Legfontosabb > Csapok

Megértjük, hogy milyen ajtót kell behelyezni a fürdőszobába: hogyan lehet kombinálni a praktikumot és a stílust

A fürdőszobába vezető ajtók a belső tér fontos elemei, amelyeket szervesen össze kell kötni a vízvezetékkel, bútorokkal és burkolattal. Azonban az ajtó fő célja még mindig nem esztétikai tulajdonságok, hanem megbízhatósága és funkcionalitása.

Gyakran vannak olyan viták a tervezők és a lakástulajdonosok körében, hogy melyik ajtót kell behelyezni a fürdőszobába, de nincs határozott válasz, mert nagymértékben függ a padlófelülettől, a nedvességtől, a szellőztetés minőségétől és a vászon sajátosságaitól.

Milyen követelményeknek kell megfelelnie a fürdőszoba ajtójának?

Nem számít, mennyire elegáns és drága a választott ajtók, először is nedvességállónak kell lenniük, azaz védeni kell a magas páratartalmú, forró levegőtől és a vízzel való érintkezéstől.

A védőbevonat nélkül a természetes fa vagy MDF lemez deformálódik: megduzzad, majd összezsugorodik, ami repedéssel borítja, és megszünteti fő funkcióját.

A nedvesség és a magas hőmérséklet hatása enyhíthető úgy, hogy egy fürdőszobát vagy zuhanytálcát telepít az ajtóval ellentétes falhoz vagy egy további válaszfal felállításához.

A fém műanyag és üveglapok a legsikeresebbek a közeli fürdőszobában, egy tágas helyiségben - minden olyan termék esetében, amely védő réteggel rendelkezik.

Például egy laminált termékeket egy vastag szintetikus fóliával borítanak, amely nem enged át nedvességet. Ez a megjelenés nem ellentétes az általános belső döntéssel, válassza a természetes faanyagot utánzó laminált anyagot.

Nézzük meg a különböző típusú ajtókat, és próbáljuk meg azonosítani az előnyöket és hátrányokat:

A gyártási anyag festményeinek fajtái

A termék tervezésének, helyének, díszítésének megválasztása elsősorban az anyagon alapul, amelyből a szövet elkészül. A fa textúrája egyfajta felületet, egy műanyagot, egy harmadik üvegtárgyat és az egyes anyagok lehetőségeit messze nem érti.

Például nehezen helyezhető PVC-termék a palota belsejébe, és az üveg tolóajtók a vidéki stílusban kialakított helyiségben.

Költségvetési lehetőség - MDF

Ha a középáras szegmens vonzó termékei iránt érdeklődnek, akkor kétségtelenül MDF-ből készült ajtókat vásárolnak, amelyek egyszerűen leírhatók egyszóval - univerzálisak.

A gyártók meglehetősen érdekes modelleket kínálnak dió, wenge és cseresznye árnyalataiban, amelyeket üvegbetétekkel díszítettek, mindössze 2000-2500 rubelt. A tervezési javaslatok természetesen többet fognak fizetni egy pár fürdőszobai WC-hez, de gyakran választják ki a szokványos szöveteket, amelyek nem vonzzák a szemet, mivel a legfontosabb szerepet játszik a csempék, a bútorok és az egészségügyi berendezések.

Értékelni fogja az MDF-termékek relatív egyszerűségét és könnyű használatát - nem olyan törékenyek, mint az üveg. A természetes összetétel (préselt fafűrészpor és lignin kötés) és a környezeti tisztaság miatt az ajtók jó a sok gyermek és állat otthonában.

Nedvességállóak, de a fűtési idény alatt a minimális méretváltozás veszélye áll fenn. A felületüket borító alapozó és zománc növeli a mechanikai kopás ellenállását.

Környezetbarát fa

A természetes anyagok divatja arra vezetett, hogy a falak ajtajai egyre népszerűbbek az országos házak tulajdonosai és a városi lakások tulajdonosai között.

A faipari termékek nem igényelnek további dekoratív befejeződést - a fából készült textúrát a természeti szépség különbözteti meg. Elég, hogy a felületet lakkal vagy speciális viasszal telítsük be, mivel puha, porózus és hajlékony fa tartós, vízálló, védve a kártevők és a penészgömb.

Sokan nem látják a különbséget a különböző fajtákban - és mélyen tévednek. Semmihez semmi nem keverheti el a fehéredő színt, melynek gyöngyszínes, vagy csaknem fekete színű, zamatos színezete van, a viaszos tölgy nemes fényével. Az éger, mint a cseresznye, enyhén pirosságot ad, és a fenyő árnyalatai egész tartományt képviselnek - barnás-rózsaszíntől sárgáig.

Elegáns furnér

A furnérburkolat egy megfelelő ajánlat, amely alternatívát jelent azok számára, akik értékelik a természeti szépséget és a praktikumot. A furnér egy vékony fából készült fa, amelyet speciális vágási módszerrel gyártanak. A belső ajtók gyártásához használt fűrészanyag, a leginkább ellenálló a mechanikai károsodás.

A furnérozás használata megkönnyíti az ajtószerkezetet, könnyebben hozzáférhetővé teszi, míg a texturális jellemzők és a fa mintázat eredeti formájában megmarad.

A modern fafeldolgozási módszerek lehetővé teszik különböző fajok - bükk, alma, tölgy, nyár és olíva - előállítását. A megfizethető ár miatt a legnépszerűbb a dió textúra, és a tölgy furnér modelljei tartósak és kopásállóak, ezért költségük magasabb.

A furnérozott termékek sokoldalúsága lehetővé teszi számukra, hogy harmonikusan illeszkedjenek minden tervezési projektbe - tökéletesen illeszkednek a fürdőszobai berendezési tárgyakhoz és fürdőszobai bútorokhoz.

Gyakorlati laminátum

Ha szereted a laminált ajtókat, győződjön meg róla, hogy milyen típusú filmeket használtak a gyártásuk során. A legolcsóbb termékeket szintetikus gyantával impregnált cellulózréteg borítja. Nyilvánvaló, hogy a "póló" papír nem feltétlenül alkalmas fürdőszobai felszerelésre.

Olyan modelleket kell választani, amelyek egy 0,5 mm vastagságú polivinil-klorid elasztikus fólia, vagy akár egy 0,8 mm vastagságú, még tartósabb kétrétegű laminátumot szorítanak meg, ami drágább és furnérszerűnek tűnik.

Költségvetésű fürdőszoba esetén a laminált ajtók ideálisak: olcsóak, könnyen felszerelhetők és könnyen karbantarthatók. Kívánt esetben a monoton modellek között megtalálhatóak az alakzatok vagy az üvegdekoráció lehetőségei.

Ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy nem érdemes várakozni egy ilyen jellegzetes ajtó kivételes kialakításáról, valamint a speciális mágneses szilárdságú termékek ritkán megbízhatóak.

Műanyag: sokféle választás

A fürdőszobai műanyag ajtóknak nem kell a fehér alapon elhelyezett erkélyblokkokhoz hasonlítaniuk. A gyártók különböző lehetőségeket kínálnak a lengés, csúszó, összecsukható szerkezetek, amelyek műanyagból, fémből és üvegből állnak.

Ha a fal vastagsága és szerkezete lehetővé teszi, akkor maradhat az eredeti, modern megoldással - kazettás ajtók. Nem igényelnek további helyet a nyitáshoz, és a falhoz vagy párhuzamosan vannak elhelyezve.

A hely és a pénz megtakarítása érdekében sokan a "harmonika" -ot választják - egy műanyag lécből készült összecsukható ajtót. Közvetlenül a telepítés után észrevesz egy olyan eszköz hátrányait, amelyek első pillantásra kényelmesek: szerkezeti instabilitás, nagy hézagok és megbízhatóság hiánya.

