Legfontosabb > Fürdő

A habarcs típusai és tulajdonságaik, a lakk használata porózus csempe varratok fugázására

A kerámiák elhelyezése óvatlanul fog megjelenni, és hamarosan elhasználódik, ha a javítás befejező szakaszában nem alkalmazták a csempe speciális feldolgozását. A csempe közötti csomópontok esztétikaiak. Ebben a tekintetben meg kell tenni a fugázást.

A habarcsszerkezet alkalmazása

Fugázó csempe a fürdőszobában

Mi a csempe kezelés? A fürdőszobában van a legmagasabb páratartalom, ami azt jelenti, hogy a javítás során jó nedvességállóságú anyagokat kell használni. A varratokon való feszítés védi a felületet a nedvességtől, a penésztől, a portól és a piszoktól. Ennek megfelelően, ha fedezi a védőszerkezetet, akkor az élet tart.

Annak érdekében, hogy egy anyag védje a bevonatot, a következő tulajdonságokkal kell rendelkeznie:

 • vízzárás; Jó választás lenne olyan anyag, amely nagy védelmet nyújt a burkolóanyag alatti vízbehatolás ellen;
 • a felesleges nedvesség felszívódásának mértéke;
 • mi lesz a habarcs zsugorodása az alap felé?
 • erejét.

A modern gyártók többféle habarcsot kínálnak. A csempe ízületekhez négyféle fugázási mód létezik:

 • a varratok cementvédelem;
 • epoxi;
 • szilikon felületkezelés;
 • lakk az ízületek fugázására.

A fürdőszobában alkalmazott szilikon habarccsal történő felületkezelés csak akkor alkalmazható, ha az ízületek porozitással rendelkeznek. Kerámia burkolatot ne használjon ezzel a tömítőanyaggal. Ennek az anyagnak a célja a bevonat tömítése.

Óvatosan dörzsölte fehér csempe a fürdőszobában

Cementcsempe a csempecsatlakozásokhoz

A cement alapú anyag hagyományos, a fürdőszobát fedezi. Az ilyen feldolgozás a védelemhez alacsony költséggel jár. A cementkeverék közvetlenül a kis cementből és egyéb adalékanyagokból áll. Víz hozzáadása esetén a keverék hasonlít a gitt tulajdonságaitól.

Ha a kerámia közötti távolság legalább 5 mm, a habarcs összetétele víz hozzáadását jelenti. Ha széles varrással kell eljárni, akkor homokot adnak a szerkezethez, ami viszont megakadályozza, hogy a készítmény az egész felületen elterjedjen és megtartsa a kötést. Ha a csempe között hosszú távolság van, akkor a feldolgozott keverékhez hozzáadott homoknak is nagynak kell lennie.

Attól függően, hogy milyen tapasztalatokkal és preferenciákkal rendelkezik a javítás területén, készen vagy szárazon is kaphat cementhabarcsot.

A kész készítmény könnyen használható, nem kell hígítani, ami azt jelenti, hogy kevesebb időbe telik a felkészítés. Ennek ellenére van egy hátránya - a kész keverék gyorsan szárad, gyorsan és pontosan mindent meg kell tennie, mivel az üveg teljes mennyiségét egy órán belül el kell fogyasztani.

Fontosabb a habarcs második változata. Egyetlen konzisztencia vásárlása esetén több helyiségre is alkalmazható. Az egyetlen különbség az, hogy a száraz port vízzel vagy latexzel hígítják, csak a helyiséghez szükséges mennyiségben. Fontos megjegyezni, hogy a latex lágyító megvédi az anyagot a különböző mikroorganizmusok kifejlesztését követő fugázás után. A száraz keverék nagyon alkalmas a javítási munkákra, mivel a szükséges mennyiséget és hígítást el lehet végezni, ez a keverék gond nélkül tárolódik is.

A cementhabarcs legfőbb előnyei:

 • könnyen használható száraz és kész keverék;
 • széles skálájú színárnyalat esetén a megfelelő árnyalat a csempe alatt választható;
 • nedvességállóság;
 • széles körben használják.

A hátrány az, hogy az élettartam kicsi. Ezt befolyásolja a szennyezés, a háztartási vegyszerek és a mosószerek.

Epoxi kezelés

Sok szakértő hallja, hogy az epoxi habarcs prémium anyag. Az ilyen keverékeket leggyakrabban a nyilvános helyiségekben használják: úszómedencék, étkezdék, konyhák, laboratóriumok. Pontosabban azokban a helyiségekben, ahol a bevonat minden nap kölcsönhatásba kerül a nedvességgel, a kémiai összetételekkel és a gőzzel.

A keverék fő elemei epoxi, keményítő és homok. Ezen komponensek összekeverésével nagy viszkozitású keveréket kapunk. A keverés szakaszában meg kell felelni a pontosságnak. Ha ez nem történik meg, a drága anyagok elkárosodásának kockázata megnő. Bár nem könnyű dolgozni epoxi habarccsal, még hosszú ideig tartja és védi az anyagot.

Az epoxi keverékeknek a következő előnyei vannak:

 • az egyik legjobb anyag a magas páratartalmú helyiségek bevonásához;
 • a felhasználási idő eléri a 45 évet;
 • a mikroorganizmusok fejlődésével szemben rezisztens összetétel;
 • ideális esetben hangsúlyozhatja a bevonat árnyékát.

A hátránya kemény munka és magas ár. A szakértők azonban meg vannak győződve arról, hogy az utolsó mínuszért nem aggódhat, mert az anyag képes Önt és még az unokáit is szolgálni.

Lakk a védelem érdekében

Ha a fürdőszobában lévő kerámia porozitással rendelkezik, irracionális az epoxi és a cement összetétele. Így csak elrontja az anyagot. A porózus kötésekhez a legjobb habarcs lesz.

Miután a porózus felületet védő réteggel bevonjuk, egy vékony, de erős film keletkezik, ami szinte észrevehetetlen. Megvédi a nedvességet, a szennyeződést és a kémiai elemeket. Lakk a csempeburkolat csiszolásához, a dekoupage papír kikészítéséhez, mivel ezeket a részeket védeni kell a nedvességtől is.

Lakk a csempék burkolására

A burkolólapok jobban fedik le a tiszta lakkot. Az ilyen típusú kikészítés behatol az anyag mélységébe, és megerősíti annak alapját. Amikor a víz egy védett felületre kerül, nem felszívódik az anyagba, hanem cseppekben gyűjtik össze.

tömítő simítóval.

Mondja meg, hogy milyen módon tömítse le a csempék közötti varrásokat? Figyelembe véve a módszer a tömítés ízületek csempe a fürdőszobában. 1 Tegyen rá cementcementet, majd tetejére egy réteg lakkot vagy tömítőanyagot (talán az interneten azt jelentette, hogy a lakk és a tömítőanyag egy és ugyanazon fő eszköz). De a lehetséges hátrány az, hogy ezt a lefedettséget később frissíteni kell. Talán van elég eszköz egyszerre alkalmazni - szeretnék tudni róluk. 2 Hígítsa a cementhabarcsot nem vízzel, hanem speciális latex alapú folyadékkal. Itt szeretnék tudni a módszer megbízhatóságáról az elsőhöz képest a vízállóság szempontjából. És az utolsó kérdés. Mit gondolsz, fontos, hogy lezárjuk a varratokat a fürdőszobában? Talán még mindig szüksége van egy falra, hogy kicsit lélegezzen?

Vegyél egy jó behozott habarcsot, például a Mapey cégtől, és nincs szükség további tömítésre, mivel gyakorlatilag minden habarcs olyan jól védi a varratokat, ha nem hajlított kézzel készült

A szokásos habarcs elegendő, nem szükséges újra feltalálni a kereket.

Én használom a Dolphin szerszám gyártást Lengyelországban

habarcs szatén és nem rendeltetésszerűen több szennyeződés.

