Legfontosabb > Csapok

Fürdőszobai csaptelepek: a legjobb gyártók

Hogy ne veszítse el a mixer választását és vegyen egy nagyon jó minőségű terméket? Annak érdekében, hogy mindkettő megbízható és az ár nem volt túl magas, és megjelenésében illeszkedett a fürdőszoba belsejébe? Valószínűleg nincs olyan személy, aki ilyen kérdéseket nem feltett volna. A vízvezetékgyártókban ezeknek a termékeknek a köre olyan széles, hogy kevesen találják ki, és azonnal meghatározzák a kívánt modellt. Annak érdekében, hogy ne tévesszen meg, először meg kell ismerkednie a keverők típusával, és tanulmányoznia kell, hogy mely gyártók vannak a legjobbak ezen a területen.

Kád csaptelepek

Keverő típusok

A keverők azok a dolgok, amelyeket nem egy-két évig, hanem sok éven át működtetünk. Ezért fontos a daru kényelme, megbízhatósága, funkcionalitása és tartóssági garanciája. Túlfizetni csak a márka számára és az űrlap eredetisége pénz pazarlás, és még a lakótér árvízének veszélye is. Először is, fontoljuk meg, hogy milyen típusú keverők vannak felosztva, vagy szakértőként hívják őket vízszerelvényekre.

Példa különböző keverőkre

A kialakítás és a funkcionalitás függvényében a keverők többféle típusra oszthatók, amelyek mindegyikének saját előnyei vannak.

Tervezési jellemzők

 1. Szelepkeverők. A régi szelep típusú keverőkben a forgattyúház volt a leggyengébb pont, mert idővel a tömítéseket áttörték, a szelep átfordult, ami szivárgást eredményezett. Néhány gyártó ezeket a lehetőségeket használja a termékek költségének csökkentése érdekében. A modern modellekben kerámia daru-dobozok vannak felszerelve, forgó mechanizmussal. A tok belsejében két olyan lyuk van, amelyek egymáshoz képest elmozdítva vízzel nyithatók vagy blokkolódnak. A daru csak 90 vagy 180 fokos, de nem 360-as, mint a régi modelleknél.

Egykaros keverő

Egykaros fürdő keverők

Termosztatikus fürdőszobai csaptelepek

A termosztátos keverők működési elve

Érintse meg a fürdőszobai csaptelepet

Touch mixer, séma

A szerelési és rögzítési lehetőségek típusa

A keverő választása egy másik fontos paraméterre - a rögzítés típusára vonatkozik. Ezzel nem csak a szerkezet megjelenése és a könnyű üzemeltetés, hanem a telepítés költsége is függ. A telepítési módszer szerint az összes keverõt két csoportra osztják: nyitott (beépített) és rejtett (beépített).

Az első csoport csaptelepei a menetes csövek végein vannak rögzítve, és ezek a csövek az egyetlen támaszkodnak a termék testéhez. Ezenkívül a ház maga és a csatlakozó tömlők a nyitott térben helyezkednek el. A keverők második csoportja speciális hornyokba vagy résekbe van szerelve, és csak a kifolyó és a beállító karok maradnak kívül.

Belső fali keverők

A keverők is típusok és helyek szerint vannak felosztva:

 • padlómodellek;
 • fal modellek;
 • asztali modellek.

A mosogató számára kialakított padlószerkezet egy cső, amelynek kifolyónyílása és szabályozó szelepe van. A cső rögzítése a felületre tüskékkel és szerelőlemezzel. A csatlakozás alulról van kialakítva, vagyis a csővezeték előre van helyezve a padlóba, és a csatlakozódobozon kívülre kerül. A fürdőszobai csapok kissé eltérnek a formatervezettől. Rendszerint két felszálló csatlakozó van egy közös vagy külön szerelőlemezhez. Az ilyen keverők telepítéséhez önálló tapasztalattal kell rendelkeznie a vízvezeték-szerelési és építési munkákban, ellenkező esetben jobb tapasztalt vízvezeték szerelésre van szükség.

Padlófürdős kádcsaptelep

A nyitott fali keverők a legkönnyebben telepíthetők és egyszerűen cserélhetők. A fő feltétel a csőkioldások erős rögzítése. Leggyakrabban a fürdőkád felett helyezkednek el, összekötve egy zuhanyzó öntöződobozzal. A 30 cm-es kifolyócsővel felszerelt konstrukció kényelmesen fel lehet szerelni a mosogató és a fürdőszoba között (kis helyigény esetén): ha szükséges, a csapot vagy kádra vagy mosogatóra lehet fordítani. Bárki, aki valaha tartott egy vízvezeték kulcsot a kezében, felszerelhet egy beépített keverőt.

Példa egy hosszú keverőre, hosszú hajlékony kifolyóval

Mosogató- és kádcsaptelep

A beépített típusú falra szerelt modellek minden belső térben nagyszerűen jelenhetnek meg, függetlenül attól, hogy milyen típusú kivitel - szelep, egykar vagy termosztátok. A telepítés nem olyan egyszerű: a ház felszereléséhez és csatlakoztatásához előzetesen be kell vágni egy fülkét a falba, és a fülke mélységének elég nagynak kell lennie. Nemcsak a szelepeket, hanem a keverőegységet is be kell szerelni, valamint a csővezetékhez csatlakozó szerelvényeket. Ez bizonyos követelményeket támaszt az épület falaira: a régi téglafal és a vékony válaszfalak nem alkalmasak beágyazott csaptelepekhez.

Tanács. A legjobb megoldás itt a nedvességálló gipszkarton falainak fedezése, oly módon, hogy minden szükséges beilleszkedjen az alap és a bőr közötti résbe. Természetesen ez a lehetőség nem alkalmas kis fürdőszobákra, ahol nincs elég hely.

Az asztalra szerelt keverők közvetlenül a kádak és mosdók oldalára vannak felszerelve. A szerelés a készletben található anyákkal vagy csapokkal történik a keverőhöz. Ezzel a telepítési módszerrel a termék teste a perem felett van, a rugalmas tömlők és csatlakozócsövek pedig alatta vannak. Az ilyen modellek telepítésekor nem szükséges speciális készség, a legfontosabb az utasítások betartása. Rendszerint a vastag falakkal (pl. Kő és fajansz) rendelkező tokot vékonyfalú (akril, fém, üveg) diófélékkel kell összekötni. Ezenkívül a legtöbb fürdőkád és mosdók kész típusú lyukakkal készülnek ilyen típusú keverőkhöz.

A beágyazott asztali modellek főként fürdők számára készültek. Az oldal felett kiáramlás, öntöződoboz, vízáram szabályozók, minden más rejtett. Ez a fajta telepítés a legnehezebbnek tekinthető, mivel a fürdőkádban nincsenek nyílások az ilyen keverőkhöz, és önnek is meg kell csinálni. A lyukak kivágják a fúrót a fúvókák koronájával, maximális óvatosság figyelembevételével. Egy rossz mozdulattal károsíthatja a tál falát, és a fürdőszobát meg kell javítani vagy teljesen ki kell cserélni. A legjobb, ha szakembert hív meg ilyen munkára, a mentés itt nem megfelelő.

A keverő felszerelése a fürdő fedélzetére

Gyártási anyagok

A legtöbb fogyasztó esetében a döntő tényező a keverő készítéséhez használt anyag. A legmegbízhatóbb és tartósabb termékek sárgarézből készülnek. Speciális tulajdonságai miatt a sárgaréz alkatrészek nem szakadnak meg nagy terhelés mellett, ellenállnak a hirtelen hőmérsékletváltozásnak, évek óta megőrzik eredeti megjelenésüket. A sárgaréz csövek belső felületén a vízből származó ásványi lerakódások minimális mennyiségben helyezkednek el, így a csövek hosszú időn keresztül eltömődnek és tisztításra szorulnak. És ami a legfontosabb: a sárgaréz biztonságban van.

