Legfontosabb > Dekoráció

Egészségügyi zuhany csaptelepek

Mixer GPD Eko MFB80 mosdó higiénikus zuhannyal

A Lemark plus Strike LM1116C keverő higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogatóhoz

Csaptelep Bravat Drop F148162C-1 mosdó higiénikus zuhannyal

Csaptelep Bravat Drop F14898C-2 mosdó higiénikus zuhannyal

Lemark Atlantiss LM3219C beépített keverő

Mixer Lemark Omega LM3116C mosdó higiénikus zuhannyal

Csaptelep Bravat Stream F13783C-3 mosdó higiénikus zuhannyal

Csaptelep Bravat Stream-D F137163C-1 mosdó higiénikus zuhannyal

A Grohe Eurosmart 23124002 keverő higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogatóhoz

Lemark Luna LM4116C mosdó csaptelep higiénikus zuhannyal

A Grohe Eurosmart Cosmopolitan 23125000 mosogató higiénikus zuhanyzóval

A Hansgrohe Logis 71290000 keverő 70 mm-es mosdóhoz, higiénikus zuhannyal

Mixer Lemark egység LM4516C mosdó higiénikus zuhannyal

Oras Saga 3912F mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Lemark állapotjelző LM4416C mosdó higiénikus zuhannyal

Az Am.Pm Pride F7P03000 keverő higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogatóhoz

Csaptelep Hansgrohe Focus 31927000 mosdókagyló higiénikus zuhannyal

Oras Saga 3908F mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Oras Safira 1012F mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Az Am.Pm Sense F7503000 keverő higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogatóhoz

A Grohe Eurosmart Cosmopolitan 23433000 keverő higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogatóhoz

Oras Vega 1812F mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Oras Vega 1812 mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Oras Twista 3812F mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

Mosogató csaptelep higiénikus zuhannyal

A higiénikus zuhanyt tartalmazó mosogató csaptelepek kis méretű fürdőszobákba vannak szerelve, ahol a szabad terület nem teszi lehetővé az önálló bidé telepítését. A funkcionalitás és a kényelem szempontjából nem különböznek a szokásos bidéktől, és a költségek többszörösen alacsonyabbak. Egy másik plusz - a keverő telepítése már meglévő mosogatóra is elvégezhető, ami tovább csökkenti a becsült munka költséget és csökkenti a telepítési időt. Minden berendezés néhány óra alatt felszerelhető.

Mosogató csaptelep higiénikus zuhannyal

A különböző modellek széles választéka lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a lehető legjobb választás legyen mind az ár, mind a minőség, a kényelem és a könnyű használhatóság érdekében.

Higiénikus zuhanykeverő

Az alábbiakban bemutatjuk az ilyen berendezések gyártásával foglalkozó legelismertebb vállalatok táblázatát. Mindegyik vállalatnak nagy választéka van a termékeknek, ezek közötti különbségek nagyon fontosak lehetnek.

Összehasonlító táblázat néhány márkájú csaptelep higiénikus zuhannyal

Grohe eurosmart új

Lemark plus Strike

Rossinka S S35-15

Migliore Bomond ML.BMD-9714

Ha nehéz a végső döntést egyedül választani, akkor jobb, ha a professzionális vízvezeték-szerelők egyetemes tippjeit használjuk.

Mixer ORAS ALESSI

A használat jellemzői

Az elülső zónában szükség van egy mosdócsaptelep felszerelésére higiénikus zuhannyal, így biztosítva a kényelmet. A zuhanyfülke és a WC közötti távolságot úgy kell megválasztani, hogy kézzel kézzel is problémamentesen érje el, és a rugalmas tömlő hossza biztosítja a higiéniai eljárásokat. Ezt a követelményt vegye figyelembe egy adott hardver modell kiválasztásakor. Ha a mosdótól a WC-ig terjedő távolság nagy, akkor a tömlő hosszának megfelelőnek kell lennie.

A mosdónak közel kell lennie a mosogatóhoz.

ORAS CUBISTA mosdó csaptelep

Ismernie kell a használat színterét, pozitív hatással lesz egy adott eszközmodell megválasztására. Higiéniai eljárások előtt be kell állítania a vízhőmérsékletet.

Nyissa ki a vizet a keverőben

A hőmérséklet kiválasztása után használhatja a higiénikus öntöződobozt. Ugyanakkor szem előtt kell tartani, hogy egy öntöződoboz bevitele ugyanakkor a víznyomás csökkenéséhez vezethet, és a tényezőt figyelembe véve állítsa be a nyomóerőt.

Kattintson a gombra. A víz folyamatosan folyik az öntöződobozban, miközben megtartja a gombot.

És még egy. Ha a higiéniai eljárások során a vizet a keverőn keresztül öntik, növeli a veszteséget.

Fürdőszoba belső, csaptelep higiénikus zuhannyal

Amint a mosogató csapja be van kapcsolva, a nyomás alatt lévő víz belép a flexibilis tömlőbe. Egy ilyen kiváltó áramkör növeli a higiénikus zuhany megbízhatóságának követelményeit, figyelmet fordít az állapotára, és szivárgást észlel, ha szivárgást észlel.

Higiénikus zuhany használata

Hogyan lehet higiénikus zuhanást elhelyezni és hogyan javítani fogunk ebben a cikkben.

A mosdókagyló higiénikus zuhannyal ellátott csaptelepek kiválasztásának kritériumai

Nem fogunk érinteni bizonyos márkákat és márkákat, hanem önállóan határozzuk meg, figyelembe véve a tervezést és a költségeket. És a műszaki jellemzők maradjanak részletesebben.

Anyagtermelés és védőbevonat technológia

Leggyakrabban a keverők teste sárgarézből, hardverből és további silumin elemekből készül. Króm vagy nikkel külső bevonata. Mi a különbség ezen anyagok és technológiák között?

 1. Krómozás. A legmagasabb minőségű és kopásálló bevonat, így az ilyen termékek magas ára. A keverők gyártásánál elektrolitikus krómozás készül, legfeljebb három réteg különböző vastagságú. A króm ellenáll a legtöbb savnak, mivel az alaphoz való nagyfokú behatolás miatt nagyon stabil bevonat keletkezik. A részletek tökéletesen simaak és fényesek. A króm + 110 ° C-ra nem melegszik, ami garantálja a színstabilitást a teljes üzemidő alatt. A felületek bármilyen korszerű mosószerrel szennyezettek lehetnek, korlátozás nélkül.

Példa egy krómozott keverőre, porcelánnal kombinálva

Nikkel bevonatú keverő példa

Gyakorlati tanácsok. A dekorációs bevonat befejezésének költsége a hűtőszekrényben lévő hűtőszekrény teljes árán csak 3-5%, nem érdemes megtakarítani minőségét. A krómozott termékek sokkal hosszabb ideig megőrzik eredeti megjelenésüket, a bevonatok hosszú ideig nem hámlik fel, nem változtatnak színen, nem jelennek meg rájuk. Ne hagyja a külső bevonatot, sokkal előnyösebb a krómozott felületű keverők használata.

