Legfontosabb > Tervezés

Hogyan szereljük fel a fűtött törülközőt?

Sokan közülünk nem veszi észre ezt a készüléket, tekintve, hogy ez egy szabályos cső, és csak akkor figyeljünk, ha hirtelen észlelünk szivárgást.

A fűtött törülközőtartó cseréje nem csak a vízvezeték ismeretét igényli, hanem egyes összeszerelési tapasztalatokat is igényel, mivel nemcsak megfelelő csatlakoztatásra, hanem telepítésre is szükség van.

Hogyan lehet a fűtött törölközőt a falhoz rögzíteni

A törülközőtartót a falhoz rögzítjük úgy, hogy a rögzítőelemeket rendszerint felszereljük a készletbe. Ez megköveteli:

 • elektromos fúró kalapácsfúróval;
 • kőfúró;
 • ceruza, vonalzó, mélységmérő;
 • műanyag csavar, csavarok.

A méréseket és a rögzítési pontokat a felemelt fűtött törölközősínnel kell végrehajtani, majd eltávolítható.

A ceruzával megfogják a fúrás helyét, és lyukat lyukasztanak be, amelybe behelyezik a csavart, és csavarja be a törülközőtartót egy öncsavarral.

Ha gipszkarton falra szerelik fel, a rögzítőnek be kell illeszkednie a fémprofilba, amelyen a lapot megtartják, itt nincs szükség lyukasztásra, elegendő egy csavarhúzó vagy csavarhúzó.

A téglafal esetében nagyon fontos, hogy ne esik egy tégla szélén, ami forgácsolást okozhat, és egy fúrórúd ronthatja a jelentős vakolatfoltot.

A betonfalhoz való rögzítés a legmegbízhatóbb, azonban egy meglehetősen erős fúrónak forrasztott kötéssel kell rendelkeznie, és nem szabad túlzásba meríteni, mivel a beton falai is nagyon vékonyak lehetnek.

A fúrást rendszeres présekkel végezzük, és ellenőrizzük a lyuk mélységét, amelynek elegendőek a rögzítőelemek.

Hogyan lehet a törülközőt a csempehez rögzíteni

Javasoljuk, hogy a furatokat csak a csempecsuklóban fúrja le, de ha ez nem lehetséges méretben, akkor legyen türelmes ahhoz, hogy ne károsítsa a környezetet.

A csempe meglehetősen törékeny anyag, ezért mindig távol kell tartania a szélétől kevesebb mint tizenöt milliméteres fúrást, különben nagy a valószínűsége, hogy forgácsolja.

A fúrólapok esetében a legjobb, ha fúróvesszőt gyémánt bevonattal látnak el, olyan törékeny anyagok vágására szánták, mint a cserép és az üveg.

Ha nincs olyan fúró, akkor a szokásos, de ne feledje, hogy a csempe maga szigorúan fúrt ütés nélkül, különben kapsz egy chipet.

Egy fúró helyet előzetesen ceruzával jelöltek meg, aztán fel kell emelni, egy szokványos köröm beilleszkedik ebbe a minőségbe, néhány ütéssel egy kalapáccsal készül, ami következtében a jegesedés ezen a helyen összeomlik, és a fúró nem fog tovább csúsztatni.

Miután a csempe fúrt, be lehet kapcsolni egy perforátort, és mélyebb fúrást végezhet a betonban, ahol a csavar be van helyezve és a csavart becsavarják, rögzítve a törülközőmelegítőt.

Még akkor is, ha a fúró már a kerámia bevonat mögött van, nagyon fontos, hogy a fúrót egyenesen tartsa, különben fennáll annak a veszélye, hogy a lyuk szélét a csempebe akasztja.

Hogyan kell egy fürdőszobába törölni egy törölközőt?

Bármilyen típusú törölközőmelegítőt is be kell szerelni a fürdőszobába, azt biztonságosan rögzíteni kell. Saját súlyán és a víz súlyán kívül néhány embert is folyamatosan megszárítanak, ami azt jelenti, hogy a telepítés kérdését felelősségteljesen kell megközelíteni.

Különös figyelmet kell fordítani a víz törölközőre, mivel a tartónak csak a tartónak kell működnie, de nem járul hozzá a készülék ferdéhez.

A tartókonzol hibásan kiszámított telepítési helyzete arra is vezethet, hogy a fűtött törölközőtartót a felemelő rovására tartják, míg a fali rögzítő csak díszítő funkciót végez.

Annak megállapításához, hogy hol helyezkedjen el a tartószerkezet, a legjobb a mérések elvégzését a természetből, vagyis ideiglenesen a falon lévő helyre helyezni, ahol azt állítani kell.

A vízmodellt csatlakoztatni kell a felszállónál, és azt meg kell tartani annak érdekében, hogy kompenzálja a felszállók túlzott terhelését.

Zavarja ki a telepítési helyet, majd vegye le a fűtött törülközőtartót, és végezze el a fúrást. A lyuk mélysége legalább 15 mm legyen.

Mivel a fürdőszoba falai meglehetősen vékonyak, ajánlatos óvatosan elkészíteni a folyosót, indokolatlan erőfeszítés nélkül és folyamatosan mérni a mélységet.

Hogyan helyezkedik el a törülközőtartó a falhoz a fürdőszobában?

A fürdőszobában olyan helyiség van, ahol különleges kényelemre van szükség, mert a legveszélyeztetettebb helyzetben egy személy jelenik meg. A fürdőszobában az optimális hőmérséklet fenntartása érdekében fűtött törölközőtartót szerelnek be. A fűtött törülközőtartó egy ívelt cső, amely beépül az épület teljes fűtési rendszerébe, amely szükséges a fűtéshez és a nedvesség csökkentéséhez a fürdőszobában. Ebben a cikkben leírjuk, hogyan kell a törülközőmelegítőt saját kezével felhelyezni.

Mi a fűtött törölköző?

A fűtött törölközőtartó vagy tekercs olyan eszköz, amely egy további radiátor szerepét a fürdőszobában végzi. A fűtés és páratartalom szabályozása a fürdőszobában valósul meg. Tipikusan egy fűtött törülközősín van a falra szerelve tartóval vagy más megfelelő hardverrel.

Az alábbi eszközök léteznek:

 • A hűtőfolyadék-tekercs típusa szerint a fürdőszobában víz és elektromos tartozik. A vízmodellek az otthoni fűtési rendszer részét képezik, és csak a fűtési szezonban dolgoznak. Az elektromos eszközök az elektromos hálózattól táplálkoznak, ezért önállóbbnak tekinthetők.

Fontos! Bármi legyen is a fürdő fűtőtestje, fontos, hogy megbízható, tartós rögzítőelemet biztosítson a törölközőhöz. Mivel a készüléket általában a falra szerelik, a rögzítéseknek ellenállniuk kell a súlyának. A beépítés magassága rendszerint 100-130 cm a padlóról.

Tartószerkezet

Korábban, amikor az építési üzletek nem engedtek ilyen sokszínűséget, a fűtőtestek behelyezése a fürdőszobába a falra rögzített szokványos fémhorgok segítségével történt.

