Legfontosabb > Tervezés

Egészségügyi nyílások ellenőrzése a fürdőszobában és a WC-ben: típusok, elhelyezés szabályai, beépítési jellemzők

Az apartmanok és magánházak kommunikációjának telepítéséhez két módszert kell használni: nyitott és zárt. A nyílt módszerrel minden cső és eszköz látható, míg zárt állapotban hamis falak, válaszfalak vagy csatornák maszkolják őket.

A berendezéshez való hozzáférés biztosítása érdekében a fürdőszobába és a WC-hez egészségügyi betéteket használnak: az eszközök méretei általában a rejtett csővezetékek méretétől és a karbantartott készülékek számától függenek.

A fürdőszobában lévő ellenőrző nyílások kijelölése

A modern fürdőszobák és a WC-k megkülönböztető jegyei egy átgondolt dizájn, amelynek eredményeképpen a dekoráció esztétikai oldala előtérbe kerül. A víztisztítás kényelmes elhelyezését vagy a WC használatának megkönnyítését szolgáló technikai eszközök vékony műanyag vagy gipszkartonszerkezetek mögött vannak elrejtve.

A csövek tartós karbantartása nem szükséges, de rendszeres időközönként szelepeket kell használni. Például, ha le kell vágni a víz áramlását a konyhába a keverő cseréjéhez kapcsolódóan, ki kell kapcsolnia egy csapot.

Ha a fürdőszoba teljesen műanyaggal vagy csempeburkolattal van ellátva, akkor több nyílásra van szükség. Tételezzük fel, hogy az egyik csomópont, amelyhez állandó hozzáférés szükséges, a fürdő vízszigetelésének helye. Ha a védőszemüveget süketné tesszük, akkor azt minden esetben le kell bontani, amikor a csőben eltömődnek, vagy szivárgás következik be a szifon részeiben.

Megállapítható, hogy a rendszeres vizsgálatot igénylő bármely alkatrésznek és eszköznek szabadon hozzáférhetőnek kell lennie. És a burkolólapok vagy műanyag burkolatok teljes burkolásánál ez csak technikai nyílásokkal érhető el.

Mi szükséges a hozzáféréshez?

Az egyszerűbb javítás érdekében a csővezeték, amely vízhez juttatja a lakást vagy a házat, kényelmes szolgáltatási területekre oszlik. Ha szükséges, minden különálló szelet egy szeleppel vagy egy, a csőre szerelt golyós szeleppel van elvágva. Ha van ilyen lehetőség, a legtöbb szelep egy helyen van felszerelve.

Ha minden jelentős lezáró, szabályzó és víztartó eszköz hamis fal mögé van maszkolva, de egy helyen koncentrálódnak, akkor sokkal könnyebb a kikötőt építeni, hogy hozzáférjenek hozzájuk. Az ajtó különböző méretű lesz, de ez nem károsíthatja a válaszfal elváltozását vagy működését.

A modern apartmanok úgynevezett blokkokkal vagy bemeneti csomópontokkal rendelkeznek. A gömbcsapokon kívül a szabványos szerelvény tartalmaz egy víztisztító szűrőt, két mérőberendezést és egy nyomáscsökkentőt. A szűrőt gyakran a bypasson helyezték el, hogy víz ellenirányú vízáramlást tudjon biztosítani. Minden eszköz fel van szerelve gömbcsapokkal a javítás vagy csere miatt.

A kombinált fürdőszobában vagy WC-ben van egy szennyvízcsatorna. Ezzel párhuzamosan a központosított hidegvíz- és melegvíz-rendszerek csövei benne vannak. Ha a függőlegesen elhelyezett autópályákkal ellátott sarkot egy doboz zárja, akkor a süllyesztett nyílást is felszerelik - az ütközőkkel szemben. Amint láthatja, számos lehetőség van az ellenőrző kapu elhelyezésére a fürdőszobában, valamint a WC-ben.

A szaniterek típusai

Sok oka van annak, hogy a fürdõszobákat ellenõrzõ nyílásokkal látják el, de még több ilyen nyílást. Vannak gyárilag gyártott, általános és szilárd, rozsdamentes acélból vagy műanyagból készült modellek. Ezek ellentétesek a házilag beszerzett, rögtönzött építőanyagból készült anyagokkal és a boltban vásárolt kötőelemekkel. Csoportokba osztáskor a modellek különböző oldalát használják.

Osztályozás # 1: megnyitással

A vízvezeték nyílás egy ajtó, amely nyitható, félretenni, hátrafelé mozogni vagy a nyomásra reagálni.

A függesztett ajtók hagyományos jellegűek, jellemző a legtöbb bejárati ajtó, bútorajtók és ablakkeretek esetében. Az egyik oldalon csuklósak, könnyen nyithatók és hosszú ideig tartanak egy egyszerű eszköznek köszönhetően. A nyílás kinyitásához húzza meg a fogantyút, amely normális lehet vagy zárral vagy zárral ellátva.

A csúszó modellek hasonlítanak a szokványos lengéshez, de összetettebbek a hurkok. A rögzítő három összekötő elemből áll, amelyek lehetővé teszik, hogy a kaput két lépésben oldalra mozdítsuk elő: először tolja maga felé (1,5-2 cm), majd gondosan húzza oldalra.

A hajtogató nyílások egy egyszerű elv szerint vannak elrendezve: egyik oldalon van rögzítőelem, másrészt egy tartószerkezet. Amikor a retesz kinyílik, az ajtó egyszerűen előre hajlik, a függőleges helyzetből vízszintes helyzetbe mozog.

A push modelleket "láthatatlannak" nevezik. Nehéz észrevenni őket, mivel a nyílás felé néző anyag gyakran egybeesik a falak általános dekorációjával. Ahhoz, hogy hozzáférhessen az egészségügyi szekrényhez, kissé nyomja meg a panelt, majd halad előre. Ezután különféle módok nyílnak meg nyitásra - pl. Szántás vagy mozgás egy irányban.

A nyílás megnyitásával történő kiválasztásánál meg kell vizsgálni a telepítési helyet, és el kell dönteni, hogy melyik telepítési modell ajánlott, ami nehézséget okozhat az eszközök vagy alkatrészek karbantartásának folyamatában.

2. osztályozás: anyag szerint

A gyári modelleket két nagy csoportra lehet osztani. Az első olyan rozsdamentes acélból készült fémszerkezetekből áll, amelyek kiváló minőségű kötőelemekkel vannak felszerelve. Szilárd keretek, ajtóval, amely bármelyik fenti módon nyitható. A legtöbb javaslat a "csempe alatt" van kialakítva, de az ajtókat bármely anyaggal díszíthetjük.

A második csoport műanyag nyílásokat tartalmaz. Kevésbé megbízhatóak, különböznek a kis súlytól és a könnyű telepítéstől. A műanyag termékek ára sokkal alacsonyabb. Ha egy megbízható acél nyílás ára 3,5-4,5 ezer rubel, a műanyag egyenérték átlagára 200-350 rubel.

A gyári opcióktól eltérően a rögtönzött nyílások nem fémből készültek, bár a keret gyártásakor gyakran fémprofilot használnak. A fedélzet panelén válasszon egy olcsó, de tartós anyagot: gipszkarton, műanyag, fa. Kényelmes ragasztani a gipszkarton lapokat, ha a mester feladata egy láthatatlan akna létrehozása.

Egy adott anyag kiválasztásakor helyesen meg kell vizsgálni a tartósságát és a vízállóságát. Ha a szokásos, nem nedvességálló gipszkartonra vágyik, akkor gyorsan elveszíti tulajdonságait, elkezd duzzadni és összeomlani. Hasonló eljárás fordul elő kezeletlen fa esetén, amely idővel deformálódik a felesleges nedvességből és a hőmérséklet változásából.

