Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba laminált - nézetek és jellemzők

A modern technológia nem áll meg, így ma elhagyni a csempe a szobában a zuhany - ez valóság! Laminált a fürdőszobában már ugrásszerűen egyre népszerűbb. Nem olyan hideg, mint a kerámia, miközben eredeti és természetes mintázata van a természettől, és nagy teljesítményű tulajdonságokkal is rendelkezik.

Klasszikus opció

A fürdőszobai padlók feltételezik, hogy az alkalmazott termékeknek különleges laminált bevonata van. A klasszikus laminátum azonban nem alkalmas ezekre a követelményekre, így használata nem ajánlott a zuhanyzóban. Ez az anyag nem tolerálja a magas páratartalmat, valamint a vízzel való közvetlen érintkezést. Ennek eredményeképpen működését a lakótér vagy a konyha korlátozza. Ellenkező esetben jelentős mennyiségű veszteséget kockáztat, mivel a laminált anyag deformációja rövid időn belül megtörténik.

Vízálló termékek

Kezdetben meg kell tanulnod, hogy a fürdőszobába vízálló laminátumot különítsünk el a nedvességállóságtól. A fő különbség az anyagok között az alapja. Az első verziót a modern összetett nyersanyagokból hozták létre. A műanyag lemez nem szívja fel a nedvességet, ennek megfelelően a laminátum még a vízzel való közvetlen és tartós érintkezés esetén sem duzzad. Magas teljesítménye, valamint a polimer bevonaton alapuló vízszigetelés.

Az ilyen típusú felületnek a polimer lemezen alapuló szerkezete miatt megfelelő tulajdonságai vannak. Ezenkívül a poli (vinil-klorid) speciális csatornákkal van felszerelve, amelyek jól megtakaríthatók hőszigeteléssel és hangszigeteléssel. Így nincs szükség fűtésre és vízálló laminátum használata a fürdőszobában komoly korlátozások nélkül. Ezért az ilyen termékek a legmegbízhatóbbak, tartósabbak és tartósabbak. A termék előnyei:

 • abszolút vízállóság;
 • mechanikai igénybevételnek és ütközésnek ellenálló;
 • minimális kopás;
 • nagy szilárdság;
 • a csatlakozások vízzárása;
 • jó hőmérséklet-tolerancia.

Meg kell jegyeznünk, hogy ez nem minden előnye ennek az anyagnak, például egy műanyag laminátum egy fürdőszobához kettős fóliával rendelkezik, amely védi a termék díszítő réteget. Ez egy különleges kopásálló filmből és egy olyan mintából áll, amely a fa természetes mintázatát utánozza. Ennek a kialakításnak az a fő feladata, hogy a laminátot az első réteg kopása ellenére a tulajdonságok elvesztése nélkül is működtesse.

Minden védelmi szint egy speciális ragasztóval van összekapcsolva, amely biztonságosan tartja az összes elemet. Az oldalakat egy viaszos anyaggal lezárják, amelyet folyékony állapotba melegítenek, és alkalmazás után megkötődik és új védőréteget képez. A felső bevonat koptató hatású, így elkerülve a felesleges karcolásokat vagy forgácsokat. Vannak azonban bizonyos hátrányai:

 • természetellenes anyag;
 • gombaérzékenység;
 • magas ár.

Nedvességálló termékek

Ennek az anyagnak az alapja egy farostlemez, amelyet víztaszító anyagokkal kezeltek. A szigetelőrétegeket a megbízhatóság és a tartósság jellemzi. A reteszelőmechanizmust speciális szilikon és viaszalapú vegyületekkel impregnálják. Ez a technológia jó védelmet nyújt a csempe padlóburkoló ízületek nedvességből, gőzből és mikroorganizmusokból. erősségek:

 • nagy kopásállóság;
 • vonzó megjelenés;
 • hosszú élettartam;
 • könnyű karbantartás;
 • széles tartományban;
 • elfogadható áron.

Nedvességálló anyag alkalmas arra a helyiségben történő üzemeltetésre, ahol a szellőzőrendszert állították be, stabil hőmérsékleti szint van, azaz a mikroklímia extrém túlterhelések nélkül működik. Ráadásul a különböző elemek cseppjeinek tesztelésének hiánya pozitív hatással van a termék életciklusára is. Hiányosságok:

 • félnek a vízzel való közvetlen érintkezésben;
 • jobb a nagy terhelések elkerülése;
 • Nem tolerálja a hőmérséklet és a páratartalom kritikus változását.

Egy ilyen laminált a fürdőszobában, hogy lehetővé tegye a padló használatát magas szintű kényelem mellett a rendeltetésszerű célokra. Ezenkívül a nedvességálló anyag meglehetősen széles termékválasztékkal rendelkezik, amelyek különböznek egymástól a gyakorlati tulajdonságok, külső jelek, valamint az ár tekintetében.

Annak érdekében, hogy meghatározza a megfelelő típusú bevonat, meg kell teremteni a saját követelményeket, és alapján ezek már elvégzi a kiválasztása laminált.

Styling részletek

Mint minden más laminált anyag, különleges feltételeket is igényel a szereléshez. Ezért előzetesen fel kell készíteni a padlót, pontosabban a régi bevonást. Ezután alaposan tisztítsa meg a törmelék felületét, és ellenőrizze a különböző szabálytalanságok jelenlétét. Ilyen hiányában megalapozhatja az alapot, ha észrevehető kanyarok vannak, akkor jobb, ha megszünteti őket, nem érheti el a kis gödröcskéket, így nem játszanak szerepet.

A hordozót nem szőtt alapon kell használni, a szokásos módon, rövid időn át áztassa a folyadékot, majd meghibásodik és még nedvességálló is. A Flizelin legjobban tekercs formájában vásárolható meg, mivel sokkal kényelmesebb a felszínre helyezés. Azonban a bevonat költsége nem mindenki számára hozzáférhető, ezért néha habosított polimert használhatunk.

Annak ellenére, hogy a laminátumokon speciális zárak vannak, az ízületek nem tekinthetők megbízhatóan szigeteltnek. Így a padlóburkolat elemei között jelentős a vízbehatolás valószínűsége. Ez folyadék felhalmozódásához vezet, ami idővel a padló deformálódását okozhatja, valamint kedvező környezetet biztosít a gomba vagy penész megjelenéséhez. Ennek eredményeképpen ajánlott speciális ragasztót használni, tömítetni és megerősíteni az ízületeket, így a víz számára nem hozzáférhetőek.

A gyártó szemszögéből általában a padlóburkolat feleslegessé válik. Bár a gyakorlatra támaszkodva, éppen ellenkezőleg állítja be, mert a hőmérsékletváltozás során a termékeket felmelegítik. Ez vezet a bõvítéshez, végül a szerkezeti elemek részleges vagy teljes duzzanatához. Ennek elkerülése érdekében jobb kompromisszumot találni, például a varratok elhagyására, de kis méretekre. A fentiek kivételével a laminált fólia a fürdőszobában a klasszikus termékekhez hasonlóan történik.

Nedvességálló és vízálló laminált fürdőszoba, konyha és fürdőszoba

A vízálló laminált speciális laminált padló, amelyet magas páratartalmú helyiségekben való használatra terveztek. A közös használatú magánházakban és apartmanokban fürdőszoba, fürdőszoba, konyha, mosókonyha és egy helyiség, ahol a vízellátó kazán található.

Az anyag a kerámia burkolólapok közvetlen alternatívája, de nem helyes ezeket az anyagokat összevetni, mivel mindkét bevonat technológiai felépítésében és a felszínen történő elhelyezkedésükben különbözik egymástól.

A bevonat típusai és jellemzői

Speciális impregnálószereket használnak az anyag előállításához.

Ebben a cikkben kétféle laminátot vizsgálunk: nedvességálló és vízálló. Ezek a bevonatok nem teljesen azonosak, bár részlegesen azonos tulajdonságokkal rendelkeznek, de a nedvesség és a víz teljesen más hatást gyakorol a padlóburkolat szerkezetére.

A víz folyékony alakú és gyorsan terjed a vízszintes felületen. A folyékony fluiditás sok problémát okoz, mivel a víz gyorsan behatol a lamellák közötti ízületekbe. Tele van penész formálással, kellemetlen szagokkal, a padlóburkolat duzzanataival és a kastélycsukló károsodásával.

A nedvesség egy kicsit kevésbé pusztító a laminátum esetében, de a jövőben hasonló következményekhez vezethet, különösen akkor, ha nem szedesz meg megelőző intézkedéseket annak megszüntetésére.

