. Ügyeljen arra, hogy a lyukak ne helyezkedjenek el a blokkok közötti varrás szintjén, ha szükséges, cseréljék helyüket.

2. lépés Készítse elő a nyílást a telepítéshez. Megfelelő méretűnek kell lennie, a síkoknak párhuzamosnak kell lenniük, minden szög csak egyenes. Ha problémák merülnek fel, ki kell javítani.

3. lépés Helyezze a nyílást a nyílásba, és ellenőrizze a szintet szintjével.

Helyezze a keretet a nyílásba

Vannak torzulások - illessze össze a keretet ékekkel, vágja a blokkokat a megfelelő helyeken. Javasoljuk, hogy a fal és a keret közötti nagy réseket lezárja egy cement-homokos habarccsal. Ha nehéz cementhabarcsokkal foglalkozni, akkor habzás megengedett. De minden szabály betartásával: habzás előtt a felületeket alaposan meg kell tisztítani a porból, és bőséges vízzel meg kell nedvesíteni. Csak habot használjon, növeli az adhéziót és a fizikai erőt. A kis lyukakat nem lehet bedugni, rögzíteni a helyes pozíciót, helyezze a megfelelő méretű csapokat a keret alja alá.

Ha a nyílást az ajtónyitó push-pull elvével szereli fel, akkor 2-3 mm-rel kell kiemelkednie a keret felett. Ez a távolság szükséges ahhoz, hogy az ajtó benyomódjon a tartózár aktiválására. Minden más típusú nyílás esetében nincs ilyen követelmény.

4. lépés: A kereten lévő szerelőfuratokon keresztül fúrja a jeleket a kaparó sarkában.

Fúrjon lyukakat a nyílásba

A lyukméreteknek meg kell felelniük a kiválasztott tüskéknek. Egyes gyártók a vasalódeszkákat a hardvereikkel kiegészítik, de szilárd falakra tervezték őket. A gyakorlók azt javasolják, hogy cserélje őket erősebbre, ez teljesen kiküszöböli azokat a lehetséges problémákat, amelyek a sraffozás során jelentkeznek. A problémák megoldása sokkal drágább és nehezebb, mint megelőzni azok előfordulását. Ez minden üzletág axiómája.

5. lépés: Vegye ki a keretet, fúrja meg a lyukakat a jelek között, és helyezze be a tüskéket.

Hammering dugók lyukakban

Cserélje ki a keretet és biztonságosan rögzítse azt fém elemekkel. Ha alumínium szerkezettel rendelkezik, akkor óvatosan járjon el, amikor meghúzza a tüskéket.

Rögzítse a keretet csavarokkal

Nem szükséges túlcsavarni a csavarokat

Ha a csavarokat húzza, a keret deformálódik

6. lépés: Állítsa be az ajtó és az ajtókeret közötti távolságot. Ehhez speciális mechanizmusok vannak, a különböző típusú kinyílásokban kissé eltérnek egymástól. De a kiigazítás feladata mindig kettő - a kapu nyílása szimmetrikus elrendezésének elérése a kerethez képest, valamint a sima nyílás / zárás biztosítása.

Gyakorlati tanácsok. A szakemberek határozottan javasolják az ajtókerék helyzetének beállítását terhelés alatt. Ehhez az ajtóra ugyanolyan súlyt kell hagynia, mint a ragasztó és a csempe az ajtón. Kerámia burkolólapok használhatók erre a célra, de növelni kell a csempék számát ragasztó tömegenként. A gyakorlat azt mutatja, hogy egy csempe súlya megegyezik a ragasztó tömegével háromnál kisebb értékkel. De mindez a csempe típusától és a ragasztó vastagságától függ.

A használati utasításban minden gyártó részletesen leírja a beállítás módját, a megértés megkönnyítése érdekében rajzok vagy diagramok vannak. Óvatosan olvassa el az információkat, és nézze meg, milyen hatást gyakorol az egyes szabályozó elem az ajtó helyzetére. Most folytathatja a falra és az ajtónyílásra való nézést. Két bélés lehetőség van.

 1. A csempe elrendezést a fürdőszoba teljes falán, beleértve a sraffozás helyét is. Indítsa el a burkolatot a lyukba, és csak ezután, figyelembe véve a falra szerelt elhelyezést, szerelje fel a nyílászárót. Szükség esetén kissé mozgassa a pozícióját a kívánt irányba.
 2. Szerelje fel a nyílást a nyílásokon, majd jelölje meg a csempe helyzetét az egész falon.

