Legfontosabb > Dekoráció

Melyik a jobb választás az akril fürdõkhöz szokásos vagy horgas keverõkhöz?

Sokan emlékeznek a viszonylag új időkre, amikor őfelsége az öntöttvas fürdő a fürdő királynője volt. Néhány egyéb opciót, amint azt mondják, nem idézett. De most egyre több lakástulajdonos választ az olcsó, könnyű és kényelmes akril fürdők. A tagadhatatlan előnyök mellett az akril fürdők új, korábban ismeretlen módszereket kínálnak a berendezések, különösen a csapok felszereléséhez. Milyen akrilfürdős csaptelep keverő lenne jobb? Hogyan különböznek egymástól? Melyek az egyes mixerek előnyei és hátrányai? Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszobában?

Mi a mortise keverő? Műszaki jellemzők

Az építőipar fejlesztésével évente új befejező anyagok, szerszámok, készülékek és vízvezetékek jelennek meg. Ha nemrégiben elfogadták az öntöttvas vagy zománcfürdõk telepítését, ma már könnyû és megbízható akril helyet foglalnak el. Ennek következtében a jól ismert kombinált csapok, amelyeket mind a fürdőszobában, mind a mosogatóban használtak, a múlt relikviává váltak. Ezeket a fürdőszobában új, külön süllyesztett csaptelepek váltották fel. Ennek köszönhetően könnyebbé vált a kommunikációs kommunikáció folyamata, nincs szükség csövekre a fal melletti falak telepítéséhez.

A fürdőkádon lévő kagyló keverők, amint látható, és a nevek be vannak ágyazva (becsapódva) az akrilfürdő oldalába. A keverő kialakítása ugyanakkor sokkal kompaktabb és esztétikusabbnak tűnik, mivel a csúnya részek és a kommunikáció a felhasználó szeme elől el van rejtve. A teljesen más megjelenés, a szerkezeti elemek rendkívüli rögzítése és a módosított vízellátás a fogyasztó megérdemelt népszerűsége.

Tájékoztatásul: Nemrég megjelentek a piacon még fejlettebb verziók, nevezetesen a kádas keverők, amelyek a fürdő oldalába épültek. Javított ergonómia, jobb befejezése. Ezeknek az eszközöknek a fő feladata puha (fröccsenés nélkül) és a fürdés gyors feltöltése.

A beépített kaszkád csaptelep a fürdőben olyan vizet eredményez, amely hasonlít a vízesésre. Kívánt esetben kiválaszthatja a fénymásolatot, a hőmérséklet függvényében "vízfestés". Az ilyen megoldás a fürdőszoba kialakításánál a lakóteret átfogó belső teret biztosít.

Bár a beépített csapok a fürdőszobában megfelelnek az összes modern követelménynek, de a nem megfelelő és szakszerűtlen telepítés és a helytelen használat jelentősen rontja a teljesítményt. Ezért a vízvezeték-szerelést és a kommunikációt szakembereknek kell elvégezniük, akik garanciát vállalhatnak munkájukra.

A fényképen a mortise mixerek különböző változatai láthatók.

A készülékek típusai és jellemzői az akril fürdőkbe épített habarcskeverők

Rendkívül praktikus, praktikus és esztétikailag vonzó a fürdőszobában, ahol a tervező bölcsen megközelítette a belső tárgyak elrendezését gazdaságos és praktikus helyhasználat céljából. A fürdőkád keverő csak megfelel a feladatoknak. Használható mind a zuhanyozáshoz, mind a kényelmes fürdéshez. Ez a megoldás lehetővé teszi, hogy sok helyet nem szabad elosztani a keverő számára.

Megkülönböztető jellemzők

Az építőipar és az új technológiák nem állnak fenn: új vízvezeték-termékeket rendszeresen gyártanak, régi termékek módosítása zajlik. Az öntöttvas és zománcozott fürdők elhalványulnak a háttérbe. Régóta egy korszerűbb és akril káddal pótolják, ami sokkal erősebb, és nem olyan súlyos, mint az öntöttvas ellenfele.

A vízvezeték-ipar vezető gyártói ma Németország, Csehország és Belgium. Ez a három ország joggal vezet a kiváló minőségű keverők és egyéb vízvezeték-termékek értékesítésében. Mindhárom felszabadult felállás nagyon népszerű és híres termékeinek magas minőségű mutatóiról. Ebben a tekintetben, amikor megtervezi a vásárlás egy faltartó típusú keverő, figyeljen a származási ország. Ezen országokban a szaniter termékek széles választéka lehetővé teszi, hogy a megfelelő csaptelepet választja az Ön preferenciáitól és pénzügyi lehetőségeitől függően.

A mi országunkban egy mixer jelent meg sok évvel ezelőtt. Mindazonáltal a fürdőkádban lévő habarcskeverő koncepciója meglehetősen új keletű volt. Gyakran fel volt szerelve a falfelületre, ami nehézségeket okozott. A fúrási modell a fürdő szegélyezett oldalán van rögzítve. A keverőtestet a fürdőszobai edény külső oldaláról rögzítik, oldalán, így nem rejtve az emberi szemek. Szerszámszabályozó keverő a fürdő oldalán található. Ez a design elegánsnak és megjeleníthetőnek tűnik.

Az új technológiák használata és a gondoskodó optimális feltételek az egészségügyi termékek munkájában lehetővé teszik a gyártók számára, hogy funkcionális és tartós mortise modelleket gyártanak különböző formátumokban.

Azonban nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy egy jó minőségű mutatóval rendelkező keverőnek számos szükséges tulajdonsága van.

 • A fő jellemző az, hogy erős vízellátást és egységes áramlást biztosít a fürdés gyors feltöltéséhez. Megakadályozzák a nagyszámú fröccsenés valószínűségét is. Az adapterrel ellátott modell képes vízzel ellátni a tömlőn keresztül egy zuhanyfejet.
 • Esztétikai tulajdonság. Az oldalra szerelt, előre szerelt keverővel ellátott fürdő nagyon elegáns és elegáns megoldás. A habarcskeverő javára válogatva gyakran kezdik a további lépéseket, amelyek ösztönzik a fürdőszoba díszítését vagy a belsőrész belső cseréjét. Modernségünk tervezői rendszeresen új, egyedi és eredeti modelleket próbálnak kitalálni.

Pozitív oldalak

A faltartó kialakításnak számos előnye van, szemben a falfelülethez rögzített keverőkkel.

 • a szerkezeti szilárdság, a tartósság és a megbízhatóság, amelyet a gyártás idején magas minőségű anyagok felhasználásával biztosítanak;
 • magas funkcionalitású, mivel ennek a típusnak köszönhetően azonnal feltöltheti a fürdőt vízzel a kívánt térfogatra, anélkül, hogy nagy mennyiségű fröcskölt volna a fal felületén;
 • vonalak tömörsége, formai eredetiség és egyedülálló dizájn, amelyek a modernitás és elegancia egy darabjait egészítik ki a belső térben;

Hogyan válasszuk ki az akril fürdőkád keverőjét?

Egykor a szovjet fürdőszobákban a "szabály golyója" öntöttvas kád volt. Annyira szilárdan tartotta a helyzetét, hogy semmi sem tűnt helyettesíteni. Mindazonáltal eljött az idő, amikor sok kényelmes, modern és funkcionális szaniter áru megjelent a világon. Például könnyű, de nagyon erős akrilfürdő is. És most egy új elegáns fürdőre van szükség egy modern lakonikus keverővel. Mi és hogyan kell felszerelni? A cikk arról szól.

A mortise mixer megkülönböztető tulajdonságai

Ilyen keverőben, például egy jakuzziban, az előnyök bővelkednek. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a csövek és tömlők nagy része rejtve van, a fürdőszoba megjelenése elegánsabbá és tömörebbé válik. A zuhanyozáshoz csak húzni kell a keverőt a nyílásból, majd egyszerűen vissza kell térni eredeti helyére. A maradék idő alatt a tömlő nem látható, és nem zavarja, bár hosszúsága eléri a két métert. Ugyanúgy elrejtve és csövekből, amelyek a vizet a vízellátásból kapják.