Próbálja meg IDROSTUK-ot egy latex adalékkal kétszer-háromszor felhordani egy nedvesített szivaccsal, ami vízálló bevonatot eredményez.

Miért van rá szüksége? Nincs úszómedence, nem fehér csempe fehér folyosóval a folyosón? A fürdőszobában - a leggyakoribb habarcs és minden.

Igen, elfelejtettem, a padlóburkolatokra szükség van, hogy a varratok ne szennyezzék a szennyeződéseket, és könnyebb volt lemosni őket

nem fog lélegezni és jobb, ha nem vizet, hanem egyszerű alapozót ad a habarcshoz

Általában, ha magas minőségű fugázóanyaggal rendelkezik, amelyet szakember végez, akkor nincs szükség több manipulációra! DE! Ha rág kétséges, hogy 1. kaphat kevert habarcs nem a víz, és a latex lágyító (pl Axton, bár elég sok különböző és tulajdonságaik közel azonos) Ez javítja a műszaki jellemzőit fugázó alapuló cement. Növeli a víz abszorpciója és a habarcs kopásállóságát az ízületekben, növeli a csempeélek tapadását, javítja az izületek rugalmasságát és deformálódási képességét. Ne változtassa meg a habarcs színét. Növeli a fading-ellenállást a fakulással szemben. Van másik mód. A végső megszilárdulás után habarcs (két hét) alaposan átitatott varratok impregnált egy kis ecsettel, a legjobb példa rajz ATLAS Delfin.Eto legjobb impregnáló most den.Effekt tündér. Öt évvel ezelőtt dolgoztam ezen a konyhában és folyosón a csempézett padlón lévő varratokon, még mindig nem tetszik! És az utolsó. Az ízület a csempe vége és a fürdőszoba között egy normál habarcs után mindig jól átlátható vagy fehér színű, a helyzet függvényében, szilikon tömítőanyag. JÓ LUCK!

Itt van egy palacsinta, és semmi sem ad hozzá)))). Teljes mértékben egyetértek. Személy szerint az Ultrakolor habarcsot használom. A kritikus helyeken a Fugolók helyett víz helyett (ha a csempe sima és pórus nélkül van)

Ah ah ah, hogy hiányzott egy ilyen pillanat. A padlón lévő fürdőszobában a varratok enyhén szennyezettek, az ultrakönnyű habarcs elég könnyű, de értem, hogy túl késő van a varratok impregnálással történő festése? fél év telt el a javítás után (((

Ver, szappanos vízzel ecsettel mossa meg a varratokat, hagyja megszáradni. Aztán, amint már fentebb említettük, dolgozzuk fel a varratokat a delfinnel.

Hogyan kell a varratokat feldolgozni a csempe között?

A falak és a padló díszítése a fürdőszobában és a fürdőszobában, a konyhában működő kötény kialakítása főként kerámia burkolólapokból áll. Idővel azonban a varratok elhasználódnak, eldugulnak a piszoktól, és a fürdőszobában állandó vízzel való érintkezéskor teljesen penészedik. Ennek eredményeképpen a dekoráció teljes megjelenése elkényeztetett. A habarcs kopásból való megvédéséhez időbeni impregnálás szükséges a csempeburkolatok különleges megoldásához.

A gittek ötvözésének technológiája

Kerámia burkolólapok kiválasztásakor a csempe jellemzőit leggyakrabban tárgyalja: a tervezés, a tokozástechnika és más szempontok. A csempe ízületek végrehajtásakor sokkal kevésbé felidézhető, sőt a habarcs minőségétől függ, hogy az egész felület hogyan fog kinézni.

A kapcsolódó befejező anyagok különféle típusától megkülönböztethetők a következő típusú habarcsok.

Epoxi keverékek

Ellenáll a kémiai behatásoknak, a hőmérsékleti ingadozásoknak, a penésznek és a penésznek, könnyen eltávolítható a szennyeződés. Az agresszív külső tényezők hatásával szembeni ellenállása miatt az ilyen habarcs széles körben elterjedt a helyiségek kezelésénél, ahol a páratartalom-index emelkedett (pl. Fürdőkád vagy zuhany).

Azonban csak szakemberek dolgozhatnak epoxi vegyületekkel, mivel a megoldás konzisztenciája meglehetősen viszkózus és nagy gondot igényel.

Polimer készítmények

Jelentős előnyökkel jár:

 • műanyag konzisztencia;
 • a varratok alacsony zsugorodása;
 • a hőmérséklet és a nedvességtartalom gyorsaságának és minőségének függetlensége;
 • fagyállóság;
 • a csempe felületének könnyű tisztítása a felesleges oldatból;
 • hidrofil felület.

Azonban, ha ezt a készítményt összehasonlítjuk az epoxiddal, akkor az lényegesen alacsonyabb az erősségénél. Az oldat szilárdságának növelése céljából hozzáadott folyékony polimerek.

Cement paszta

Ez a leggyakoribb típus. Kedveltségének köszönhetően megfizethető ár és könnyű alkalmazási technológia.

A habarcs elkészítéséhez elegendő a száraz keveréket az előírt mennyiségű vízzel önteni a csomagoláson található utasításoknak megfelelően. Miután a varratok megszáradtak, eltávolíthatja a fehér lapátot a cserépen egy közönséges vízzel megnedvesített szivaccsal.

Az ilyen kötések szennyeződésnek kitett, és a hatása alatt a nedvesség sötétté vagy morzsolódik, így fenntartani a kialakuló bevonat megjelenését kell impregnált egy különleges megoldás egy víztaszító hatást. Vannak olyan kézművesek, amelyek víztaszítót adnak hozzá a cementkompozícióhoz, amikor az oldatot összekeverik.

A habarcsot gumi spatulával alkalmazzuk, az oldatot a csempék közötti résbe vagy egy speciális tasakba préseljük, amely a működési elvéhez hasonlóan egy tésztazsákhoz van kötve.

A Zatirochny tasakot leggyakrabban polimer vagy epoxi vegyületekkel való munkavégzés során használják.

Kezelés védőoldattal

Olyan bevonat létrehozására, amely vízzel és tisztítószerekkel szemben ellenálló, sötétedés, szennyeződés és gombaalakítás a közbenső ízületeknél, a hidrofób tulajdonságokkal rendelkező speciális készítményekhez szükséges további impregnálás szükséges. A varratok impregnálása a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • hidrofób bevonatot biztosít (fontos a csempe feldolgozásakor a fürdőszobában);
 • megakadályozza a felület szennyeződését;
 • gombaellenes hatást fejt ki.

Az ilyen feldolgozás leggyakrabban használt:

 • vízsugárzók, amelyek a folyékony konzisztenciának köszönhetően könnyedén alkalmazhatók a varratokra vékony ecsettel;
 • olyan polimer lakk, amely mélyen behatolhat a habarcsba (a talajig);
 • szilikon vagy akril alapú tömítőanyagok, amelyeket főként a legkiszolgáltatottabb helyeken használnak: a fürdőszoba sarkainál vagy a fürdő (zuhany) és a csempe ízületeiben.

Most vannak olyan védőbevonatok a piacon, amelyek nem hoznak létre "üveg" réteget, és nem befolyásolják a kezelt felület páraáteresztő képességét. Széles körben használatosak a kétkomponensű készítmények is, amelyek szárításkor nagy szilárdsággal, tartóssággal és vízállósággal rendelkeznek. Az ilyen megoldásokkal történő fugázásnál nincs szükség további impregnálásra.

Víztaszító alkalmazása

Az impregnálás legkorábban 7 nappal a fugázás után javasolt, így a felület teljesen száraz. Ritka esetekben az impregnálás megváltoztathatja a habarcs színét, ezért a kellemetlen meglepetések elkerülése érdekében jobb, ha egy rejtett területen próbatestet folytatnak.

