Legfontosabb > Dekoráció

Kerámia csempefesték: a csempe frissítésének gyors módja

Ha a régi bélés csúnya lett, és csak azért, mert nem működik a kerámia burkolatok tisztítására, a bevonat tökéletes cseréje nélkül is frissíthető. Ezenkívül az ilyen módszereket néha a tervezők használják a festéshez és egyedi mintázatot hoznak létre a lapon.

Festse a csempe többféleképpen:

 • Festék csempe és üveg (ólomüveg). Alkalmazható előkészítés nélkül közvetlenül egy sima felületre. Általában egy kontúrt alkalmaznak először, majd egy akril háttér fest. A magas ár miatt érdemes csak díszítő hatásként használni. Alternatívaként vinil matricákat is használhat.
 • Epoxi festék. Nehéz megtalálni az eladást, és többet költ.
 • Latex vagy olajfesték. Előzetesen speciális primert kell alkalmazni, például a Tikkurila Otexet.

Gyors cikk navigáció

Előkészítő munka

A burkolat festése előtt távolítsa el a cementragasztó maradványokat és a felesleges habarcsot a felületről csiszolóanyagokkal. A leesett csempe ragasztós ragasztóval vagy folyékony körmökkel van ragasztva, és teljesen megszáradnak. Ha elveszett, cserélheti őket különböző színű csempékkel. A csempéket is cserélni kell.

Ragassza be a régi csempeit a helyére és dörzsölje a varratokat

Próbáljon egyenletes távolságot tartani a varratok között műanyag keresztezésekkel vagy illeszkedésekkel a varratokba.

A felületet aceton, alkohol vagy oldószerrel zsírtalanítják.

A Tikkurila Otex alapozót rövid nap-hengerrel alkalmazzuk és 12 órán át hagyjuk száradni. Fehér színe van, így részlegesen segít elrejteni a textúra régi színét.

Primer Tikkurila Oteks

festmény

A csempe festéket több rétegben alkalmazzák, hogy teljesen elrejtse a régi mintát és egyenletes színt kapjon. Csak új réteget alkalmazzon, miután a régi teljesen száraz.

Az első réteget fehér alapon alkalmazzuk

A szalagot egy díszítés létrehozásához csak egy alapfesték réteg alkalmazása után kell ragasztani. A legegyszerűbb módja annak, hogy geometrikus mintázatot hozzon létre.

Száradás után a festékszalag eltávolítható.

A videó az olajt zománcozás festményének eredményét mutatja be a konyha kötényén fehér és piros díszítéssel:

A varratokat egy speciális csempejelölő (Edding 8200, PUFAS FRISCHE FUGE festék) segítségével lehet festeni.

Stencil használata

Lenyűgöző hatás érhető el, ha kész sablonokat használ. Az alábbi képen egy fehér csempe kötény díszítés látható.

következtetés

Nem szabad várni, miután a festés hosszú idő alatt hűvös eredményt hozott, mert egy festékréteggel együtt a csempe elveszíti számos fontos tulajdonságát. A díszítő réteget már nem védi a máz. Nehéz lesz megmosni, gomba és penész formálódhat rajta, a varratok ugyanolyan színűek lesznek, idővel a festék elkezd hámozni. Nem javasolnám, hogy egy hasonló csempe javítást végezzen a fürdőszobában, külön igény nélkül, biztonságosabb lenne a bélés cseréje.

Festék kiválasztása csempékhez

A csempézett termékek számos építési piacon lehetővé teszik, hogy díszítse a ház homlokzatát, egyedülálló fénypontot adjon a belső térnek, gyönyörű járdát építsen, és téglából vagy kőből vakoljon. De tartós csempe, különösen, ha lefektetett padló vagy járda, az idő elveszti a vonzó külső, akkor homályos és kopott. Hosszú és drága, hogy megváltoztassák, de meglehetősen vonzó megjelenésű, kis javítási és díszítő munkákat végzett. A csempék és szerszámok festékei olcsóak, és az ennek eredményeként létrejövő gyönyörű homlokzat vagy járda több éven át esztétikai megjelenésű lesz.

A csempefestékek tulajdonságainak kiválasztása

Annak érdekében, hogy a régi, de mégis tartós csempe gyönyörűen és tartósan frissítse a saját kezét, komolyan vegye figyelembe a festék kiválasztását. Festék vásárlásakor figyelembe kell venni a felület tapadási minőségét. Ezek lehetnek:

 • gyenge (csempe);
 • mérsékelt (bizonyos típusú klinker és kerámia);
 • jó (vakolat).

Figyelembe kell venni az objektum színezésének helyét is:

 • az utcán (klinker, homlokzat, utánzó tégla vagy természetes kő, burkolat) hidegálló vegyületekre lesz szüksége;
 • nedves helyiségekben (fürdőszobában, konyhában) nedvességálló festékek szükségesek;
 • a nappaliban minden színező keverék meg fog tenni, de a nem mérgező és alacsony toxicitást kell előnyben részesíteni.

Vegye figyelembe a burkolat terhelését:

 • fekszik a padlón csempézett padló, attól függően, hogy a helyiségben a helyiség kopott;
 • a falaknál kevésbé festett festékeket használhat, figyelembe véve a szoba célját (egy konyha vagy fürdőszoba nedvességállóságának megvásárlásához).

A dekoráció megválasztása a felszíntől és a munkatípustól függően

Mielőtt megy az építési piacra, el kell döntenie, hogyan kell festeni a csempe: teljesen változtatni a színséma, vagy díszítse a csempe felületet külön sablon minták. Ezenkívül figyelembe kell venni az anyag szerkezetét is, mivel a kerámia burkolólapok festése más lesz a vakolaté. A felszíntől és a munkatípustól függően a következő típusok használhatók:

 1. A járdán a legjobb megoldás a poliuretán alkidgyanta alapú festékek, amelyek nagy tapadást biztosítanak a felülethez. Könnyítik a hó téli tisztítását, kevésbé csúszósítják a felületet, ezáltal növelve biztonságát. Az alkidon kívül, különösen akkor, ha a javítás a saját kezével történik, gipszkartonokat használhat a padlóburkoló lapok vízbázisára, amelyek nagyobb szilárdságot és rugalmasságot biztosítanak, könnyen kezelhetők, nem toxikusak.
 2. Epoxi, latex (gumi), olaj alapú festékkompozíciók, amelyek egyenletesen illeszkednek az alaphoz, gyorsan száradnak, ellenállnak a kopásnak és könnyen tisztíthatók. Amikor egy lakóterületen csempeburkolatot festesz, nem mérgező keverékeket kell bevinnie.
 3. A fürdőszobában és a magas páratartalmú helyiségeknél jobb, ha nem vásárol vízalapú festéket. Ha csempézett felületre kerülnek, nem adnak jó tapadást az alaphoz, gyorsan törlődnek. A nedves helyiségekben olaj- vagy latexkészítményeket készíthet.
 4. Automata zománcok, melyeket általában a patronok festenek a gépkocsi testének festésére, mindenféle munkára alkalmassá tehetők (klinker burkolólapok, tégla és kő kerámia utánzása, csempézett), magas tapadási tulajdonságokkal rendelkeznek, nem igényelnek előfestést és megőrzik eredeti fényes színüket hosszú ideig. A léggömb alakú felszabadulásnak köszönhetően könnyedén elvégezhetik a javításokat saját kezükben, még anélkül is, hogy festői élményben lennének.
 5. Az akril víz-diszperziós festékek jól illeszkednek a gipszkartonhoz, általában egy téglából vagy kőből. Könnyű dolgozni, gyorsan száradni, nem mérgező.

