Legfontosabb > Fürdő

A mosogató rögzítése a falhoz: részletes lépésről lépésre szóló utasítás

Mosogató - minden fürdőszobához szükséges elem. Az eladó számos különböző modellt talál. A gyártó különféle anyagokból készült, érdekes formákat kínál. Beágyazható bútorokba, mosogatógépbe vagy falra szerelve.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a mosogató rögzítése a falra a legnépszerűbb lehetőség. Tekintsük részletesebben.

Hogyan határozható meg a mosogató mérete?

Minden egészségügyi berendezés több csoportba osztható, méretük szerint különböző:

 • A legkompaktabb miniatürk mosdók, amelyeket kifejezetten kis helyiségekhez terveztek.
 • Szabványos felszerelés.
 • Kombinált készülékek. Két vagy több héj kombinálható.
 • Különböző méretű és formájú nem szabványos berendezések. Ezt egyedi projekteken végzik.

Amikor a vízvezeték-berendezéseket egy helyiségbe helyezzük, figyelembe veszik három fő paraméterét: mélység, szélesség és magasság. Ez az egyetlen módja annak, hogy egy adott helyiség optimális méretű eszközt válasszon. Ez nagyon fontos, mert a túl nagy mosogató sok szabad területet fog meg, és kényelmetlen lesz használni egy kicsit. Nem csak a szélesség fontos, hanem a termék mélysége is.

A megfelelő héjszélesség kiválasztásához meg kell jegyezned, hogy a legjobb megoldás 0,5-0,65 m. Az ilyen berendezések jól illeszkednek egy közepes méretű helyiségbe, és nem "enni" a szabad helyet. Kényelmes a mosáshoz és lehetővé teszi, hogy ne permetezze a vizet a padlóra. Nem rossz, egy ilyen mosogató jól néz ki egy nagy teremben, de itt vannak a megfelelőbb és szélesebb modellek, amelyek megoldanak néhány különleges tervezési problémát.

Az üzletekben értékesített mosogatók minimális szélessége mindössze 0,3 m. Bizonyára nem elég kényelmes a használathoz, de a kis szobákhoz nincs más lehetőség. Egészségügyi eszköz kiválasztásakor ki kell értékelnie a keverő telepítésének módját. Leggyakrabban az úgynevezett telepítési helyszín közepére ütközik, ahol speciális lyukat biztosítanak e célból. A telepítési helyszín méretei szintén fontosak.

Ha kettős héjat tervezünk telepíteni, és ez nagy családok számára nagyon megfelelő, akkor olyan modelleket kell választanunk, ahol a két eszköz középpontja meghaladja a 0,9 métert, különben nagyon kellemetlen az ilyen berendezések használata. A falhoz való távolság is fontos. A gyakorlat azt mutatja, hogy a legjobb megoldás 0,48-0,6 m. Ebben az esetben a készüléket használó személy karjának hosszára kell összpontosítania.

Könnyűvé tenni. Meg kell állnia a mosogatóhoz, és nyújtsa ki a kezét, ellenkező élét az ujjhegyére vagy a tenyér közepére kell állítani. Kényelmes lesz ilyen berendezés használata.

Ügyeljen a tál mélységére. Minél több az, annál kisebb az esély arra, hogy a víz fröcsköljen bele. A legjobbak ebben a tekintetben a "tulipán" vagy a "fél tulipán" típusú modellek. Nagyon mélyek. A legrosszabbak a lapos "vízi liliomok", amelyek a mosógépek fölött helyezkednek el, és néhány felsõ mosogató.

És az utolsó fontos dolog: a készülék beépítési magassága. A házon belüli növekedés alapján választják ki. Kívánatos, hogy mindenki kényelmesen használta a berendezést. Átlagosan a telepítési magasság 0,8-0,85 m. A konzolos modelleket a kívánt magasságra kell felakasztani, míg az állványos eszközöket nagyon óvatosan kell kiválasztani. A telepítés magassága nem változtatható meg.

Milyen héjakat lehet a falra szerelni

Minden kagyló két nagy csoportra tagolódik: rögzítés a falon vagy az alapon. A második lehetőség abból áll, hogy egy pohár van, amelyen a pohár megmarad.

Amikor a héjat a falhoz rögzíti, minden súlya a szerelvényekre vagy egy speciális keretre esik. Ezért különös gonddal kell kijavítani. Az ilyen modellek rendkívül nemkívánatosak a partíciókhoz való csatoláshoz. Alapként egy szilárd támasztófalat kell választani, ellenkező esetben a design egyszerűen a padlóra eshet.

A konzol mosogatóit megkülönbözteti az a tény, hogy a hozzájuk kapcsolódó műszaki kommunikáció továbbra is látható. Ez nem esztétikailag kellemes, ezért próbálják elrejteni őket egy díszítő elem mögött. Opcióként gyönyörű részleteket is telepíthet, például króm, amely díszíti a szoba belsejét.

A falra szerelhető praktikus mosogató "tulipán". A tálat a falhoz rögzítik. Azonban a héj súlyának egy része feltételezi az alapot, amelyet az emelvénynek is neveznek. Az ilyen berendezések nagy plusz a technikai kommunikáció rejtett kapcsolata. A csövek a talapzat belsejében vannak elhelyezve. A tervezés hátránya, hogy nincs lehetőség a csésze magasságának beállítására.

Azok számára, akik számára ez fontos, megvásárolhatja az úgynevezett "half-tulip" -ot. Ez a módosítás feltételezi, hogy a talapzat nem pihen a padlón. Ő, mint a tál, a falhoz csatlakozik. Az ilyen alap rövidebb, mint egy standard héj talapzata. De a bélés csövek, miközben még mindig bújnak az alapon belül.

Végezzük el az előkészítő munkát

A mosogató telepítésének megkezdése előtt pontosan meg kell határozni a helyet, ahol elhelyezni fogják, valamint a berendezés csatlakoztatását a műszaki kommunikációhoz. Ismét gondosan mérjük a készülék magasságát és szélességét. A telepítési hely kiválasztásánál figyelembe kell vennünk, hogy a mosogató megközelítésének szabadon kell lennie. Ezenkívül kényelmesen használható.

Ha az egészségügyi berendezést a régi készülék helyett helyezzük el, az utóbbit le kell bontani. Ezt óvatosan és óvatosan kell végezni, hogy ne sérüljön a régi csatorna és a vízvezetékek.

Szétszerelés után alaposan tisztítsa meg a jövőbeli telepítés helyét, készítse el a csatlakozási területeket a műszaki kommunikációhoz. A szakértők javasolják, hogy elkerüljék a különféle adapterek használatát, amikor csak lehetséges. Rontják a csatlakozások tömítését, és rontják a szerkezet megjelenését.

Bizonyos esetekben, anélkül, hogy az adapterek nem tudnak. Például, ha kapcsolatot kell létesítenünk a nagyon régi csövekkel. Ezután kívánatos olyan kiváló minőségű alkatrészeket beszerezni, amelyek legjobban illeszkednek a csővezetékhez.

Még egy dolog. Fontos, hogy megfelelően felkészítse a mosdót, ha szifon és egyéb elemek nélkül értékesítik. Meg kell érteni, hogy a szifon nem vonatkozik az univerzális elemekre. Különböző szifonokat terveztek különböző típusú berendezésekhez. Például az acéltermékhez alkalmas termék nem alkalmas szaniterekhez.

Általában egy lelkiismeretes gyártó teljesíti a mosogatót minden szükséges eszközzel. Ha igen, akkor érdemes meggyőződni arról, hogy minden részlet a helyén van. Ajánlatos azonnal vásárolni és megfelelő keverőt.

Részletes telepítési utasítás

Kezdjük az eszközök készítésével. Szükségünk lesz:

 • gáz kulcs;
 • csavarhúzó;
 • csavarkulcs;
 • fúró egy fúróval felszerelt gyedit hegy;
 • kalapács;
 • építési szint;
 • markert vagy ceruzát.