A gyártó által ajánlott hőkezelési módot a csomagolás tartalmazza. Azonban általános követelmények vannak: a kezelést legalább + 5 ° C-os és legfeljebb + 30 ° C-os hőmérsékleten és legalább 80% relatív páratartalom mellett kell elvégezni. Ezért a magas páratartalmú helyiségekben (fürdőkád, kád, medence, zuhanyzó) végzett munka során tisztázni kell a mutatókat egy nedvességmérővel.

Víztaszító alkalmazása a varratokra

A víztaszító hatású védőburkolatot vékony ecsettel végezzük, a varrat mentén. A csempe felületén fellépő megoldás sárgulása lehet. A festék károsodásának elkerülése érdekében ajánlott ragasztani a burkolólapok széleit ragasztószalaggal. A vízben lévõ szennyezõ anyagok behatolhatnak a habarcsba, így egy második réteget kell alkalmazni, hogy víztaszító bevonatot biztosítsanak.

Közös frissítés frissítése

Ha idővel a varratok piszkosak, akkor kétféle módon frissen nézhet a fürdőszoba bélelt felületére.

Ceruzafestés

A mosásokat mosószerekkel kell mosni, várni kell arra, hogy megszáradjanak és víztaszító hatásúak legyenek. Az építőüzletekben kapható speciális ceruza injektáláshoz, marker formájában. A szerszám tökéletesen megbirkózik a csempe ízületek tisztításával a fürdőszobában, mivel a megoldás, amely része annak, képes elpusztítani a formát és megelőzni a gomba kialakulását.

Sok háziasszony nem csak ipari tisztítószereket használ, hanem a régi népi módszereket is alkalmazza az egymásba ágyazott ízületek tisztítása során:

 1. A fürdőszobában lévő varratokon megjelenő gomba vagy penész eltávolítása érdekében a felületet ecettel, ammóniával és vízlágyítóval kell kezelni.
 2. Az alkohol egy másik módja a penészes foltok elleni küzdelemnek. Az ízületeket egy kis ecsettel kell felhordani (egy régi fogkefe fog tenni), ellenálljon az időnek és törölje le a szennyeződéseket.
 3. A gombaellenes szerek (Nystatin) vizes oldata segít a szerszám eltávolításában a fürdőszobában. Az oldat elkészítése elég ahhoz, hogy kis mennyiségű vízben feloldja a tablettát.
 4. A fényes ízületek fehérítésére rendszeres háztartási klórozott fehérítőt használhat. Elég, ha az ízületeket egy oldattal tölti meg, és ecseteli őket.
 5. Nehéz szennyezés esetén az ízületeket szódabikarbónával lehet megszórni és ecettel megtölteni. A kémiai reakció eredményeként létrejött hab egyszerűen kikapcsolja a szennyeződéseket, és könnyen vízzel lemosható.

A tisztítószerekkel való munkát (még azok által készítettek is) a biztonsági óvintézkedések betartásával kell elvégezni: gumikesztyűben és szükség esetén légzőkészülékben.

frissítés

Frissítheti a habarcsot, mint ez. Távolítsa el a régi bevonatot szabványos szerkezeti késsel vagy speciális "kötőanyaggal". A szerszám kiválasztása egyedi kérdés, feltéve, hogy a szerszám nem hagy karcolást vagy más kárt a csempe felületén.

Ha a régi réteg erősen edzett és a szokásos mechanikai művelettel nem távolítható el, akkor a habarcs speciális lágyítószerrel kezelhető. Meg kell jegyezni, hogy nem lesz képes eltávolítani az epoxi-gitt önmagát - ez a szakemberek feladata. akkor:

 • a varratok tisztítása után fejezze be a csempe végeit és az ízületeket egy alapozóval;
 • friss betöltést végezni;
 • ha a habarcs száraz, elkezdhet hidrofób oldatot alkalmazni.

Ahhoz, hogy a felületet a lehető leghosszabb ideig lehet bevinni, és újnak tűnhet, ajánlott frissíteni a habarcsot 3-5 évente.

Sokan tévesen úgy vélik, hogy a könnyű habarcsot a szennyeződésnek köszönheti, mint a sötét árnyalatok bevonása. Valójában pontosan ugyanúgy szennyezik őket, de világos háttéren a szennyeződés még jobban kitűnik. A kerámia burkolatok esztétikai megjelenésének megőrzése csak akkor lehetséges, ha a telepítés és a fugázás technikáit megfigyelik és megfelelő gondossággal kezelik.

Seam csempe védelem - mondd pzhsta!

Jó napot. Kérem, mondja meg nekem, hogyan védhetem meg a varratokat egy csempe a fürdőszobában (víz ellen)? A varratok konkrétnak tűnnek.

Igen, bármilyen lakk, PVA, primer, akár körömlakk - gyöngy, el tud képzelni? Senki sem tudja
Én például alapoztam. Az eredmény egy fényes varrás felület volt. Nem tetszett, acetont vettem, rongyot dörzsölni, miután a latexet lemostam a varratokról, kiderült, hogy homályos és vízálló.
Még viaszmaszk lehet.

csak egy kérdés: milyen primer?

Igen, bármi, nos, a dobozon nem írtak semmit - latex vagy polivinil-acetát, vagy akár csak néhány, butadiéngumi.

Igen, jól fogjuk látni.

És a maksidom különleges védelem a varratok eladni - Kilto. Jobb, mint pva?

Prok12 írta:
És a maksidom különleges védelem a varratok eladni - Kilto. Jobb, mint pva?

Nos, természetesen jobb, mindegy, az összetétel és az alapja a permeabilitás a habarcs, a vízállóság és a film erőssége alkalmas. A PVA nem mélyen behatol, úgy tűnik, hogy a molekula hosszabb vagy nagyobb, mint a talajé. A tartósság érdekében általában a kétkomponensű epoxi alapúak a legjobbak.

A javítási időszakban a csempecsuklók nem voltak védőfelszereléssel, az építők azt mondták, hogy a habarcs már tartalmaz mindent, ami szükséges
Eddig nincs panasz a varratokról, de. munkát keres :-)), lehetséges-e a varratok feldolgozása csaknem egy évvel a tojás után? Hogyan különbözik a technológia az időszerű munkától?

Van egy jó eszköz, a Delfin (Dolphin), amelyet a jól ismert Atlas cég gyárt. Néhány évvel ezelőtt használta. Kezdetben kitűnő volt a nedvesség behatolásának megakadályozására, de miután a falak között több helyen csekély volt a csempék, alig látható repedések jelentek meg, és ha a víz belépett, akkor a repedés körül egy nedves hely mutatkozott. De egy másodperc után átjutott a repedéseken az eszközzel, minden rendes lett!
Az eszköz jó, ellenőrizheti.

Köszönöm! Szerintem ez a téma hasznos lesz sokan számára.

A delfin jó dolog, ellenőrizni

a delfin és bármely más Kilto előtt meg kell tisztítani a vért, a WC-ket, a folyosókat, a teremet, a konyhát a portól, piszoktól stb. Mostantól a színezőfesték nem úgy néz ki, mert több építési por.
Mit és hogyan tisztítsa meg a port?

Én az ördög tudja, nem találtam Delphint N-sk, Kilto zayuzalban. Nem akarom az egész márkát vezetni, hanem a ballon, amit kaptam.
Az összes fugázott festék ment, megváltoztam.
Gondosan ellenőrizze a dátumot, az időt, a tanúsítványt és mindezt.

2GEO-Tr A falat körbezárja a bőrön 120-150-et néhányszor egy kis faluban. Amint törli a bőrt, fordítsa az uralkodó körül.
A vonal végei az eljárás előtt, sima formában vagy ugyanazon csiszolópapírral simítják a varrat alakját.

YuriR írta:
Igen, bármi, nos, a dobozon nem írtak semmit - latex vagy polivinil-acetát, vagy akár csak néhány, butadiéngumi.

Gondoltál erre? Először is, a talajok nem erre szolgálnak. Másodszor, még a nedvességgel szemben ellenálló talajokat is, mint a Tex (bár ez teljesen szar), vízzel kell hígítani, hogy behatoljon az anyagba, és kétszer vagy háromszor festse le a varratokat, mert ha egyszer koncentrátummal festesz, akkor nem bírja a gyalogos terhelést - ez a polimer film másnap.

