Legfontosabb > Bútor

Hogyan szereljük fel a csapot a mosogatóra: a telepítési technológia részletes elemzése

Ha meg szeretné cserélni a csapot a fürdőszobában vagy a konyhában, és nincs tapasztalata ilyen munkák elvégzésében, akkor ne ess kétségbe. Ez nem jelenti azt, hogy a feladat lehetetlen, és meg kell hívnia a vízvezeték-szerelőt.

Elég, ha tanulmányozza a keverõgép mosogatóra szereléséhez szükséges részletes kézikönyvet, és gondosan végezze el az összes beszerelési lépést, betartva a biztonsági szabályokat.

A keverő felszerelése: a technológia elemzése

Szinte minden felnőtt ember képes telepíteni a keverőt otthon. Nem csak mögöttük van, hogy hasonló élmény van, és néha kínos kérdezni a tapasztaltabb kollégákat.

Egy részletes telepítési folyamat jön a mentésre, amely megszabadul sok kérdéstől, és bizalmat ad a saját erejéből - egyszerűen kezelhető a keverő telepítése.

Felkészülés a telepítésre

Mielőtt közvetlenül a telepítésre megy, előkészítő szakasz van. Először gondosan meg kell vizsgálnia a mosogatót, ha már be van építve a fürdőszobába. Ha ez egy konyhai mosogató, akkor még tanulmányozni kell. Először is érdekes a gyártók által a jövőbeli keverő számára biztosított lyukak száma.

Gyakran előfordul, hogy az eredeti mosdókagyló gyártója a telepítéshez szükséges minden részletet kiegészíti a keverővel. De ez csak drága modellekben lehetséges, ahol a vízvezeték minden elemét ugyanabban a stílusban díszítik.

Fontos, ha egy keverőt vásárol, hogy ellenőrizze, hogy az összes alkatrész szerepel-e benne. Végül is a telepítéshez anyák, tömítések, rugalmas vagy merev bélés szükséges. Minden alkatrész jelenlétét a termék megvásárlása előtt kell figyelni.

Amikor megkapja a kívánt modell és méret keverőjét, az utasítás tanulmányozásra kerül, akkor a telepítés megmarad. Ehhez olyan eszközökre van szükség, amelyek a munka megkezdése előtt kívánatosak. Ezek csavarkulcsok és állítható kulcsok, tömítőszalag, maszkoló szalag, kis kulcs, csavarhúzó, fogó, zseblámpa, vízvezeték-keverő készlet minden tartozékkal, puha ruhadarab.

Szükséges lehet további 2 flexibilis tömlőt vásárolni, ha a csövek hossza nem elegendő a keverővel. És egy fémfűrész, ha mechanikusan beállítható alsó szeleppel kell felszerelnie a modellt.

Ha a fürdőszobában már működik, akkor valószínűleg először ki kell venni a régi csapot. Fontos, hogy mindent rendkívül óvatosan hajtson végre, nehogy károsítsa a mosogatót, ha nem tervezi azt helyettesíteni. A véletlen aprítékok és karcolások elkerülése érdekében jobb, ha a tartály alján egy puha ruhadarabot lyukasztunk.

Ezután le kell állítani a vízellátó szelepeket a csaptelepre. Ha nincs, akkor meg kell vágni a vizet az egész lakásban / házban. Ezután ellenőriznie kell ezt a csaptelep megnyitásával - ha semmi sem csöpög, akkor folytathatja a szétszerelést.

Amikor a mosogató még nem volt üzemben, akkor semmit sem kell bontani. Elég lesz a vízellátás kikapcsolása és a tartály elején lágy puha ruhával fertőtleníteni, hogy megvédje a véletlen sérüléstől.

A telepítési technológia leírása

Ha az előkészítő munkát helyesen végezték, a keverőnek a kerámia mosogatóra történő felszerelése nem sok időt vesz igénybe - átlagosan körülbelül 30 percet vesz igénybe. Ez biztosítja, hogy a készlet utasításait leolvassák, és a keverő összeállítható.

A legkönnyebb a keverőt kerámia mosogatóra telepíteni, ha még nincs megjavítva munkahelyén. Ha ez nem lehetséges, a telepítés kissé nehézkes lehet, és szüksége lesz egy zseblámpára. A nehezen elérhető helyeken ki kell jelölni egy zseblámpát - itt szükség van egy asszisztensre.

Annak érdekében, hogy a keverőt a mosogatóhoz csatlakoztassa, a következőkre van szüksége:

 • 10 vagy 11 csavarkulccsal rögzítse a rugalmas csatlakozást a keverőhöz. Rugalmas hullámosított rozsdamentes acélcsövet használhat;
 • gumit vagy szilikon tömítést helyezzen a daru aljára;
 • Csavarjon két csapot egymás után egy kulccsal vagy egy kézzel. Ha a modell egy ujjal van ellátva, akkor nem kell csavaroznia;
 • a hajlékony tömlőket a mosogató nyílásába vezesse;
 • hordjon fel egy patkós gumibotot alulról;
 • a fém alátétet a tömítés tetejére helyezze;
 • rögzítse a két kupak mindegyikéhez a kupakanyát, csavarhúzóval vagy csavarkulccsal meghúzva a megbízhatóság érdekében.

Az anyák meghúzásával fontos, hogy ne túlzásba vegyük - a kapcsolat megszakadhat, és átadja a vizet. Ha az anyát lazán forgatjuk, a rögzítő lógni fog és a mosogató csapja továbbra is táncolni fog félre.

Szerelje fel a keverőt a mosogatóba

A keresés nem talált semmit. mert a kérdés (bocs, ha hülye) =
vásárolt egy új mosogató rozsdamentes acél Scandy (az eladó szerint Németország), fém vastagsága 0.6mm. Amellett, hogy egy új konyhai csaptelep Vidima.
Szerelje fel a mosogatót - egy hajtű egy anyával a lemezen keresztül = valami nem megbízható! A keverő jobbra és balra fordul, és a mosogató minden kanyarban, a vas vékony.
Szinte minden importált keverőnek van ilyen csatolása (bár még mindig 2 sarka van, de nagyon ritkán). Valamilyen furcsa, mert kiderül, hogy nincs védelem a csavarodás ellen.
Mondja meg, hogyan lehet, talán van valami trükk telepíteni.

A készletnek továbbra is ugyanolyan forma legyen, mint a lemez. Ez a gumi érintkezésbe kerül a mosófémmel.

2 rara Igen, van egy gumiszalag, még kettő, mind a keverőben, mind a nyomólemezen. De kiderül, hogy ezeknek a tömítéseknek a súrlódási ereje megakadályozza a csavarodást, és csak a 6 mm széles gyűrűvel érintkeznek a mosogatóval. Igen, plusz a csap tengelye eltolódik a keverő tengelyétől és a bilincstől. Szóval azt kérdezem, hogy az emberek miként tartják ezeket a mixereket, ők is megfordulnak.

Tegnap csak a mixert helyeztem el - csak egy gumiszalag volt a készletben, próbáltam rendesen forgatni - semmi sem történt. Van egy félhold alakú gumim.

Znachitsa így.
Vesszük a "félhold alakú gumit" és dobjuk el. Még akkor is, ha szorosan meghúzza a csavaranyát, és a keverő szilárdan fog állni, ez a gumiszalag idővel feltörni fog, és a keverő már nem eredeti.
A normál keverőnek olyan műanyag borítással kell rendelkeznie, amely rendszerint háromszög alakú, különösen a ón mosogatókhoz. De nem mindegyikük van az összes készletben, például nem volt. Ha nincs bélés, akkor vagy felhúzhatja a mosogató bizonyos elhajlását a keverő alatt, vagy próbáljon megfelelő cserét tenni egy 3-4 mm-es acéllemezről.
Egy keverőt helyezzünk a tetejére, a keverő és a mosogató között szivárgó gyűrű alakú tömítést helyezünk alá (általában megerősítem ezt a gumit a gitthez a megbízhatóbb vízszigeteléshez), majd a mosogatót, majd egy műanyag vagy öntött acél erősítőt, egy standard C alakú acéllemezt és egy anyát. Jobb kenje meg a hajtót valamilyen grafitzsírral, hogy ne maradjon idővel.

Hogyan illeszkedik a mosogató a mosogatóhoz? 2 lehetőség az önellátásra

Az a kérdésre adott válasz, hogy miként lehet rögzíteni a keverőt a mosogatóra, nagymértékben függ a termék kialakításától. A daru rögzítésének módja közvetlenül meghatározza a telepítés helyét és az alkalmazott módszert.

Természetesen a vízvezetékszerelés nehézségeit itt nem tervezik, de az újszülöttnek gondosan tanulmányoznia kell a megadott ajánlásokat.

A telepítés módja attól függ, hogy milyen csapot telepít

Telepítési lehetőségek

A fürdőszoba és a konyha keverője különböző séma szerint tervezhető. Ennek megfelelően különböző módon van felszerelve.

Ma ilyen lehetőségek relevánsak:

 • Padlómodellek. Talán az ilyen daruk a piac legszűkebb résszel rendelkeznek, mivel kizárólag a prémium szegmensben képviseltetik magukat. A padlófürdős csaptelep ára meglehetősen magas, mivel csak elegáns belső térben van felszerelve.

Padlós modell zuhanyzóval és rejtett vízbevezetéssel

Figyelj!
Ha a korábbi emeleti modellek csak a klasszikus stílusban készültek, akkor ma már megtalálható egy modell a csúcstechnológiás stílusban, világos geometriai formákkal és minimális díszítéssel.

 • Fal termékek. Korábban mindkét standard fürdőszoba és a standard konyhák ilyen csaptelepekkel voltak felszerelve, de most nagyon nehéz találni egy konyhai csapot egy mosogató falról. A készülék a rejtett csővezetékekhez csatlakozik, és rögzítve van a falra szerelt rögzítőkön.

Falra szerelhető daru

 • Asztali termékek. Ezek közé tartozik mind a csapok, amelyek a pulton, és a modellek telepítve a mosogató maga. Mindegyikük alacsonyabb vízmennyiséggel rendelkezik, és maguk a csövek maszkolnak vagy a mosdó alatti talapzaton vagy függőleges konzolon (tulipán típusú mosogatóban).

