Legfontosabb > Dekoráció

Háromutas vízcsapok: változatosság, formatervezés, alkalmazás

Háromutas vízcsapok olyan eszközök, amelyeket a hűtőközeg áramlásának szabályozására használnak az újraelosztáson keresztül. Az átfolyásszabályozás a zárszerkezet segítségével történik. Külsőleg ezek a termékek egy hagyományos csaptelephez hasonlítanak, amely három lyukkal rendelkezik a csövekhez.

Pólók hozzárendelése

Az ilyen eszközöket a csővezetékek azon pontjaiba kell felszerelni, ahol a keringtetés áramlását el kell választani. Ennek eredményeképpen változó és állandó hidraulikai viszonyok alakulnak ki. Az első típusú áramlást olyan tárgyakra tervezték, ahol nem a fontos hűtőközeg minősége, hanem annak mennyisége. Az állandó mód hagyományosan olyan fogyasztókat szolgál ki, akik számára a minőségi mutatók kiemelkedően fontosak.

Hogyan különböznek a háromutas csapok a vízhez a kétirányú eszközök esetében? Fő jellemzője, hogy nem képes blokkolni egy állandó streamet. A rúd nem képes teljesen leállítani a hűtőfolyadék áramlását, így az utóbbi mozgását a hálózaton keresztül és a hőmérsékletet nem befolyásolhatja egy szelep. Így a forróvízellátó és fűtési rendszerekben lévő csövek szintén védettek a hirtelen hűtéstől, ami télen különösen veszélyes. Csak a változóáramot, vagyis a hűtőközeg térfogatát és a nyomásértéket beállíthatja.

Háromszoros daru megvásárlása

Egy olyan feladatot, amelyet egyetlen vízelvezető csaptelep végezhet el, kétszelepes szelepekkel végezhető el. Ehhez telepíteni kell őket, hogy amikor bezárja, a második azonnal megnyílik (reverzibilis). A kérdés az, hogy miért kell két mechanizmus struktúráját felépíteni, ha könnyen vásárolhat minőségi teást egy boltban vagy az interneten keresztül.

Az ilyen termékeket olyan jól ismert gyártók termelik, mint a Grohe, Herz, Womix és még sokan mások. A háromutas vízcsap megvásárlása előtt tisztázni kell a rendszer fő műszaki paramétereit. Ha az Ön által kínált terméket egy ismeretlen márka adja ki, győződjön meg róla, hogy olyan dokumentációt kér, amely igazolja, hogy megfelel a GOST-nak.

Különös figyelmet kell fordítani a kínai modellekre. Az országban előállított szaniteráruk minősége gyakran az orosz fogyasztók tisztességes kritikáját okozza. Az egyetlen plusz, hogy kevesebbet költ, de az ilyen "megtakarítások" gyakran kiderül, hogy pénzeket dobnak el, mivel új eszközt kell vásárolnia.

A rézből készült legmagasabb minőségű termékek. A Chrome felület jól néz ki, és védelmet nyújt a korrózió ellen. Az olcsóbb ötvözetek jelentősen elveszítik az erősség és a tartósság szempontjából. A kínaiak egyik legfőbb panasza az, hogy gyakran jelzik a rossz anyagot, amelyből a daru ténylegesen készült.

A daru-pólusok típusai

A vezérlési módtól függően a téma manuális vagy automatikus lehet. Az első típusú modellek hasonlóak a hagyományos golyóscsaphoz, csak három kimenettel. Ez a legáltalánosabb megoldás a mai napig. Az elektromos berendezéseket általában a hűtőközeg elosztására használják a magánszektorban. Segítségükkel például külön beállíthatja a hőmérsékletet minden szobában.

A működtetés elve szerint háromirányú daruk lehetnek:

Megértheted a készülékek fő céljait maguknak a neveknek, de még mindig megfontoljuk részletesebben az egyes konstrukciókat.

elválasztó

Az ilyen típusú csöveket a fő áramlás elválasztására használják. Általában melegvízellátó rendszerekben használják őket, gyakran használják a légmelegítők kötegekben is. A design nagyon egyszerű: egy nyílás a bejárat, a többi - a hétvégén.

Az ilyen háromszoros vízcsapok és keverők közötti fő különbség a száron lévő szelepek száma. Ezek közül kettő van, és ezek az üzletekben találhatók. Amikor egy szelep blokkolja a járatot, a második azonnal megnyílik.

csapok

Kívülről, ezek a keverők pontosan ugyanolyanok, mint az elosztó modellek. A különbség csak a szerkezet szétszerelésével lehetséges. A szár csak egyetlen golyós szeleppel van ellátva, amely egyetlen kimenetet blokkol. A keverőkben két bemenet van. A készülék feladata két vízáram összekapcsolása annak érdekében, hogy a hűtőközeg hőmérsékletét egy bizonyos szintre csökkentse. A kívánt mutató eléréséhez szükséges az egyes patakok arányának helyes kiszámítása a hőmérsékletük alapján.

A három típusú keverőcsapok előnye a második típusú modellek felett, hogy vízzel is elkülöníthetők. Ez kisebb módosításokat igényel a tervezéshez. Ha csak elméleti ismeretekkel rendelkezik ebben a kérdésben, akkor jobb, ha szakemberhez fordulna, valamint daru beszereléséhez.

Tee háztartás gömbcsappal

(VT.256.N) Gömbcsappal ellátott cső, amely a háztartási fogyasztók (mosógépek, mosogatógépek stb.) Hideg- vagy melegvízellátását biztosító hálózathoz való csatlakozásra tervezték. Nem javítható. A csatlakozások menete belső / külső / külső. A termék használható -10 ° C és +85 ° C közötti hőmérsékleten és 8 bar nyomásig. Az átlagos erőforrás 4 ezer ciklus.

Útlevél: Gömbcsuklós gömbcsap az egészségügyi berendezések csatlakoztatásához (PDF, 357 KB)

Megfelelőségi nyilatkozat a vámunió műszaki szabályaival (PDF, 682 KB)

Mentességi levél a tűzbiztonság területén (PDF, 564 KB)

Szakértői vélemény a termékek egészségügyi és epidemiológiai vizsgálatának eredményéről (PDF, 1,97 MB)

Hogyan válasszunk csaptelepet egy mosógépnek?

A mosógép megvásárlása után felmerül egy dilemma - a gép megfelelő csatlakoztatása. Gyakran előfordul, hogy a CM tömlőt közvetlenül a vízcsőbe szállítják, ami nagyon veszélyes. A vízütés következtében a tömlõ felrobbanhat, így sürgõsen nem zárhatja le a vízellátást. Így az egyik legfontosabb kérdés a mosógép mosóvízhez való vízellátásához szükséges csap beszerelése.

Daru típusok

Úgy döntöttünk, hogy egy csaptelepet építünk be egy mosógéphez? A választás során vegye figyelembe a következő jellemzőket:

Nyersanyagok gyártáshoz. A boltokban olyan csapok találhatók, mint a silumin és a sárgaréz. Javasoljuk, hogy választhasson réz ötvözetet. Ez többe kerül, de előnyei: nedvességállóság és tartósság. A Silumin alacsonyabb költséggel jár, de nagyon törékeny és gyorsan összeomlik, ezért újra el kell mennie a boltba. (A fotó alján №1 - silumin, a 2. képen - sárgaréz)

Előfordul, hogy a raktárban vagy a piacon a mosógépet egy sálakból szájon át adagolják. Nézze meg egyszerűen a termék kézben történő mérlegelésével: a sárgaréz sokkal súlyosabb.