A silumin burkolattal vannak keverők - nem szabad ilyen modelleket vásárolni. Hosszú, gyakran hirtelen repedeznek. És a szivárgás következményei lehetnek a legszomorúbbak, a problémák kiküszöbölése sokkal többet jelent, mint egy minőségi keverő megszerzése.

Standard Silumin keverőponyva

méretek

A készülék lineáris paraméterei nemcsak a fürdőszoba méretét, hanem a mosdó és a WC térbeli helyzetét is figyelembe veszik. Nagyon kívánatos, hogy a higiénikus zuhanás rögzítésére szolgáló tartóelem a jobb kar alatt található. Ez az elrendezés kiküszöböli a higiéniai problémák sokaságát.

Ügyeljen a flexibilis tömlő hosszára, legyen szó marginálisan. Ha azt tervezi, hogy a keverőt a mosogatóra szereli, akkor speciális technológiai lyuknak kell lennie. Ha nem, akkor jobb fali eszköz beszerzése.

Mosdókagyló Damixa Jupiter higiénikus zuhanyzóval

Gyakorlati tanácsok. Ha már van egy hagyományos csaptelep a mosogatón, akkor egy új, higiénikus zuhanyt tartalmazó helyettesítése nem jelent problémát. A gyártók egyesítik az összes lyukat és átmérőit, csak a régi készülék leszerelésére és új helyére kell helyezni. Nem szükséges bonyolult átdolgozás.

Szerelési és szerelési útmutató

A higiénikus zuhanyszerkezet főbb szakaszai

Vegyük például azt a példát, hogy a keverőt higiénikus öntözéssel helyezzük el közvetlenül a mosogatóra.

GROHE egykaros keverő mosogatóhoz

1. lépés: Ellenőrizze a szállítás teljesítését a gyártó utasításai szerint. Megérteni, hol kell telepíteni a gumitömítéseket, mely elemeket kell telepíteni, stb. Minden gyártónak meg kell adnia egy alapvető összeállítási ábrát, és csak a tanulmány megkezdése után kezdheti el a telepítést.

Összeállítási rendszer és ajánlások

2. lépés Telepítse egy kerek gumitömítést a keverő alján. Méret szerint ez a legnagyobb tömítés. Ellenőrizze annak integritását, ha szivárgó helyek vannak, akkor a víz a mosogató alá fog áramlani, ez nagyon kellemetlen jelenség.

3. lépés Helyezze be a keverőt a helyére, és alulról egy fém rögzítőelemet helyezzen rá. Ellenőrizze a készülék helyzetét, a gumitömítésnek teljesen le kell fednie a technológiai lyukat.

4. lépés: Húzza meg a záró anyát. Ne használjon túl nagy erőt, a kerámia mosogató megreped.

Gyakorlati ajánlás. Húzza meg az anyát addig, amíg a gumi tömítés az egész kerületen enyhén összenyomódik. Fordítsa el a keverőt különböző irányokba, tartsa egyenletesen. Ne szorítsa a gumit a határba, nagyon veszélyes.

5. lépés Csatlakoztassa a rugalmas tömlőket a keverőhöz. Három közülük van: kettő hideg és meleg vízhez keveréshez, és egy a higiénikus zuhany hajlékony tömlõjénél. Minden tömlõnek tömítõgyûrûje van, ne szorítsa túlságosan. A modern modellek nem igényelnek nagy erőfeszítéseket összeszerelésre: ezek régi eszközök a használt vontatás tömítésére, sokat kellett szorítani.

Csatlakoztassa a rugalmas bélést

Ne csavarja vagy hajlítsa meg a tömlőket.

Eyeliner, kilátás a mosogató alatt

A csaptelepekhez csatlakoztatott keverőtömlők

6. lépés Telepítse az öntözőtartó tartóját a falra. A távolságnak lehetővé kell tennie az öntöződoboz eltávolítását anélkül, hogy a WC-ből felállna.

Tartó tartószerkezet

7. lépés Csatlakoztasson egy öntöző dobozt a hullámos tömlő második végéhez.

Higiénikus zuhanycső

8. lépés: Kapcsolja be a vízellátást és ellenőrizze a nyomáscsatlakozások tömítettségét. A teszt könnyebb lesz papírdarabokkal. Helyezze a padlóra az ízületek alatt, és várjon 5-10 percet. Ez alatt az idő alatt szivárgások jelennek meg. A vízcseppek a papírra jól láthatóak, meghatározzák, hogy melyik vegyület szivárog, és megoldja a problémát.

A keverő és a zuhanyzó működésének ellenőrzése

Képes keverő és öntöződoboz

Fontos. A hibákat nem szünteti meg erős szigorítás, nem csak haszontalan, de veszélyes is. Az a tény, hogy a hardver törékeny anyagokból készül, és erőfeszítések sikertelenek lesznek.

A szivárgás kiküszöbölése érdekében meg kell lazítani a csomót, és ellenőrizni kell a gumitömítés vagy a töltődoboz állapotát. A szivárgás fő oka a gumielemek károsodása a szerelés során. Ha szükséges, cserélje ki a tömítéseket újakra, bármelyik vízvezetékben vásárolhatja meg.

Hogyan lehet megjavítani egy öntöződobozt?

A csapok különböző eszközökkel rendelkezhetnek a víz hőmérsékletének beállításához, munkájuk jellemzői ismertek minden felhasználó számára. De hogyan lehet egy öntözés higiénikus zuhanáshoz és milyen problémák merülhetnek fel a használat során, nem minden felhasználó számára ismert. Már említettük, hogy a szivárgó zuhanyfejek okozhatják a fürdőzést, az árvíz következményei nagyon kellemetlenek. Mielőtt megjavítaná az öntöződobozt, tanulmányoznia kell a munka elvét és ismernie kell az alkatrészeket.

Mik a higiénikus zuhanyfej elemei?

Az öntözés elemzés közben

 1. Ház. Műanyagból készült, a külső felületek dekoratív bevonattal rendelkeznek. Egy kis átmérőjű öntöződobot csavaroznak a házhoz, a vezérlőmechanizmusok be vannak helyezve. Az alulról egy hullámos tömlő csatlakozik, van egy külső vízellátó kapcsoló kar a hátoldalon.
 2. Fémcső. Sárgarézből készült, hogy a vizet a hullámcsőből az öntöződobozba, majd a zuhany alá helyezze. A cső egyik vége szorosan benyomódott a gumitömítéssel szemben, a második szabadon mozog a burkolatba helyezett gumi tömszelencékben. A fémcső tömöríti a rugót, miközben a kart lenyomja, a csövet leengedik a mirigyek mentén, és hozzáférést biztosít a vízhez az öntöző kannához. Két műanyag dugó van benyomva a csőre, hogy leengedje a kart.
 3. Spring. Rozsdamentes acélból készült, a fémcsövet a gumiszelepre nyomja. A rugó egyik vége a cső műanyag ütközője és a második a tokon lévő dugó ellen.
 4. A kar (gomb) kapcsolja be a vizet. A felső rész a testen lévő működtetőegységen nyugszik, az alsó rész a cső reciprok mozgását teszi lehetővé. A testhez fém tengellyel rögzítve.
 5. Cap. Van egy lyuk, amelyben a cső mozog, gumigyűrűket használnak a tömítéshez.

