Legfontosabb > Tervezés

Hogyan válasszuk ki a kereszteződést a csempék készítéséhez

A csempe minőségének megteremtéséhez kereszteket kell használni a csempékhez. A termék egyszerűsége ellenére helyesen kell kiválasztania, és helyesen kell használni.

A csempék kinevezési keresztezése

A sima csiszoláshoz használt kerekek. Ezeknek a szintező elemeknek köszönhetően a bélés közötti egyetlen távolság megtartható. Esztétikusabbnak tűnik, mint amikor a különböző szélességű csempe közötti különbség. A csempe méretétől függően különböző vastagságú kereszteket kell alkalmazni. Ez lehetővé teszi, hogy kompenzálja a méretbeli eltérést, amikor szükség van rá. Továbbá az egyik távolság megőrzése lehetővé teszi a falakon vagy a padlón lévő elemek geometriai elrendezésében a hibák elkerülését.

A szabványos keresztezések vagy más távtartók használata nemcsak az esztétikai szépség megteremtéséhez szükséges.

A hőmérsékletváltozás miatt a kerámia burkolólapok kibővülnek. Ha az ízület az ízületben van, a bélés összeomlik. Ez különösen fontos a padlóburkolatoknál, amikor fűtőelemeket építenek be.

Ha a burkolólapok elhelyezése a fürdőszobában vagy más, magas páratartalmú helyiségekben történik, akkor a töredékek ízületeit speciális fugázóval le kell zárni. Ez megakadályozza a víz bejutását a csempe alá. Az elülső és a hátoldalt nem védi máz, ezért az anyag hajlamos nedvességet felszívni és duzzadni. Ez a csempe deformálódásához és megsemmisítéséhez vezet, jelentősen csökkenti az anyag élettartamát.

Termékek típusai

Minden távtartó műanyagból készült. Mivel ez egy fogyóanyag, ez a nyersanyag csökkentheti a termék költségét. A műanyag elemek puha, nem teszi lehetővé a csempe károsodását.

Az alak szerint vannak olyan távtartó elemek:

 1. Négy kereszt négy gerendával, amelyeket egyszerűen használnak.
 2. T-alakú, a felhúzás során egy sorban.
 3. Ék. Olyan esetekben használatos, ahol különböző szélességű varrat létrehozására van szükség, vagy a csempe homlokfelülete van.
 4. Tile alignment rendszer vagy 3D kereszt. Lehetővé teszi, hogy a kerámia elemek közötti pontos távolság 1,5-1,8 mm vastagságú legyen.

Jelenleg gyakorlatilag nincsenek T-alakú termékek, így önállóan készülnek, és egy gerendát egy egyszerű kereszttől elválasztanak fogók segítségével.

Különböző távtartók és méretűek. A termék minimális vastagsága 1 mm, a távolság növekedése - 0,5-1 mm. A mindennapi életben használt keresztezések vastagsága 1,5-6 mm. Néha nagy méretűek. A termékek üregesek és szilárdak lehetnek. Az első típust gyakrabban használják, mert amikor egy varratba helyezik, a távtartó elem nem távolítja el a ragasztót.

Műanyag kereszt

Ma a piac széles skáláját kínálja ilyen típusú termékeknek. Kiválaszthatja a költségvetési lehetőséget vagy a magas színvonalú szakembert. Az egyszerű keresztezőknek nincsenek térdköpenyek, amelyek nagymértékben károsítják a rögzítést. Az ilyen típusú termékek nem tudják teljes mértékben biztosítani az egyenletes rést. Ennek eredményeképpen a klinker csempe vagy bármely más csomópont közötti varrás görbékkel történik.

A keresztezések pontjai nem engedik meg a szélek hajlását, ezáltal megtartva ugyanazt a geometriát a csempék és egy távolság között. A kiváló minőség és megbízhatóság megkülönbözteti a Rubi vagy Rubi Twin Flex termékeket.

50, 100, 150 db-os csomagolásban termékeket árulnak. Ez a szám egy távtartók átlagos fogyasztásával jár 1 m2-enként, ami 30-100 darab. A pontos számítás a csempe paramétereitől függ. A termék minimális mérete 1 mm.

Műanyag ékek

Az ívek használata keresztezés helyett olyan esetekben történik, amikor egy hajlított csempe vagy díszítő kővel kell dolgozni. Ha a burkolóanyag paraméterei különböznek egymástól, az egyes kötéseket külön kell beállítani. Ez az egyetlen módja annak, hogy lapos geometriát hozzunk létre. Ez a módszer nem túl kényelmes, és sok időt vehet igénybe, különösen egy tapasztalatlan mester számára. Ugyanakkor költségvetési szabálynak tekinthető a szabálytalanságok cseréjének kompenzálása.

Csempe-kiegyenlítő rendszer

A csempe-kiegyenlítő rendszer 3-20 mm vastagságú csempék vagy porcelán lapok lefektetéséhez alkalmas. Az SVP fő előnye, hogy képes automatikusan összehangolni két szomszédos elemet ugyanazon a szinten, így nincs köztük magasságkülönbség. Ennek köszönhetően lapos vízszintes sík lehet. A távolság a ragasztó zsugorodása után marad. Ilyen rendszer csökkenti a csempézés idejét, és lehetővé teszi pontos eredmény elérését.

Az SVP lehetővé teszi a ragasztó egyenletes eloszlását, ami különösen fontos az egyenetlen csempefelületek számára. Minden üreg teljesen feltölthető ragasztós keverékkel, amelyet nehéz kézzel elvégezni. A rendszer megóvja a burkolóanyagot a süllyedéstől. Az egyes elemek rögzítése lehetővé teszi a cseppek megakadályozását a síkban vagy az elmozdulásban. Egy ilyen rendszer lehetővé teszi a keresztkötés nélküli összeragasztást.

A hátrányok a következők:

 • az öltések telepítésével és eltávolításával töltött idő;
 • a varratok tisztításának folyamata bonyolult;
 • magas költségek az egyszerű keresztezésekhez képest;
 • nagyméretű csempe behelyezésekor kettősrétegű ragasztót kell alkalmazni, hogy az SVP képes legyen ellátni funkcióit.

A hazai piacon az SVP ékek és klipek formájában kerül bemutatásra. Az első egy újrahasznosítható termék, és a klipek fogyóeszköz, mivel használat után részben marad a varraton belül. A nyugati termékek telepítéséhez speciális fogókra van szükség. A bilincsek ék alakúak vagy rugalmas szirmok formájában készülhetnek.

Az ék alakú elemekkel rendelkező SVP-t olyan esetekben alkalmazzák, ahol a felület nem rendelkezik jelentős szabálytalanságokkal. A konkáv alakú készülék lehetővé teszi az önterülő csempe elrendezését. Ez a rendszer lehetővé teszi a meglévő körülményekhez való alkalmazkodást és a ragasztó egyenletes eloszlása ​​miatt sík felületet.

Mit válasszon?