A hengereken lévő rekesz ajtója sokkal kényelmesebb és praktikusabb, és pontosan megválasztott méretekkel nem rosszabb a zajszigetelésnél a szokásos csuklós kialakításnál.

Ütésálló üveg

Az üveg rendszerek még nem olyan gyakoriak, mint a fém-műanyagok, de népszerűsége egyre növekszik. Gyönyörű, gyönyörűen díszített, tartós, és teljesen ellenálló a vízajtók hatásaival, mintha fürdőszoba lett volna kialakítva. Az üveg tökéletesen illeszkedik a fajansz, porcelán, krómozott és aranyozott szerelvényekhez.

Hogyan lehet fenntartani a magánéletet és megakadályozni az üveg belső átláthatóságát? Ajánljon néhány sikeres módot:

 • arany, ezüst, színes bevonat;
 • ragasztós alapú film bevonat;
 • rajzok és dísztárgyak festett üvegfestékekkel;
 • csiszolt vagy színezett üveg;
 • ólomüveg színezett üveg.

Gyakran az üvegajtók rendelésre készülnek, így nincsenek problémák a formatervezéssel, a keretezéssel, a textúra vagy a kép kiválasztásával. A kis mínusz üveg - a foltok megjelenése a kondenzáció során felhalmozódott, de a szellőzés és a levegőztetés segítségével is megszabadulhat ettől a bajtól.

Csúsztatható és összecsukható ajtórendszerek

Ha szükséges az utastér szomszédságának megtakarítása, vagy az eredeti tervezési projekt végrehajtása, akkor válassza a hagyományos lengőajtókat, hanem a hajtogató és a csúszó típusú konstrukciókat.

A telepítés legegyszerűbb módja a számlázási rendszer telepítése. Ez magában foglal egy ajtólapot, amely a fal mentén egy vezető (fém profil vagy dekoratív felfüggesztés) mentén mozog.

A design annyira egyszerű, hogy sokan saját maguk telepítik, különböző anyagokból választják ki az anyagot ajtóként: fa, MDF, műanyag.

Az egyoldalú vagy bilaterális rendszer csúszása a következő részekből áll:

 • 1 vagy 2 ajtólap;
 • vezető profil (felfüggesztés) az ajtó felett;
 • a lapok felső végében rögzített görgők;
 • amely megakadályozza az ajtó lengését és a padlón való elhelyezkedést.

A reteszeléshez egy rackot kell felszerelni a másik oldalon, és be kell állítani a reteszelő mechanizmust. A csúszó rendszerek egyik változata a falak falra falszerkezete, amelyek nagyszerűek az újépítésű házak számára, de problémák merülhetnek fel a régi Sztálin, a panel- és a blokkházak telepítésével.

A szakértők ajánlásai ellenére egyes bérlők választják az összecsukható ajtók-könyveket és ajtók-harmonikákat. Ezek két hasonló lehetőség, amelyek ugyanaz a közzétételi elv társulnak. A "harmónia" számos azonos elemből áll, amelyek összecsukva összeszerelhetők, mint az azonos nevű hangszer.

A "Sash" könyvek két nagy részből állnak, amelyek egy bizonyos irányba hajtanak. Mindkét megoldás használata a fürdőszoba javítása szempontjából rendkívül praktikus, mivel nehéz a jó hangszigetelés és megbízhatóság elérése. Ezek a minták jobban megfelelnek a beltéri válaszfalak eszközének.

Az ajtók és a stílus megoldások megválasztása

Az ajtó modell kiválasztásakor az egyik kiindulópont a fürdőszoba stílusa. Figyelembe veszik a falak, az egészségügyi berendezések és a bútorok kiválasztása során, és természetesen tükröződik az ajtó- és ablaknyílások kialakításában is.

A lakástulajdonosok kedvence klasszikus - nemes, elegáns, nyugodt, tökéletes helyiségek díszítésére, amelyeket vízkezelésre terveztek. Lehetőség van fából vagy furnérozott ajtólapok használatára hagyományos keretkeretben.

Az országstílus egyszerű és szándékos durva teljesítmény. Minden anyagból készült ajtók közelednek: tömb, MDF, interline intervallum, laminatin.

A minimalista belső térben az ajtók úgy tűnik, hogy összeolvadnak a falzal, nem állnak az általános háttérrel szemben. A design a legegyszerűbb, üveg, műanyag, nedvességálló furnér felhasználásával.

Az exkluzív art deco stílus hangsúlyozza a belső tér gazdagságát és kifinomultságát. Ezt tükrözi a fürdőszoba általános szerkezete és bizonyos részletek, beleértve az ajtókat: ritka fajtákat választanak gyártásukra, kézi üvegfüggönyöket vagy ügyes kovácsolt felületeket használnak.

Bármi legyen is a kiválasztott ajtók, a legfontosabb az, hogy megfelelnek a belső kialakításnak és az ízlésének.

Nedvességálló ajtók a fürdőszobában. A laminált anyagok előnyei és hátrányai

A belső ajtók drágák és demokratikusak, üveg vagy furnérozott, teljesen eltérő a stílus, a design és a színárnyalat, de a fürdőszoba egy különleges helyiség. És nedvességálló ajtók a fürdőszobában - ez nem szeszély, hanem sürgős szükség. A hőmérséklet, a gőz és a vízcseppek változásának ellenállása az esztétikai megjelenés megőrzése érdekében - ezek a kritériumok, amelyek alapján a tervezést kiválasztják, ha évente, vagy még gyakrabban nem szeretné megváltoztatni az ajtót. De melyik partíció teljesíti a megadott paramétereket? És van-e lehetőség választani a fürdőszobában vízálló ajtókat, és nem egy vagyont rendezni?

Laminált ajtók: a választás a tiéd

Tipp A helyiség nedvességtartalmának megállapításához ügyeljen arra, hogy ha a víztisztítás minden befogadása után a gőz a helyiségben kavarog, és a fürdőszobai ajtó és a tükrös köd olyan mértékben, hogy a víz lecsöpög, itt az idő a szellőzés vagy a rendkívül vízálló ajtók behelyezése a fürdőbe.

A vízvédelemmel ellátott ajtók választéka ma igen széles. A gyártók széles választékát kínálják a válaszfalaknak, amelyek megfelelnek a nedvességállóság szokásos követelményeinek. Továbbá a végrehajtás anyaga lehet:

 • furnérozott;
 • üveg;
 • PVC hab ajtók;
 • beltéri ajtók műanyaggal;
 • akril;
 • a tömbből.

Tipp Vásárláskor alaposan ellenőrizze a vásznat: ha az egész felületet lyuk nélkül kezelik, akkor a panel részletei szorosan illeszkednek egymáshoz, és nincsenek eltérõ varrások - ez az ajtó nincs hely a nedvesség felhalmozódásához és behatolásához, ami azt jelenti, hogy hosszú ideig tart.

Laminált belső ajtó: előnyei és hátrányai

Érdemes megjegyezni, hogy a ma gyártott laminált ajtó a fürdőszobában teljesen megkülönböztethetetlen a drága furnérozott ajtóktól. És számos jellemzőben felülmúlja az utóbbit:

 • A védőfólia megvédi a vegyi anyagok agresszív hatását, a hőmérsékletet és a páratartalmat.
 • A vászon gondozása egyszerű, csak törölje száraz ruhával, tiszta, csiszolóanyagokkal, kis frakciókkal.
 • A tömörfa ajtókkal szemben a laminált válaszfalak nem alakulnak ki deformálódásnak.
 • Alacsony súly, elfogadható ár és változatos formák lehetővé teszik, hogy pontosan kiválassza az egyedi fürdőszobai belső igényeket.