A gyártók kicsit megváltoztathatják az elemek méretét, helyét és anyagait, de a cselekvés elve nem változik.

Hogyan kell javítani a higiénikus öntözési kannát

Már említettük, hogy az öntöződoboz a higiénikus zuhany legfontosabb eleme, a keverő nyitása során mindig nyomás alatt van, súrlódó felületekkel és gumitömlőkkel rendelkezik. Mindegyik elem szivárgást okozhat. A problémák három helyen jelennek meg.

 1. Az öntöződoboz alján víz szivárog. Ennek oka a hullámos tömlő laza csatlakozása az öntöződoboz testével. Ez a legegyszerűbb meghibásodás, hogy megszüntesse a gumigyűrű cseréjét, vagy kicsit húzza meg az anyát.
 2. A víz a vízellátás vezérlő karjának (gombja) alatt csöpög. Az ok - a kritikus kopás gumi a gyűrű a kupak. A tömítéseket le kell cserélni.
 3. A víz az öntöződobozban lévő lyukakon át folyik. Ennek oka - a vízellátás átfedésének szorossága megszakadt. Zárt helyzetben a fémcsövet a rugalmas gumigyűrűvel szemben nyomják, a természetes kopás és szakadás jelennek meg rajta idővel, elveszíti a műanyagképződést, és a csípőcsúcsok kialakulhatnak. Ha ezen problémák mellett a testben lévő technológiai nyílások is, amelyekbe a csövet behelyezik, megnövekedtek, akkor a mozgás során minden egyes alkalommal kicsit eltér a szimmetria tengelyétől. Ez a leginkább kellemetlen probléma, néha új öntözőhigiénikus zuhanyt kell vásárolnia.

Szivárgó higiénikus zuhany

Az utolsó két hiba kiküszöbölése érdekében teljesen ki kell szerelni az öntöződobozt. Hogyan történik ez?

1. lépés: Csavarja ki a hullámcső öntöződobozt.

A tó lecsavarozva, alulnézetben

2. lépés: Egy késsel vagy kis csavarhúzóval óvatosan távolítsa el a dugót a tok végéről. Vegye ki lassan, csavarja be minden oldalról, és húzza ki fokozatosan. Ne károsítsa az öntöződoboz testét, a dugó nagyon szorosan ült. Óvatosan járjon el, amint az elem mozogni kezd, engedje le a testet a lehető legalacsonyabbra az asztal felületére. Ne feledje, hogy a rugó erősen összenyomott és nagy sebességgel repül. Tegyen meg minden óvintézkedést.

3. lépés: Vegye ki a fémtengelyt a házból, és tartsa meg a vezérlőkart. Rugó hiányában a tengelyt könnyen le kell venni. A tengely eltávolítható egy megfelelő átmérőjű, vagy egy szilárd vezetékből.

4. lépés: Vegye le a kart.

5. lépés. Most eltávolíthatja a fém csövet és gumit, és bezárhatja a víz bejáratát az öntöződobozba.

6. lépés: Ellenőrizze a gumi elemek állapotát. Már említettük, hogy a gumigyűrűk és tömítések lebomlanak. Ha kritikus kopást vagy mechanikai sérülést észlel, cserélje ki az alkatrészeket.

Összeszerelt öntözés

Az öntözés testének összeszerelése fordított sorrendben fordulhat elő. Ne rohanjon, az elemeknek a helytelenül kellő erőfeszítés nélkül illeszkedniük kell. Ahhoz, hogy könnyebben bejusson a tömítésekbe, nedvesítse meg őket szappanos vízzel.

Ha a víz magas kalciumtartalommal rendelkezik, akkor néhány hónap elteltével az öntöződobozban lévő lyukak jelentősen csökkenthetők a szilárd kalcium lerakódások miatt. Ennek eredményeképpen a vízfolyások vékonyak és nagy sebességgel mozognak, bizonyos hanyagság során bizonyos kellemetlenségek vannak. A probléma egyszerűen megoldható. Használjon varrótűt vagy vékony csapot minden lyuk tisztításához, ha van időd, majd távolítsa el az öntöződobozt a kemény részecskék eltávolítására.

A tisztítás során ne károsítsa a lyukakat. Ellenkező esetben a vízsugarak különböző irányokba kerülnek.

A rugalmas tömlő a zuhanyrendszer fontos eleme, és anélkül, hogy a higiéniai eljárások nem lennének olyan kényelmesek. De néha nem sikerül, ami sok kellemetlenséget okoz és növeli a vízfogyasztást. Ebben az esetben hasznos tudni, hogyan kell a zuhanycsövet javítani vagy kicserélni egy újat, ha a régi nem javítható. Hasznos lehet a tömlők kiválasztásának finomságait is ismerni, hogy ne kelljen minden évben megváltoztatni őket. Bővebben honlapunkon.

A keverő beépítése higiénikus zuhannyal a falon

Ez a módszer minden típusú mosogatószerhez alkalmazható, és egyetemesnek tekinthető. A keverő bemeneteinek távolsága szabványos és 15 cm. A tápegységek magasságának lehetővé kell tennie, hogy a zuhanycsövet éles kanyarodás nélkül rögzítse. Ez nem mindig lehetséges, figyeljen a keverőtömlő rögzítésének helyére és a mosogató méreteire.

A higiéniai zuhany felszerelését ajánlatos elvégezni a WC-szoba felújítása során és gondosan tervezni

A keverõ szerelõdobozt szilárdan rögzíteni kell a falba

1. lépés: Tisztítsa meg a tápkábelt a törmelékből, ellenőrizze a fonal állapotát.

2. lépés: Vegye ki a keverőt a csomagolásból és szerelje össze a gyártó utasításai szerint. A hullámosított higiéniai zuhanytömítés csavarja be a keverő teljesen behelyezése után.

3. lépés Csavarja be a keverőt a helyére, ne felejtse el telepíteni a gumitömlőket és a dekoratív sapkákat. Nem kell szorosan meghúzni az anyákat. A legfontosabb dolog az, hogy gumi tömítések szorosan a kerület mentén a lyukak.

Keverőszerelési rendszer

Szál kell a szél füst

4. lépés. Határozza meg a tartó felszerelésének helyét. A lehető legegyszerűbbnek kell lennie, és nem okoz problémát a higiéniai eljárások során.

5. lépés. Biztosítsa a tartót, és rögzít. Távolítsa el a dekoratív burkolatot, és jelölje meg a lyukak helyét a falon.