Ezenkívül tömítőanyagot, pecsét típusú ragasztószalagot és kötőelemeket kell készíteni. Az eladásra különféle készleteket talál a mosogató számára. Ha ilyen készletet vásárol egy megbízható gyártóktól, ez lesz a legjobb megoldás.

A szerszámok és az anyagok elkészítése után kapcsolja ki a vizet, meleg és hideg is. Meg lehet dolgozni.

Ismertesse a mosogató csatlakozásának helyét

Kezdjük a jelöléssel. A falra feljegyezendő első dolog a központi vízszintes. Ez lesz a felső határ, amely mentén az egészségügyi berendezés szélét ki lehet téve. A szint segítségével ellenőrizzük a vízszintes helyzetet. Rövid, függőleges vonalak jelzik a tál szélességét. Ezután mérje meg a mosogató oldalfalainak vastagságát, és tegye ezt az értéket a középső vízszintes vonalról.

Mindkét címke egy vonalhoz van csatlakoztatva, amely a rögzítőelemek magasságát mutatja. Ezután vegye be a mosogatót, és fordítsa át. Ezután rögzítjük a konzolokat az oldalfalakra. Ezután tegye a tálat a felső vízszintes jelzésre, nyomja rá a falhoz. Ugyanakkor biztosítjuk, hogy az összes korábban beprogramozott vonal egybeessen. Helyezze be a jelölőt a lyukba, jelölje meg a kötőelemek beszerelésének helyét.

Szerelje fel a konzolokat a szerelőelemekhez

Vadász fúróval fúrunk és a tervezett helyeken lyukakat készítünk a kötőelemekre. A mélységüknek kissé hosszabbnak kell lennie, mint a tüskék, és az átmérőnek kissé kisebbnek kell lennie, mint az ujjak keresztmetszete. A lyukak belsejébe egy kis ragasztót helyezhet el, hogy jobban megtartsa a béléscsatlakozókat. Kalapáccsal kalapálni a lyukak belsejében található dugókat. Ezután vegye le a rögzítőket, és váltakozva csavarja be a műanyag alapba.

Szerelje fel a tartókonzolokat a mosogatóhoz

Az elkészített kötőelemeken a tartókonzolokat szereljük fel. Tegyünk egy mosogatót rájuk, és kezünkkel megfogjuk azokat a helyeket, ahol a kötőelemeket beszereljük, és rögzítjük a készüléket a falra. Távolítsa el a tálat és készítse el a szerelő lyukakat. Belefáradunk a betétekbe, és rögzítjük a lámpatestet.

Telepítés előtt egy tömítőanyagot helyezünk a tál szélére, hogy a víz ne szivárogjon a fal és a mosogató közötti résbe. Választható speciális műanyag heveder, amely maximális védelmet nyújt a víz ellen. Ragassza fel szilikon tömítőanyagot. Helyezzük a héjat, de egyelőre nem rögzítjük teljesen.

Telepítjük és csatlakoztatjuk a keverőt

Tudnia kell, hogy a keverő felszerelhető a szerelőplatformra, mielőtt a mosogató behelyezhető, vagy azt követően. Mindenki azt teszi, ami kényelmes neki. Mindenesetre meg kell jegyezned, hogy a keverő telepítéséhez speciális anyagok szükségesek. Általában a gyártó befejezi termékeit. Ha nem ez a helyzet, meg kell vásárolnia csavarokat, anyákat, alátéteket és tömítéseket.

A keverő beszerelése előtt tanácsos figyelmesen elolvasni a gyártó utasításait, és szigorúan követni ajánlásait. Általában az ilyen utasítások részletesen leírják a telepítési folyamatot, figyelembe véve egy adott modell összes jellemzőjét. Először is, a keverőt egyetlen csomópontba kell összeszerelni. Ez szükségszerűen lapokat és tömítéseket használ. Az összeszerelés előtt általában egy tömítőgyűrűt helyeznek a kifolyóra.

A csavarok anyákat el kell távolítani, majd helyezze a keverőt a helyére. Korábban a készülék alatt egy tömítőgyűrűt helyeztek el, és a csatlakozó tömlőket a szerelőlap lyukába húzták. A berendezést a mosogatóhoz egy nyomásanya segítségével rögzítik. Ezt nagyon óvatosan végezzük, hogy ne szorítsuk túl erősen az anyát, különben a mosogató feltörhet.

Ha a csővezeték csatlakozói és a keverő bemeneti tengelye nem illeszkedik, akkor a csatlakozást speciális excentrikus adapterekkel végezzük. Különböző menetes átmérővel rendelkeznek az ellenkező oldalakon. A szorítóanyát először kézzel csavarják, majd fél fordulattal. Legtöbbször ez elég.

Miután a keverő a helyére került, csatlakoztathatja a vízellátáshoz. Leggyakrabban ezeket a célokat használják rugalmas bélés. Csatlakoztatjuk őket a csövekhez. Forró vizet biztosítunk a bal oldali tömlõnek és a hideg víznek jobbra. Először húzza meg kézzel az anyákat, majd húzza meg azt állítható csavarkulccsal. A tömítés lezárásához szükségszerűen Fum szalagot vagy hasonló anyagot használunk.

A tekercselés a menet mentén történik. Fontos árnyalat: a rugalmas tömlők hossza. Nem lehet túl nagy, különben nem csúnya. Ezenkívül nem lehet túl kicsi, máskülönben a tömlő feszül, ami idő előtti meghibásodást okoz. Ezenkívül a tömlőknek laposnak kell lenniük csavarás és megrepedés nélkül.

A munka befejezése után ellenőrizni kell a kapcsolatok minőségét. Ezt a szifon csatlakoztatása után kell elvégezni, mivel a keverőhöz víz szükséges. A teszt szorosan figyelemmel kíséri a víz lehetséges jelenlétét a rugalmas csatlakozásokon és a keverő közelében. Ha ez a helyzet, az anyákat kissé meg kell húzni egy kulccsal.

Csatlakoztatjuk a szifont a csatornába

A szifonok különböző modelljei kaphatók, mindegyikük telepítésekor árnyalatok lehetségesek, ezért gondosan tanulmányozza a gyártó utasításait. A legegyszerűbb opciót egy univerzális hullámos szifonnal vegye figyelembe.

Először szétszereljük a szifont, és ellenőrizzük, hogy vannak-e tömítések, a szál ereje és a törmelék hiánya a csomóponton belül. A szerelés során célszerű a szálakat és a tömítéseket mérsékelten kenni egy tömítőanyaggal, így a szivárgás elleni védelem még megbízhatóbb lesz.

Szifon egy speciális vastag tömítéssel, egy kézzel a mosogatóhoz nyomva. Erre azért van szükség, hogy a tömítés elmozdulások és hézagok nélkül illeszkedjen a teljes körüli körbe. A második kézzel hálót, csavart és tömítést helyezünk be a leeresztő nyílásba. Óvatosan csavarja be a csavart, majd tartsuk le. Rögzítse a hullámosságot. Ehhez helyezze be a szifon elszívó aljzatába, és óvatosan húzza meg a szárnyas anyát.

A szifont a csatornacsatornával csatlakoztatjuk. Ehhez egy speciális gumitömítést helyezünk be a cső belsejébe, és helyezzünk be egy harangot. Fontos pont: a hullámos csőnek síknak kell lennie, anélkül, hogy megrekedne és megcsavarodna. Ebben a telepítésben a szifon elkészült. Lefolytathat vizet és ellenőrizheti a szivárgást. Ha folyadék szivárog valahol, azonnal orvosolnia kell a hibát.

Hasonlóképpen a mosogató zárójelek nélkül rögzítve van. A beépítési folyamat különbözik abban az értelemben, hogy közvetlenül a falhoz van erősítve, ezért a jelölés során a rögzítőelemek rögzítési pontjai megjelennek, lyukakat fúrták és a tüskéket ütközték. Ezután a mosdót a falra helyezzük és erre a helyre rögzítjük speciális rögzítőkkel.