Drew írta:
Jó napot. Kérem, mondja meg nekem, hogyan védhetem meg a varratokat egy csempe a fürdőszobában (víz ellen)? A varratok konkrétnak tűnnek.

Ha ez nem titok, akkor miért védené ezt a szemöldöket a cementhabarcs varratokkal szemben, amelyeken a csempe valószínűleg lefektetett? Ha van egy régi szovjet alapja a Hruscsov-féle típusnak, akkor hagyd, hogy továbbra is leálljon, mert a folyamat hosszú, és nem olyan forróak. Extra munka, piszok. Ezután idővel eltávolíthatja ezt a bélést, és új gyönyörű cserépet hozhat létre, majd kiváló minőségű importált német vagy olasz habarcsot készíthet, amely nem igényel impregnálást, és nem Atlas + Dolphin típusú szart.

akkor találkoztam velem, bár számomra ez már egész témája az egymásba ágyazott ízületek fugázásának. Megpróbáltam ezt az Atlas Dolphint, és teljesen egyetértek a datchnik om-val, ez nem varrás, hanem egy teljes ostobaság. Sok eszközt használtam, de nem sikerült elérnem a kívánt eredményt (vértem egy füsttermékre, ami valószínűleg befagyott az utcán és elvesztette a tulajdonságait), de végül sima csíkot akartam (nekroshayuschiysya) fényes fényűvé tenni, barátaim ezt a munkamódot választották sajnos, nem tudják, hogy a személyzet fedezte őket), de úgy tűnik, ahogyan azt mondták, antibakteriális védelem, miért a pokol tudja miért, de azt hiszem, nem lesz felesleges.

Adja meg, hogyan lehet most kiválasztani a kompozíciót ilyen célokra?

Fugázó a csempe a fürdőszobában, a választás és alkalmazás

A fürdőszobában a kerámia burkolólapok elhelyezése saját tulajdonságokkal bír, a szoba magas páratartalmának köszönhetően. Ezért a munkáknak mindig a falak és a padlók vízszigetelésével kell kezdődniük, és a burkolólapot a fürdőszobában lévő burkolathoz erős hidrofób tulajdonságokkal kell kiválasztani.

Vízszigetelés

A fürdőszobában sok hely van, amely nedvességgel borítható a helyiségek üzemeltetése során. A vízszigetelő munkák nemcsak a túlfolyás elkerülését, hanem a vízszivárgás és az alsó padló elárasztása elleni védelmet is jelentenek a vízellátó rendszer esetleges károsodása esetén.

A fürdőszobának a csempe alá történő vízszigetelése tekercselt anyagokként és mindenféle megoldásnál, amelyeket kefével vagy spatulával alkalmaznak.

A padló teljes területét feldolgozzák, valamint a falak a kerület mentén, 10-20 cm magasságig, különös figyelmet fordítanak a sarkokra, a mosdó, a kád és a zuhany közelében lévő területre.

A tekercsanyagokat ragasztják vagy fuzionálják a kezelendő felületre. A hegesztést professzionális berendezéssel végzik, és szakemberek meghívását igénylik. Abban az esetben, ha úgy döntött, hogy elvégzi az előkészítő munkát, mielőtt maga a kerámia burkolólapot felhelyezi, az ilyen eszközök nem fognak működni az Ön számára.

Az öntapadó tekercsszigeteléssel való munkavégzés meglehetősen egyszerű. Az egyetlen követelmény az, hogy nincsenek mindenféle éles zseton és szabálytalanság a falakon, amelyek sérthetik az integritását. Ezenkívül, ha a falakon rétegréteg vagy meszelés van, az anyagot le kell mosni, majd az egész felületet egy alapozóval impregnálva biztosítani kell az anyag tapadását (tapadását) a falakhoz.

A bevonatok nem annyira igényesek az alapon. A legjobb, ha készen áll a munkára. Az alkalmazás módját és a felhasználás jellemzőit (rétegek száma, szárítási idő stb.) A gyártó mindig feltünteti a csomagoláson. Ha az anyag hígítást igényel, szigorúan be kell tartani az arányokat annak hidrofób tulajdonságainak megőrzése érdekében.

Fugázó kiválasztása

Megnövekedett nedvességállósággal a csempe ragasztó a fürdőszobában is kiválasztható. Ez nem annyira fontos, ha a javított csempe kiválasztható. Tüzelés után a szélei egy speciális gépen dolgoznak, amely lehetővé teszi az egyes csempefragmensek tökéletes kalibrálását.

Igazított csempe fürdőszoba

Ez a csempe szinte tökéletesen illeszkedik (1-2 mm), ami a kész tér vizuális integritásának hatását hozza létre. Ezenkívül nincs szükség a helyreállításra szolgáló helyreállító csempére, és a gipszcsempe csempe a fürdőszobában, minden más típusú kerámialap esetében ez a lépés szükséges.

A Zatirochny-masszák mind cementen, mind epoxi alapon alkalmazhatók.

Az epoxi gyanták a működés során funkcionálisabbak és tartalmazhatnak díszítő töltőanyagokat az összetételükben, aminek köszönhetően a fürdőszobában lévő varratok arany, ezüst vagy gyöngy változatban is lehetségesek. Az "epoxi" -mal való munkavégzés azonban csak a szakemberek számára lehetséges, mivel a tömeg rendkívül nyújtható, rugalmas és nagyon gyorsan lefagy, szuper-szilárd monolitként.

Epoxi habarcs alkalmazása

Ha a csempe ízületek cementfugázását választja a fürdőszobában, akkor célszerű javítani úgy, hogy latex lágyítószert adnak oldószerként. A részecskék megakadályozzák a gombák képződését vagy a penészesedést, és javítják az anyag tapadási tulajdonságait. De még ebben az esetben is a legjobb, ha a gipszkarton a fürdőszobában további nedvességálló impregnálással (víztaszító) lesz védve. A vízben rejlő anyagok nagy áteresztőképességgel rendelkeznek, és nem képeznek filmeket a kezelt felületen.

Ha a csempe porózus

További nedvességállósági problémák merülnek fel, ha a falak vagy a padló a fürdőszobában növekvő porozitással vannak bevonva. Ebben az esetben a legjobb, ha a kerámia burkolólapok speciális lakkaként is használják. A felületen képződő vékony film nemcsak a víz, a foltok és az ultraibolya sugárzás ellen védelmet nyújt, hanem megkönnyíti a cserép napi karbantartását is.

Átlátszó lakkokat is használnak, ha úgy döntesz, hogy frissíted a fürdőszobádat, és a cserépdarabokkal díszíted, díszítőelemekkel díszítve, amelyek papírból vannak vágva, és védeni kell a környezet hatásaitól.

A lakk helyett néha folyékony színtelen tömítőanyagot használ a fürdőszobában lévő csempe számára, amelyet a varratokra és a csempere festett hengerrel alkalmaznak. Ha úgy dönt, hogy csak a varratokat tömíti, akkor egy vékony ecsettel kell dolgoznia, és azonnal törölje az összes hibát. A gyártók kétévente javasolják az ilyen védőréteg frissítését.

A kerámia burkolólapok tömítése tömítőanyaggal

Szépség sok gond nélkül

De mi van akkor, ha a régi csempe sokáig nem tetszett a szemnek, de nem akarod helyettesíteni? A fürdő designját úgy módosíthatja, hogy a falakat festeni kívánja a szaküzletekben értékesített modern festékekkel.

Festéket kerámia lemezre ecsettel

Ez nagyon egyszerű, ha megtisztítja a por és a piszok falát, és zsírozza őket alkohollal. A műveletek során kialakult apró repedések és forgácsok lezárása érdekében a tisztított, alaposan szárított felületet primerrel borítják. A szárítás után festeni a fő hangot a csempe felületén egy festőhenger segítségével, ritmusos mozdulatokkal alulról felfelé.

