Legfontosabb > Bútor

A tipikus kagyló és moydodyra telepítésének módja

A mosdó beépítése a fürdőszobába nem nehéz, még a vízvezeték is ehhez a munkához egy kicsit - a munka egyszerű. De ugyanakkor ez is felelős - mivel a mosdót a fürdőszobába telepítették, nem csak a szoba megjelenése, a szanitereszköz használatának kényelme, hanem az egész lakásban alkalmazott egészségügyi-higiéniai helyzet is.

Ha emlékeztetsz arra, hogy nemrégiben hazánkban, a lakáshoz való megfelelő mosogató kiválasztásának problémája nem létezett. Az azonos típusú termékek szinte minden fürdőszobában álltak. Napjainkban ezeknek a termékeknek a változata lehetővé teszi, hogy olyan belső teret hozzon létre, amely teljes mértékben megfelel az ízlésének, ugyanakkor a gazdag választék sok kérdést vet fel a lakás tulajdonosa számára.

A telepítés típusai és módszerei

Az egészségügyi berendezés telepítésének módja közvetlenül a típusától függ. A leggyakoribbak a következők:

 • Függesztett vagy konzolos mosdó - a falra szerelve a konzolokon. A készülék formája és méretei nagyban változhatnak, könnyen telepíthető. De jelentős hátrány - a kommunikáció látható marad;
 • Beépített mosogató - telepítve a pulton. A tervezés minden csúnya kommunikációt elrejti, és lehetővé teszi a beépített mosdókagyló használatát kis tárgyak tárolására. Igaz, ez a design sok helyet foglal el;
 • "Tulip" (egy talapzattal) - ez egy különleges állvány, amelyen egy tálca van felszerelve, vonzó a megjelenés és lehetővé teszi a kommunikáció elrejtését, ami a modell népszerűségéhez vezetett;
 • Mosogató a fürdőszobában félig tartó talapzattal - ilyen termékekhez a talapzatot a falhoz rögzítik, ehhez egy bizonyos csatornahálózatra van szükség.

Mit kell fontolóra venni mosogató megvásárlásakor?

A mosogató mögött meg kell tisztázni, hogy milyen típusú mosogatóra van szüksége. Ezenkívül meg kell tudni a készülék megengedett méretét és a mosdó magasságának szükségességét, amelyre a fürdőszobában lévő helység mérése történik. Gyakorlatilag a tál bármilyen alakja fog működni, az optimális hossznak legalább 55 cm-nek kell lennie, különben a használat során a víz szórja a szobát. Ezeket a termékeket lyukakkal gyártják a keverőnek és a süketnek, ezért előre meg kell számolni a keverő beszerelésének módját és a mosdó megfelelő méretét. A mosogatóval egyidőben kell megvásárolni, hogy azonnal ellenőrizhesse kompatibilitását. Ezenkívül ne feledkezzen meg arról, hogy a készülék és a vízellátó rendszer rögzítőelemei megfelelnek-e.

Telepítési munka

Mielőtt a mosdót a falhoz rögzítené, meg kell határozni, hogy képes-e támogatni a kiegészítő súlyt. Ha bármilyen kételye merülne fel, akkor jobb a tartószerkezet használata a készülék szereléséhez, a kényelem érdekében azonnal telepítsük a daru és a keverő telepítési utasításait.

A mosogató telepítésének munkája több szakaszból áll:

mosdókagyló

 1. Válasszon egy helyet, ahol az eszközt telepíti.
 2. A mosogató felső részének megfelelő vízszintes vonalat húzzuk meg, győződjön meg róla, hogy az épület szintjét használja, ellenőrizze a vízszintes helyzetét. A kötőelemek helyét a következő módon rendezzük el: az mosdó a felső élhez igazodik, majd egy jelölővel jelöltük a rögzítési pontokat. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a mosogató beépítési magasságának olyannak kell lennie, hogy kényelmes legyen.
 3. Ismét ellenõrizzük, hogy a mosdó magassága megfelel-e neked, ha valamit meg kell változtatnod, akkor jobb, ha ezt a munka ebben a fázisában megteheted. Azokban a helyeken, ahol lesz beépítési perforátor, készítsen lyukakat. Ezeknek kissé kisebbnek kell lenniük, mint a használt tiplik. Helyezzen be ragasztót a fúrt lyukakba, hogy erősebb kapcsolatot biztosítson, és a tüskék beakadnak beléjük.
 4. Most be kell szerelned a tálat, mert ehhez az egészségügyi csavarok csavarja az előre elkészített lyukakat. Ellenőrizze a tartó megbízhatóságát és telepítse a mosogatót. Ezután az alátéteket a csavarokra helyezzük, és lassan csavarjuk. Ne tegyen jelentős erőfeszítéseket, különben a tál felrobbanhat. A rögzítőelemeket dekoratív dugóval zárják.

Ezt követően feltételezhetjük, hogy a mosogató telepítése vége. Most be kell kapcsolnia a vizet, és ellenőriznie kell, hogy a telepítés helyesen történt-e. Ha valahol víz áramlik, akkor valószínűleg csak meg kell húzni a kapcsolatot, korábban hiányzott a tömítőanyag.

A széna és a mosogató közötti szakadék nem lehet. A rés miatt a víz leeshet a padlón, ami tönkreteheti a felületet. Ha még van egy rés, akkor a kötést szilikon tömítőanyaggal kell lezárni. A mosogató beépítése a legtöbb esetben nem nehéz. Ha minden munkát helyesen és gondosan elvégez, anélkül, hogy elhanyagolná az utasításokban leírtakat, az eredmény biztosan pozitív lesz. Megfelelően és a megfelelő helyre a mosogató rögzítésére azt jelenti, hogy meghosszabbítja az élettartamát.

A mosogató szifonok típusai

S-alakú hullámos tömlő a legegyszerűbb szifon, elvileg elég egy egyszerű mosdó, nem tartalmaz élelmiszer-törmeléket, higiéniai cikkeket vagy WC-papírt. De van egy caveat - a csatornatisztítás során a hullámosság erőteljesen mozog, és rövid idő után megszakad, nem tudod tisztítani egy kábellel. Ezért, ha gyakran kell tisztítani a szennyvizet egy lakásban, olyan kemény szifont kell használnia, amelynek fedele van lyukkal annak ellenõrzéséhez és tisztításához, és a mosogatóhoz vagy a konyhába telepített mosogatóhoz kötelező.

Készítsen kétféle merev szifont:

 • szifon palack;
 • A termékek evolúciójának csúcspontja, valamint a mosogatók-tulipánok krómozott díszítő szifon, amelynek revíziója van. Ezenkívül egy ilyen eszköz nagyon funkcionális és teljesen higiénikus. De egy ilyen szifon sokkal drágább, mint a szokásos.

Mosdókagyló beszerelése

A mosogató beépítése a saját kezű mosdókagylóval a fürdőszobában úgy történik, hogy a fali csatlakozóaljzatokat a falra rögzíti speciális zárójelben.