Az elit vízvezetékhez és a bronz adalékokhoz. A magas műszaki jellemzők mellett kiváló megjelenésű, és hátránya csak a magas ár.

Bronz keverők

Nagyon gyakran vannak turistaosztályú silóniakeverők - egy olcsó alumínium és szilícium ötvözet. Kívülről meglepőnek tűnnek, de a minőség sok kívánnivalót hagy maga után. A csövek kisebb nyomású túlfeszültségét is meg lehet szakítani, és az anyag korróziónak van kitéve. A szilíciumot krómozással szemléltetve a sárgaréz visuális megkülönböztetése nehéz, de súly szerint elvégezhető - a sárgaréz termékek sokkal nehezebbek.

Hagyományos silumin krómozott keverőponyva

A csaptelepek rézből, rozsdamentes acélból, speciális műanyagból készültek. A szelepek és karok dekoratív kialakításához számos anyag használható - üveg, fa, onyx és természetes márvány és mások. A korrózió elleni védelem érdekében a keverőket nikkel, króm, színes és fehér zománc bevonattal látják el.

Kristály kevert Elite csaptelep

Keverő, rhinestones díszített és aranyozott

A legelőnyösebb a króm, és szinte minden vezető gyártó használja. A Chrome ellenáll az agresszív környezetnek, egészségre, tartósra, a mikroorganizmusokra nem sokszorozódik. Ezenkívül a króm termékek minden belső térben jól néz ki.

Fedélzeti keverő, króm

A nikkel allergiát okozhat, noha a technikai jellemzői a krómnál alacsonyabbak. De a zománc ereje és tartóssága nem különbözik. Zománc-keverők vásárlásakor nagyszerűen néz ki, de működés közben a bevonat gyorsan megsérül és lehámul.

Luxus olasz fürdőszoba csaptelep

Mi a jobb - hazai vagy importált?

Az orosz gyártmányú keverők kevésbé népszerűek, mint a Németországból, Svájcból, Olaszországból, Csehországból és más országokból származó termékek, amelyek termékei a világpiacon keresletet igényelnek. És nagyon kevés megbízható hazai gyártója van, szemben a külföldi márkákkal. Nagyon nehéz megtalálni a nagyméretű vízvezeték üzletekben Oroszországban gyártott jó vízszerelvényeket, és amit a fogyasztónak kínálnak, a leggyakrabban alacsony fokú kényelmet, alacsony funkcionalitást és gyenge designt kínál. De vannak bizonyos előnyök a háztartási keverők számára.

 1. Először is olcsóbbak, mint a külföldiek. Igen, kevesebb az élettartamuk, de gyakran előfordul, hogy sürgősen egy keverőre van szükség, és nincs elég pénz drága termék megvásárlásához.
 2. Másodszor, a javításra szolgáló alkatrészek megtalálása sokkal könnyebb. A nagyvállalkozások kiszolgáló központjai nagyvárosokban találhatók, és a kis helyi üzletekben nincsenek részek importált keverők számára.
 3. Harmadszor, termékeink olyan szennyeződésekhez igazodnak, amelyeket a csővezeték víz tartalmaz, nem dugnak hosszú ideig, és biztosítják a normális áramlást, még akkor is, ha nem tisztázott, hogy mi folyik a csapból. Ebben a tekintetben az importált keverők sokkal igényesebbek: szűrőkre is szükség van, sok modellt terveznek egy adott víznyomáshoz. A jótállás csak a működési feltételek mellett érvényes.

Belföldi vagy importált keverők

Azonban a külföldi keverők sokkal előnyösebbek a legtöbb fogyasztó számára. Ez a termékek környezeti biztonságának, az egyszerű használatnak, a kötőelemek és zárszerkezetek megbízhatóságának, valamint az esztétikai megjelenésnek köszönhető. Ezért az alábbiakban azokat a gyártókat vesszük figyelembe, akik már bizonyították magukat a legjobb oldalról és a legmagasabb hírnévnek örvendenek.

Legnagyobb gyártók

Hansgrohe - Németország

A német gyártók minősége évek óta világszínvonalúnak számít. A Hansgrohe márka hosszú ideje jelen van az orosz piacon, és termékei nagy szükség van. A cég egy kis területű fürdőszobai csaptelepek gyártására specializálódott. Majdnem minden modell kompakt méretű, kényelmes és megbízható rögzítéssel rendelkezik, minimalista stílusban.

Hansgrohe Axor Citterio fürdőcsaptelep

A termékcsalád nagyon nagy: számos szelep és egykaros keverő, termosztátok, különböző típusú rögzítésű modellek. Főként krómozott sárgarézből készülnek, 5 éves garanciaidővel rendelkeznek, de valójában sokkal hosszabb ideig szolgálnak. Az egyetlen hátránya a termékek magas költsége.

HANSGROHE fürdőcsaptelep

Grohe - Németország

A híres német minőség egy másik képviselője. A márka világszerte gyárakkal rendelkezik, és bárhol termékei állandó keresletben vannak. A Grohe keverők jótállási ideje meglehetősen lenyűgöző - 10 év. A gyártó a modellek funkcionalitására és ergonómiájára összpontosít, így nem fog kellemetlenül felzaklatni a túlzott zaj vagy a fröccsenő víz miatt, ami gyakran rossz minőségű termékeket eredményez. A keverők megjelenése az egész életciklus során is megfelelő gondossággal változik.

A választékban léteznek modellek az építési és rögzítési módok minden típusáról, sokat ugyanabban a stílussal készült készletek képviselik. A Grohe keverők jellemzői a vízfogyasztás csökkentése és az optimális áramlás fenntartása. A rögzítőrendszerek nagyon egyszerűek és kényelmesek, és nem is nehéz, de nem szakember számára is. Az anyag réz, néhány rész alumínium ötvözetből készülhet. Az árkategóriák nagyon szélesek, mindkettő meglehetősen megfizethető lehetőségeket kínál, és a drága gyűjtemények legelitobb. Természetesen természetesen a Grohe termékek költségei nagyon magasak, és ez az egyetlen negatív.

Kludi - Németország

A német cég keverőművei megfelelnek a legmagasabb követelményeknek. Az erõ és a funkcionalitás mellett különböznek az esztétika tervezésében, a klasszikus formák és az eredeti innovatív megoldások kombinációjától. A legtöbb modell műanyag lélegeztetővel van felszerelve, amely lehetővé teszi az iszaplerakódások minimalizálását, a vízsugarak szögének beállítását és a vízfogyasztás csökkentését.

KLUDI Q-BEO egykaros keverő

A termékek széles választéka magában foglalja a gyűjtőkészleteket és a szelepkeverő készleteket, az egykaros, valamint az összes típusú kötőelem termosztátjait. A modellek kialakítása nagyon változatos, így a keverők tökéletesen belterülnek. Az anyag rozsdamentes acél, a bevonat króm, fehér és fekete lehetőség van. Mint a többi német márka, a termékek egyetlen hátránya a magas ár.

Jacob Delafon - Franciaország

Ez a francia márka a szaniterek világméretű gyártói közé tartozik, termékeit nem csak a minőség és a megbízhatóság, hanem a kifinomult formatervezés is értékeli. Ugyanakkor a termékek költsége meglehetősen mérsékelt a német márkákhoz képest, a modellcsalád lehetővé teszi a keverő kiválasztását, még akkor is, ha korlátozott költségvetéssel rendelkeznek. A gyártó 5 év garanciát vállal az árukra, bár még a legolcsóbb modellek is kétszer hosszúak.

Jacob Delafon mixer

A cég kártyája a klasszikus stílusú termékek, sima, puha vonalak és korszerű formák. De a termékcsalád nem korlátozódik a klasszikusokra, az évente gyártott keverősorokra, innovatív kivitelben. A legújabb design trendeket aktívan használják a szaniterek gyártása során, és a megfelelő megoldás megtalálása egyszerű. A legnagyobb számú modell a krómozott bevonatú rézből készült szelep és egykaros szerkezetek.