A vízsugár egyenletes és extra fröccsenés nélkül is kiderül, ami miatt sokkal kellemesebb és kényelmesebb egy ilyen eszköz használata, és az erős nyomás lehetővé teszi, hogy sokkal gyorsabban töltse ki a kádat, mint sok más keverő. Híres cégek a belső mechanizmusokhoz használják a kerámiából készült alkatrészeket, amelyek tovább tartanak.

A habarcskeverők nagyobb szabadságot biztosítanak a fürdőkádra vagy a szögben történő felszerelésre. Hogyan lesz kényelmesebb? A készüléket a falra is szerelheti.

Az ilyen típusú keverő rendszer jellemzői

A fürdőszobai csaptelepek moduláris rendszere különbözik a falra szereltektől. A készülék egy egységből állhat, de nem mindenki tetszik tetszetősen vagy kényelmesen. A habarcskeverő rendszerben nagy jelentőséget tulajdonít a csatorna, amely szabályozza a víz áramlását, azaz a csapot. Ez a rész a saját esetben legalább három kimenettel rendelkezik. Ezek közül kettőt úgy terveztek, hogy a vizet a vízellátáshoz csatlakoztassa. És a harmadikba, ahol a már kevert víz sugárzását biztosítják, egy csomó van csatlakoztatva, amely a csaphoz közel és a távolabbi távolságra helyezhető el. A zuhanyzó öntöző kanna, ha van ilyen, szintén a csaphoz van csatlakoztatva, és speciális váltókarral van felszerelve.

A fürdő alatt lefedett zuhanycsövet szabadon szabadon ki kell húzni, majd használat után vissza kell térni a helyére. Nem szükséges visszaállítani, ilyen zuhany általában kikapcsol. Az olyan módosítások, amelyekben minden modul csatlakozik, kevésbé népszerűek, mint a különálló modulok. Szabadon helyezhetők el a fürdőszobában. A keverőkhöz használt anyag szilárd krómozott sárgaréz, mely tükröt tükrözi a fényt, ami nemcsak jól néz ki, hanem védelmet nyújt a korrózió ellen. A garancia 5 év, a legmagasabb minőség módosítása esetén.

A csaptelepek excentrikus, fél-hüvelykre vannak rögzítve, normál menettel. A híres márkák minőségi modelljei képesek a hidraulikus sokkot 9 bar nyomás alatt tartani. Továbbá, ezek az eszközök kerámia részekkel, patronokkal vannak ellátva, amelyek hosszú élettartammal rendelkeznek.

Melyik a jobb választás az akril fürdõkhöz szokásos vagy horgas keverõkhöz?

Sokan emlékeznek a viszonylag új időkre, amikor őfelsége az öntöttvas fürdő a fürdő királynője volt. Néhány egyéb opciót, amint azt mondják, nem idézett. De most egyre több lakástulajdonos választ az olcsó, könnyű és kényelmes akril fürdők. A tagadhatatlan előnyök mellett az akril fürdők új, korábban ismeretlen módszereket kínálnak a berendezések, különösen a csapok felszereléséhez. Milyen akrilfürdős csaptelep keverő lenne jobb? Hogyan különböznek egymástól? Melyek az egyes mixerek előnyei és hátrányai? Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszobában?

Mi a mortise keverő? Műszaki jellemzők

Az építőipar fejlesztésével évente új befejező anyagok, szerszámok, készülékek és vízvezetékek jelennek meg. Ha nemrégiben elfogadták az öntöttvas vagy zománcfürdõk telepítését, ma már könnyû és megbízható akril helyet foglalnak el. Ennek következtében a jól ismert kombinált csapok, amelyeket mind a fürdőszobában, mind a mosogatóban használtak, a múlt relikviává váltak. Ezeket a fürdőszobában új, külön süllyesztett csaptelepek váltották fel. Ennek köszönhetően könnyebbé vált a kommunikációs kommunikáció folyamata, nincs szükség csövekre a fal melletti falak telepítéséhez.

A fürdőkádon lévő kagyló keverők, amint látható, és a nevek be vannak ágyazva (becsapódva) az akrilfürdő oldalába. A keverő kialakítása ugyanakkor sokkal kompaktabb és esztétikusabbnak tűnik, mivel a csúnya részek és a kommunikáció a felhasználó szeme elől el van rejtve. A teljesen más megjelenés, a szerkezeti elemek rendkívüli rögzítése és a módosított vízellátás a fogyasztó megérdemelt népszerűsége.

Tájékoztatásul: Nemrég megjelentek a piacon még fejlettebb verziók, nevezetesen a kádas keverők, amelyek a fürdő oldalába épültek. Javított ergonómia, jobb befejezése. Ezeknek az eszközöknek a fő feladata puha (fröccsenés nélkül) és a fürdés gyors feltöltése.

A beépített kaszkád csaptelep a fürdőben olyan vizet eredményez, amely hasonlít a vízesésre. Kívánt esetben kiválaszthatja a fénymásolatot, a hőmérséklet függvényében "vízfestés". Az ilyen megoldás a fürdőszoba kialakításánál a lakóteret átfogó belső teret biztosít.

Bár a beépített csapok a fürdőszobában megfelelnek az összes modern követelménynek, de a nem megfelelő és szakszerűtlen telepítés és a helytelen használat jelentősen rontja a teljesítményt. Ezért a vízvezeték-szerelést és a kommunikációt szakembereknek kell elvégezniük, akik garanciát vállalhatnak munkájukra.

A fényképen a mortise mixerek különböző változatai láthatók.

Fürdőkád a lyukon a keverő alatt a fedélzeten - hogyan kell kiválasztani és telepíteni?

A modern felszerelés, berendezések és kiegészítők olyan nagyok, hogy a szemek néha eltérnek egymástól. A csúcstechnológiás, kopásálló anyagok és technológiák hatalmas választéka lehetővé teszi számunkra, hogy ne csak a funkcionális tartalmára, hanem az esztétikai megjelenésre is figyelmet fordítsunk, ami hozzájárul a maximális relaxációhoz a higiéniai eljárások során.

Például a fedélzeten lévő keverővel ellátott fürdő egy érdekes alternatíva a hagyományos modellekhez, amely lehetővé teszi, hogy frissen nézze meg a fürdőszoba ergonómiáját. Ebben a cikkben részletesebben ismertetjük a beépített keverővel ellátott lyukakkal ellátott tartályok modelljeit.

Eszköz és előnyök

A fürdő öntöttvasból, rozsdamentes acélból vagy akrilból készült egészségügyi tartály, amelyet egy személy higiéniai igényeinek kielégítésére használnak. Hagyományosan a fürdőszoba táljában van két lyuk - leeresztő és túlfolyó. Az ilyen modellek feltételezik, hogy a keverő és a csapok a falra lesznek szerelve. Most már új típusú fürdők jelentek meg a piacon, amelyeknek lyuk van az oldalán, hogy felszereljen egy keverőt. A betűkészlet oldalán található keverőnek a következő előnyei vannak:

 • Pontosabb, csendes töltőfürdő. A mosóvíz tartályba való behelyezése meglehetősen hosszú és zajos folyamat lehet. Az a tény, hogy a magasságból lehulló víz eléri a fémfalakat, és erősíti a bukása hangját. Ráadásul ha a csaptelep magas, akkor a csaptelepek kifolyhatnak a csapból, ami megdönti a falak vagy a bútorok díszítését, növeli a terem általános harmonizációját.
 • Kényelmes használat. Ha a csaptelep és a csaptelep magas, zárja vagy nyitja, akkor a fürdőszoba csúszós felületén kell állnia, ami gyakran eséseket és sérüléseket okoz. És ha a csaptelep a fürdőszobában van, könnyedén elérheti a kezével a felkelést.
 • Esztétika. A betűtípus oldalára szerelt beépített szaniter felszerelések tisztább és esztétikusabbnak tűnnek. Ez a telepítési módszer lehetővé teszi a tömlők maszkolását az öntöződobozban, elrejtheti az összes kommunikációt.