Természetesen a keverő kialakítása meghatározza a rögzítés módját. Az asztali és falfajták technikájával kapcsolatos különbségekről szól, amelyeket a következő részben tárgyalunk.

Szerelési technológia

Opció 1. Falra szerelhető

A daru falra szerelése csak akkor lehetséges, ha a csöveket már lefektetett vastagsága.

Ezért kell telepíteni a javítási szakaszban:

 • A falvágó vagy perforátor bitbit használatával hornyokat készítünk a falak csövezéséhez.
 • A felső részen egy téglalap alakú mélyedést készítünk meleg és hideg vízvezetékek beszerelésére. A mosogató feletti magasság magasságának legalább 150 mm-nek kell lennie, a következtetéseket pontosan fel kell tüntetni.
 • Csövek a tengelyekbe rögzítve, rögzítő bilincsek. A strobe-t habarccsal kémleljük, és miután megszáradt, befejeztük a falak befejezését.
 • Különleges excentrikákat helyezünk a terminálokra, amelyekhez a keverő csatlakozik. Az excenterek középtengelyei közötti távolságnak 150 mm-nek kell lennie.

Tipp
A telepítés megkönnyítése érdekében használjon speciális, két rögzített excenterrel ellátott lemezt, így biztosak lehetünk benne, hogy az alkatrészek nem mozognak és a szelep problémamentesen telepíthető.

Szerelőlemez rögzített vezetékekkel

 • Az ilyen excenterek is kényelmesek, a mosogató csaptelep javítása lebontás nélkül elvégezhető. Ie hogy cserélje ki a berendezést, nem kell megsértenie a célzást.

A keverő telepítésének folyamata nem sok időt vesz igénybe:

 • Először telepítse a díszítőlemezeket, amelyek a csövek kimeneti területét a falról lefedik. Egyszerűen fel lehet őket tenni a kiálló fúvókákra, vagy csavarozni az excenterre.
 • Ezután ellenőrizzük a tömítések jelenlétét a keverőcsatlakozókon, miután összekapcsoljuk a csavaranyákat a falra rögzített excentrikákkal és csavartuk őket. A túlzott erőfeszítés nem éri meg, jobb a csatlakozó vízvezeték tekercs lezárása.
 • Csatlakoztassa a kifolyót és a zuhanycsövet a keverõtesthez, majd kapcsolja be a vízellátást és ellenõrizze az összes csatlakozás tömítettségét.

Rögzítse a terméket az excentereken, rögzítse a rögzítőanyákat

Mint láthatjuk, szinte bármelyikünk saját kezeinkkel teheti meg ezt, hiszen sem komplex készségek, sem különleges eszközök nem szükségesek ehhez.

Opció 2. Rögzítés a mosogatóra vagy a pultra

Ha nem veszi figyelembe a csővezeték-ellátási folyamatot, akkor a keverő vízszintes felületre történő telepítésének folyamata nehezebbnek tűnik.

Azonban valóban kiderül, hogy egy keverő beszerelése már összeszerelt szekrényre vagy falra szerelhető mosogatóra ugyanolyan egyszerű:

A daru beszerelésének hornya fúrható és a legtöbb

 • A konyhai mosogatók túlnyomó többsége különleges lyukkal van ellátva a testben, ezért nem szükséges a mosogató fúrásának meggondolása a csaptelep alatt. A lyukat csak a táblagépben kell elvégezni, és ez általában egyszerűen kezelhető egy széles fúrószárral.

Figyelj!
A kivételek olyan esetek, amikor egy modellt a hagyományos csaptelephez tervezett mosogatószerrel ellátott szívótömlővel kell felszerelni.
Ebben az esetben a lyuk átmérőjének fúrással vagy fúrással történő kicsiny növeléséhez szükséges.
Ebben az esetben a szélek nem nagyon simaak, mert kívánatosak a bázison átfedő fedvények.

 • A fajansz és a porcelán mosdók a fürdőszobákban még könnyebbek - mindegyiküket előre elkészített hornyok alkotják. By the way, ha egy falra szerelhető csaptelepet tervez, mind a fürdőszobában, mind a mosogatónál, akkor a csaptelep alatt egy mosdókupakra van szükség, amely megakadályozza a víz leesését a padlón.

Maga a telepítési eljárás meglehetősen egyszerű:

 • Helyezze a gumigyűrűt a keverőre.
 • Helyezze be a csapot a pulton vagy a mosogató nyílásába.
 • Alul állítsa be a gumitömítést.
 • Rögzítse a formatervezést a táblán egy rögzítőanyával.

A keverő felszerelése a mosogatóhoz

Szerelje fel a keverőt a mosogatóba

Rendszerint az emberek többsége, még az egyszerű vízvezeték-munkák elvégzéséhez (pl. Egy csaptelep beszerelése a mosogatóhoz), hívjon egy vízvezeték-szerelőt.

A keverőberendezés diagramja orsókapcsolóval.

Azonban a keverő beépítése a mosdóra önmagában egyáltalán nem nehéz feladat.

És ilyen munkára lehet szükség a konyhaszekrény cseréjekor, miközben mosogatót cserél, még akkor is, ha más falak falai festenek. Végül is, ideális esetben mindennek nagyon harmonikusnak kell lennie.

Jelenleg a piac sokféle ilyen típusú termékkel és formával teli. Egyes esetekben a telepítés kicsit nehézkes lehet. Ezért egy kényelmesebb munkaszervezés érdekében tanácsos eltávolítani azt a talapzatról, amelyen fel van szerelve, mielőtt a keverőt a mosogatóra telepítené.

Az egykaros csaptelep diagramja.

A telepítéshez a következő eszköz szükséges:

 • csavarhúzó készlet;
 • állítható csavarkulcs;
 • csavarkulcs készlet;
 • zsír (például "Litol");
 • rongy.

Először is, a víz blokkolja (forró és hideg), a felemelőben egy daru segítségével. Ezután meg kell győződnie arról, hogy a blokkolt víz nem áramlik. Ha a szelep régi, nem zárhatja el teljesen a vizet. Ebben az esetben a teljes felszálló blokkolva van. Természetesen a szomszédokkal való idő koordinálása szükséges.

A rögzítőket elfordítják, és a mosogatót eltávolítják a palackról.

Mixer telepítés

Egy keverőt viszünk be, és összekötjük a tömlőket. A rögzítéshez pontosan szükség van. A folyamat megkezdéséhez először kézzel kell elvégezni, majd az utolsó szakaszban húzza meg a csavart tömlőket fél fordulattal csavarkulccsal. Erősen húzza meg a tömlőt egy kulccsal, de nem éri meg, mert a készülék lehetővé teszi a szivárgás megakadályozását, még akkor is, ha kézzel csavart. Hosszabb élettartamra a csatlakozó tömlők tömítő tömítései zsírral kezelhetők.

Ezen munkák befejezésekor egy pecsétet helyeznek a készülékre. A keverő sarkain egy horony van, amely egész peremén halad. Ez a horony úgy van kialakítva, hogy egy pecsétet építsen be. A tömítőanyag megakadályozza a mosóház károsodását a rögzítés és merevítés során a telepítés helyén (kizárja a keverőnek a kanyarral való bekötését). Ezenkívül a tömítés megakadályozza, hogy a mosogatószer alatti víz áthatoljon a működés alatt.

Ezt követően a csatlakozó tömlőket átengedik a mosogató nyílása és a keverő telepítése között. Ugyanakkor egy félhold alakú gumi tömítést helyeznek a készülék tetejére a mosogató alá, majd ugyanolyan alakú fémalátétet, majd csavart anyát. Az anyát kézzel kézzel húzzuk meg. Ezután, miután előzetesen telepítette ezt a vízvezeték elemet a kívánt helyzetbe, az anyát alaposan becsavarni egy csavarkulccsal. De óvatosan kell eljárnia, és nem szabad túlzott erőfeszítést tennie.

A keverő csatlakoztatása a fürdőszobába.

A lezárás után a mosdót telepítik, a készüléket már a rajta lévő szerelvényen, a szekrényen és a rögzítéseket csavarozzák.

A következő lépésben két csapot kell telepíteni a csaptelepbe (hideg és meleg vizes dobozok). Csavarkulccsal vagy állítható csavarkulccsal két új csavarkötést csavaroznak be a keverőbe, és tartósan rögzítik. Ezután a szelepeket két csavaros csapra helyezzük, és egy csavarhúzóval rögzítjük. Ezt követően az egyik és a második daru felső kupakjának sapkáit felhelyezzük. Fontos, hogy ne tévessze össze a kupakot kék jelzéssel a hideg vízcsapon, és a piroson - a forró vízcsapon.

Kútkiemelés

Ezután csatlakoztatni kell a kifolyót a keverőhöz. Meg kell jegyezni, hogy a kifolyó kiválasztása az elrendezés jellemzői, a mosás mérete és alakja, valamint a helyiség és a preferenciák általános kialakítása alapján történik. Rengeteg mosdókagyló van, és mindegyikhez kiválaszthat egy megfelelő kifolyót. Ezenkívül érdemes megfontolni, hogy a kifolyónak forgónak kell lennie. Tehát a kifolyócsövet el kell venni, ellenőrizni kell a tömítés jelenlétét. Opcionálisan zsírozza be a tömítést. Ebben az esetben a kiáramlás tovább tart, mivel a kenőanyag "meghosszabbítja a tömítés élettartamát", és működés közben nem szivárog tovább. A rögzítés megbízhatóbbá válik. Ezután be kell illeszteni a kifolyót a keverőbe, és meg kell újítani a csavarkulccsal ellátott csavaranyát. Meg kell mondani, hogy a kifolyócserélhető elem. És ez megváltoztatható úgy, hogy újból telepíti a csapdát a megérintésre, a preferenciák alapján.

A munkálatok elvégzéséhez a keverőbe előcsavarodó összekötő tömlők használatával hideg és meleg vizet szállítanak a keverőbe a vízvezetékcsövekből, majd két csapot (hideg és meleg vizet) kinyitnak, és vizet vezetnek be a keverőcsonkba. A csatlakozó tömlők tömítő tömítései szintén zsírral kezelhetők, ami növeli az élettartamukat és megakadályozza a szivárgást.

