Legfontosabb > Tervezés

Fürdőszoba kialakítás mosógéppel +50 fotó ötlet

Hasznos technika nélkül lehetetlen elképzelni a jelen életét. Ezért egy mosógép a fürdőszobában egyszerűen elengedhetetlen. Ez biztosítja a személyes tárgyak, ágyneműk, háztartási textíliák megfelelő tisztítását. De a kis helyiségekben nem könnyű beilleszteni a dimenziós modellekbe. A régi, kilenc emeletes épületekben, a gyenge elrendezésű magánházaknál gondosan meg kell fontolnia a rendelkezésre álló felszerelési lehetőségeket. Használhatja a sarkok szabad helyét, helyezze el a beépített bútorok, vízvezeték. Ha lehetséges, javasoljuk a szoba elrendezésének megváltoztatását, hogy kiemelje a központi szabad zónát, az átjárót az ajtó melletti fal mellett. Az egyszerű ajánlások segítségével gyakorlatilag felszerelheti a házat. Segítenek abban, hogy a legkisebb helyiségekben maximális kényelmet biztosítsanak.

Hogyan helyezzük el a mosógépet a fürdőszobába

A fürdőszobában megfelelő felszerelést könnyű elvégezni, számos egyszerű ajánlást téve. Például a leeresztő tömlők telepítése után a vízellátást le kell zárni, a bútorok, a vízvezeték mögött kell elhelyezni. A technika sikeres elhelyezése segít a következő szabályoknak:

 1. A tárolt háztartási vegyszerekhez, a kozmetikához és a belső tér többi részéhez való hozzáférésnek egyszerűnek kell maradnia, függetlenül a modell méretétől.
 2. A szabad terület minimális kihasználása érdekében a készülékek beépíthetőek a polc alsó részébe, hamis falba.
 3. Egy hosszúkás, szűk helyiségben a Hruscsov technika jobb helyzetben van a távoli sarokban. Ez egyszerű hozzáférést biztosít a bútorokhoz, a vízvezetékhez.

Magának a technológiának is könnyű hozzáférést kell biztosítania. A kényelmes elhelyezkedés megkönnyíti a szűrő tisztítását, a dob levegőztetését és a modell javítását.

Hogyan lehet mosogatni egy kis fürdőszobába

Kicsi helyeken megfelelő, függőleges terhelésű modellek. Minimális mélységük van. Tökéletesen illeszkedik a szoba sarkába, mellette az ügy, fiókos szekrény, szekrény mosdóval. A csuklós ajtóval ellátott modelleket távol kell elhelyezni az ajtóról. Ellenkező esetben a dob levegőztetése közben véletlenül megszakíthatja az ajtó rögzítőit. A kiterjesztett helyiségben ajánlott felszerelni a készüléket a zuhanyzóterület közelében.

Egy ilyen elrendezés kizárja a szabad tér felhalmozódását, és elég helyet hagy a folyosók számára. Ha a mosdókagylóra merőleges ajtóval ellátott modellt kell felszerelnie, akkor ellenőrizze a készülékhez való könnyű hozzáférést. Az ilyen elrendezés elfogadható olyan helyiségek számára, amelyek csaptelepet tartalmaznak. A talapzaton lévő mosdókagyló, például a "tulipán" nem teszi lehetővé a dolgok kényelmes betöltését.

A mosdó alatt

A mosogató alá helyezés egy racionális megoldás kis helyiségek számára. Ebben az esetben a mosogató felett helyezhető el a szekrény egy tükörrel. Ez a kombináció minimális helyet biztosít. Ez biztosítja a kényelmet a higiénia és a könnyű mosás dolgokat.

A falra szerelhető felfüggeszthető mosdókagyló alkalmas a készülékek felépítésére. A költségvetési lehetőség az lenne, ha a készülékeket és a mosdót egy polcra szerelt sekély tálcával kombinálnák. Az ilyen modellek esetében a lefolyórendszer oldalra vagy hátulra van szerelve (a fal mentén helyezkedik el). A fényűző és "könnyű" terem kialakítása lehetővé teszi egy sekély mosdó megvásárlását a falba ágyazott csaptelep és mosdóval. Az ilyen modelleket azonban túlságosan magas áron értékesítik, és szakszerű telepítést igényelnek, figyelembe véve a víz tervezésének, szállításának és vízkivételének sajátosságait.

A mosdó mellett

A mosogató közelében történő felszerelés általában a felesleges törmelék felhalmozódásához vezet. Az ilyen problémák elkerülése és a kompakt felszerelés végrehajtása segít a telepítésnek az asztallap alatt, amely fölött a mosogató található. Ez a telepítési módszer a következő előnyökkel jár:

 • a berendezés melletti polc alatt egy kis szekrényt helyezhet el (ha lehetővé teszi a csatorna kifolyását), egy mosodai kosár;
 • a berendezés oldalának felületén, a mosogatóhoz közeli helyen, a polc jelenléte miatt nem lesz szivárgott víz;
 • a polc a készülék felső részét megvédi a sérüléstől és a piszoktól, a tulajdonosok képesek lesznek törölközőket és kozmetikumokat tárolni rajta.

Polc felhelyezésekor ne helyezze a készülék tetejére. Jobb 5-10 cm-es margót hagyni, ami kiküszöböli a nagyobb magasságú új modell telepítésével kapcsolatos problémákat.

Egy rést

A nem szabványos lakások elrendezése nem jelent problémát az eredeti és racionális helyzet megteremtéséhez. Ezért egy résszel felszerelt helyiségben kell elhelyezni a fallyukba. Szükség esetén egy kazán vagy más vízmelegítő berendezés van felszerelve a nyitott rés felső részében. A gép felett is elhelyezhető polcok. Törölközők, kozmetikumok, mosószerek, porok tárolására alkalmasak. A praktikus megoldás a vízvezeték-hengerek telepítése. Alkalmaznak rajzmintákat. Lehetővé teszik, hogy gondosan elrejtse a berendezést, és megakadályozza a porfelhalmozódást a textileken, a háztartási vegyszereken és más tárolt termékeken. Berendezések használatakor vagy a polcokhoz való hozzáféréshez a redőnyöket könnyedén fel lehet emelni és rögzíteni a kívánt magasságban.

A sarokban

A szűk helyek elrendezését a szabad falak, sarkok maximális kihasználásával kell elvégezni. Sok népszerű gép a ruhák törlésére kis szélességű. A szomszédos sarokba fogják beilleszteni a zuhanyzóterületet, mellette. A berendezés és a szekrény elrendezése megengedett. A tágas bútorok felett elhelyezkedő elrendezés felszabadítja a falak többi részét, kizárja a szoba felhalmozódását. A fal központi részének felett elhelyezett fűtött törülközőtartó jelenléte lehetővé teszi a berendezés alatti elhelyezését anélkül, hogy permutációra lenne szükség. A kis területű, négyzet alakú helyiségek felszerelése lehetővé teszi a szekrény egyik oldalának mosogatóval, zuhanyzóval történő felszerelését. A másik oldal túlsó sarka ideális felszerelés telepítéséhez: a hozzáférés nyitva lesz, a modell legalább a szabad helyet foglalja el.

