Legfontosabb > Csapok

Kerámia csempefesték: a csempe frissítésének gyors módja

Ha a régi bélés csúnya lett, és csak azért, mert nem működik a kerámia burkolatok tisztítására, a bevonat tökéletes cseréje nélkül is frissíthető. Ezenkívül az ilyen módszereket néha a tervezők használják a festéshez és egyedi mintázatot hoznak létre a lapon.

Festse a csempe többféleképpen:

 • Festék csempe és üveg (ólomüveg). Alkalmazható előkészítés nélkül közvetlenül egy sima felületre. Általában egy kontúrt alkalmaznak először, majd egy akril háttér fest. A magas ár miatt érdemes csak díszítő hatásként használni. Alternatívaként vinil matricákat is használhat.
 • Epoxi festék. Nehéz megtalálni az eladást, és többet költ.
 • Latex vagy olajfesték. Előzetesen speciális primert kell alkalmazni, például a Tikkurila Otexet.

Gyors cikk navigáció

Előkészítő munka

A burkolat festése előtt távolítsa el a cementragasztó maradványokat és a felesleges habarcsot a felületről csiszolóanyagokkal. A leesett csempe ragasztós ragasztóval vagy folyékony körmökkel van ragasztva, és teljesen megszáradnak. Ha elveszett, cserélheti őket különböző színű csempékkel. A csempéket is cserélni kell.

Ragassza be a régi csempeit a helyére és dörzsölje a varratokat

Próbáljon egyenletes távolságot tartani a varratok között műanyag keresztezésekkel vagy illeszkedésekkel a varratokba.

A felületet aceton, alkohol vagy oldószerrel zsírtalanítják.

A Tikkurila Otex alapozót rövid nap-hengerrel alkalmazzuk és 12 órán át hagyjuk száradni. Fehér színe van, így részlegesen segít elrejteni a textúra régi színét.

Primer Tikkurila Oteks

festmény

A csempe festéket több rétegben alkalmazzák, hogy teljesen elrejtse a régi mintát és egyenletes színt kapjon. Csak új réteget alkalmazzon, miután a régi teljesen száraz.

Az első réteget fehér alapon alkalmazzuk

A szalagot egy díszítés létrehozásához csak egy alapfesték réteg alkalmazása után kell ragasztani. A legegyszerűbb módja annak, hogy geometrikus mintázatot hozzon létre.

Száradás után a festékszalag eltávolítható.

A videó az olajt zománcozás festményének eredményét mutatja be a konyha kötényén fehér és piros díszítéssel:

A varratokat egy speciális csempejelölő (Edding 8200, PUFAS FRISCHE FUGE festék) segítségével lehet festeni.

Stencil használata

Lenyűgöző hatás érhető el, ha kész sablonokat használ. Az alábbi képen egy fehér csempe kötény díszítés látható.

következtetés

Nem szabad várni, miután a festés hosszú idő alatt hűvös eredményt hozott, mert egy festékréteggel együtt a csempe elveszíti számos fontos tulajdonságát. A díszítő réteget már nem védi a máz. Nehéz lesz megmosni, gomba és penész formálódhat rajta, a varratok ugyanolyan színűek lesznek, idővel a festék elkezd hámozni. Nem javasolnám, hogy egy hasonló csempe javítást végezzen a fürdőszobában, külön igény nélkül, biztonságosabb lenne a bélés cseréje.

Festés csempe a fürdőszobában - hogyan és mit kell csinálni

Gyönyörű, és ami a legfontosabb, praktikus a zuhanyzó rendezésére - ez nem könnyű feladat! Ha azonban a fürdőszobában kerámia burkolatot festesz, jelentős eredményeket érhetsz el ebben a kérdésben. Ma ez a tervezési módszer viszonylag ritka, hogy sokan eljutnak a fejükbe, bár nagyszerű lehetőség a belső díszítésére vagy frissítésére jelentős költségek nélkül. Ezenkívül eredeti és ugyanakkor gyorsan létrehozhatja azt a környezetet, amelyik tetszeni fog.

Jelenleg a festett csempe nem szokványos, de nagyon érdekes díszítésű fürdőszobának számít. A kerámia bélés szokatlan, de nem kevésbé hatékony módja a tér diverzifikálásának. Ebben az esetben néhányan racionális kérdést találnak a festés szükségességéről. Festési képességek:

 1. Belső megújulás. Ez a módszer ideális a zuhanyzó légkörének gyors megváltoztatásához. A csempe festése lehetővé teszi, hogy radikálisan változtassa meg a padló vagy a fal színét, és durva munkát végezzen.
 2. Javítás. A fejhallgató vagy a beltér korszerűsítése során egyszerűen csak festeni lehet a kerámia burkolatokat, nem pedig teljesen megváltoztathatja. Ez nem csak időt, hanem erőket is megtakarít, hanem azt is jelenti.
 3. A stílus megváltoztatása. Az alaptervezés megváltoztatásához elegendő a burkolólapok festésénél változtatni a belső teret, amely lehetővé teszi az egyes elemek bevezetését vagy a rendelkezésre álló árnyalatok teljes palettájának hangsúlyozását.
 4. A termék dekorációja. A csempefesték lehetővé teszi, hogy diszkrét mintákat, helyi díszeket és képeket hozzon a fürdőszobába.
 5. Maszkolási hibák. Különböző hibák teljes vagy részleges elrejtése érdekében a kerámiát meg lehet festeni, és nem teljesen megváltoztathatja. A kis zseton vagy repedés tökéletesen maszkolható festékkel.

Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy a festék felhordásához csak bizonyos készség és kis kreativitás szükséges. És figyelembe véve a lapos felületet a kerámia csempe, ez az ötlet válik valóságos és megvalósítható rövid idő alatt anélkül, hogy feláldozza a minőséget.

Anyagok és eszközök

A kerámia burkolólapokat a zuhanyzóban lehet használni a legegyszerűbb és legegyszerűbb eszközök segítségével. Ezenkívül további segédanyagok is szükségesek, amelyek megkönnyítik a festés teljes folyamatát. Kötelező készlet:

 • cellophane film;
 • egy sor különböző ecset;
 • rendes görgő;
 • földi megoldás;
 • oldószer;
 • lakk;
 • festeni;
 • maszkoló szalag;
 • Palettán.

Alapvetően ezek az anyagok és eszközök a legkisebb minimális készlet, amellyel csempe festhet. Ez elegendő az előkészítő munkálatok elvégzéséhez, a rajz vázlatának megteremtéséhez, a festék alkalmazásához, valamint a következő lépések végrehajtásához.

Festék kiválasztása

Ha a kompozíció megválasztásáról beszélünk, akkor először is a szobatípusból kell eljárnunk. Például az akril vagy epoxi oldat zárt zuhanyzókra alkalmas. Az akrilfesték élénk színekkel rendelkezik, ugyanakkor kényelmes a használata és alkalmazása. Az epoxid gyorsan szárad, ráadásul szinte nem szaga a szagnak, ami jó választás.