A "tulipánok" és a "félig tulipánok" ugyanúgy vannak rögzítve. Megkülönböztető jellemzőjük a talapzat jelenléte, amelyen a csészét helyezzük. Fontos, hogy pontosan meghatározzuk a mosogató beépítési magasságát, mert pontosan meg kell egyeznie a talapzat magasságával. Miután a tálat a mosogatóra szerelt tartón szerelték fel, alatta egy alaptestet szerelnek fel.

Mosogató szerelése - "vízi liliomok"

A lapos "vízi liliomokat" a mosógép felett kell felszerelni. Meg kell érteni, hogy nem minden mosógép modellje telepíthető a mosogató alá. Általában kompakt, alacsony eszközök. Egyes vállalatok kifejlesztik és gyártják őket. Optimális esetben a mosdó ilyen eszközzel volt összekapcsolva. Ilyen tandem esetén az eszközök tökéletesen kiegészítik egymást.

Ha nem ez a helyzet, a héjat nagyon óvatosan kell kiválasztani. A mosógépet legalább 10 cm-re kell lefedni, így az utóbbit megbízhatóan megvédik a vízfoltoktól. Egy másik fontos pont egy speciális lefolyó jelenléte, amelyet a lehető legközelebb kell elhelyezni a készülék hátulján vagy oldalfalán. Két fajta ilyen lefolyó van:

 • Round. A lapos szifon közvetlenül a leeresztő nyílás alatt helyezkedik el. A víz gyorsan eltávozik, ilyen szerkezet rendkívül ritkán eltömődik. Jelentős mínusz szifon van a mosógép felett, amely vészhelyzet esetén meghibásodik a vezetékezéssel és a zárással.
 • Hasított. A szifont a mosogatógéphez csatlakoztatják a tálca hátsó falában, így ha szivárgás nem jut el vízzel az elektromos készülékbe. Az ürítő lyuk azonban nagyon keskeny és gyakran eltömődött.

Biztonsági okokból túlfolyó mosogatót kereshet, ami a mosógépet a vízből is védi.

A "vízi liliomok" telepítési eljárása a következőképpen történik:

 1. Jelöld fel a falat. Ehhez húzza meg a vízszintes vonalat, amely jelzi a készülék felső szélét. Ahhoz, hogy a vonal szigorúan vízszintes legyen, használd a szintet. Megpróbáljuk a tálat a húzott vonalra, megfigyelhetjük, hogy elegendő méretű rés van a gép és a mosogató között. Ha minden rendben van, jelölje meg a lyukakat a szereléshez.
 2. Fúrunk lyukakat, rögzítjük a kötőelemeket. Ebben az esetben használjon horgonyokat vagy horgonycsavarokat.
 3. Helyezzük a zárójeleket. A csavarokkal rögzítve vannak. Először nem szorítanak szorosan, így körülbelül 0,5 cm-es rések maradnak.
 4. A mosogató hátoldalát tömítőanyaggal kezeljük, hogy megóvjuk a víz és a fal közötti csatlakozást. A konzol felületének érintkező részeiben egy tömítőanyagot is alkalmazunk.
 5. Helyezze a mosogatógépet a helyére. Ehhez az egészségügyi berendezés fülét fémhorgokhoz rögzítjük, majd rögzítjük a készüléket horgonyokkal vagy tüskékkel.
 6. Ellenőrizze a mosogató rögzítésének megbízhatóságát, majd húzza meg azokat a csavarokat, amelyek a záróelemeket rögzítik.

A következő lépésben egy szifont csatlakoztatnak a mosogatóhoz. Ezt meg kell tenni, mielőtt a konzolok teljesen meghúzódnak.

A "liliom párnák" szifonok több módosítása is van, a telepítésük módja kissé eltérhet. A munkát általában a következő sorrendben végezzük:

 1. Megtaláljuk az összeszerelési utasítást, és ennek megfelelően összegyűjtjük a szifont. Minden menetes csatlakozást és tömítőelemet szilikonnal kell bevonni. Óvatosan húzza meg a szálakat úgy, hogy ne törje meg a műanyag elemeket.
 2. A mosógéphez csatlakoztatni kívánt szifoncsövet helyezzük a lefolyótömlőre. Annak érdekében, hogy a kapcsolat erős legyen, húzza meg szorosan a csavarral. Ellenőrizzük megbízhatóságát. Ha ez nem elegendő, akkor a gépből kifolyó víz nyomása megzavarhatja a tömlőt.
 3. Engedje el a szifon csatlakozását a csatornába. Kívánatos, hogy a hullámosított csövet is meghajoljuk, és puha huzallal vagy szalaggal rögzítsük ebben a helyzetben. Ez lehetővé teszi a kellemetlen szennyvízszag kellemetlenségének kiküszöbölését, ami gyakran akkor következik be, amikor a "liliom párnákat" egy lapos szifonnal szerelik fel.

A mosogató kialakítása nem mindig teszi lehetővé a keverő felszerelését a tálba. Ebben az esetben a falhoz vagy a fürdő oldalához van szerelve, hogy felváltva használják az egyik és a többi egészségügyi berendezéssel. Fontos, hogy az eszköz kifolyásának hossza elegendő legyen az ilyen manipulációkhoz. Ritkán a mosogató fel van szerelve lyukkal a keverőhöz.

A keverő felszerelése szigorúan a gyártó utasításai szerint készült, miután a szifont behelyezte és végül rögzítette a mosdót a konzolokra. A telepítés során különös figyelmet fordítunk a kiváló minőségű tömítésre. Minden tömítést tömítőanyaggal kell kezelni. A menetes csatlakozásokat Fum szalaggal vagy különleges vízvezeték-pasztával és pasztával lezárják.

A rugalmas béléscsomók cinkötvözetekből készülnek, és nagyon törékenyek, ezért nagyon óvatosan kell feszíteniük, különben megszakadhat. A szerelési munkálatok végén elvégezzük a vizsgálati vizet. Óvatosan ellenőrizze az összes csatlakozást, szivárgás esetén azonnal javítsa ki az összes hiányosságot.

Hasznos videó a témában

Hasznos videókat nézhetünk a cikk témájához.

A mosogató megfelelő telepítésének hangjai:

Varázsló a szifon csatlakoztatásához:

Mosogató beépítése és csatlakoztatása a mosógép felett:

A mosogató saját telepítése - meglehetősen egyszerű esemény. Még egy kezdő vízvezeték-szerelő sem fog segíteni neki segítség nélkül. Fontos, hogy minden gondosan és szigorúan az utasításokkal összhangban hajtson végre, az újonnan beszerelt vízvezeték szerelvény hosszú ideig szolgálhat, javítás és további karbantartás nélkül.

Hogyan válasszunk ki egy konzolt a mosogatóhoz?

A fürdőszoba belseje biztosítja az optimális helyet biztosító szaniterberendezés rendelkezésre állását az űrben. Attól függően, hogy minden egyes héj modell magában foglal egy specifikus csatolási módot. Az utóbbiak közül a zárójelek egyre népszerűbbek, aminek segítségével könnyű lerakni egy mosogatót a falra.

Különlegességek

A záróelemekkel való rögzítés összekapcsolja a mosogatót a falfelületével. A termékek a nagy tömeg ellenére biztonságosan megtartják a kialakítást. Ettől függően a zárójelek számos jellemzőn különböznek: forma, rögzítési mód, szerkezet és gyártási anyagok. A fogyasztó egyéni tervezést is választhat otthoni belső kialakításra.

A szerelőrendszer bármilyen felületre felszerelhető:

A tartóelemek magas technikai jellemzői miatt ellenállnak a mechanikai sérülésnek. A termékeket úgy tervezték, hogy bármilyen tömeget és alakot tartsanak.

Még a kőmosók is biztonságosan rögzíthetők a falhoz.

Ha a héjat a felfüggesztési rendszerrel rögzítik, bizonyos árnyalatokat figyelembe kell venni.

