Legfontosabb > Bútor

Beépített fürdő - az elegancia megtestesítője

A süllyesztett fürdők tervezési jellemzőinek köszönhetően nagyon eltérnek a szabványosaktól. Az egyik előnye a tér vizuális megtakarítása. A beépített fürdő minden belső térben harmonikus és vonzó. A hátránya csak technikailag elég nehéz egy ilyen modell telepítése.

Főbb jellemzők

A tradicionális integrált kádak fő megkülönböztető jellemzője az aljzat konfigurációja és mérete. Leggyakrabban a beépített fürdő meglehetősen lenyűgöző szerkezet, amelynek lapos alja van. Van értelme, ha a szoba nagyon tágas - a standard fürdõ benne lesz érdekes.

A második különbség a belső oldalfelületek lerakódásával történik. Szükségesek ahhoz, hogy megakadályozzák a vizet a fürdőből a padlóra vagy a dobogóra.

A kerek vagy ovális padlóburkolatú fürdő egy túlméretezett helyiségben helyezhető el.

Ezeket a modelleket javasoljuk, hogy a sarokba vagy a falhoz közel helyezkedjenek el. A kerek fürdő gyakran választja a helyet a szoba közepén.

Megjegyzendő, hogy egy kisméretű helyiség padlóján lévő fürdő veszélyes lehet.

konfiguráció

A padlón épített modell gyakran kap egy vidéki házat.

Ezek a fürdők a formájukban vannak:

A legtöbb gyártó és az ügyfelek szeretik a kerek integrált fürdőket. A belső világot igazán fényűzővé teszik.

Annak érdekében, hogy maximálisan kényelmes legyen a beépített fürdő működtetése, fontos fontolóra venni az ilyen típusú vízvezetékbe való merülési folyamatot, valamint a kifolyást a tartályból.

Ehhez minimálisan csúszós térben kell lennie.

A kiszivárgó víz mennyiségét mind a vízkezelést végző személyek száma, mind a fürdési szokások befolyásolják.

A padlóra szerelt fürdők általában különféle funkciókból állnak:

 • pezsgőfürdős
 • világítás;
 • ozonation;
 • pezsgőfürdős
 • a tenger hullámainak utánzata.

Az ilyen opciók jelenléte miatt a telepítést különösen gondosan kell végrehajtani. A villamosenergia-ellátással való különös gondosság mellett a javításhoz vagy a paraméterek megváltoztatásához is hozzáférést kell biztosítani a betűtípushoz.

anyag

A beépített vízvezeték különböző alapanyagokból készül, mint a szabványos fürdőkádak.

nevezetesen:

Mivel az akril valóban fürödni mindenféle méretben és formában, ez az anyag a legnépszerűbb az integrált modellek gyártásában.

Az akril és kvarc fürdők kiváló hőszigeteléssel rendelkeznek, így a víz lassabban lehűl. Az acélmodellek szintén nagy igényeket támasztanak.

Azok a személyek, akik konzervatív módon nézik a fürdőszobai kiegészítőket, kényelmesebbek az öntöttvas modellekkel. Súlyuk nagyon nagy, de a kapacitás nagyon megbízható és tartós. Ha ilyen nehéz fürdőt szeretne a padlóba szerelni, győződjön meg arról, hogy erősíti a tartószerkezetet.

Telepítési feltételek

Sarkon, kerek, ovális vagy téglalap alakú fürdőkád telepítése a dobogóra vagy a padlóra.

Fontos fontolóra venni bizonyos feltételeket:

 • Egy ilyen fürdõ nem alkalmas városi lakásra. Technikailag kivitelezhető ilyen modell telepítése csak a földszinti lakásban, de senki nem ad engedélyt erre a tevékenységre, és ha saját maga telepíti, problémák léphetnek fel a kormányzati szervezetekkel és az épület sértetlenségével.
 • Egy magánházban általában egy tágas földszinti szoba vagy pincében található. Ellenkező esetben az épület tervezésénél és kivitelezésénél egy vasbeton alapot kell biztosítani a jövő fürdésének támogatására.
 • Szükség van a csatornarendszer megfelelő hozzáadására. Tervezési paraméterei szerint egy ilyen fürdőkád inkább hasonlít a medencéhez vagy a pezsgőfürdőhöz. Gondolkodva ezzel a vízvezetékkel, fontolja meg a teljes vízmennyiség várható költségeit (a padlóra szerelt fürdők legtöbb modelljének átlagos térfogata 300 liter).
 • Javasoljuk, hogy a szakemberek telepítsék ezt a fürdőt. Mivel néhány telepítési művelet nagyon összetett, szinte lehetetlen kezelni őket.

Beépített fürdő. Az ajánlatpiac előnyei és áttekintése

Beépített fürdőkád a belső térben, persze, gyönyörű látvány. Az ilyen öröm azonban nem mindenki számára elérhető. A földszinti fürdőszoba csak egy magánházban telepíthető, és biztosan nem lehet választani a városi lakásokra. Az a tény, hogy egy kerek vagy ovális beépített fürdő jelentős változásokat jelent a padlókban, amelyek engedélye nem szerezhető meg. Természetesen nem szabad kétségbeesni. Ha luxust szeretne hozzáadni a belsőépítészethez, akkor ha van hely, a dobogóra beépített kád is megfelel. A befejező lehetőségek nagyon nagyok. A dobogóra egy fa vagy egy kő alatt stilizálható, mint ezeken a fotókon.

A beépített fürdők előnye

A beépített betűkészletek tagadhatatlan előnyt jelentenek az esztétika szempontjából. A dobogó befejezésén túl a megvilágítást saját belátása szerint állíthatja be. Ezenkívül a fülke fürdőszobája, mint bármely más, hidromasszázs funkcióval egészíthető ki. Szabad hely jelenlétében különböző telepítési lehetőségek állhatnak rendelkezésre. A kis helyiségekben jól néz ki a fedett padló alatt épített fürdő.

Ha boldog tulajdonosa vagy saját otthonodnak és úgy gondolja, hogy a padlóba épített fürdők a tiédek, akkor figyeljen a következő árnyalatokra.

Fontos! Ha ilyen változtatásokat nem terveztek az építés során, akkor károkat okozhat mind a ház, mind az alapítvány építésében. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a padló szilárdságát. Ha jelentősen megváltoztatja a ház alapját, akkor a teherbíróképesség gyengülhet. A mozgó föld is súlyos veszélyt jelenthet. Nagyon szerencsés vagy, ha egy csíkos alapot használtak otthonának építéséhez.

Milyen lehetőségek kínálnak a piacon?

Tehát a döntés megtörténik. Még mindig választani kell, hogy milyen beépített fürdőszoba megfelel Önnek. Sok lehetőség van. Alapvetően különböznek a formában és az anyagokban.