Tudnia kell, hogy a tulipánhüvelyet egy talapzatra állítja, akár a padlótól a mosogató aljától - nem tekintheti úgy, mint a készülék hordozóelemét! A fal felületén legalább 70 mm-es csavarokat kell elhelyezni, ezért 100 mm hosszúságú csavarokat kell használni, ha a falat gipszréteggel burkolják, és a hosszabb rögzítőelemeket a vastagabb bevonatokhoz. A tüskéknek propilént kell használni, jól illeszkedő fém horgonycsavarokat. A repedések, a páratartalom és a hőmérséklet, a fém rozsda és a polietilén PVC-kötőelemek alacsony szilárdságúak.

A tágas fürdőszobák mosdóval és talapzattal rendelkeznek. Rengeteg hely szükséges egy ilyen építéshez, mert az oszlop belsejében és alatta gyűjtik a szennyeződéseket. És a nagy WC-asztal megjelenése nem túl nagy - a tér fő részét csövek és szifon foglalja el

nyomás

Napjainkban minden szaniter készüléket kész tömítő tömítésekkel látnak el. A telepítéshez néhány egyszerű szabályt kell követnie:

 1. A tömítést csak száraz ízületeken szabad lezárni. Lehet, hogy a háztartási hajszárító előtt meg kell szárítani.
 2. Nem ajánlatos kezelni azokat a területeket, ahol a tömítés állni fog. Rögzített helyek - zsírtalanítás vízzel történő mosással, mosogatószeres kompozícióval.
 3. Paronit tömítések - kemény, sárga vagy piros színűek a fémcső és a műanyag elemek között.
 4. A műanyag csövek szélességgel vannak vágva, a pontos méretre kell vágni, ilyen munkák hiányában - csak egy speciális csővágó segítségével. Még a minimális torzítás is okozza a kötés szivárgását.
 5. A szerelés előtt a gumitömlőket szilikon tömítőanyaggal kezeljük. Az utóbbi tisztázást igényel. A szilikon és a gumi tömítés külön 3-5 évig képes lesz kiszolgálni, és ha együtt vannak felszerelve, akkor szokatlanul sok időt töltenek. Ennek az az oka, hogy ezek az anyagok hőmérséklet-ingadozása különbözik.

Ha helyesen telepíti a mosogatót, figyelembe véve ezeket a pontokat, a csatlakozások megbízhatósága garantált

Mosogató szerelési magasság

A mosdókagyló magasságának függvényében, melyet semmilyen dokumentum nem szabályoz, a padlóról 80-85 cm-re telepíthető. Tegye meg, amint kényelmesebb lesz az Ön számára - egy kis családban el lehet helyezni egy kicsit az általánosan elfogadott normák alatt, és a magas emberek számára akár fel is emelheti. Ha azonban mosogatót kell beépíteni egy talapzattal, akkor a telepítés során a magasságra kell összpontosítania.

A videó telepítése segít megérteni ezt a problémát.

Moydodyr a fürdőszobában

Napjainkban a fürdőszoba nélkülözhetetlen eleme minden otthonnak. Anélkül, hogy alapvető higiéniai eljárásokat lehet végrehajtani, csak pihentesse meleg vízben egy kemény munka után, vagy frissítő zuhanyozni. De a piperecikkeket valahová kell elhelyezni. Ezért általában van egy éjjeliszekrény a fürdőszoba közelében.

De miért nem kombinálja az éjjeliszekrényt, a mosdót és a tükröt? Így sok helyet takaríthat meg. Egy eszköz, amely ezeket a három dolgot önmagában egyesíti, fürdőszobai mosogatónak nevezzük. Meg fogjuk érteni, hogy mi ez és "azzal, amit evett".

Jellemzők moydodyra

Amint már fentebb említettük, a moydodyr fő jellemzője, hogy három dolog kombinálódik: a mosdó, az éjjeliszekrény és a tükör. De számos más megkülönböztető vonás is van, amelyek megérdemlik a figyelmet:

 1. A méret bármelyik lehet, az adott ügyfél igényeitől függően;
 2. Háromféle rögzítés létezik (később);
 3. Számos tervezési lehetőség létezik, az ügyfelek akár a moydodyr gyártását is rendelhetik tervükben;
 4. Nagyon egyszerű telepítés (bővebben bővebben később).

Most elemezzük az ilyen eszközök előnyeit és hátrányait, mert ez nélkül nem lehet megérteni, hogy szükség van-e ilyen boldogságra.

A mosdó-moidodyra előnyei és hátrányai

A moydodyr előnyeinek bemutatása nélkül:

 • Könnyű használat.

Természetesen egy tükör, egy éjjeliszekrény és egy mosdó egy helyen sokkal kényelmesebb, mintha külön lennének. Minden közel van, nincs hova menni, semmit sem keresni.

Mint fent említettük, a méretek bármelyik lehet. Ha a hely a helyiségben lehetővé teszi, akkor telepíthet olyan modelleket, amelyek nagy területet foglalnak el, és ha nincs annyi szabad hely, mint amennyire szeretnénk, akkor vannak szerényebb lehetőségek. Bármi is legyen, ez a design nagy kapacitással rendelkezik, még akkor is, ha ez egy miniatűr változat, például a szögletes moydodyr.

 • Legtöbbször a tükörben van egy további fény.

Az ilyen, látszólag egyszerű árnyalat stílus és modernitás egészítheti ki az egész szobát. Ezenkívül nagyon hasznos lesz bizonyos higiéniai és kozmetikai műveletek végrehajtása során - a könnyebb világosság egyre láthatóbbá válik.

 • Megjelenés.
  Annak ellenére, hogy a design egyszerűnek tűnik, a fürdőszoba moderboard egy exkluzív szobát is hozzáadhat. És mindegyik köszönhetően számos lehetőségnek a színek és formák számára.
 • Tartósság.

Köszönhetően a jó minőségű anyagok (és mindazok számára, amelyek a fürdőszobában állnak, általában csak ezeket használják, mert a páratartalom nagyon magas, és a terméknek legalább öt évig fenn kell tartania) lehetséges a legtartósabb felhasználás.

Mi lehetne jobb egy nő számára, mint egy tükör előtt állni, megcsodálni a haját, haját viselni, maszkot felhelyezni az arcába, talán belefulladni kedves férje karjaiba, és így tovább? És ha minden közel van, akkor még jobb - ne hagyd, hogy bármi zavart.

A kis elemek és a csővezetékek kényelmesen el vannak rejtve a fiók közepén - semmi sem lesz látható.

Most, a hiányosságokról. Ez nehezebb lesz. Őszintén szólva nehéz megtalálni őket. Ez egy nagy költség, de ha önálló standot veszel, egy mosogatót neki, és ragaszkodik a fal tükörhöz, drágább lesz. Lehet, hogy hátrányai vannak egy másik modellben, például két polcon a szekrényben, amikor a méret lehetővé teszi, hogy három vagy ilyesmi. De itt van választás. Ez alapvetően minden. Most lássuk, mi a moydodyrs.

Moydodyrov fajok

A fürdőszobában a Moydodyry típusok típus szerint vannak felosztva. Három típus létezik:

 1. A falhoz csatolva (más néven felfüggesztve);
 2. Padló (lábakra szerelve);
 3. Az alagsor (amely közvetlenül a padlóra van rögzítve cementtel vagy különleges ragasztóval).

