Legfontosabb > Fürdő

70 ötlet egy kis fürdőszoba tervezéséhez

A lakóházakban egy kis fürdőszoba közös probléma. De még ezek a 3-4 négyzet. teljesen lehetséges a kényelem és a pihenés oázisa, ha tervezési technikákat használ. Kiválasztva a megfelelő felületet, a vízvezetékeket és a bútorokat, látni fogod, hogy nem szűk terület volt az oka a zsúfoltságnak, de csak az írástudatlan elhelyezése a dolgoknak. Javaslatok segítenek a hibák kijavításában és a fürdőszoba kényelmében és rendben tartásában!

Egy kis fürdőszoba felújítása. Hol kezdjem?

Az első dolog, amit el kell döntenie ebben a szakaszban, hogy a fürdőszobát kombinálja vagy külön.

A wc és a fürdőszoba közötti partíció eltávolításával kissé kiterjesztheti a területet, és megtakaríthatja a befejező anyagokat. De először is ez szükségessé teszi a különleges esetek engedélyezését; másodsorban fontos közlemények (víz vagy szennyvízcsatornák, szellőzővezetékek, elektromos vezetékek) helyezhetők el az átviteli létesítményben; Harmadszor, egy nagycsalád számára a közös fürdőszoba praktikus szempontból nagyon kellemetlen lesz.

Ami a különálló fürdőszobát illeti, ebben a kiviteli alakban az egyetlen hátrány, hogy mindkét szoba gyakran nagyon apró, és egyszerűen nincs külön hely a külön WC-k mosdójában. Ebben az esetben kompakt mosogatót használhat, például a sarkon, közvetlenül a tartály felett.

A folyosó vagy folyosó csökkentésével a kis fürdőszobához is hozzáadhat egy kis extra "négyzetet".

Finishing és anyagok a fürdőszobában

Káddal vagy zuhanyzóval mindenki megfigyelheti, mennyi gőz és kondenzátum keletkezik a levegőben. Ez azt jelenti, hogy a kis fürdőszoba befejezéséhez minden anyagnak vízállónak kell lennie, és ellenáll a hőmérséklet változásának.

Első pillantásra úgy tűnhet, hogy a fürdőszobában lévő betonalap megfelelően csempézett, és javításra kerül. De ez messze van a helyzeten - a legfelső díszítőréteg alatt nem sántítaná meg, hogy végezzen több munkát. Így a "meleg padló" rendszer kényelmes hőmérsékletet nyújt, és a sűrű vízszigetelés rétegek megóvják a felháborodott szomszédokat egy árvíz esetén.

Az ideális szerkezet nézne: betonlemez bitumennel bevont primer hozzá feltapadt polimer vízzáró membrán (a szélei emeljük át a falak magassága nem kevesebb, mint 15 cm, és a hegesztési varratok kell végezni átfedi és szorosan biztosíték együtt), öntött finom kvarchomok, halmozott fűtés elemeket, majd kerámia csempe ragasztott a csempézett beton ragasztóhoz. Kívánatos, hogy legyen nagy és könnyű, de ugyanakkor - kissé durva, mert a nedves fényes mázakon könnyű elcsúszni és megsérülni.

falak

Kerámia burkolólapok, műanyag panelek, festés, mesterséges kő vagy nedvességálló tapéta használhatók a falak falának egy kis fürdőszobába történő befejezéséhez.

Először is fontos, hogy megfelelően vakolja a felületet és alkalmazzon minőségi alapozót. A felületet vízszintes vízszintekkel is ki lehet egyenlíteni.

A festékekből kívánatos nem mérgező vizes emulziók (akril, szilikon) és víz-diszperziós készítmények alkalmazása. Jobb a hagyományos olajolajok visszautasítása - mivel hosszú ideig szárazak, acetont szagolnak és gyorsan megtörik a hőmérséklet hatása alatt.

mennyezet

Az optimális választás a mennyezet díszítésére egy kis fürdőszobában egy tépőzáras stretch film. Abszolút ellenáll a vízgőznek (csak szivacsot kell szivacsodni), és legalább tíz évig szolgálni anélkül, hogy elveszítené az eredeti esztétikai megjelenést. Ezenkívül egy ilyen mennyezet segít az infláció kellemetlen következményeinek minimalizálásában.

Ha költségvetési korrekcióra van szüksége, megállíthatja a festést, de évente frissíteni kell.

Egy másik jó módja annak, hogy befejezze a mennyezet a fürdőszobában - műanyag burkolatok (deszkaburkolás). Az alatta lévő vázra csak rozsdamentes acélprofilt kell használni.

Fürdő vagy zuhanyzó - mit válasszon?

Egy kis fürdőszobában, ahol nehéz elosztani a helyet egy tágas fürdő számára, kétségtelenül előnyösebb a zuhanyozás kedvéért. Továbbá vannak olyan modellek, amelyekben mélytálakkal felszereltek jakuzzival, így a gyertyák és a rózsaszirmok romantikus fürdőzésének szerelmeseit nem szabad megsérteni.

A jelentős helytakarékosság mellett a stand csökkenti a vízfogyasztást. Tekintettel a növekvő közüzemi számlákra, ez nagy előny.

A szellőzés jelenléte a zuhany felett lehetővé teszi a nedvesség gyors eltávolítását és a kondenzátum behatolásának minimalizálását a külső felületen.

És ha még mindig teljes vízben akarsz feküdni a vízben, akkor a kis fürdőszobák tulajdonosai jobban odafigyelnek a szögletes és ívelt fürdőre.

Bútorok, készülékek és kiegészítők elhelyezkedése

A vízvezeték és bútorok kifinomult elhelyezésével a legkisebb fürdőszoba is kényelmes és praktikus.

Mosogató és WC

A helytakarékosság érdekében tanácsos mosogatót választani, nem félkör alakú, hanem kicsi, téglalap alakú vagy négyzet alakú, de magas oldalakkal. Egy ilyen héj beépíthető a szekrénybe.

A WC-tálat, ha lehetséges, el kell rejteni a falba, és csak az ürítő gombot hagyja kívül. Ha ez a lehetőség nem lehetséges, akkor vásárolhat egy sarok vagy egy magas, keskeny tartályt.

Mosógép

Egy kompakt oldalsó rakható mosógépet lehet beépíteni az üres résszel: a mosogató alatt, a kazánban, a fürdőszoba és a fal között, vagy a WC felett. Csak a szigetelt aljzatot kell biztosítani a közelben, és észrevétlenül el kell rejteni a csöveket.

Annak érdekében, hogy ne rontsák el a drága vízvezetéket, jobb, ha a szennyezett vizet közvetlenül a csatorna vízébe szívja.

Szekrények és polcok

A dolgok kis fürdőszobába történő tárolásához a függőleges helyet a legmagasabb dobozokra, lógó polcokra, törölközőszárítókra kell helyezni.

Samponok, gélek, habok és egyéb higiéniai termékek a fürdő oldalsó részeiben felszerelhetők a zárórekeszek 45-60 fokos szögben történő nyílásaival, vagy keskeny vízszintes polcokkal, csúszdákkal ellátva.

Egy másik érdekes ötlet egy visszahúzható rack. Tiszta törölközőt helyezhet el, és jól védi őket a nedvességtől.

Világítás egy kis fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában egy vagy több fényforrással juthat el, de ez semmiképpen sem lehet lógó csillár.

Szintén el kell hagyni a hagyományos izzólámpákat - üzem közben nagyon forróak és felrobbanhatnak, ha vízzel érintkeznek. E kritériumok alapján a LED lámpák a legalkalmasabbak.

Egy romantikus hangulat kialakításához egy kis fürdőszobában használhatunk neon szalagokat, polcokat és fülkéket kiemelő spotlámpákat, valamint a padlón lévő fluoreszkáló elemeket.

Belső stílus kiválasztása

Annak érdekében, hogy a belső megjelenés harmonikus legyen, mielőtt megkezdené a javításokat a fürdőszobában, ki kell választania azt a stílust, amelyet a tulajdonosok szeretnek. Pihenést és kedélyállapotot javít minden alkalommal a vízkezelések során.

Kis fürdőszoba modern stílusban

A tiszta szimmetrikus alakzatok, a felesleges részletek hiánya, a monokróm hangok, a króm vagy a fényes bevonatok a rövidség és teljesség benyomását keltik.

Klasszikus kis fürdőszoba

Az elefántcsont, a csillogó porcelán és a virágcsillogó arany árnyalatai az igazi arisztokraták királyi fürdőszobája. A rengeteg fény és ragyogás tökéletesen megbirkózik a tér növelésével.