A szerelvény kialakítása. Két fő típus létezik:

 • Több fordulat (lemez). Forgassa a lemezt a menet mentén - a szelep záródik. De azonnal elzárja a vizet az áttörésnél, valószínűleg nem lesz sikeres.
 • Golyó (fél fordulattal). A fogantyú elforgatásával azonnal blokkolja a vizet. Tartós, zárt, esztétikus illeszkedés. Az egyszerű és kompakt kialakítás sikeresen illeszkedik a belső térbe.

A mosógépnek a vízellátáshoz való csatlakoztatásához használt csaptelepek típusai

Használjon három fő fajtát. Meg fogjuk érteni, hogy mi a fő előnye.

 • Egyenes tapintás a mosógéphez vagy átjáróhoz. A mosógépen elkülönített cső jelenlétében van felszerelve. Az egy darabból álló csőnek két kimenete van, és egy gömbcsappal van ellátva, amely azonnal lecsökkenti a vízellátást.
 • Három vezetős daru. A mosógépbe való beépítésre szolgáló daru-tétet sok felhasználó értékelte, mert az AGR mellett további eszközök is csatlakoztathatók. A reteszelő mechanizmus azonnal működik: ha a CM-ben lévő víz le van tiltva, a többi eszközhöz való hozzáférés nem blokkolódik.
 • Szűk helyek esetén jobb, ha egy mosógéphez egy szög csapot (szelepet) választhat. Ugyancsak két lyuk van, csak az egyik forgási szöge 90 °.

Azt javasolhatja, hogy vegyen egy pólót egy golyós mechanizmussal. Ezután számos eszköz csatlakoztatható.

Helyes telepítés

A vásárlás után a mosógép helyes csaptelepét kell beszerelni. Ezért szüksége lesz:

 1. A CM-hez különféle tömlők vannak. Javasoljuk, hogy válasszon egy dupla tömlőt a kívánt hosszúságból. A vezetékes erősítésnek köszönhetően ezek a tömlők hosszúak és megbízhatóak.
 2. Áramlásszűrő. Van elég szennyeződés a csapvízben, ezért jobb, ha egy szűrőt telepít a csapdákra.
 3. Munkavégzéshez használják: kalibrátor, fogyó kulcs diófélékhez, anyákhoz, különleges tömítéssel ellátott szalag.

Daru-póló felszerelése mosógépen

 • Zárja le a hideg vizet.
 • Drain, ha marad.
 • Miután kiszámította a daru méretét egy szűrővel, vágjon egy hasonló csatlakozót a csőben.
 • Helyezze a korábban eltávolított anyát a cső hármas érintésével.
 • Kalibrátort használva, készítsen nagyobb lyukat a csőben.
 • Szerelje fel a pólót (vagy egy másik csapot). Ha a cső menetes, szerelje fel a gyűrűt a tömörséghez.
 • Rögzítse az anyát.
 • Szerelje fel a vízellátó tömlőt a szelepen lévő szelepre.

A szög és az áramlási szelep felszerelése a fentiek szerint történik.

A mosógép automata csatlakoztatása

Ha korábban már megvásárolta a kívánt hosszúságú tömlőt, akkor nem lehet gond. A fonalat előfeszítő füstszalaggal rögzítse, majd a tömlő végét egy műanyag hegyével kösse össze a CM-vel. A másik vég a csatlakozó menetéhez is csatlakozik. Kész! Most a szivárgástól való félelem nélkül mossa le.

Crane a mosógép számára: 4 előnye a beépítésnek

A mosógép összekötésére szolgáló csaptelep segít megakadályozni a vízütés lehetőségét. Ha az alátétet a vízellátáshoz kívánja csatlakoztatni, számos munkát kell elvégeznie a vízvezetékkel. Elvileg nincs semmi bonyolult itt, mivel a szennyvízrendszerhez kapcsolódva mindent egyszerű eszközökkel lehet megtenni. Baleset esetén védelemhez csapot kell csatlakoztatni. A mosógépek sok tulajdonosai összekapcsolják őket a vízellátó rendszerrel csőszakaszt vagy pólusokat használva, vagy speciális bilincseket használnak. Továbbá felhúzzák a felhordott tömlőt, és kinyitják a központi vízellátó rendszer daruját. Az ilyen kapcsolatnak hátránya van a tömlő vagy a gép szivárgása esetén, hogy a vízellátást azonnal nem lehet megállítani.

Érintse meg a vízellátáshoz csatlakoztatott mosógépet: a profik

Ahhoz, hogy a mosógép működjön, csatlakoztatnia kell a vízellátáshoz és a szennyvízhez. Gyakran előfordul, hogy ilyen munkához hívja a mestert, de saját erőforrásaival is csatlakozhat. Annak érdekében, hogy a mosógépet a vízcsőhöz csatlakoztassa, a szakemberek ajánlják egy csaptelep használatát, amely vészhelyzet esetén lehetőséget biztosít a vízellátás kikapcsolására.

Csapos tee telepíthető más felhasználó csatlakoztatásához

A mosógép csatlakoztatásához ki kell választani egy csapot, akkor lehet egy labdát vagy sok leleményeset venni.

A gömbcsap leállítja a vízellátást a golyó a test belsejében történő elmozdításával és a többszálas szelep mozgatásával a lemez mozgása miatt.

Sok mester azt javasolja, hogy egy golyóscsapot használjon a mosógép csatlakoztatásához, mert 4 előnye van:

 • Hagyományos kialakítás, amely növeli a daru hosszú távú elérhetőségét;
 • A gömbcsap tömörsége nagyon magas;
 • Kis méret, ami nagyszerű a kisebb helyiségekben vagy kis lakásokban;
 • A vízellátás zárási sebessége magas.

Miért kell egy póló egy mosógéphez?

A mosógép csatlakoztatásához szükséges szennyvízcsatornák nagyon fontosak, mivel egy ilyen szivárgáscsökkentő csökkenti a szivárgást követő kockázatokat és következményeket. Ha a tömlő közvetlen csatlakoztatása a gép vízellátásához vezet, akkor a vízellátás áttörésének veszélye áll fenn. Ha csatlakoztatod a pólót, akkor is megvan a lehetősége arra, hogy ne csak mosógépet, hanem számos más háztartási készüléket is csatlakoztasson, amelyek vízcsatlakozásra szorulnak, például mosogatógépet csatlakoztathat. Ez egyfajta átkapcsoló. Az alátéttel vagy keverővel történő összekötéshez alkalmas lehet a csatlakozás is. Hogy ez hogyan történik, a képen látható.

Vannak olyan pólók, amelyekben különböző átmérőjű belső és külső menetek vannak

Amikor egy mosógépet helyez a vízellátó rendszerbe, csapok és pólók használhatók. Továbbá a mosógép csatlakozása külön ághoz is tartozhat, de ehhez sarokcsapokat kell használni.

Szögletes daruk a következő típusokkal rendelkeznek:

A fő különbség az ilyen típusú csapok között az a mód, ahogyan a csap a vízellátás kikapcsolásával megszakad. Az ilyen daruknak azonban különbözik a gyártási anyagukban.

Cserélje ki a csaptelepek szerelvényeit, azokat a vízvezeték vágása után helyezzük el. Ez a módszer nagyon egyszerű, de sajnos nem megbízható. És ez nem megbízható, mert a pecsétek általában gyorsan elhasználódnak, és ez szivárgást okoz.

Több szalag pólót helyettesíthet hagyományos darukkal, nagyon nagy szilárdsággal.

Érintse meg a mosógép vízellátáshoz való csatlakoztatásához

A mosógép csatlakoztatása a vízcsőbe az egyik legfontosabb lépés a készülékek telepítésekor. És ehhez szükség van egy daru használatára. A daru felszerelése nagyon fontos a kár károsodásának megakadályozása és minimalizálása érdekében. A mosógépnek a vízellátáshoz való csatlakoztatásához szükséges jellemzők ismerete mindenki számára szükséges.