Mindkét módszert figyelembe vesszük, magunk számára elfogadható magatartást. Mindkét lehetőségnek vannak előnyei és hátrányai, de általában egyenértékűek.

Hogyan kell a falat kinyitni a beépített nyílással?

1. lépés Helyezze a csempe a nyílás helyének megfelelően. Hogyan kell elhelyezni a csempe a nyíláson, már mondtam. Rajzoljon vonalakat a falakra, használja ezt a különleges kötél kék. Ne felejtsük el figyelembe venni a csempe ízületek szélességét jelöléskor.

Helyes csempe telepítés

Helytelen beszerelés - első ragasztott csempe a nyíláson, majd helyezze el a padlót

2. lépés: Kezdje el ragasztani a csempeburkolatot a nyílászáró ajtaján, és mozogni fog különböző irányokban, ahogy dolgozik.

Ne ragasszon ragasztót a tömítőanyaggal

3. lépés: Várja meg, amíg a ragasztó meg nem erősödik, majd zárja le az ajtó és a fal csempe közötti csomópontokat. Szilikon tömítőanyagokat ajánlunk ehhez.

 1. Ragassza fel a maszkolószalagot a varratok peremén, és az abutment pontok mindkét oldalán legyen.

Ragasztó maszkoló szalag

Távolítsa el a maszkoló szalagot

Nyissa ki az ajtót és távolítsa el a felesleges szilikont a szerkezet belsejéből.

Ezt a burkolatgyártási módszert csak akkor javasoljuk használni, ha a sraffozás már be van építve, és különféle okok miatt nincs lehetőség változtatni. De javasoljuk, hogy minden erőfeszítést megteszünk a lyukak szigorú lezárására. Az a tény, hogy a szakemberek soha nem kezdik meg a csempe lefektetését a fal közepén. A figyelmet mindig úgy kell megfizetni, hogy a csempe ne legyen a padló vagy a mennyezet közelében, így a csuklók teljes sarkán vannak. Emellett, ha a padló és a falak ugyanolyan méretűek, akkor az ízületeknek azonosnak kell lenniük. A kályha minősítése egyaránt attól függ, hogy képes-e a csempe elhelyezésére és helyesen megjelölni a felületet. Sok követelmény van, amit a magasan képzett mesternek kell teljesítenie. Minden eltérés számukra házasságnak számít, és az előadóművész szakmai hiányosságát jelzi. És ahhoz, hogy a csempe helyzetét a falon helyesen számolhassuk, kezdve a sraffozással, elméletileg lehetetlen.

Gyakorlati tanácsok. A nyílászáró felszerelésének legjobb módja - a lyuk a fürdőszoba falán lévő csempék megkezdése után készül. Figyelembe véve a meglévő elrendezést, egy lyukat vágnak a megfelelő helyre, és egy nyíláskeretet telepítenek. Ha biztos benne, hogy képes lesz jelölést készíteni, akkor a sraffozás telepítése utána adható meg, a burkolat a nyíláshoz opcionális.

A kapu felszerelése a gipszkartonra

Ebben a példában bemutatjuk, hogyan építik fel a professzionális építők a nyílást a fürdőszobában. Kezdeti adatok - a csövek és szerelvények dobozát teljesen varrják, a daruk és a mérőeszközök helyét a gipszlapok külső felületeire húzzák, a kapu hozzávetőleges méretét jelzik.

Reteszelő szerszámok

Beépíthető nyílás

A könnyebb telepítés érdekében leválaszthatja az ajtót a keretből

1. lépés: Csempe elrendezést készítsen a fürdőszoba összes falán, vegye figyelembe a tojás általános szabályait.

2. lépés: A csővezetékkel szomszédos fal megmunkálása technikai kommunikációval kezdődik. Ha szükséges, kissé állítsa be a csempe helyzetét, ez nem befolyásolja a fürdőszoba végső minőségét.

3. lépés: Vigye át a jelöléseket a dobozba, határozza meg a nyílás pontos helyét és méreteit.

4. lépés: Vágjon egy lyukat a gipszkartonra a kívánt méretre. A munka megkönnyítése érdekében először egy fémlemezt használó csiszológépet használjon, amint megfelelő hosszúságú rés jelenik meg, használjon finom fogazású fémfűrészt. Ügyeljen arra, hogy a gipszkarton szereléséhez beszerelt fémkeret ne sérüljön a lyuk alatt.