A laminált bevonat legfontosabb jellemzői a nedvesség és a víz fokozott ellenállásával:

 • A nedvességálló laminátum olyan bevonat, amely alapját egy speciális víztaszító anyaggal, melamin gyantával és gerinctelen impregnálással impregnált HDF lapot használja. Ez védi a laminált bélést 2-3 órán keresztül nedvesség és víz hatásának kitéve. A lemezek közötti zárócsatlakozást viasz és szilikon keverékével kezelik, ami megakadályozza a folyadék bejutását az alapba.
 • Vízálló laminált burkolat nagy sűrűségű HDF lapon. Rétegelt anyag előállításával hasonló víztaszító és antibakteriális impregnálásokat használnak, valamint nedvességálló lemez esetén. A panel elülső oldalát speciális víztaszító polimerrel kezeljük. A lamellás vegyületeket forró viasz és szilikon alapú vegyületek megbízhatóan lezárják.

A vízálló panel 5-6 órán keresztül képes ellenállni a víznek való kitettségnek. A nedvességnek és kis mennyiségű víznek való kitettség teljesen biztonságos a bevonat számára.

A laminátum szerkezetének általános szerkezete, amely fokozott ellenállást mutat a nedvességgel szemben

Ezen felül a laminált is tulajdonítható vízálló fedélzeten. Valójában ez az anyag jobban összefügg a padlóburkolat vagy terasz osztályával, de a belsőépítészethez is.

A vízálló laminált PVC lemez. Ez egy polivinil-klorid alap, amely olyan rekeszekből áll, amelyek javítják az anyag hangszigetelését és hőszigetelését. A vízálló háló vízben nem forog, kellemes tapintási tulajdonságokkal rendelkezik.

A fő hátrányok közé tartozik a rövid élettartam, az elülső bevonat díszítőelemeinek kis választéka, az anyag általános mesterségessége és a vízálló rétegelt lemez klasszikus változatához képest magasabb költségek.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő anyagot?

Visszajelzés a német Tarkett cégről

A konyhai vagy fürdőszobai vízálló laminátumok kiválasztására vonatkozó alapvető javaslatok számos olyan elemet tartalmaznak, amelyek magukban foglalják a padló műszaki és működési tulajdonságait.

Először is figyeljen a következőkre:

 1. A címkézés - a béléssel ellátott csomagolásnak külön jelzéssel kell rendelkeznie egy jelvény vagy egy kis logó formájában. Alapvetően - "csap és csepp", "esernyő", a fürdőszoba képe. A bevonat neve tartalmazhatja a következőket: aqua, aqua resist, aqua protection. Ez közvetlenül azt jelzi, hogy az anyag víztaszító és vízálló tulajdonságokkal rendelkezik.
 2. Gyártó cég - a márkás gyártók termékei minőségi tanúsítvánnyal rendelkeznek, és a megadott műszaki követelmények betartásával tesztelik. Ha a rétegelt anyag nem rendelkezik tanúsítvánnyal vagy más származási igazolvánnyal, akkor ne vásároljon.
 3. Kopásállóság - szinte minden nedvességálló laminátum 32 kopásállósági osztályban van. Ez a bevonat közepes forgalomra alkalmas lakóépületekre vagy 2 bérlővel rendelkező lakásokra alkalmas. A kopásállóság növelésével ajánlott választani a 33 osztályt.
 4. Sűrűség és duzzadási arány - a sűrűségjelző a laminált hordozóalap erejének mértékét jelzi. Sűrűbb alapja rosszabb, vagy gyakorlatilag nem veszi fel a nedvességet. A duzzadás koefficiensét százalékban jelölik, és a víz hosszabb ideig tartó expozíciója után a fedélzet kiterjedését mutatja. Minél kisebb, annál nedvességállóbb a bevonat.
 5. A csatlakozópanelek minősége - a legtöbb gyártó a záró típusú csatlakozókat gyártja. A szükséges technikai felszereléshez a szabotázskapcs és a cecil. A dokkolás során nem szabad rés vagy kiugrás a szomszédos panelek között. Ilyen problémák esetén a burkolat élettartama csökken, ami szintén megakadályozhatja a zárszerkezet megszakadását.

A laminált anyagok átlagos költsége a nedvesség megnövekedett ellenállásával változik, és a gyártótól függ. A legolcsóbb és legvékonyabb panelek 32 osztálya ára 850-900 rubel egy csomag 8-9 darab.

A 12 mm vastagságú minőségi panelek költsége 1200 rubelből indul 7-8 darabos csomagoláshoz. Fontos megérteni, hogy a drágább anyagnak nagy a csiszolási ellenállása, ami nem mindig szükséges a belföldi helyiségekben.

Vélemények és ajánlások a gyártókról

Visszajelzés az anyagról a Floorwood márkanév alatt

A fürdőszoba és a konyha nedvességálló laminátum gyártói széles választékot kínálnak különböző árkategóriákban. Egy átlagos fogyasztó számára a laminált anyag három nagy kategóriába vagy osztályba sorolható: gazdaságosság, közép szegmens, prémium.

Az egyes kategóriák anyagai nem csak az ár, hanem a tartósság, a teljesítmény, a további tulajdonságok és tulajdonságok elérhetőségében is különböznek.

Gyakran a középső szegmens padlóburkolata nem rosszabb, mint a drágább társaik, mivel az anyag tényleges vastagsága és a víztaszító tulajdonságok elegendőek a problémamentes használathoz 10-12 évig.

Az alábbi táblázat mutatja a gyártókat, osztályozva a termékeik osztályának és költségeinek megfelelően. A táblázat csak ellenőrzött és jó hírű védjegyeket tartalmaz. Értékelésként az ügyfelek véleményét nyújtjuk, amelyeket különböző online áruházak oldalain találtunk meg.

Hogyan válasszunk egy vízálló rétegelt anyagot a fürdőszobában - a bevonat elemzése a mikroszkóp alatt

Laminát a közelmúltban egyre népszerűbbé vált. Az a tény, hogy külső vonzereje, finomítása és lehetőséget ad a belső tér díszítésére. Azonban nem használható mindenütt. Például magas páratartalmú helyiségekben nem ajánlott felhalmozni. Van azonban egy olyan speciális anyag, amely ellenáll a nedvességnek. Például egy fürdõszobában vízálló rétegelt laminátum nagyon szépnek néz ki. Ugyanakkor jó műszaki jellemzőkkel rendelkezik.

Termékjellemzők

A bemutatott anyagnak az alábbi előnyei vannak:

 • A hőmérsékletváltozással szembeni ellenállás és a nedvesség negatív hatása.
 • Nincs deformáció, még akkor is, ha kölcsönhatásba lép vízzel.
 • Nagy erő.
 • Antisztatikus tulajdonságok jelenléte.
 • Jó forma védelem.
 • Ökológiai biztonság.
 • Semmilyen csúszás még nedves is.
 • Viseljen ellenállást.
 • A hangerő megváltoztatásának képessége.
 • Alacsony hővezetőképesség.
 • Vegyszerállóság.

A fürdőszobában lévő különleges rétegelt lemez nagy terhelésnek ellenáll, bár ennek megfelelően kell kiválasztani és telepíteni.

Termékek fajtái


Többféle anyag létezik:

 1. Nedvességálló. A laminátum alapja egy HDF lemez, amelyet antiszeptikus oldatokkal előzetesen áztatunk. Az ilyen típusú csempe zárai viaszoltak, ami megakadályozza, hogy a folyadék behatoljon a padlóburkolat alá. Alkalmazza ezt az anyagot olyan helyiségben, ahol magas a páratartalom.

A fő különbség a vízálló laminátum nedvességálló zárak és alap (a vízálló, műanyag, nedvességálló - HDF lemez)

 • Vízálló laminált fürdőszoba. Ez a fajta anyag a leginkább ellenáll a nedvességnek. Ezt egy speciális gyártási technológia biztosítja. A csempe összes rétegét nagy nyomáson csatlakoztatják, így minden résük megbízhatóan lezárható. Ezenkívül az anyagot forró viasszal tovább feldolgozzák. A termék felületét védő polimer réteggel borítják.
 • Kiválasztási funkciók

  Annak érdekében, hogy a vízálló laminátum hosszú ideig szolgálhasson Önnek, helyesen kell kiválasztania. Próbálja meg betartani a következő irányelveket:

  • Jobb, ha előnyben részesítjük a laminált anyagot, ami nagyon ellenáll a kopásnak. Ez egy 32-33 fokozatú laminátum.
  • A fürdőszobában nagy fedő, amely megjelenéséig hasonlít a kerámia burkolatokhoz.
  • A termékleírásban a csomagban fel kell tüntetni az "aqua" kifejezést.
  • Jól megvizsgálja a zárakat a léceken - csúszósnak kell lenniük, miközben megpróbálja lecsavarni a viaszt a körme alatt, semmi sem marad. Ez a jó minőségű impregnálás jele.
  • Figyelembe kell venni az anyag duzzadásának együtthatóját is, amikor a víz megérinti (általában nem több, mint 18%), a jótállási időtartam (több mint 20 év).
  • Csak a jól ismert, jó hírnevű gyártókat részesíti előnyben.
  • Legyen óvatos, amikor kiválasztja a textúra vagy a mintázat a padló. Összekapcsolható a szoba általános stílusával.