A szekrényben vagy más bútorok

Az egészségügyi épületek kompakt felszereléseinek elérése lehetővé teszi a technológia beágyazását. Például tolóajtóval lezárható, ami nem szabványos kialakítást eredményez. A racionális elrendezés megvalósítása segít a bútorok és a technológia ötvözésében:

 • kombinálva egy öltözővel. Az ajtó záró technikáját a mosogató színének megfelelően választják ki. Mindkét termék egymás mellett helyezkedik el, alacsony kulcsú tandem létrehozásával.
 • kombinálva lógó szekrénnyel. A technika folytatja a fali szekrényt. A szerkezet összeszerelését a gipszkarton közös oldalfalainak összeszerelésével végezzük. A felső ajtó kinyitja a szekrényt, az alsó pedig hozzáférést biztosít a berendezéshez.
 • kombinált fiókkal, mosdóval. Egy fa négyszögletes szerkezetet szerelnek össze, amely a mosdó alapjául szolgál. Belül egy technika, egy pár lógó fiók. A dobozok alatt szabad helyet vegyen egy kosárral a háztartási vegyi anyagokkal, egy kosárral a koszos mosáshoz.

A fürdőszoba és a WC kombinációja

A kombinált fürdőszoba különleges helyzetet igényel a mozgás megkönnyítése érdekében. Egy ilyen helyiségben a berendezés különböző módon helyezhető el, így szabad helyet hagy a központban. A vécé és a zuhanyzó helyének elhelyezkedése egy falon belül lehetővé teszi a modell beállítását. A zuhanyzó helyének elhelyezése a szoba hátsó falának közelében biztosítja a készülék könnyű felszerelését a bidé közelében (vagy rendszeres modell). A szűk helyiségek modern kialakításával a mosdót és a bidét párhuzamosan felszerelheti a zuhanyzóval. Szabad közepén maradnak. A berendezés a helyiség végén található. A közelben mosdót, tükörrel ellátott fali szekrényt helyezhet el. Ha nagyon kis vízvezeték helyiségeket kell összeállítani, akkor a vásárolt modellt a bidével szemben találja meg. Ilyen környezetben a megfelelő felszerelést az ajtó felső részén találja.

Fürdőkád csere zuhanyzóval

Az egészségügyi helyiség jelentős korlátozása nem teszi lehetővé a hasznos berendezések elhelyezkedését. Ebben az esetben teljes átépítést igényel, beleértve a tájképváltást is. A 3-4 négyzetméter területű helyiségekben a fürdőkád cseréje alkalmas. A modell úgy néz ki, mint egy kis méretű önálló doboz. Alkalmas termékek, amelyek egy kis raklapból és egy párhuzamos alakú üvegből készült szekrényből állnak. A zuhanyzó egy résbe ágyazható, és nincs hátfal. Az ilyen modellekhez egy üveg előlap tartozik. A padló és a hátsó fal a burkolólapon van elhelyezve, a zuhany és a csaptelep külön szerelve van. Ezzel az elvvel a zuhanykabinok falmérete kevesebb, mint 1 méter. Ezek mellett könnyű szerelni a keskeny felszerelést egy mély dobral. Az egyszerű kialakítás lehetővé teszi a 9-10 kg-os teljes felszerelést.

következtetés

Dimenzionális mosógép a megfelelő tervezési egészségügyi helyiségek nem bolyhos helyet. A bútorokkal és mosdóval kombinálva a szabad helyet takarít meg. Lehet, hogy modellek vannak a sarokban, a fülkében. A központi zóna felszabadulása biztosítja az egyszerű mozgást, a könnyű hozzáférést a lélekhez, megérinti. A modellt be lehet ágyazni egy házi készítésű dobozba, fiókokkal, fiókokkal, szekrényekkel. Az ilyen megoldások segítenek a helyiségek megfelelő felszerelésében, amely kis területen van. Szükség esetén a helyzet teljes felújítása, beleértve a vízvezetékcserét is, megengedett. Például egy hagyományos szekrényes mosdótálca cserélhető tollal. Egy vonzó lehetőség lenne egy kis zuhany felszerelésére. Az ilyen megoldások lehetővé teszik a helyiség stílusos és racionális megváltoztatását, ami a legmegfelelőbb feltételeket biztosítja annak használatához.

Mosógép egy kis fürdőszobában: hogyan helyezzük el a készülékeket

A vágy, hogy a fürdőszobát a lehető legkényelmesebb és funkcionálisabbá tegye, természetes minden vendéglátó számára. De korlátozott körülmények között, ha a mosógépet néhány négyzetméteren kell elhelyezni a szaniterek mellett, ez elég nehéz. Milyen technikákat használ a sikeres mosogatógép kis fürdőszobába történő helyezéséhez, a cikket tekintjük.

Mosógép kis fürdőszobához: kiválasztási kritériumok

Hagyományosan a legdimenziósabb higiéniai berendezés - a fürdő a fürdőszoba hosszú oldalán helyezkedik el. Ennek eredményeképpen csak 70-80 cm szélességű járat marad a helyiségben, ebben a zárt helyiségben egy mosógépet, egy mosogatót és egy háztartási vegyszeres szekrényt kell elhelyezni.


A berendezések helyének megfelelő választása

Ezért az egyes hostessek "asszisztensének" kiválasztásánál fontos, hogy összpontosítson arra a terület nagyságára, ahol a berendezést kívánja elhelyezni. A kisebb egészségügyi létesítményekben a gyártók kínálnak:

 • Vertikális betöltésű, 90/45/60 cm méretű gépek.
 • Az első rakodógépek keskeny méretű, 85/45/60 cm méretűek és a 70/50/50 cm méretű kompakt méretűek.

A kompakt modell kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy kisebb mennyiségű rakodógépet használjanak. Egy kis család szolgálata ideális. De a lakások elrendezésére, ahol 3-5 háztartás él, érdemes megfontolni a lehetőséget, hogy teljes méretű autókat vásároljon 5-8 kg mosnivalókkal, vagy két lépésben mossa le.

Berendezések elhelyezésének változatai

A kis méretű fürdőszobák elrendezésében mind függőleges, mind vízszintes rakodási modelleket széles körben használnak. Az elsők kényelmesek abban az értelemben, hogy a szoba bármelyik sarkában helyezkednek el, kiemelve azt a helyet, amely nem lenne elegendő az első rakodáshoz.


A függőleges terhelésű modell minimális helyet foglal el a sarokban

Az elülső terhelésű mosógépek előnyösek, mivel lehetővé teszik a helység ésszerű használatát a készülékek fölött. Ebből a célból a táblagép felett helyezkednek el, vagy telepítik a mosogatót.

Mosógép a pulton alatt

A gép asztal alatti elhelyezésének lehetősége kényelmes, mivel szabad hozzáférést biztosít a fürdőhöz, mosogatóhoz vagy WC-hez. Az asztal felett használható hasznos hely növelése érdekében tükört helyezhetünk el nyitott polcokkal és mellette egy törülköző tartóval.

Gyakorlati megoldás a racionális helyhasználatra

A fő követelmény a felhasznált anyagok előállításához használt munkalapok - ellenállás hőmérséklet-ingadozások és nedvesség. Ezek a paraméterek a következőkből állnak:

 • márvány;
 • gránit vagy porcelán cserép;
 • akril műkő;
 • edzett üveg;
 • kompozit anyagok.