Ha a falakat vagy padlókat kívánja díszíteni (stencil rajz, panel vagy kép), akkor a csempe festékét a következő paraméterek szerint kell kiválasztani:

 1. A felület típusa (sima vagy durva).
 2. Az anyag anyaga (mesterséges kő, kerámia, cserép, gipszmintás tégla).
 3. Elvégzett festés történt vagy sem. Ha a csempézett alapot festették a mintázat alkalmazása előtt, akkor ugyanazt a bázisra festéket kell használni, például az alkid festékekkel festett alapot csak alkidvegyületekkel lehet festeni. Ha ezt az egyszerű szabályt nem tartják be, olyan "vegyi konfliktushoz" vezethetnek, amely befolyásolhatja a helyreállítási és dekorációs munkák jövőbeni minőségét.

Ha a színezékkompozíciót előzetes színezés nélkül alkalmazzák a hordozóra, akkor a következő elegyek használhatók:

 1. Az üveg és a kerámia festékek kiváló tapadást tesznek lehetővé sima felületen (csempe, néhány klinker csempe, kerámia utánzás tégla vagy kő), hosszú ideig tartják színüket, de nagyon drágák. Nagy területeken veszteséges az ilyen színező kompozíciókkal való munka.
 2. Zománcok. Jó lehetőség a padlóra vagy falra festeni. Erős, tartós, jó tapadási tulajdonságokkal rendelkező, kényelmes munkahelyeken tartós művészeti mesterművet hozhatnak létre.
 3. Az akril-víz diszperzió gazdaságos, ha gazdaságos. Alkalmas bármely anyag falára és padlójára történő rajzolásra, de nagyon nemkívánatos a nedves helyiségekben történő használat. A fürdőszobában vagy a konyhában az akril színezékek latex alapúak. Segítséget nyújt egy tégla vagy kő vakolat utánzásához.
 4. Az epoxi régóta világos színű marad, jó tapadást mutat a sima felületen, homlokzati munkákhoz (klinker csempék díszítése, kő vagy tégla kerámia utánzása). De szükség van néhány munkatapasztalatra. Ha saját kezű terveket tervez epoxi festékek rajzolására, először jobb, ha szükségtelen anyagdarabra gyakorol.

Hogyan kell festeni

A színezőoldatok alkalmazása a csempealapon nem bonyolult a saját kezével, csak a festés előtt kell előkészíteni a felületet:

 1. Az egész területet öblítse le meleg vízzel és mosószerrel. Előnyösen kemény mosogatórongy vagy ecsettel.
 2. Öblítse ki az ízületeket a csempe között. Ha szükséges, frissítse vagy cserélje ki a habarcsot.
 3. Ha a felület színét kívánja befejezni, akkor jobb, ha a durva szemcsézett bőr vagy fém ecsettel megnöveli a tapadást, további durvaságot ad.
 4. Az így előkészített alapot egy szöszmentes ruhával mossuk, tiszta vízzel, majd töröljük.
 5. Használjon fehér szeszesitalt vagy más alkoholtartalmú anyagokat, távolítsa el a legkisebb por- és tisztítószer-részecskéket (zsírtalanítás).
 6. Ragassza fel a ragasztó alapozót (ha szükséges), hagyja megszáradni.
 7. Ezután festeni lehet, rajzoljon rajta egy képet vagy képet saját kezével.

Miután elvégezte az ilyen kozmetikai javításokat, nem teheti egyszerűen a burkolt burkolatot, amely elvesztette a megjelenését, hanem egy igazi mesterművet is létrehoz, amely a homlokzat egyéniségét hangsúlyozza, és a belső tér belsejébe zendül.

Festés csempe a fürdőszobában - hogyan és mit kell csinálni

Gyönyörű, és ami a legfontosabb, praktikus a zuhanyzó rendezésére - ez nem könnyű feladat! Ha azonban a fürdőszobában kerámia burkolatot festesz, jelentős eredményeket érhetsz el ebben a kérdésben. Ma ez a tervezési módszer viszonylag ritka, hogy sokan eljutnak a fejükbe, bár nagyszerű lehetőség a belső díszítésére vagy frissítésére jelentős költségek nélkül. Ezenkívül eredeti és ugyanakkor gyorsan létrehozhatja azt a környezetet, amelyik tetszeni fog.

Jelenleg a festett csempe nem szokványos, de nagyon érdekes díszítésű fürdőszobának számít. A kerámia bélés szokatlan, de nem kevésbé hatékony módja a tér diverzifikálásának. Ebben az esetben néhányan racionális kérdést találnak a festés szükségességéről. Festési képességek:

 1. Belső megújulás. Ez a módszer ideális a zuhanyzó légkörének gyors megváltoztatásához. A csempe festése lehetővé teszi, hogy radikálisan változtassa meg a padló vagy a fal színét, és durva munkát végezzen.
 2. Javítás. A fejhallgató vagy a beltér korszerűsítése során egyszerűen csak festeni lehet a kerámia burkolatokat, nem pedig teljesen megváltoztathatja. Ez nem csak időt, hanem erőket is megtakarít, hanem azt is jelenti.
 3. A stílus megváltoztatása. Az alaptervezés megváltoztatásához elegendő a burkolólapok festésénél változtatni a belső teret, amely lehetővé teszi az egyes elemek bevezetését vagy a rendelkezésre álló árnyalatok teljes palettájának hangsúlyozását.
 4. A termék dekorációja. A csempefesték lehetővé teszi, hogy diszkrét mintákat, helyi díszeket és képeket hozzon a fürdőszobába.
 5. Maszkolási hibák. Különböző hibák teljes vagy részleges elrejtése érdekében a kerámiát meg lehet festeni, és nem teljesen megváltoztathatja. A kis zseton vagy repedés tökéletesen maszkolható festékkel.

Ezenkívül figyelembe kell venni, hogy a festék felhordásához csak bizonyos készség és kis kreativitás szükséges. És figyelembe véve a lapos felületet a kerámia csempe, ez az ötlet válik valóságos és megvalósítható rövid idő alatt anélkül, hogy feláldozza a minőséget.

Anyagok és eszközök

A kerámia burkolólapokat a zuhanyzóban lehet használni a legegyszerűbb és legegyszerűbb eszközök segítségével. Ezenkívül további segédanyagok is szükségesek, amelyek megkönnyítik a festés teljes folyamatát. Kötelező készlet:

 • cellophane film;
 • egy sor különböző ecset;
 • rendes görgő;
 • földi megoldás;
 • oldószer;
 • lakk;
 • festeni;
 • maszkoló szalag;
 • Palettán.