Munka a szinttel, folyamatosan ellenőrizze a függőleges helyzetet. Ha kerámia falburkolatok vannak a fürdőszobában, használjon speciális fúrógépeket lyukak fúrására. Soha ne kapcsolja át a fúrógépet ütés módba, amíg teljesen meg nem fúrta a kerámia burkolólapokat. A sokkhatásoktól biztosan feltörnek, meg kell változtatni a burkolólapokat. Ez egy hosszú elfoglaltság, és nem mindig lehet megtalálni a pontosan ugyanazt a csempe.

Lépés 6. Csatlakoztassa a vízellátást és ellenőrizze a menetes csatlakozások tömítettségét. Csavarja be az öntözőcsövet.

A vízellátó tömlőt kell csatlakoztatni

Csavarja be a zuhanycsövet

A higiénikus zuhany használatának növelése érdekében ajánlott az automatikus hőmérsékletszabályozású eszközök kiválasztása. Az automatizálás folyamatosan figyeli és azonnal reagál a mutatók változására az egyik irányban.

Higiénikus zuhany beépített keverővel

Fali higiénikus zuhanykeverő

Fali higiénikus zuhanykeverő

A tapasztalt vízvezeték-szerelők higiénikus zuhanyt csatlakoztathatnak egy közönséges kád csaptelephez. Ez a módszer alkalmazható, de önmagában nehéz kiválasztani a hiányzó tartozékokat. Az a tény, hogy nemcsak funkcionálisnak, hanem szépnek is lennie kell. Különleges pólókat és kapcsolókat kell keresni, szinte lehetetlen ezt sok tapasztalat nélkül megtenni. Ezt az opciót néha olyan régi épületekben használják, ahol egy kombinált fürdőszoba található, ahol meleg vizet csak a fürdőbe szállítanak, és egy egyszerű hideg csapot helyeznek el a mosogatóra.

A keverőt speciális szerszám segítségével távolítsa el.

Mosogató csaptelep higiénikus zuhannyal: jellemzők és specifikációk

Ha a fürdőszoba mérete nem teszi lehetővé a bidét, akkor használhatja a higiénikus zuhany felszerelését. Ez a kis eszköz kényelmesen használható, és nem igényel sok helyet. Különböző modellek jelenléte, amelyek különböznek a műszaki paraméterekben, méretben és formatervezésben, lehetővé teszi, hogy kiválassza a megfelelő lehetőséget, amely tökéletesen kombinálható a helyiség belsejével. Cikkünk a mosdócsapok higiénikus zuhanás jellemzőivel foglalkozik.

Különlegességek

A higiénikus zuhanyt tartalmazó egészségügyi berendezés fő jellemzője a vízellátó rendszer. A folyadék áramlik az öntözésből csak a távvezérlő lenyomása és tartása esetén. Ha a távirányító nem rendelkezik, akkor a víz nem tud áramolni. Ez a mechanizmus biztosítja a vízkészletek ésszerű felhasználását.

Az öntöződoboznak a mosogatóhoz való csatlakoztatásának lehetősége lehetővé teszi a zuhanyzó és a kifolyó egyidejű használatát. Vannak rajzok is, amelyeknek nincs kútja.

Az előnyei ellenére a higiénikus zuhany nem lehet alternatívája a megszokott zuhanynak. A kis fúvókák miatt a vízsugár a test egy kis területét lefedi. A lélek miniatűr méretei nem engedik meg rövid időn belül teljes gyors eredmény elérését.

Műszaki adatok

A keverők gyártásához használt fő anyag réz, azaz cinkötvözet rézzel. Ezek az anyagok nagy szilárdságúak és rugalmasak.

A minőség javítása érdekében a felület megjelenését króm vagy nikkel borítja. Ez lehetővé teszi, hogy keménységet adjon az alapnak, ellenálljon a korróziónak, a fényességnek és az egyszerű működésnek. Az ilyen felületek nem igényelnek különös gondosságot.

A keverők modern konstrukciói egykarosak és kétszelepesek. A beágyazott kerámia tömítések jelenléte biztosítja a nagy szilárdságot és a termékek tartósságát. A kaszkád típusú belső szellőztetők meghatározzák a víz mennyiségét, a nyomástól függetlenül.

A beépített kattintás funkció képes szabályozni a felhasznált vízmennyiséget. A hwtc rendszer felelős a hőmérsékletért. A meleg és hideg folyadék termosztát-meghatározójának jelenléte megkönnyíti a készülék működését, így kényelmesebbé teszi.

Különböző gyártóknak eltérő előírásai lehetnek. Nagyon attól függ, hogy a modell típusa és milyen módon helyezkedik el.

Eszközbeállítások

A készülék szabványos készlete egy tömlőből, egy zuhanyfejből, egy keverőből áll, amely hőszabályozó rendszerrel rendelkezik. Számos modellben lehetséges egy olyan visszacsapó szelep felszerelése, amely szabályozza a víz hőmérsékletét, miközben csökkenti a folyadék, a sebességváltó nyomását.

Számos termékfajta létezik.

 • Szelep típusú munkagépek. A folyadék hőmérsékletét és annak nyomását a szelep szelepek forgatásával szabályozzuk. A modellek gyakran megkövetelik a visszacsapó szelep felszerelését.
 • Egykaros műszeres műszerek. A nyomás ellenőrzésére irányuló munka, a vízhőmérséklet a karot hordozza. Vízszintes helyzetben a kart szabályozza a hőmérséklet, és függőleges helyzetben a víznyomást figyelik.
 • Keverők a termosztát jelenlétével. Ez az eszköz lehetővé teszi egy adott vízhőmérséklet beállítását. A termosztát, amely automata üzemmódban működik, képes meghatározni a kívánt vízmennyiséget a kívánt hőmérséklet fenntartásához.

Egészségügyi zuhany csaptelepek

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Mariani (Olaszország)
 • Típus: Mixer
 • Szín: Chrome
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Logis
 • Típus: Mixer

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Bravat (Németország)
 • Gyűjtemény: Stream
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Mariani (Olaszország)
 • Típus: Mixer
 • Szín: Chrome

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Bravat (Németország)
 • Gyűjtemény: Stream
 • Típus: Mixer

Csak online vásárlás esetén

 • Gyártó: Bravat (Németország)
 • Gyűjtemény: Drop
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Mariani (Olaszország)
 • Típus: Mixer
 • Szín: Chrome
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Metris S
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Jacob Delafon (Franciaország)
 • Gyűjtemény: Kumin
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Jacob Delafon (Franciaország)
 • Gyűjtemény: július
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Fókusz
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Kludi (Németország)
 • Gyűjtemény: Bozz
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Nobili (Olaszország)
 • Típus: Mixer
 • Szín: Chrome
 • Gyártó: Grohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Eurosmart Cosmopolitan
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Novus
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Metris
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Talis S
 • Típus: Mixer
 • Gyártó: Hansgrohe (Németország)
 • Gyűjtemény: Talis S2
 • Típus: Mixer

Kosárba helyezett cikk

Kosárba helyezett cikk

A kosárba szedett kiválasztott elemek

Az összehasonlításhoz hozzáadott elem

Higiénikus keverők

A higiénikus zuhanyzás kis helyiségek fürdőszobájába történő beépítésre alkalmas, ahol hagyományos bidét nem lehet elhelyezni. Néha úgynevezett so-wall bidé zuhany. Optimálja a területet, kényelmet teremt. Ha van mosdó a mosdó mellett, akkor rá lehet szerelni egy speciális csaptelepet, amely külön vegyes vízzel rendelkezik egy higiénikus öntöződobozhoz.