Toobi keverők - Jacob Delafon expresszív pop art designja

Jacob Delafon fürdő csaptelep

Oras - Finnország

A finn fűtésszerelvények és tartozékok a minőség-ár arány szempontjából a legjobbak. Ennek köszönhetően az Oras csaptelepek nagyon népszerűek az orosz piacon. A márka termékeiben nagy megbízhatóságot, kiváló formatervezést és hatalmas modelleket kínál a lehetséges stílusok bármelyikéhez. Az Oras termékek vonala az összes típusú daru típustól függ. A szelep és az egykaros csaptelepek standard kivitelben vannak, klasszikus kialakításúak és egyszerű formájúak. A gyártó azonban termosztátokra és érintés nélküli keverőkre összpontosít, amelyek megválasztása sokkal gazdagabb.

A termékek gyártására használt sárgaréz és ABS műanyag, amely lehetővé teszi, hogy csökkentsék a termelési költségek csökkentése nélkül teljesítmény. Ez az anyag jó szilárdsággal és alkáli ellenállással rendelkezik, ezért az ilyen keverők nem igényelnek különös gondosságot. Az egyetlen hátrány az, hogy a szín elhalványul.

Roca - Spanyolország

A spanyol vízvezetékeket az orosz piacon a Roca gyár képviseli. Termékei jó minőségűek és megfizethetőek, a márka megkülönböztető jellemzője a terméktervezés. A klasszikus forma szabványos keverőin kívül a fogyasztó számos modellt kínál az avantgárd, hi-tech, modern és mások számára.

Roca keverők

A választékban megtalálható minden típusú keverő, mind a legegyszerűbb verzióban, mind a kiegészítő berendezésekkel: automatikus kapcsolók, szellőztetők, áramlásszabályozók, rugalmas bélés, visszahúzó lánc. Gyártási anyag - sárgaréz és króm. Ami a hátrányokat illeti: az egyes modellek túlságosan pretenciális kialakítása csökkenti használatuk kényelmét és praktikusságát.

A képen: modell Tézis a gyárból Roca

Fantini - Olaszország

A Fantini olasz keverők elit termékek kifogástalan műszaki jellemzőkkel bírnak. A termékek különböznek a tervezésben, a multifunkcionalitásban és a formatervezés megbízhatóságában. A gyártó 10 év garanciát vállal, még akkor is, ha alacsony minőségű víz használata történik. A lineáris sorozat mindegyik típusú keverőket tartalmaz, különböző típusú rögzítéssel, számos érzékelő elektronikus modellek széles választéka áll rendelkezésre.

FANTINI Venezia mixer

A keverők, elsősorban a sárgaréz és a króm gyártása során több elitgyűjtemény tartalmaz bronzból készült cikkeket. A széles választék lehetővé teszi, hogy mindenféle méretű fürdőszobát válasszon. Az egyetlen negatív a keverők magas költsége.

Geberit - Svájc

Érintse meg a Geberit HyTronic csaptelepet

A svájci csapok megbízhatóak, praktikusak és praktikusak. A Geberit a szaniterek világméretű gyártói listáján szerepel, termékei mindig következetesen magasak. A termékcsalád hatalmas, minden típusú keverőt tartalmaz, de a gyártó szenzoros érintés nélküli modellekre összpontosít. Az infravörös vezérlésű keverők gyorsan reagálnak a kézmozdulatokra, szabályozzák az áramlási erőt, és könnyen tisztíthatóak a szennyeződésektől. Az érzékelőrendszer számos működési móddal rendelkezik: víz- és energiamegtakarítás, hő-fertőtlenítés, időszakos vízellátás és mások.

Geberit HyTronic keverő

A termékek nagyon kényelmesek, esztétikai megjelenésűek, különböző stílusok. Az árkategóriák meglehetősen szélesek, bár a spanyol és a finn keverőkhez képest a termelési költségek magasabbak. A használt sárgaréz gyártásához, bevonat - króm.

Vidima - Bulgária

Vidima keverők (VIDIMA)

A bolgár keverőket a legkedvezőbb ár és a jó minőség jellemzi. Kényelmes és megbízható, könnyen rögzíthető. A gyártó garanciája - 3 év, minden termék megfelel az európai szabványoknak. Az elektrokémiai horganyzást a keverők gyártásánál használják, aminek következtében a felszín sajátos fényt kap, és ez a Vidima termékek egyik megkülönböztető jellemzője.

A gyártó az egykaros és szelepes modellekre összpontosít, amelyek a csatlakozás és a kialakítás módjában különböznek egymástól. Mindegyik termék légzőkészülékkel van ellátva, és az egyszelepes keverőkészülékek kazettái zajelnyelő tulajdonságokkal rendelkeznek. Az anyag réz, a bevonat nikkel és króm. Az egyes részek kiváló minőségű műanyagból készültek.

VIDIMA - vízvezeték mindenki számára

Ravak - Csehország

Ravak - fali keverő

A cseh márkájú Ravak termékeit a mindennapi élet megbízhatósága és gyakorlata jellemzi. A csapok modern, felhasználóbarát kialakításúak, egy egyszerű szerelőrendszer és széles körű árak teszik lehetővé a választást még korlátozott költségkeret mellett is. Az egycsatornás modellek kerámia patronjait legalább 700 ezer mozdulatra tervezték, és a jótállási idő 5 év.

Mortic Mixer Ravak

Sárgarézből készült termékek, krómozott bevonat. A soros sorozat minden típusú keverőt tartalmaz, a szelepek és az egykaros modellek széles választéka, amelyek mindegyike légtelenítővel van ellátva. Minden termék megfelel az európai szabványoknak, amit minőségi tanúsítványok tanúsítanak.

Mixer tippek

Mielőtt elkezdené a boltba lépni, próbálja meg eldönteni a keverő típusát, és fontolja meg, milyen funkciók a legfontosabbak az Ön számára. Ez jelentősen csökkenteni fogja a kívánt modell keresését a boltban. A termék kiválasztása, minden oldalon ellenőrizze, ellenőrizze a szerelvény minőségét. A lógó részek, a karcolások a bevonaton és más hibák esetén rossz termékminőséget jeleznek. De még ha vizuálisan is minden rendben van, meg kell győződnie arról, hogy a készülék megfelel a GOST (GOST 25809-96) szerinti műszaki előírásoknak.

GOST 25809-96. Csaptelepek és vízcsapok. Fájl letöltése

Tippek a választáshoz

Nagy jelentőséggel bír az anyag, amelyből a testet készítik. A sárgaréz termékek drágábbak, de hosszabb élettartammal rendelkeznek, de a műanyag elemekkel ellátott keverők gyorsabban meghibásodhatnak. A legnagyobb figyelmet fordítsuk a gyártóra: a híres márkák értékelik hírnevüket, ezért minden modell alapos tesztelésre kerül.

Fürdőszobai csaptelepek

Nehéz elképzelni egy modern fürdőszobát csaptelep nélkül. Ez a típusú szaniterek határozottan lépett életünkbe. Célja az etetés, a forró és hideg víz keveréke. A fogyasztó az áramlási sebességet egy fürdőkeverővel szabályozhatja. Ez biztosítja a vízáramlás szabályozását. Lehet vásárolni olcsó tőlünk a keverő egy fürdőszoba szállítási Moszkva és más városok Oroszországban.

Elérhetőség az üzletekben

Népszerű fürdőszoba csaptelepek

Az online áruházban a "World Plumbers" különböző modelleket mutat a gyártó árán. Az egyik legkedveltebb az egykaros daru. Nagyon kényelmes használni. Egy kézmozdulattal elforgathatja a kart a kívánt helyzetbe.

Egy másik találatot a beépített keverő. A falra van szerelve, ahol a helyhez kötött bélés a forró és a hidegvízellátó csövekre már be van helyezve. A daru külső elemei - a test, a gereblye és a fogantyú - a felületen helyezkednek el. A tervezők mindenféle modellt kínálnak szinte minden belső tér számára.