Laminált ajtók: lefedettség részletei

Laminált fólia - mesterséges eredetű anyag, széles színválasztékban, ami nagyban megkönnyíti a beltéri ajtók kiválasztását. Számos filmkészítési lehetőség létezik, amelyet a modern vásárlónak tudnia kell:

 1. A papír alapú film egy olcsó és rendkívül megbízhatatlan lehetőség, a vastagsága legfeljebb 0,2 mm;
 2. A melamin film egy melamingyantával impregnált papír. A bevonat gyakorlatiasabb és sűrűbb;
 3. Két laminált laminátum - nagyon tartós, 0,7 mm vastag bevonat. Gyakran használják ajtólapok gyártásához;
 4. Üvegszálas film - a legmagasabb minőségű és drága bevonat. Csak egyedi esetekben használatos, de megfelel a modern felhasználó összes követelményének.

Kiváló minőségű laminált ajtók kiválasztása a fürdőszobába, ügyeljen a következő lehetőségekre.

 • súlyát. annál nehezebb, annál természetes anyagot használt a gyártás során, ami azt jelenti, hogy az ajtó hosszabb ideig tart;
 • a bevonat simasága. a laminált fólia nem lehet durva és forgácsolva - ez olyan házasság, amely az egész szövet károsodásához vezet;
 • rajz. a film nemcsak utánozza a tömb kanyarulatát, hanem a textúrát is megismétli. A matt textília jobban ellenáll a nedvességnek, és a fényesség és a fényesség egy olcsó papír alapja;
 • az oldalsó széleknek mentesnek kell lennie a delaminációtól, teljesen sima, a vásznon lévő díszítő betéteknek nem kell panaszkodniuk a megjelenésről;
 • a panelek és rögzítőik biztonságosan vannak rögzítve (ha a gyártó berendezése nem felel meg a szabványoknak, akkor az üvegezés gyöngyszélei "szakadnak").

A tanácsot követve könnyű meghatározni az ajtó minőségét, még akkor is, ha különleges üzletben látják. Annak érdekében, hogy még többet tudjon választani, olvassa el a gyártókról, termékekről és szabványokról szóló véleményeket. Az ilyen információ mindig hasznos és informatív.

A laminált ajtók hátrányai

Sok ügyfél figyelmet fordít a laminált fürdőszobaajtók hátrányaira, például:

 • túl sima felület;
 • az ajtó súlyos károsodása nem javítható;
 • a magas minőségű laminátum költsége (kicsit olcsóbb, mint a természetes furnér);
 • a textúra és a minta hasonlósága.

De érdemes megjegyeznünk, hogy ma a laminált bevonat ereje ellenáll a nagyon komoly mechanikai hatásoknak, és az anyag nedvességállósága csak üveggel hasonlítható össze. Ha nem választasz rendkívül gazdaságos lehetőségeket, akkor kicsi az a kockázat, hogy rossz minőségű ajtót kapnak a papír bevonattal.

Ami a környezettudatosságot illeti, a természeti anyagokon alapuló természetes fenyőfa, gyanta és vegyületek használata biztonságossá teszi az ajtókat. A gyermekek egészségügyi és oktatási intézményeiben a laminált lapok használatára vonatkozó ajánlások garantálják a környezet tisztaságát és az ajtó biztonságát.

Ágynemű gondozás: elég egy kicsit

A helyes működés biztosítja a partíció megjelenését nagyon hosszú ideig. Annak érdekében, hogy szépséges legyen az ajtó, tisztáznia kell az ápolás szabályait:

 1. viaszvegyületekkel végzett polírozás a bevonat élettartamát meghosszabbítja (évente legfeljebb 2 alkalommal);
 2. mechanikus alkatrészek és zsanérok tisztítása kötelező (évente legfeljebb egyszer);
 3. csiszoló tisztítás lehetséges, de csak akkor, ha erősen szennyezett;
 4. zsetonok, repedések, széllökések viasz ceruzával maszkolhatók: hevítsük fel a viaszt, alkalmazzuk a karcoláson és puha ruhával töröld meg. A repedés sokkal kevésbé észrevehető.

A fürdőszoba laminált ajtója egy ésszerű vásárlás. A széles választék, az ár rendelkezésre állása, a hatalmas választék és a kiváló technikai és gyakorlati tulajdonságok nyilvánvaló előnyei a termék hasonló soraiban.

Hogyan válasszuk ki a fürdőszoba és a WC ajtóit, mivel ezek a szobák jellemzői

Az első különbség, amely elkapja a szemet, amikor a fürdőszobába vagy a WC-ként való ajtót választja - méretüket. Ha a magasság ugyanaz, mint a többi helyiség esetében, akkor szélessége általában 55 vagy 60 cm, de ez messze az egyetlen olyan paramétertől, amelyre figyelmet kell szentelni, kiválasztva melyik ajtót kell a fürdőszobába és a WC-ba tenni -, akkor is el kell döntenie az anyagot ahonnan készültek, gondold át a szellőzőrendszert, a zárószerkezetet és a szerelvényeket, aminek köszönhetően ez megtörténik. Azt is el kell dönteni, hogy telepítenek-e süket ajtólapot vagy üvegből - ebben a kérdésben nemcsak esztétikai, hanem racionális pillanat is van.

A bevonattal és töltelemmel ellátott ajtók jobbak a fürdőkádba és a WC-kbe való beépítésre

Ez a kérdés egyaránt függ attól a vágytól, hogy egy bizonyos anyag ajtólapját telepítsük, és magának a fürdőszobának a méretére.

Ha olyan nagy, hogy van lehetőség arra, hogy zárt zuhanykabin, fürdőszoba, WC, bidé, mosdó és mindegyik között helyet foglaljon, még mindig van hely ahhoz, hogy néhány lépést tegyen, akkor az ajtó anyagát nem korlátozza semmi, csak ne esnek egyáltalán.

Ha a fürdőszobában lehetetlen egy lépést tenni, mivel egy fal melletti fürdőkád, mellette egy mosogató és egy mosógép mögötte van, akkor nyilvánvaló, hogy a magas páratartalom folyamatosan befolyásolja az ajtólapot, és meg kell választania a megfelelő anyagot és módszert kivitelben.

Miért lehet a belső ajtók elviselni a nedvességet?

Minden belső ajtó egy belső keretből és külső burkolatból áll. A belső keret alapja lehet olyan anyagok, mint: alacsony értékű fa, forgácslap és MDF. Mindezek az anyagok félnek a nedvességtől. A gyártók 60% -ig garantálják a kapu nedvességállóságát. Ha a páratartalom magasabb, akkor az üveg és műanyag ajtók irányába kell nézni, majd egy kicsit később beszélünk róluk.


MDF panelekkel borított forgácslemez ajtók.


Ajtók MDF panelekkel borított masszából.

Az ajtó nedvességtartalmának stabilitása attól függ, hogy mennyire védik belső tartalmukat a nedvességtől. A tömör fából készült ajtó leginkább a nedvességre reagál. Vastagabb ajtóforgácslap és MDF.

A kapu nedvességállóságát illetően több gyenge pont van:

1. Egyes ajtókon önálló védőbevonatot alkalmaznak a lapon, majd a szélén. Így a szél és a vászon között kicsiny észrevehető kötés alakul ki. A szivárgó kötés nedvességet okozhat az ajtólapon. Ami fokozatosan a vászon károsodásához vezet.

2. Az ajtó felső és alsó vége soha ne fedje védőanyaggal. Valószínűtlen, hogy a nedvesség közvetlen sebzése az ajtó ezen helyén nem lehetséges, de ezeken keresztül az ajtók nedvességet gyűlhetnek a helyiségből. A legjobb, ha az ajtó felső és alsó részét védő lakkal kezeli. Ez különösen igaz a fürdőkádba szerelt ajtókra.

Ezután elemezzük, hogy ez a bevonat hogyan tudja megvédeni az ajtót a nedvességtől.