Rögtön azt mondjuk, hogy minden lehetőségnek megvannak a saját előnyei és hátrányai. Ezért minden egyes modellt külön kell szétszerelni. De az utolsó lehetőség gyakorlatilag nem használatos a kellemetlensége miatt - aki lyukat akar a padlózatban (valószínűleg lebontani a cserépet), csak azért, hogy egy éjjeliszekrényt tükörrel telepítsen, ha felakasztható a falra, vagy csak fel lehet tenni a lábakat?

Felfüggesztett moydodyr

Tehát, a felfüggesztett verzióhoz hasonló megkülönböztető tulajdonságokkal rendelkezik (sok közülük előnyösnek tekinthető más modellekkel szemben):

 • A méretek lehetnek lenyűgözőek és apróak.
 • Egyszerű tisztítás.

Tekintettel arra, hogy az éjjeliszekrénynek nincsenek érintkezési pontjai a padlóval, nagyon könnyű megtisztítani az alatta lévő helyet - egy seprűvel borították fel, összegyűjtötték a szemétládába, és semmi gond.

 • Hosszú élettartam.

A második bekezdésben ismertetett okok miatt az ilyen bútorok élettartama meghosszabbodik. És mindez azért, mert az éjjeliszekrény nem érintkezik vízzel, és a padlón lévő fürdőszobában általában sok. By the way, van előnye a pincében modell, amely kiderül, hogy az éjjeliszekrényt folyamatosan elárasztják vízzel, ami azt jelenti, hogy nem tart sokáig. Nem meglepő, hogy a beágyazott modellek gyorsan elvesztették népszerűségüket az építőipari szolgáltatások piacán.

Ebben az esetben a vásárlás során csak a megjelenést kell fizetni. Valójában a felfüggesztési modell minden tekintetben a legjobb megoldás. Ezért vásárolja meg, amit a legtöbbet szeret, ami - ahogy mondják - vonzza. Mindenesetre semmi esetre sem vásárolnak forgácslemezt vagy MDF-et, nagyon nedvességre érzékenyek. És ezeknek az anyagoknak a vízállóságáról szóló mesék üres értelmetlenek, sikertelen marketingesemények. Egy ilyen feszültség legfeljebb 5 évig tart. És akkor is, egészen addig, egy hajlított doboz lenne, amely alig áll a mosogatóhoz.

Moidodyr a lábakon

Ez a modellnek olyan megkülönböztető jellemzői vannak:

 • Nagyon könnyű előre elhelyezni.

Igaz, úgy tűnik, hogy nincs szükség rá telepíteni - beállítom és elfelejtem, de nem minden olyan egyszerű, ilyen moodydir-t még mindig hozzá kell erősíteni a falhoz. De még egy kicsit tovább.

 • Mint a felfüggesztett modellhez hasonlóan, a lábszáron lévő moydodyr nem okoz nehézséget a tisztításhoz.

Tekintettel arra, hogy az éjjeliszekrény bizonyos távolságra van a padlótól, alatta könnyű lesz tisztítani, és magának a modernek nedves lesz.

Itt már rámutatunk egy egyértelműen hátrányos helyzetre - gyakran a gyártók rossz bajokkal szenvednek ilyen modellekért. Gyakran megtalálja a fa minden lábát, amely egyszerűen megdermed az állandó páratartalomtól. Előfordul, hogy a lábak műanyagból készülnek, amely nem tud terhelni a terhelést, és három vagy négy évnyi felhasználás után (bár még kevésbé lehet, ha a műanyag rossz minőségű), egyszerűen megtörik. De az ilyen elemek helyettesítésére könnyű és olcsó lesz.

Ha úgy dönt, hogy vásárol egy moydodyr lábán, már a boltban, figyeljen a következő pontokra:

 1. A lábakat teljesen fémből kell készíteni.
 2. A modell nem lehet túlságosan masszív, mivel a csőrendszer, vagy akár a nehéz terhelésnek nem ellenálló melegítés az éjjeliszekrényben rejlik.
 3. A lábakat szilikonnal kell ellátni, amelyek védik a padlót a sérülésektől.
 4. Nincs DSP és MDF.

Ground Moidodyr

Mindezekből teljesen világossá válik, hogy az alagsoda moydodyr teljes társa a társai között. Jellemzői:

 • Megfizethető költségek (gyakran olcsóbbak, de más szempontokból kevésbé kényelmesek);
 • Nehéz telepítés;
 • A tisztítás lehetetlensége alatt;
 • Az alagsori modell hajlamosabb a vízre. Ez rövidebb élettartamot eredményez.

Ha még mindig úgy döntesz, figyelj az ilyen pillanatokra:

 1. A bútorokat nem forgácslemezből vagy MDF-ből kell gyártani.
 2. A modell nem lehet túlságosan masszív.

Ennek okait már megvizsgáltuk.

Általánosságban elmondható, hogy a modellek nagyon kényelmesen telepíthetők, a moydodyr típusától függően bizonyos speciális eljárásokat kell végrehajtani az éjjeliszekrény rögzítéséhez. Gyakran a készletben van egy utasítás, amely alapján megértheted, hogyan lehet a moydodyr telepíteni. De mindenesetre ez nagyon egyszerűen történik.

Tegyük fel, hogy már eldöntötte a moydodyr megjelenését, de még mindig sok a modell, és valahogy a legjobbat kell választania. Két további pontot kell figyelembe venni, amikor kiválasztunk - tükör és mosogató. Attól függően, hogy vásárolhat egy vagy másik modellt.

Válasszon egy tükröt

A tükör kiválasztásakor vannak olyan árnyalatok:

 1. Mérete legyen elég nagy ahhoz, hogy megfeleljen az éjjeliszekrényhez képest;
 2. A tükör keretét rozsdamentes acélból kell készíteni, pl. Műanyagból.
 3. A tükörfelületet speciális ködösítéssel kell lefedni.

Mosogató kiválasztása

A moydodyr mosogatója több változatban is elkészíthető:

 1. A pultonba illesztett modell;
 2. A modell, amelyet a tetején a fentről fel van szerelve;
 3. Olyan modell, amelynek szélei a munkafelület felett helyezkednek el.

Ebben az esetben csak a mosogató méretére kell figyelmet fordítani, mert ha túl nagy, nevetséges lesz. Vegye figyelembe magának a fürdőszoba méretét is - kis helyiségekben a tetején lévő pultra szerelt mosdó túl nagy lehet.

Mennyibe kerül a moidodyr?

Valószínűleg a legfontosabb kérdés a választás során. Tehát a legolcsóbb mintegy 2500 rubel, és a legdrágább 150 ezer rubel. Ezek funkcionalitása elvben ugyanaz. A különbségek csak a tervezésben (a drága modellekben ez a leggyakoribb szerző) és a gyártás anyaga.

A mosogató fektetése a falra

belépés

Alapvetően az összes héj ugyanúgy van telepítve. Rögzítés és csatlakozás a vízellátáshoz. De minden típusú héjnak van némi árnyalata a telepítési folyamat során. Ma kezdődik egy sor kis cikkek telepítése mosogatót egy lakást. Ebben a cikkben elmondom, hogyan kell a mosdót a falra telepíteni.

A fali mosogató általános leírása

Falra szerelt mosdót használnak egy kis területen fürdőszobákban, WC-kben és más egészségügyi létesítményekben. A mosogató a falhoz rögzítve van a titkos speciális csavarok segítségével, amelyek a mosdókészletben vannak. A csavarok különleges műanyag betétekkel vannak ellátva, amelyek hasonlítanak a gombafejekre.