Provence stílusú kis fürdőszoba

Ebben a dekorációban a francia romantika összefonódik a falusi szabadsággal és egyszerűséggel. Pasztell árnyalatokat használnak - levendula, zöldes, kék, halvány rózsaszín. Az engedélyezett képek közül - kis unalmas virágok. A bútoroknak kissé szüreti megjelenésűeknek kell lenniük, például a fényes festékkel szemben.

Kis galéria stílusú fürdőszoba

A tetőtérben csupasz falak, kő vagy tégla utánzata (lehetőleg szürkésfehér), magas fehérre festett mennyezet, díszítés nem jellemző. Alkalmas ingyenes művészek, cseh képviselők, valamint azok számára, akik megvetik az ordinaritást és az érték szabadságot.

Kis fürdőszoba minimalista stílusban

Helytakarékos és kompakt formák - a tökéletes megoldás kis fürdőszobának. Minden, amire szüksége van, rejtve van a szekrényekben, ami a könnyedség és a tágasság légkörét teremt.

Skandináv stílusú kis fürdőszoba

A hófehér színű, kicsi, szürke és fekete foltok a hegyes északi folyókra vagy a jéggel borított csúcsokra emlékeztetnek. Az ilyen környezet nagyon frissítő és energizáló. A kifogástalan színekben és bármilyen fényes részletek nélkül vizuálisan növeli a helyiség területét.

Színes megoldások egy kis fürdőszobában

A belső tér sértetlenségének biztosítása érdekében egy kis fürdőszobát nem kell több, mint három színt használni, amelyek intenzitása közel van. Sötét, kontrasztos, terjedelmes dolgokat és képeket kell hagyni néhány tágas szobához vagy szabadtéri medencéhez.

Fehér fürdőszoba

Ez a hagyományos vízvezeték szín - tiszta, tiszta, a legfényesebb fény. Ilyen környezetben könnyű pihenni, ráadásul könnyen kombinálható más árnyalatokkal is.

Szürke fürdőszoba

A villogó túlcsordulások egy tiszta folyónak felelnek meg, amely a kövek közötti csúcsokból indul ki. Tükrökkel és krómozott fémekkel körülvéve, a világosszürke színek segítenek enyhíteni a feszültséget egy kemény napi munka után, és reggel visszaadni az élelmet.

Kék fürdőszoba

Az ég és a víz színe a leginkább nyugtató. Ez mélyebb lélegzést ad, és mintha teljesen friss levegővel töltené az egész teret. Ez a tökéletes beállítás egy fehér fürdő és mosdó számára. Az ilyen mágikus duett megtörése más színű "foltokkal" valódi bűncselekmény, szélsőséges esetekben hozzáadhat egy kis ezüstöt.

Zöld fürdőszoba

Amikor a lombozat tükröződik a folyóban, a víz zöldessé válik. Ugyanabban a palettában a tenger hullámai árnyalatai láthatók, a kékeszöld türkiz árnyalatai a mélységből aranyszínűek. Egy hasonló kialakítás egy kis fürdőszobában pihenteti a szemét és lazítaná a testedet.

Tervezzen egy kis fürdőszobát Hruscsovban

A szovjet apartmanokban gyakran látni lehet egy méteres WC-t és egy szűk fürdőt, amelynek területe nem haladja meg a 4 négyzetmétert. De még ilyen körülmények között is okos vagy.

Például a mosdó elhelyezhető a fürdő feletti sarokba - így senki se zavarja. És miután tágas fülkét építettek fel a WC-tál ciszternáján, könnyen elhelyezhető vízmelegítő.

Kis fürdőszobák - fotó

Vizuálisan látni a valódi példákat a kis fürdőszoba tervezés segít a galériában. A fotót nézve szokatlan ötleteket talál a helytakarékosság érdekében a fürdőszobákban, amelyek területe egybeesik a sajátjával.

Tervezzen egy kis fürdőszobát - ötleteket fotókkal

Kis fürdő design - merész ötletek, kreatív megoldások

A kis fürdőszobák tulajdonosai úgy érzik, hogy a helyhiány korlátozza õk stílusos és kényelmes felszerelését. Ne aggódjon, sok lehetőség van arra, hogy még egy nagyon apró szobát is kényelmessé, gyönyörűvé és funkcionálisabbá tegyünk. Sőt, a kis fürdőszoba kialakítása gyakran eredeti, a merész dekorációs megoldások és a racionális helyhasználat miatt.

Vessünk kétségeket és aggodalmakat, és nézzük meg, hogyan tudjuk felszerelni az egészségügyi létesítményeket.

A terv szerint járunk el

Mielőtt elkezdené javítani a fürdőszobát, néhány alapvető kérdésre válaszolunk:

 1. Függetlenül attól, hogy fontos-e külön fürdőszobát vagy mindkét szobát kombinálni. A második esetben a szoba területe jelentősen megnő a lebontott válaszfal miatt.
 2. Minden egészségügyi berendezés nélkül a család nem képes. Nyilvánvaló, hogy a készlet minimális lesz a hely szabadítására. Helyesebb korlátlanul korlátozni magad egy szabványos fürdőszobához, és még jobb is, egy zuhanytálca (itt beszélni fogunk erről), WC és mosdó.
 3. Szükséges-e a mérnöki kommunikáció áttelepítése az átépítés során?
 4. Lehetőség van egy mosógép felszerelésére a szabadban, például a konyhában vagy a folyosón? Ebből egy kis fürdőszoba kialakítása előnyös lehet.
 5. Ebben az esetben szükség van egy teljes fürdőkádra, vagy egy kompakt hidroboxra cserélhető, amely kevésbé élvezheti a vízkezelést.

Le a partíciókkal

Az optimális megoldás egy kis fürdőszobának a fürdőszobával való kombinációja lesz. Néha kiderül, hogy a folyosó és a konyha kárára kiterjesztik a területet - ilyen lehetőség csak üdvözlendő.

A belső elválasztás hiánya lehetővé teszi, hogy könnyen telepítse a mosógépet, a további bútorokat vagy egészségügyi berendezéseket.

Udvarias, hogy most, a két ajtó helyett a fürdőszobába, szüksége lesz rá, teljesen cserélhető egy csúszó szerkezettel - helyet takarít meg és esztétikusnak tűnik.

A globális szerkezetátalakítás sok munkát és pénzt igényel, de az eredmény megéri. A kis fürdőszoba belsejének felszerelésének lehetőségei nagymértékben kibővülnek.

Fürdőszoba WC nélkül

Egy lakóházban, ahol egy nagycsalád kisgyermekkel él, külön WC szükséges. És ha nem lehet a kombinált fürdőszobát kiegészíteni, akkor el kell felejtenie a két szoba egyesülését.

Diverzifikálja a design egy kis fürdőszoba nélkül WC van nehéz. Néhány négyzetméteren egy szabványos vízvezeték-felszerelést és bútorokat kell elhelyezni, milyen tér van a kreativitáshoz? Azonban nem minden olyan egyszerű.

 1. Határozza meg a stílust. Modern, minimalista vagy keleti stílusok alkalmasak a kamraterekhez, mivel egyszerű, tömör formákat, helyi színeket és szinte teljes hiányosságot jelentenek.

Figyeljen a japán stílusra - egy kis fürdőszobát belekóstolhat egy műalkotásba. A japánok jobban ismerik a kis területek ésszerű használatának titkait, mint bárki más, miért nem használhatják fel évszázados tapasztalataikat?

 • Fali szekrényeket használunk. Miért helyezhet el egy egyszerű tükröt a mosogató fölött, ha elrejthet egy lapos részt mögött? Így helyet takaríthatunk meg, és vizuálisan bővíthetjük a teret a tükörfelület rovására. A mosogató alá helyezett szekrény is jobban szerelhető. Ennek köszönhetően a kis fürdőszoba tágasabbnak és "levegőnek" tűnik.
 • Ha a mosogatónak van egy pultja, akkor a pereme is felborulhat a fürdőszobában, és így kényelmes helyet kap a fürdőszobai kiegészítőkhöz.
 • A sarokbútorok maximális teret engednek a helyiségnek, és diverzifikálják a kis fürdőszoba kialakítását. Nem csak a szekrények férnek hozzá, hanem nyitott polcokat is, vizuálisan bővítik a teret. Sarokmosó - egy másik kiváló megoldás a fürdőszoba ergonómiájának optimalizálására.
 • Az ajtó felett egy széles eltemetett polc helyezhető. Ez egy kényelmes hely a mosó- és háztartási vegyi anyagok tárolására.
 • Ajánlatos a fürdőszoba alatti helyiséget átalakítani a szekrény alá, ha nincs vágy a zuhanás helyére.
 • Egy másik kis konyhában egy mosógép a mosogató alá helyezhető. Ugyanakkor a készüléknek csak vízszintes terhelés mellett kell lennie.