 • Az egyik legnépszerűbb a beépített ovális alakú fürdő. Leggyakrabban meglepően nagy méretűek, és egyidejűleg két ember fürdésére is alkalmasak.
 • A kerek beépített fürdő is nagy igényeket támaszt, és ma már a népszerűség csúcsán van. Az eredeti alak miatt az ilyen modellek kreatív módon használhatók a tervezés során. A pódiumra épített kerek fürdők egyedülálló világítással díszítettek.
 • Ezek az opciók azonban csak tágas szobákhoz alkalmasak. Más esetekben a beépített sarokkád jobb. Az anyagokban nincs különösebb sokféleség.

Természetesen a fúrótornyok, mint a hagyományosak, öntöttvas, acél és akril. Azonban többféle konfigurációjú akril fürdőt használnak.

Folytassa a telepítést

A beépített fürdő telepítése nagyon bonyolult folyamat. Őszintén szólva, szakértők nélkül nem működnek. Először is az előkészítő szakasz. Az ilyen konstrukciókat leggyakrabban a pincékben vagy az első emeleten helyezik el. Mielőtt beépítené a kádat más szinteken, összetett vasbeton szerkezetet rendelhet. Ezenkívül gondoskodni kell egy megfelelő szennyvízcsatorna-rendszerről egy mini szivattyútelepen. A vízszűrő rendszer nem zavarja, ha például egy három literes beépített ovális fürdőszoba van.

Ha minden, amire szükséged van, készen áll, hogy eldöntsd, hogyan rejtsd el a fürdőt. A fürdőt a falon, a padlón vagy a dobogón lehet elérni. Mindenesetre az első lépés a fürdőkád munkája. Fontos, hogy egyértelműen kövesse a jövőbeli design kontúrjait, különösen akkor, ha van egy fürdőszoba a dobogóra. A gödörnek feltétlenül át kell fednie az oldalakat, és jobb, ha a kád mindenképpen meg fog tartani rovására. Az ideális megoldás a szivárgás elkerülése érdekében a cserépbe épített fürdő.

Jobb kiszámítani a gödör mélységét, hogy a fürdő csak néhány milliméterrel emelkedjen a padló felett. Legfeljebb 50. Ne felejtsd el rejtett hozzáférést biztosítani a struktúrához, mivel minden kommunikációs csövet ott tartanak.

Opció kerettel díszített kerettel

Csak ezen munkák befejezése után kezdődik a fürdőkagyló összeállítása. Kezdetben egy leeresztő szifont szerelnek fel és rögzítenek a támasztófürdő aljára. Ezeket a műveleteket az utasításoknak megfelelően lehet végrehajtani. Ebben a szakaszban egy keverő felszerelhető a fürdő oldalán. Ezután behelyezheti magát a gödörbe és a fürdőbe. Ha lábai vannak, akkor jobb, ha a függőleges helyzetbe helyezik őket. A gödörbe a kádat a csatornába és a vízellátásba köti.

E szakasz után a padlózat burkolólap lesz, vagy a színpad díszítése befejeződik, ha azt a projektje biztosítja.

következtetés

Miután lezárta a burkolat munkáját, leengedheti a lábakat, a fürdő végleges felszereléséhez és a pódium felszínéhez való igazításhoz. A végső lépés az összes csatlakozás szivárgás ellenőrzésére szolgál. Ne zavarja és ne ellenőrizze a dobogót. Javasoljuk, hogy vízfürdővel vegyen be egy napra ebben a helyzetben, hogy ellenőrizze a dobogó megbízhatóságát.

Beépített akril kádak (ovális)

márka

Az ovális beágyazott fürdők eleganciája első pillantásra meghódítja a modern belső tér szerelmeseit. Az ezen oldalakon elhelyezett modellek fényűző kialakítása, tágas és kényelmes kombinációja kiváló minőségű és tartósságú.

 • Alak: ovális
 • A telepítés típusa: beépített

Beépített ovális fürdő: a veleszületett elegancia

A padlóba vagy a dobogóra történő felszerelésre szolgáló vízvezeték - a modern belső terek aerobikája ezért gondos tervezést és előkészítést igényel. Ha lakásban lakik, akkor a legjobb megoldás egy beépített ovális fürdő telepítése a dobogóra. A magánlakások tulajdonosai szerencsésebbek - használhatják mind ezt a telepítési módot, mind a vízvezeték szerelését közvetlenül a padlózatba.

A 3Dplitka.ru weboldalon kiválasztott termékek szállítását postai vállalatok végzik (az Orosz Föderációban) vagy egy online áruház parkjának (a moszkvai régióban) rovására.

Lásd még a kád 120-as katalógusban

Pódium egy tégla vagy hab beton kád - 4 szakaszában az építési

Nem annyira nehéz, hogy a saját kezével fürdőhelyet készítsen, ha ismeri a munka technológiáját és követi az eljárásra vonatkozó összes ajánlást. Elmondom Önnek egy egyszerű technikát, amely segít abban, hogy megbízható pódiumot állítson még azok számára is, akiknek nincs hasonló munkájuk. Ahhoz, hogy jó eredményt érhessen el, el kell töltenie egy kis időt, és jól kell kezelnie az összes olyan árnyalatot, amelyet az alábbiakban ismertetünk.

A képen: ez a design nagyon elegánsnak tűnik

Munkafolyamat leírása

Az egyszerűség kedvéért az összes munkát négy fő szakaszra szakítottam, nagyon egyszerűek, csak a munkák algoritmusait kell ismételni ugyanabban a sorrendben. Szeretném rögtön felidézni - a dobogók csak alkalmasak a tágas szobákhoz, apró fürdőszobákban nem a legjobbak.

A kialakításnak nem szabad többet elfoglalnia a szoba felénél, különben a helyet összezavarja.

1. szakasz - előkészítés

Először is fontos döntési kritériumok közül kell döntenie, ebben a fejezetben beszélünk róluk:

 • Az építőipar méretei - itt kell figyelembe venni a szobád konfigurációját, és gondolni, milyen paramétereket kell a dobogónak ahhoz, hogy harmonikus és megfelelő legyen. Persze, ha a fürdőszoba területe nagy, akkor észrevehet bármilyen ötletet, de a gyakorlatban a leggyakrabban kiderül, hogy szinte minden centiméternyi helyet kell terveznie;

Kívánság szerint kombinálhatja a fürdőkádat és a zuhanyzót egy kivitelben

 • Ezután el kell döntenie magának a dobogó konfigurációjának, leggyakrabban a konstrukcióban a kényelem miatt van egy vagy két lépcső, de a tervezés nélkülük is lehet, ha hely van korlátozva. Az űrlap is lehet, de azt javaslom, hogy válasszon egyenes vonalú megoldásokat - sokkal könnyebb végrehajtani őket, különösen ha nincs tapasztalata;

A legegyszerűbb beállítások képviselik a téglalapot, amelyben a fürdő található.

