Legfontosabb > Csapok

Fürdőszobai csaptelepek: a legjobb gyártók

Hogy ne veszítse el a mixer választását és vegyen egy nagyon jó minőségű terméket? Annak érdekében, hogy mindkettő megbízható és az ár nem volt túl magas, és megjelenésében illeszkedett a fürdőszoba belsejébe? Valószínűleg nincs olyan személy, aki ilyen kérdéseket nem feltett volna. A vízvezetékgyártókban ezeknek a termékeknek a köre olyan széles, hogy kevesen találják ki, és azonnal meghatározzák a kívánt modellt. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, először meg kell ismerkednie a keverők típusával, és tanulmányoznia kell, hogy mely gyártók vannak a legjobbak ezen a területen.

Kád csaptelepek

Keverő típusok

A keverők azok a dolgok, amelyeket nem egy-két évig, hanem sok éven át működtetünk. Ezért fontos a daru kényelme, megbízhatósága, funkcionalitása és tartóssági garanciája. Túlfizetni csak a márka számára és az űrlap eredetisége pénz pazarlás, és még a lakótér árvízének veszélye is. Először is, fontoljuk meg, hogy milyen típusú keverők vannak felosztva, vagy szakértőként hívják őket vízszerelvényekre.

Példa különböző keverőkre

A kialakítás és a funkcionalitás függvényében a keverők többféle típusra oszthatók, amelyek mindegyikének saját előnyei vannak.

Tervezési jellemzők

 1. Szelepkeverők. A régi szelep típusú keverőkben a forgattyúház volt a leggyengébb pont, mert idővel a tömítéseket áttörték, a szelep átfordult, ami szivárgást eredményezett. Néhány gyártó ezeket a lehetőségeket használja a termékek költségének csökkentése érdekében. A modern modellekben kerámia daru-dobozok vannak felszerelve, forgó mechanizmussal. A tok belsejében két olyan lyuk van, amelyek egymáshoz képest elmozdítva vízzel nyithatók vagy blokkolódnak. A daru csak 90 vagy 180 fokos, de nem 360-as, mint a régi modelleknél.

Egykaros keverő

Egykaros fürdő keverők

Termosztatikus fürdőszobai csaptelepek

A termosztátos keverők működési elve

Érintse meg a fürdőszobai csaptelepet

Touch mixer, séma

A szerelési és rögzítési lehetőségek típusa

A keverő választása egy másik fontos paraméterre - a rögzítés típusára vonatkozik. Ezzel nem csak a szerkezet megjelenése és a könnyű üzemeltetés, hanem a telepítés költsége is függ. A telepítési módszer szerint az összes keverõt két csoportra osztják: nyitott (beépített) és rejtett (beépített).

Az első csoport csaptelepei a menetes csövek végein vannak rögzítve, és ezek a csövek az egyetlen támaszkodnak a termék testéhez. Ezenkívül a ház maga és a csatlakozó tömlők a nyitott térben helyezkednek el. A keverők második csoportja speciális hornyokba vagy résekbe van szerelve, és csak a kifolyó és a beállító karok maradnak kívül.

Belső fali keverők

A keverők is típusok és helyek szerint vannak felosztva:

 • padlómodellek;
 • fal modellek;
 • asztali modellek.

A mosogató számára kialakított padlószerkezet egy cső, amelynek kifolyónyílása és szabályozó szelepe van. A cső rögzítése a felületre tüskékkel és szerelőlemezzel. A csatlakozás alulról van kialakítva, vagyis a csővezeték előre van helyezve a padlóba, és a csatlakozódobozon kívülre kerül. A fürdőszobai csapok kissé eltérnek a formatervezettől. Rendszerint két felszálló csatlakozó van egy közös vagy külön szerelőlemezhez. Az ilyen keverők telepítéséhez önálló tapasztalattal kell rendelkeznie a vízvezeték-szerelési és építési munkákban, ellenkező esetben jobb tapasztalt vízvezeték szerelésre van szükség.

Padlófürdős kádcsaptelep

A nyitott fali keverők a legkönnyebben telepíthetők és egyszerűen cserélhetők. A fő feltétel a csőkioldások erős rögzítése. Leggyakrabban a fürdőkád felett helyezkednek el, összekötve egy zuhanyzó öntöződobozzal. A 30 cm-es kifolyócsővel felszerelt konstrukció kényelmesen fel lehet szerelni a mosogató és a fürdőszoba között (kis helyigény esetén): ha szükséges, a csapot vagy kádra vagy mosogatóra lehet fordítani. Bárki, aki valaha tartott egy vízvezeték kulcsot a kezében, felszerelhet egy beépített keverőt.

Példa egy hosszú keverőre, hosszú hajlékony kifolyóval

Mosogató- és kádcsaptelep

A beépített típusú falra szerelt modellek minden belső térben nagyszerűen jelenhetnek meg, függetlenül attól, hogy milyen típusú kivitel - szelep, egykar vagy termosztátok. A telepítés nem olyan egyszerű: a ház felszereléséhez és csatlakoztatásához előzetesen be kell vágni egy fülkét a falba, és a fülke mélységének elég nagynak kell lennie. Nemcsak a szelepeket, hanem a keverőegységet is be kell szerelni, valamint a csővezetékhez csatlakozó szerelvényeket. Ez bizonyos követelményeket támaszt az épület falaira: a régi téglafal és a vékony válaszfalak nem alkalmasak beágyazott csaptelepekhez.

Tanács. A legjobb megoldás itt a nedvességálló gipszkarton falainak fedezése, oly módon, hogy minden szükséges beilleszkedjen az alap és a bőr közötti résbe. Természetesen ez a lehetőség nem alkalmas kis fürdőszobákra, ahol nincs elég hely.

Az asztalra szerelt keverők közvetlenül a kádak és mosdók oldalára vannak felszerelve. A szerelés a készletben található anyákkal vagy csapokkal történik a keverőhöz. Ezzel a telepítési módszerrel a termék teste a perem felett van, a rugalmas tömlők és csatlakozócsövek pedig alatta vannak. Az ilyen modellek telepítésekor nem szükséges speciális készség, a legfontosabb az utasítások betartása. Rendszerint a vastag falakkal (pl. Kő és fajansz) rendelkező tokot vékonyfalú (akril, fém, üveg) diófélékkel kell összekötni. Ezenkívül a legtöbb fürdőkád és mosdók kész típusú lyukakkal készülnek ilyen típusú keverőkhöz.

A beágyazott asztali modellek főként fürdők számára készültek. Az oldal felett kiáramlás, öntöződoboz, vízáram szabályozók, minden más rejtett. Ez a fajta telepítés a legnehezebbnek tekinthető, mivel a fürdőkádban nincsenek nyílások az ilyen keverőkhöz, és önnek is meg kell csinálni. A lyukak kivágják a fúrót a fúvókák koronájával, maximális óvatosság figyelembevételével. Egy rossz mozdulattal károsíthatja a tál falát, és a fürdőszobát meg kell javítani vagy teljesen ki kell cserélni. A legjobb, ha szakembert hív meg ilyen munkára, a mentés itt nem megfelelő.

A keverő felszerelése a fürdő fedélzetére

Gyártási anyagok

A legtöbb fogyasztó esetében a döntő tényező a keverő készítéséhez használt anyag. A legmegbízhatóbb és tartósabb termékek sárgarézből készülnek. Speciális tulajdonságai miatt a sárgaréz alkatrészek nem szakadnak meg nagy terhelés mellett, ellenállnak a hirtelen hőmérsékletváltozásnak, évek óta megőrzik eredeti megjelenésüket. A sárgaréz csövek belső felületén a vízből származó ásványi lerakódások minimális mennyiségben helyezkednek el, így a csövek hosszú időn keresztül eltömődnek és tisztításra szorulnak. És ami a legfontosabb: a sárgaréz biztonságban van.

Az elit vízvezetékhez és a bronz adalékokhoz. A magas műszaki jellemzők mellett kiváló megjelenésű, és hátránya csak a magas ár.

Bronz keverők

Nagyon gyakran vannak turistaosztályú silóniakeverők - egy olcsó alumínium és szilícium ötvözet. Kívülről meglepőnek tűnnek, de a minőség sok kívánnivalót hagy maga után. A csövek kisebb nyomású túlfeszültségét is meg lehet szakítani, és az anyag korróziónak van kitéve. A szilíciumot krómozással szemléltetve a sárgaréz visuális megkülönböztetése nehéz, de súly szerint elvégezhető - a sárgaréz termékek sokkal nehezebbek.

Hagyományos silumin krómozott keverőponyva

A csaptelepek rézből, rozsdamentes acélból, speciális műanyagból készültek. A szelepek és karok dekoratív kialakításához számos anyag használható - üveg, fa, onyx és természetes márvány és mások. A korrózió elleni védelem érdekében a keverőket nikkel, króm, színes és fehér zománc bevonattal látják el.

Kristály kevert Elite csaptelep

Keverő, rhinestones díszített és aranyozott

A legelőnyösebb a króm, és szinte minden vezető gyártó használja. A Chrome ellenáll az agresszív környezetnek, egészségre, tartósra, a mikroorganizmusokra nem sokszorozódik. Ezenkívül a króm termékek minden belső térben jól néz ki.

Fedélzeti keverő, króm

A nikkel allergiát okozhat, noha a technikai jellemzői a krómnál alacsonyabbak. De a zománc ereje és tartóssága nem különbözik. Zománc-keverők vásárlásakor nagyszerűen néz ki, de működés közben a bevonat gyorsan megsérül és lehámul.

Luxus olasz fürdőszoba csaptelep

Mi a jobb - hazai vagy importált?

Az orosz gyártmányú keverők kevésbé népszerűek, mint a Németországból, Svájcból, Olaszországból, Csehországból és más országokból származó termékek, amelyek termékei a világpiacon keresletet igényelnek. És nagyon kevés megbízható hazai gyártója van, szemben a külföldi márkákkal. Nagyon nehéz megtalálni a nagyméretű vízvezeték üzletekben Oroszországban gyártott jó vízszerelvényeket, és amit a fogyasztónak kínálnak, a leggyakrabban alacsony fokú kényelmet, alacsony funkcionalitást és gyenge designt kínál. De vannak bizonyos előnyök a háztartási keverők számára.