Fürdőszoba kialakítása 4 m² területre

Az ilyen hely teljesen lehetővé teszi a kombinált fürdőszoba kialakítását, bár nagyon kompakt. A fő feladat ebben az esetben a szoba vizuális növekedése és a tágas raktárak szervezése lesz.

Néhány trükk egy 4 m²-es kis fürdőszobához.

 1. Javasoljuk, hogy több fényforrást - közös és helyi - telepítsenek egy térbeli játék létrehozására a szobában. Ugyanezt a feladatot tükrözi egymással szemben, például az ajtón és a mosdó felett.
 2. Jobb, ha világos színű bútorokat választanak fényes homlokzatokkal, a szoba tágabbnak tűnik.
 3. A terület teljesen lehetővé teszi, hogy egy kis fürdőszobában kétféle kivitelben használhassa. A fürdő területén kerámia csempe van, a szoba többi része vízhatlan festékkel vagy tapétával díszíthető. Figyelmet kell fordítani a "trükkökre", amelyek további perspektívát jelentenek. Nagyszerű ötlet egy kis fürdőszobába tapéta a természetes vagy a városi tájak. A kis szobákban a fekete-fehér képek elegánsabbak és lenyűgözőek lesznek, mint a szín.
 4. A függő bútorok, a mosdókagyló és a WC-tál könnyű érzést nyújtanak, és lehetővé teszik a háziasszonyoknak, hogy kevesebb időt takarítsanak meg.

Mini fürdőszoba 3m²-ben

A nagyon kis fürdőszoba kialakításának rendkívül tömörnek és elgondolkodtatónak kell lennie.

Egyes szolgáltatásokat kell adományozni.

 • Például a WC-szoba kamrában való elhelyezése esetén el kell hagynia a teljes fürdőt, és sarokkáddal kell felváltania.
 • A mosógép ezen belső terek, mint általában, nem az.
 • A kerámia csempék alkalmasak faldíszítésre, vagy a költségvetésben a műanyag panelek. A többi anyag használata nagyon kicsi, magas páratartalmú helyiségben kritikus.

A kis fürdőszobai dekorációs ötletek a finom részletekkel, a befejező anyagok minőségével, a formák és a vonalak tisztaságával kapcsolatosak. A legmegfelelőbb stílusok közül meg kell különböztetni a modern, az etno és a retro tendenciát. Szokatlan légkört teremtenek, kompenzálva a hely hiányát az eredeti kialakítással.

Fürdőszoba 5m²

Ilyen területen sokkal könnyebb felszerelni egy kényelmes és kifinomult szobát. Nem kell trükköket folytatnia a mosogatógép és a vízvezeték szerelésére, van hely, ahol bútorokat lehet elhelyezni, van még egy hely is a kellemes dolgokra, például egy mosdóból elválasztó díszítő válaszfal, gyönyörű mosodai kosár vagy széklet.

Azonban még mindig van egy kis fürdőszoba, amely bizonyos stíluskorlátozásokkal rendelkezik. A modern trendek - a modern és a minimalizmus még mindig előnyösebbek a klasszikusok, art deco, ország vagy Provence számára, ahol több helyre van szükség. Nem fogsz fürdőszobát elhelyezni a szoba közepén öt négyzetméteren, és egy elegáns öltözőasztalra szűk lesz.

Ebben a kivágásban a bútorok és a vízvezetékek kiválaszthatók, összpontosítva egy kis fürdőszoba tervezésére - világos színek, ergonomikus modellek és minimális kiegészítők.

Üdvözlet a múlt: a fürdőszoba a "Hruscsov"

Az úgynevezett "Hruscsov" épület házaiban lévő fürdőszobák tulajdonosai egyszerre több problémával találkoznak:

 • rekord kis terület;
 • a kommunikáció kényelmetlen helyzete;
 • rossz minőségű épületszerkezetek - egyenetlen falak, ferde bevonatok és hasonlók.

Csak egy út van - egy külön fürdőszoba összekapcsolása, a kommunikáció mozgatása és a falak gondosan összehangolása, miközben a vízvezetékek legalább néhány részét elrejtik.

A "Hruscsov" kis fürdőszobájának kialakítása a színek, formák és textúrák árnyalataira épül. Nincs olyan hely, ahol a kontrasztok vizuálisan összezúzódnak a kamra térben.

A falak és a padlók esetében jobb kerámia burkolatot használni, és a plafon feszültségét elrejteni minden rendellenességének elrejtéséhez.

A szögletes zuhanykabin lehetővé teszi, hogy a lehető legnagyobb helyet takarítsák meg - ez a legkompaktabb modell. Van egy utat a hagyományos fürdőzés követői számára. A kis fürdőszobában lévő egyszemélyes sarokkád nem igényel sok helyet, és lehetővé teszi a felnőttek számára, hogy áztassa az illatos habot, vagy örömmel csobogjon a kiskorba.

A bútorok mennyiségének minimálisnak kell lennie, jobb tárolni a fürdőszobán kívül. Az ajtóknak csúsztatva vagy kifelé kell nyitniuk. A második esetben apró higiéniai és törölköző elemek szervezője az ajtólapra helyezhető.

További megoldások a "Hruscsov" itt találhatók.

Zuhanyzós fürdőszobák

A kis fürdő design kialakítása úszómedencéként egyre inkább kiválasztja a zuhanykabinot.

Előnyei a kis tereknek, különösen a sarokmodell esetében, nyilvánvalóak. Annak érdekében azonban, hogy az ilyen eszköz harmonikusan illeszkedjen a belső térbe, bizonyos feltételek betartására van szükség:

 1. A fürdőszobát modern stílusban kell tervezni: egy tetőtéri, modern, minimalista vagy high-tech do. A klasszikusok, és még inkább a Provence vagy az ország csillogó üveg és fém hidroboxing nem alkalmas.
 2. A legjobb megoldás azok számára, akiknek van egy kis fürdőszobája nyitott zuhanyzónak. Nincs két oldalpanel és a felső. A fülke a szétszerelt fürdő helyén található, a szoba sarkában van elhelyezve, és egy meglévő lefolyóhoz csatlakozik. A 800-as méretű modelleket 800 mm-es mélységben kell vásárolni olyan mély raklapon, amely vészhelyzetben megbízhatóan védelmet nyújt az árvíz ellen. A berendezés ajtóinak legyenek átlátszóak és csúszósak az esztétika és az ergonómia szempontjából.
 3. Zárt zuhanytálcák vagy dobozok kényelmesebbek, de több helyet foglalnak el. Legjobb a tágas szobákhoz.
 4. Kis fürdőszobai kialakításakor nem ajánlott kiemelni a zuhanyzópult helyét színnel vagy anyaggal. Éppen ellenkezőleg, ez a készülék lehetőleg össze kell egyeznie a környező térrel, mintha feloldódna benne, anélkül, hogy a helyiséget zavarná.

Sarokfürdő a belső térben

A sarokkád kisebb területet foglal el, mint a hagyományos társaik, emellett elegáns, modern megjelenésű, és képes lesz egy kis helyiség egyik fő "kiemelésére".

A modern modellek gyakran multifunkcionálisak, ami nemcsak a személyes higiéniát, hanem az egészség javítását is lehetővé teszi hidromasszázs vagy más hasonlóan hasznos eljárások segítségével.

A kis fürdőszoba kialakításának javítása érdekében a sarokkádakat a vízvezeték többi részének színével vagy átlátszó elülső falával kell egyeztetni.

Ha a konténer csempével néz szembe, jobb, ha világos árnyalatú mozaik paneleket használ.

A fürdés kényelméért kívánatos a helyi térvilágítás megszervezése a fürdő területén.

Kis fürdőszobák: tervezési jellemzők

Jelölje ki azokat a főbb pontokat, amelyeket a lakásban lévő kis fürdőszobák belsejének díszítésekor figyelembe kell venni.

 1. A helyiséget élénk színekkel kell tartani, minimálisan kontrasztos hangsúlyokkal. A tiszta fehéret leginkább elkerülhetjük, ha egy krémes, könnyű homokos vagy tejszerű árnyalat helyettesítjük, ami sokkal kellemesebb a szem számára.
 2. Helyesebb egy téglalap alakú, közepes méretű kerámialapot választani a dekorációhoz - ez nem torzítja a helyet. A mozaik csak kis panelek formájában vagy görbült felületekkel szemben jó.
 3. A fürdőszobához tágabbnak tűnt, a padlólap cseréje jobb, ha nem közvetlenül, hanem átlósan fekszik.
 4. A felfüggesztett bútorok és a vízvezeték előnyös.
 5. Jó szekrények fényes homlokzatokkal, díszítés és minta nélkül. Nyitott üvegpolcok tökéletesen kiegészítik a kis fürdőszoba belsejét.
 6. A minőségi MDF vagy műanyagból készült bútorok a kis fürdőszobában hosszabb ideig tartanak, mint a fa.
 7. Ne zavarja a tartozékokat az összetévesztés benyomásának megteremtése érdekében.
 8. A tükrök - és a fényes világítás vizuálisan "elterjeszti a falakat", és levegőt ad a szobának.