A díszített csapok külön vezetett vezetékekhez készültek

A mosógép felszereléséhez a legegyszerűbb csaptelepeket is használhatja. Javasoljuk, hogy ilyen csapokat egyszerűen telepítsünk úgy, hogy a mosógép szivárgása esetén könnyen le lehet állítani és víz ne áramolhasson. Leggyakrabban ilyen daru nyitva marad. Ha egy gép szivárog, akkor azonnal meg kell tiltani, hogy a víz ne felhalmozódjon a padlón, és alulról áradjon a szomszédok. A gép a vízcsőhöz való csatlakoztatásához 2 típusú csaptelep van. Az elzárócsapok egyik típusa átmenő szelep, a meglévő vízellátó rendszerbe van vágva, amely alkalmas más berendezésekre. A második típus a zárószelep, a vízellátás külön helyére van felszerelve, amelyet szigorúan a mosógéphez használnak. Jobb lesz, ha a gépet a vízellátó rendszerhez csatlakoztatják azokhoz a csövekhez, amelyek a házon keresztül vezetnek vizet. Javasoljuk továbbá, hogy szűrőt telepítsen a vízellátó rendszerbe, ezenkívül tisztítja a gépbe belépő vizet is. Úgy néz ki, mint egy hálószemű szűrő, és könnyen beilleszthető. A mosás befejezése után javasoljuk, hogy zárja le az adagolót, és csak a munkafolyamat megkezdése előtt nyissa ki. Ne felejtsük el, hogy a szűrőt rendszeresen tisztítani kell.

Hogyan használjunk vizes pólót?

A daruval ellátott tégla olyan részletekkel készül, mint: a rézből készült rézből készült réz, amely rézből, gömbcsapból, gömbcsapokból, gyűrűkből és szorító anyából készült. A póló a háztartási készülékek vízellátáshoz való csatlakoztatását szolgálja, és egy másik vízellátó rendszert is felszerelhet. Könnyen telepíthető egy tépőzár, egy mellbimbó módszerrel. Próbálja meg beszerelni a leállított berendezést a bevált gyártók közül.

A daru felszerelése tetszőleges helyzetben lehetséges. Az is lehetséges, hogy daru-tőt használjunk olyan folyadékok mozgatására, amelyek hőmérséklete nem kisebb, mint -10 és legfeljebb 85 fok. A csövekben a nyomás nem haladhatja meg a 6 barot. A fogantyú fogantyúja 90 fokos, és a súly körülbelül 100 gramm. Ez a csaptelep két kivétel: három és fél hüvelyk. Szintén menetes lehet, külső és belső is. Az ilyen daruk gyártására szolgáló tollak fekete vagy piros bevonattal készülnek. A hasznos élettartam körülbelül négyezer ciklus lesz, és a daru javítása nem lehetséges. Annak érdekében, hogy elkerüljék a korai kudarcot a póló daru, meg kell gondosan választani egy minőségi póló daru, hogy ne váljon vevő egy hibás termék vagy egy hamis póló daru alacsony minőségű és olcsó anyag.

Fontos megjegyezni a mesterek tippjeit, hogy megakadályozzák a hamis vagy házas vásárlást:

 • A daru logójának képe legyen tiszta;
 • A terméken levő betűket nem szabad elkenni;
 • Szigorúan sárgaréz termékeket kell megvásárolni, és a vízben lévő székrekedés golyója is réz, mivel a fémes analóg árvízhez vezethet, és a szomszédoktól alulról történő visszaéléshez vezethet, és ennek megfelelően javítania kell;
 • Mindenképpen kérdezze meg a termék minőségét, meg kell győzni arról, hogy ez a termék nem másodlagos rézből készült;
 • Ha a beszerzési források lehetővé teszik, akkor drágábbnak és pokachestvennynek kell választania;
 • A gömbnek tökéletesen sima és tükröznie kell a ragyogást;
 • Abban az esetben, ha a házban lévő vízellátási nyomás nem állandó, de ugrik, akkor kell egy daru befogadását, melynek belseje van behelyezve.

Ezen ajánlások alapján minőségi csapot vásárolhat, amely megbízható védelmet nyújt az előre nem látható helyzetek ellen.

Hogyan csatlakoztassunk egy csapot egy mosógéphez (videó)

Összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a mosógép használata előtt ellenőrizze az összes csatlakozást a lehetséges szivárgások miatt. Ha még minimális szivárgást észlel, akkor minden munkát újból meg kell tennie, és szükség esetén további tömítéseket kell használni. Ez azonban nagyon ritkán fordul elő, és az összes munka nem okoz nehézséget még a kezdő számára sem.

Hogyan és hol használható egy tee csap

A vízellátó rendszert egy házban vagy egy telken, egy fűtési és melegvízellátást, egy mosógépet vagy mosogatógépet kell csatlakoztatni a vízellátó rendszerhez, ezért különféle egészségügyi felszerelést kell használni. Leggyakrabban ezek a pólók teszik lehetővé a folyadékáramlás mozgását. Gyakran használt és fejlettebb ilyen termékek, ahol a kimenetek mellett van egy csap az egyikben.

Az alábbiakban részletesebben megvizsgáljuk a fűtési rendszer hőelosztásával kapcsolatos egyik esetet. Példájának segítségével teljes képet kaphat az eszköz működéséről és karbantartásáról.

Népszerű tee tap 1 2 hüvelyk

Hőelosztás

A fűtési rendszer fő feladata a hőellátás szabályozása. Erre a célra egy hármas szelepet vagy egy, a hűtőközeg újraelosztására tervezett teát használnak. A termék megkülönböztető jellemzői - kompakt méret, könnyű kezelhetőség és funkcionalitás.

1 2 vízvezetékcső fémcsöves csővel

A daru jellemzői

A fűtési rendszerben hármas fűtési szelep van felszerelve. Segítségével a vízhőmérséklet beállítása elvégezhető.

Használt termék:

 • fűtőkörök;
 • vízvezeték-rendszerek;
 • forró vízrendszerek.

A daru egy kivezetéssel rendelkezik, és egy lyukkal ellátott dugóval van felszerelve, amelynek köszönhetően a hőhordozó áramlása szabályozott.

A légtelenítő gömbcsapját a PPU-tól elválasztva tartsa

A termékek előnyei a következők:

 • a redőny nagy szakítószilárdsága;
 • stagnáló zónák hiánya;
 • egyszerű működés;
 • könnyű karbantartás;
 • kis hidraulikus ellenállás;
 • a használat tartóssága.

Lehetőség van a szelep felszerelésére a fűtési rendszerbe a saját kezével, a telepítési szabályok betartásával. Nem igényel gyakori gondosságot.

A háromjáratú daruk hiányosságai közül megemlítjük:

 • hibás működés esetén elakadhat;
 • a legegyszerűbb formatervezésű olcsó termékek nem ellenállnak a hosszú élettartamnak, és gyorsan kudarcot vallanak;
 • leggyakrabban a szelepet olyan fűtési rendszerekben használják, ahol a csövek átmérője kicsi.

Vízcsap a csaptelephez a mosógép csatlakoztatásához

Hogy van a daru

A háromutas szelep az elzáró és szabályozó szelepekhez tartozik, 3 lyukkal rendelkezik:

 • hideg vízhez;
 • forró vízhez;
 • kimenet.

A készülék hideg és hideg vizet egyidejűleg táplál be.