3. osztályozás: álruhában

Ezt a csoportos csoportba való besorolást feltételes osztályozásnak nevezhetjük, mivel nincs egyértelmû különbség a két nyílástípus között: egyesek észrevehetõek, a második pedig "láthatatlan".

Az első csoportba olyan struktúrák tartoznak, amelyek kiemelkednek a környező bélésből. Például fehér műanyag nyílások, amelyek színének és anyagának köszönhetően észrevehetők. Ha ilyen takarót helyez el a mosdó mögött, akkor azonnal elkapja a szemet, azonban az általános képet nem károsítja, mivel a színes szaniter felszerelésekkel kombinálódik.

A láthatatlanok vizuálisan rejtett szerkezetek. Vannak álruhák, mivel ugyanazt a kerámia burkolatot használják a falak és az aknafedél burkolata miatt. A csempeelemekhez és a csempecsatlakozásokhoz illesztett keret méretének köszönhetően a sraffozási sík a fal díszítésével egyesül. Ennek eredményeként nehezen meg lehet állapítani, hogy egy ismeretlen személy hol határozza meg a technikai nyitás helyét.

A "láthatatlan" előnye az ütközéses fedél teljes összeolvasztása a falhoz, így a fal díszítése szilárd, érintetlen marad.

4. osztályozás: telepítéssel

Úgy tűnik, hogy a WC-ben vagy a fürdőszobában minden egészségügyi betét a falba van szerelve. Ez egy gyakori hely, de a mennyezet és a padló nézete is van.

Mennyezeti nyílások szükségesek a felfüggesztett szerkezetek fölötti kommunikáció fenntartásához. Az ilyen módosításokat pontosabban az ellenőrzésnek nevezik, a vízvezeték helyett, mivel hozzáférést biztosítanak a szellőzővezetékekhez és az elektromos vezetékekhez.

A padlón lévő lyukak vezetnek a csatornahálózatokhoz vagy a vízellátáshoz, ami a végső bevonat szintje alatt van. A kommunikáció ilyen jellegű elrendezése nem jellemző a tipikus vezetékeknél, de előfordulhat, ha a padló felemelkedik vagy vastag szigetelést generál (például magánházakban vagy a lakóház első szintjén).

A padlóba vagy a padlókba szerelt nyílások vezetnek a csövekhez, körökhöz, létrákhoz - azaz olyan szerkezetekhez, amelyek karbantartást igényelnek és nem zárhatók le. Vannak olyan esetek, amikor egy csővezeték megszakadásához az egyes elemek csomópontjához való hozzáféréshez nemcsak a fedőréteg eltávolítására volt szükség, hanem a csatlakozó kalapálásához is.

Ezenkívül a technika tekinthető sraffozásnak is, amelyet a padló védődobozai és a képernyő alatt helyeznek el, amely a fürdőszoba alatt található.

Hatch telepítési utasítások

A telepítés és a szerszámok megválasztásának árnyalata teljesen függ a nyílás típusától és a válaszfal anyagától. Tekintsünk két lehetőséget a sraffozás - a gyári modell és a házi készítésű könyvvizsgálat tervezésére - a fürdőkád alatt.

A fémmodell felszerelése "a csempe alatt"

A csempékkel bélelt rejtett nyílás felszereléséhez szükség van egy kalapácsfúróra, egy csavarhúzóra, egy folyékony körmös pisztolyra, egy spatulára, egy csavarhúzó készletre, egy markerre és egy mérőszalagra a jelöléshez, egy tisztító szivacshoz.

A fémkerettel ellátott gyári modelleket egy gipszkarton falakba kell szerelni, amely kerámia burkolattal való szembenézésre készült. Annak érdekében, hogy a panelek ellenálljanak a további terhelésnek, a beágyazásokat a fémprofilból a nyílás peremén kell elvégezni.

Vízvezeték-nyílások: hogyan sikerül elrejteni a kommunikációt (20 fotó)

Újabban a WC-ben és a fürdőszobában való kommunikáció látható volt, és teljesen normális volt, de az idő nem áll meg. És most a vezetékek, mérők és csövek jelenléte könnyen elrejthető a díszítő panelek mögött, amelyek a karbantartás során szabad hozzáférést biztosítanak számukra. Ezeket a szándékokat, és alkalmazkodni speciális mechanizmusok - egészségügyi nyílások.

A helyiség, a paraméterek és a dekoráció típusának megfelelően kiszámítják a fürdőszoba és a konyha nyílását. A helyesen kiválasztott ellenőrző nyílás teljesen láthatatlan, vagy a belső tér gyönyörű díszítőterme lesz.

A fürdőszobában és a WC-ben található vízvezeték nyílászárókkal ellátott ajtó. A fő anyag lehet műanyag, fém, gipszkarton, a kötőelemek tartós fémből készülnek.

A műanyag nyílások többnyire fehérek. Minden csempe árnyékában illeszkednek, és semleges elemek. A fémvágó szerkezet csak a gyártás anyagában és a legmagasabb áron különbözik. Álljon közel kétszer olyan magas, mint a műanyag.

Egy olcsóbb megoldás egy gipszkarton ajtó nyílás. Az eltarthatósági idő és a teljesítmény tulajdonsága azonban sok kívánnivalót hagy maga után. Ha minden az árkategórián nyugszik, akkor kívánatos egy eszköz kiválasztása műanyagból.

A nyílások több szempont szerint vannak besorolva.

A belső térre gyakorolt ​​hatás:

 • láthatatlan;
 • nyissa;
 • csempe vagy festés alatt.
 1. Építés a csempe alatt. A láthatatlan nyílás a falra van szerelve, a felület csempével vagy kerámia gránittal van bevonva. A kapu mögött szelepek, csövek és egyéb eszközök vannak. Telepítés után átfedő kerámia lapok. A csempeeszközök egyik jellemzője az erőssége, és képes ellenállni minden olyan anyagnak, amely ellenálló.
 2. Vízvezeték nyílás a festészethez. Alkalmazkodik a falhoz vagy a mennyezethez, amelyet nagyfokú könnyedség jellemez. A csempe befejezése mellett a falak és a nyílászárók háttérképen festhetők vagy festhetők. Csuklós vagy cserélhető ajtókkal vannak ellátva. Bármely "festés" eszköz alumíniumból készül, így nem rozsdás a dekorációs anyag bevonása után. A legjobb telepítési feltételek a gipszkarton falak, álmennyezetek, de szükség esetén fából készült, téglaalapokba is telepíthetők. Jellemző jellemzője a fogantyúk, a záróeszközök hiánya. A nyitás nyomástartó mechanizmussal, zárással történik - speciális zárral.

Válassza ki a revíziós készüléket a helyszínen és a javítás további tervezésén.

Kiválasztási funkciók

Először is el kell döntenie az anyagot. Az acél nyílást jobb helyeken kell elhelyezni alacsony páratartalmú helyeken. A műanyag vagy az alumínium (azonos méretűek) bármilyen helyiségben felszerelhetők, ellenállnak a különböző hőmérsékleteknek és a környezet agresszivitásának.

A választás során figyelni kell:

 • Erő.
 • Anyag.
 • Nedvességállóság.
 • Az a képesség, hogy más anyagokat ültet.
 • Az ajtó helye (nyitott állapotban).
 • Méretét.
 • Tartósság és ütésállóság.

A fő követelményeket a fenntarthatóság a mennyezet, padló szerkezetek. A padlónyílásoknak ellenállónak kell lenniük a külső hatásokkal szemben, erős mechanizmussal és további biztonsággal, hangszigeteléssel kell rendelkezniük. A mennyezetmodellek ajtóinak világosnak kell lenniük, a rendelkezésre álló zárási móddal (hogy ne nyissa meg véletlenül). Az ilyen nyílások gyakoribbak a kereskedelmi helyiségekben, garázsokban.