Előkészületek a mosogató falra szereléséhez

A mosogató telepítésének helyén hideg és meleg vizet kell biztosítani minden elfogadható vízellátó rendszerben (fémcső, fém-műanyag cső, PVC cső vagy réz). Minden csővezetéknél egy elzáró szelepet kell felszerelni. Jobb a krómban lévő szelep dekoratív kialakítását választani.

A szennyvízcsatorna nyílásának a fürdőszobában a 40 cm-es magasságtól kell rögzíteni.

A mosogató falra szerelésének magassága 80 cm a mosogató tetejénél.

A mosogatók telepítése a falra

A mosogató rögzítése a falhoz.

A mosogató falhoz történő rögzítéséhez (rögzítéséhez) elő kell készíteni a következő szerszámot és anyagot.

Villamos fúró kétféle üzemmódban (harc nélkül és anélkül), 6 mm, 8 mm és 10 mm átmérőjű kerámialapok fúrásával.

Rögzítőcsavarok műanyag dűbelekkel, általában 10 mm-es, erőteljes csavarhúzóval a csavarok beszereléséhez. Építési szint.

A mosogató beépítése a falra nem túl bonyolult.

 • Jelölje meg a mosdókagyló közepét a falon. Illessze a mosdóelrendezést a teljes fürdőszoba belsejébe.
 • A falon mérje meg a mosogatószerkezet tetejét (80 cm). A címkén húzzon vízszintes vonalat.
 • A mosogató végén a falra szerelhető lyukak vannak. Mérje meg a furatok középpontjainak távolságát.
 • Helyezze át a rögzítő furatok közötti távolságot a faljelre.
 • A falon négy jelölés lesz: a mosogató rögzítésének vízszintes vonala, a rögzítő középpontja és a rögzítőcsavarok két pontja.
 • Először fúrjon két előfuratot a cserépbe.
 • Ezután "újratöltse" a fúrót, és egy nagy fúróval (10 mm) fúrjon lyukat a falon lévő rögzítőcsavarokhoz. Helyezzen be tüskéket a lyukakba (a tüskék nehezen lépjenek be a falba).

A mosogató és a csaptelep összeszerelése.

 • A falon való rögzítéssel ellátott elszívóknak általában egy nyílásnak kell lenniük a polcra a keverő felszereléséhez. Mielőtt a mosogatót a falra telepítené, csatlakoztassa a mosogatóhoz a keverőt.
 • Szerelje fel az összeszerelt keverőt a mosogató nyílásba,
 • Fordítsa át a mosogatót és a rögzítő anyát (ez lehet egy teljes szerkezet), erősítse meg a keverőt szilárdan a lyukba.
 • Ne felejtse el ellenőrizni a keverőfúvóka szimmetriáját a mosogatóhoz képest.

A mosogató fektetése a falra

 • Rögzítő készlet a mosogató falra történő beszereléséhez csapokból és tömítésekből áll.
 • Csavarja be a rögzítőcsapokat a behelyezett tiplikbe. A következőképpen kell csavarozni. Csavarjon két anyát a csapon, egymás után. Most egy kulccsal csavarja be a csapot a dugóba.
 • A szilikon tömítőanyag a mosogató végét a falhoz való érintkezési ponton megkenni.
 • Helyezze a mosdót a csapokra. Szerelje be a tömítéseket, húzza meg a rögzítő anyákat.
 • A rögzítő tömítéseknek van egy kis résük, amellyel végül a héjat a horizont fölé állíthatjuk.
 • Ellenőrizze a mosogató rögzítésének megbízhatóságát a falhoz kézzel hintázva.
 • Mosogató a falon.

A mosogató csatlakozása a vízellátáshoz.

 • Ehhez egy állítható vízvezeték, egészségügyi betét és UNIPAK paszta szükséges.
 • Szeletelje a lenet a szelep menetes csatlakozására, majd a lenet a pasztával kenje meg.
 • Csatlakoztassa a keverő víz alatti tömlõket kézzel (ne felejtse el a tömítést a keverõtömlõ csavaranyájába beépíteni).
 • Csavarja ki teljesen a csavarkulcsot a csavarkulccsal.
 • Ne húzza túl erősen a rögzítőket, ez megszakíthatja a tömítést.

A mosogató csatlakoztatása a csatornába.

 • Szerelje fel a szifont a mosogatóra.
 • A szifonok összegyűjtésekor az útlevelet az összeszerelési rendszerrel látja el.
 • A szifon összeszerelésekor számos tömítés van, amelyet nem szabad elfelejteni: minden tömítésnek szorosan illeszkednie kell a mosogatóhoz, és nincs kompenzáció.
 • Csatlakoztassa a szifon kimeneti tömlőjét a dugóhoz.
 • Kapcsolja be a vizet, ellenőrizze a mosogató szerelését a falon szivárgás esetén.
 • Ha minden rendben van, a falon lévő mosdót telepítik. Mindent!

Ez minden! Sikereket töltötte meg a te erőfeszítéseidben!

Moydodyr egy fürdőszobához: változatok és független telepítés

A mai napig a fürdőszoba leggyakoribb bútorai a moydodyr. Szinte teljesen eloltotta elődje - a mosdót egy tulipán -, és határozottan elfoglalta helyét a fürdőszobában, vigaszt nyújtva, és elegáns terembe fordította. Ez arról szól, amit ebben a cikkben tárgyalunk, amelyben a vannaja.net oldalával együtt a bútorok fajtáival foglalkozunk, és megtanuljuk, hogyan kell a saját kezűkkel felszerelni egy moydodyret a fürdőszobába.

Bútor fürdőszobához: moydodyr

Moydodyr a fürdőszobában: változatok és azok jellemzői

Moydodyr kapcsolatos bútorok a fürdőszobában, egy különleges fajta nem különbözik. Ha globálisan ezt a kérdést vesszük alapul, akkor csak két fő fajtáját különböztethetjük meg: ez egy padlóalapú mosdó, amely talapzattal és falra szerelhető mosdóval rendelkezik. Ezek közötti különbség nem csak a telepítés módjában és helyén, hanem az általuk szerzett előnyökben rejlik.

 1. A padló mosdókagyló a legáltalánosabb termék ilyen típusú. Az egész a maga költségén van - egy ilyen mosogató nagyon közel áll mindenkihez. Ha beszélünk a maga előnyei, számos előnye van: Először is, a kültéri Moidodyr könnyen telepíthető (hogy ez hogyan történik, akkor beszélünk később), másrészt, lehet gyártani olyan méreteket, hogy gyakorlatilag történik. A legkisebb ilyen mosdókád szélessége mindössze 400 mm, és előre 300 mm-re nyúlik. Ha még egy kisebb modellt keres, akkor figyelmet kell fordítania a sarokba épített fürdőszobai tükörre.