A végső szakaszban ellenőrizni kell, hogy a csatlakozó tömlők a csövekhez és a keverőhöz, valamint a csaptelephez csatlakoznak-e víz. Ha a víz bármilyen csatlakozón áramlik, akkor le kell szerelni őket, ellenőrizni kell a tömítéseket és szükség esetén cserélni. Ezután telepítse újra őket.

A leírásból nyilvánvaló, hogy a keverőt könnyedén a saját kezéhez lehet a mosogatóhoz csatlakoztatni. Ez elég ahhoz, hogy egy kulcsot használhasson.

Hogyan szereljük fel vagy távolítsuk el a csapot a mosogatóhoz

Évében legalább egyszer minden második alkalommal szembe kellett néznie a csaptelep cseréjével vagy felszerelésével. És a többség ebben a helyzetben volt egy kérdés, hogyan kell megváltoztatni a csapot a mosogatóban a saját kezével?

Kiderül, hogyan lehet eltávolítani a csapot a mosdóból, és új erővel telepíteni minden olyan személyt, aki nem feltétlenül rendelkezik különleges képességekkel.

Hogyan szereljünk fel egy csapot a mosogatóra - az általános munkafolyamat

A mosogató csaptelep beszerelése előtt meg kell határozni az alkalmazandó csatlakozási módszert. - rugalmas tömlők vagy merev csatlakozással. Melyik módon függ a daru fajta jellegétől. Vásárlásakor figyelembe kell vennie a mosogató méretét, úgyhogy a vízsugár egy kis tálból vagy egy rövid kifolyóból kifolyik.

Rugalmas tömlők a csaphoz a fő vízellátáshoz

És ilyen eszközökkel is rendelkezned kell:

 • Nagy fogó,
 • Csőfogó,
 • Lapos és keresztcsavarhúzók,
 • Csavarkulcs (12 x 14),
 • hatszög
 • Vinyl szalag,
 • Állítható csavarkulcs.
Egy sor készlet a csaptelep felszereléséhez a mosogatóhoz

Emlékeztetni kell arra, hogy a daru exkluzív és drága modellei a telepítés jellemzőivel rendelkeznek, mivel előzetesen meg kell vizsgálni a gyártó utasításait a telepítéshez.
Hogyan szereljük fel a csapot a mosogatóra - rugalmas kapcsolat

A daru külső bevonásának védelme a különböző mechanikai sérülésektől a telepítés során, elektromos szalag fel van tekerve.

A fűtött vízzel történő csaptelep beépítésének sajátossága tükröződik a weboldalunkon található cikkben: "Csaptelep csatlakoztatása termosztáttal a fürdőszobába"

A beépített keverő csatlakoztatása: http://remontspravka.com/mixer-installed-montage/

Ha megtudja, hogyan kell a béléscserét a keverőbe cserélni, olvassa el a honlapunkon található utasításokat.

A telepítés során ugyanakkor többször kell "megpróbálni" a beépített daruval. A javítás a mosogató csaptelep következő telepítési sorrendjének megfelelően történik:

Helyezze a tömítőgyűrűt a csévélőre, és távolítsa el az anyákat a csapokról. Alulról fix hajvágányok, ugyanakkor sűrűn létrehozó légmentes gyűrűt.

1) Helyezze a csatlakozó tömlőket a mosogató speciális furatába.

Csatlakozó tömlők szerelése

2) Szerelje be a szelepet a helyére.

Új daru beszerelése 6.

A honlapunkon közzétett "A daru szelepének javítása" segít a nehéz élethelyzetben.

Ha meg szeretné tudni, hogyan javíthatja ki a csapot a fürdőszobában a saját kezével, olvassa el a linket: http://remontspravka.com/mixer-bathroom-remont/

A honlapunkon található útmutatások segítenek annak megismerésében, hogy a csaptelep javítása a konyhában megegyezik-e a fürdőszobában lévő csaptelep javításával.

Hogyan rögzítsük a csapot a mosogatóhoz - merev kapcsolat

Leggyakrabban a gyakorlatban kiderül, hogy a szabványos hajlékony tömlők (30 cm) nem "nyúlnak ki" a hideg vagy forró beömléshez. Ebben az esetben a megfelelő hosszúságú csatlakozóanya a legjobb alternatíva a rugalmas csatlakozásnak.

A csaptelep beépítése a mosogatóra merev csatlakozással hosszabb működési időt biztosít, javítás nélkül. És saját tulajdonságokkal is rendelkezik.

Az előkészítő szakasz ugyanaz, mint amikor a csapot a mosogatóhoz hajlékony szereléssel rögzíti.

A következő algoritmus szerint elvégzett munka után:

1. A hüvelyhez való csatlakozáshoz a saroktűt a csaptelep egyik bejáratába csavarják, hogy a mosogató alá helyezett legnagyobb szabad helyre irányuljon. Ez tovább segíti a cső csatlakoztatását.

2. Hidraulikus tömítést hajtson végre a csaptelep és a mosogató között egy tömítéssel.

3. Szerelje fel a szelepet a szerelési lyukba.

4. Tömítsük meg és erősítsük meg a szelep alját egy másik tömítéssel.

5. Csavarja be az egyenes tűt teljesen a szelepbe.

Telepített tűk a csapban

6. Határozza meg a tápvezetékek hosszát, és hagyja el a kívánt méretet. A felesleget egy speciális szerszámmal vágják le csövek vágására (csővágó). By the way, fém-műanyag tökéletesen meghozza a szükséges formát hajlításkor.

Olvassa el, hogy a zuhany csaptelep különbözik-e a többiektől, olvassa el a cikket a weboldalunkon "Zuhany csaptelep - mindent, amit tudni szeretne róla".

Hol vásárolhat csaptelepet fürdéshez és zuhanyozáshoz? Marketing áttekintés, lásd a linket: http://remontspravka.com/mixer-bathtub-shower/

Hol lehet egy csaptelepet elhelyezni egy termosztáttal? Tapasztalt tippek várnak Önre honlapunkon

7. A csöveket a szükséges billentyűkkel rögzítjük.

A kemény csatlakozás tartósabb, a rugalmasabb könnyebb javítani.

Mielőtt a csapot a mosogatóhoz rögzítené vagy eltávolítaná, el kell döntenie a helyiség belső kialakításáról. Először fel kell venned a mosdót, aztán pedig hozzá kell nyúlni. A csaptelep helyes felszerelése a mosogatóra garantálja az egyszerű használatot, a hosszú üzemidőt, a kényelmet és a megbízhatóságot.

A keverő beépítése és összekapcsolása a konyhában - tanulmányozzuk a telepítés bölcsességét

A konyhai csaptelep, összehasonlítva más konyhai készülékekkel és készülékekkel, leginkább a jelentős működési terhelésnek van kitéve. Csak felvenni a minőségi terméket nem lesz elég, akkor is telepítenie kell helyesen. Ezért alaposabban megvizsgáljuk, hogy milyen típusú keverővel lehet választani, hogyan kell telepíteni, és mit kell figyelni a telepítés során.

A mixer számos módon telepíthető és csatlakoztatható. Például közvetlenül a mosogató testében, a pulton, a falon. Minden egyes felsorolt ​​esetnél jelölje meg a forró és hideg víz csöveit. A javítás vagy karbantartás, beleértve a szűrő telepítését is lehetővé teszi a kapcsolat helyének elérését.

Mivel a keverő mosogatás nélküli működése lehetetlen, akkor a termék kiválasztásánál figyelembe kell venni:

 • A fal és a keverő furatától való távolság.
 • Közvetlenül a furat átmérője.
 • A szilva helye.
 • A kifolyó keverő hossza. Ideális esetben a kifolyó végének a mosogató központban kell lennie.
 • Magassági kifolyócső. A cserepek és egyéb evőeszközök magassága alapján választják ki.
 • A keverő szögének forgása. A fal közelében elhelyezkedő egyetlen mosogató számára elegendő 90 ° -os elforgatási szög. A két tálca mosásához jobb, ha nagy forgószögű forgómodellt választunk.

A konyhában való felszerelésre felkínált egészségügyi eszközök hatalmasak - klasszikus, minimalista, high-tech vagy tetőtéri, krómozott, réz, monokróm. Ezért nem lesz nehéz kiválasztani a megfelelő kialakítás és jellemzők modelljét. Ami azt a kérdést illeti, melyik csaptelep jobb, az európai szaniterek minősége sokkal magasabb.

A legnépszerűbb és praktikusabb modell az egykaros kivitel. Az átfolyási sebesség és a hőmérséklet beállítása egy fogantyúval történik. A két szelepes keverők jól illeszkednek a klasszikus belső térbe. A mozgásérzékelővel felszerelt modellek a kezek megközelítésekor működnek, de nagyon nehéz ellenőrizni a vízellátás hőmérsékletét, intenzitását és idejét.

A termék típusa és megjelenése mellett nagyon fontos mutató - a gyártás anyaga. A legolcsóbbak a silumin keverők, más olcsó ötvözetekből készült modellek, de gyorsan elhasználódnak és elkezdenek összeomlani, repedezni. A legmagasabb minőségű és tartós sárgaréz, nikkel, króm, alumínium bevonattal.

A csaptelep felszerelése a konyhában vagy a fürdőszobában több lépcsőben történik. A munka megkezdése előtt tanulmányozzuk a keverő utasításait. Elkészítjük a szükséges eszközöket. A legtöbb eszköz megtalálható otthon, a fogyóeszközök pedig hiányoznak külön megvásárolhatók. Szükségünk lesz:

 • keresztirányú és lapos csavarhúzók;
 • állítható csavarkulcs;
 • csiszolópapírral;
 • zseblámpa;
 • rugalmas tömlők;
 • füstszalag, len;
 • víztartály;
 • aeroszol WD-40;
 • végkulcsok.

A régi készülék eltávolításával kezdődő szétszerelés. Ehhez kapcsolja ki a ház vízellátását, a lakást, és csökkenti a nyomást a rendszerben, nyissa ki a keverőt.