Az ultramodern csúcstechnológiájú rajongók biztosan értékelik a padló modelljét. Ez a fajta fürdőszobai felszerelés kombinálja az esztétikát és a funkcionalitást.

A gyermekes családok számára javasoljuk, hogy válasszon csaptelepet termosztáttal. Ez biztosítja a forró víz biztonságos használatát.

Sokoldalúak olyan modellek, amelyek hosszú kádcsövekkel rendelkeznek, amelyek fürdőkádakká és mosdókává alakíthatók.

Kád csaptelepek

Spout Grohe Ectos 13640AV0 fürdéshez

Külső Hansgrohe 58186000 fürdő túlfolyó leeresztő

Grohe Ectos 19547IP0 fürdőcsaptelep

GPD Eko MBB80 fürdőcsaptelep

Kád csaptelep Bravat Eler F6191238CP-01-RUS rövid csővel

E.C.A. keverő Niobe 102102482 fürdőhöz

E.C.A. keverő Csillag fürdő 102102465

Grohe Tenso 19050AV0 fürdőcsaptelep

VitrA Minimax S A41994EXP fürdőcsaptelep

VitrA Nest Trendy A42227EXP fürdőcsaptelep

Kád csaptelep Bravat Eler F6191238CP-01L hosszú csővel

A Ravak Susan SN 022.00 / 100 X070003 keverő káddal

WasserKRAFT Oder 6301 fürdőcsaptelep

Kifolyó Ravak Chrome CR 027.00 X07P113 fürdőhöz

VitrA Ax S A41070EXP fürdőcsaptelep

A Ravak Rosa RS 032.00 / 150 X070012 keverő zuhanyzóval

A Ravak Susan SN 022.00 / 150 X070004 keverő káddal

A fürdőkádban található Rav Slezak Rio R154.5 keverő béna

Ideális Standart Vito B0412AA fürdőcsaptelep

Spout Grohe Eurosmart Cosmopolitan 13262000 fürdéshez

A Ravak Neo NO 032.00 / 150 X070018 keverő zuhanyzóval

Kád csaptelep Bravat Hurok F6124182CP-01-RUS

VitrA Q Line A40778EXP fürdőcsaptelep

Rav Slezak Morava MK154.5 / 1 fürdő keverő krómozott zuhanyzóval

A termékek széles skálájával ellátott katalógus zavarhatja a vevőt, ezért megvizsgáljuk, hogy miként vásárolhatjuk meg a fürdőszobában a megfelelő csapot, figyelembe véve a szaniteráruk típusát és esztétikáját.

 • Csőbeépítéshez - vízszintes és függőleges szerelés;
 • Anyag. A sárgaréz korróziónak nincs kitéve, hosszú ideig tart és a legjobb az ügyfél véleménye szerint.
 • A termosztatikus keverők a korábban beállított hőmérsékletnél biztosítanak vizet.
 • Az érintkező nem igényel csapódást, a kéz felajánlásából származó víz azonnal megkezdődik.

Az online áruház hidraulikai üzletében megrendelheti és vásárolhat egy fürdőkádat a gyors szállítással Moszkvában. A további termékinformációkkal vagy szállítási költségekkel kapcsolatos kérdésekről hívja a 8-800-500-8961 telefonszámot.

Kád csaptelepek

Kádcsaptelep - kényelem minden mozgásban

A sanitáriumi berendezések gyártói ma Moszkvában vásárolnak egy fürdőcsapot az alábbi telepítési típusokból:

 • Falra szerelhető.
 • Süllyesztett a falba. Előnyük a rejtett telepítés lehetősége. Ez azt jelenti, hogy minden kommunikációs mechanizmus a falon belül van elhelyezve, és csak a vezérlő karok maradnak kívül.
 • A padlózat - amelyet egy rack formájában gyártanak, amelynek belsejében a tápvezetékek vannak elhelyezve, a kommunikáció a padló alatt történik. Ez egy eredeti high-tech megoldás.
 • A fürdőkád csaptelepek közvetlenül az oldalra vannak felszerelve. Kényelmes a szerelmeseinek, hogy vegyenek egy fürdőszobát fekvő, a vízgazdálkodás kéznél, nem kell elérni.
 • Universal. Olyan termékek lehetnek, amelyek zuhanyzóval vannak ellátva és anélkül. Sokoldalúságuk és kényelmük titka a hosszú kút hosszúságában rejlik. Szükség esetén a csap a fürdõbõl a mosogatóba és a hátra is átvihetõ. Ez egy racionális lehetőség azok számára, akik nem akarnak külön lemezt a mosogatóhoz rendelni.

Hogyan válasszunk csaptelepet a fürdőkádnak a színben és a designban?

A titok egyszerű, ha briliáns krómozott termékeket választasz, akkor rendszerint minden gyártó számára ugyanolyan színű. Ezért egy sarok- vagy üvegfüggöny krómozott profilokkal nem könnyű felvenni.

Store cím: Moszkva, Altufevskoe autópálya, 37c1 pavilon A010
Telefon: +7 (495) 988-00-92

Hogyan válasszunk csaptelepet a fürdőszobában: tippek és trükkök

A modern vízvezeték-piacon nagyszámú keverőgép található, amely kellemesen élvezi az ügyfeleket esztétikai megjelenésükkel és technikai újításokkal. Számos gyártó harcol az ügyfelek számára, különféle modelleket, anyagokat, gyártást, színtartományt és csapokat kínál. A gyártók ugyanabban a stílusban készített egészségügyi termékek gyűjteményét hozzák létre, és lehetőség van csaptelepek, fürdőszoba, mosogató, WC, bidé, csaptelepek és egyéb jellemzők választására, amelyek megfelelnek a stílusnak és a belsőépítészetnek.

Határozza meg a számot

A fürdőszobai csaptelep vagy csaptelep kiválasztásakor a következő árnyalatokat kell figyelni:

 • termelési anyag;
 • alapvető funkciók;
 • műszaki előírások;
 • egyszerűség és egyszerű telepítés;
 • A gyártó garanciája és várható élettartama.

Sok szakértő azt tanácsolja, hogy külön zuhanycsapokat, fürdőszoba csapokat és mosdókat vásároljon. Egy egység nem képes megbirkózni egy állandó terheléssel, és gyorsan használhatatlanná válik, vagy javítást igényel.

Osztályozás, típusok

A magas és állandó igényekre támaszkodva, valamint az ügyfelek egyik vagy másik típusú ilyen egészségügyi termék iránti elkötelezettségére alapozva ma számos változatú daru széles választékát állítják elő.

A termék kialakításától függően az összes daru a következő típusokra osztható.

dvuhventilnye

Két toll jelenléte jellemzi, egyikük felelős a forró víz ellátásáért, a második pedig a hideg vízhez. Az ilyen típusú keverő alapja a klán bokorban található. A fogantyú pozíciójától függően átfedik vagy nyitnak vizet. A daruhüvelyek ilyen darukban lehetnek réz vagy kerámia.

A kétszelepes típusú keverők előnyei:

 • nagyon gyorsan beállíthatja a szükséges vízhőmérsékletet;
 • egyszerűen és egyszerűen telepíthetők Ön által.

A kétszelepes típusú keverők hátrányai:

 • a sárgaréz csaptelepekben a tömítéseket rendszeresen cserélni kell, mivel gyorsan le kell törölni őket;
 • a víznyomás beállítása és hőmérséklete külön történik;
 • gazdaságilag hátrányos, mivel a nyomás és a hőmérséklet beállítása során sok víz folyik. Ezt a hátrányt eltávolíthatjuk, ha kerámia szelepeket vagy aerátorokat használnak a csaptelepben.

Egykaros

Az egykaros csapok csak egy kart használnak. A vízkar hőmérsékletének beállításához a megfelelő irányba fordul.