A következő történik, amikor a daru:

 • félig nyitott - a patak átlaghőmérsékleten jön ki;
 • teljesen nyitott - a patak a maximális hőmérséklet mellett halad, a forró víz közvetlenül a kazánból érkezik;
 • zárt - csak az elemekhez hideg vizet szállítanak.

Vízvezeték póló rézcsapdal

Az egészségügyi záró- és ellenőrző termékek típusai

Háromutas szelep lehet:

Tipp: a háromutas csapot csak alacsony víznyomású rendszerekben szerelje fel.

Megfelelő egy daru használata a fűtési rendszerben:

 • ha szükséges egy hőmérséklet fenntartása a bejövő kazáncsőnél, általában 40 ° C;
 • a padlófűtési rendszer keverőjéhez;
 • ha csökkenteni szeretné a forró hűtőfolyadék áramlását.

Szelepek készítése:

Az anyag közvetlenül befolyásolja a termék időtartamát. A daru ára attól is függ, hogy mire készül.

A reteszelő eszköz a csővezetékhez csatlakoztatható:

Mindegyik módszerhez külön daru típust fejlesztettek ki.

Golyósorsó mosogatógépekhez

A háromutas szelepek osztályozása más paraméterekre, amelyek a következők:

 • az eszköz átáramló részének típusa egy teljes furat vagy tesztvíz;
 • az L, S és T típusú szerkezet forgó részének alakja;
 • esetfűtés;
 • a csavar kioldási módja (csomagolás vagy feszültség).

A készülék működtetésének vezérlése és a hűtőfolyadék hőmérsékletének beállítása lehetővé teszi a következőket:

 • a pneumatikus hajtások biztonságos módon, mivel nincs áramütés valószínűsége;
 • elektromos hajtás - elektromos mágnes vagy kiegészítő eszköz elektromos motorral;
 • manuálisan - lehetővé teszi a víz áramlását csak közelítő arányban. Ez a legolcsóbb és legjobb megoldás a hazai környezetben.

Tipp: az áramlás helyes és pontos beállításához különleges mechanizmusokat kell alkalmazni, amelyek összekeverik a hűtött vizet a takarmányba való visszatérés után.

Tee csaptelep 3 4 elektromos meghajtással a fűtéshez

Ebben az esetben a gáz vagy víz áramlása változatlan marad, de a hőmérséklet a megfelelő irányba szabályozható.

Kiválasztjuk és rögzítjük

Mielőtt megvásárolná ezt a fajta darut, azt javasoljuk, hogy alaposan megismerkedjen a jellemzőivel és jellemzőivel.

 • a készülék csatlakozási pontjának átmérője a csőhöz;
 • mi a csővezeték kapacitása?
 • Lehetséges-e egy szervó felszerelése, ha olyan szelepet kell felszerelni, amely automatikusan működik?

Azt is javasoljuk, hogy vegye figyelembe a fent leírt készülékek egyéb jellemzőit.

 1. Szerelvények beszerelésekor figyelembe kell venni a vízáramlás irányát. Ehhez van egy nyíl a szeleptesten.
 2. A daru vízszintesen és függőlegesen csavarozható, pozíciója nem befolyásolja a közvetlen funkciók teljesítményét.
 3. Ha szükség van a szelep hegesztésére, a belső üregeket a lehető legszorosabban le kell zárni, hogy ne kerüljön bele a salak vagy a hegesztett talaj.
 4. A csövek érintkezési csomópontjánál a vízáramlás hőmérséklete nem haladhatja meg a 100 ˚C-ot.

A fényképen - hogyan kell telepíteni egy vízcsapot

Tipp: a szelepet a fűtési keringtető szivattyú előtt be kell szerelni a fűtési rendszerbe.

 1. Rendszeresen meg kell előznie az eszközök megakadályozását vagy ellenőriznie kell a stabil teljesítményüket.
 2. A háztartásban történő karbantartás önállóan elvégezhető. A termelésben - speciális szervezetek által.
 3. A szelepek stabil üzemmódban történő üzemeltetésének fenntartása érdekében kövesse a gyártó utasításaiban meghatározott működési szabályokat.

következtetés

Ha a hűtőfolyadékot a fűtési rendszerben kell elosztani, csatlakoztasson egy mosógépet a vízellátó rendszerhez, vagy öntse be a vizet a személyes telekbe, egy háromutas csaptelep segít. Az egyik kivezetésből álló szelep lehetővé teszi, hogy manuálisan vagy automatikusan elvégezze a szükséges feladatokat.

A készülék telepítése nem okoz problémákat, valamint karbantartását. A jelen cikk videója lehetőséget nyújt a fenti témakörre vonatkozó további információk megtalálásához.

A daru terepe és felszerelése

Úgy döntöttél, hogy megvásárol egy új otthoni segítséget - mosógépet vagy mosogatógépet? Ne felejtsük el bevinni a kapcsolódó vásárlások és csaptelepek listáját az "újoncok" vízellátó rendszerhez történő csatlakoztatásához. Nem biztos benne, mi az, és hogy néz ki? Hol keresse meg ezt az elemet és hogyan kell kiválasztani? Most megszünteti ezt a szakadékot az egészségügyi ismeretekben.

tartalom

Háromszoros vágócsap ↑

Leírás és jellemzők

Egy csaptelep vízcsepp egy rézből készült rézből, egy golyós kapuból, egy sárgarézből készült rúdból, egy fogantyúból (általában műanyagból), egy gyűrűből (gumi és teflonból) és egy nyomásanya.

A háztartási háztartási készülékek vízellátó rendszeréhez (hideg és forró) történő csatlakoztatásra egy standard háztartási hűtőköri csaptelepet, valamint más, a tee anyagokkal kompatibilis folyadékokat szállító csővezetékekbe történő beszerelésre szolgálnak. A készülék egy kupakanyával van összekötve, fojtó módszerrel. Lehetőség van arra, hogy a daru tetszőleges telepítési helyzetbe kerüljön, amely az Ön számára megfelelő.

A rész felhasználása folyadékok mozgatásához -10 és +85 Celsius fok között lehetséges. A csövekben a nyomás nem haladhatja meg a 8 bar értéket. A fogantyú forgásszöge - 90 fok. Súly - körülbelül 100 gramm. A daruval ellátott pólya az ½ és ¾ hüvelyk (15 és 20 mm) kijárattal történik. A kimenetek menete is eltérhet, és belső vagy külső lehet. Az ilyen készülékek fogantyúi piros vagy fekete bevonattal készülnek. A termék körülbelül 4 ezer ciklust szolgál fel, rendszerint javítás nélkül, mérsékelten költ.

Ismerje meg az egyik modellt a piacon

Minőségi rész kiválasztása ↑

Ahhoz, hogy elkerülje az árvizet vagy a jármű korai meghibásodását, gondosan válasszon egy pólót, nehogy egy hamis vagy hibás termék tulajdonosává váljon.

Ne feledje a tapasztalt vízvezetők szakmai tanácsadását:

 • jól láthatóan fel kell tüntetni a részen lévő logót, a betűket nem szabad elkenni;
 • csak egy sárgaréz testet vásároljon ugyanabból az anyagból készült reteszelőgolyóval, az analógok az acélhoz vezetnek áradásokhoz, a szomszédokkal kapcsolatos botrányokhoz és kártérítésükért kárt okoztak;
 • kérje az eladótól a tanúsítványt annak biztosítása érdekében, hogy a rész ne legyen másodlagos rézből készült, amely számos olyan szennyeződést tartalmaz, amelyek veszélyeztetik a háztartás egészségi állapotát;
 • ha lehetséges, válassza ki a legjobb minőségi sárgarézet, függetlenül az árától (úgy, hogy a kis megtakarítások ne kerüljenek oldalra);
 • a gömbnek simanak kell lennie, a gyémánt csiszolás után tükröződni (a zavaros és durva felületű termék házasság);
 • Ha a ház csöveinek nyomása gyakran ugrik, vegyen be egy modellt egy belülről beillesztett szárral, amely az utolsóig tartva ritkán húzódik ki.