Padlóra szerelt fürdőszoba modell fotó

Lógó moydodyr a fürdőszobába fotó

Közeledik a kérdés a választás a medence talapzaton, meg kell figyelni, hogy az a tény, hogy vannak olyan modellek ezek a termékek is felszerelhető egy szabadon álló vagy beépített tükör - Moidodyr a fürdőszoba tükör is egy meglehetősen nagy méretű. Rendszerint nem kis helyiségekben használják. Ne felejtsük el a tumb mosdó méreteit is - a tartományuk elég nagy. Ha szüksége van egy kis mosdókagylóra, akkor figyeljen a kerti bútorokra - maximális szélessége 900 mm. Ha többre van szüksége, akkor semmi más nem marad, hogyan kell használni a fali opciót - ez egy teljes értékű bútor, amelynek szélessége akár 1,5 métert is elérhet.

Most néhány szó az anyagokra, amelyekből a moydodyr lehet a fürdőszoba. Rendszerint laminált forgácslapot használnak, de lehetnek más lehetőségek is. A legtöbb esetben ezek kombinált megoldások - például az ilyen bútorok teste forgácslapból készülhet, és a homlokzat (ajtók) MDF-ből készülhetnek. Az utóbbi lehetőség sokkal vonzóbbnak tűnik, az ilyen fürdőszobai bútorok sokkal hosszabb ideig tartanak.

Mosdókagyló fürdőszoba fürdőszoba fénykép

Mosdó moydodyr: do-it-yourself telepítés

Tehát már megtudtuk, hogy kétféle tumba mosogató van - padló és fal (lóg). Ezek a különbségek határozzák meg a telepítési elvüket. Mindkét lehetőséget vegye figyelembe. De mielőtt megnézheted a moidydra saját kezének telepítéséről szóló videót.

1. Mint fentebb említettük, egy kültéri változatban lévő mosdókagyló felszerelése kissé könnyebb, mint a falra szerelhető. Az egész folyamat a következő.

 • Az első szakaszban szükség lesz a mosdókagyló és szükség esetén a szekrény összeállítására - az utóbbi ritka, mivel szinte minden esetben a mosdókagyló összeszerelt. Ami a mosogat, akkor meg kell telepíteni egy keverő és leeresztő szifon.
 • A telepítés második szakaszában a moydodyr a falhoz van erősítve - ha egyszerűen csak a lábakra van szerelve, akkor a megdöntés mellett fennáll a zuhanás veszélye is. Kétféle módon rögzítheti - az első esetben horgonycsavarokat lehet használni, a második esetben egyszerűen szilikonnal ragasztani a falra. Mindkét esetben a tartó megbízható. A mosdókagylónak a szekrényhez történő rögzítése sokkal könnyebb és gyorsabb, mint egy horgonyról történő felszerelés. Fehér szilikon szivattyúzódik a fal és a mosogató közötti résbe, majd egyszerűen megnyomja a falat, és 5-6 órán át változatlan helyzetben marad. Ennek az előnynek az az előnye, hogy a mosás folyamatában a víz nem áramlik a moydodyr felett.
 • A munka utolsó szakasza a moydodyr telepítése, vagy inkább a vízellátáshoz és a szennyvízrendszerhez való csatlakoztatása. A keverő a gáztömítésekkel ellátott kupakanyákkal és a leeresztő szifonnal egy speciális mandzsettával csatlakozik a vízellátó vezetékekhez.

Telepítés moydodyra csináld magad fotó

2. A moydodyr telepítése a falra valójában hasonló módon történik - az egyetlen kivétel a rögzítési módszer. Mint fentebb említettük, 800-900 mm-es magasságban akasztunk fel a padlóról. Ha következetesnek és a teljes moydodyr rögzítésének folyamatát az elejétől a végéig írja le, akkor így néz ki.

 • Először meg kell jelölni a csatolási pontokat. Ez egy szintet vesz igénybe - meg kell érteni, hogy a falra szerelt mosdókagyló a lábak segítségével nem működik. A kívánt magasságon vízszintes vonal látható, amelyen a talapzaton rögzített lámpatestekkel összhangban két pont van jelölve.
 • Az így kapott helyeken lyukak fúródnak, amelyekbe horgonyhorgokat helyeznek be.
 • A horgokon lógott talapzaton.
 • További telepítési Moidodir a kezét az pontosan ugyanúgy, mint a külső megfelelője - fog süllyedni, ami után a keverő és a szifon kapcsolódik a vízellátás és csatornázás. Meg kell jegyezni, hogy ebben az esetben is szükséges a fal és a talapzat közötti kötés tömítése.

Hogyan telepítsem a moydodyr a fürdőszobában

És végeredményben azt akarom mondani, csak egy dolog - nem számít, mit választott, mint moydodyr a fürdőszoba, figyeljen az összeszerelő szekrények. Rendszerint az ilyen termékeket az eladók és a raktárak erőfeszítései közvetlenül a raktárba összeszerelik, ezért a valószínűsége, hogy bizonyos megerősítő elemeket és csavarokat nem csavarják fel, meglehetősen magas. A telepítés előtt alaposan ellenőrizni kell a szerkezet épségét, mint szétszerelni és újra fel kell venni.

Mosogató és tulipán önszerelése

A mosdó beépítése a fürdőszobába nem nehéz, még a vízvezeték is ehhez a munkához egy kicsit - a munka egyszerű. De ugyanakkor ez is felelős - mivel a mosdót a fürdőszobába telepítették, nem csak a szoba megjelenése, a szanitereszköz használatának kényelme, hanem az egész lakásban alkalmazott egészségügyi-higiéniai helyzet is.

Tartalom:

Ha emlékeztetsz arra, hogy nemrégiben hazánkban, a lakáshoz való megfelelő mosogató kiválasztásának problémája nem létezett. Az azonos típusú termékek szinte minden fürdőszobában álltak. Napjainkban ezeknek a termékeknek a változata lehetővé teszi, hogy olyan belső teret hozzon létre, amely teljes mértékben megfelel az ízlésének, ugyanakkor a gazdag választék sok kérdést vet fel a lakás tulajdonosa számára.

A telepítés típusai és módszerei

Az egészségügyi berendezés telepítésének módja közvetlenül a típusától függ. A leggyakoribbak a következők:

 • Függesztett vagy konzolos mosdó - a falra szerelve a konzolokon. A készülék formája és méretei nagyban változhatnak, könnyen telepíthető. De jelentős hátrány - a kommunikáció látható marad;
 • Beépített mosogató - telepítve a pulton. A tervezés minden csúnya kommunikációt elrejti, és lehetővé teszi a beépített mosdókagyló használatát kis tárgyak tárolására. Igaz, ez a design sok helyet foglal el;
 • "Tulip" (egy talapzattal) - ez egy különleges állvány, amelyen egy tálca van felszerelve, vonzó a megjelenés és lehetővé teszi a kommunikáció elrejtését, ami a modell népszerűségéhez vezetett;
 • Mosogató a fürdőszobában félig tartó talapzattal - ilyen termékekhez a talapzatot a falhoz rögzítik, ehhez egy bizonyos csatornahálózatra van szükség.

Mit kell fontolóra venni mosogató megvásárlásakor?