Az apartmanokban és házakban többet használnak fali nyílások. Számos okból adódik: egyszerűség és könnyű telepítés, helytakarékosság, a választék a hardverraktárakban igen nagy.

Nyomáskonstrukciók

A szivattyúnyomás a nyílászárókon történik, kis nyomáson nyílik a külső panelre. Az ajtók összecsukhatóak, csúsztathatóak, egy vagy két oldalán nyitottak.
Ennek a mechanizmusnak köszönhetően a készülék nem rendelkezik fogantyúkkal, és nem alakul ki szívócsészékkel. Ennek eredményeképpen az ajtó felületét különböző anyagok díszítik, beleértve a dombornyomott burkolólapokat is.

A nyomáscserép alatt lévő nyílás a következő jellemzőkkel rendelkezik:

 • egyszerű használat;
 • megbízhatóság (kiküszöböli az ajtó kénytelen nyitását);
 • nincsenek további tételek;
 • gyors telepítés;
 • teljes szabadságot a díszítésben.

Az ilyen rendszerek két lépésben nyílnak meg: a sajtolás után az ajtó kissé felfelé mozog, majd észrevehetővé válik. Könnyű lenyomni a fedelet. Az ilyen formaterveket a WC-ben és a fürdőszobában helyezik el. Telepítésük a WC-vel és szinte láthatatlan.

Swing modellek

A vécéhálózat a szokásos nyílászáró rendszer miatt népszerű kialakítás. Mechanizmusa teljesen egyszerű - az ajtó két kerethez kapcsolódik a kerethez. Spontán módon nem gördülnek le görgős ék alakú reteszek miatt.

Nyitott helyzetben a csempézett ajtó szintje az alappal. A redőnyen rögzül a szopó vagy a reteszelő fogantyú.

A lengőkulcsok előnyei:

 • összehasonlító könnyű teljesítmény és telepítés;
 • elhelyezhető a falra és a padlóra;
 • megfizethető költség.

Az ilyen vízvezeték nyílás a csempe alatt telepíthető függetlenül, nem hívás plumbers.

Összecsukható eszközök

Az ilyen kialakítások jól alkalmazkodnak, ha nehéz kinyitni vagy mozgatni az ajtót. Amikor megnyomja a szárnyat, 45 ° -os szögben nyílik meg, és láncon rögzít karabélyokkal. Ez általában elegendő a kommunikáció ellenőrzéséhez vagy a vízmérő leolvasásához. Ha teljes hozzáférést kell biztosítani (javítási műveletek esetén), a karabélyokat leválasztják, és a kaput teljesen eltávolítják.

Az összecsukható rejtett nyílások előnyei:

 • a nehezen elérhető helyek használata;
 • a szárnyak könnyen eltávolíthatók és ingyenes hozzáférést biztosítanak.

Az egyetlen hátrány az, hogy az ajtó behelyezése kényelmetlenségét okozza, és minden egyes leválás után szükség lehet helyének javítására.

Csúszó nyílások

Kis helyiségekben használják, ahol nem lehet lengőajtót felállítani. Amikor megnyomja, a szárny előre, majd oldalra mozog. Van egy mágneses rögzítő reteszelő rendszer. A nyitáshoz speciális tapadókorongot vagy nyomástartó mechanizmust használjon.

A mágnesek vízvezeték-nyílása a következő előnyökkel jár:

 • az ajtó nyitásához nem kell sok hely a nyílás előtt;
 • az ajtó kis súlya, így a zsanérok terhelése minimális.
 • bonyolultabb telepítés;
 • a padlón való rögzítés lehetetlensége;
 • magas költségek.

Különböző típusú csempe- vagy fürdőszobai csempék mozaikokhoz alkalmas. A kapuk különböző méretűek, a fürdőkád alatt, a WC mögött elhelyezhetők a telepítéshez.

Vízvezeték redőnyök

Széles körben használják a redőnyöket, hogy elrejtsék a kommunikációt kaptak redőnyöket. A fürdőszoba be van szerelve, mert nagyon kevés helyet foglalnak el.

Redőnyök - speciálisan tervezett redőnyök, amelyeket a tervezett tengelyre feltekertek. Az ilyen eszköz nagyon kényelmes, megbízhatóan elrejti a számlálókat, csöveket a helyiségben.

Az anyag szerint az alábbi roletákat vásárolhatja meg:

 • műanyagból;
 • alumínium;
 • perforált;
 • fa.

A legolcsóbbak a műanyagból készült redőnyök. Olcsóak, ellenállnak a magas páratartalomnak, és gyönyörűek.

 • hatalmas választék különböző árnyalatokkal és mintákkal;
 • a kommunikációhoz való szabad hozzáférés;
 • tartós mechanizmus;
 • hosszú élettartam;
 • nagy nedvességállóság;
 • az a képesség, hogy elhelyezni minden fürdőszobában, WC;
 • csak festeni, díszíteni.
 • a műanyag gyorsan összegyűjti a port;
 • amikor rossz minőségű mintapéldányokat vásárol.

A vízvezeték redőnyök főként a WC fölött helyezkednek el, néhányuk még képes elrejteni a telepítést. Elrejtik az összes nem esztétikus kommunikációt, így szabadon hozzáférhetnek a csere és a javításhoz.

Kényelmes házban való életvitel függ a szaniterek és a méretek megfelelő megválasztásától. Megfelelő eszköz beszerelésével könnyen ellenőrizhető vagy javítható, ha szükséges. A kommunikációnak hozzáférhetőnek kell lennie, de nem szabad elrontani a szoba külső képét.

A kapu megfelelő felszerelése a WC-ben a csempe alatt: a mesterek tippjei

A fürdőszobában és a WC-ben sok kommunikáció, vízvezetékcsövek, fűtőcsövek, mérők és csapok vannak, amelyeket megfelelően kell bélelni.

Ha a múltban a csövek és a mérők mindig láthatóak voltak, akkor lehetőség nyílik a láthatatlan ajtó felszerelésére. Elrejteni fogja az összes kommunikációt, és egyidejűleg össze fog illeszkedni a többiekhez.

Ami magában foglalja a süllyesztett ajtó helyes felszerelését a WC alatt a csempe alatt, fontolja meg ebben az anyagban.

Mit kell emlékezni a csövek és más kommunikáció a WC-vel

 • A szivárgás veszélyével járó menetes csatlakozások nem rejthetők el a falban.
 • Meg kell tartani a folyamatos hozzáférést a darukhoz és a mérőkhöz. Szükség van a mutatók eltávolítására, a víz megakadályozására, a szivárgás kijavítására stb.


Nem elég kis megtekintési ablak, akkor tágas hozzáférést kell hagynia, ami hozzájárulhat a javításhoz és a hibaelhárításhoz.

Mi a láthatatlan nyílás lényege

A műanyag felülvizsgálatok már reménytelenül elavultak. A rejtett nyílások kínálják a funkcionalitást, a nyílt hozzáférést a kommunikációhoz és a magas esztétikához.

A titkos nyílások minden típusa ugyanazt az elvet követi: egy sraffozódoboz van szerelve, amely után a sraffozás elülső oldala ugyanazt a burkolólapot érinti, mint a helyiség többi része.

Így kiderül egy holisztikus kép, és a nyílás nem tűnik ki a fürdőszoba többi részéből, és ugyanakkor könnyen megnyílik.

tervezés

A láthatatlan ellenőrzés az alábbi részekből áll:

 • Alumínium keret és ajtó. Az alumínium könnyű, mégis tartós anyag. A keretnek tartósnak kell lennie ahhoz, hogy ellenálljon a kerámiaburkolat terhelésének és a csemperagasztóknak.
 • Az ajtóra szerelt gipsz panel. Az ilyen panel magas tapadású kerámia burkolattal rendelkezik, nedvességállóságot igényel, ami fontos a fürdőszobákban és a WC-kben.
 • Erősített pánt, mágneses zár, reteszek. A zár és a zsanérok működési elvétől függően számos típusú rejtett felülvizsgálat létezik.