Próbáljuk összekötni ezt a szépséget?

A termék csatlakoztatására vonatkozó utasítások ↑

Annak érdekében, hogy az anyagot rögzítsük, nézzünk egy példát arra, hogyan lehet összekötni egy átmenő szelepet. Vegye ki az egyik leggyakoribb esetet - csatlakoztassa a mosógép vízellátó rendszeréhez.

Milyen alkatrészeket és szerszámokat kell felkészülni a gép csatlakoztatására?

 • gömbcsap tete vízhez;
 • PTFE tömítőanyag szalag formájában;
 • tömlő (a gyártó által mindig nem feltétlenül szükséges hosszúság);
 • további szűrő;
 • eszközöket.

Fontos tudni! Soha ne nyúljon ki a gyári töltőtömlőt, a csatlakozások nyomás alatt állhatnak és árvízed lesz.

Felkészítette a fentieket? Ezért itt az ideje kezdeni.

1. lépés. A munka során átfedő víz. Ha a lakása nem rendelkezik ilyen csaptelepekkel, vegye fel a kapcsolatot a ház irodájával, egy vízvezeték-szerelő jön, és blokkolja a csövet az alagsorban. Lehet, hogy be kell írnia egy nyilatkozatot.

Lépésszám 2. Helyezze be a központi csőbe. Ehhez le kell vágni a szálakat, csatolni kell egy pólót, a tömítéssel ellátott FUM szalag segítségével.

Úgy néz ki, mint a FUM szalag

Lépés 3. szám A vízellátó rendszer felszerelése a gépben. Egy csapot kell csavarozni a pólóhoz, amelyen a szakértők tanácsot adnak egy speciális szűrő felszerelésére. Igen, ez további lesz, de megmenti a mosógépet a törésből. A szűrőhöz egy tömlő csatlakozik, amelyen keresztül a víz belép a centrifugába.

Lépésszám: 4. A munka minőségének ellenőrzése. Hajtsa végre a vízellátást, állítsa be az "öblítés" módot, ellenőrizze az összes csatlakozási pontot, nyissa ki a centrifuga vízszabályozó gombot és ellenőrizze a szivárgást.

Érdemes figyelni! Ha a gépet forró csőcsatlakozó rendszerrel szerelték fel, hajtsa végre az összes leírtakat, de ütközik a megfelelő kommunikációba. Azonban a tapasztalt vízvezeték-szerelők nem javasolják, hogy a háztartási készülékeket forró csőhöz csatlakoztassák, mivel a víz mindig sűrűbb, mint egy hidegben, amelyből mind a csaptelep, mind a mosógép korán kiesik.

És most letöltheti a mosást

Hibaelhárítási tippek ↑

A daruk tripletje néha meghibásodik - öregedés vagy helytelen telepítés miatt. Fontolja meg a bontások és azok megoldásainak több helyzetét.

 1. Szivárgó toll. Ez azt jelenti, hogy a töltődoboz elhasználódott. A legjobb megoldás a póló cseréje.
 2. Kapcsolóáramok. Az ilyen hiba a rossz tömítés miatt következik be. A szivárgás kiküszöbölése érdekében szét kell szerelni a tartót, és cserélni kell a tömítést.
 3. Átfolyó csap. Hasonló probléma merül fel a szorító anyacsavarból. A helyzetet egyszerűen az anyacsavar meghúzásával oldhatja meg.

Nos, az elmúlt elméleti leckék, itt az ideje elkezdeni a gyakorlatot. Kezdje meg egy teát

A daru egy póló - a gazdaság apró, de fontos részlete, ami növeli a ház kényelmét.

A fürdőszobai zuhany csaptelep beszerelése és javítása

A csaptelep minden fürdőszobának szerves része, amely forró és hideg vízzel rendelkezik. Hála neki, a csapot elhagyó víz hőmérséklete és nyomása szabályozott. Ezenkívül a keverőnek van egy kapcsolója, amely lehetővé teszi, hogy átirányítsa a vizet a csapról a zuhanyra. Mint minden mechanikus eszköz, a keverő nem mentes mindenféle károsodástól. Szerencsére kialakítása nem túl bonyolult, így a legtöbb esetben megoldhatja a problémákat. A cikkben a fürdőszobai csaptelep zuhanyzóval, a csaptelep javításával foglalkozunk, esetleges hibák esetén felsoroljuk a hibák okait.

Típusok és eszközkeverők

Vegye figyelembe, hogy a fürdőszobai csaptelep zuhanyzóval. Ez segít megérteni a munkájának elvét, a tervezéstől függően. Minden fürdőszobai csaptelep 3 kategóriába sorolható:

1. Szenzoros. Az ilyen eszköz vezérlő eleme egy fotocella, amely parancsot ad a készülék működésbe hozására és kikapcsolására. Az ilyen készülékek önjavítása nagyon nehéz, ezért racionálisabb lenne a szakembereknek tulajdonítani.

2. Szelep. A zuhanycsaptelephez tartozó fürdőszobai csaptelep nagyon egyszerű:

 • ház;
 • kifolyó;
 • szelepek. A keverő kézi vezérléséhez tervezve;
 • daru doboz Szabályozzák a víz áramlását. Az öreg modellek gumitömlettel vannak felszerelve, és az újak kerámia lapokkal rendelkeznek.
A képen a szelepkeverő tervezése zászló kapcsolóval

Tipp: A kerámia csaptelepek sokkal tartósabbak, mint a régi modellek, és sokkal könnyebb szabályozni őket, mivel a szelep legfeljebb 180 fokosra fordul.

3. Lever. A közelmúltban ez a típusú mixer egyre népszerűbb. A tipikus kar modell a következő elemekből áll:

 • ház;
 • kiöntő (gander);
 • kerámia vagy golyóspatron, amelyben víz keveredik. A kerámia patronokat nem szétszerelik. Ha egy ilyen patron megbomlik, a zuhanycsaptelep csaptelepének javítása az ilyen patron cseréje;
 • szabályozó fogantyú, amely szabályozza a víznyomást és hőmérsékletét. A patronkarra szerelve;
 • anya rögzíti a patront a házban;
 • amely a patront lefedő burkolat fedelét biztosítja, és a keverő számára esztétikusabb megjelenést biztosít.
A karos keverő és a patron fő alkatrészei

A mixer hibák fő okai

Ha alaposan megvizsgálja a zuhanycsapos fürdőszobai csaptelepet - a javítás nem lesz könnyű. Csak fontos tudni a károk okait:

 • Gyenge termékminőség. Ez jellemző a kevésbé ismert gyártók termékeire, akik munkájuk során alacsony minőségű alkatrészeket és fogyóeszközöket használnak;
 • A régi minta fogyóanyagainak használata. Például a paronit vagy szilikon tömítések sokkal hosszabbak, mint a gumikészítmények. Ezenkívül kevésbé deformálódnak, és nem szűnnek össze a szárítás következtében;
 • Piszkos víz a csövekben;
 • A megnövelt vízkeménység befolyásolja a készülék belső részeit, ami betétek és repedésgátlók képződését okozza.