A fényes megoldás leginkább a fényes szerelmeseinek felel meg, mivel tökéletesen megőrzi a zománcburkolatot és fényt ad. Az egyik legfényesebb képviselője a félig matt szatén zománc, amely elrejti a foltokat. Ezenkívül a különböző típusú szennyezéseket jól maszkolja és létrehozza a termék bársonyos felületének illúzióját.

A kerámia burkolólapok színezésére vonatkozó lehetőségek nemcsak az interneten, hanem a saját fejlesztésén is megtalálhatók. Különösen érdemes megjegyezni, hogy a festék felelős megválasztása szükséges. A legjobb minőségű másolatokat a legjobban a jó hírnévvel rendelkező gyártó veszi át. Ugyanakkor az olcsó megoldásokat nem mindig különbözteti meg a szükséges összetevők jelenléte, és tartalmazhat vagy bocsát ki az emberi egészségre ártalmas anyagokat is.

Tervezési lehetőségek

Hogyan kell festeni a csempéket a fürdőszobában saját kezűleg? A mai napig elegendően nagy lehetőségek vannak a csempe festésére. Azonban nincsenek sablonok vagy üres helyek. Ezért a munkát elvégző mester minden módja, megközelítése, valamint képzelőereje megengedett. Bár ismernie kell a következő fokozatot:

 • Tőkefestés. Ez magában foglalja a színpaletta, minta, minták, díszek és képek teljes cseréjét.

Előkészítő szakasz

Kerámiák festése előtt alapos előkészítésre van szükség. A cserépet fel kell készíteni a feldolgozásra. Pontosabban ez a felület szennyeződésének tisztítására vonatkozik por vagy szennyeződés formájában. Ezen túlmenően, annak érdekében, hogy feküdt egy bevonó oldatot és egységesen hibátlan, kerámiák kell öblíteni zsírtalanító, tisztítani a plakk megszabadulni rozsda, habarcs vagy fugázó maradékok, valamint más komponenseket az előző bevonat.

Először is gondosan meg kell tisztítani a varratokat a felület részei között, mivel itt szennyezik a szennyeződéseket. Ha ez nem történik meg, akkor talán hamarosan megjelenik a penész, gomba és egyéb mikroorganizmusok. Hasonló követelmény vonatkozik a belső tételek, a bútorok, a vízvezeték szerelvényekkel és a tömítőanyaggal való összekötésekre.

Így a végső szakaszban csak a csempe felületének zsírtalanítása szükséges. Ha a tervek tartalmaznak egy festéknyílást, akkor a legjobb az anyag csiszolása, akkor sokkal könnyebb vele dolgozni. Ezután különféle alaphibákkal, zsetonokkal, karcolásokkal és repedésekkel kell megoldani. Ez továbbá megbízható kötést biztosít a festék és a csempe között.

büntetés kiszabása

Csak miután a csempefelület készen áll, el kell kezdeni a színezőoldat alkalmazását. A választott stílus alapján meg kell állítani a leállításokat maszkoló szalag formájában a jövő minta határai mentén. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a környező területet vagy tárgyakat foltolják, hanem a magasabb minőségű kerámiákon is festeni.

A megfelelő habképző henger jobb festése érdekében. Ez segít gyorsan és egyszerűen festeni még egy nagy felületen is. Abban az esetben, ha különleges vagy egyedülálló minta nélküli sablont kíván létrehozni, különböző méretű ecseteket használhat. Ráadásul a merevbb modellek alapvetően különböznek a puha halomtól, így ezt a problémát is meg kell közelíteni.

A festési munkák elvégzésére 2 lépcsőben kerül sor. Kezdetben az alap vagy az alapbevonatot alkalmazzák, utána meg kell várni, amíg teljesen megszárad. Ezután újra kell festeni a kerámiákat, szigorúan merőleges irányban. A felület festése esetén kevésbé festhető, mivel egy réteg elég lesz. Azonban a festéknek koncentráltabbnak és gazdagabbnak kell lennie.

Érdemes megemlíteni, hogy korlátozni kívánja a fürdőszoba használatát a festék szárításakor. Ellenkező esetben a kép elkenődhet vagy megsérülhet, valamint a por és a piszok behatolása. Az oldat szárításának felgyorsítása érdekében kényelmes hőmérsékletet kell betartani. A melegebb, a festék gyorsabban szárad, és nagy terület festésénél többféle megközelítést kell elvégezni.

Milyen festéket használnak kerámia lapok festésére?

Idővel a csempe elhalványul és elveszti korábbi szépségét. Mivel nem mindig lehetséges a javítás, a csempefesték segít a bevonat frissítésében. Megváltoztathatja bármilyen típusú cserép, de fontos megjegyezni, hogy a csempe festék a fürdőszobában kell a tartósság és a nedvesség ellenállást.

Festési célok

A csempefesték megválasztását nagyon komolyan kell megközelíteni, mivel az új formaterv minősége és szépsége attól függ. Ezért a vásárlás előtt ajánlatos egy szakemberrel konzultálni, aki megmondja, milyen fedezet lesz optimális egy adott helyiségben.

A lefedettség megválasztása attól függ, hogy miért akarja a tulajdonos megváltoztatni a tervet. A célok a következők lehetnek:

 • Esztétikai megfontolások - a régi csempe a konyhában vagy a fürdőszobában van elhelyezve, elmosódottnak vagy fakulásnak tűnik. Ha nincs új pénz az új burkolólapon, a kerámia lapok festéke a mentéshez jön.
 • A vízszigetelés érdekében a festék megbízhatóan védi a padlót vagy a falakat a nedvességtől, és biztosítja a tökéletes tapadást.
 • A stílus megváltoztatása - a padló vagy a falburkolat festése drasztikusan megváltoztatja a belső térséget, miközben hangsúlyozza a meglévő árnyalatok teljes palettáját, új elemeket is felvehet.
 • Dekoráció - különböző képek, diszkrét minták és dísztárgyak készítésének képessége.
 • Javítás - ha a fülhallgatót és a belső tételeket frissíti, akkor nem szükséges megváltoztatni a lapkát. A bevonat egyszerűen festhető.

Ha a csempe gyönyörű megjelenésű, akkor érdemes légmentes tömítést alkalmazni az ízületekhez, miután eltávolította a régiet. Érdemes felidézni, hogy a hőmérséklet-ingadozások és a magas páratartalom hatására a legtartósabb bevonatok is lehámulnak.

Alkalmas festéktípusok

Amikor a szokásos festék bevonatot egy idő után felhúzza és lehúzza. Számos festékfajta létezik a csempék számára, amelyeket elsősorban a régi bevonat frissítésére használnak:

 • Latex - kiváló ragasztási tulajdonságokkal rendelkezik. A száraz helyiségekben érdemes megválasztani az akril-latex vegyületeket, annak érdekében, hogy vízálló legyen a megfelelő gumitömítés. A bevonat magas kopásállósággal és vízszigeteléssel rendelkezik, szagtalan és teljesen egészségtelen.
 • Az epoxi drágább lehetőség. Jó tapadás, vízálló. A festék erősen kötődik a bevonathoz, nem hámlik le idővel.
 • Olaj - szintén alkalmas, de előírja a primer kötelező alkalmazását.
 • Az alkid zománcok - jól tapadt, csak száraz helyiségekben használatosak.
 • Üvegfestő üveghez és csempehez - sima felületen, előkészítés nélkül. Miután magas költséggel, elsősorban díszítő célokra használják, hogy egy gyönyörű mintát hozzon létre.
 • Poliuretán - ellenáll a hőmérséklet-változásoknak és nedvességnek, nem hámlik és kopásálló.