Mit kell figyelembe venni a választáskor?

A csempe nyílásának megválasztását két fő tényező okozza:

 • a kommunikáció kényelmes hozzáférhetőségének szükségessége;
 • minta és formázólapok.

Tekintsük a nyílás nyitó oldalát is. Hagyományosan a módosítások balra vagy jobbra nyílnak. Nézd, hogy a nyitott ajtó megérinti-e a WC-tartályt, valamilyen polcot, vagy megérinti a fal másik oldalán lévő falat. Ha a WC-k szűkek, függőlegesen fel kell, hogy vagy kinyitja az ajtót.

Hatch telepítés

Mi szükséges a titkos kapu helyes beszereléséhez? Egy lehetőséget választunk, amikor a láthatatlan akna egy gipszkarton burkolatba kerül. A doboz fedezi a WC teljes hátsó falát, amely mögött a kommunikáció el van rejtve.

Az előkészítő munkálatok elvégzéséhez készítsd el a jelölést. Mielőtt elkezdené, döntsön a csempe és a méretét ábrázolja. A váz felszerelése előtt az elektromos vezetékek, a polipropilén csövek forrasztása, a szennyvíz stb.

A szoba felé fordul, így a durva munka véget ér. Készítsen egy keretet, amelyet gipszkarton burkol. Az álmennyezetek a mennyezet és a padló között helyezkednek el.

A nyílászáró alján egy felszálló profilkereteket készít, amelynek szélessége lehetővé teszi, hogy biztonságosan és biztonságosan lehessen nyitni. Ehhez a jumpereket a függőleges profilok közé kell tenni. A profilvágást csiszolóval vagy fém ollóval végzik.

A keretben láthatatlan láda van beépítve. A keretnek gipszkartonnak kell lennie. Jobb, ha egy kicsit megfulladtuk a dobozt, majd csemperagasztóval kiegyenlíthetjük. De egy homályos csempe nyílás lenne probléma.

A fém kerethez való nyílás csavarokkal van rögzítve. Elég, ha két profilhoz ragaszkodik, de jobb, ha egy merev keret és egy négyoldalas tartószerkezet van.

A rögzítést csavarral végezzük, a nyílások habosító habot képeznek. Továbbá az üzemeltetés elve megegyezik a gipszkarton opcióval.

Gipszkarton

A gipszkarton úgy van felszerelve, hogy összekapcsolja a nyílászárót és a felszálló profilot. Ennek eredményeképpen a revízió és a gipszkartonnak ugyanabban a síkban kell lennie.

Ellenőrizze, hogy a munka minősége segít-e az építési szintnek, ami egy síkban mutatja a szerkezetét. Szükség van az ajtó pozíciójának beállítására, mivel ehhez egy hexadecimális kulcsot kell használni, amely a revízióhoz tartozik.

Mielőtt elkezdi telepíteni a csempeit, be kell zárnia a zárat. A tolózár nyitott ajtó véletlenül kinyitható a csempebeállítás során. Megnyitja a kaput, bezárja a zárat, és blokkolja a klipet.

Csempézés

A kapu hátulján fel kell függeszteni a terhelést, annyira, mint az első kerámia burkolattal. Mit jelent ez?

Ha a 40x60-as méretű csempeburkolat nyílása 20x30 méretet igényel, akkor 20x30 méretű csempe szükséges. Tehát a hátoldalon két ilyen csempe van felfüggesztve. Az ilyen manipulációk segítenek megakadályozni az ajtó becsapódását az összeállítás után.

A kerámiák elhelyezésekor vegye figyelembe a következőket:

 1. A csemperagasztó nem juthat be a varratba, bejuthat a láthatatlan nyílás mechanizmusába. Agyag gyorsan megragad, és eltávolítani nem lesz könnyű. Ezért ne ragasszon ragasztót a csempe széleihez, hanem csíkokat készítsen a széleiből.
 2. A csempe legalább 5 mm-re kell a kinyíló kereten túl kinyúlni. Az oldalról, ahol a nyitómechanizmus a csempe, legalább 5 mm, de legfeljebb 50 mm.
 3. Más oldalakon a csempe több mint 50 mm lehet, de a csempe több mint felét ragasztóval kell felkenni és az alapra kell ragasztani.
 4. A telepítést előre kell kiszámítani, hogy a vágóhely helyett ne legyen vágás. Ehhez előfordulhat, hogy össze kell keverednie a revíziós pozíciót, vagy vékony trimmet kell készíteni a sarokban.
 5. A kerámia béléscsappantyú ugyanabban a síkban illeszkedik a többi falburkolathoz.

A csempék behelyezése előtt ne felejtse el előállítani a gipszkarton alapját és a műszaki kikötőt. Az alapozó javítja az adhéziót.

vágása varratok

Annak érdekében, hogy a változat valóban láthatatlan legyen, a varratokra kell gondolni. A varratokat fehér szilikon tömítőanyaggal töltötték. Használjon pisztolyt és szilikon csövet a tömítőanyag adagolásához.

Annak érdekében, hogy a tömítőanyag ne ragadjon a Scotch-hoz, növényi olajjal van bevonva. A ragasztószalagot a varratok lezárása után azonnal el kell távolítani.

3-5 nap elteltével a varratokat levágják. Hogyan kell ezt csinálni?

 • Használjon festékkést vagy szabályos pengét. Mielőtt elkezdené a munkát, cserélje le a kést a késre, hogy éles eszközzel dolgozzon.
 • A varrat 45 fokos szögben van vágva. Nyomja a pengét a csempe vége felé és vágja a varratot a teljes mélységig.
 • Vágja át a varratot egy időben. Ismétlődő próbálkozások szitáláshoz és csúnya eredményekhez vezetnek.
 • Ezután próbálja meg megnyitni és bezárni a láthatatlanságot. Nézze meg, hogy valami zavarja-e a normális működést.
 • Ha nem tetszik az eredmény, tisztítsa meg a tömítőanyag varratát, és ismételje meg az eljárást.

Plumbályok a Hummerhez csempékhez a fürdőszobában és a WC-ben történő javításhoz - videó bemutató munkák

Az eredmény
A láthatatlan WC-nyílás telepítése a csempe alatt helyes döntés, figyelemmel az időkre. Valójában nincs semmi bonyolult, az auditálás telepítése a cikk utasításai szerint sikeres és egyszerű.

Rolling redőnyök a WC-hez

Mikor érdemes rácsosokat elhelyezni a fürdőszobában?

A legjobb a vízvezeték redőnyök telepítése, mielőtt a csempe a WC-ben. Ez pénzt takarít meg a csempére és gyönyörű eredményt biztosít, anélkül, hogy az útmutatók és a csempe között hiányos lenne. A fürdőszobai redőnyök azonban bármikor felszerelhetők.

Fontos! A redőny kialakítása magában foglalja azt a dobozt, amelyben a vászon sodrott. A legsikeresebb lehetőség az, amikor a doboz nem látható, azaz nem látható. a szekrény belsejében rejtve van. Mérete a termék magasságától függ. A doboz mérete leggyakrabban 137-180 mm.

A termék gyönyörű behelyezése érdekében a javítás előtt célszerű a szakembereink ingyenes konzultációját kihasználni a nyitás előkészítésének szakaszában. Az ingyenes szakembert 8 (495) 777-55-07 számú többcsatornás telefonon hívhatja.