A projekt feltalálása önmagában nem könnyű feladat, de manapság számos ötletet és fogalmat láthat az interneten, és megtalálhatja a legmegfelelőbb megoldást. Az ötletet egészében átveheti, vagy létrehozhat saját verziót úgy, hogy különböző projektekből sikeres megoldásokat készít.

 • A rajzolás a munka fontos része, lehetővé teszi, hogy világosan megértsük, mi legyen a végeredmény, ami egyszerűsíti a munkafolyamatot. Ezenkívül kiszámolhatja a szerkezet egyes részeinek pontos dimenzióit, és rájuk ragaszkodhat a munkafolyamatban, ami szintén fontos.

A fent felsorolt ​​tényezők mellett van egy másik is, amely szintén figyelmet igényel - anyag kiválasztása a szerkezet gyártásához, itt két fő lehetőség van, mindegyiküket részletesen megvizsgáljuk:

 • A tégla megbízható és nagyon tartós anyag, amelyből bármely komplexitás szerkezete felépíthető. Az egyetlen hátránya ennek a megoldásnak az, hogy a kész szerkezetnek nagyon sok a súlya, ami nagyon sok esetben nem kívánatos a sokemeletes épületekben;
 • A habszivacs betonjaik és a levegőztetett beton blokkjai könnyűek és sokkal könnyebben össze vannak kötve nagy méretük miatt. Ráadásul az anyag ára sokkal alacsonyabb, mint egy téglaé, tehát nagyon népszerű a fejlesztők körében.

A hab beton egy speciális ragasztóra szerelhető fel, ami nagymértékben leegyszerűsíti a munkafolyamatot

2. fokozat - a szükséges anyagok megszerzése

Ha van rajz a kezedről, akkor világosan megérted, hogy mit kell dolgozni. Tekintsük ezt a listát:

A kész falazóhabarcs nagyszerű megoldás.

Az anyagok mellett speciális eszközökre is szükségünk van:

 • A készítmény elkészítését bármilyen kényelmes tartályban végezzük, ezt a munkát manuálisan vagy egy elektromos szerszámmal - fúróval vagy perforátorral, speciális fúvóka-keverővel végezzük. Mindez a munka volumenétől függ;
 • A habarcsot egy kőműves simító segítségével alkalmazzák, ez az egyszerű szerelvény lehetővé teszi, hogy gyorsan és pontosan végezzen munkát.

Ha a hengerbetonhoz használt ragasztókészítményt hengerekben használja, akkor nem lesz sem simító, sem tartály.

 • A szerkezet pozíciójának vezérlése segíteni fogja az építési szintet, anélkül, hogy tökéletesen zökkenőmentes dobogót hozhatna létre. Jobb, ha a lehetőségek nem túl hosszúak, mert maga a tervezés elég kompakt lesz.

Szint - minden kőműves munka elengedhetetlen tulajdonsága

3. szakasz - a szerkezet felépítése

Annak érdekében, hogy a dobogón lévő beépített fürdő biztonságosan álljon, és nem kell újra elvégeznie a munkát, jól és biztonságosan meg kell tennie az elejétől. A munkafolyamat a következő:

A munkafolyamat nem bonyolult

 • Először is el kell távolítanod a felületet, amelyen a munkát végezni fogod, majd ellenőrizni kell az alapot egy szinttel. Ha egyenetlen, akkor cementtel vagy falazóhabarccsal szintelje ki, ez egyszerűsíti a további munkákat, mert nem kell megjeleníteni a sík első falazó sorát;
 • Valamilyen oknál fogva sokan elfelejtik a kommunikáció szükségességét a dobogó felépítése előtt, majd le kell vágniuk a szerkezet egy részét vagy lyukakat fúrni a csöveket. Ne ismételje meg mások hibáit, és előre megértse, mely elemek legyenek jelen a tervezésben;
 • Az oldat olyan mennyiségben készül, hogy körülbelül 40 percnyi munkát tölthet. Ha először dolgozol részletes munkával, a sebesség nagyon alacsony lesz, ezért nem szabad összetéveszteni a kompozíció nagy részével;
 • Ezután megépítik az építkezést, először azt tanácsolom, hogy készítsd el a dobogó fő részét, amelyen a fürdő található. A munkálatok során ne felejtsük el megerősíteni a hálót a varratokba, ezáltal a tartószerkezet tartósabbá válik, és megóvja a felszínre nehezedő kellemetlen meglepetéseket. Ha blokkokat használ, akkor maximum 2-3 sorot kell elhelyeznie, és néha korlátozhatja magát egy;

A szerkezet belső részének olyan nagyságúnak kell lennie, hogy a fürdő belül szoros legyen.

 • Most pedig derítsük ki, hogyan kell a pódium lépcsőfokot elvégezni, minden egyszerű: téglából vagy tömbökből készülnek, és ha az elemek magassága nagy, oldalra helyezhetők;
 • Ha fel kell töltenie az alapot, akkor töltsön ki töltött agyagot, és töltsön fel egy 6-7 cm vastagságú esztrichből felülről. Ha a fürdőkád a lábán áll, akkor a felületet is ki kell egyenlíteni, hogy ne kelljen szenvednie a szerkezet kioltásával.

4. lépés - a szerkezet felé és a fürdő felszerelése

Ez a munka végső része, amely meghatározza a dobogó megjelenését, ezért ezt a lépést minden felelősséggel kell vinni.

A munkafolyamat így néz ki:

 • A dobogóra süllyesztett fürdők bármilyen alakúak és méretűek lehetnek. Ha végrehajt egy olyan változatot, amelyben a szerkezet egy része a padlóba süllyed, akkor a tálat a bázis öntésének színpadán szerelik fel. De gyakrabban használnak olyan opciót, amelyben a fürdõ a padlón van, ebben az esetben jobb, ha utána helyezzük el, egyszerûbb és praktikusabb - ha el kell távolítanunk a szerkezetet, akkor a felületnek sértetlennek kell lennie;
 • Ami a burkolatot illeti, annak a munkának a során, amelyet a tetszőleges csempe tetszőleges változatához használ, a lépcsőfokok és a felszíni felületek esetében jobb a kerámia csúszásgátló bevonattal használni. A burkoló munkák nem különböznek a szokásos faldíszítésektől, ezért nem fogok élni ezzel a szemponttal - ez egy külön felülvizsgálat témája;

A lépésekhez használhat speciális ívelt lapkát, egyszerűsíti a munkát

 • Ne felejtse el szabályozni a síkot munka közben egy szinttel, és helyezzen kereszteket az ízületekbe úgy, hogy minden varrat azonos szélességű legyen. Miután a ragasztó szárazon van, minden ízületet fel kell tölteni egy fugával, ami teljesen vízállóvá teszi a felületet;
 • A fürdő behelyezésekor a pódiummal való csatlakozás helyét szilikon tömítőanyaggal lehet lezárni, ami lehetővé teszi, hogy ne aggódjon a víz alatti vízbehatolás miatt. A kompozíciót a kerület körül alkalmazzák, majd a tálat helyezzük, ha bizonyos helyeken többlet van, azokat óvatosan eltávolítjuk.