A fürdőszobák elrendezéséhez 260 mm vagy 380 mm vastagságú asztallapokat használnak. Az asztaltervek kialakítása és színe elképesztően sokféle lehet, így sikeresen be lehetett lépni a belső térbe, bármilyen modern stílusban.

Érdekes megoldásnak tűnik, ha a mosógép a pulton alatt helyezkedik el, amelynek elülső felületét ugyanabban a színpalettában kerámia burkolattal díszítik, amely a fürdőszoba kialakításában jelen van.

A belső tér minden elemének harmonikus kombinációja

Négyzet alakú fürdőszobák esetén biztonságosan alkalmazhatja a mosogatógépet a sarki munkafelület alatt. Ez a lehetőség azért érdekes, mert szabad hozzáférést biztosít a mosogatóhoz, anélkül, hogy a higiéniai eljárások során korlátozni kellene a mozgásokat. Ugyanakkor a széles asztal elég helyet hagy a munkaterület megszervezéséhez és mindenféle palack és cső forgalomba hozásához.

A pult munkafelület ideális a fürdő kiegészítők készítéséhez

Ha a mosógép nem fér bele a fürdőszobába, akkor "rejtett" lehet. A legjobb módja annak, hogy díszítse a homlokzat mögött beépített egyedi bútorok. Az egyedi méretű bútorok többet fognak fizetni, de minden bizonnyal a szoba elrendezéséhez és kialakításához igazodnak.

Beépített készülékek rejtve a dekoratív szekrényajtó mögött

A kis méretű készülékek könnyen illeszkednek a fülhallgatóba.

A mosogató és a dobozgép kombinálása

A legegyszerűbb módja annak, hogy egy tágasabb helyiséget és a lehető leginkább funkcionális helyet hozzon létre, hogy összekapcsolja a mosogató és a doboz helyét. A készülékek egy mosogatóval történő felszerelése egy egységben "két madarat megölhet egy kővel": helyet és kommunikációt takarít meg, az alsó szekrényben rejtve.

Kényelem a kommunikáció és a kábelezés terén

Ebből a célból a gyártók mosogatógépeket gyártanak "a mosógép alatt". A legfontosabb különbség a modellek között a lefolyó kialakítása. A falhoz képest vízszintesen helyezkedik el. A lefolyórendszer kompakt méretei lehetővé teszik, hogy a mosógép testét közvetlenül a tálba helyezzük. Az ilyen típusú vízelvezető rendszer kiválasztásánál ügyelni kell arra, hogy az elemek vízszintes elrendezése nagyobb mértékben sérülékeny a pangó vízhez és az elzáródások kialakulásához.

Tipp: az egészségügyi berendezés egyszerű használatához egy mosogató mosogatóját olyan méretűre kell választani, hogy legalább 5 cm-re lehessen lerakni a doboz fölött. A mosogató oldalán, amely a háztartási készülékek szélén túlnyúlik, megakadályozza a víz belépését a vezetékekbe, minimálisra csökkenti a kellemetlen következmények kockázatát..

Optimális héjszélesség

A költségvetési modellek közül a legelterjedtebbek a vízililiomok. A liliom párnák táljának alakja lehet:

 • négyzet és négyszögletes;
 • kerek és ovális.

A modellek bármelyikének sík alja van, 20 cm mélységgel, de még ilyen méretű méretek esetén is a szerkezet magassága legalább 100 cm-es, és nem lesz nagyon kényelmes a gyermekek és a kis létszámú emberek számára.

Az eladásra kész készletek is megtalálhatók, amelyek tartalmazzák a mosógépet és a liliommosót, amely megfelel a méreteinek. Az ilyen készletek kényelmesek abban az értelemben, hogy minden alkatrész gondosan illeszkedik egymáshoz és összhangban van egymással.

Mindenesetre, amikor a mosogatót a háztartási készülékekre telepíti, fontos, hogy győződjön meg arról, hogy a csővezeték-csatlakozások szorosak-e és a kommunikáció megbízhatósága.

A mosógép felszerelésének radikális módjai

Ha radikálisabb módszereket találunk arra, hogy "bejussunk" a gépbe egy kis területen, akkor felszabadíthatjuk a helyet az illetékes átépítéssel. Például, ha egy fürdőszobát egy berendezés elhelyezésével egyesítünk, hogy egy rést biztosítsunk a rögtönzött szaniter szekrény alatt.

Niche a háztartási készülékek telepítéséhez

Egyes tulajdonosok kilépnek a helyzetből, ha egy hagyományos kádfürdőt kicserélnek egy kompakt zuhanyzóval. Az üres helyre könnyen felszerelhető nem csak mosógép, hanem kosár mosdókagyló vagy további polcok tárolására.

Milyen módon kell használni a mosógépet, úgy döntesz. A legfontosabb dolog az, hogy kompetens módon megközelítsük a probléma megoldását és megmutassuk a kreativitást, kiválasztva a legjobb megoldást egy adott elrendezéshez és a szoba kialakításához.

Mosógép egy kis fürdőszobában

Egy kis méretű fürdőszoba lehet egy csodálatos tervezési projekt, ha helyesen megközelíti a design. Egy kis szobában nincs helye a barangolásnak, de sokoldalú és kényelmes lehet. A fő szín a belső jobb választani fehér. Vele együtt a tér vizuálisan bővül. A mosogató a kis fürdőszobában a mosdó alá lehet. Egy másik kényelmes megoldás az, hogy azt a mosdó elé helyezze.

Ha a helyiség egy zuhany helyett zuhany, akkor a telepítési lehetőségek száma növekszik. De bárhol is áll a mosógép, a szabad terület jelentős területe lesz. A telepítést különös figyelmet kell fordítani. Egy miniatűr helyiségben nehéz minden szükséges tételt elhelyezni. Nagyon függ az elrendezéstől, de a szabad hely hiánya miatt nehéz megoldást találni egy alapvetően új megoldásra. A tételeket úgy kell elhelyezni, hogy a helyet a lehető legmagasabb szinten tartsák.

Nincsenek szigorúan meghatározott tervezési szabályok. A miniatűr helyiség kialakításában a józan észnek kell vezérelnie. Például egy zuhanyt vagy egy fürdőt kell elhelyezni a falhoz közel. Ha a fürdőt a középpontba helyezi, akkor nincs más hely a szobában. Egy kis helyiségben zuhanyozni (kád), mosdó, WC, mosógép, szekrény, mosodai kosár szükséges. Különösen problematikus a mosógép felszerelése, mivel a szabványos modell lenyűgöző méretekkel rendelkezik. De ez a probléma kiküszöbölhető, ha a belső térre gondol a legkisebb részletre.

Mosógép egy kis fürdőszobában

Leggyakrabban egy kis fürdőszobában mosogatógép van a mosogató alá. Ez egy kényelmes módja a háztartási készülék telepítésének. A régi épületben a fürdőszobában nincs hely erre a készülékre. Ezért a lakástulajdonosoknak olyan érdekes szálláshelyeket kell kialakítaniuk, amelyek helyet takarítanak meg. Ugyanakkor a mosogatónak nem szabad felengednie a gépet. Ezt a szabályt a személyes biztonság alapján kell betartani.

A gép megfelelő behelyezése kizárja a sérüléseket a vászon be- és kirakodásakor. A lógó héj veszélyes tényező.