A távtartók megfelelő kiválasztásához a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 1. A legolcsóbb termékek gyorsan törnek és könnyen deformálódnak. Ez a munka pontatlanságához vezet. A keresztek részei a varraton belül maradnak, ami megnehezíti a tér megtisztítását. Néha hiányzó elemeket kell eltávolítani fogóval, ami csempézéshez vezethet. Mielőtt elkezdené a munkát, ellenőrizze a terméket.
 2. Határozza meg helyesen a szélességet. Ha nem biztos benne, hogy mi a varrat vastagsága, akkor inkább az SVP-t kell előnyben részesítened. Ez lehetővé teszi, hogy különböző távolságot hozzon létre a burkolat elemei között.
 3. A csempe felületének egyenletessége. A gyártó 1,5-2 mm-es csempegyártásban hibát okoz. A költségvetési verziókban a termékek erősen görbültek. Ilyen esetekben ne használjon standard keresztezést. Annak érdekében, hogy a homlokzati elemeket megfelelően és gyönyörűen elhelyezzük, jobb a csempe-kiegyenlítő rendszer használata. Kiegyenlítik a görbületet és sík felületet hoznak létre.
 4. Varrásmentes kötés használata esetén a rés vastagsága 1 mm lehet. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ezt csak kiváló minőségű csempékkel szabad elvégezni. Ebben az esetben meg kell választanod a legapróbb minőségű kereszteződést.

Hogyan válasszuk ki a keresztek méretét és a varrat szélességét

A csempe keresztmetszete a varrat vastagságától függ. A cserép paraméterek befolyásolják: minél nagyobb a lemezek mérete, annál szélesebb a varrat. Van egy szabály, amely szerint a vastagság kiszámítása: az interdigital varrás szélességének meg kell egyeznie a csempe legnagyobb oldalának hossza 100-mal osztva.

Keresztek egy csempe számára - minden finomság, hogy egyenlő és gyönyörű varratot kapjanak

Nehéz elképzelni a csempék használatát távoli keresztezések nélkül, amelyek lehetővé teszik, hogy egy egységes varratot kapjunk, és egy ponton rögzítsük a csempe helyzetét. Nem minden kézműves, különösen a kezdők tudják, hogy melyik keresztezik használni a csempék gyártásakor. A cikkben részletesen ismertetjük a fajtákat, a méreteket, a minőséget, a távoli keresztezések használatát és az új 3D modellek előnyeit.

A hajlítások minimális vastagsága 1 mm, a növekmény mérete 0,5-1 mm. A mindennapi életben használt csempék keresztezése 1,5-6 mm méretű, bár vannak lehetőségek és így tovább. Néhány tiler azt állítja: minél hosszabb a csempe, annál nagyobb a távolság vastagsága. Ez a vélemény rossz. A varrás vastagsága 1-2 mm-nek megfelelőnek tűnik, és hangsúlyozza a kis és nagy méretű csempe megjelenését. A jobb keresztezések kiválasztásához ne fókuszáljon a lemez méretére, hanem annak geometriájára, amikor csatlakozik. A keresztek vastagsága a sarkokban lévő hibáktól (nyúlványoktól) függ. 0,5 mm-es résszel elegendő a 2 mm-es távolság. Súlyosabb hibák esetén - legalább 1 mm-re, válasszon 3 mm-es kereszttől.

A padlóburkolatok optimális mérete 3 mm vastag.

A legjobb megoldás a fallemezekre 1,5-2 mm vastag, a padlóburkolatok esetében pedig 2,5-3 mm. A vastagabb varratokat ritkán használják. Növelik a habarcs felhasználását és megnehezítik a későbbi karbantartást. Kivételt képeznek a sertéslapok, a dekoratív gipszkartonok, valamint a speciális projektek, ahol a megmunkálás során a közbenső rétegek közötti megnövekedést biztosítják.

Sok kezdő mester érdekel a keresztek fogyasztása 1 m 2 -en. Nincs egyetlen számítási képlet. Mindez a négyzetméterenkénti cserép méretétől és számától függ. Ha ismeri ezt a számot, akkor egyszerűen kiszámolja az áramlást. A négyzetméterenkénti csempék számát a mérettől függően 4 vagy 8 keresztezéssel megszorozzák, és a beérkezett összeghez 10-15% -os margót adunk hozzá. Ennek eredményeképpen a 1 m 2 -es fogyasztás 30-100 db.

A keresztezések fogyasztása 1 m2-enként 30-100 db.

Nem ajánljuk figyelmen kívül hagyni ezt a kérdést, mivel a távoli keresztezések ára olcsó, átlagosan 50 rubel 100 darabos csomagonként. Vásároljon 2 csomagot fürdőszobánként. Ez az összeg elegendő lesz a rakás első napján, és miután a ragasztó végül megragadja a következő napon, távolítsa el a kereszteket, és használja újra őket.

A burkolólapok minőségének megteremtéséhez javasoljuk, hogy keresztezőket vásároljon a kapukkal. Az ilyen opciók garantálják a megbízható rögzítést és egyenletes rést a csempe varratnál.

Kereszek vásárlásakor ne felejtsd el az ékeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy egy sima első sor csempe legyen. A ékek lehetővé teszik a csempe helyzetének beállítását, és ne engedje, hogy lefelé mozogjon. A padlóburkoláshoz nem használják őket.

Az újoncok fő hibája a keresztezések sík vagy az egész sík a kereszteződésben. Nem a megérdemelt kézművesek által készített csempe, de ennek három oka van. A csempe méretei nem ideálisak, a szélek hibája néhány századtól millimétertől 1-2 mm-ig terjedhet. Az azonos vastagságú keresztek hibás méretűek is lehetnek. A csempe elmozdulási valószínűsége a kezdeti szakaszban és a minta deformációja nagyszerű.

A keresztek varrásait szigorúan függőlegesen kell felszerelni

Ennek eredményeképpen a varratok aszimmetrikusak vagy akár egyenlőtlenek is. Ezért állítsa függőlegesen a kereszteket. A bontó keresztezések a csempézés utáni napon keletkeznek. Mi ezt óvatosan végezzük, és ha gyengén eltávolítjuk őket, használjon éles kést, és a kötőelemeket a szegélyhez rögzítjük. Az emelet keresztezéseit az utolsó csempe lefektetése után egy órával távolítják el. Ez elég ahhoz, hogy a csemperagasztó szilárd csatlakozással legyen a béléssel. Ha a bilincseket nehezen szétszereljük, távolítsuk el részekből.

Ha nem használ keresztmetszeteket a csempe behelyezéséhez, az az alábbi negatív következményekhez vezethet. Csempe duzzanat. A kerámia csempe agyagból készült, mázzal borítva felül, ami nem engedi, hogy a nedvesség mélyen behatoljon az alapba. A csempecsukló hiányában azonban a víz szabadon behatol a csempe oldalán lévő nyílásokon, hozzájárul a csemperagasztók lágyulásához és a csempe tapadásához a felülethez. A betoncsomagolás nem teszi lehetővé a nedvesség bejutását a varraton, növeli a burkolóanyag élettartamát.

A habarcs nem csak növeli a csempe élettartamát, hanem megakadályozza a nedvességnek a varraton való áthaladását

A sima varrás hiánya. Nem lehet szimmetrikus csempézett varrást elérni kereszt és ékszer használata nélkül, függetlenül attól, hogy pontosan milyen mértékű. A torzítások és deformációk elkerülhetetlenek. Kereszt nélküli rajzolás görbe, és a csempe lebeg.

A bevonat pusztítása hő hatására. Padlófűtési rendszer kialakításakor lehetetlen egy csempe behelyezése távoli keresztezések nélkül is. A felszín aljának a hő hatása alatt összeomolhat, ami a felső réteg hámlásához vezethet.