Kicsi fürdőszoba - 95 valódi fotótervezési ötlet

A modern új épületekben a fürdőszoba elegendő méretű a kényelmes használathoz. A régi házakban néha nem lehet olyan fürdőszobát találni, amely megfelelne ezeknek a feltételeknek. Az ilyen fürdőszobát igazolják a múlt században lévő kis épületekben, mert ha nagy volt, akkor mi lenne a lakóövezet?

A lakás minden szobája egy bizonyos egyensúlyban van, figyelembe véve a kényelmes tartózkodást. Ez a cikk segít megérteni, hogyan lehet javítani egy kis fürdőszobában, miközben fenntartja a maximális helyet.

És bemutatja az ötleteket a kis fürdőszoba tervezéséről. Gyakran előfordul, hogy a kis fürdőszobának köszönhetően a mosógép és a minimális tárolórendszer telepítése nem lehetséges.

Néha szélsőséges korlátozások esetén a fürdőszoba zuhanykabinnal való felváltására van szükség. Ebben a megoldásban van egy bizonyos előnye, hogy miután eltávolították a fürdőt a szobából, új helyet kaphat.

Az anyagok kiválasztása

A javításra való felkészülés kezdetén cselekvési tervet kell létrehozni, amely egyértelműen megmutatja a munkák teljes listáját. A kis méretű fürdőszobai tervben meg kell adnia a belsőépítészeti anyagok listáját.

A legnépszerűbb anyag a csempe. Csempe egy kis fürdőszobában lehet teljesen senki, a választás függ a személyes preferencia. Szüksége van egy kis fürdőszoba kialakítására.

A befejező anyagok nedvességálló festékekként szolgálhatnak, amelyek színpalettája felülmúlja a burkolólapokat.

A matt festékeken festett falak bizonyultak a napi vizs- gálatokban. Ezt követően a fürdőszobai falak újrafesthetők speciális anyagköltségek nélkül.

A modern belső tér jó, mert lehetővé teszi a különböző stílusok kombinálását. Például kombinálhatja a csempe és a nedvességálló festék a fürdőszobában, de a legjobb megoldás lenne, hogy összpontosítson ugyanazon az anyagon.

A fürdőszoba padlójához választhat csempe vagy fa lécek, fedett jacht lakkal. A fa lécek kiválasztásakor más minták másolatát másolja.

Amikor kiválasztják belső anyagok minták a fürdőszobában, meg kell ragaszkodni az egyszerű geometrikus motívumok, finom díszítés és a marokkói mozaik. Ami a fürdőszobai bútorok kiválasztását illeti, akkor el kell hagynia a fehér műanyag felületeket, még több természetes anyag irányába.

Szükséges tartozékok tükrök, lámpák. A tartozékok szintén szerepet játszanak az összbenyomásban. Különös figyelmet kell fordítani a kis dolgokra, mint például csapok, horgok és szekrény fogantyúk.

A szoba kicsinek számít, ha nem illik a mosógépbe és a fürdőbe, de ne ess kétségbe. A szakértők segítenek felmérni egy kis fürdőszobát, bár kitalálhatja magát.

A tervező vonzása lehetővé teszi számodra, hogy egy kis fürdőszobában elkészült fotót láthassák, még a felújítás előtt is. A kis fürdőszoba modern kialakítása változatos lehet, de a legfontosabb divatirányzatokon kell alapulnia.

A divatban különös figyelmet fordítanak a WC-tálak és zuhanykabinok kiválasztására, valamint a nyitott csövek elfogadhatatlannak. Ami a színeket illeti, divatos, hogy egy nagy, ritka mintával rendelkező, egyszínű színt használjon.

Modern design

A modern kis fürdőszobában használhatja a Japánból és Kínából érkező tervezési lehetőségeket. Ez a design magában foglalja a vízvezetékeket, amelyek méretei jóval kisebbek a szabványnál, és kényelmük és teljesítményük magas szinten van.

Helyhiány esetén kívánatos, hogy a fürdőt eltávolítsák a szobából, és helyezze el a zuhanyzó helyét. A megjelenített helyet mosogatógép vagy a szükséges bútorok foglalhatják el.

Egy másik megoldás a hely problémájára egy felfüggesztett WC-vel és mosdóval felszerelt, amely lehetővé teszi a tér illúzióját, valamint megkönnyíti a fürdő utólagos tisztítását. A csuklós mosogató alatt egy miniatűr szekrényt helyezhet el polcokkal, amelyek háztartási vegyi anyagok tárolására alkalmasak.

Ha valamilyen oknál fogva lehetetlen a felfüggesztett mosogató használata, akkor lehetőség van a felső tálba helyezésére, a pulton fel van szerelve. A kis helyiségekben kialakított fürdőszobákban egy kompakt mosogató nem szabványos méretű. Ez a megoldás nagyon hatásosnak tűnik.

Kis fürdőszoba kialakítása (valódi fotók)

A fürdőszoba olyan helyiség, amelyben mindennek a lehető leghatékonyabbnak és esztétikainak kell lennie. Ebben a cikkben lehet majd megtudni egy kis fürdőszoba árnyalatát, mely belső elemeket választani, mely fürdőszobai felszerelést előnyben részesíteni, valamint hogy hogyan lehet elérni a maximális helytakarékosságot.

Kis fürdőszoba, hogyan kell felosztani a szabad helyet.

A standard fürdőszoba mérete 4-6 négyzetméter. m., minden fent (7-10 m²) egy nagy fürdőszoba.

Fürdőszoba mérete 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. Egy ilyen szobában csak az összes szükséges, azaz: fürdőszoba és mosdó található.

A fürdőszobai jellemzők alapelvei:

 • A kényelem és a tér növelése érdekében az ajtónak kifelé és lehetőleg üres falra kell nyílnia (ahol semmit sem lehet elhelyezni);
 • Javasoljuk, hogy a mosdót és a tükröt helyezze el úgy, hogy amikor belépsz a szobába, a szemed azonnal rájuk esik;
 • A fürdőszobát a falhoz kell helyezni, és fel kell venni a helyet (így a fal és a fürdőszoba között nincs semmiféle rés);
 • A helytakarékosság érdekében a mosógép a mosogató alá helyezhető;
 • A mosdó alatt mosógép helyett szekrény lehet;
 • A helyet zuhannyal lehet megtakarítani.

Külön fürdőszoba és WC

A fürdőszoba általában 2-3 négyzetméter. nagyon kicsi. A helyiség minden mérését pontosan el kell távolítani, majd válassza ki, hol és milyen elemek találhatók. És csak akkor válassza ki a vízvezetéket, mert ha korábban választottad, akkor nem illeszkedik a mérethez.

Külön fürdőszoba és egyebek:

 • Ha két vagy több ember van egy családban, akkor fürödni és mosdóhelyet foglalni anélkül, hogy bárki zavarná;
 • Nem elég hely, minden szükséges kommunikációnak zsúfoltnak kell lennie;
 • A mosdó után folyamatosan kellemetlen kényelmetlenség szükséges a következő helyiségbe való belépéshez.

Kombinált fürdőszoba

Ebben a kiviteli alakban vannak előnyök és hátrányok is.

Pozitív szempontok:

 • Több hely;
 • A mosdó után nincs szükség a fürdőszobába;
 • Lehetőség van minden szükséges kommunikációra a fürdőszobában.

hátránya:

 • Hátránya nagy családnak, amikor a fürdőkészülék elfoglalt és a WC-hez való hozzáférés blokkolva van;
 • A frissítő illata a fürdőszobában.

A sarokkád egy jó hely egy kis szoba számára.

A sarokkád jó megoldás egy kis fürdőre. Segít megtakarítani a helyet.

A helytakarékosság a sarokkád méretétől függ, de szerény és nagy is lehet.

És arról is, hogy a vízvezeték többi része hogyan kerül a helyiségbe. És attól függően, hogy, mint az evés helyét, úgy optimalizálja.

Egy nagyon szerény sarokkádban a felnőtt valószínűleg nem tud kényelmesen belemenni, de zuhanyozni fog.