Az egykaros keverők előnyei:

 • a víz hőmérsékletének és nyomásának beállítása egyszerre történik;
 • egy kézzel elvégezheti a víz összes beállítását;
 • a víz átfedése egy mozdulattal történik;
 • Néhány modellnek van egy speciális szelepe, ami jelentősen megtakarítja a vízfogyasztást.

Az egykaros keverők hátrányai:

 • Ez a típusú csaptelep nem javítható. Ha valami elromlott benne, akkor új modult kell vásárolnod. Általában a keverők alkalmatlanná válnak a víz összetétele miatt, ahol sok nehézfém és só van. Ezért ajánlott fővízszűrőt vásárolni egykaros keverővel együtt.

Az egykaros keverő joystick lehet. Ebben az esetben a vízáramlásvezérlő kar a csap felett helyezkedik el, vagy külön modulba szétválasztható.

Azonnal olvassa el a daru javításával foglalkozó cikket, hogy készen álljon a különböző helyzetekre.

anyagok

 • A műanyag csapok a legolcsóbbak. Az előnyök közé tartozik az alacsony súly és a kényelmes telepítés is. Az egyetlen nagy hátrány az, hogy rövid élettartamuk van.
 • Az ötvözött acél keverők alaposan jó tulajdonságokkal rendelkeznek. A rozsda nem érinti őket. De a fő hátránya az ilyen típusú keverő törékenysége. A keverőgyártók nem szeretnek ötvözött acélt használni, mivel az anyagfeldolgozás nagyon összetett folyamat.
 • A Silumin keverők speciális szilícium és alumínium ötvözetekből készülnek. Az előnye, hogy ellenáll a korróziónak. De hátránya is van - az anyag nagyon törékeny, így nem bírják a nehéz terheket, és hamarosan megtörik.

A sárgaréz csapok büszkén helyezkednek el a vízvezeték-piacon. A keverő minősége a súlya alapján határozható meg. A sárgaréz keverők nehézek és környezetbarátek. A réz és a cink arányait az ötvözet létrehozásához mindig szigorúan figyelni kell a gyártási folyamat során, így a termék biztonságáról beszélhetünk.

A sárgaréz csapokat általában egy felületi védőburkolattal ellátott króm vagy nikkel védi. A krómozás folyamatában a termék korrózióálló tulajdonságokkal rendelkezik. Prémium keverőket is készítenek, bronz, ezüst vagy aranyozással. Természetesen, hogy egy ilyen termék meglehetősen drága öröm.

Az "öregedés" különleges hatású krómcsapok ma már népszerűvé válnak.

Egy daru különböző anyagokból készülhet. Az ilyen termékek jó megoldást jelentenek a fürdőszobában. Két anyagból készülnek - a daru belső részei rézből készültek, a fennmaradó részek műanyagból készülnek. A rögzítőelemeket és a beállításokat rozsdamentes acélból kell készíteni, akkor a termék sokáig szolgál.

Vezető gyártók

Az egészségügyi berendezések modern piacán számos ország különböző gyártója dolgozik, akik nemzetközi szabványoknak és normáknak megfelelően keverők gyártásával foglalkoznak, így garantálják a minőségi termékeket.

Ezek a vállalatok:

 • Német vállalatok Hansgrohe és Grohe;
 • Olasz gyártók Carlo Frattini Visentin és Mamoli;
 • Francia gyártók Herbeau, Jacob Delafon és JCD;
 • Svájci cég Geberit;
 • Spanyol gyártók Supergrif és Teka;
 • Orosz Aquatika cég;
 • Finn gyártó Oras;
 • egy svédországi cég Gustavsberg;
 • Amerikai cég Standart.

A magas minőségű vízvezetékek ára magas. Kínai cégek is sok példányban a modell a híres márkák alacsony áron. De érdemes megemlékeznünk arról, hogy nincs hosszú élettartamuk, mivel alacsony minőségű anyagokból készülnek. Csak a jól ismert mixer gyártók felelősek a kiváló minőségű termékekért, és garanciát nyújtanak több éve.

A modelltől és a gyártótól függően a fürdőszoba csapok árai jelentősen eltérhetnek. Például a leggyakoribb keverők 600 rubelről 2000 rubelre kerülnek. Ha a keverő kiváló minőségű, akkor az ár jelentősen emelkedik, és általában több mint 2000 rubel.

Ha egyszerű modellt szeretne vásárolni, de a márkakereskedők közül az ár 2000-2500 rubel lesz.

Ha a fürdőszoba, hogy vegye fel a mixer az eredeti formában, az ár drámaian megnő, és a vásárlás költsége 3000-15000 rubel. Itt az ár a keverők gyártójától függ.

A drága bevonattal ellátott keverők exkluzív modelljeit is megrendelheti, akkor több ezer dollárt kell fizetnie.

Zuhanyhoz

A zuhany csaptelepeket az jellemzi, hogy csak zuhanyozásra és nem fürdésre használhatók, mert nincs kád a fürdéshez. Amikor be van kapcsolva, a víz megy keresztül a tömlőn, és a zuhanyfej alá esik, lefelé áramlik a vízsugarakban.

Az öntöződobozon van egy speciális kar, amellyel a vízellátás módját állíthatja be. A zuhany csaptelepeket általában zuhanytálcára vagy fürdésre vásárolják, de más típusú csaptelepek, pl. Fedélzeten vagy padlón állva. Érdemes megjegyezni, hogy az univerzális keverők olyan szeleppel rendelkeznek, amely átkapcsolja az egyik keverőtől a másikig.

Minden zuhanycsaptelep azonos a kialakításban, a különbség a telepítés módja. Tipikusan a falra szerelt zuhany csaptelepek telepítése, amely szokásos vagy rejtett módon végezhető el. A rejtett csaptelepekhez speciális beépített csapot kell vásárolnia. Jellemzője, hogy csak egy zuhanyfej, tömlővel és szelepekkel vagy karokkal a vízellátás megvalósításához továbbra is látható.

A modern belső térben egyre nagyobb a preferencia a beépített zuhanycsaptelepen. Az ilyen keverők elég elegánsnak és tömörnek tűnnek. A fürdőszoba belsejének hangsúlyozása érdekében egyre több tervező preferálja a beágyazott zuhany csaptelepeket. Ezt a típusú zuhanycsapot a szaniterek jól ismert gyártóinak ajánlják: Grohe, Kludi, Hansgrohe, Axor, Nicolazzi, Ideal Standard.

Termosztáttal

A közelmúltban megjelentek a szaniter felszerelések piacán elhelyezett termosztatikus csapok. Az ilyen típusú csaptelep fő jellemzője, hogy beállíthatja a víz hőmérsékletét. Bár első pillantásra a tervezésnek nehezen lehet ezt a funkciót elvégezni, de valójában minden nagyon egyszerű. Ez a keverő két fogantyúval rendelkezik: az egyik felelős a víz hőmérsékletéért, a másik a nyomásért.

Termosztatikus csaptelepek előnyei:

 • a csőben lévő nyomás nem befolyásolja a víz hőmérsékletét. Ez a keverő jó felvétel, ha a család kisgyerekekkel rendelkezik. A legjobban ismeri, tudja a helyzetet, amikor kinyitja a csapot vízzel a konyhában, és a víz hőmérséklete a fürdőszobában megváltozik, és ennek eredményeként forró víz vagy jeges víz van;
 • elegáns esztétikai megjelenés;
 • a víz hőmérséklete minden körülmények között megmarad, ahogy beállítottad;
 • Az ilyen típusú szerkezet nem különbözik a hagyományos keverőktől, ezért a szükséges részek mindig kereskedelmi forgalomban vannak.

A termosztatikus csaptelep hiánya - a termék magas költsége, nem mindenki engedheti meg magának.