Az epoxi- és poliuretán-zománcozásra szolgáló alapozóknak szerves oldószereken kell alapulniuk. A víz alapozó ebben az esetben nem megfelelő.

A videó: az ólomüveg festékek használata a burkolólapok fedésére.

Előkészítő munka

Az első lépés az alábbi eszközök készítése:

 • kefe egy kemény cölöpökkel;
 • tisztítószerek;
 • primer keverék;
 • henger, különböző méretű kefék;
 • festék csempe.

Miután eldöntötte a csempe festésére vonatkozó döntést, több előkészítő munkát kell elvégeznie, többek között:

 • A fröccsenő anyagok, por és mész betétek eltávolítása a csemperől. Erre a célra megfelelő súroló por vagy savas mosószer, amely tökéletesen megbirkózik a régi szennyeződéssel.
 • A detergens maradékokat nedves ronggyal öblítse le, majd várjon, amíg a felület teljesen száraz.
 • Zsírtalanító csempe acetonnal vagy benzinnel.
 • A felület csiszolópapírral történő csiszolása, hogy a festék jobban tapadjon fényes felületre.
 • Távolítsa el a port száraz ruhával vagy porszívóval.
 • Alapozó felület.
 • Az ízületek tömítése gitttel.

Az első lépés a varratok megtisztítása, mivel ezen a helyen a legnagyobb mennyiségű szennyeződés felhalmozódik. Abban az esetben, ha helytelen tisztítást végeznek festés után, penész, gomba és más mikroorganizmusok jelenhetnek meg ezeken a helyeken.

Festészeti technológia

Annak elkerülése érdekében, hogy sok problémát és kellemetlenséget elkerülhessen a fürdőszoba csempe festése során, a szakértők javasolják, hogy csak olyan falakat festsenek, amelyek nem érintkeznek vízzel. A felület többi részén jobb dekoratív mintát alkalmazni.

A kép festésére kerámia csempe esetében a festéket két rétegben kell felhordani. Ebben az esetben a második csak az első szárítás után kerül alkalmazásra. Az ismételt színezés szigorúan a merőleges irányba történik.

Ha a felületet díszítéssel vagy más vonalakkal diverzifikálni kell, használhat maszkoló szalagot, amelyet csak egy alapfesték bevonása után ragasztanak. A teljes száradás után a maszkoló szalag könnyen eltávolítható.

A festés a legjobb megoldás egy hab görgő segítségével, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan festeni egy nagy területet. Ha a tervek különböző minták létrehozását foglalják magukban, akkor jobb, ha a szokásos ecseteket használják.

Ha a fürdőszobáról beszélünk, akkor a használata jobban korlátozza a festék szárításának időtartamát. Ellenkező esetben a felület elkenhető vagy megsérülhet, ami tovább növeli a gomba, a penész stb.

Amikor kupát vásárol a fürdőszoba, akkor azonnal kiválaszthatja egy különleges cserép a festészet. Ez nagymértékben megkönnyíti a felület további festését.

Új lefedettségi védelem

A festék szilárd rögzítése érdekében ajánlott egy fedőfesték - víz alapú átlátszó uretán lakkot alkalmazni. A teljes száradást követően a készítményt több rétegben felvisszük a felületre. Ezek a manipulációk segítik a bevonat szép és esztétikus megjelenését hosszú ideig tartani. A felhordás előtt ellenőrizni kell, hogy a festéket lakkal kombinálják-e. Ezt meg lehet vizsgálni rétegelt lemez vagy üveglapon.

Tervezési változatok

A mai napig számos lehetőséget kínáltak porcelánfestéshez. A tervezett tervezéstől és a saját képzelőerejétől függően felismerheti a legmerészebb és legeredményesebb ötleteket. Számos festménytípus létezik:

 • Capital - a színpaletta, képek és egyéb minták teljes cseréje.
 • A színek revitalizálása - az átfogó képet nem kívánja megváltoztatni, a falak és a padló árnyéka frissíthető és telített lesz. Ebben az esetben az egyedi töredékek helyreállítása a tervezés során.
 • A mintázat kialakítása - díszítés díszítéssel végezhető az egész felületen, és az egyes darabos elemek darabokkal megkülönböztethetők.
 • Rajzok - mind a falakon, mind a padlóburkolaton készíthetők. Nem terjedelmes képek adnak a szoba különleges báját. Stencilek is használhatók.
 • Képek - a festőlapok lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen minta alapján életre keljen.

Ha a fürdőszoba nagyon kényelmes, és csak néhány új elemet szeretne felvenni, használhat vízálló vinyl matricákat, amelyeket sokféle módon mutatnak be.

A festett burkolólapokat nem szabad túlzott víz vagy hosszabb hő hatásának kitenni. Festéshez és festéshez használt kompozíciók használata esetén érdemes megemlíteni, hogy nem lehet mosni csiszolóanyagokkal és dörzsölni merev ecsettel.

Festék kerámia burkolólapokhoz

Festék (zománc) - egy többkomponensű termék, amely kötőanyagból (alap), pigmentből, oldószerből és töltőanyagból áll. A kötőanyagtól függően a festék- és lakk bevonatok alkidra, epoxára, olajra, akrilra, nitrocellulózra stb. Vannak osztva.

Mi ez a cikk?

A festékanyag (festékanyag) kiválasztása kerámia lapok festéséhez

Kerámia burkolólapok festéséhez szükséges festékanyag megvásárlásakor figyelembe kell venni fizikai-kémiai tulajdonságait, a bevonat alkalmazási feltételeit és további bevonását. Minden szükséges információ megjelenik a termék csomagolásán. A hazai gyártók, valamint a FÁK országok gyártói a gyakorlatban olyan kódolást használnak, amely segíti a vevőt a festék kiválasztásában.

A kódolás elején a festékanyag típusát jelzik - festék, zománc, primer stb. Ezután a kötőanyagot (GF - glyphthalic, PF - pentaphthalic, SC - nitrocellulose MA - oil, AK - polyacrylate, AC - alkyd acrylic, EP - epoxy stb. Ezután a betűkód után egy digitális kód található, amelyben az első számjegy a festék fizikai-kémiai állapotát jelzi:

 • 1 - időjárásálló (külső használatra)
 • 2 - korlátozott időjárási viszonyok (belső használatra)
 • 3- konzerváló festékek
 • 4 vízálló
 • 5- Különleges zománcok és festékek
 • 6- olaj- és benzinálló
 • 7- kémiailag ellenálló
 • 8- hőálló
 • 9 - elektromos szigetelés és elektromosan vezetőképes.

A vevő számára a következő adatok nem tartalmaznak semmilyen információt.

Példa: a "GF-115 zománc piros színű" titkosítás azt jelenti, hogy GF alapú alkid zománc glüftális alapon, "1" külső használatra, piros színben, 15 - gyári szám.