A működési elve ilyen konstrukció, hogy ha kinyitja a víz a keverő, a szokásos módon, elkezd folyni a kifolyó, de megy, hogy egy egészségügyi gégecső öntözés. Az öntöződobozba egy vízszivattyú van felszerelve. A zuhany fogantyúján van egy kényelmesen elhelyezett kulcs, amikor megnyomja, a víz már az öntöződobozból indul ki, és nem a keverő kifolyójából.

Ilyen higiénikus zuhany használatával ne felejtsd el kikapcsolni a csapot, nem eléggé korlátozni magad, hogy kikapcsolja az öntöződobozt a kulcs segítségével. Ha a csaptelep nincs lezárva, akkor a zuhanycsőben maradt víz nyomást gyakorol, mint hosszan tartó használat esetén károsíthatja az öntöződobozt és a zuhanycsövet.

A keverő és a higiénikus öntözés kombinációja megakadályozhatja a víz esetleges szivárgását, amely a padlóra csapódhat. Ezenkívül előre beállíthatja a kívánt hőmérsékletet.

A készlet tartalmaz egy fali tartót, amely kényelmes magasságban helyezhető el.

Egészségügyi zuhany csaptelepek

Termék kód: 131988

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúság, cm: 10.6

Termék kód: 131303

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 150

Termék kód: 138354

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 150

Kuka hosszúsága, cm: 10,7

Termék kód: 138355

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 150

Kuka hosszúsága, cm: 10,5

Termék kód: 129004

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 1,6

Kuka hosszúsága, cm: 10,7

Termék kód: 215229

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 150

Kuka hosszúság, cm: 9.6

Termék kód: 215231

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 150

Kuka hosszúsága, cm: 12.1

Termék kód: 129383

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúság, cm: 9

Termék kód: 136617

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 150

Kuka hosszúsága, cm: 10,5

Termék kód: 215393

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kútheveder, cm: 11,66

Termék kód: 134562

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúság, cm: 10

Termék kód: 129233

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúság, cm: 12.3

Termék kód: 136610

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 150

Kuka hosszúsága, cm: 10,7

Termék kód: 133965

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúság, cm: 13

Termék kód: 135750

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúsága, cm: 11.5

Termék kód: 134633

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúság, cm: 10.8

Termék kód: 129785

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúság, cm: 10

Termék kód: 131304

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 150

Kuka hosszúsága, cm: 12.5

Termék kód: 138731

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 150

Kuka hosszúság, cm: 10.8

Termék kód: 138905

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúsága, cm: 11.6

Termék kód: 132404

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Tömlőhossz, cm: 150

Kuka hosszúsága, cm: 10,5

Termék kód: 129742

Mechanizmus: kerám. patron

Kinevezés: hűtőszekrényes mosogatóhoz / tálas mosogatóhoz

Tömlőhossz, cm: 150

Termék kód: 214553

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúsága, cm: 11.5

Termék kód: 136514

Mechanizmus: kerám. patron

Cél: a konyhával a mosogatóhoz. zuhanyzóval

Kuka hosszúsága, cm: 10.9

Érték törlése Cél: hűtőszekrényes mosogatóval

Válassza ki és telepítse a csapot higiénikus zuhannyal (öntöződoboz) a WC-hez

A higiénés kultúra ugrásszerűen fejlődik. A "tisztaság az egészség garanciája" mindig releváns. Az ember mindig tisztán tartja a testét. A WC-vel közvetlen közelében telepített higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelep cserélheti ki a teljes bidét.

A higiénikus zuhany pozitív tulajdonságai

Úgy gondolják, hogy a lélek látogatása túl gyakran okoz annyi kárt, mint elhanyagolni. A bőr folyamatosan szenved a szappantermékek (samponok, zuhanyzselegek, szappanok) folyamatos expozíciójától. Ez kiszárad, és érzékenyebbé válik a különböző ingerekre. Ezért az európaiak a mindennapi élet legfontosabb elemei közé soroltak egy bidé tálat.

A modern apartmanok elrendezése hazánkban lehetővé teszi bármilyen típusú egészségügyi berendezés felszerelését. Az európai típusú lakóépületek fürdőszobái meglehetősen tágasak. De hogyan kell lakói az épületek "szovjet" típusú? A személyes higiéniát kedvelők számára ezenkívül kiút is van: egy keverő felszerelése, higiénikus öntöződoboz, vagy egy integrált bidé funkcióval ellátott WC-tálca.

Leggyakrabban a lakás "Hruscsov" megtalálja, hogy higiénikus zuhany. Az ilyen népszerűség több ponton következik be, amelyek megkülönböztetik azt a helyhez kötött bidétől:

 1. Nem sok hely van. A bidé tálca körülbelül egy méter szabad helyet foglal el, és kis apartmanokban ez egy nagy luxus.

Ezenkívül a keverők gyártóinak széles körű tervezési megoldásai lehetővé teszik, hogy a retro-hi-tech technológiához bármilyen higiénikus zuhanyozást válasszon.

WC-k bidé funkcióval

[Yad2]
A helytakarékosság érdekében a szaniter kerámiák gyártói gyártották a tömörítéseket egy bidé funkcióval. Ezzel elkerülhető a higiénikus tálca felszerelése, de bizonyos jellemzőkkel és telepítési nehézségekkel jár.

Az integrált higiénikus öntözéssel ellátott toalettek sokkal összetettebb mechanizmussal rendelkezhetnek, mint a hagyományos tömítések. Néhány közülük vannak behúzható vízellátó fúvókák és gombok, amelyek aktiválják őket. Egy kicsit könnyebb - a kiosztott cső a fúvókákkal, amelyek az exponálógomb megnyomására működnek.

A beépített bidével felszerelt vízvezeték-szerelvény azt jelenti, hogy hideg és forró vízhez csatlakoznak. Természetesen csak hideg vízzel tehetjük meg, de a maximális kényelem hatását akkor érhetjük el, ha ilyen eszközt használunk?

A haladás nem áll meg. Az egyszerű szivattyúk között nagyon szokatlan tervek találhatók. Ez magában foglalja a WC-fedelet beépített keverővel higiénikus célokra. Ezek az ülések hajszárítóval és vezérlőegységgel is felszereltek. Az ilyen termékek árai önmagukért beszélnek, de elengedhetetlen eszköz lehet a fogyatékkal élők számára.