érintés

Az érintés nélküli keverők új modellek, továbbfejlesztettek a kényelmes használathoz. A működés elve az automatikus vízellátás. Nem kell kinyitnia a csapokat, csak át kell vinnie a kezét a vízcsapra, és a víz elkezd áramlani, akkor eltávolítja a kezét - néhány másodperc múlva leáll a vízellátás. Ezt a folyamatot infravörös érzékelők vezérlik. Ez a típusú csaptelep lehet elektromos vagy akkumulátoros működtetésű.

A kontaktus nélküli keverők előnyei:

 • nagy víztakarékosság, mivel a víz csak akkor áramlik, ha az érzékelők észlelték jelenlétét;
 • biztosítva a vízkezelés maximális higiéniáját.

Az érintés nélküli keverők minusága:

 • villamos energia vagy a működő akkumulátorok nélkül vízvezetési eljárásokat nem lehet végrehajtani;
 • fel lehet szerelni a mosogató felett. Használata a fürdőszobában jobb, ha nem használja, mert a kád feltöltéséhez a csaptelep közelében kell állnia.

Vízesés és megvilágított csaptelepek

A vízesés vagy a lépcsőzetes csaptelep nagyon népszerűvé vált a szaniter berendezések fia számára, mivel egyedülálló fürdőszobai belső teret hozhatnak létre. Fő különbségük a kifolyócső kialakítása. nevezetesen:

 • a kiöntésre nincs levegőztető a levegő bejuttatására a vízsugárba;
 • a lyuk széles alakja lehetővé teszi, hogy vízesés hatása legyen;
 • ezek a keverők jobbá teszik a víz áramlását.

A kaszkád csaptelepeket fürdőkádakhoz és mosdókhoz használják, hogy fényűző belső teret hozzanak létre. Például egy polcos keverő a díszítés nagyon fényes elemévé válik. Először úgy néz ki, mint egy rendszeres polc, de ha elfordítja a karját, amely szinte észrevehetetlen, akkor víz áramlik rajta. Az értékesítésen a legérdekesebb modellek vízesésekkel, és még egyedibbé teszi őket, sok gyártó kiegészíti a modelleket speciális lámpákkal.

A megvilágított keverőt a fő jellemzői jellemzik:

 • új stílust hoz létre a fürdőszobában;
 • nagyon könnyű használni a nap bármely szakában;
 • hagyományos formatervezés;
 • a telepítés nem sok időt és energiát igényel;
 • egy sor színes háttérvilágítású vagy színváltozással rendelkező modellek;
 • a vízellátás olyan, mint egy vízesés.

Az ilyen keverő használata után a hangulat nagyban megnövekedett, a világ körül tele van élénk színekkel. A világító csaptelepek minden fürdőszobát eredetiek és felülmúlhatatlanok lesznek. Az ilyen apróság sokat változhat.

DIY telepítés

Ha úgy dönt, hogy a csaptelepet a saját kezével a fürdőszobába telepíti, akkor megvásárlásakor meg kell győződnie róla, hogy a beszerelési rajz hozzá van rendelve. Az új modellek egyre fejlettebbek, további részletek és funkciók. Ezért nagyon nehéz megérteni a keverő telepítését önmagában. A feladat megkönnyítéséhez a grafikus telepítési sémát kell használnia.

A keverő beépítése a fürdőre akrilnal több lépcsőben történik:

 • Meg kell szakítani a forró és hideg víz áramlását a keverőhöz.
 • Szerelje le a régi keverőt.
 • Arra kell gondolni, hogy hova kell telepíteni a keverőt. Néhány tényező befolyásolja ezt: a vízellátásnak közel kell lennie, és kényelmes helyen kell elvégeznie a javítást.
 • A jelölésnél fúrjon egy lyukat. A legjobb, ha egy elektromos fúró egy koronás malom.
 • Tegyen egy tömítést a lyukra.
 • Szerelje fel a keverőt a készlethez mellékelt utasításoknak megfelelően.
 • Rögzítse a keverőt olyan anyacsavarokkal, amelyek a fürdő oldalába szorulnak.
 • Csatlakoztassa a hideg és meleg vizet rugalmas tömlők segítségével. Csomagolható, külön megvásárolható.

A mixer telepítéséhez nézze meg a következő videót.

Kezelési útmutató

Különleges tisztítószert használnak a keverők gondozására, de kiválasztásakor figyelembe kell vennie a keverő anyagát.

A daru gondozására számos általános irányelv található:

 • A keverők mosószerének összetétele nem tartalmazhat savakat, például klór-, hangyasavat, ecetsavat és foszforsavat. Mivel a sav megtöri az anyag védő felső rétegét, és idővel a keverő rozsdásodni kezd. Engedélyezett, hogy csak gyenge oldatot használjanak a szőlő ecettel, amely eltávolítja a kalcinált lerakódásokat.
 • A súrolószerek használata szigorúan tilos, mivel karcolásokat okoznak a bevonaton.
 • A tisztításhoz ne használjon fém keféket vagy kemény szivacsot.

Hogyan válasszunk ki egy fürdőszoba csaptelepet zuhanyzóval

Ha meg szeretné tudni, hogyan kell egy zuhanyzóval felszerelt fürdőszobai csaptelepet választani, akkor nem elég csak eljönni a boltba, és hallgatni az eladó tanácsát. Csak gondosan tanulmányozva az eszköz tervezési jellemzőit, a mechanizmusainak működési elve, előnyei és hátrányai jó választás lehet.

Milyen típusú csaptelep egy zuhanyzóval zuhanyzóval jobb választani

Minden fürdőkeverő két nagy csoportra osztható - ezek csapos és egykaros keverők. Ezek az eszközök önmagukban különböznek vezérlőként és a víz keverését biztosító mechanizmusoktól.

Fürdő - zuhany csaptelep csaptelep

A csaptelep keverők a legnépszerűbbek és könnyebben gyárthatók, ezért olcsóbbak. A nevüket a fő szerkezeti elem nevével kapták meg, amelyen keresztül a vízáramlás áramlása és szabályozása megtörténik.


Crane-box fürdőkád és zuhanycsaptelep.

A készülékek kétféle változatban érkeznek:

1. Féreg - gumi záró mandzsettával. A mandzsetta a rúdra van kötve, amikor a szelepet forgatja, a csigahajtómű tolja a rudat, és lezárja azt a lyukat, ahonnan a víz áramlik.

 • 1. készlet;
 • 2. Tömítőgyűrűk;
 • 3. Slip ring;
 • 4. A dugattyú;
 • 5. Záró tömítés (gumi, szilikon);
 • 6. ház;
 • 7. zsírkamra;
 • 8. Védőhéj;
 • 9. Csavarja be a reteszelő tömítést.

+ Előnyök: Az ilyen típusú daru-doboz fő előnye a termék alacsony költsége és a fémmechanizmus megbízhatósága. Amellett, hogy javítani egy ilyen keverő nagyon egyszerű. Mindez lecsökkent a vastag gumiból vagy szilikonból készült záró mandzsetta cseréjéről.

- Hátrányok: A hiányosságok között meg kell jegyezni, hogy nem túl könnyű használni. A szükséges vízhőmérséklet és intenzitás eléréséhez a szelepet 3-4 alkalommal kell forgatni. Mindezidáig a víz hiába ürül ki, így a daru gazdasága meglehetősen kétséges. A lezáró mandzsetta időnként szivárog, de ha a csere kézzel készült, akkor ez nem olyan nagy probléma.

2. Kerámia - két tányérral rendelkezik, hosszúkás lyukakkal, amelyek közül az egyik rögzítve van a házban, a másik pedig a szárhoz van rögzítve. A szelep elforgatásával és a mozgatható lemez mozgatásával lehetséges a lyukak összehangolása és a vízáramláshoz való hozzáférés.

 • 1. tűzés;
 • 2. készlet;
 • 3. Hangelnyelő;
 • 4. Top kerámia lemez;
 • 5. A tengelydoboz háza;
 • 6. Alsó kerámia lemez;
 • 7. Gumi gyűrű;
 • 8. Kerámia daru doboz szerelvény.