Laminált ajtók

Az egyik legvonzóbb a bevonatok költségén. Ez egy papír az ajtó aljára van ragasztva és gyantával bevonva. A gyártók azt mondják, hogy ezek az ajtók szabadon lehetnek a szobában, ahol a páratartalom akár 60%.

A kiváló minőségű laminált bevonat meglehetősen kopásálló anyag, de a probléma az, hogy sok beltéri ajtó gyártója alacsony minőségű bevonatot használ. Elég vékony, könnyen sérült, és a nedvesség károsodásához vezethet az ajtószárny duzzanata.

Vagy laminált. Ugyanaz a laminált, de jobb teljesítmény. Vastagabb papírt használnak gyártásához, és a lakkozást több rétegben végzik. Ez tükröződik a végtermék minőségében és költségeiben, ami némileg magasabb, mint a hagyományos laminátumoké.

PVC bevonatú ajtók

Ebben az esetben az ajtókeret fából és MDF-ből készül, és a felületén PVC-t alkalmaznak, amely nem fél a nedvességtől, kémiailag aktív anyagokkal tisztítható és jó kopásállósággal rendelkezik. A film különböző színekből és textúrákból állhat, így a fürdőszoba és a WC színének megfelelő ajtók kiválasztásának feladata nem olyan fontos, mint az összes műanyag ajtópanelek esetében. Az ilyen bevonatok hátrányai közé tartozik a készítményben lévő klorid jelenléte (normál módon a gyártók szerint) és az ajtólevél rétegződésének valószínűsége - amely után a nedvesség bejut a keretbe.

Öko-fedett ajtók

Ugyanaz a műanyag, de más technikával készült - tartalmaz fát, és kötőanyagként műanyagot használ, amely nem tartalmaz ártalmas anyagokat. Külsőleg egy ekoshpon utánozza a fa szerkezetét, de sokkal erősebb, mint a "prototípus" a tartósság szempontjából, teljesen nedvességálló, sőt, ha melegszik, nem bocsát ki olyan anyagokat, amelyek károsak lehetnek az emberek számára - ezek az ajtók akár allergiás emberek számára is telepíthetők.

Furnérozott ajtók

Belső feltöltés lehet költségvetési fa vagy forgácslap. A külső ajtókat finom fa furnér borítja. Úgy ítélik meg, hogy a fából készült ajtót nem lehet a magas páratartalmú helyiségekbe beépíteni, de ha jó lakkot, zománcot vagy festéket takar, akkor a páratartalom nem lesz nagy hatással a belső alkotóelemekre. Ha azonban a fürdőszobában megnövekedett páratartalom van, jobb, ha előnyben részesítjük a faforgácslapból készült furnérozott ajtókat. A furnér a legdrágább bevonat, mivel természetes anyag, de a nedvességállóság szempontjából nem a legjobb bevonat az ajtók számára.

Műanyag ajtók

Viszonylag az utóbbi időben a piac teljesen műanyagból készült ajtókat mutatott. Nincsenek semmi közük a PVC profilból készült ajtókhoz, amelyek úgy néznek ki, mint egy ablak. Ezek olyan belső műanyag ajtók, amelyek ugyanolyan kinézetűek, mint más anyagokból készült ajtók. Olyan olcsó és tartós anyagból készülnek, amely nem alakul ki penész, gombák és nedvességre nem érzékeny. Az ajtó ürege polisztirolhabgal tölthető, így kiváló hangszigeteléssel, hőszigeteléssel és teljesen ellenáll a nedvességnek.

Ezeknek az ajtóknak csak két hátránya van - alapvetően minden javasolt modell fehér, bár más színeket, valamint klorid jelenlétét találja az anyag komponenseiben. Azonban a tanúsított termékek megfeleltek az összes szükséges tesztnek, és rendelkeznek a megfelelő minőségi tanúsítvánnyal.

Üvegajtók

Ideális a fürdőszobában minden tekintetben. Ez az anyag mások számára esélyt ad gyakorlati és esztétikai okokból, de két hátránya van: egy ilyen ajtólap meglehetősen nehéz, ezért kiváló minőségű szerelvényeket igényel. Önnek is fizetnie kell a minőséget - az árnál ez az ajtó meghaladja az összes többi analógot.

Mi a legjobb megoldás az ajtó kinyitásához?

A módszer a bezárása a legnépszerűbb - nyitható, csúszó és összecsukható ajtók. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, amelyeket figyelembe kell venni a vásárlási döntés meghozatala előtt.

hinta

Ez a leggyakrabban használt klasszikus megoldás. A szokásos kialakítás mellett külön előnnyel is bírnak - a küszöbértékek beállítására, ami javítja a hangszigetelést. Ennek a megoldásnak csak egy hátránya van - egy ilyen ajtó mindig bizonyos szabad területet igényel, de őszintén szólva, nehéz elképzelni, hogy miben lehet még elfoglalni.

csúszó

Igen, helyet takarítanak meg, de el kell dönteniük, hogy melyik ajtót kell behelyezni a fürdőszobába és a mosdóba, nem szabad azonnal megállítani a választásukat, különösen, ha klasszikus dizájnnal kínálják őket. Az a tény, hogy mindig van egy rés az ilyen ajtólap és a padló között, ami azt jelenti, hogy az ilyen ajtóknak gyakorlatilag nincs hangja és hőszigetelése, ami kritikus hátrányt jelent a fürdőszobák számára.

Ha sürgősen szükség van egy ilyen modell telepítésére (például a fürdőszobaajtók átfedéskor a helyiségben vagy a folyosó túlságosan keskeny), akkor jobb, ha a falba lépő kazettás ajtókat választja. Ezekben a modelleknél a tolóajtók hátrányai minimálisak, de vásárláskor szükség van a jótállási szolgáltatás feltételeinek megvitatására, mert ha megszakadnak, akkor szét kell szedni a falat.

összecsukható

Úgy tekinthetők egyfajta csúszó, de egy fontos figyelmeztetés - nincs szükségük további teret nyitásra - sem a falon, sem közel. Szerkezetileg két könyv két változatából és egy harmonikából készülnek. Az első esetben ezek két fél, a második, három vagy több rész. A rossz hangszigetelés mellett a hátrány az, hogy az ajtók "elfogyasztják" az ajtó egy részét, amelyet összecsukva foglalnak el. Ennek eredményeképpen a 40-45-ös érték 55-60 cm maradt.

Az ajtólap átlátszósága

Természetesen ez nem jelenti az átláthatóságot a közvetlen értelemben, hanem a csillogó vagy színezett üvegbetétek jelenléte az ajtón - semmi sem látható rájuk, de legalább világossá teszik, hogy van-e valaki a fürdőszobában vagy sem.

Ha esztétikai szempontból közelítünk ehhez a kérdéshez, akkor nem lehet semmilyen ajánlás - ez csak ízlés kérdése - sok üveges ajtó nagyon jól néz ki.

Ha az ilyen ajtókat csak gyakorlati oldalról vesszük figyelembe, akkor figyelmet kell fordítanunk az ilyen pillanatokra:

 • Hangszigetelés. Jó szintjét csak vastag és sűrű ajtólap biztosítja. Az üvegbetétek, ha nem több rétegből készülnek, szükségszerűen csökkenti a hangszigetelést. Ha ez a pillanat az egyik kulcs, akkor szükség van egy üres ajtóra.
 • Szabad-elfoglalt. Üvegbetétek jelenlétében ez a probléma további dömping nélkül fog megoldódni, ami különösen nagy családok számára lesz értékelhető.
 • Úgy tűnik, hogy a világ mindenütt ki van kapcsolva. Ha a vélemény rossz, akkor ellenőrizheti ezt anélkül, hogy minden ajtót megnyitna.

Ennek eredményeképpen az ideális megoldás egy kiváló minőségű ajtó, vastag üveglapkákkal. Háromszoros formája két vagy három rétegből áll.

Ebben az esetben szükséges az ajtók szellőzőrácsja.