Ha eltakarja a mosogató falát, akkor elképzelhető egy másik elhelyezés módja. Annak érdekében, hogy a szoba ne tűnjön elfojtott eszközökkel és tartozékokkal, válassza ki a dolgokat egyetlen színsémában. Ezután a belső tér harmonikus lesz. Mosógép vásárlásakor vegye figyelembe a szoba stílusát és a többi háztartási készülék kialakítását. A technológiát kombinálni kell a technológiával és be kell illeszteni a belső térbe.

Milyen típusú mosógépet választani

A kis fürdőszobában a legjobb megoldás egy mosógép. Ezután használhatja a gép feletti szabad helyet. Egy kis helyiségben a felső panel polcként szolgál.

A keskeny mosógép könnyen illeszkedik egy kis méretű fürdőszobába vagy kis konyhába. A legszűkebb modell elöltöltéssel 33 cm mélységű, 3,5-4,5 kg vászonra mosható. Ugyanakkor az ilyen egység nem alacsonyabb a szabványos méretű termékeknél. Ezért a keskeny autók mosása magas árakkal jár, ami az egyetlen hátrányuk. A raktárban elöltöltéssel ellátott modellek a legszélesebb körben szerepelnek. A gyártókat különböző gyártók gyártják, így különböző funkcióik és árképzésük vannak.

Elég nehéz kiválasztani a mosógépet, mivel a piacon megtalálható aggregátumok fajtáit meg kell ismerni. Vásárlás előtt el kell döntenie a technika paramétereiről. A gyártók kis, keskeny és szabványos modelleket kínálnak. Ha 2-3 ember van a családban, akkor jobb, ha egy gépet 3 kg terheléssel szállítunk. Egy átlagos és nagy család számára egy nagyobb méretű háztartási egységre van szükség.

A beépített modell tökéletesen illeszkedik egy szűk helyiségbe. De ez csak egyéni rendben lehetséges.

Ha elégedett azzal a lehetőséggel, hogy a háztartási készüléket a mosogató alá helyezze, akkor gondolja át a kommunikációt. Gyakran a tervezők telepítik a gépet a pultra. Lehet az LDSP, természetes vagy mesterséges kőből és más anyagokból is.

A gép mellett a kosár vagy doboz elhelyezhető. Ha lehetséges, építsen egy rést egy mosógépre. Ezután egy szárítóeszközt vagy egy másik hasznos tartozékot helyezhet el rajta. A kreatív gondolkodás segítségével a tervező a fürdőszobában érdekes funkcionális és esztétikai designt hoz létre.

Úgyhogy a szoba nem tűnik nagyon szűknek, a padlót nyitva kell hagyni. Adjunk fel olyan dolgokat, amelyek az alomban vannak: a szekrény a mosogató alá, mosás, stb. Mindezeket a tárgyakat távol kell tartani a szemektől, akkor a szoba tágabbnak tűnik. Egyes esetekben a kis helyiségek kontrasztos színnel rendelkeznek. Ezután a mosóegységet világos háttérre kell helyezni.

A kis fürdőszobában jó ötlet egy top-loading modell. Az ilyen típusú autók több jellemzővel rendelkeznek. Szeretnek olyan embereket használni, akik nehezen hajlíthatók le.

Az ilyen eszközök kompakt méretűek. Alkalmasak a szűk nyílású szobákhoz. Minden modellnek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Kiválasztásakor ne csak a kapacitásra, hanem az ellenőrzés módjára is figyeljen. A kijelző jelenlétének fontossága. A felhasználói kényelem és az egyszerű használat ezekre a tényezőkre épül.

Hol helyezze a mosógépet egy kis fürdőszobába

Telepítés

Függetlenül a méretétől, a fürdőszobának biztonságosnak és kényelmesnek kell lennie. Ez a szoba traumatikus helyzetekben van. Bizonyos esetekben a padlóburkolatok vagy a zuhany csúszós feneke az esések oka. A helyiséget úgy kell elhelyezni, hogy egyetlen tárgy ne zavarja a vízkezelést. A belső térnek nem csak esztétikai, hanem biztonságos is kell lennie.

A fürdőszobának minden részletét egy bizonyos sorrendben kell elhelyezni, hogy az emberek ne károsíthassák magukat a háztartási készülékek üzemeltetése közben. A mosógéppel kapcsolatban ez a szabály is érvényes. Úgy kell elhelyezni, hogy a ruhák betöltésekor ne sérüljön a hát vagy a fej a mosdó ellen. A mosogatógép kis fürdőszobába történő beszerelését olyan helyre kell elvégezni, ahol a mosás legmegfelelőbb betöltése lehetséges.

Ha függőleges terhelésű modellt választasz, akkor ez a probléma nem fog megjelenni. Általában egy ilyen gép a szabad fal közelében van elhelyezve. A fal közelében vízszintes terhelésű gépet is beépítenek. Ha egy sarokba vagy a közepébe helyezi, akkor a belső tér kényelmetlenül lesz.

A telepítés során figyeljen a kommunikációra. A vízcsövek és az elektromos vezetékek nem lehetnek feszes helyzetben. Ellenkező esetben veszélyes lesz az emberek számára. A telepítés helyének meghatározásakor vegye figyelembe, hogy a készülék hogyan kapcsolódik a vízellátáshoz. Gondolja át, milyen messze van a szennyvízcsatorna, az áramellátó hálózat. Az acél részek "alátétek" nem érinthetik a fűtési, vízellátási, radiátoros, fürdőkádakat. Ezt a szabályt követve elkerülheti a rövidzárlatot.

Hogyan szereljük fel a mosógépet egy kis fürdőszobába

Divatos szálláslehetőségek

A legnépszerűbb tervezési projektek közé tartozik a beépített készülékek használata. De az ilyen lehetőségek drágák. Egy másik közös telepítési módszer egy "mosó" a mosogató és egy kompozit munkafelület alatt.

Az asztallap öntött márványból készül, és nemesnek néz ki. Még egy kis szobában is esztétikus megjelenésű. Érdekes megoldások jöhetnek létre a laminált forgácslapokkal ellátott munkalapok felhasználásával. Rendszerint a konyhák hatálya alá tartoznak. A kreativitás segítségével telepíthet egy ilyen pultot a fürdőszobában. Az LDSP számos textúrát és árnyalatot tartalmaz. Ezért könnyű kiválasztani a kívánt kialakítást.

A tervezés jó módja a zónás vízvezetéknek. Ebben az esetben a mosógép és a mosdó elválasztható a helyiség többi részétől a partícióig. Annak érdekében, hogy a helyiség túl keskeny legyen, használjon szekrényt tükörpanellel. Ha sarokbútorokat telepít, felszabadíthatja a szoba központi részét. Bizonyos esetekben a "mosó" nem tartozik a vízvezetékhez és a bútorokhoz. Aztán a tervezők javasolják, hogy elrejtsék az éjjeliszekrény vagy a szekrény ajtaja mögött.

A mosógépet kis fürdőszobába helyezzük

Írta: Seyn · Közzététel dátuma 2014-12-16 · Frissítve: 2015-01-14

Az a probléma, hogy a mosógépet 1,7 * 1,5 m-es tipikus, poszt-szovjet fürdőszobába helyezzük, még ma is releváns. Valóban a legmegfelelőbb lehetőség - egy fürdőszoba. De egy kis terület gyakran megzavarja a lakástulajdonosokat, és arra kényszeríti őket, hogy vegyék fontolóra a mosodai berendezések átadását, például a konyhába. Ebben a cikkben néhány példát fogunk megvizsgálni, hogyan helyezzük el a mosógépet egy kis fürdőszobába, ha lehetséges, anélkül, hogy feladnánk a nagy fürdő kényelmét.

