Legfontosabb > Tartozékok

Szélek és oldalak egy mesterséges kőből

A szegélyek és a szélek a bútoralkatrészekhez tartoznak, és ezek fontos elemei az asztalterítők, ablakpárkányok, bárpultok és egyéb termékek. Ezek a részek a táblaterület külső élei mentén vannak elhelyezve, valamint a más tárgyakkal vagy falakkal való összekapcsolás helyén.

A széleket és oldalakat több célra használatos kőasztalhoz használják:

 • védeni a végeket bármilyen károsodástól (zseton, karcolás);
 • a nedvesség, a törmelék és más idegen anyagok bejutása az ízületekbe, baktériumokba, penészgombákba és gombákba;
 • a fal hibáinak összehangolása;
 • hogy az asztal tetejére kész megjelenés legyen, kiegészítve annak designjét.

Ezek az elemek különböző anyagokból készülhetnek, de a legjobb megoldás a konyha, a fürdőszobában vagy bármely más helyiségben lévő felület felületén található műkő szélei és oldalai. Mindössze az összetett tulajdonságokra jellemző tulajdonságok: nem igényel különösebb gondosságot, ellenáll a nedvességnek és a magas hőmérsékleteknek, antibakteriális, környezetbarát, minden ízben nagyon szervesnek tűnik.

Szélek és oldalak fajtái

A bútorok határai és élei széles körű termékek. A legtöbb modell szabványos, de ha az általános katalógusban nem találja meg, hogy mi igazán megfelel Önnek, akkor ezeket a termékeket megrendelésre lehet megvásárolni: egyéni méretek szerint, saját tervezéssel és egyéb jellemzőkkel.

A mesterséges kő ilyen főbb típusai vannak:

 • egyszerű (négyszögletes) élek és élek, lekerekített élek (felső, alsó mindkettő);
 • magasságok a munkafelület felett (az úgynevezett "nem-kiömlés");
 • az oldalak és a szélek által díszített oldalak;
 • oldalak filé és szokásos függőleges oldalak.

Az akril élek típusai

A termék megrendelésekor az 1-es és a 2-es él ajándékként kerül végrehajtásra!

Műanyag fürdőszobai talp

A fürdõszoba különbözik a többiektõl a vízforrások jelenléte miatt megnövekedett páratartalom miatt. Ismeretes, hogy a nehezen elérhető és rosszul szellőző helyeken kialakuló nagy mennyiségű nedvesség miatt kedvező környezet alakul ki a penész kialakulása és szaporodása miatt. A legkiszolgáltatottabb helyek a betűtípus alatt lévő tér, ahol a víz áthaladhat a fürdő és a fal közötti ízületen. Ilyen esetekben van egy műanyag padló a fürdőszobához, amely átfedi a csomópontot és megakadályozza a nedvesség behatolását. Ebben a cikkben elemezzük, hogy milyen típusú alaplapok és milyen termékeket használunk a különféle fürdőkhöz, a szakértők visszajelzései alapján.

Mi a fürdőszoba lábazata?

A műanyag lábazat fő célja a fürdő szomszédos felületének a csomópontjának lezárása a nedvesség behatolásának megakadályozása érdekében. A második cél a csomópont dekoratív díszítése, de ez a funkció másodlagosnak tekinthető, és a legtöbb gyártó nem különös figyelmet fordít a megjelenésre. Az ilyen típusú pecsétvarrás fő előnye a beépítési sebesség és az alacsony költség.

Fontos! A legtöbb esetben a fürdőszobai műanyag sarkok csak az alap előkészítése után vannak felszerelve. Az előkezelés magában foglalja a nagy rés tömítését cementhabarcsmal, habtal vagy tömítőanyaggal, majd az alaplapot a végső szakaszba építve.

A határok típusai

A korszerű hajlékony sarkok a varratok lezárására többféle kivitelben, különböző színben és különböző alapanyagban készülhetnek. A választás megkönnyítése érdekében ezek a termékek különböző kritériumok szerint csoportokba sorolhatók. A felhasznált anyag szerint a lágy szegélyt fel lehet osztani:

 • szilikon vagy gumi;
 • akril;
 • műanyagból.

A tervváltozat szerint a modellek a következőkre oszthatók:

 • külső, amelyek a falburkoló anyag feletti csomópontban vannak elhelyezve;
 • belső, amelyek a csomópontban vannak elhelyezve, és csak ezután van a csempe a járda tetején.
Minta kerámia sarok

Fontos! A lágy zsaluzás a belső kialakítással nem nagyon népszerű a beépítési mód miatt. Mivel az ilyen termékek élettartama nem nagyon hosszú, 2-3 év alatt cserélni kell a lábazatot, de mivel a cserép a termék tetejére van helyezve, azután cserélni kell az első lapkát, ami további kényelmetlenséget és időköltségeket okoz.

Ugyanez a rugalmas sarok kétféleképpen osztható fel a telepítési módtól függően:

Az öntapadó taposónak egy speciális ragasztóanyag-összetétele van a belső felületén, amelyet védőfóliával borítanak. A film eltávolítása után a gerenda közvetlenül az ízület helyére kerülhet. Azok a termékek, amelyek nem rendelkeznek ilyen ragasztóréteggel, általában szilikonnal vagy akril tömítőanyaggal vannak felszerelve.

Előnyök és hátrányok

Minden, a gyártás anyagától függõen forgalomban levõ hajlékony hajófedélzetnek saját jellemzõi vannak, de mindegyiknek közös pozitív tulajdonságai vannak, például:

 • nedvességállóság;
 • mechanikai károsodással szembeni ellenállás;
 • szélsőséges hőmérsékleti ellenállás;
 • olcsó;
 • rugalmasságát;
 • egyszerű használat.

Ezután figyelembe vesszük az egyes anyagtípusok jellemzőit, amelyeket ismerni kell, és figyelembe kell venni a járdaszegély megválasztása és megvásárlása során.

A fürdőszoba szilikon sarkában nagyon nagy rugalmasságban különböznek az analógoktól, és gyakori kanyarokban helyezkednek el. Ez az anyag nem fél a deformációtól, és nagy hőmérsékleti tartományban használható. Az anyag anyagát gumi sarokként is nevezik, mivel fizikai tulajdonságaiban nagyon hasonlít. Azonban ez a fajta határ szegény toleranciát mutatott a modern mosószerek hatására, amelyeknek többsége agresszív vegyi vegyületeket tartalmaz. Továbbá a tömítés gumitömítése sem tolerálja a tisztítószerek hatását csiszolóanyag jelenlétével.

Információért. A szilikonból készült fürdőszobai modern korlátok vásárlásakor fordítson különös figyelmet a termék eltarthatóságára. Ezeknek a modelleknek a legtöbbje ragacsos felületet tartalmaz a belsejében a szerelés megkönnyítése érdekében, de a ragasztókompozíció eltarthatósága rendszerint legfeljebb két év a gyártás időpontjától. Ha lejárt terméket vásárol, ebben az esetben a kötés tömörsége nem garantált.