Új eszköz beszerelése előtt biztosak vagyunk benne, hogy új csatlakozó tömlőket csatlakoztatunk hozzá. A megbízható tömítő rendszerek gumi tömítéseket biztosítanak, amelyeket szállítanak, de a rugalmas tömlők meneteihez való nagyobb megbízhatóság érdekében a ragasztószalagot, a lenet fel lehet fonni.

Ezenkívül tartalmaz egy gyűrű alakú dekoratív tömítést a keverő alapjára. Átmegyünk a csatlakozó tömlőkön, és igyekszünk beilleszteni a gyűrű különleges hornyaiba.

Most a keverőt a mosogatóra (mosogatóba) helyezzük. A rugalmas tömlőket a szerelő furaton keresztül vezetik, és a keverő leeresztésre kerül, amíg le nem áll. Ebben a szakaszban, annak érdekében, hogy rögzítse a készüléket, és ne legyen zavaró, ha azt a kívánt helyzetben tartja, szükség lehet külső segítségre.

A távtartó (nyomólap) rögzíti és a helyén tartja. A tömlőkön keresztül is továbbhalad és a mosogató aljához nyomódik. Csavarja be a menetes csapokat a keverő alapjába a távtartón keresztül, és rögzítse az anyákat. Most az asszisztensünk állítsa be a keverőt, és tartsa azt addig, amíg a csavaranyákat teljesen meghúzza egy allen kulcs segítségével.

Ismét ellenõrizzük a keverõszerkezet helyességét, a tömítõ tömítõelemeket, és elvégezzük a tömlõk csatlakoztatását a vízvezetékrendszerhez. Minden rugalmas hideg és meleg vízellátó tömlő a vízvezeték megfelelő csövekhez van csatlakoztatva. Mivel a tömörítéshez gumi (polimer) tömítéseket használnak, a szorítóerő nem lehet túlzott. Ha szükséges, például szivárgás esetén az anyákat állítható csavarral lehet meghúzni.

Csatlakoztunk egy szifont a mosogatóhoz, és megpróbáljuk ellenőrizni a teljes vízellátó és szennyvízelvezető rendszer teljesítményét maximális nyomás alatt. A szivárgásokat megszünteti, és ez a telepítési munka teljesnek tekinthető.

A csaptelep felhelyezése a mosogatóra vagy mosogatóra nem okoz különösebb nehézséget, mivel mindent a technológiai terv tartalmaz. Először is, a technológiai lyukak jelenléte. Nehéz lesz megállítani, ha a fúrótorony átmérője szűkült, vagy amikor a keverőt a pultra kell helyezni.

A fent felsorolt ​​eszköztáron túl a következőkre is szüksége van:

 • elektromos kirakós játék;
 • drill;
 • különböző méretű fúrók.

A lyuk alatti hely kiválasztása során figyelembe kell venni, hogy a kapcsolószelep (kar) használata kényelmes legyen. A kifolyónak optimális távolságban kell lennie, ami megakadályozza a víz bejutását a pultba.

Először egy ceruzával használjuk a jelzést a keverőalap kontúrja mentén. Ezután egy fúró segítségével egy kis lyukat fúrunk a keverőhöz és még többet a menetes rudak felszereléséhez. Egy elektromos vágólapot helyezünk a lyukba, és ugyanolyan méretűre bővítjük, mint a mosogatóban. Vágja le a fűrészpor vágásának széleit és a csiszolópapírral való szabálytalanságokat. A nedvesség elleni védelemhez szilikon tömítő réteget kell alkalmazni. Telepítési módszer és a műveletek sorrendje hasonló a fent leírtakhoz.

A lyukat nem lehet túl nagy, különben a rögzítőgyűrű nem elegendő ahhoz, hogy átfedje a méretet!

Az egyik modern és eredeti megoldás a keverő falba történő beépítése. A daru egyidejűleg minimális munkaterületet foglal el és bármely magasságban felszerelhető. Mivel az összes ellátó cső rejtve van a falban, a csempe alatt, speciális vágásoknál, minden nagyon esztétikusnak tűnik.

A rejtett szemceruza bármilyen típusú csövet végez. A keverőcső csatlakozóinak egybeesése a csövek tengelyével elegendő csukló, póló és sarok van. Más esetekben a csatlakozást speciális szerelvények hajtják végre, ezeket vízcsatlakozóknak is nevezik.

A telepítés fő nehézsége a megfelelő vízellátás, az adapterek és szerelvények felszerelése, a bármilyen típusú keverő megbízható rögzítése. Például szelep vagy patron, flexibilis vagy merev csővel. A rugalmas kiömlőnyílás nagyobb szabadságot biztosít a pozíció kiválasztásában, az ellenkező lehetőség korlátozott választási lehetőséget kínál, és kapcsolja be a kapcsolót. Mindenesetre a fali modelleket megkülönböztetik a használhatóság, a modern design, a robusztus kialakítás.

A műveletek sorrendje a következő. Először a szállítócsövek meneteinél felhúzzuk a füstszalagot vagy a lenet, és rögzítjük az excentereket. A csövek tengelyirányú távolsága, valamint a keverőben axiális távolság általában 150 mm. De ellentmondásuk miatt az excentereket forgatjuk és a csövek és a keverő közötti tengelyirányú megfelelőséget elérjük. Kiállítjuk a géphez képest.

Helyezzen be egy dekoratív képernyőt. Mivel el kell rejtenie a menetes csatlakozókat a szemekből, a falakon fellépő hibákat, a képernyőnek szorosan illeszkednie kell az utóbbihoz. Ha a fal és a díszítő burkolat között hézag van, húzza ki a keverőt és vágja le az excentereket a kívánt hosszúságra.

A házanyákban szerelje be a keverő készletben található tömítéseket, és húzza meg azokat. Először kézzel csavarozzuk az anyákat, és amikor ellenállás merül fel, állítható csavarkulccsal rögzítjük őket, de nem sok erőfeszítéssel, hogy ne károsítsuk a szálakat. Szükség esetén a csatlakozások bármikor feszíthetők. Falra szerelt keverő telepítve!

Amint látja, teljesen be lehet szerelni és csatlakoztatni bármilyen típusú szaniter csapot a konyhába vagy a fürdőszobába. Az egyetlen nehézséget a régi, elkopott csövek okozhatják, amelyek a csővezeték cseréjét vagy módosítását igénylik. De ezek a feladatok önmagukban is megvalósíthatók.

A csaptelep beszerelése a mosogatóra: előkészítés a szereléshez és a csatlakoztatáshoz

A házak és lakások tulajdonosainak a vízvezeték-javítások állandó fogyatékosságot és pénzt veszítenek a fogyasztási cikkek időszakos beszerzése és a vízvezeték-szerelő felvétele miatt.

És mivel a fő probléma a víznyomás szerelvények helyreállítása és a vízvezeték szerelvények cseréje, részletesen megvizsgáljuk, hogy a csaptelep független beszerelése a mosogatón történik, anélkül, hogy bérbe kellene helyezni a lakást és a segédmunkásokat, és extra pénzt kellene fizetni.

A csövek típusai a keverő rugalmas és merev csatlakozását a víznyomás-szerelvényekhez igazítják.

A szükséges csatlakozás minőségétől függően a mosogató mérete, a víznyomás ereje és a pénzügyi lehetőségek, valamint a csatlakozóvezetékek három típusa ajánlható:

 • Krómozott rézcső - kemény és kiváló minőségű csatlakozás krómozott réz vagy rozsdamentes acélcső használatával. A telepítés nagyon pontos és pontos hajlítást igényel, ami sok időt és energiát igényel, viszont kiderül, hogy kiváló minőségű és legbiztosabb kapcsolatot biztosít a falüregbe vagy betonba helyezéssel.
 • Rugalmas fújtatótömlő - (a legolcsóbb és legkedvezőbb árú csatlakozási mód) rozsdamentes acélból készült fémgumi, gumi belső betétek nélkül, de a cső teljes rugalmassága, harmonika formájában. Széles körben használják a keverő és a víznyomás szerelvények rugalmas összekapcsolását.
 • Fém-műanyag hőálló cső - lehetővé teszi a közepes merevségű csatlakozások létrehozását, de szükség van a fém-műanyag cső további átmeneti tűinek használatára és belső menetes végekkel. Ezt a kapcsolatot kevésbé használják, és csak akkor, ha feltétlenül szükséges.

A vásárlás előtt ellenőrizze a keverő készletet

Szerszámkészlet és anyagok

Mivel a keverőt nagy pontossággal és megfelelő minőséggel kell felszerelni a mosogatóra, a szerelési munkákhoz szabványos vízvezeték-készletet kell készítenie:

 • Nagy és kicsi fogó.
 • Állítható csavarkulcs és gázkulcs.
 • Különböző típusú és méretű csavarhúzók.
 • Hatszög.
 • A kulcs 12 × 14 mm.
 • Vinilszalag, MUF szalag (fluoroplasztikus univerzális anyag) vagy vontatás.
 • Rulett.

Talán szükséged lesz további eszközökre. Ezért vásárlás és telepítés előtt tanulmányozza a keverő gyártójának telepítési utasításait, és ezen adatok alapján készítsen elő pontos eszközöket és anyagokat.

A keverő felszerelésének előkészítése

Figyelj!

Mindenesetre a keverőnek a mosogatóra történő felszerelése megköveteli az alkatrészek közötti teljes távolság ismeretét és a kis hosszirányú távolság növelését.

Átlagosan 50-100 mm-rel nagyobb méretű csöveket vagy tömlőket kell vásárolni, mint a pontos méret, a kényelmesebb illeszkedés érdekében. Ha kétségei vannak, akkor a szakértők tanácsot adhatnak és segíthetnek az értékesítési helyeken, és segíthetnek a pontosabb rögzítéshez szükséges összekötő csövek anyagának és hosszának kiválasztásában.

Az alkatrészek minősége nem lehet kétséges.