 1. Először is olcsóbbak, mint a külföldiek. Igen, kevesebb az élettartamuk, de gyakran előfordul, hogy sürgősen egy keverőre van szükség, és nincs elég pénz drága termék megvásárlásához.
 2. Másodszor, a javításra szolgáló alkatrészek megtalálása sokkal könnyebb. A nagyvállalkozások kiszolgáló központjai nagyvárosokban találhatók, és a kis helyi üzletekben nincsenek részek importált keverők számára.
 3. Harmadszor, termékeink olyan szennyeződésekhez igazodnak, amelyeket a csővezeték víz tartalmaz, nem dugnak hosszú ideig, és biztosítják a normális áramlást, még akkor is, ha nem tisztázott, hogy mi folyik a csapból. Ebben a tekintetben az importált keverők sokkal igényesebbek: szűrőkre is szükség van, sok modellt terveznek egy adott víznyomáshoz. A jótállás csak a működési feltételek mellett érvényes.

Belföldi vagy importált keverők

Azonban a külföldi keverők sokkal előnyösebbek a legtöbb fogyasztó számára. Ez a termékek környezeti biztonságának, az egyszerű használatnak, a kötőelemek és zárszerkezetek megbízhatóságának, valamint az esztétikai megjelenésnek köszönhető. Ezért az alábbiakban azokat a gyártókat vesszük figyelembe, akik már bizonyították magukat a legjobb oldalról és a legmagasabb hírnévnek örvendenek.

Legnagyobb gyártók

Hansgrohe - Németország

A német gyártók minősége évek óta világszínvonalúnak számít. A Hansgrohe márka hosszú ideje jelen van az orosz piacon, és termékei nagy szükség van. A cég egy kis területű fürdőszobai csaptelepek gyártására specializálódott. Majdnem minden modell kompakt méretű, kényelmes és megbízható rögzítéssel rendelkezik, minimalista stílusban.

Hansgrohe Axor Citterio fürdőcsaptelep

A termékcsalád nagyon nagy: számos szelep és egykaros keverő, termosztátok, különböző típusú rögzítésű modellek. Főként krómozott sárgarézből készülnek, 5 éves garanciaidővel rendelkeznek, de valójában sokkal hosszabb ideig szolgálnak. Az egyetlen hátránya a termékek magas költsége.

HANSGROHE fürdőcsaptelep

Grohe - Németország

A híres német minőség egy másik képviselője. A márka világszerte gyárakkal rendelkezik, és bárhol termékei állandó keresletben vannak. A Grohe keverők jótállási ideje meglehetősen lenyűgöző - 10 év. A gyártó a modellek funkcionalitására és ergonómiájára összpontosít, így nem fog kellemetlenül felzaklatni a túlzott zaj vagy a fröccsenő víz miatt, ami gyakran rossz minőségű termékeket eredményez. A keverők megjelenése az egész életciklus során is megfelelő gondossággal változik.

A választékban léteznek modellek az építési és rögzítési módok minden típusáról, sokat ugyanabban a stílussal készült készletek képviselik. A Grohe keverők jellemzői a vízfogyasztás csökkentése és az optimális áramlás fenntartása. A rögzítőrendszerek nagyon egyszerűek és kényelmesek, és nem is nehéz, de nem szakember számára is. Az anyag réz, néhány rész alumínium ötvözetből készülhet. Az árkategóriák nagyon szélesek, mindkettő meglehetősen megfizethető lehetőségeket kínál, és a drága gyűjtemények legelitobb. Természetesen természetesen a Grohe termékek költségei nagyon magasak, és ez az egyetlen negatív.

Kludi - Németország

A német cég keverőművei megfelelnek a legmagasabb követelményeknek. Az erõ és a funkcionalitás mellett különböznek az esztétika tervezésében, a klasszikus formák és az eredeti innovatív megoldások kombinációjától. A legtöbb modell műanyag lélegeztetővel van felszerelve, amely lehetővé teszi az iszaplerakódások minimalizálását, a vízsugarak szögének beállítását és a vízfogyasztás csökkentését.

KLUDI Q-BEO egykaros keverő

A termékek széles választéka magában foglalja a gyűjtőkészleteket és a szelepkeverő készleteket, az egykaros, valamint az összes típusú kötőelem termosztátjait. A modellek kialakítása nagyon változatos, így a keverők tökéletesen belterülnek. Az anyag rozsdamentes acél, a bevonat króm, fehér és fekete lehetőség van. Mint a többi német márka, a termékek egyetlen hátránya a magas ár.

Jacob Delafon - Franciaország

Ez a francia márka a szaniterek világméretű gyártói közé tartozik, termékeit nem csak a minőség és a megbízhatóság, hanem a kifinomult formatervezés is értékeli. Ugyanakkor a termékek költsége meglehetősen mérsékelt a német márkákhoz képest, a modellcsalád lehetővé teszi a keverő kiválasztását, még akkor is, ha korlátozott költségvetéssel rendelkeznek. A gyártó 5 év garanciát vállal az árukra, bár még a legolcsóbb modellek is kétszer hosszúak.

Jacob Delafon mixer

A cég kártyája a klasszikus stílusú termékek, sima, puha vonalak és korszerű formák. De a termékcsalád nem korlátozódik a klasszikusokra, az évente gyártott keverősorokra, innovatív kivitelben. A legújabb design trendeket aktívan használják a szaniterek gyártása során, és a megfelelő megoldás megtalálása egyszerű. A legnagyobb számú modell a krómozott bevonatú rézből készült szelep és egykaros szerkezetek.

Toobi keverők - Jacob Delafon expresszív pop art designja

Jacob Delafon fürdő csaptelep

Oras - Finnország

A finn fűtésszerelvények és tartozékok a minőség-ár arány szempontjából a legjobbak. Ennek köszönhetően az Oras csaptelepek nagyon népszerűek az orosz piacon. A márka termékeiben nagy megbízhatóságot, kiváló formatervezést és hatalmas modelleket kínál a lehetséges stílusok bármelyikéhez. Az Oras termékek vonala az összes típusú daru típustól függ. A szelep és az egykaros csaptelepek standard kivitelben vannak, klasszikus kialakításúak és egyszerű formájúak. A gyártó azonban termosztátokra és érintés nélküli keverőkre összpontosít, amelyek megválasztása sokkal gazdagabb.

A termékek gyártására használt sárgaréz és ABS műanyag, amely lehetővé teszi, hogy csökkentsék a termelési költségek csökkentése nélkül teljesítmény. Ez az anyag jó szilárdsággal és alkáli ellenállással rendelkezik, ezért az ilyen keverők nem igényelnek különös gondosságot. Az egyetlen hátrány az, hogy a szín elhalványul.

Roca - Spanyolország

A spanyol vízvezetékeket az orosz piacon a Roca gyár képviseli. Termékei jó minőségűek és megfizethetőek, a márka megkülönböztető jellemzője a terméktervezés. A klasszikus forma szabványos keverőin kívül a fogyasztó számos modellt kínál az avantgárd, hi-tech, modern és mások számára.

Roca keverők

A választékban megtalálható minden típusú keverő, mind a legegyszerűbb verzióban, mind a kiegészítő berendezésekkel: automatikus kapcsolók, szellőztetők, áramlásszabályozók, rugalmas bélés, visszahúzó lánc. Gyártási anyag - sárgaréz és króm. Ami a hátrányokat illeti: az egyes modellek túlságosan pretenciális kialakítása csökkenti használatuk kényelmét és praktikusságát.

A képen: modell Tézis a gyárból Roca

Fantini - Olaszország

A Fantini olasz keverők elit termékek kifogástalan műszaki jellemzőkkel bírnak. A termékek különböznek a tervezésben, a multifunkcionalitásban és a formatervezés megbízhatóságában. A gyártó 10 év garanciát vállal, még akkor is, ha alacsony minőségű víz használata történik. A lineáris sorozat mindegyik típusú keverőket tartalmaz, különböző típusú rögzítéssel, számos érzékelő elektronikus modellek széles választéka áll rendelkezésre.

FANTINI Venezia mixer

A keverők, elsősorban a sárgaréz és a króm gyártása során több elitgyűjtemény tartalmaz bronzból készült cikkeket. A széles választék lehetővé teszi, hogy mindenféle méretű fürdőszobát válasszon. Az egyetlen negatív a keverők magas költsége.

Geberit - Svájc

Érintse meg a Geberit HyTronic csaptelepet

A svájci csapok megbízhatóak, praktikusak és praktikusak. A Geberit a szaniterek világméretű gyártói listáján szerepel, termékei mindig következetesen magasak. A termékcsalád hatalmas, minden típusú keverőt tartalmaz, de a gyártó szenzoros érintés nélküli modellekre összpontosít. Az infravörös vezérlésű keverők gyorsan reagálnak a kézmozdulatokra, szabályozzák az áramlási erőt, és könnyen tisztíthatóak a szennyeződésektől. Az érzékelőrendszer számos működési móddal rendelkezik: víz- és energiamegtakarítás, hő-fertőtlenítés, időszakos vízellátás és mások.

Geberit HyTronic keverő

A termékek nagyon kényelmesek, esztétikai megjelenésűek, különböző stílusok. Az árkategóriák meglehetősen szélesek, bár a spanyol és a finn keverőkhez képest a termelési költségek magasabbak. A használt sárgaréz gyártásához, bevonat - króm.

Vidima - Bulgária

Vidima keverők (VIDIMA)

A bolgár keverőket a legkedvezőbb ár és a jó minőség jellemzi. Kényelmes és megbízható, könnyen rögzíthető. A gyártó garanciája - 3 év, minden termék megfelel az európai szabványoknak. Az elektrokémiai horganyzást a keverők gyártásánál használják, aminek következtében a felszín sajátos fényt kap, és ez a Vidima termékek egyik megkülönböztető jellemzője.