Tehát hagyományosan a fürdőt a szoba hosszú oldalára helyezzük. Így egy 1,7 "(0,7 ÷ 0,8) m keskeny" járat "marad a helyiségben, amelyben mosogatót, mosógépet, háztartási vegyi anyagok szekrényét, törölközőt és különféle kis tárgyakat kell elhelyezni.

Ha a helyiségben lévő ajtó a hosszú oldal közepén helyezkedik el, akkor a bejáratból egy mosogatót helyezhet el, a mosdófelszerelést - a másikban, a polcokat vagy egy faliszekrényt. Ebben az esetben azonban a fennmaradó hely elég alig ahhoz, hogy egy személyt találjon. Ezért még néhány lehetőséget választunk.

Mosogató a mosógép alatt

Tipp: próbálja felvenni a mosogatót és a mosógépet úgy, hogy az első szélesebb legyen, vagyis az autó doboz fölött legyen. Tehát a mosogató sokkal kényelmesebb használni.

Sajnos a modern konstrukciós piacon a "Mosógép alatt" lévő mosogatók kiválasztása nem annyira széles, mint szeretnénk. Azok számára, akik nem félnek a magas költségektől, egy alternatíva lehet például egy ilyen eredeti Pink LBL16RO modell Smegből, beépített mosdóval.

A fennmaradó néhány további költségvetési lehetőség közül.

Lógó mosogató

A mosdó teljesen lóg

Ha ilyen szűkített fürdő boldog tulajdonosa vagy, mint az alábbi fotón, akkor mosdót helyezhet a fürdő fölé. Amint látja, a mosdókagyló kényelmes megközelítését biztosítja, és egy kis krómozott szifon lehet elegáns belső részlet. Az üres hely a mosógép, a szekrény vagy egyéb hasznos tartalom alatt használható.

A mosdó részben lóg

A szifon megakadályozza, hogy a mosdókagyló alá helyezzük a mosási technikát. De a szifon egy kis helyet foglal el, így szabadon lehet a gépet a mosogató alá helyezni. A mosdó második felét fel lehet függeszteni a fürdő felett. A gép eleje szélessége 60 cm A szifon elhelyezéséhez és karbantartásához kb. 20 cm-re, a szoba szélességétől kb. 70 cm-re kell maradni, ezért szabványos öntöttvas vagy fém fürdőt lehet elhelyezni. Az akril általában szélesebb (80 cm), de talán ez az opció megfelel Önnek: a szoba méretétől függ. A mosdó megközelítése kényelmes volt, válasszon egy nagy mosogatót és egy keskeny mosógépet.

Tipp: a szoba teljes szélességének kihasználásához vegye le az alaplapot.

Ezenkívül vannak aszimmetrikus fürdők is, amelyeknek egyik szélén már van. Általában található szilva. Az ilyen fürdők lehetővé teszik a helyiség racionális használatát is.

A karosszék és a mosógép harmonikus ötvözéséhez az elsőek különleges kialakításúak. A mosdó egy nagy asztallappal rendelkezik - a "szárny", amely alatt a mosodai berendezést helyezték el.

Ugyanez a megoldás megvalósítható egy bútorasztalos tetején (lásd "Táblázatok típusai"). Bútorszekrényt is készíthet a fürdőszobában.

Tipp: a fürdőszobában lévő munkalapokhoz használjon nedvességálló anyagokat, és óvatosan zárja le a szerkezet széleit és illesztékeit.

Bővítse a fürdőt

Ha a tulajdonosoknak elég fürdőjük van, 150 cm hosszúsággal, akkor rövid oldalra helyezhető. Ebben az esetben lehetőség van a fürdő másik oldalának használatára a háztartási készülékek szűk modelljének és a 90 cm-es szekrény (az alábbi képen látható) mosogatójának vagy a fürdőkád melletti falnak és a felső terhelésű mosógéppel (lásd alább). Ebben az esetben a mosdóval felszerelt szekrény legfeljebb 60 cm lehet.

Helyezze vissza a fürdőt a zuhanyzóba

Zuhany - az egyik módja annak, hogy mentse a fürdőszoba helyet. És ha neked az eső víz élénkítő zöme előnyösebb a fürdő boldogságához és pihentetéséhez, akkor megszabadulhat a kompakt zuhanyzótól vagy saroktól. A felújított szobában semmilyen mosógép nem található. És saját fürdőszobájához készítheti az eredeti kabinet.

Legfölösebb mosógép

Egy másik kompakt megoldás a vertikálisan terhelt gépek használata. Az ilyen mosógép elülső részének szélessége csak 40 cm, így elhelyezhető, ahol nincs elegendő hely a hagyományos ruhanemű számára.

A függőleges terhelésű gépet a szoba bármely sarkában lehet elhelyezni, ahol egyszerűen nem lenne hely az elülső rakodáshoz. Ezért egy ilyen modell pálca lehet - csavarkulcs egy kis fürdőszobában.

Kompakt fali mosógép

[r] A kényelmes és kompakt készülékek fogyasztóinak megteremtése érdekében egy modern gyártó szuperkompakt modelleket gyárt mosógépekhez. Például a Daewoo Electronics DWD-CV701PC modellje csak 29 cm mélységű (60 * 60 cm elülső méretű) és akár 3 kg vászon feltöltését is lehetővé teszi. A leeresztést gravitációval végezzük, vagyis nincs szivattyú, ami kényelmes a szűkös körülmények között. Igaz, hogy egy zsanér egy doboz gipszkarton nem működik. Felszerelt modellekhez tégla vagy betonfal szükséges. Nemcsak megbízható rögzítést biztosít, hanem rezgést is elnyel a gép üzemeltetése közben.

De a szabványos mosógép peremén a falra történő szerelés lehetősége kétségeket vet fel. Ebben az esetben biztosítani kell a berendezés mozgékonyságát úgy, hogy üzem közben a gép ne ugorjon, ami nagyon nehéz speciális tartók nélkül.

Remélem, sikerült kiválasztania a megfelelő lehetőséget a mosógép kis fürdőszobába való elhelyezésére.

A mosógép elhelyezése: szabványos és nem szabványos szálláslehetőségek

A mosógép elhelyezésének kérdése a lakás korlátozott felvételeivel és elég tágas lakásokkal jön létre.

Elméletileg ezt a technikát bárhová elhelyezhetjük, ahol vizet hozhatunk:

A gyakorlatban egy olyan hely kiválasztása, ahol kényelmes egy automata gépet elhelyezni, nehézséget okozhat.

Különlegességek

 • Ideális esetben meg kell terveznie a mosógép elhelyezését a mozgás során, mielőtt helyreállítaná a helyiségeket. Ebben az esetben elérheti az ilyen berendezés legegyszerűbb telepítését.
 • A gépet sík felületre kell felszerelni. Ha van egy torzítás, be kell állítania a gépi automata állítható tartók helyzetét.
 • A mosógép helyének kiválasztásakor az egység méreteit figyelembe veszik. Továbbá maga a gép is gyakran választja ki a lakásban elhelyezett szabad terület nagysága alapján.
 • Győződjön meg róla, hogy felhívja a szobatervet, gondolja át a helyet az objektumok közötti kényelmes mozgáshoz.