Egy viszonylag új fejlesztés a csempék területén a 3D-keresztek használata volt. Ennek a rendszernek a fő előnye a szomszédos lemezek automatikus beigazítása a különbségek kialakulása nélkül. Szárítás után a csempecsukló tökéletesen lapos, a csempe nem úszik. Megkönnyíti a csempézés sebességét, a rendszer könnyen használható, még egy tapasztalatlan mester számára is alkalmas.

A belföldi 3d-keresztek egy ék és bilincs

Hogyan válasszuk ki a 3D kereszteződést a csempékhez? Az épületboltokban értékesítésre kerülnek a szintező rendszer hazai és külföldi analógjai. A hazai gyártási lehetőségek két elemből állnak - egy ék és egy bilincs. Az ékeket ismételten használják, és a klipek a leggyakrabban az interstitialis ízületekben maradnak. A külföldi 3D keresztek kissé eltérő szerkezetűek. A telepítéshez speciális fogók szükségesek. A formatervezést ék vagy rugalmas szirmok is képviselik. A minőség összehasonlításához fontolja meg a spanyol Rubi Tile Level sorozat termékeit és az orosz egyenértékű SVP termékeit.

A 3D Rubi keresztek tartós műanyagból készülnek, hajlékony szirmokkal, amelyek biztonságosan rögzítik a vastagsága 0,3 és 2 cm közötti vastagságú. A nylon esztricheket vízzel kell áztatni fél órával a használat előtt a szakítószilárdság növelése érdekében. Az esztrich kialakítása lehetővé teszi, hogy lazítsa meg, amire szüksége van, és egy vékony varratot kapjon, amelyet kívánt esetben rendes keresztezésekkel lehet javítani. Ennek a rendszernek azonban hátrányai vannak: a gyenge kötőelem, amikor megpróbálja kiterjeszteni az esztricheit, gyorsan megszakad, nehéz behelyezni a szárított ragasztóba, elegendő újrafelhasználható sapka akár 7-szer is, magas ár.

A háztartási termelés SVP-je könnyű használni, az ékek megbízhatóbb konstrukciót, rögzítést és tartós kötéseket biztosítanak, amelyek nem szükségesek vízzel való áztatás előtt. A Rubi 3D-s keresztezéssel ellentétben a hazai kolléga kicsi támasztófelületekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik, hogy az éjszakai szünetet követően a szerkezettel dolgozhassanak, könnyen rögzítve a rögzítőket a mélyedésbe. Az SVP hátrányai: közepes minőségű műanyag, az esztrichek eltávolításának nehézségei miatt többször kell eltalálnia őket egy kalapácskal vagy hajlítsa meg őket erőfeszítéssel, ennek következtében egy rés nem megfelelő helyen történhet.

A 3D-s keresztezések használatának rendszere a következő:

 1. 1. Készítse elő a csemperagasztót a gyártó utasításai szerint.
 2. 2. Ragassza fel a ragasztót a falra és a kiválasztott csempere, és fésűvel szintelje ki a réteget.
 3. 3. Nyomja meg szorosan a csempe és igazítsa azt a szinthez.
 4. 4. Szereljen fel 2 klipet, 5 cm-rel a sarkokból visszahúzva.
 5. 5. Helyezzük a szomszédos csempe a kliphez.
 6. 6. Helyezze az éket a bilincsbe úgy, hogy mindkét csempe felületéhez szorosan illeszkedjen.
 7. 7. Ha a csemperagasztó száraz, távolítsa el az ékeket és a bilincs felső részét könnyű fúvókával (gumi kalapáccsal). Az alsó rész a csempe varratban marad.
 8. 8. Dörzsöljük a varratot.

Keresztek kiválasztása a csempék elhelyezéséhez: típusok és jellemzők

Ahhoz, hogy gyönyörű egyenletes varratokat kapjunk, a műanyag kereszteket csempékhez használjuk. A bevonat esztétikája a választásuk függvénye, ezért nem szabad megközelíteni ezt könnyedén. Azok a mesterek, akiknek a szeme már meg van tervezve, nélkülözheti őket, de a kezdő kaszákhoz szükségük van rá.

A csempék keresztezései 2 fő funkciót látnak el:

 1. Ezek lehetővé teszik, hogy a térdek közötti hidak miatt egyenletes magasságot teremtsenek;
 2. Rögzítse a varratok azonos szélességét.

Gyors cikk navigáció

A keresztek típusai

 • Standard keresztreform;
 • T-alakú. Alkalmas csempézéshez (tégla);
 • Ék. Engedje be a kívánt szélességhez igazodni, elmélyítve őket;
 • Csempe-szintező rendszer (SVP). Néha 3D keresztnek nevezik, mert nemcsak a hosszúság és a szélesség, hanem egyenletesen nyomja meg a burkolólapokat, ne engedje, hogy a ragasztó a száradás folyamatába süllyedjen. Kiderül, hogy egyenletes varratok 1,8 mm.

Vannak üreges és szilárd keresztek is. Az üreg jobban áll fel a ragasztóval töltött varrásban, miközben nem szorítja ki.

Műanyag kereszt

Helyezésekor jobb, ha mindegyik lapra 4 keresztet helyezünk. Ha 8 db darabot helyez be, nehezebb lesz a ragasztó bélésének megmosása, a varratok kanyargósak lehetnek.

Az olcsó háztartási keresztezések a csempék felépítéséhez általában nincsenek térdoszlopok, így csak egy funkciót végeznek, és még akkor sem szembesülnek vele. A jumperek hiányában a varratok rögzítése károsodott, ezért az ilyen termékek nem garantálják az egyenletes rést. Ennek eredményeképpen a várakozásoknak megfelelően nem használják őket, hanem dugóként.

Áthúzás öltések

Fugázás előtt a kereszteket egy csavarhúzóval és fogóval kell eltávolítani. Néhányan közülük nagyon nehéz lesz kihúzni, el fognak jönni. Lehet hagyni, de ez nem tanácsos, mert ezen a helyen a habarcsréteg vékonyabb lesz.

A műanyag keresztezések fogyasztása négyzetméterenként 30-100 darab, a csempe méretétől függően. Ha ismeri a méretet, akkor nagyon könnyű kiszámítani a pontos fogyasztást: fontolja meg, hogy hány csempe négyzetméterenként, és számát 4 vagy 8 keresztezéssel + 10-15% -kal növelje.

A csomagokat általában 100 db-ban értékesítik, az áruk nem haladja meg az 50 rubelt.

Csempe-kiegyenlítő rendszer

Hogyan működik az SVP?

 • Az SVP két elemből áll - egy klip (klip) és egy ék. Használhatók a padlón és a falakon.
 • Az egyes csempe széleihez képest 5-10 cm-es bemélyedés esetén a klipek alatt ragasztóval ragasztjuk. Néhány rendszer szabványos műanyag keresztezések további használatát igényli.
 • A fektetés után egy ék van behelyezve a bilincsbe. Két szomszédos csempe támogatja egyenlően, és ugyanazon a szinten állnak.
 • Amikor a ragasztó megköt, az ékeket eltávolítják, és a klip szakasza elszakad. A sapka belül marad.