Alapvetően ezek az anyagok és eszközök a legkisebb minimális készlet, amellyel csempe festhet. Ez elegendő az előkészítő munkálatok elvégzéséhez, a rajz vázlatának megteremtéséhez, a festék alkalmazásához, valamint a következő lépések végrehajtásához.

Festék kiválasztása

Ha a kompozíció megválasztásáról beszélünk, akkor először is a szobatípusból kell eljárnunk. Például az akril vagy epoxi oldat zárt zuhanyzókra alkalmas. Az akrilfesték élénk színekkel rendelkezik, ugyanakkor kényelmes a használata és alkalmazása. Az epoxid gyorsan szárad, ráadásul szinte nem szaga a szagnak, ami jó választás.

A fényes megoldás leginkább a fényes szerelmeseinek felel meg, mivel tökéletesen megőrzi a zománcburkolatot és fényt ad. Az egyik legfényesebb képviselője a félig matt szatén zománc, amely elrejti a foltokat. Ezenkívül a különböző típusú szennyezéseket jól maszkolja és létrehozza a termék bársonyos felületének illúzióját.

A kerámia burkolólapok színezésére vonatkozó lehetőségek nemcsak az interneten, hanem a saját fejlesztésén is megtalálhatók. Különösen érdemes megjegyezni, hogy a festék felelős megválasztása szükséges. A legjobb minőségű másolatokat a legjobban a jó hírnévvel rendelkező gyártó veszi át. Ugyanakkor az olcsó megoldásokat nem mindig különbözteti meg a szükséges összetevők jelenléte, és tartalmazhat vagy bocsát ki az emberi egészségre ártalmas anyagokat is.

Tervezési lehetőségek

Hogyan kell festeni a csempéket a fürdőszobában saját kezűleg? A mai napig elegendően nagy lehetőségek vannak a csempe festésére. Azonban nincsenek sablonok vagy üres helyek. Ezért a munkát elvégző mester minden módja, megközelítése, valamint képzelőereje megengedett. Bár ismernie kell a következő fokozatot:

 • Tőkefestés. Ez magában foglalja a színpaletta, minta, minták, díszek és képek teljes cseréjét.

Előkészítő szakasz

Kerámiák festése előtt alapos előkészítésre van szükség. A cserépet fel kell készíteni a feldolgozásra. Pontosabban ez a felület szennyeződésének tisztítására vonatkozik por vagy szennyeződés formájában. Ezen túlmenően, annak érdekében, hogy feküdt egy bevonó oldatot és egységesen hibátlan, kerámiák kell öblíteni zsírtalanító, tisztítani a plakk megszabadulni rozsda, habarcs vagy fugázó maradékok, valamint más komponenseket az előző bevonat.

Először is gondosan meg kell tisztítani a varratokat a felület részei között, mivel itt szennyezik a szennyeződéseket. Ha ez nem történik meg, akkor talán hamarosan megjelenik a penész, gomba és egyéb mikroorganizmusok. Hasonló követelmény vonatkozik a belső tételek, a bútorok, a vízvezeték szerelvényekkel és a tömítőanyaggal való összekötésekre.

Így a végső szakaszban csak a csempe felületének zsírtalanítása szükséges. Ha a tervek tartalmaznak egy festéknyílást, akkor a legjobb az anyag csiszolása, akkor sokkal könnyebb vele dolgozni. Ezután különféle alaphibákkal, zsetonokkal, karcolásokkal és repedésekkel kell megoldani. Ez továbbá megbízható kötést biztosít a festék és a csempe között.

büntetés kiszabása

Csak miután a csempefelület készen áll, el kell kezdeni a színezőoldat alkalmazását. A választott stílus alapján meg kell állítani a leállításokat maszkoló szalag formájában a jövő minta határai mentén. Ez lehetővé teszi, hogy ne csak a környező területet vagy tárgyakat foltolják, hanem a magasabb minőségű kerámiákon is festeni.

A megfelelő habképző henger jobb festése érdekében. Ez segít gyorsan és egyszerűen festeni még egy nagy felületen is. Abban az esetben, ha különleges vagy egyedülálló minta nélküli sablont kíván létrehozni, különböző méretű ecseteket használhat. Ráadásul a merevbb modellek alapvetően különböznek a puha halomtól, így ezt a problémát is meg kell közelíteni.

A festési munkák elvégzésére 2 lépcsőben kerül sor. Kezdetben az alap vagy az alapbevonatot alkalmazzák, utána meg kell várni, amíg teljesen megszárad. Ezután újra kell festeni a kerámiákat, szigorúan merőleges irányban. A felület festése esetén kevésbé festhető, mivel egy réteg elég lesz. Azonban a festéknek koncentráltabbnak és gazdagabbnak kell lennie.

Érdemes megemlíteni, hogy korlátozni kívánja a fürdőszoba használatát a festék szárításakor. Ellenkező esetben a kép elkenődhet vagy megsérülhet, valamint a por és a piszok behatolása. Az oldat szárításának felgyorsítása érdekében kényelmes hőmérsékletet kell betartani. A melegebb, a festék gyorsabban szárad, és nagy terület festésénél többféle megközelítést kell elvégezni.

Festék kerámia burkolólapokhoz

Festék (zománc) - egy többkomponensű termék, amely kötőanyagból (alap), pigmentből, oldószerből és töltőanyagból áll. A kötőanyagtól függően a festék- és lakk bevonatok alkidra, epoxára, olajra, akrilra, nitrocellulózra stb. Vannak osztva.

Mi ez a cikk?

A festékanyag (festékanyag) kiválasztása kerámia lapok festéséhez

Kerámia burkolólapok festéséhez szükséges festékanyag megvásárlásakor figyelembe kell venni fizikai-kémiai tulajdonságait, a bevonat alkalmazási feltételeit és további bevonását. Minden szükséges információ megjelenik a termék csomagolásán. A hazai gyártók, valamint a FÁK országok gyártói a gyakorlatban olyan kódolást használnak, amely segíti a vevőt a festék kiválasztásában.

A kódolás elején a festékanyag típusát jelzik - festék, zománc, primer stb. Ezután a kötőanyagot (GF - glyphthalic, PF - pentaphthalic, SC - nitrocellulose MA - oil, AK - polyacrylate, AC - alkyd acrylic, EP - epoxy stb. Ezután a betűkód után egy digitális kód található, amelyben az első számjegy a festék fizikai-kémiai állapotát jelzi:

 • 1 - időjárásálló (külső használatra)
 • 2 - korlátozott időjárási viszonyok (belső használatra)
 • 3- konzerváló festékek
 • 4 vízálló
 • 5- Különleges zománcok és festékek
 • 6- olaj- és benzinálló
 • 7- kémiailag ellenálló
 • 8- hőálló
 • 9 - elektromos szigetelés és elektromosan vezetőképes.

A vevő számára a következő adatok nem tartalmaznak semmilyen információt.