A gyakorlatban azonban ez a telepítési módszer meglehetősen megbízhatatlannak bizonyult - az akkumulátor süllyesztett, rögzítetten rögzítve. Most erre a célra speciális zárójeleket használnak. A következő eszközzel rendelkeznek:

 • Szerelési polc. A tartó alján egy szerelő polc található, amelyhez a falra szerelhető. Általában 2 rögzítőelem elegendő a megbízható rögzítéshez, de több öntapadó csavar használható a szerkezet megerősítésére.

Ne felejtse el, hogy 2-6 zárójelből állhat a törölközőmelegítő a méret, súly és forma függvényében. Minél nagyobb és nehezebb a készülék, annál több pontot kell rögzíteni annak érdekében, hogy egyenletesebben oszthatók meg a tartókon.

A tartók típusai

A törölközősínre szerelhető elemek választéka meglehetősen változatos a tervezés és az ár tekintetében. Általában az összes szükséges kötőelem közvetlenül a káddal ellátott radiátorral van ellátva, így nincs ok arra, hogy gondolkodjunk a falhoz történő rögzítéssel kapcsolatban.

A gyártó gondosan kiszámolja, hogy a tekercs adott modellje mekkora súlyú, majd megfelelő csapágykapacitással és formatervezéssel kiválasztja azt. Megkülönböztetik a következő legnépszerűbb kötőelemeket:

 1. Split. Lecsatható zárt kötőelemek falra szerelhető radiátorhoz a fürdőszobához, amely 2 részből áll. A konzol egy részét a törülközőre helyezzük, a második pedig a falon a kívánt magasságban rögzítve. Ezt követően a konzol egy részét betettük a másikba. A levehető kötőelemek kényelmesek, mert bármikor le lehet szüntetni a készüléket a falburkolat megrongálása nélkül.
 2. Bomlott. Ez a típusú rögzítő egy szilárd, monolitikus konzol. Először a tekercscsőre van felhelyezve, majd, ha már összeszerelt, a falfelületre van rögzítve. Minden tapasztalt mester megerősíti, hogy a levehető tartó sokkal kényelmesebb telepíteni, mint az egy darabból.

Gondold végig, hogy a fűtött törülközőtartókhoz általában univerzális kötőelemeket lehet felvenni, ha nem akarsz bekapcsolódni egy szabványos lámpatestbe. Jobb, ha a konzolok kialakítása leválasztható, mivel sokkal könnyebb a radiátor felszerelése velük. A kötőelemek vásárlásakor fontos figyelembe venni a csőátmérőt, a kívánt távolságot a falról a készülékre, valamint az anyag korrózióállóságát, mivel a fürdőszobában magas páratartalmú helyiség van.

Hogy van a hegy?

Az akku lógása a fürdőszobában meglehetősen egyszerű, így ezt a munkát saját kezével is elvégezheti. Fontos megjegyezni, hogy a vízmelegített törülközőtartó cseréje csak a fűtési szezonon kívül történik, különben szükség lesz a teljes fűtési kikapcsoló kikapcsolására, ami más lakók számára kényelmetlenséget okoz.

A beépítési technológia a következő lépésekből áll:

 • Szükség esetén átfedés.
 • Rögzítés a konzolon a falon.
 • Fűtött törülközőtartók felszerelése a konzolon.
 • A fűtőtorony bekötése a tekercs bemeneti pontjához.
 • Tömítőanyagok.
 • Ellenőrizze az ízületek és varratok tömítettségét.

Fontos! Tapasztalt szakemberek azt javasolják, hogy a tekercset a fürdőszobában gömbcsapokkal kösse össze. Ez az egyszerű intézkedés segít abban, hogy szivárgás vagy baleset esetén leállítsa a készülék vízellátását, és sok idegt takarít meg a jövőben.

A fűtött törülközőtartó rögzítéséről

Bárki, aki ismeri a fűtött törölközőt rögzítő módszerek különböző módjait, az egész világnak nyújtja be. Az emberek képesek sokat megbocsátani a vízvezeték-szerelőknek, de képtelenek arra, hogy megfelelően rögzítsék a fűtött törülközőt, az emberek soha nem bocsátanak meg. A rögzítés minden törülközősávra szükség van, de a felhasználók túl későn értik meg, miért szükségesek.

Vannak olyan esetek, amikor egyszerűen nem lehet szabványos rögzítőket használni a fűtött törölközőtartóra. Például, ha maga a felszálló, amelyhez a fűtött törölközőt csatlakoztatta, helytelenül van felszerelve.

Íme egy egyszerű példa. A polipropilén burkolat egy csempével bélelt dobozban van elrejtve. A magához nem férhet hozzá. Két kimenet dugóval, amelyhez a fűtött törölközőt össze kell kötni, magányosan kigyulladnak a dobozból.

A baj az, hogy ezeket az eredményeket helytelenül fel vannak szerelve.

Nem párhuzamos a falhoz
A falhoz viszonyítva nem párhuzamos egymással

Ezért a csatlakoztatott fűtött törölközőtartó csak a falhoz támaszkodik. Csak kissé késleltetve, kis erőfeszítéssel, akkor kb. 2-3 cm közötti rés keletkezik a fal és a fal között, és egyszerűen nincs helye a fűtött törülközőtartó szabványos felszerelésének.

Hogy legyenek ebben az esetben? A doboz lebontásáról és a felújításról szól, nem kérdéses. Ez a lehetőség teljesen nem megfelelő. A fűtött törölközőtartó felszerelése nélkül is elhagyható. Teljesen rossz, ha csak lóg a falon, és a krómozott fejét egy csempe felé dobja.

Lehetséges, hogy egy fűtött törölközőt használnak, de egy másik cikkben.

Elmondom egy olyan változatról, amelyet ilyen esetekben többször is használtam.
Megvásároljuk a szokásos rögzítőt a törölközőhöz, mint a fotón. A tartó teljesen összecsukható, és három részből áll. A gyűrű harmadik része, nem a képen. Már fel van helyezve a fűtött törülközőtartóra.

A szerelésnek egyértelműen fel kell venni a cső törülközőtartó átmérőjét. Ebben az esetben az átmérő 3/4 inch. Ugyanakkor a raktárban megvásárolták a készletet a törülközőtartó összekötéséhez a felszálló következtetéseihez.

Tehát mi van. Van egy külső menet egy fűtött törülközőtartón, egy belső menet a felszálló nyílásokon, átmérője 1 hüvelyk. A következő sorozatot választjuk. Az "American" 3/4, 3/4 hüvelyes hüvely a fűtött törülközőtartó menete egy "amerikai", egy átmeneti hüvely 3/4 - 1 hüvelykéhez történő csatlakoztatásához, amely a csapot az emelő kifolyójához és a törülközőhöz való rögzítéshez csatlakoztatja. Természetesen a fentiek mindegyikét veszünk egy párban.

Ne felejtsük el, hogy a rögzítőgyűrűket fel kell fektetni a fűtött törülközőtartóra, mielőtt a tengelykapcsolókat befújja. Nos, ha csak akkor nem vásárolt összeállítható gyűrűket, akkor is megtörténnek.