Tipp A komplex vízvezeték szerelvények kiválasztásakor előnyben kell részesíteni a bevált márkákat, amelyek garantálják a termék minőségét.

A beépített bidével, hajszárítóval és egyéb előnyökkel járó vízvezetékek fő hátránya a termék nagyon magas költsége. De nem hasonlítható össze az ilyen készülékek kényelmével.

Különféle higiéniai rendszerek a WC-hez

A higiénikus zuhanyzóval ellátott, fürdőszobával ellátott rendszerek közül számos fő típus létezik:

Fali zuhany

A legáltalánosabb berendezés egy mini bidé. A rendszer 4 fő összetevőt tartalmaz:

 • mixer;
 • zuhanycső;
 • öntöződoboz;
 • falra szerelhető.

A keverőt rendszerint a "bidé és zuhanyfülkék" jelzéssel látják el. A kád feltöltésére és az üzembe helyezésre nincsenek kifúvók, a víz közvetlenül a zuhanyrendszerbe kerül. A keverő beépítésének elve szerint az ilyen típusú mini-bidé 2 további alfajra bontható:

 • egy beépített keverővel, ha a fal felszínén csak egy joystick van a vízellátás szabályozásához és egy külön kimenet a bidé tömlőhöz;
 • nyitott típusú keverővel - egy csomó keverő-tömlő-öntöző kanna nyílt térben.

Bidé a WC-vel

Egész ritka rendszer. Ez egy telepítés közvetlenül a WC-tálra szerelve. A szupermarketekben lévő keverők választékában, teljes készletben:

 • platform a keverő felszereléséhez, öntartó szerelvénnyel ellátva;
 • mixer;
 • zuhanycső;
 • zuhanyzó öntözés;
 • ága csövek meleg és hideg víz ellátásához.

A keverő hasonlít a mosdókagylók modelljéhez. A különbség a kifolyó. A terméknek a mosogatóba való belépése helyett egy szálas csatlakozással kell rendelkeznie. A telepítés során higiénikus zuhanás történik.

Kombinált mosdókagyló

Az ilyen rendszer közös a kombinált fürdőszobában. A mosdóba szerelt csaptelep további csapokkal rendelkezik, amely összeköti a mini bidées zuhanytálcával. Az elágazó cső a termék alján található, a vízellátó tömlők közvetlen közelében. Néha a gyártó a keverőt egy speciális adapterrel egészíti ki, egy tee formájában. Csavarja a kifolyócsőre, és egy zuhanycső van a kiegészítő lyukra szerelve.

A higiénikus zuhanyrendszer kiválasztásakor minden részletre kell gondolni. Ha a fürdőszobában végzett javítás már befejeződött, és a felhasználó úgy döntött, hogy beépített keverővel ellátott mini-bidettel rendelkezik, akkor fel kell ismernie, hogy le kell szedni azt a területet, ahol a szerelés elvégzésére kerül sor. Ebben az esetben a legjobb megoldás egy nyitott keverő kiadása.

Bizonyos esetekben a kis fürdőszoba fel van szerelve egy kis mosdóval, melynek szélessége nem haladja meg a 45 cm-t, a legkényelmesebb a WC-tál fölé helyezett sarokmosó. Ez a trükk nem csak egy mini-bidé rendszert tartalmazó keverőt telepít, hanem más higiéniai eljárások elvégzésére is lehetőséget kínál.

Bidé öntöződoboz funkcionális jellemzői

Sokan nem látják a különbséget a zuhanyfejek és a mini bidé között. Ellentétben a zuhany prototípusával, a higiéniai öntözés számos tervezési jellemzővel rendelkezik.

 1. Kisebb méretek. Mert a "mini" láthatatlan és kevésbé nehézkes.
 2. A fúvókák száma. A zuhanyfej kényelmes, mivel számos olyan fúvókával van ellátva, amelyeken keresztül víz jut. Minél nagyobb a munkaterület, annál kényelmesebb zuhanyozni. Higiénikus öntözési kannában ez az összeg elfogadható minimumra csökken. A fúvókák vékonyabbak, ami minimális vízpermetet biztosít a használat során.

Fontos! Szigorúan nem javasolt a higiéniás rendszer nyomás alatt tartása. Ez különösen káros az öntöző kannában. Számos szelep és csatlakozórendszer nem képes ellenállni az állandó nyomásnak, és a termék meghibásodik. Használat után kapcsolja ki a vizet keverővel vagy egyéb zárszerkezettel.

A keverő beépítése higiénikus öntöződobozba a mosogatón

Ez a fajta munka nem különbözik a hagyományos mosdócsap telepítésétől. Különleges nehézségek nem lehetnek, ha követi az algoritmust az akciók végrehajtásához. Saját telepítés lehetséges. Ehhez szükségünk van:

 • keverő, kiegészítve a zuhanycsővel;
 • higiénikus zuhanyrendszer (tömlő, öntöződoboz, tartó);
 • szerelő készlet a keverő felszereléséhez (szerelőcsavar, anya, nyomásgyűrű, tömítések);
 • rugalmas tömlők a vízellátáshoz való csatlakozáshoz;
 • csaptelepek átfedő forró és hideg vízhez;
 • állítható csavarkulcs (lehetőleg kicsi);
 • nyílt végű csavarkulcs készlet.

Kövesse a telepítési algoritmust:

 1. Zárja le a meleg és hideg vízrendszert a legközelebbi ponton.
 2. Telepítse a kifejezetten erre a beviteli pontra tervezett zárócsapokat. Ez lehetővé teszi a jövőben, hogy könnyen javíthatja és cserélje ki a keverőt.
 3. A termékhez kapott utasítások használatával telepítse a keverőt:
  - Csavarozza a flexibilis fúvókákat és a rögzítő csapot a megfelelő aljzatokba;
  - szerelje fel a gumitömítést a keverő alján lévő horonyba;
  - Tolja be a tömlőket a mosogató nyílásába, amelyet a keverőhöz terveztek;
  - szerelje fel az alsó gumi tömítést a rögzítő csapra;
  - húzza meg szorosan a rögzítőgyűrűt vagy a félgyűrűt egy anyával.

A telepítés során csak kiváló minőségű csatlakozó tömlőket és tömítéseket szabad használni. Az egész rendszer folyamatos működésének időtartama attól függ. Jobb, ha azonnal cserélje ki a tömlőket, hogy a keverőhöz olyan vizet juttasson, amellyel a termék elkészült, jobbak. Így védekezhet az árvízből.

Egy beépített keverő beszerelése

A rejtett csaptelep higiéniai rendszerének felszerelése sokkal bonyolultabb, mint a mosogatóba helyezés. Lehetetlen a fal fúrásának megakadályozása nélkül, vagy olyan speciális doboz létrehozása, amelyben a termék belseje rejtve marad.