Példa: a "GF-115 zománc piros színű" titkosítás azt jelenti, hogy GF alapú alkid zománc glüftális alapon, "1" külső használatra, piros színben, 15 - gyári szám.

A külföldi gyártók festékeinek és lakkainak csomagolásán nem használják ezt a kódot. Ezért tanácsosnak kell fordulnia az eladóhoz.

Festékek típusai kerámia lapok festéséhez

Olajfesték

Az olajfesték csempe (MA) - a leginkább megfizethető lehetőség festeni csempe. Ecsettel, hengerrel, spray-vel felhordható. A festék száradási sebessége több mint 24 óra, és függ a kötőanyagként használt festékolaj (olaj) típusától, a pigment típusától és a szárítási hőmérséklettől. Az olajfestékeken alapuló bevonatot alacsony keménység és alacsony vízállóság jellemzi, amely alkáli anyagoknak (szóda, mosószerek stb.) Való kitettségét lassítja. Ez a fajta bevonat ajánlott a csempék festésére a helyiség falán.

Figyelem! Az olajfestékeken alapuló bevonatok rövid élettartamúak, időben repedések jelennek meg rájuk.

Alkid zománc

Az alkid zománcok viszonylag olcsó termékek. Az alkid-zománc bevonata az olajfestékeken alapuló bevonatokhoz képest nagyobb időjárási ellenállással, mosó- és ásványi olajokkal szemben ellenálló. Nagy keménységgel, fényességgel és nedvességállósággal jellemezhetők. Ellenállnak a -50 és +60 ° C közötti hőmérséklet-változásoknak. Az ilyen bevonatok védő tulajdonságait 4 évig megőrzik. Az alkid zománcokat kolofóniás hozzáadásával a padlózat burkolatának festésére használják.

Pentafáliás és gifftális zománcok

A pentafáliás és gifftalikus zománcok (PF, GF) hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, és a leggyakoribbak a kerámia lapok festésére használt alkidzamélek. Ezek közé tartozik a GF-115, a PF-115 és a PF-266. A GF-115 és PF-115 zománc a magas időjárásállóság miatt kültéri használatra készült. A PF-266-ot csak beltéri festéshez használják, de a bevonat nagy keménységének köszönhetően a padlón kerámiák festésére ajánlott zománc. Javasoljuk FL-03-К, 138, FL-ОЖЖ alkalmazását a zománcok alapozójaként.

Nitro festék

Nitroenamel (Nitrokraska) (NC) nitrocellulóz lakk alapján készül. Ez a festék kerámia burkolatokhoz tartozik az olcsó festékek és lakkok szegmenséhez, magas szárítási sebességgel (10-30 perc) szobahőmérsékleten. Javasolt nitroenamelt alkalmazni a csemperagra porlasztóval, ecseteléskor gyors száradás következtében elszíneződhet és egyenetlen lehet. Nagy keménységének köszönhetően a festéknek alacsony a rugalmassága, ami a festett felület fizikai hatása miatt forgácsolódik. A nitro zománcok használatának egyik előnye a kialakult bevonat nagyfokú sima és spekuláris jellegű. Beltéri és kültéri festéshez is használható.

Ha egy csempe nitro festéssel fest, nedves helyiségben fehéres festék jelenhet meg a festéknél.

Figyelem! A Nitroemal mérgező és tűzveszélyes, ezért a munkát légzőkészüléken és jól szellőző helyen kell végezni.

Akril festék

Az akril festékek (vízalapú csempefestékek) a legnépszerűbb festékek a kerámia lapok festéséhez. Ezek közé tartoznak a poliakrilát (AK) és az alkid-akril festékek (AC). Hátrányuk a magas ár az alkid zománcokhoz és olajfestékekhez képest.

Az alkid festékek nagy nedvességállósággal és időjárásállósággal rendelkeznek. Antiszeptikumokat, például Penotexet adnak hozzá bizonyos festékfajtákhoz, ami megakadályozza a penész megjelenését a festett felületeken.

Beltéri és kültéri festésre is alkalmas.

Az akrilfestékek a magas páratartalmú helyiségekben (kád, kád, szauna, uszoda, stb.) Történő festéshez használhatók. Színes és fényes festékkel különféle színekben kapható.

Festék az üvegen

Díszítő képek (rajzok) alkalmazása a csempere az úgynevezett festékkel az üvegen. A szilárd festékfelületekhez való felhasználás a magas költségek miatt nem praktikus. Az üvegen lévő festékek tökéletesen össze vannak kapcsolva egymással, megtartják a színek fényességét és az árnyalat kontrasztját, ellenállnak a nedvességnek. Az ilyen festék szárítási sebessége 3 óra. A kép rajzolása után javasoljuk, hogy a tetejére egy védő réteget tegyen fel.

Epoxi zománc

Epoxi zománcok (EP) - az ezeken alapuló bevonatok nagy teljesítményű speciális célú bevonatoknak tulajdoníthatók. A lapok festésére ajánlott, ha olyan tulajdonságokat kell biztosítani, mint a mechanikai igénybevételnek való ellenállás; lúgokkal, oldószerekkel és kőolajtermékekkel szembeni ellenálló képesség; vízálló, ellenáll az időjárásnak; dielektromos; tűzállóság.

Ezek a bevonatok nagy dekoratív tulajdonságokkal rendelkeznek, ellenállnak a kopásnak, a magas hőmérsékleteknek és az elektromosságnak. 6 évig megőrzik védő tulajdonságukat.

Csempe festése

Természetesen új csempet vásárolhat, de ha a régi is jól megőrzött, akkor miért nem másképp festeni otthon, és pénzt spórolni a szakemberek vonzására? Lehet, hogy talán vágyakoznak arra, hogy a csempebe rakja a mintát vagy a mintát? A saját kézzel festett kerámia burkolólapok lehetőséget nyújtanak a belső tér részleges felújítására, hogy szabadon engedjék képzeletét, megtanuljanak valami újat és élvezzék a kreatív folyamatot. A kerámia burkolólapok festéséről, hogyan és mit kell festeni.

Hogyan kell festeni a kerámia burkolólapokat otthon? A festék kiválasztása.

Felkészülés közben ügyeljen arra, hogy nem minden festék alkalmas kerámiákra. A festék kiválasztása valóban nagyon fontos pillanat. Igen, a szín nem játszik kicsi szerepet, de még mindig a legfontosabb az, hogy válasszon egy festéket az anyag típusától függően, amelynek felszínén egy vagy másik festék és lakk bevonatot alkalmaznak.

A kerámia burkolólapok otthon történő festéséhez latex, olaj és különösen epoxi festékek, beleértve a speciális festékeket kerámia burkolatokhoz. Mindezek a festékek értékesítésre kerülnek, beleértve a festékeket a kerámiák és az üveg számára. Fő jellemzője az, hogy nagy tapadásúak és egyenletes felületen is tartanak, ami nem szükséges előpolírozni. A legalkalmasabb az otthoni aeroszolos festékszórásos permetezők számára. Ők tetszenek azoknak, akik nem tudják, hogyan működik jól az ecsetek, és még a kezdő is kap jó eredményt, anélkül, hogy csepegés és folyik. A festékszórással nem kell további szerszámokat és berendezéseket, különböző ecseteket, festéktálcákat stb. Vásárolni.