Helyezze a fürdőnek a dobogóra való csatlakozását gondosan lezárva tömítőanyaggal

Ugyanígy készíthet pódiumot a zuhanykabin alatt vagy a válaszfal alatti mosogató alatt (ebben az esetben érdemes polcokat felépíteni a szerkezet alatt).

következtetés

A dobogó meglehetősen egyszerű kialakítás, amely lehetővé teszi, hogy elegánsabbá tegye fürdőjét, vagy egyszerűbbé tegye a design használatát az idősebbek számára. Az ilyen létesítmények használata eltérő lehet, ezért érdemes előre dönteni minden fontos kritériummal. A jelen cikkben szereplő videó segít abban, hogy még jobban megértse a témát, és ha bizonyos szempontok nem egyértelműek, írja meg kérdéseit az alábbi megjegyzésekben.

Beépített fürdők

Telepítési típus: beépített, fal

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Telepítési mód: falra szerelhető

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Telepítési mód: falra szerelhető

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Telepítési típus: beépített, fal

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési mód: falra szerelhető

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 3

Telepítési mód: falra szerelhető

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési típus: beépített, fal

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési típus: beépített, fal

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési típus: beépített, fal

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési típus: beépített, fal

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési típus: beépített, fal

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési mód: falra szerelhető

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési mód: falra szerelhető

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési típus: beépített, fal

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési típus: beépített, fal

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

Telepítési típus: beépített, fal

Végrehajtási lehetőségek: 1
További lehetőségek: 5

 • Oldalnézet:
 • csempe
 • lista

Beépített fürdőkádak

A ház leglátogatottabb szobája a fürdőszoba. A fő eszköz egy fürdő, amely először vonzza a figyelmet. Különösen szép és látványos, nem teljesen szokásos, beépített fürdő. Az ilyen fürdőszobás fürdőszoba belseje átalakul, egy kis luxus jelenik meg benne.

Beépített fürdőkád kényelmes, jó pihenés, de ez nem egyszerű megoldás és meglehetősen drága. Ráadásul ez nem mindig lehetséges egy városi lakásban. Alapvetően speciális létesítmények - padlók vagy dobozok a padlóban - alkalmasak beépített fürdők számára vidéki házak, ahol a terület a fürdőszoba lehetővé teszi.

A fürdő dobogója gipszkartonból készült, cserép vagy fa díszítéssel. Ugyanakkor mind a kádok, mind a pódiumok különböző konfigurációjúak lehetnek. A kifutó felületét kiegészítõ helyként lehet használni a fürdõkészletekhez: samponok, zselék, kozmetikumok, valamint gyertyák és pezsgõ.

Teljesen lehetőség van egy beépített fürdő felszerelésére hidro és aero masszőrökkel, krómokkal és aromaterápiával, valamint modern elektronikus vezérléssel. A beépített fürdõk mintája látható a katalógusunkban - ez egy csodálatos modell a híres olasz Jacuzzi cégnek - Aura Plus kandallós 180x150-es kõzet.

Nézze meg a raktárunkban megjelenő többi fürdő kínálatát.

Beépített fürdőkádak

A fürdő eljárások története jelentősen fejlődött, de a fürdő formája az évszázadok során nem változott. És csak a technikai forradalom kezdetével váltotta ki a gyártási fürdők tervezésének és technológiájának jelentős sokszínűségét.

Az Habitat online áruházban akrilból, öntöttvasból, acélból és kőzetből készült beépített fürdőkádat vásárolhat (linkek az online áruház termékeire).

Átalakult és a fürdő használatának megközelítése. Most kiválaszthatja az űrtervezési vagy különféle módon díszített szemantikus zónákat a fürdőszobában. A beépített kádak lehetővé teszik egy erőteljes domináns elem használatát a belső térben - egy fürdő a kifutópályán. A beépített kádak nemcsak a dobogón, hanem a padlón is beágyazódhatnak, az egyetlen különbség a beépítési és szerelési elemek és a konstruktív kivitelezés módjában. A beágyazott fürdők alapvető megoldásai, amelyek körül épül az építészeti tervezési megoldás fennmaradó része. Így az utilitarista objektum beépített fürdőszobája, a fő dolog csak funkcionálisan, a belső tér domináns díszítőelemévé vált.

A fürdőszoba kialakításának keretein belül a formázás átveszi a projekt ötlet közvetlen megjelenítését. Beépített fürdőszoba a kifutópályán - stílusformáló elrendezéssel, különválasztva a fürdőszobát. A dobogó felett ajánlott a mennyezet leeresztése, azaz lógni.

Nagyon fontos, hogy helyesen helyezze el a beépített fürdőt: a szokásos ovális tárgyat a falhoz kell helyezni, szögletesnek kell lennie, ami egy negyed körből áll, a sarokban és a szoba közepén. A belső kialakítású formákat a lehető legnagyobb körültekintéssel kell választani - a dobogók és lépcsők méretei szigorúan be kell tartaniuk céljukat. Minden részlet a meghatározó tényezővé válik: anyag, szín, világítás. A nagy beépített fürdőkádat egy kör alakú oszlopokkal és egy helyi megvilágítással ellátott feszített mennyezet zárhatja be, és a dobogó ugyanazokkal a burkolatokkal fejezhető be, mint a fürdőkádat körülvevő falak.

Azonban a választás bármelyikének kiválasztásakor figyelembe kell venni, hogy a lépcsőhöz tapadó anyagnak csúszásgátló tulajdonságokkal kell rendelkeznie. Két vagy három lépésre külön létrát lehet készíteni egy szekrénnyel és polcokkal együtt. A lépcsők a lépcsőkön belül összecsukhatóak és helyet biztosítanak a tartozékok tárolásához. A létrának fenntarthatónak kell lennie. Most szinte minden fürdőt önállóan lehet felállítani, és a dobogóra szerelhető.

Ha beépített forró kádat szeretne beépíteni, akkor a dobogó sokkal kényelmesebb. Szükség esetén a fürdőkád könnyen beszerezhető, vagy kikötést biztosít az ellenőrzésekhez, és karbantartást végez. A vízvezeték minden nagyobb gyártója kádat kínál, kültéri csempékkel.