  Kérjük, vegye figyelembe, hogy a vásárlási anyag csak olyan tanúsított áruházakban kívánatos, amely minden kísérő dokumentumot megadhat.

  Milyen gyártók vannak a piacon?

  Néhány esetben a gyártó jó hírneve a legfontosabb paraméter. Vannak olyan márkájú anyagok:

  1. Quick Step, Aqua Step. Ezt a bevonatot Belgiumban gyártják. Ezt a változatos formatervezési minták jellemzik.
  2. "Witex", "Tarkett", "Kronoflooring". A német építőanyagok mindig jó minőségűek voltak. Viszont viszonylag olcsóak. Emellett a márkák között megtalálható számos olyan modell, amely megfelel az Ön igényeinek.
  3. Kiváló lehetőségek a "Pergo" (Svájc) és az "Alloc" (Norvégia). A padlófűtések elrendezésére is alkalmasak. Ezenkívül ezeket az anyagokat különleges viaszolási technológia jellemzi.
  Néhány márka az orosz piacon

  Az ilyen márkák termékei a legnépszerűbbek és minőségiek.

  A bevonat felszerelésének jellemzői

  Annak érdekében, hogy a nedvességálló laminátum jól működjön, helyesen kell elhelyezni. Először össze kell gyűjtened az eszközöket. Szükséged lesz:

  1. Homorító vagy csiszoló anyag vágásához.
  2. Rulett és ceruza (marker).
  3. Fúró.
  4. Építési szint.
  5. Korlátmondatok.
  6. Gumi kalapács.
  7. Az aljzat és egy speciális szalag a csatlakozáshoz.

  Most folytathatja a telepítést. A következő lépésekből áll:

  • Távolítsd el a régi bélést;
  • Ellenőrizze az alapítvány integritását és szintjét;
  • Spread vízszigetelő film;
  • A padlót egy szintetikus anyaggal szintelje ki, amely a boltban megvásárolható.
  • Először be kell szerelni az aljzatot, ami hozzájárul az alap maximális beigazításához és biztosítja a csendes bevonatot. Paraffól, PVC-ből és polisztirolból készülhet. Az aljzatrészek egymás között építési szalaggal vannak rögzítve;
  • Az első deszka telepítése a szoba sarkából, természetes vagy mesterséges megvilágítás irányába indul, így az ízületek gyakorlatilag láthatatlanok. A következő elem rögzítése párhuzamos az előzővel vagy egy szögben (ez a rögzítési rendszer típusától függ). Megjegyezzük, hogy kívánatos, hogy az összes csíkot azonos eltolt varratokkal helyezzük el. Ez lehetővé teszi a terhelés egyenletes eloszlását a bevonaton.
  A szubsztrátumot és az első laminált réteg technológiáját

  Alaplapok és küszöbök szerelése

  • Itt nem szabad megfeledkezni arról, hogy a padló és a fal között technológiai szakadék maradjon. A lábazat segítségével bezáródik. Azonban meg kell javítania a dekoratív elemet a falra. Ez azt jelenti, hogy a laminált nem marad meg;
  • A szerelt anyag és a küszöb között az ajtóban egy speciális küszöböt kell felszerelni, amely rögzítőcsavarokkal vagy csavarokkal van rögzítve.

  A beszerelés során figyelembe kell venni, hogy az anyagnak legalább egy napnak kell lennie azon a helyiségben, ahol lefektetik. Ezenkívül az ízületek jobb tömítésére is használhat ragasztót.

  A telepítés után szinte azonnal használhatja a bevonatot. Hogy a lehető leghosszabb ideig szolgáljon, gondoskodnia kell róla. Mosáshoz használjon speciális tisztítószereket vagy sima meleg vizet. Ha véletlenül öntött bevonatot, a vizet azonnal el kell távolítani. Az anyag víztaszító tulajdonságai ellenére nem ajánlatos ellenőrizni az anyag erejét. Hagyja észrevételeit a cikknek, ossza meg véleményét és tapasztalatait!

  Fürdőszoba laminált

  A modern technológiák az építőanyagok előállításához lehetővé tették a fürdőszobában szokásos padlóburkolatok kitűnő alternatíváját - vízálló és nedvességálló laminátumot. Annak érdekében, hogy tájékozott döntést tudjunk hozni egy adott bevonatról, röviden meg kell ismerkednünk azok jellemzőivel és különbségeivel.

  Laminált a fürdőszobában

  Fürdőszoba laminált

  Melyik laminált elemet választani a fürdőszobában

  Nem fogjuk figyelembe venni a bevonatok tervezési tulajdonságait, itt minden fejlesztő döntése figyelembe véve a fürdőszoba tervezésének általános koncepcióját. Csak a laminált bevonatok fizikai és működési jellemzőire koncentrálunk.

  Nedvességálló laminátum

  Fából készült fűrészporból (MDF lap) készül, különböző típusú epoxigyantákat használnak ragasztóként. A zárak nedvességállóságának növelése érdekében paraffinnal impregnáltak. A polimer film elülső bevonata a kis csiszolószemcsék hatásaival szembeni ellenállóképességet növeli. Az élettartam, a kopásállóság és a maximális ellenállóképesség függ az alaplemez vastagságától és az elülső bevonatok jellemzőitől.

  Fontos. A nedvességálló laminátumot nem hosszú távú, közvetlen vízzel való érintkezésre tervezték. Ezt figyelembe kell venni, amikor anyagot választanak a padlóburkolatok fedésére. A tapasztalt építők nem javasolják, hogy ezeket a célokat használják - nagy a deformáció kockázata, ami a vízzel való tartós közvetlen érintkezés után jelentkezik.

  A nedvességálló laminátum jellemzői

  Vízálló laminált

  A lemezek teljesen műanyagból készültek, mivel ez az anyag érzéketlen a vízre. A lemezek szigetelésének javítása lehet légzáras, de ez a tulajdonság nem vonatkozik minden márkára. Az a tény, hogy a laminált lemezek kicsi vastagságúak, a légzsákok jelenléte jelentősen csökkenti a fizikai erősség mutatóit. A vásárláskor ügyelni kell erre a szolgáltatásra. A lécek zárai és végei szilikon tömítőanyaggal vannak lefedve - a víz behatolása ezeken a helyeken teljesen kizárt. Vágja le a végeket a falra, és a munkálatok befejezését követően lezárják.

  Jellemzők és jobb vízálló laminált teljesítmény

  Vízálló laminált fürdőszoba

  A kétféle laminált anyag különbségeinek és teljesítményének ismerete lehetőséget nyújt az anyagok kiválasztása során, hogy figyelembe vegyék az összes tényezőt, az anyag jellemzőitől a működésének sajátos feltételeiig. Különböző különbözõ különbségek fektetésének technológiája nem rendelkezik, a cikkben lépésenkénti utasításokat adunk a cselekvésre.

  Fontos. Az ajánlásokat a lehető legpontosabban követni kell, a bevonási művelet biztonsága és tartóssága nagymértékben függ. Még a kisebb technológiák megsértése is okozhatja a szomszédok gombájának vagy árvízének megjelenését.

  A padló összehasonlító jellemzői

  Vízálló Aqua-Step Laminát

  Milyen laminált választani

  Előkészítő munka

  Ha először laminálod a laminált anyagot az életedben - ne rohanj a munkához. Tanulja meg a folyamat minden jellemzőjét, kívánatos a szegmenseken való gyakorlati tevékenység. Ne feledje, hogy a lamellás zárakat az első alkalommal kell megfelelően csatlakoztatni. Ha többször behelyezi / eltávolítja őket, a csatlakozás tömörsége megszakad (vízálló laminátumhoz), vagy a tüskehúzás biztonsága csökken (nedvességálló laminátum esetén).

  Tekintsük a laminátum elhelyezését. Minél kevesebb az ízület, annál jobb. A második dolog, amire figyelmet kell fordítani, a befejező lamellák helye. Ezeket kézzel kell vágni, az él egyenetlen lesz. Ez nehézségeket okozhat a tömítés során.

  Készítse elő az anyagokat. Szükséged lesz egy beton alapra, vízálló aljzatokra. Sorolja fel a számukat, figyelembe véve a kötelező veszteségeket. Az építőanyagok legfeljebb 10% -a elvész, a pontos számot nehéz meghatározni, az előadóművész készségétől függ.

  Például a legnehezebb opciós lamellát tekintjük a nem előkészített vasbeton padlólapokra.

  Falszintezés

  Laminált padló: szabályok és követelmények

  1. lépés: Óvatosan ellenőrizze a lemezek felületét és a falak állapotát, mérje meg a szabálytalanságokat. A lábazat rögzítésének helyén levő falnak simának kell lennie, ez biztosítja a feszességet. Az állapot ellenőrzéséhez használjon sík, hosszú sínt.

  Fal görbület elemzés

  Ha eltérések vannak, akkor szintre kell lépnie. Hogyan történik ez?