A kerámia bevonatok spray-festékek előnyei:

1 Könnyen alkalmazható. Az aeroszolos csomagolásnak köszönhetően a festék gyorsan és egyszerűen a felületen nyugszik: csak 20-30 másodpercig rázza fel a festékszóró festékkazettát, és sima, egyenletes mozgással 20-25 cm távolságban szórja meg tartalmát a felületről. Ez az egyszerű szabály segít elkerülni a nemkívánatos csepegéseket, és így egy sima, gyönyörű felületet kap.

2 Gyorsan szárad. Miután ma kerámia lapkát festett a ház körül, egy nap alatt képes lesz a frissített tárgyat működtetni.

3 Megbízható. A tartós bevonat hűségesen szolgál majd legalább 5-7 évig, különösen akkor, ha epoxi festéket használt.

4 Gazdaságos. Az aeroszolos csomagolásnak köszönhetően a szórófesték sokkal gazdaságosabb, mint a konzervdoboz.

5 Teljesen sima felületet biztosít!


Mit kell festeni a saját kerámia lapjait?

- spray-zománc, amelyet kifejezetten festésre terveztek

- ha hagyományos festékhengereket, keféket, festéktálcákat használ

- védőkesztyűt és maszkot vagy védőszemüveget

- újság vagy borító film, valamint papírszalag (maszkoló szalag)

- víz, mosószer és fém szivaccsal

- oldószert vagy fehér szellemet a felület zsírtalanításához

- finom csiszolópapír

- Opcionális: ha mintákat vagy mintákat alkalmaz a lapkához, akkor sablonokat kell megadnia

Step by Step csempe kerámia csempe

Step_1 Kerámia burkolólapok tisztítása. Fém szivaccsal és tisztítószerrel alaposan öblítse le a festeni kívánt teljes felületet. Így könnyedén megszabadulhat a piszoktól, és még kissé képes lesz a csempe csiszolására. Ügyeljen arra, hogy ecsettel alaposan megtisztítsa a varratokat, hogy megszabaduljon a szennyeződéstől, a penésztől és a gombáktól.

2. lépés Csiszolás. Ha nem epoxigyanta festéket, hanem zománcot vagy zománcot használ, azt javasoljuk, hogy a festett kerámia felület könnyű csiszolásával időt takarítson meg, hogy jobban tapadjon a festék az anyaghoz.

Step3 Zsírtalanítás. Csiszolás után mossa le a falakat meleg vízzel, szárítsa meg és zsírtalanítsa fehér szellem, aceton vagy speciális zsírtalanító folyadékkal

4. lépés Festés előkészítése. Papírszalaggal és fedőfóliával (újság) fedje le az összes olyan felületet és tárgyat, amelyet nem szabad festeni. Ha képet vagy mintát alkalmaz, gondosan rögzítse a sablont.

5. lépés Primer. Az otthoni alapozás lehet ecsettel vagy aeroszol spray-doboz alkalmazásával. Ez utóbbi módszer segít elkerülni a foltokat és az anyag gazdaságosabb felhasználását.

6. lépés Festés. Annak érdekében, hogy minőségi módon festse a kerámia burkolólapokat a saját kezével, jobb, ha festékszóró festéket használ a kerámia bevonatokhoz. Rázza fel alaposan az üveget 20-30 másodpercig, hogy jól keverje a festéket. A festéket lassan, 20-30 cm távolságban permetezze át a felületen.
Reggel, ha a szokásos festéket választotta, karba öntsön egy habszivacsot. Ezzel a festéket vékonyabb rétegben alkalmazza, és nem hagyja el a csíkot.
Mindkét esetben ajánlott 2-3 réteg festéket alkalmazni, figyelembe véve a szabályt: a következő réteg alkalmazása nem korábban, mint az előző szárazon. A szárítási idő a festési utasításban található meg.

Lakkozás. A csempe festése és végső száradása után javasoljuk egy lakk bevonatot. A legjobb, ha akril lakkot használ, fényes vagy matt. Ez biztosítja a színmélységet és védőbevonatot hoz létre, amely védi a festett kerámia felületet a sérülésektől.

Mit keres a kerámia lapok festésénél?

1 A csempe közötti varratok festése mindenki számára ízelítő. Ha azonban úgy döntött, hogy a kontrasztot játssza, és máshogy festesse a habarcsot, készüljön fel a gondos és tartós munkára, mert annak érdekében, hogy a varratok is legyenek, ragasztóval vagy szalaggal kell ragasztani.

2 Amikor bevonja a kerámia burkolólapokat, vegye figyelembe, hogy az olaj alapú lakk sárga színű lehet, ami nem történik akril lakkal vagy vízalapú lakkal.

Figyeljen arra, hogy a primer nem tartalmaz kvarcot.

4 darab festőszalagot csak egyszer használnak. Az ismételt ragasztás megpróbálása ismét azt eredményezi, hogy csak a csempe új részével maszatolja a festéket.

Ha kreatív személy vagy, akkor a festetlen lapok vászonja megjelenik előtted a kreatív ötletek megvalósításának helyeként. A legegyszerűbb dolog, amit megtehetsz, festeni saját kerámia csempe más színű. Ha valami eredetiet szeretne készíteni, használja a képzelet és a kreativitást, akkor valószínűleg nem tud normál festményt készíteni, valószínűleg az eredeti mintákkal vagy rajzokkal szeretne díszíteni a lapkát, például egy sablon használatával. Ezenkívül számos lehetőség van kerámia burkolólapok festésére: festés ecsettel és szivacs, festés festéssel, szerszámokkal és kaparókkal.

Amint látható, a kerámia lapok festése nem csak javítás, hanem kreativitás is. Nyugodtan menjen le a feladathoz és a saját tapasztalatainál győződjön meg arról, hogy ez egyáltalán nem nehéz, és az eredmény érdemes időt és munkát!

Ha ez a cikk hasznos volt neked, kérjük, értékelje (az oldal tetején). Köszönöm!

Ha ez a cikk hasznos volt neked, kérjük, értékelje (az oldal tetején). Köszönöm!

Az oldal látogatóit leggyakrabban az online áruház választja:

Milyen festéket használnak kerámia lapok festésére?

Idővel a csempe elhalványul és elveszti korábbi szépségét. Mivel nem mindig lehetséges a javítás, a csempefesték segít a bevonat frissítésében. Megváltoztathatja bármilyen típusú cserép, de fontos megjegyezni, hogy a csempe festék a fürdőszobában kell a tartósság és a nedvesség ellenállást.

Festési célok

A csempefesték megválasztását nagyon komolyan kell megközelíteni, mivel az új formaterv minősége és szépsége attól függ. Ezért a vásárlás előtt ajánlatos egy szakemberrel konzultálni, aki megmondja, milyen fedezet lesz optimális egy adott helyiségben.