Jelentősebb bontások és eltávolításuk

Vizsgáljuk meg részletesebben, hogy mi okozza a károsodást a csaptelep zuhanás közben, valamint hogy hogyan tudja megjavítani a csapot a fürdőszobában. A működési zavarok a következő jellegűek lehetnek:

A szivárgás a kagyló helyére, amely a mixer testéhez csatlakozik

Ez a leggyakoribb meghibásodás, mivel a gander állandóan különböző irányban forgat, ami a lekerekített gumitömítés kopását okozza. Ez a tömítés a csévélő nyílásában van, ezért annak cseréjéhez a ganderet le kell választani.

Az intézkedéseket a következő sorrendben hajtják végre:

 • csavarja le a rögzítőanyát;
 • a gander elveszik;
 • a régi tömítés maradékait eltávolítják a kagyló hornyából;
 • új tömítést telepítenek;
 • a gander a helyén van;
 • a szálat, amelyen a rögzítőanyát megfordítják, 2-3 réteg FUM szalaggal van befedve;
 • szorítóanya rögzítő kagyló.

Szivárgás a vezérlőkarról

Az ilyen meghibásodás az egykarú keverőkre jellemző, és a patrontörés okozza. Szükséges a keverő szétszerelése és a patron cseréje. Ezen hiba mellett számos további jel látható a patrontörésnek:

 • a kar nehezen ellenőrizhető;
 • a szállított víz hőmérséklete spontán változik;
 • nincs meleg vagy hideg vízellátás;
 • a szelep nem teljesen zárt vagy nem teljesen nyitott.

Ebben az esetben a patron cseréje szükséges. Javítsák meg a csaptelepet a fürdőszobában a következő sorrendben:

 1. A vörös-kék sapkát eltávolítjuk a keverőtestből.

Távolítsa el a daru kart

 • Keresztfejes csavarhúzó segítségével a rögzítő csavar kicsavarodik vagy lazul.
 • A kart eltávolítjuk, és a díszítő fedelet lecsavarjuk.
 • Csavarkulccsal csavarja le a patronban lévő anyát, amely a ház belsejében található.
 • A régi patront eltávolítjuk.
 • Egy új kazetta kerül a házba, majd a keverő össze van szerelve.

  Öncserélő patron a keverőben

 • Fontos: A patronházon vannak olyan kiemelkedések, amelyeknek meg kell egyeznie a ház belsejében lévő mélyedésekkel. Óvatosan ötvözze őket. Ha nem egyeznek, a keverő áramlik.

  A kétszelepes keverő szelepének szivárgása

  A kétszelepes keverő szivárgásának oka a daru dobozában lévő tömítő alátét kopása vagy megsemmisítése. A daru dobozának megsemmisülése is előfordulhat. Ha a csaptelep áramlik a fürdőszobában - hogyan kell gyors és olcsó megoldást találni? Csak önállóan, a daruzsír vagy alátét cseréje rajta. Nincs bonyolult rá.

  Minden munkát a vízellátás kikapcsolásával végzik:

  • a kupakot eltávolítják az áramló szelepből;
  • csavarja le a csavart, amely a szelepet a keverőtesthez rögzíti;
  • csavarkulcs vagy állítható csavarkulcs segítségével csavarja le a daru-tengely dobozt;
  • a daru-doboz vagy a tömítőgyűrű cseréje;
  • A régi helyen új vagy felújított daru-dobozt helyeztek.

  Szivárgó kapcsoló "zuhanycsap"

  A kapcsoló "csaptelep zuhany" és a test egy másik tömítés, amely megsérülhet. Hogyan lehet rögzíteni a csapot a fürdőszobában, a kapcsolót, amely "szivárog"? Csak a kapcsoló szétszerelésével:

  • a gomb (kapcsoló) eltávolításra kerül, amelyhez a rudat rögzített helyzetben fogóval tartják;
  • szelep a szál eltávolításával;
  • a sérült epiploont eltávolítják;
  • a helyén egy új mirigyet szerelnek fel;
  • kapcsoló együtt.

  Javítócsaptelep a videón megjelenített jelző kapcsolóval.

  Egy gomb vagy szelep "zuhanytálcájának" meghibásodása

  Ha a gomb nem kapcsol vissza a kikapcsolás után, akkor a rugója hibás. A fent leírtak szerint szét kell szerelni a kapcsolót, majd távolítsa el a törött rugót. A helyén van egy új tavasz.

  A rugós nyomógomb kapcsolójának visszahelyezése

  Ha a kapcsoló nem működik, és a vizet egyszerre öntik ki a zuhanyzóból és a csapból, akkor az oka a kapcsolószáron található repedt mirigy. Szükséges:

  • távolítsa el a gombot (kapcsoló);
  • távolítsa el az állományt;
  • cserélje ki a mirigyet;
  • összeszereljük a kapcsolót.

  Szivárgás a zuhanycsatlakozóban

  Ez a probléma a tömlőtömítés károsodása miatt következik be. Ha a fürdő csapja folyik, maga javíttatja le ezt a tömítést. Ehhez csak engedje le a tömlő anyáját, majd távolítsa el a kopott alátétet. A helyén új paronit alátétet helyeztek. Az anya meghúzása előtt ajánlatos egy pár réteg FUM szalagot felhúzni a szálon.

  Manapság egyre népszerűbb a higiénikus zuhanysága egy csaptelephez és egy csaptelephez. Többet róla a külön anyagban.

  Tudja, hogyan kell eltávolítani a vízkőzetet a WC-ben? A probléma meglehetősen gyakori, és számos megoldás létezik.

  A víz fő szűrők segítenek meghosszabbítani a vízvezeték élettartamát. Megtettük véleményüket itt.

  Szivárgás a tömlőhöz való csatlakozás helyén

  Hogyan szereljük fel a csapot a fürdőszobában, ha a tömlő és a zuhanyfej csomópontjában vízszivárgás van? Nagyon egyszerű. A tömlőn található anya alatt egy kerek szigetelő tömítés található. A szerszámok használata nélkül könnyen cserélhető.

  Alacsony víznyomás

  Ha a keverőben lévő víznyomás észrevehetően gyengül, és a szomszédok ugyanazok maradnak, gyanítson először, hogy a gander csúcsán található szűrőztető eltömődött. Csavarja ki a kezével vagy fogóval, majd ellenőrizze a nyomást. Ha a fej levegőztető nélkül nőtt, akkor az oka a szennyezés. Gyorsan öblítse le folyó víz alatt, majd csavarja be az eredeti helyére.

  Tipp: Gyakran nem maga a légzőgép szennyezett, hanem a tisztító szűrő a helyiség bejáratánál. Ezért ha a szellőztető tisztítása nem működött, csavarja le a szűrőt és ellenőrizze annak tisztaságát.

  Megtudtuk, hogyan kell kijavítani a fürdőszobai csaptelepet saját kézzel zuhanyozni. Ha minőségi anyagokat használnak, akkor ezek a problémák sokkal ritkábban fordulnak elő.

  A mosógép csapjának kiválasztása és telepítése

  Nagyon felelős, és talán a mosógép telepítésének fő szakasza a vízellátáshoz való csatlakozás. Ha a rossz összetevőket választja, és mindent megtesz, mindez szomorú lesz az Ön és szomszédai számára. És az összes alsó szintet eláraszthatja. Ennek a cikknek a részeként a mosógép vízellátásra, más alkatrészekre, valamint a kapcsolási rajzokra való csatlakoztatására szolgáló csapot választunk.

  Csatlakozás kiválasztása a mosógép csatlakoztatásához

  Sokan vásárolnak alkatrészeket a mosógép telepítéséhez, gyakran azon tűnődnek, hogy miért vásárolnak daru-teát. Miért lehetetlen a daru nélkül vagy a szokásos áramló daru kiválasztása nélkül? Természetesen daru nélkül is megteheti, de készen kell állnia arra, hogy javítsa a szomszédokat.