A teljes készlet megfelelő összeszereléséről és választási lehetőségeiről a fűtött törölközőtartó telepítésekor egy másik cikkben megmondom. Most beszéljünk magáról a hegyről. Találtad ki, kicsit le kell rövidítened. Végezze el a szükséges jelölést és vágja le a csiszolót.

A rövidebb tartó elég méretű. De a "tüske" menet nélkül nem használható. Ha lerövidül, akkor az egyik vége menet nélkül marad. Nem kell ezt. De van kiút.

Szükséges egy csavart vagy csavart vásárolni megfelelő menetrel (ebben az esetben M8-ban) és lerövidíteni úgy, hogy kissé kiugrik a tartóról. Csak annyira, hogy a fűtött törülközőtartón lévő gyűrűbe csavarható legyen. A szálat ne csak a gyűrűbe kell csavarozni, hanem áthaladni, hogy a cső felületére nyomjon, merev csatlakozással a fűtött törülközőtartó falához rögzítéséhez.

Még egy dolog. Ha veszel egy csavart, akkor a kupakja a szerelőcsésze síkja mögött lesz. A kupaknál a kupak vastagabb, és a tálca síkján levő eltávolításához kissé el kell távolítani egy darálót, amint ez a képen is látható.

Miután elvégezte az általam ismertetett műveleteket, csak a rögzítőelemeket rögzíti a törülközőre, össze kell szerelni és rögzíteni kell a felszálló kapcsán. Ha az "American" csapja szabadon csavarodik, csavarodás nélkül, és a tálak jól illeszkednek a falhoz, akkor minden rendben van. Ellenkező esetben meg kell lerövidíteni a csatolást, ismét megismételve az egész eljárást. Ezért jobb, ha előzetesen minden mérést elvégezünk, és a jelölést elvégezzük.

A rögzítőelemek csavarása és a sík egymáshoz viszonyított ellenőrzése esetén célszerűbb egy sík padlón.

Ha minden rendben van, akkor ne rohanjon a csapok kinyitásához és a fűtött törülközőtartóba. Még mindig el kell távolítania a fúró lyukak fúrásához. A tálban levő lyukakon keresztül helyezze a pontokat a falra egy jelölővel vagy ceruzával, a ragasztószalag jelölőelemeinek helyére. A Scotch szalagon látható jelölés sokkal jobban látható, és a fúró nem olyan csúszó, mint egy csupasz csempe. Az egyik legutóbbi cikkben azt írtam, hogyan és mi, fúrni csempe.

A fűtött törülközőtartóhoz való rögzítéssel általában több csavarral rendelkezik. Azt javaslom, azonnal dobd el őket. Nagyon rövidek és csak a gipszben fognak rögzíteni, nem érik el a betont vagy a téglát. Vegye ki a szokásos 6x40 mm-es dugószalagot. A csavar színe nem feltétlenül fontos mindenki számára, de kiválaszthatja a törölközőmelegítő színét és rögzítését.

Minden. Remélem, a cikk hasznos volt. Bye!

A törülközőtartó falához rögzítése: 2 típusú eszköz és 2 szerelési lehetőség

A törölközőszárító telepítésének módja a készülék típusától és az adott helyiség csatlakozási funkcióitól függ.

Valószínűleg nem érdemes megvitatni a fürdőszobában lévő fűtött törülközőtartó szükségességét - ez a készülék minden bizonnyal hasznos, és egy kis helyet foglal el. Általában a fürdőszobában már van ilyen eszköz, de előbb-utóbb kicserélésre van szükség - és itt képesek vagyunk egy sokkal jobb eszköz beszerelésére.

Mi a fűtött törülközőtartó, és hogyan rögzítik őket helyesen - meg fogjuk tudni.

Fűtött törülközőtartó választása

2. típusú vízmelegített törülközőtartó

A törülközők és a nedves ruhaneműek tipikus fürdőszobái általában a forróvízcsövek csapját vagy a fűtési rendszerből táplált külön áramkört használják (ritkábban). Ezen kompromisszumos megoldások helyett egy speciális csöves tekercs is használható, de mindenképpen az eszköz működési elve változatlan marad. A készülékben keringetett hőhordozó hőmérsékletet ad a falához, és ezek biztosítják a hatékony törölközőszárítást.

A forró vízvezeték a mosógép tipikus változata a fürdőszobában.

A legfontosabb különbség a modellek között a konfigurációban, valamint a szárító csövek anyagában:

A Pluses termékek olcsóak, ezért nagy mennyiségben és széles körben készülnek. Ezenkívül az acélcsövek jól tolerálhatók mechanikai terhelésekkel.

Hátrányok - az acél, amely akár védőanyagokkal borított nedves környezetben is, hajlamos lesz korrózióra. Ezenkívül a söpredék keletkezik, amikor érintkezésbe kerül a kemény csapvízzel a fűtött törülközőtartón belül. A falakon lévő sófelhalmozás nem csak növeli a hidraulikus ellenállást, hanem csökkenti a hőátadást is.

A rozsdamentes acél helyett törölközőmelegítők hagyományos korrózióálló acélból készülhetnek. Az ilyen típusú termékek előnyei és hátrányai hasonlóak a táblázat előző oszlopában leírtakhoz.

Ami a bevonatot illeti, lehet fém (leggyakrabban króm vagy nikkel-króm) vagy zománc. Az első erősebb, de kevésbé ellenáll a korróziónak. A zománc, éppen ellenkezőleg, gyakorlatilag nem kémiai támadásnak van kitéve, de a fújások hatással lehetnek a talajról.

A réz vagy rézből készült víz törölközőmelegítő megoldása megoldhatja a fő problémát - a korrózió. Ezek az anyagok nem rozsdásodnak meg, és a réz felületén a patina egyfajta szigetelőként működik, ami megakadályozza az oxidációt.

További plusz a fémek vonzó megjelenése.

hátránya:

 • elektrokémiai korrózió a rézcsövek rozsdamentes acél vagy más fémcsövek csatlakozásánál;
 • a fűtött törülközőtartó belső felületének sérülése csiszolószemcsék formájában felfüggesztve, serkentve a sók felhalmozódását;
 • magas (3 ezer rubel és több) ár.

Ezenkívül egy ilyen törülközőszárító telepítése meglehetősen nehéz feladat. A bonyolultság függ a készülék kialakításától, a kapcsolat módjától és számos egyéb paramétertől. Ezért csak alapos előkészítés után érdemes megkezdeni a munkát!

A tervezési változat eltér a csak megjelenésű tipikus tekercsektől

Mínusz vizes eszközök - a csatlakozási ponton esetleges szivárgás

Típus 1. Elektromos modellek

A kis méretű fürdőszobában, valamint abban a helyiségben, ahol a fűtött törülközőtartó vezetéke elvileg elveszett, elektromos berendezést helyezhet el. Az ilyen törölközőmelegítők előnyeit mérlegelnék a kompakt méret, a megfelelő hatékonyság és a különféle formák szempontjából. A hátrány, valójában, egy - nagy energiaintenzitású.

A tipikus elektromos modell így néz ki.

Elektromos kialakítás:

 1. Ház. Maga a fűtött törülközőtartó egy "létra", "kígyó" vagy más, többcirkulációs készülék, amely acélból vagy könnyű ötvözetből készült, korrózióvédő bevonattal.