Tartós akril sarok a pillanat alatt

A fürdő akril határa rendkívül népszerű, annak ellenére, hogy a szilikonos tárggyal szemben magasabb a költség. Az ezen anyagokból származó termékek különböző díszítési lehetőségekkel és színpaletták széles palettájával rendelkeznek, amelyek lehetővé teszik, hogy az akril sarok bármely stílust vagy színteret válasszon. Annak ellenére, hogy az opciók széles választéka és az anyag nagy szilárdsága ellenére ilyen típusú határok továbbra is vezető szerepet töltenek be a hagyományos műanyag termékeknek. Ennek az az oka, hogy az akrilhatárt feltételesen hajlékonynak tekintik, és nem alkalmas összetett alakzatok szegélyezésére, mivel ez felrobbanhat, ha túlzottan hajlik.

Fontos. Az akrilból készült termékek nem tolerálják a hőtágulást, és a szakemberek nem javasolják, hogy az acél vagy öntöttvas kádak szigetelésére használják, mivel az anyagok fűtése és hűtése során az anyagok tágulása eltér. Javasoljuk továbbá, hogy ilyen járdaszegélyt egy folyékony ragasztóval szereljünk fel egy szilikon alapra, amely a kikeményedés után rugalmas marad.

PVC sarokelem

A fürdőszoba PVC szegélye joggal foglal állást, mivel jó rugalmassággal, alacsony költséggel és sokféle dekorációs variációval rendelkezik bármilyen típusú belső tér számára. Ezek a modellek szinte minden esetben alkalmazhatók. Ez a sarok lehet öntapadó befejező határ egy olyan fürdőszoba számára, amely egy már kész bélésbe vagy egy belső változatba illeszkedik, amely a burkolat alatt a bélés kezdeti szakaszában van felszerelve.

Fontos. Az egyik hátránya ennek az anyagnak a rövid élettartama, átlagosan 2-4 év, a minőségi telepítésnek megfelelően. Továbbá a fehér műanyag idővel sárgára vált, ami kissé megzavarja a szoba általános megjelenését.

Műanyag kanyarulat telepítése

Ezután megnézzük, hogyan kell egy külső műanyag műanyag alaplapot a fürdőszoba és a fal összekötésére telepíteni a saját kezével. A munkához olyan anyagokat kell előkészíteni, mint:

 • poliuretánhab a varratzáráshoz;
 • szilikon, hogy biztosítsa a kapcsolat szorosságát;
 • műanyag járda;
 • irodai kés;
 • mérőszalag;
 • maszkoló szalag

Mielőtt a PVC-sarkot behelyezné a fürdőszobába, a felületet megfelelően fel kell készíteni, mert a készítmény minősége meghatározza a kötés tömítettségét és a termék élettartamát. Az első lépés, hogy távolítsa el a régi sarkot vagy bármilyen más anyagot, amelyet korábban használtak.

Fontos! Mielőtt elkezdené a munkát, javasoljuk, hogy fedje le a betűtípust egy újsággal, bármilyen ruhadarabbal vagy rögzítőfóliával annak érdekében, hogy elkerülje a zománc károsodását az eszköz leesése vagy a hab gondatlan kezelése miatt.

Példa a csempeburkolat belső sarkára

Ha van egy gumírozott sarka, amely a belsejében speciális gumibetét van a tömítettség javítása érdekében, akkor nem használhat szilikont. Emlékeztetni kell arra is, hogy a savalapú szilikon elpusztíthatja a gumitömítést, ezért semleges alapon alkalmazza a szilikont további tömítéshez.

Ezután a telepítési folyamat a következő:

 • a falon és a fürdőn lévő közös felületet zsírozni kell szokásos fehér szellem segítségével a lehetséges zsírfoltok és szennyeződések eltávolítása érdekében;
 • tovább mérje a betűtípus oldalát a roulette építésével;
 • a rendelkezésre álló méreteknél vágunk egy műanyag sarkot a szükséges darabokra

Fontos. Mérések elvégzésénél és a talapzat vágásánál ügyelned kell arra, hogy a határ mindkét oldalának sarkait 45 fokos szögben kell vágni, hogy gyönyörű ízületet kapjunk. Ha kétségei vannak, hogy helyesen vágja le a sarkokat, akkor jobb, ha speciális sarok adaptereket előre.

Habbal alkalmazzuk a sarok matricához

 • miután minden területet levágtak, össze kell kötni őket a jövő telepítési helyére a megbékéléshez és a részletes kiigazításhoz;
 • ha minden terület tökéletesen illeszkedik, akkor meg kell védeni a fal felületét a felesleges szilikon vagy poliuretán hab felől való érintkezésben. Ehhez ragasszuk be a maszkoló szalagot az alaplap fölé, 1-2 mm-re a felső széltől a sark egész hossza mentén;
 • majd vegye le a műanyag oldalt a fürdőszobában, és fújja a réteget a fürdő és a fal között habszerővel és szerelje vissza a szegélyeket. A mi esetünkben a habarcs egyszerre használ felragasztó alapot. A járdaszegélyt kis erőfeszítéssel le kell nyomni, és a felszerelés után várjon 15-20 percet, amíg a hab meg nem erősödik.

Fontos. Ha Önnek van öntapadó kádfürdője, akkor nem használhat habot. De a szakértők mindenképpen javasolják, hogy lezárják a rést a fürdőszoba és a fal között, ha szélessége meghaladja az 5 millimétert. Ebben az esetben habot vagy szilikont lehet alkalmazni a rés semleges alapú lezárására.

A munka végső szakaszában a műanyag sarkokat tömítőanyaggal tömítik a sarokkötések helyén és a határ teljes hosszában. A sarok anyaga lehetővé teszi, hogy kissé hajlítsa le a felső lapot a falról, és öntsön benne a szilikont, majd kissé nyomja meg a lapot az ujjával úgy, hogy a szilikon egy része túlmutat rajta. Ezután nedves ruhával távolítsa el a felesleges szilikont, és távolítsa el a maszkoló szalagot. Ebben a szakaszban azt feltételezhetjük, hogy a fürdőszobában lévő műanyag sarok kvalitatív módon van felszerelve, és a telepítés után 12 órával már vízvezetési eljárásokat is lehet alkalmazni.

Fürdő szalagok - könnyen lezárható varratok!

Túlzott páratartalom - a főbb negatív tényezők befolyásolják a megjelenését és időtartama működésének befejező és egészségügyi berendezések a fürdőszobában. Annak ellenére, hogy a helyiségben történő javításhoz különleges ellenállóképességű anyagokat fejlesztettek ki, miközben a mikroklíma sajátosságait figyelembe véve fejlesztették ki, a nedvesség, amely a legkisebb résekbe süllyedt, a festék, a gombák és a kellemetlen szag gyorsabb kopását eredményezi.

A víz hatásainak minimálisra csökkentése érdekében a fürdőszoba és a fal közötti ízületek teljes tömítését szilikon tömítésekkel, kerámia vagy műanyag sarkokkal végzik. Jelentősen leegyszerűsíti a tömítések lezárásának folyamatát, speciális tapadószalagot a fürdőhöz, ragasztóréteggel ellátva.