Nagyon kedvező árakat azok számára, akik lakások javításában vagy ajtók beszerelésében vesznek részt - hívja fel a mérőt, hogy kapjon ajánlatot.

Fotók munkánkról

Elnézést kérünk a fotók minőségéért, ezeket a telepítõink készítik el.

A WC-re nyílik

 • Szállítmányok közvetlenül a hazai gyártótól!
 • Kényelmes szállítási módok: ingyenes pickup, szállítmányozó vállalatok, ingyenes futárszolgálat 5 000 rubel megrendeléssel.
 • A WC-ben vannak raktárkészletek és raktárkészletek (standard és nem szabványos modellek)
 • Gyártási idő az 1. munkanapról
 • Fizetés készpénzben vagy banki átutalással
 • Garancia minden 2 évnél hosszabb ideig
 • További lehetőségek rendelkezésre állása
 • 2% -os kedvezmény a szokásos ügyfelek részére és a rendelési mennyiségtől függően!
 • A kezdethez
 • ezelőtt
 • 1
 • 2
 • előre
 • A végén
 • Oldal 1/2
 • TÍPUSOK
 • lopakodás
 • csőhálózat
 • könyvvizsgálat
 • technikai
 • Zárral
 • Mágneseken
 • fogantyú
 • A kommunikációhoz
 • zárt
 • süllyesztett
 • Vízmérőkhöz
 • elmozdítható
 • csúszó
 • szögletes
 • FELÜLET
 • A csempe alatt
 • A laminált alatt
 • A mozaik alatt
 • Festéshez
 • A tapéta alatt
 • színezett
 • emelet
 • mennyezet
 • Falra szerelhető
 • ANYAG
 • Rozsdamentes acél
 • műanyag
 • fém
 • vas
 • gipszkarton
 • WHERE
 • fürdőszoba
 • A fürdőszobában
 • A fürdő alatt
 • A WC-hez
  • A csempe alatt
  • lopakodás
  • csőhálózat
  • könyvvizsgálat
 • Az alagsorba
 • A pincében
 • A konyhába
 • A szaniter dobozban (kabinet)
 • MÉRETEK
 • 600 800 mm
 • 900 900 mm
 • 600 600 mm
 • 300 300 mm
 • 600 400 mm
 • GYÁRTÓK
 • gyakorlat
 • balkezes
 • ív
 • Rejtett mérnöki rendszerek (LISS)
 • Fém szellőzőrácsok

Közösségi hálózatokban vagyunk. Csatlakozz most!

 • Frunzenskaya emb., 30
 • e-mail:
 • +7 (499) 343-17-56
 • Vasárnap: 09.00-20.00

Az oldalon található információk nem nyilvános ajánlattétel
Copyright © Best-luki 2010-2016

Egészségügyi nyílások a WC alatt a csempe alatt

 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 2. újdonság
 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 1. Hit eladások
 2. újdonság
 1. újdonság

Elfogadjuk a fizetést:

115487, Moszkva, 2. Nagatinsky Ave, 6a, 1. o

Online áruházunk magas színvonalú termékek vásárlását kínálja alacsony áron. Szállítás Moszkvában és Oroszországban.

Sanicom Vállalat © 2010-2017 Minden jog fenntartva.
Minden védjegy a megfelelő tulajdonosok közé tartozik. A webhely egyes részeinek másolása, amelyhez
függetlenül attól, hogy az űrlap a szerzői jog tulajdonosának engedélye nélkül tilos.

Ez a weboldal csak tájékoztató jellegű, és semmilyen körülmények között sem lehet az interneten közzétett tájékoztató anyagok és árak az Orosz Föderáció Polgári Törvénykönyve 437. cikkének rendelkezései által meghatározott nyilvános ajánlattételnek.

Szállítási költség Moszkvában és Moszkvában:
Az áru ára a weboldalon a szállítási költségeket nem tartalmazza. A Moszkvai Ring Roadon belüli szállítás költsége a megrendelés összegétől függ:

 • Akár 5000 dörzsölje. - 750 rubel.
 • 5000 dörzsölje. akár 65 000 - 550 rubel.
 • 65 000 rubelből. - ingyen.

A moszkvai körgyűrűn kívül a megfizetett költség 40 rubel / 1 km-re a moszkvai körgyűrűtől fizetendő.

A szállítás az áruknak az ügyfél bejáratába történő szállítását jelenti. Lehetséges emelkedkedés közvetlenül a lakáshoz. Az emelés költsége a menedzsernél.

Bizonyos termékek esetében a Moszkvai körgyűrűben a szállítási költség csökkentett / megnövekedett, a termék kártyája az ár alatti.

Az Orosz Föderáció régiói részére történő szállítás költségei a következőkből állnak:

 • a szállítási társaság szolgáltatásainak költsége, amelyet az egyes szállítmányozó vállalatok külön számolnak ki a szállítmány mennyiségének, tömegének és szállítási feltételeinek megfelelően;
 • Szállítási költség Santehnica.ru a szállítási terminál és a rakomány clearance - 750 rubel.
 • További információ a régiókba történő szállításról itt olvasható.

A kézbesítés általában az alkalmazás kézhezvételét követő napon történik. A szállítási szolgáltatás hétfőtől szombatig működik 09: 30-18: 30 között.

Az ügyfél igénylésének kérésére este 18: 30-22: 00 között lehet.
A szolgáltatás költsége "Szállítás este" - 350 rubel. + 10 rubel. 1 km-re a Moszkva körgyűrűtől (hozzáadva az alapárhoz).

Kérjük, vegye figyelembe, hogy a megrendelés utáni napon történő szállítás nem mindig lehetséges, mert a szállítási szolgáltatás terhelésétől függ. A korábban kapott megrendeléseknek elsőbbségi szállítási határidejük van. Az áru átvételére a következő napon ajánlatos megrendelni az aktuális nap 14-00-ig. A rendelés napján történő szállítás a Santehnica.ru vezetőjével egyetértésben lehetséges.

A raktárból történő árufelvétel a diszpécser előzetes egyeztetésével lehetséges.
Raktár cím Moszkvában: Nagatinskaya metró, Kolomenskaya metró, 2. Nagatinsky Ave., 6a, 2. o.
A raktár működik: Hétfőtől péntekig - 09: 30-tól 17: 00-ig, szombaton - 09-30-tól 15-00-ig, vasárnap.

Fizetési módok: itt láthatja

Használhatja a "Felkelni a padlóra" szolgáltatást. Ezt a szolgáltatást fizetik. Az online áruház munkatársai közvetlenül a lakásba szállítják megrendelését, függetlenül attól, hogy van-e lift a házban.

Az alábbiakban a termékcsoporttól függően a költség standard számítása található. Az emelkedés végső költsége a padlóra, mindig ellenőrizheti a menedzserünket. Jó vásárlást kívánunk Önnek.

A fürdőszobához és a WC-hez tartozó egészségügyi betétek jellemzői és méretei

A vízvezetéknyílást az ajtónak nevezik, amely lezárja a falon lévő lyukat a fürdőszobában vagy a fürdőszobában. A lyukban minden szaniter berendezés, amely általában a mögött rejtőzik - egy cső, egy fűtőberendezés és vízmérők. Más szavakkal, az eszközök nem vonzóak, de állandó és gyors hozzáférést igényelnek.

Kiválasztási kritériumok

A fürdőszobai vagy fürdőszobai belső kialakítások eredetileg a teljes vízellátó rendszer maszkolására lettek tervezve. Ez a helyiség pontosabb és funkcionálisabb megjelenést kölcsönöz. A vízvezeték nyílás egyike az elemeknek, tökéletesen megbirkózva ezzel a feladattal.