Fontos! Ha a csapot nem a falra kívánja felszerelni, mint általában, de oldalra, akkor egy fürdõre van szüksége a csaptelephez. Az öntöttvas vagy acél fürdõnek készre kell lennie, és egy akril fürdõben önállóan lehet készíteni, mivel az akril könnyen vágható.

hiányosságokat

A fürdőkádba épített keverő felszerelése meglehetősen bonyolult technikailag kivitelezhető. Ez a technológia viszonylag új, ezért nem minden mester veszi igénybe az ilyen összetett és drága eszközök telepítését. Ráadásul az integrált csaptelep fürdők számos hátránnyal rendelkeznek:

 1. A berendezések gyors kopása. A mortise mixer használatakor a zuhanycső "kiveszi" a fürdőkádban lévő lyukba, ezért a használat során ki kell venni és eltávolítania kell. Egyrészt lehetővé teszi egy esztétikus lógó tömlő maszkolását, másrészt gyorsabb kopáshoz vezet. Általában 5 évig szolgál, és a mortise telepítési módszerrel 2 év után használhatatlanná válik.

Figyelj! Ha egy fürdőkádra szerelünk egy fürdőbe, vegyük figyelembe, hogy ez nem olcsó élmény. Először is, a kiváló minőségű modellek öntöttvas és rozsdamentes acél készítésű lyukakkal drágák. E tekintetben nagyon kényelmes az akril betűkészletek használata, amelyek önmagukban vághatók le.

Telepítési technológia

Fürdőszobás szoba sok egészségügyi felszereléssel. Ezért a teljes felújítás során jobb, ha minden eszköz beszerelését, csatlakoztatását és tesztelését bízzák meg, jobb szakembert bízni. Ha csak a fürdőt kell kicserélnie, megteheti magának.

A keverő beépítése az akril fürdőbe a következő:

 • Az első szakasz - a lyukak gyártása a kötőbordában. A lyuk átmérőjének egybe kell esnie a csővel, de 1-2 mm-es szélességgel. Könnyebb vágni akril modelleket, de óvatosan kell eljárnia. Először is meg kell határozni a kötés helyét, fel kell tüntetni, majd használjon koronát a megfelelő méretű lyuk fúrásához. Ha a fürdõmodell már van vágott keverõvel, akkor ez a szakasz kihagyható.
 • A keverő felszerelése. Egy csaptelep egy különleges tömítésen keresztül behelyezi a lyukba, majd rögzíti egy anyát vagy csapot a fürdő oldalához.

Fontos! Mielőtt végül telepítené a kádat és a védő- és dekorációs kötényt, ellenőriznie kell a keverő működtetését. Ehhez kapcsolja be a vizet, nyissa ki a csapot, és ellenőrizze a csövek és tömlők közötti csatlakozást szivárgás esetén. Jó, ha a működés során a vízvezeték-berendezések legalább felülvizsgálati ablakban hozzáférhetők lesznek.

Hogyan lehet beágyazni egy csaptelepet egy akril fürdőbe - gyorsan, saját kezével

Sokan vásárolnak akril fürdőszobákat, úgy vélem, hogy ez helyes, mert egy ilyen fürdőszobában sok évig lehet tartani. A legfontosabb dolog helyes választás, itt olvashatunk róla. Továbbá sokan közülünk egyenesen a fürdőszobába vágjuk a keverőt, egyrészt ez is helyes, mert így elkerülhető a csövek behelyezése a falba (ami nehezebb). De nem mindannyian tudjuk beágyazni a keverőt magunkba, a keresés kezdődik a vállalatok (magán tulajdonosok), amelyek ezt a munkát. Bár nagyon egyszerű, és mindent meg lehet tenni néhány percen belül...

A srácok ma bemutatnak lépésről-lépésre egy fényképet, amellyel beépítheted és telepítheted a keverőt az akril fürdőbe. Van egy kaszkád típusú keverőm, azaz egy fogantyút, egy ganderet és egy zuhanyt külön, csak ezt a típust vettem fel, mert sokkal esztétikusabbnak tartom, mert egy hagyományos mosdó csaptelep szörnyen néz ki (mint egy tehén nyereg).

Milyen eszközre van szükségem?

1) Mérőműszer - mérőszalag, ceruza

3) FORSTNER fúró (részletesen itt), DIAMETER 35 MM - NEM TÖBB, A FONTOS!

keverő

Maga a kaszkád keverő eszköze némileg eltér a megszokottól, több részre szedve.

1) Ez maga a gander, hatalmas vagyok.

2) Víz be / ki gomb.

3) Gander egy zuhanyozáshoz

4) Tömlők, anyák és alátétek a rögzítéshez.

Megjegyzendő, hogy a keverő közvetlenül a fürdőszobában van.

Telepítés és beépítés

Nos, minden előkészítő munka elhaladt, továbbhaladunk az oldalsávhoz.

Először is meg kell tudnunk kitalálni, hogy hol helyezkedik el a keverőnk. Ehhez használhatsz egy mérőszalagot, vagy vázolhatod, hogy mit mondanak "szemmel". Meg kell érteni, hogy a csatorna, a fogantyú és a zuhanyzó csatlakoztatására szolgáló szabványos tömlők körülbelül egy méter hosszúak, ezért tanácsos egymás mellé rendezni (ha nagy méretűre kell feszülnie, például a kád egyik oldalán gereblye, a befogókorong és a zuhany pedig a másikban Hosszú tömlõket kell vásárolnod, gondolkozz elõre). Személy szerint én mindössze 80-90 cm távolságban vagyok, így elég menetes tömlõk vannak a szemem elõtt.

Emellett a jelölést nem "a rulettasztalon", hanem szemmel végeztem.

Kezdésként mérjük magam "gander"

A toll után

Aztán a zuhanycsatlakozót.

Kiderült egyfajta kör, meg kell találni a központot.

A lényeg az, hogy megtalálja a középső pontot. Ezután csapdába esett a fürdőszobába. Fent említettem -, hogy a fúró nem lehet több, mint 35 mm, miért fontos! Mivel az összes keverőnek csak 40-45 mm-es (néha több) rögzítője van, ha nagyobb átmérőjű fúrógépet használ, akkor a keverő egyszerűen átesik! Tehát ne kockáztasson, pontosan keresse meg - 35 mm-t, ebben a lyukban a mixer összes szerelvénye és tömlése valóban átmegy.

Most behelyezzük a fúrógépet a fúróba, és fúrja a fürdőszobát, nagyon könnyű átfúrni a FORSTNER fúrógépet, kivágni egy kőmosó és akril - néhány trivia.

Az eredmény három lyuk volt, de a címkék. Ezekben felveszi a keverőt, a fogantyút és a zuhanyzót.

Kezdetben mindent megpróbálok - minden rendben van, semmi sem sikerül.

Szerelje be a ganderet

Díszítő platformot öltöztünk, leeresztjük a lyukba, és mindent rögzítünk speciális alátétekkel és anyával.

A keverő felszerelése a fürdő fedélzetén: telepítési útmutató

A modern lakások sikerei ellenére egy kis fürdőszoba és egy kombinált fürdőszoba továbbra is szomorú valóság marad sok lakástulajdonos számára. Ahol csaknem minden négyzetcentiméter számít, a problémák egy része megoldható úgy, hogy a keverőt a fürdő oldalán helyezi el.

Ez a divatos újdonság számos előnnyel jár. Ugyanakkor számos hátránya is van.

Mi az ilyen jó keverő

A helytakarékos megoldás nem az egyetlen ilyen típusú eszköz. A közvetlenül a mosdókagyló felett telepített keverő szinte semmiféle fröcsköl nem tölti fel, amely foltokat képes a falakon és más belső elemeken foltolni. Ennek eredményeképpen a tisztítás kevesebb erőfeszítést igényel.