A használat okai

A fő feltétel a hiányzó nedvesség és a gomba a fürdőszobában - alapos tömítése az összes ízületek és rések, amelyekben a víz szivároghat. Gyakran előfordul, hogy a rések a fürdőszoba falához közel helyezkednek el, mivel a modell és a szoba mérete nem egyezik meg. A varrat lezárásához szélességétől, szilikon tömítőanyagtól, gátlószalagtól, kerámia vagy műanyag saroktól nedvességálló oldatot használnak. Ha nem adja meg a varratokat, a fürdőszobában a következő kellemetlen következmények merülnek fel:

 1. Túlzott páratartalom. Kád vagy zuhany használata esetén a víz a tartály és a fal közötti résbe esik, ami miatt a padlón nem szárító pocsolya alakul ki.

Figyelj! A pálcákon és a falburkolatokon kialakított pálca nem csak egy kozmetikai hiba, amely megzavarja a helyiség megjelenését, súlyos megsértése az egészségügyi szabványoknak. A gombák által elterjedt spórák bejutnak a személy tüdejébe, nehézséget okozva, ami allergiás reakciókat okoz.

eszköz

A szegélyszalag speciális eszköz a varratok lezárására, amely egy hosszú polimer alapú szalag, amelyet egyik oldalon butilragasztóval impregnálnak. 3 méter hosszú tekercsekként értékesítik. Egy ilyen tömítőanyag egy csomagja elegendő ahhoz, hogy lezárja az ízületeket a fürdőszoba és a falak között. A határon lévő öntapadó szalag a következő tulajdonságokkal rendelkezik:

 • Nedvességállóság. Olyan polimerek esetében, amelyeknél a fürdőszobában levő ragasztók tömítőanyaga készült, a nedvesség romboló hatásának nincs kitéve. Ezenkívül a tömítéshez használt szalag nem veszi fel a vizet, visszaszorítja.
 • Vegyszerállóság. Az anyag, amelyről a tömítést elkészítették, eltűrte a fürdő tisztítására használt agresszív háztartási vegyszerek hatásait.
 • Fenntartható kötés. A tapadó butilrétegnek és az aktív tapadásnak köszönhetően a tömítés szilárdan rögzíthető a befejező anyagok bármely változatára.

Fontos! Az öntapadó szalagot a fal és a fal közötti csatlakozások tömítésére csak akkor használják, ha a varrat szélessége nem haladja meg az 5-6 cm-t, ha a felületek közötti rés nagyobb, akkor érdemes lezárni egy nedvességálló résszel vagy egy kerámia sarokkal.

méltóság

A fürdőkád szalag olcsóbb és praktikusabb alternatíva lett a kerámia sarkok számára, amelyek a fal és a fürdő oldalán lévő ízületek tömítésére szolgálnak. A polimer tömítés tökéletesen alkalmazkodik a fürdőszoba körülményeihez, hatékonyan küzd a víz behatolásával a legkisebb résekbe. Az ízületek tömítési módjának előnyei:

 1. Megfizethető ár. A polimer szalag legfontosabb előnye a varratok szigetelésére alacsony költség. Alacsony árának köszönhetően még a legkisebb javítási költségvetéssel is használható.
 2. Rugalmasság. A polimer öntapadó tömítés jól megmunkál, a felület alakját veszi, így akár a nem szabványos fürdők tömítésére is használható - kerek, ovális, aszimmetrikus.
 3. Különféle színek. A fürdőszobában a varratok legalsóbb árnyalata fehér. De a széles színválaszték lehetővé teszi, hogy pontosan illeszkedjenek a szalaghoz a falburkolat színéhez, hogy a szoba dekorációja harmonikus legyen.

Vegyük figyelembe, hogy ez a módszer a fürdőszobában levő varratok lezárására létezik, és hátránya, amelynek fő szempontja a savtartalmú vízvezeték tisztítószereknek alacsony ellenállása. Ezenkívül a tömítőszalagnak viszonylag rövid élettartama van. A gyártók csak egy év garanciát vállalnak erre a termékkategóriára, de gondos használatra, legfeljebb 5 évig tarthatnak.

faj

A gyártók meglehetősen nagy mennyiségű pecsétet kínálnak a fürdőszobában, mert a tömítés minősége nagyobb mértékben függ a szalag helyes kiválasztásához bizonyos körülményekhez. Megkülönböztetik a következő varratok besorolásait a varratok lezárására:

 • Szélességben. A tömítőszalag szélessége 1-6 cm lehet, a keskenyebb modellek nem rontják be a rést, ezért csak kis résszélességgel működnek. A széles szalag jól szigeteli a varrást, de nem olyan esztétikusan néz ki.

A tapasztalt mesterek ajánlják, hogy egy tömítőszalagot válasszanak, annak szélessége 0,5 cm-rel nagyobb, mint a varrat szélessége. Ez a választás elve lehetővé teszi, hogy pontosan meghatározzuk a rés lezárásához szükséges határt.

Technológiai felhasználás

Egyszerűen használhatsz szalagkeretet a varrások vízszigeteléséhez a fürdőszobában. Még egy olyan ember is, aki nem rendelkezik tapasztalattal, képes megbirkózni ezzel a feladattal. Ezenkívül az öntapadó modellek használata a telepítéshez nem igényel további szerszámokat vagy anyagokat. A tömítés rögzítése a következő technológiákkal történik:

 1. Először a csempe és a kád felületét, amelyre ragasztják a szalagot, felkészülnek a munkára. Ehhez alaposan meg kell tisztítani, zsírtalanítani, majd alaposan szárítani.

Ne feledje, hogy a szalag ragasztása után a fürdőszobában lévő ízületek vízállóságát követően jobb, ha 24 órán keresztül nem használ vízzel, így a ragasztó megfelelően illeszkedik a csempefelülethez, és a rögzítés megbízhatóvá válik.

Fürdőszoba alaplap

Fürdőszobatartó - a fürdő vagy mosogató telepítésének végső eleme. A szegélyléc műanyag, kerámia vagy öntapadó. Ebben a cikkben megvizsgáljuk ezeket az opciókat, összehasonlítjuk azok előnyeit és hátrányait, így könnyebb lesz kiválasztani az adott anyagot.

Ne feledje azonban, hogy a legtöbb esetben szokásos PVC-anyagokat használnak, és ezeket szilikon tömítőanyagokkal ötvözik Ez lehetővé teszi, hogy viszonylag olcsó a fal és a fal közötti kötés bezárása.

Mi a lábazat?

Gyönyörű csempe, magas minőségű vízvezeték, megbízható csaptelepek, elegáns kialakítás - mindezen előnyök, amelyek a szemnek kellemesek, eltűnhetnek, vagy legalább komolyan elveszítik a kényelmet, ha a fal és a fürdőszoba között hézag van.

Csak úgy tűnik, hogy ez a hiba jelentéktelennek tűnik, de valójában sok baj okozója.

Ennek eredményeképpen, ha egy nyíláson keresztül nincs szigetelve és víz áramlik benne:

 • a fürdő mögötti térben kedvezõ feltételek jönnek létre a gombák és penészgombák kifejlesztésére, a fa tetvek és centipedes életmódra;
 • a padló és a falak deformálódnak és romlanak;
 • fürdés után a fürdőben a padlón szivárog;
 • egy többszintes épületben, az alatta lévő szomszédokkal, eláraszthatja a mennyezetet.