Az SVP ajánlott fogyasztása a csempe méretétől függően a táblázatban látható (db / m2):

A hozzávetőleges ár 250 darab klipsz és ék készletéhez 1000 rubel. A ékeket ismételten lehet használni. A külföldi társaik drágábbak és speciális rögzítőelemeket igényelnek a felszereléshez.

Műanyag ékek

A műanyag ékek nem népszerűek, de ők is kényelmesek lehetnek görbült csempékkel való munka során, miközben a kötőelem alsó sorát elhelyezve és a lépcsők felé néző rést tartanak a falnak. És ha pontosan egy gipsz díszkőbe teszel, akkor nem tudsz ékeket viselni - néha méretei 5 mm-rel eltérhetnek.

Varrás szélességének kiválasztása

 • A cserepek 1-10 mm vastagságúak.
 • A falra való fektetésnél - az optimális kereszthajók mérete 1, 1,5 és 2 mm. Ha biztosak vagyunk a csempe méretének és alakjának minőségében, akkor 1 mm-t választunk, de leggyakrabban 1,5 és 2 mm-t használunk - velük könnyebb a szabálytalanságok kijavítása.
 • A padlóra történő felhelyezéshez - 2-3 mm-es rések megfelelő vastagsága.
 • Ha a belföldi gyártás burkolólapát helyezi, a padlón és a falakon levő varratok jobban megtenni, mert még egy dobozban is a csempe mérete pár mm-rel eltérhet.
 • A vastagabb ízületeket nem szabad megtenni, csúnyaaknak tűnnek, növelik a habarcs felhasználását és karbantartást igényelnek. Kivételt képeznek a díszítő vakolatkövek és a csemegekorongok, amelyek utánozhatják a téglafalazást. Ne feledkezzen meg arról, hogy a széleknél van egy csiszolás, amely vizuálisan megnöveli a varratokat.
 • A habarcs választása a varratok vastagságától is függhet. Néhány típus csak 5 mm-es vastagságig használható, míg néhány esetben 4 mm-es fugázásnál stb.

következtetés


Természetesen, keresztezések nélkül a csempe nem adható lefektetés. Ehelyett gyakran használnak gyufákat, alátéteket, kartondobozokat és még a már használt kereszteket is. Tekintettel arra, hogy penny-értékük kevesebb, mint 50 rubel, ez nem érdemes megtakarítani ezt, különben kockázatot kap egyenetlen varratok.

csempe

A csempecsúcsokat úgy tervezték, hogy tökéletes és egyenletes csomópontokat biztosítsanak a csempe között. A cikk megvizsgálja az áruk megválasztásával kapcsolatos kérdéseket, valamint feltárja a munkában való felhasználásának szabályait.

Tartalomjegyzék:

Keresztek csempékhez: cél, típusok

A keresztek műanyag tárgyak, keresztmetszetűek, különböző méretűek. Szélességük 1 millimétertől 1 centiméterig terjed. Ugyanakkor a csempék keresztmetszete hosszabb lehet. Azonban minden mester megpróbálja kiválasztani azokat a kereszteket, amelyek kényelmesebbek a munkájuk során. Még egy ilyen egyszerű kiegészítő elem ellenére is nehéz lesz nélkülözni a burkolólapokat.

A keresztek két fő típusból állnak:

 • négy véggel, egyenes fektetésre;
 • három vége, amelyet egy futtatásra készítettek.

Egy másik különbség a fajok között az a tény, hogy a három végű keresztezések nem vásárolhatók a boltokban, mivel nem termelnek. Az ilyen formákat azonban könnyű elvégezni úgy, hogy a kereszt egy részét elválasztja a próbatesttől négy véggel.

A keresztek méretei a tárgy vastagságát jelzik, szélessége pedig normál, és általában 10-12 mm. Különböző mennyiségű műanyag csomagolásban kerülnek forgalomba. A lapok keresztmetszetei, amelyek mérete vastag, ilyen paramétereket tartalmaz 1-ben; 1,5; 2; 2,5; 3; 3,5; 4; 4,5; 6, 7 és 8 milliméter.

A csomagok különböző számú tételt tartalmaznak, a legtöbb esetben a számok többszöröse. Tehát a boltban 50, 100, 150, 200 vagy 50 db készletet vásárolhat. Egyes vállalatok 75 darabos csomagot kínálnak, és így tovább.

A keresztek gyártására szolgáló anyag műanyag. Az ilyen elemek használata racionálisabb döntés a maga előnyeivel. Először is, az ilyen anyagok költsége nem magas, és ha a kereszteket csak kiegészítő elemekként szánják, akkor nem szükséges a termék túlfizetése. A műanyag termékek rugalmas és puha szerkezetűek, és ezért nem károsítják a burkolólapokat az elülső munkák alatt.

Milyen célból keresztezik a csempéket

A csempék keresztezésének fő célja a sima egyenletű varratok létrehozása, amelyek a következőkből állnak:

 • a burkolat professzionális megjelenése, amely esztétikus megjelenést kölcsönöz;
 • biztosítja a hibák hiányát a csempe geometriai elrendezésében;
 • a nedvesség és a párolgás visszaszorításának képességét a habarcs beadására;
 • még a varratok is megakadályozzák a bélés deformálódását, ami meghosszabbítja a kerámiák élettartamát.

Milyen következmények merülnek fel, ha nem használja a kereszteket

A keretek keresztmetszetével kialakított csempék közötti kötés hiánya következményekkel járhat:

1. A magas páratartalmú helyiségekben a csempe megdagadhat. A kerámiatermékek különlegessége, hogy agyagból állnak, és tetején mázzal borítják. Nem teszi lehetővé a nedvesség átjutását az alapon keresztül, és nem járul hozzá a párologtatáshoz. De ha nincsenek varratok a csempecsatlakozások között, a víz áthatolhat a termék oldalán. Ennek a hatásnak a megakadályozása érdekében a csempe közötti perineum olyan speciális eszközökkel van ellátva, amelyek nem engedik át a nedvességet.

2. A második következmény lehet a kerámiatermékek törékenysége. Ha az objektum nedvességgel telített, akkor nehézkes lesz és leesik a falról.

3. Egyenetlen csempe lefektetés. A kerámiák keresztezésének fogyasztása nem olyan nagy, így minden szakértő felhasználja őket, hogy professzionálisvá tegyék a munkát. Ilyen elemek nélkül a finomanyagok torzulása és deformációja továbbra is megmarad. Végül minden geometria megtörik, ami nem megengedett a modern javítási munkákban.

4. A burkolólapok ragasztása nélkül nem lehet fűthető padlót készíteni. Végtére is bizonyos hőmérsékleteken a kerámia alapja összeomlik, ami hozzájárul a termék duzzadásához, valamint a kerámia rétegek leválásához.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő kereszteződést a csempe számára

Nagyon nehéz meghatározni, hogy melyik kereszteződést használják a csempék gyártásakor, mivel az ügyfél nem ismeri az összes jellemzőt. Rendszerint egyes műanyag termékeket nehezen lehet megkülönböztetni másoktól, így a vásárlókat az áruk ára, valamint a barátok és ismerősök ajánlásai vezérlik.