5. Lépés A lyuk kerületén rögzítse a kiegészítő profilot a kapu keret rögzítéséhez. A csavarokat csavarokkal rögzítik a már meglévő gipszkartonhoz. Könnyűvé téve a további profilok rögzítésére szolgáló algoritmust rendes.

6. lépés: Fúrjon lyukakat a nyílás keretén belül a rögzített profilok rögzítéséhez.

Lyukak a keretben (gyár)

7. lépés Helyezze be a kaput, és nyissa ki az ajtót. A szint használatával ellenőrizze a szerkezet helyzetét, és szükség esetén javítsa ki kis ékekkel. Zárja le a kaput a kívánt helyzetbe.

Szerelje be a keretet a nyílásba

Lépés 8. Csavarja be a kereteket a fém profilokba a megfelelő hosszúságú csavarokkal. Ellenőrizze újra a szerkezet helyzetét.

Rögzítse a keretet csavarokkal

9. lépés: A függönyökkel ellátott speciális csavarok segítségével pontosan állítsa be az ajtó helyzetét, elérje a sima nyílást és ugyanolyan távolságot a kerület mentén.

Ha az ajtót lebontották, itt az ideje, hogy helyreállítsa és beállítsa

Ellenőrizze a sraffozás ajtójának munkáját

Lépés 10. Csukja be az aknaszív fedelét, és kerek burkolattal kezdje át a dobozt. Miután a ragasztó megkötődött, a gipsz színét szilikonnal körbevágja. A szilikon száraz - teljes mélységbe vágja. Ezt hogyan tettük meg, mi már említettük.

Házi fürdőszoba nyílások

Számos lehetőség van házi készítésű nyílásokra, a két legegyszerűbb és legeredményesebb megoldásra összpontosítunk. Az ilyen nyílásokra vonatkozó egyetlen korlátozás az, hogy a revíziós nyílás nem haladhatja meg egyetlen kerámia csempe méretét. De a legtöbb esetben ez elég ahhoz, hogy kikapcsolja a mérnöki rendszereket és az állapotuk egyszerű felülvizsgálatát.

Mágnes nyílás

Csempe mágnesek

Egy ilyen sraffozás lehet mind a gipszkarton, mind a falazóanyagok számára. Igaz, hogy a falazott anyagoknak meg kell ütniük a fémlemezeket a mágnesekhez. A sraffozás helyzete hagyományos, és nincs értelme megállni rajta. Hagyja a nyílást a nyílás alatt a tojás alatt. Ezen a ponton a csempe átmenetileg csatolható kétoldalas szalaggal, ennek a technikának köszönhetően a kád falát könnyítik meg.

1. lépés. Ha fém nyílások láthatóak a nyílások nyílásainak oldalán - finom, ha nem láthatóak, akkor speciálisakat kell felszerelni. Az egész kerület mentén nincs szükség, két függőleges vagy vízszintes is elég. A választani kívánt lehetőség függ a meglévő fém keret profiljának helyétől.

2. lépés: Vágjon egy darab gipszkartonot a csempe méretére, vagy valamivel kisebbre.

3. lépés Helyezze elő a gipszkarton felületét mindkét oldalon, hagyja a száradás idejét. Száradás után ragasszuk fel a kerámialapot folyékony körmökkel az egyik oldalon és mágnesekkel a másik oldalon. Megveheti őket a boltban, vegye fel a mágneseket vastagságban. A cserélhető csempe teljes vastagságának olyannak kell lennie, hogy felülete ugyanabban a síkban helyezkedjen el a kész fal felületével.

Gyakorlati tanácsok. A csempe ragasztható közönséges ragasztóval a gipszkartonon, ami egyszerűsíti a vastagságú mágnesek kiválasztásával kapcsolatos problémákat. Vásárolja meg a legvékonyabb mágneseket, tegye a vágott gipszkarton helyére, használjon kereszteket, hogy megakadályozza a csúszást. Ragassza fel a kerámia burkolólapot, igazítsa a helyét a bélelt falra.

4. lépés Helyezze be a lapkát az előkészített lyukba, majd rögzítik a mágnesek segítségével.

Először csavarozzuk a mágneseket a kerethez olyan távolságra, hogy a csempe beilleszkedjen a helyére, és egy kis margó.