A test bármilyen alakú lehet. A forgatható modellek nagyon kényelmesek - mint ezt a fotót

 1. Melegítő. A házon belül van egy fűtőelem, leggyakrabban csőszerű. A fűtőteljesítmény 300-400 és 1500 W közé esik.

A legerősebb fűtőtesteket nagy fürdőszobákban, valamint szállodák és fürdők fürdőszobáiban használják. Egy tipikus lakás esetén elegendő 400 watt.

A termosztát használatával kiválaszthatja a fűtési fokot, amely energiát takarít meg

 1. Management. Az elektromos törölközőmelegítők rendszerint áramszabályozóval vannak felszerelve. Ezzel kiválaszthatja a munkaterületek fűtési hőmérsékletét. Szükséges a törölköző gyorsan száradni - maximálisan bekapcsolva, és ha nem kell rohannia -, akkor egy kis hőt és energiát takarít meg.

Rejtett kapcsolat a hálózathoz

 1. Áramforrás Két lehetőség van: állandó kapcsolódás a hálózathoz (rejtett vagy nyitott) vagy kapcsolat a kimenettel. A második lehetőség előnyösebb, de elengedhetetlen, hogy a kifolyó vízálló legyen. A fürdőszoba körülményei között az eső vízbe való esésének valószínűsége közel 100%, ezért előbb gondoskodni kell.

Csak vízálló aljzatokat használunk a csatlakozáshoz.

Az eredmény egy meglehetősen hatékony eszköz, amely egyszerre kerül telepítésre, minimális munkaerő-költségekkel. Ezért van, ha a fürdőszobában van egy kivezető nyílás, akkor az elektromos törölközőmelegítő előnye teljesen indokolt lenne.

Szerelési technológia

Opció 1. A vízrendszer felszerelése és csatlakoztatása

A vízmodell hozzávetőleges bekötési rajza

Lássuk tehát, hogyan lehet egy törülközőszárítót a saját kezével felszerelni. Kezdjük egy összetettebb lehetőséggel - egy víz eszközzel.

A munkához szükségünk lesz:

A beépített tömítésekkel ellátott sarkokat általában fel lehet szerelni.

 1. Fűtött törülközőtartó maga.
 2. Szög vagy egyenes szerelvények.

Univerzális lehetőség az ilyen termékek - "amerikai" csatlakozásra. Ezek megbízhatóak és könnyen kezelhetők.

Amerikai - kényelmes felszerelés egy kupak anyával, amely lehetővé teszi, hogy szorosan csatlakozzon a csövekhez

 1. Golyóscsapok.
 2. Vízcső az ízületek tömítésére.
 3. Rögzítőelemek a falra erősítéshez.

A tömítéshez kívánatos az egészségügyi csévélés alkalmazása.

Szerszámkészlet:

Lehet, hogy le kell vágni a régi csövet - ehhez fémdarabra van szükség

 1. A bolgár fémlemezzel (egy régi cső szétszerelésére).
 2. Perforator vagy fúró csempével / beton fúrókkal.
 3. Állítható csavarkulcs.
 4. A legfontosabb az, hogy szigorítsák az "amerikai".

Az "amerikai" felszerelése megszorítsa ezt a kulcsot

 1. Csavarhúzóval.
 2. Mérőeszközök.

A különböző modellek telepítési lehetőségei

Szerelt rendszer a következőképpen:

A fűtött törölközőtartó összekötéséhez készítsen csapot a forró víz felszállójáról. Ez lehet egy meglévő cső vagy egy újonnan épített cső.

Az első esetben le kell vágnunk a régi fűtött törülközőt, be kell illeszteni a csövek végeit, és meg kell vágnunk a szálakat.

A második esetben a csöveket helyezzük el, amennyire szükségünk van. Beleértve a távközlés alá helyezését is lehetővé kell tenni, ha a fal síkjában egy szögbe illesztés következik.

Javasoljuk a gömbcsapokat a fűtött törülközőtartó csatlakozása alatt elhelyezni. Telepítésük lehetővé teszi, hogy az áramkör ezen részét szakítsa meg a hálózatról cseréhez vagy javításhoz.

Szintén kívánatos a "bypass" rendszerbe építeni - egy jumpert a fűtött törölközőtábla bemenete és kimenete között. Az áthidaló szerepe lehet a cső egy része, amelyből az eszköz csatlakoztatására szolgáló ága csöveket átirányítják.

A fűtött törölközőtartón rögzíthető rögzítőelem a falon való rögzítéshez. Általában az ilyen rögzítőelemeket egyszerűen a csőre helyezzük, és a helyes csavarhúzóval meghúzzuk.

Az egészségügyi betét és a paszta tömítés használatával "amerikai" szerelvényeket szerelünk a tekercs cső alakú részének kimeneteire. A szorító anyák szorosan húzódnak, de nem túl sok -, hogy ne deformálják a terméket, és ne zavarják meg a szálat.

Az amerikai nõk belsõ részeit egy különleges kulcs meghúzta. Ez lehetővé teszi a csatlakozás lehető legteljesebb lezárását.

A terminálokhoz egy törülközőt melegítünk, csavartuk a szálakat, és megjelöltük a rögzítő lemezeket.

A markolathoz való rögzítéshez használt hornyokon keresztül fúrással jelöljük a falakat.

Fúrjon lyukakat a kötőelemekhez. Először egy különleges fúróval átmegyünk a csempefelületen, így egy konkrét fúróval süllyedünk a falba.

Mi a kalapács a műanyag dübelek a lyukak. Általában van valamilyen rögzítő a tekerccsel, de jobb, ha eldobja, és használja a tüskéket a gyors telepítéshez 6x40 mm.

Visszahelyezzük a terméket a helyére és rögzítjük a falra. Ehhez rögzítõ csavarokkal rögzítjük a tartólemezeket, behelyezzük azokat a dugós csatlakozóba és csavarhúzóval meghúzzuk.

Ezután forgassa el a rögzítő csavarokat a rögzítőkön, és válassza ki a hosszukat úgy, hogy a készülék szigorúan párhuzamos a falra.

A fűtött törülközőtartó forró vízzel ellátott kapcsokra történő rögzítésének helyén lévő anyákat egy állítható csavarkulccsal húzzák meg. Itt is fontos, hogy ne húzza a kapcsolatot.

Nyissa ki a bemeneti és kimeneti szelepeket, és ellenőrizze a rendszer működését. Munkánk sikerének kritériumai csak kettő:

 • A csatlakozások nem szivárognak.
 • A tekercs felületét felmelegítik.

Természetesen ez nem az egyetlen módja. Nagyon népszerű a fűtött törülközőtartó szerelése a sarokelemekhez alsó csatlakozással, vagy nyílt áthidalás révén. Mindenesetre meg kell választanod a telepítési sémát az eszköz feltételei és modellje alapján.