De minden választás során figyelembe kell venni az itt felsorolt ​​tényezőket:

1. A legolcsóbb termékeket nem érdemes megvenni, mert túl sok a munkájuk során. Így nem nagyon kényelmes választani a keretek keresztmetszeteinek maradványait vagy törött részeit a csempék közötti varratokról, figyelembe véve a kerámia károsodásának tényezőjét. De gyakran az ár nem felel meg az anyag minőségének, ezért a munka megkezdése előtt ellenőrizni kell a termék erősségét.

2. A helyes választás második jelzője a szélesség. Ezért a méret a csempe, valamint a mérlegelési a mester a terméken. A legmegfelelőbb méretet így határozzuk meg: a cserép nagy oldalának centiméterét 100-mal osztjuk meg. Példaként a következő egyenlet adható meg: 200x300 mm-es kerámiatermékkel a csempék keresztezésének szélessége 3 mm. Ezek a paraméterek praktikusak a fal felé nézve. A padlózat burkolólapjainak kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy a kerámia tárgyak közötti távolság kb. Egy milliméterrel szélesebb. Ezért a szakértők javasolják egy újabb mérési egység hozzáadása a fenti számításokhoz. Természetesen a varratok szélessége az ügyfél kívánságaitól függően változhat.

3. A nagyméretű kereszthajók használata nem ajánlott. Általában nagy távolságban van a csempék között, nagyon sok helyet kell törölni, ezért az anyagfelhasználás a szokásosnál magasabb lesz. Sőt, könnyebb a darálás, és minél nagyobb a varrás, annál láthatóbb a szennyeződés, különösen a fényes területeken. Lehetséges, hogy minden szennyeződést eltávolítunk a savas bázisú speciális tisztítószerek segítségével. Ezért sok szakértő javasolja, hogy keresztezzék a 3 mm-es szélességet. A maximális érték lehet 4-5 milliméter szélesség.

4. Ha a cserépet eredeti módon helyezték el, például a téglafalhoz hasonlóan, akkor a varratok közötti méretek 10-12 mm között lehetnek. Ha az ilyen méretű lapok keresztezése nem a raktárban van, akkor a gipszkarton vagy a fennmaradó csempékre cserélhetők.

5. A varratok közötti legkisebb pozíció tekintetében a méretek 1 mm-esek lehetnek. Ez a kerámiafelületi módszer zökkenőmentes csempe. Például egy sötét színű csempe esetében ilyen kis kötések nem láthatók. De ezek a változatok nagyon jó minőségű kerámiákra alkalmasak.

6. Más esetekben, amelyek kereszteződnek a csempékhez, a szakértők maguk választják ki az exkluzív lehetőségeket. Ez bizonyos készségeket igényel, ezért csak a tapasztalt kézművesek vesznek fel ilyen munkát.

Hogyan használjuk a kereszteződést a csempékhez

Különböző szakértők saját módjukat kínálják a keresztek használatára. Néhányan azt javasolják, hogy csak a nem lapos részeket telepítsék a csempe között.

A többiek legfeljebb 8 keresztet rendeznek. Az utóbbi lehetőség pontosabb és hozzájárul a tökéletesen lapos varratok megjelenéséhez.

Hogyan használjuk a lapok közötti kereszteződést?

1. Ebben az esetben a csempe mindegyik sarkán, valamint középen egy kereszt van. Meg kell jegyezni, hogy a csempe ritkán ideális esetben is egyenletes, ezért a kerámiák közé keresztezett keresztezések közepén kiegyenlítik az összes hibát.

2. Még a keresztezések használata a bélésen is, de a munka pontossága megengedett, de ezek nem jelentősek, körülbelül 1 milliméter. Ezért ajánlott 3 vagy 4 milliméteres varratokat készíteni, ami lehetővé teszi a hibák elkerülését és a sima vonal tökéletes vizuális hatását.

3. Ha kereszteződést telepít a csempékhez egy négy termék közül, az eredmény nem fog rosszul megjelenni. A legtöbb esetben minden hiba rejtve van mindkét verzióban.

Hogyan távolítsuk el a kereszteződést a csempékhez

Megfontoltuk a kérdést: a kerámiák keresztezése, hogyan kell választani és hogyan kell használni. Most meghatározzuk, hogyan lehet eltávolítani ezeket az alkatrészeket. A csempék keresztezése csak a telepítés második napján távolítható el. Óvatosan távolítsa el őket egy késsel vagy egy második keresztvel. Ha a bélést a falon, és nem a padlón végezték el, a kereszteket ugyanazon a napon távolítják el. Csak azt kell figyelembe venni, hogy egy óra eltelt az utolsó kerámiatárgy lefektetéséből, nem kevesebb. Ez idő alatt a csempe megragadja az alapot, és nem csúszik el.

Ha nem tudja eltávolítani vagy eltávolítani a keresztet, akkor elinduláskor darabokra kell vágni, és mindegyiket külön kell eltávolítani. Nehéz helyzetben, amikor ilyen munkát nem végeznek el, a keresztet mélyebbre tolják a ragasztóba. Ez az opció csak a bélés végrehajtásának napján használható.

Egyes eladók elmondják ügyfeleiknek, hogy jobb, ha keresztezik a csempéket, és nem veszi ki őket. De ez egy ésszerűtlen javaslat, mert a réteg a habarcs tetején lesz vékony és leeshet.

Sokan érdekelnek: mi kell keresztezni a csempe, és milyen mennyiségben vásárolni őket? Az átlagos csomag nyolc négyzetet vesz igénybe, figyelembe véve a 300x300-as kerámia méretét. A bélés nagy területével a keresztek újra felhasználhatók.

A javítás során a csempék keresztezésével az ügyfél tökéletesen lapos illesztéseket és egy gyönyörű fürdőszobát vagy konyha belsejét kapja. Annak érdekében, hogy részletesebben megértsük az összes árnyalatot, javasoljuk, hogy nézze meg a videót a keretek helyes kiválasztásáról és használatáról.

A keresztezések kiválasztása a csempék számára

A padló- és falburkoló lapokat széles körben használják a lakberendezéshez. A burkolólapok elhelyezése egyszerűen nem olyan egyszerű, mint a keresztek. Lehetővé teszik, hogy gyönyörű és egyenletes borítást kapjanak.

Érdemes részletesebben megvizsgálni a csempék keresztezésének jellemzőit.

Mi vagyunk?

Először is kereszteződésre van szükség a csempékhez, hogy azonos szélességű varrásokat kapjunk. Másodszor, az egységes telepítési magasság elérése érdekében, vagyis úgy, hogy az összes csempe ugyanabban a síkban helyezkedjen el.

Másik funkciójuk, hogy a fal és a padló közötti rést az alsó sorokban, kötényekben vagy lépcsők befejezésekor hagyják el, de erre a célra speciális műanyag ékeket használnak.

A műanyag kereszteződések és ékek ajánlottak a kezdők számára, és ezek nélkül nem valószínű, hogy először csak varrásokat és egy síkot érnek el. De ez nem jelenti azt, hogy a tapasztalt mesterek szükségszerűen "szemmel" hozhatnak létre magas színvonalú stílusú díszítést.

Sok szakembernek meg kell vásárolnia műanyag keresztezést a munka előtt, különösen azért, mert olcsó: egy 100 darabos csomag ára általában nem haladja meg az 50 rubelt.

Napjainkban számos műanyag keresztezés és ék alakú változatosság létezik a csempék kiegyenlítésére. Kiválaszthatja őket a telepítés módjától függően.

