Legfontosabb > Bútor

Rúd a függönyökhöz a fürdőszobában - szerelés és szerelés.

Bár a függönyök a fürdőszobában szükséges eleme a modern design. Jelenleg hatalmas mennyiségű fürdők különböző formájúak, méretűek, stílusokból állnak. Ezek a funkciók fontosak a rúd kiválasztásakor.
Cikkünk különféle választékban fog eligazodni, segít a helyiség megfelelő beépítésében.

Típus függönyrudak a fürdőszobában.

A mai napig sok design lehetőség van a fürdőszobák számára. Most a belső résznek ez a része nem csak a függöny rögzítését szolgálja, amely a padlótól a foltoktól való védelemhez szükséges, de a szoba kialakításának egyénisége fényes tükröződése, amely a fürdőszoba általános stílusához illő tartozék.

A gyártó által biztosított nagy mennyiségű fürdőszobai rúd található. Ez megnehezíti a választást, de ha figyelembe vesszük a design minden árnyalatát, megtalálhatja a tökéletes megoldást az Ön számára, a fürdőszoba ereszkedése.

A bárok alakja változó. Vannak olyan típusok, mint:

A szabványos ereszek a keresztléc szokásos egyenes alakja. Ezek hossza vagy átmérője változhat. A színséma közvetlenül függ a függöny mintázatától, valamint a fürdőszoba általános stílusától, a leggyakoribb építés típusától.

Egy exkluzív kialakításhoz aszimmetrikus fürdő telepítésekor félköríves függönyrúd van felszerelve. Ez egy nagyon szép szokatlan megoldás, amely a fürdőszobai design egyik fényes kiegészítője lesz.

A sarokban lévő fürdőkád felszereléséhez egy fürdőköpenyre van szükség. Ebben az esetben a szögletes alakú ponyva kényelmes megoldás. A rúd 90 fokos szöget zár be. Nagyon modern, modern változat.

Ez a három típus alapvető, de nem korlátozva erre. Napjainkban a legmodernebb technológiák alapján a gyártó bármilyen formájú bárpót alakíthat ki. A bár beállítása a fürdőszoba helyétől és típusától függ.

Például a teleszkópos ponyva népszerű. Ez könnyen felszerelhető és eltávolítható. A teleszkópos tartó sok esetben alkalmas arra, hogy hosszúsága könnyen megváltoztatható.

Ha a fürdőt a szoba közepén helyezik el, a gyűrű alakja lehetséges. Innen következtetésre jutott, minden egyes esetben fel kell venni egy bár lehetőségét. Nagyon fontos meghatározni a rúd méretét és alakját.

Anyag.

Nem kevésbé felelősségteljesen kell megközelíteni az anyag kiválasztását, amelyből a sáv készült. A fürdőszobai tervezés minden elemének, beleértve a ponyvát is, praktikusnak, kiváló minőségűnek és sokáig tarthat anélkül, hogy deformálódna. Ez attól függ, hogy milyen anyagból készült.

Vegyünk néhány lehetőséget:

 • Rozsdamentes acél fürdőszobai függönyök - a legjobb minőségi lehetőség. Megkülönböztethető a tartósság, deformáció nélkül. A viszonylag magas ár az egyetlen ilyen hátránya.
 • Alumínium rudak. Nem rossz választás. Gazdaságos, praktikus, de nem tartós.
 • Műanyag rúd. Ebből az anyagból készült ereszek nagyon gyakoriak a tervezés során. A leggyakoribb a műanyag teleszkópos eresz. A megereszkedés esetén könnyen cserélhető egy másik. Ugyanakkor a minőség sok kívánnivalót hagy maga után, amelyet az alacsony költség kompenzál.

A bárok dekoratív részletekkel díszíthetőek, amelyek kiegészítik a belső térséget, és segítenek egy bizonyos stílus és légkör kialakításában.

A párkány színe szintén fontos. Meg kell felelni a designnak. A pálcát olyan mintával festheti, amely megfelel a stílusnak speciális vízálló festékekkel. A fürdőszobát díszíti.

Fontos, hogy válasszon egy párkányt, kombinálva a belső tér többi részével és az általános formatervezéssel.
Egy másik pont - a függő gyűrűk választása, amely közvetlenül attól függ, hogy az anyag melyik a rúd. A jellemzők megegyeznek.

A fémgyűrűk erősebb műanyagból készülnek, de a nehézségek miatt, amikor az eresz, a kopás gyorsabb és kellemetlen hang. A "csendes" műanyag sokkal kevésbé tartós. A legjobb megoldás egy polimer bevonattal ellátott fém. Ez a legjobb tulajdonságok kombinációja: a zaj és a megbízhatóság hiánya.

Rögzítő rúd a függönyökhöz a fürdőszobában.

Miután megvásárolta az ereszkedést, a következő fontos lépés a telepítés. Meg kell határozni a rúd felszerelésének lehetőségét. Csak ketten vannak.


FONTOS: Ha a fürdőszobai mennyezetek, akkor az eresz felhelyezése a mennyezetre nem lehet elvégezni.
Bizonyos esetekben jobb a kombinált módszert használni: a kötőelemeket egyszerre, a mennyezet felületére és a falakra is elvégezni. Erre azért van szükség, mert az ereszek csak a falfelületre való felszerelése nem elegendő. A mennyezet további támogatást nyújt, biztosítja.

Az ereszet úgy kell felfüggeszteni, hogy a függöny a fürdőszobának legalább 15 cm alá esik, és megvédi a padlót a nedvességtől. Ne szerelje túl magasra a pántot. Ügyeljen arra, hogy visszavonuljon a 15 cm-es mennyezeti felületről.

Tekintsünk egy teleszkópos sávot. Két csőből áll egymásba. Könnyen használható fényfüggönyök számára. Ennek az az előnye, hogy a teleszkópos fürdőrúdnak nincs mérete, hossza könnyen megváltoztatható a sajátos kialakítás miatt.

Ezt a nézetet egyszerűen telepíti és eltávolítja. A rögzítés fúrás nélkül történik, így a munka során nem károsítja a falak felületét. A telepítési folyamat három lépésből áll:

 1. A megfelelő hosszúság kiválasztása.
 2. A kívánt magasság kiválasztása - elengedhetetlen, hogy a függöny 15 cm oldalról lefedje a fürdőt.
 3. Maga a rögzítési sáv.

A rögzítéshez mozgassa az ereszet, amely hosszabb, mint a falak közötti távolság 1-2 cm-rel, és helyezze be a helyére. A kiváltott belső rugó erősíti a fal közötti falat. Az egyetlen hátránya a hegy megbízhatatlansága. Erősen befolyásolja a teleszkópos szerkezetet, könnyen deformálódik vagy leeshet.

A rúd fali rögzítőeleméhez szükség van: egy fúró, egy kés a csomagolás felnyitására, perforátor, beton fúró, csavarhúzó fúró, ceruza, csavarhúzó és utasítások.

Ez a lista nem kötelező. Például egy 5 mm-es betonfúrásra csak akkor van szükség, ha a páncélzat egy csapágybeton falhoz van rögzítve. A födém a cserépre akkor van szükség, ha a falak porcelán kőből vagy kis üvegtáblákkal vannak bélelve.