A lefedettség megválasztása attól függ, hogy miért akarja a tulajdonos megváltoztatni a tervet. A célok a következők lehetnek:

 • Esztétikai megfontolások - a régi csempe a konyhában vagy a fürdőszobában van elhelyezve, elmosódottnak vagy fakulásnak tűnik. Ha nincs új pénz az új burkolólapon, a kerámia lapok festéke a mentéshez jön.
 • A vízszigetelés érdekében a festék megbízhatóan védi a padlót vagy a falakat a nedvességtől, és biztosítja a tökéletes tapadást.
 • A stílus megváltoztatása - a padló vagy a falburkolat festése drasztikusan megváltoztatja a belső térséget, miközben hangsúlyozza a meglévő árnyalatok teljes palettáját, új elemeket is felvehet.
 • Dekoráció - különböző képek, diszkrét minták és dísztárgyak készítésének képessége.
 • Javítás - ha a fülhallgatót és a belső tételeket frissíti, akkor nem szükséges megváltoztatni a lapkát. A bevonat egyszerűen festhető.

Ha a csempe gyönyörű megjelenésű, akkor érdemes légmentes tömítést alkalmazni az ízületekhez, miután eltávolította a régiet. Érdemes felidézni, hogy a hőmérséklet-ingadozások és a magas páratartalom hatására a legtartósabb bevonatok is lehámulnak.

Alkalmas festéktípusok

Amikor a szokásos festék bevonatot egy idő után felhúzza és lehúzza. Számos festékfajta létezik a csempék számára, amelyeket elsősorban a régi bevonat frissítésére használnak:

 • Latex - kiváló ragasztási tulajdonságokkal rendelkezik. A száraz helyiségekben érdemes megválasztani az akril-latex vegyületeket, annak érdekében, hogy vízálló legyen a megfelelő gumitömítés. A bevonat magas kopásállósággal és vízszigeteléssel rendelkezik, szagtalan és teljesen egészségtelen.
 • Az epoxi drágább lehetőség. Jó tapadás, vízálló. A festék erősen kötődik a bevonathoz, nem hámlik le idővel.
 • Olaj - szintén alkalmas, de előírja a primer kötelező alkalmazását.
 • Az alkid zománcok - jól tapadt, csak száraz helyiségekben használatosak.
 • Üvegfestő üveghez és csempehez - sima felületen, előkészítés nélkül. Miután magas költséggel, elsősorban díszítő célokra használják, hogy egy gyönyörű mintát hozzon létre.
 • Poliuretán - ellenáll a hőmérséklet-változásoknak és nedvességnek, nem hámlik és kopásálló.

Az epoxi- és poliuretán-zománcozásra szolgáló alapozóknak szerves oldószereken kell alapulniuk. A víz alapozó ebben az esetben nem megfelelő.

A videó: az ólomüveg festékek használata a burkolólapok fedésére.

Előkészítő munka

Az első lépés az alábbi eszközök készítése:

 • kefe egy kemény cölöpökkel;
 • tisztítószerek;
 • primer keverék;
 • henger, különböző méretű kefék;
 • festék csempe.

Miután eldöntötte a csempe festésére vonatkozó döntést, több előkészítő munkát kell elvégeznie, többek között:

 • A fröccsenő anyagok, por és mész betétek eltávolítása a csemperől. Erre a célra megfelelő súroló por vagy savas mosószer, amely tökéletesen megbirkózik a régi szennyeződéssel.
 • A detergens maradékokat nedves ronggyal öblítse le, majd várjon, amíg a felület teljesen száraz.
 • Zsírtalanító csempe acetonnal vagy benzinnel.
 • A felület csiszolópapírral történő csiszolása, hogy a festék jobban tapadjon fényes felületre.
 • Távolítsa el a port száraz ruhával vagy porszívóval.
 • Alapozó felület.
 • Az ízületek tömítése gitttel.

Az első lépés a varratok megtisztítása, mivel ezen a helyen a legnagyobb mennyiségű szennyeződés felhalmozódik. Abban az esetben, ha helytelen tisztítást végeznek festés után, penész, gomba és más mikroorganizmusok jelenhetnek meg ezeken a helyeken.

Festészeti technológia

Annak elkerülése érdekében, hogy sok problémát és kellemetlenséget elkerülhessen a fürdőszoba csempe festése során, a szakértők javasolják, hogy csak olyan falakat festsenek, amelyek nem érintkeznek vízzel. A felület többi részén jobb dekoratív mintát alkalmazni.

A kép festésére kerámia csempe esetében a festéket két rétegben kell felhordani. Ebben az esetben a második csak az első szárítás után kerül alkalmazásra. Az ismételt színezés szigorúan a merőleges irányba történik.

Ha a felületet díszítéssel vagy más vonalakkal diverzifikálni kell, használhat maszkoló szalagot, amelyet csak egy alapfesték bevonása után ragasztanak. A teljes száradás után a maszkoló szalag könnyen eltávolítható.

A festés a legjobb megoldás egy hab görgő segítségével, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan festeni egy nagy területet. Ha a tervek különböző minták létrehozását foglalják magukban, akkor jobb, ha a szokásos ecseteket használják.

Ha a fürdőszobáról beszélünk, akkor a használata jobban korlátozza a festék szárításának időtartamát. Ellenkező esetben a felület elkenhető vagy megsérülhet, ami tovább növeli a gomba, a penész stb.

Amikor kupát vásárol a fürdőszoba, akkor azonnal kiválaszthatja egy különleges cserép a festészet. Ez nagymértékben megkönnyíti a felület további festését.

Új lefedettségi védelem

A festék szilárd rögzítése érdekében ajánlott egy fedőfesték - víz alapú átlátszó uretán lakkot alkalmazni. A teljes száradást követően a készítményt több rétegben felvisszük a felületre. Ezek a manipulációk segítik a bevonat szép és esztétikus megjelenését hosszú ideig tartani. A felhordás előtt ellenőrizni kell, hogy a festéket lakkal kombinálják-e. Ezt meg lehet vizsgálni rétegelt lemez vagy üveglapon.

Tervezési változatok

A mai napig számos lehetőséget kínáltak porcelánfestéshez. A tervezett tervezéstől és a saját képzelőerejétől függően felismerheti a legmerészebb és legeredményesebb ötleteket. Számos festménytípus létezik:

 • Capital - a színpaletta, képek és egyéb minták teljes cseréje.
 • A színek revitalizálása - az átfogó képet nem kívánja megváltoztatni, a falak és a padló árnyéka frissíthető és telített lesz. Ebben az esetben az egyedi töredékek helyreállítása a tervezés során.
 • A mintázat kialakítása - díszítés díszítéssel végezhető az egész felületen, és az egyes darabos elemek darabokkal megkülönböztethetők.
 • Rajzok - mind a falakon, mind a padlóburkolaton készíthetők. Nem terjedelmes képek adnak a szoba különleges báját. Stencilek is használhatók.
 • Képek - a festőlapok lehetővé teszik, hogy szinte bármilyen minta alapján életre keljen.