+ Előnyök: A kerámia daru előnyei - ez elsősorban egyszerű használat. Az orsót csak 180 fokos fordulattal (fél fordulattal) vagy 90 fokban forgatja el (negyed). A mechanizmus megbízható és tartós, nem bocsát ki idegen zajokat, és nem igényel túlzott erőkifejtést a nyitáskor.

- Hátrányok: Hátrányok - ez a termék magas költsége. Szilárd szennyeződésekkel szembeni érzékenység, ami a kerámialemezek gyors kopását eredményezi. Maga a daru-tengely doboz szinte lehetetlen javítani, teljesen megváltoztatni.

FONTOS! A kerámia daru esetek gyors meghibásodásának megakadályozása érdekében a durvaszűrőt a vízcsőbe süllyesztették.

Következtetéseket. Ha a pénzügyi lehetőségek lehetővé teszik, ajánlatos egy kerámia csaptelepet vásárolni, de ha a csapvíz piszkos, és a kisebb vízvezeték-javítások nem jelentenek problémát, sokkal olcsóbb a csaptelep beszerzése a féregcsapdán.

A daru-doboz keverő típusának meghatározásához elegendő a lendkerék elfordítása. A kerámiában a fogantyúk csak fél fordulattal fordulnak el, a csigahajtóműben a forgatás folytatódik.

Egykaros kád és zuhany csaptelepek

A kívánt vízhőmérséklet eléréséhez és a vízsugár nyomásának kívánt értékéhez ezeknél a keverőknél egy patron segítségével történik. Az ilyen keverőkben az ember egykarúnak nevezik - az összes folyamat kezelése egy fogantyúval történik.

Annak ellenére, hogy a megjelenés különbözik az előző keverőtől, a kazetta működési elve hasonló a kerámia csaptelep munkájához. A keverést és a víznyomást ugyanazok a kerámia lemezek hajtják egymáshoz képest, amelyek mindegyike előnyös és hátrányos.

Ugyanaz a működési elv és a fő design, mint a kerámia daru doboz.

Két, lyukas kerámialapból áll. Az alsó álló (A), amelyen forró és hideg víz van, és van egy leeresztő nyílás és a felső mozgatható (B).

A víz hőmérséklete és nyomása a két lemezen lévő lyukak regisztrálási területétől függ.

Termosztatikus csaptelepek

Termosztatikus csaptelepek nemrég megjelentek, de már megtalálták a fogyasztóikat. A készülék egy gombnyomásra szolgáló panel, amely a kikapcsoláshoz és a vízhez kapcsol, a hőmérséklet és a víznyomás szabályozója, a furat vagy a csap, hogy kilépjen a sugárból.

A beépített szoftvereszköznek köszönhetően, amely megtartja a sugárnyomás intenzitását, a vízhőmérsékletet, a hőcserélő a legbiztonságosabb az előzőleg felsorolt ​​eszközök közül.

Termosztatikus csapok:

Elektronikus - folyadékkristályos képernyővel ellátva. Ezeknek az eszközöknek a működése hálózati adapter vagy hagyományos akkumulátor csatlakoztatását igényli.

Mechanikus - a folyamat szabályozása fogantyúkkal és szelepekkel. További tápegységekre nincs szükség.

Az ilyen eszköz működési elve a következő. A keverő kamrában lévő víz áramlása szabályozza azt a szelepet, amely nem a hőmérsékletet reagál, hanem az áramlás intenzitását. Ha egy patak nyomása nagyobb vagy kisebb lesz, a második átjáró áteresztőképessége megfelelően változik.

A zuhanyzócső átkapcsolásának mechanizmusának különbsége és kiválasztása

A zuhany-kifolyó kapcsolószerkezet típusának megfelelően a fürdőkád csapok:

1. excentrikus kapcsolókészülékkel, zuhanycsővel. A fogantyú forgatásának köszönhetően, az excenteren keresztül kétszárú rúd mozgatható gumival, a széleken. A kívánt üzemmódtól függően az egyik nyílás zárva van - a zuhanyzóhoz vagy a kifolyóhoz.

+ Előnyök:

 • A mechanizmus meglehetősen megbízható és olcsó. Javítása és még teljesebb cseréje nem nehéz.
 • Minden típusú daruhoz van szerelve, a legfontosabb, hogy megfeleljen a kifolyócső és mechanizmus szerelési átmérőinek.

- Hátrányok:

 • A gumigyűrűk gyorsan elhasználódnak.
 • A termék jelentős méretei, ha a csapot fel kell szerelni a fürdő felett.
 • Gyakori fordulatokkal a kifolyócsuklók lazulnak, és folyamatosan szigorítani kell őket, hogy ne szivárogjanak.

2. A patronos mechanizmussal a zuhanykapcsoló átkapcsolásához. A mechanizmust egy eszköz - egy patron képviseli.

+ Előnyök:

 • A mechanizmus a legmegbízhatóbb és tartósabb, könnyű és gyors cserélhető.
 • Vonzó kialakítása, egyszerű kezelhetőség, kis méret.

- hátránya:

 • A patront nem lehet megjavítani, a meghibásodás után teljes csere szükséges.
 • Előfordulhat, hogy kompatibilitási problémák lépnek fel egyes "univerzális" patronokkal a javító készletekből. Javasoljuk, hogy alkatrészeket csak a keverővel azonos gyártótól vásároljon.

3. Egy golyós átkapcsoló zuhanykazánnal. A főszerelvény egy golyó, amely két gyűrűs tömítés között helyezkedik el. A víz, amely a gömb egyik oldalsó nyílásába esik, bemegy a kifolyóba vagy a zuhanyzóba.

+ Előnyök:

 • Napjainkban a legmegbízhatóbb és tartósabbnak számít.

- Hátrányok:

 • Az eltérítő mechanizmusa beépítve van a keverő házába, és nem választható. Ha a kapcsoló meghibásodik, a javítás nem lehetséges, meg kell változtatni az egész keverőt.

4. A parafa-váltókapcsoló zuhany-kimenettel. A készülék működési elve hasonló az excenterhez. De a reteszelő mechanizmust nem egy forgó fogantyú hajtja, hanem egyfajta sapkát emel vagy leereszkedik.

+ Előnyök:

 • Külsőleg a készülék nagyon kompakt és stílusos.
 • A keverő méretei nem növekednek.
 • A váltás meglehetősen egyszerű, feltéve, hogy a kialakítás dombornyomott kiemelkedéseket biztosít.

- Hátrányok:

 • Nehéz javítani, nagyon nehéz a szükséges alkatrészeket beszerezni.

A mechanizmusok szerint a zuhanykeverő keverők beépítettek és külsőek:

1. Keverők beépített mechanizmusokkal.

+ Előnyök:

A beépített mechanizmusok előnyei a keverő tömörségében, a működés megbízhatóságában és a szivárgások hiányában állnak. Ezenkívül a legtöbb beépített mechanizmussal rendelkező modellek egy mozdulattal működtethetők: egy gomb megnyomásával vagy egy kar elforgatásával.

- Hátrányok:

A fő hátrány a javítás bonyolultsága, az egyetlen kivétel a patrontelep, ahol csak a teljes mechanizmust kell cserélni. Bizonyos modellekben, az eltérítő meghibásodása után az egész keverőt ki kell cserélni.

2. Keverők külső mechanizmusokkal.

+ Előnyök:

Külső mechanizmusok vannak felszerelve a keverő és a kifolyócső között, és egy további kimenet van a zuhanycsőhöz. Fő előnye az egyszerű szerelés, karbantartás és csere.

- Hátrányok:

Elég kényelmetlenek a használatukhoz, a keverők nem túl esztétikusak, ezért a csaptelepnek a fürdő fölött magas magasságban kell lennie. Ha a csaptelep a fürdőszoba és a mosogató között helyezkedik el, és a kifolyó folyamatosan mozog, a külső áttétel használata meglehetősen kétséges, mivel gyorsan elkezd gyengíteni az ízületeket, és a gyakori mozgásoktól szivárog.