Számos kritérium létezik, amikor vásárláskor a következőket kell összpontosítania:

 • nedvességállóság;
 • az anyag gyártása során;
 • tartósság;
 • ütésállóság és kopásállóság;
 • a termék későbbi befejezése;
 • méretek;
 • megnyitása.

Ezenkívül körültekintő lenne annak feltárása, hogy a megszerzett nyílás hajlamos-e a festésre és a gittelésre. Elõre eldöntöd, hogy fontos-e, hogy eltakarja a sraffozást dekoratív fedél alatt, vagy hagyja eredeti formájában.

A vízvezetéknyílás különböző jellemzők szerint osztályozható. Például a telepítési helyszínen - a fürdőszobában vagy a fürdőszobában. A nyílás a padlóba telepíthető, ha van padlófűtés. De leggyakrabban az egészségügyi betét felszereléséhez a mennyezet felületét vagy falát használják.

A különbség a kastélycsuklókban, a nyílás megnyitásának módjában és a termék előállításához felhasznált anyagokban rejlik. Vegye figyelembe a leggyakrabban használt lakóterületeken az egészségügyi betétek típusát.

- Nyomógomb

Ennek létrehozásához használja a push rendszert. A nyílás a termék külső részének könnyű megnyomásával történik. Az ajtókat különböző változatokban lehet bemutatni: összecsukható, csúsztatható, egy vagy két irányban nyitott. A push rendszer használatával kapcsolatban ez a modell nem rendelkezik tollal vagy tapadókamrával.

Az ajtót bármely építőanyaggal, sőt burkolólapokkal is lehet bélelni.

A nyomásmodell számos előnnyel rendelkezik, ellentétben az ellenségeivel:

 • könnyű kezelhetőség;
 • szilárdság;
 • gyors és egyszerű telepítés;
 • bármilyen dekoráció lehetősége.

Érdemes megemlíteni, hogy ez a modell két lépésben nyílik meg. Az első - amikor a modell megnyomása oldalra tolódik, a második - nyitott állapotban az ajtót oldalirányban lehet mozgatni. A nyomásmodell mind a fürdőszobában, mind a mosdóban alkalmazható. Leggyakrabban a WC mellett helyezkedik el, ami szemmel láthatóvá teszi.

- hinta

A design egyszerűségének köszönhetően ez a lehetőség vált a legnépszerűbbnek az egészségügyi betétek között. A készülék rendkívül egyszerű. Az ajtó a kerethez van csatlakoztatva, két csuklópánttal.

Az ajtó spontán nyitása kizárt a görgős ékzár miatt. Kerámia burkolólapokkal ellátva, a nyitott állapotban lévő termék az alaphoz illeszkedik. A szárny rögzített tapadókorongján vagy fogantyúján.

Ennek a modellnek a pozitív jellemzői közé tartozik a könnyű üzemeltetés és telepítés, a termék elhelyezése a falon és a padló felületén, ésszerű áron. Ez a modell független beszerzést igényel szakértők meghívása nélkül.

- összecsukható

Ez a termék olyan nehezen hozzáférhető helyekre vonatkozik, ahol nehezen lehet ajtókat nyitni vagy áthelyezni. A sajtolás lehetővé teszi, hogy az ajtót ötven fokos szögben nyissa ki. Az ajtó viszont lánccal és karabinerrel van ellátva. Ez a modell alkalmas a kommunikációs rendszerek és a vízmérők nyomon követésének ellenőrzésére. Ha teljes hozzáférést igényel a kommunikációs rendszerhez, akkor a vízvezeték nyílás teljesen eltávolítható.

Ennek a modellnek a fő pozitív jellemzője a megközelíthető területek telepítésének lehetősége. Ugyanez a tény egy jelentős hiba ebben a fajban. Az a tény, hogy a sraffozás minden egyes megnyitása után be kell állítani helyzetét.

- csúszó

Ez a modell kis helyiségekben alkalmazható, ahol kizárják a csuklós ajtók befogadásának lehetőségét. Ez a modell mágneses rögzítő rögzítő rendszerrel van felszerelve. A higiéniai csúszó nyílás megnyitásához a modell speciális tapadókoronggal vagy nyomástartó eszközzel van felszerelve.

A mágneses rendszeren alapuló vízvezetéknyílások számos előnnyel rendelkeznek: a kommunikációs rendszerhez való hozzáférés érdekében nagy mennyiségű helyet nem szükséges a sraffozás körül a csuklós ajtó jelentéktelen súlya miatt minimális terhelést kapni.

A hiányosságok közül megemlíthetjük a nehéz telepítést, a padlófelületre való telepítés és a magas árképzést. Ez a modell jól alkalmazkodik. A mosdó mögött, a mosdó mögött helyezkedik el.

- redőnyök

A swing modell mellett a lakóépületekben is széles körben alkalmazhatóak. Leggyakrabban ez a lehetőség a mosdó fölötti fürdőszobában található. Ez egy komplex kialakítású szerkezet, amely speciálisan biztosított tengelyeken van feltekercselve. Rendkívül kényelmes a termék működésében, a kommunikációs rendszer álruhájával bánik.

A modell gyártói széles skálájú választékot kínálnak különböző anyagokból készült műanyag redőnyökből: műanyagból, alumíniumból, fából és perforált lemezből. Könnyű azt feltételezni, hogy a műanyag modell a fogyasztók körében legnépszerűbb. Az ilyen terméknek ésszerű költsége, nedvességállósága, vonzó megjelenése.

A modell pozitív tulajdonságai alapján azonosítható:

 • számos különböző színben;
 • a kommunikációs rendszerhez való teljes hozzáférés;
 • eszköz erőssége;
 • hosszú élettartam;
 • nagy nedvességállóság;
 • a helyszín lehetősége az Ön számára kényelmes helyen;
 • tökéletesen illeszkedik a festéshez és a befejezéshez.

A műanyag modell hátrányai a por gyors felgyülemlése és az alacsony minőségű termék megszerzésének valószínűsége.

méret

A legtöbb egészségügyi WC-nyílás téglalap alakú vagy négyzet alakú. A gyártók szabványméreteket kínálnak, függetlenül a gyártási és tervezési sajátosságoktól.

Városi lakóház vagy magánlakás esetén a szaniterek bizonyos méretei:

 • szélesség - tizenöt-hatvan centiméter;
 • magasság - tizenöt-nyolcvan centiméter;
 • mélység - harmincról harmincöt milliméterre.

Figyelembe véve, hogy a termék szabványméretei nem mindig felelnek meg a vevőnek, és megfelelnek igényeinek, sok vállalat egyéni gyártási szolgáltatást nyújt a szükséges méretben. Például nagyméretű kommunikációs csomópontok befejezéséhez, ahol a javítás és a megelőző karbantartás több mint két szakembert igényel. Az egyes egészségügyi betétek előállítása nem haladja meg a hat napot. Meg kell említeni, hogy a termék ára jelentősen eltér a szabványos méretű modelltől.

felszerelés

Tekintsük a nyílászáró telepítésének hozzávetőleges algoritmusait. A telepítés végrehajtásához nincs szükség speciális készségekre és ismeretekre, és könnyen kezelheti magát.

 • Az előkészítő szakasz maga a szaniter szekrény építése. Ezt vízmérő vagy fűtőberendezés közelében kell elhelyezni.

Hogyan szereljünk fel rejtett egészségügyi nyílást a csempe alatt?

Egészen a közelmúltig teljesen normálisnak tekintették, hogy a fürdőszobákban minden kommunikáció látható volt. Azonban a jó modern korrekció nemcsak a csúnya csövek elrejtését, hanem műanyag vagy fém nyílások hiányát is magában foglalja. A kommunikációhoz való hozzáférés megkönnyítése és a helyiség kialakítása érdekében a rejtett egészségügyi fedélzetet a csempe alá helyezi, amely kész formában vásárolható meg, vagy saját maga is. Vegyük fontolóra, hogyan telepítsünk egy revíziós titkos nyílást a csempe alatt a fürdőszobában vagy a WC-ben.