 • Javasoljuk, hogy ne helyezzen nehéz mosogatókat a "puha" falakra. Az alap a fürdőszobában legyen megbízható és vastag. Például a gipszkarton falak nem alkalmasak nagyméretű mosogatók telepítésére, mivel további 40 mm hosszú horgonyok szükségesek.
 • A záróelemek előállításához használt anyagok bizonyos merevséget biztosítanak. Ezt a paramétert a tartószerkezet súlya határozza meg. A 240 mm vagy 260 mm szélességű tartóelemek nem képesek ellenállni a kerámia mosdókagylónak, amelyhez 32 cm-es rögzítés szükséges. A fémtermékek 300 mm, 320 mm és 360 mm-es tartóelemeket képesek ellenállni.
 • A konzolok vásárlásakor figyelembe kell venni a formatervezést. Bizonyos esetekben a kötés alakja és mérete nem felel meg a vízvezetékhez való tapadás helyének.

A telepítés könnyen elvégezhető önmagában. Ez a funkció növeli az építőanyag-piacon a zárójelek iránti keresletet. Azonban az előnyök mellett a részletek komoly hátrányokkal is bírnak.

Például egy ferde mosogatót le kell bontani, majd újratelepíteni. Továbbá, a konzolok nem állíthatók.

Ráadásul az erős alkatrészek erősen "megütik a pénztárcát", nem rendelkeznek hasonló analóg technikai jellemzőkkel.

különböző rögzítések

A felfüggesztett szerkezet mindennapos tartozékká vált a fürdőszobában. A mosogatók hosszú idejű működése során számos típusú zárójelet hoztak létre, amelyek a szerkezet, a paraméterek és a megengedett legnagyobb súly között különböznek egymástól.

A működtetés jellemzőitől és a konzolok műszaki jellemzőitől függően a következő típusok vannak felosztva:

 • szakosodott;
 • szabvány;
 • design.

Ez utóbbiakat a piacon a legmagasabb ár különbözteti meg, mivel az esetek többségében egyedi fürdőszobai dekorációval rendelkeznek. Rendelésre készültek.

A gyártási anyag típusát illetően többféle rögzítőelem létezik.

 • Acél záróelemek. Ez a megjelenés rögzítése hegesztett módszerrel történik. Az eredmény egy "G" vagy "T" betűs alakú. Az alacsony költségű opciók formázott csövekből készülnek. Az ilyen tartóelemek egyszerű szerkezettel és rövid működési idővel rendelkeznek.
 • A profilozott acél vázszerkezet segítségével megragadható rögzítőelemet készíthetünk, amelyet a falhoz rögzítünk. Az ív alakú aljzatra mosdót helyeznek. Ez a zárójel kategória a legtartósabb. A platform biztonságosan rögzítve van a falhoz, kiküszöbölve a mosogató elmozdulását vagy károsodását.

Ismerje meg, hogyan kell helyesen rögzíteni a mosogatót a falra

A mosogató biztonságosan a lakások legkedveltebb eleme a házban. Ha megkezdte a javításokat a fürdőszobában, vagy csak úgy döntött, hogy az elavult rendes mosdót egy olyan modellre cseréli, amely a falhoz van kötve, akkor a szakértők véleménye nélkül nem teheti meg.

Lehetőségek a mosogató falhoz rögzítéséhez

A mosdókagyló falmodellei csak betonra vagy téglára épített, tartós fővárosi falszerkezetekre vagy speciális keretszerkezetekre is felszerelhetők.

A mosdókagyló többféle módon is felszerelhető a falra:

 1. A mosdókagyló tálca egy csuklós asztallapra vagy egy gerincburkolat fedelére szerelhető. Maga a szekrény vagy az asztallap zárókon vagy horgonyokon van felszerelve. Ez a rögzítési módszer növeli a megbízhatóságot.

Tanács. A helyesen rögzített konzol nem mozoghat az erő hatása alatt. Ha meg van győződve arról, hogy a tartószerkezet megbízhatósága lemosható. A mosdó rögzítése további klipekkel vagy egészségügyi tömítőanyaggal történik.

Különböző zárójelek a mosogatóhoz

A mosdó falra történő felszereléséhez szükséges lámpatesteknek ellenállniuk kell a vízvezeték súlyának a szélességgel. Különböző fémekből készülnek.

 • Speciális tartók egy adott modell felszereléséhez. Gyakran ezek a különleges formatervezett mosdókagylók szokatlan alakúak. Az ilyen vízvezetékhez tartozó záróelemek a készletben találhatók, és speciális alakú csapok, a mosogató körüli hajlított cső vagy szokatlan hegesztett szerkezetek formájában készülhetnek. Az ilyen rögzítéseket speciális dekoratív készítményekkel (kerámia vagy fém) kezelik.
 • A tipikus falburkolatok konzoljai öntöttvasból vagy acélból készülnek, és korrózióvédő bevonattal vannak bevonva. T alakú vagy G alakú állványokból készülnek, és a tartó méretének beállításához csúszós csomókkal ellátott keretek formájában is készíthetők. A fém tartószerkezet, melynek belsejében a mosdó helyezkedik el, kiemelkedő megbízhatóságuk miatt figyelemre méltóak.

Mosogató beépítése záróelem nélkül

A rögzítő készletet szükség esetén a mosogatóhoz kell kötni, ha valamilyen oknál fogva nincs ott, vagy a minőség jó kívánnivalót hagy maga után. A híres márkák termékeire összpontosít, hogy később ne aggódjon a telepítés minőségével kapcsolatban.

Döntse el a helyet, ahol a mosdót telepíti, és méréseket végez. Általában ajánlott a tálat a padlóról 70-85 cm magasra szerelni.

A kiválasztott magasságban az építési szinten húzzon vízszintes vonalat. Most tegyük a tál felső szélét a függő sorra, és jelöljük meg a rögzítési pontokat. Furatokat fúrunk a jelöléseken, és behelyezzük a tüskéket. A csavarozott csapok csavarjaiban. A csavaros csavarnak 2 cm-rel hosszabbnak kell lennie, mint a mosogató szélessége, a végleges beszerelés után húzzuk meg az anyákat, amíg meg nem áll.

Tartószerkezet

A konzolok felszerelése előtt ellenőrizni kell a csapágyfelület szilárdságát. Ehhez a jelölés szög. Ha a felület laza, akkor növelje a fúrás mélységét és vegyen fel nagy átmérőjű hardvert. Lágy gipszben vagy betonban nehezen rögzíthető a tartó, ezért a lágy réteg alatt a rögzítés mélysége legalább 25 mm. Ilyen esetekben egyenként, 50-120 mm hosszúságú horgonyokat választanak ki.

 1. Jelölje meg a vízszintes vonalat a fentiek szerint.

Tanács. Húzzuk fel a fal és a mosdó közötti rést szaniter szilikon tömítőanyaggal. Ez megvédi Önt a gomba megjelenésétől, ha a víz belép a résbe.

Csuklós mosogató beépítése egy járókerékkel

Ez a lehetőség jó, mert elrejtheti az egész szaniter szerelvényt a szekrényben.

A kívánt magasságon vízszintes vonalat rajzolunk. Megpróbáljuk a szekrényt, megnézzük, hogy miként fogják össze a szifont és a keverőt. Szükség esetén azonnal mérje meg és fúrjon további vízvezetékfuratokat a hátsó falba. Most szereljük fel a konzolokat és a szekrényt. A zárójelek csatolása, amit korábban említettünk.

Felülről egy mosdót építünk be, összekötjük a szifont és a csatornázást. Ha a tálca modell további rögzítést biztosít a falhoz, akkor fúrjon lyukat a megfelelő helyeken és húzza meg a horgony csavarokat. Vagy ragasztja a mosogatót a falhoz szilikonnal a nagyobb megbízhatóság érdekében.