  Készítsük el a megoldást. A gyakorlók a kész száraz keverékek használatát javasolják, és teljes mértékben megfelelnek a korszerű követelményeknek a költségek és a minőség tekintetében. Készítsük el a megoldást a gyártó utasításai szerint, az összeg a szabálytalanságok készségétől és méretétől függ. A munkához egy spatula és uralkodó szükséges. Ha a falak betonok, az oldat alkalmazása előtt pisztolyt vagy kefét kell nedvesíteni. Az a tény, hogy a száraz beton gyorsan felszívja a nedvességet az oldatból, nedvesség nélkül normális körülmények között nem megy keresztül a keményedési folyamatokon. Ezenkívül a száraz beton esetében a tapadási együttható csökken, és ez tele van a delamináció megjelenésével. A kis mennyiségű oldatot kézzel lehet keverni, elektromos keverővel nagy mennyiségű anyag keverésére használják. A vizet először a tartályba öntjük, majd a száraz keveréket adagokban adagoljuk. Az oldat konzisztenciája egy zsíros tejföllékhez hasonlít.

  Tisztítsa meg a por és a szennyeződés falát, távolítsa el a nagy nyúlványokat. Ne feledje, hogy az oldat vastagsága a márkanevétől függ, de mindenképpen nem haladhatja meg az egy centimétert. Ha a hornyok mérete meghaladja a megengedett határértéket, akkor azokat többször meg kell javítani. A második réteg csak az első keményítése után kerül alkalmazásra. Ennek az ajánlásnak a be nem tartása repedéseket okoz. A falak a padlószinttől körülbelül 5-10 cm-re helyezkednek el.

  A szoba egyik sarkából kiindulva gondosan alkalmazza az oldatot a falra, ellenőrizze a minőséget vonalzóval. Ha nehéz a vasaló sarkaitól friss pontokat találni - nincs probléma. Hagyja őket megfagyni, majd csiszolópapírral szintelje ki. A falat nagyon óvatosan simítsa, ne hagyja, hogy egy milliméternél nagyobb szabálytalanságok keletkezzenek.

  A sarkok és a falak összehangolása

  Az oldat megszáradása után elkezdheti az alap kiegyenlítését. Itt a munka technológiája nagyban függ attól, hogy milyen típusú padló van kiválasztva. Ha a fürdőszobában lévő fólia alatt fűtési rendszereket tervez, a technológia bonyolultabb. Ha a padló rendes, akkor a munka egyszerűsödik. A második, egyszerűbb verzióra koncentrálunk.

  2. lépés: Az alap kiegyenlítése. A rétegelt rétegnek a lehető legegyszerűbbnek kell lennie. Ennek az eredménynek az elérése két módon: az önterülő önterülő padlótechnika és a félszáraz beton megoldások használata. Mindkét módszernek vannak előnyei és problémás oldala, nézzük részletesebben.

  Önterülő megoldások

  A teljesen új technológia lehetővé teszi a tökéletesen sima felületek elérését anélkül, hogy sok fizikai erőfeszítést és minimális időveszteséget okozna. Folyékony oldatot készítenek speciális száraz keverékekből, hasonlítanak a folyékony tejföllékhez.

  Az önterülő keverék oldatának egyenletes konzisztenciájúnak kell lennie.

  A kitöltés vastagságának a legnagyobb kiálló részeket kell fednie.

  Fontos. A padló feltöltése előtt gondosan be kell tömíteni a padlólapok ízületében lévő széles lyukakat.

  A munkához speciális cipőpárnákra van szükség, tüskékkel ellátott cipőkkel, fésűvel a habarcs kiegyenlítésére. A jelzőfényekhez állványokat használhat vagy rendes cement-homok keveréket készíthet. A második lehetőség az egyéni munka számára előnyösebb. Az öntés után a világítótornyok a bázisnál maradnak. Hogyan kell kitölteni?

  1. Állítsa be a jelzőfényeket a megfelelő szintre. A fő feltétel az, hogy a vasbeton lemez minden vetületét vakolattal kell lezárni. Óvatosan végezze el a munkát, folyamatosan használja a szokásos szintet. Ha van lézeres finom, akkor a világítótornyok gyorsabban és pontosan kerülnek telepítésre. A jelzőfények beállításának felgyorsításához a felületet többször száraz cementtel megszórjuk.
  2. Öntsük az elkészített keveréket a padlón lévő fürdőszobába, azonnal illesszük a speciális fésűhöz. Ha nem, akkor használjon egy hagyományos fémrácsot. Kezdje a munkát a szoba szélső sarkából, és fokozatosan lépjen ki a kijárat felé. Ha a megoldás nem terjed egymástól függetlenül, akkor hozzá kell adnia sok vizet. Csak ne vigyük túlzásba, túl sok folyékony oldat veszít erejéből, hosszú ideig szárad. A szárítás után fennáll a zsugorodás veszélye. Ezeket a helyeket újra össze kell igazítani.

  Önterülő padló önmagát csinálja

  A padló feltöltése önterülő vegyszerrel

  A megszilárduláshoz legalább egy napig várni kell, az alap nemcsak megkeményedik, hanem szárazon is. A fektetés előtt ellenőrizze a vízszintes alapot. Az észlelt problématerületeknek meg kell felelniük a szükséges szabványoknak.

  Félszáraz beton

  Elfogadhatóbb és olcsóbb lehetőség. Ezenkívül a félszáraz beton alapjai jó szigetelő tulajdonságokkal rendelkeznek, ami a fürdőszobában fontos. A félszáraz beton tömeg előkészítésének technológiája kisebb mennyiségű vízzel különbözik a szokásostól. Miközben az oldat kezében tartja az ujjait, az nem jelenik meg vízzel, ugyanakkor az űrlapot meg kell őrizni.

  Habarcs előkészítése félszáraz padlózathoz

  1. Szerint az egyik ismert technológiák, telepíteni világítótornyok. Ne feledje, hogy tartósnak kell lenniük, és ellenállniuk kell a szintező rúd erőfeszítéseinek. Ilyen célokra jobb fémfóliák alkalmazása, a munka befejezése után eltávolíthatók vagy a bázisra hagyhatók. A bal beaconok nem befolyásolják negatívan az alap alatti szilárdságot a laminátum alatt.
  2. Öntsünk egy kis száraz cementet betonpadlón, és öntsük vízzel. Ecsettel vagy seprűvel keverje fel a tejet a felületen. Ennek köszönhetően az esztrich tapadási koefficiense jelentős mértékben megnő. Ha használhatja az impregnáló - nagyszerű. De még egy ilyen bizonyított módszer sok éven át hatékonyan kezeli feladatát.
  3. Öntsük a szükséges mennyiségű félszáraz betont és állítsuk be egy lécet (szabály). Folyamatosan figyeljük a szintet. Ha vannak lyukak, adj hozzá egy keveréket. Ha sok megoldás van, először egy lapátot vagy egy simítógépet használhatsz szintre, a szabály többé-kevésbé sík felületen való alkalmazásra. Ne feledje, hogy térdre kell dolgoznia. Készítsen almából az almát. A gyártás fajtája és anyaga nem kritikus, a legfontosabb az, hogy puha és nem engedik meg a térdet. Ezek a almák a szabad területre költöznek, ahogy az esztrichet öntik.
  4. A lécek után az illesztés befejezése betöltése történik. Ne feszítse meg a habarcsot nagy erőfeszítéssel, a szerszám mozgásának körkörösnek kell lennie. A fugázó síknak szigorúan párhuzamosnak kell lennie az esztrich síkjával, különben a felületen mély hornyok jelennek meg, amelyeket újra meg kell javítani.

  Félszáraz esztrich: öntési szakaszok

  Ugyanígy az alap a fürdő egész területére épül. A laminált fektetés további munkája a következő napon folytatódhat. Ha a helyiség nagyon forró és száraz, akkor jobb egy másik napot várni, és nedvesítse meg az esztricitást bőséges vízzel. A nedvesség hiánya a homok cementhabarcs keményítése során csökkenti erejét. A bázis elkészült - elkezdheti vízálló laminált fektetni a fürdőszobában. Ha fűthető padlókat tervez, a technológia megváltozik. A fűtési rendszereket a laminátum alá kell helyezni. Az esztrich és a speciális technológia használatáról szóló döntést figyelembe veszik, figyelembe véve a fűtött padló telepítésére vonatkozó ajánlásokat.

  Vízálló laminált fektetés

  A munkát az SNiP 3. 04. 01 - 87 követelményeinek figyelembe vételével kell elvégezni.

  SNiP 3.04.01-87. Szigetelő és befejező bevonatok. Szöveg letöltése

  A magasságkülönbség nem haladhatja meg a teljes emeleti síkban két millimétert. Túl nagy szabálytalanságok kellemetlen nyögést okoznak a gyaloglás során, és egyes esetekben zárak törését okozhatják.