A mosogató mögött meg kell tisztázni, hogy milyen típusú mosogatóra van szüksége. Ezenkívül meg kell tudni a készülék megengedett méretét és a mosdó magasságának szükségességét, amelyre a fürdőszobában lévő helység mérése történik. Gyakorlatilag a tál bármilyen alakja fog működni, az optimális hossznak legalább 55 cm-nek kell lennie, különben a használat során a víz szórja a szobát. Ezeket a termékeket lyukakkal gyártják a keverőnek és a süketnek, ezért előre meg kell számolni a keverő beszerelésének módját és a mosdó megfelelő méretét. A mosogatóval egyidőben kell megvásárolni, hogy azonnal ellenőrizhesse kompatibilitását. Ezenkívül ne feledkezzen meg arról, hogy a készülék és a vízellátó rendszer rögzítőelemei megfelelnek-e.

Telepítési munka

Mielőtt a mosdót a falhoz rögzítené, meg kell határozni, hogy képes-e támogatni a kiegészítő súlyt. Ha bármilyen kételye merülne fel, akkor jobb a tartószerkezet használata a készülék szereléséhez, a kényelem érdekében azonnal telepítsük a daru és a keverő telepítési utasításait.

A mosogató telepítésének munkája több szakaszból áll:

 1. Válasszon egy helyet, ahol az eszközt telepíti.
 2. A mosogató felső részének megfelelő vízszintes vonalat húzzuk meg, győződjön meg róla, hogy az épület szintjét használja, ellenőrizze a vízszintes helyzetét. A kötőelemek helyét a következő módon rendezzük el: az mosdó a felső élhez igazodik, majd egy jelölővel jelöltük a rögzítési pontokat. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a mosogató beépítési magasságának olyannak kell lennie, hogy kényelmes legyen.
 3. Ismét ellenõrizzük, hogy a mosdó magassága megfelel-e neked, ha valamit meg kell változtatnod, akkor jobb, ha ezt a munka ebben a fázisában megteheted. Azokban a helyeken, ahol lesz beépítési perforátor, készítsen lyukakat. Ezeknek kissé kisebbnek kell lenniük, mint a használt tiplik. Helyezzen be ragasztót a fúrt lyukakba, hogy erősebb kapcsolatot biztosítson, és a tüskék beakadnak beléjük.
 4. Most be kell szerelned a tálat, mert ehhez az egészségügyi csavarok csavarja az előre elkészített lyukakat. Ellenőrizze a tartó megbízhatóságát és telepítse a mosogatót. Ezután az alátéteket a csavarokra helyezzük, és lassan csavarjuk. Ne tegyen jelentős erőfeszítéseket, különben a tál felrobbanhat. A rögzítőelemeket dekoratív dugóval zárják.

Ezt követően feltételezhetjük, hogy a mosogató telepítése vége. Most be kell kapcsolnia a vizet, és ellenőriznie kell, hogy a telepítés helyesen történt-e. Ha valahol víz áramlik, akkor valószínűleg csak meg kell húzni a kapcsolatot, korábban hiányzott a tömítőanyag.

A széna és a mosogató közötti szakadék nem lehet. A rés miatt a víz leeshet a padlón, ami tönkreteheti a felületet. Ha még van egy rés, akkor a kötést szilikon tömítőanyaggal kell lezárni. A mosogató beépítése a legtöbb esetben nem nehéz. Ha minden munkát helyesen és gondosan elvégez, anélkül, hogy elhanyagolná az utasításokban leírtakat, az eredmény biztosan pozitív lesz. Megfelelően és a megfelelő helyre a mosogató rögzítésére azt jelenti, hogy meghosszabbítja az élettartamát.

A mosogató szifonok típusai

S-alakú hullámos tömlő a legegyszerűbb szifon, elvileg elég egy egyszerű mosdó, nem tartalmaz élelmiszer-törmeléket, higiéniai cikkeket vagy WC-papírt. De van egy caveat - a csatornatisztítás során a hullámosság erőteljesen mozog, és rövid idő után megszakad, nem tudod tisztítani egy kábellel. Ezért, ha gyakran kell tisztítani a szennyvizet egy lakásban, olyan kemény szifont kell használnia, amelynek fedele van lyukkal annak ellenõrzéséhez és tisztításához, és a mosogatóhoz vagy a konyhába telepített mosogatóhoz kötelező.

Készítsen kétféle merev szifont:

 • szifon palack;
 • A termékek evolúciójának csúcspontja, valamint a mosogatók-tulipánok krómozott díszítő szifon, amelynek revíziója van. Ezenkívül egy ilyen eszköz nagyon funkcionális és teljesen higiénikus. De egy ilyen szifon sokkal drágább, mint a szokásos.

Mosdókagyló beszerelése

A mosogató beépítése a saját kezű mosdókagylóval a fürdőszobában úgy történik, hogy a fali csatlakozóaljzatokat a falra rögzíti speciális zárójelben.

Tudnia kell, hogy a tulipánhüvelyet egy talapzatra állítja, akár a padlótól a mosogató aljától - nem tekintheti úgy, mint a készülék hordozóelemét! A fal felületén legalább 70 mm-es csavarokat kell elhelyezni, ezért 100 mm hosszúságú csavarokat kell használni, ha a falat gipszréteggel burkolják, és a hosszabb rögzítőelemeket a vastagabb bevonatokhoz. A tüskéknek propilént kell használni, jól illeszkedő fém horgonycsavarokat. A repedések, a páratartalom és a hőmérséklet, a fém rozsda és a polietilén PVC-kötőelemek alacsony szilárdságúak.

A tágas fürdőszobák mosdóval és talapzattal rendelkeznek. Rengeteg hely szükséges egy ilyen építéshez, mert az oszlop belsejében és alatta gyűjtik a szennyeződéseket. És a nagy WC-asztal megjelenése nem túl nagy - a tér fő részét csövek és szifon foglalja el

Videó: Mosogató a fürdőszobában a "do-it-yourself" felszereléssel. edzés

nyomás

Napjainkban minden szaniter készüléket kész tömítő tömítésekkel látnak el. A telepítéshez néhány egyszerű szabályt kell követnie:

 1. A tömítést csak száraz ízületeken szabad lezárni. Lehet, hogy a háztartási hajszárító előtt meg kell szárítani.
 2. Nem ajánlatos kezelni azokat a területeket, ahol a tömítés állni fog. Rögzített helyek - zsírtalanítás vízzel történő mosással, mosogatószeres kompozícióval.
 3. Paronit tömítések - kemény, sárga vagy piros színűek a fémcső és a műanyag elemek között.
 4. A műanyag csövek szélességgel vannak vágva, a pontos méretre kell vágni, ilyen munkák hiányában - csak egy speciális csővágó segítségével. Még a minimális torzítás is okozza a kötés szivárgását.
 5. A szerelés előtt a gumitömlőket szilikon tömítőanyaggal kezeljük. Az utóbbi tisztázást igényel. A szilikon és a gumi tömítés külön 3-5 évig képes lesz kiszolgálni, és ha együtt vannak felszerelve, akkor szokatlanul sok időt töltenek. Ennek az az oka, hogy ezek az anyagok hőmérséklet-ingadozása különbözik.

Ha helyesen telepíti a mosogatót, figyelembe véve ezeket a pontokat, a csatlakozások megbízhatósága garantált

Mosogató szerelési magasság

A mosdókagyló magasságának függvényében, melyet semmilyen dokumentum nem szabályoz, a padlóról 80-85 cm-re telepíthető. Tegye meg, amint kényelmesebb lesz az Ön számára - egy kis családban el lehet helyezni egy kicsit az általánosan elfogadott normák alatt, és a magas emberek számára akár fel is emelheti. Ha azonban mosogatót kell beépíteni egy talapzattal, akkor a telepítés során a magasságra kell összpontosítania.