Mosdókeret kialakítása

Ha a fürdőszobában lévő falak nem elég erősek a mosogató telepítéséhez, de tényleg csak egy ilyen modellt akarnak, akkor a probléma megoldható a keretszerkezet telepítésével. A padlóhoz és a falhoz van rögzítve, és profilból áll. A lábakkal állítható magasságú, így a mosdó a padlóról a kívánt magasságban helyezhető el. Minden kommunikáció rejtve van a struktúrában.

Az eljárás a következő:

 • a keret szintre van állítva és a padlóhoz és falhoz rögzítve;
 • a csapokat a megfelelő magasságon csavarják fel a mosogató rögzítésére;
 • a keretet nedvesség ellenálló gipszkartonra kell csévélni és csempével vagy bármilyen más befejező anyaggal átszitálni;
 • egy gumi alátétet helyeznek a csapra a fal és a mosdó közé, hogy csökkentsék a zajt működés közben;
 • rögzítse a csuklós medencetámaszokat a bélés felett.

A megfelelően összeszerelt szerelés akár 400 kg terhelést is képes ellenállni, és ez nem csak mosogató, hanem egyéb vízvezeték is. Ezenkívül a tervezés egy rést hozhat létre, és polcként is használható.

A mosdó rögzítése a falba a fürdőszobában

Mielőtt megtanulná, hogyan kell a mosdókat a fürdőszoba falához rögzíteni, meg kell tanulnia az ilyen típusú vízvezetékek típusairól és különbségeiről. Ez a tudás segít abban, hogy minden fürdőszobához megfelelő termékválasztékot válasszon, és válassza ki a legjobb rögzítési módot. A burkolatokat megkülönböztetik formatervezési és formatervezési tulajdonságaik, gyártási anyaguk és rögzítő eszközeik.

A mosdó rögzítése a falba a fürdőszobában

Típusok és anyaggyártás falburkolatok

Az új anyagok és technológiák megjelenése lehetővé tette a gyártók számára, hogy jelentősen bővítsék termékeik kínálatát. A fürdőszobák megvalósításánál a következő mosogató falra szerelhető.

Bútorok mosogatói

Az adott kialakítástól függően rögzíthető a falra vagy a fürdőszoba sarkára.

Szekrény mosdóval

A mosogatók anyagai szerint:

 • kerámia. A legáltalánosabb opció, az összes mutató szerint, kielégíti a felhasználók többségét. Különböző méretűek és geometrikusak, elölről vagy a szoba sarkában rögzíthetők. A hátrány - félnek éles csapásoktól;

Mesterséges kőmosók

Természetes kőből készült fürdőszobai mosdók

Kő mosogató

Üveg mosdó a fürdőszobában kerek

Fürdőszobai mosdó

Egy adott mosogató kiválasztásakor figyelembe kell venni minden jellemzőt, a módszer és a rögzítési elemeknek meg kell felelniük a tömegnek és a telepítési helynek. A legtöbb mosogatót szabványos kötőelemekkel értékesítik, de nem mindig vesznek figyelembe a teherhordó falak előállításának tényleges anyagát. Ezt tartsa szem előtt. Ha a termékeket fából vagy gyengített felületekhez rögzítik, akkor külön rögzítést kell vásárolni. Gyárilag téglafalra szerelhető.

A következő rögzítőelemeket használják a mosogatók rögzítésére.

Tüskék, szegecsek, horgony

Most, hogy információt kaptok a kagylók típusairól és arról, hogy hogyan javíthatja őket, tájékozott döntéseket hozhat. A cikkben részletesen megfontoljuk a mosogató rögzítésének lehetőségét.

Lépésről lépésre útmutatást a mosogató rögzítéséhez a fürdőszobai falhoz

Ne rohanjon, hogy azonnal menjen az áruházba, először ajánlott tisztázni a telepítés minden részletét és előkészíteni a rögzítés helyét. A munkához szükség van egy fúrógépre perforátorral, forrasztott csavarokkal, csavarkulcsokkal vagy csavarkulccsal, mérőszalaggal, szinttel és ceruzával.

Ellenőrizze a fal állapotát a mosogató rögzítésének helyén. A legtöbb esetben a fürdőszobák kerámia burkolattal vannak készítve, ez minden tekintetben kiváló anyag. De csak egy feltétellel - a lefektetést a felelősségteljes csempészek végezték.

Kiváló minőségű falburkolat

A tenyésztők ragasztják az egész felületet, ennek eredményeképpen a fal és a csempe között vannak légkamrák. Ilyen helyeken szigorúan tilos a falra szerelt mosdók telepítése. A burkolólapok, ha nem azonnal repedéseket okoznak, szükségszerűen a mosogató alatt a legkisebb további terhelésnél keletkeznek használat közben.

A falról távolodó rosszul ragasztott csempe.

Könnyű találni üregeket - kopogni a csempe, amint hallja a "dob" hang - nincs ragasztó ebben a helyen.

Ellenőrizze a minőségi dobozok cseréjét

Egy másik szabály. Soha ne fúrjon lyukakat a csempe közötti ízületekbe, ezek a faldíszítés leggyengébb pontjai. A lyukak és a varratok közötti távolságnak legalább két centiméternek kell lennie.

Gyakorlati tanácsok. Jelölésekor mozgassa a héj becsatolását a falhoz néhány centiméter balra / jobbra felfelé / lefelé, amíg megtalálja a legjobb lehetőséget.

A boltban kell vásárolni: a vízvezetékek számának megfelelő szálat, a megfelelő hosszúságú rugalmas tömlőket, egy keverőt vagy egy közönséges csapot, egy menetes tömítőanyagot (a FUM-szalag jobb, de vontatás is lehetséges). Ha minden elkészül, akkor folytathatja a mosogató rögzítését. A példában vegye fontolóra a mosogató beépítését a csapokra, és minden más módszer nem sok más.

Zárja le az ütközőt

1. lépés: Jelölje meg a mosogató telepítési helyét. Az átlagos magasság 80-90 cm-en belül van, de beállíthatja a saját igényeinek megfelelően. Töltsön egy vonalat a falon ceruzával, ellenőrizze a szintet szintenként.

2. lépés: Távolítsa el a technológiai lyukak közötti távolságot a mosogató csapjaira és helyezze át a falra.

Ne siessen, ne tévedj. Ha rossz helyen fúrja a lyukakat, akkor nehéz a hiba javítása. Az a tény, hogy a két legközelebbi furat közötti távolság nem lehet kevesebb, mint három centiméter. Ez azt jelenti, hogy ugyanazzal a távolsággal kell a mosogatót áthelyezni, és ez nem mindig lehetséges. Ezenkívül egyes esetekben a rossz lyukakat be kell dugni, különben láthatóvá válnak. Tegye a lyukakat a csempebe - nagy probléma. Ami a mosogatókat illeti, amelyeket a fürdőszoba sarkában rögzítettek, akkor a rossz jelölésekkel csak felemelhetőek, ami tovább bonyolítja a hibajavítás folyamatát.

Gyakorlati tanácsok. Az ilyen kellemetlen helyzetek elkerülése érdekében javasoljuk, hogy a szerelőfuratok megjelölésénél néhány percig meghívjon egy segédt. Hagyja tartani a mosogatót a kívánt helyzetben, és akkor egy ceruzával pontosan jelölje meg a lyukak helyét a kötőelemekhez. Minden további munka már elvégezhető függetlenül.

3. lépés: Fúrja le a csapok furatait.

Lyukak fúrásához vízvezetékhez

Csak éles fúróval dolgozzon, óvatosan indítsa el a fúrást, csúszik a csempe sima felületén. Ne felejtse el, hogy a kerámia burkolólapok szigorúan tilosak a fúráshoz, ha a fúró a "bélyeg" pozícióra vált, akkor biztosan repedések keletkeznek. A fúrót csak a teljes burkolat fúrás után kapcsolja a "lyukasztó" helyzetbe.