A beépített fürdők általában univerzálisak. Vagyis ugyanazok a modellek lehetnek eltávolítható dekoratív külső panelek (akril, fa, kő), amelyek a fürdő támasztó keretére vannak felszerelve. Ugyanazon fürdő modell telepíthető a dobogóra.

Kerek fürdő (42 fotó): egy elegáns belső rész szerves része

Szeretné kihívni a fürdőszobában a belső rendszert? Jó választás lehet egy kerek fürdő - a hagyományos, ovális vagy téglalap alakú fürdő alternatívája. Ezért, ha valami rendkívüli belső forgatókönyvet keres a fürdőszobában - mindenképpen vegye figyelembe ezt a lehetőséget.

Milyen anyagból készültek a kerek kádak, milyen méretűek a modelltartományok a piacon és milyen fogyasztói jellemzőkkel bírnak - mindezt és sok mindent a cikkünkben.

A szégyenlős, hogy félénk

A belső fénypontja egy kerek alakú fürdő modell

Amint a vízvezetékgyártók tökéletesen elsajátították a munkát a nem szabványos méretű akrilfürdõkkel, és egyre többször kezdtek megjelenni. A fogyasztók egyszerűen csak érdeklődhetnek a kerek akril fürdők iránt. Bár érdemes megjegyezni, hogy csak a tulajdonosok lakások vagy privát házak és egy tágas fürdőszoba engedheti meg magának, hogy ezt a luxust otthon.

Természetesen a kerek modellek különböznek a szokásos fürdőktől a kiváló kényelemben, mivel elvben nem lehetnek kicsiek és szűkek. A fürdő minimális átmérője 150 cm körüli, leggyakrabban 160-170 cm átmérőjű modellek vannak.

Milyen anyagokat készítenek kerek kádak

Mint ismeretes, a fürdők, attól függően, hogy milyen anyagból készültek, különböző típusúak:

 • Akril fürdők;
 • Öntöttvas fürdők;
 • Acél fürdők;
 • Fa kádak (tölgy);
 • Üveg fürdők.

Az utolsó két fajta fürdő nagyon ritka. Fa - a kizárólagosság és a költségek miatt, mert jelentős munkaerőköltséget igényelnek, mert a fürdő fából készült (kézzel készített). A második üveg - nem praktikus a használata.

Kerek fából készült kád

Ami a kerek kádakat illeti, párhuzamokat húzhat:

 • A leggyakoribb kerek kádak, amelyek akrilból készülnek. A kerek akril kádak a legszélesebb választékban szerepelnek számos kiegészítővel és funkcióval - hidromasszázs fúvókákkal, aero masszázzsal, aromaterápiával, víz alatti világítással stb.
 • A kerek acél fürdők kereskedelmi forgalomban vannak, bár ritkábban.
 • A kerek alakú öntöttvas fürdőket gyakorlatilag nem gyártják. A öntöttvas nem műanyag, ráadásul a nagy méret miatt a kerek vasöntvény egyszerűen nehéz.
 • A fa, az üveg vagy a mesterséges kő fürdőkád alakja is lehet kerek. Ritkán van, mert fa, üveg vagy kőfürdő - önmagában ritkaság.
  De ilyen exkluzív is megtalálja a fogyasztóját.

Kerek formák akril fürdők - szokatlan tárgyak luxus belső

A padlóba épített akril fürdõ csodálatos, stílusos és dekoratív. Néhány modell kombinálható üvegelemekkel, nem csak a klasszikus fehér színben. Végül is, az összes létező formájú akril fürdők különböző divatos színekben festhetők.

Ha meg akarsz szabadulni a mindennapi szokásoktól és szabványoktól, amelyeket a fürdőszobája még mindig "lélegzik" - a betű kerek formája pontosan az, amire figyelnie kellene. A szokatlan alak adhatja a fürdőszobát különleges eleganciát, és szokatlanul érdekes romantikus hangulatot teremt a szobában.

A kerek kádak felszerelésének érdekes módjai

Néhány szó a kerek kádak szokatlan típusairól:

 • A fürdőszobában padlóba épített fürdők, amint a számos magazin modern, divatos belső trendjeiből kiderül, ma már egyre inkább megtalálják oldalukon kerek formájú betéteket. A modellcsalád kör alakú beépített kádakkal rendelkezik, amelyeket kis helyiségekbe történő beépítésre terveztek.
  Kívánatos, hogy szorosan a falhoz szorulnak. A padlóba épített kerek fürdők némiképp szögletesek, de lekerekítettek, lágyabbak.

Ha tervezik, hogy a falhoz közeli félkör alakú fürdőt (a padlóba építették) telepítenek, akkor általában a csaptelep és a zuhany fel van szerelve a falra.

Ugyanazon a falon belül van vízellátó rendszer.

A meleg és hideg vízrendszer a padló alatt is elrejthető.

A fürdőkád szélén felhúzott, rugalmas zuhanyzóval felszerelt padlócsapok is vannak.

Fürdő a padlóba épített

 • Kerek betűkészletek kifejezetten erre a dobogóra. Ez a lehetőség nemcsak a fürdőszoba belső kialakításának sajátos stilisztikai hatása, hanem maga a modell további merevsége is: gyakran egy kerek fürdőt is fel van szerelve egy fémkerettel.

Fürdő a pódiumon

Kerek formájú fürdők - fogyasztói előírások

Mit kell tudni a fogyasztói jellemzőkről és a kerek formájú fürdők további funkcionalitásáról?

 • Először is, mivel külső hasonlósággal és ugyanazokkal a geometriai paraméterekkel rendelkeznek, az akril kerek fürdőkádak (acél, fából készült, kőből készültek) mindenkinek teljesen eltérőek.
 • A kerek kádak belső felülete kiugrásokkal, behúzódásokkal és az "anatómiai" terheléssel kiegészíthető az emberi test kényelmes elhelyezkedése érdekében a vízkezelés során. Tájékoztatásul: a legnagyobb méretű kerek kádak két felnőttet tudnak elszállásolni, így az ilyen kádban lévő megkönnyebbülés még nehezebb.
 • Mivel a kerek kádakban további funkciók találhatók:
 • Lég- és hidromasszázs rendszerek;
 • Vízmelegítő rendszerek;
 • Színterápia és aromaterápia;
 • Víz alatti világítás;
 • Fertőtlenítési rendszer;
 • Fejtámlák és karfák;
 • Műanyag ülések;
 • Rázkódásgátló alsó bevonat;
 • Beágyazott az oldalsó fogantyúkba, polcokra stb.

A kerek kádak hátrányai

A kör alakú fürdők fő hátrányai kétségtelenül méretük és térfogatuk:

 • Az első esetben: figyeljen arra a sok lakástulajdonosra, akik a fürdő kiválasztásakor állnak. Négyszögletű, ovális, háromszög alakú vagy még kerek - a kör alakú fürdőszobának nem szabad szabad hely.