A gyártó az egykaros és szelepes modellekre összpontosít, amelyek a csatlakozás és a kialakítás módjában különböznek egymástól. Mindegyik termék légzőkészülékkel van ellátva, és az egyszelepes keverőkészülékek kazettái zajelnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az anyag réz, a bevonat nikkel és króm. Az egyes részek kiváló minőségű műanyagból készültek.

VIDIMA - vízvezeték mindenki számára

Ravak - Csehország

Ravak - fali keverő

A cseh márkájú Ravak termékeit a mindennapi élet megbízhatósága és gyakorlata jellemzi. A csapok modern, felhasználóbarát kialakításúak, egy egyszerű szerelőrendszer és széles körű árak teszik lehetővé a választást még korlátozott költségkeret mellett is. Az egycsatornás modellek kerámia patronjait legalább 700 ezer mozdulatra tervezték, és a jótállási idő 5 év.

Mortic Mixer Ravak

Sárgarézből készült termékek, krómozott bevonat. A soros sorozat minden típusú keverőt tartalmaz, a szelepek és az egykaros modellek széles választéka, amelyek mindegyike légtelenítővel van ellátva. Minden termék megfelel az európai szabványoknak, amit minőségi tanúsítványok tanúsítanak.

Mixer tippek

Mielőtt elkezdené a boltba lépni, próbálja meg eldönteni a keverő típusát, és fontolja meg, milyen funkciók a legfontosabbak az Ön számára. Ez jelentősen csökkenteni fogja a kívánt modell keresését a boltban. A termék kiválasztása, minden oldalon ellenőrizze, ellenőrizze a szerelvény minőségét. A lógó részek, a karcolások a bevonaton és más hibák esetén rossz termékminőséget jeleznek. De még ha vizuálisan is minden rendben van, meg kell győződnie arról, hogy a készülék megfelel a GOST (GOST 25809-96) szerinti műszaki előírásoknak.

GOST 25809-96. Csaptelepek és vízcsapok. Fájl letöltése

Tippek a választáshoz

Nagy jelentőséggel bír az anyag, amelyből a testet készítik. A sárgaréz termékek drágábbak, de hosszabb élettartammal rendelkeznek, de a műanyag elemekkel ellátott keverők gyorsabban meghibásodhatnak. A legnagyobb figyelmet fordítsuk a gyártóra: a híres márkák értékelik hírnevüket, ezért minden modell alapos tesztelésre kerül.

Német fürdőszoba csapok

Modell kiválasztása paraméterek szerint

 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falon, a mosogatón
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falon, a mosogatón
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falon, a mosogatón
 • Szín: fényes króm
 • Fogantyú: fém
 • Vízleeresztő készlet: egy készletben
 • A szabályozás típusa: szelep
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • A szabályozás típusa: szelep
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • A szabályozás típusa: szelep
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a fürdő oldalán
 • Szín: fényes króm
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Leeresztő szett: nem (sima test)
 • Vezérlés típusa: Lever
 • Telepítés: a falra
 • Szín: fényes króm
 • Leeresztő szett: nem (sima test)

Moszkva, a kereszteződés a Yaroslavl autópálya és a Moszkva Ring Road 95 km (külső oldalon), üzlet "Kerámia csempe, vízvezeték".
Helyszín térkép

Hogyan válasszunk ki egy fürdőszoba csaptelepet zuhanyzóval

Ha meg szeretné tudni, hogyan kell egy zuhanyzóval felszerelt fürdőszobai csaptelepet választani, akkor nem elég csak eljönni a boltba, és hallgatni az eladó tanácsát. Csak gondosan tanulmányozva az eszköz tervezési jellemzőit, a mechanizmusainak működési elve, előnyei és hátrányai jó választás lehet.

Milyen típusú csaptelep egy zuhanyzóval zuhanyzóval jobb választani

Minden fürdőkeverő két nagy csoportra osztható - ezek csapos és egykaros keverők. Ezek az eszközök önmagukban különböznek vezérlőként és a víz keverését biztosító mechanizmusoktól.

Fürdő - zuhany csaptelep csaptelep

A csaptelep keverők a legnépszerűbbek és könnyebben gyárthatók, ezért olcsóbbak. A nevüket a fő szerkezeti elem nevével kapták meg, amelyen keresztül a vízáramlás áramlása és szabályozása megtörténik.


Crane-box fürdőkád és zuhanycsaptelep.

A készülékek kétféle változatban érkeznek:

1. Féreg - gumi záró mandzsettával. A mandzsetta a rúdra van kötve, amikor a szelepet forgatja, a csigahajtómű tolja a rudat, és lezárja azt a lyukat, ahonnan a víz áramlik.

 • 1. készlet;
 • 2. Tömítőgyűrűk;
 • 3. Slip ring;
 • 4. A dugattyú;
 • 5. Záró tömítés (gumi, szilikon);
 • 6. ház;
 • 7. zsírkamra;
 • 8. Védőhéj;
 • 9. Csavarja be a reteszelő tömítést.

+ Előnyök: Az ilyen típusú daru-doboz fő előnye a termék alacsony költsége és a fémmechanizmus megbízhatósága. Amellett, hogy javítani egy ilyen keverő nagyon egyszerű. Mindez lecsökkent a vastag gumiból vagy szilikonból készült záró mandzsetta cseréjéről.

- Hátrányok: A hiányosságok között meg kell jegyezni, hogy nem túl könnyű használni. A szükséges vízhőmérséklet és intenzitás eléréséhez a szelepet 3-4 alkalommal kell forgatni. Mindezidáig a víz hiába ürül ki, így a daru gazdasága meglehetősen kétséges. A lezáró mandzsetta időnként szivárog, de ha a csere kézzel készült, akkor ez nem olyan nagy probléma.

2. Kerámia - két tányérral rendelkezik, hosszúkás lyukakkal, amelyek közül az egyik rögzítve van a házban, a másik pedig a szárhoz van rögzítve. A szelep elforgatásával és a mozgatható lemez mozgatásával lehetséges a lyukak összehangolása és a vízáramláshoz való hozzáférés.

 • 1. tűzés;
 • 2. készlet;
 • 3. Hangelnyelő;
 • 4. Top kerámia lemez;
 • 5. A tengelydoboz háza;
 • 6. Alsó kerámia lemez;
 • 7. Gumi gyűrű;
 • 8. Kerámia daru doboz szerelvény.

+ Előnyök: A kerámia daru előnyei - ez elsősorban egyszerű használat. Az orsót csak 180 fokos fordulattal (fél fordulattal) vagy 90 fokban forgatja el (negyed). A mechanizmus megbízható és tartós, nem bocsát ki idegen zajokat, és nem igényel túlzott erőkifejtést a nyitáskor.

- Hátrányok: Hátrányok - ez a termék magas költsége. Szilárd szennyeződésekkel szembeni érzékenység, ami a kerámialemezek gyors kopását eredményezi. Maga a daru-tengely doboz szinte lehetetlen javítani, teljesen megváltoztatni.

FONTOS! A kerámia daru esetek gyors meghibásodásának megakadályozása érdekében a durvaszűrőt a vízcsőbe süllyesztették.

Következtetéseket. Ha a pénzügyi lehetőségek lehetővé teszik, ajánlatos egy kerámia csaptelepet vásárolni, de ha a csapvíz piszkos, és a kisebb vízvezeték-javítások nem jelentenek problémát, sokkal olcsóbb a csaptelep beszerzése a féregcsapdán.

A daru-doboz keverő típusának meghatározásához elegendő a lendkerék elfordítása. A kerámiában a fogantyúk csak fél fordulattal fordulnak el, a csigahajtóműben a forgatás folytatódik.

Egykaros kád és zuhany csaptelepek

A kívánt vízhőmérséklet eléréséhez és a vízsugár nyomásának kívánt értékéhez ezeknél a keverőknél egy patron segítségével történik. Az ilyen keverőkben az ember egykarúnak nevezik - az összes folyamat kezelése egy fogantyúval történik.

Annak ellenére, hogy a megjelenés különbözik az előző keverőtől, a kazetta működési elve hasonló a kerámia csaptelep munkájához. A keverést és a víznyomást ugyanazok a kerámia lemezek hajtják egymáshoz képest, amelyek mindegyike előnyös és hátrányos.

Ugyanaz a működési elv és a fő design, mint a kerámia daru doboz.

Két, lyukas kerámialapból áll. Az alsó álló (A), amelyen forró és hideg víz van, és van egy leeresztő nyílás és a felső mozgatható (B).

A víz hőmérséklete és nyomása a két lemezen lévő lyukak regisztrálási területétől függ.

Termosztatikus csaptelepek

Termosztatikus csaptelepek nemrég megjelentek, de már megtalálták a fogyasztóikat. A készülék egy gombnyomásra szolgáló panel, amely a kikapcsoláshoz és a vízhez kapcsol, a hőmérséklet és a víznyomás szabályozója, a furat vagy a csap, hogy kilépjen a sugárból.

A beépített szoftvereszköznek köszönhetően, amely megtartja a sugárnyomás intenzitását, a vízhőmérsékletet, a hőcserélő a legbiztonságosabb az előzőleg felsorolt ​​eszközök közül.

Termosztatikus csapok:

Elektronikus - folyadékkristályos képernyővel ellátva. Ezeknek az eszközöknek a működése hálózati adapter vagy hagyományos akkumulátor csatlakoztatását igényli.

Mechanikus - a folyamat szabályozása fogantyúkkal és szelepekkel. További tápegységekre nincs szükség.

Az ilyen eszköz működési elve a következő. A keverő kamrában lévő víz áramlása szabályozza azt a szelepet, amely nem a hőmérsékletet reagál, hanem az áramlás intenzitását. Ha egy patak nyomása nagyobb vagy kisebb lesz, a második átjáró áteresztőképessége megfelelően változik.