Ha rossz a szellőzés a fürdőszobában, akkor a jelek jelennek meg minden fürdés után - ez kondenzáció a falakon, ajtón és egy izzadt tükör, amelyet meg kell tisztítani annak érdekében, hogy tükröződjenek.

A kondenzáció kialakulása az ajtólevél és a fürdőszobában fűtött levegő közötti hőmérsékletkülönbségnek köszönhető. A különbség csökkentése érdekében vagy vásároljon ajtót szellőzőrácsokkal, vagy később külön telepítse őket. Ezt a kérdést meg kell oldani mielőtt kiválasztanák a fürdőszobát és a WC-t. A külön telepítéshez az ajtó fúrása szükséges, ami nem kívánatos.

Ha valamilyen oknál fogva a természetes szellőztetés nem oldja meg feladatát, az egyetlen módja annak, hogy egy száraz fürdőszobát kapjunk gomba és penész nélkül, mesterséges (kényszerű) szellőzést telepítsen. Ugyanaz a feladata, hogy biztosítsa a levegő mozgását a fürdőszobában, hogy a forró és hideg rétegek folyamatosan keveredjenek. Legtöbbször erre a célra egy ventilátort használnak, amely a szellőzőre van szerelve. Manuálisan bekapcsolható, a fürdőszoba világításával vagy a kijelölt időpontban, ha a modell időzítővel van felszerelve. Ezt a szellőztetési módot kipufogónak nevezzük, amikor meleg levegőt vezetünk ki a szobából az utcára, és újat jön a folyosóról.

Ha probléma merül fel a kipufogó levegővel, akkor kényszerített szellőztetés történik - amikor levegőt szivattyúznak a helyiségbe, majd természetes módon keringenek a nyomáskülönbség miatt.

Súlyos esetekben, amikor nincs lehetőség a légi tömegek természetes mozgásának módosítására, vegyes szellőztetés létrehozására kényszerülnek. Ebben az esetben a friss levegőt egy szellőzőcsatornán keresztül veszik ki, és a kipufogó levegő egy másik csatornán keresztül távozik. Ha van szükség és lehetőség van egy vegyes szellőztetés telepítésére, akkor valószínűleg nem lesz szükség az ajtók szellőzőrácsainak vagy hubjainak felszerelésére.

Milyen kiegészítők használhatók a fürdőkád és a WC-k ajtajához?

Ha nem szükséges egy fogantyút a nappaliban egy zárakkal felszerelni, akkor a mosdó vagy a fürdőszobában abszolút szükséges. Számos zárszerkezet létezik, és melyiket választja ki, az ajtó anyaga és a személyes preferenciák alapján kell döntenie:

Beépített retesz

Ez a legkedvezőbb választás a komissiózáshoz és a beszerelés költségeihez. Ez egy hétköznapi fogantyú, amelyen belül egy retesz van beépítve, amely egyik pozícióban meggátolja a mechanizmus elfordulását. Az ajtóba való beszereléshez elegendő két lyukat fúrni egy fúróval - az ajtólapon és a másik végén.

Külön retesz

Ebben az esetben külön vásárolt ajtókilincset és reteszelést, amely lehet mortise és számla. A második esetben, gyakran a zár helyett, egy csavart (csavart) szerelnek be, amely gyakorlatilag korlátlan élettartammal rendelkezik. Az ilyen típusú kiegészítők a leginkább egyszerűnek és megbízhatónak tekinthetők.

Egészségügyi zár

Valójában ez egy szabványos mortise zár, csak egy egyszerűsített kialakítású, és csak egy nyelv - egyszerre zárja az ajtót zárt helyzetben, és viszont rögzíti a retesz, amely a zárszerkezet belsejében található. A működtetés elve megegyezik a beépített zárral rendelkező zárral, de a mechanizmus megbízhatóbb, és nagy erőfeszítést igényel az ajtólapra történő beszereléskor - ha ezt a szolgáltatást külön rendeljük, az árkülönbség majdnem megduplázódik.

A belső ajtók záróerejének különbsége, beleértve azokat is, amelyek a fürdőszobába és a WC-be vannak felszerelve - nincs szükség a zárszerkezet magas titkosságára. A maximális, amit meg kell őriznie, megakadályozza, hogy az ajtó véletlenül kinyíljon, ha úgy tűnik, hogy senki sincs benne. Gyakran ilyen zárakban van egy speciális lyuk, amely lehetővé teszi, hogy egy tűvel nyissa meg - ez az elővigyázatosság hasznos lehet, ha a gyermek véletlenül bezárul a fürdőszobában.

Laminált fürdőszobaajtók

Sok bentlakásos ingatlantulajdonos érdekli a kérdést: lehet-e laminált ajtókat használni a fürdőszobában és a WC-ben. A modern bevonattal ellátott ajtók esélyt adhatnak drágább és természetes társaiknak. A film elnyomja a nedvességet a fürdőszobából, és megakadályozza az egész szerkezet megduzzadását. Amikor ilyen ajtót választanak a fürdőszobába és a WC-hez, fontos, hogy a gyártó figyelmét és a film minőségét is figyelembe vegye. A laminált bevonattal ellátott ajtó, amely minden minőségi szabványnak megfelel, ellenáll a legnehezebb működési feltételeknek.

 • Belső ajtók
  • Airon | Ajtók A | Juno
 • Fém ajtók
  • Condor | Raytver | alternatív
 • tartozékok
  • Ajtókilincsek belső ajtókhoz Race fogantyúk

© 2011-2018 Ajtók - online áruház - Moszkvai belső és fém ajtók széles választéka

Nedvességálló fürdőszobaajtó - hogyan válasszunk

Fürdőszobai ajtók - korlátozott helyiségekben és a fürdőszobában az ajtóhoz közeli helyen először is gondolni kell, hogy maga az ajtó fedezi le. Meg kell felelnie a párás környezetnek és közvetlen vízzel való érintkezésnek, beleértve a forró gőznek való kitettséget. Ha olyan ajtót választ, amelyik nem felel meg ezeknek a paramétereknek, az ajtó deformálódhat és használhatatlanná válhat. Kivételt jelent a jó szellőztetés a helyiségben, amely lehetővé teszi szinte minden ajtót. Ha szüksége van a szoba ajtajára, ezzel segítünk.

Csinálják a fürdőszoba üvegajtókat

A legtöbb esetben egy süket ajtót helyezzen a fürdőbe. De ha úgy döntesz, hogy egy üvegajtót vásárolsz a fürdőszobába, akkor tudnod kell, milyen tulajdonságokkal rendelkezik az üveg:

• Színes permetezés - az üveg tintát képez, így nem átlátszó.
• Mattafólia - az üvegre ragasztással és sötétedéssel.
• A csiszolt üveg - homokfúvással az üveg nem átlátszó.

Emlékeztetni kell arra is, hogy az ajtót a szoba kialakításával kell összekötni. Mert a belső tér befejező érintése, mint a mozaik kiegészítője.

A fürdőszoba ajtójának mérete

A fürdőszoba szabványos mérete 55x190 vagy 60x190, de ritkán 70x200 mm méretű. Ha saját falakat tervez és épít egy ilyen helyiségben, akkor elővigyázatosnak kell lennie a fürdőszobában lévő nyílások jövőbeli méreteiről.

Tartozékok fürdőszobai ajtókhoz

A szerelvények, mint maga az ajtó, kiegészülnek a belső térrel, és nem csak kombinálni kell vele, hanem funkcionálisak és biztonságosak is. A fürdőhöz egy fogantyúval kell ellátni, hogy magányosan zárja le az ajtót. A legjobb bevonat (szín a fogantyúkhoz és a zsanérokhoz) króm. Bármely színhez illik, és idővel minden bevonást el kell törölni, és a festék elhalványulása nagyon észrevehetővé válik. Króm esetében kevésbé észrevehető.