A legjobb, ha az ilyen komplexitás munkáját szakemberre bízza, de ha megpróbálod, magad telepítheted. Ennek a munkának a végrehajtásához több fő szakasz is van:

 1. Olvassa el az utasításokat. Ezután el fog képzelni az eszközt és annak jellemzőit.
 2. Tekintsük a keverő és alkatrészeinek telepítési helyét.
 3. Töltse el a vízrendszer elrendezését.
 4. Határozza meg a zuhanycső kimeneti pontját.
 5. A csatlakozóvezetéket erre a pontra vezesse.
 6. Készítsen egy rést a falon vagy a dobozban. A rés kialakításához használhatja a vezetéket, amelyet csővezetékekhez használnak. A legmegfelelőbb módja a lyukasztók használata speciális fúvókákkal.

Tipp Süllyesztett keverő beszerelésekor figyeljen a telepítő doboz jelenlétére. Ezzel megkönnyítheti a telepítési folyamatot.

Kézi bidét telepítése minden felhasználó fiziológiáján alapul. Ne szerelje be a keverőt túl alacsonyra vagy nagyon magasra. A rendszer használatának maximális kényelme érdekében ellenőrizze a használhatóságot. Egy személy nem juthat el egy keverőhöz vagy öntöződobozhoz.

A WC-vel ellátott mini bidéta rendszer nagyon fontos elem az egészségügyi berendezésekben. Ez lehetővé teszi higiénikus manipulációk elvégzését anélkül, hogy a kádba vagy a zuhanyozásba lépne. Higiénikus zuhany - nagyon kényelmes és funkcionális alkalmazás a vízvezeték elemeihez.

Kompakt és kényelmes mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal

A mai világban nagyon fontos a higiénia kérdése. Az ember mindig tisztán tartja magát és otthonát. A higiénikus zuhanyt tartalmazó mosdókagyló egy kényelmes és könnyen telepíthető eszköz, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan és kényelmesen végezzen különböző vízkezelési eljárásokat. A higiénikus zuhany nem sok helyet foglal el, ami nagyon fontos a kisebb helyiségekben.

A készülék tervezési jellemzői és működési elve

A higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelep egy kis öntöződoboz egy gombnyomással, amely víznyomás esetén víz alá kerül. Ha kioldja a gombot, akkor a keverőben lévő folyadék nem fog folyni, még akkor sem, ha nyitva van. Ez a funkció lehetővé teszi, hogy kiküszöbölje a szivárgás és szivárgás lehetőségét.

Egy miniatűr öntöződoboz van csatlakoztatva a csaptelephez, zuhanyhoz vagy közvetlenül a mosogatóhoz csatlakozó tömlőhöz, amely lehetővé teszi a zuhany és a kifolyó egyidejű használatát.

Ha kedveled a mosdókagyló nélküli mosdócsaptelepet, az nagyon egyszerű. A hőmérsékletet és a víznyomást csak karra vagy szelepekre kell beállítani.

Ha szereted a hagyományos mosdócsapokat falra szerelt higiénikus zuhanyzóval és kifolyóval, akkor meg kell tanulnod, hogyan kell megfelelően használni a vízáramlás kapcsoló gombot. Az egykaros szelep esetében az ilyen kapcsoló jobbra és kétszelepes modelleknél a szelepek középpontjában helyezkedik el.

A működés során a nehézségek nem merülnek fel, még akkor sem, ha kikapcsolja a vizet az "öntözés" pozícióban, majd bekapcsolja a higiénikus zuhany módot. Az öntöződobozból származó víz nem önthet ki öntöződobozból, mivel a megfelelő gomb megnyomására szükséges. Néhány hét múlva könnyen megbirkózik ezekkel a kapcsolókkal.

A mosogatóval felszerelhető higiénikus zuhanyt közvetlenül a mosogatóra szerelhetjük, vagy a mosogató mellé közvetlenül felszerelhető falra szerelhető falra szerelhető. Mindazonáltal nem szabad összetéveszteni ezt a dizájnt visszahúzható kifolyóval a konyhában való mosáshoz.

Higiénikus zuhanyzó helyettesíti a hagyományos zuhanykészletet?

Sokan, miután hallottak egy mosdókagyló higiénikus zuhanójáról, azt gondolják, hogy ez olcsóbb alternatíva a zuhanypanelekhez vagy állványokhoz. Ez azonban nem így van. Ezek teljesen más egészségügyi berendezések, amelyek mind a tervezés, mind a cél és a funkcionalitás szempontjából különböznek. Még a legdrágább kültéri higiéniai zuhany is nem alkalmas a vízkezelés teljes megvalósítására.

Ennek több oka is van:

 1. Elégtelen számú fúvóka az öntöződobozban. Minden mosdócsaptelep higiénikus zuhannyal rendelkezik, nagyon vékony fúvókákkal, amelyek célja a vízáramlás és a fröccsenő víz csökkentése, a sugár növelése érdekében. Mivel szűkebb befolyási zónája van, bizonyos helyek mosására használható.
 2. Csökkentett méret. A higiénikus öntöződoboz külső átmérője és tömege sokkal kisebb, mint a klasszikus modellé. Ezért ha ezt a készüléket teljes zuhanyozásra használja, a mosási idő és a vízfogyasztás sokszor emelkedni fog.
 3. A menedzsment szükségessége. Függetlenül attól, hogy a falra szerelt csaptelep, egy kis mosdó vagy egy nagy mosogató - mindkettő speciális pedállal van felszerelve. A víz áramlása csak a gomb megnyomásakor lép be a tömlőbe.

Ezért az a gondolat, hogy a higiénikus lélek helyett a hagyományos lehetőséget helyettesítsük, jobb lemondani.

A csapok higiénikus zuhanás használatának előnyei

Sokan úgy vélik, hogy ilyen rendszer telepítése a fürdőszobába nem ajánlott. Azonban ez a design sok pozitív pontot tartalmaz:

 1. Sokoldalúság - egy higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelep használható a személyi higiénia, a szoba tisztítására, a falak mosására és a nem elérhetõ sarkokra a szobában, a WC-ben, a fürdõkádban, a cipõkben, a babakertben vagy a macskaalomban. Kivehető öntöző kannával könnyű kitölteni egy tartályt, amely nem illeszkedik a kifolyócső és a mosogató közé, és egy nagy tárgyat más oldalról mosni.
 2. A szép megjelenés jelentősen javítja a terem kialakítását, eleganciát és kegyelmet ad.
 3. Minden tétel egyszerű telepítése. Meg tudsz oldani a mosdó higiénikus zuhanását, csak csatlakoztatni kell a zuhanyozót az mosdókagylóhoz.
 4. A szerény méretek nem igényelnek nagy területet, ami nagyon fontos a kis lakások számára.
 5. Olcsóság. Ahhoz, hogy a mosdó fölé higiénikus zuhanyt telepítsen, csak keverőre, vízellátásra és tartozékokra van szüksége.
 6. Víz mentése. A higiénikus öntöződobozok rendszerint vízforrások elosztására és mentésére szolgáló rendszerrel vannak felszerelve.