Rögzítve a lemez mágnesek, amely tartja a csempe

Ezt követően csempézett ragasztót ragasztunk a lemezekre és a szalaggal lezárt teljes kerületre. Fontos számolni a ragasztót úgy, hogy ne kerüljön a doboz védtelen részeihez.

Most állítsa be a csempe helyét.

Rögzítse a burkolólapokat, rögzítse a maszkoló szalagot

Távolítsa el a maszkoló szalagot, nyissa ki a lapkát (6 óra múlva)

Videó - Cserélhető csempe a mágneseken

Ezután a varratot a habarcs színével szilikonnal lezárják, majd a kikeményítést követően levágják. Ez a munka befejeződött, minden gyorsan és nagyon olcsó. A csempe korlátlan számú alkalommal eltávolítható / beilleszthető.

A sraffozás kinyitásához fel kell kampolnia a csempe bármely horoggal

Itt láthatóak a mágnesek. Ebben a példában a master közvetlenül az alapozott csempefelülethez rögzítette őket.

Kerámia és porcelán használt ragasztó kötéséhez

Ragasztóajtó

Javasoljuk, hogy ilyen nyílásokat telepítsen a fürdőszoba szifon ellenőrzésére. Ha a fürdő telepítése helyesen történik, akkor nem kell a kihajtót használni. Rendkívül hatékony vegyi anyagok állnak rendelkezésre a zsírlerakódások tisztítására, és a mechanikai szennyezés nagyon ritkán fordul elő. Vészhelyzet esetén a szifon tisztításához gumidugót használhat.

A korábban elkészített lyuknak 1-2 cm-rel kisebbnek kell lennie a csempe méretéhez képest.

Ellenőrző lyuk a fényképen

Burkolólap burkolás

Szükség esetén vágja le a lapkát

Képernyő bélés folyamat

Több helyen ragasztóval vagy szilikonnal van elkenve, a pontok száma legfeljebb kettő stronciumra számítva, a mérete körülbelül 1 cm2. Ez elegendő a viszonylag megbízható rögzítéshez, ugyanakkor nem lesz nehéz megkönnyíteni a burkolólap kinyitását.

A varratokat dörzsölhetjük vagy szilikonnal lezárhatjuk. A csempe lebontása során a szilikonot le kell vágnia a kerület körül, és óvatosan vágja le a csempe egy vékony fémlemezzel vagy késsel. Annak érdekében, hogy ne károsodjon a beillesztett csempe mellé, tegyen egy kartonpapírt vagy rongyot egy fém tárgy közé.

Félsz, hogy a csempe a repedések eltávolításakor? Nem probléma, miután befejezte a falakat a fürdőszobában, mindig lesz néhány csempe, ne dobja el őket. Tartsa kényelmes helyen, ha szükséges, mindig van egy csere a kezében.

Láthatatlan akna. Csempe ragasztóval rögzítve

Lehetőséget kínálnak a nyílászárók öntermelésére, fém nyílászárókkal. De ezt nem javasoljuk, a végén a gyári minták olcsóbbak lesznek, mint a saját készítésűek. A teljes veszteség összege látható, és nem csak az anyagok költsége. Figyelembe kell venni az időt, a lehetséges változtatásokat stb. Ezenkívül az önhordó nyílásnak nincsenek állítható ajtói, és ez egy nagyon nagy hátrány az összes önszerkezetes szerkezetnél.

Az egészségügyi betétek (láthatatlan nyílások) méretei a csempe alatt

A fürdőszobában, a fürdőszobában vagy a konyhában végzett javítások során az ellenőrző ajtókat a mérnöki rendszerek, méterek, szűrők, szaniter szerelvények és csomópontok elrejtésére használják. Nemcsak az egészségügyi eszközöket és berendezéseket rejtik el, hanem egyszerű és gyors hozzáférést biztosítanak számukra. Napjainkban a legelterjedtebbek a csempe alatt rejtett nyílások, amelyek méretei szükség esetén egy lenyűgöző felületű falat is tartalmazhatnak, ami akadálytalan hozzáférést biztosít az eszközök ellenőrzéséhez, javításához, karbantartásához vagy olvasásához.