A megjegyzés: még a rendes beágyazott modellek kör alakúak is sokkal nagyobbak, mint a szokásos négyszögletes kádak.

 • A második esetben - a kör alakú fürdők lenyűgöző mennyiségűek, és ahhoz, hogy a fürdőt a kívánt szintre lehessen tölteni, sok vizet kell használni.
  Tekintve, hogy a közüzemi költségek, beleértve a vízellátást is, egy fillért sem jelentenek, a teljes körű fürdő valóban luxus lehet ebben a fürdőben.

 • A következtetés helyett: a modern fürdő választása során figyelmet kell fordítani egy olyan érdekes és szokatlan megoldásra, mint a kerek fürdő, amely nemcsak a divat öröksége, hanem a stílus és kényelem kombinációja is. A kiegészítő funkciók, kiegészítők és színes megoldások széles választéka, hogy a kerek alakú fürdőkád a szabadság és a végtelenség érzetét kelti a szobában.

  Hogyan készítsünk egy pódiumot fürdésre?

  A fürdőszobák modern kialakításának klasszikus módja a fürdő felemelése egy speciális kifutópályára. Annak érdekében, hogy szép vonalakat, számos lépcsőt, fürdőt és más díszítőelemeket alkosson, elég nagy a fürdőszoba terület. Mindazonáltal a pódium felállításának szükségessége egy tipikus lakás fürdőszobájában is felmerülhet, mivel ez az elem nemcsak díszítő funkciót végez.

  A fürdőkád felemelésének képessége a vízvezeték könnyű használatát és karbantartását is lehetővé teszi. A fürdő leggyakrabban felmerülõ szükséglete egy különálló fürdőszobának vagy kombinált fürdőnek a felújításából adódik, aminek következtében az egészségügyi szerelvények nagy távolságra vannak. Nyilvánvaló, hogy pusztán díszítő pódiumot lehet készíteni, belsőépítészetként, de ez a tágas szobák számára fontosabb. A tipikus lakásokban a fürdő felvetésének kérdését inkább a természetben alkalmazzák, bár a helyiség esztétikája is fontos szerepet játszik.

  Gyönyörű és kényelmes fürdőszoba kialakítása nem feltétlenül szükséges a szoba méretének növekedéséhez.

  Figyelembe véve a magas páratartalmat a fürdőszobában, valamint annak méretét és célját, a pódium kialakítását és telepítését különösen óvatosnak kell lenni.

  A pódium vizuális megosztást biztosít a zónákban.

  A dobogó tervezési jellemzői

  Az egészségügyi berendezések átadásáról szólva meg kell jegyezni, hogy megfelelő működésük érdekében a szennyvízcsövet a kívánt lejtés alatt kell elhelyezni. Ez a lejtés magasságot képez a kád és a felszálló közötti távolság függvényében. Ha növelni szeretné ezt a távolságot, amikor a fürdőt a felemelővel szemben lévő falhoz mozgatja, a 10 vagy több centiméteres lefolyót fel kell emelni.

  Ha a lefolyót fel kívánja emelni a kívánt magasságra, fel kell emelni a fürdőt. Ebben az esetben a maximális kényelem akkor érhető el, ha a dobogó nem csak a fürdőszoba alatt van, hanem egy bizonyos távolságban is, legalább a fronttól. Úgy tűnhet, hogy ebben nincs semmi nehézség, de a megfelelő működéshez nemcsak a fürdő felemelésére van szükség, hanem hozzá kell járulni hozzá a csatornákhoz is.

  Hozd a csatorna lehet előtt vagy után építése a dobogó alatt a fürdő. A doboz felhelyezése előtt a pódium fel van szerelve a fürdőszobában, vagy az elrendezés folyamán a dobogó elrejti a csövet, blokkolja a hozzáférést a javításhoz vagy karbantartáshoz, ezért jobb, ha a fürdő felemelése után lefekteti a szennyvízcsatorna rendszert. Annak érdekében, hogy elkerüljük a csővezeték felhalmozódását, a pódiumon csatornát kell biztosítani annak telepítéséhez, amelynek falát és alját később csempével kell szembenézni, és felül kell fedni.

  Így a fürdőszobába telepített dobogó elrejtheti a kommunikációt anélkül, hogy megakadályozná a szennyvízvezetékhez való hozzáférést. A felújítási és mozgó egészségügyi berendezések javításának folyamatában mindig el kell rejteni a szennyvízvezetéket a felszállóktól. Csövek, amelyek vizet hoznak a vízvezetékbe, eltakarhatják a padlóburkolaton vagy a falburkolat alatt, míg a leeresztett csövek általában nagy átmérővel rendelkeznek és legalább 20 mm-es lejtőn kell elhelyezni a pog. m hosszúságú. Ennek megfelelően a szobába telepített dobogó technikai funkcióval is rendelkezik.

  Az anyag kiválasztása a dobogóra

  A dobogó elrendezésének megtervezésekor meg kell határozni, hogy milyen anyagból készült. Az alacsony páratartalmú helyiségekben használt konstrukcióktól eltérően a fürdőszobában a következő anyagok kerülnek leggyakrabban:

  • gipszkarton fém kereten;
  • tégla;
  • blokk anyagok (habblokkok, cinderblokkok stb.);
  • beton megoldás.

  A gipszkarton doboz előnyei minden anyagból készültek, mint pl. A gyors és egyszerű telepítés, az alacsony tömeg és nedves munka. Természetesen a fürdőszobában történő használatához szükség van a nedvességnek ellenálló gipszkarton kiválasztására. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a pódiumra szerelt fürdő meglehetősen súlyos. A tartály tömege vízzel töltött vízzel átlagosan körülbelül 250 kg.

  Ebben a tekintetben megbízhatóbb lehet az, hogy dobogót állítsanak elő a téglából vagy a blokk anyagokból. Az ilyen szerkezet tömege meghaladja a gipszkarton súlyát, de ez nem játszik különleges szerepet kis helyiségek esetén. A cement és a beton megoldásai sokkal kisebb gyakorisággal emelik fel a kádat a nagy fajsúly ​​miatt. Leggyakrabban használják a tégla vagy a kőpad dobogós magasságának növelésére, vagy egyfajta zsaluzat öntése blokkok vagy téglák formájában, amelyek a szerkezet kerületén helyezkednek el.

  A pódiumon a fürdő alatt is megtalálható a lakásjavítás folyamán fennmaradó építési törmelék, beleértve a tégla- és vakolatdarabokat, a szárított habarcsot és egyéb építőanyag-maradványokat, beleértve a cementet is. Friss oldattal összekeverik, és a dobogóra öntik, miközben biztosítja az építési törmelékek és az építőanyag-megtakarítások elhelyezését. Ugyanakkor a szemétkeverék olyan magasra helyezhető, amely nem ér el 1-2 cm-t a dobogó tetejéig, és a cement-homok habarcsot tetejére öntik.