Kerámia burkolatok festése festőhengerrel

A kerámia lapok festéke lehet:

 • Olaj. A jövőben eléggé kitartó és szerény, de a légzésvédőben és a gumikesztyűben együtt kell dolgoznia, és készen kell állnia a kellemetlen szagra a munka során.
 • epoxi. Gyorsan szárad, nem igényel rögzítő lakkréteget munka után.
 • akril. Előnyben kell részesítenie a nem szakembereket. Kézzel és szerszámokkal könnyen lemosható. Hátrányok: vízben oldódó, így védő réteg lakk.

Kívánt esetben a felület szárítása után a falak művészi festése ecsettel történik. Ily módon létrehozhat egy eredeti határt vagy akár egy kreatív többszínű panelet a falon vagy a padlón.

Minta létrehozása kerámia lapkán

A mozaikok rajongói számára a papírlapokból kinyomtatott, vízzel oldódó ragasztóval rögzített sablonok utánozhatók. Ebben az esetben a legjobb, ha a festéket egy habszivaccsal használják, rövid szűk érintésekkel, hogy a festék ne szivárogjon a sablon szélei alatt.

A habarcs, az impregnálás vagy a lakk védelme

Írta: Shulc, december 9, 2009 Kerámia csempe

Kiemelt állások

Üzenetek írásához hozzon létre egy fiókot vagy jelentkezzen be

Önnek regisztrált felhasználónak kell lennie ahhoz, hogy észrevételt tegyen.

Hozzon létre egy fiókot

Jelentkezz be a közösségünkbe. Nagyon egyszerű!

Jelentkezzen be

Már rendelkezik fiókkal? Jelentkezzen be a rendszerbe.

Vagy jelentkezzen be az egyik szolgáltatással.

A Google azt ajánlja

Ajánlások

A TE 30-A36 vezeték nélküli kalapács fúró

A Sano kiadott egy cikket az Eszköz és Berendezés, 2013. április 29-i cikkében

Házi ház a csiszológépen egy gyémánt csésze vagy kefe számára

FugenFührer írt egy blogbejegyzést a FugenFührer Blogban, 2017. február 13, blogbejegyzés

Hogyan vágjuk a zsanérokat a belső ajtókban.

Sano kiadott egy cikket a Repair School-ban, 2007. június 15-én

Hogyan lehet a gipszkarton-partíciót tökéletesíteni?

Sander egy témát írt alá a Gipszkarton, 2005. március 3-án

Gipszkarton mennyezetre szerelése

andral írt egy témát a Gipszkarton mennyezeten, 2005. január 17-én

Gáz szerelőpisztoly HILTI GX 120

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, március 11, 2012, cikk

Víkendház az erdőben: mint művész, Igor Shubin átalakította az erdei telket. Layfkhaki a nyári lakosok számára

A KGB kiadott egy cikket a Country House-ban, Dacha, kedd, 08:49, cikk

A tesztvizsgálatot az SCW 22-A és az SCM 22-A fűrészek tesztelik

Sano kiadott egy cikket a műszer és a berendezések, december 24, 2012, cikk

Impregnálás alkalmazása csempe ízületekhez és típusaihoz

A járulékos varrások további feldolgozás nélkül elvesztik vonzó megjelenésüket, de teljesítményüket is. Ha nem biztosít védelmet a nedvességtől, idővel a habarcs összeomlik, a csempe elkezd lazítani és kiesik. A varratoknak is védelmet kell biztosítaniuk a kémiai hatásoktól, mivel a mosószer felgyorsítja a pusztítást. Cikkünk segít meghatározni, hogy milyen impregnálás szükséges a csempe varratokhoz és hogyan kell használni.

Impregnáló és védő készítmények típusai

A csempecsuklók összes számos védőanyaga és impregnálása több fő kategóriára osztható.

A védőanyagok és az impregnálás összetétele:

 • Polimer lakkok.
 • Akril tömítőanyagok.
 • Szilikon tömítőanyagok.
 • Védő készítmények latex alapúak.

Szintén hozzárendelhessek az alapok típusát ehhez a célhoz:

 • Védő. A varratok mechanikai és kémiai károsodástól védettek. Megfelelő a régi csempével való munkához.

Milyen varratokat kell feldolgozni?

A gyártó általában azt jelzi a habarcs címkéjén, hogy szükség van-e a dörzsöltött varrat további feldolgozására. Egyes modern fajok nem képesek a habarcsot, mivel már tartalmaznak védő (gombaellenes vagy tömítő) adalékanyagokat.

A gitt igényelhet védelmet a nedvességtől (víztaszító használata) vagy egyéb környezeti hatásoktól. Az impregnálás megvásárlása előtt tisztázni kell, hogy milyen impregnálók gyártói javasolják.

Általános impregnálási javaslatok

 1. A különböző típusú csempe (porcelán csempe, cserép, cotto) felülete eltérő módon reagálhat a csempe varratok impregnálásához. Bizonyos impregnálás bizonyos esetekben összeférhetetlenné válik, ezért tanulmányozni kell a gyártó ajánlásait a varrásokkal kapcsolatban.
 2. A cement alapú gitt megnövelt nedvességvédelmet igényel. A varrásokhoz hasonló gitt nem véd a nedvesség ellen.
 3. A polimer (epoxi) gyanta alapú gittek sokkal jobban védettek a magas páratartalom hatásaitól. Ezeket a gitteket védő vagy dekoratív vegyületekkel kell bevonni. Megvédik a kopás, a festés, a háztartási vegyszerek hatásait.
 4. A padlólap burkolólapjai, valamint a falhoz közeli ízületek gyakrabban tele vannak vízzel, és mechanikai ütésnek vannak kitéve, ezért először kell őket kezelni. Víztaszítót kell alkalmazni.
 5. A könnyű vagy színezett fugákkal való kötések kezelésére jól használható polimer lakk az ízületekhez. Védő impregnálás nélkül, egy ilyen habarcs elkerülhetetlenül elkezül elhalványulni és piszkosá válni.
 6. A fényerõ védelme és növelése, illetve a kerámia burkolólapok színes kötései esetén fényes védõszerkezetet kell használni. Ehhez fényes polimer lakkokat használhat.

Számos modern védőszerkezet egyidejűleg védő víztaszító tulajdonságokkal rendelkezik, amelyeket bármilyen helyiségben kerámia burkolólapok összefogására lehet használni. A tulajdonságokra vonatkozó információk, az impregnálás alkalmazása a címkén szereplő leírásban találhatók. A szakértők azt ajánlják, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet a hatékony vízfestékekre, mert a vékonyabb szobákban a varrások folyamatosan versenyeznek a vízzel.

A cement alapú gitteket tömítőanyagokkal kell kezelni. További feldolgozás nélkül a megsemmisítés az idő múlásával kezdődik.

A videóban: hogyan lehet hatékonyan védeni az átfedő öltéseket.

Védő impregnálás alkalmazása a varratokon

Fugázás után a varratoknak teljesen száraznak kell lenniük. A különböző gyártóktól származó simító keverék különböző szárítási idővel és készenlétben áll a további feldolgozásra.

Ahhoz, hogy biztonságban legyen, egy hétig nem érheti el a beágyazott felületet. Ez alatt az idő alatt mindent kiszáradnak.

A felhordás előtt el kell különíteni a csempe a védőszerkezetbe való belépéstől. Például óvatosan ragaszthatja a papírszalagot, és csak a varratokat fedezheti fel. Jobb lesz a csempe egy monoton vagy egyszínű mintával, amelyen a különböző hibák észrevehetőbbek.

A csempe közötti varratokat egy vékony ecsettel megkenjük. Ez a módszer kiváló minőségű, egyenletes fedést biztosít. A mélyen behatoló hatású vegyületeket két rétegben alkalmazzuk, mivel az első réteg szinte teljesen felszívódik a habarcsba. A kettős réteg biztosítja a legjobb védelmet.