  A munkához szükség van egy gumi kalapáccsal, ékekkel, hogy a bevonat és a falak közötti távolságot egy centiméteren belül tartsa, az asztalos kést, a négyzetet, a ceruzát. A lemezek vágásához használjon kirakós játékot, darálót vagy fémfűrészt.

  Eszközök laminált fektetéshez

  A lamellák bizonyos fajtái egy oldalon nagyok és kisméretű kiemelkedések (kagyló). Nem szabad elfelejteni, hogy a kicsi mindig a falnak kell lennie. Mások csatlakoznak egy tövisbe / horonyba. Ezeket a tulajdonságokat figyelembe kell venni a bevonatok telepítésekor.

  A laminált mennyiség kiszámítása

  1. lépés: Helyezze a vízszigetelést az alapra. Ez lehet szokványos polietilénfólia vagy speciális fólia bevonatú bevonat. Minden varratot ragadós szalaggal le kell zárni. Biztosítsa a maximális feszességet. Vízszigetelésre van szükség a szomszédok kellemetlen helyzetének megakadályozására csőszakadás esetén. Maguk a lemezek vízállóak, nem reagálnak a vízre.

  Vízszigetelés és laminált hordozó

  2. lépés: A vízszigetelő réteget meg kell védeni a mechanikai sérüléstől. E célból a szokásos szintetikus alom 2-3 mm vastagságú. A vízszigetelés károsodása elleni védelem mellett az ágynemű az alapszintet is növeli, a laminált panelek hangsúlyt fektetnek az egész területre.

  Lépés 3. Ragassza fel a vízszigetelés ízületét a falakra ragasztószalaggal. Ezért építettük a falakat a szoba előkészítése során. Használhat speciális fólia szalagot vagy hagyományos. A ragasztószalag magasságának olyannak kell lennie, hogy ezt követően lábazattal lezárja.

  Laminát támogatás

  Sha 4. Kezdje el az első sorot az ajtó másik falához. A padlóburkolat és a fal közötti kompenzációs távolság fenntartása érdekében helyezze be az ékeket a nyílásokba. Másrészről nincs szükség az ékekre, a rés méretét a laminált vágása közben kell beállítani.

  A laminát a csomagolásba csomagolt fogyasztónak szállítandó, amelynek kicsomagolását az elöregedés után kell elvégezni azon a helyiségben, ahol azt lefektetik

  Laminált zár: különböző típusú

  A laminált panelek elrendezése

  Laminált telepítés Lépésről-lépésre

  5. lépés: Csatlakoztassa a lécek végeit. Helyezze a rövid ajkot a hosszú panelbe, és tartsa ferde helyzetben. Óvatosan igazítsa be a síkot, ellenőrizze a csatlakozási pontokat az ujjával - ez a legpontosabb "eszköz". Folytassa a helyiség másik oldalára való helyezést.

  Ékek az első sor elhelyezéséhez

  Laminált fektetés. Első bár

  Helyezze be a második rudat az első oldal szögétől az első rúd zárjáig, és csavarja be a helyére

  6. lépés Mérje meg a vágandó rétegelt anyag hosszát. Forgassa a falt a falra egy rövid kitűzéssel, helyezze el a beépített mellé, tegyen markot a hosszra. A megbízhatóság érdekében néhány millimétert hagyhat a vágás durvaságán. Rajzolj egy vonalat egy négyzetre, és vágd le az extra darabot. Csatlakoztassa azt már telepített panelekkel (lamellák).

  7. lépés: A vágási véget először a padló második sorában kell elhelyezni. Ez biztosítja a szomszédos panelek ízületének elmozdulását.

  A második sor telepítése

  Fontos. A munka megkezdése előtt két sornyi lamellát kell elhelyezni az egész fürdőszobában. Az összekötéseket el kell osztani. Ha ezt nem tartják be, akkor le kell rövidíteni az első panelt, és el kell kezdeni a vágást a vágott darabból. Ne felejtsd el használni az ékeket a kompenzációs rés fenntartásához.

  8. lépés: Folytassa a munkát ugyanabban a sorrendben. Időről időre egy gumi kalapáccsal könnyedén megérintse a lemezek oldalsó arcát, hogy ellenőrizze a csatlakozás sűrűségét a zárakban. Óvatosan kerüljük el az akadályokat. Ha a padlóról túlfolyócsövek vannak, gondosan vágja le őket. A laminátumban a megfelelő átmérőjű lyukak vágására van szükség, a lyukakat további folyadékkal vagy szilikonokkal lezárják. Jobb, ha színtelen anyagot használunk. Lehetőség van a tömítőanyagok kiválasztására, amelyek megfelelnek a laminált homlokfelületének színének.

  Tágulási csatlakozások és opciók a dokkolószalagokhoz

  Az utolsó sor fektetése

  9. lépés Ha az összes lemez helyén van, távolítsa el az ékeket a falakról, és helyezze be a gumiszalagot a nyílásokba, hogy lezárja őket. A tömítettség javítása érdekében ajánlott, hogy a szalag és a laminátum közötti érintkezési hely szilikonnal legyen bevonva. Adj időt arra, hogy megszáradjon.

  Rétegelt lemezek elhelyezése nehezen elérhető helyen

  Lépés 10. Indítsa el az alaplapok telepítését. Ugyanolyan nedvességálló anyagból készültek, mint maga a laminátum. A sarkokban, győződjön meg róla, hogy egy 45 ° -os splash. Soha ne helyezze őket végig-végig derékszögben. A padló megvásárlásakor további elemeket vásároljon külső és belső sarkok díszítésére. Segítségükkel nem csak a bevonat felszerelését segíti elő, hanem javítja a megjelenést. Pontosan vágott ki először gyakorlati ismeretek nélkül, nem fog sikerülni, de nem tehet több kísérletet. A vágási pont minden új beállítása lerövidíti az alaplapot, és ez nem megengedett.

  A lábazat felszerelése a laminált felületre

  Ha a táblákat küszöbbel vagy más típusú padlóburkolattal (kerámia, linóleum, stb.) Összekötni kívánja, akkor a felső szalagokat

  Ez az egész, kevés építési készséggel és vágyakozással, hogy a saját kezűkkel laminált laminált padlót takarja a fürdőszobában, a telepítési folyamat egy nap alatt elvégezhető.

  Műanyag laminált vízálló laminált fürdőszoba és konyha

  A műanyagból készült vízálló rétegelt lemez egyfajta padlóburkolat, amely nem más, mint a szokásos, de a fa rétegeket PVC-vel helyettesítik. A PVC alap nem veszi fel a vizet, nem duzzad, és nem deformálódik, ami HDF alapú panelek esetén fordulhat elő. Minden helyiség díszítésére használják a padlót vagy a falakat. Leggyakrabban műanyag vízálló lamellákat helyeznek el, ahol nagy a páratartalom és a padló vízzel történő elárasztásának valószínűsége. Az apartmanok fürdőszobák, fürdőszobák, konyhák, zuhanyzók. Használható padlókhoz is a szaunákban, társalgókban a fürdőkben. Ha a fürdőszoba optimális lefedettségét keresi, javasoljuk, hogy olvassa el cikkünket a vízálló laminátumról.

  struktúra

  A lamellák fő rétege poli (vinil-klorid) -ból vagy polietilénből készült, fából készült szálakkal, fából készült lisztekkel és egyéb komponensekkel keverik össze. Néha folyadékfának hívják. Szerkezete szerint ez egy fa-polimer kompozíció, amely ötvözi a polimer és a fa előnyeit. Ez a termék újrahasznosítható a minőség jelentős csökkenése nélkül.

  A műanyag vízálló laminátum réteges szerkezetű. Minden réteg speciális célokra készült, és mindegyik garantálja a vászon kiváló minőségét, a vízzel szembeni ellenállást és más külső tényezőket, gyönyörű megjelenést. A műanyag laminált lap 6 rétegből áll:

  1. Az átlátszó, sima vagy hullámos felülettel ellátott felülete a dekoratív réteget a mechanikai igénybevétel és kopás ellen védi.
  2. Elektronsugárral kezelt vízszigeteléssel megerősítve.
  3. Dekoratív, impregnált akril gyantával bevont értékes fajok (tölgy, dió, kőris) vagy természetes kő mintával.
  4. A legalább 4 mm vastagságú PVC műanyag alapja. A műanyag alap vastagságában lévő légkamrák nem befolyásolják az anyag szilárdságát, hanem javítják hang- és hőszigetelő tulajdonságait.
  5. Kastélyrögzítési rendszer.
  6. Papír stabilizáló hordozó (gyantával impregnált papír).