A csaptelep beszerelése a mosogatóba

A vásárolt keverőt és alkatrészeit először egymáshoz kell hajtani, olyan sorrendben, ahogyan a mosogatóhoz csatlakoznak. Így a telepítés során elkerülheti a nevetséges hibákat. A szabványos keverő teljes rendszerét összeszerelik és a mosogatóra szerelik ebben a sorrendben:

 1. Különleges anyák és gumitömítések segítségével a csatlakozó csöveket csavarozzák a keverőbe, és rögzítik a munkahelyzetbe. Egy szűkebb csatlakozáshoz egy csavarral vagy MUF - szalaggal lehet feltekerni a szálat.
 2. A keverő alaphoz egy speciálisan elhelyezett helyre (horony) helyezzünk el egy gumitömítő gyűrűt. Ez elkerüli a víz szivárgását a mosogató alján.
 3. A csövek átjutnak a mosogató nyílásába, és a keverő a kívánt üzemi helyzetbe kerül.
 4. A mosogató aljától a keverő aljára egy tömítés és egy speciális, félhold alakú csap van csatlakoztatva. Ezután az egész rendszer végleges rögzítését egy csavarral és anyával végezzük el, és a keverőt a munkahelyzetbe állítjuk.

De ahhoz, hogy a mosógépet a saját kezével telepítsék, és nem vezetett nemkívánatos következményekhez, az egész rendszert teljesen le kell zárni és gondosan rögzíteni kell a helyre. Ha a csatlakozók átmérője nem egyezik meg, akkor telepíteni kell az adaptereket, vagy cserélni kell a keverőt a megfelelőre. A csatlakozást sem túlfeszítse, vagy lazítsa meg, gondosan húzza meg mindent kézzel, és csavarkulccsal vagy csavarkulccsal húzza meg.

Szükség van vízbevezetésre

Csővezetékelőkészítés

A munka megkezdése előtt vizsgálja meg a csővezetéket a repedések és a rozsda felületén. Károsodás esetén megfelelő javítási és javítási munkákat kell végezni. Ha a csőátmérő eltér a keverőcsövek átmérőjétől, a csatlakozókhoz csatlakozókat használnak, amelyeket hardverraktárakban értékesítenek, és a kívánt átmérő szerint vannak kiválasztva.

A keverék megszakadása érdekében a csővezetékek és a csővezeték között a szelep vagy a szelep a vészhelyzeti vízelvezetés érdekében megnövelhető. Csatlakoztatható a cső és a szelep menetei között, növelve a MUF-szalag vagy vontatás tömítettségét, csavarva és rögzítve a kívánt helyzetbe. A tömítettség ellenőrzéséhez zárja le a szelepet és nyissa ki a vezetéket a csővezetékből. Minőségi csatlakozás esetén folytathatja a keverő telepítését.

A keverő felszerelése puha csatlakozással

Puha csatlakozással történő beszerelésekor rugalmas hajlékony gömböt vagy gumitömlőt használjon, amely könnyen hajlítható, és olyan helyeken is felszerelhető, ahol a felület éles, és ha nem lehet merev csatlakozást alkalmazni. Mivel a keverőt helyesen és hibamentesen kell felszerelni a mosogatóra, először a tömlőkhöz kell csatlakoztatni, és csak azt követően csatlakoztatják őket a vízszerelvényekhez - a bal oldali forró vízhez és a megfelelő hideghez. Csatlakoztassa mindkét csövet lánganyúlvánnyal és tömítéssel vontató vagy MUF-szalag formájában, amely után minden meg van húzva és a rendszer tömítettségét ellenőrizni kell.

Kemény vezetékes szerelés

A fém- és fémcsövek hajlítása és beállítása előtt a keverőt a mosogatóhoz rögzítik. Ebben az esetben alkalmasak hosszúságukra, és a kanyarok kicsiek és finomak, éles sarkok és torzítások nélkül. Ennek következtében a csatlakozásoknak nem szabad túlzott feszültség vagy nyomás, ez tele van következményekkel a jövőben.

Figyelj!

Lehetőség van mikrotörzs kialakítására olyan helyeken, ahol az erős hajlítás és a falak további megsemmisítése megtörténik.

A kész csöveket az előzőekben ismertetett módon jelezzük a keverőhöz, és csak ezt követően a keverő a mosogatóhoz van szerelve. Miután befejeződött a cső csatlakozik a vízellátáshoz, és ellenőrizze az egész rendszert.

Sokan kétségbe vonhatják képességeiket és képességeiket, de ha figyelembe vesszük az összes árnyalatot és követik az egyszerű utasításokat, akkor a keverőnek a mosogatóval való saját kezű használatával kapcsolatos problémák nem okoznak problémákat és nehézségeket, és az eredmény meghaladja az elvárásokat.

A keverő felszerelése a konyhába

A keverő megfelelő felszerelése a konyhában fontos tényező a vízvezeték szerelvény szolgáltatásának minőségében és tartósságában.

Hogyan válasszunk minőségi keverőt?

Számos típusú keverő van. A legegyszerűbbek a szelepek. Alacsony költséggel és javítás tárgyát képezi. A hátrány gyakoribb szivárgások.

A legjobb megoldás az lenne, ha a konyhában egykaros keverőt szerelne be. Az ilyen eszköz könnyen használható. A nyomás és a vízhőmérséklet beállításához csak egy kart kell használni.

Kétszelepes keverők használatakor két csapot kell nyitni.

Az építőipar újdonságai közé tartoznak az érzékszervek. Automatikus üzemmódban dolgozzon, amikor kézzel húzza őket.

Eszközök és anyagok előkészítése a munka számára

A daru kiváló minőségű szerelése a konyhában lehetetlen a megfelelő eszközök és fogyóeszközök nélkül. Meg kell dolgoznunk:

 • mixer;
 • állítható csavarkulcs és csavarhúzó;
 • kulcsok;
 • csiszolópapírral;
 • fogó;
 • zseblámpa;
 • kis kapacitás;
 • tömítőanyag;
 • kötőelemek;
 • rongy.

Amikor a keverőt a táblázatban telepíti, még mindig szüksége van:

Ha a konyhában ki kell cserélni a régi keverőt, akkor a rugalmas tömlők is cserélni tudják a vízvezetéket.

A daru beépítési helyének elkészítésére irányuló munka számos jellemzőt tartalmaz:

 • a leeresztő elemek elhelyezkedése;

 • a fal és a keverő közötti távolság;
 • az oldalsó rúd csapjának lyuk átmérője;
 • a mosogató típusát és méretét.
 • Kivehető mosogató jobb eltávolítani. Így könnyebb lesz a keverő megbízható telepítése.

  Egy régi daru leszerelése

  A konyhában a keverő telepítése legtöbb esetben két lépcsőből áll:

  • a meghibásodott meleg és hideg vízcsap lebontása;
  • egy új termék telepítése.

  Először is, hogyan kell eltávolítani a régi keverőt. Ez a folyamat a következő lépéseket foglalja magában:

  • a vízellátó rendszer leállítása;
  • kinyitják a csapot (minden vizet ki kell üríteni);
  • a keverő és a vízvezeték összekötő helyének meghatározása;
  • a flexibilis tömlő leválasztása a vízvezetékből;
  • a maradék vizet a tartályban;
  • csavarja le a szifon alját;
  • a mosogató eltávolítása és elforgatása (annak biztosítása érdekében, hogy normális hozzáférést biztosítsanak a daru rögzítéséhez);
  • lazítsa meg a menetes rúdra helyezett anyát;
  • csavart szegecsek;
  • a bilincs eltávolítása;
  • az összes kötőelem és vízvezeték szerelvény eltávolítása rugalmas csatlakozással (minden elem át van vezetve a szerelő lyukon).

  Az ilyen munkákhoz, hogyan kell megváltoztatni a keverőt a konyhában, használhatja a régi tömlőket. A meghibásodott szelepet leválasztják és a behelyezett eszköz menetébe csavarják. Minden tömlőn ellenőrizni kell egy tömítést, amelynek sértetlennek és helyén kell lennie.

  Keverőegység

  A szerelés kezdeti szakaszában egy konyhai csaptelepet kell összeállítani. Rugalmas tömlőket és rögzítőket kell tartalmaznia (kerek tömítőgyűrű, alátét, gumi tömítés és 1-2 anyacsavar).

  A rugalmas tömlőket a csaptelepbe csavarják, hogy hideg és meleg vizet biztosítsanak. Különös figyelmet kell fordítani az eyeliner szerelvényeihez tartozó gumibőrökre, amelyek semmiképpen sem sérülhetnek. Használat előtt ajánlott vízzel enyhén nedvesíteni.

  A keverő további felszerelése a következő lépésekből áll:

  1. a rögzítőcsavarokat a készülék aljára csavarják;
  2. a tömítő gumigyűrű van felszerelve;
  3. a tömlőket a mosogató nyílásokon keresztül vezetik be.

  Hogyan kell kicsavarni a keverőt a mosogatóból

  Hogyan cseréljék ki a csapot a konyhában?

  Először nyissa ki a csapot, és zárja be a forró és hideg vízellátó szelepeket (általában a WC-ben található). Mire a víz megáll a csapból, meggyőződhet róla, hogy a víz teljesen le van zárva. (néhány szelep nagyon szoros, és nem mindig világos, hogy a szelep teljesen zárt-e vagy sem). Csak ezután emelkedik a mosogató alá, és csavarja le a hideg és meleg vizet (általában vékony hajlékony tömlők fém hüvelyben). Ezután csavarja le a keverőt a mosogatóról (nagy anya a mosogató aljától). Ezután vegye ki a keverőt a mosogatóból, és tegye a másik végét fordított sorrendben. Ne felejtsük el, hogy a csaptelep és a mosogató között olyan tömítés legyen, amely nem teszi lehetővé a víz bejutását a keverő nyílásába. Szüksége van egy gázkulcsra és egy csavarkulcsra.

  a kérdés szerzője ezt a választ a legjobbnak választotta

  adj hozzá a kedvencekhez

  A konyhai csaptelep közvetlenül a mosogatóhoz (mosogatóhoz)

  képes a mosdó közelében lévő asztalra,

  Van néhány árnyalat.