Mivel a kerámia burkolólapok, csempék és porcelán csempe a fürdőszobák, zuhanyzók és WC-k legkedveltebb befejező anyagai, a falfelületen nem kiemelkedő ellenőrző és nézőablakok nyújtják a 200 * 200 mm-től 600 * 1000-ig terjedő méretű csempék kivitelezését mm és így tovább. Így a kívánt ellenőrző nyílás kiválasztása nem nehéz.

A belső tér sértetlenségének elérése érdekében a zuhanyzóban vagy a fürdőszobában a legjobb lehetőség a csempe alatt látható láthatatlan nyílás, amelynek mérete lehetővé teszi, hogy egy egész csempe vagy páros számukra legyen elhelyezve. Ha csempézett anyaggal nézi, a láthatatlan nyílás ajtó síkjának mögé 20-30 mm-re kell hagynia a csempeburkolatot. Ezt vegye fontolóra a csempék és a szaniterek kivágásakor.

Abban az esetben, ha a csempe alatt a medence közepes és nagyméretű, a kapu keret felhelyezése után közvetlenül a mérőszerkezet behelyezése előtt ellensúlyt helyeznek az ajtó belsejébe, hogy elkerülhető legyen az ajtó síkjának lehajlása. A csempe alatt lévő nyílások dekoratív elemekkel vagy tükrökkel is bevonhatók.

Ha a csempe alatti rejtett nyílás, amelynek méretei sokkal kisebbek a csempe méreténél, például amikor a csempe mérete 400 * 400 mm, akkor a 200 * 200 mm méretű nyílást egy csempecsempével kell beilleszteni. A vágóél nyílásánál nem vágóélnek kell lenni, így kevésbé feltűnő csempe vágásokra lesz szükség.

Ha a csempék alatt láthatatlan sraffozásra van szüksége, akkor széles skálájú méreteket mutat be a szaniterek katalógusában. A megfelelő modell kiválasztása nem nehéz, és ha bármilyen kérdése van, forduljon a SanComf tanácsadóihoz, akik segítenek a választásban és tanácsokat adni.

A csempékre vonatkozó összes egészségügyi betét:

Építsük össze álmai otthonát

Valószínűleg gondoltál és feltetted magadnak a kérdést: hogyan lehet a fürdőszobádat vagy a WC- Hogyan rejthetjük el a kommunikációt és ugyanakkor, hogy könnyen hozzáférhetőek? A válasz nagyon egyszerű - a csatorna alatt a kapu lopakodása.

Az egész folyamatot személyes példámmal szeretném bemutatni: a sraffozás, a telepítés és a végső szakasz kiválasztása - a varratok lezárása.

Nos, készen állsz, akkor elkezdjük.

A csempe alatt láthatatlan nyílás kiválasztása

A legfontosabb lépés a jövő láthatatlan akna méretének megválasztása. És azt a csempe méretének megfelelően választják ki, amelyet a szobában lévő falakra helyeznek. Szükséges, hogy a ragasztott csempe ne térjen túl a kapumozgató ajtó méretétől 5 cm-nél nagyobb távolságra a csuklópánt oldalától és legfeljebb 7 cm-re a többi oldalról. És a ragasztási terület mindegyik csempe több mint 60%.

Vegyük figyelembe a példakénti kivágást: a "FORMAT-N" sorozatú "KN" csempe alatt látható a beépítési nyílás, a Keramin cserép Sdudio kollekció 400x275 mm vastagságú falakkal szemben, a csempe vízszintesen helyezkedik el. A darukhoz és számlálókhoz való szabad hozzáférés esetén a nyílásnak, az én esetemben legalább 300x400 mm-nek kell lennie. Ezen adatok alapján 40-50-50 KN-es nyílást kaptam, amelynek teljes mérete 400x500 mm, a 350x450-es kapu méretével. Hogy világossá válik, minden világos, lásd az 1. ábrát

1. ábra. Elrendezés csempe a nyílás ajtón

Az én esetemben a csempe mindössze 25 mm-re húzódik balra és jobbra, 51 mm felett és alatt, és a csempe ragasztási területe meghaladta a 60% -ot, így a kiválasztott nyílás minden mérethez illeszkedik.

A láthatatlan akna behelyezése

A láthatatlan nyílás megfelelő telepítéséhez minimális projektet kell készítenie, amely pénzt és pénzt takarít meg az átdolgozáshoz, ahogy az én esetemben, de később is.