  Emelje fel a dobogót

  A fürdőszoba egy kis területe esetén általában szükségessé válik egy hely kényelmes áthaladására, így egy meglehetősen kompakt dobogó kerül végrehajtásra, több mint egy miniatűr stand vagy egy nagy lépés. Ezenkívül a tervezők nem javasolják a dobogó készítését, mely terület meghaladja a teljes helyiség felét. Mindazonáltal még egy kicsi szerkezet is képes külön helyiséget vagy a légkör bizonyos elemeit biztosítani, leggyakrabban a fürdőt.

  Sokan azt álmodozzák, hogy eredeti fürdőszobájuk eredeti, gyönyörű helyiséggé változik, például egy japán stílusú fürdő, a pódiumba épített káddal, egy kis török ​​fürdővel - a szoba kialakításának lehetőségei nagyon változatosak lehetnek. A modern építőanyagok és technológiák alkalmazása az illetékes tervezési fejlesztéssel kombinálva lehetővé teszi az ilyen álmok megvalósítását a gyakorlatban.

  Nedves helyiség esetén a dobogó célja kissé megváltozik: nemcsak a fürdőszobát zónákra osztja, hanem a fürdő telepítésére is. Ugyanakkor egy speciális dobozt kell készíteni, amelyben a kommunikáció bekötését maszkolja, majd be kell szerelnie a fürdőt. A tartály külső felülete a dobogóra van felszerelve, és csak az oldal felső része látható. Az ilyen dobozok nem alkalmasak az emberek mozgására, és méretük kissé meghaladja a fürdő saját méreteit.

  Tágasabb helyiségek, például vidéki házak, magas mennyezetű vagy többszintű lakások esetén speciális pódiumot lehet készíteni. Ez egy meglehetősen kicsi állvány (10-30 cm) magasságban, amelyben a kád teljesen süllyesztett. A pódiumnak a fürdő alatt történő elrendezésének előnye a természetes körülmények utánzása és a vízkezelés kényelme, mivel úgy tűnik, hogy a személy meleg vízzel töltött természetes mélyedésbe merül.

  Az ilyen megoldás kényelmének és esztétikájának ellenére nagyon nehéz megvalósítani a gyakorlatban. Ez szükségessé teszi a fürdő beágyazását a padlófelületre, amelyet fel kell emelni az egész helyiségben a kívánt magasságig emelt padló kialakításával vagy különleges mennyezetek kialakításához. A padlószerkezetet úgy kell módosítani, hogy a fürdő alja alatt további támaszok legyenek rögzítve a fal felületén.

  Kerek fürdő a belső térben: a tervezési jellemzők és a kiválasztási kritériumok

  Évek óta a kerek fürdő a luxusszünetek szimbóluma. Ez ideális megoldás mindazoknak, akik a nirvana állapotába merészkednek, egy fárasztó munkanap után, meleg vízben, magas és vastag habokkal. A kényelem kedvelői minden bizonnyal értékelik a kerek fürdőt, mert designjuk jellemzői kielégítik a legigényesebb vásárlók igényeit is. Az egyik csak meg kell találni az összes kritériumot az ilyen típusú vízvezeték kiválasztásához.

  Előnyök és hátrányok

  A kerek fürdőt aligha lehet egyszerű tartálynak nevezni a napi higiéniai eljárásokhoz. Ebben az esetben a higiénia kombinálható a pihenővel, nem pedig rosszabb az érzéseikben, ha a drága gyógyszalonban marad. Mindössze annyit kell tennie, hogy meghallgassa kívánságait, és válasszon illatos sót vagy habot, könnyű gyertyákat és pihenjen.

  Természetesen ez nem az egyetlen plusz kerek fürdő.

  Ez a forma más előnyökkel is jár.

  • Kapacitás. A kerek fürdő nem lehet szűk. Ilyenkor kényelmes lesz az embereknek, a szeretett párnak, aki nyugdíjba vonulni szeretne, és a gyerekek számára is, mert az egyedülálló fürdő könnyen átalakulhat egy miniatűr medencében.
  • Esztétika. A kerek fürdő nem csak funkcionális egészségügyi eszköz, hanem egy nagyon szép bútor. Kapacitás könnyen átalakítani a mosdó, hogy valóban fényűző.
  • Jó felszerelés és specifikáció. A betűtípus figyelembe veszi az emberi test anatómiai szerkezetét, ezért az ilyen fürdőként való tartózkodás a lehető legkényelmesebb. Az alsó burkolata csúszásgátló bevonattal rendelkezik, így masszázsokat is kaphat.

  A szépség és a kényelem ellenére a kerekített betűkészletek hátrányai vannak.

  • A belső kialakítás nehézségei. Megfelelő helyet találni a kerek fürdőben a helyiségben igen nehéz, a helyiségnek nagyon tágasnak kell lennie. Az ilyen tartály ideális helyzete a helyiség középpontja, de ehhez előbb víz- és csatornacsöveket kell elhelyezni, válást kell végezni, és ha már van ilyen, új betűtípussal újratölteni kell mindent.
  • A vízmérők számlájának magas költsége. A tartály kapacitásának köszönhetően több száz liter vizet vesz igénybe, hogy teljesen kitöltse a kerek kádat.

  Gyártási anyagok

  A kört egyetemes fürdőnek tekintik. Köszönhetően különleges légkört teremthet a szobában, amely a belső tér különböző stílusaihoz igazodik. A modern gyártók különböző anyagokból készült modelleket kínálnak. Tekintsük a leggyakoribbakat.

  akril

  Különböző működési tulajdonságokkal büszkélkedhet: jól megtartja a hőt, kellemes az érintőfelületen, elhagyja az elhagyást, kisebb költségekkel jár, mint más anyagokból származó modellek.

  Öntöttvas

  A betűkészletek előállításához használt első anyag. De az öntöttvas fürdők nagyon nehézek, így szállítása és felszerelése nem egyszerű feladat.

  acél

  Az acél fürdők a költségvetés kategóriájába tartoznak, és ez - az anyag könnyedségén kívül - a fő előnye. Az acélból készült fürdõtartályok olcsóak, de gyengén tartják a meleget és nincs hangszigetelésük.

  Márványhéj

  Ez egy hagyományos anyag a kerek kádak előállításához. Márvány betűtípusok kellemesnek tűnnek, de drágák. Ezen kívül a természetes kő nagyon óvatos ellátást igényel.

  Öntött (mesterséges) márvány

  Ez a márványfürdő olcsó analógja. Szintetikus anyagból készült, kő vagy márvány lapkákkal.