Az ideális megoldás

Minden háziasszony álma külön helyiség, amelyben moshatsz, száríthatsz és vasalhatsz. Azonban ez az ideális lehetőség, amely egy nagyméretű mosógéppel, szárítóval, mosogatószerrel, vasalási helyvel rendelkező helyet biztosít néhányan.

Standard szállás

fürdőszoba

A fürdőszobában a legnépszerűbb hely, ahol mosógépet helyeznek el. Ha a területe meglehetősen kiterjedt, akkor kényelmesen el kell rejteni a gépet egy sarokajtóval ellátott szekrényben, ahol a fürdőkellékek tárolására szolgáló polcok a készülék felett lesznek.

Emellett mosogatógépet is helyezhet a pulton alatt, közös a mosogatóhoz (mellette).

Amikor a fürdőszoba nagyon kicsi, érdemes megfontolni a mosógép mosogató alá helyezését. Ez azonban befolyásolja a gép kiválasztását, mivel csak a miniatűr formátumú egységek (legfeljebb 45 cm mélységig és legfeljebb 73 cm magasságig) helyezhetők el a mosogató alá.

A közelmúltban nagyon elegáns megoldások vannak.

A shelleket, amelyeknél az ilyen berendezések felszerelése lehetséges, "vízililiomoknak" hívják. A lefolyójuk a mosógép mögött helyezkedik el, ami fontos a technológia használatának biztonsága szempontjából. Hasonló mosogatóval a használatos alapterület mentésre kerül.

Egy másik megoldás, amely nagyon gyakori és szabványosnak tekinthető, egy írógép telepítése a konyhában.

konyha

Itt csak egyetlen árnyalat van - még ha a por és egyéb mosószerek legmegfelelőbb elalvásakor a gépbe kerülnek, a részecskék a levegőbe esnek, és ennek megfelelően termékeket és edényeket rendezhetnek. Szóval meg kell próbálnod főzni, ételt kell fogyasztani és mossod különböző időpontokban. Gazdaságos és kényelmes megoldás, ha a gépet az asztal alá helyezi. Ha el akarja rejteni a készüléket a szeme elől, elrejtheti egy szekrényben.

szabványos

Gyakran kis méretű házban úgy döntenek, hogy a gépet a WC-ben helyezik el, bár ez a szoba általában a legkisebb. Ha a mosdó eléggé tágas, a gépet a WC mellett lehet elhelyezni, de egy kis fürdőszobában meg kell fontolni annak lehetőségét, hogy felszerelést a WC felett helyezzen el.

A WC fölött

Az a gondolat, hogy mosogatógépet mosd fel a WC-re, nem tulajdonítható az ergonómiai és a racionálisnak. Nem valószínű, hogy ez a technológia működése közben kényelmesen meglátogatja a WC-szobát. Emellett nem zárja ki a ruházat berakodásának nehézségeit, ha az autók tulajdonosai alacsony növekedést mutatnak. Nehézségek lehetnek a gép telepítésével és javításával.

Ha úgy dönt, hogy egy automata gépet a WC felett telepít, győződjön meg róla, hogy a szerkezet, amelyen a berendezés áll, megbízható és jól átgondolt. Javasoljuk továbbá, hogy olyan oldalt készítsen, amely védi a gépet a "csúszástól". A gép beépítési magasságát úgy kell megválasztani, hogy a berendezés ne akadályozza a mosogatóhoz való hozzáférést. A mosószekrény biztonságos eltávolítása a WC-ben történik, ezért egy asztal alatti csúszó polcot kell felszerelni.

Szükséges megemlíteni egy speciális mosógép létezését is, amely a WC alatt helyezhető el. A mosás után felhalmozza a vizet, és lehetővé teszi az öblítéshez. Ez az opció mind a víz, mind a négyzetcentimétereket megtakarítja, de különleges rögzítést igényel.

Kétséges lehetőségek

Az utóbbi időben gyakran egy mosógépet helyeznek el erkélyre vagy loggiára. Azonban ez a megoldás csak a meleg szezont érinti. A legtöbb erkély mázolva és szigetelve nem elegendő a téli írógép gépek számára. Ezért telepítés előtt alaposan gondold át ezt a problémát és melegítse a helyiséget.

Az írógép felszereléséhez pótalkatrész lehet az ilyen berendezés elhelyezése a folyosón, raktárban vagy szekrényben. Ebben az esetben minden szükséges kommunikációt az írógéppel kell elvégeznie, és gondoskodnia kell annak kialakításáról (úgy, hogy a berendezés például a folyosó belsejébe illeszkedik).

Ötletek a mosógép fürdőszobába helyezéséhez c fotó

Telepítse a mosógépet a fürdőszobába - úgy tűnik, hogy logikusabb és kényelmesebb lehet? Azonban a sok fürdőszobában még mindig jellemző akut hiányhiány megkérdőjelezi az ilyen döntés ésszerűségét.

Azt állítjuk: még 3 négyzetméteren is. méterre a modern hostessek egyik fő asszisztense lehet. Csak néhány finomságot kell tudnia, és képesnek kell lennie arra, hogy eltérjen a szabványoktól.

Hol helyezze a mosógépet egy kis fürdőszobába

A kombinált kis méretű fürdőszoba területe nő a hiányzó válaszfal miatt, ezért könnyű megtalálni a helyet a nagyméretű háztartási készülékek számára.

Vegye figyelembe a mosógép elhelyezésének több lehetőségét:

 • a mosdó alatt
 • a mosogató mellett a közös munkafelület alatt
 • a fürdőhely helyett zuhanyzóval

Hogyan lehet mosogatógépet egy mosógéppel kombinálni?

A kis méretű fürdőszobák tervezésének fő követelménye az összes bútor kompaktsága.

Annak érdekében, hogy a gép bármilyen probléma nélkül illeszkedjen a mosogató alá:

 • Vásároljon keskeny (36-40 cm mély) és alacsony (70 cm-es) elöltöltős modellt. Napjainkban számos jól ismert gyártó egyedi egységeket gyárt "a mosogató alatt". És néhány kész készletet kínál: egy gép és egy mosogató, ami különösen kényelmes.

Fontos: Kompakt mosógép vásárlásakor vegye figyelembe a dob kapacitását. Legalább 6 kg dolgot kell betölteni a gépbe ugyanabban az időben, különben felhasználása irracionális.

 • Szüksége van egy mosogatóra, mint a vízlila vízszintes lefolyóra. Szerelje fel a tartókra. Rendkívül nemkívánatos a mosdóállvány pihentetése közvetlenül a berendezésen.

Tipp: A mosógépnek a fröccsenő nyílástól való védelme érdekében olyan mosdót kell választania, amely 5-10 cm-rel a határain túlnyúlik.

Példák az alábbi fotók kiválasztására:

Javasoljuk, hogy közvetlenül a mosogató alá helyezze a gépet végső eszközként. Ennek a módszernek több hátránya van:

 • A mosogató speciális kialakítása miatt a lefolyó és a szifon gyakran eldugul.
 • A mini dobozok, amelyek egy tágas dobral rendelkeznek, többet tudnak fizetni, mint a teljes méretű társaik.
 • Mindig fennáll a veszélye annak, hogy a víz belép a mosógép elektronikájába.