A zuhanyzócső átkapcsolásának mechanizmusának különbsége és kiválasztása

A zuhany-kifolyó kapcsolószerkezet típusának megfelelően a fürdőkád csapok:

1. excentrikus kapcsolókészülékkel, zuhanycsővel. A fogantyú forgatásának köszönhetően, az excenteren keresztül kétszárú rúd mozgatható gumival, a széleken. A kívánt üzemmódtól függően az egyik nyílás zárva van - a zuhanyzóhoz vagy a kifolyóhoz.

+ Előnyök:

 • A mechanizmus meglehetősen megbízható és olcsó. Javítása és még teljesebb cseréje nem nehéz.
 • Minden típusú daruhoz van szerelve, a legfontosabb, hogy megfeleljen a kifolyócső és mechanizmus szerelési átmérőinek.

- Hátrányok:

 • A gumigyűrűk gyorsan elhasználódnak.
 • A termék jelentős méretei, ha a csapot fel kell szerelni a fürdő felett.
 • Gyakori fordulatokkal a kifolyócsuklók lazulnak, és folyamatosan szigorítani kell őket, hogy ne szivárogjanak.

2. A patronos mechanizmussal a zuhanykapcsoló átkapcsolásához. A mechanizmust egy eszköz - egy patron képviseli.

+ Előnyök:

 • A mechanizmus a legmegbízhatóbb és tartósabb, könnyű és gyors cserélhető.
 • Vonzó kialakítása, egyszerű kezelhetőség, kis méret.

- hátránya:

 • A patront nem lehet megjavítani, a meghibásodás után teljes csere szükséges.
 • Előfordulhat, hogy kompatibilitási problémák lépnek fel egyes "univerzális" patronokkal a javító készletekből. Javasoljuk, hogy alkatrészeket csak a keverővel azonos gyártótól vásároljon.

3. Egy golyós átkapcsoló zuhanykazánnal. A főszerelvény egy golyó, amely két gyűrűs tömítés között helyezkedik el. A víz, amely a gömb egyik oldalsó nyílásába esik, bemegy a kifolyóba vagy a zuhanyzóba.

+ Előnyök:

 • Napjainkban a legmegbízhatóbb és tartósabbnak számít.

- Hátrányok:

 • Az eltérítő mechanizmusa beépítve van a keverő házába, és nem választható. Ha a kapcsoló meghibásodik, a javítás nem lehetséges, meg kell változtatni az egész keverőt.

4. A parafa-váltókapcsoló zuhany-kimenettel. A készülék működési elve hasonló az excenterhez. De a reteszelő mechanizmust nem egy forgó fogantyú hajtja, hanem egyfajta sapkát emel vagy leereszkedik.

+ Előnyök:

 • Külsőleg a készülék nagyon kompakt és stílusos.
 • A keverő méretei nem növekednek.
 • A váltás meglehetősen egyszerű, feltéve, hogy a kialakítás dombornyomott kiemelkedéseket biztosít.

- Hátrányok:

 • Nehéz javítani, nagyon nehéz a szükséges alkatrészeket beszerezni.

A mechanizmusok szerint a zuhanykeverő keverők beépítettek és külsőek:

1. Keverők beépített mechanizmusokkal.

+ Előnyök:

A beépített mechanizmusok előnyei a keverő tömörségében, a működés megbízhatóságában és a szivárgások hiányában állnak. Ezenkívül a legtöbb beépített mechanizmussal rendelkező modellek egy mozdulattal működtethetők: egy gomb megnyomásával vagy egy kar elforgatásával.

- Hátrányok:

A fő hátrány a javítás bonyolultsága, az egyetlen kivétel a patrontelep, ahol csak a teljes mechanizmust kell cserélni. Bizonyos modellekben, az eltérítő meghibásodása után az egész keverőt ki kell cserélni.

2. Keverők külső mechanizmusokkal.

+ Előnyök:

Külső mechanizmusok vannak felszerelve a keverő és a kifolyócső között, és egy további kimenet van a zuhanycsőhöz. Fő előnye az egyszerű szerelés, karbantartás és csere.

- Hátrányok:

Elég kényelmetlenek a használatukhoz, a keverők nem túl esztétikusak, ezért a csaptelepnek a fürdő fölött magas magasságban kell lennie. Ha a csaptelep a fürdőszoba és a mosogató között helyezkedik el, és a kifolyó folyamatosan mozog, a külső áttétel használata meglehetősen kétséges, mivel gyorsan elkezd gyengíteni az ízületeket, és a gyakori mozgásoktól szivárog.

Kihúzók - amelyek a legmegfelelőbbek a fürdőkád és a zuhany csapok számára

A legnépszerűbb fürdőszoba csaptelep modell hosszú csővel van ellátva. Abban az esetben, ha a fürdőszoba és a mosdó mosogatója egymáshoz közel helyezkednek el, nem szükséges további csaptelep beszerelése. A forgó kúpos pénzt takarít meg az eszközök telepítése során, de a működés során további beruházásokat igényel. A gyakori forgási manipulációk gyengítik a cső és a keverő közötti kapcsolatot. Amikor egy forgódugattyúval rendelkező keverőt vásárol, fordítson figyelmet a készülék mozgási szögére és a daru hosszára. A legjobb megoldás több mint 30 cm széles választékkal.

A fürdőszobákban rövidebb lyukak jelentek meg, mint a hosszúak, de sikerült megszállniuk a rést. Az ilyen modellek fő előnye a szükséges hely kis területe, és a közvetlenül a fürdő szélére telepíthető képesség. A kis helyiségekben a keverőhöz egy rövid csatorna üdvözlendő.

A csap csaplyukának megválasztása a mosdó és a fürdőszoba elhelyezkedésétől függ, a helyiség területén, a keverő tervezett telepítési helyén.

Kútfej: megtakarítás vagy kényelem

A megfelelő modell kiválasztásakor ügyeljen a kifolyócsőre. A fúvóka két típusból áll: légzőkészülék vagy zuhanyzó öntöződoboz.

Az első lehetőség vízfogyasztást takarít meg. A szellőztetőben az úgynevezett "kavitációs hatás" fordul elő: vízáramlás és levegő keverése. Ha a csap nem teljesen nyitott, a kimenet jó víznyomás.

A második két üzemmódban használatos: zuhany vagy sugár. A víz áramlása sok áramlásra oszlik, így kiküszöbölve a fröccsenés hatását.

A második lehetőség sokkal kényelmesebb, az első gazdaságosabb.

Zuhanyfej kiválasztása

A zuhanyfejek választéka hatalmas. Arra a kérdésre, hogyan válasszon csaptelepet a fürdőszobában, ismerkedjen meg a zuhanyfej típusával és funkcióival. Különböző funkciók, tervezés, öntöző terület, anyag - hogyan lehet a megfelelő választást?

A legnépszerűbb anyagok műanyag vagy fém. A fém öntöződoboz erősebb, tartósabb és drágább. A műanyag - olcsóbb, de rövidebb élettartamú, egyszerűen megszakad.

A modern zuhanyfej egyszerűen köteles többféle vízellátási és permetezési módot biztosítani. Jets lehet intenzív, csepegtető, masszírozó - figyeljen a számra és a különböző módok.

Öntözés

Öntöződoboz állítható üzemmódokkal

Beépítés típusa zuhanyfej: fal, mennyezet vagy kézi. Válassza ki a kézikönyvet - vigyázzon a tartóra.

A kád-zuhany csaptelepek típusai és típusai

A fürdőkád és a zuhany csapok szerelési lehetőségei a következők lehetnek:

A klasszikus és leggyakrabban használt telepítési módszer. Ajánlott magasság - 20-30 cm a fürdő széléhez képest. A kifolyócső hosszának kiválasztásakor győződjön meg arról, hogy a vízsugár nem esik a szélén, hanem magát a fürdőbe.

Egy speciális racken

Ezt akkor használják, amikor a fürdõ a faltól távol helyezkedik el. A telepítés bonyolultságát egy érdekes fürdőszobai belső tér igazolja.

Egy egyre népszerűbb rögzítési módszer. Bonyolult építésű fürdőkészülékhez használják a már elkészített lyukakkal a keverő felszereléséhez. Kívánt esetben a lyukakat önmagadból készítheted.

Egy ritka és drága telepítési módszer a tervezési projektekben.

Acél, sárgaréz, kerámia vagy silumin - válaszd a legjobbat

A fürdőszoba felszerelése, ne csak a működtetés, a kivitelezés és a keverő rögzítési módjának figyelembevételével járjon el. Mindenképpen ellenőrizze az eladóknak, hogy milyen anyagot készített:

 • A rozsdamentes acél a legpraktikusabb és legnépszerűbb megoldás. Az acél csaptelep megbízható, tartós, olcsó, minden belső térben jól néz ki.
 • A sárgaréz vagy bronz hosszabb élettartamú, stílusos megjelenésű, de többet költ.
 • A kerámiák sokféle designot, érdekes formát vonzanak. A hátrányok közé tartozik a törékenység és a magas ár;
 • A Silumin egy olcsó, de megbízhatatlan anyag. A keverő élettartama bármely konfiguráció 1-2 év.

Ha olyan kiváló minőségű keverőre van szüksége, amely jól működik és hiba nélkül is működik - állítsa meg a sárgaréz vagy acél választását.

Mixer Cover

A keverők külső bevonására zománcot, krómot és rozsdamentes acélt használnak, különböző lerakódásokat alkalmaznak.

 • A zománcozott bevonatok matt vagy szemcsés szerkezetűek. A zománcfelületen nincsenek nyomok az ujjak és vízcseppek megérintésével.
 • A krómozott bevonat növeli a keverő erősségét és higiéniáját. Gyönyörűek és könnyen kezelhetők.

A kérdés, hogy hogyan kell kiválasztani a megfelelő csapot a fürdőszoba, így nem bánni a vásárlás szinte megoldódott. Van azonban egy másik kritérium is, amelyet kívánatos figyelembe venni a vízvezeték beszerzése során.

Gyártók és márkák

Grohe

Szeretne kapni a híres német minőséget és viszonylag olcsó árakat - figyeljen a Grohe csapokra. A vállalat a huszadik század vége felé lépett piacra, és továbbra is erős pozíciót tart fenn a keverők gyártói és exportőrei között.