Alsó csatlakozási példa sarokelemekkel

Opció 2. Elektromos eszköz beszerelése

Az elektromos modellek egyik előnye egyszerű telepítés. A telepítéshez szükségünk van:

Standard láb a szárítóhoz. A falon rögzíthető műanyag tüskékkel

 1. Lyukasztás vagy fúrás a megfelelő fúróval.
 2. Szint.
 3. Phillips csavarhúzó.
 4. Szerszámok elektromos vezetékek csatlakoztatásához (aljzat nélküli telepítéshez).

Az elektromos eszköz beszerelésére vonatkozó utasítások:

A fűtött törölközőtartót kicsomagolják, egy dobozból és egy zsinórból kinyitva a csatlakozáshoz.

Szükség esetén vigye az elektromos kábelt a rögzítőszalagok lyukaiba.

A készülék hátoldalán szereljük fel a szerelőlapokat vagy a lábakat. Rögzítse őket rögzítő csavarokkal, szorítsa meg a részeket egy keresztfejű csavarhúzóval.

A terméket a falra helyezzük, szintre helyezzük, és a jelölőelemet a rögzítő lyukak fúrásához alkalmazzuk.

Jelölje fel a maszkoló szalagot, amely megakadályozza a fúrás során a károsodást.

Jelöléssel lyukakat fúrunk, amelyek átmérője és mélysége megfelel az alkalmazott rögzítőelemnek.

Helyezzen műanyag tüskéket a lyukakba. A falhoz ütköztük őket.

A készüléket a falhoz rögzítjük, illeszkedjük és rögzítjük a csavarok csavarjainak behúzásával.

Csatlakoztassa a tápkábelt, húzza a kábelt a megfelelő helyre.

Rejtett csatlakozással a vezetékeket a fűtött törülközőtartóból a falból kijövő vezetékekhez csatlakoztatjuk. Óvatosan elkülönítse az érintkezési helyet és elrejti a vezetékeket a bőr alá vagy a készülék dekoratív sávjába.

Díszítő lemezeket helyezünk a rögzítőszalagokra, és rögzítjük őket csavarokkal vagy csavarokkal.

Telepítés után feszültséget alkalmazunk és ellenőrizzük a szárító elemek fűtési fokát. A termosztát működését is vezéreljük, kiválasztva az optimális üzemmódot.

Valami ilyesmi egy beépített villamos modell termosztáttal és rejtett bekötéssel.

A vízmodellhez hasonlóan lehetnek lehetőségek is. De a kísérleti terület korlátozott, valójában két ponttal:

 1. Rögzítési forma (lábak vagy lemezek).
 2. Csatlakozási típus (elrejtve vagy a foglalaton keresztül).

Általában azonban a "falra fúrt", a tápvezetékekhez csatlakoztatott "rendszer változatlan marad.

következtetés

A törülközőtartóhoz való rögzítés típusának kiválasztásakor figyelembe kell vennie tervezési és telepítési helyét, valamint a kommunikációhoz való csatlakozási módot. Itt nincs különösebb nehézség, de a fenti utasítások és a vizuális videó ebben a cikkben nagyon hasznos lehet a kezdőknek. Ezenkívül a megjegyzésekben válaszolhat a kérdésére.

Rögzítő víz, elektromos és kombinált törölközősín a falhoz

Az ilyen eszköz, mint a fűtött törülközőtartó, minden modern fürdőszoba alapvető jellemzője. A ruhák és törölközők szárítása mellett egy másik fontos funkció is hozzá van rendelve: kedvező mikroklímát tart fenn a magas páratartalmú szobában. Emiatt a fürdőszobát védik a nedvességtől, a gomba reprodukciójától és a kellemetlen szagtól.

A víz törölközőjének rendszere.

Az eszköz megbízható rögzítése a falon biztosítja a megfelelő működést.

Ami a tervezés telepítési folyamatát illeti, nem kell szakembert hívni segítségért. Ha szabadideje és nagy vágya van, maga is felszerelhet törülközőszárítót. De mielőtt folytatnánk az önellátást, ajánlott figyelmesen elolvasni a munka követelményeit és ajánlásait. A telepítést csak a telepítési technika lépésenkénti leírását követően kell elvégezni.

Az első lépés egy megfelelő fűtött törülközőtartó beszerzése. Háromféle típusú eszköz van a piacon: víz, elektromos, kombinált. Mindegyiküknek előnyei és hátrányai vannak. Természetesen mindegyikük telepítése saját árnyalatokat tartalmaz.

A vízmelegített törülközőtartó felszerelése

A hazai piacon a legnépszerűbbek a vízitisztító sínek. Ők a leginkább ismertek, biztonságosak, könnyen telepíthetők és működhetnek. Az ilyen eszköz beszereléséhez a következő eszközökre van szükség:

 • elektromos fúró;
 • fúró készlet;
 • csavarhúzó;
 • csavarhúzó készlet;
 • építési szint;
 • a kulcsokat.

Rögzítés egy vízmelegített törülközőtartó falához

A fűtött törülközőtartó kapcsolási rajza a forró vízellátás vagy fűtés rendszeréhez.

 1. Fűtött törülközőt vásárolva meg kell nézni a készletben szereplő alkatrészek listáját. Általában a gyártók a komponens szögek, csatlakozók és csavarok listájába tartoznak. Ha nem elegendõ ahhoz, hogy az egységet a falra telepítse, akkor mindent meg kell vásárolnia, amire szüksége lehet. A készülék kicsomagolásakor ügyelni kell arra, hogy vannak kötőelemek és csatlakozások, amelyek nélkül a telepítés lehetetlen.
 2. Mielőtt csatlakoztatná az új törülközőtartót, le kell szednie a régi, ha van ilyen. Ehhez tiltsa a forró víz hozzáférését a helyiségbe. Ez a probléma megoldódott a lakáshivatal állásfoglalásával. Szükséges a menetes csatlakozás lecsavarása és a régi készülék szétszerelése. A szárítással, a csőre hegesztve megszabadulhat a csiszolótól. Ezután távolítsa el az egységet, miután a zárójelekkel szolgálta idejét. A falat fel kell szabadítani a régi kötőelemekből.
 3. Csavarhúzóval vagy csavarhúzóval új tartókat kell a falhoz rögzíteni. Ugyanakkor a vízellátás csatlakoztatásához szükséges alkatrészek: a csatlakozók és a sarkok rögzítése. Ezután olyan jelzést kell végezni, amelyen további fúrást végeznek. Ehhez csatolni kell a szárítást a falhoz, meg kell határoznia a jövőbeli elhelyezés helyét, és meg kell jelölnie.
 4. Fúrjon lyukakat a szükséges hosszúságból és helyezze be őket. Feszített törülközőtartót szerelhet fel az előkészített lyukakba, rögzítőelemekkel és csavarhúzóval. Továbbra is csatlakoztatni kell a szárítót az emelőhöz. Ehhez csatlakoztatni kell a vízellátó rendszerhez.

A fűtött törölközőtartó felszerelése után ellenőrizni kell a csatlakozások tömítettségét. Ehhez simítsa ki a csapokat, és töltse fel a készüléket vízzel. Nem tud azonnal megnyitni nagy víznyomást. A varratoknak meg kell vizsgálniuk és szivárgást kell ellenőrizniük. A csatlakozások minden hibáját azonnal ki kell küszöbölni, hogy elkerülhető legyen a működési zavar.