Egy másik dolog az, amikor az egységet a mosogató közelében helyezzük el, és egy közös munkalapkal egyesíti őket. Az ilyen tandem szintén minimális helyet foglal el. De lehetséges, hogy egy nagyméretű terhelésű, szabványos gépet vásároljon, és a mosogató alá helyezze a tároló részt.

Lehetőségek a döntésben a fényképen:

Mosdó helyett fürdõ

Szintén jó lehetőség a kis fürdőszobákban. Ha a hosszú fürdőt nyitott zuhanyzóval cseréljük, egy további területet kapunk, amelyen az alátétet fel lehet szerelni. Ebben az esetben megengedett az elülső és a felső terhelésű modellek használata. (lásd a fotót):

Hogyan helyezzük el a mosógépet egy külön fürdőszobába

Mindez a szoba méretétől függ. A miniatűr fürdőszoba Hruscsov épület az egyetlen lehetőség, hogy telepítse a mosogató alá. Egy nagyobb területen lehet elhelyezni egy függőleges házban vagy polcokba, vagy elhelyezésre, a bútorok és a vízvezeték vonatkozásában.

Érdekes tervezési projektek a továbbiakban:

Rendkívül szokatlan megoldások vannak. Például ne használjon olyan fürdőszobát, ahol nincs elég hely mindaddig, amire szüksége van, hanem egy közeli WC-vel. Mosógép a mosdó felett - a lakásaink jelensége ritka, de eléggé lehetséges. Az építészeti megjelenés látható ezeken a fotókon:

Fontos:

 1. A gép dobogójának ellenállnia kell a súlyának, ha teljesen futó állapotban van.
 2. Jobb, ha a készüléket vibráló lemezre helyezi, ami nem csak csökkenti a zajot működés közben, hanem biztosítja a berendezés stabilitását, és védi az ugrásoktól.
 3. A balesetek elkerülése érdekében a mosógép a tartály felett helyezkedik el, és nem a WC-ülés felett.
 4. A kifolyócsőnek a dob szintje felett kell lennie, különben a szennyvíz bejuthat egy működő gépbe.

Szükségtelen azt mondani, hogy a "mosó" telepítése a WC-ben egy olyan extrém lépés, amelyet csak akkor lehet megtenni, ha nincs más alkalmas hely a lakásban.

Amikor a fürdőszoba nagy

A mosogatógép tágas fürdőszobába helyezése nem jelent problémát - nem szabad harcolni a szabad tér minden centiméterére, és nagyobb figyelmet fordít a szoba kialakítására. Annak érdekében, hogy a háztartási készülékek ne befolyásolhassák a belső stílust, különösen ha klasszikus, retro, provence és országstílus, kívánatos egy szekrényben vagy szekrényben elrejteni, dekoratív ajtókkal zárva (lásd a fotót):

De a legjobb, ha külön helyet rendelhet egy mini mosoda számára. Itt is telepíthet szárítógépet, vasalódeszkát és fogantyút a frissen mosott ruhákhoz.

Itt talán a legpraktikusabb megoldás a tágas fürdőszobában. Ehhez csak nézze meg a fotót:

A mosógép helyének megtalálása a fürdőszobában nem olyan nehéz, amilyennek első pillantásra tűnik. És hagyja, hogy a konyhában maradjon a mosogatógép, a hűtőszekrény és más nagyméretű berendezések, amelyek segítenek kulináris remekművek létrehozásában.

A dizájn kreativitásának fényképgyűjteménye a következtetésben:

Hol helyezze el a mosógépet egy kis fürdőszobába: példákat fotókkal

© 2008-2018 Valódi bútorok A Google + -on vagyunk

Az oldalon közzétett információk csak tájékoztató jellegűek, és nem ajánlattétel az Orosz Föderáció Polgári Törvénykönyvének 437. cikke alapján.

Hogyan kell megrendelni a bútorokat?

A "Real Furniture" bútorhálózat saját üzleteivel rendelkezik Észak-Nyugaton:

Ezek teljes körű szolgáltatást nyújtó márkaboltok. Itt megrendelheti a bútorokat szállítással és összeszereléssel az otthonába integritás, határidő betartása, garanciavállalás és garanciavállalás után - gyári házassági csere, egyedi elemek további sorrendje, valamint az ellentmondásos kérdések megoldása.

A honlapon feltüntetett árak csak akkor érhetők el, ha a St. Petersburg internetes boltban megrendelnek

21 szálláslehetőség mosógép az apartmanban és a házban

Annak eldöntéséhez, hogy hol helyezheti el a mosógépet, meg kell fontolnia néhány pontot.

A legracionálisabb hely egy külön helyiség. Az otthoni mini-mosodákat nagy apartmanok és magánházak tulajdonosai szervezhetik.

Egy közös és praktikus megoldás egy mosógép mosogatógép beépítése a fürdőszobába. Ha a hely nagyon kicsi, sokan fürdőkádat helyeznek el, vagy tisztítják a mosdót.

A konyha a második legnépszerűbb hely egy mosógép telepítéséhez. A homlokzat mögött egy speciálisan kialakított szekrény rejtve van, vagy szabadon marad.

Érdekes megoldás a konyhában levő bárba való integráláshoz. Ehhez egy legföljebb töltő mosógép is alkalmas.

A mosógép telepítésének bármely változatában figyelembe kell venni a fő tényezőket: a csatorna és a kifolyónyílás távolságát, a nyílás megnyitására szolgáló helyet.

Hol helyezze a mosógépet egy kis fürdőszobába

A mosogatógép megfelelő és kényelmes elhelyezése a fürdőszobában valóban problémát jelent, különösen, ha a helyiségnek van egy kis területe. Nem csak a tulajdonosok kényelme, hanem az egész belső tér funkcionális és esztétikai megjelenése is függ. Ezért, amikor megtervezzük, hogy a mosógép a fürdőszobában hol van a tervezés, nagyon fontos figyelembe venni a sok olyan árnyalatot, amelyet ebben a cikkben tárgyalunk.

Kis fürdőszobával rendelkezik

A fürdőszoba egy meglehetősen különleges helyiség, bizonyos feltételek mellett, például:

 • Magasabb páratartalom;
 • A háztartási készülékek és a bútorok gyakori érintkezése ebben a szobában nedvességgel és vízcseppekkel;
 • A hajlékonyság hajlamos az alacsony szellőzés miatt;
 • Alacsony mennyezet és egy kis terület, ami miatt nagyon nehéz vagy szinte lehetetlen a szükséges bútorokat vagy berendezéseket elhelyezni;
 • A szennyvízcsatorna-kommunikáció kényelmetlen elrendezése.

Ezen okok miatt nagyon nehéz különleges esztétikumot és meglehetősen magas szintű kényelmet biztosítani egy ilyen helyiségnek. Ez azonban nem lehetetlen. Természetesen a dekoráció kiválasztásakor ezeket a jellemzőket figyelembe kell venni. De a modern design megoldások, a megfelelően kiválasztott kiegészítők, valamint a mosógép beépítési szabályainak figyelembe vételével egy kis fürdőszoba nagyon praktikus és kényelmes lehet.

Hol helyezze a mosógépet egy kis fürdőszobába?