  A vízálló műanyag laminátum padlói melegek az érintésre, megtartják a hőt és nem engedik a hangot.

  előnyök

  A szokásos laminált műanyagokkal összehasonlítva számos előnye van:

  • nedvesség elleni védelem. A bevonat nem deformálódik még akkor sem, ha hosszú ideig tele van vízzel;
  • a műanyag képes felhalmozni és visszatartani a hőt, így a bevonat hőszigetelő tulajdonságokkal rendelkezik;
  • nagynyomású ellenállás, akár 10 tonna / m2 terhelést is képes ellenállni;
  • jó hangszigetelési tulajdonságok;
  • nem igényel egyenlő alapot a telepítéshez;
  • a lamellák könnyen összeköthetők egy monolitikus hermetikus bevonattal;
  • környezetbarát, mivel nem tartalmaz ártalmas anyagokat és anyagokat. Káros anyagok felszabadulása akkor lehetséges, ha a műanyag rétegelt anyagot 60 ° C feletti hőmérsékletre hevítik, ami a padló számára gyakorlatilag lehetetlen;
  • a padló könnyű és egyszerű;
  • különböző színű és textúrájú bevonatok széles választékát;
  • a gyártók által garantált üzemeltetési idő legalább 15 év.

  hiányosságokat

  A műanyag rétegelt lemez hátrányai közé tartozik az ára, ami 2-3-szor magasabb, mint egy hagyományos bevonat ára, és 1,3 és 5,0 ezer rubel között van. 1 négyzetméterre

  Ha a műanyag és a szokásos laminátumot a kopásállóság mértékének megfelelően hasonlítjuk össze, akkor a műanyag ugyanolyan rezisztencia-osztályokat eredményez a kopással szemben (31-34).

  gyártók

  Az orosz piacon sok gyártó műanyag laminált. A külföldi vállalatok közül a legnépszerűbb termékek a Dumafloor és az Aqua-Step védjegyei. Különböző díszítőelemek széles választékát kínálják, amelyek a fenyő, bükk, tölgy, dió, kőrisfa különböző árnyalatokat utánzó faanyagát utánozzák. Vízálló laminált, utánozza a csempe és a természetes kő, mint a gránit, márvány, bazalt, malachit és más sziklák. Engedje el a vásznat és egy modern stílusban fémes hatással.

  A Dumafloort (Franciaország) az Aquafloor és az AquaExpert gyűjtemények (Cuadro és Plus uralkodók) képviselik. Ők megkülönböztetik megjelenésük. Egy további víztaszító réteget, amelyet besugárzással fokoznak, felvisszük a felületre. A panelek mindegyik vége és zárja speciális víztaszító védőbevonattal rendelkezik. Ezeket a bevonatokat a CLICK reteszekkel együtt hidro-mezőkként is említik. Az ízületek biztosítják a lamellák erős tapadását, monolitikus bevonatot képeznek. Alatta meleg padlót építhet. Laminátum-felszabadulás 32 és 31 kopási osztály.

  Aqua-Step (Belgium) - nagy szilárdságú műanyag laminátum antibakteriális és csúszásgátló felülettel 32 kopásállósági osztály. Alatta víz vagy elektromos padlófűtést lehet szerelni. A gumi tömítéssel ellátott UNICLICK típusú zárszerkezet jelentősen növeli a bevonat tömítettségét. A laminált anyag egy értékes fajtájú, természetes kőből vagy cserépből álló fát utánozza. A panelek táblák formájában készülnek (Eredeti, Snipdeck, Wood 2V, Wood 4V) vagy csempe formájában (mini gyűjtemény).

  Decorstep (Oroszország) - 5 rétegű szerkezet, amely olyan cellás műanyagon alapul, amely nem igényel speciális alapanyagokat. A bevonat teljesen vízzel érintkezve stabil. A lamellák felülete a kopásállóság szempontjából megfelel a 32 osztálynak. Az árért ez a laminátum olcsóbb, mint az európai társaik (1200-1300 rubel / négyzetméter). A minőség és a tartósság nem rosszabb.

  Tipp: a különböző boltokban az árak jelentősen eltérhetnek. Ne felejtse el magának a különböző ajánlatok tanulmányozását és a leginkább nyereséges választást.

  Hogyan válasszunk műanyag laminátumot?

  Mielőtt eldöntené, melyik laminált padozatot választja, válaszoljon néhány kérdésre:

  1. Mennyire valószínű, hogy a padlót sokáig elárasztja?
  2. A szomszédok gyakran áramlik a helyiségbe?
  3. Gyakran öntött vizet a padlón, és nem távolítja el őket azonnal?

  Ha igen, minden kérdésre válasszon egy műanyag vízálló rétegelt anyagot.

  Ha úgy dönt, hogy a konyhában, a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban helyezkedik el, akkor ajánlatos egy "aqua" műanyag sorozatot venni. A természetes tölgy, a bükk, a juhar vagy a kőrisfa alatt laminált anyagot választanak fémbevonatos ruhadarabokból, amelyek egy fapadló teljes utánzását eredményezik.

  Tipp: 32 vagy 33 ajánlott lakókörnyezetben. Kérje az eladóktól a higiéniai tanúsítványt, különösen akkor, ha gyermeke van.

  felszerelés

  A munka technológiája szerint a műanyag rétegelt lemezek telepítése nem különbözik a szokásos polírozástól. A várkapcsolatok lehetővé teszik, hogy egy szilárd monolitikus vászonot hozzanak létre rések nélkül. Mielőtt elkezdené a munkát, javasoljuk, hogy teljes mértékben olvassa el a bevonatokra vonatkozó utasításokat, és kövesse szigorúan a gyártó javaslatát. Ez biztosítja a padló garantált élettartamát.

  Alapítvány előkészítése

  Az alapszintet úgy állítjuk be, hogy a különbség ne haladja meg a 2 mm-t 1 méteres futásnál. Az állapotától függően a szintezés egy cement-homok esztrich kitöltésével történik, kisebb hibák megszűnnek, és egy szintező vegyülettel lezárják őket. Ezután távolítsa el a törmeléket és a port egy ipari vagy háztartási porszívóval.

  A fapadlók forgácslemezzel vagy OSB-vel vannak egyenrangúak, a lemezek ízületét vakolják és tisztítják.

  műszerek

  A műanyag felépítése nem különbözik a hagyományos laminált fektetéstől. A munka ugyanazokat az eszközöket igényli:

  • 2 m hosszúságú;
  • 1 m hosszúságú mérőszalag vagy fém vonalzó;
  • ceruza vagy marker;
  • kalapács kalapács;
  • fém bilincs;
  • lapos, 2 x 4x50-100 cm méretű faházblokk lamináláshoz;
  • 1,0-1,5 cm vastag ékek a falak és a padló közötti rés rögzítéséhez
  • megvásárolja készen vagy használjon ilyen vastagságú fa lécdarabokat);
  • vágólap fémfájlokkal;
  • maszkoló szalag

  Műanyag laminált fektetés

  A műanyag rétegelt lemez különböző formájú lehet, de leggyakrabban egyenes vagy átlós. Különböző módon befolyásolják a tér észlelését. Kis helyiségekben diagonális telepítés ajánlott.

  A vágószalagokhoz egy fémfájlokkal ellátott kirakós játékot használjon. Annak érdekében, hogy a vágást abszolút nélkül is forgácsolhassuk, a maszkoló szalag ragasztott a vágásszakaszra, a lamellát felfelé helyezzük. A vágás végén a szkék szalagjai eltávolításra kerülnek.

  Polietilén fóliát 15-20 cm átfedés esetén az előkészített alapra helyezzük, az átfedéseket maszkolással vagy műanyag szalaggal ragasztjuk. A filmnek a falakig 10-15 cm magasnak kell lennie, miután a munka befejeződött, feleslegét eltávolítják, mielőtt a padlólapokat felhelyeznék.

  A filmre egy 2 mm vastagságú habosított polietilénből vagy polipropilénből készült szubsztrátot helyezünk. Az aljzatszalagok csatlakozásait szalaggal ragasztják. Az eredmény egy nagyon lapos felület, hajtások és ráncok nélkül.

  A telepítés típusától függően (egyenes vagy átlós) a munka a falról vagy a szoba sarkából indul. Ha két ember dolgozik, célszerű középen mindkét irányból kiindulni a falakhoz vagy a sarkokhoz.

  A műanyag laminátum nem függ a szokásosnál nagyobb mértékű hőmérséklettől, ezért a fal és a laminátum között 1,0-1,5 cm-es rés van, ugyanazon rések maradnak azon a helyen, ahol a fűtési vagy vízvezetékek haladnak.

  A következő sor lefektetése az előző sor többi oldalával kezdődik, ha annak hossza legalább 50 cm, úgyhogy a ruhák ízületei egy ellenőrzőtábla mintában vannak elhelyezve.

  Az ízületek fadarabos lezárásához. A vászonra nyomódik, és egy cetlippel kopogtat a teljes hosszon. Az utolsó sor le van csapva egy bilincsrel.

  A munka végén távolítsa el a felesleges vízszigetelő szalagot, vágja le 1-2 cm-rel a padló felett, majd szerelje fel a padlót.