A közvetlenül a peremre szerelt keverőmodelleket általában a megnövekedett termelékenység jellemzi. Ezért a fürdetés gyorsabban tölti fel, és a kényelem szintje jelentősen megnő. Közvetlenül ez a megoldás lehetõvé teszi a kímélõ megtakarítást: ha a fürdõ gyorsan fel van töltve, akkor a benne levõ víznek nincs ideje lehûlni, vagyis nem. A melegvíz melegítésének költsége kissé csökken.

Az ilyen keverők stílusos kialakításúak és sokféle kialakításúak. Például kiválaszthat egy olyan modellt, amelynek elemei egymástól külön vannak felszerelve. A kezelőpanel a fejlécben helyezkedik el, a kagyló a hosszú perem közepén helyezkedik el, a zuhanyfej a sarokban van, stb.

Végül, az ilyen típusú csapok általában nagyon elegánsnak tűnnek, sok lehetőséget hagynak a belső dekorációra. Az öntöző zuhanyzóállvány közvetlenül az oldalán helyezkedik el, és a tömlő általában a fal és a fürdő oldalán vagy egy hamis panel mögött van elrejtve. A fürdőszoba belső kialakítása egy ilyen döntésből csak nyer. Egy másik előny az alacsony zajszint, amikor a keverő fut.

Ne feledje a hiányosságokat

Annak ellenére, hogy az összes előnyben részesült, amelyet a brosúrákban részletesen ismertetnek, mielőtt egy oldalsó keverőt vásárolna, több problémára kell gondolnia, különösen, ha a ház tulajdonosa maga tervezi. Először is, ne vásároljon olcsó modellt, mert az üzemeltetés sajátosságai miatt ezek az egészségügyi termékek nagy terhelésnek vannak kitéve. Az aluljáró keverőt hamarosan ki kell cserélni.

Az ilyen keverő legveszélyeztetettebb eleme egy zuhanycső. Legtöbbször összeomlott állapotban van, ezért fokozatosan deformálódik. Hamarosan repedések jelennek meg a tömlőn, elszivárog, és ki kell cserélni. Sajnálatos módon még a drága és kiváló minőségű csapok is nem biztosítottak.

El kell fogadnunk azt a tényt, hogy a tömlőt rendszeresen meg kell változtatni. A kényelmes vásárlók azonnal tartalék tömlőt vegyenek igénybe, hogy ezt az egyszerű javítást elvégezzék amint szükséges. Különösen sebezhetőek ebben a tekintetben keverők, amelyekben a kifolyó egyidejűleg zuhanyfejként működik.

Az amatőr kézművesek, akiknek nincs sok tapasztalata a vízvezetékben, ne feledkezzenek meg arról, hogy otthon a legkönnyebb telepíteni a csapot egy akrilfürdőben. Amikor öntöttvas vagy acél termékkel dolgozik, a zománc majdnem biztosan megsérül, ami korróziót okozhat. Ennek eredményeképpen a fürdőt meg kell javítani vagy teljesen ki kell cserélni.

A tapasztalatlan mester jobban bízza ezt a munkát egy megbízható szakemberrel. A probléma megoldásának másik módja az, hogy egy fürdőkádat vásároljanak, amely már készen áll a keverő felszerelésére. Igaz, hogy általában ilyen lehetőség van az akril fürdők szállítására. Természetesen a keverő kiválasztása során figyelembe kell venni a lyuk méretét.

A dizájn jellemzői mortise mixer

A fürdő oldalán történő felszereléshez a gyártók leggyakrabban úgynevezett moduláris modelleket kínálnak, de lehetőség van monoblokk formájában is. A telepítés előtt alaposan tanulmányozza a keverőterv kialakítását, valamint a gyártó ajánlásainak telepítését és további üzembe helyezését.

A monoblokk modelleket általában összeszerelt, de moduláris eszközök több elemből állnak. Először is, ez egy daru - a keverő központi része, amely esetben három kijárat van:

 • forró vízhez;
 • hideg vízhez;
 • a kifolyáshoz.

Külön külön hely van a zuhanyfej csatlakoztatásához. Ezek a bejáratok szabványos méretűek, így a vevő saját maga határozhatja meg pontosan, hogy hol helyezkedik el a kifolyócső és a zuhanyfej. A forró és hideg vízvezetékekhez való csatlakoztatást speciális fél-centiméteres excentricákkal végzik.

A híres márkák kiváló minőségű fészekkeverői képesek komoly vízi kalapácsot szállítani. Számos modellnél a különálló zuhanyfejet egy karmantyúval ellátott kar vezérli. Ez a kialakítás automatikusan átkapcsolja a vízellátást a zuhanyról a csonkra, amikor az öntöződobozt visszahelyezik a helyére.

Szerelőcsap telepítési eljárás

A mortise mixer telepítéséhez számos műveletet kell végrehajtania. Itt van a sorrendjük:

 1. Jelölje meg a keverő telepítési helyét.
 2. Fúrjon egy megfelelő méretű lyukat.
 3. Telepítse a keverőt.
 4. Rögzítse helyzetét rögzítőkkel.
 5. Szükség esetén telepítse a moduláris rendszer egyéb elemeit.
 6. Csatlakoztassa a forró és hideg vízcsöveket.

Szóban az akrilfürdő fedélzetén található mixer telepítésének módja nagyon egyszerű, de a gyakorlatban minden teljesen más lehet. Számos olyan árnyalat és fontos pont van, amelyre a telepítés megkezdése előtt is figyelmet kell fordítani, és talán a keverő megvásárlása előtt is.

Először fel kell készülned

A habarcskeverő felszerelésének előkészítésekor három lépés található:

 • megfelelő keverő beszerzése;
 • előkészíti a szükséges eszközöket és anyagokat;
 • válasszon megfelelő helyet a telepítéshez.

Természetesen az ilyen típusú keverők modellek nagyon változatosak. Mégis vannak olyan általános követelmények, amelyeket figyelembe kell venni. Ne vásároljon gyanúsan olcsó mixert.

Cserélje ki az alacsony minőségű modellt hamarosan. Jobb lenne egy kicsit drágább fizetni, hogy ne később emlékezzenek meg a szúrósra, aki kétszer kellett fizetnie. Előnyben kell részesíteni a keverőt, fel kell szabadítani egy jól ismert gyártót.

Egyáltalán nem feleslegessé válik a termék útlevele, a gyártóknak a telepítésre vonatkozó ajánlásai és természetesen az aláírással és pecsétjével hitelesített jótállási jegyek. Ha van szükség vagy vágyunk a pénzt megtakarítani, jobb egy egyszerű keverésű keverő kiválasztása és kiváló minőségű teljesítmény. Ugyanezt az elvet kell követni a fogyóeszközök kiválasztásakor: még drágább, de megbízhatóbb.

A következő anyagok és eszközök szükségesek:

 • elektromos fúró, professzionális vagy háztartási;
 • speciális fúvóka fúróhoz, korona vágónak nevezik;
 • csavarhúzó;
 • rögzítő elemek;
 • rugalmas tömlők vezető meleg és hideg vízhez;
 • állítható csavarkulcs.

A kötőelemeket általában keverővel értékesítik, de ez nem mindig így van. A magvágó átmérőjének meg kell egyeznie a készülék méretével. Fúró nélkül és vágó nélkül is megteheti, ha olyan fürdőt vásárol, amelyben a keverő lyukja már kész a gyárban. A rugalmas tömlők helyett PVC-vízvezetékeket használhat. Nehéz felépíteni őket, de ilyen szerkezetek hosszabbak, mint egy rugalmas szemceruza.

Általában a keverő a gyöngy közepén, a végén vagy a sarokban van elhelyezve. Hely kiválasztásakor emlékezni kell arra, hogy a kommunikációnak, beleértve a zuhanycsövet is, el kell rejtve. Ehhez külön helyet kell biztosítani. Néha el kell végeznie egy speciális hamis panelet, hogy elrejtse a kommunikáció mögött. Mindez az adott helyzeten múlik.