A külföldi gyártók festékeinek és lakkainak csomagolásán nem használják ezt a kódot. Ezért tanácsosnak kell fordulnia az eladóhoz.

Festékek típusai kerámia lapok festéséhez

Olajfesték

Az olajfesték csempe (MA) - a leginkább megfizethető lehetőség festeni csempe. Ecsettel, hengerrel, spray-vel felhordható. A festék száradási sebessége több mint 24 óra, és függ a kötőanyagként használt festékolaj (olaj) típusától, a pigment típusától és a szárítási hőmérséklettől. Az olajfestékeken alapuló bevonatot alacsony keménység és alacsony vízállóság jellemzi, amely alkáli anyagoknak (szóda, mosószerek stb.) Való kitettségét lassítja. Ez a fajta bevonat ajánlott a csempék festésére a helyiség falán.

Figyelem! Az olajfestékeken alapuló bevonatok rövid élettartamúak, időben repedések jelennek meg rájuk.

Alkid zománc

Az alkid zománcok viszonylag olcsó termékek. Az alkid-zománc bevonata az olajfestékeken alapuló bevonatokhoz képest nagyobb időjárási ellenállással, mosó- és ásványi olajokkal szemben ellenálló. Nagy keménységgel, fényességgel és nedvességállósággal jellemezhetők. Ellenállnak a -50 és +60 ° C közötti hőmérséklet-változásoknak. Az ilyen bevonatok védő tulajdonságait 4 évig megőrzik. Az alkid zománcokat kolofóniás hozzáadásával a padlózat burkolatának festésére használják.

Pentafáliás és gifftális zománcok

A pentafáliás és gifftalikus zománcok (PF, GF) hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, és a leggyakoribbak a kerámia lapok festésére használt alkidzamélek. Ezek közé tartozik a GF-115, a PF-115 és a PF-266. A GF-115 és PF-115 zománc a magas időjárásállóság miatt kültéri használatra készült. A PF-266-ot csak beltéri festéshez használják, de a bevonat nagy keménységének köszönhetően a padlón kerámiák festésére ajánlott zománc. Javasoljuk FL-03-К, 138, FL-ОЖЖ alkalmazását a zománcok alapozójaként.

Nitro festék

Nitroenamel (Nitrokraska) (NC) nitrocellulóz lakk alapján készül. Ez a festék kerámia burkolatokhoz tartozik az olcsó festékek és lakkok szegmenséhez, magas szárítási sebességgel (10-30 perc) szobahőmérsékleten. Javasolt nitroenamelt alkalmazni a csemperagra porlasztóval, ecseteléskor gyors száradás következtében elszíneződhet és egyenetlen lehet. Nagy keménységének köszönhetően a festéknek alacsony a rugalmassága, ami a festett felület fizikai hatása miatt forgácsolódik. A nitro zománcok használatának egyik előnye a kialakult bevonat nagyfokú sima és spekuláris jellegű. Beltéri és kültéri festéshez is használható.

Ha egy csempe nitro festéssel fest, nedves helyiségben fehéres festék jelenhet meg a festéknél.

Figyelem! A Nitroemal mérgező és tűzveszélyes, ezért a munkát légzőkészüléken és jól szellőző helyen kell végezni.

Akril festék

Az akril festékek (vízalapú csempefestékek) a legnépszerűbb festékek a kerámia lapok festéséhez. Ezek közé tartoznak a poliakrilát (AK) és az alkid-akril festékek (AC). Hátrányuk a magas ár az alkid zománcokhoz és olajfestékekhez képest.

Az alkid festékek nagy nedvességállósággal és időjárásállósággal rendelkeznek. Antiszeptikumokat, például Penotexet adnak hozzá bizonyos festékfajtákhoz, ami megakadályozza a penész megjelenését a festett felületeken.

Beltéri és kültéri festésre is alkalmas.

Az akrilfestékek a magas páratartalmú helyiségekben (kád, kád, szauna, uszoda, stb.) Történő festéshez használhatók. Színes és fényes festékkel különféle színekben kapható.

Festék az üvegen

Díszítő képek (rajzok) alkalmazása a csempere az úgynevezett festékkel az üvegen. A szilárd festékfelületekhez való felhasználás a magas költségek miatt nem praktikus. Az üvegen lévő festékek tökéletesen össze vannak kapcsolva egymással, megtartják a színek fényességét és az árnyalat kontrasztját, ellenállnak a nedvességnek. Az ilyen festék szárítási sebessége 3 óra. A kép rajzolása után javasoljuk, hogy a tetejére egy védő réteget tegyen fel.

Epoxi zománc

Epoxi zománcok (EP) - az ezeken alapuló bevonatok nagy teljesítményű speciális célú bevonatoknak tulajdoníthatók. A lapok festésére ajánlott, ha olyan tulajdonságokat kell biztosítani, mint a mechanikai igénybevételnek való ellenállás; lúgokkal, oldószerekkel és kőolajtermékekkel szembeni ellenálló képesség; vízálló, ellenáll az időjárásnak; dielektromos; tűzállóság.

Ezek a bevonatok nagy dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek, ellenállnak a kopásnak, a magas hőmérsékleteknek és az elektromosságnak. 6 évig megőrzik védő tulajdonságukat.

Festeni a csempe

Természetesen új csempet vásárolhat, de ha a régi is jól megőrzött, akkor miért nem másképp festeni otthon, és pénzt spórolni a szakemberek vonzására? Lehet, hogy talán vágyakoznak arra, hogy a csempebe rakja a mintát vagy a mintát? A saját kézzel festett kerámia burkolólapok lehetőséget nyújtanak a belső tér részleges felújítására, hogy szabadon engedjék képzeletét, megtanuljanak valami újat és élvezzék a kreatív folyamatot. A kerámia burkolólapok festéséről, hogyan és mit kell festeni.

Hogyan kell festeni a kerámia burkolólapokat otthon? A festék kiválasztása.

Felkészülés közben ügyeljen arra, hogy nem minden festék alkalmas kerámiákra. A festék kiválasztása valóban nagyon fontos pillanat. Igen, a szín nem játszik kicsi szerepet, de még mindig a legfontosabb az, hogy válasszon egy festéket az anyag típusától függően, amelynek felszínén egy vagy másik festék és lakk bevonatot alkalmaznak.

A kerámia burkolólapok otthon történő festéséhez latex, olaj és különösen epoxi festékek, beleértve a speciális festékeket kerámia burkolatokhoz. Mindezek a festékek értékesítésre kerülnek, beleértve a festékeket a kerámiák és az üveg számára. Fő jellemzője az, hogy nagy tapadásúak és egyenletes felületen is tartanak, ami nem szükséges előpolírozni. A legalkalmasabb az otthoni aeroszolos festékszórásos permetezők számára. Ők tetszenek azoknak, akik nem tudják, hogyan működik jól az ecsetek, és még a kezdő is kap jó eredményt, anélkül, hogy csepegés és folyik. A festékszórással nem kell további szerszámokat és berendezéseket, különböző ecseteket, festéktálcákat stb. Vásárolni.