  Az olyan embereknek, akik olyan vizuális jelenségről ismertek, mint egy vízvezető rendszerben, nem kell elmondani, hogy ez a kellemetlen, de nagyon gyakori, könnyű fém és fém-műanyag csövek a varrás mentén. Képzeljen el egy pillanatra, mi fog történni a vízvezetékhez közvetlenül csatlakoztatott mosógép rugalmas szívócsőjével? Ez megszakad másodperceken belül, és 15 percen belül a lakás és a szomszédok lakások vízzel kerülnek elárasztva.

  Tehát nem lehet daru nélkül, de miért van egy póló daru? Ilyen csaptelep segítségével két vagy több háztartási készüléket, például mosógépet és mosogatógépet csatlakoztathat a vízcsőbe. A hagyományos áramlási csap nem teszi lehetővé ezt.

  Nagyon fontos a daru kiválasztásakor, hogy figyeljen a következő pontokra.

  1. Az anyagon, amelyről a daru elkészült. A szabad piacon van rézből készült daruk, valamint silumin. Az utóbbi jobb, ha nem veszi, nem tart sokáig.
  2. Az átfedő mechanizmus kialakításán. A daru mechanizmusának kialakítása lehet gömb alakú és több fordulatú. Válasszon egy jobb gömbcsapot - ez tovább tart.
  3. A szelep kialakításánál. A szelepre azért van szükség, hogy gyorsan blokkolja a gépbe bejutó vizet. Ezért a szelep fogantyújának elég nagynak és kényelmesnek kell lennie ahhoz, hogy a kéz ne csússzon le és értékes másodpercek ne veszjenek el vészhelyzet esetén a gépen.

  Figyelj! A Silumin daruk körülbelül 4-szer gyorsabban fogynak, de olcsóbbak, mint a sárgarézek, ezért jobb, ha 1,5 dollárnál többet fizetnek, mint az árvíz következményeinek kezelésére.

  Mi más csapok alkalmasak a mosógépekhez?

  Ha nem használ egy teást a mosógép csatlakoztatásához, akkor milyen egyéb csapok alkalmasak a háztartási készülékek vízellátásra történő csatlakoztatására? A mosókészülékek csaptelepétől és számától függően a következő részekre oszthatók: ellenőrzőpontok (átfolyások), tee csapok, sarokcsapok.

  Áramláscsapok két vezetékkel. Telepítve van egy külön csőre, amely a fő vízvezetékből a mosógépbe kerül. A kétcsapos csapok félig osztják az elágazó csövet, és levágják a háztartási készüléket a kommunikációból.

  Daru póló. A daru neve alapján két, de három kijárattal rendelkezik. Azonban csak egy kijárat blokkolható. A másik két kimenet átáramló, és összekapcsolja a vízvezetéket az ágával. Van lehetőség, ha két ág van daruval, és az egyik kimenet nem átfedi egymást, és a három daruk alakja is más.

  Szögdaru. Ez egy módosított kialakítású kétcsapos daru, amely lehetővé teszi, hogy a kisülőcsövet két részre osztja, miközben 90 ° -kal elforgatja. Nagyon kényelmes, ha egy mosógépet egy szűk helyiségben lévő vízcsőhöz csatlakoztat, ahol nem lehet közvetlen kimenetet elhelyezni. Amellett, hogy a mosógépek segítségével ilyen csapot lehet csatlakoztatni a vízellátás oldalon a WC, bidé és egyéb vízvezeték.

  Figyelj! A mosógépek gyártói gyakran javasolják a háztartási készülékek vízvezeték- és villamos hálózatokhoz való csatlakoztatására szolgáló alkatrészeket (beleértve a csapokat). Talán hallgasd meg ajánlásait.

  Hogyan csatlakoztassunk egy mosógépet a vízellátáshoz?

  A megfelelő csaptelep kiválasztása után folytathatja a mosógép csatlakoztatását a vízvezeték-rendszerhez. A munka megkezdése előtt szerszámokat és alkatrészeket kell készíteni. Mi szükséges?

  • Dupla tömlő. Ha a szokásos egyfalú bemeneti tömlő a mosógéphez tartozik, azt javasoljuk, hogy ne telepítse, hanem egy kettős falú tömlő és dróterősítés beszerzését - sokkal megbízhatóbb. Ezenkívül a vásárlás előtt kérjük, vegye figyelembe a tömlő megfelelő hosszúságát, gyakran mellékelik a rövid tömlőket a géphez.
  • Áramlásszűrő vízkezeléshez. Egy ilyen szűrő csatlakozik a csapszálhoz, és egy vízvezeték ágcsövére van felszerelve. Megértetted, hogy a csapvíz minősége sok kívánnivalót hagy maga után, ezért minél több szűrő van az utastérről a mosógépre, annál jobb.
  • O-gyűrűk, anyák, alsóneműek és így tovább. Az összes cső és tömlő megbízható és szoros csatlakoztatásához szükséges alkatrészek.
  • Állítható csavarkulcs. Meg kell húzni az összes anyát, biztosítva a csövek és tömlők csatlakozását.
  • Kalibrátor műanyag csövekhez. Szükség van arra, hogy a csapot az oldalsó csövekbe szerelje és szerelje fel.

  Miután felvette az összes szükséges alkatrészt és szerszámot, a mosógépnek a vízellátásba való beszerelését követően, miután kiválasztotta a megfelelő kapcsolási rendszert. Kezdjük a gép vízellátáshoz való csatlakoztatásával.

  Csatlakoztatás egy csepegtetős daruval, összekötő csővel. A víz kikapcsolása, a felszálló hideg vízzel történő elzárása. Vágja le a cső egy részét, kiszámítva a daru-pólus hosszát (a menetes csatlakozások kivételével). A csavarra szereljük a rögzítőanyákat, ezeket először a daruból kell eltávolítani. A kalibrátor kiterjeszti a csövekben lévő lyukakat és behelyezi a daru-tétet, nem felejtve el, hogy meghúzza a csővezeték csuklóit és a daru kimenetét szorítógyűrűkkel. A készülék bemeneti tömlõjét a kifúvó elzáró szelephez csatlakoztatjuk.

  Csatlakoztatás kétcsapos szelepen keresztül. A kettős csaptelep akkor használható, ha egy csővezetéket kifejezetten a mosógéphez terveztek. Általában egy ilyen lefolyónak már van egy menetes perselye, ezért feladata csak az átáramlásos szűrőhöz csatlakoztatott kétcsapos szelep csavarozása, és a mosógép beömlőtömlőjét a szűrőhöz csatlakoztathatjuk. Deál 5 percig!

  Csatlakozás szög csaptelepen keresztül. A gépnek a vízellátó rendszerhez történő csatlakoztatásának módja sok szempontból hasonló a fenti rendszerhez. Az egyetlen különbség, hogy egy egyenes kétütemű szelepet rögzítünk a csőághoz, de egy szögletes. A mosógépnek a vízellátáshoz és a szennyvízhez való csatlakoztatásával kapcsolatos további információk megtalálhatók a gép saját kézzel történő felszerelésével kapcsolatban.

  Összefoglalva, megjegyezzük, hogy egy mosógéphez való csaptelep kiválasztható és telepíthető, szakember bevonása nélkül. Ha a munkát a saját kezével kívánja elvégezni, forduljon figyelmet az ebben a cikkben megadott tippekre. Jó munkát végezzen!

  Hogyan telepíthetünk egy pólót egy mosógéphez

  Mosógép, mozgó vagy átépítés megköveteli, hogy hozzon létre egy víz csatlakozási pontot.

  A rossz minőségű csaptelep vagy az analfabéta telepítés gondot okoz majd a tulajdonosoknak és a szomszédoknak az alsóbb szinteken.