Egy másik fontos pont a kommunikációhoz való hozzáférés biztosítása. Időnként rejtett kommunikációs mortise keverőt kell karbantartani, javítani, cserélni. Ezért fontos, hogy ne csak elegendően tágas helyet találjunk meg, hanem annak érdekében is, hogy a kommunikáció különös nehézségek nélkül érhető el.

Például, ha egy előlapot használ, akkor le kell cserélni. A hozzáférést egy eltávolítható díszítő képernyővel is biztosítani lehet, amely lefedi az egész fürdőt.

Mixer telepítési eljárás

Először a fürdő oldalán kell megjelölni. Ehhez használhat speciális jelölőt vagy bármilyen íróeszközt, amely elegendően észrevehető jelölést hagy, és amelyet ezután nem lehet törölni. Ezután elkezdheti a fúrást. A korona vágógépet az elektromos fúrógépen viselik, és fúrást végeznek a jelölésen.

Amikor a lyuk kész, a szélét csiszolópapírral, fájllal vagy más hasonló eszközzel kell feldolgozni. Ez nemcsak a lyuk szélét teszi lehetővé, hanem lehetővé teszi az átmérő beállítását is.

A keverőt egy speciális tömítés segítségével helyezzük a lyukba, amely a fürdő és a készülék oldalán helyezkedik el. A tömítés lengéscsillapító és tömítés szerepét játssza. Ha ezt a terméket nem a keverővel szállítjuk, azt külön kell megvásárolni.

Ezután a keverőt speciális kötőelemekkel rögzítik. Ezek lehetnek szorító anyák vagy egy speciális csap, kombinálva egy nyomó félalvégzővel és egy anyával. Mindez az eszköz-specifikus modelltől függ.

Ezután telepítse a keverő egyedi elemeit: a kifolyócső, a zuhanyzó öntöződoboz, a vezérlőelemek stb. Az egyes modellek részletei a gyártó kézikönyvében találhatók. Most a keverő telepítve van, csak hideg és meleg vizet hoz.

Ebből a célból leggyakrabban speciális flexibilis tömlőket használjon menetes csatlakozással. A szálon történő szereléskor speciális tömítőanyagot kell feltekerni, például lenvászon vagy FUM szalagot. Ne használjon túl sok tömítést, ez károsíthatja a szálakat.

De a túl kevés a tömítés nem biztosítja a kapcsolat megfelelő lezárását. A tömítés optimális rétege a következőképpen határozható meg: ha a menet megkönnyebbülése alig érzékelhető a tömítés rétegén, a tekercselésnek le kell állnia.

A normál helyzet akkor jelentkezik, ha a csavarás után a tömítés kissé kiolvad az anyacsavar alatt. Annak érdekében, hogy a pecsét helyes legyen, és ne lazuljon a telepítés során, a szálakon az óramutató járásával ellentétes irányban kell feltekerni. Néha a FUM szalagok helyett speciális betéteket használnak. Ezeket az elemeket rendszeresen ki kell cserélni, hogy a kapcsolat ne szivárogjon.

Beszerelési példa

Elemezzük lépésről lépésre a telepítési folyamat mortise keverőt. Az akril tál oldalán az inzert lesz. A csaptelep és a zuhanyfej a szelepektől elkülönítve helyezkedik el. Az alábbiakban látható a rendszer:

A fúrótorony beszereléséhez szükséges lyukak fúrásához markolóra, mérőszalagra, fúrógépre és vágókészletre, különösen a Forstner fúrójára helyezzük.

További lépéseket tesznek az akril tálca oldalán lévő fúrókészülék felszerelésére a gyártó ajánlásainak megfelelően:

Végül meleg vízzel és hideg vízzel csatlakozunk a vízellátó rendszerekhez. A fürdő hátuljától úgy kell kinéznie:

Néhány hasznos tipp

A keverő akrilfürdőbe történő beszerelésének legjobb ideje az új fürdő javításának és telepítésének ideje. A készülék felszerelése a kád felcsatolásához és a dekoratív képernyő felszerelése előtt történik. Ha úgy dönt, hogy a szokásos falcsapot egy mortise modellre cserélik, a régi mixer beszerelése és leszerelése után elvégeznie kell a befejező munkát.

Előfordulhat, hogy újra kell szétszerelni és telepíteni az egész fürdőt. Ezeket az idő-, erőkifejtési és pénzköltségeket figyelembe kell venni. Ha a dekoratív fürdőkád képernyőjének nem eltávolítható verzióját kell telepítenie, akkor a távközléshez hozzáférést biztosít a megtekintési nyíláshoz.

Amikor egy akrilfürdő oldalán egy mortise keverőt telepít, a gyártók egy speciális sáv használatát javasolják. Valójában az akril nem olyan tartós anyag, mint az öntöttvas vagy acél. A gyártók szerint az oldalán lévő lyuk jelenléte gyengíti a kialakítást. A lemezek és a panelek megerősítik a peremet, és megakadályozzák annak lehetséges deformációját.

A gyakorlatban a mesterek nem tulajdonítanak jelentõséget ebben a pillanatban, és nem tartalmaznak zárójeleket. Ezt az elemet gyakran le kell vágni és beállítani az oldal méretére és beállítására. Az oldal általában lekerekített alakú, ami jelentősen bonyolítja az ilyen illeszkedést. Annak érdekében, hogy ne zavarja ezt a problémát, és ne vesztegesse az időt, az otthoni kézművesek egyszerűen figyelmen kívül hagyják a gyártó ajánlásait.

Szerencsére az összeomlott keverőre vonatkozó információkat, amelyek nincsenek felszerelve, még nem jelentettek be. Mindazonáltal egy ilyen veszélynek tudatában kell lennie, és ésszerűen fel kell mérnie az erősítő rúd telepítéséhez szükséges kockázatok és költségek arányát. Ha alakja egybeesik az oldalsó kialakítással, akkor érdemes erősíteni a kialakítást.

Zománcfúrás jellemzői

A szakértők nem javasolják a kezdőknek, hogy önállóan készítsen lyukat az öntöttvas vagy acél fürdőkád peremén. A problémákat a zománc jelenléte okozza, amely nemcsak dekoratív, hanem védelmi funkciókat is ellát. A helytelen fúrással nagy a kockázata annak, hogy ez a réteg visszafordíthatatlanul károsodik. És mégis, az ilyen felületek otthoni fúrásának technikája létezik, és egy tapasztalt mester könnyen megbirkózik vele.

A szokásos szerszámokon, például egy jelölőn, egy mérőszalagon, egy csavarhúzóval és egy fúrógépen speciális, perforált fúrógépre van szükség, amely üveg és kerámia fúrásához, valamint átlátszó szalaghoz és egy darab agyaghoz szükséges. A jelzés után a fúrás helyét gondosan fel kell ragasztani.

Ezután egy agyagdarabból körkörös keretet kell készíteni, és a körkörösen kell ragasztani, hogy a fúrás helye a középpontban legyen. A műanyag oldal által határolt területnek háromszor nagyobbnak kell lennie, mint a keverő furatát. Kiderült, hogy egy sima, kerek, oldalsó platform. Szükség van vízbe önteni.

Ezután elindíthatja a fúrást a jelölés közepén. Ajánlott 6 mm átmérőjű fúrógépet használni 500-600 fordulat / perc sebesség mellett. A nyomásnak mérsékeltnek kell lennie. Az ilyen óvatos fúrás folyamatában egy keskeny átmenő furat jelenik meg a fürdő oldalán, amelyen keresztül a fúrás helyén jelen lévő víz kiszivárog.

Most egy kis kupakot kell készíteni a gyurmából és a perem alsó részébe kell ragasztani, hogy a kapott lyuk a középpontban legyen. Ismét meg kell öntenie a vizet, és újra kell fúrni egy 12 mm-es fúróval. A nyomásnak gyengének kell lennie. Amikor a fúró átmegy a kerékpánton, eltávolíthatja az összes agyagot és felmérheti a munka minőségét, minimálisnak kell lennie a zománcon.