Ezenkívül a megjelenés esztétikája sérül. Egy táguló "varrás" ellentétben áll a célzattal. Ezért a lábazat is esztétikai szempontból fontos.

Miért jött létre a szakadék?

Ennek előfordulási okai főként az építési hibákkal és a javítás során felmerülő hibákkal kapcsolatosak:

 • a falakat nem derékszögben állították fel, egyenetlen felületük van;
 • nem megfelelően választották ki a fürdő méretét és formáját;
 • helytelenül beszerelt keret, alap (nem szorosan illeszkedik a falhoz, torzítások vízszintes és függőleges síkban).

Hogyan lehet megoldani a problémát?

A fürdőszoba és a fal közötti rés vagy csomó tömítésének számos módja van a különböző építőanyagok, ragasztó- és tömítőanyagok felhasználásával. Tekintsük a legegyszerűbb és leghatékonyabb.

Műanyag fürdőszobai talp

A PVC lábazathoz való alkalmazhatóság hatékonyan biztosítja a csatlakozás tömítését 1,5-3 cm-re, ráadásul nemcsak a praktikumot, hanem az esztétikai elemet is érinti. A fotó azt mutatja, hogy teljesen más típusúak, és néhány "otthoni kézműves" telepíti a leggyakoribb padlószerkezeteket a fürdőszobában. Különleges lábazatok a gumi oldalú fürdőszobák számára ideálisak erre a feladatra.

Ha a rés széles, akkor egy nagyméretű műanyag profilot kell használnia, amelyet bármely hardverraktárban értékesítenek. Nehéz elrejteni a rést, de ez teljesen lehetséges.

Fő előnyei közül:

 • abszolút nedvességállóság (ha megfelelően be van építve!);
 • rugalmasság és rugalmasság;
 • gazdag színpaletta;
 • tisztességes ár (szó szerint 100 rubel 2 méterre);
 • hosszú működés.

Azonban a fürdőkád plasztikai lábazata kiválasztásakor nem szabad megfeledkeznünk a hiányosságairól. Kevés, de mégis:

 • egy világos színű (fehér, fehér és kék) profil 2-3 év után sárgul;
 • a telepítés több lépcsőből áll (előkészítés, csempe ragasztása), megfelelő építési készségeket igényel;
 • magas minőségű tömítővíz hiányában (különösen a sarkokban lévő ízületek területén) beáramlik.

Szükséges eszközök

Az ízület előkészítéséhez és a PVC lábazathoz történő szereléshez a következőkre van szüksége:

 1. Alkohol vagy zsírtalanító.
 2. Hajszárító
 3. Maszkoló szalag
 4. Poliuretán hab és építõpisztoly.
 5. Rulett.
 6. Vágófűrész és gérvágó doboz.
 7. Ecset és rongy.
 8. Tömítőanyagok.
 9. A kés.


felszerelés

 1. Fedje le a fürdőt celofánnal vagy kartonpapírral. Teljesen szüntesse meg az előzőleg használt tömítést.
 2. Tisztítsa meg a rést a szennyeződéstől és a gombaformációktól (ha van) ecsettel és ruhával.
 3. Kezelje a munkaterületet (fal és a kád szélét) alkohol vagy zsírtalanító anyaggal.
 4. A szárnyakat hajszárítóval szárítsa meg.

Mérések és profil vágás

 1. Mérje meg az összes ízületet, rekord méreteit.
 2. Vágja le a munkadarabokat a stousla-ban. Az akril sínek egyik oldalán, 45 fokos vágással.

Megjegyzés. Speciális csatlakozó sarkokat is használhat (vásárláskor kérje a boltban). Ezek egyszerűsítik a telepítést. A profil mindkét oldalán derékszögben van vágva.

 1. Próbáld ki az üres helyeket: be kell helyezned őket a fürdőbe, és ellenőrizni kell a profil méretét és szorosságát. A képen látható, hogy a sarokban a sarok mérete tökéletesen illeszkedik.
 2. Anélkül, hogy eltávolítaná az üregeket az ízületből, ragassza fel a maszkolószalagot a díszítő lábazat felső (falra) és alsó (a fürdőre) szélére, legfeljebb 2 mm-es lyukkal. Vegye figyelembe előre, hogy miként találkozik a vízvezetékekkel, ha megkerülik az utat. Általában egyszerűen vágja le a megfelelő nyílásokat a műanyagból.

Hogyan kell ragasztani a lábazatot?

 1. Állítsa félre az előkészített profilt és óvatosan varrja össze a varratot.
 2. Lecserélje a következetesen aprított lábazatokat. Nyomja le alaposan a deszkákat és tartsa őket nyomás alatt körülbelül 7-10 percig, hogy erősen tartsa őket.
 3. Várjon egy kicsit, amíg a hab kiszárad (20-30 perc). Ezután távolítsa el a felesleget, és a talapzat alá szorul.
 4. Tegyen tömítőszerkezetet a lábazat teljes hosszában.
 5. Miután a profilok teljesen szárazak voltak, távolítsa el a szalagot, és használhatja a fürdőszobát.

By the way, ha a rés a fürdőszoba és a csempe kicsi, akkor a PVC lábazat lehet rögzíteni közvetlenül a tömítőanyag (hab nélkül). Ehhez egyszerűen csak alkalmazza a szilikon tömítőanyagot az alaplap teljes hosszában és ragassza be a fürdőbe. De, mint hogy minden egyes esetben ragadjon egy lábazatot - meg kell oldani egy helyen. És a padlón vagy a mennyezeten (mennyezet szegély) pontosan ugyanúgy van felszerelve, a tömítőanyagon vagy az összeszerelőhabon, mivel nem kívánatos a csempe fúrása a fürdőszobában.

Kerámia alaplap

A kerámiatermesztés elengedhetetlen a nagyméretű hézagok (2,5 cm-től és annál nagyobb) tömítéséhez, más "receptek" használatakor, és ennek megfelelően az építőanyagok hatástalanok. És néha a telepítés szempontjából lehetetlen.

Kerámia burkolólapok előnyei:

 • ellenáll a háztartási vegyi anyagoknak és az agresszív médiának;
 • szilárd szerkezete: nem hasad, nem rothad magas környezeti páratartalmú körülmények között;
 • a csempézett lábazat nem mechanikusan deformálható;
 • hosszú megtartja eredeti megjelenését a fürdőszobában;
 • sokféle formában és színben gyártják, textúra megoldásokat;
 • élettartama 10-15 év.

A "mínuszok" között kétségbe vonja a mesterséges kő választását a rés kiküszöbölése érdekében:

 • Viszonylag magas költségek (az ár még magasabb, mint a szabványos cserép);
 • nehéz telepítés (a szakképzett építőnél).

A lábazathoz szükséges vízvezeték szerelése a fal és a fürdőszoba közötti résen:

 1. Tömítőanyag (előnyösen fertőtlenítőszer hozzáadásával).
 2. Cserépragasztó 1-2 kg (a fogyasztási sebességtől függően).
 3. Spatulával.
 4. "Bolgár" egy lemezzel a csempe vágásához.
 5. Építési fegyver.
 6. Kerámia lábazatok a szükséges mennyiségben + 2 profil a tartalékban (kár esetén).
 7. Gumi sisak.