Az impregnálás a habarcs színét nem kívánatosvá változtatja, így először tesztelni kell az impregnációt egy olyan kis területen, amely nem jelenik meg. Kipróbálhatja a csempeburkolat próbamintáját.

Fedje le az anyagot impregnálással bizonyos hőmérsékleti és páratartalom-expozícióval. Ezek a számok a címkén jelennek meg. Ha nem követik, az impregnálás elveszítheti tulajdonságait és általában csökkenni kezd. Legjobb univerzális impregnáló vízpuhító használata.

A védő impregnálás alkalmazása után jobb lesz 1-2 napig hagyni a teljes szárítás és keményedés érdekében. Ezután további feldolgozás végezhető.

További ajánlások

Néhány tipp, amelyek segítenek új megjelenést adni a régi csempecsuklókhoz:

 • Ha nem érzékenyek a pusztításra vagy repedezésre, amelyet nedvesség vagy mechanikai igénybevétel okoz, akkor ezek egyszerűen csak egy réteg mély behatolásúak. Megvédi a pusztítást.
 • A színezett varratok tisztíthatók, felújíthatók akrilfestékkel, majd egy réteg védő impregnálószert (akril vagy polimer)
 • A szennyeződéseket fogkefével és fehérítővel távolítják el. Nehéz szennyeződés a szódabikarbónát ecettel. Szóda önt, majd öntsük ecetet. Kémiai reakció következik be, ami a szennyeződéseket kikapcsolja a pórusokból.

A polimer lakk tökéletesen alkalmas cementkötés feldolgozására. Teljesen átjárja a varratot, erősíti szerkezetét és teljes védelmet nyújt a nedvességtől.

Mi fedezi a habarcsot a csempe?

Prompt kérjük, szárítás után habarcs a padlón az állandó érzés, a homok és úgy érzi, a varratok sherohovatye..Zatirka úgy tűnik, hogy jó, mint a mester azt mondta, Nanokolor grafit és a homok, és a száradást követően szín valahogy seryy..Mozhet valamit, hogy ellepje még így a homok nem tűnik ki?

A szakértők válaszoltak a kérdésre

Legjobb válasz

Érdekes ajánlatok

Egyéb kérdések ebben a témában

Kedves fórum, mondd, kérlek, öntsük a tetejére Stroebe duzzasztott agyag, van egy része ebben a száraz padló Knauf? A fénysugár eloszlása ​​a padlón. az egész lakásban go shtroby. Ajánlat feltölteni ezt a helyet homokkal.

Gyakran látom a tervezők munkáját ilyen padlón. A szalonok körül utaztam, szemben a problémával, kis fekete betéteket nem találtam márvány, majd réz alatt,. Tiszta fekete opció, no. Fehér fényes csempe - hasonló beda vagy bézs, tejtermék.

Tett tie a folyosón át a meleg padló: megállapított szigetelőanyag + kábel padlófűtés, esztrich, majd vízre ok.3-4sm. Néhány nappal később esztrich repedt (repedés 1-3 mm), és a padló „prozhimaetsya”, amikor a helyszínen.

Üdvözlünk! Nemrég új lakásba költözött, finom kivitelben. A linóleum alatt kiderült, hogy az esztrich fehér virágzása van a kémiai szaglással. El kell távolítanunk a linóleumot a fejlesztőtől, és fel kell tennünk a laminált anyagot. Mondja meg, kérlek, mi van.

A házban laminált vagyok! Lehetőség van arra, hogy megfizethető áron és kedvező áron vásároljanak egy másik városban. Mi fog történni, ha nem zavarja és megvásárol egy rétegelt ládát minden szobában? Hogy fog kinézni? nagyon érdekes

Fugázó a csempe a fürdőszobában, a választás és alkalmazás

A fürdőszobában a kerámia burkolólapok elhelyezése saját tulajdonságokkal bír, a szoba magas páratartalmának köszönhetően. Ezért a munkáknak mindig a falak és a padlók vízszigetelésével kell kezdődniük, és a burkolólapot a fürdőszobában lévő burkolathoz erős hidrofób tulajdonságokkal kell kiválasztani.

Vízszigetelés

A fürdőszobában sok hely van, amely nedvességgel borítható a helyiségek üzemeltetése során. A vízszigetelő munkák nemcsak a túlfolyás elkerülését, hanem a vízszivárgás és az alsó padló elárasztása elleni védelmet is jelentenek a vízellátó rendszer esetleges károsodása esetén.

A fürdőszobának a csempe alá történő vízszigetelése tekercselt anyagokként és mindenféle megoldásnál, amelyeket kefével vagy spatulával alkalmaznak.

A padló teljes területét feldolgozzák, valamint a falak a kerület mentén, 10-20 cm magasságig, különös figyelmet fordítanak a sarkokra, a mosdó, a kád és a zuhany közelében lévő területre.

A tekercsanyagokat ragasztják vagy fuzionálják a kezelendő felületre. A hegesztést professzionális berendezéssel végzik, és szakemberek meghívását igénylik. Abban az esetben, ha úgy döntött, hogy elvégzi az előkészítő munkát, mielőtt maga a kerámia burkolólapot felhelyezi, az ilyen eszközök nem fognak működni az Ön számára.

Az öntapadó tekercsszigeteléssel való munkavégzés meglehetősen egyszerű. Az egyetlen követelmény az, hogy nincsenek mindenféle éles zseton és szabálytalanság a falakon, amelyek sérthetik az integritását. Ezenkívül, ha a falakon rétegréteg vagy meszelés van, az anyagot le kell mosni, majd az egész felületet egy alapozóval impregnálva biztosítani kell az anyag tapadását (tapadását) a falakhoz.

A bevonatok nem annyira igényesek az alapon. A legjobb, ha készen áll a munkára. Az alkalmazás módját és a felhasználás jellemzőit (rétegek száma, szárítási idő stb.) A gyártó mindig feltünteti a csomagoláson. Ha az anyag hígítást igényel, szigorúan be kell tartani az arányokat annak hidrofób tulajdonságainak megőrzése érdekében.

Fugázó kiválasztása

Megnövekedett nedvességállósággal a csempe ragasztó a fürdőszobában is kiválasztható. Ez nem annyira fontos, ha a javított csempe kiválasztható. Tüzelés után a szélei egy speciális gépen dolgoznak, amely lehetővé teszi az egyes csempefragmensek tökéletes kalibrálását.

Igazított csempe fürdőszoba

Ez a csempe szinte tökéletesen illeszkedik (1-2 mm), ami a kész tér vizuális integritásának hatását hozza létre. Ezenkívül nincs szükség a helyreállításra szolgáló helyreállító csempére, és a gipszcsempe csempe a fürdőszobában, minden más típusú kerámialap esetében ez a lépés szükséges.

A Zatirochny-masszák mind cementen, mind epoxi alapon alkalmazhatók.

Az epoxi gyanták a működés során funkcionálisabbak és tartalmazhatnak díszítő töltőanyagokat az összetételükben, aminek köszönhetően a fürdőszobában lévő varratok arany, ezüst vagy gyöngy változatban is lehetségesek. Az "epoxi" -mal való munkavégzés azonban csak a szakemberek számára lehetséges, mivel a tömeg rendkívül nyújtható, rugalmas és nagyon gyorsan lefagy, szuper-szilárd monolitként.

Epoxi habarcs alkalmazása

Ha a csempe ízületek cementfugázását választja a fürdőszobában, akkor célszerű javítani úgy, hogy latex lágyítószert adnak oldószerként. A részecskék megakadályozzák a gombák képződését vagy a penészesedést, és javítják az anyag tapadási tulajdonságait. De még ebben az esetben is a legjobb, ha a gipszkarton a fürdőszobában további nedvességálló impregnálással (víztaszító) lesz védve. A vízben rejlő anyagok nagy áteresztőképességgel rendelkeznek, és nem képeznek filmeket a kezelt felületen.