De ebben az esetben zuhanyozhat.

De ha a családnak van gyermeke, akkor kényelmesebb lesz a fürdőben fürdeni.

Zuhanykabin - remek kis fürdőszoba

A zuhanyzófülke jelentős helyet takarít meg a fürdőszobában. Csakúgy, mint a szín és az anyag vizuálisan bővíteni a teret.

előnyei:

 • Helytakarékoskodás (kis fürdőszobákban ez nagyon fontos);
 • A víz nem permetezett a zuhany alatt;
 • A hideg levegő nem lép be a kabinba zuhany közben;
 • A gyermekek számára speciális modellek vannak, mély tálcával;
 • A zuhany alatt a sérülés kockázata alacsonyabb, mint a fürdőszobában;
 • A víz megtakarítása (fürdés közben a fürdőszobában, a víz többet költ, mint a zuhanyzóban).

hátrányai:

 • Nem lehet teljesen vízbe merülni és élvezni az órát;
 • Az idősek hátrányai;
 • Napi karbantartást igényel (tisztítandó plakk).

Hogyan helyezhetünk el egy mosógépet

A mosás elegendő helyet foglal a fürdőszobában, különösen akkor, ha a fürdőszoba kicsi.

Számos jó lehetőség van a mosógép elhelyezésére:

 • A mosdó alatt (ha van egy hely ellene);
 • Az asztal alján, a mosdó közelében (a mosdó alatt elhelyezhetsz egy szekrényt vagy polcokat);
 • A konyhában (fel lehet szerelni a pulton alatt).

Az első kiviteli alaknál, a mosógép mérete miatt, a mosogató magas lesz. Ehhez tanácsos felemelni a padlót javításkor, a gép helye mellett.

A második lehetőség egy kis fürdőszobában kevésbé lehetséges, ha már van egy teljes fürdőszoba. De ha inkább fürdőszobára helyezi el a zuhanyzót, akkor elég lesz.

Ebben az esetben a szoba könnyen elfér egy szekrényt, polcokat, mosodai kosarat.

A harmadik esetben ez a megoldás meglehetősen nyereséges, hiszen a helyet a fürdőszobában tárolják.

Ennek számos hátránya van:

 • A zaj a gépből (a fürdőszoba ajtaját le lehet temetni, valaki rendszeresen belép a konyhába, a zaj pedig bosszantó lesz);
 • Gyakran használják mosógépet a kosár helyett kosár helyett, kevésbé megfelelő a konyhában, mint a fürdőszobában (gyakran a gép ajtaja nyitva van, ami kellemetlenséget okoz);
 • A por és a termékek tárolása nem ajánlott (valószínűleg szétszóródik a mosási folyamat során, és a közelben vannak termékek).

Kis fürdőszoba díszítése

A fürdőszoba fontos és gyakran látogatott hely a lakásban. Meg kell kényelmes, kényelmes és funkcionális. A fürdőszoba befejezéséhez szükséges anyag a pénzügyi kapacitástól, a vele való együttmûködés bonyolultságától, valamint a jövõben attól függ, milyen egyszerű és egyszerû a tisztítás.

Kerámia burkolólapok

Ez egy általánosan használt és meglehetősen gyakori anyag. A kerámia csempe ellenáll a nedvességnek, megbízható, tolerálja a hőmérséklet ingadozásokat.

A csempék gyártásának folyamata nem bonyolult, így magad is megteheti. Egy ilyen csempe hosszú ideig tart, könnyen kezelhető, és nincs szükség különös gondosságra. Ő is elég stílusosnak tűnik.

Választhat bármilyen színt és mérett. Ennek az anyagnak egy mínusz az a magas ár.

mozaik

Ezt az anyagot gyakran használják kerámia cserépként. A mozaik ellenáll a nedvességnek, tolerálja a hőmérséklet változásait. Ez az anyag is tartós és megbízható.

A mosogatón a mozaik falán, a fürdőszobán, a négyzetek, téglalapok, gyémántok, hatszögek formájában választhatók.

És mi is a plusz, segítségével, bármilyen felületet furnérozhat (ívelés, párkány vagy rés formájában).

A mozaik olcsóbb, mint a kerámia csempe, de drágább, mint a műanyag panelek. Legfőbb hátránya a lefektetés (nagyon hosszú és időigényes, mivel sokkal kisebb, mint a méretű csempe). A kiváló minőségű munkavégzéshez és a jó esztétikai megjelenéshez szakértőt kell felvennie.

Műanyag panelek

Ez a lehetőség a faldíszítés olcsóbb, mint a kerámia csempe és mozaik. Az ilyen anyag elviseli a hőmérsékletet és ellenáll a nedvességnek.

A műanyag panelek könnyen tisztíthatók és nem igényelnek speciális szerszámokat. Megbízható, ha a munkát jól és megfelelően végezték (ha a varratok nem tömítettek tömítőanyaggal, akkor nedvességet adnak).

A műanyag panelek bármilyen színben választhatók. Ennek az anyagnak nagyon fontos és jelentős hátránya, hogy az idő múlásával megjelenik a gomba formája és spórái.

Szekrény és tükör kiválasztása a fürdőszobában

Egy kis fürdőszobában elég sok hely van. Ennek megfelelően minden, ami létezik, a lehető legtágabbnak kell lennie.

A belső térnek azonban minimálisnak kell lennie. Nem szabad sok helyet foglalniuk, mivel a helyiség kicsi, ezért kicsi tárgyakat ajánlani.

Két lehetőség közül lehet választani:

Az első változatban minden nagyon egyszerű. A szoba sarkában egy zuhanykabin telepíthető, a szoba többi részében egy mosdó található a pulton, a mosdó alatt egy szekrény található, mellette egy mosógép.

A mosogató felett tükör telepíthető a táblagép teljes hosszára.

A második verzióban kevés hely van a szobában. Ilyen esetekben a mosógép a mosogató alá van szerelve, és egy tükörszekrény felett van (nem sok helyet eszik, mindent el tud tárolni, és nem kell tükört telepíteni).

A kényelem és a helytakarékosság a hely, hogy a niche (tárolási szappan, sampon, stb), akkor sokkal jobb, mint a további polcok.

A padló és mennyezet befedése a fürdőszobában

Leggyakrabban a dekoráció a padló a fürdőszobában használják:

 • Mozaik (az anyag tart sokáig, nedvességálló, könnyen tisztíthatók vele, vízzel érintkezve a padló csúszós);
 • Linóleum (a legegyszerűbb és anyagilag előnyös anyag);
 • Természetes fa (drága lehetőség, az anyag állandó ápolásra szorul, fél a nedvességtől (védő bevonattal kell kezelni));
 • Természetes kő (az anyag meglehetősen drága, nedvességgel szemben ellenálló, hosszú ideig tart).

A fürdőszoba mennyezetét leggyakrabban festették. Ritkán feszített mennyezet. Mindkét lehetőség mindenképpen alkalmas, de a felfüggesztett mennyezet sokkal szebb és elegáns.

Fény megválasztása

A nap különböző időpontjaiban a fürdőszobában lévő fény különböző célokra szükséges, ennek megfelelően néha kevesebb, és néha több is szükséges.

Nagyon fontos, hogy ezt a szobát nagyon jól megvilágítsa, ugyanakkor ne felejtsük el a biztonságot.

A világítás fő típusai:

 • A fő fény (egy fényforrás található a mennyezeten, megvilágítja az egész szobát, de a fürdőszobában gyakran függöny használ (megakadályozza, hogy a fény bejusson a fürdőszobába));
 • Spotlámpák (egyenletesen elhelyezve a helyiségben, és ennek megfelelően az egyes területekkel kapcsolatos problémák nem).

Ne felejtsük el a munkafényt - ez a mosogató fölött vagy a tükör felett lévő fény. Ehhez fali lámpatesteket, pontlámpákat vagy irányított lámpákat használhat.

A tükör felett vagy a tükör oldalán helyezhető el (így a világítás egyenletesebb).

Kis fürdőszoba kialakítás: 80 fotó ötlet

A családi tulajdonlakók leggyakoribb problémája a fürdőszoba nagyon szerény mérete. A javítás során meg kell oldania egy nehéz problémát: hogyan lehet helyesen tervezni egy szobát úgy, hogy mind funkcionális, mind nem zsúfolt? Valójában mindent sokkal egyszerűbb - csak a képzelet összekapcsolása és a munka egy kicsit. Cikkünk segít könnyebbé tenni feladatát, és érdekes ötleteket javasolni egy kis fürdőszobában.