Tehát indítsuk el a boom telepítését:

 • Hajlítsa le a ponyvát a fürdõszobába, és használjon ceruzát, hogy megjelölje azokat a helyeket, ahol megérinti a falat.
 • Jelölje meg ugyanazokat a pontokat párhuzamosan a fürdő felett 1,6 m-rel, ez a távolság elég lesz.
 • Az ernyőt a jelekhez kell csatolnia, hogy mindegyik a középpontban legyen.
 • Végezze el a szükséges jelöléseket mindkét oldalon. Minden tartót csavarként kell felszerelni, mindig függőlegesen.
 • Fúrjon egy 40-45 mm mélységű lyuk jelét.
 • Helyezze a műanyag tüskéket nem teljesen a lyukakba úgy, hogy a rész 0,5 mm-re maradjon a fúrt helyek fölött.
 • Csavarja ki a szorítócsavart, hogy megkönnyítse a cső felszerelését.
 • Továbbá a rúd mindkét oldalán szilikonbetéteket, majd dekoratív kupakokat kell viselni.
 • Szerelje fel a rudat a szerelvénybe, húzza meg a csavart csavarokat.
 • Feszítse meg a szilikon kupakokat a falhoz a csavarok lezárásához.


A sérülések elkerülése érdekében ne telepítse az ernyőt.
Ebben a cikkben áttekintettük a rudak fő formáit, a gyártási anyagokat és az ereszek rögzítésének részletes leírását.

Most a döntés a tiéd. Nem kívánunk hibát és helyes döntést hozni a díszítőelem megvásárlásakor és telepítésekor. Ez a részlet segít a kiválasztott fürdőszoba stílusának tükrében.

Hogyan telepítsük a sávot a fürdőszobában

A cikk tartalma

 • 1. teleszkópos
 • 2. Egyéb módon
 • 3. Videó

A birtokos (vagy ahogyan azt mondják, egy súlyzó) a fürdőszobai függönyökhöz nagyon könnyen telepíthető, még akkor is, ha ezt soha nem tette. Ráadásul az idő, amelyet az adott tevékenységre költ, néhány perc és fél óra között változik, attól függően, hogy a választott vonalat választotta.

távcsöves

Még egy tinédzser könnyen elhelyezhető egy teleszkópos súlyzóval. A birtokos mellett csak egy kis lépcsőfedélre (vagy egy nagy székletre van szükség, hogy felmászhasson a rúd felszereléséhez szükséges magasságot), egy mérőszalaggal és egy ceruzával, mivel a rúd behelyezhető a fürdőszobába anélkül, hogy lyukakat fúrna a csempebe.

Ezután a következőképpen járjon el:

 • Mérjük meg a falak közötti távolságot a rúd telepítési helyén. Ne tegye a tartóhoz közel a mennyezethez, jobb, ha 10-15 centiméterre visszavonul. Ha már vásárolta a fürdőfüggönyöket, akkor válassza ki a bárpult helyének magasságát, a függönyök hosszára összpontosítva (legalább 15-20 cm-re kell mosni a fürdőbe).
 • Jelölje meg azt a helyet, ahol ceruzát helyez a falra.
 • A sávhoz csatolt utasítás használatával nyissa meg a szükséges hosszúsággal, plusz 1 centiméterrel.
 • Álljon a lépcsőn, és óvatosan állítsa be a súlyzó helyét. A falakon feltüntetett jelzéseken kell lenni, és ugyanakkor szilárdan támaszkodni kell mindkét végére a kerámia burkolatokon.
 • Könnyedén nyomja meg a rúd közepét, hogy biztos legyen benne.

A teleszkópos rudak csak négyszögletes fürdőkhöz alkalmazhatók. Nem javasolt telepíteni őket, ha a fürdőszobát nemcsak a felnőttek, hanem a gyermekek is használják, mivel lehetőség van arra, hogy a vízben a gyerekek erőteljesen húzódjanak a függöny mögött, és a tartóval együtt leesnek.

Más módon

A fürdőkád rúdjának rögzítésére szolgáló második lehetőség egy fali rögzítő. Az ilyen tartóelemek nem csak négyszögletes, hanem szögletes fürdőként is előállíthatók. A szereléshez szükséges minden alkatrész készletként kerül értékesítésre.

Egy kicsit arról, hogyan kell telepíteni a sávot a fürdőszobában:

 1. Csatlakoztassa a vásárolt tartót a fürdő széléhez (figyelembe véve, hogy a függönynek a fürdő belsejében szabad helyzetben kell lennie). Jelölje meg a rúd érintkezési pontját a falhoz ceruzával.
 2. Az építési szintet (vagy a kerámia burkolólapok függőleges összekötésére összpontosítva) "mozgassa" ezeket a pontokat 160-170 centiméterrel felfelé (itt a függöny hossza és a mennyezet magassága). Ha a sáv későbbi rögzítésének helye megegyezik a burkolólapok közötti vízszintes vagy függőleges varrással, mozgassa azt bizonyos irányban, ellenkező esetben a csempe kicsi széle valószínűleg megszakad a lyukak fúrásakor.
 3. Távolítsa el a záróelemeket a rúddal szállított készletből. Csatlakoztassa őket a falhoz és a ceruzával jelölje meg azokat a helyeket, ahol lyukakat kíván fúrni.
 4. Távolítsa el a végelemeket, fúrjon lyukakat a kívánt átmérő falába, és óvatosan kalapáccsal kalapálja be őket. Amikor a rudat a gipszkarton falaira telepítik, speciális csavarokat vagy "pillangó" tipliket kell használni.
 5. Csatlakoztassa a végdarabokat és csavarokkal rögzítse őket a falra.
 6. Helyezze a rúdot a végdarabokba.

A sarokfürdők esetében javasoljuk, hogy a tartót a mennyezetre is szerelje fel, mivel a rúd egyszerű felszerelése a fürdőszobában két merőleges falú támasztékkal nem lesz nagyon megbízható. Azonban, ha a mennyezetek, kiegészítő rögzítés jobb, hogy a falhoz.

videó

Meghívjuk Önt, hogy nézzen meg egy videót arról, hogyan kell egy bárányt lecsapni a fürdőszobában.

Függöny rúd a fürdőszobában

Annak ellenére, hogy népszerű az üveg és a műanyag függöny a fürdőszobában, a kereslet a textil csak növekszik. Ezt nemcsak a megfizethető ár és az egyszerű használat magyarázza - a megfelelően megválasztott függönyök fontos szerepet játszanak a belsőépítészetben. De még a legszebb vászon is ügyesen lógni kell, különben nem valószínű, hogy elérné a kívánt hatást. És itt áll a keret, vagy a függönyrúd a fürdőszobában - látszólag egyszerű és diszkrét, de egy ilyen fontos kiegészítő.

Függöny rúd a fürdőszobában

Rúd a radiális függönyökhöz a fürdőszobában

Függöny rudak: változatok

Annak érdekében, hogy a függöny harmonikus legyen, az ereszeknek követniük kell a fürdő alakját. És most a fürdők nagyon változatosak: minden szalon vízvezetékében vannak négyszögletes, kerek, ovális alakú, szögletes és aszimmetrikus modellek. Ez az oka annak, hogy a rudak széles választéka is meglepő, és a választás egyáltalán nem könnyű.

A rúd formája

 1. Egyenes rudak. Ezek szabványos modellek, amelyek vízszintesen vannak felszerelve két ellentétes fal között. Ezek a legegyszerűbb kialakításúak, és csak hosszúságukban és átmérőjükben különböznek egymástól.

Az anyag szerint

 1. Műanyag rúd. A műanyag termékek a legolcsóbbak és legvilágosabbak, a legkülönbözőbb színeket különböztetik meg. A függönyök tartói szinte hallgatják az ereszkedést. Ebben az esetben a függönyöknek csak a könnyű anyagokból kell lógniuk, ellenkező esetben a sáv elkezd süllyedni. Idővel a bevonat színe elhalványodik, mikrocsavarok és gyűrűnyomok jelennek meg a rúd felületén.

Rozsdamentes acél

Fedett fedélzet

Fa rúd a függönyökhöz a fürdőszobában

Rögzítési módszerrel

Teleszkópos módszer. Csak kis méretű egyenes rudakra alkalmas. A teleszkópos kialakítás lehetővé teszi, hogy kiválassza a keret kívánt hosszát és rögzítse azt egy távtartóval vagy rugós mechanizmussal az ellenkező falak között.