Ha bármilyen kérdése van, írjon nekünk, vagy hívja a +7 495 003 10 23-et, és szívesen segítünk Önnek.

Nedvességálló laminált ajtók fürdőszoba és WC-vel

A belső ajtók eltérő kialakításúak lehetnek, színük, típusuk és költségeik azonban a fürdőszobában különösnek kell lenniük. Ezért nedvességálló ajtók a fürdőszoba és a WC - ez nem egy szokatlan újítás, de igazi szükség. Ha a fürdőszobai ajtót hosszú ideig szolgálja, akkor a következő paraméterek szerint kell választania: ellenáll a hőmérsékleti ingadozásoknak, a nedvességnek, a gőznek és megőrzi az eredeti megjelenést. Azonban melyik partíció megfelel a fenti kritériumoknak? És hogyan válasszon kiváló minőségű nedvességálló terméket kedvező áron?

Laminált ajtók - a legjobb megoldás a fürdőszobában

Szeretné meghatározni a helyiség nedvességtartalmát? Vigyázz! Észrevetted, hogy fürödni a szobába sok gőz jelenik meg, és minden felület nagyon felborul, akkor a fürdőszobát jó minőségű nedvességálló ajtókkal vagy jó szellőzéssel kell felszerelni.

A vízálló felületek nagyon nagyok. A gyártók széles választékot kínálnak a válaszfalaknak, amelyek megfelelnek a legfontosabb követelménynek - nedvességállóság. A termék anyaga eltérő lehet:

 • akril;
 • furnér;
 • array;
 • üveg;
 • műanyagból.

Jó tanács! A vászon alapos vizsgálatának megszerzésének folyamata során: a panel részleteit szorosan illeszteni kell, az egész felületet lakkokkal kezelik, és az eltérõ varrások nem lehetnek. Az ilyen ajtónak nem lesz repedése, hogy a nedvesség behatolhat, így hosszú ideig tart.

Belső laminált ajtók: az előnyei és hátrányai

Meg kell jegyeznünk, hogy a fürdőszobában és a WC-ben lévő laminált ajtók nem állnak különbséggel a drága furnérozott termékekkel. Ráadásul ezek sokkal jobbak.

Előnyök:

 • a film védő rétege megvédi a felületet a vegyi anyagok agresszív hatásaitól, a páratartalomtól és a hőmérséklet különbségektől;
 • a tömbhöz képest a laminált válaszfalak nem deformálódnak;
 • az ilyen ruhadarabok kezelése egyszerű: egyszerűen dörzsölje száraz szivaccsal, súlyos szennyezés esetén apró granulátumokkal rendelkező csiszolóanyagokkal;
 • a demokratikus költségek, az alacsony súly, a különféle lehetőségek - lehetővé teszi, hogy kiválassza, mi lesz tökéletes kiegészítője a fürdőszobának.

A lefedettség típusai

A laminált film egy mesterséges anyag, mely különböző színekben kapható, így a belső ajtók választéka igazi élménysé válik.

Van néhány olyan filmgyártási módszer, amelyet meg kell értened a vásárlás előtt:

 1. A papír alapja egy demokratikus, de ellenálló anyag, vastagsága 0,2 mm.
 2. A két laminált laminátum egy megbízható bevonat, amelyet gyakran a gyártási folyamat során használnak, vastagsága kissé több - 0,7 mm.
 3. A melamin film egy melamingyantával impregnált papír. Ez a bevonat nagyon praktikus és ellenálló.
 4. Az üvegszálas film egy kiváló minőségű, drága bevonat. Rendeltetésenként használatos.

Jobb választás

Annak érdekében, hogy a fürdőszoba laminált ajtója magas színvonalú legyen, és minden követelménynek eleget tegyen, a következő kritériumokat kell figyelembe venni:

 • Ideális esetben az ajtónak nehéznek kell lennie. Ez bizonyíték arra, hogy jelentős mennyiségű természetes nyersanyagot termeltek termelésére, ezért - hosszú ideig szolgál majd.
 • A film utánozza a textúrát és megismétli a tömb kanyarulatait. A matt felületet kitűnő nedvességállóság jellemzi, és a fényes és élénk színek egy olcsó kartondobozról szólnak.
 • A laminált filmnek tökéletesen simának kell lennie. A szabálytalanságok jelenléte a házasságot jelzi, amely miatt az egész vásznat megrongálhatják.
 • A paneleket és azok kötőelemeit megfelelően rögzíteni kell (ha a gyártó berendezése gyenge minőségű, akkor a gyöngy végei pontatlanok lesznek).
 • Az oldalsó élnek simának kell lennie, és nem kell a szétcsúszni, és a dekor elemei is tökéletesen megjelenhetnek.

Ezeknek az ajánlásoknak köszönhetően nem nehéz megállapítani a termék minőségét az ellenőrzés során. Annak érdekében, hogy Ön választhassa meg, olvassa el a gyártókra vonatkozó válaszokat, a szokásos díjakat és maga a terméket.

A laminált ajtók hátrányai

Egyes ügyfelek panaszkodnak bizonyos olyan hibákért, amelyek a fürdőszoba laminált ajtójánál vannak, például:

 • túl lapos felület;
 • a mély károkat nem lehet visszanyerni;
 • magas minőségű, magas minőségű laminátum (ez kissé alacsonyabb, mint a furnér);
 • a rajzok hasonlósága.

Szükséges azonban tudni, hogy a laminált bevonatok ellenállnak a nagy mechanikai terhelésnek, nedvességállóságukat pedig összehasonlíthatják az üvegbevonatokkal. Ha a választás az átlagos és magas árú opciókra esik, akkor kicsi az esély arra, hogy rossz minőségű termékeket vásároljanak papírra.

A környezetbarát tulajdonságokat illetően - a fenyő, valamint a természetes készítmények és gyanták használata bizonyítja, hogy az ilyen termék nem káros az egészségre. A laminált vászonokat gyakran javasolják telepítésre a gyermekintézményekben és egészségügyi intézményekben - ez vitathatatlan bizonyíték arra, hogy ártalmatlanok és környezetbarátek.

Hogyan kell törődni a laminált ajtókkal?

Annak érdekében, hogy a fürdőszobai ajtók nedvességállóak legyenek, hosszú időn keresztül sikeresen működtetettek, bizonyos szabályokat kell követnie a gondozásukhoz, amelyek a következők:

 • minden évben meg kell tenni a zsanérok és a mechanikus elemek tisztítását;
 • kezelje a ruhát viaszt tartalmazó ápolószerrel (1 alkalommal 6 hónap alatt), ami miatt a hosszú élettartam hosszú;
 • mechanikai sérülések, például a karcolások elrejthetők egy viasz bottal, amelyet fel kell melegíteni és fel kell használni a sérült felületre, majd törölni kell egy ruhával;
 • csak nagymértékű szennyeződés esetén tisztítható porlasztóporral.

A fürdőszobába való laminált ajtó megvásárlása jó vásárlás, hiszen széles termékkínálat, megfizethető árak, valamint kiváló gyakorlati és műszaki jellemzők a termék tagadhatatlan előnyei.

Típusú fürdőszoba ajtók

A legtöbb tulajdonos úgy gondolja, hogy a fürdőszobai ajtónak nedvességállósága kell, hogy legyen, és a hőmérséklet-fokozatokkal is megbirkózni kell. Valójában ezek a paraméterek nagyban függenek a helyiség méretétől és tervezésétől.

Előfordul, hogy a fürdőszobában olyan zuhanyzók vannak, amelyek nem blokkolódnak, és ebben az esetben a nedvesség mindenfelé felkerül a bútorokra, különösen az egyes felületek felületén. Ezért ilyen fürdőszobai elrendezésben a nedvességálló felületek nélkülözhetetlen megoldást jelentenek.