  Laminált padló

  A fürdőszobához illeszkedő padlóburkolatok széles választékát kínálja különböző tulajdonságú anyagoknak. Ezek közé tartoznak a csempe, mozaik, önterülő padlók és egyéb lehetőségek. De még ilyen óriási választék mellett más anyagok is megjelennek. Az egyikük laminált. Arról szól, hogy a fürdőszoba laminált, és a cikk tárgyalja.

  Tartalom:

  Annak ellenére, hogy más helyiségekben gyakran használják, és népszerű és keresett anyagnak tekintik, a szaniter létesítmények padlóburkolatának használata első látásra kissé szokatlan. Valóban, magas nedvességtartalmú körülmények között speciális nedvességet és vízálló bevonatot kell alkalmazni, amelyhez a laminátum egyáltalán nem tartozik. Mindenki tudja, hogy a víz és a laminált bevonat összeférhetetlen dolgok. De ez csak részben igaz, a fürdőszoba laminált létezik, de nem rendes, de a szükséges jellemzőkkel.

  Vízálló laminált fürdőszoba

  A fürdőszobában, mint bármely nedves helyiségben, mindig van valamilyen nedvesség. Többet, mint más helyiségekben, a fürdőszobákat éles hőmérséklet-csökkenés jellemzi melegvíz használatakor. Mindez negatív hatást gyakorol a helyiség befejezésére, beleértve a padlóburkolatot is. Ezért annak érdekében, hogy hosszú évekig megbízható és tartós maradjon, válasszon olyan anyagot, amely a következő jellemzőkkel bír:

  • deformációval szembeni ellenállás;
  • az eredeti térfogat fenntartásának képessége;
  • magas kopásállóság;
  • ütésállóság;
  • alacsony hővezetőképesség;
  • nedvességállóság;
  • a varrások közötti nedvesség behatolásának ellenállása;
  • a kémiai reagensekkel szembeni ellenállás;
  • fűtött padló kompatibilitása ezzel a rendszerrel.

  Laminált a fürdőszobában fotó

  Ezért ha a fürdőszobában előnyben részesítjük a rétegelt anyagot a padló végső anyagaként, akkor csak azt kell meghatároznunk, hogy mely típusok felelnek meg ennek a meghatározásnak, és ezért alkalmasak fürdőszobákban történő felhasználásra.

  Típusú vízálló laminált fürdőszoba

  A fürdőszobák laminált fajtáinak sokasága közül nem minden alkalmas. Ezekhez a speciális helyiségekhez speciális lehetőségek állnak rendelkezésre, amelyeket a gyártók vízállóak és vízállóak. Ezek egymástól elválaszthatók abban az anyagban, amelyből a bázis készül, a nedvességvédelem és ennek megfelelően a nedvesség felszívódásának mértékében.

  • Az első lehetőség nedvességálló laminátum. Alapja egy lemezlemez, amelyet különleges víztaszító impregnálással kezelnek. Kiegészítő szigetelést biztosítanak a nyelv és a horony zárómechanizmusa szilikon és viaszos anyagokkal való kezelésével. Ez védi az ízületeket a kész padlólap burkolatai között a behatoló folyadéktól vagy nedvességtől.
  • Ez az anyag ajánlott a fürdőszobákban, abban az esetben, ha a szellőzés jól működik benne, az állandó hőmérsékleti szint, vagyis a páratartalom és a hőmérséklet ingadozása nem éri el a kritikus szintet. Igen, és a bérlők maguk viselkednek óvatosan, úgyhogy a közvetlen padló a víz a kivétel, és nem állandó jelenség.
  • A második lehetőség egy vízálló laminátum. Tulajdonságai szempontjából ez az anyag jobban megfelel a tervezett célnak (fürdőszobai padlók), mert jobb víztaszító képességgel rendelkezik. Ezt egy teljesen eltérő szerkezet biztosítja, amely polimer lemezen alapul. A műanyag nem veszi fel a nedvességet, ezért a csempe duzzadása és deformációja szintén kizárt, még a folyadékkal való tartós érintkezés esetén is. A dekoratív réteg felül van bevonva egy polimerrel, amely további vízszigetelést és nagyobb teljesítményt garantál. Ez a fajta bevonat használható a fürdőszobában korlátozás nélkül. Ez a legmegbízhatóbb lehetőség, melyet előnyben részesíthet.
  • A hagyományos laminált bevonat hagyományos típusai nem alkalmasak arra, hogy állandó, stabil páratartalmú legyen. Az ilyen tárgyak az apartmanokban és magánházakban konyha és fürdőszoba. Nem számít, mennyire jó minőségű egy hagyományos laminátum, amelyet egy fürdőszobába helyeznek, idővel elkerülhetetlenül deformálódik a felszívódott nedvesség következtében, elveszti megjelenését, és megfelelőbb bevonattal kell helyettesíteni. Az ilyen padlók élettartama minimális, az első komoly víztesztig, így a fürdőszobában való megjelenésnek nincs értelme.

  Vásároljon laminált fürdőszobát. gyártók

  Az extrém üzemi körülmények közötti helyiségekhez tartozó padlóburkolatok lezárása, amelyekhez a fürdőszobákat be lehet illeszteni, az ilyen létesítményekre vonatkozó nagyon szigorú előírásoknak és követelményeknek megfelelően kell elkészíteni. Ha a legjobb mintákról beszélünk, a legmagasabb minőségű termékeket világszínvonalú európai vállalatok gyártják, a legújabb fejlesztésekre és technológiákra támaszkodva.

  • A ranglista vezetői a belgák. Termékeiket képviselik a Quick Step és Aqua step márkák, amelyek már régóta jónak bizonyultak a fürdőszobai laminátumok számára. A különböző fafajtákhoz készült csempék nagy választéka képes kielégíteni a legigényesebb vásárlók elvárásait is.
  • Viszonylag korábban megjelent a Berry Floor olyan terméket gyárt, amelyet a nedvesség behatolása elleni fokozott védelem jellemez. Még a vízzel történő közvetlen és tartós érintkezés sem képes megakadályozni a csempe szerkezetét.
  • A jó minőségű termékeket a német Witex, Tarkett és Kronoflooring termékek gyártják. E cégek laminátumát különböző modellek és színek különböztetik meg. A gyártók garantálják az áruk deklarált jellemzőinek való megfelelést és az útlevelben nem kevesebbet. A minőségi és kedvező árak nagyszerű kombinációja a német Egger és a Kronotex gyűjteménye.
  • Nem messze a vezetők és a skandináv országok mögött. A Pergo svájci bevonata és a norvég Alloc már régóta élvezi a fogyasztók helyét és bizalmát. A norvég gyártó büszkélkedhet speciális technológiával lemezek forró viasz réteggel és egyedi zár rendszer, amely korlátlan jótállás. Ezenkívül ez a laminált réteg egyike azoknak a kevésnek, amelyek egy padlófűtéssel kombinálhatók.
  • Jól ismert és jól ajánlott külföldi gyártók listája. De megnézheti a hazai cégek termékeit. Végtére is, itt is találsz tisztességes lehetőségeket.

  A laminált fürdőszoba kiválasztására vonatkozó kritériumok

  Amikor a kérdés, hogy milyen anyagot fekszenek a padlón a fürdőszobában döntenek a laminált javára, akkor csak választani kell. Hogyan kell csinálni? Íme néhány ajánlás.

  • A vízálló rétegelt lemezek leírásában gyakran megtalálható aqua szó, és a csomagoláson egy ilyen bevonatot csepegtető csapattal, vízcseppekkel ellátott esernyővel jeleznek, ami azt jelzi, hogy az anyag vízálló típusú.
  • A kopásállóság egy másik fontos kiválasztási kritérium. A terhelés mértéke határozza meg, hogy a bevonat károsíthatja magát. Meg kell választani egy laminált legalább 32-33 fokozatú.
  • A nedvesség elleni védelem választásakor a duzzadási tényező számít. Normális esetben 18%.
  • A fürdőszobai laminátum ára mindig jelentősen meghaladja a szokásos laminátum árát.
  • Érdemes olyan megbízható gyártók termékeit kiválasztani, akik már évek óta dolgoznak a piacon. Egy ismert minta - annál drágább, annál jobb és itt igazolja magát.
  • Szükséges figyelni a garanciális időszakra. A legjobb gyártók garanciája a termékre több mint 20 évig érvényes.
  • A csatlakozó zárak minősége szintén fontos. Ideális esetben az ízületek között nem lehet a legkisebb szakadék. Ezután a nedvességnek nem lesz esélye bejutni a vegyületbe.
  • És végül, kiválaszthatja a lapok textúráját, mintázatát és színét a személyes preferenciák alapján. Itt mindent egyedülálló és csak a képzelet és a pénzügyi lehetőségek korlátozzák.
  • Ezeket az ajánlásokat használva biztos lehet benne, hogy a szükséges építőanyagot kiválasztják.

  Fólia laminálása a fürdőszobában

  A rétegelt lemezek felszerelése egyszerű, de még mindig szükségessé válik egy egymást követő lépések sorozatára, amelyek önmagukban szükségesek és befolyásolják a végeredményt. Fektetési műveletek:

  • az alap, azaz a padló előkészítése;
  • maga az asztal felszerelése;
  • dekoratív lábazat felszerelése.