  A keverő rögzítése ilyen egyetlen anyával,

  lehetnek csapok

  és ezt figyelembe veszik.

  A csövekhez leggyakrabban van egy rugalmas szemceruza (tömlők), az árakban "tűnként" rögzítik a tűtömlőket, az "emberekben", amelyeket gyakran ujjnak neveznek.

  Ez gyakori, és a keverő így változik:

  Az új telepítés előtt távolítsa el a régiet.

  Zárjon le két őslakos csapot (a WC-ben a felszállókon).

  Nyissa ki a keverőt, és távolítsa el a megmaradt vizet a csövekből.

  Kapcsolja ki a rugalmas tömlőket (két csavaranyát, tömítéseket alatta).

  Csavarjuk le a csavaranyákat a csaptelepeken vagy egy anyával (lásd fent).

  Távolítsa el a régi keverőt.

  Csavarja ki az új tömlőket az új keverőbe, húzza meg a csapokat.

  Helyezze a gyűrűt a keverő "hornyába"

  ez egy tömítés (tömítés), egy gyűrű, keverővel együtt).

  Átugorjuk a tömlőket (anyákat) a mosogató nyílásába.

  A gumi tömítéssel (félköríves lyukkal ellátunk) (lásd a fotót).

  Ugyanez, de fém.

  Megszorítjuk a csavaranyákat (nyitott csavarkulcs a 9., ritkábban 10.).

  Rugalmas eyeliner-t csatlakoztatunk a csövekhez.

  Itt szeretném megjegyezni, hogy nincs szükség a tekercselésre, a tömítés dió alatt.

  Az anyák a fanatizmus nélkül húzódnak meg.

  Kinyitjuk a fődarabokat (rendszerint két fordulónként nyílnak meg), és ellenőrizzük a keverő beszerelését.

  Ez gyakori, néha leveszem a mosogató szifont, ez zavarhatja a keverő telepítését.

  Az összes szifont nem lehet szétszerelni, csak a hullámosságot és az erőt.

  A keverő cseréje nem nyújt különleges ismereteket, és kérdése sincs. De még mindig van egy bizonyos műveletsorozat:

  • először is ki kell kapcsolni a forró és hideg vízellátást, amelyhez a fő vízellátás érintkezik a lakás átfedésével;
  • ha gondoskodik róla, hogy a vízellátás le van vágva, akkor csavarja ki a flexibilis tömlőket a csövekből. minden állítható kulcs vagy gázkulcs segít;
  • próbálja meg csavarni a rugalmas tömlőket a keverőből, néha nagyon nehéz megtenni, mivel nőnek a keverőszálhoz ;;

 • Ezt követően elkezdheti lecsavarni a keverőt a mosogatóról. általában a keverő a mosogatóhoz vagy a sapkás anyához vagy két csapokhoz van csatlakoztatva, amelyek a leggyakrabban a keverőhöz is nőnek. Ahhoz, hogy segítsen neked, mindent átfogóvá tehetsz a VD-40-nek.

 • keverő szétszerelt;
 • a keverő felszerelése fordított sorrendben történik.
 • Mint látható, nincs semmi bonyolult.

  Hogyan kell megváltoztatni a keverőt a konyhában?

  A konyhában időközönkénti csapokat meg kell változtatni. Keményen működnek, nagy mennyiségű mosószert kapnak, mivel használhatatlanná válnak, vagy csak elveszítik megjelenésüket. Mert sokan azért jöttek, mert megváltoztatták a konyhai csapot. De hívni ezt a vízvezeték-szerelő nem szükséges. A csaptelep cseréje a konyhában egy egyszerű munka, megteheti önmagát, és kérheti a megfelelő mennyiségű pénzt. Mindent megmentünk és mindent megteszünk.

  A mixer cseréje a konyhában - magad is kezelheted

  Mi szükséges a munkához?

  A konyhában lévő keverő cseréje két lépcsőből áll - először eltávolítják a régiet, majd összeszerelik és összekapcsolják az új készüléket. Amellett, hogy az új keverőnek szüksége lesz a megfelelő méretű kulcshoz és néhány támogató anyaghoz. Leggyakrabban 10 és 11-es kulcsokat kell használni, 22-et és 24-et. A keverő eltávolításához a munkalapról vagy a mosogatóról két beállítható csavarkulcs szükséges.

  Még egy dolog. Valószínűleg új tömlőkre lesz szükséged. Bár a legtöbb konyhai csaptelep hajlékony tömlõkkel van ellátva, de hossza 30 cm, ez mindig távol áll. Mielőtt elkezdené a munkát, győződjön meg róla, hogy elegendő a szabvány tömlők hossza.

  Mit kell cserélnie a konyhában?

  Attól függ, hogy milyen messze vannak a forró és hideg vízvezetékek a keverőtől. A tömlõknek kissé meg kell süllyedniük, mert amikor a daru be- és kikapcsol, hirtelen megváltozik a nyomás, amelybõl a tömlõk böknék. Ha feszülnek, a kapcsolat nagyon gyorsan lelép és áramlik. Tehát, ha a csövek a keverő bemenetéhez 25 cm vagy annál kevesebb, elegendő szabványos tömlő lesz. Ha több - vásárolni tovább. És tanács: vásároljon minőséget, de nem a legolcsóbb. Gyorsan megrongálódnak és elárasztják Önt és a szomszédokat alulról, ha léteznek. Ezért hajlékony tömlőket vegyen be rozsdamentes fonott vagy hullámosított rozsdamentes csövekbe. Hosszú ideig és panasz nélkül fognak szolgálni.

  A tömlők vásárlása a konyhai csaptelephez a "tű" méretéhez - a keverőbe csavart hegyhez, valamint a cső átmérőjéhez és a csúcs típusához (apa-anya) kell megtalálni a megfelelő szerelvényeket.

  A csatlakozás lezárásához lágy varrót kell ragasztóval vagy fum-szalaggal ellátni. Különböző tömítésekre és tömítőgyűrűkre van szükség (tartalmaznia kell, de csak abban az esetben, ha megtalálja mindazt, ami van).

  Hogyan távolítsuk el a régieket

  Mielőtt elkezdené a munkát, kapcsolja ki a csaptelep vízellátását, és ürítse le a csövekben lévő maradékokat. Most elkezdheti helyettesíteni a keverőt a konyhában. A régi csaptelep eltávolításához a mosogatóról le kell csavarni az anyát, amelyet a mosdó aljából a testére kell csavarni. Ha a mosogató a konyhaszekrénybe van szerelve, akkor nagyon kellemetlen a munka. Jobb eltávolítani a mosogatót. Ehhez szükséges:

  • Csavarja ki a szifont. Számos szifonszerkezet létezik, de mindegyiknek van egy anya, amelyet ki kell csavarni. Nehéz összetéveszteni vele - vannak benne előrejelzések a jobb elfogás érdekében. Csavarja le az anyát, távolítsa el a szifon alját.
  • Csavarja ki a keverőhöz vezető forró és hideg vízcsöveket. Általában eltávolítják a kupakot. Ehhez 22 vagy 24-es kulcs szükséges.
  • Vágja le a tömítőanyagot a mosogató peremén, ha van ilyen.
  • Távolítsa el a mosogatót a pultra rögzítő csavarokat. A csavarok látni fogják, hogy "merülsz" az asztalra.

  Az egyik szifon lehetőség és az anya, amelyet meg kell fordítania

  Most fel lehet emelni és bekapcsolni a mosogatót. Itt látni fogja az anyát, amelyet ki kell csavarni. Ehhez a munkához két beállítható gomb szükséges. Az egyik a mosogató "elülső" oldalán a testet tartja, a második pedig az anyát lecsavarja.

  Néha nagyon nehéz eltávolítani a régi csapot a konyhában: hozzá van kötve. Ebben az esetben megfelelő kerozin vagy univerzális kenőanyag a WD-40 dobozban. Mindkét anyag alacsony sűrűségű és képes a mikroszkopikus résekbe szivárogni. Összetétel vagy kerozin kerül a vegyületre, amelyet szét kell szedni, várjon 10-15 percet, próbálja meg csavarni. Ha az összes trükk nem segít, akkor van egy egyszerű módszer, amely alkalmas arra, hogy a régi csapot ne használják máshol: a házat darálóval csiszolhatja. A módszer kemény, de egy órát elszenvedett, hogy megpróbálják eltávolítani az anyát, akkor az igénybe veszik.

  Ha a daru a táblagépre van szerelve, akkor "belülről" kell dolgoznia - a zseblámpával feltérképezve a szekrénybe, és csavarja le az anyát.

  Egy konyhai csaptelep felszerelése

  A konyhában a keverő cseréje közeledik a vége felé. Most gyűjtsd össze a darut és telepítsd a helyére. Sokkal kényelmesebb, ha a munkát elvégezheti az eltávolított autómosó. Ha ez nem lehetséges, minden manipulációnak a szekrényben kell feküdnie. Valami olyan, mint a fotó.

  Nem a legkényelmesebb helyzetben

  Először rögzítse a rugalmas bélést a keverőbe. Kézi csavarták őket, majd egy kicsit meghúztak egy kulccsal - legfeljebb 2 fordulattal.

  Csavarja rá a rugalmas tömlő a keverő testén lévő lyukakat, húzza meg kissé egy kulccsal

  Most meg kell húzni a gumi tömítést a testen, amely tömíti a csomópont a keverő és a felület a mosogató. Ez egy tisztességes átmérőjű gumigyűrű. A bélés telepített tömlõin keresztül húzódik a testre.

  Szerelje fel a tömítést a testre

  A modern konyhai csaptelepekben a mosogatóhoz két különféle csatlakozási mód van. Láttad az elsőt - egy anya segítségével - azon a részen, ahol a keverő bontásáról volt szó. Ez csak egy régebbi rendszer. A második a rúd és a tömítés-kapcsok jelenléte a patkó formájában. A rúd általában egy, de lehet kettő. Ha vannak olyan rudak, akkor a megfelelő foglalatba csavarják őket. Ha az anyát csavarják rá - eltávolítják.