  Fa és üveg

  Az ilyen anyagok fürdõit egzotikusnak tartják. Mindig állandó gondosságot igényelnek, de a működési nehézségek ellenére csodálatosnak tűnnek. Üveg és fa betűtípusok kizárólag megrendelésre készültek, ezért nagyon drágák.

  beton

  Bár ezt az anyagot nem használják termelési léptékben, egyes kézművesek saját kezű fürdőkkel dolgoznak. A költségek sokkal kisebbek, mint az előző lehetőségek, de a betűkészlet kitöltése ebből a nyersanyagból, tapasztalatra van szüksége.

  A tál alakja és mérete

  A kerek formájú fürdőkádok nemcsak a termesztés anyagával különböznek egymástól.

  A gyártók több lehetőséget kínálnak a fogyasztók számára a tálak csészéi számára:

  • gömb alakú;
  • lecsökken;
  • hengeres.

  A napi higiéniai eljárásokhoz megfelelőbb fürdőszoba, szűkület. A különleges formának köszönhetően kisebb mennyiségű folyadék szükséges a tál vízzel történő feltöltéséhez, és ez egy észrevehető megtakarítás a családi költségvetésben.

  A fürdő méretét olyan paraméterek határozzák meg, mint például a magasság, a térfogat, az átmérő és a tál mélysége.

  A legtöbb modell külső kerületének átmérője 130 és 180 cm között változik, de gyakrabban 140, 150 és 160 cm átmérőjű modelleket vásárolnak meg, 180 cm átmérőjű tartályban pedig két ember számára szabadon feküdhet vagy vízkezelhet. A 180 cm-nél nagyobb átmérőjű fürdők a mini-medencék kategóriájába tartoznak (általában átmérőjük 200 cm), ezek a rendszerek csak nagy területeken telepíthetők.

  A mélység a legtávolabbi oldalról az alsó részig terjed. A 40-70 cm-es modelleket jelenleg értékesítik, de más rendelési lehetőségek is rendelhetők.

  A fürdő magassága eltér a mélységtől, és a padlótól a tartály felső széléig terjedő távolságra számítható. Különböző fürdőkben ez a paraméter 45 és 85 cm között van.

  A kerek kádak térfogata 350-750 liter.

  Telepítési hely

  A kerek betűkészleteket különböző helyeken lehet elhelyezni: a szoba közepén, a falhoz, a sarokban. A padlóba beágyazott modellek vannak. Az ilyen termékeket nagyon divatosnak tartják, kis medencékhez hasonlítanak.

  A kör alakú süllyesztett edények mérete eltérhet. A modelltartományban közepes méretű helyiségekbe terveztek. Általában ilyen rendszereket telepítenek a falhoz.

  A beépített típusú kerek kádak hasonlítanak a szögszerkezetekre, amelyek csak a lekerekített oldalakon különböznek egymástól. Ha a fürdõtartály a fal melletti padlóba épül, akkor a zuhanyzó és a vízcsap falát kell rögzíteni, és a vízvezetékrendszert a falon belül kell elhelyezni.

  Ha engedélyezi a felvételkészítést és a WC kialakítását, akkor kerek fürdőt helyezhet a padlóra vagy a dobogóra. Mindezen lehetőségek közül a design valódi dekorációvá válik a belső térben.

  A szokatlan formájú fürdő kellemes kiegészítője nemcsak a klasszikus belső térnek. Úgy tűnik, látványos a szobák más stílusok, mint a high-tech, barokk.

  A klasszikus stílusban berendezett szoba kerek fürdõszobájának kiváló duettje aranyszárnyú díszítéssel ellátott bútor. A közelben egy falra szerelhető mosdót is elhelyezhet a fürdőszobában, egy speciális szekrényre szerelve. Egy szokatlan betűtípusú szobában minden részletnek kiemelnie kell az ingatlantulajdonosok státuszát.

  Ha a csúcsminőségű stílust választja, akkor a fürdőszobában nincs külön tartozék. Ez a stílus kedveli a szigorú légkört. A hely ebben az esetben a legmagasabb értéket veszi igénybe, és nem zavarja a felesleges részleteket. A lakások, lámpák és szerelvények az eredeti dekorációvá válnak. Ha a megfelelő megvilágítást választja és felszerel, a szoba vizuálisan megnövelhető.

  A világítás tervezéséhez minden fürdőszoba kell megközelíteni a készség. Szét kell szétszóródni. Csak így lesz egy kerek kád előnyös.

  Kívánt esetben a nem konvencionális forma kialakítása sikeresen bejuthat bármilyen belső térbe.

  Tippek a választáshoz

  A vevő területi és személyes preferenciáitól függően egy kerek kádat választanak. A kis konstrukció megfelel azoknak, akik higiénikus eljárásokat végeznek, vagy üldöznek. A hosszú élettartamú ínyencek a betűtípussal meleg vízzel jobban figyelmet fordítanak az átlagos méretű (kb. 170 cm átmérőjű) modellre. Ebben a dizájnban a kényelem egy vagy több személyhez illeszkedhet.

  A legnagyobb átmérőjű kádat négy felnőtt cégnek tervezték, de a gyerekek még jobban illeszkedhetnek. Egy ilyen rendszer kicserélheti egy kis medencét, különösen akkor, ha a betűk mélysége eléri a 70 cm-t.

  Ha egy magányos ember vásárol egy fürdőszobát, egy kis modell illik hozzá, de nem szükséges a betűtípust leengedni és a padlóról leengedni. Kiválaszthatja a formaterveket a lábakon.

  A modern vízvezeték tervezői számos lehetőséget kínáltak a fürdőkádak számára minden ízlés és költségvetés számára.

  A beépített modellek alatt egy dobogó épül fel, vagy egy betűtípust közvetlenül a padlóra helyeznek. A felépítés ebben a dizájnban is dekoratív és funkcionális szerepet tölt be - elrejti a vízvezetékeket és egyéb kommunikációkat egy ember tekintetéből. A padlórendszerek a lábakon vannak elhelyezve, amelyeket általában a készletben értékesítenek. Az ilyen árkok nagyszerűen jelenik meg a szoba közepén.

  A szakértők számolják, hogy a hely optimális területe, ahol kerek alakú kádat építenek be, nem lehet kevesebb 10 négyzetméteren. Ha a szoba kisebb, akkor figyeljen a szögletes vagy félköríves rendszerekre.

  A kerek fürdőt jobb telepíteni kell a falhoz. Ez a módszer nem esztétikus az esztétika szempontjából, például egy szoba közepén, de egyszerűbb elvégezni, mivel minden kommunikáció könnyen elrejthető a falon belül.

  A kerek alakú betűtípus hatékonyabb lesz a szokatlan csaptelep modellekkel. Például rack-ellenálló keverő, amely a padlóra van szerelve.

  Az alábbi videóban részletes áttekintést talál az Appollo AT-0950 kerek fürdő modellről.