Formában lehetnek:

 • hagyományos keresztformák - mind a falak, mind a padló esetében használhatók, amikor a csempézési mintázat egyszerű és elmozdulás nélkül;
 • T-alakú - nem nélkülözheti őket, ha a csempéket a "fonott", "halszálkás", "fedélzet", "labirintus", "moduláris rács" és más rendszerek szerint helyezik el;
 • ékeket használnak a kívánt szélesség kialakításához a falburkolatokhoz a sajtoláshoz való nyomással, az alsó sorhoz kellenek.

A távoli keresztek szilárdak és üregesek lehetnek. Ez utóbbiak jobban beilleszthetők a csempe ízületekbe, miközben nem szorítják ki a ragasztót. A térdek között hidat képezhetnek, ilyen szerkezeteknél a merevség növeli, ezért a lefektetés után a varratok deformációja kevésbé valószínű, könnyebb eltávolítani őket a munka után.

A műanyag keresztmetszetek használata helyett széles körben használják a csempe-igazítási rendszer (SVP) nevű technológiát. Használható kerámia és porcelán kőzet bevonatokhoz, vastagsága 3-20 mm, azaz szinte bármilyen belső munkával. Néha megtalálja a "3D kereszteződést", de ezek a termékek nem hasonlítanak a szokványos termékekhez.

Az SVP-k egy csoportja műanyag ékek és klipek, amelyek általában különböző színűek. Ezek önszintező elemek, amelyek lehetővé teszik, hogy egyidejűleg lapos varratot képezzenek, és ugyanazon síkban egymás mellett feküdjenek. Egy készletben 250 kapocs és ék.

Az SVP működési elve a következő. Először is, egy csempe van elhelyezve egy réteg ragasztó és szintetizált szinten. Ezután két klip helyezkedik el mindegyik oldalról kb. 5 cm-re a saroktól, a következő csempe van elhelyezve, a szomszédos széleknek szorosan illeszkedniük kell a műanyag rész lábához. Ezután az ék szilárdan beilleszthető a bilincsbe, amíg a retesz kinyitja, és a szomszédos csempe sík síkját képezi.

Miután a ragasztó megszárad, az ékeket és a kapcsok felső végeit eltávolítják egy gumicsapoccsal, melynek minden egyes kagyló arzenáljának kell lennie.

A csempe-kiegyenlítő rendszer előnyei a munka egyszerűségében és sebességében, amint használják, akár egy amatőr is simán és gyönyörűen csempéket hozhat. Ezenkívül a csemperagasztó zsugorodása során a szint megmarad, a magasságok megjelenése nem megengedett.

Megemlíthetünk néhány hátrányt: csak 10 foknál többet kell dolgozni, ha kinyomó ékeket ürít ki, a bilincs alsó része még mindig a varraton belül marad.

fogyasztás

A keresztezések fogyasztása kétértelmű, a csempe méretétől függ. Egy darabra általában 4 vagy 8-at használnak, ezen az alapon lehet kiszámítani az összeget 1 m²-re, és befejezni a teljes térfogatot.

Például, ha 20-30 cm-es falcserép esetén darabonként 4 keresztet használunk, egy négyzetméter 16 ilyen elemet tartalmaz, ezért a 16x4 = 48 keresztnek 1 négyzetméternek kell lennie. m. Ezt a számot megszorozzák a bélelt felület teljes területével. A teljes összeghez 10-15% -os árrést kell hozzáadni.

Ezenkívül nagy mennyiségben a kereszteket gyakran eltávolítják, majd újra felhasználják. Mivel a termék ára alacsony, nem probléma, ha a keresztezést marginálisan vásárolják.

A tapasztalt kézművesek azt ajánlják, hogy egyszerre 2 csomagot kapjanak 100 darabból a falak és a padló a fürdőszobában, ez az összeg elég. A konyha általában elég 4 csomag.

Lehetőség van arra, hogy az SVP rendszerekhez egy speciális asztal használatával kiválaszthassuk a szükséges ékek és klipek számát, de itt is könnyű kiszámítani mindent a csempe mennyisége alapján. Általában a padló burkolására a konyhában elegendő 250 darabos csomagolás.

méretek

Ennek a műanyag terméknek a minimális vastagsága 1 mm, a következő jelölések 1,5, 1,6, 1,7, 1,8, 1,9 és 2 mm. Minden csempe mérete esetében az 1-2 mm vastagságú varrás tisztának tűnhet, ezért létrehozhat ilyen lehetőségeket a távolságkeresztek számára.

A maximális hossz és szélesség, optimálisak is, 20 mm. A merevség mértéke általában 3 mm.

A hevederek hossza 20-30 mm, maximális magassága 7 mm. A padlóhoz általában 2-3 mm átmérőjű kereszteket használnak.

Tippek a választáshoz

A csempe ragasztásához a legjobb a szilárd műanyag keresztezések megfelelő mennyiségben való felhasználása, hogy egyenletes varrást eredményezzen. Sokan dicsérik az üreges változatokat azok hatékony felhasználására a ragasztó összenyomása nélkül, de szerkezetük miatt nincs elegendő merevségük, ezért sok kézműves megbízik a hagyományos termékekben, a legfontosabb az, hogy gondosan dolgozzanak.

Amikor a falat csempeburkolatokra helyezzük, akkor jobb, ha nem 2 mm-nél nagyobb keresztmetszeteket készítenek, ők nem alkotnak ilyen szép megjelenést, a túlságosan vastag varrás mindig elriasztja az összképet.

A csempe-kiegyenlítő rendszereket főként a padló felé néznek, sokkal drágábbak, mint a rendszeres keresztezések, de megbízhatóbbak és biztosítják a vonal mentén és a sík mentén történő illesztést. De a tapasztalatoktól függően kell választani: a szakemberek számára egyszerűbb és olcsóbb lehet a padlólapok rendes műanyag keresztezése.

A megbízható telepítéshez és az alkatrészek könnyű eltávolításához az elvégzett munkák után jobb, ha az importált kereszteződést a térd között a jumpereket választja. Erõsebbek, szilárdabbak, sokkal kényelmesebb együtt dolgozni velük. Amikor befejezi a padlót és a falakat, jobb, ha azonnal felrakja a szükséges keresztezések és ékek egy sorát.

Hogyan kell használni?