Rejtett egészségügyi ablak telepítésének előnyei

A nagy népszerűségnek örvendő fürdőszobai és wc-k láthatatlan egészségügyi betétjei sikeresen összeillesztették a legjobb tulajdonságokat, miközben lehetővé tették a nagyméretű egészségügyi ablakok cseréjét. Rendszerint a láthatatlan nyílást a csempe alá helyezzük, hogy vizuálisan növeljék a helyet, és gyönyörűen dekorálják a kommunikációt anélkül, hogy megakadályoznák a hozzájuk való hozzáférés kényelmét.

Még az ellenőrzés legrövidebb vízvezeték-nyílása is a következő feladatokkal büszkélkedhet:

 1. Kényelmes megközelítés a csövek, szűrők, mérők ellenőrzéséhez és javításához.
 2. A csúnya vízvezeték-kommunikáció és egyéb vízvezeték-elemek elrejtése.
 3. A napfénytető kameraként használható a vízmelegítő elrejtéséhez.
 4. Lehetőség a hideg-, villany- és vízmérők olvasásának kényelmes leolvasására.

A szakértők javasolják, hogy a csempe alatt minden olyan helyiségben, ahol a padlót vagy falakat mozaik, csempe, természetes vagy mesterséges kővel szereltek fel.

A vízvezeték dobozok hátulján is érdemes megemlíteni: a magas ár és a telepítés bonyolultsága a nem szakember számára. Tehát egy 30 × 60 cm-es jó minőségű ellenőrző nyílás legalább 3500 rubelt fog költeni. Költségvetési modellek ára körülbelül 2500 rubel. A legolcsóbb, de a legkellemetlenebb láthatatlan műanyag konstrukció is átlagosan 1500 rubel lesz.

A titkos nyílások típusai

A nyílászáró mögött rejtett tárgytól függően elektromos, vízvezeték- és szellőzőberendezések kerülnek kibocsátásra.

A helyszín különbséget tesz fal-, padló- és mennyezeti szerkezetek között. Az utóbbi kettő különleges követelményeket támaszt: a padlóburkolatnak robusztus keretszerû szerkezettel kell rendelkeznie, kiegészítõ berendezéssel, nedvességállósággal és hangszigeteléssel kell rendelkeznie. A mennyezeti modellnek könnyű ajtókkal és megbízható redőnyökkel kell rendelkeznie, amelyek önmagukban nem nyílnak meg.

A lakásokban és lakóépületekben a WC leggyakrabban négyzet vagy téglalap alakú szaniter nyílás található. Kívánság szerint a saját kezével megrendelheti, vagy kiválaszthat egy sraffozót a csempe alatt, de alkalmazásuk és telepítésük mértéke kissé más.

Ebben az esetben annál jobban megfigyelhetetlenné tette az ellenőrző nyílást a belső térben. Ezért a fogyasztók érdeklődését olyan rejtett rejtett nyomások és mágnesek okozzák,

 • Nyomás. A csempék alatt lévő nyílás elvileg a görgős mechanizmusokon alapuló push rendszereket használja. A nyomólaphoz tartozó nyílást gyakran láthatatlan mechanizmusokkal, térbeli hurkokkal, kettősekkel kombinálják, amelyek lehetővé teszik a helytakarékos és a fogantyúk használatát. Ha a nyomásrendszerek néhány árnyalatáról beszélünk, akkor érdemes megemlíteni egy dolgot, az a tény, hogy a nyílás két lépésben történik: az ajtó sürgető megnyomása után kissé egyik oldalra mozog, majd észrevehetővé válik. Ebben az állapotban könnyebben húzható le a fedél.
 • Rejtett. A közös láthatatlan rendszerek egyes tulajdonságaiban különböznek az egyéb opcióknak, és lehetővé teszik, hogy a vízvezeték-nyílást sokkal kevésbé észrevehetővé tegyék. A speciális hurok és a gipszkarton használata a fedélen lehetővé teszi, hogy "lefedje" a revíziós nyílást a fal alatt. Érdemes megjegyezni, hogy egy ilyen ablak beszerelését előzetesen figyelembe kell venni. A fülke tervezési szakaszában. Ha azonban a "láthatatlanság" alatt a már elvégzett javítást megváltoztathatja, akkor csak a megjelenést teljesen elrontja.
 • A neodímium mágneseket használó készüléket mind a padló, mind a fal ablakaiban használják. A csempe alatt lévő mágnesek nyílásának elegendő nagy vonzereje van, ami lehetővé teszi, hogy ellenálljon a tisztességes súlynak. Annak érdekében, hogy a burkolat érzéketlen legyen, a következő technológiát alkalmazzák: a sraffozás hornya kissé kisebb, így az ajtó a bélés alatt helyezkedik el, amely maszkolja azt. A mágnes magában hordozza a fedelet, néha úgy van felszerelve, hogy a jövőben oldalra mozgatható legyen a vonzerő csökkentése.

Nagyméretekkel, vagy ha a burkolat nehéz anyagokból készült, a fogantyú kényelmesebb használatra lett kifejlesztve. Könnyebb anyagokból készülnek és kisebb méretűek fogantyú nélkül készülnek, nagyobbak gyakrabban összecsukhatóak.

Az egészségügyi betétek fő elemei

A csempék hagyományos, nem látható láblécei több elemből állnak:

 1. Alumínium váz és ajtó, amely a nedvességálló gipszrost lemezre (GVLV) van szerelve.
 2. Mágneses zár.
 3. Különleges hurok- és csomórendszer a beállításhoz.

Leggyakrabban santehdvertsa nedvességálló anyagból (feldolgozott forgácslap, OSB, gipszkarton). A keret a falba vagy a résbe van szerelve. A zárat külső hatás váltja ki, és az ajtót a fülke nyílásaiban tartja.

A hurokmechanizmus és a beállítás a legfontosabb, mivel ezektől az elemektől függ, hogyan és milyen irányba nyílik a nyílás. Egyszerű beállítások esetén a zsanéros vagy bútorzárók alkalmasak erre a célra. Bonyolultabb - megduplázva további csomópontok beállításával.

Kiválasztása az ajtó alatt a csempe, a méret is fontos figyelembe venni. A rejtett ellenőrző nyílások szabványos méretei 10 × 10 cm-es minimális méretűek, a késztermékek 20 × 30 cm-es rendszeres csempe méretű méreteit használják.

Amikor önkényes méretekkel dolgozik, a mesterek megpróbálják közelebb hozni azt a tényt, hogy a kerámia termékek illeszkedhetnek a függönyre. Ez a megközelítés lehetőséget nyújt arra, hogy "lefedje" a nyílást a csempe alatt. Különleges méretek közvetlenül függenek az ellenőrző ajtó céljától, és ahol a csövek vagy a kábel található.

A legnagyobb kész változat az ajtók 120 cm-es ajtójának tekinthető. A szokásos paraméterektől függetlenül kialakított ajtók a következő méretekhez igazíthatók: 5-50 mm vastagságú csempeállomány egy falra szerelve, amely a szabadoldalon legfeljebb a csempe saját paramétereinek fele.

A burkolat alatt levő titkos nyílás a következőképpen nyílik meg: a központot a csuklópántról kell megnyomni, majd a mágneses zárat kinyílik, és a kilincs nyílása kilép a keretből.

Rejtett ellenőrző nyílás felszerelése

Nagyon népszerű a fémlemez burkolatának egy rejtett nyílása, mivel a csöveket gipszkartonból álló doboz zárja. Az ilyen jellegű nyílás felszerelésére azonban téglák vagy tömbök nyílásánál kerülhet sor. Ebben az esetben az ellenőrző nyílás rögzítőelemét rögzítik, és a keret és a fal közötti rést habjal kell feltölteni.