A minimális projektnek tartalmaznia kell:

 1. Válassza ki a csempe, és ennek megfelelően a nyílást;
 2. Húzza a csempe elrendezést azon a falon, ahol a nyílás be van szerelve, hogy a lap szélein ne legyenek keskeny alátámasztások a csempefelületen;
 3. A csempe elrendezésének és a sraffozásnak köszönhetően a kommunikáció (szelepek és vízmérők), így könnyű hozzáférést biztosít;
 4. Döntetlen, hogyan helyezik el a fémprofilot, amelyen a nyílást rögzítik, és további gipszkarton lapokat;
 5. Mérje meg a kapu felszerelését a helyiség padlójához és falaihoz képest.

A 2. ábrán bemutatott projektem a tervezés megkönnyítése érdekében a SketchUP-ben készült.

2. ábra. A projekt az összes szerkezeti elem elhelyezésével, a burkolat elrendezésével és a telepítés fő dimenzióival.

És most, a hibáimra vonatkozóan, a vízvezetékek elrendezése és felszerelése előzetes projekt nélkül történt, és amikor a csempe elrendezésére láthatatlanul kezdtem felhelyezni a sraffozást, kiderült, hogy egyetlen csaptelep és vízmérő nincs a kikötő hozzáférési területén. Ezért vissza kellett állítanunk a cső elrendezését, hogy minden csap és méter a hozzáférési zónában legyen. Most már érted, mennyire fontos egy projekt megvalósítása!

Néhány további kép a csempe alatt látható láthatatlan sraffozás telepítésekor:

Ábra. 3. Az a nyílás, amelyben a nyílást láthatatlanná tesszük

Ábra. 4. A fém profilokat elfogadták és a láthatatlanság nyílását rögzítették

A szerelési nyílás merevségére javaslom a rudakat a fémprofilban elhelyezni

Ábra. 5. Kilátás a nyílásról

Ábra. 6. Az egész szerkezetet vésjük gipszkartonra

Hogyan kell ragasztani a csempe a nyíláshoz

Az ellenőrző nyílás telepítésekor a gipszkarton falán ugyanazzal a síkkal fedjük fel, a csempe ragasztására is ragasztót kell ragasztani, hogy a csempe burkolatának felületét egy időben ugyanabban a síkban lehessen ragasztani.

A gyakorlatban a csempe ragasztóval ragasztott csempe a sraffozáshoz, a sraffozás sajtolásától és nyitásától kezd hámozódni. Miután a második ragasztott a csemperagasztóhoz, újra leesett, úgy döntöttek, hogy ragasztják fel folyékony körmökkel, ragasztva a régi csemperagasztó rétegre.

Ábra. 7. A falról a csempézés után

8. ábra. Ajtóajtó

A varratok lezárása a láthatatlan kapunyílás köré

Miután az ízületeket egy fugával fugázta, szükséges, hogy lezárja a nyílás varratát úgy, hogy az egész fal egy darabból nézzen ki.

A varrat lezárásához szükségünk van:

Ábra. 9. Szükséges eszközök

 1. Fehér szilikon tömítőanyag;
 2. olló;
 3. Maszkoló szalag;
 4. Spray szappanos vízzel;
 5. Ecset fából készült fogantyúval;
 6. Háttérkép kést.

Először is, a sraffozás mindkét oldalán lévő kerület mentén be kell ragasztani a varratot a beépítési szalaggal, amint az a 2. ábrán látható. 10. A ragasztószalagot a lehető legközelebb kell ragasztani a csempe széléhez, hogy a tömítőanyag a jövőben ne kerüljön a csempe elülső részébe.

Ábra. 10. Varróhorog ragasztóval rögzítve

A következő lépés a tömítés szilikon tömítőanyaggal történő kitöltése, úgyhogy a szilikon kitölti a varrat teljes mélységét, lásd a 11. ábrát.

Ábra. 11. Varrás kitöltése szilikon tömítőanyaggal

Ennek eredményeként ezt a képet kapjuk.

Ábra. 12. A varrat tökéletesen tele van tömítőanyaggal.

Annak biztosítására, hogy a szilikon tömítőanyag ne hagyjon felesleges jeleket a csempe felületén, az egész felületet szappanoldattal kezeljük egy spray palackból

Ábra. 13. Az ízületek kezelése szappanos vízzel.