Termékjellemzők:

 • Óvatosan ellenőrizzék a termelés minden egyes szakaszát.
 • A daruk gyártásához szükséges anyagok arányának szigorú betartása.
 • Korrózióvédelem.
 • Minden századik egészségügyi eszköz kiáramlásának minősége.

DAMIXA

Dán gyártója stílusos fürdőszoba csapok kombinált minőség és felismerhető egyedi stílus az eszközök. Több mint 80 éve létezik, sok vásárló sikerrel értékelte a márkát - közel 50 ezer keverő kerül naponta a boltok polcain.

Termékjellemzők:

 • Használja a legújabb innovatív technológiák előállításához.
 • Hivatalos ötéves garancia.
 • A vízfogyasztás jelentős csökkenése.
 • Stílusos kialakítás és teljes megfelelés.

A finn vállalkozásoknál készített keverők tökéletes kombinációja a modelltervezésnek, az elektronikának, a modern anyagoknak és ötvözeteknek.

Termékjellemzők:

 • A kötelező pad tesztek elhagyása megakadályozza az egészségügyi termékek szivárgásának vagy törésének valószínűségét.
 • A vízellátó rendszer nyomás- és hőmérsékletkülönbségének automatikus kompenzálása.
 • Megbízhatóság, tartósság, könnyű használat.
 • A vízkészletek gazdaságos használata.

Összefoglalva

A megadott adatok elemzése után bizonyos következtetéseket levonhat arról, hogy mely csaptelepet választhat a zuhanyzóval ellátott fürdőszobában.

A középosztálybeli fogyasztók számára az egykaros keverő a legoptimálisabb a minőségi teljesítmény és az árkategóriában. A kapcsolókészülék beépített zuhanykazetta - patron.

A daru-dobozos működési elvekkel rendelkező, excentrikus kapcsolóként használt eszközök nem csak elavultak, hanem rövid élettartamuk is van.

A jövő termosztatikus mechanizmusaihoz. Amint a programozható keverők ára csökken, értékesítésük élesen emelkedik.

Fürdőszobai csaptelepek

Nehéz elképzelni egy modern fürdőszobát csaptelep nélkül. Ez a típusú szaniterek határozottan lépett életünkbe. Célja az etetés, a forró és hideg víz keveréke. A fogyasztó az áramlási sebességet egy fürdőkeverővel szabályozhatja. Ez biztosítja a vízáramlás szabályozását. Lehet vásárolni olcsó tőlünk a keverő egy fürdőszoba szállítási Moszkva és más városok Oroszországban.

Elérhetőség az üzletekben

Népszerű fürdőszoba csaptelepek

Az online áruházban a "World Plumbers" különböző modelleket mutat a gyártó árán. Az egyik legkedveltebb az egykaros daru. Nagyon kényelmes használni. Egy kézmozdulattal elforgathatja a kart a kívánt helyzetbe.

Egy másik találatot a beépített keverő. A falra van szerelve, ahol a helyhez kötött bélés a forró és a hidegvízellátó csövekre már be van helyezve. A daru külső elemei - a test, a gereblye és a fogantyú - a felületen helyezkednek el. A tervezők mindenféle modellt kínálnak szinte minden belső tér számára.

Az ultramodern csúcstechnológiájú rajongók biztosan értékelik a padló modelljét. Ez a fajta fürdőszobai felszerelés kombinálja az esztétikát és a funkcionalitást.

A gyermekes családok számára javasoljuk, hogy válasszon csaptelepet termosztáttal. Ez biztosítja a forró víz biztonságos használatát.

Sokoldalúak olyan modellek, amelyek hosszú kádcsövekkel rendelkeznek, amelyek fürdőkádakká és mosdókává alakíthatók.

A fő kritériumok a fürdőszoba csapok kiválasztására

Sokan ismerik a kellemetlen helyzetet, amikor a csaptelep szivárog a fürdőszobában. Ebből alakult a raid és a sárga foltok a vízvezeték. Nehéz lesz beállítani a vizet a zuhany alatt. Hőmérséklet véletlenszerűen változik hűvösebb és forró között a mosás során. Az ilyen problémák a keverő rossz választásának következményei.

A helyzet helyreállításához egyszerre és mindenkorra meg kell vásárolnia a csere-vízvezeték-felszerelést, mielőtt a fürdőkeverők kiválasztásának fő feltételeit tanulmányozta.

Különlegességek

Amikor kinyitjuk a vizet a fürdőszobában, először egy kényelmes hőmérsékletet állítunk össze a kezekhez, összekeverjük a patakokat. Annak érdekében, hogy melegebb vagy hidegebb legyen, a megfelelő szelepeket vagy kart a megfelelő irányba forgatjuk. Ekkor a keverő működik. A keverő a vízáramot szabályozó egészségügyi berendezés. Fő feladata, hogy a speciális kamrában hideg és meleg vizet keverjen a kívánt hőmérsékletre. A fürdőcsapnak egyaránt fontos funkciója, hogy megváltoztassa az áramlási irányt a csapról a zuhanyra és a hátra.

Az első két feladattal párhuzamosan a készülék felelős a nyomás és a sugár kialakulásáért. A keverőből a víz áramlik a kifolyócsőbe vagy a zuhanycsőbe. A rendszerben a nyomás stabil áramot biztosít, anélkül, hogy minden irányban fröccsen. Az utolsó funkció dekoratív. A teljes rendszer az elemek összességében látható a fürdőszobában. Ez a belső tér elemévé teszi.

A kád csaptelep különbözik a csapteleptől eltérő célra a kút módosított kialakításával és további részek jelenlétével.

 • Rövid csonk. A konyhai csaphoz különböző feladatok vannak: mossa az ételt, a kezeket, az edényeket, és vízet. A kényelem érdekében a kifolyónak magasnak és íveltnek kell lennie, így könnyű helyettesíteni az objektumokat és tartályokat. És a fürdőszobában a csaptelep csak a kézmosáshoz és a víz betöltéséhez szükséges, ezért rövidebb és kisebb.
 • Lyuk a zuhanycső csatlakoztatásához.
 • Kapcsoló gomb, kar vagy billenőkapcsoló formájában. Szükséges átirányítani a víz áramlását a zuhany alatt. Néha a kapcsoló többfunkciós. Több mint kétféleképpen átirányítja a vizet.

A keverők tartománya sokféle, de a legtöbbjük csak külső paraméterekben különbözik. A keverők mint munkamódszerek sokszor kevesebbek. Ezek mindegyike több nagy csoportra osztható: célra, építési típusra, rögzítési módszerrel, anyagonként, tervezéssel.

kinevezés

A konyhába és a fürdőszobába csaptelepek találhatók. Van egy magasan specializált vízvezeték, amelyet a szépségszalonokban és egészségügyi intézményekben használnak. A konyhai csapokat úgy tervezték, hogy a mosogató felett helyezkedjenek el. A szoba sajátossága különleges igényeket támaszt a vízvezeték minőségével szemben. Mivel a konyhai csapot rendszeresen használják, a vízvezetéknek tartósnak, megbízhatónak és kopásálló anyagnak kell lennie. A konyhában a háziasszony gyakran elfoglalt vagy piszkos kezekkel van ellátva, így fontos a keverő kényelme és a külső alkatrészek tömör kialakítása olyan elemek nélkül, amelyek nehezen tisztíthatók.

A fürdőszobai csaptelepek a medence felett vagy a mosogató felett helyezkednek el. Szerkezetileg összetettebbek és drágábbak. A fürdőszobában használt vízvezetékeket rendszeresen használják, ráadásul van egy további tényező, amely befolyásolja a kopás mértékét. Ez a helyiségben megnövekedett páratartalom.

Ezért a csaptelepek a fürdőszobában legyenek nedvességálló anyagokból belül és kívül. Az egyszerű szabályozás is fontos a vízhőmérséklet lehető leggyorsabb szabályozásához.

A fürdőszoba csapok tervezési lehetőségei szélesebbek, mint a konyhában.

A zuhany csaptelepek alapvetően különböznek a csapteleptől és kombinálják. Komplex eszközökkel, lehetőségekkel és magas árral rendelkeznek. A rugalmas tömlővel és cserélhető fúvókákkal ellátott kézizuhany mellett fúvókákkal és a "trópusi" fejtámlák különböző változatai vannak. Szükségük van egy minőségi keverőre, amely a szabályozó egy fordulata felé irányítja a vizet a kívánt elemre. Korszerűbb és drágább modellek - a panelben lévő gomb megnyomásával a zuhanyzóban vagy a vezérlőpanelen.

Bidé csaptelepek - szaniterek része az intim higiéniának. Itt nem szükséges intenzív nyomás, de fontos, hogy pontosan és gyorsan szabályozzuk a víz hőmérsékletét. Az eszközt sima nyomáskiegyenlítés jellemzi, képes a sugár irányának a kifolyó irányának különböző irányban történő megváltoztatására, aerátor jelenlétére. A levegőztető funkciója vízpermetezés.

Gyakran a fürdőszobában nincs hely egy bidé és egy WC-tál egy időben, így kombinált lehetőségek jönnek létre. Szintén keverővel van felszerelve, amely egyenletesen szabályozza a víz hőmérsékletét és nyomását.

A fodrászmosók keverői eltérnek a konyhai vagy fürdőszobai keverőkészülékektől, mivel a kialakítás egy visszahúzható rugalmas tömlő. Az ilyen eszköz nemcsak szakmai intézményben, hanem otthon is kényelmes lesz.

Tervezési jellemzők

Az alapkonfigurációjú egészségügyi berendezések a következőkből állnak:

 1. ház;
 2. többféle gumitömítés (néhány progresszív modell nem rendelkezik tömítéssel);
 3. szerelvények - tömítőgyűrűk, csavarok, dugók, rögzítők, tartóelemek;
 4. daru doboz;
 5. patron (a víz keveredik benne): jobb kerámiát használni, de más anyagból is készíthető, a kerámia hosszabb ideig tart, de drágább, és nem alkalmas olyan vízzel, szennyeződésekkel és szennyeződésekkel rendelkező régiókban, amelyek vízkárosító kerámiákban vannak;
 6. kézi vagy elektronikus vezérlő elemek - gombok, fogantyúk, lendkerék, szelepek, elektronika;
 7. orsó;
 8. adapter;
 9. forgó elem - gander;
 10. hajtókar;
 11. zuhanyfej kapcsoló;
 12. díszítő elemek és kiegészítők.