Egyszerű telepítés - a távcső rúdjának fő előnye

 • Előnyök: a telepítéshez nem kell pontos méréseket végezni és fúrni a falakat, a telepítés pár percet vesz igénybe. Szükség esetén a rúd könnyedén mozgatható nagyobb vagy alacsonyabb.
 • Hátrányok: ez a tartó nem a legmegbízhatóbb - csak annyira, hogy lehúzza a függönyt, és a sáv leeshet. Ezért nem ajánlott kisgyermekes családok számára.

Rögzítés a dűbeleken. Ez egy megbízható módszer, és alkalmas bármilyen méretű és konfigurációs rúdra. Leggyakrabban a rudak a falakhoz vannak csatolva, néha csak a mennyezetre, és a nagyméretű és összetett alakú termékek a falakhoz és a mennyezethez egy időben rögzülnek.

Rögzítő karosszéria-dűbelek

 • Előnyök: a csavarozott rúd soha nem esik, az eresz választása nem korlátozódik egy bizonyos alakra és méretre.
 • Hátrányok: a telepítéshez eszközöket és készségeket kell alkalmazni velük együtt, valamint pontos méréseket. Ha később át kell vinnie a sávot, akkor a falakon és a mennyezeten lévő lyukakat be kell dugni.

A tüskével való rögzítés nagyon megbízható

Tervezési jellemzők

A rúd minden típusának saját tervezési jellemzői vannak, amelyek befolyásolják a telepítés típusát. Az egyenes rudak három típusra oszthatók:

 • teleszkópos - két különböző átmérőjű cső és egy fordítószerkezet építése. A kisebb cső a nagyobb belsejében helyezkedik el, és a beszerelés során a kívánt hosszúságra bővül, és a mechanizmus megbízható rögzítést biztosít ebben a helyzetben;

Teleszkópos rúd függönyökhöz a fürdőben 80-140 cm

Rögzített hosszúságú függönyrúd

Minden hajlított alakú modell merev és rugalmas. A merevek különböző szakaszokból álló üreges és műanyag csövekből állnak. A formanyomtatványt a rúd gyártási szakaszában kapják, és az egyetlen olyan dolog, amelyet a telepítéskor lehet kijavítani, a hossz. Amikor a ponyvának a fürdő méretéhez illeszkedik, a felesleget egyszerűen levágják.

A hajlékony rudak gyártásához speciális alumínium vagy alumínium szalagot használtunk. Vannak műanyag lehetőségek, de a fürdőszobában nem nagyon alkalmasak. Az ilyen termékek könnyen kialakíthatók, ezért ideálisak a nem szabványos aszimmetrikus fürdők számára. Természetesen költségük sokkal magasabb, mint a csöves modellek, de a keresletük meglehetősen nagy.

Rugalmas zuhanyfüggöny rúd

Ami a sarokmodelleket illeti, ezek egydarabosak és csapatok. A kisméretű rudak teljes hosszúságú csőből vagy profilból készülnek. Ezek megbízhatóak, tartósak, nem igényelnek további rögzítőket. Az előregyártott szerkezetek több részből állnak, szorosan összekapcsolva. Ez megkönnyíti a rúd hosszának csökkentését, ha szükséges, de igényel mennyezeti mennyezetet. Nélkülük a termék leragad, és mindenekelőtt - az ízületeknél.

Eresz egy függöny egy fürdőszobában univerzális szögletes

Szilárd sarokszeletek

Függöny rúd gyártók

Választott egy bár a fürdőszobában

A hazai piacon a fürdőszobában lévő függönyrudakat számos gyártó képviseli, mivel ez a tartozék igen népszerű. Nem az utolsó helyet foglalja el az orosz márkák, amelyek termékei a legmagasabb követelményeket kielégítik, bár nem nagyon sokszínűek. A választás meghatározásához részletesebben meg kell vizsgálni a népszerű modellek tartományát és főbb jellemzőit.

Boom szerelési technológia

A rúd felszerelése - a folyamat meglehetősen egyszerű, de bizonyos finomságokkal is rendelkezik. Az alábbiakban felsoroljuk az ereszek felszerelését a távtartón és a karimákon, mennyezeti lámpákkal. Figyelembe veszik a betonfalak, csempe, gipszkarton és műanyag burkolatokhoz való kötődés árnyalatait is.

Egyenes rúd behelyezése tolóerőbe

A munka érdekében szalagos méretet, szintet, ceruzát és a sávot kell használni.

1. lépés: A függöny hosszára való fókuszáláshoz válassza ki a rúd optimális magasságát. A függöny alsó szélét legalább 20 cm-re kell leengedni a fürdőbe, hogy elkerülje a víz fröccsenését, és a sáv és a mennyezet között legalább 15 cm-nek kell lennie, mérje meg a megfelelő magasságot kazettával és jelezze a pontot ceruzával. Hasonlóképpen tegyen egy jelet az ellenkező falra.

2. lépés Csomagolja ki a rudat, és olvassa el a gyártó utasításait a telepítési hibák elkerülése érdekében. Ellenőrizze a mechanizmus működését.

Teleszkópos keret

A keret felépítése teleszkópos mechanizmussal

3. lépés: Szórja meg a csövet a kívánt hosszúságra, adj hozzá még 1 cm-t, húzza meg a függönygyűrűt, ha nem lesz eltávolítható.

4. lépés: Emelje fel a súlyzót, és óvatosan helyezze el a helyére, első vége, majd a második. Csatlakoztassa a felső szintet, és győződjön meg róla, hogy az ereszek pontosan vízszintesek. Ellenkező esetben javítsa ki azáltal, hogy az alaprészen nyomja. Ezután óvatosan nyomja be a kezét a középpontba - a helyesen rögzített sáv ne mozogjon még egy milliméterrel sem. Ezután csak a függöny lefagy.

Hogyan telepítsük a sávot a fürdőszobában

A függönyök legmegfelelőbb módja a műanyag félgyűrű

A rúd felszerelése a karimákon a beton felületére

A munkához szükség lesz:

 • drill;
 • csavarhúzó;
 • mérőszalag és ceruza;
 • szinten;
 • rudak és dugók csavarokkal.

Lépés 1. Csomagolja ki a súlyzót, ellenőrizze minden elem jelenlétét és integritását. Válasszon egy kényelmes szerelési magasságot 10-15 cm széles távolságra a mennyezet és a rúd között. Most csatlakoztassa a sínt a kívánt magassághoz a fal felületéhez és határozza meg a rögzítési pontokat. A mintát úgy kell elhelyezni, hogy a függöny teljesen le tudja zárni a fürdőt, de ne zavarja a vízkezelést. Jelölje meg a rögzítő pontokat ceruzával.

Eaves felépítési séma

Fontos! Mielőtt elkezdené a munkát, győződjön meg arról, hogy a tervezett fúrás helyén nincs vezeték, vízvezeték és egyéb kommunikáció. Ezt ellenőrizheti egy speciális eszköz segítségével - a rejtett vezetékezés háztartási érzékelőjével.

2. lépés. A szint használatával ellenőrizze a címkék pozícióját a vízszinteshez képest, ha szükséges, javítsa ki őket. Ha a jelek közötti távolság nagy, akkor célszerű a vízszintet használni.

3. lépés Következő lépésként vegye be az első karimát, és csatlakoztassa a falhoz úgy, hogy a jel pontosan a középpontba esik. Egy ceruzával a furatokon lévő lyukakon át egy fúrópontot helyezzen. Ugyanezt tegye a másik oldalon.

4. lépés. Most, egy perforátoros fúró és egy beton fúró segítségével, a tüskék méretének megfelelően készítsen lyukakat a megjelölt pontokban. A fúró átmérőjének meg kell egyeznie a dübel átmérőjével. Általában a rúddal ellátott öntapadós csavarok 6 mm-es dugókkal vannak ellátva. A lyuk mélysége körülbelül 5 mm-rel hosszabb legyen, mint a rögzítő. A szokásos kerek karimák általában három lyukat tartalmaznak.