És még néhány ajánlás:

 • Annak érdekében, hogy a falburkolat minőségének javítása megbízhatóbb legyen, nem szabad menteni, ezért jobb, ha minden egyes csempe esetében 8 keresztet használ. Az alsó soron tetején 2 felső csempe van elhelyezve, majd a kereszteket vízszintes sorokra helyezzük függőleges sorokba - kb. 2-3 cm-re a sarkoktól. A csempe szépen összeszerelve, amíg meg nem áll, mélyen nyomva van, a felületet szinttel ellenőrizzük. A munka bizonyos készségeket igényel, de több lépcsőben történő próbálkozás esetén meglehetősen sima, finom varrás érhető el. Ezután folytatják a következő két csempét, az eljárást meg kell ismételni.
 • A megbízhatóság érdekében beillesztheti a kereszteződést és közvetlenül a 2 mm széles sarkokba, amelyek csak javítják a kívánt szélességet. A falburkolat esetében a legjobb, ha 1,5 és 2 mm-es termékeket használnak, a padló 3 mm-re, elég merevek és hatékonyan varrást képeznek. A vastagabb rések jobbak, ha nem, annál kisebbek, annál egyenletesebbek, kevésbé igényelnek ragasztót és fuga fogyasztást (fugázás).
 • Lehetővé teszi a keresztezések eltávolítását a padlólapról egy nappal a fektetés után, ugyanazon a napon a falazólapról, de annak érdekében, hogy a munka befejezése után legalább 2 óra múlva megtörténjen, a csemperagasztó már keményedik és nem torzítja a csempeburkolatot. Nem szabad idejüket eltávolítani: minél több idő telt el, a megoldás nehezebbé válik, és a folyamat bonyolultabbá válik.
 • A távoli kereszteket és éket különféle szerszámokkal távolíthatja el: fogó, kés, csavarhúzó. Van egy speciális kés a kötés, amely tisztítja a varratok a ragasztó és felkészíti őket a fugázás, akkor használja. De van egy figyelmeztetés: a tömör eszköz csúcsa megkarcolhatja a csempe díszítő felületét, ezért óvatosan kell dolgoznia, vagy meg kell próbálnia egy másik keresztet.
 • Ha a réteg túl nagy, akkor még akkor is be lehet ömleni a kereszt befelé, ha nem kell eltávolítani. De jobb, ha megszabadulni az összes műanyag elem az ízületek után a munka után, különben beavatkoznak, amikor a fugázás, és miután a réteg a fuga leeshet.
 • Sokan kíváncsiak, mi fog történni, ha a kereszteket nem használják fel. Ez kellemetlen következményekhez vezethet. Először is, varrás nélkül, van egyfajta mikroszkopikus rés, amelyen keresztül a nedvesség behatolhat be, elpusztíthatja a ragasztóréteget, csökkenti a csempe tapadását a felületre, és maga a csempe megduzzad és romlik. Másodszor, a hő hatása alatt a kerámiák deformálódnak, az üregek rovására, az összeomlás veszélyével. Harmadszor, még tapasztalt professzionális szemmel is lehetetlen tökéletesen sima varrásokat elérni elemek rögzítése nélkül, még akkor is, ha minden rendben közel áll, az egész kép távolról fog kinézni egy hibával.
 • Nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy van egy zökkenőmentes csempe - viszonylag drága változata a befejező anyag, amelyet a falak és a padlók a helyszínen belül. Ezt helyesbítéssel állítják elő - ideálisan sima oldalfelületeket hoznak létre tiszta négyszögletes geometriával. Nincs szétcsúszva, a szomszédos elemek között nincs varrás, ezért a keresztek nem szükségesek a telepítéshez.

A csempék keresztezésének módjáról lásd a következő videót.

Keresztek a csempe számára

Amikor a csempeburkolatot a fürdőszobába rakod, műanyag keresztezésre van szükség ahhoz, hogy a csempe ízületek egyenletesek és tiszták legyenek. A fogyóeszközök megfelelő választása sok szempontból segít a tökéletes eredmény elérésében, még akkor is, ha első alkalommal javít.

kinevezés

Kis méretű asszisztensek nagy szerkezeti kialakításban - így a javítók jellemzik a csempék keresztét. Szükségesek ugyanannak az egyenletes és egyenletes varrásoknak a megszerzésére, amelyek a fektetést követően töltsék őket fel finomporral. A fogyóeszközök segítenek abban, hogy ugyanolyan magasságot teremtsenek, mint a térdek közötti jumperek.

A kerámiák keresztezés nélküli, hosszú távú használatakor nedves helyiségekben a csempe egyszerűen leeshet. Ennek oka, hogy ha a csempe ízületeket nem védi semmi, akkor a nedvesség behatolásával a kerámia burkolat nehezebbé válik, és bármikor leeshet saját súlya alá.

Az anyagok használata eltérő lehet. Például helyezzen be egy keresztet négy csempe között. Önnek egyenletesen csempézett ragasztót kell alkalmazni, az anyagot a falhoz kell kötni, és helyezze be a két lemez közötti keresztet.

Egy másik módja az, hogy a falra merőlegesen 5-10 mm-re helyezzük az anyag végéhez minden oldalról. Ezzel a munkával állandóan figyelheted a varratot a falon. Ahhoz, hogy az anyagokat jobban meg tudja verni egy speciális gumi kalapács-sisakkal.

Különlegességek

A cserép anyaga mindig ugyanaz - a műanyag. Ne feledje, hogy ez egy segédeszköz, ezért a munkafolyamatban nem szakadhatnak meg teljesen, és nem hagyhatják el a varratot.

A boltokban általában 50 db-os csomagban adják el. Szín szürke fehértől fehérig. A fekvő keresztezések vastagsága - millimétertől nyolcig terjed.

Egyesek úgy vélik, hogy a minimális méret kiválasztása szükséges. Állítólag ez a telepítés a legjobb. Azonban inkább a mítosz, hogy a "teáskannák" elterjedtek.

A szakemberek tudják, hogy a széles varrásoknak köszönhetően biztonságosan beállíthatja a csempe közötti távolságot, ha hirtelen a csempe "elhagyja" oldalát.

Ezenkívül figyelembe kell venni a bélésanyagot is - egyes márkájú tételek eltérőek lehetnek. Például, ha orosz gyártókból származó anyagokat használnak, a díszítőelemek gyakran egy milliméter vagy két több mint rendes csempe. Azt gondolná, hogy egy milliméter nem olyan nagy különbség. Azonban a díszítőelemek valójában élik az életüket. A helyzet kijavítása csak kiváló minőségű keresztezésekkel lehetséges.

A ponyvák még olyan képletet is kifejlesztettek, amellyel megfelelően kiszámíthatja a szükséges varrási méreteket:

A csempék szélessége a csempe között nagyobb, mint egy csempe nagyobb oldalának hossza.

faj

A keresztek üreges és szilárdak. Az első építők a szélesebb varratokért dolgoznak. A ponyvák elosztják az üreges magok fő előnyét - a megoldás során az ízületek között a megoldás nem érhető el.

A kereszteket különféle formákban különböztetik meg a formájukban:

Rendes, testes keresztek. Jobb szögben metszik egymást, és két egyenlő méretű vonalból áll.

A lapok felső, alsó és oldalsó sorai a legjobban T-alakú keresztalakok segítségével helyezhetők el. Ez a fajta megkeresése a hardverraktárakban meglehetősen problémás, de a legegyszerűbb módja annak, hogy megcsinálja önmagát, az egyik keresztrúd egyik oldalát levágja fogókkal.

Fűzőtáblák, rövidnadrágokkal, orosz gyártmányú, nehéz megtalálni. A nadrágok a térd között vannak. Használatuk esetén pontosan rögzítik a keresztet a lapon. Ennek eredményeképpen garantált ugyanolyan lapos közbenső öltés.

A legtöbb keresztezés költsége nélkül eladja a jumpert. Az egyszerű szabványos keresztezések ugyanakkor egyetlen funkciót is végezhetnek - egy csempeburkolat létrehozása. De a mesterek megjegyzik, hogy gyakran az olcsó kellékanyagokkal dolgoznak, a varratok különböző szélességűek, és a bélés egyenetlenül esik.