A különböző kialakítású keverők működési elve ugyanaz. A hideg víz egy cső kontúron keresztül áramlik keresztül, a másik felett forró vizet, és a patron belsejébe keveredik. A meleg és hideg víz aránya, valamint a nyomás intenzitása manuálisan vagy automatikusan történik.

Jelentős különbségek vannak a tervezésben a vízellátás szabályozási módjával kapcsolatban. A típusok ötféle típusból állnak: szelep, egykar (joystick), termosztatikus, érintés nélküli, résznyomás.

szelep

Az ilyen típusú képviselő egy jól ismert csap, két lendkerékkel (bárányokkal) a hideg és meleg víz számára. Ezeknek a lendkeréknek köszönhetően a nyomás és a vízhőmérséklet szabályozható. A "bárányok" általában a keverő oldalán helyezkednek el párhuzamosan. A kivágás elemei a daru dobozok.

A szelep eszközök kétféleképpen vannak felosztva: féreg és forgó lemezek. A féreg típusú régi módon rudat és gumitömítést biztosítanak. Kikapcsolják a dugót, kikapcsolják a vízellátást. A rúd lezárásához többször is el kell fordítania a kézikereket az óramutató járásával ellentétes irányba, és egy kicsit nagyobb erőfeszítéssel rögzíti a helyzetét a végén.

Ezek a modellek a szovjet múlt maradványai, de sok apartmant állnak és értékesítés alatt állnak. Költsége alacsony - akár 1800-2000 rubel, így gyakran a fejlesztők az apartmanok javításokat, hogy megszerezze őket. A berendezés megbízhatónak és esztétikusnak tűnik, és olcsó. Egy évvel később szükséges változtatni, mert ideiglenes típusú vízvezeték. De a fejlesztők hallgatnak erről, és az új lakások tulajdonosai felfedezik, hogy a daru meglazult és szivárogtak.

Az európai féreg típusú keverők sokkal átgondoltabbak. A rúd forgása transzlációs, nem forgó. Ezért nincs szükség a "bárány" megfordítására erőfeszítéssel. Az elforgatható kerámia lemezekkel ellátott keverőket fél fordulásnak is nevezik. A fogantyúknak nem kell tovább csavarniuk a víz áramlását. Ez történik félfordulattal, mert a rúd helyett egy rugalmas szalag a lemezen lyukakkal. A "bárányok" forgatásakor a lemezek elkezdenek mozogni. Amikor egymással egybeesnek, víz áramlik.

A szelepkeverők előnyei.

 • Megfizethető ár. Ideiglenes vízvezeték-felszerelés 1-2 évig legfeljebb 2000 rubel, megbízható és tartós - akár 8000-ig.
 • Alkalmasság javítása. A 6-8 ezer rubel keverőt 5 vagy 10 év alatt egyszer csak egyszer zavarják, amikor eljön az idő a tömítések cseréjére.
 • Formázott tok. Nincs mozgó alkatrésze, ami kissé meghosszabbítja az élettartamot.
 • Függetlenség más kommunikációs rendszerektől. Ha a ház ki van kapcsolva az áramellátással, akkor még mindig használhatunk vizet, ami nem mondható el az érintésérzékelő vagy nem érintkező típusú modern vízvezetékről, amely az elektronikához kötődik.
 • Egyszerű ellenőrzés. A fogantyúk könnyedén elfordulnak, megosztottságuk van, ami a hideg vagy forró víz és a nyomás erejének fokozatos növekedését jelenti. Még egy gyerek is kinyithatja a csapot, és beállíthatja a kívánt hőmérsékletet.

Ezeknek az előnyöknek köszönhetően a szeleptestek még túl koraiak ahhoz, hogy mérgezést kapjanak, mivel más típusú vízvezetékgyártók próbálnak megtenni.

De hátrányai is vannak:

 1. nehezen megtalálható alkatrészek javításra;
 2. a vízáramlás nem megfelelően szabályozott hőmérséklete;
 3. fokozott vízáramlás;
 4. a gumi dugóval rendelkező olcsó eszközök rövid élettartamúak és drágák kerámia lemezekkel.

fogantyú

A kar olyan lapos vagy áramvonalas alakú lemez, amely a szerkezet által megengedett határokon belül emelkedik és forog. A emelkedés szöge a kart kezdeti helyzetéhez viszonyítva 60-65 fok. Körforgatás - 45-60 fok. Amikor felemeli a kart, a víz nyomása megemelkedik, a forgása pedig megváltoztatja a hőmérsékletet. Ezek a műveletek egyetlen sima mozdulattal kombinálhatók, a kart a kívánt szögben felemelve. A piacon kétgenerációs egykaros keverők találhatók.

Az első generációs patronos keverők. Ez a szelepmodellek módosítása. A keverő kialakításakor az alap egy perforált kerámia lemezzel ellátott patron. A lemezek alján a lyukak táplálják a vizet, és a tetején összekeverik. A karral felemelve és megfordítva a lyukak a keverőkamrához igazodnak, és a víz kifolyóvá válik. A kar mozgása speciális szilikonzsírt biztosít. A kerámia lemezek a csiszolószemcsék által okozott károsodástól védik a szűrőket. Nem minden esetben biztosítják őket.

Kerámia elemekkel történő vízvezeték kiválasztásakor meg kell tudni, hogy vannak-e szűrők a készletben. Ha nem, akkor külön kell megvásárolnia. Ez megvédi az eszközt egy gyors szünettől.

A második generációs golyós mixerek. Az ilyen modellekben az alap egy golyó lyukkal - egy hideg víz, a második forró, a harmadik pedig vegyes. A labda belsejében keverő tartály. A beállító rúd és a gumitömítések segítik a készülék meghajtását és szabályozzák a vízáramlás intenzitását. Ez a design kevésbé szünteti meg a patronokat.

A kar-keverők előnyei:

 • könnyű és kényelmes vezérlés;
 • a víz hőmérsékletének pontossággal történő beállítása;
 • az előremenő hőmérséklet azonnal megváltozik, de a váltás sima;
 • karbantarthatóság;
 • hosszú élettartam (8-10 év) és 2 év garancia;
 • esztétikai megjelenés.

hátrányai:

 1. 10 év - a test élettartama, a belső részek helyett a kerámia és gumi alkatrészek cseréje sokkal korábban szükséges;
 2. az olcsó egykaros modelleket nehéz kezelni, a minőségi termék pedig nagyságrenddel drágább, mint egy szelepkeverő;
 3. javításra szakember segítségére van szükség.

termosztatikus

Ez az "intelligens" vízvezetékszerelő képes felidézni a víz hőmérsékletét. Belső mechanizmusa bonyolultabb, mint a karok és fogantyúk. Gyors és kényelmes vízkapcsolást biztosít. Nem kell forgatni, és meg kell csavarnia a fogantyút annak érdekében, hogy megkapja a kívánt hőmérsékletet és az áramlási sebességet. A készülék önállóan állítja be a gyakran használt módnak megfelelően.

A szabályozási elemek eltérőek. A klasszikusok tapadóként vannak szelepek, az új technológiák kedvelői számára - érintőképernyők.

Termosztatikus keverők előnyei:

 • biztonságos használat;
 • gyorsan és kényelmesen kapcsolja be a vizet a megfelelő hőmérsékleten;
 • gazdaságos vízfogyasztás;
 • ellenáll a HMV-rendszeren belüli nyomás ingadozásoknak;
 • modern stílusos design;
 • megbízhatóság és hosszú élettartam.

A termosztát keverőket aktívan népszerűsítik és hirdetik a legjobb felszerelésnek. De komoly hiányosságokkal is rendelkeznek.

 • Mindenképpen állítsa be a vizet. Egy családtag számára az egyik hőmérséklet kényelmes lesz, a második - a másik. A termosztát nem kapcsolja önmagát.
 • A termosztát fenntartja a hőmérsékleti egyensúlyt. Ha a forró víz hőmérséklete megváltozott, akkor beállítja a hideg százalékát, hogy megfeleljen a beállított paramétereknek. De ha a forró víz ki van kapcsolva, akkor nem fogsz várni egy hideg. Ez megakadályozza mindkét patakot.
 • A berendezések költsége sokszor magasabb, mint a mechanikai modellek.
 • A legtöbb modellt csatlakoztatni kell a hálózathoz vagy akkumulátorral működtetni. Ez növeli a berendezések karbantartási költségeit.
 • Nehéz és drága javítás.

érintés

Érintéses és statikus keverő - két olyan modell, amely vízzel fizikai hatást fejt ki a készülékre. A szelepek és a karok hiánya miatt különböznek a mechanikus keverőkészülékektől. A házban infravörös érzékelő van felszerelve. A mozgásra reagál, ha kezét átadja az alacsony dagálynak. Az érzékelő hatótávolsága körülbelül 30 cm, az érzékelő mellett van egy kis kar a testen. Mechanikus vízellátáshoz használható. Az előremenő hőmérsékletet a lehető legpontosabban szabályozzák. A készülék képes a hőmérsékleti körülmények memorizálására. A szűrő az érintőképernyő csomagolásában található. Megvédi a rendszer érzékeny elemeit a kemény víztől és szennyeződésektől.

Továbbá a készülék elektronikus egységgel van ellátva. A daru az elemeken és a hálózaton működhet. Az akkumulátorok napi 1-2 évig tartanak.

A kontaktus nélküli keverők előnyei.