5. lépés: A lyukakat porból kell tisztítani, behelyezni a tüskéket, szorosan ütni. Ezután helyezze vissza a karimát, csavarokkal rögzítse. Hasonlóképpen rögzítse a karimát a másik oldalon.

Lépés 6. A következőt kell tennie a súlyzót, helyezze a szilikon betétek mindkét végét, és húzza a díszítő sapkákat rájuk úgy, hogy mindkét irányban elforduljanak. Ha a vak gyűrűi nem eltávolíthatók, akkor a második sapka csatlakoztatása előtt meg kell feszíteni őket.

String gyűrűk a sávon

7. lépés Lazítsa meg a rögzítőcsavarokat a karimák kiálló részében, majd a rúd végét felváltva helyezze be. Mindkét oldalán csavarja be teljesen a rögzítőcsavarokat, csúsztassa a dekorációs sapkákat a falfelülethez.

Rúd karima

Hasonló módon a rudakat a konzolra szerelik fel - először a konzolokat rögzítik a falra, majd a rúd végeit behelyezik. A legfontosabb feltétel a mérések pontos elvégzése, mivel a hibák nem könnyűek.

Rögzítő szögvasak

A fő különbség itt a mennyezeti felfüggesztés jelenléte, különben ugyanaz a módszer a rúd felszereléséhez közel azonos az előző változathoz. A rudakhoz rögzítőszerkezet, rögzítőgyűrűk és kiegészítő csavarok vannak.

Jelölje meg a rögzítő rúd magasságát

1. lépés: Szerelje össze a rudat úgy, hogy egyenes csöveket helyez be a sarokelemekre. Próbáld ki a terméket a falra, ha a rúd túl hosszúnak tűnik, a végeket vágják.

2. lépés Helyezze mindkét tartóelemet, és csavarokkal könnyedén rögzítse őket a rúdra. Tegye a falhoz a kívánt magasságba, ellenőrizze a vízszintes szintet, a zárójelben lévő lyukakon keresztül jelezze a fúrás helyét.

Jelölje be a csatolási pontokat

Markup pont rögzítés

3. lépés: Távolítsa el a konzolokat az ereszről és tegye félre mindent. Ezután 6 mm átmérőjű és 40-45 mm mélységű lyukakat, betéteket és kalapácsos tüskéket kell elhelyezni.

Használjon 6 mm-es fúrót

4. lépés. A konzolokat csavarokkal önállóan csavarozzák a falakhoz, a rögzítőgyűrűt a mennyezeti felfüggesztés rúdjára helyezzük, a rúd végeit rögzítjük a tartóba és rögzítjük.

Csavarja be a csavarokat. rendszer

Húzza meg a csavarokat a karima rögzítéséhez

5. lépés A csavarok számára szolgáló lyukakkal ellátott rögzítő fúvókát egy vékony fém csőre csavarják, amelynek szálaként felfüggesztésként működik. Helyezze azt a rúdra úgy, hogy a fúvóka a mennyezeten fekszik, és a cső maga a rúd szomszédságában szögben legyen a kanyarban. Ez a sarokrész, amelyre a legtöbbre szükség van kiegészítő támogatásra. Diagramot egy ceruzával a cső vágási pontján, és túl sokat látott.

Mennyezeti szerelvény

Mennyezeti tartó

6. lépés: A cső szabad végét a rúdra szerelt gyűrűbe helyezzük, csavarral rögzítjük, majd függőlegesen emeljük fel a függesztőt és a mennyezetre nyomjuk. A furatokon keresztül a fúvókák jelzik a fúrási pontokat, majd lyukakat készítenek, meghajtják a tüskéket, csavarják fel a felfüggesztést a mennyezetre.

Rögzítő szögvasak

Rögzített keret, falra és mennyezetre rögzítve

Ha a rúd túl hosszú vagy bonyolultabb alakú, nem kell egy, de 2-3 szuszpenziót egymáshoz képest azonos távolságban elhelyezni. Ez a módszer nemcsak a beton mennyezetekhez, hanem a gipszkarton felületekhez, valamint a műanyag burkolathoz is alkalmas. Az alábbiakban az ilyen telepítés jellemzőinek tekinthetők. Az egyetlen kivétel a felfüggesztett mennyezet, amely esetben más rögzítési lehetőségeket kell alkalmazni.

Szögletes és U alakú rúd típusa szerint. Az egyetlen különbség az, hogy mindkét vége ugyanazon a falon van rögzítve. Jellemzően a kis méretű modelleknek csak egy olyan fali tartójuk van, amely képes ellenállni a 4-6 kg terhelésnek. De ne feledje, hogy ez nagyon erős, megbízható alapot igényel - lehetetlen csak a gipszkartonra vagy műanyag panelekre akasztani a súlyzót.

Loft stílusú zuhany U alakú mennyezeti ereszlővel

Rugalmas profil beépítése

A szerelő kérésére megváltoztatja a rugalmas függöny sín formáját

Az alumínium rugalmas párkány felszerelése szintén nem különösebben nehéz. Annak érdekében, hogy a terméket megkapja a kívánt alak, először rajzoljon egy sablont. Ehhez egy nagy darab vastag karton. Csatlakoztassa a szélét a fürdő oldalához és kösse össze a kontúrt, és a széleken 2-3 cm-rel kis adagokat készítsen.

Lépés 1. Vegyél egy profilt a kezedbe, tedd térdre középen és fokozatosan hajlítsa. Az anyag kanyarodik elég könnyen, ezért ne nyomja túl élesen. A munkamenet során folyamatosan próbáld meg a profilt a sablonhoz, így nem kell kiegyenesíteni a feleslegesen ívelt sarkokat.

A rugalmas ereszek lehetővé teszik bármilyen kialakításhoz.

2. lépés. A kész profilt rögzíteni kell a falra és meghatározni a rögzítési pontokat. Ha a profil több részből áll, azokat az eresz-erekkel ellátott speciális lemezek segítségével rögzítik.

Lépés 3. Csatlakoztassa a zárójeleket a jelekre, és helyezze a pontokat a falra a lyukakon keresztül egy ceruzával. Fúrjon, helyezze be a tüskéket, csavarja be a falra a konzolokat.

4. lépés. Vegye le a függesztéseket, helyezze rá a rögzítőelemeket és rögzítse azokat a rögzített konzolokra úgy, hogy a szerelvények határozottan a mennyezeten helyezkedjenek el, és az alsó végek a profil rögzítésének szintjén helyezkedjenek el. Mivel a csövek elég hosszúak, azokat vágni kell, és ehhez a vágóvonalat ceruzával meg kell jelölni.

Tanács. A szerelés megbízhatóságának növelése érdekében fúrjon lyukat a csőbe a fúvóka alján található rögzítőcsavarhoz. A csavar meghúzása után a cső belép a csőbe, és még az ereszkedő terhelésnél sem lesz képes kiszabadulni.

Lépés 5. Helyezze be a függönyhorogokat a profilba, emelje fel a szerkezetet és illessze be a végeit a tartóba. Rögzítse őket alulról csavarokkal.

Lépés 6. Helyezze az akasztókat a csatlakozólemezek lyukaira, enyhén csavarja be, és jelölje meg a mennyezeten lévő rögzítési pontokat. Fúrjon, rögzítse a tüskéket, majd dugjon be egy hosszú csavart a fúvóka lyukába és rögzítse egy csavarhúzóval a mennyezeten. Most be kell helyezni a csövet és rögzíteni kell a csavart. Ugyanúgy rögzítse a többi felfüggesztést.