A kerámia bevonatok spray-festékek előnyei:

1 Könnyen alkalmazható. Az aeroszolos csomagolásnak köszönhetően a festék gyorsan és egyszerűen a felületen nyugszik: csak 20-30 másodpercig rázza fel a festékszóró festékkazettát, és sima, egyenletes mozgással 20-25 cm távolságban szórja meg tartalmát a felületről. Ez az egyszerű szabály segít elkerülni a nemkívánatos csepegéseket, és így egy sima, gyönyörű felületet kap.

2 Gyorsan szárad. Miután ma kerámia lapkát festett a ház körül, egy nap alatt képes lesz a frissített tárgyat működtetni.

3 Megbízható. A tartós bevonat hűségesen szolgál majd legalább 5-7 évig, különösen akkor, ha epoxi festéket használt.

4 Gazdaságos. Az aeroszolos csomagolásnak köszönhetően a szórófesték sokkal gazdaságosabb, mint a konzervdoboz.

5 Teljesen sima felületet biztosít!


Mit kell festeni a saját kerámia lapjait?

- spray-zománc, amelyet kifejezetten festésre terveztek

- ha hagyományos festékhengereket, keféket, festéktálcákat használ

- védőkesztyűt és maszkot vagy védőszemüveget

- újság vagy borító film, valamint papírszalag (maszkoló szalag)

- víz, mosószer és fém szivaccsal

- oldószert vagy fehér szellemet a felület zsírtalanításához

- finom csiszolópapír

- Opcionális: ha mintákat vagy mintákat alkalmaz a lapkához, akkor sablonokat kell megadnia

Step by Step csempe kerámia csempe

Step_1 Kerámia burkolólapok tisztítása. Fém szivaccsal és tisztítószerrel alaposan öblítse le a festeni kívánt teljes felületet. Így könnyedén megszabadulhat a piszoktól, és még kissé képes lesz a csempe csiszolására. Ügyeljen arra, hogy ecsettel alaposan megtisztítsa a varratokat, hogy megszabaduljon a szennyeződéstől, a penésztől és a gombáktól.

2. lépés Csiszolás. Ha nem epoxigyanta festéket, hanem zománcot vagy zománcot használ, azt javasoljuk, hogy a festett kerámia felület könnyű csiszolásával időt takarítson meg, hogy jobban tapadjon a festék az anyaghoz.

Step3 Zsírtalanítás. Csiszolás után mossa le a falakat meleg vízzel, szárítsa meg és zsírtalanítsa fehér szellem, aceton vagy speciális zsírtalanító folyadékkal

4. lépés Festés előkészítése. Papírszalaggal és fedőfóliával (újság) fedje le az összes olyan felületet és tárgyat, amelyet nem szabad festeni. Ha képet vagy mintát alkalmaz, gondosan rögzítse a sablont.

5. lépés Primer. Az otthoni alapozás lehet ecsettel vagy aeroszol spray-doboz alkalmazásával. Ez utóbbi módszer segít elkerülni a foltokat és az anyag gazdaságosabb felhasználását.

6. lépés Festés. Annak érdekében, hogy minőségi módon festse a kerámia burkolólapokat a saját kezével, jobb, ha festékszóró festéket használ a kerámia bevonatokhoz. Rázza fel alaposan az üveget 20-30 másodpercig, hogy jól keverje a festéket. A festéket lassan, 20-30 cm távolságban permetezze át a felületen.
Reggel, ha a szokásos festéket választotta, karba öntsön egy habszivacsot. Ezzel a festéket vékonyabb rétegben alkalmazza, és nem hagyja el a csíkot.
Mindkét esetben ajánlott 2-3 réteg festéket alkalmazni, figyelembe véve a szabályt: a következő réteg alkalmazása nem korábban, mint az előző szárazon. A szárítási idő a festési utasításban található meg.

Lakkozás. A csempe festése és végső száradása után javasoljuk egy lakk bevonatot. A legjobb, ha akril lakkot használ, fényes vagy matt. Ez biztosítja a színmélységet és védőbevonatot hoz létre, amely védi a festett kerámia felületet a sérülésektől.

Mit keres a kerámia lapok festésénél?

1 A csempe közötti varratok festése mindenki számára ízelítő. Ha azonban úgy döntött, hogy a kontrasztot játssza, és máshogy festesse a habarcsot, készüljön fel a gondos és tartós munkára, mert annak érdekében, hogy a varratok is legyenek, ragasztóval vagy szalaggal kell ragasztani.

2 Amikor bevonja a kerámia burkolólapokat, vegye figyelembe, hogy az olaj alapú lakk sárga színű lehet, ami nem történik akril lakkal vagy vízalapú lakkal.

Figyeljen arra, hogy a primer nem tartalmaz kvarcot.

4 darab festőszalagot csak egyszer használnak. Az ismételt ragasztás megpróbálása ismét azt eredményezi, hogy csak a csempe új részével maszatolja a festéket.

Ha kreatív személy vagy, akkor a festetlen lapok vászonja megjelenik előtted a kreatív ötletek megvalósításának helyeként. A legegyszerűbb dolog, amit megtehetsz, festeni saját kerámia csempe más színű. Ha valami eredetiet szeretne készíteni, használja a képzelet és a kreativitást, akkor valószínűleg nem tud normál festményt készíteni, valószínűleg az eredeti mintákkal vagy rajzokkal szeretne díszíteni a lapkát, például egy sablon használatával. Ezenkívül számos lehetőség van kerámia burkolólapok festésére: festés ecsettel és szivacs, festés festéssel, szerszámokkal és kaparókkal.

Amint látható, a kerámia lapok festése nem csak javítás, hanem kreativitás is. Nyugodtan menjen le a feladathoz és a saját tapasztalatainál győződjön meg arról, hogy ez egyáltalán nem nehéz, és az eredmény érdemes időt és munkát!

Ha ez a cikk hasznos volt neked, kérjük, értékelje (az oldal tetején). Köszönöm!

Ha ez a cikk hasznos volt neked, kérjük, értékelje (az oldal tetején). Köszönöm!

Az oldal látogatóit leggyakrabban az online áruház választja:

Javítás a gyakorlatban: hogyan kell átdolgozni a kerámia burkolólapokat

Az önjavítás egyik legnehezebb feladata az, hogy a csempés csempék a konyhai kötényen, a falakon vagy a fürdőszobában vagy a padlón helyezkednek el. Kevesen ismerik, hogy ahelyett, hogy új bélést telepített volna, maga megcsereli a régiet. Válasszon - sima szín, egyszerű minta, finom festés. És elmondjuk neked, hogyan lehet ezeket a munkákat elvégezni.

1. lépés: határozza meg a határokat

Valójában még vannak helyek, ahol jobb, ha nem festeni a csempe - ez a padló a fürdőszobában vagy a zuhanyzóban, valamint a falak, amelyek a víz gyakran esnek (ugyanabban a szobában). Vagyis természetesen festeni lehet őket, de a bevonat gyorsan elhúzza és gyorsan leválik. A padló és falak a "nedves" területeken a kerület mentén festhetők.

De a padló a fürdőszobában, a konyhában és a folyosón (beleértve a porcelán kőművességet), valamint a konyhai kötényt és a fürdőszoba és WC falát, kerámiával borított, és nem tapasztalt víz állandó hatását, meg lehet és kell festeni. Az ilyen frissítés után állandóan megőrzik mind a színt és a ragyogást, mind a mintát, amelyet át szeretne adni nekik.