Hogyan kell felkészülni és telepíteni

 1. Tisztítsa meg a fürdő csempeit és csatlakozását a piszoktól és a portól.
 2. A tömítéseket egyenletesen töltsük be minden oldalról tömítőanyaggal. Használjon spatulát az üregek bezárásához.

Megjegyzés. Ha a 3 cm-nél hosszabb repedések tömítése előretöltött vagy zsaluzat készül. Ezután a cementhabarcsot felviszik rájuk. Így szilárd alapot nyújt a padlólapok szereléséhez.

 1. Várj egy pillanatot: a tömítőanyag megereszkedik.
 2. Készítse elő a csemperagasztót a csomagoláson feltüntetett utasításoknak megfelelően.
 3. Mérje meg a fürdõ és a fal érintõ oldalainak hosszát.
 4. Vágás ilyen plinth használhatja a darálót. Vágj darabokat méretre. A profil szélei, amelyek az oldal sarkainál másokkal összekötik, 45 fokos lejtéssel vágják le.
 5. A vágási pontokat csiszoló táblával csiszolja.
 6. Ragassza az elkészített készítményeket:
 • ragasztót kell alkalmazni az alaplap hátoldalán;
 • szerelje be a nyílás tetejére;
 • Ha szükséges, állítsa be a gumi botkart: a profilot szorosan illesszék be és rögzítsék a falakhoz és a sarokcsuklókhoz (rések nélkül).
 1. 24 óra elteltével, a telepítés befejezése után, zárja le az alaplemez felső és alsó széleit tömítőanyaggal vagy csemperagasztóval.

Fürdő szalag

Az öntapadós vagy öntapadós szalag nagyszerűen megakadályozza a 0,5-1,5 cm széles rések kiküszöbölését, a műanyag és a kerámia alaplapok nehezen telepíthetők, míg 5 perc alatt el kell ragadnia az alaplap szalagját a fürdőszobában. A bonyolultság mértékével a telepítés könnyen összehasonlítható az ablakok tömítésével.

És bár a minõségben nem rosszabb a rések hiányára használt egyéb anyagoknál:

 • műanyag (bármely szögben meghajtható);
 • nem deformálódott, ellenáll a sokknak és egyéb mechanikai sérülésnek;
 • nem reped;
 • Könnyű ragasztás nélkül ragasztani;
 • Jó megjelenés (lásd a fotót)
 • olcsó.

Az öntapadós alaplapok hátrányai közül:

 • rövid élettartam (legfeljebb 2-3 év);
 • a tapadó alap ragasztási tulajdonságainak részleges függősége az anyagon (falfesték, fürdő), amelyre alkalmazzák.

Ragasztószalag

 1. Mérjük meg az ízületek hosszát - három oldal a fürdő mellett.
 2. Lazítsa meg a tekercset. Hajlítsa a szalagot félig (két egyenlő részre) a teljes hossz mentén.
 3. A saját kezével vágja el a rugalmas lábazatot a hosszúságú ragasztáshoz + 10 cm-es készlet. Tisztítsa meg és kezelje zsíroldó vagy acetonos hézagokat. Ezután szárazra törölje.
 4. A nyersdarab egyik széléről húzza le 10-15 cm-t a papírrétegről, amely lefedi a ragasztó hátlapját.
 5. Csatlakoztassa a szalag szélét anélkül, hogy közbenső réteg lenne a kötés elejére, és kézzel rögzítené.
 6. Távolítsa el a többi közbenső réteget.
 7. Helyezze a szalagot az egész kötés mentén, szorosan a felülethez nyomja. De ugyanakkor próbáld meg nem nyúlni.
 8. A csatlakozás meghúzásához kissé fel kell melegíteni a hézagokat hajszárítóval.

Figyelem! A szalag-lábazat szárítása során a fürdőszobát nem lehet használni. Ellenkező esetben a víz gyengítheti a ragasztókötést és megszakíthatja a kötés tömítettségét.

24 óra múlva ellenőrizze a telepítés minőségét. Hogyan kell ezt csinálni? - Finoman rázza fel a szalagcsuklót oldalról oldalra. Ha a ragasztó rosszul készült, akkor mozogni fog. Vizuálisan tekintse meg az ízületeket. Ragassza be azokat a helyeket, ahol a szalag eltávolodott a fal falától vagy felszínétől a konstrukciós ragasztóval (folyékony körmök).

A vízet bő vízzel vigyük fel. Győződjön meg róla, hogy nem folyik át a ragasztott járdán. Az ilyen konstrukció eltávolítása és eltávolítása szintén nagyon egyszerű. A videón világosan láthatja, hogyan rögzített egy ilyen szalag.

Tehát mindhárom lehetőséget figyelembe vettük. Melyiket választja rajtad. A lényeg az, hogy az esztétika és a telepítés elérhetősége miatt az alaplap tökéletesen illeszkedik.

Hasznos cikk? Értékelje és adja hozzá könyvjelzőit!

A fürdőpadok típusai és azok felszerelése

Ha a nappali befejeződése nem jelent problémát a padlólap kiválasztásával (a mennyezetre vagy a padlóra van kiválasztva), akkor fürdőzéskor minden megváltozik. Ez egy magas páratartalmú helyiség és speciális higiéniai követelmények. Ezenkívül a legtöbb esetben a fürdőszoba csempézett, ami bizonyos nehézségeket okoz a fürdőkád körbevágásának kiválasztásában és telepítésében.

Melyik lábazathoz kell választani ezt a szobát, és hogyan kell megfelelően és biztonságosan telepíteni, tanulni fog ebből a cikkből.

Miért van szükségem pergetésre a fürdőhöz?

A fürdőszobában a higiéniai eljárások helye van, ezért a lehető legbiztonságosabbnak kell lennie az emberi egészség számára. Ha víz jut a fürdő és a fal közötti résbe, egy penész vagy gomba jelenhet meg. Ezért védőpántot kell felszerelni.

A kárpit a fürdő esztétikailag tökéletes megjelenést kölcsönöz.

A medencefúvósok fajtái

Korábban a kád felhelyezését követően kialakított kötés maszkolása érdekében használt csempe vékony csíkokra vágott. A modern technológia lehetővé teszi, hogy minél kvalitatívabb és gyorsabb legyen.

Kerámia fríz

Egy csempézett helyiségben kerámia szegély lenne megfelelő. Ez a padló a fürdőszobában és a fal között lefedi az összes ízületet, megvédi őket a vízből. Az anyagot jól tolerálja a hőmérséklet-csökkenés, nem változtatja meg a színét, más mintázata van.

Praktikus és esztétikus kerámia alaplap fürdéshez, fotó

Műanyag bagett

A fürdőszoba kialakításánál használhatja a műanyag fürdőkád alaplemezét. Ez olcsó, könnyű, puha gumiszalag van a szélein, ami elősegíti a tapadást a tartály falához és oldalához. A leggyakrabban használt műanyag alaplap fürdő két részből áll. Először a falhoz egy szerelőlemezt rögzítenek, és tetejére egy díszítőelem van felszerelve.