Elektromos törülközőtartó beépítése a fürdőszobába

Az elektromos szárítás nem könnyű telepíteni. Ez a folyamat az ellátás és a pontosság mestereit igényli. Meg kell dolgozni az elektromos vezetékeket, ahol a használhatósági kell tenni, mielőtt biztonságos elektromos készüléket. Az a tény, hogy a fűtőelemek fűtőelemei legfeljebb 1200 Watt / óra-ig fogyasztanak, és ha a kábelezés nem képes ellenállni egy ilyen további terhelésnek, akkor minden meghibásodhat.

Elektromos törülközőtartó telepítésének folyamata

A fűtött törülközőtartó szerelési sémája.

 1. Az elektromos szárítás telepítéséhez először meg kell határoznia a munkaterületet: az a hely, ahol a jövőben a legkényelmesebb lesz a törölköző és a len. Javasoljuk, hogy ilyen eszközök nem közelebb, mint 60 cm-re a fürdő, mosdó és egyéb vízforrások. Ez az elővigyázatosság nem szabályozott, és nem kötelező, de még mindig nem szabad elhanyagolni, mert az elektromos hálózathoz kapcsolt kialakításról beszélünk.
 2. A fürdőszobában ki kell helyezni egy konnektorba. Ennek speciális nedvességálló nyílásnak kell lennie. Különböző abban, hogy gumi tömítésekkel rendelkezik, amelyek megakadályozzák a víz belépését. Vigyázzon a földelésére is. Az aljzat nem ajánlott kívülről szerelni, ezért a falon kívül kell eltávolítani, és a felszínen csak a dugó csatlakoztatására szolgáló nyílást hagyja.
 3. Egy fúróval és egy csavarhúzóval könnyedén rögzítheti a fűtött törülközőt. Fel kell szerelni függőleges helyzetben, a fűtőtestnek alul kell lennie. A speciális tartók, amelyeket rendszerint szabványos felszerelésként szállítanak, megkönnyítik a távolságot az eszközről a falra.
 4. A készülék telepítése után 15 percet kell várnia, majd csatlakoztassa a hálózathoz.

Az összeszerelt törülközőtartó telepítésének és működtetésének jellemzői

A fűtött törülközőtartó vezetékezési rajza.

A kombinált törölközőtartó előnye a sokoldalúság. Végül is, néha vannak megszakadások a vízellátó rendszer működésében és az áramellátásban. Kombinált eszközök kombinálják a víz és az elektromos berendezések tulajdonságait. A fő idő, amikor a design melegvízkészülékként működik. A forró víz leállítása közben a készüléket fűtőelemek melegítik.

Az ilyen rendszer gondosan átgondolt, kényelmes és kényelmes használat. Költsége jóval magasabb, mint a hagyományos víz és elektromos törülközőtartók költsége. De a készülék telepítésekor nincs semmi nehézség, könnyű a falhoz rögzíteni, mint egy rendszeres vízszárító. Vigyázzon a fürdőszobában való jelenlétre is.

A kombinált eszköz telepítése után meg kell állapítani, hogy a rendszer melyik költségén működik a főidő. Melegvízellátás esetén vegye le a dugót, és fedje le a csatlakozóaljzatot speciális fedéllel. Ha azt tervezi, hogy csatlakoztatja a készüléket a hálózati csatlakozóhoz, javasoljuk, hogy blokkolja a vízhez való hozzáférést, engedje fel a levegőt, töltse be a fagyállóba, majd csak csatlakoztassa a fűtött törölközőt a hálózati csatlakozóhoz.

Szerelje fel a törülközőt a falra

A fürdőkáddal felszerelt fűtött törülközőtartók modern választéka sokszínűséget mutat. Ma könnyen kiválaszthatja a kívánt alakú és formatervezett termékeket. Azonban annak érdekében, hogy a vásárlás pozitív hozzáállása ne kerülhessen el, a készüléket helyesen kell beszerelni és biztonságosan rögzíteni. Ehhez igénybe veheti a vízvezeték szolgáltatásait, vagy saját kezűleg rendezheti az eseményeket.

A fűtött törölközősín felszereléséhez használható eszköz:

 • fúró, csavarhúzó vagy csavarhúzó;
 • szinten;
 • a kulcsokat.

A törülközőtartók rögzítésének módszerei

- helyhez. Ez egy nehéz telepítési módszer, amelyben a szaniterek nem tudják megváltoztatni helyzetét.

- fordulópont. A törülközőtartó szerelésének ez a módja a jövőben a készülék 180 ° -os forgatását teszi lehetővé a falhoz képest. A tömítések szerepe a szerelés során gumi gyűrű. Tekintettel arra, hogy a telepítés gyakran történik meg, ajánlott a legmagasabb minőségi opciókat előnyben részesíteni.

Az elektromos törülközőtartó felszerelése megbízható alapot biztosít. A telepítést rejtett módon végezzük (a kábelezés a falba van fektetve) vagy nyitva - a készüléket a konnektorhoz csatlakoztatjuk. Ugyanakkor az elektromos törülközőtartó szerelvényét legalább 60 cm-re kell elhelyezni a fürdőszobából, a mosdóból és a zuhanykabinból.

Videó utasítás - törölközőszárító csatlakoztatása

A fűtött törülközőtartó rögzítése - lépésről lépésre:

 • Az egészségügyi termék helyét a vásárlás előtt kell meghatározni. Ez lehetővé teszi, hogy pontosan tudjátok a modell optimális méretét és alakját. A legjobb, ha a formatervezést előnyben részesítjük, kötőelemekkel ellátva. Ha nincsenek a kiválasztott példányban, akkor a kötőelemeket külön vásárolhatja meg.
 • Elkészítjük a telepítés helyét. Szükség esetén szüntesse meg a régi szárítót. Ehhez kapcsolja ki a vizet, és csavaranyával csavarja le az anyákat, majd óvatosan vegye le a készüléket a falról és távolítsa el a régi rögzítőelemeket.
 • Kicsomagoljuk a berendezést és beillesztjük a tartóelemeket. E célból csavarhúzót használhat. Miután a szükséges csatlakozások fel vannak csavarva (tengelykapcsolók, szögek stb.), Próbálj meg száradni a szándékolt elhelyezés helyére. Készítsen egy jelölést a falra, amelyet fúrni fog. Az eszköz vízszintes helyzetének ellenőrzéséhez használja a szintet. A legjobb, ha segítséget kér egy baráttól vagy szomszédtól. Továbbra is száradni fog, és képes lesz igazítani a terméket, és a megfelelő helyen elhelyezni a jeleket.
 • Helyezze félre a berendezést, és fúrót használjon lyukak létrehozásához (használjon fúróhegyet a kívánt átmérőlapon). Miután a csempe elhaladt, a fúrót egy új betéttel kellett cserélni. A második fúró segítségével olyan lyukakat hozunk létre, amelyek a kívánt mélységet alkotják, és amelyekbe később műanyag tüskéket helyezünk be.
 • Csavarhúzóval vagy csavarhúzóval rögzítse a törülközőtartó rögzítőit.
 • Az utolsó szakaszban csatlakoztatjuk a készüléket a melegvízellátó rendszerhez vagy a fűtési rendszerhez.