7. lépés: Az akasztó szabad vége be kell lépnie a csatlakozólemez lyukába. Ehhez a profilokat kissé lenyomják, a cső vége a lyukba kerül, és a rögzítést csavarokkal végzik a profil alsó részével.

Mennyezeti rugalmas keret a mennyezeten

Ezután csak a csúsztatólapok csúsztatásával marad vissza, hogy ne legyenek üresek, és csavarokkal rögzítsék őket a lemezhez a megfelelő lyukak mentén a felső él mentén.

A különböző felületeken történő felszerelés jellemzői

A csempézett betonfalakon

A csík burkolatának rögzítéséhez először meg kell győződnie arról, hogy a bélés erőssége. Ha a csempe gyengén marad, a varratok összeomlanak, a gombák nyomai láthatók a felszínen, lehetetlen a falra semmit sem rögzíteni. Korábban el kell távolítani a laza elemeket, eltávolítani a ragasztó maradványait, tisztítani a varratokat és a furnér újra.

Új csempe behelyezése a falra

Ha a csempe tökéletesen megmarad, hibák hiányoznak, akkor azonnal elkezdheti a telepítést. Egyszerre figyelembe kell venni, hogy a csempék perforátor módja nem megfelelő, repedésekkel borított. A fúrónak másnak is kell lennie - lándzsa alakú hegyével, amely lehetővé teszi, hogy nagyon ügyes lyukakat készítsen.

Cserépfúró lándzsa hegyével

 • a tervezett helyeken egy kis darab maszkoló szalagot helyeznek a csempere. Ezután a ragasztószalagon közvetlenül a fúrás helyére helyezték;
 • A fúróba egy lándzsa alakú fúrót helyeznek, és lyukak vannak a beton alapra alacsony fordulatszámon. Időről időre a fúró hegyét hideg vízbe mártja, hogy elkerülje a túlmelegedést;

Ügyeljen arra, hogy kapcsolja ki a fúró ütési módját, és válassza ki a legkisebb fordulatszámú üzemmódot.

Hogyan fúrja csempe a fürdőszobában

Minden más a fent leírt technológia szerint történik.

Gipszkarton alatt cserép

Általános szabály, hogy a gipszkarton falak és a káddal szomszédos válaszfalak csempével vannak burkolva. A víz közvetlen befolyása alatt álló festék és vízálló vakolat nem nyújt megbízható védelmet az ilyen anyagokhoz, szemben a csempékkel. De ez a design kissé bonyolítja a tartozékok rögzítését, mert különös gonddal kell.

A bélés fúrásához ajánlatos egy gyémánt fúrófejet használni, amely lehetővé teszi lyuk készítését anélkül, hogy keményen nyomta volna a felületet.

Ahelyett, hogy a szabványos tüskék használt tüskék pillangó.

Ha a rúd nagy és nehéz, akkor a gipszkarton rögzítőelemei nem fognak ellenállni a terhelésnek, és idővel lazulnak, ami azt jelenti, hogy mélyebben kell fúrni - a betonpohárhoz. Ebben az esetben a kötőelemek nagy hosszúságúak, figyelembe véve a gipszkarton vastagságát, a burkolólapot és a gipszkarton és a fal közötti rést. A készlet általában 5x40 mm-es csavarokkal rendelkezik, ezért külön csavarokat kell vásárolni ugyanolyan átmérővel, de 80-100 mm hosszúságban. A tüskéknek 6-8 mm átmérőjűnek és 80-100 mm hosszúnak kell lenniük.

A jelölés standard módon történik, mint más felületeken. A fúrógép legalább 10 cm hosszúságú, és szükségszerűen éles. Fúrjon alacsony fordulatszámon (1000 r / perc), szorosan tartsa a szerszámot, és ne csúsztatva. Miután fúrt kerámiák és gipszkarton, a fúrócserét véletlenre változtatják, és tovább mélyül a betonba. Ezt követően a rudat a tüskékre szerelik fel.

A hl-ben egy lyukat készítünk, helyezzük be a csavart, rögzítjük a terméket csavarokkal a fán

A lyuk átmérőjét úgy kell megválasztani, hogy a dugó a dugóba kerüljön, és ne csavarja be a csavart

A csavar meghúzása után ilyen hangsúlyt kap a hátoldalon

Műanyag táblákon

A rúd felszerelése a falra, műanyag bevonatú, nagyon egyszerű. A műanyag nem fél a rezgésektől, és könnyen fúrható. Itt is hosszú dugókat kell használnod, mert maga a rúd nem köthető a műanyaghoz - egyszerűen nem fogja ellenállni az eresz és függöny terhelésének, és a kötőelemek ki fogják húzódni a házból. Tehát vegye a szokásos fúrógépet, és nagy sebességgel csináljon lyukakat a műanyagból. Ezután egy betonfúrót fúróval fúrtunk a lyukasztási üzemmódban. Ha egy terméket öncsavarozó csavarokkal rögzít, nagyon fontos, hogy ne szorítsa túlságosan őket, különben a műanyag deformálódik, és megrepedhet.

A falra szerelt dübelek műanyag bevonattal

Ha azt tervezi, hogy a rúdot a tolóerőbe építené, vegye figyelembe, hogy az ilyen hatású vékony műanyag megereszkedni fog és áthatol. Legjobb a rúd tartójának elkészítése még a falburkolat színpadán is: a rúd helyén rögzítse két erős lapot a rúd vastagsága mentén a falhoz. Ellenkező esetben a műanyag behatolásának elkerülése érdekében a sínt a tüskékre kell felszerelni.

A bár a fürdőszobában van, műanyag panelekkel borítva

Barbell tippek

Amikor kiválasztunk egy függönyrudat a fürdőszobában, először meg kell fontolnunk a termék minőségét és tartósságát. Annak érdekében, hogy a bárcát 3-4 évente ne cseréljék, figyeljen az acél és a fém-műanyag modellekre. A vásárlás előtt alaposan ellenőrizze azokat: a felületen ne legyen semmilyen karcolás, kopás, egyéb hiba, az alkatrészek ízületeinek szorosnak kell lenniük ahhoz, hogy elhúzódjanak a rések hiányában. Ügyeljen arra, hogy ellenőrizze a berendezést, a kötőelemek elérhetőségét és a gyártó utasításait.

Ami a tervezést illeti, nagyban függ a fürdőszoba belsejétől. Minden tartozéknak összhangban kell lennie egymással, és meg kell felelnie az általános stílusnak. Ha a keverők és az olcsó fém állvány retro stílusú, a műanyag színű rudakat nem lehet kombinálni velük. Az alak nagyon sokat jelent: a tágas, világos, göndör görbékkel ellátott bárpultok gyűrűnek, gyűrűs változatoknak és egyenes modelleknek is alkalmasabbak a kisebb helyiségekben.

Fürdő ovális ovális

A függönyök gyűrűi is nagyon változatosak, mind a formában, mind a gyártási anyagban. A legmegfelelőbbek a fémgyűrűk polimer bevonattal. A szokványos fémgyűrűk csörögnek, hagyják a rúdokat a rúdra, nem különböznek a sima csúszástól. A műanyag hosszú ideig nem szolgál, gyorsan elveszíti vizuális vonzerejét. A polimer bevonattal ellátott fém hiányos, ezért ilyen gyűrűk használata nagyon kényelmes.

A függönyök rögzítése a fürdőszobában

Válasszon fémgyűrűt polimer bevonattal

Függöny rúd a fürdőszobában

A projekt befejezése a fürdő felújítására vonatkozott, melyet a szükséges kiegészítők elhelyezése - tükrök, polcok, bútorszekrények és a fürdőszoba polcaira és függönyeire helyezve. És ha a nagy és alapvető különbség fő elemeiben, hogy mi és hogyan kell ott telepíteni, akkor vannak problémák a fürdőfüggöny - mely rögzítő rendszer választani, melyik telepítési lehetőség jobb, hogy milyen jellemzők és sajátossága a rúd rögzítése alkalmazható a szobában.