  A munka elvégzéséhez a következő eszközre van szükség:

  • elektromos szúrófűrész vagy bármilyen más szerszám a vágólapok vágásához;
  • lyukasztás vagy fúró;
  • mérőszalag ceruzával a jelöléshez;
  • szinten;
  • gumi kalapács és fa deszka, hogy illeszkedjenek a szerkezeti elemekhez;
  • korlátozza a rudakat.

  A laminátumon felül ragasztóval és ragasztószalaggal kell rendelkeznie a ragasztáshoz, díszítő lábazathoz és elemeihez a rögzítéshez, ajtópárnához.

  Felület előkészítés

  • A munka első szakasza a régi burkolat (ha volt), a lábazatok lebontása, az esztrich integritásának és erősségének ellenőrzése, a sérült töredékek eltávolítása, vízszigetelő réteg alkalmazása az egész padlófelületen.
  • A tökéletesen sík felület a jó anyagelhelyezéshez elengedhetetlen. A laminált szerszámok vékonyak, és megszakadhatnak a terhelés, deformálás, csikorgás alatt. Mi nemkívánatos. Bár tökéletesen sima felületek nem léteznek, azonban arra kell törekedni, hogy biztosítsa a padló egy síkhoz igazítását. Érdemes ellenőrizni, hogy az esztrich szintje.
  • Az alapot cement, bitumen, latex, epoxigyanták és egyéb komponensek alapján állíthatjuk be. A legjobb eredményt önmagasító nyakkendõvel lehet elérni. A kialakuló vékony réteg miatt nem lehet nagy szabálytalanságokat kiszűrni vele. Ezért ajánlott csak végső bevonatként kezelni. A nagyobb hibákat először más vegyületekkel kell kezelni. A keverék alkalmazása után várni kell a teljes száradásra (és nem csak a kompozíció beállítására). Minden egyes oldat esetében a kikeményedési idő különböző lehet, és függ a rétegvastagságtól, a helyiség hőmérsékletétől és az esztrichet alkotó komponensektől. Amikor az alap teljesen száraz, kezdjen el a rétegelt anyagot elhelyezni.

  Laminált fektetés

  • A laminát mindig a hordozóra van szerelve. A puha ágy funkcióját végzi, nem teszi lehetővé, hogy a padló felboruljon, vibráljon és megrepedjen. Az aljzat habosított PVC-ből, polisztirolból, parafából stb. Készülhet. Minden laminált gyártó azt javasolja, hogy egy bizonyos típusú terméket használjon. Figyelembe kell venni a szakértők ajánlásait. Gyakran a gyártók.
  • A hordozót a padló felületére helyezzük, egymás között töredékeket ragasztunk szalaggal, hogy szilárd vászon alakuljon ki. A falak körül a kerület a fürdőszoba vannak telepítve fából készült botok-limiters. Ez egy kompenzáló rés, amely lehetővé teszi a padló szabad terhelését és szabad kötését a terhelések és a hőmérsékletváltozások nélkül látható deformáció nélkül.
  • Az első sávot a szoba sarkába kell helyezni a természetes fény sugarai felé, ha a fürdőszobában ablak van. Vagy a mesterséges világítás forrásaival kapcsolatban. Ez lehetővé teszi, hogy láthatatlan illesztéseket hozzanak létre a halak között. A második sín a rögzítő mechanizmustól függően van felszerelve. A Lock rendszerrel ellátott lemezek párhuzamosan kapcsolódnak egymáshoz, és a Click rendszerrel - kis szögben, majd lefelé nyomva. A makacs hal, amely nem hajlandó helyet foglalni, könnyen beilleszthető úgy, hogy egy fadarabot a bordához rögzít, és egy gumi botkával könnyedén megérinti. A rúdra van szükség ahhoz, hogy az erőt a lemez teljes felületén eloszthassa. Ha nem, akkor megszakíthatja a záró mechanizmust.
  • A következő elemek halmaza hasonlóan történik ugyanabban a sorrendben.
  • A kapcsolat és az esztétikai érzékelés megbízhatósága érdekében az összes elemet nem egy sorban osztják el, hanem valamilyen elmozdulással egy másikhoz képest. A lineáris fekvés mellett a laminált lapok lehetővé teszik, hogy figurális lerakódásokat készítsen létra, karácsonyfák, négyzetek és egyéb elemek formájában. Talán a kép átlós elrendezése. Ez a telepítési módszer összetettebb, előzetes jelölést igényel, és ezért időigényesebb.

  A küszöbök és lábazatok felszerelésének jellemzői

  • A laminált ajtók szerelésének sajátosságai vannak. Annak érdekében, hogy a burkolat a természetes mozgás lehetőségével biztosítható legyen, a rés és a küszöbérték között szükségszerűen hézagot kell hagyni. Elrejteni, egy speciális küszöböt helyeznek el az ajtóban. Megvédi az anyag széleit, szabadon mozog, és az ízületeket rejtve dekoratív funkciót hajt végre. Ezzel bezárhatja nemcsak a laminált lapokat, hanem más anyagokkal is összekapcsolható. A küszöbértékek lehetnek egyszintűek vagy többszintűek.
  • Két módon rögzítik a padlóra. Külső: az anya rögzítése a padlóhoz önbefogó csavarokkal. Abban az esetben, ha a nyakkendő beton, mielőtt az öncsavarró csavarokat becsavarja, meg kell lyukasztani a lyukakat azon helyeken, ahol a kötőelemek lesznek elhelyezve. Ezután helyezze be a tüskéket, majd rögzítse a küszöböt.
  • A szép rejtett rögzítés sokkal esztétikusabb. Két részből áll. Az alsó részt az önfúró csavarokkal a padlón tartják, a felső lap pedig felül helyezkedik el és az alsó részhez egy retesz segítségével van összekötve.
  • A plintoszok hasonlóak. A szerszámok felszerelése után, a dugók eltávolítása után telepíthető és talpas. A fal és a mellette levő deszkák közötti távolság kb. Egy centiméter. A rögzítés helyét választják a falnak, és a laminátum szabad marad. A dekoratív panel csak azt fedezi. A rögzítési módszerek hasonlóak a korábbiakhoz (mint a küszöbértékeknél).

  Laminált padló

  A meleg fürdőszoba padlója nem luxus, hanem szükségszerűség, a kényelem és a megelégedés érdekében. Nem minden padlóburkolat meleg padlóval él. Mi a helyzet a laminált anyagokkal? Lehet fektetni a fűtési rendszerek tetejére?

  • Mindez a bevonat tulajdonságaitól függ. A nappali helyiségekbe szánt hagyományos fajokat magas hőszigetelési tulajdonságokkal jellemezik, vagyis megtartják és nem továbbítják a hőt. És akkor, mint egy furnér a padlófűtés nem alkalmas.
  • De ez nem jelenti azt, hogy nincs olyan márka, amely megfelel az elektromos rendszerekhez. Szinte minden szempontból hasonlóak a hagyományos vízálló laminátumok márkáihoz, kivéve a hővezető képességet. A hővezető képesség csökkenését a csempe vastagságának csökkentésével érik el.
  • Ezért a fűtött padló hőmérséklete, 29 ° C-kal egyenlő, elegendő ahhoz, hogy kényelmesen melegítse a fürdőszobába. Mit kell irányítani ahhoz, hogy az ilyen lefedettség megfelelő választása legyen?
  • A csomagon külön jelzést kell elhelyezni a megfelelő ikonral, ami azt jelenti, hogy a terméket egy meleg padlóval együtt lehet használni.
  • A hőmérséklethatár a következő. Ezen jelző felett az anyagot nem lehet felmelegíteni. Általában ugyanaz a 29 ° C.
  • Meg kell adni a padlófűtési rendszer típusát. A víz és az elektromos kivitelek esetében a különböző típusú termékek ajánlottak.
  • A kopási osztálynak legalább 32 vagy 33 értékűnek kell lennie.
  • A meleg laminált padlóburkolatot csak a rendszer üzembe helyezésével szabad elvégezni. A burkolólapok technológiája ugyanaz, mint a szokásos.

  A fürdőszobában lévő vízálló laminált meglehetősen szokatlan és még kreatív megoldás. Mindezek ellenére a klasszikus bélésválasztás méltó helyettesítőjének tekinthető. A természetes anyagokat nem gyengíti a szépség, a fa, a kő és a kerámia burkolatok valóságos imitációja a természetesség illúzióját hozza létre. A modern gyűjtemények színeinek és árnyalatainak nagy választéka lehetővé teszi az anyag különböző beltéri stílusokban való felhasználását. A fürdőszobák nem jelentenek kivételt. A megfelelő anyagválasztás és a padlóburkolat technológiájának betartása és a padló megfelelő karbantartása biztosítja, hogy a laminált anyag hosszú ideig tart.