Ha a fürdőszoba nagyon kényelmes, és csak néhány új elemet szeretne felvenni, használhat vízálló vinyl matricákat, amelyeket sokféle módon mutatnak be.

A festett burkolólapokat nem szabad túlzott víz vagy hosszabb hő hatásának kitenni. Festéshez és festéshez használt kompozíciók használata esetén érdemes megemlíteni, hogy nem lehet mosni csiszolóanyagokkal és dörzsölni merev ecsettel.

Csempefesték és 7 további eszköz

A csempefesték bármelyik épületben vagy szaküzletben megfizethető áron megvásárolható, néhány év elteltével a cserép használhatatlanná válik, elveszíti korábbi vonzerejét és csillogását. A cserép cseréje jelentős költségeket eredményez, ezért sokan keresik a lehetőséget, hogy jelentős beruházás nélkül frissítsék. A legjobb és gazdaságos módja a frissítésnek - kerámia lapok festése.

Lakk és padlóburkoló anyagok

A szakértők azt javasolják, hogy csak azok a falak festése, amelyeken a víz nem esik le, és csak festse a falat a zuhany vagy a fürdő közelében. A csempe megfelelő festéséhez bizonyos eszközöket és anyagokat kell készíteni.

Nevezetesen, mint például:

 • Puha és fém szivacs;
 • Tisztító zsírtalanítók;
 • kesztyűk;
 • Finom csiszolópapír;
 • Légzőszervi;
 • Görgő és kefe;
 • Alapozó és festék.

A lakknak köszönhetően javíthatja a burkolólapok esztétikai és teljesítményét.

A csempe vagy padlóburkolat festése számos lépést jelent. Kezdetben elő kell készíteni az előkészítő munkát, alaposan meg kell tisztítani a cserépet, tisztítani kell a szennyeződéstől, zsírtól és egyéb törmelékektől. Ehhez használjon zsírtalanítószert. Tisztítás után a burkolólapokat alaposan meg kell szárítani, és alkohollal vagy ecetsavoldattal kell kezelni.

A tökéletesen sima felületen a festék gyorsan lehúzódik, ezért finom csiszolópapírral kell járnia az egész felületen.

Csiszoljuk fel, amíg a felület kicsit durva lesz. Meg kell dolgozni a varratokat, és el kell távolítani a port. A felület csiszolása és tisztítása után alapozóra van szükség, több rétegben festéket kell alkalmazni. Miután a felület teljesen száraz, gondosan kell kezelni az ízületeket egy gitttel. A csempe állapotának megváltoztatásához és gyönyörű ragyogáshoz használjon lakkot. A lakkozás nemcsak a burkolólapokat védi a sérüléstől, hanem a padló gyönyörű friss megjelenését is.

A csempe lakkozása olyan felületeken történik, mint:

 • Kerámia burkolólapok;
 • Burkolatok természetes kőből vagy téglából;
 • Betonpadlók.

A lakkot klinker csempe is lefedheti. Az összes szükséges munkához az alkalmazott akril, akril alapú, kis kerámia részecskék hozzáadásával készült. Szárítás után a felület fényes és erősebb lesz, így megakadályozva a mechanikai sérülést. Ha nedvszívó felületeket kell mosni, akkor meg kell várnia, amíg a ragasztó teljesen megszárad, és csak ezt követően kezelje a cserépet lakkal. A lakkot egyenletesen kell alkalmazni, és nem nagyon vastag. Ne használjon festéket és lakkot a felületen, amelynek alapja állandó nedvességnek van kitéve. Lehetőség van a padlólap felületére a lakk felhordására, ami nagyon egyszerű, ezért csak a használati utasítást és a biztonsági utasításokat követni kell.

Hogyan kell festeni a konyhában?

Könnyű és gyors a kerámia burkolólapok festése a konyhában a saját kezével. Egy nagyon szép festményt is készíthet, amely hangsúlyozza a szoba általános kialakítását. Ez a lehetőség a leginkább megfizethető lehetőség a csempék frissítésének. Lehetőség van nagyon gyorsan javítani a csempe ízületek állapotát.

Festés előtt a burkolólapokat zsírtalanítani és pormentesíteni kell.

Különösen:

 • Festeni;
 • Ecet oldattal kezeljük;
 • Cserélje ki a habarcsot.

A csempe festése után fontos tudni, hogy mit kell tenni a varratokkal. A világos cserépkályhák nagyon sötétednek, színt veszítenek, és vastag virágzással borítják. A csempék között legegyszerűbben festeni a varratokat. Ehhez illik a leggyakoribb festék vagy jelölő.

A festés előtt alaposan meg kell tisztítani az ízületeket a szennyeződéstől, és meg kell szárítani őket.

Ha a csempe ízületek sötétednek, akkor valószínűleg az oka a penészképződés. Gyengéd ecet oldattal tisztítható. Ezután óvatosan törölje le a varratokat egy puha ruhával vagy egy szivaccsal. A habarcs legmegbízhatóbb és legmegbízhatóbb módja. Ehhez el kell távolítania a régi habarcs felső rétegét, és alkalmazni kell egy új gittet.

Kerámia burkolólapok kiválasztása

Egy idő után sötét foltok jelennek meg a kerámia burkolaton, elhalványulnak, és a közbenső ízületek sötétedni kezdenek, és nedvességet engednek át. Ez különösen igaz a matt felületű porózus anyagok esetében. A porcelán tinták széles választéka áll rendelkezésre, amelyeket csak száraz vagy nedves helyiségekben lehet használni.

Válassza ki a festék kerámia csempe kell alapulnia a tervezés és a méret a szoba

Vannak ilyen típusú festékek és lakkok, mint például:

 • Alkid zománc;
 • Poliuretán festék;
 • Epoxi zománc;
 • Latex víz diszperziós festék;
 • Speciális bevonat.

Az alkid zománcokat jó tapadás jellemzi, és alkalmas különböző felületekre, különösen pl. Műanyag vagy kerámia granitre. Használhatók festéklapok festésére, de ez csak száraz és jól szellőző helyeken végezhető. Csak a falakon alkalmazható, mivel alacsony kopásállósággal és nem alkalmas a padlóra. A poliuretán gyantákra alapozott festékeket nagy tapadás jellemzi az abszolút felületen. Mechanikai károsodással szemben ellenállnak, és nem hámlik fel magas hőmérséklet és nedvesség hatására.

Fontos! Az epoxi- és poliuretán zománcok alatt kell alkalmazni a megfelelő alapozót, amelyet szerves oldószerekkel készítenek.

Az epoxigyanta alapú festékek tartós és kemény bevonatot képeznek a kerámia granit cserepek felületén. A zománc nagyon jól megőrzi a felületet, és védi a nedvességtől. A latex festék nagyon jól megőrzött minden felületen. Tartós, megbízható és ugyanakkor nincsenek kellemetlen szagai, ezért teljesen biztonságos. Ha ilyen festékkel dolgozik, nem igényel előfestést.

Az árnyalatok az epoxi festék burkolására

A régi, de szilárd dekorációs csempe gyönyörű és tartós frissítéséhez nagyon komolyan kell figyelembe vennie a használt festék kiválasztását. A legmegfelelőbb festék kiválasztásánál figyelembe kell venni a felület tapadási minőségét.