A műanyag szegély sarkokkal és kupakkal van ellátva

Szalag szegélyezés

Szeretné leegyszerűsíteni a szalag felszerelését a tartályra úszáshoz - válassza az l (egy vékony, öntapadós, rugalmas szalag tekercsét). A termék ragasztása előtt meg kell szintetni és megszáradni a felszíni felületet.

Fürdőszobatartó öntapadó lehet különböző színekben

Ezek a szélező tartály fő típusai. A fafadon, az MDF nem alkalmas erre a célra, mert nedvesen ellenállnak.

Kerámia szegélyezés

Bár a fürdőkád talpas egy egyszerű termék, de figyelembe véve a fürdőszoba használatának sajátosságait, a telepítés során számos szabályt kell követnie. Csak ezután a termék szervesen beilleszkedik a helyiség belsejébe, és ameddig csak lehetséges.

Hogyan kell ragasztani a padlót a fürdőbe? Először is meg kell mérni, és jelölni kell azokat a falakat, amelyek mentén a járdát lefektetik. Ezután a daráló segítségével a kerámia léceket a kívánt méretre vágják.

Tipp: vágáskor speciális finom bevonattal ellátott gyémántlemezeket használjon, amelyek nem ronthatják el a máz és a szalag szélét.

A fürdő és a fal összekötése tisztítás és szárítás.

A kerámia rudakat fel lehet szerelni a csemperagasztóra, tömítőanyagot. A kötés kerülete körül kerül alkalmazásra, majd a rúd be van helyezve, és enyhén megnyomja.

Kerámia csillapítás

A lábazat alsó és felső széleinek végén lezárják, a csempe feldolgozását.

Megjegyzés: a fürdőszoba szegélyének lezárásához jobb egy speciális nedvességálló kompozíció kiválasztása.

Kerámia alaplapok elhelyezése a fürdőben - a végső szakasz

PVC szerelvénytartó

A műanyag szegély a következő részekre osztható:

 • padlóburkolat csempére - a tetőcserepek befejezése után telepítve;
 • a cserép alatt a csempe előtt biztosítja a legjobb vízszigetelést. De ha le kell cserélni a járdát, a bevonatot le kell bontani.

Fürdőszobabútor felszerelése a csempe alatt és annak tetején

A medencet a fürdőfürdő körül lehet felszerelni. Élénk megmutatja, hogyan telepítheti a videoterméket:

Plinth - a fürdő szükséges eleme. Miután kiválasztott egy adott terméket, ne feledje, hogy az alapvető funkciókat kell ellátnia: védje a falakat a nedvességtől, a penésztől, a kisebb javítási hibák elrejtésétől, és nyújtsa a belső megjelenést.

Hogyan tömítsük össze a kupak szélét a fal és a fal között?

A fürdőszobában végzett javítási munkák során a legtöbb esetben felmerül a kérdés, hogyan lehet lezárni a kád és a fal szélét, mivel nyitva hagyása ellenjavallt.

Először is - ez annak a ténynek köszönhető, hogy még egy kis rés jelenléte is vezet a vízbe való bejutáshoz, és természetesen az esztétikai oldalról is csúnya. Ugyanakkor ma is több módszert vizsgálnak a tisztaságra, a fürdő alakjától és helyétől függően.

A rés okai és hogyan kell megszüntetni

Nem valószínű, hogy valaki szeretne, ha elhagyja a fürdőszobát, hogy belépjen a padlón lévő pocsolyába. A padló felületének megvédése a fröccsenő részektől általában védőfelület vagy függöny van beépítve. De ha a meghozott intézkedések nem segítenek, akkor valószínűleg a víz a fürdőszoba és a szomszédos fal közötti résbe áramlik.

Vagyis, hogy megoldja a problémát, meg kell gondolnia a tömítés lezárását. Ebben az esetben több megoldást találunk a problémára. De mielőtt megállítaná az egyiket, meg kell találnia a különbségeket.

A rés gyakran megjelenik a fürdőszoba tálca méretének következetlenségével, a fürdőszoba méreteivel együtt. Ráadásul egy ilyen helyzet aligha nevezhető ritkanak. Ez elsősorban annak köszönhető, hogy az egészségügyi berendezések szabványosak, de a szoba mérete más lehet.

Ezenkívül fennáll annak a lehetősége is, hogy a falak ízületeinek szögei nem felelnek meg a szabványoknak, vagyis nem egyenlőek a 90 ° -os értékekkel. Ugyanakkor a probléma megoldható még a falburkolás szakaszában is, hogy a lapokat olyan laposan helyezze el, hogy a szög minél síkabb legyen. Ezért ezt az árnyalatot figyelembe kell venni a javítás kezdeti szakaszában.

Ezenkívül a fürdőszoba tálca és a fal közötti rés kialakulása a technológiai folyamat be nem tartásának következménye lehet, a helyiségek javításával. Tehát a fürdőkád és a csempe közötti csúcsminőségű tömítéshez a legtöbb esetben az egyik legkedveltebb módszert kell használni:

 • tömítőcsatlakozók cementhabarcsokkal;
 • építési hab szigetelésének tömítésére;
 • a kötés kezelése szilikon alapú tömítőanyagokkal;
 • a műanyagból vagy kerámiából készült határok felszerelése;
 • ragasztószalagok ragasztása.

De ahhoz, hogy nagyobb képet kapjunk a fürdő és csempe csomópontjának lezárásáról, akkor a lehető legnagyobb részletességgel figyelembe kell vennie az összes fenti lehetőséget.

Amikor a fürdő csomópontjának tömítéséhez szükség lehet

Megfelelő figyelmet kell fordítani a fal és a fürdőkád közötti rések elleni küzdelemre. Először is, mivel a víz találkozásánál folyamatosan felhalmozódik, ami hozzájárul a penészgombák kialakulásához.

Ugyanakkor nem csak a fürdő külső szépsége szenvedhet, hanem a fürdőszobába látogató emberek egészségét is, hiszen a penész a spórákkal együtt levegőben mérgező anyagokat bocsát ki, amelyeket az emberek inhalálnak.

Ezenkívül a fal és a fürdőszobai tálca közötti állandó vízfelhalmozódás mellett az alatta lévő szomszédok felé áramlik, akik valószínűleg nem tetszenek. Ezért annak érdekében, hogy ne vegyen részt a javításokban, ne csak a saját fürdőszobájában, hanem a környéken is, tanácsos az összes varrat kiváló minőségű lezárása.

A modern technológiáknak köszönhetően ma már számos módon megoldható a probléma. De megfelelő választásnál a rés nagyságára kell összpontosítania, valamint arra a felhasznált anyagra is, amelyet a vízi eljárás végrehajtásához használnak. Azonban számos népszerű módja van a csatlakozás lezárására.

A rés tömítése a habarccsal

Az egyik leggyakoribb és legkedveltebb megoldás a fürdőszobai és csempe közötti ízületek tömítésére egy olyan habarccsal, amely bizonyos lépcsőkből áll.