A fürdőszoba nagy területe, a "mosó" alatt található hely megtalálása nem mindenki számára nehéz. De mi a teendő, ha a szoba kicsi. Ebben az esetben a jövőbeli helymeghatározásnak ezen a szempontokon kell alapulnia:

 • A mosógép helyének biztonságosnak kell lennie. Például nem ajánlott a mosogatóhoz vagy mosdóhoz közel elhelyezni, mert nedvesség hatására kudarcot vallhat.
 • Az "alátétet" teljesen meg kell védeni a különböző mechanikai sérülések ellen.
 • Nem ajánlatos a készülék felületét polcként használni különféle dolgokra, különösen nehéz esetekre. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a felszín alatt található az elektronika, ami a munkaért felelős.
 • A mosógép helyének közel kell lennie a kommunikációhoz, például szennyvízhez és aljzatokhoz.
 • Fontos a hely kényelme. Nagyon fontos, hogy a gép ne zavarja a helyiség mozgását, miközben tökéletesen illeszkedik a belső térbe.
 • Ezenkívül nem lesz szükség a mosógép rezgéscsillapító állványának használatára.

Ezért annak érdekében, hogy "ne keressük újra a kerékpárt", kínálunk Önnek az alapvető lehetőségeket a mosógép egy kis fürdőszobába való beszereléséhez.

A mosdó alatt

Ennek a megoldásnak az a fő előnye, hogy helyet takarít meg, valamint a raktérhasználatot a mosogató alatt, ami gyakran csak üres.

Fontos! Az "alátéttel" a mosogató alá helyezésénél ügyelnie kell arra, hogy teljesen lefedje az egység teljes felületét, valamint hogy mosás közben víz ne kerüljön.

Sajnos az ilyen elrendezésnek számos hátránya van, amelyeket figyelembe kell venni:

 1. A mosogató, mint egy kancsó megvásárlása és speciális szifon használata.
 2. A héj speciális szerkezetének köszönhetően nagy valószínűséggel elzáródnak.
 3. Korlátozott letöltés minimalizálva.
 4. A mosogató használata során fellépő kényelmetlenség.
 5. A mosógép csak elöltöltéssel használható.

Beépített mosógép

A mai napig ez a fajta technológia a népszerűség csúcsán van. Azonban egy ilyen gépet a bútorokba kell helyezni, ami nagyon nehéz megtalálni az eladást. Ezért a fülhallgató a fürdőszobában meg kell tennie a megrendelés alatt, figyelembe véve a gép méretét és a helyiséget.

Fontos! A mosógépet úgy kell elhelyezni, hogy oldalán több centiméternyi szabad hely maradjon. Ez annak a ténynek köszönhető, hogy a spin alatt rázza, és a tárgyak mellé helyezve egyszerűen nem állhat és eshet.

Mielőtt felszereli a készüléket, győződjön meg róla, hogy az ikonok a mosógépen jelentenek.

A mosdó közelében

Annak érdekében, hogy ez a megoldás harmonikusabb legyen, a mosdó és a gép egy pulttal egyesítve van.

Fontos! Ha vizuálisan tágasabbá kívánja tenni a szobát, akkor tükröt is felakaszthatja az asztal felett.

Egy fülkében a falban

Ez egy nagyszerű hely egy mosógép elhelyezésére. Ennek az elrendezésnek az a fő előnye, hogy a fő fürdőszobai design nem fog szenvedni ettől.

zónázás

Ebben az esetben a mosógép a mosdó közelében vagy alatt helyezkedik el, és a helyiség többi részét dekoratív válaszfalakkal övezi.

Fontos! Ha a fenti opciók bármilyen okból elfogadhatatlanok, ebben az esetben a fürdőt egy zuhanyzópulttal helyettesítheti. Így extra helyed lesz.

Általános tanácsok a mosógép kiválasztásához

Ha úgy döntött, hogy tervezi a szoba kialakítását a mosógép alatt, ebben az esetben a műszaki jellemzőire és minőségére kell összpontosítania. Egy ilyen egység kiszolgálására nem egy év, hanem rendszeresen megváltoztatja a helyét, akkor biztosan.

Fontos! Próbálj meg elkerülni a nagyméretű modelleket, és csak a szűk opciókra figyeljen.

Fontos a rakodási módszer is. Leggyakrabban használt, elöltöltős modellek. Az ajtó kinyitásakor azonban a tér még kisebb lesz. Ezért lehetőség van arra, hogy a vászon függőleges típusú rakodási típusát figyelembe vegyék.

Egy másik fontos szempont a tervezés. A szabvány fehér vagy bézs gépnek tekinthető, amely tökéletesen alkalmas a szobának bármilyen stílusdíszítésére.

Fontos! Ha bármilyen stílusú mosógépet szeretne díszíteni, speciális matricákat vásárolhat. Így kap egy nagyon eredeti design, amely beleillik a szoba általános hangulatába.

Készítettünk neked egy cikket, ahol leírtuk, hogy hogyan használjunk mosószappant a mosáshoz egy írógépben.

A kis részleteknek köszönhetően coziness-t teremtünk.

Gondolkodva a mosogatógép fürdőszobájának kialakításánál figyeljen a kis kiegészítőkre és a kis részletekre. Köszönjük nekik, bár a kis szobája átalakítható és érdekesebb lehet:

 • A mosási területen tükrözhet. Egyszerű vagy díszített fényszórókkal a kerület körül.
 • Ami a fürdőzuhanyzó zónáját illeti, ezen a területen használhatja a mintát vagy mintákat tartalmazó csempe.

Fontos! Vegye figyelembe figyelmét a panoráma burkolatra, mivel vizuálisan megnövelheti a helyet.

 • Ami a fényes és gazdag színek használatát illeti, a belső térben egyetlen esetben lehet, például egy világos szőnyeg és függöny.
 • A szoba egyes felületei hangsúlyozhatók. Ehhez csak olyan felületkezelő anyagokat kell választania, amelyek különböző felületek vagy természetes anyagok, például fa vagy kő utánoznak.
 • Ne felejtsen el mindenféle edényt és palackot. Illesszük őket a rendezett ékezetekhez, vagy teljesen semleges színben rendezhetjük őket. Különböző rajzokat és feliratokat el kell kerülni, hogy a szoba ne legyen túl zsúfolt.

Fontos! Ügyeljen arra, hogy még egy kis fürdőszobában is van egy hely a növények számára, amelyek segítenek egy éltető és harmonikus légkör kialakításában. Helyezheti őket mindkét asztalra, és kis létszámú polcokat készíthet erre a célra. Ne felejtsük el, hogy a beltéri virágok edényei szintén nagyon kreatív díszítő elemek.

Ma mindenféle mosószer nagy választékát bemutatják a boltok polcain. És annak érdekében, hogy ne felejtsd el ezt a változatosságot, nézd meg a legjobb mosodai mosószerek értékelését.

Videó felvétel

Harmónia és kényelem teremthető egy kis fürdőszobában, még akkor is, ha egy ilyen általános háztartási készüléket, mint mosógépet kell találnia. A legfontosabb, hogy lelkesedéssel közelítsük meg a folyamatot. Csak ebben az esetben még azok a súlyosbodó pillanatok is, amelyek kis helyiséggel rendelkező szoba tervezésénél jelentkeznek, nem zavarják Önt, és a rendszeres és kis fürdőszobák kényelmes, elegáns és kényelmes szobává válnak, ahol pihenhet egy kemény munka után.