Az epoxi festék hosszú élettartamot és sokféle színt tartalmaz.

Ezek lehetnek:

 • Gyenge - csempe;
 • Mérsékelt - klinker vagy kerámia lapok;
 • Jó - gipsz.

Ezenkívül festés közben ügyeljen arra, hogy fontolja meg a csempe helyét. Ha nedves területeken, például konyhában vagy kádban kell dolgozni, akkor nedvességálló festék- és lakk kompozíciókat kell alkalmazni.

Az epoxi festékek a padló tisztítására alkalmasak, mivel egyenletesen fekszenek, gyorsan száradnak, könnyen tisztíthatók és ellenállnak a mechanikai sérüléseknek és kopásnak.

A festőlapok kivitelezésekor a legjobb, ha kevésbé mérgező keveréket készítenek. Az egyszerű használat érdekében aeroszol formájában készült akril-epoxi festékeket használhat. Az epoxi festékeknek sok lehetősége van, amelyek összetételük és technikai jellemzőik tekintetében különböznek egymástól.

Miért van szükségünk festékre csempékre (videó)

A csempe felületén megfelelően kiválasztható és alkalmazott festék lehetővé teszi, hogy nagyon jó eredményt érjen el, és a felületet ugyanolyan fényesség és szépség viszonozza.

Hogyan kell festeni a csempe?

2016. október 16-tól

Lehetőség van kerámia lapok festésére? Persze, igen. Fog festeni a festéket? Ha megfelelően választják ki és a minőséget alkalmazzák, akkor természetesen lesz. A régi időkben a nedves zónák kozmetikai megújulása meglehetősen gyakori volt. Régi lapok festettek rendes olajfestékkel, tartós és tartós bevonattal. Egyes helyeken ez a 30-50 éves kivitel még mindig megmarad.

És miért festeni a csempe? Gyorsan és olcsón frissítheti a belső teret, vagy csak megváltoztathatja a bélelt felület színét. Sokan olyan helyzetben szembesülnek, ahol nincs idő és a pénzügyi kapacitás sem a javítás befejezéséhez. Például: az emberek vásároltak egy lakást a másodlagos piacon, befektetve az összes rendelkezésre álló forrás megvásárlásához. Javítás a következő évben, vagy a másik nincs semmi köze, és tervezik, hogy menjen a lakásba most. Ebben az esetben minden költségvetési megoldást igényel, hogy az újonnan beszerzett fészek tiszta és kényelmesebb legyen. A csempe festése egy ilyen lehetőség, hogy javítsa a szoba megjelenését, és pénzt költenek.

Mi festeni festeni a csempe?

Válasszon különböző lehetőségeket. Vízzel diszpergált latex festéket festhet a nedves helyiségekhez. Ha a festett felület súlyos szennyeződésnek lesz kitéve, ne zavarja a lakk feletti lakkot.

Alkid zománcokat és olajfestékeket is használnak a csempefestéshez. Az ilyen festékekkel festett felületek nem igényelnek további védőréteget.

Néha a festékeken kifejezetten kijelentik, hogy alkalmasak olyan problémás felületekre, mint az üveg, a csempe stb. Ezeket a termékeket érdemes megkeresni a boltokban.

Ha meg akarja festeni a csempéket a falakon, nem sokat tudsz aggódni. Egy másik dolog - a csempe a padlón. A festéshez a legmegfelelőbb és legmegbízhatóbb eszközöket kell választania - például alkid zománc, amelyet a gyártó padlóburkolatként deklarál.

Milyen színű a csempe festésére?

Nem az a tény, hogy a festett csempe tökéletesnek tűnik. A szoba fókuszpontja nagyon veszélyes. Ez azt jelenti, hogy jobb, ha a fényes akcentust elutasítjuk valami semleges választással. Ha a festett csempefelület összeolvad a szegélyezett falakkal vagy a bútorok homlokzatával, hátrányai kevésbé szembetűnőek lesznek.

De ha a kreativitás felülmúlja a tökéletességet, kreatív munkát végezhet, ha a csempe több színben festődik. Ebben az esetben sablonokat és sablonokat lehet használni. A festék a régi, unalmas bélést világos falfestivá változtatja.

Csempefestés: a munka előrehaladása

1. lépés: Tisztítás. A burkolólapokat alaposan tisztítsa meg csiszolóanyagokkal. A felületnek simanak és teljesen zsírmentesnek kell lennie. Nem fáj a fertőtlenítőszerrel való kezelésre is. Ezután alaposan öblítse le a burkolólapot, hogy eltávolítsa az összes tisztítószer nyomát.

2. lépés: Vizsgálja meg a varratokat. Gondosan vizsgálja meg őket. Ha a habarcsot néhány helyen megrepedtük, akkor ezeket a területeket el kell távolítanunk, az ízületeket cementszántóval töltve. Meg kell várni, amíg a habarcs száraz, majd mossa le a cserépet.

3. lépés. Ha a csempe fényes és nagyon sima - kívánatos, hogy homokos, így a felület matt és durva.

Természetesen, ha egy nagy területre nézünk, a megmunkálást alig ajánlott. Ebben az esetben jobb, ha hagyja a csempe, mint olyan, támaszkodva egy nagyon tapadó alapozó.

4. lépés: Alapozás. Szükséges a magas tapadású primer kiválasztása. Ideális esetben a problémás felületek (csempe, üveg, üvegszál, műanyag stb.) Alapozónak kell lenni. Ezek közé tartozik például a Tikkuril Otex alapozója.

Ha a csempe előminőségű párosításra került, kihagyhatja az alapozást.

5. lépés: Festés. Az alapozó teljes száradása után csak a festés lehetséges. Az alkalmazás eszköz a festék és a felületi tulajdonságok típusától függ. Ha a munkaterület kicsi, használjon puha, sört kefét. Nagy felület esetén görgőre van szükség. Ha a festék egy víz diszperzióhoz tartozik, akkor minden görgő megteszi. Azonban a legjobb választás a velúr rövid nap.

Ugyanaz a henger optimális zománcozásra. Ha azt szeretné, hogy a felület tökéletesen simává váljon, alkid zománcot dobáljon egy edénybe, és permetezze rá. Azonban az elején érdemes gyakorolni egy észrevétlen helyszínen.

A festéket nagyon vékony rétegben alkalmazzák. Általában legalább két réteg szükséges.

Egyenesen festette az egész felületet, beleértve a varratokat. Ha ki szeretné emelni a habarcsot, az alaphoz való teljes száradás után sima varratokkal kell járnia, vékony ecsettel, kontrasztos festékkel.

6. lépés Lakkozás. Ez a tétel opcionális. Csak akkor szabad igénybe venni, ha a festett terület agresszív hatásnak van kitéve. Meg kell győződnie arról, hogy a lakk nem korrodálja a festett felületet. Nem baj, hogy előzetesen ellenőrizzék a kompatibilitást - például egy rétegelt lemezre vagy üvegre.