üveg

A nedvességálló ajtók kiváló példája az üveg változata. A fürdőszobában jobb, ha olyan festett vagy sötétített változatokat telepítenek, amelyek nem fognak megvilágosodni. Rendszerint dupla vagy csúszó üvegajtók vannak a WC-ben vagy a fürdőszobában.

műanyag

Jó nedvességállóságú műanyag nyílásokkal is rendelkeznek. Azonban a lakóépületek ilyen lehetőséget ritkán használt, mivel leginkább a nyilvános WC-khez kapcsolódnak. Bár a műanyag is otthoni kényelmet biztosít, például festeni vagy ragasztani őket. Ráadásul, ha egy faajtó található a műanyag ajtó mellett, ez az abszolút íjászság jele lesz.

Forgácslap és MDF

Ma a farostlemezből és MDF-ből készült ajtók, amelyek laminált bevonattal vannak ellátva a nedvességállóság javítása érdekében, rendkívül népszerűek. Ennek az ajtóváltozatnak köszönhetően maximális harmonikusságot érhet el az otthoni belső térrel. Más helyiségekben a furnérozott ajtók, a WC-k és a fürdőszoba - laminált farostlemezből vagy MDF-ből laminálva a legfontosabb, hogy azonos színűek.

Ha nincs szükség a fürdőszobában olyan ajtó felszerelésére, amely megvédi a nedvességet, akkor választhat a furnérozott. Lakkozott furnér - tökéletesen védi a víz behatolását. Ugyanakkor ez az anyag bármilyen fafelületről, tömörfa vagy MDF-ből készült.

Jó tanács! Ha nem tudja, hogyan kell választani: melyik az ajtó vagy a csempe a fürdőszobában először, akkor jobb először feküdt a padlón, majd telepítse az ajtót. Az ilyen sorrend fontos, mert a burkolólap felhelyezése után a padló magasabb lesz, és ezután lehetőség nyílik arra, hogy a kapu paramétereit legjobban illő ajtókat rendelje el és szerelje be.

faipari

Egy tágas szobában, ahol a zuhanyzó légmentesen zárt, választhat fából készült ajtókat. Mindazonáltal különleges lakkokkal kell kezelni őket. Ez azért valóságos, mert egy nagy fürdőszobában az ajtók valószínűleg nem lesznek hajlanak és megduzzadnak.

Nedvességálló fürdőszoba ajtók - melyek közül választhat

A fürdõszoba nehéz helyiségekben különbözik a többi szobától. Ez tükröződik minden olyan befejező anyagban, amelyet a zuhanyzó kialakítására használnak, beleértve az ajtókat is. A belső padlók színe, alakja, mérete, szerkezete és egyéb paraméterei eltérnek egymástól, de mindegyiknek van egy dologja - az a képesség, hogy ellenálljon a túlzott terhelésnek, valamint vonzó megjelenésnek.

Napjainkban a fürdőszoba és a WC bejáratát befedő nedvességálló ajtók valósággá válnak, amelyek nélkül nehéz elképzelni a zuhanyzó karbantartását. Azonban a belső mennyezetek helyes kiválasztásához tudnia kell az egyes anyagok előnyeit és hátrányait. Végtére is, a különböző nyersanyagok megfelelnek a különböző igényeknek, és az ára és jellemzői is vannak a működés és a telepítés során. De ugyanakkor meg kell felelniük a következő paramétereknek:

 • tartósság;
 • vízállóság;
 • gőzállóság;
 • képes ellenállni a magas hőmérsékletnek.

A legjobb megoldás

Jelenleg az anyagok kiválasztása, a nedvszívó nedvesség elég nagy. A gyártók széles választékban kínálnak különböző ajtókat a WC és a többi lakás között. Ezenkívül minden belső válaszfunkció nedvességálló, és rendelkezik a szükséges teljesítmény jellemzőkkel.

A következő anyagok általában használatosak:

Azonban még a kiváló minőségű nyersanyagokat is ellenőrizni kell, hogy megfeleljenek az összes paraméternek. Szükséges a termék alapos vizsgálata, azaz az ajtó teljes felületét megbízhatóan meg kell lakkozni, a panel elemeit szorosan egymáshoz kell illeszteni, a varratok között nincs rés. Ez az átfedés, amely nem repedés vagy forgács, nem érzékeny a víz behatolására, ezért jelentősen megnöveli az élettartamát.

Erősségek és gyengeségek

Meg kell jegyezni, hogy a modern gyártók a fürdőszoba és a WC számára, melyet a mai vezető gyártók gyártottak, nem mutatnak jelentős különbséget a legdrágább furnér mennyezettel. Őszintén szólva bizonyos helyzetekben magasabbak.

A fürdőszoba vízálló ajtóinak pozitív oldala:

 • A védőfólia megvédi a terméket az agresszív tisztítószerek hatásaitól, a magas páratartalomtól és a hőmérséklet változásoktól.
 • Megfizethető áron nedvességálló ajtókat vásárolhat, függetlenül a jövedelem szintjétől.
 • Összehasonlítva a rétegelt termék tömbjével, az idővel nem deformálódik.
 • Az alacsony tömeg nemcsak egyszerű szállítást és kényelmes telepítést teszi lehetővé, hanem hosszú távú működést is biztosít.
 • Könnyű gondozás. Elegendő, hogy a padlót száraz ruhával vagy nedves szivaccsal törölje át apró csiszoló részecskékkel.
 • A széles választék lehetővé teszi, hogy kiválasszon egy olyan terméket, amely megfelel bármilyen formatervezésnek vagy belső kialakításnak.

Mint minden anyag vagy termék, a nedvességálló ajtóknak nem csak erőssége van, hanem negatív is. A laminált padlóknak viszonylag kis listája van a hiányosságokról, amelyek közül sok meglehetősen szubjektív, de ez a termék mínuszai között nem szűnik meg. A fürdőszobai ajtók és WC-k a következő gyengüléseket mutatják:

 1. Túl sík felület.
 2. Nagy károsodások esetén az ajtó nem áll helyre.
 3. Nagyon magas az egyes termékek laminált anyagból.

Meg kell jegyezni, hogy a laminált ajtók ellenállnak a nagy mechanikai terhelésnek. Ezen kívül nedvességállóságuk az üvegtermékek szintjén van. Ami a természetes anyagok teljesítmény tulajdonságait illeti, a legjobb, ha jó minőségű fafajokat, például fenyőt használunk. A gyantát impregnálták, ami nedvességállóságot és környezetvédelmi teljesítményt nyújt.

Rétegelt fajták

A nedvességálló ajtók viszonylag új szavak az otthoni élet elrendezésében. Ezért különleges kezelést igényelnek, hiszen a nedvességtől, mikroorganizmusoktól és egyéb negatív tényezőktől való védelem elsődleges felelőssége. És jól kell megbirkózniuk vele! Így a különböző átfedések közötti választás során figyelembe kell venni a tulajdonságokat, majd csak a megjelenést.

Ami a külső adatokat illeti, ma a mai gyártók meglehetősen széles választékot kínálnak nekünk. A laminált film nagyszerű a fürdőszoba és a WC számára. Ez egy mesterséges anyag, különböző színekben. A nedvességálló laminált ajtók bármilyen kivitelben megfelelnek. fajok:

 • A fürdőszobához és a WC-hez készült ajtók papír alapon 0,2 mm vastagságú, rezisztens fóliát képviselnek.

A megfelelő ajtó kiválasztása a fürdőszoba és a WC számára

A fürdőszoba és a WC-ajtók eltérnek a többi szobától. Nekik praktikusaknak kell lenniük, és ugyanakkor be kell illeszkedniük a fürdőszobába és az egész házba. Mielőtt ajtókat vásárolna, megtanulhatja, hogyan válasszák ki őket.