Nemrégiben a javítóberendezések között egy újabb fajta segédanyag lesz a népszerűséghez - ékek. Alapvetően ékeket kell használni a falak kővel való szembenézéséhez.

A csempe-kiegyenlítő rendszer vagy a 3D-s keresztezések az egyik legmegfelelőbb eszköz a nemcsak a varratok, hanem a sima kialakításhoz. A 3D-s anyagokat a megszokott keresztezések helyett használják. Ennek eredményeképpen a csempe egyenletesen nyomja egymáshoz, és nem süvít, amikor a ragasztó megszárad. A mester 1,8 mm-rel azonos méretű öltést kap.

Ez a rendszer két részből áll - egy ék és egy bilincs. Ennek a rendszernek a használata falakra és mennyezetre egyaránt vonatkozik. A ragasztómesterek felhelyezésénél helyezze be a klipeket. Az ék beillesztése után a csempe behelyezése után következik, hogy egyenletesen két csempe lesz, és ugyanolyan szinten lesznek. A ragasztó száradása után az ékek eljutnak, és a klip lábát fogóval távolítják el.

A csempe-kiegyenlítő rendszer eltér a szokásos keresztektől az árig. Ha 50 darab szabványos kereszteződés költsége legalább 70 rubelre kerül egy hardverraktárban, akkor az átlagos költsége 70 db SVP-nek felel meg, ezer rubel.

Melyik a jobb használni?

Vélemény van arról, hogy nincs különösebb szükség a keresztek kiválasztására. Nézd meg az épület hipermarketek polcát - ritka kivételekkel azonnal találsz SVP-ket vagy ékeket. Alapvetően a megvalósítás a szokásos, olcsó építőanyag Kínában. Azonban a tapasztalt kiskereskedők mindig azt mondják, hogy a fogyóeszközök kiválasztása elengedhetetlen. Segítenek elkerülni a szabálytalanságokat, amelyek később befolyásolják az egész fürdőszoba esztétikáját.

Egyes modelleknek különböző vastagságú profilja és elülső oldala van. Ez sok kényelmetlenséget okozhat a tojás során, mivel a folyamat során nagyon óvatosnak kell lenni, és csak egy oldalt kell beilleszteni a keresztet. Ha véletlenül vékonyabb vagy vastagabb oldalra helyezi be, akkor az összes panel megy.

Az olcsó műanyag, amelyből keresztezik a talajt, a legfontosabb pillanatban megtörik. A mestereknek javasoljuk, hogy távolítsák el az összes keresztet a varratokból, mivel a maradék műanyagdarab elkezd duzzadni a varrás fugázásakor. Meg lehet szabadulni a törmelékektől fogókkal, de itt is megrongálhatja a bélést, vagy teljesen nem kapja meg a törött keresztet.

A méret kiválasztásánál figyelembe kell venni a csempe méreteit és dekoratív elemeit. A mesterek úgy vélik, minél szélesebb a csempe, annál nagyobb a varrás. De egyidejűleg a lapos, nem nedves helyiségekben kialakított burkolólapoknak vagy minimális résnek kell lenniük, vagy egyáltalán nem kell őket elhelyezni.

Egyesek szívesebben választják a szemük keresztmetszetét, a személyes preferenciák alapján. A mesterek azt is javasolják, hogy használják a korábban leírt képletet: a csempe nagyobb oldalának hossza 100-mal osztva.

Tippek a választáshoz

A szakemberek figyelmébe ajánljuk, hogy fordítsanak figyelmet a fogyóeszközök minőségére. Az olcsó, kínai keresztek alkalmasak kis méretű, könnyű csempékre.

Fontos megjegyezni a felszínt, amellyel dolgozni fog. Ha egy gittbélésű falról beszélünk, biztonságosan használhatod a fogyóeszközök olcsóbb lehetőségeit. De ha javításokat végez a régi házban, ahol a falak gyakran hullámokba kerülnek, akkor jobb, ha jó minőségű anyagokon dolgozik. Kiváló minőségű és gyönyörű munkát végeznek.

A keresztezések használata az illesztési rendszerrel a 3D-s rendszer megszerzéséhez a legjobb. Nemcsak ugyanazt teszik ki, hanem a varratokat is, hanem a csempe magasságát is igazítják. Ez az anyag ideális régi falakhoz, padlólapokhoz, porcelánhoz.

Segítsen kiválasztani a kereszteződést a csempék számára

Mondja meg nekem, kérlek, a 23-50-es csempefalat, a kagyló mondja a 2,5-et, a 40-es 40-es szintet - a keresztén -4.
Ez egy kicsit sokat? És mi a méret a varrás ilyen kereszteket?

Sony írta:
Kérem, mondja meg nekem, hogy a falazólap 23,50-re, a kerítés 2,5-et keresztez, és 40-es 40-es kerekekkel 40-es padlóburkolatok vannak rajta. Ez egy kicsit sokat? És mi a méret a varrás ilyen kereszteket?

A Muscovy-ban a Sony alapvetően 1,5 mm a falakon, 2 a padlón, nos, akár félmillió plusz is lehet, és van egy egyenes plumper show

Sony írta:
Ez egy kicsit sokat?

A csempe erősen görbült? Ha a csempe méretei akár egy dobozban is 2 milliméteresek, akkor nem lehet széles varratok nélkül.

Sony írta:
És mi a méret a varrás ilyen kereszteket?

Attól függ, hogy a keresztrésszel hogyan "alapkő" csempe.

Andrewkhv, az Interkeram falburkoló cége, a csempe 4 darabot helyez a padlóra, keresztbe helyezett, jól van egy kis feltöltés, de nem mondanám, hogy olyan hatalmas. A padlón Estima porcelán. Csakúgy, ahogyan azt hiszem, hogy a padlón kereszteket 4 ml-re, és amikor kirakod, még több lesz. hogy a tiler annyira alkalmatlan chtol fogott. Mondd meg neki, hogy feküdjön a 2. és a 3. kereszttel a padlón.

Sony, nos, a falak általában 2,5. Max 3 mm a padlón.

Marketer írta:
Sony, nos, a falak általában 2,5. a padlón maximum 3 mm..

A varratoktól függ. ha a fal és a padló varrás, akkor 2,5 mm mindenütt.

sanya1965 írta:
a varratoktól függően.

Nos, a teljes pipetta egyre gyakoribbá válik. Ez volt az eset, ha 10 mm-t akartam nézni))

Mennyi időbe telik, hogy 16 m²-es padlót rakjon le. Átlósan, legalább kb. kb.

Sony írta:
Mennyi időbe telik, hogy 16 m²-es padlót rakjon le. Átlósan, legalább kb. kb.

Sony, a kérdés téves, minden mester különböző a tapasztalatok, a készség, a kitartás, a jelenléte egy eszköz, az egyenletesség az alapok is különböző, a méret a csempe más, jelenléte füvek és külső sarkok, miközben szóló kiterjed; (vis maior esetén és összetett helyiséggeometria esetén 2 napig), a fürdőszoba 3-4 nap, nem számít a fugázásnak, mert az íves felületeket a ragasztórétegre helyeztem, ezért időt adok arra, hogy a fugázás előtt "füstölje" a tojást; elvégzi a munkádat, de fejezeteket De jó neked, és nem volt szán a javításra fordított pénzért.