  A készülék hatékony működtetése, a szomszédokkal való jó kapcsolatok és a nagy pénzügyi költségek hiánya az alátét helyes csatlakoztatásától függ.

  Tartozékok hozzárendelése

  A daru-pólus védi az alátét töltőtömlőjét és a csatlakozópontot a csővezetékekhez a vízütőktől.

  A szerelvények felszerelése (mosógéphez való tee) lehetővé teszi, hogy sürgősen levágja a vízellátást gépi meghibásodás esetén.

  Ez a szerelvény-modell lehetővé teszi, hogy két készüléket egyetlen pontra kösse össze: egy mosógépet és egy mosogatógépet.

  Termékek típusai

  Csatlakoztató eszközök:

  • pólót. Használt, ha szükség van nyomás alá helyezésére a vízellátásban;
  • sarokmodellek. Állítsa be, amikor a gépet egy külön ágra köti.


  Szerkezetileg mindegyik típus elérhető a következő három változatban:

  • a szelep,
  • labda,
  • pass-through.


  A modellek megkülönböztető jellemzője, hogy megakadályozza a víz áthaladását.

  Tudja, miért nem kapcsolja ki a szivattyúállomás a víz szivattyúzása közben? Az okok és a saját kezükben való kezelésük módja hasznos cikk.

  Erről az oldalról olvashat a csatornahálózat használatára vonatkozó szabályokról.

  Gyártási célra:

  • sárgaréz,
  • rozsdamentes acél
  • Silumin.

  Telepítés a meglévő vízellátó rendszerbe

  Ha magad is fel kívánja szerelni a darut, akkor válasszon egy modellt a készségek és pénzügyek alapján.

  A választás nem függ az alátét vagy mosogatógép beépítési helyétől. A fő kritérium az eszköz ára.

  Gazdaságos, könnyen felszerelhető opció - egy átjáró szelep.

  A telepítés nem igényel különleges eszközöket.

  A termék a keverőhöz, mosogató csaptelephez, a kazán vagy a WC-öblítőtartály szállítóvezetékéhez van csatlakoztatva (a beépített szereléshez itt olvasható).

  Kiválaszthatja a modellt, figyeljen a kar menetére. A szerelés során nem szabad nehézséget okozni a zár lefordításában.

  A pólókat beállítható csavarkulcs vagy csavarkulcs segítségével lehet felszerelni.

  A telepítés során egy FUM szalagra lesz szüksége, ami szoros menetes kapcsolatot hoz létre.

  A berendezés megbízhatóságát a daru zárt pozíciójában lévő víz tesztelésével vagy kézi préseléssel ellenőrizzük, például a fűtési rendszer krimpelésére (ebben a cikkben írtuk). Nem ajánlott a régi rozsdás csövekre telepíteni.

  A szelepszelep felszereléséhez speciális csőszakaszt kell készíteni.

  A telepítés hasonló a póló telepítéséhez, szüksége van egy FUM szalagra vagy lenre (ami itt jobban írt) az összekötés és a kulcsok készítéséhez.

  A csaptelep típusától függetlenül az egyik oldal a vízellátó rendszerhez van csatlakoztatva, másik oldalán a háztartási készülék beömlőtömlő csavarja.

  És mit tudsz az orosz gyártású kazánok heata akkumulátorairól? Egy rövid áttekintés a fűtésre szánt árukról egy hasznos cikkből származik.

  A víz visszacsapó szelep működési elvét itt ismertetjük.

  Az oldalon: http://ru-canalizator.com/septiki/kanalizatsionnyj-kolodets/klapan.html a klímaberendezés visszacsapó szelepéről a csatornába.

  Szerelési lehetőségek

  1. Ha egy fémcsőre van felszerelve (miért van szüksége a hidegvízcsövek szigetelésére, itt olvashat) számos lehetőség létezik.

  Ha a szalagfülkék csatlakoztatására szolgáló helyiségben egy póló van elhelyezve, akkor a csapot a töltőtömlő helyére csavarják.

  Egy meglévő eszköz van csatlakoztatva a pólóhoz, például egy mosogatógép (hogyan választhat a házhoz) és egy újonnan telepített készüléket.

  Továbbá használhat olyan terméket is, amelyet "vámpír" -nak neveznek, és amelyet a csövekhez rögzítenek.

  Az első két lehetőség hiányában a bekötés közvetlenül a hideg és melegvizes vízmérők után történik (önbeállítás). Az ág kivágott szakaszát egy póló váltja fel, miután korábban létrehozta a szálat.

 • A fém-műanyag vízvezeték szereléséhez speciális szerszámok szükségesek, a szerelvények megfelelő kiválasztása.

  A szükséges eszközök és készségek hiányában javasoljuk, hogy hívja fel a vízvezeték-szerelőt, aki a szükséges műveleteket magas színvonalon elvégzi.

 • A hosszú távú használat a sárgaréz termékek előnyeit mutatja, a silumin szelepek többször is kevesebbet szolgálnak.

  A golyós teljesítmény megbízhatóan és gyorsan megakadályozza a víz áramlását a szelep verzióhoz képest.

  A jó minőségű munka az olasz és a horvát cégek modelljeit mutatja be.

  Alternatív módok

  A csaptelep beszerelése nem az egyetlen módja annak, hogy egy háztartási készüléket csatlakoztasson a vízellátáshoz.

  Ehelyett felszerelhet egy szerelvényt, amely a cső szakaszában van felszerelve.

  A módszer egyszerűségét és alacsony költségét az így létrejövő struktúra alacsony megbízhatósága korlátozza.

  A tömítések nem rendelkeznek a menetes csatlakozás megbízhatóságával. Egy másik lehetőség egy golyóscsap felszerelése a víz számára.

  A hagyományos szerelvények költsége alatta, és a megbízhatóság nem rosszabb, mint a daru.

  Mosógép csatlakozás

  A készüléknek a csövekhez történő csatlakoztatásához szükség van egy daru-pólóra, egy sor szerszámra és tartozékokra:

  • megerősített tömlő.
   A szabványos tömlő (a mosógéphez való csatlakozás, ezen az oldalon olvasható), amely a mosógépet kiegészíti, egy polimer falat tartalmaz, ami nem növeli a megbízhatóságot.

  Javasoljuk, hogy egy kettős tömlőt használjon megerősítéssel. Mielőtt megvásárolná a tömlő vízcsőjét, határozza meg a szükséges hosszúságot;

 • szűrővel.

  A csapvíz állapota nem mindig felel meg a szabványoknak, ami negatívan befolyásolja a háztartási készülékek teljesítményét.

  A szűrő az ágon a szelepre van felszerelve;

 • tömítések, anyák, FUM-szalag vízhez és egyéb anyagokhoz, amelyek szoros kapcsolatok létrehozásához szükségesek;
 • gázkulccsal vagy csavarkulccsal.
  Szükséges a menetes csatlakozások rögzítéséhez, kulcsok segítségével húzza meg az anyákat, biztosítva a csövek és tömlők felszerelését;
 • polimer cső kalibrátorok.
  A daru felszerelésére és felszerelésére szolgál az oldalsávon.

 • A telepítési tervtől függetlenül a hidegvíz felhúzása blokkolva van, elágazó ága van, amely vízhez juttatja a készüléket.

  Úgy néz ki, mint a legjobb csaptelep, hogy összekapcsolja a mosógépet a vízellátó rendszerrel, nézze meg a videót.

  Mint ez a cikk? Iratkozzon fel webhelyfrissítésekre az RSS-n keresztül, vagy maradjon a Vkontakte, az Odnoklassniki, a Facebook, a Google Plus vagy a Twitter segítségével.