Ezután bővítse ki a lyukat a kívánt méretre a keverő telepítéséhez. Ebből a célból új jelölést kell végezni, a lyuk határainak megjelölésével. A felületet újra átlátszó szalaggal kell lezárni. Húzza ki a lyukat egy csiszolóval gumi fúvókával, smaragdal. A forgalmat maximumra kell állítani, de az alkalmazott erőfeszítésnek minimálisnak kell lennie.

Ha a lyuk eléggé kitágult, 20 mm átmérőjű fúvókát használhat. Meg kell érteni, hogy minimális erőfeszítéssel, amely védi a zománcot a sérülésektől, a munka nem mozdul túl gyorsan. A csiszológépnek több mint egy órája lesz. Amikor a lyuk kész, egy O-gyűrű van beillesztve, és a keverő a szokásos módon van felszerelve.

Vannak más módok a zománcozott felületek finoman fúrására. Egyes kézművesek egyszerűen egy fémlemezt ragasztanak a zománcba, és átmennek egy ilyen "szendvicset". A fém védi a zománcot a sérülésektől. Mások a fúrás előtt óvatosan távolítsák el a zománc egy részét egy daráló segítségével, majd végezzenek fúrást egy magmalmával.

Végül van egy módja az öntöttvas fúrásának fúrására gyémántos magvágóval. De ebben az esetben a vágót gyakran kell hűteni, ha vizet öntünk rá.

Hasznos videó a témában

Itt van az eljárás a keverő telepítésére az akril fürdő oldalán:

A zománcozott fürdő oldalának fúrásának folyamatát a következő videó mutatja be:

Általában a habarcskeverő felszerelése viszonylag egyszerű. A munka elvégzése során gondosan és gondosan kell eljárni. Még egy kezdő mester is képes megbirkózni az ilyen vízvezetékberendezés telepítésével az akrilfürdőbe.

Hogyan szereljünk fel egy csapot egy akril fürdőre

Hat lépés a keverő beépítéséhez az akril fürdő fedélzetén

Elég, hogy egy akrilfürdőt rendeljünk az Aquanet-től, általában egy kaszkád típusú keverővel, az online áruházunkban, és a termék egészen hozzá fog jönni. A kád oldalán található csaptelep egyszerűen csatlakoztatható az Ön lakásában vagy házában lévő vízellátó rendszerhez. Ha a kaszkádot nem vásárolja meg tőlünk, akkor a keverőt az akrilfürdőbe kell telepíteni, vagy szervizünk szakembereinek hívja a munkát. A figyelmet - a master-osztályt az Aquanet szerviztechnikusok fedélzeti keverőjének felszerelésére.

Ellenőrizze a fedélzeti keverő teljességét

A modelltől függően az akril kádba beépítendő keverő készletében különböző alkatrészkészletek találhatók. Különösen zuhannyal és tömlővel lehet ellátni, és nélküle. Ha van egy fürdõszoba és egy zuhanyzó ugyanabban a szobában, elvileg nincs szükség zuhanyra a zuhanyzómedencében. A fedélzeti keverő kötelező elemei: a főegység, a kifolyó, amelyet néha más néven gandernek, excentrikáknak, tömítéseknek is neveznek, ha a kettős karos szelep a vízszabályozó karok (meleg és hideg). Néha a rendszer külön komponense a zuhany / csaptelep kapcsoló.

A modell teljességétől és jellemzőitől függően a keverőnek a fürdő oldalán történő felszereléséhez megfelelő számú lyuk szükséges: 1-5. Egy példa egy keverőre, amelynél elegendő egy lyuk készítése, az Ideal Standard Slimline B8589AA modell, ahol az összes funkcionális részlet egy termékben található. Ez a keverő azonban nem vonatkozik a kaszkád típusú termékekre. A zuhanycsatlakozó a modellváltó kar segítségével a kifolyón található, a vízbeállító kar a főegység része. A külső egyszerűség kedvéért a Slimline kollekció fedélzeti keverője kerámia patronnal, hideg / meleg vízjelzővel, fém fogantyúval, légtelenítővel és integrált visszacsapó szeleppel rendelkezik. Azonban kevés lehetőség van arra, hogy a keverőt egy furat fürdőjéhez egy fűrészre vágjuk. Legtöbbjük három vagy négy furatot igényel a fedélzeti keverők beszereléséhez: a kifolyócsőhöz, a zuhanyfejhez, a zuhanyzó / kiömlő kapcsolóhoz és a kétkaros kivitelhez - a megfelelő szelepen belül forró és hideg víz biztosításához. Az Aquanet akril kádak ideális megoldást jelentenek az Aquanet Pozitiv SD90441F kaszkád csaptelepekhez, amelyekhez négy lyuk szükséges a kádba beépítésre, és az NSK Grand Niagara, ahol a csaptelep és a zuhanyfej található, három lyuk van felszerelve.

A modellek közötti funkcionális különbségek ellenére az akrilfürdőben egy kaszkád típusú keverő elve van.

Főzőeszköz

A munkához egyszerű eszközre van szükség. Először is - egy mérőszalagot és egy ceruzát (jobb, ha semmit sem csinálsz), egy fúró, amely a keverőelemek átmérőjének (általában 35 mm), csavarkulcs vagy állítható kulcs, FUM szalag (vékony szintetikus tömítőanyag) vagy természetes vontatás, speciális paszta.

munka előrehaladásáról

1. Határozza meg a lyukak elhelyezkedését a keverő szerelési részeihez.

Tanács: fontolja meg előre, ahol a legkényelmesebb a kagyló és a zuhany elhelyezése, hogy a készülék kéznél legyen, és ne hagyja figyelmen kívül, és figyelembe veszi a készlet egyes részeit összekötő tömlők hosszát is, különösen akkor, ha úgy dönt, hogy a kifolyót és az aktiváló gombot nem mellette egy barátom.

2. Állítsa be a kívánt lyuk méretét (az átmérőt a dokumentumban kell megadni, vagy függetlenül mérhető). Jelölje meg a készlet minden egyes elemének helyét. Végezze el a szükséges lyukakat a jelölésen fúróval és koronával.

Tanács: Ne tegyen lyukat a szemébe, ne győződjön meg róla, hogy a keverő összetevőinek átmérője. Rendszerint, ritka kivételektől függően, 40-45 mm-es (néha több) tartójuk van. Ha 35 mm-nél nagyobb koronát használ, a keverő egyszerűen beleeshet ebbe a lyukba.

3. Először telepítse a kifolyót. Díszítő platformot öltözünk, leengedjük egy nyíláson, mindent speciális alátétekkel és anyával rögzítünk. Vesszük a tömítést és az alátétet, rögzítjük a keverőt. Megszorítjuk az anyát.

Tanács: Ne legyen különösebben buzgó a rögzítők szorításakor. A csavarkulcsot vagy a csavarkulcsot általában szélesebb körültekintéssel használják, az anyákat könnyedén, könnyedén meghúzva, különben megakadályozhatja a rögzítőelemet, ami az akril felületén repedéseket okozhat.

4. Szerelje fel a keverő indító karját.

Ha ez egy, akkor ehhez egyszerűen csatlakoztassunk két tömlőt a hideg és meleg vízhez, állítsunk rá egy állványra, és rögzítsük a fürdőszobában.

A kettős karos keverőszelepek használatakor, amelyeket forró és hideg víz bekapcsolására terveztek, azokat a nyílás mindkét oldalán elhelyezett nyílásokba helyezzük és rögzítjük.

Tanács: Azonnal döntse el a forró és hideg szelepek helyes elhelyezkedését, amikor később csatlakozik a hideg és meleg vízhez.