2. lépés: Készítse elő a felületet

Nagyon fontos a csempe és a habarcs mélysége. Vegyünk egy merev ecsetet vagy akár egy fémszivacsot, használjon csiszoló tisztítószert - ha a csempeburkolat simasága romlik, annál jobb. Mindenesetre a következő művelet finom szemcsés csiszolópapírral történik. Segítségével fontos, hogy a cserépnek durvasága legyen, amelyre a színező kompozíció később "elkapja".

Ne csak a csempe felületét, hanem a varratokat is úgy dolgozzuk fel, hogy a festék egyenletesen legyen elhelyezve. A gyorsabb eredmény érdekében használhatja a csiszolót, és vele együtt a védőeszközöket - légzőkészüléket és speciális szemüveget.

3. lépés: Alkalmazza az alapszínt

Csiszolás után alaposan öblítse le a csempe porral, majd zsírtalanít - a rendszeres ecet meg fog tenni. Miután a csempe teljesen száraz volt, a felületet erősen átható, nedvességálló alapozóval borítsa be. A legjobb eredményt az epoxialapú alapozók adják.

Alkalmazzon egy primer jobb kefét, ne görgőt. Ne próbálja meg a réteget túl vékony, nézze meg az alkalmazás egységességét. És hagyja teljesen megszáradni az alapozót festés előtt (körülbelül egy napig tart).

4. lépés: Műalkotás

A kerámia burkolólapok és a porcelán csempe festés legjobb választéka epoxigyamika: tartós és kémiailag ellenálló kemény bevonatot képez, amely gyönyörűen ragyog. De emlékeznünk kell arra, hogy az ilyen zománcok hosszú ideig szárazak, és a festés után a szobát alaposan át kell sugározni.

Néhány szakértő tanácsolja az olajfestékek használatát - mivel a szárítás után erősebbek, mint a többiek "megragadják" egy megfelelően előkészített cserépfelületen. Van még a víztartalmú latex festék festékpor festékek festésére - könnyebben alkalmazható, gyorsabban szárítható, matt felületű, az "epoxi" -tól eltérően.

Sima felületre vékony réteg festéket használjon habhengerrel. Várja meg, amíg a festék teljesen megszárad, és alkalmazza a következő réteget (epoxigyantával, a szárítási idő kb. 24 óra).

Ha egy egyszerű díszet vagy motívumot szeretne elhelyezni a falra, használjon sablonokat és maszkoló szalagot. A csempeit különböző színekben lehet festeni - így mindenféle geometriai mintázatot kapsz.

5. lépés: Válasszon színt a varratokhoz

A legegyszerűbb módja annak, hogy a habarcsot egy színben csempével festjük. Ha valamilyen oknál fogva más árnyalatot kíván adni, akkor a festett és szárított csempe maszkolószalaggal gondosan lezárja, majd vékony ecsettel festse át a varratokat.

Fontos: ha a kerámia falazat új habarcsot igényel, akkor ezt az eljárást festés előtt kell végrehajtani, majd a csempe nagyon óvatosan kell festeni, a varratok érintése nélkül.

6. lépés: Az új lefedettség védelme

A színes eredményt rögzítő bevonat a víz alapú, világos uretán-lakk. Várja meg, amíg a festék teljesen száraz (2-3 napon belül), és vékony réteget használjon ecsettel, vagy egy vastag rétegben. Ügyeljen arra, hogy a festett burkolatot lakkozzon, ha frissítette a bevonatot a padlón (bármilyen festékkel), valamint ha festett olaj alapú vegyületeket használt.

7. lépés: Kerámia festmények létrehozása

A sikeres festés után megpróbálhatja befejezni a festményt. Még ha nem is nagyon művészi - mindenképpen megvan a lehetősége, hogy saját kezűleg hozzon létre egy egyedi dekorációt a falakhoz vagy a padlóhoz.

A csempe elkészítéséhez ki kell öblíteni és zsírtalanítani kell a felületet, akkor a csempepapírral a csempe kezelésére a legjobb. De az üveg és a kerámia festésére használt akrilfestékek (és ebben az esetben kell használni őket) "sima felületen" megragadhatják.

A motívumot a ceruza felületére kell felhúzni, majd a kompozíció (vagy olajfesték) körvonala körül. Fél óra múlva, amikor a kontúr száraz, töltsön színt akril festékekkel a kerámiához. A kefét a felületre derékszögben kell tartani, a festéket pontozott mozdulatokkal kell alkalmazni (ez különösen fontos a falakon már ragasztott lapok festéséhez). A festéknek legalább 24 órát meg kell száradnia.

Ha a burkolat előtt festeni szeretné a burkolólapot, lehetősége nyílik arra, hogy egy rendes kemencében (15-20 perc 160 fokos hőmérsékleten) égesse el a képet - így a színek hosszú ideig fényesek maradnak, és a festék nem fog feltörni.

8. lépés: bölcsen használja

Próbáld ki, hogy ne tegye ki a festett burkolólapokat a víz hosszú távú hatásának és jelentős hőnek. Az epoxi zománcok a közvetlen napfény hatása alatt repedezhetnek. Kivétel nélkül a kerámiák festésére és festésére használt kompozíciókat nem szabad súrolószerekkel mosni és kemény keféket használni.

Hogyan válasszuk ki és hogyan használjuk a festékeket a csempékhez?

Nem titok, hogy a legszebb és drága kerámia burkolólapok, amelyeket a fürdőszobában helyeznek el, idővel unatkozni tudnak. Ezért előbb-utóbb frissíteni kell a javítást. Milyen módon? Kicsavarni a régi csempéket, újakat rakni? Hosszú, drága, bizonyos helyzetekben alkalmatlan vagy lehetetlen. Akkor talán meg kell próbálnod a csempefestéket, ami minimális költséggel egyszerűen frissíti a belső teret. Beszéljünk erről többet.

 • 1 Hogyan válasszunk
 • 2 A munkát
   • 2.0.1 Teljes színezés
   • 2.0.2. Mintázat

Hogyan válasszunk

 1. Először is, határozza meg pontosan, hogyan festeni.
 2. Ha csak festményre van szükséged, különleges csempefestékre lesz szüksége. Drága, mert nem tudja teljesen lefedni a falakat. A fő előny a polírozás hiánya a színező készítmény alkalmazása előtt.
 3. Ha a belső tér teljes megváltoztatására van szükség, az olajra, epoxigyantára vagy latexre alapozott csempe festékek hasznosak lehetnek.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ez nem egyszerű falfestés, hanem csempeborítás. A folyamat összetett, de megtehető önállóan.

A legfontosabb megjegyezni, hogy a csempefestéket teljesen fel kell használni a felületre csak olyan területeken, ahol nincs állandó kapcsolat a vízzel. Jobb, ha ilyen helyeket festesz, mintákat rajzolhatsz rájuk.

Ezenkívül csak falburkoló lapok (vagy mennyezetlapok) festettek. Nincs értelme a padlón, mivel az eredmény elég sokáig tart.