Ha kevésbé szennyezi a padlót, fedje le a falra papíron. A szennyeződés megakadályozásának másik módja egy porszívóval párhuzamosan működni. Tartsa a tömlőt a fúrólyuk közelében, minden építőpor azonnal felszívódik.

A lyuk mélysége legalább 4-5 cm. Vannak olyan esetek, amikor a fúró pontosan a téglák közötti varrást éri, ez nagyon rossz. Különösen, ha a kőművesek nem töltötték be teljesen a tojás során, vagy rossz minőségű habarccsal dolgozták. Mi a teendő ilyen esetekben?

 1. Ha a falban lévő falat legalább egy téglában hajtják, akkor növelni kell a lyuk mélységét, amíg el nem éri a varratot. A műanyag elem betöltése előtt töltsön be egy lyukot a varratba egy kis illesztéssel vagy fogpiszkálóval. A műanyag eltömődése közben szilárdan a falra támaszkodnak, és megakadályozzák, hogy a héj elhajoljon.
 2. Tedd rögzítési. Ez a módszer növeli a hab beton különböző elemeinek rögzítésének erejét. Ehhez kúpos lyukat kell készíteni a falon, a kúp tetején a csempe. Ez a fúró oszcilláló mozgása miatt történik. Ezután a lyuk megtisztul a levegőből a porból, a központosító persely be van helyezve, a lyuk fel van töltve, és a hajtű azonnal felhelyezhető.

A fúró telepítéséhez egy kisméretű lyuk rögzítése vagy kavargása

A második és a harmadik opció nehezebb, de sokkal megbízhatóbb. Ha a mosogatógép súlyos, csak azokat használja.

Lyukak a cserépben

4. lépés Helyezze be a csapok műanyag részeit a lyukakba és a kalapácsot a helyére. Az elemeknek egy kis erőfeszítéssel kell belépniük, ellenkező esetben a csap szorítása közben fordulnak elő.

Csővezeték csavarozás

Tanács. A tapasztalatlan mesterek lyukakat fúrnak olyan mélységig, amely egyenlő a csap hosszaival. Ez hiba, a műanyag nem fog teljes hosszúságúra belépni egy ilyen nyílásba. Az a tény, hogy a fúrás után lehetetlen teljesen eltávolítani a port a lyukról. A műanyag a végéig nyírja, amíg kemény porrá nem kerül. Az ilyen gondok elkerülése érdekében készítsen lyukat a falban 1-2 cm-rel hosszabb ideig, mint a csavar műanyag része. Minden maradék por szabad zsebbe kerül.

5. lépés Helyezze a mosdót a csapokra, helyezze be a gumi vagy műanyag tömítéseket és szorosan húzza meg a rögzítő anyákat. Ellenőrizze a mosogatóhely szintjét és húzza meg teljesen az anyákat.

Helyezze a mosdót a csapokra

6. lépés Tömítse a mosogató és a fal közötti rést egy tiszta tömítőanyaggal, távolítsa el a felesleges anyagot.

Tömítse át a mosogatóról a falra

A mosogató rögzítésének befejezése után elkezdheti szaniterberendezések és szerelvények összegyűjtését.

Csatlakoztassa a tömlőket, ürítse ki és szerelje fel a keverőt vagy csapot

A szifon csatlakoztatására szolgáló csapok alatt a csaptelepek csatlakoztatásához szükséges csapok

Ellenőrizze, hogy a fürdőszoba vízellátása ki van-e kapcsolva. Ha minden rendben van, hajlékony tömlőket csatlakoztathat.

Lépés 1. Távolítsa el a dugókat a vízbevezető nyílásokból, amelyek vízhez jutnak a mosogatóba. Ellenőrizze a fonal állapotát, távolítsa el az idegen tárgyakat, ha vannak ilyenek.

2. lépés Csavarja le az elzárószelepeket a foglalatokra. Jobb, ha széles FUM szalagot használnak tömítőanyagként, de vontató és különleges paszta is készíthető. A tömörítőt óramutató járásával megegyező irányban kell feltekerni, 5-6 fordulat elegendő. A megfelelően felhegesztett szalag ne csússzon be a lyukba és fedje le az összes szálat. Mielőtt meghúzná, óvatosan nyomja meg a fonalat az ujjaival. Ne felejtse el, hogy a csap az óramutató járásával megegyező irányba fordul Ne tegyen nagy erőfeszítéseket, ne felejtse el a szilumin tulajdonságait. A csapónyílásnak felfelé kell állnia, és a közeli / nyitott fogantyúnak alul kell lennie. Csinálja ugyanezt a második csaptel. Állítsa be helyzetüket és zárja le a csapokat.

Helyezze be a csapot a mosogatóba fentről, és rögzítse az alját

Az alátétet és a tömítést a hold formájában, egy vagy két anyát veszünk fel, és rögzítjük a keverőt a mosogató alján

3. lépés Telepítse a vízellátó flexibilis tömlőket és ideiglenesen húzza meg őket kézzel. Belsejében gumitömlõkkel vannak ellátva, nincs szükség tömítésre.

Gyakorlati tanácsok. Miután csavarja be a tömlőket a béléscsőbe, ajánlatos lemosni őket. Ehhez mindenképpen helyezzen egy üres edényt, és rövid idő alatt kapcsolja be a vízellátást. Erős nyomás megszünteti az összes szennyeződést, nem akadályozza a keverő vékony áthidalóit.

4. lépés Telepítse és telepítse újra a keverőt. Az összeszerelés és a telepítés folyamatát a gyártó jelzi, kövesse az összes ajánlást.

5. lépés Csavarja be a tömlők második végeit a keverőcsövek kimenetére, húzza meg az anyákat. Kapcsolja be a vizet és ellenőrizze a szivárgást. Ehhez helyezzen egy papírt vagy újságot az ízületek alatt, és várjon öt percet. Ha szivárgás van, akkor a vízcseppek megjelennek a papírra. Ha szivárgást talál, javítsa meg.

Illessze be a keverőbe vezető hullámcsövet a szelepszárba, és húzza meg a lengőanyákat.

Videó - GROHE mosogatóhoz való egykaros keverő beszerelése

6. lépés: Folytassa a szifon szerelését és felszerelését. Különböző típusok lehetnek, a hagyományos műanyagtól a különleges rozsdamentes acélig. A szerelés előtt ellenőrizze az egyes részek teljességét és állapotát. A szüntelenül működő gyártók műanyag termékeket gyártanak újrahasznosított anyagokból, és ez nagy zsugorodást eredményez, miután kiszállt a penészből. Ennek következtében a formázott felületek egyenetlenek, ezeken a helyeken a tömítés nem szorul jól. Ezeknek a pillanatoknak még a szifonok megszerzése során is figyelniük kell. De ha a házasságot már otthon találták meg - nincs semmi szörnyű, a mosogató megbízhatóan fog működni, csak a telepítés még egy kis időt vesz igénybe. Az ízületek tömítettségét úgy érik el, hogy szilikonnal megkenik a párnákat, a rétegvastagság körülbelül egy milliméter. Óvatosan helyezze a gitt tömítéseket a helyére, ne tekerje őket az anyák rögzítéséhez. És még egy. Az ilyen módon szerelt szifont nem szabad vízzel azonnal feltölteni, és hagyjon időt a szilikon beállítására. Ez egy napig tart.

Helyezzen be egy leeresztő rácsot a lyukba

A leeresztő cső és az eltérítő szerelvények felszerelése

Mosdókagyló

A személyes fiók beírása után a webhely vezetője általi visszaigazolás után aktiválják az ügyfelek egyedi árait.

A mosdókagyló úgy van kialakítva, hogy a mosdókagyló alján lévő falra szerelhető egy csaptelep a fürdőszobában. A mosdókagyló rögzítő készlet (Pskov) lehetővé teszi, hogy a mosogatót egy állványra vagy talapzaton helyezze el. A készlet tartalmaz d8x100 csavart és d12x60 csavart. A kötőelemek kiváló minőségű anyagokból készülnek a GOST követelményeinek megfelelően.