A láthatatlan lény nyílása egy kerámia csempe alatt helyezkedik el a kezekkel, az alábbiak szerint:

 1. Blokk és tégla nyílások telepítésekor a keretet csavarozni kell a dűbelekre, és a rés habbal töltve.
 2. A fő követelmény az, hogy olyan szilárd alapot biztosítsunk, amely nem fog mozogni. Ezért szükség van a profilok merev keretének előzetes tervezésére. Legalább ehhez a feladathoz 2 jelzálogot kell készíteni a nyílás szélességében vagy hosszában, de ideális esetben 4 oldalról kell elkészíteni.
 3. A keretet a doboz profiljához csavarják a fémes palacsintacsavarok segítségével, amelyeket speciálisan a lyukakon keresztül készítettek. A gipsz és a keret profiljainak síkja ugyanaz legyen. Ezután a keret gipszkartonra van burkolva, hogy átfedjen a kereten.
 4. Az ajtó pozíciója a csuklópántok tetején vagy alján található speciális csomópontokkal állítható be. A hex kulcs segít megbirkózni ezzel a feladattal.
 5. A kisméretű nyílások azonnal ajtóval vannak felszerelve. Nagyméretű nyílások felszerelése esetén az ajtót a kényelem érdekében eltávolítják.

Nagyon fontos, hogy a láthatatlan nyílás meg fog nyílni. Az ajtó kinyitásakor nem szabad megérinteni a csempe a szomszédos falra, különben egy gondatlan mozgás - és a forgácsok jelennek meg a lapon. Ezenkívül a sraffozás nem lehet a sarok mellett. A nyílást olyan helyre kell elhelyezni, hogy a javítókészülékekhez könnyen hozzájusson a pultokhoz és a szelepekhez.

Leggyakrabban a kapu jobbra vagy balra van felszerelve. De előfordulhat, hogy szükség lehet ráfordításra, és felnyit vagy lefelé nyílik. Például, ha keskeny WC-ként nézel ki, és erre a célra nagy formátumú csempéket használnak a szükségtelen vágások elkerülésére. De ez a jelenség meglehetősen ritka és tökéletesen felkészíti a falakat, mivel az ajtónyílás kontúrvonalán lévő rések minimálisak.

A csempe a kikötő ajtójának figyelembevételével kerül meghatározásra - csak az egész elemekből készíthető vágás nélkül. Ebben az esetben még kissé lecsökkentheti a szöget.

A következő lépés a nyílászáró felé néz.

Hogyan ragasztani csempéket a rejtett ajtón?

Az álcázott vízvezeték nyílászáró lehet kerámia csempe, mozaik vagy csempe, amely utánozza a természetes anyagokat.

Süllyesztett lépcsők:

 1. Az aknák nyílászáróit és falát alapozóval kezelik.
 2. Mielőtt elkezdené dolgozni a kis és közepes méretű ajtókon, meg kell ragadnia egy súlyt, amely megegyezik a jövő burkolatának súlyával. Ez azért szükséges, hogy megakadályozzuk a megereszkedést. Egyesek speciális terheléscsavarokkal vannak felszerelve.
 3. Egy speciális tartóval, amely az ajtóval együtt elkészül, a nyomás mechanizmus blokkolva van, ez azért van így, hogy tilos véletlenül kinyitni.
 4. Általában a csempe ragasztott folyékony körmökön vagy cementragasztón. A cementkötés a széltől egy behúzással kerül alkalmazásra annak érdekében, hogy további lehetősége nyíljon az ajtó kinyitására.
 5. A burkolólapok általában 5-50 mm-t fognak húzni mindkét oldalon. De ragasztva kell lennie legalább a felét a teljes terület a csempe, különben leeshet.
 6. Ha a csemperagasztó a keret és az ajtó közötti résbe kerül, azonnal eltávolítani kell.
 7. Egy nap után ellenőrizheti, hogy minden rendben van-e, és eltávolítja-e a felesleges ragasztót.

Ezután elkezdheti az ízületek ragasztását, kivéve, ha a nyílás peremén halad. Töltsönek szilikon tömítőanyaggal. Ha a "Ceresit" fugázójelet használja, akkor használhatja a Ceresit CS 25 tömítőanyagot - felveheti a színt, és a varrat láthatatlan lesz.

 1. A tömítőanyag felhordása előtt tisztítsa meg és szárítsa meg a csempe felületét. A maszkoló szalagot mindkét oldalán ragasztják a varrás mentén, ez azért van, hogy ne foltolják a bélést.
 2. Pisztoly használatával a tömítésre egy tömítőanyagot alkalmaznak, és ujjával mossák át, amelyet előzőleg szappanos vízben (2-3 mozgás) nedvesítettek.
 3. A maszkoló szalag azonnal eltávolításra kerül, és a sraffozás több napig zárva marad.
 4. Ezután vékony lapátra van szüksége, hogy óvatosan vágja át a varratot. Mindkét oldalt egy mozdulattal kell vágni, ez azért van így, hogy kevesebb darabot kapjon. A késnek 45 fokos szögben kell lennie, amint a képen látható. A penge végét egyenesen a gipszkartonra kell pihentetni, hogy a varrást teljes mélységre vágja.
 5. Az ajtó kinyílik, és a megmaradt szilikon a tányérból megtisztul annak érdekében, hogy megakadályozza az ajtó beszorulását.
 6. Ha nem sikerült azonnal levágni a tömítőanyagot óvatosan, nyissa ki az ajtót, és alkalmazzon egy kicsit a falakra. Néhány óra múlva megpróbálhatja becsukni az ajtót. Ha több fugázás van bárhová, csiszolószemcséket használjon.

Így szinte tökéletes hatást érhet el. A pecsétnek és a szilikon habarcsoknak köszönhetően a burkolat alatt lévő rejtett nyílás teljesen le van zárva, és a fürdőszoba mellett is elhelyezhető.

Hogyan készíts egy láthatatlan aknát a saját kezeddel?

Kész megoldások, bár olcsóak, de mindazonáltal nem mindig alkalmasak. A probléma megoldásához rétegelt lemez, csavaros anyákkal és alátétekkel, valamint rozsdamentes acél perselyekkel kell rendelkezni. A rétegelt lemez felső részén egy GLW vagy DSP lemez ragaszthat, de nem hordozhatók vastagságban. Ezért a rétegelt lemez Ceresit CT-16 alapanyaggal van előálitva a stabilabb cserépmegtartáshoz.

A telepítés nagyon egyszerű:

 1. A csavarokat csavarozzák a rétegelt lemezhez, és lyukak vannak a fal egyes helyeiben.
 2. A hüvelyek eltömődnek és a rétegelt lemez a csavarokkal van ellátva.
 3. Közvetlenül a kapu felszerelése után a csempe úgy van elhelyezve, hogy minden varrás egymáshoz közeledik, és láthatatlan.
 4. A falon lévő csapokhoz fúrás történik.
 5. A csavarok nagy hossza miatt a kapu nem esik ki önmagában. A kinyitáshoz beállíthatja a tapadókorongokat, ragasztóval díszítő horgokat vagy valami horogra.
 6. A csempe alatt egy saját készítésű láthatatlan nyílást nem csavarokkal, hanem kereskedelmi forgalomban kapható neodímium mágnesekkel lehet megtartani, vagy egy régi merevlemezről szerezhető be.

Gyorsan, egyszerűen és olcsó módon kiderül.

Ha kevés tapasztalat áll rendelkezésre, könnyen elkészítheti a készen álló ellenőrző nyílásokat, és ha kívánja, akkor saját maga is megteheti.