Ha a csempe porózus

További nedvességállósági problémák merülnek fel, ha a falak vagy a padló a fürdőszobában növekvő porozitással vannak bevonva. Ebben az esetben a legjobb, ha a kerámia burkolólapok speciális lakkaként is használják. A felületen képződő vékony film nemcsak a víz, a foltok és az ultraibolya sugárzás ellen védelmet nyújt, hanem megkönnyíti a cserép napi karbantartását is.

Átlátszó lakkokat is használnak, ha úgy döntesz, hogy frissíted a fürdőszobádat, és a cserépdarabokkal díszíted, díszítőelemekkel díszítve, amelyek papírból vannak vágva, és védeni kell a környezet hatásaitól.

A lakk helyett néha folyékony színtelen tömítőanyagot használ a fürdőszobában lévő csempe számára, amelyet a varratokra és a csempere festett hengerrel alkalmaznak. Ha úgy dönt, hogy csak a varratokat tömíti, akkor egy vékony ecsettel kell dolgoznia, és azonnal törölje az összes hibát. A gyártók kétévente javasolják az ilyen védőréteg frissítését.

A kerámia burkolólapok tömítése tömítőanyaggal

Szépség sok gond nélkül

De mi van akkor, ha a régi csempe sokáig nem tetszett a szemnek, de nem akarod helyettesíteni? A fürdő designját úgy módosíthatja, hogy a falakat festeni kívánja a szaküzletekben értékesített modern festékekkel.

Festéket kerámia lemezre ecsettel

Ez nagyon egyszerű, ha megtisztítja a por és a piszok falát, és zsírozza őket alkohollal. A műveletek során kialakult apró repedések és forgácsok lezárása érdekében a tisztított, alaposan szárított felületet primerrel borítják. A szárítás után festeni a fő hangot a csempe felületén egy festőhenger segítségével, ritmusos mozdulatokkal alulról felfelé.

Kerámia burkolatok festése festőhengerrel

A kerámia lapok festéke lehet:

 • Olaj. A jövőben eléggé kitartó és szerény, de a légzésvédőben és a gumikesztyűben együtt kell dolgoznia, és készen kell állnia a kellemetlen szagra a munka során.
 • epoxi. Gyorsan szárad, nem igényel rögzítő lakkréteget munka után.
 • akril. Előnyben kell részesítenie a nem szakembereket. Kézzel és szerszámokkal könnyen lemosható. Hátrányok: vízben oldódó, így védő réteg lakk.

Kívánt esetben a felület szárítása után a falak művészi festése ecsettel történik. Ily módon létrehozhat egy eredeti határt vagy akár egy kreatív többszínű panelet a falon vagy a padlón.

Minta létrehozása kerámia lapkán

A mozaikok rajongói számára a papírlapokból kinyomtatott, vízzel oldódó ragasztóval rögzített sablonok utánozhatók. Ebben az esetben a legjobb, ha a festéket egy habszivaccsal használják, rövid szűk érintésekkel, hogy a festék ne szivárogjon a sablon szélei alatt.

Lakk a kerámia lapokhoz

Kerámia cserép

Ma az áruk és szolgáltatások piaca sokféle terméket kínál ügyfeleinek, de ha kérdés merül fel a kerámia burkolatok bevonásával kapcsolatban, akkor alaposan tanulmányozni kell. Ez attól függ, hogy hogyan fedezi le a csempe, hogyan fog kinézni, és azt is, hogy mennyi ideig fog szolgálni.

A szublimációs bevonat lehetővé teszi, hogy bármilyen mintát alkalmazzon a csempe számára. Ez a módszer speciális felszerelést és technológiát igényel. Az ilyen alkalmazást három megfelelően hosszú szakaszban végzik. Először is, a csempe lakkozott, közvetlenül, szublimáció. A következő lépés az, hogy a kívánt képet speciális fotópapíron történő nyomtatással alkalmazzuk, majd ezt a képet rögzítjük a lapon. A következő lépés egy kétperces feldolgozás egy speciális hőnyomással az eljáráshoz. A szublimációs bevonat meglehetősen összetett folyamatot igényel, és az eredmény minősége a nyomtatás minőségétől függ.

A kerámia lakk bevonat nagy szilárdságot és keménységet biztosít. Ez a bevonat egy átlátszó, kétkomponensű akril alapú lakk, amely speciális nano-mikrorészecskékkel van felszerelve. Ez a bevonati eljárás olyan esztétikai megjelenést kölcsönöz a felületnek, amely további fényességgel és fényességgel gazdagodik, és az ilyen bevonatban lévő alkatrészek hozzájárulnak a kisméretű karcolások jó minőségű önkoncukciójához. A kerámia lakk speciális védőréteget képez a csempe felületén.

Továbbá a csempe speciális festékkel borítható. Kerámia termékek festéséhez használjon speciális epoxi festéket, és alkalmazási módja elegendő port. A felhordás előtt alaposan fel kell készíteni a felületet. Az első lépés a szennyeződés felszínének tisztítása egy szappanoldat segítségével, amely után érdemes törölni egy csomót egy alkoholtartalmú folyadékkal nedvesített puha ruhával. A már zsírtalanított felületet csiszolni kell, majd egy alapozót kell felhordani a kerámia burkolólapra, és csak akkor lehet közvetlenül a festményre vinni. A festéket több rétegben kell alkalmazni. Általában két réteg kerül alkalmazásra a kerámia csempe.

Közösségi hálózatok vagyunk: elfogadjuk a fizetést: ICQ: 682-039-164 Skype: triatrade1

191167, St. Petersburg, ul. Kremenchug, 25, Bldg. 4

+7 (495) 660 38 58

+7 (800) 555 09 75

Feliratkozás a hírekre

Visszahívási megbízás

Lakk a csempe számára - jó bevonat védelem

Pavel feltette a kérdést:

Segítsen, ha tud. A konyhában felújított kerámia csempe a padlón is új. Hogyan kell törődni a kerámiával? A fürdőszoba teljesen kopott padló. Néhány helyen még repedések is vannak. A bevonat praktikus, ezért választott. Hogyan állíthatom vissza a padlót a fürdőszobában és a konyhában a jövőben? Hogyan lehet a csempe jó állapotban tartani? Gyermekeink vannak, macskák és kutyák. Egy ilyen ütem egy év alatt nem maradt többet. Nem akarok a megjelenés miatt elmozdulni. Meg kell tisztítanunk a régi ragasztót, és ragaszkodtam a lelkiismerethez. Van csempe tisztítóeszköz?

Eszközök? Nem, nem hallottam erről. De én egy módon tudom. Alkalmas csempék megjelenítésére. Jobb, ha lakkot használsz a kerámia burkolatokhoz. Frissítheti a fürdőszobájának megjelenését. A hatás sokkal jobb lenne, ha ezt az eljárást elvégezte, mielőtt aktívan kihasználná a szobát. Mit lehet tenni a konyhában? A csempefestékek használata lehet és kell. A technológia egyszerűen lehetetlen. Szükséged lesz egy anyagdarabra és a tényleges lakkra. Meg kell áztatni a csempe, majd kiegyenlíteni őket egy rongy, megszabadulni buborékok és egyéb kozmetikai hibák. Csak az anyag nem hagyhat szálakat, legyen tiszta és hasonlók. Ez a legjobb módja a kerámia burkolólapok eredeti formájának megőrzésében. Egyébként a kezelés után a padló ragyog. Nagyon érdekes pont. Sima lesz. Tehát, ha kifejezetten porózus vagy durva anyagot választott a fürdőszobának, tudod, hogy csúszik, amikor a víz elkerülhetetlenül megy. Ezért a fürdőszoba nem különösebben praktikus. És a konyhában nagyon alkalmas. Tehát lakkokkal kezeljük és élvezzük a csempe padlójának megjelenését. Jobban illeszkedik a színtelen lakkhoz, és további mennyiséget ad hozzá.