A szerelési készlet fő előnyei:

 • az elemek optimális méretei az egyszerű telepítéshez;
 • a kötés nagy megbízhatósága;
 • konstruktív illeszkedés a mosogatókhoz;
 • elfogadható áron.

A javasolt készlet lehetővé teszi a mosogató gyors és megbízható rögzítését szilárd alapon.

Szerelő készletek eladása

Olcsó a nagykereskedelmi készlet kötőelemek telepítésére Mosogató Moszkva, akkor a cég "Santekhkomplekt". Online áruházunk kiváló minőségű márkájú készleteket kínál a tartós és megbízható rögzítéshez.

A vásárlók számára a készletek legkedvezőbb költségeit kínálják. Rendelheti a rögzítéseket sok mennyiségből, és gyors megrendelést biztosítunk.

Hogyan csatlakoztatható mosogató a falhoz

Javítások a helyiségben, meg kell változtatni és sok vízvezeték alkatrész. A modern felszerelés szokatlan kötőelemekkel és szerkezettel rendelkezhet, ezért érdemes többet megtudni a funkcióiról.

Az egyes apartmanok egyik jellemzője a mosogató. Cserélése elrontja a terveket a szoba kialakítása és a funkciók minden tulajdonos számára.

Mivel az új eszköz megkülönböztető tulajdonságokkal bír, a mosogató falhoz való csatolása gyakran különbözik.

Fali mosogató funkciók

A fali rögzítőelemek népszerűsítése lendületet mutat. A modern belsőépítészeti stílusok egy lakás vagy ház minden területére vonatkoznak, a fürdőszobák pedig kivétel nélkül. A stílusok sajátossága a minimalizmus, a nagy és tágas terem létrehozása, hogy az összes szükséges tárgy és háztartási készülék a lehető legkisebb helyet foglalja el.

A mosogató falához rögzítése a fürdőszobában nem innováció, hanem a régi, régi hagyományok "új stílus" megújulása.

A rögzítési módszer további dekoratív elem lehet.

A mosdó ilyen kötőelemei széles körben elterjedtek a szovjet korszak alatt, és a szüleink, akik megszokták az összes szabad helyet, ügyesen felszerelt mosógépeket és egyéb elemeket a mosogatók alatt.

Ma a modern mosdók, amelyek a falhoz csatlakoznak a fürdőszobában, eltérő megjelenést és különböző rögzítési módokat mutatnak. A kommunikáció összekapcsolásának módjában is különbözhetnek.

Minden tulajdonos egy mosdót választ az erkölcsének és követelményeinek megfelelően. Ha a régi mosogatót egy új helyre cseréli, akkor mielőtt a mosogatót a falhoz rögzítené, gondoskodnia kell arról, hogy a régi és a hideg vízhez, valamint a szennyvízcsatorna-elvezetéshez szükséges tömlők illeszkedjenek az új objektumba, és ne kelljen meghosszabbítani őket.

Szerelési lehetőségek

Mielőtt a mosogatót a falhoz telepítené, győződjön meg róla, hogy az alap, amelyen a telepítést elvégezik, erős és megbízható. Azokban a helyeken, ahol a válaszfal a műanyag panelekből vagy gipszkarton lapokból készül, a mosdót csak a speciális keretszerkezetek beszerelésével lehet a falhoz rögzíteni.

Jobb, ha ilyen helyeket választasz a helyiségekben úgy, hogy a kötőelemek szilárd téglából vagy betonfalból készüljenek. A mosogató mosogatójának a falra helyezése többféle módon:

 1. A mosogató rögzítése a csuklós asztallapra. A mosdót előre elkészített lyukba szerelik, és horgonycsíkkal és szilikon tömítőanyaggal rögzítik. A maga asztallapját a falra kell rögzíteni a zárójelben, a nadrágtartókon vagy a horgonyok és sarkok segítségével.
 2. Tegye a medencét a tartókra. Ma a mosdókagyló nem csak egy rögzítőelem, hanem része a dekoroknak is. Sok gyártó ezt a rögzítőelemet úgy alakítja ki, hogy tökéletesen kombinálható a keverővel és más, nikkelezett felületű elemekkel.

Néhány héjmodellek horgonycsavarokat tartalmaznak a hátsó falon.

 • A mosogatók felszerelése a horgony csavarokra. Ezt a módszert széles körben használják a hátsó falon lévő speciális lyukakkal ellátott modelleken. A rögzítőcsavarok alátétekkel vannak felszerelve, amelyek elegendőek a tervezéshez és a falhoz való szoros érintkezésben.
 • Mosdókagylók beépítése házi készletekbe. Ezt a telepítési módot gyakran használják, de szem előtt kell tartani, hogy a látható kötőelemek gyakran nem rontják el a helyiség belsejét. Ezenkívül a fémcsövek vagy szerelvények formájában lévő kötőelemeket megfelelően rögzíteni kell a falban, és szabadon képesek ellenállni a hosszabb ideig tartó mosogatósúlynak.
 • A mosogató telepítése előtt minden rögzítőelemet, még házi készítéskor is, deformálódni nem szabad, ha erõ hatásának van kitéve. Ha a betöltés során bármilyen vizuális eltérés következik be, akkor további nyereségre van szükség.

  Mosdók beépítése a falra

  A mosdókagyló felszerelését meg kell győződni arról, hogy meggyőződtek az alap erősségéről, és egy adott termékmodellt választottak, és egy adott rögzítési lehetőség mellett is választottak. Leggyakrabban az emberek választják a rögzítőelemek formájában a fali tartóra a mosogatóhoz.

  A zárójelek fajtái

  A mosogatók számára gyártott konzolok sokféle változata kétféleképpen osztható meg:

  A speciális záróelemek nem egyszerű szerkezetűek, általában több olyan elemük van, amelyek egyedileg felelősek a szerkezet merevségéért és a párnázottságért. Ez a kötőelem emberi szemekből rejlik, vagy vonzó megjelenésű.

  Tipikus záróelemeket hoznak létre bizonyos méretű mosogatókhoz. Általában vasból vagy acélból készült szilárd anyagból készülnek, és speciális festékkel vannak bevonva, ezáltal korrózió elleni védelmet nyújtanak.

  A szabványos zárójelek több típusa létezik:

  A kereteket a legnépszerűbbnek és megbízhatóbbnak tartják, de ritkán állíthatók be csavarokkal, amelyek lehetővé teszik, hogy a mosdó méretétől függően szűkítsük vagy bővítsük ezt a tartót. G és T alakú kötőelemeket használnak kis és könnyű héjakhoz, a horgonyra szerelhetők és könnyen kezelhetők.

  A konzol kiválasztásakor azonnal meg kell értened, vagy kérdezd meg az eladóknak, hogyan kell felhelyezni a mosogatóba. Nem mindig biztonságos, ha a mosogató egyszerűen a kötőelemeken található.

  Telepítési eljárás

  Szakemberek - vízvezeték-szerelők a vakolt és csempézett felületi rögzítőelemekhez horgonyokkal. Hosszuk 50 és 120 mm között változhat a fal anyagától és a vakolat vagy csempe ragasztó vastagságától függően.

  A telepítés kezdete a vízszintes szintek azonosításával és a csatolási pontok jelölésével kezdődik.

  Győződjön meg róla, hogy a telepítés előtt alkalmazza a jelölést.

  Továbbá a rögzítési pontoktól lefelé jelek vannak a héj falvastagságára. Ezután vízszintes vonalhoz csatlakoznak, és meghatározzák a tartóelemek rögzítési magasságát.

  A jelölés után a konzolokat a mosogatóra szerelik fel, és a megegyezés a jelölésekkel történik.

  Ha az összes lyuk megfelel a jelölésnek, telepítheti.

  A lerakott távolságok példája a szabvány héj méretének megfelelően az alábbi ábrán látható.