A tervezés jellemzői

Ha korábban megkezdi a javítást, és a fürdőszoba mérete nagyon kicsi - a falak és partíciók átépítésének köszönhetően növelheti azt. Csak döntsön először a falak - ahol a "csapágy", és hol nem. Kérje meg ezt a megfelelő szakembert. Ennek eredményeképpen a fürdőszobát egy WC-vel, egy folyosóval ellátott fürdővel lehet összekötni. Ez azonban nagyon nehéz feladat, jobb, ha vészhelyzet esetén menteni ezt a lehetőséget.

Egy megfizethető lehetőség lehet egy kis fürdőszoba gondos elrendezése és kialakítása. A vizuális hatások és a vízvezeték elhelyezésének köszönhetően nagymértékben megnövelheti a szoba látható határait, és nem változtathatja meg a tényleges méretét.

Először figyelmet kell fordítanunk a vízvezeték helyére - talán a WC túl messze van a faltól, vagy közelebb lehet a csatornához. A mosogató általában eltávolítható, ha van egy fürdőszobája - egy kényelmes csaptelepet kell elhelyezni, és a mosogató szükségessége eltűnik. Ajtók is felvehetnek helyet, különösen akkor, ha befelé nyílnak. Az ajtót olyan módon kell átrendezni, hogy kifelé nyúljon, vagy akár a behúzható opció behelyezése érdekében - sokkal kényelmesebb.

A kikészítéshez használt anyagok

A fürdőszoba és a falak burkolásának leggyakoribb és legkedvezőbb lehetősége a kerámia csempe. Sokszínűsége olyan nagyszerű, hogy kielégítheti mindazokat, még a legkifinomultabb igényeket is. Csak azt kell megemlíteni, hogy a legfontosabb dolog - a kis fürdőszobai csempe kicsi legyen. Az ideális lehetőség ebben az esetben egy mozaik lenne.

A csempe kiválasztása az egyik legfontosabb feladat. Végül is a fürdőszoba alaptípusa, a vízvezeték telepítése a csempe lefektetése után, a mennyezet és az összes többi munkálat megtörtént. Azonban nem szabad csak a csempékre támaszkodnia, sok más befejező van:

 • A falakat nedvességálló festékekkel lehet festeni;
 • Stick vízálló, vinyl tapéta vagy akár folyékony tapéta;
 • A falak díszítésére gipsszel;
 • Húzza át a falakat műanyag panelekkel vagy műanyag csempékkel.
 • Helyezze el az üvegcserépet, ami egyre inkább a divatba kerül.

Jobb a padlót csempézni. Nem szokványos, sima, fényes felület, de durva. Ez a fajta csempe porcelánból készül. Sokkal erősebb, és megvédi Önt az esés és a sérülések a nedves padlón.

A mennyezetet sem szabad figyelmen kívül hagyni - védeni kell a nedvességtől és be kell illeszkednie a belső térbe. Íme a mennyezet befejezésének módja:

 • Nedvességálló gipszkarton;
 • Műanyag panelek;
 • Stretch mennyezet.

Az első lehetőség kevésbé praktikus, bár azt is használják. A műanyaglemez jó, mert a nedvesség biztosan nem károsítja a mennyezetet, és könnyen mosható. Nos, a feszített mennyezetek népszerűbbek a modern megjelenés és a nagy színpaletta miatt. Határozottan illeszkedik minden belső térbe.

Színpaletta

A kis fürdőszoba kialakítása magában foglalja a szín kiválasztását a fő döntésnek. Végül is a fő feladat az, hogy vizuálisan megnövelt egy már kis helyet. A csempe minden esetben világos színekben kell kiválasztódnia - a padló és a mennyezet számára. De ne vegyen részt a fehér színben és a króm belső részletekben. Úgy érzi, hogy a műtőben van, és nem a fürdőszobában.

Ha azonban fehér színű, világos színekkel kombinálja: sárga, zöld, piros, akkor a belső tér "szeszélyes" lesz, és bizonyos részletekre összpontosíthat. A tervezők nem javasolják háromnál több szín használatát - vegye figyelembe. Ezenkívül beltéri színekkel kiegészítõ hangszín-tartozékokat is használhat. Az "összevonás" hatása kiderül - az objektumok úgy tűnik ott vannak, de nem állnak az általános háttérrel szemben, és nem kerülnek előtérbe.
Jobb, ha nem használsz nagy mintákat a falakon, a padlón vagy a mennyezeten - a fürdőszobája ennek megfelelően csak csökkenhet vizuálisan.

Legyen világosság!

Természetesen a fény nem képes. A kis fürdőszoba elrendezése tartalmaz egy megvilágításra felkészített helyet is. A homályos fény ebben az esetben egyáltalán nem lehet opció. Világos mesterséges fényt igényel. Hogyan kell ezt csinálni? Először is egy mennyezeti lámpatestet szerelhet a mennyezetre - akkor a fény egyenletesen oszlik el a helyiségben. A mosogató felett is kívánatos, hogy legyen egy villanykörte.

A megtakarítás érdekében energiatakarékos izzókat építhet, és javíthatja a tükrökkel való világítást. De tovább fogunk róla mondani. Ha van ilyen lehetőség, akkor készítsen egy ablakot a fürdőszobában - sokkal jobb, ha napsütés van a fürdőben a nap folyamán! Ha ez az opció nem megfelelő - akkor az ablak megfelelő utánzását követve - egy nagyon eredeti ötlet.

Hogyan válasszuk ki a bútorokat

A kis fürdőszobák nagyon szervesnek tűnnek a megfelelően kiválasztott bútorokkal és berendezési tárgyakkal együtt. Beszélni fogunk a vízvezetékről később, figyelünk a bútorokra. Amint azt talán kitaláltad, a bútorok semmiképpen sem lehetnek nagyok, sötétek és az összes szabad helyet zavarják. Ha választhat - majd helyezze el a polcokat a szekrényeket ajtókkal. A bútoroknak az átláthatóság illúzióját kell megteremteniük, a "súlytalanságot" a helyiségben, és nem szabad elnyelni a mennyisége és méretei miatt.

A bútorok színének világosnak kell lennie, ideális esetben - a falakkal való összefésüléshez vagy hasonló hangokhoz. A szekrények helyett horgokat és vállfákat használhatunk, a WC fölött egy rackot köthetünk.

Vízvezeték kiválasztása

Ez egy olyan fontos szempont, amelyet figyelembe kell vennie, amikor elkezdte javításokat végrehajtani egy kis terület fürdőszobájában.

Mi a jobb: zuhanyzó vagy kád?

Az első dolog, hogy fontolja meg, ki fogja használni a fürdőszobát a jövőben. Ha idős emberek vagy gyermekek vannak a házban, akkor a legjobb, ha egy fürdőszoba. Újra, tele embereknél kényelmesebb a fürdőszobát használni. A fürdőszoba kiválasztható és ül - itt minden egyénileg. Más esetekben jobb egy zuhanykabin elhelyezése.

Hol helyezheti el a mosógépet?

Ha a mosógép nem illik bele egy nagyon kis fürdőszobába, vagy sok helyet foglal el, akkor a konyhába vagy az erkélyre (ha a konyha mellett van) áthelyezheti. Egy másik lehetőség a mosógép mosogató alá helyezése. Helyet tudsz tenni neki, a kádcserét helyettesítve. Ezután a hely nemcsak a géphez, hanem a háztartási vegyi anyagokhoz is felszabadul.

tükrök

A kis fürdőszoba kialakításának tükrökkel kell rendelkeznie. A megfelelő megvilágítás mellett csodákat is tudnak tenni, és jelentősen megnövelhetik a helyiséget. Nem kell a következő hibákat elvégeznie:
1. Ne tükörfalakat készítsen a teljes hosszra - a tükrök csak a szem szintjén növelik a területet;
2. Tükörpadló - nagyon szerencsétlen döntés. Ellenkező esetben a kút alján érezni fog.
A saroktükrök sokkal eredetibbnek tűnnek, és képesek gyönyörű színeket és kiemelkedő színeket játszani. Ha a mosogató felett tükörrel szeretne felszerelni, akkor ne felejtse el hozzá világítani.

Térbővítés

Ötleteket kínálunk egy kis fürdőszobának, hogy helyet takarítson meg:
1. Használjon függőleges mintával rendelkező csempe - a szoba magasabb és nagyobb lesz;
2. Jobb fürdőszobát vagy zuhanyozást installálni átlátszó üvegfalakkal;
3. A falakkal ellátott zuhanykabin helyett inkább egy függönyt kell felakasztani, és a raklap helyett egy rést kell a padlón. Vagy éppen ellenkezőleg, a raklap helyett egy téglafalat, csempe vagy mozaik szegélyez;
4. A szekrények falba (csak nem hordozókba) telepíthetők, nem szükséges ajtókat felszerelni. A hátsó falakat gipszlemezzel vagy műanyaggal lehet lezárni;
5. Tökéletesen bővítse a tükrözött mennyezetet;
6. Próbálj meg elkerülni az éles sarkokat - a bútorok és a vízvezeték szerelvényes formák nyerhetnek némi helyet az Ön számára.