Így nem szabad elgondolatlanul leírni, hogy higiénikus zuhanyt kell beépíteni egy mosdócsaptelep a fürdőszobában.

Ebben az esetben a terv hátrányai is rendelkezésre állnak:

 1. Ha rossz minőségű berendezést vásárol, vagy a víz nem megfelelő beszerelése az öntöződobozból, akkor még egy ideig is csöpöghet, még akkor is, ha a pedált nem nyomják le.
 2. Egyes modellek csak egy csővezetékhez kapcsolódnak, azaz csak hideg vagy csak forró vízhez.

Ezért felelősségteljesen vegye figyelembe a termékmodell kiválasztását.

A mosdókagyló legfontosabb fajtái

A telepítés megkönnyítése ellenére vannak olyan funkciók, amelyek a keverő típusától függenek.

Tehát a keverő kialakítása szerint a higiéniai zuhanyt a következő részekre osztják:

 1. Szelep - ebben az esetben a térfogatot, a hőmérsékletet és a víznyomást a szelepcsapok szabályozzák, hideg és forró vízáramlást engedve, amelyek összekeveredve kényelmesen hagyják a vizet. Azonban, ha a csővezeték elégtelen víznyomása van, egy ilyen keverő hosszú ideig nem tudja fenntartani a kívánt előremenő hőmérsékletet. Ez a probléma egy visszacsapó szelep felszerelésével oldható meg.
 2. Leve - a nyomás, a hőmérséklet és a vízmennyiség szabályozza a fali karot. A helyétől (függőlegesen vagy vízszintesen) ez vagy az eljárás szabályozott. A vízszintes helyzet szabályozza a víz hőmérsékletét és a függőleges helyzetet - a nyomást. Az ilyen keverő fő előnye az egyszerű használat, és nincs szükség további daru beszerelésére.
 3. A zuhanyzó termosztáttal - modern modellek segítségével egyszer beállíthatja a kívánt hőmérsékletet, és a készülék automatikusan megtartja az elvárt értékeket, amíg új adatok nem kerülnek be. A csövekben az áramlási nyomás nem befolyásolja a megadott hőmérsékletet.

A telepítés során a következő struktúrák figyelhetők meg:

 1. Egy mosdóhoz csatlakozó csaptelep. Ennek a típusnak két vezetéke van (vízkivezetés és zuhanycsatlakozó). A víz beszállítására és leállítására szolgáló gomb általában a zuhanyfejen található.
 2. Falra szerelhető keverő - minden kommunikáció falra van szerelve. Vannak kültéri és beépített modellek rejtett telepítéssel.

Milyen típusú választani - a fogyasztó kívánsága és lehetőségei alapján dönt.

Mit keresnek a választás során?

Amikor egy higiénikus zuhanyt tartalmazó csaptelepet vásárol, először meg kell fontolnia a helyiség és a mosogató méretét. Az öntöződoboz mérete és a tömlő hossza e mutatóktól függ. Fontos továbbá, hogy kényelmes tartókat válasszanak az öntöződobozok, szelepek vagy karok számára, amelyek a fürdő belsejéhez illeszkednek.

Ahhoz, hogy egy beépített vagy falra szerelhető csapot higiénikus zuhannyal szerezzen a mosogatóhoz, ugyanazokat a paramétereket kell vezérelnie, mint a zuhanyzóval vagy mosdóval ellátott rendszeres csaptelep vásárlásakor, figyelve a következőkre:

 • a szerkezeti elemek védőbevonatának minősége;
 • az anyag, ahonnan a keverő készült, a bronz a legjobb választás;
 • a szelepek különleges tulajdonságai - vannak modellek kerámia patronnal vagy acél golyóval, lyukakkal. A legtöbb szakember javasolja kerámia patron kiválasztását;
 • a szerelési lyukak száma;
 • design stílus és design;
 • a gyártó megbízhatósága.

A funkcionalitás egy másik fontos paraméter, és minél több lehetőség, annál nagyobb a felszerelés költsége. A termosztatikus keverő vagy az érintőképernyő az árban magasabb lesz, mint a klasszikus szelep vagy a kar modellek.

Hogyan telepítsünk higiénikus zuhanyt a mosdón?

A mosogatóval felszerelt higiénikus öntözésre szánt keverők beszerelésének szabályai nem különböznek lényegesen attól, hogy a mosógépben szabványos felszerelést helyeznek el. Ebben az esetben azonban a régi készüléket három kimenetre kell cserélni: a mosogatóhoz, a zuhanyhoz és a vízellátáshoz való csatlakozáshoz.

A telepítés során felmerülő különleges nehézségek nem merülhetnek fel, ha követi a cselekvési terv végrehajtását. A struktúrát saját kezével telepítheti, amelyre előzetesen fel kell készülnie:

 • speciális keverő három kimenettel;
 • higiénikus zuhanyrendszer (tömlő, öntöződoboz, tartó);
 • szerelvény készlet (csap, anya, nyomásgyűrű, tömítések) a készülék beszereléséhez (a készlethez mellékelve);
 • hajlékony tömlők a csővezetékhez történő csatlakoztatáshoz;
 • csaptelepek a hideg és meleg folyók átfedésére;
 • kis állítható kulcs;
 • nyílt végű csavarkulcs készlet.

Kövesse a telepítési tervet:

 1. Először is kapcsolja ki a vízrendszert, és szerelje fel az elzárócsapokat.
 2. Ezután csavarja be a rögzítő csapot és rugalmas a megfelelő nyílásokba.
 3. A készülék alján lévő horonyba helyezzen gumitömítést.
 4. Ezt követően, a mosogatóban lévő speciális lyukban, a keverőhöz tervezve, szerelje be a tömlőket.
 5. Szerelje fel az alsó gumi tömítést a rögzítő csapra.
 6. Feltétlenül húzza meg a szorítógyűrűt vagy a félgyűrűt egy anyával.
 7. Csatlakoztassa a keverőt a vízrendszerhez.
 8. Csavarja be a zuhanycsövet egy külön csőbe a keverő alján.
 9. Csatlakoztassa az öntöződobozt a tömlőhöz úgy, hogy egy tömítést helyez el közöttük.
 10. Biztosítsa az öntöző edényt kényelmes helyre az Ön számára.
 11. Próbálja ki a próbaidőszakot.
 12. Szükség esetén szüntesse meg a szivárgást.
 13. A készülék a szándékolt használatra készen áll!

Semmiképpen ne hagyja figyelmen kívül a pecséteket a rendszer telepítésekor, különben nem tudja elkerülni a szivárgást. Ugyanakkor csak kiváló minőségű tömítéseket és csatlakozóelemeket használjon. Attól függ, hogy az eszköz teljes élettartama függ-e.