A fürdőszoba és a WC számára szolgáló ajtó kiválasztásának szempontjai

Függetlenül attól, hogy kombináltak egy fürdőszobát vagy egy különálló fürdőszobát, gondosan hozzá kell járulnia ahhoz, hogy vásároljon egy ajtót a fürdőszoba és a WC számára. Hogyan válasszuk ki, hogy nem kell néhány év múlva megváltoztatnunk? Kezdetektől figyelembe kell venni a szobák sajátosságait. Az ajtóknak nedvességgel, nedvességgel és gőzzel szemben ellenállónak kell lenniük. Ennek a funkciónak és kiegészítőknek (zsanérok, gombok, reteszek) sokkal tartósabbnak kell lenniük, mint más belső kialakításokban.

Ha a szobában van egy kapucni, és megfelelően működik, akkor semmi probléma nem okozhat a nedvességgel szemben. Figyelembe kell azonban venni, hogy milyen gyakran és mennyi ideig szándékozik használni a fürdőszobát. Ez nagymértékben függ a családtagok számától. Továbbá, amikor kiválasztja az ajtótervezést, fontolja meg a szobák méretét és a vízvezeték építését. Fontos, hogy az ajtók jól szigetelt hangok legyenek és megtartják a hőt.

Milyen anyagot szeretne

A beltéri ajtók gyártóinak többsége:

 • fa (beleértve az MDF-et, forgácslemezt és furnér);
 • üveg;
 • műanyagból.

faipari

A faajtók különlegessége, hogy "lélegezhetnek": felszívják és elengedik a nedvességet. A fürdőszobában ez a folyamat különösen figyelemre méltó - az ajtók megduzzadnak. Ennek elkerülése érdekében rendszeresen festeni vagy nyílt lakkot kell festeni. Ne legyen felesleges és antiszeptikus kezelés. A fa összeomlik, ha víz fröccsent rá. Ezért kis helyiségek esetén az ajtók nem alkalmasak.

Tanács. Annak érdekében, hogy az ajtókeret ne csúszósodjon időben, azt először biztonságosan rögzíteni kell. Horgony csavarokat és habot használj erre.

A faajtók előnyei:

 • nézzen nemes és kényelmet teremt a lakásban;
 • kiváló minőségű anyagból (általában tölgy vagy bükk);
 • a megfelelő gondossággal, antiszeptikus és lakk használatával hosszú ideig tarthat.

Hátrányok a fa termékek:

 • a költségek nagyon drágák;
 • a magas páratartalom miatt gyakran repedések fedeznek fel, ami a tulajdonosokat rendszeresen visszaállítja;
 • a gondoskodás nagyon drága.

Forgácslap, MDF, furnér és laminált.

Az első két anyag préselt fa táblák, és a furnér egy speciálisan vágott vékony fa lap. Nagyon gyakoriak az ajtók gyártásában. Mindazonáltal a szakértők figyelmeztetnek az ilyen struktúrák törékére, ha a WC-ben vagy a fürdőszobában telepítjük őket. A tulajdonosok szerint ezeknek az anyagoknak az ajtói gyorsan megduzzadnak, és megszűnnek a megszüntetésük, ráadásul nem ellenállnak az erős ütéseknek.

A fa alapú panelek előnyeit alacsony költségüknek köszönheti. Az egész szoba belsejébe illeszkednek. Azonban a nagy nedvességtartalmú instabilitás a legfőbb hátránya a fürdőszobában történő beépítésnek. Ugyanez érvényes a természetes furnérból készült ajtókra is. Úgy néz ki, mint a valódi fa, de sokkal kevesebbet szolgálnak.

A "fa alatt" szereplő költségvetési lehetőségek laminált ajtók. Ezek ugyanazok az MDF szerkezetek, de laminált réteggel - különleges filmmel. Megvédi az ajtót a nedvességtől, könnyen tisztítható, olcsó, sokféle mintázattal rendelkezik.

Az ajtón azonban sok mínusz van:

 • alacsony hangszigetelés;
 • a helyreállítás lehetetlensége (súlyos kár esetén cserélni kell);
 • külső megjeleníthetőség (nagyon egyszerűen néz ki).

üveg

A fürdőszoba és a WC ajtóihoz a gyártók rendkívül tartós anyagot használnak, amelyet nehéz megszakítani.

Ezen struktúrák további előnyei a következők:

 • nedvességállóság;
 • jó hangszigetelés;
 • környezetbarát;
 • képes melegedni;
 • számos modell;
 • vizuális fellebbezés;
 • köszönhetően az üvegnek, a szoba vizuálisan megnagyobbodott.

Az üvegajtók hátrányai a fürdőszobában:

 • kondenzátum leülepedés, amely csepegést hagy az üvegen;
 • gyakori ápolás (rendszeresen törölje le az üvegt, hogy csinos megjelenést adjon);
 • magas költségek.

Tanács. Annak ellenére, hogy az üveg ereje a fürdőszobában van, egy kisgyermekes házban jobb, ha egy ütésálló filmre ráfedik.

Különböző típusú műanyag

Ez az anyag alkalmas nedves területekre. A műanyag ajtó olcsóbb az üvegnél, de számos előnye van:

 • nem fél a víz és a gőz kitettségétől;
 • elég hosszú ideig szolgál;
 • megőrzi a hőt és szigeteli a zajokat;
 • számos megoldást kínál a befejezéshez;
 • higiénikus;
 • könnyen karbantartható.

A hátrány az ilyen ajtók gyors deformálódása nagy terhelés esetén. Ennek biztosításával a gyártók tartósabb terveket készítenek. Speciális lapokkal vannak felszerelve, amelyek megerõsítik a terméket (növelik az erõsséget), vagy alumínium alapon készülnek. Ezek a fémajtók a szokásosnál drágábbak.

A fő ajtókeretek típusai

 1. Swing - a hagyományos változat. Úgy tartják a legstabilabb és megbízhatóbb. Ezek az ajtók jól záródnak, hangszigetelést biztosítva. Jobbak és balra vannak. Szűk helyeken azonban nem feltétlenül kényelmesek, mivel az ajtók nyitására van szükség.

WC és fürdőszoba ajtó kialakítás

A fürdőszobai ajtó kialakításának kiválasztása során figyelni kell arra, hogy mennyire harmonikusan illeszkedik a belső térbe. Például a laminált ajtók szinte azonosak a kialakításban. Ez kényelmes lehet, ha azt tervezi, hogy azokat minden szobában. Gyakran a gyártók díszítik az ilyen konstrukciókat, mint a kő vagy a fa.

A paletták széles választéka műanyag. Ez lehetővé teszi, hogy kiválassza az ajtó kívánt színét, összekapcsolva a többi lakással vagy házzal. Azonban szinte minden tervező figyel az üvegre. Az ajtók homályosak, díszítik őket:

 • festett üvegfestékek vagy többszínű üveg;
 • arany és ezüst festék, permetezést létrehozva;
 • homokfúvó anyagok stb.

Emellett az üvegajtók mattek, tükröződnek, dombornyomásosak. Gyakran ezeket fából, fémből vagy műanyagból készült betétek egészítik ki.

Tippek a választáshoz és a telepítéshez

 1. Gyakran a WC és a fürdőszoba ajtói kisebbek, mint más minták. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a bejáratnál a fürdőszoba általában alacsony küszöböt. Hasznos lehet a vásárlás előtt gondos méréseket végezni.
 2. A fa vagy műanyag ajtó a fürdőszobába telepíthető szellőzőrács. Ez az oldat olyan helyiségekhez alkalmas, ahol nincs természetes szellőztetés.
 3. Tolóajtók beszerelésekor további szigetelő tömítéseket is használjon.

A figyelemre méltó gyártók termékeire fókuszáljon, és telepítse a szakembert. Ez növeli annak valószínűségét, hogy néhány év múlva nem kell megváltoztatnia az ajtót.