Ezután távolítsa el a felesleges tömítőanyagot a varratból, és kerek formát adjon, mint a falon lévő csempevarrások többi része. Ehhez egy ecsetet használtam egy lekerekített fogantyúval. Tegye be egy szappanos oldatba úgy, hogy a tömítőanyag ne tapadjon a fogantyú felületéhez, és lassan végezze el a fogantyú peremén, lásd az ábrát. 14.

Ábra. 14. Távolítsa el a felesleges tömítést

Ezután anélkül, hogy várakoznánk a tömítőanyag száradására, a maszkoló szalagot le kell venni a csempefelületről, lásd a 15. ábrát.

Ábra. 15. Maszkoló szalag eltávolítása

Ennek eredményeként gyönyörű és szembetűnő varrást kapunk a kikötőnk körül.

Ábra. 16. A varrat láthatatlan

A végső szakaszban, annak érdekében, hogy a sraffozás kinyitható legyen, a tapintó kés használatához a tömítőanyagot 45 ° -os szögben kell elvágni a kötés teljes mélységéig, amint az az 1. ábrán látható. 17.

Ábra. 17. A tömítőanyag vágása

A WC-k végső nézete, ahol a láthatatlan aknánk a falon rejtőzik

Ábra. 18. A WC végső szakasza

 • Építőipari gépek (49)
  • Alapítvány (5)
  • Falak (7)
  • Nemek (6)
  • Mennyezetek (5)
  • Tető (5)
  • Ajtók (6)
  • Windows (5)
  • Létrák (5)
  • Építkezés (5)
 • Belső tér (6)
 • Hírek (0)
 • Vízellátás (7)
 • Webhely dizájn (2)
 • Szennyvízcsatorna (0)
 • Tippek és trükkök (1)
 • Építési szerszámok (2)
 • Villamos energia (1)

Ha itt vagy, akkor van egy feladatod: a villanyáram bejutását magánházába. És természetesen sok kérdésem van a fejemben: melyik kábelt választani? Milyen bevezető.

Az a tény, hogy egy ilyen alapítvány minden valószínűség szerint bárki tudja. Az építőiparban ez az épület földalatti szegmense, amely minden alapterhelést és szállítást biztosít.

Ma is fontolóra veszi az ilyen vízforrások előnyeit és hátrányait. És megpróbáljuk megválaszolni a kérdést: "Van-e jól vagy jobb?". Hogyan.

Először is fontoljuk meg, miért kell egy vízszivattyúhoz víznyomáskapcsolót telepíteni. Egy másik ilyen relét a rendszerben lévő víznyomás-érzékelőnek is neveznek.

Először is, menjünk át az elméletre, válaszoljunk a kérdésre: "Miért kell egy szivattyúval ellátott védő relé a szivattyúhoz?", Majd megfontoljuk a működés elvét.

 • Villamos energia egyfázisú bemenete magánházban Megjegyzések egy rekordra A magánházban lévő villamos energia egyfázisú bemenete ki van kapcsolva

Ha itt vagy, akkor van egy feladatod: a villanyáram bejutását magánházába. És természetesen sok kérdésem van a fejemben: melyik kábelt választani? Milyen bevezető.


 • Önjavítás a falak a lakásban Hozzászólások a rekord Az önkiszolgáló falak a lakásban le vannak tiltva

  A pillanat mindig akkor jön, amikor megváltoztatja az otthoni belső téredet, hogy javítsa a légkört. És az első dolog, ami eszembe jut, a változás az unalmas vagy elhalványult.


 • Fából készült ablakok beszerelése gond nélkül Megjegyzések a fából készült ablakok beépítésével problémamentesen tilos

  Ha úgy döntenek, hogy a saját kezével fából készült ablakokat telepítenek, akkor komolyan vegye ezt a kérdést. Először is, el kell döntenie az anyagból.


 • A belső ajtók csúsztatható rendszerei - a kisméretű kézmozdulattal az ajtók... Megjegyzések a felvételhez A belső ajtók csúszó rendszerei - a kéz enyhén mozgathatóak az ajtók... fogyatékkal

  Belső ajtók a kialakításuk miatt jelentősen befolyásolhatják a lakás belsejét. Az ajtótípusok "alárendelt" maguknak jelentős részét.


 • Do-it-yourself belsőépítészet - változtasd meg a képeket Megjegyzések a beléptető belsőépítészetre - a képek módosítása

  Az ember mindig megelégszik a teremtésből. A szépség érzése az iparművészetben rejlik, amelynek egyik arca a belsőépítészet.