5. Rögzítse az elemet a zuhanyfej felszereléséhez.

Szerelje be a zuhanycsatlakozót, rögzítse az alját egy műanyag tömítésen keresztül, húzza meg a tömítő anyáját, engedje le a zuhanyt a tartóba.

Tanács: A zuhanycsőnek megfelelő méretűnek kell lennie. Hosszúságát fontolja meg előre, különösen akkor, ha zuhanyozni akar, miközben a fürdőszobában áll.

6. A vízellátó rendszerhez csatlakozunk. Egykaros keverő esetében a két tömlőt a fogantyúba emeljük, ahonnan egy tömlőt a kifolyóhoz vezetünk, és minden egyes tömlőt csatlakoztassunk a vízellátó rendszer megfelelő kimenetéhez. Duplakaros keverő csatlakoztatásakor még könnyebb: a tömlőket nem kell elindítani bárhol, közvetlenül csatlakoztatva. Amikor a csövet a csőre csévéljük, akkor varrás vagy PTFE szalag menetét kisebb szélességű csavarral kell feltekerni.

Tanács: Ha a csövek bemenetei és a tömlők menete közötti távolság különbözik, az excenterek hasznosak lesznek. Elvileg és célul ezek olyan adapterek, amelyekben a tengelyek el vannak döntve a 3/4 "x1 / 2" (15x20 mm) menetes részekkel. Az egyik vége be van csavarva a vízellátásba, és a másik oldalon a keverőtömlő egyik szerelvényét rögzítik. Általában réz vagy bronz. Szabványok szerint a csövek bemenetének középső távolsága 150 mm. Olyan esetekben, amikor ez a paraméter nem felel meg egy kicsit, akkor egyszerűen az adapter elfordításával lehet teljes elérést elérni. Így az excenterek segítségével beállíthatja bármely keverő méreteit a szabványoknak megfelelően telepített csövekhez.

Továbbra is be kell kapcsolni a vizet, és ellenőrizni kell, hogy a kádba beépített keverő működik-e. Ha szivárgást vagy csepp vizet észlel az ízületeknél, akkor az anyákat kissé erősebbé kell tenni egy kulcs segítségével.

Fürdőkád keverő: kiválasztás, szerelés, javítás

Üdvözlet, elvtársak! Ma elmondom neked egy betétkészítő egység keverőit, amelyet egy fürdőpolcra szerelnek. A cikkben számos ajánlás található az egészségügyi berendezés kiválasztásához, annak telepítéséhez, valamint a keverő tipikus problémáinak és megoldásainak leírásához.

A hősünk fedélzeti keverő.

Hogyan válasszunk

Véleményem szerint a legegyszerűbb megoldás egy hagyományos falcsaptelep beépítése egy beépítési szögből.

A fotóadaptereken a falon lévő keverő telepítéséhez a fürdő oldalán.

Érvek? Igen kérlek:

 • Minden keverőszerkezet a telepítés után teljesen hozzáférhető. A fürdőszoba alatt csak rejtett szemceruza;
 • A keverő tulajdonosa soha nem fog problémát okozni a pótalkatrészekkel. Csak azért, mert a falcsapok a leggyakoribbak;
 • Egy falra szerelhető keverő és egy pár sarok beszerzésének ára jelentősen alacsonyabb, mint a fészekpultnak. Természetesen, feltéve, hogy hasonlítanak össze hasonló minőségű eszközöket vagy egyetlen gyártót;
 • A keverőgép fúrólyukai lehetnek hagyományos fúrók, és nem korona, ami nem minden otthonban.

By the way: ha szükséges, a fúrt lyuk könnyedén bővíthető a kívánt méretre egy görgővel vagy egy kerek file-kel.

Falra szerelhető keverő az adapterek sarkán.

Vásárlásakor figyeljen több csomópont-keverőre.

ház

Anyaga sárgaréz vagy rozsdamentes acél. A silumin, amelyet gyakran gyártanak az önök által gyártott remekműveik - tudják, mi az ázsiai ország - tiszta gonosz. A silumin test nem mindig képes túlélni legalább a telepítést; a hosszú és problémamentes működésről, elvben nem beszélünk.

Silumin rossz. Az igazság réz.

daruk

Amint már a kapcsolódó témákról szóló cikkekben írták, a keverőhöz a legmegbízhatóbb típusú szelepek kerámia daruk. Szinte korlátlan forrásokkal rendelkeznek, és nem igényelnek karbantartást.

Kerámia Kranbuksa - a legmegbízhatóbb szelepek a keverő számára.

Összehasonlításképpen bemutatom a versenytárs megoldások tulajdonságait - egykaros keverőpatron és csavaros forgatódugasz:

 • A víz éles lezárásával a rúd megsérül a patronon lévő karon, amelyen a fogantyú van rögzítve, vagy a patronban lévő kerámia lemezek műanyag tartói;
 • A patronban lévő lemezek közötti kenőanyag kifejlesztése azt eredményezi, hogy a víz nyomását észrevehető erővel szabályozzák;
 • A kranbuksa csavar szükségessé teszi a tömítések és a tömszelence időszakos cseréjét, vagy a tömítőgyűrűk cseréjét a szár körül;

A csavarok kranbuks csavarozásához rendszeres cserére van szükség.

 • A csavarszelep lezárásakor jelentős erő a tengelykamra burkolatán vagy a rúdon lévő menet menetének felgyorsult kopására vezet;
 • Ha a tömítés lecsökken, a csavarszelep meghúzására irányuló kísérlet károsíthatja a tengelycsapszelepet vagy az ülést a keverőtestben.

Nuance: a kerámia perselyek, valamint a patronok az egykaros keverők számára a vízminőségre vágynak. A homokba ragadt homokozó lezárására irányuló kísérlet arra kényszeríti a lemezeket, hogy forgassák. A problémát teljesen megoldja az iszap csapdák telepítése a lakás vagy a ház bejáratánál.

A készülék egy DU15 rézfúvó méretű.

kapcsoló

A legmegbízhatóbb a víz a zsilipgolyón. Az ilyen kapcsoló könnyen felismerhető a fogantyú mobilitásával: 360 fokon szabadon forgatható. A tervezés kivételesen hibatűrő; ráadásul szinte lehetetlen szándékosan kárt okozni.

A golyós kapcsoló eszköze a zuhanyon.

Ha nem egy falra szerelhető készüléket szeretne használni egy adapterrel, hanem egy teljes körű, fürdőkáddal ellátott csaptelepet, akkor jó eséllyel találkozhat egy másik nagyon megbízható típusú kapcsolóval - kerámia patronnal. Meghibásodás esetén a patron ugyanolyan módon változik, mint a közeli rokona az egykaros keverőkben.

Patron kerámia kapcsoló.

kilövell

Véleményem szerint egy rövid, rögzített kifolyó a fürdőszobai csaptelep számára előnyös. A hosszú forgócsapástól eltérően véletlenül nem üthet, vagy üthet. Ezenkívül a forgó gereblye nem rendelkezik tömítőgyűrűvel a testhez való csatlakozással, amely elég gyorsan kopik és szivárog.

A kifolyó a készülék házának része.

Itt érdemes két pontra figyelni:

 1. Az öntöződoboznak módváltónak és gumifúvókának kell lennie. A gumibelső lassítja az öntözőpohár fúvókáinak eltömődését mész-lerakódásokkal és megkönnyíti a tűt vagy a kiegyenesített klipet. A kapcsoló egyszerűen kényelmes: egy keskeny sugárirányú sugárhasznosítás hasznos például, ha a rácsot a macska WC-ről vagy az utca felől érkező kutyákról lemossza;

Öntöződoboz gumi fúvókákkal és üzemmód kapcsolóval.

 1. Jobb, ha inkább egy műanyag tömlő, mint egy fém. A műanyag sokkal tartósabb: egy gumi magot időnként szakadt ki a versenytársától, és a rozsdamentes acélból készült páncélzat gyakran megtört.

Műanyag zuhanycső.