A munka teljesítménye

Mivel már megértetted, hogy a cserépfesték finom anyag, nem szabad meglepődned, hogy szükséged van egy kompetens és lépésről-lépésre.

 1. Cserép csempe. Ne rohanjon a kerámia burkolólapok festésére, mert előtte megfelelően zsírtalanítani kell. Használjon tisztítószereket, fémszivacsokat vagy homokot a szivacsra, és dörzsölje vele a fal felületét. A csiszolószer eltávolítja az összes szennyezőt, és önmagában is károsítja az anyagot. Tehát ne féljenek a karcolásoktól. Ez csak jó.
 2. Csiszolófelületek. Meg kell értened, hogy a fényes fal csempe festeni hosszú ideig élvezni nem fog működni, mert nem fog tartani. Mert a csiszolással távolítsa el a felső réteget. Egy egyszerű csiszolópapír fog tenni. Ha van egy daráló, akkor nagyszerű. Ez jelentősen fel fogja gyorsítani a folyamatot.
 3. A talaj alkalmazása. Csiszolás után öblítse le a felületet egyszerű vízzel. Távolítson el minden port. Az alapozót ecsettel kell felhordani, elkerülni a foltokat. A legjobb választás a talaj epoxi összetétele. Amikor a réteg megszárad, finoman dörzsölje a finom szemcsézett csiszolópapír felületét.
 4. Festés. Ha a csempeit helyesen és egyenletesen kívánja festeni, akkor habszivattyúval kell felszerelni. Így a kompozíció egyenletesen és gyorsan alkalmazható. Hogyan kell kidobni a görgőt, különben a szalag marad. Összesen festett csempe két vagy három rétegben. Ne felejtsük el, hogy a festék száraz legyen, mielőtt a következő réteget alkalmazná.
 5. Lakk feldolgozása. Ne gondold, hogy már befejezted ezt a csempe festését. Az utolsó érintés lakk. Amikor a felület száraz az utolsó rétegtől, használjon lakkot. Ezzel a felület fényes lesz, további védelmet nyújt. Fényes parketta lakkokat vagy vízalapú vegyületeket kell alkalmazni.

Teljes festés

Mint korábban már említettük, teljesen le lehet festeni egy csempe vagy alkalmazhatunk egyedi mintákat. Ehhez alkalmazza a megfelelő készítményeket.

Ha teljesen meg szeretné változtatni a csempe színeit, használja a három zománcozási lehetőség egyikét:

 • Olaj alapú;
 • Latex alapon;
 • Epoxi alapú.

A szakértők javasolják, hogy válasszanak ki a latexeket ebben a tartományban. Ennek oka számos tulajdonsága:

 • Gyorsan száradhatnak, ami azt jelenti, hogy a folyamat nem sok időt vesz igénybe;
 • A készítmény gondosan lefedi a felületet, az első réteg után sem marad bald spotokat (legalábbis két rétegnek kell lennie);
 • A festék szépen és egyenletesen fekszik a felületen, ezért nem szükséges nagyon finom munkát végezni, hogy kövesse az összes ütést.

Rajzolási minták

Fotó festett csempe a fürdőszobában

Ebből a célból festéklapokat igényel speciális festékkeverék, amelyet csempe és üveg számára terveztek.

Íme néhány jellemzője.

 1. Az összetétel gyorsan szobahőmérsékleten szárad.
 2. Hígítható egy speciális oldószerrel, amely lehetővé teszi, hogy áttetsző festéket készítsen fehér alapon való alkalmazásra.
 3. Megjelenése esetén ez a keverék hasonlít a közönséges tejfölre.
 4. Nem kell vízzel hígítani, mert kevésbé ellenáll a tisztítás során a vízzel végzett kezelésnek.
 5. Festse meg a lemezeket, várjon három napig, amíg a kompozíció teljesen megszárad.
 6. Festés előtt meg kell mosni és szárítani.
 7. A készítmény függőleges alkalmazásával nem szükséges hígítani.
 8. Annak ellenére, hogy képes gyorsan száradni, a keverék képes csepegtetni.
 9. Ha több színt használ egy egységes minta létrehozásához, akkor körvonalat kell vásárolnia. Ugyanaz a festék ugyanabból a gyártóból származik, amely 18 mg-os tartályban van csomagolva. Ezekből a festék közvetlenül a falra vagy a padlóra kerül. A kontúr szárítása után elkezdheti festeni a képet. Hozzon létre vele a jövőbeli alkotás körvonalait, mint egy ceruza egy papírlapra. És akkor a megfelelő színeket.
 10. A festéket 50 mg-os kis edényekben adják el. Nem kell önteni bárhol, miközben csempével dolgozik, mivel az edényt kényelmesen tartják kézben.
 11. Idővel a kompozíció rendeződik. Ez arra utal, hogy használat előtt alaposan el kell keverni a keveréket.
 12. A különböző képek rajzolásához stencileket ajánlunk. Például csipkéből.

Amint látja, a régi csempe eltávolítása és új elhelyezése messze az egyetlen módja annak, hogy frissítse a belső tér a csempe. Egyszerűen festeni, alkalmazni érdekes mintákat, fényesebb és telített színeket hozni.

Itt a legfontosabb dolog egy megfelelő színező kompozíció kiválasztása, valamint felelősségteljes megközelítése a felszínen levő lerakódás kérdésével. A kiváló minőségű anyagokkal és expozícióval kombinált mozgások pontossága kiváló eredményeket nyújt. Elfelejtheti a következő évek javításait, mivel a belső tér teljesen felújításra kerül.

Hogyan és mi festeni egy csempe: a funkciók és a munka árnyalatai

Ritkán jut eszembe az a gondolat, hogy csempét festenek, például egy fürdőszobában vagy egy konyhában, de remek módja annak, hogy javítsák a belsőépítészetet, és frissítsenek rá külön költségek és építési por nélkül. Gondoljunk részletesen arra, hogy milyen szabályok vannak az ilyen munkák elvégzésére.

A csempefestés egy nem szokványos, de nagyon érdekes módszer a belső tér frissítésére.

Miért festeni a csempe?

A helyiség díszítésére szolgáló ilyen módszer első említéseként, például a csempézett bélés festésénél, sokan különös zavarodottsággal rendelkeznek. Ez a tervezési módszer nem teljesen ismerős, ezért érdemes kiemelni azokat az okokat, amelyek miatt érdemes megfontolni egy ilyen jellegű javítás lehetőségét:

 • Belső megújulás. A csempefestési lehetőség nagyszerűen alkalmas a konyha vagy a fürdőszoba berendezéseinek egyszerű és gyors frissítésére. Tehát drasztikusan megváltoztathatja a padló vagy a falak színét és kialakítását, anélkül, hogy durva munkát végezne.
 • Javítás. Amikor javítás közben helyettesíti a bútorokat, új csempe behelyezése nélkül teheti meg, csak meg kell változtatnia a megjelenését a tervezési projektnek megfelelően.
 • A stílus megváltoztatása. Megváltoztathatja a belső tér stílusát, különleges tematikus jegyzeteket készíteni vagy kiemelni egy bizonyos színsémát.
 • Bevonat dekoráció. Lehetőség van egy diszkrét dekoráció létrehozására helyi minták vagy minták formájában a csempe.
 • Maszkolási hibák. Ha valami történt a csempe, akkor nem kell teljesen megváltoztatni. A kisebb károkat és hibákat sikerrel álcázzák festékkel.