 • Építése kerete vidéki házak -, hogy meg kell építeni a ház Megjegyzések Post építése keret vidéki házak -, hogy meg kell építeni a házat fogyatékkal élő

  Szeretnék dolgozni a dacha-ban, lehetősége nyílik arra, hogy kényelmesen lazítson: nyáron egy árnyas verandán, télen teát inni, kinézni az ablakon és a kandallóban. Egy álom.


 • Hagyományos tartozékok fa lépcsőkhöz (korlátok és fa lépcsőfokok) Megjegyzések a hagyományos lépcsőzetes elemekhez (korlátok és fa lépcsők) le vannak tiltva

  Ha egynél több emelet van a házában, mindig lépcsőházat biztosít. Mindenki egyetért azzal, hogy kényelmes és biztonságos járni. Vannak lépcsők.

  Kapuk a csempe alá

  Leírás és besorolás

  A cserepek alatt a tolókapuk ellenőrzése egy ajtó a keretbe. Az ajtó keret és keret acélból vagy alumíniumból készül, az ajtólap nedvességálló gipszkartonból készül. A rugós retesz kialakítása lehetővé teszi a kapu kinyitását az ajtó megnyomásával és bezárásával. A csempe alatt lévő nyílások a következő jellemzőkkel csoportosíthatók:

  • gyártó - az orosz piacon a Hammer, Praktika, Doug üzemek termékei vannak.
  • gyártási anyag - az alumínium profilnak alacsony a súlya és ellenáll a korróziónak, az acélnak - nagyobb teherbírás;
  • ajtószerkezet - levehető vagy kétoszlopos csuklópánt;
  • szabványos méret - kicsi, közepes, nagy.

  A csempe alatt a sajtoló nyílásnak az alábbi előnyei vannak:

  • nagy teherbírás - a fémprofil kialakítása, megerősített merevítő bordák, amelyeknek a szélessége megviseli a nehéz csempe és ragasztóréteg súlyát;
  • a kommunikáció tökéletes maszkolása - a csempe az ajtólap peremén túlnyúlhat, ami kiküszöböli a vágás szükségességét, lehetővé teszi, hogy kiválaszthasson egy mintát, az ajtókilincs hiányzik, és semmi sem áll ki a fal háttérén;
  • kényelmes kommunikáció - az ajtó egyszerűen megnyílik, a liftek vagy a 180 ° -nál nyitott lengők széles választéka lehetővé teszi, hogy kiválassza a nyílást, teljes hozzáférést biztosítva a kiszolgált csomópontokhoz;
  • tömítettség - gumi tömítés megakadályozza a por és a nedvesség belépését;
  • elülső nyílás - a kétszintű térbeli hurok miatt az ajtó először első, majd oldalra nyílik, ami megszünteti a burkolat felosztását.

  Modell áttekintése

  A nyílások kalapáccsal

  A Hammer Company a következő csempeburkolat modelleket gyártja:

  • STEEL - keret négyszögletes acélcsőből, kétszintes állítható csuklópántok, porfestés, ajtónyitó szög - 180 o, széles mérettartomány.
  • Dicsőség - keret a megerősített alumínium alakból, két egységes csuklós hurkok, kicsi, átlagos, nagy méretű.
  • Hippokrat-P - alumínium keret, kivehető ajtó biztonsági kábelrel, kis és közepes méretű.
  • Zeusz - megerősített alumínium keret, további merevítő bordák, nagy és extra méretűek.

  Kikötők gyakorlat

  A Practice cég kikötőit az alábbi modellek képviselik:

  • Euroformat ATP - alumínium keret, térbeli kétszintű hurok, kis és közepes méretű.
  • Az Euroformat ETP - design hasonló az előzőhöz, a közepes és a nagy mérethez.
  • H formátum - acél téglalap alakú csőből készült keret, acéllemezből készült ajtó, gipszkartonnal, térbeli hurokkal, kis és közepes méretű.
  • Alu profil, levehető ajtó biztonsági lánccal, kis és közepes méretű.

  Doug-t kapja

  A Doug üzem acél nyílást gyárt Universal-N és Granit-PH számára.

  • Az Univerzális-N csempe nyílás szabályozatlan térhálóval van ellátva, egyszerűsített kivitelű és olcsó.
  • A Granit-PH határoló szerkezet megerõsödött, az ajtó pozíciója beállítható. A bélés nagy mennyiségű csempével és porcelánnal készült.