A berendezések felszereléséhez szükséges alkatrészek kiválasztása az Ön preferenciáitól függ. Különösen népszerű ez a típusú rögzítőelem, mint zárójel, amelyeket arra terveztek, hogy az erős törülközőmelegítőket falra fektesse. Ezek a termékek különböző anyagokból készülnek, de különös figyelmet kell szentelni a rozsdamentes acélnak. Fentről festettek, hogy esztétikus megjelenést biztosítsanak, valamint megvédjék a károkat és a rozsdát. Fűtött törülközőtartók beépítéséhez más rögzítőelemeket (teleszkópos kiegészítők, horgonycsavarok és tüskék, egészségügyi csavarok stb.) Is használhatnak.

Rögzítő víz, elektromos és kombinált törölközősín a falhoz

Az ilyen eszköz, mint a fűtött törülközőtartó, minden modern fürdőszoba alapvető jellemzője. A ruhák és törölközők szárítása mellett egy másik fontos funkció is hozzá van rendelve: kedvező mikroklímát tart fenn a magas páratartalmú szobában. Emiatt a fürdőszobát védik a nedvességtől, a gomba reprodukciójától és a kellemetlen szagtól.

A víz törölközőjének rendszere.

Az eszköz megbízható rögzítése a falon biztosítja a megfelelő működést.

Ami a tervezés telepítési folyamatát illeti, nem kell szakembert hívni segítségért. Ha szabadideje és nagy vágya van, maga is felszerelhet törülközőszárítót. De mielőtt folytatnánk az önellátást, ajánlott figyelmesen elolvasni a munka követelményeit és ajánlásait. A telepítést csak a telepítési technika lépésenkénti leírását követően kell elvégezni.

Az első lépés egy megfelelő fűtött törülközőtartó beszerzése. Háromféle típusú eszköz van a piacon: víz, elektromos, kombinált. Mindegyiküknek előnyei és hátrányai vannak. Természetesen mindegyikük telepítése saját árnyalatokat tartalmaz.

A vízmelegített törülközőtartó felszerelése

A hazai piacon a legnépszerűbbek a vízitisztító sínek. Ők a leginkább ismertek, biztonságosak, könnyen telepíthetők és működhetnek. Az ilyen eszköz beszereléséhez a következő eszközökre van szükség:

 • elektromos fúró;
 • fúró készlet;
 • csavarhúzó;
 • csavarhúzó készlet;
 • építési szint;
 • a kulcsokat.

Rögzítés egy vízmelegített törülközőtartó falához

A fűtött törülközőtartó kapcsolási rajza a forró vízellátás vagy fűtés rendszeréhez.

 1. Fűtött törülközőt vásárolva meg kell nézni a készletben szereplő alkatrészek listáját. Általában a gyártók a komponens szögek, csatlakozók és csavarok listájába tartoznak. Ha nem elegendõ ahhoz, hogy az egységet a falra telepítse, akkor mindent meg kell vásárolnia, amire szüksége lehet. A készülék kicsomagolásakor ügyelni kell arra, hogy vannak kötőelemek és csatlakozások, amelyek nélkül a telepítés lehetetlen.
 2. Mielőtt csatlakoztatná az új törülközőtartót, le kell szednie a régi, ha van ilyen. Ehhez tiltsa a forró víz hozzáférését a helyiségbe. Ez a probléma megoldódott a lakáshivatal állásfoglalásával. Szükséges a menetes csatlakozás lecsavarása és a régi készülék szétszerelése. A szárítással, a csőre hegesztve megszabadulhat a csiszolótól. Ezután távolítsa el az egységet, miután a zárójelekkel szolgálta idejét. A falat fel kell szabadítani a régi kötőelemekből.
 3. Csavarhúzóval vagy csavarhúzóval új tartókat kell a falhoz rögzíteni. Ugyanakkor a vízellátás csatlakoztatásához szükséges alkatrészek: a csatlakozók és a sarkok rögzítése. Ezután olyan jelzést kell végezni, amelyen további fúrást végeznek. Ehhez csatolni kell a szárítást a falhoz, meg kell határoznia a jövőbeli elhelyezés helyét, és meg kell jelölnie.
 4. Fúrjon lyukakat a szükséges hosszúságból és helyezze be őket. Feszített törülközőtartót szerelhet fel az előkészített lyukakba, rögzítőelemekkel és csavarhúzóval. Továbbra is csatlakoztatni kell a szárítót az emelőhöz. Ehhez csatlakoztatni kell a vízellátó rendszerhez.

A fűtött törölközőtartó felszerelése után ellenőrizni kell a csatlakozások tömítettségét. Ehhez simítsa ki a csapokat, és töltse fel a készüléket vízzel. Nem tud azonnal megnyitni nagy víznyomást. A varratoknak meg kell vizsgálniuk és szivárgást kell ellenőrizniük. A csatlakozások minden hibáját azonnal ki kell küszöbölni, hogy elkerülhető legyen a működési zavar.

Elektromos törülközőtartó beépítése a fürdőszobába

Az elektromos szárítás nem könnyű telepíteni. Ez a folyamat az ellátás és a pontosság mestereit igényli. Meg kell dolgozni az elektromos vezetékeket, ahol a használhatósági kell tenni, mielőtt biztonságos elektromos készüléket. Az a tény, hogy a fűtőelemek fűtőelemei legfeljebb 1200 Watt / óra-ig fogyasztanak, és ha a kábelezés nem képes ellenállni egy ilyen további terhelésnek, akkor minden meghibásodhat.

Elektromos törülközőtartó telepítésének folyamata

A fűtött törülközőtartó szerelési sémája.

 1. Az elektromos szárítás telepítéséhez először meg kell határoznia a munkaterületet: az a hely, ahol a jövőben a legkényelmesebb lesz a törölköző és a len. Javasoljuk, hogy ilyen eszközök nem közelebb, mint 60 cm-re a fürdő, mosdó és egyéb vízforrások. Ez az elővigyázatosság nem szabályozott, és nem kötelező, de még mindig nem szabad elhanyagolni, mert az elektromos hálózathoz kapcsolt kialakításról beszélünk.
 2. A fürdőszobában ki kell helyezni egy konnektorba. Ennek speciális nedvességálló nyílásnak kell lennie. Különböző abban, hogy gumi tömítésekkel rendelkezik, amelyek megakadályozzák a víz belépését. Vigyázzon a földelésére is. Az aljzat nem ajánlott kívülről szerelni, ezért a falon kívül kell eltávolítani, és a felszínen csak a dugó csatlakoztatására szolgáló nyílást hagyja.
 3. Egy fúróval és egy csavarhúzóval könnyedén rögzítheti a fűtött törülközőt. Fel kell szerelni függőleges helyzetben, a fűtőtestnek alul kell lennie. A speciális tartók, amelyeket rendszerint szabványos felszerelésként szállítanak, megkönnyítik a távolságot az eszközről a falra.
 4. A készülék telepítése után 15 percet kell várnia, majd csatlakoztassa a hálózathoz.