Ezeknek a problémáknak a megoldása meglehetősen reális, és további erőfeszítések és konzultációk nélkül, mivel a függönyök felszereléséhez rendelkezésre álló opciók és típusok között nemcsak a jól ismert modellek, hanem a legigényesebb igényeket is kielégítő opciók állnak rendelkezésre.

Tartalomjegyzék

A fő cél és a tervezési jellemzők

A függönyrúd felszereléséhez a fürdőben először is tudnia kell, hogy ez a design a fényfüggöny megtartására szolgál, védi a fürdőszobát a fröccsenő víztől. Ez a fő és egyetlen célja, mert például a nedves ruhák súlyának megtartása a mosás vagy a rúd használata korlátként történő felhasználása nélkül, egyszerűen nem fogja fenntartani az ilyen tömegeket, ezért a design és az anyag, amelyből a rúd készült, csak a ezt a funkciót.

A díszítésben használt rudak modern formatervezései több típusra és osztályra oszthatók, miközben magas funkcionalitást biztosítanak. A fürdőszobában lévő függönyrudak rögzítésének fő módja a falhoz való rögzítés, ez a fő telepítés. Ugyanakkor vannak más típusú kötőelemek is, például a mennyezet vagy a kombinált rögzítés több ponton, de ezek meglehetősen kivételek a szabályokra, amelyeket egyedi, exkluzív esetekre alkalmaznak.

Anyagok a gyártáshoz

Az ilyen viszonylag egyszerű, és nem igényel kiváló szilárdsági tulajdonságokat, az elemet hagyományos dekorációs anyagokból lehet készíteni:

 • műanyagból;
 • fémből;
 • Fém bevonatú;
 • Eloxált fém bevonat.

Mindegyik bemutatott anyagnak pozitív és negatív oldala van, ami jelentősen befolyásolja a fürdőszoba rúdjának megválasztását és használatát. A szerkezet rögzítésének módja az anyagtól is függ, mivel néhány anyag esetében egyszerűen lehetetlen egy távtartót használni egy belső tartó formájában.

A műanyag mint a függöny rúdjának anyaga a fürdőszobában lehetővé teszi, hogy megszabaduljon olyan kellemetlen pillanatoktól, mint a rozsda, a fém korróziója, a felület sötétebbé tétele és a festék- és lakkburkolatok eltávolítása. Az ilyen sávok tartósak és kényelmesek a nem szabványos megoldásokhoz, például amikor ívelt rudakat építenek függönyökhöz.

Az egyenes alakú műanyag rudak műanyagból készült, fémszerkezet nélküli rögzítő elemekkel történő használata jelentősen csökkenti a beszerelés és a működtetés költségeit, mivel a fém hiánya garantálja a korrózió hiányát az összekötő elemekben. A műanyag negatív oldala viszonylagos törékenység, különösen az ismeretlen gyártók által készített modellekben, a csatlakozások időszakos meghúzásának szükségessége és a rögzítőcsomók vezérlése.

A fürdőszobában lévő függönyök fém rúdjait ma használják leggyakrabban, a rögzítőelemek merev szerkezete és a fém maga lehetővé teszi az ilyen elemek gyakoribb használatát. A fém sáv lehetővé teszi, hogy több lehetőséget biztosítson a rögzítési pontok és rögzítési pontok számára. A fém rudak tartósak és nem igényelnek különösebb gondosságot, legtöbbjük polimer bevonattal rendelkezik, műanyag réteg vagy festék és lakk formájában, alkidzománc réteg formájában. Ugyanakkor a fém olyan helyiségben, mint a magas páratartalmú, szellőztetés nélküli fürdőszoba, korróziónak van kitéve, amelyet figyelembe kell venni a modell kiválasztásakor.

A fürdőszobai függönyhez polimer bevonattal ellátott fémből tökéletesen illeszkedik a belső térbe, mert a műanyag színek és színek széles választéka nagyon könnyű megoldani a tervezés minden alkotórészének való megfelelés problémáját. A fém rudak műanyag bevonata megbízhatóan védi a fémt a nedvességtől, és a szerkezet további merevségét biztosítja. A műanyag megkönnyíti a gondoskodást és meghosszabbítja az ilyen rúd használatát.

A könnyűötvözetből készült függönyrudak, mint például az alumínium, rendelkezhetnek dekoratív bevonattal fémezett permetezéssel. A profilok formájában lévő fémszerkezetek leggyakrabban összetett profilok - ívelt, szögletes, kerek és ovális - kialakításában használatosak. A modellek ezen változatának előnye az egyszerűség és az elegancia, amely hangsúlyozhatja a szobaterv projekt egyediségét.

Függöny rúd formák

A rúdprofil alakjának megválasztására a fő szempont a fürdőszobai tál alakja, a falra szerelt egyenes, szabványos méretű fürdőszobát leginkább egy teleszkópos vagy egy darabból álló rúd egészíti ki, amely az ellenkező falak végéhez van rögzítve.

A rúd félköríves alakja megfelel a fürdőszoba szöghelyzetének, amely egyenes és félkör alakú vagy ovális profil. A félköríves vagy az ív egy bizonyos hajlata, a forma kör alakú, téglalap alakú profilszakasz lehet. A kis méretű függönyrúd csőszerű része egy rögzítőszerkezettel rendelkezik, amelynek csavaros vagy horgonyos csatlakozása van a falhoz. A 2,0 méternél hosszabb rudaknál javasoljuk, hogy egy további rögzítési ponttal rendelkezzen egy rögzítőegységgel.

A szöghelyzetű fürdők számára egy sarokcsíkot biztosítanak mind az egyrészes, mind az összetett szerkezetek számára. A kisméretű fürdőkádak vagy zuhanytálcák két rögzítési ponttal rendelkeznek a falakon, de lenyűgöző kötetek esetén ajánlott választani egy opciót egy rack vagy egy mennyezeti sín felszerelésével.

A szoba központi fekvésű, exkluzív kerek, ovális vagy téglalap alakú rudak, amelyeknek központi helyük van a helyiségben, erős mennyezet- vagy padlószerkezettel rendelkeznek. Ezek a sávok csak fém vagy könnyűfém ötvözetből készülnek, és a rögzítés lehetősége a szerző tervezési döntésétől függ.

A profil egy monolit részéből álló tömör szerkezeti típusok a könnyű beszerelés és felhasználás szempontjából kényelmesek, összetett, figyelemre és pontosságra van szükség a szereléshez. Ugyanakkor a könnyűfém ötvözetből készült monolit rudak különböző alakzatokat vehetnek igénybe a megfelelő hajlítás miatt. Nem ajánlott ilyen műveletet önállóan elvégezni anélkül, hogy elegendő tapasztalat és felszerelés lenne, hiszen a megfelelő kialakítás két síkban, külső segítség és tapasztalat nélkül, nem mindig gyönyörűen működik. A legkönnyebb elérni a szükséges ívet fém vagy alumínium profil kerek vagy ovális keresztmetszet.

Függönyrúd tartók

A kiválasztott sávváltozat telepítésének számos jellemzője van mind a technikai munkatervben, mind a csatolási pontok elrendezésében.

A telepítés szempontjából legegyszerűbb és a rögtönzött szerszámok használatának egyszerűsége a teleszkópos rúd. Ez a leggyakrabban használt rúd, középen lezáró lemezekkel. A szerelést úgy végzik el, hogy műanyag dugókat helyeznek a rúd végeire és rögzítik a rúdat úgy, hogy egyidejűleg maximális erőkifejtést alkalmaznak az ellenkező falak oldalára. Amikor ilyen szerkezetet telepít, figyelmet kell fordítani arra, hogy a függöny felfüggesztésre kerüljön, ha erre a célra egy darabból álló gyűrűket használnak, azokat a beszerelés előtt be kell helyezni a sávba.