Frissítse a belső tér a fürdőszobában a festett csempe segítségével

Annak érdekében, hogy eldöntsd, hogy festeni kell a lapkát, csak kreatív impulzusra van szükséged. Ezen felül rendelkezésére áll egy sima felület, amelyet Ön saját belátása szerint alakíthat át.

Szükséges anyagok és eszközök

Milyen eszközök hasznosak a munkában? A csempéknek a fürdőszobában vagy a konyhában való festése érdekében a következő szerszámkészleteket és segédanyagokat ajánljuk elő:

 • festeni;
 • primer;
 • ecset készlet;
 • festék vékonyabb;
 • roller;
 • maszkoló szalag;
 • celofán;
 • minták minták;
 • lakk;
 • paletta, ha szükséges.

A csempefestéshez szükséges alapanyagok

Ezekkel a dolgokkal előkészíthessük a felületet a festéshez, hozzuk létre a rajzot, és szépen alkalmazzuk a festéket, anélkül, hogy szennyeznénk a bútorokat és a következő befejezést.

Az összetétel megválasztása

Most vegyük fontolóra a festék kiválasztásának kérdését. Mivel bizonyos körülmények között egy lakóépületben lévő zárt helyiségekről beszélünk, a legjobb, ha előnyben részesítjük a következő kompozíciókat:

 • akril - fényes és kényelmes használat;
 • Az epoxi gyorsan szárad és gyakorlatilag nem szaga.

Ha meg akarja tartani a zománc ragyogását, akkor adja meg a fényes festék előnyeit. Szintén jó lehetőség lenne félszatén zománc. Nem olyan látható a csepegés, és a szennyeződés nem vonzza a figyelmet. Ez kellemes bársonyos hatású.

Csempe festék opciók

Válasszon festéket a neves gyártókból, mert az olcsó vegyületek alacsony minőségű komponenseket tartalmazhatnak, és bizonyos körülmények között káros anyagokat bocsáthatnak ki, például ha felmelegszik a felület, ami gyakori a konyhában és a fürdőszobában.

Tervezési változatok

Most beszéljünk a design kiválasztásáról. Hogyan festhetek a kerámia lapok a saját kezemmel? Sok lehetőség van, de a fantázia mestere számára nincs külön keret. Először is kiemelheti az alábbi tervezési ötleteket:

 • Fővárosi festészet. Teljes színű csere, a burkolólap teljes felülete festéknek van kitéve.
 • Frissítse a színt. Nem változtathatod meg az általános elképzelést, és az egyetlen különbséggel hagyhatod el mindent: frissítheted a színeket és intenzívebbé teheted őket. És csak néhány díszítőelemet választhat ki.
 • Minta létrehozása. A csempe díszítéssel vagy különálló mintázattal díszített.
 • Ábra. Ez a lehetőség a csempefestésnek a fürdőszobában való megteremtésében kiválóan alkalmas egy tematikus belső tér megteremtésére. A szoba sarkát díszítheti, vagy kiválaszthatja a padlóburkolat vagy konyhai kötény egyedi elemeit. A kényelem érdekében sablonokat használhat.
 • Kép. Festőlapok, mint a vászonképek. Bármely összetételt készíthet: absztrakció, tájkép, csendélet, portré, stb. Ez a lehetőség azonban bizonyos művészi készségeket igényel.

Lehetőségek csempék tervezéséhez festékekkel

Felület előkészítés

A csempe festése előtt gondosan fel kell készülni az ilyen kezelésre. Először is a csempe tisztítása szennyeződéstől és portól. Annak érdekében, hogy a festéket egyenletesen és egyenletesen eloszoljuk a csempe felszínén, meg kell tisztítani a zsírt, a meszet, a rozsdát, a ragasztó maradványait, a fugázószert, stb. Különösen óvatosan kell megmunkálni az elemek között a varratokat, mivel a szennyeződés felhalmozódhat, penész és penész. Ugyanez vonatkozik a bútorokkal és szerelvényekkel ellátott tömített kötésekre is.

Ezt követően a csempe zsírtalanítani kell. Ha azt tervezi, hogy teljesen felnyitja a felületet festékkel, akkor az anyagot is felboríthatja, hogy megkönnyítse a munkát. A zsetonok, karcolások és repedések kiküszöbölése érdekében speciális alapozó használata ajánlott. Ezenkívül jó tapadást biztosít a burkolólapoknak.

Piszok eltávolítása és zsírtalanítás - fontos lépés a csempefestésnél

Festék alkalmazás

Miután elkészült a felület, elkezdheti festeni. A kiválasztott kiviteltől függően helyezze el a maszkoló szalagot a festett terület határain, hogy ne szúrja be a szomszédos tárgyakat.

A festék felhordásához a legjobb, ha habszivacsot használunk, nagyon könnyen és gyorsan gyorsan festhetünk egy hatalmas területet. Ha egy meghatározott minta kivonását tervezi vagy csak néhány apró csempét fest, akkor a kefék használatával korlátozhatja magát. A kemény bolyhos képes hagyni a védjegyeket, ezért ha nem kíván könnyű megkönnyebbülést és textúrát létrehozni, válassza a lágyabb termékeket.

Két lépésben kell dolgozni. Először alkalmazza az alapréteget, és merőleges lökésekkel szárad meg, majd nyissa fel újra a lapkát. Ha a festés elegendő lesz, és egy réteg, de az ecsettel ellátott festéknek többet kell nyernie, és konzisztenciájának vastagabbnak kell lennie.

Próbálja korlátozni a helyiség használatát, amíg a festék teljesen megszárad, különben megkenheti a képet, zsírozza be vagy porrá teheti a szobát.

A csempefestészet a legjobb, ha egy görgőt használ.

A festék szárításának felgyorsítása érdekében figyelni kell a helyiség hőmérsékleti körülményeit. Hideg időben minden bevonat tovább keményedik. Ha nagy területet dolgoz fel, számos megközelítésben elvégezheti a munkát annak érdekében, hogy a helyiséget hosszú ideig ne blokkolja.

Védelmi minta

A csempefestés után a fürdőszobában megbízható védelmet kell nyújtani külső tényezők ellen, így a festék nem ragadhatja meg, és nem mossa le vízzel idővel. Ugyanez vonatkozik a konyhára és más helyiségekre is.

A minta kopása elkerülése érdekében a teljesen megszáradt festéket egy vagy két rétegű lakkal kinyitják. A felhasználásnak vízen kell alapulnia. Először is, ezek a lakkok sokkal gyorsabban száradnak, másrészt nem élesen kellemetlen szagot kapnak, harmadszor pedig szárítás után erős átlátszó film keletkezik sárgulást vagy más külsõ árnyalat nélkül. Ez egy tökéletes megoldás egy lakás számára.

A csempézett felület festése kiváló megoldás a belső felújításhoz, különösen ha kreatív személy vagy, és szeretne szép dolgokat készíteni saját kezével.