 • Gazdaságos vízfogyasztás.
 • Gyakorlatiasság. Anélkül, hogy mechanikai hatással lenne a külső alkatrészek építése vízvezeték tart sokkal hosszabb.
 • Hygiene. A fürdőszobában a baktériumok számára előnyös a párás környezet. Egy érintetlen csaptelep, kevesebb olyan elem van benne, amelyet rendszeresen fertőtleníteni kell.
 • Biztonságos használat. Egy ilyen daru soha nem fogja elárasztani a szomszédokat, mert elfelejtették bezárni.
 • Könnyű használat, különösen ha gyermekek vannak a házban.
 • Hosszú élettartam és két év garancia.
 • Elegáns modern design.

Hátrányai.

 1. Nem megfelelő, ha a vízhőmérsékletet gyakran kell változtatni.
 2. Nehéz vizet kivenni a fürdőbe. A mozgásérzékelőnek folyamatosan aktiválnia kell a sugár stabilitását, vagy kapcsolja ki az érzékelőt.
 3. Nehéz telepítés.
 4. További energiaköltségek.
 5. Magas ár
 6. A javításhoz szakképzett szakemberre van szükség.

Push-részletekben

A részcsap csapódott a mosdókagylók és az intercity vonatok fürdőszobájába. A formatervezés nagyon kényelmes a víz gazdaságos használatához, ezért nem csak nyilvános helyeken, hanem otthon is használják. Az ilyen keverőszelep szelepe vagy karja helyett egy nyomógombot kell nyomni, hogy a víz áramlani tudjon. A stabil nyomás és hőmérséklet áram 20-30 másodpercig folyik, akkor újra meg kell nyomnia a gombot. A legtöbb modellben az idő növelhető, de nem sokáig. Az a tény, hogy a ház belsejében van egy kis "csésze", amelyben a víz felhalmozódik. Ő volt az, aki a gomb megnyomása után kifolyik a ganderből. Miután a mechanizmus visszatér a gomb eredeti helyzetébe, a vízellátás feltöltődik.

A zuhanyfejjel ellátott nyomástípusok hasonlóan vannak elrendezve, de több folyadék van benne.

Állítsa be a vízhőmérsékletet manuálisan, a vezérlőgomb segítségével vagy automatikus üzemmódban. A költségkeret-modellek mechanikus vezérléssel, drágákkal dolgoznak - elektronikusan, de mechanikusra is át lehet őket vinni.

A tételes keverők előnyei:

 • a víz be van kapcsolva egy gomb megnyomásával;
 • gazdaságos fogyasztás;
 • higiénia;
 • modern design.

hátrányai:

 1. idővel a gombok elkezdenek leesni;
 2. drága eszköz;
 3. kényelmetlen a fürdő vagy víz nagy konténerbe való befúvására.

A kifolyócső hossza és típusa

A kifolyó - funkcionális külső része a szerkezetnek. Mérete, alakja, hossza és magassága lehetővé teszi a vízvezeték kényelmes üzemeltetését, ha megfelelően választják ki egy adott felhasználási területre. A daru felszerelésének megfelelően kétféle keverőt különböztethetünk meg. Mindkét faj esetében a kifolyó alakja figyelembe veszi a funkcionális terület jellemzőit.

Az első típus alkalmas a konyhában. A második típus - a fürdőszobában. Ez a következő típusokból áll.

 • Zuhanyfejjel és kapcsolóval. A klasszikus kombináció olyan helyiségben, ahol a vízvezeték egy rövid távolságra van elhelyezve. Ebben az esetben a gander nagyon magas és hosszú, egy csuklópánton. Ezt kiegészíti egy rugalmas és hosszú zuhanycső tömlővel.
 • Kihúzható zuhanyfej nélkül. A nem szabványos elrendezésű apartmanokban vagy nagyméretű fürdőszobákban kényelmetlen a kombinált modellt egy kapcsolóval felszerelni. Valaki nem kell zuhanyzó öntöződoboz. Ilyen esetekben a daru nélküli daruk számára különféle lehetőségek állnak rendelkezésre. Ezek szelepek és joystickek, legalábbis érintkezés nélkül és nyomással. A gander alakja és mérete teljesen. Ezek az egészségügyi eszköz helyétől függenek. Vízszintes falú daru lehet 20 cm-nél hosszabb, vagy 90 cm-es magasságú padlószerkezettel.
 • A zuhanyfej nélkül gander. Egy kis fürdőszobában, a helytakarékosság érdekében gyakran egy zuhanykabin is található. Van egy keverője egy tömlővel és egy masszázsfúvókával, de a gander a designban feltétlenül felesleges. Ilyen modell esetén kapcsolót lehet biztosítani. Szükséges átirányítani az áramlást az öntöződobozból a mennyezetbe vagy a fülke falába, illetve a fülke fúvókájába.
 • Higiénikus zuhanyzóval. Egy változat a kombinált eszközök témájában. Higiénikus zuhanás, a bontó vagy a WC mellett. A gander kis vagy rövid, a héj minimális magasságában. Van egy kapcsoló, amely a vizet kis higiénikus öntöződobozba juttatja.
 • Termosztáttal. Általában kis méretű és szélességű öntött modellek. Gyakran lakonikus, közvetlen formájú, mint göndör. A termosztátos legtöbb modellnek nincs átkapcsolója a zuhanyfejre, mert minimális erőkifejtésre tervezték, és csak egy szelep vezérli. Ezenkívül további részletek növelik a drága vízvezetékek költségeit. Termosztátos modellek közvetlenül a kád felett. Őket leadják, így nem tudják átirányítani a vizet a mosogatóba.
 • Forgócsővel. A csuklópánt nagy és hajlított csonkja. Fontos, ha a mosdó és a fürdõ szükségtelenné teszi a csapot zuhany nélkül.
 • Cast. Modell szilárd testtel. Nem forog, és nem hajlik meg, ezért csak egy egészségügyi tárgyra telepítve van.
 • Egy függőleges sugárral. A daru egyenes vagy hajlított formájú közepes és nagy méretű. Az átlagosnál nagyobb tálakhoz tervezve tágas szobákban.
 • Lejtős sugárral. Ezek az öntött gereblye rövidített változatai, amelyek a sugárirányt a megfelelő irányba irányítják. Tényleges kis fürdőszoba, ahol kevés hely a vízvezetékhez. Olyan kompakt, hogy általában a mosdók, mosókonyhák, óvodák, közétkeztetési helyek fölé telepíthetők, ahol rendkívül fürdők vannak.
 • Reteszelhető tömlővel.

A kifolyócső mérete és alakja a fürdő méretétől, feltöltésétől és kivitelétől függ.

Helymeghatározási módszerek

Hol telepítse a keverőt - elmondja a kinevezését.

A mosdókhoz

Általában a mosogató szélességének szélén, a falon vagy a táblán helyezkednek el. A csaptelep helyzete a mosogatón kényelmes, ha be van építve a fürdőszoba bútorzatába vagy a falra szerelve. Kiválaszthatja a vízvezetékeket bármilyen formatervezéssel - rövid vagy hosszú, magas vagy alacsony gander klasszikus vagy eredeti formában.

Bármelyik modell alkalmas mosogatóknak, ha a kifolyócsúcs nem csúszik túl a középpontján. Amikor a sugár nem esik le a lefolyóba, a helyiségben sok spray.

A pulton lévő csaptelep olyan mosogatók számára készült, amelyek nem beépülnek a bútorzatba, és nincs oldaluk a daru felszereléséhez. Az ilyen kagylók általában vékony szélekkel ellátott tálakhoz vannak alakítva és az asztallapra vannak helyezve. Az asztalnál fontos, hogy egy nagy ganderrel rendelkező daru közül választhasson, hogy a mosogató oldalán tornyosodjon.

A fal elrendezése sokoldalú lehetőség. Alkalmas beépített és asztali mosdókhoz, keverőkészülék beszereléséhez kapcsolóval és zuhanyfejjel a mosdókagyló és a fürdőszoba között, függőleges sugárhajtású modellek felszereléséhez tágas helyiségekben, és szerelőcsapok beszerelése egy ferde sugárral, kis méretű helyiségben.

Telepítse a vízvezetéket a falra két módon.

 1. Hagyományos, amikor a daru összes funkcionális eleme látható. Alkalmas tágas szobákhoz és eredeti tervezésű fürdőszobákhoz, ahol a csaptelep megjelenése a lakberendezés elemeként fontos.
 2. Rejtett telepítés. Ezzel az elrendezéssel a rögzítőelemek, a csővezetékek és a keverőkamra csatlakozói a fal belsejében helyezkednek el. Kívül csak a kiöntőnyílásnak és a rendszer vezérléséhez szükséges szelepek maradnak. Vagyis olyan részek, amelyek szigorúan nem keverők.

A rejtett telepítésnek kevesebb erőfeszítésre van szüksége, mint a rendszeres kapcsolat, de az ilyen elrendezés számos előnye igazolja.

 • Könnyen használható. Süllyesztett szereléssel a rendszer vezérlőit és a vízellátó elemeket elhelyezheti különböző helyeken. Például a kád kagylójának kádja a lábakon, a leeresztő nyílás fölött lesz, és a kocsi kéznél lesz. A zuhanyfejet egy magasságban is rögzítheti, a másik pedig a kapcsolót.
 • Helyet takarít meg egy kis fürdőszobában.
 • Vizuálisan kevésbé szűkíti a helyet.
 • Megőrzi a stabil vízhőmérsékletet. Ez a beépített termosztátos modellekre vonatkozik.
 • Segíti a tisztítási folyamatot. Mindig kellemetlen a daru krómozott alkatrészeinek mosása és dörzsölése. Ha az egész struktúrából csak két elemet tekintünk meg, akkor a folyamat sokkal gyorsabb.
 • Maximális kényelmet biztosít. A beépített alkatrészek nem zavarják be a szűk zuhanytálcát, és a kiálló részek nem forrósodnak fel. A kettős szelepes modellek esetében ez még mindig probléma. A forró víz oldalán a termék teste felmelegszik, hideg oldalon ennek következtében kondenzáció keletkezik. A beépített modellekben a hőmérséklet-csökkenést egy termosztát vezérli.
 • Jól néz ki a fürdőszobában bármilyen formatervezéssel.