  A lyukakat 0,5 mm-rel kisebb fúróval kell fúrni, mint maga a rögzítőelem, így a horgony maga is nehézségekbe ütközhet. Fúrás után csatlakoztassa a tartót a mosogatóhoz, és erősen rögzítse. Ha a munka eredményeképpen a mosogató vízszintesen van felszerelve, és nem szorosan rögzítve van a szerkezetre, akkor minden rendben van. A mosogató telepítésének részletes útmutatója, lásd ezt a videót:

  A szerelés után a fal és a mosogató közötti rést szilikon tömítőanyaggal kell lefedni. Ez segít megakadályozni a gomba megjelenését, amelyet gyakran a víz bejutása okoz.

  A drága modellek magas színvonalú elegáns rögzítőket igényelnek

  Az írásos anyag végén azt kell mondani, hogy függetlenül a burkolattól, a rögzítő konzolnak jó minőségűnek és a kerámia súlyának ellenállónak kell lennie.

  Drága mosdó megvásárlásakor nem szabad a kötőelemeket megtakarítani, mivel az egészségügyi berendezés működési ideje attól függ.

  Hogyan kapcsolódik a mosdó a falhoz a fürdőszobában?

  A mosdó rögzítése a falba a fürdőszobában gyakran lesz a végső érzés a szoba kialakításában. Meg kell végezni a munkát a lehető legjobban. Ez biztosítja a mosdó megbízható felszerelését a fürdőszobában, kiküszöböli a túlzott nedvesedést és a penész falát.

  Eszközök és anyagok

  A telepítéshez: mosdó, kiegészítő segédanyagok és különböző szerszámok szükségesek. Győződjön meg arról, hogy minden a közelben van. A szükséges eszközökről:

  1. Cső kulcs.
  2. Elektromos fúró + fúró pobeditovy csúcsmal.
  3. Csavarhúzóval.
  4. Építési szint.
  5. Hammer.
  6. Marker.
  7. Speciális szalag menetes csatlakozásokhoz vagy vontatáshoz.

  A kötőelemek kiválasztása fontos, ha először egy mosogató beépítésével kellett szembenéznie a fürdőszobában. A legtöbb modell rögzítése fémes konzolokon történik, amelyek különféle formákban (beleértve a kovácsolt nyersdarabot) és méretűek. A felszerelést erős csavarok és csapok segítségével végzik el. A mosogató falhoz történő csatlakoztatása nem feltétlenül szükséges. A modelltől függően csak a rögzítőelemekre illeszkedik.

  Számos mosogató típus létezik:

  A fajtától függően a tálca falhoz való rögzítésének módjai is eltérőek. Leggyakrabban az esetek mintegy 50% -ában hagyományos felfüggesztett szerkezetek kerülnek telepítésre, és ide tartoznak a "vízi liliomok" is. A "tulipán" modellek felszerelése némiképp különbözik: a tál a "láb" -on nyugszik, és csak a további rögzítéshez szükséges a falhoz rögzíteni a mosogatót.

  Jobb kezelni a beépített tálak felszerelését a szakembereknek. Számlákkal kezelheti magát. Itt is szükség van konzolokra.

  A modell jellemzőitől függően a munka jellemzői

  A mosogató falhoz illeszkedő fajtái nagyon különböznek az eszköz módosításától függően:

  • A lógó telepítés közvetlenül a falra történik, így a gravitációs erő nem csak magassága, hanem a falra is irányul. Ezért nagyon fontos, hogy az alap erős és vastag legyen. Általában ez nem okoz problémát, ha a telepítést az építők által biztosított helyiségben végzik.

  Mielőtt kiválasztaná a modellt, meg kell fontolnia, hogy melyik szerelési módszer optimális egy adott fürdőszobában. Ha a szoba kicsi, akkor a legjobb választani a "vízililiom" építését vagy lógni. Mindkét fajtához elegendő a mosdókészletek felszerelése, valamint a vízellátáshoz és a csatornázáshoz való csatlakozás.

  A "Tulip" modell jól néz ki a tágas fürdőszobában. A mosogató síkjai, a padló és a falra szerelhető polimer tömítések között a szilikon tömítőanyagon ragasztva kell azokat elhelyezni. Ez a technika megakadályozza a súrlódások előfordulását és a kerámiák csikorgását egy kényszeres csapás során. Egy másik fontos pont az, hogy a rögzítés és a tálca falához való húzása semmiképpen sem emelheti fel a "lábra" annak érdekében, hogy elkerülje a hasadást.

  Előkészítő munka

  Mosogató a fürdőszobában vásárolt, a szükséges eszközök készen vannak, továbbra is megfelelően telepíteni kell a szerkezetet. Ehhez elő kell készíteni egy falat, amelyen a mosdókészülék szerelvényeit fel kell szerelni, és jelet kell készíteni, hogy a tálca minden háztartás számára megfelelő magasságban legyen.

  A mosogató falához rögzítőket a felület gondos előkészítése után kell felszerelni. Mindenesetre, ha elhaladt a befejező felületen (texturált vakolat, csempe vagy bármilyen más, a fürdőszobában lévő alapanyag). Ha a fal egyszerűen vakolva van, antiszeptikus kezeléssel kell kezelni. Sok fajta van különböző árkategóriákban.

  Kényelmes és könnyebben használható folyékony üveg. Ez tökéletesen megvédi a felületet a vizektől való érintkezésből és ugyanakkor elpusztítja a lehetséges baktériumokat és gombákat. A feldolgozás után várjon egy ideig, amíg a felület teljesen száraz, majd festse le és indítsa el a mosogatót.

  A tálat megfelelő felszereléséhez rögzíteni kell a kötőelemek jelölését. Olyan magasságban kell lennie, hogy minden családtag számára kényelmes lenne használni.

  1. Zárja le a hideg és meleg vizet.
  2. Álljon magasra a jövő mosogató telepítési helyén.
  3. Válassza ki a tálatartó felső határát úgy, hogy minden háztartás kényelmesen elérje a mosogatót.
  4. A kijelölt helyen egy hosszú uralkodó, egy ceruzával és egy szinttel egy vízszintes vonalat rajzol, amelyen a fő munkát végezni fogják.
  5. Adja meg a tálca oldalainak méreteit (mérje meg).
  6. Rögzítse a méretet mindkét oldalon címkével.
  7. Csatlakoztassa a jeleket egy vízszintes vonalhoz, így megkapja a mosdókagyló tartószerkezetének magasságát.
  8. Fordítsa el a tálat és helyezze a falra. Jelölje meg, hol vannak a nyílások a zárójelben.

  Tartó tartószerkezet

  A feltüntetett jelöléseknél a fúró lyukak kicsit kisebb átmérőjűek, mint a rögzítőcsavarok. Műanyag tüskéket vezetnek be a lyukakba, majd csavarokat csavarják be őket. A tartóelemeket ráhelyezik.

  1. Határozza meg a csapágy falának sűrűségét kis átmérőjű fúróval. Ha a fal nem sűrű, akkor a rögzítéshez erős és hosszú tüskék szükségesek.
  2. Fúrja meg a gipszet a talphoz (tégla, beton, egyéb anyag), 3-4 cm-re belehúzva.
  3. Válasszon speciális, 8-12 cm hosszú horgonyokat.
  4. Ügyeljen arra, hogy egy műanyag vagy nejlon dugót helyezzen be.
  5. Zárja le a konzolt.
  6. Szerelje be a (rögzített) tartóelemet, ellenőrizze a megbízhatóságot: húzza meg a kezét - nem szabad mozogni.
  7. Folytassa a tálat a mellékelt konzolokon.

  A mosogató felszerelése nem jelent nagy problémát, ha nem zavarja a munka rendjét Fontos, hogy a tálatípusnak megfelelő, kiváló minőségű záróelemeket válasszon.

  Most már tudod, hogyan kell rögzíteni a mosogatót. A tartószerkezet a legnehezebb telepítési lehetőség. Meg kell választani a fürdőszobai belső és biztonságosan rögzített, mert nem lesz más támogatás a mosogató.