 1. Az öntés előtt a régi por és szennyeződés csomópontját előre tisztítják.
 2. Ha a rés nagy méretű, a habarcs a padlóra esik. Ennek elkerülése érdekében a cementben lévő tejben előzetesen áztatott rongyot a fenekébe helyezzük.
 3. Az oldat kiváló minőségű tapadásához nedves felületre kell helyezni.
 4. Építési keverék az átlagos vastagsággal bevont varratok tömítésére.
 5. Az oldatot óvatosan öntjük, hogy ne alakuljon ki széles varratok.

Természetesen a tömítés minősége mellett fontos az esztétikai elem is. Ezért, miután az ízületet egy oldattal eltakarítottuk, kívánatos, hogy egy vonzóbb anyaggal felemeljük a fürdő befejeződésétől függően:

 • ha a szoba csempével van bélelve, akkor a fürdőszoba és a fal közötti csomópont kerámia szegéllyel van díszítve;
 • ha a fal melletti falat műanyag panelekkel díszítik, szereljenek műanyag szegélyt;
 • a fürdőszobában lévő falak festett falai be vannak vakolva és festettek, hogy megfeleljenek a szoba általános dekorációjának.

A hézag tisztítása habtal

Ha ezt a piszkos munkát végzi, amely mindig követi a cementhabarcs használatát, akkor nincs különösebb vágy, akkor egyszerűbb, de nem kevésbé hatékony módja van - az ízületek habos tömítésére.

Ebben az esetben a kötés lezárásának folyamata bizonyos sorrendben történik.

 • A csomópont előtisztításra és zsírtalanító szerrel történik.
 • Az építési hab felhasználása előtt a folyadékkal ellátott henger alaposan kevertetett, majd a készítményt a fürdőszoba és a csempe közötti résbe öntik. Fontos megjegyezni, hogy a hab öntése után 25-30-szor nagyobb a térfogat.
 • A hab szárítási ideje fél óra és egy óra, a helyiség hőmérsékletétől és páratartalmától függően.
 • A felesleges habot óvatosan eltávolítjuk egy építő késsel.
 • A csúnya ízület javítása érdekében ugyanazokat az anyagokat használják, mint a rést a habarccsal.

A burkolat és a fal közötti varrás megszüntetéséhez csak nedvességálló habot kell használni. Az ízület öntése során fontos, hogy a hab a fal és a fürdőtálca dekoratív felületére ne kerüljön, mivel a jövőben nagyon nehéz lesz eltávolítani. Ugyanakkor a kezek védelme érdekében kesztyűt kell viselnie.

Tömítőanyag az ízületek tömítésére

Amikor dönt a csempe és a fürdőszoba csomópontjának hermetikus lezárása érdekében, a legtöbb lakástulajdonos szilikon alapú tömítőanyagot használ.

Ma már az építési piac számos tömítőanyaggal rendelkezik, amelyek színük és összetételük szerint különböznek egymástól.

Ugyanakkor a fürdőszobához megfelelő kompozíciók, amelyek megfelelnek a következő kritériumoknak:

 • mivel a fürdőszobában a magas páratartalom miatt gumi vagy penész képződik, ezért olyan tömítőanyagot kell használni, amelynek összetételében antibakteriális adalékanyagokat tartalmaznak;
 • a tömítőanyagot a falak színének megfelelően kell kiválasztani, vagy univerzális, színtelen anyagot kell használni;
 • a legpontosabb varrás kialakításához jobb, ha tömítőanyagot használnak a csövekben, és a csomagolásból egy speciális pisztolyt használnak ki.

A fürdőtálca és a fal tömítése tömítőanyaggal történő tömítéséhez szakaszos munkatervet kell végezni.

 1. Az előkészítő szakasz a kezelt felületek tisztításának köszönhetően a régi bevonatok és a szennyeződés miatt.
 2. Az ízületeknél a felületet oldószerrel kezeljük.
 3. Az építési pisztoly fogantyúján fokozatosan nyomást gyakorol a résen egy folyamatos, egyenletes réteg tömítőanyag.
 4. Az alkalmazott kompozíciót ujjával egyenletesen szappanos vízzel megnedvesítettük. Fentről a műanyag vagy kerámia szegélyt díszítik, függően a fal díszítésére használt anyagtól.

Az alkalmazott tömítőanyag vastagsága a csőben levágott fúvóka szögétől függ. Ebben az esetben az élesebb a vágási szög, annál kisebb a tömítőanyag réteg.

Műanyag vagy kerámia aljzat a tömítés lezárásához

A fürdőszoba és a fal közötti ízületek tömítése PVC talpazat szerelésével végezhető el a raklap szélén. Nem szabad öntapadó alapon választani a határokat, mivel a gyártók által használt ragasztóanyag-keverék nem tolerálja a nedvességet.

Ha azonban úgy döntöttek, hogy öntapadó taposót használnak, akkor a gyári ragasztót építő késsel és oldószerrel eltávolítják, és helyett egy nedvességálló ragasztó keveréket használnak.

A díszléc ragasztására használt ragasztónak is színtelennek kell lennie, így amikor a szélein túlra kinyúlik, az nem ronthatja az összképet. Ezenkívül a kompozíciónak elég gyorsan kell megfognia, hogy ne maradjon sokáig az alaplemez álló helyzetben tartása.

Ebben az esetben a kötés lezárásának eljárása számos egyszerű lépést tartalmaz.

 • A fürdő és a fal csomópontja zsírtalanít és megszárad.
 • A díszes szegélyt a szükséges hosszúsággal mérjük és vágjuk. Ha több ízület van lezárva, akkor a lábazat vágási szöge 45 foknak kell megfelelnie.
 • A lábazatot a fürdőszoba tálca oldalán lévő csomópont helyére helyezzük. A fal és a fürdőszoba védve van a ragasztótól a maszkolószalaggal.
 • A következő szakaszban eltávolítjuk a járdát, és az ízületeket ragasztóanyaggal bevonjuk. Ezután a lábazatot a helyére helyezzük és nyomjuk addig, amíg a ragasztó meg nem kezdõdik.
 • Miután a ragasztókészítmény teljesen száraz volt, a ragasztószalagot eltávolítjuk, és a színpadon a falra és a fürdőszobába a színtelen szilikon kerül felállításra.

Ha a burkolólapot a fürdő falai díszítésére használták, a műanyag padlólapok helyett kerámia szegélyeket használnak, és különleges ragasztókészítményt alkalmaznak a cseréphez.

Tömítőszalag a varratzáráshoz

A fürdőszoba és a fal közti csomópontot könnyedén használhatjuk. Az ilyen anyag gyártásához összetett polietilént alkalmaznak olyan gombaölő anyagok szennyeződéseivel, amelyek megakadályozzák a gomba penészedését.

Ebben az esetben a taposószalaggal ellátott telepítési utasítások bizonyos árnyalatokat tartalmaznak.

 1. Kezdetben meg kell szerezni a szükséges mennyiségű gátlószalagot a rés szélességének megfelelően a fürdőszobában és a csempe csomópontjában.
 2. A fürdőszoba és a csempe közötti varrás színtelen szilikon alapú tömítőanyaggal van feltöltve.
 3. A tapadószalaghoz megfelelő ragasztókészítményt alkalmaznak, és az anyagot ragasztják a kötésben.
 4. A ragasztókompozíció teljes száradása érdekében meg kell akadályozni, hogy a víz legalább 24 órán keresztül bejusson a szalagba.