Fürdéshez

Ebben az esetben 4 szerelési módszer releváns: a falon, a fürdő testén, a padlón, az állványon. A fal elrendezését akkor választja ki, amikor a kád a lehető legközelebb van a falhoz. A telepítés lehet hagyományos vagy beágyazott. Mindkét lehetőség egyformán kényelmes. A falon gyakran van egy csaptelep és egy zuhanyfej, így a mosdó és a betűk közötti távolság megegyezik. A fürdőkád oldalán fontos, hogy egy öntvényes keverőt rövid csavarral helyezzünk el. Nem szabad túl nagy, hogy ne zavarja a fürdőzést.

A keverő kétféle módon rögzíthető a fürdő oldalához: az elülső oldalon és a hosszú oldalon. A vége helyzete praktikus. Forgathatja a ganderet, a sugár a leeresztőnyílás felé irányul, könnyen elérhető a daru.

A fürdő hosszú oldalán lévő csaptelep eredetinek tűnik, de számos olyan árnyalat van, amelyet fontos figyelembe venni az opció kiválasztásakor.

 1. A szelepnek el kell érnie a betűtípust. Ez problémás, ha nagy.
 2. A fürdő közepén a jet először a test érzékeny területein fog megtörténni. Ha a keverőnek nincs termosztátja és a hőmérsékletet ki kell állítani, fennáll annak a veszélye, hogy kellemetlen érzés tapasztalható.
 3. A hosszú gander folyamatosan zavarja a kezét.

Ezeknek a funkcióknak köszönhetően a hosszú tábla helyzete egy rövid csővel ellátott termosztatikus csaptelepek számára. Más esetekben a cél előnyös.

Kis helyiségekben, ahol négyzet vagy félköríves sarokfürdők vannak elhelyezve a helytakarékosság érdekében, célszerű a sarokba helyezni a keverőt. Rendszerint a négyzet alakú sarkok elég szélesek, mint a polcok, és ez egy kényelmes hely a csaptelep rögzítéséhez.

Keverő a padlón - ritkaság. Ezt csak akkor használják, ha a fürdõ a fal távolabb helyezkedik el, és nincsenek széles oldala, amelyen a csap felhelyezhetõ. Ehhez a lehetőséghez nagyon magas (kb. 100 cm) ganderre van szükségünk egy stabil testtel. A talapzaton lévő keverő is ritka, mivel egy ilyen megoldás tágas teret igényel.

Zuhanyhoz

Ha egy zuhanyról beszélünk, akkor célszerű a falra vinni. És a zuhany alatt az optimális megoldás - rejtett telepítés.

Higiénikus zuhanyozáshoz

A bidét csaptelep falra vagy padlóra van szerelve. Ha a bidé helyett a WC-t használja - a WC-tál oldalán.

A fürdőszobai higiénikus zuhanyzat szerény méreteivel kombinálva a mosdó felett egy csaptelep.

anyagok

A keverőt rendszerint vízvezeték elemek készletének nevezik. Tartalmazza mind a belső készüléket, mind a házat, ami a keverőt esztétikailag vonzóvá és kényelmessé teszi. A belső elemek műanyagból, kerámiából, gumiból vagy szilikonból készültek. Ezeknek az anyagoknak nincs alternatívája. De az ügy legalább hat variáció.

Ezek közül ki kell választania a leginkább kopásálló, az egyiket, amely nem megy repedések a magas hidraulikus nyomás, és nem összeomlik az állandó páratartalom esetén. Ez lehet a következő anyagok.

 • Rozsdamentes acél. Sajnos ez a név nem jelenti azt, hogy a fém nem korrózióérzékeny. Ez csak lassabb rozsdásodás, és egy ideig eltávolítható. A daru tükrözött felületre csillog, amíg karcolások nem jelennek meg rajta. A fém megsemmisülése elkerülhetetlenül megkezdődik ezeken a helyeken. Az acél daruk nem haladják meg az 5 évet. Fontos, hogy egy vagy két évig átmeneti megoldássá váljanak. A készülék minimális költsége lehetővé teszi.
 • Brass. Ez a rézötvözet cinkkel és alumínium hozzáadásával a vízzel való érintkezés legjobb anyagát tartja számon. Soha nem rozsdásodik meg, ellenáll a hidraulikus terheléseknek és a mechanikai károsodásoknak, és a permetezéssel szépnek látszik. Ugyanakkor a kiváló minőségű rézcsapok, amelyek legalább 8 évig tartanak, kedvező áron kerülnek értékesítésre.
 • Bronz. Súlyosabb és tartósabb, mint a réz, annak ellenére, hogy az azonos alapötvözet réz formában van. Nem korróziónak van kitéve, nem fél a vízzel való érintkezéstől, és tartós. A bronz színe sötétebb, mint a sárgaréz, így bevonat nélkül ez a termék nem alkalmas minden fürdőszobai belső térre. A bronz vízvezeték azonban drágább, mint a sárgaréz.
 • Silumin. A silumin termékek (alumínium és szilícium ötvözet) állandó jelleggel nem használhatók. Az ilyen keverők puha, törékeny és rövid élettartamú. A kemény vízből üledéket gyűjtenek. Gyorsan összeomlanak és egy év alatt elkezdenek áramlani. A nagy mennyiségben előforduló silumin keverők Kínából származnak, és alacsony költségük miatt keresnek. Előnyös, hogy ideiglenesen átvegyék a lakásba (12-15 hónapig) vagy az országba, ahol a vizet ritkán használják.
 • Fazekas. A kerámia lemezek a készülék belső részeként hatékonynak bizonyultak, ám az orosz fogyasztók még nem ismerkedtek meg a kerámiatesttel. Ez az anyag még jobban megfelel a vízzel való érintkezésnek, mint a sárgaréz, de a víznek puhanak és szennyeződésmentesnek kell lennie. Mechanikus sérüléssel repedések és törések. Ugyanakkor egy kerámia keverő költsége magasabb, mint egy tucat szilumán.
 • Műanyag. Ez az anyag nagyban alulértékelt a vízvezeték-piacon. Ők megszokták, hogy megkerülik azt, és valami frivolikusnak és megbízhatatlannak tekintik a fémtermékekkel szemben. Ez azonban hosszabb ideig tart, mint egy szilícium és acél termék. A műanyag keverők nem rozsdásodnak, a rozsda nem oldódik meg, nem félnek a rossz minőségű vízből. Az anyag plaszticitása lehetővé teszi, hogy bármilyen formát adjon, így a műanyag termékek között sok design és szokatlan. A műanyag olcsó, és egy védőbevonattal úgy néz ki, mint egy drága bronz termék.

A műanyag hátrányai - alacsony súlya és hajlamos a hőtágulásra. Fontos megfontolni, hogy mikor telepítjük a hőmérsékleti rést.

A fürdőszobában a műanyag csaptelep kb. 5 évig tart. A fürdőben vagy szaunában, ahol naponta nem használják - kb. 8 év. Ezenkívül ez az anyag nem melegszik fel, mint az acél, ami csökkenti az égési sérülés kockázatát.

A test szerves része - porlasztás. Megvédi a terméket nedvességtől és karcolódástól, és esztétikus megjelenésű. A fémeket permetezésre használják: króm, bronz, réz, arany. A Chrome a legolcsóbb, legkorszerűbb és praktikusabb anyag. A bronz tartós, de drága és régimódi. Az arany fényűző és megbízhatóan védi a terméket, de nagyon drága. A réz védelmet nyújt a rozsda ellen, de a vízzel és a vegyszerekkel való érintkezés miatt sötét foltok borítják.

További funkciók

A modern csapok már régóta nem monofunkcionálisak. Amellett, hogy képesek a víz megfelelő arányú keverésére, további funkciók vannak ellátva.

A következő típusok vannak a piacon.

 • Fűtött víz. Termosztátos modellek változatossága.
 • A gazdaságos üzemmód funkcióval. Alapvetően ezek egykaros keverők, beépített limiterrel. Ha a kart olyan szögben emeli fel, amelynél a vízfogyasztás meghaladja a gazdaságos üzemmódot (4-5 liter / perc), az ellenállás észrevehető. A kar felengedésével rögzítheti ezt a pozíciót. De ha fontos, hogy gyorsan vizet húzzon a fürdőbe, növelheti a felemelkedési szöget.
 • A minimális és maximális hőmérséklet korlátozásával. Egyfajta termosztát, amely a kisgyermekes szülők kedvelt.
 • Légzőkészülékkel. A vízzel egyidejűleg levegő áramlik. Ez a folyó puha, egyenletes és kényelmes.
 • Alsó szeleppel. Ez a kagyló a keverőben, ami megnyitja a mosdót a fürdőszobában. Ha a víz túl meleg, ne tegye be a kezét, hogy kinyissa a lefolyót.
 • Vízszűrővel. A szűrő javítja a víz minőségét, és több éven át meghosszabbítja a vízvezeték-élettartamot.

Tartozékok és alkatrészek

Keverő - előregyártott kivitel. A teljes működéshez további elemekre van szüksége. Néha az alapkonfigurációban vannak, néha külön kell megvásárolni. Nem minden alkatrész szükséges a keverő normál működéséhez, de mindegyik a vízvezeték munkáját megkönnyíti és kényelmesebbé teszi.

A lendkerék és a kifolyó mellett, amely nélkül a keverő általában haszontalan, szükség lehet:

 • kézi zuhanykészlet;
 • fúvókák a felső trópusi zuhany és oldalsó fúvókák számára;
 • cserélhető fúvókák zuhanyzó öntözéshez;
 • lágyító levegőztetők;
 • többutas kapcsolók (2 vagy több vízobjektum esetén);
 • tartók és tartók zuhanyfejekhez;
 • Díszítő sapkák fali keverőkhöz;
 • pótalkatrészek (eyeliner, tömítések, csapotengelyes doboz, lendkerék, fedél, adapterek, kötőelemek);
 • a levegőztető és a patronjavító kulcsok;
 • háztartási vegyi anyagok a keverő, a test és a mikroszálas törlők tisztításához.