  Rúd további rögzítéshez

  Telepítés mosáshoz

  Most a konyhai csaptelep telepíthető a mosogatóra. Először a rugalmas tömlőket a lyukba helyezzük, majd a házat a lyuk középpontjába helyezzük. További intézkedések a kötőelemek típusától függenek. Ha ez egy szabályos anya - egyszerűen megszorítják, próbálva nem túlzárni.

  Az anyát a testre csavarják

  Ha ez egy rúddal rendelkező modell, a megjelenés más, bár a jelentés ugyanaz. Először is, a tömítés fel van helyezve (ez szintén patkó alakú), majd a nyomólemez. Tovább csavarva az anya rúdján. Az anyákat kissé meghúzzuk a kulcs segítségével. Akkor semmi bonyolult.

  Rögzítő keverő rudakkal

  A mosogató felhajtása után húzza ki a csapot. Meg kell állnia "halott". Nem szabad reagálni. Ha mozgás van, húzza meg a rögzítést.

  Autómosó felszerelése

  Most a beépített keverővel ellátott mosdót az előkészített helyre helyezzük. Először egy szilikon tömítőanyagot helyeznek el a mosogató hátulján a kerület körül (nem akril - gyorsan sárgul). Ezután szerelje be a mosdót a helyére, húzza meg a rögzítőcsavarokat.

  A mosogató előkészítése a telepítéshez

  Ezután minden egyszerű: helyezze be, igazítsa az asztal széleit, húzza meg a kötőelemeket. Szirmok formájában készül, amikor a csavarokat húzza meg a mosogatóhoz a asztalhoz. A mosásnak szilárdan kell maradnia, változások nélkül.

  A tömlők és a szifon csatlakoztatása

  Minden egyszerű egy szifonnal - meghúzta a hullámos tömlőt az elágazó csőre, szorosan húzza meg a csavaranyát a kézzel. Minden. A kulcs nem használható - minden műanyag.

  A vízellátás összekapcsolása nem sokkal nehezebb. Csak ne keverd össze a hideg víz csatlakozási helyét. Bejárata a jobb oldalon található. Győződjön meg róla, hogy van egy gumitömítés a rugalmas tömlő csatlakozóanyájánál, azt a csőhöz vezetjük, az ujjunkat a lehető legnagyobb mértékben húzzuk meg ujjainkkal. Ezután vegye be a kulcsot, és húzza meg egy vagy két fordulatot. Ne húzza erősen - vágja le a tömítést, majd a csatlakozás folyik.

  De mi van a vontatással, tekercseléssel és beillesztéssel? Normál minőségű tömlők használata esetén nincs szükség. Csatlakozás és nélkülük megbízható és szoros. Lehetőség nyílik arra, hogy egy próbateszt után vízcseppek jelenjenek meg a diófélék alatt. De ez nem lehet. Csak azért, mert a vontató vagy a szalag nem szükséges. Extra idő és extra nyomás a csavaranyára.

  Miután csatlakoztak a forró csővezetékhez, feltételezhetjük, hogy a konyhában a keverő önálló cseréje vége. Továbbra is be kell kapcsolni a vizet, és ellenőrizni kell, hogy minden rendben működik-e, és hogy a csatlakozások szivárognak-e. Ehhez törölje száraz ruhával az ízületeket, majd tartsa többször a kezével.

  A mixer cseréje a konyhában: vegye ki a régi csapot, és helyezzen be egy újat

  Egy olyan készülék, amely a meleg és hideg víz keverékének a funkcióját végzi a felhasználó által meghatározott arányokban, keverőnek nevezik. Fontos egészségügyi eszköz, amely felelős a kívánt hőmérsékletű víz biztosításáért, a szükséges nyomás miatt, gyakran sikertelen. Azok a házi kézművesek, akik úgy döntöttek, hogy saját munkájukat elvégzik, ismerniük kell, hogyan kell a csapot a konyhában megváltoztatni és amikor szükség van rá.

  A konyhai keverőeszközök típusai

  Az eszköz megváltoztatásának okai eltérhetnek attól, hogy csökkentsék a funkcionalitást az egyes alkatrészek kopása miatt, és a csere befejezésével a mixer a teljes konyha belsejéhez illeszkedjen.

  A csere okaitól függetlenül a leszerelés és az azt követő telepítés szinte megegyezik. És a konyha tulajdonosának először is megfelelő keverőt kell választania:

  • formanyomtatványon;
  • konfiguráció alapján;
  • a gyártási anyagon.

  A tervezési forma a konyhai tulajdonosa saját belátása szerint válogathat, de ugyanakkor a készülék megváltoztatásakor célszerű, hogy ne térjen el a konyhaterület átfogó képétől. A mixer konfigurációnak meg kell felelnie a telepítési módnak.

  Emlékezzünk vissza, hogy kétféle módon lehet telepíteni a konyhai csapokat: fal és asztal. A konyhában általában asztali keverőket használnak, amelyeket egy háztartási mosogatópanel vagy egy mosogató oldalán kell elhelyezni. A fal fokozatosan elhagyja a divatot, vagy az elit konyhabútorok összetételében gyakorolják.

  A konyhában történő felszereléshez leginkább a vízfolyás szabályozása céljából két külön csaptelep csaptelepet használnak, vagy olyan eszközöket, amelyeknél a kar típusú szerkezet működik. A legújabb formaterveket kényelmesebbnek és gyorsan népszerűsítik.

  A konyhai tulajdonosa, aki úgy döntött, hogy megváltoztatja a vízvezetéket, lehetőséget kap arra, hogy kétféle típusú készülék közül választhasson a vízáramlás szabályozásának módja szerint. Az egyik típus - két csaptelep (halszálkás) szerkezete és egy másik típusú szerkezettel rendelkező kar típusú mechanizmus, ahol a víz egy karral keveredik.

  A keverőszivattyúk gyártásához használt anyag általában szilícium, sárgaréz, bronz és kerámia. A silumin alapú eszközök kevésbé tartósak, mint a sárgaréz és mások.

  A Silumin keverők súlya és piaci ára alapján különböztethetők meg (könnyebbek és olcsóbbak). Sokkal inkább választani réz, bronz, kerámia termékek. Áruk drágább, de hosszabb ideig tartanak, így hosszú távon az ilyen termékek gazdaságosabbnak tűnnek.

  A keverő cseréjére vonatkozó utasítások

  A keverőberendezés újratelepítésének lépéseinek részletes leírása segít elkerülni a hibákat, ha első alkalommal cserélni kíván.

  Szerszám és szerelő készlet

  A hagyományos konyhai mosogató kiegészítők szétszerelését és azt követő felszerelését széles körű egészségügyi eszközzel végzik el:

  • állítható csavarkulcs (gázkulcs) első szám;
  • kulcsok (10x12, 13x14);
  • dugós kulcs mélykamrás (10x12, 13x14);
  • drótkefe (nem durva),
  • Teflon szalag (PTFE).

  A konyhában lévő keverő cseréjével vagy javításával kapcsolatos probléma megoldása érdekében a szerelőnek rendelkeznie kell egy komplett szerelési készlettel. Ez az összes szükséges elem: tömítések, csatlakozó tömlők, anyák, csavarok, alátétek stb. amelyeket általában a készülékkel értékesítenek. Bármelyik konyhai csaptelepet minden gyártóhoz utasítások kísérnek, amelyek aláírják az ilyen berendezés telepítési sorrendjét.

  A keverő szétszereléséhez vagy felszereléséhez a konyhában kis szivattyúk szükségesek. Egy ilyen készletnek minden tulajdonosnak rendelkeznie kell a házban. Nem csak a telepítéshez, hanem a vízvezeték-karbantartás folyamatában is hasznos

  A beépítési eszközön kívül háztartási kellékekre is szükség van: rongyok, vödrök vagy medencék. Ezeknek az objektumoknak köszönhetően a leszerelési folyamat során minimálisra csökkenthető a csővezetékben maradt víz elterjedése. Célszerű egy miniatűr zseblámpa, mivel általában az asztali konyhai csaptelep (a mosogatóra vagy a mosogatóra) cseréje sötét körülmények között zajlik (a mosogató alatt, a mosogató alatt).

  A konyhában egy keverő leszerelése a másik helyett

  Először is meg kell állítani a hideg, forró vízellátást a keverőhöz - a központosított ellátóvezetékek lineáris csapjait lezárják. Miután blokkolja a vezetékeket, ki kell nyitnia a keverőszelepeket, és győződjön meg róla, hogy a víz nem áramlik. Ha a víz áramlik, ez azt jelzi, hogy az elzáró lineáris szelepek kopásnak vannak kitéve. Ebben az esetben először ki kell cserélni a csapokat a vízvezetékeken, és csak akkor kell dolgozni a konyhában.

  Mielőtt megkezdené a vízvezeték szétszerelését / felszerelését a konyhában, meg kell akadályozni a vízellátást forró és hideg vonalakon keresztül. Az elzárószelep lezárása után ellenőrizze a reteszelés megbízhatóságát, ha megnyitja a csapokat a régi keverőben

  Ha nincs vízszivárgás, a bontási munka folytatható. A rugalmas tömlők (40-60 cm hosszú) csatlakoztatása a mosogató alatt található (a mosogató alatt), és el kell távolítani.

  A központosított vonalhoz rugalmas szemceruza kapcsos anyákkal van ellátva. Könnyű lecsavarni őket egy beállítható (gáz) gombbal. A keverő testén rugalmas tömlők cső alakú szerelvényeket csatoltak. Itt a 13x14 vagy 10x12 csavarkulcs (a kiviteltől függően) szükséges a szerelvények kioldásához.

  A rugalmas tömlők leválasztása után közvetlenül a keverő szétszerelésének fordulata. A mosogatóhoz (a mosogatóhoz) két hexadecsajt és egy speciális présgépet biztosít.

  Az anyákat két hosszú csavarral (kb. 50 - 60 mm hosszú) csavarozzák. Ezért, amikor a legkényelmesebb helyettesíteni egy csőcsatlakozó kulcsot. A rögzítő egység a keverő alsó területén található, így a mosogató alatt végzett munka a legtöbb esetben általános gyakorlat. Amikor a csavarokat kikapcsolják, a támasztó alátétet eltávolítjuk a csapokról, majd a keverőt könnyen eltávolítjuk.