Amint látható, számos lehetőség van a fürdőkád és a fal határa közötti kötés lezárására. Ebben az esetben különböző anyagkombinációkat használhat, minden a lakástulajdonos preferenciáitól és a fürdőszoba javításának általános stílusától függ.

Műanyag keret a fürdőszobához: installáció + fotó

Nem elegendő tömítő szakadék a csempe határán a fürdőszobában fenyegeti a víz szivárgását, a megjelenését a gomba és a penész. Annak tudatában, hogyan kell megfelelően elhelyezni egy fürdőszobai műanyag gátat, nem változtatja meg minden évben, és örökre elfelejti ezt a problémát.

Még a fürdőszoba legvonzóbb belseje is elkényeztethető, ha nem gondoskodik a tömítésről időben, és a nedvesség legkisebb szivárgását a fürdőszobában és a cserép között. Ez nem teszi lehetővé a szomszédok elárasztását, és megakadályozza, hogy a penész és a penész megjelenjen egy látszólag nem feltűnő, de nagyon fontos kiegészítő fürdőfotelmel.

A piac két lehetőség közül választhat:

 • műanyag sarok;
 • öntapadó tekercsekben.

Öntapadós fürdőalátét

Az "önkötés" már tartalmaz tömítőanyagot és szilikont, amely végül biztosítja a szükséges tömítést, de csak sík felületre ragasztható. A padló díszítéséhez és tömítéséhez használható, öntapadós, de nem ellenáll az állandó páratartalomnak, elkezd hámlasztani, ha a csempe és a fürdőszoba közötti ragasztáshoz ragasztódik.

Problémás lesz a ragasztott helyeken ragasztani, ezért nem ajánlott öntapadós alaplapokat használni a tekercsben a fürdéshez.

Tipp Ha öntapadó korbácsot vásároltak előre, akkor a ragasztó és a puha talp megtisztítható késsel és fehér szellemmel, majd ragasztva egy műanyag sarok mentén.

Ebben a cikkben szeretnénk nagyobb figyelmet fordítani egy másik lehetőségre, és az öntapadó alaplap véleményünk szerint nagyon ellentmondásos döntés vagy ideiglenes igények miatt.

Műanyag szegély

Előnyös plasztikus műanyag lábazat a PVC-hez készült fürdőszobában, amely egy tömítőanyag és szilikon réteg alatt rejtőzik, valamint díszítő funkciót hajt végre. Fontolja meg lépésről lépésre.

Kétféleképpen lehet műanyag lábazatot elhelyezni: az első lehetőség, ha a fal oldalát a csempe alatt hajtják, és a második lehetőség, ha a fal oldala a csempe külső oldalán helyezkedik el. Természetesen kívánatos az első opciót figyelembe venni a cserép lefektetése során, de a második lehetőség egyetemesebbé válik, és ezt a cikkünkben is figyelembe vesszük.

Szükség lesz az alábbi eszközökre és anyagokra:

1) PVC lábazat (sarok);
2) rulett;
3) ceruza;
4) spatula;
5) építõpisztoly;
6) tömítőanyag;
7) szilikon;
8) miter box (szögben történő vágás);
9) fémfűrész;
10) maszkoló szalag.

Műanyag sark felszerelése

A munka sorrendje

 • A régi járda eltávolítása.
  A falat, amely bizonyos helyeken vagy teljesen elmozdult a falról, ahol a rothadás már kialakult, gondosan elválasztják, miután a fal szennyeződését, a régi ragasztó vagy tömítőanyag maradványait késsel / vésővel / spatulával tisztítják.
 • Az alap készítése.
  A felületet egy nedves ruhával vagy vízzel megnedvesített szivaccsal töröljük, fehérítővel kiegészítve, hogy teljesen eltávolítsuk az összes szennyeződést. Használhatja a Fehér Szellemet is. Tisztítás után a fal és a fürdő felületét egy háztartási hajszárítóval megszárítjuk, vagy természetes módon kiszárítjuk.
 • Végezzen méréseket.
  A fürdő hosszát egy építési mérőszalag mérésével mérik, majd az így kapott távolságot mérik és jelzik a járdaszegélyen.
 • A megfelelő hosszúság és szögek vágása.
  A határt a kívánt hosszúsággal fűrészeljük fel, míg a két sarkot, amely belső sarokat hoz létre, 45 fokos szögben kell vágni (a belső sarok létrehozásához) - ebből a célból a testet használják. Ezután egy szerelvényt kell elvégezni annak biztosítására, hogy lezárja az ízületet a fürdőszoba és a csempe között.
 • Ragasztó ragasztószalag.
  A fodrászasztal teljes hosszúsága mentén 2 mm-rel a széltől felfelé és lefelé egy maszkoló szalaggal van beillesztve. Ezt követően a járdaszelet eltávolításra kerül, és a ragasztószalag ragta meg.
 • Tömítő hab vagy tömítőanyag alkalmazása. Az építőszerszám használatával azon a helyen, ahol a fürdőalapot szerelik fel, tegyen egy kis réteg habot vagy tömítőanyagot, és próbálja meg, hogy ne lépje túl a maszkoló szalag magasságát.

Tipp Ebben a szakaszban fedeznie kell a fürdőt újságokkal vagy polietilénnel, hogy ne foltoljon tömítőanyaggal vagy habjal.

 • A járdaszegély rögzítése.
  A talapzatot a varratra fektetik, és enyhén nyomják, várva, hogy a hab kiszáradjon. A hangszórók a felesleges hab megnyomásakor eltávolításra kerülnek.
 • Lezárjuk.
  20 perc elteltével a hab megszárad, a burkolólap és a szegély összekapcsolásának helyét tömítőanyaggal kezeljük, majd a lap szélét finoman egy spatulával mozgatjuk. A töltött varratot nagyon óvatosan simították egy gumi spatulával, hogy a tömítőanyag egyenletesen eloszolható az egész határ mentén. A tömítőanyag segítségével minden ízületet fel kell tölteni mind a tetején, mind az alján és a sarkokban, majd a szalagot el kell távolítani.

Fontos beszerelési árnyalatok

 • A járda ragasztása során fontos, hogy ne csak a fal tisztán legyen, hanem maga a fürdő is. A szappan maradványait folyékony mosószerekkel távolítják el, a szennyeződést vízzel mosogatják.
 • A fürdő felületét "fehér szellem" -el vagy benzinnel kell zsírtalanítani.

Figyelem! Ne használjon agresszív oldószereket - az akril kádat és a falpaneleket tönkreteheti!

 • Ha a fürdővel szomszédos felületet "a falburkolat alatt" csempékkel vagy panelekkel díszítik, nehéz lesz az illesztésekhez illő szegélyhez illeszkedni, ezért a vízáramlás megakadályozása érdekében szintén tömítőanyaggal kell kezelni őket.
 • A tömítőanyagot az utasításoknak megfelelően kell felhordani, megpróbálja egyenletes, vékony és folyamatos varrást végezni. Dot réteg nem megengedett!

ps A hab helyett tömítőanyagot vagy folyékony szöget használhat.