Kis fürdőszoba: 100 hely optimalizálási ötlet

A szerény méretű fürdőszobák gondozása számos orosz számára ismerős. A több mint negyven éve épült szabványos és kis méretű apartmanokban 3,5 négyzetmétert nem osztottak ki a víz és a szennyvízelvezetésre szolgáló haszongépjármű területek számára. Nem volt könnyű felszerelni ezt a kis szobát az összes szükséges vízvezeték-, tárolórendszerrel és tartozékkal, még nehezebb megőrizni a belső tér esztétikáját és vizuális vonzerejét, nem felejtve el a tervezési ergonómiát. A tervezőknek ugyanakkor sok ideje volt az optimális vízvezeték-elrendezés kialakítása, a fürdőkádak és zuhanykabinok kompakt modelljének kialakítása, a mosdók és a WC-tálak kialakítása. Minden évtizedben a befejező anyagok gyártói egyre inkább kibővítik a kerámia burkolólapok szegmensét, amelynek színes és texturális megoldásai ideális megoldást jelentenek a kis terek díszítésére.

Napjainkban egy kis területű fürdőszoba kialakítása, figyelembe véve a személyes ízlésmódokat és a család szükségleteit, nem lehetetlen feladat. Továbbá, egy kis méretű (standard) fürdőszoba modern tulajdonosa számára a tervezők számos megoldást kínálnak a tér optimálisabbá tételéhez, vizuálisan növelik a szoba térfogatát, és egy valóban praktikus, kényelmes és szép formatervezést hoznak létre. Reméljük, hogy az összeszerelt kis méretű fürdőszobás tervezési projektek gyűjteménye segít létrehozni sajátos, praktikus és vonzó belsejét ennek a többfunkciós helyiségnek egy különleges mikroklímával.

Hol kezdjem?

A kis fürdőszobai javítás azonnali tervezését megelőzően több dilemmát kell megoldani és válaszolni kell a sürgető kérdésekre:

 • milyen felszerelést kell elhelyezni a rendelkezésre álló helyre - nyilvánvaló, hogy szerény számú négyzetméteren belül be kell tartania magát, és nem kell gondolnia egy bidé vagy dupla mosogató, egy jacuzzi vagy egy gőzkabin használatára,
 • hogy a családja szükségessé teszi a mosógépet egy fürdőszobában vagy egy másik helyiségben (például egy konyhában), lehetőség van ennek a fontos háztartási készüléknek a telepítésére;
 • az építészeti szabályok szerint a szobába vezető ajtónak nyitva kell lennie a helyiségben, kisebb helyek esetén távolodhat a kanonoktól, és csúsztatható vagy nyitható kifelé (a folyosóra, a hálószobába vagy a folyosóra) kicserélheti az épületet;
 • hogy szükség van-e a fő kommunikációs rendszerek áthelyezésére, hogy optimális elrendezést alkossanak (jelenleg vízvezetékcsöveket, szennyvizet, fűtést, elektromos vezetékeket szinte tetszés szerint lehet átvinni);
 • Legyen fontos, hogy fürödjenek a mosdóban, vagy cseréljék ki a zuhanyt egy zuhanyzóval, nem fogják károsítani a háztartás szükségleteit és vágyait, mert a sarki kompakt vízcsövek jelentősen megtakaríthatják a használatos helyet a fürdőszobában.

A vizuális tér növelésének módjai

Minél kisebb a helyiség, annál alaposabban meg kell vizsgálni annak kialakítását. Tekintettel arra, hogy a számla centiméterre változik, a szerény méretű fürdőszobát úgy kell kiszámítani, hogy a legkisebb részletességgel számoljon. A szakértők azt javasolják, hogy a kis helyek számára egy teljes választási rendszert használjanak - az összes elemet, beleértve a legkisebb tartozékokat, a tervezési szakaszban gondolják. Ez a megközelítés segít nemcsak a legracionálisabb és kényelmesebb tervezési haszonelvű tér kialakításában, hanem megvédeni magukat a felesleges kiadásoktól is.

Ergonómiai, esztétikai és gyakorlati tervezés kialakítása egy kis helyiségben, a tulajdonosoknak három szövetségese van:

Ezeket a három elemet megfelelően el kell távolítani, így egy kis helyiség nemcsak tágabbnak tűnik, hanem az összes szükséges elemet is befogadhatja - vízvezetékeket kommunikációval, tároló rendszerekkel és kiegészítő tartozékokkal, amelyek nélkül nem lehetséges az egészségügyi eljárások elvégzése.

elrendezés

Ha figyelembe vesszük a szakemberek kész konstrukciós projektjeit, amelyek még a legkisebb méretű fürdőszobákban is megteremtődnek, meg lehet jegyezni, hogy számos lehetőség van szaniteráruk rendezésére. Sajnos az ideális tervezési módszer nem létezik - a helyiség tényleges összetevőinek alapján kell kiválasztania az egészségügyi eszközök elhelyezésének változatát:

 • a szoba alakja és az ajtó helyzete (az ablakok egy magánház fürdőszobájában vannak);
 • a kommunikációs rendszerek áthaladása;
 • a vízvezeték (kombinált fürdőszobához kád vagy zuhanyzó helyének, WC-nek és mosogatónak) kell lennie.

A fürdőszobai tervezési projektek megtervezésénél a szakértők arra próbálják elhelyezni a mosogatót, hogy egy tükröt helyezzenek el rajta úgy, hogy ezek voltak az első dolgok, amelyeket a szobába való belépéskor lát. De a kis terek valóságában elmozdulhat ettől a szabálytól, és a mosogatót közelebb hozhatja a fürdőszobába, és a WC-csésze a lehető legközelebb van a szennyvízcsatorna rendszerhez.

Az interneten jelentős számú program van, amelyek segítik a helyiségek méretének és méretének meghatározását. A szaniterek modern gyártói nem rendelkeznek a standard dimenzió fogalmával - megtalálhatóak a megfelelő kád, zuhanykabin, mosdó vagy WC-tál. Ugyanez vonatkozik a tervezésre is - a teljesítményváltozatok köre hihetetlenül széles, a klasszikus formáktól kezdve a kidolgozásig.

A minimális vízvezeték-készlet lehetővé teszi a legfunkcionálisabb és kényelmesebb helyiségterv kialakítását. WC, mosdó és kád - egy szabványos vízvezeték-szerelvény, amelyben hatékonyan cserélhető. Ha a fürdőszobába való fürdőzés nem fontos egészségügyi és higiéniai intézkedés, akkor egy kis helyiség hasznos terének optimális eloszlása ​​a zuhanyzópult helyébe lép, mivel a sarokeszközök mérettartománya csak 70 cm-es paraméterekkel kezdődik. mosogatógépet kell elhelyezni egy kis fürdőszobában.

Ha a zuhanyzóval ellátott kád cseréje nem az Ön választása, akkor legalább ezt a nagyméretű vízvezetékobjektumot maximálisan kell használni. A fürdőkád és a zuhany kombinációja hatékony módszer, amely lehetővé teszi a maximális vízmennyiségek minimalizálását minimális költséggel. Az átlátszó üvegfelület lehetővé teszi a víz számára, hogy ne hatoljon át a vízfolyamatok zónáján, ugyanakkor ne tegye a belső tér képét nehezebbé.

A szoba szélességének (a szoba legkisebb oldalának) alapján egy kisméretű helyiséget kell választania, hogy a vízvezeték beépíthető legyen a rendelkezésre álló helyre. Sajnálatos módon ebben az esetben sem a családtagok növekedését, sem a helyszínen lévő személyes preferenciákat nem veszi figyelembe a vízkezelési eljárások alkalmazása során - a kis terekben az ésszerű tervezés érdekében fel kell áldozni a kényelmet. A fülkebe épített fürdőkád (a szoba szélességénél) a legjobb módja annak, hogy a rendelkezésre álló négyzetmétereket használják az ilyen nagyméretű vízvezetékek befogadására.

A felfüggesztett szerkezetek használata megtakaríthat egy centimétert egy kis fürdőszobában. A felfüggesztett WC-k és mosdók nem csak ergonomikusan helyezkednek el a szobában, hanem a modernitás, a praktikusság és a kényelem is a fürdőszobai tervezéshez vezetnek. Ezen kívül, ilyen vízvezeték sokkal könnyebb tisztítani a szobát, ami fontos egy kis területen.