Kihúzók - amelyek a legmegfelelőbbek a fürdőkád és a zuhany csapok számára

A legnépszerűbb fürdőszoba csaptelep modell hosszú csővel van ellátva. Abban az esetben, ha a fürdőszoba és a mosdó mosogatója egymáshoz közel helyezkednek el, nem szükséges további csaptelep beszerelése. A forgó kúpos pénzt takarít meg az eszközök telepítése során, de a működés során további beruházásokat igényel. A gyakori forgási manipulációk gyengítik a cső és a keverő közötti kapcsolatot. Amikor egy forgódugattyúval rendelkező keverőt vásárol, fordítson figyelmet a készülék mozgási szögére és a daru hosszára. A legjobb megoldás több mint 30 cm széles választékkal.

A fürdőszobákban rövidebb lyukak jelentek meg, mint a hosszúak, de sikerült megszállniuk a rést. Az ilyen modellek fő előnye a szükséges hely kis területe, és a közvetlenül a fürdő szélére telepíthető képesség. A kis helyiségekben a keverőhöz egy rövid csatorna üdvözlendő.

A csap csaplyukának megválasztása a mosdó és a fürdőszoba elhelyezkedésétől függ, a helyiség területén, a keverő tervezett telepítési helyén.

Kútfej: megtakarítás vagy kényelem

A megfelelő modell kiválasztásakor ügyeljen a kifolyócsőre. A fúvóka két típusból áll: légzőkészülék vagy zuhanyzó öntöződoboz.

Az első lehetőség vízfogyasztást takarít meg. A szellőztetőben az úgynevezett "kavitációs hatás" fordul elő: vízáramlás és levegő keverése. Ha a csap nem teljesen nyitott, a kimenet jó víznyomás.

A második két üzemmódban használatos: zuhany vagy sugár. A víz áramlása sok áramlásra oszlik, így kiküszöbölve a fröccsenés hatását.

A második lehetőség sokkal kényelmesebb, az első gazdaságosabb.

Zuhanyfej kiválasztása

A zuhanyfejek választéka hatalmas. Arra a kérdésre, hogyan válasszon csaptelepet a fürdőszobában, ismerkedjen meg a zuhanyfej típusával és funkcióival. Különböző funkciók, tervezés, öntöző terület, anyag - hogyan lehet a megfelelő választást?

A legnépszerűbb anyagok műanyag vagy fém. A fém öntöződoboz erősebb, tartósabb és drágább. A műanyag - olcsóbb, de rövidebb élettartamú, egyszerűen megszakad.

A modern zuhanyfej egyszerűen köteles többféle vízellátási és permetezési módot biztosítani. Jets lehet intenzív, csepegtető, masszírozó - figyeljen a számra és a különböző módok.

Öntözés

Öntöződoboz állítható üzemmódokkal

Beépítés típusa zuhanyfej: fal, mennyezet vagy kézi. Válassza ki a kézikönyvet - vigyázzon a tartóra.

A kád-zuhany csaptelepek típusai és típusai

A fürdőkád és a zuhany csapok szerelési lehetőségei a következők lehetnek:

A klasszikus és leggyakrabban használt telepítési módszer. Ajánlott magasság - 20-30 cm a fürdő széléhez képest. A kifolyócső hosszának kiválasztásakor győződjön meg arról, hogy a vízsugár nem esik a szélén, hanem magát a fürdőbe.

Egy speciális racken

Ezt akkor használják, amikor a fürdõ a faltól távol helyezkedik el. A telepítés bonyolultságát egy érdekes fürdőszobai belső tér igazolja.

Egy egyre népszerűbb rögzítési módszer. Bonyolult építésű fürdőkészülékhez használják a már elkészített lyukakkal a keverő felszereléséhez. Kívánt esetben a lyukakat önmagadból készítheted.

Egy ritka és drága telepítési módszer a tervezési projektekben.

Acél, sárgaréz, kerámia vagy silumin - válaszd a legjobbat

A fürdőszoba felszerelése, ne csak a működtetés, a kivitelezés és a keverő rögzítési módjának figyelembevételével járjon el. Mindenképpen ellenőrizze az eladóknak, hogy milyen anyagot készített:

 • A rozsdamentes acél a legpraktikusabb és legnépszerűbb megoldás. Az acél csaptelep megbízható, tartós, olcsó, minden belső térben jól néz ki.
 • A sárgaréz vagy bronz hosszabb élettartamú, stílusos megjelenésű, de többet költ.
 • A kerámiák sokféle designot, érdekes formát vonzanak. A hátrányok közé tartozik a törékenység és a magas ár;
 • A Silumin egy olcsó, de megbízhatatlan anyag. A keverő élettartama bármely konfiguráció 1-2 év.

Ha olyan kiváló minőségű keverőre van szüksége, amely jól működik és hiba nélkül is működik - állítsa meg a sárgaréz vagy acél választását.

Mixer Cover

A keverők külső bevonására zománcot, krómot és rozsdamentes acélt használnak, különböző lerakódásokat alkalmaznak.

 • A zománcozott bevonatok matt vagy szemcsés szerkezetűek. A zománcfelületen nincsenek nyomok az ujjak és vízcseppek megérintésével.
 • A krómozott bevonat növeli a keverő erősségét és higiéniáját. Gyönyörűek és könnyen kezelhetők.

A kérdés, hogy hogyan kell kiválasztani a megfelelő csapot a fürdőszoba, így nem bánni a vásárlás szinte megoldódott. Van azonban egy másik kritérium is, amelyet kívánatos figyelembe venni a vízvezeték beszerzése során.

Gyártók és márkák

Grohe

Szeretne kapni a híres német minőséget és viszonylag olcsó árakat - figyeljen a Grohe csapokra. A vállalat a huszadik század vége felé lépett piacra, és továbbra is erős pozíciót tart fenn a keverők gyártói és exportőrei között.

Termékjellemzők:

 • Óvatosan ellenőrizzék a termelés minden egyes szakaszát.
 • A daruk gyártásához szükséges anyagok arányának szigorú betartása.
 • Korrózióvédelem.
 • Minden századik egészségügyi eszköz kiáramlásának minősége.

DAMIXA

Dán gyártója stílusos fürdőszoba csapok kombinált minőség és felismerhető egyedi stílus az eszközök. Több mint 80 éve létezik, sok vásárló sikerrel értékelte a márkát - közel 50 ezer keverő kerül naponta a boltok polcain.

Termékjellemzők:

 • Használja a legújabb innovatív technológiák előállításához.
 • Hivatalos ötéves garancia.
 • A vízfogyasztás jelentős csökkenése.
 • Stílusos kialakítás és teljes megfelelés.

A finn vállalkozásoknál készített keverők tökéletes kombinációja a modelltervezésnek, az elektronikának, a modern anyagoknak és ötvözeteknek.

Termékjellemzők:

 • A kötelező pad tesztek elhagyása megakadályozza az egészségügyi termékek szivárgásának vagy törésének valószínűségét.
 • A vízellátó rendszer nyomás- és hőmérsékletkülönbségének automatikus kompenzálása.
 • Megbízhatóság, tartósság, könnyű használat.
 • A vízkészletek gazdaságos használata.

Összefoglalva

A megadott adatok elemzése után bizonyos következtetéseket levonhat arról, hogy mely csaptelepet választhat a zuhanyzóval ellátott fürdőszobában.

A középosztálybeli fogyasztók számára az egykaros keverő a legoptimálisabb a minőségi teljesítmény és az árkategóriában. A kapcsolókészülék beépített zuhanykazetta - patron.

A daru-dobozos működési elvekkel rendelkező, excentrikus kapcsolóként használt eszközök nem csak elavultak, hanem rövid élettartamuk is van.

A jövő termosztatikus mechanizmusaihoz. Amint a programozható keverők ára csökken, értékesítésük élesen emelkedik.