Az összeszerelt törülközőtartó telepítésének és működtetésének jellemzői

A fűtött törülközőtartó vezetékezési rajza.

A kombinált törölközőtartó előnye a sokoldalúság. Végül is, néha vannak megszakadások a vízellátó rendszer működésében és az áramellátásban. Kombinált eszközök kombinálják a víz és az elektromos berendezések tulajdonságait. A fő idő, amikor a design melegvízkészülékként működik. A forró víz leállítása közben a készüléket fűtőelemek melegítik.

Az ilyen rendszer gondosan átgondolt, kényelmes és kényelmes használat. Költsége jóval magasabb, mint a hagyományos víz és elektromos törülközőtartók költsége. De a készülék telepítésekor nincs semmi nehézség, könnyű a falhoz rögzíteni, mint egy rendszeres vízszárító. Vigyázzon a fürdőszobában való jelenlétre is.

A kombinált eszköz telepítése után meg kell állapítani, hogy a rendszer melyik költségén működik a főidő. Melegvízellátás esetén vegye le a dugót, és fedje le a csatlakozóaljzatot speciális fedéllel. Ha azt tervezi, hogy csatlakoztatja a készüléket a hálózati csatlakozóhoz, javasoljuk, hogy blokkolja a vízhez való hozzáférést, engedje fel a levegőt, töltse be a fagyállóba, majd csak csatlakoztassa a fűtött törölközőt a hálózati csatlakozóhoz.

Törölközőtartó

A lakások javítása befolyásolja a fürdőszobák rekonstrukcióját. Például a fürdőszobában a bérlők néha teljesen felújítják a belső teret. A javítás elvégezhető önállóan vagy a szakemberek igénybevételével.

A törölköző rögzítésének egész folyamata önállóan, külső segítség, tudás és készség nélkül végezhető.

A törölközőszárító cseréje gyakran sok kérdést vet fel a tudatlan emberektől. Végtére is, meg kell választani a megfelelő modellt, hogy egy tartó a falra. Különféle formatervezési minták a hardverraktárakban felmerülhetnek. Ezért a befejező munka előkészítő szakaszában ajánlott figyelembe venni a termék formáját és méretét.

Fűtött törülközőtartó választása

Minden fürdőszobában egy fűtött törülközőtartó szükséges ahhoz, hogy a szobában kellemes hőmérsékletet lehessen fenntartani, csökkentve a páratartalmat.

Ezek az egészségügyi berendezések víz és elektromos készülékek. Attól függően, hogy milyen típust választ ki, függ a rögzítésétől. Azt is szem előtt kell tartanunk, hogy a vízszerkezetek biztosítják a hőt a forró víz cirkulálása a csövek belsejében. Az elektromos készülékek a fűtőtesteken keresztül melegítik a helyiséget.

A fűtött törölközőtartó választása attól is függ, hogy milyen anyagból készült. Ezek lehetnek krómozott modellek vagy rozsdamentes acéltermékek. A szakértők javasolják a rozsdamentes acél készülékek kiválasztását Tartósabbak és tartósabbak, mint a krómozott minták.

A fűtött törülközőtartó szerelési sémája.

Mielőtt egy modell törölközőmelegítőt vásárolna, meg kell mérnie a fürdőszobát. Így a minták 30-60 cm hosszúak, ezért ha a helyiség kicsi, akkor választhat egy 30 cm hosszú terméket.

A műszaki jellemzők mellett a törölköző melegítők is megjelenésükben különböznek egymástól. Általánosságban mindegyiknek zigzag alakja van, falra szerelve. Azonban a modern gyártók új tervezési kiegészítőket adnak hozzá. Néhány modell nem tartalmaz hegesztő elemeket.

Rögzítési termékek

A törülközőtartó rögzítésekor el kell döntenie, hogy a csövek melyik csövekhez csatlakoznak. Ez lehet fűtési rendszer vagy forró vízrendszer. Ebben az esetben a varázsló a második opció használatát javasolja. Mivel rendszeresen biztosítja a forró vízhez való hozzáférést. Ez azt jelenti, hogy a víz törölköző folyamatosan forró.

A készülék fűtött törülközőtartálya sémája.

A szerkezet felépítéséhez a régi fűtött törölközőt le kell szerelni. Ezért a melegvízhez való hozzáférést bizonyos ideig ki kell zárni. Ez önállóan elvégezhető, kikapcsolhatja a kívánt szelepet. A bontás során teljesen ki kell küszöbölni az egész szerkezetet. Ezt a csiszolót használhatja vagy csavarja le a menetes csatlakozásokat.

Fűtött törölközőtartó csatlakoztatásához használhatja az alsó vagy az oldalsó csatlakozást Ha egy régi készüléket cserél, javasoljuk az alsó rész segítségével történő felszerelését.

A következő szakaszban, a daruk beszerelése. Ehhez ellenőrizze a szál állapotát. Lehet vágni egy új egy hal.

A szelepek rögzítése szükséges ahhoz, hogy szabályozza a víz áramlását a fűtött törölközőtartó belsejébe, a nyomás intenzitását.

A szerelvényeket vízvezeték szerelvények csatlakoztatására használják. A modellek lehetnek egyenesek vagy szögletesek. Minden menetes csatlakozást len ​​vagy speciális szalaggal kell lezárni. A tartót le kell zárni. A munka során követnie kell a szálat. Nem szabad megsérülnie.

A törülközőtartót speciális teleszkópos elemekkel vagy bilincsekkel szereltük fel a falra. A csövek falhoz viszonyított távolságának 35 mm-nél nagyobbnak kell lennie. Ha a termék átmérője kb. 23 mm. Amikor a cső átmérője 40-50 mm., A távolság 50 mm-en belül változik.

Így a fűtött törülközőtartó rögzítéséhez:

A fűtött törülközőtartó kapcsolási rajza.

 • egészségügyi eszköz;
 • bolgár;
 • szerelvények;
 • teleszkópos tartók;
 • vászon tekercs;
 • szabályozási kulcsok.

Szerelje fel a törülközőt óvatosan. Ellenkező esetben szivárgás fordulhat elő a működés során.

Elektromos modellek

Az elektromos törülközőtartó szerelésének szakaszában ügyelni kell arra, hogy a készüléket az elektromos hálózathoz csatlakoztassa. A helytelen működés rövidzárlatot vagy tüzet okozhat.

Ezért szükséges a szerkezet megalapozása. Javasoljuk továbbá, hogy az elektromos hálózathoz védőeszközt használjon, amely szabályozza a feszültséget. A szakértők egy fali konnektor használatát javasolják a fürdőszobán kívül. Vagy használja ezeket az esetekben vízálló házat.

Ellenkező esetben az elektromos törülközőtartó felszerelése hasonló a szokásoshoz. Ebben a folyamatban nagy figyelmet fordítanak az elektromos alkatrészek biztonságára.

Mindenesetre, függetlenül attól, hogy milyen eszközt választottak, figyelmet kell fordítani a funkcionalitására és tartósságára. Végül is, mennyire tartósan rögzítik a szerkezetet, a törülközőtartó működésének kényelmétől függ. Ne felejtsd el a termék esztétikai megjelenését. Meg kell egyeznie a fürdőszoba stílusával.