Az ilyen típusú függönytípusú rúdban használt műanyag kötőelemek előre telepíthetők szilikon tömítőanyaggal vagy csavarral. A fém kötőelemek használatához meg kell jelölni és egy lyukasztót kell használni, hogy lyuk alakuljon ki a falban.

Az egyedi rudakat a távtartó módszerrel és csavaros elem segítségével lehet felszerelni. A rúd előszerelt szerelvényén belül csavarmenetes. A mozgatható csavarokat a falon lévő műanyag tömítéseken szerelik fel, és egy csavarkulccsal csavarják ki, amíg a rúd a szükséges merevséget nem adja. Később a csavarokat dekoratív burkolatok borítják. Az ilyen távtartó-szerelési eljárás speciális jellemzője a feszültség megfigyelésének szükségessége, hogy a túlzott feszültség ne vezesse a rúdprofil deformálódását, különösen a műanyagból.

A falakon lévő rögzítési pontokon kívüli horgonycsavarokkal szerelt rúd további rögzítési pontokkal rendelkezhet a rudak támasztásához. Falra szerelhető, és ez többnyire egyenes rudak és ívek, amelyek a falon lévő speciális rögzítési pontokra vannak szerelve. A fali rögzítőelem helyét a falon előre jelölik, majd egy lyukat készítenek a horgonycsavarhoz vagy műanyag csappantyúhoz. Maga az oszlop a végső szakaszban a rögzítőbe van szerelve és csavarokkal rögzítve.

Horgony csavar

Az ív-, szög- vagy felfüggesztett gém modellekhez további támaszpontok általában a mennyezethez kapcsolódnak, de a beépítésüket nem zárják ki a padlón lévő támasztól. Az ilyen kiegészítő elemet egy tányérral csuklósan egy további, a rúd szorosan lezáró klipével lehet összekapcsolni. A gipszkarton mennyezet konstrukciójához tartozó fürdőszobák esetében fontos, hogy a mennyezeti tartószerkezet beszerelése előtt helyesen számítsák ki a fém profilok beszerelési helyzetét, és biztosítsák a kábelezést, nehogy a vezetők kapcsolatba lépjenek a rúd fémrészeivel.

A szabadon álló fürdőszobát felölelő szerkezeteknél a rögzítés mennyezeti változata végrehajtható akár mereven rögzített modellként, akár rugalmas elemekként felfüggesztve, például díszítő láncokra vagy rudakra.

Hogyan szereljünk függönyrudat függönyökre

A fürdőszobában lévő függönyrúd kiválasztott modelljének minőségi telepítéséhez először ajánlatos alaposan tanulmányozni az utasításokat, néhány percet vesz igénybe. Ezután határozza meg a munkák sorrendjét és sorrendjét, hogy felvehesse a szükséges eszközöket, és elkezdje megjelölni a csatolási pontokat.

A beépítési magasság függ a függönymodellek hosszától. A szokásos helyet úgy kell tekinteni, hogy a függöny magassága 15-20 cm-rel a fürdő tetejénél alacsonyabb. Minden fali rögzítési pontot vízszintesen és ugyanabban a vízszintes síkban kell elhelyezni.

Javasoljuk, hogy a rudat függőlegesen a kád pereme fölé helyezze. De ez egy klasszikus eset, minden esetben a magasság, és a fürdőszobához viszonyított pozíciót külön-külön választják ki, az ügyfél kívánságaitól függően.

A szerelési módszer rögzítése során ajánlott perforáló és elektromos fúrógépet használni a falon lévő lyukak készítéséhez, ugyanakkor fontos tudni, hogy a perforátort betonhoz vagy téglafalhoz használják, de gyémánt fúróval ellátott elektromos fúvóka csempék készítéséhez szükséges.

Javasoljuk, hogy a fürdőkádot filmmel vagy ruhával együtt zárja le a munka során, hogy megvédje a zománcot a forgácsolástól és megakadályozza a por belépését a leeresztő szifonba. Javasoljuk, hogy töltsön be egy lyukat, mielőtt kis műanyag csappal vagy horgonycsavarral tölti ki a kis mennyiségű szaniter szilikont. Szilikonra is szükség van, amikor a tartószerkezetet a falra szerelik fel, a fémszerkezet és a fal közötti helyet betöltve, egy ilyen tömítés nem engedi, hogy a nedvesség mélyen behatoljon a falba, és kedvező helyet biztosítson a gomba és a penész számára.

A csavarok meghúzása nagy erőfeszítés nélkül zajlik le, így a gyártók nem károsítják a munkadarabot, sok gyártó a fém rudakat műanyag vagy ötvözet elemekkel egészíti ki.

Az utolsó szakaszban gyűrűket helyeznek a rúdra, és maga a rúd csavarokkal van rögzítve a rögzítési pontokon.

A függönyrúd felszerelését félkör alakú fürdőszobához egy további mennyezeti szereléssel először a falszerelvényeken végezzük, majd a sínt menetes és súlyú szerelvény esetén rögzítjük, amelyre a mennyezeti elemet rögzíteni kell. Az összeszerelt szerkezet a falcsomókban van rögzítve, és a szerelés után a függőleges sáv rögzítve van ebben a csomópontban.

videó

A fürdőszobában található függönyrudak telepítésénél több videót is megtekinthet:

Rúd és tartozék

Eessz teleszkópos Wess Dandra D 22/25 140-260 cm

Euroshower ereszkedő rugalmas krómozott 3 m

Teleszkópos ernyők TATKRAFT D22steel 110-200cm

Eaves Euroshower rugalmas fehér 3 m

Euroshower ponyva kombinált fehér 90 cm

Teleszkópos ponyva Tatkraft D25 acél 130 - 240 cm

Lokee gyűrűk függönyökhöz Lokee átlátszó átmérő 5 cm

Verran teleszkópos ponyva színezett 140 - 260 cm

Teleszkópos fehér ernyők 105-190 cm

Eaves fürdőszoba teleszkópos Sibo fehér

Csak a hipermarketben

Verran ponyvás fürdőszoba teleszkópos 140x260 cm

Az Euroshower ereszkedő kombinációja 90 cm-es króm

Eaves fürdőszoba teleszkópos Sibo króm

Verran teleszkópos ponyvás bézs 140 - 260 cm

Wess ponyvás teleszkópos sárgaréz

Lokee gyűrű 5 cm átmérőjű függönyökhöz

Lokee gyűrűk függönyökhez Lokee fekete átmérő 5 cm

Lokee gyűrűk függönyökhöz Lokee kék átmérője 5 cm

Verran gyűrűk Lokee 5 cm-es zöld átmérőjű függönyökhöz

Legutóbb megtekintett

Vásároljon rudakat és fürdőszobai kiegészítőket az OBI online áruházban

Az otthoni és kerti OBI online áruházában egy 1100-2600 mm hosszú fürdőszobás teleszkópos függönyrudat vásárolhat. A termék hosszúságának beállítása integrált rugós mechanizmust biztosít. A modellek könnyen felszerelhetők és alkalmasak bármilyen méretű fürdőszobának. Feszültség opció megvásárlásakor előzetesen meg kell mérni a helyiség falai közötti távolságot, különben fennáll annak a veszélye, hogy a méretet nem találják meg. A formák széles választéka (L-alakú, ívelt) lehetővé teszi, hogy egy kerek vagy sarokkádba vásároljon egy modellt. Az alumínium rugalmas ereszek bármilyen formát ölthetnek, és a legjobb megoldás a nem szabványos tervezési projektek kialakításához.