A videó telepítése segít megérteni ezt a problémát.

Videó: Mosdó telepítése - videó bemutató

Videó: Hogyan helyezzen mosdót egy szekrényhez?

Nem minden fürdőszobában van elegendő hely - a régi épület házaiban nem tervezték felszerelés felszerelését egyszerűen azért, mert akkor ő volt.

Mint kiderült, a fürdőszobában bőséges lehetőséget biztosítanak a tervezésnek. Számos érdekes megoldás kínálja az egészségügyi helyiség finomítását.

A tégla vagy a betonszerkezet építése után nincs tökéletes felület. Bármilyen felületre szükség van a későbbi kiegyenlítésére.

Bútor és lakberendezés

A mosdó beépítése a fürdőszobába a végső szakasz a javítás. Maga a mosdó felszerelése és a vízellátó rendszer és a szennyvízszifon csatlakoztatása a befejező munkálatok befejeztével történik, ezért gondoskodni kell. Az alkatrészek beszerelése, a szerelés és a kapcsolódó szerelvények nem valami nehéz, de fontos, hogy kövessük a folyamat minden szakaszát.

Tartalomjegyzék:

Mi a fontos fontolóra venni a mosogató telepítésekor?

A legtöbb városi apartmanban a fürdőszoba és a kombinált fürdőszoba túl kicsi. És egy kis szobában, szinte végponttól végig, be kell írnia:

 • vízkezelő tartály (jacuzzi, kád, zuhanytálca);
 • mosogató (mosogató, szaniterek);
 • a fürdőszoba - WC;
 • alkalmanként - bidét.

Minden egyes személyes higiénia magában foglalja a saját telepítési módját, de a mosogató beépítése a fürdőszobába a legegyszerűbb minta.

Az építési piac széles választékát kínálja a különböző formatervezésű mosogatóknak, de vásárláskor fontos figyelembe venni:

 • az összes meglévő tartály méreteinek aránya;
 • mosdókagyló és minden alkatrésznek meg kell felelniük a csővezeték és a szennyvíz elrendezésének;
 • rugalmas tömlőnek és szifonnak elegendőnek kell lennie ahhoz, hogy a csatorna hosszában a lefolyóba kerüljön.

A kagylók különböző anyagokból származnak:

 • kerámia;
 • porcelán;
 • cserép;
 • márvány (egy másik díszkő);
 • műkő;
 • edzett üveg;
 • fém (alkalmasabb a konyhában, mint mosogató).

Az első szakaszban fontos megérteni a szaniteráruk típusát. A keverő beépítése a mosogatóra speciális beömlőnyíláson keresztül történik, amikor a vízellátást a tartályon keresztül vezetik be. Amikor a csaptelep fel van szerelve a mosdó felett a falról, akkor nincs értelme vásárolni egy terméket egy lyukkal a közepén (oldalt), amelyet valamivel le kell fedni.

A szaniterek eltérőek a telepítés módjában:

 • lógó mosogatók - a falra szerelve;
 • beépített mosogató-mosogató, a szekrény vagy szekrény része;
 • egy mosogató tulipán (egy magas keskeny állványon, amely mögött rejtett a csatorna és a csatornarendszer bejárata);
 • talapzat mosogató (állványra, amely elrejti a csövet;
 • egy félpótkocsi mosogató (ugyanaz az állvány, de a falhoz rögzítve, adott esetben magasság kiválasztása);
 • felületi mosogató;
 • álmennyezeti mosdó;
 • egy kombinált típusú mosogató, amelynek különleges kialakítása van, ahol többféle jellemző kombinálva van.

A mosdót önállóan szerelje fel, vagy vegye fel a kapcsolatot a szakemberekkel

Mindegyik verzió saját típusú telepítést feltételez, amelyet a tartály utasításai tartalmaznak. Természetesen a mosdó és a talapzat szerelése eltér a hagyományos, függesztett mosdólámpától. És ha ez vagy az a típus megkérdőjelezi azt, hogy függetlenül telepíthető-e, akkor jobb egy egyszerű telepítési séma kiválasztása.

Amennyiben a mosdókagyló telepítése önállóan történik, vagy szakértőkre bízható? Ha már ilyen tapasztalatokkal rendelkezel, akkor nincs értelme túlfizetni azok számára, akik úgy döntöttek, hogy egy kicsit korábban tanulják meg. És az egyszerű szolgáltatások ára nyilvánvalóan túl magas ahhoz, hogy jövedelmezővé váljon. Ha megnézed a régió keresési lekérdezéseit, mennyit költ a mosdó beépítéséhez a fürdőszobában, figyelembe véve a kijáratot a házhoz, kiderül, hogy drága. Néha az egyszerű mosdó beépítésének költsége drágább, mint az ára.

Kívánt esetben minden független ember (vagy gazdasági nő) megbeszélni fogja az ilyen munkát szakemberek bevonása nélkül. Szükséges, hogy:

 • a csatlakozó vízkommunikáció alapvető ismerete;
 • összeszerelési és szerelési eszközök;
 • részletes utasítások a kiválasztott mosogató típusának telepítésére;
 • szakértők a cikkből.

Figyelem: Ajánlatos új mosdócsapot vásárolni, amely megfelel a típusának! Amikor csaptelepet és mosdót vásárol, és ne habozzon megismerni a gyülekezés minden részletét, és elemezze az alkatrészeket, ha önmagát kívánja tenni.

1. A beépített mosogató legkönnyebben telepíthető, ha annak méretei teljesen megfelelnek a szekrénynek, amelyen a termék elhelyezhető. Továbbra is gyűjteni a szifont, és csatlakozni kell a csatornahoz.

2. A falra vagy a lógó mosogató szerelésére megbízható rögzítőelemeket vagy más alkatrészeket kell használni, amelyek gyakran hozzá vannak kötve.

3. A felületi mosogató szerelése munkafelület vagy más sík tetején történik, és hasonló a beépített mosdókagyló beépítéséhez a talapzaton. Csak a tartályt rögzítik az asztal tetején egy megfelelő lyukban. Néha ezt a kivágást úgy kell beállítani, hogy kapcsolatba lép az asztalosmûvelõvel.

4. Vannak olyan félig beépített mosdók is, amelyek magukban foglalják a mosogató szerelését egy szekrénnyel, de részben a tartószéleken túlnyúlnak.

5. Nagyon kényelmes telepíteni egy mosogató tulipánt. Itt a hátsó felületet falra vagy más függőleges felületre rögzítik, és részben lábtartón áll. De a "tulipán" egyes modelljeinél a súly teljesen a lábszáron nyugszik, és a rögzítés a kád rovására történik, amely alulról jön és a rejtett vízellátáshoz van kötve.

Annak érdekében, hogy egyszerűbb legyen a rögzítés és a megértés egy meglehetősen egyszerű felszerelés telepítése egy egészségügyi mosogató bármilyen típusú

Érdemes megtörni a fő szakaszokat:

 • keverőszerelvény;
 • telepítés a mosogatóra;
 • szifon kimenet a csatornába;
 • csatlakozás a vízellátáshoz.