Telepítés

Most - hogyan kell beépíteni a keverőt egy akril fürdőbe a saját kezével.

műszerek

Ehhez a munkához szüksége lesz:

 • Fúró és fúró;
 • Sharoshka vagy kerek file. Hasznosak abban az esetben, ha a fúró átmérője kisebb, mint a menetszög-adapter vagy a házburkoló keverő átmérője;

A vágófej lehetővé teszi, hogy a fürdőkádban fúrt lyukat a kívánt méretre növelje.

 • ceruza;
 • Egy pár állítható kulcs. Állítható, nem gáz: nem hagynak nyomokat a keverő krómozott anyáira.

felszerelés

A keverő beépítése az akrilfürdőbe a sarok vagy a készülék házának lyukak jelölésével kezdődik. Ezek elégek ahhoz, hogy a polcon fürdeni és a ceruza körbe kössenek.

További utasítás elég nyilvánvaló:

 1. A kijelölt kör közepén egy lyukat fúrnak;
 2. A lyuk széleit hengerrel vagy fátyol segítségével vágják fel, amíg el nem éri a kívánt mérett;
 3. A keverőt a fürdő polcára szerelik fel, és a csavarok a gumitömlőkön keresztül vonzzák.

Csak egy finomság van: telepítés közben a fürdőt nem szabad súlyosan hangsúlyozni. Különösen jobb, ha a keverőanyákat az illesztési szögek meneteire húzza meg, nem a telepítés után, hanem azelőtt.

A kép egyértelműen bemutatja ennek a disszertációnak a fontosságát.

És most - a legfontosabb dolog: az akril fürdőkámasztót csak nagyon merev csatlakozásokkal kell a vízellátáshoz csatlakoztatni. Jobb elfelejteni a rugalmas tömlőket.

Ennek oka nyilvánvaló: a legmagasabb minőségű tömlő élettartama nem haladja meg az öt évet. A tömlő cseréjéhez hozzáférést kell biztosítani az alábbi fürdőszobához. Ez azt jelenti, hogy a fürdetést tovább kell fejleszteni, és meg kell szakítania a varrás tömítését a fal és a fal között.

Természetesen ez nem vonatkozik a szabadon álló fürdőre.

Amikor a keverőt a polcra helyezi a tábla falától nem mellőzõ oldalról, használhat tömlõket is.

Milyen csöveket szeretne a keverőhöz csatlakoztatni? Nyilvánvaló, hogy az erő rugalmassággal ötvözi: a kád a keverőnek a vízellátáshoz való csatlakoztatása után át kell lépnie a falra.

Otthon egy akril fürdõcsapot csatlakoztattam egy fém-műanyag csõhöz akril fürdõcsõvel a kompressziós szerelvényekhez.

A vízcsap be van építve egy akril fürdő polcba.

Egy másik vízbevezetőt használnak egy zuhanyzóval ellátott vízmelegítővel.

Egy belvárosi, központi melegvízellátással rendelkező lakás esetében jobb, ha hullámosított rozsdamentes csövet választanak: jobb, mint a fémes műanyag, amely erős hő- és vízütést hordoz.

Menetes csatlakozások (például a szög menet és az illesztés között - egy adapter a fém-műanyaghoz), javaslom, hogy visszacsévélje a tömítőszálat - Tangit Unilok vagy analógok. A távollétében festékkel vagy szilikon tömítőanyaggal áztatott egészségügyi betétet használhat. Impregnálás, hogy megakadályozzuk a tekercselést hideg vízben és a kipufogódobozban a HMV csövön.

Tangit Unilok tömítőszál.

problémák

Az általam leírt építés keverője, feltéve, hogy a szűrők a vízbe kerülnek a lakásba, elvben nem okoz problémát a tulajdonos számára. A gondoskodást csak a keverőház időszakos tisztításával lehet csökkenteni a csepegésektől és a mészlerakódástól.

De a teljes verziójú falsílás keverők és a falra szerelhető készülékek más változatokban is felboríthatja Önt bontás. Leírja a módszereit, hogy megszüntesse a leginkább jellemzőket.

Mit kell tennem, ha az egykaros keverő leállítja az átfedő vizet?

Cserélje ki a patront. Ehhez szükség van:

 1. Távolítsa el a műanyag sapkát egy mutatóval a készülék fogantyúján lévő meleg és hideg vízhez;
 2. Csavarja le az alatta rejtőzködő csavart. A fejnek lapos csavarhúzója vagy hatszögletű nyílásai lehetnek;
 3. Távolítsa el a fogantyút;
 4. Manuálisan lazítsa meg a dekoratív krómozott anyát;
 5. Csavarja le a sárgaréz anyát - már egy kulccsal;
 6. Távolítsa el a régi patront, és helyezzen be egy újat;
 7. Szerelje össze a keverőt fordított sorrendben.

A keverő szétszerelése a patron cseréjéhez.

A patron mérete 35 vagy 40 mm lehet. Ha kétségei vannak, vegye be a hibás patront mintát.

Miért áramlik a víz egy csaptelepről, nagyon alacsony fejjel?

Az ok gyakran szûrõvé válik a szellõztetõn. A tisztításhoz szükség van:

 1. Csavarja le a levegőztetőt a kezével vagy egy csavarkulccsal (ha vág);
 2. Vegyen egy műanyag permetezőt és rozsdamentes acél hálót;
 3. Dobj ki minden rácsot, kivéve 2 - 3 (általában 6-8);
 4. Ha szükséges, öblítse le a fennmaradó hálókat és permetezőt, tisztítsa meg a lyukakat tűvel;
 5. A levegőztető összegyűjtése.

Az eltávolított aerátor szétszerelésre kerül tisztítás céljából.

Miért kezd forogni kezd a forró vízcsap, amikor kinyílik?

A zaj a mozgatható szelepekhez tartozó csavaros daruk jellegzetessége. Ennek oka a tengelyszelep szivárgása, amely részben vízszintes vízáramlással rendelkezik. A szelep másodpercenként többször átfedi egymást, és kinyitja az ülést a keverőházban, és egy sor gyenge vízsugarát generál.

A probléma megszűnik, ha eltávolítja a letörést a bokorban lévő gumitömítésből. A szélét ollóval vagy éles késsel vágják.

A tömítés éleit gondosan meg kell vágni.

Miért nem vált víz a zuhanyzóba?

A hiba oka a kapcsoló típusától függ.

 • Egy nyomógomb esetében a gumiszelep vagy tömítések fémszelepen történő megsemmisítése a leginkább jellemző. A tömítéseket a keverők javító készleteinek részeként értékesítik, de a szelepet egészen nehéz megtalálni. Lehetséges, hogy a meghibásodása azt jelentené, hogy módosítani kell a keverőszerkezetet;

Számos fali csapnak van egy nyomógombos kapcsolója, külön csomópont formájában. Csatlakozik a hajótesthez, a ganderhez és a zuhanycsatlakozóhoz. Ha egy csomópont meghibásodik, teljesen megváltozik, és a csere kevesebb mint egy percet vesz igénybe.

Nyomógomb kapcsolóként külön csomópontként.

 • A kapcsolókkal ellátott keverők (90-120 fokos fogantyúval jellemezhető) a kapcsolószelepen lévő tömítések megsemmisítésével és az excenternek a rúdon történő lebomlásával szembesülnek, ami a szelepet mozgatja. A javító készleteket értékesítik és általában mindkét részt tartalmazzák.

Javító készlet a kar kapcsolóhoz.

Miért vált spontán át a zuhanyzóról a ganderre, amikor a víznyomás alacsony?

Az ok - túl szoros visszatérő rugó kapcsoló. A probléma kiküszöbölése érdekében elegendő a rugót lerövidíteni egy vagy két fordulattal az oldalvágókkal.

Szétszerelt rugó visszatérő nyomógomb.

következtetés

Remélem, hogy megválaszoltam az olvasó összes kérdését. A megszokott módon további információkat talál a videóban ebben a cikkben. Várja a kiegészítéseit és megjegyzéseit. Sikerek, elvtársak!