Az OBI katalógusban bemutatott modellek előnyei:
• alumíniumból vagy rozsdamentes acélból készültek, amelyeknek köszönhetően nagy szilárdságúak és 10 kg-ig tartanak;
• alkalmasak magas páratartalmú és szélsőséges hőmérsékleti körülmények közötti működésre;
• nincsenek korróziónak és mészképződésnek kitéve;
• krómozott bevonattal rendelkezik, amely miatt a fényes felület nem fog elhalványulni a teljes működési idő alatt;
• a kis súlyban és a telepítés kényelmében különböznek.

A fém ereszeknél javasoljuk, hogy az OBI online katalógusából olcsó függönygyűrűt rendeljenek. A műanyag modellek, ellentétben a fémekkel, csendben mozognak a sávon, és széles színű vonalzójuk segít kiválasztani egy olyan opciót, amely pontosan illeszkedik a függöny hangjához.

Ahhoz, hogy egy fürdőszobából teleszkópos ponyvát vásároljon, elegendő online megrendelést rendelni. Az összes termék az oldalon részletes leírást tartalmaz az ár, ezért válassza ki a megfelelő lehetőséget nem nehéz. A szállítmányozás Moszkvában 1-2 napon belül, kényelmes idő alatt teljesíthető. A futár az érkezés előtt 1 órával felveszi Önnel a kapcsolatot.

A legközelebbi OBI boltban Moszkvában, Szentpéterváron, Nizhny Novgorodban, Volgogradban, Krasnodarban, Saratovban, Kazanban, Jekatyerinburgban, Surgutban, Omszkban, Ryazanban, Bryanskban és Tula-ban a legközelebbi OBI boltban is felvehet rendelést.

A fürdőszobában található függönyök rögzítése: a tartó típusai és típusai

Az utóbbi években drámai módon megváltoztak a fürdőszoba belsejének gondolatai, így a szoba kialakítása különös figyelmet fordít a kötőelemekre. A fürdőszobában lévő függönyök rögzítéséhez gumiból, horgokból, hurkokból, gyűrűkből és egyéb kötőelemekből áll.

Annak tudatában, hogy milyen típusú függöny egy vagy más típusú csatolásnak felel meg, érdemes megérteni mindegyik árnyalatait.

Rod típusok

A modern piac a fürdőszobák széles választékát kínálja. Ez a keret a függönyhöz két funkciót lát el:

 • díszként szolgál a fürdőszoba kialakításában;
 • a képernyőhöz való rögzítő rendszerként működik.

A függönykeret anyagváltozatban és formában változik:

 • Tipikus téglalap alakú súlyzó. A szokásos keresztléc, amely a szovjet időszak óta sokak számára ismerős;
 • Szögtartó függönyök. Ez a fajta berendezés ideális sarokvíz-szereléshez. Az ilyen keret lehet félkör alakú vagy ívelt. Gyakran használt szögtartó a fürdőszoba függönyök számára. Egy ilyen csőnek 90 fokos szöge van;
 • Függöny tartók aszimmetrikus vízvezetékhez. Az ilyen eszközök lehetnek különböző konfigurációk és méretek.

Megjegyzés: A fürdőszobai függönyök tartója nemcsak a falakhoz, hanem a mennyezethez is csatlakoztatható. Ebben az esetben a tartót gyakran díszítő reflektorokkal maszkolják. A közelmúltban a teleszkópos függönyök népszerűvé váltak. Az ilyen szerkezetek szinte minden fürdőszobába telepíthetők, mivel a rúd hossza beállítható a telepítés során.

Mit csinálnak a korlátok?

Fürdőszoba függöny tartó:

 • alumínium ötvözetek;
 • polimer anyagok;
 • krómozott acél.

A fürdőszobában lévő függönyökhöz hasonló tartozék mind plusz, mind mínusz.

Előnyök:

 • olcsó;
 • egyszerű telepítés;
 • krómozott ereszek erősek és tartósak.

hátrányai:

 • Az alumínium és a műanyag termékek elég gyorsan meghibásodnak, mivel a rudak végül elkezdenek elcsúszni;
 • a króm függöny tartó magas költségekkel jár.

A hangulatban a fürdőszobában volt hangulatos, meg kell, hogy gondosan válassza ki a tartozékokat a függönyöket. Ebben az esetben nem kevésbé foglalnak el függönyöket. Továbbá részletesebben kell maradniuk.

Mi a horgok?

A függönyökhöz készült tartó a leginkább költségvetési lehetőségnek tekinthető, de esztétikai szempontból nem rosszabb a többi kötőelemnél. A fürdőszobai függönykarok ideálisak egyenes és lapos sávokhoz. Csodálatosan tartják a függönyöket bármilyen anyagból.

Tipp: Annak megakadályozására, hogy a függönyhorogok leereszkedjenek az ereszről, különleges csöveket kell felszerelni a cső mindkét oldalán.

Gyűrűk használata

Ma a függönyök gyűrűi a fürdőszobai tervezés lényeges elemei. Ez nem meglepő, mert a gyűrűk a fürdőszobai együttes egyik elemei. Vásárolhat különböző színű anyagokból készült függönygyűrűket. Kevésbé használják őket, mint a horgok, mert a függönygyűrűk csak az elhelyezés során helyezhetők el az ereszre.

Mi a csövek?

Ez a függönyrögzítő egy "megerősített" fém lyuk a függöny szövetében, amelyen keresztül a rúd elhalad. A zsákvászon az egyik legköltségesebb kötőelemhez tartozik, ezért gyakran nem használják.

Ugyanakkor a függöny rögzítője nagyon előnyösnek tűnik, és a függöny könnyedén elcsúszik a rúd mentén. Használhatók szinte mindenféle anyaghoz, kivéve a túl könnyű anyagokat, például a lenet.

Rúd zsanérok

Bizonyos típusú függönyöket zsanérokkal árulnak el, így könnyedén felakaszthatók a sarokkád fürdőszobai függönyére. Ilyen hurok akár önállóan is, vagy megrendelésre szabható a stúdióban.

Az ilyen rögzítőfüggönyök tetszőleges konfigurációjú rúdokra alkalmasak. De vegye figyelembe, hogy a függöny csak szabadon mozdul el a csiszolt felületen. Ezért a függönyök műanyag vezetője ebben az esetben alig alkalmas.

klip

A függöny "rák" formájában történő pótalkatrészei lehetővé teszik a függöny hosszának beállítását. Ráadásul a kötőelemek meglehetősen olcsóak, legalábbis többet költenek, mint a horgok. A klipek ideálisak a szövetfüggönyökhöz, de nem túl vastagok.

Fontos! A nagyméretű és nehéz függönyök valószínűleg nem tartják ezeket a klipeket. Ha gyermeke van, a fürdőszobai függönyök ilyen tartóját nem szabad használni, mivel a gyermek minden egyes vízkezelés után nagyon valószínű, hogy leveti a függönyt.

húr

Ha nem rendelkezik az ereszek felszerelésével vagy vágyakozásával, használjon speciális függönyöket a függönyökhöz, amelyeken egy fémszalag húzható meg. De a tervezés minden egyszerűsége ellenére jobb, ha a szerelési munkát a szakértőkre bízzák.

A könnyű anyagok függönyét függesztheti a karosszérián, miközben az egész szerkezet nagyon szép és elegáns. A string nem kerül többé, mint a grommets vagy klipek, amelyeket a fentiekben tárgyaltunk.

megállapítások

Mielőtt eldöntené a különböző kötőelemek kiválasztását, mindig mérlegelje az előnyöket és hátrányokat. Ha a fürdőszobában fürdőkád vagy zuhanyzó van a sarokban, akkor célszerű a sarokrudakat és a horgokat rögzíteni.

A köpenycsomók előnyösebbnek tűnnek, de az ár sokkal magasabb, mint a szokásos gyűrűk és horgok. Ha nincs időnk a rúd telepítésére, akkor telepítheti a sztringet. Egy ilyen konstrukció nem fog terjedelmesnek tűnni, de nem lesz nehéz rá függeszteni.