A masszív tárolórendszerek nemcsak sok helyet foglalnak el egy kis helyiségben, hanem vizuálisan is nehezebbé teszik a szoba képét. A szekrények és szekrények hatékony cseréje nyitott polc lehet, amelyen minden fürdő tartozékot elhelyezhet. De ahhoz, hogy biztosítsák maguknak és a háztartásoknak a szükséges mennyiségű tárolófelületet, fontos időben megállni, egyértelműen meghatározva a szükséges polcszámot. Az ilyen termékek bőségének ellentétes hatása lehet - egy kis szoba túlságosan megrongálódik a részletekkel, csekélyekkel. Mint mindig, az igazság valahol középen van - mennyi tárolásra van szüksége, és mennyit enged meg magának egy kis fürdőszoba.

Színpaletta és választék a befejező

A kistérségi lakások vagy a kis haszonbarátaival rendelkező lakótelepek tulajdonosai tisztában vannak azzal, hogy a könnyű árnyalatok előnyben részesítik helyiségeik díszítését, mivel hozzájárulnak vizuális növekedésükhöz. De miután a befejező anyagok boltjába érkeztünk, és fényes, kerámia burkolatot láttunk színes mintával, döntést hozunk, hogy megvásárolja ezt a terméket a színes gyűjteményből, annak ellenére, hogy a tervező minden tanácsát megkérdezte.

A világos árnyalatok tökéletesen tükrözik a fényt, elterjednek egy kis helyiségben és vizuális terjeszkedést hoznak létre. Pszichológiai szempontból minden fehér árnyalat segít megnyugtató környezet kialakításában, ahol mindenki kényelmesebb lesz. Egy kemény napi munka után olyan fontos, hogy pihenjen, nyugdíjba vonuljon, és fürödjön egy szobában, ahol semmi sem izgatja a szemét. De ez nem jelenti azt, hogy a teljesen fehér fürdőszoba a legjobb design lehetőség.

A színek megválasztásának szabálya, hogy növelje a helyet, az, hogy a mennyezet legyen a legkönnyebb, a falakat kissé sötétebbé kell tenni (vagy világosabbnak kell lennie), és a padlónak a legsötétebbnek kell lennie. Az ilyen színes elrendezés nemcsak vizuálisan növeli a szoba magasságát, hanem kedvezően hat az érzelmi felfogás, a háttér szempontjából.

A színes, világos háttéren elhelyezkedő színhatár vizuálisan növeli a szoba magasságát. Helyezze el a járdaszegélyt vagy a mozaikaljat nem a szoba közepén, hanem néhány centiméterrel magasabb és a vizuális hatás meglepetés.

A világos belső térnek hangsúlyosnak kell lennie. A szakértők azt javasolják, hogy a fürdőszoba fehér felületét hígítsák természetes fa mintával. Függetlenül attól, hogy könnyű fa lesz, mint egy fenyő vagy juhar vagy egy kontrasztos megoldás, amely wenge árnyalatokból áll, fontos, hogy egy ilyen design nem lesz homályos, steril és visszataszító hófehér, kényelmetlen. A legegyszerűbb módja a fa (vagy látványos társainak) felhasználása tárolórendszerekhez való anyagként a mosdókagyló, a nyitott polcok vagy egy kis szekrény alatt található szekrények.

A legegyszerűbb módja annak, hogy színes akcentust hozzon létre egy világos szobában textilekkel. A fürdőszoba sem kivétel. És bár a függönyök az ablakokon, és még egy szőnyeg a fürdőkád vagy a mosdó közelében is olyan fényerezési módok, amelyek nem állnak rendelkezésre minden utilitarista szobában, a törölközőt mindig használhatják.

A befejezés segítségével fényes akcentust hozhat létre, ha feltételesen egy helyiséget rendez. Például minden felületet világos tónusban kell díszíteni, és a mosogató vagy a zuhanyzóterület feletti kötényt fényes mozaikokkal vagy csempével kell díszíteni. De ebben az esetben fontos, hogy ne engedje túlzásba az ékezeteket, nehogy érzelmileg sürgető képet kapjon a szobából, amelyben a teljes pihenés légkörét feltételezik.

Nem kevésbé fontos a befejező csempe alakja és mérete. A kis helyiségekben a szakértők javasolják, hogy válasszon egy közepes méretű cserépet. A túl nagy termékek nem megfelelőek, a kicsi (különösen a négyzetes csempe) vizuálisan csökkenti a helyiség mennyiségét. A négyszögletes csempe függőleges elrendezése lehetővé teszi, hogy vizuális növekedést hozzon létre a mennyezet magasságában a fürdőszobában. És az elemek elrendezése az átló mentén vizuális növekedést eredményez az egyes felületek területén. Különösen javasoljuk, hogy a padlóburkolat átlósan legyen elhelyezve. Ez egy kicsit több anyagot fog igénybe venni, mint egy standard elrendezés, de ennek a designnek a hatása megéri a költségeket.

A kis helyiségekben a függőleges felületek fényes kialakítása előnyösebb a matt felületen. Ha nem hajlandó színes kiejtést készíteni, akkor a fényes helyiséget textúrával hígítsa. Az egyik fürdőszoba falán lévő kis dudorok nem fogják megtörni a harmóniát, de segítik a design diverzifikálását és az eredetiséget a világítás belsejébe.

A mozaik csempe kiválóan alkalmas a szegélyezéshez. Használja a mozaikot, mint befejező anyagot egy zuhany vagy kötény fölött egy kád, mosogató. Ez a megközelítés segít nemcsak a falak megbízható védelme mellett a nedvesség és a hőmérséklet-változások hatásaival szemben, hanem a fürdőszoba képét is sokrétűvé teszi, és bemutatja az eredetiséget.

Világítási rendszer és egyéb belső elemek

A szükséges megvilágítási szint létrehozása a szerény méretű helyiségben nem feltétlenül szükséges a tervezési feladatok listáján, hanem kiemelt eseményként. Egy kis helyiségben a világításnak különleges szerepe van. Ezért nem korlátozható egy központi lámpára vagy beépített világításra a szoba mennyezetének kerületén. A tükör vagy a LED-lámpák közelében lévő fali lámpák segítenek egy további fénykibocsátás létrehozásában és a terület vizuális kiterjesztésében.

A helyiség térfogatának vizuális terjeszkedéséhez használható tükrök hosszútávú tervezési technika, amelyet aktívan használnak a legkülönbözőbb funkcionális terhelésű terekben. A fürdőszobában ez a módszer a "határolás" a tér határait tökéletesen alkalmas, mert egyetlen helyiség a vízzel kapcsolatos eljárások nélkül tükör nélküli. Nem fogja felismerni a kis szobát, ha rendszeres közepes tükör helyett tükörszövetet használ a kötény teljes felületén a mosogató fölött.

Napjainkban nem lesz nehéz ilyen tükörfali lámpákba, vagy akár vízkeverőkbe építeni. A tükör felületére kis polcokat vagy a LED szalagot építenek be - a lehetőségeket csak a képzelőerő, az igények és a pénzügyi költség korlátozza.

A tükrözött ajtókkal ellátott, a mosogató felett található rekeszes szekrények segítenek nemcsak a tároláshoz szükséges anyagokat elhelyezni, hanem vizuálisan növelni a helyet. Az ilyen szekrények általában sekélyek, de ez a hely elég ahhoz, hogy az elsősegélykészletek, kozmetikumok és hajszárítók polcaira helyezzék. A szerelt tárolórendszerek tükrös homlokzata lehet sima vagy tartozékokkal ellátva.

Kis fürdőszoba a padláson

Mi a teendő, ha a mosókonyha nem csak nem nagy büszkeséggel büszkélkedhet, hanem komplex térben is található a tetőtér geometriája és építészete szempontjából? Természetesen nem szabad kétségbeesni. Számos példája van a fürdőszobai tervezési projekteknek, még akkor is, ha a helyiségekben nagy számú vetítés és a mennyezet kúpja van. Amikor a tetőtérben vagy a padláson található haszonelvű hely belsejének kialakítása során a helyiség vizuális növekedésére vonatkozó szabályokat alkalmazzák, mint a közönséges fürdőszobákban. Csak egyetlen módosítással - figyelembe véve az építészeti jellemzőket. A mennyezet legnagyobb lejtőjénél tárolórendszereink vannak, a zuhanyzónán pedig a legmagasabb pontot választjuk. A kommunikációs rendszerek átadása nem kerülhető el, ha kezdetben az építés során nem döntött úgy, hogy a fürdőszobát magánház tető alá helyezi.