  A mosogatószerkezet csak akkor távolítható el, ha eltávolítja a készülék alján található speciális rögzítést. A Bolshayrazhimy korong két hosszú sarkú csavarral van rögzítve

  A konyhákban lévő falmodellek ritkán vannak telepítve, de ez a cserecsere sem zárható ki. Az asztali módszerrel ellentétben nincs rugalmas bélés. A készülék mereven fel van szerelve közvetlenül a központosított autópálya alágvezetékeire.

  A csövek viszont falon vannak falazva, és csak a menetes végdarabokat kell csatlakoztatni. A falra szerelhető konyhai csaptelep szétszereléséhez és cseréjéhez csavarja le a két anyát, majd távolítsa el a készüléket.

  Felkészülés új eszköz telepítésére és telepítésére

  A konyhában lévő régi csaptelep helyett új készüléket távolítanak el a csomagolásból. Ha a szemrevételezést korábban nem végezték el, gondosan ellenőrizni kell a szerkezet hibáira vagy sérüléseire.

  A márkás vízvezeték üzletek általában elfogadják és kicserélik a hibás árukat, javítják vagy visszaveszik a pénzt. A legfontosabb az, hogy kézhez kapjunk egy nyugtát. A keverőgépen gondosan ellenőrizni kell a mechanikus alkatrészeket és funkciókat:

  • az áramlásszabályozók forgása (mozgása);
  • a fonalak sértetlensége az ízületekben;
  • minőségi rugalmas csatlakozó tömlők.

  A készülék modelljétől függően a daruk forgatását vagy a kar mozgását kis enyhe mozgásnak kell kísérnie. Az összekötő szálak helyén még kisebb hibák jelenlétét is kizárják, különben a telepítéskor az anyák meghúzása esetén megnő a teljes csatlakozó csomópont károsodásának veszélye.

  A keverő nikkelezett bevonatának egyenletesnek, egyenletesen kell lennie (hegesztés nélkül), karcolások és csípések nélkül. A rugalmas tömlők védőfém burkolatát ne sérüljön meg.

  Egy új eszközt el kell távolítani a csomagról, és alaposan ellenőrizni kell az összes terület integritását. Ellenőriznie kell a menetes csatlakozások mechanikus működését és minőségét is.

  A keverő beszerelését megelőzően tisztítsa meg a vízvezetékek kifolyó belső furatait a méretaránytól és a rozsdától, és tisztítsa meg a csövek meneteit a tömítőanyag maradványaitól.

  Ez a munka kényelmes egy nem durva fém ecsettel. A mosogatóhoz (mosogatóhoz) tartozó keverő leszállóhelyét szintén meg kell tisztítani a mérlegtől és az oxidoktól, de ecset nélkül - rongyok segítségével. Ha a mosogató (mosogató) könnyen eltávolítható a bázisról, javasoljuk, hogy távolítsa el ezeket a konyhai tartozékokat a készülék könnyű szereléséhez.

  A keverőn meg kell rögzíteni a mellékelt két rugalmas páncélozott tömlő - egyik forró, a másik a hideg vizet. Mielőtt a tömlőket a csőszerelvényekre csavarja, akkor gumit kell viselni, amelyek szintén a csomagolásban vannak. Csavarja be a tömlőket manuálisan, amíg meg nem áll, majd kis erőfeszítéssel csavarja két vagy három fordulattal.

  Általában a központi vonalhoz való csatlakozás rugalmas páncélozott tömlõkkel történik. Ezen tömlők egyik vége be van csavarva a keverőberendezés házába.

  A következő szakaszban a flexibilis csatlakozással ellátott készüléket a mosogatóra helyezés helyén kell elhelyezni. Tolja a rugalmas tömlőket a mosdó (mosogató) szerelési nyílásába 34 mm átmérővel, és engedje le a készüléket a vászonra.

  A mosogatórongy aljától a keverő aljára kell kerülnie, tegyen egy tömítőalátétet a szegecsekre és húzza meg anyával a mosogatórongyra, de ne a végére. Szükséges a mixerház kis szabad mozgását hagyni, hogy a készüléket a szerelő furat középpontjába állíthassuk. A keverőcsavarok központosítása után a sarkok eléri a stopot.

  Miután befejezte a készülék rögzítését a mosogató oldalán, a hajlékony tömlők végeit a fő csővezetékekhez kell csatlakoztatni. A korszerű hajlékony tömlők szerkezete már beépített gumi tömítéssel van ellátva. A szerelő csak gondosan (pontosan a menet mentén) csavarja le a csövek végein lévő anyákat az ütközővel szemben, és két vagy három fordulattal húzza meg őket a gázkulccsal.

  A keverőházat a mosogató alján rögzítik, ha a készüléket egy tömítő alátéttel nyomja meg. Az alátéteket anyacsavarokkal kell nyomni, amelyek a csavarokra vannak csavarva. Néhány keverőszerkezet egy anyával van rögzítve.

  Rugalmas szemceruza a konyhai vízvezetékhez különböző méretekben kapható. A telepítés során kövesse azt a szabályt, amely szerint a tömlők lazaságát kell hagyni. Ezért ajánlatos például az 520 mm-es csatlakozási pontok közötti távolság legalább 600 mm hosszúságú bélés használatára.

  A tüskehüvelyeket általában egykaros és érzékelőeszközökön használják. A különálló szabályozószelepekkel ellátott készülékek kissé módosított szerelőegységgel rendelkeznek. Itt egy, a szorító anyával ellátott tolórácsot használnak, amelyet a keverőszár alsó részéhez csavarják (lásd 6. ábra). Ezzel az opcióval a kisméretű kulcsok már nem szükségesek. Ehelyett a keverő cseréjekor állítható csavarkulcsot vagy gázkulcsot használnak.

  A falra szerelt eszköz beszerelését az jellemzi, hogy ebben az esetben egy eltérő konfigurációjú készüléket használnak (két hígított bemenettel).

  A keverőszivattyúk falszerkezetei kissé könnyebbek lesznek, mint az asztali. Nincs rugalmas bélés, csak merev tartó. Ezeket a szerelési módszereket azonban gyakran nem használják.

  A konyhában lévő falcsapok beömléseinek meg kell felelniük a csővégek középpontjának. Ha nincs egyezség, használja a mellékelt excentrikus adaptereket.

  Egzotikus, félig professzionális modellek telepítése

  Az egészségügyi berendezések tervezése folyamatosan javul. Ez vonatkozik a konyhában működő csapokra is.

  Nem gyakran, de vannak olyan vásárlók is, akik elektronikus konstrukcióval szeretnék egy hagyományos csaptelepet cserélni a konyhában. Mechanikus szempontból az elektronikus szerkezetek felszerelése majdnem megegyezik a hagyományos modellek telepítésével. Ugyanakkor a készülékek elektronikus vezérlésével kapcsolatos különálló telepítési árnyalatok vannak:

  • akkumulátorok (vagy külső tápegység) beszerelése;
  • a hőmérsékleti üzemmódok beállítása és a készülék "memóriájába" történő mentése;
  • Érzékenység szabályozás.

  Félig professzionális készülékek, nagy kifolyású, 360 fokos fordulattal, kihúzható zuhanyzóval általában a konyhában helyezkednek el, ahol két mosdót használnak, vagy két külön mosdót.

  Félig szakmai kivitelezésű, nagy kifolyással és 360 fokos körkörös forgatással ellátott egészségügyi berendezés, rugalmas páncélozott tömlőkkel és csavaros rögzítéssel

  Az ilyen eszközök cseréje nem különösebben különbözik a szabványos módszertől, néhány rész kivételével. Például a kötőelemek elrendezése megváltoztatható, és csavarok használhatók a csapok helyett.

  Nyomásvizsgálat és üzembe helyezés

  Ajánlott az összeszerelt szerkezet sajtolásához - ellenőrizni a tömítettséget. Ehhez a keverőn lévő csapokat le kell zárni (a kart modellen, a kart le kell állítani, amíg le nem áll). Nyissa fel a váltakozóan lineáris csapokat a forró / hideg vízvezetéken, majd gondosan ellenőrizze a szerelési csatlakozások összes helyét, valamint a keverőt is.

  Ha 15-20 perc múlva nincs vízszivárgás, akkor a telepítés jó minőségű. Biztonságosan kezelheti az új csapot a konyhában.

  A működés megkezdése előtt el kell távolítani a szellőztetőt (hálószűrő) a keverő hüvelyéből. Ebben a helyzetben nyissa ki a csapokat, és rövid ideig hagyja el a vizet annak érdekében, hogy lemossa a csővezetékekben lévő rozsda részecskéket, oxidokat és skálát. Az eljárást követően csavarja be a levegőztetőt a helyére, és tesztelje a vízáramot már szűrési üzemmódban. A sugárnak simanak kell lennie anélkül, hogy vizet fröccsenne az oldalra.

  Így működik egy megfelelően felszerelt konyhai csaptelep - egy sík, sűrű vízfolyás a készülék kimenetén

  Jellemzően a jól ismert gyártók legalább öt évig biztosítják az eszközöket. Ebben az időszakban a vevők igényeit elfogadják. A szavatossági időszak a konyhai csapokat a gyártó költségére javítja, ha gyártási hibákat észlel, alacsony minőségű anyagok bevezetését stb.

  Ebben az esetben a javítást 20 munkanapon belül végzik el, ha nincs ésszerű indoka ennek az időszaknak a meghosszabbításához. A visszatérés történetében azonban van egy fontos pont - a garancia megmarad, ha a keverőt csak a gyártó képviselőjének ellenőrzése után szedték le.

  Videó: a keverő cseréje két érintéssel

  Vizuális utasítások egy régi mixer cseréjére vagy új eszköz beszerelésére:

  A konyhában lévő csapok cseréjét rendszeres időközönként kell elvégezni. Az ingatlantulajdonosok egyikét sem biztosítják ezek ellen. A csere-akciók viszonylag egyszerűek, de ismételten emlékeztetnek az árnyalatokra. A cikk lehetőséget ad az olvasóknak.