Az első szakasz: a mosogató vagy mosdó összeállítása

Általában a mosdót egy állványra vagy a szekrényre szereljük

magában foglalja a keverő rögzítését és a leeresztő szifon lyukából való lemerülést, ami néhány kezdő számára nagy nehézségeket okoz. De a keverők 2 módon vannak felszerelve:

 • vízszintesen (a mosogató felett);
 • függőlegesen (a mosogató lyukból).

Tipp: Olvassa el figyelmesen a beszerzett mosogató és keverő összeállításához és csatlakoztatásához szükséges utasításokat. A keverőnek tömítéseket kell tartalmaznia, a vízellátó rendszerhez való csatlakozást végző kapcsolók, rugalmas és merev csatlakozások. Ezek gumi vagy hajlékony fém fonott tömlők, hullámosított ujjak vagy speciális adapterek. Jobb, ha a flexibilis gumitömlőt csavarvonal alakúra cserélik, ami növeli a csatlakozás élettartamát.

A mosogató minden egyes típusához a rögzítés típusa eltér, de minél kevesebb rész van, annál jobb. És az egyik nagy alátét vagy anya rögzítése jobb, mint más szabványok, mivel nem hajlik meg vagy deformálódik a működés során. A rögzítő kiegyensúlyozatlansága miatt a függőleges keverő gyakran "laza".

A mosogató szerelése során a keverő csatlakoztatása szigorúan a gyártó utasításai szerint történik. Általában meg kell csavarni az alapba és rögzíteni a csapokat. Fontos, hogy a tömítést a lyukba helyezze úgy, hogy a víz ne szivárogjon ki és ne áramoljon át a csövön vagy talapzaton. Ezután az alátét és a tömítés a tartály belső oldalára csavarodik, hogy végül rögzítse a keverőt.

Második szakasz: a leeresztő szifon csatlakoztatása és szerelése

A leeresztő szifon szerelésénél semmi nehézség nem áll fenn:

 • minden felszerelés;
 • részletes utasítások;
 • a csomagoláson található illusztrációkra vonatkozó szerelési terv.

Vannak azonban olyan árnyalatok, amelyek fontosak a mosdó telepítésekor. Például, ha ez egy félpohárral rendelkező mosogatószerkezet, akkor a csatorna bemenete általában a fal oldalán van, és nem a padlón. A kommunikáció minden részét el kell rejteni.

A szifon nem mindig működik tökéletesen a telepítés után. Annak érdekében, hogy a szivárgás okainak megkeresése után ne foglalkozzanak velük, a szakértők ellenőrzik az összes olyan területet, ahol gumi tömítés található. Minden rendellenességet és a zárófeszességet zavaró sorját megtisztítják. Hasonlóképpen, a szálak a tömítéseken dolgoznak.

A gumibetétek közelebbi megismerése észrevehető, hogy mindkét oldalon nem azonosak. Fontos, hogy helyesen viseljük - egy kúppal az anyával ellentétes irányba.

Tipp: Ha a tömítések régiek (szárított, rugalmatlan), akkor ne legyen túl lusta és ugyanazt vegye be, annál jobb, különben nem végzi el a fő funkcióját - biztosítva a feszességet. Néha egy kis szivárgási probléma megoldható tömítőanyaggal vagy szilikonnal, de ezek ideiglenes intézkedések.

Miután telepítette a szifont és a keverőt, végezze el az alap vagy a mosdókapacitást. A szekrényen, ha a héj mérete megegyezik a lyuk vagy felső vízszintes kialakítással, akkor nincs vágás vagy szerelvény. A fő feltétel - a vízszintes és erős rögzítés betartása. Az állvány általában állítható csavarokkal rendelkezik. Néha a mosogatószerkezet magasságának további beállítására van szükség.

Ha a mosogatót a falhoz rögzítik, és nem a szekrényhez, akkor rögzíteni kell a konzolokat vagy a horgonycsavarokat, jelezve a vízszinteset az univerzális épület szintjén. Ha ez egy tulipánhéj, amely a lábon áll, mögött egy szifont rejtenek, akkor a tartályt a keverővel egyszerűen szilikonnal ragasztják a falhoz (csempe). Ez elég keményen és megbízhatóan fog megjelenni, ha maga a kagyló áll egy támaszon, és nem a súlyon.

Tipp: A vízellátó rendszer csatlakoztatása előtt jobb a szifon működésének ellenőrzése, a tiszta vizet kis adagokban öntse. Ha minden száraz, öntsön egy vödör vizet egy ellenőrző ellenőrzéshez.

Végső szakasz: vízcsatlakozás

Egy megfelelően beszerelt csaptelep nem okoz nehézséget, de fontos, hogy ne keverjük össze, hol van a hideg víz, és ahol forró, ha azt állítják. A keverő rendszerint közvetlenül a vízvezetékekhez csatlakozik - rugalmas tömlő csatlakoztatásával.

A legmegfelelőbb adapter egy hullámosított hüvely, melyet egy gumitömítéssel, gumitömlettel rögzítenek. Fontos, hogy ne szorítsuk túl erősen az anyákat, nehogy károsítsák a tömítéseket.

Egy konyhaszekrény szerelése szekrénnyel

A konyhaszekrény a szekrényben ugyanúgy van felszerelve. De általában nem a fajansz vagy a csempe kapacitásáról van szó, hanem egy fém mosogatóról. A legtöbb esetben a méretei egybeesnek a szekrénnyel. De néha fel van szerelve a tetejére - mint egy fektetett mosogató, vagyis az egész munkasík közös munkalapja. Szükség esetén szakemberekhez fordulnak, akik egy szerszámgépet vagy speciális szerszámot használva vágják el a szükséges konfigurációjú lyukat.

A tömítés fontos feltétele, mivel a konyhában mindenütt víz és felesleges nedvesség van. A tömített tömítések és a tömítő tömítések fontosak a legcélszerűbb előállításához. És minél szélesebb a mosogató vagy a mosogató, annál kevesebb vizet permeteznek a pulton.

Lépésenkénti utasítások egy régi autómosó cseréjekor:

 • kapcsolja ki a vízellátást;
 • húzza ki a régi tartályt a szifonból és a keverőből, és vegye le az állványról;
 • Próbáljon ki egy új edényt egy munkalapra vagy szekrényre, és tegye meg a szükséges illeszkedést;
 • szerelje fel a keverőt az utasításoknak megfelelően;
 • csatlakoztassa a szifont és ellenőrizze a tömítést;
 • nyissa ki a blokkolt vizet, és kapcsolja be a vizet - először kis patakot.

Tipp: A szekrények felszerelésénél feltétlenül ellenőrizze a vízszintes helyzetet. Ismét ellenőrizze, hogy minden szorosan csatlakozik-e, és a víz nem ürül ki.

A bonyolult kagylófajták nehézkesek lehetnek, aztán szakembereket kell keresnie. Ha az asztallap kőből vagy más kemény anyagból készült, akkor csiszoló vágás szükséges egy bizonyos méretű és konfigurált lyuk megszerzéséhez. Nem az ácsműhelyben készült, hanem a porcelán-kő, csempe és kő vágásához használt műhelyben.