Csempefesték és 7 további eszköz

A csempefesték bármelyik épületben vagy szaküzletben megfizethető áron megvásárolható, néhány év elteltével a cserép használhatatlanná válik, elveszíti korábbi vonzerejét és csillogását. A cserép cseréje jelentős költségeket eredményez, ezért sokan keresik a lehetőséget, hogy jelentős beruházás nélkül frissítsék. A legjobb és gazdaságos módja a frissítésnek - kerámia lapok festése.

Lakk és padlóburkoló anyagok

A szakértők azt javasolják, hogy csak azok a falak festése, amelyeken a víz nem esik le, és csak festse a falat a zuhany vagy a fürdő közelében. A csempe megfelelő festéséhez bizonyos eszközöket és anyagokat kell készíteni.

 • Puha és fém szivacs;
 • Tisztító zsírtalanítók;
 • kesztyűk;
 • Finom csiszolópapír;
 • Légzőszervi;
 • Görgő és kefe;
 • Alapozó és festék.

A lakknak köszönhetően javíthatja a burkolólapok esztétikai és teljesítményét.

A csempe vagy padlóburkolat festése számos lépést jelent. Kezdetben elő kell készíteni az előkészítő munkát, alaposan meg kell tisztítani a cserépet, tisztítani kell a szennyeződéstől, zsírtól és egyéb törmelékektől. Ehhez használjon zsírtalanítószert. Tisztítás után a burkolólapokat alaposan meg kell szárítani, és alkohollal vagy ecetsavoldattal kell kezelni.

A tökéletesen sima felületen a festék gyorsan lehúzódik, ezért finom csiszolópapírral kell járnia az egész felületen.

Csiszoljuk fel, amíg a felület kicsit durva lesz. Meg kell dolgozni a varratokat, és el kell távolítani a port. A felület csiszolása és tisztítása után alapozóra van szükség, több rétegben festéket kell alkalmazni. Miután a felület teljesen száraz, gondosan kell kezelni az ízületeket egy gitttel. A csempe állapotának megváltoztatásához és gyönyörű ragyogáshoz használjon lakkot. A lakkozás nemcsak a burkolólapokat védi a sérüléstől, hanem a padló gyönyörű friss megjelenését is.

A csempe lakkozása olyan felületeken történik, mint:

 • Kerámia burkolólapok;
 • Burkolatok természetes kőből vagy téglából;
 • Betonpadlók.

A lakkot klinker csempe is lefedheti. Az összes szükséges munkához az alkalmazott akril, akril alapú, kis kerámia részecskék hozzáadásával készült. Szárítás után a felület fényes és erősebb lesz, így megakadályozva a mechanikai sérülést. Ha nedvszívó felületeket kell mosni, akkor meg kell várnia, amíg a ragasztó teljesen megszárad, és csak ezt követően kezelje a cserépet lakkal. A lakkot egyenletesen kell alkalmazni, és nem nagyon vastag. Ne használjon festéket és lakkot a felületen, amelynek alapja állandó nedvességnek van kitéve. Lehetőség van a padlólap felületére a lakk felhordására, ami nagyon egyszerű, ezért csak a használati utasítást és a biztonsági utasításokat követni kell.

Hogyan kell festeni a konyhában?

Könnyű és gyors a kerámia burkolólapok festése a konyhában a saját kezével. Egy nagyon szép festményt is készíthet, amely hangsúlyozza a szoba általános kialakítását. Ez a lehetőség a leginkább megfizethető lehetőség a csempék frissítésének. Lehetőség van nagyon gyorsan javítani a csempe ízületek állapotát.

Festés előtt a burkolólapokat zsírtalanítani és pormentesíteni kell.

Különösen:

 • Festeni;
 • Ecet oldattal kezeljük;
 • Cserélje ki a habarcsot.

A csempe festése után fontos tudni, hogy mit kell tenni a varratokkal. A világos cserépkályhák nagyon sötétednek, színt veszítenek, és vastag virágzással borítják. A csempék között legegyszerűbben festeni a varratokat. Ehhez illik a leggyakoribb festék vagy jelölő.

A festés előtt alaposan meg kell tisztítani az ízületeket a szennyeződéstől, és meg kell szárítani őket.

Ha a csempe ízületek sötétednek, akkor valószínűleg az oka a penészképződés. Gyengéd ecet oldattal tisztítható. Ezután óvatosan törölje le a varratokat egy puha ruhával vagy egy szivaccsal. A habarcs legmegbízhatóbb és legmegbízhatóbb módja. Ehhez el kell távolítania a régi habarcs felső rétegét, és alkalmazni kell egy új gittet.

Kerámia burkolólapok kiválasztása

Egy idő után sötét foltok jelennek meg a kerámia burkolaton, elhalványulnak, és a közbenső ízületek sötétedni kezdenek, és nedvességet engednek át. Ez különösen igaz a matt felületű porózus anyagok esetében. A porcelán tinták széles választéka áll rendelkezésre, amelyeket csak száraz vagy nedves helyiségekben lehet használni.

Válassza ki a festék kerámia csempe kell alapulnia a tervezés és a méret a szoba

Vannak ilyen típusú festékek és lakkok, mint például:

 • Alkid zománc;
 • Poliuretán festék;
 • Epoxi zománc;
 • Latex víz diszperziós festék;
 • Speciális bevonat.

Az alkid zománcokat jó tapadás jellemzi, és alkalmas különböző felületekre, különösen pl. Műanyag vagy kerámia granitre. Használhatók festéklapok festésére, de ez csak száraz és jól szellőző helyeken végezhető. Csak a falakon alkalmazható, mivel alacsony kopásállósággal és nem alkalmas a padlóra. A poliuretán gyantákra alapozott festékeket nagy tapadás jellemzi az abszolút felületen. Mechanikai károsodással szemben ellenállnak, és nem hámlik fel magas hőmérséklet és nedvesség hatására.

Fontos! Az epoxi- és poliuretán zománcok alatt kell alkalmazni a megfelelő alapozót, amelyet szerves oldószerekkel készítenek.

Az epoxigyanta alapú festékek tartós és kemény bevonatot képeznek a kerámia granit cserepek felületén. A zománc nagyon jól megőrzi a felületet, és védi a nedvességtől. A latex festék nagyon jól megőrzött minden felületen. Tartós, megbízható és ugyanakkor nincsenek kellemetlen szagai, ezért teljesen biztonságos. Ha ilyen festékkel dolgozik, nem igényel előfestést.

Az árnyalatok az epoxi festék burkolására

A régi, de szilárd dekorációs csempe gyönyörű és tartós frissítéséhez nagyon komolyan kell figyelembe vennie a használt festék kiválasztását. A legmegfelelőbb festék kiválasztásánál figyelembe kell venni a felület tapadási minőségét.

Az epoxi festék hosszú élettartamot és sokféle színt tartalmaz.

 • Gyenge - csempe;
 • Mérsékelt - klinker vagy kerámia lapok;
 • Jó - gipsz.

Ezenkívül festés közben ügyeljen arra, hogy fontolja meg a csempe helyét. Ha nedves területeken, például konyhában vagy kádban kell dolgozni, akkor nedvességálló festék- és lakk kompozíciókat kell alkalmazni.

Az epoxi festékek a padló tisztítására alkalmasak, mivel egyenletesen fekszenek, gyorsan száradnak, könnyen tisztíthatók és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek és kopásnak.

A festőlapok kivitelezésekor a legjobb, ha kevésbé mérgező keveréket készítenek. Az egyszerű használat érdekében aeroszol formájában készült akril-epoxi festékeket használhat. Az epoxi festékeknek sok lehetősége van, amelyek összetételük és technikai jellemzőik tekintetében különböznek egymástól.

Miért van szükségünk festékre csempékre (videó)

A csempe felületén megfelelően kiválasztható és alkalmazott festék lehetővé teszi, hogy nagyon jó eredményt érjen el, és a felületet ugyanolyan fényesség és szépség viszonozza.