Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell szétszerelni a keverőt vagy csapot: utasítások

Minden embernek olyan problémája van, mint a konyhában vagy a fürdőszobában lévő keverő. Ebben az esetben semmi mást nem lehet elvégezni, hogyan kell folytatni a daru szétszerelését a meglévő hibák azonosítása és kijavítása érdekében. De az egész munkát csak egy személy tudja, aki jól ismeri az eszközt szétszerelt eszköz. Elemezzük a különféle keverők elemzésének főbb árnyalatait.

BALL

A feladat elvégzéséhez megfelelő eszközökkel kell készíteni. Itt nem lehet csavarkulcsot, csavarhúzót és új gumi tömítést megfogni. Most a keverő azonnali szétszerelésére léphet. A szétszerelés megkezdése előtt meg kell szüntetni a forró és hideg víz áramlását.

A képen - a gömbcsap készülékének és elemzésének rendszere

Ha a konyhában vagy a fürdőszobában van egykaros keverő, megpróbálhatja lebontani a kart. Ebből a célból a dekoratív burkolatot először eltávolítják, majd csavarhúzóval csavarja le. E feladat elvégzéséhez erőfeszítéseket kell tennie, mert leggyakrabban ez a rögzítő rögzítve van.

Bizonyos gömb keverőmodelleknek van egy karja a száron. Akkor ne csavarja le a csavart. Csak óvatosan kell a karot felemelni, majd távolítsa el.

A videó leírja, hogyan kell szétszerelni a labdát egykaros keverő:

Amikor a kar eltávolításával befejeződött a munka, akkor meg kell nyitni a keverőház fedelét. Csavarmenetes csatlakozással rendelkezik, aminek következtében csupasz kézzel történő leszerelés kudarcot vall. Ezenkívül kiegészítő rögzítéséhez az összekötő csavart használják. Először egy csavarhúzót vegye le, és vegye le a fedelet. Ezután felismeri a szorítóanyát. A csavarozáshoz érdemes a szükséges átmérő ketrecbe helyezett kulcsát használni.

E munka sikeres befejezésekor egy kazettát talál a keverőben. Ő az, aki a labdát tartalmazza, és alatta egy gumi tömítés van. Mivel a tömítés elkopott vagy deformálódott, egy daru lebomlik. Ilyen hiba esetén azonnal ki kell cserélni a sérült elemet.

dvuhventilny

Ez az eljárás nem igényel sok időt, mert a kétszelepes szelep kialakítása nagyon egyszerű. Ehhez csak egy csavarhúzóval és egy csavarkulccsal kell készíteni. Ügyeljen arra, hogy kapcsolja ki a forró és hideg vízellátást. Most folytathatja a daruk dugóinak eltávolítását.

A képen - eszköz két szelepes keverő

Telepítésük után csavarokat talál. Ezeket egy csavarhúzóval kell eltávolítani. Ezt követően a gumibetétekhez való hozzáférés nyitva van. De egy külső nézet kárának meghatározása nem fog működni. Leggyakrabban a tömítéseknek meg kell változtatniuk vagy meg kell csavarniuk az összes csatlakozást, hogy a keverő ne lógjon.

A kár egy másik oka a daru belsejében koncentrált skála. Ennek kiküszöbölésére hosszú lapos csavarhúzót kell használni, és a vízkő eltávolításához használhatja.

A videó megmutatja, hogyan kell szétszerelni a csapot a kétszelepes fürdőszobában:

A szétszerelés hasonló elvének egy gömbcsapja van, amelynek felépítése két karral rendelkezik. Egy ilyen eszköz természetesen egy kicsit könnyebb. Ha helyesen használja a bemutatott ajánlásokat, akkor az egész szétszerelési folyamat nem okoz nehézségeket, és minimális időt fogsz tölteni ebben a kérdésben.

Egykaros

Az ilyen berendezés kialakítása magot és rozsdamentes acélból készült üreges golyót jelent. A golyónak 3 lyuk van, amelyek közül kettő folyadékot szolgáltat, és az egyik lehetővé teszi a vegyes folyadéknak a kifolyócsőbe történő kisütését.

A kép az egykaros keverő elrendezését mutatja.

A golyó egy gömb alakú hüvelybe koncentrálódik, és benne vannak nyeregek. A gyártás során a nagy szilárdságú gumit használták. A víz által okozott nyomás következtében a labda szoros kapcsolatban van a nyereggel. A labda a rúdnak köszönhetően mozogni kezd. Ez az elem beállítása határozza meg a nyomás és a vízellátás cseréjét. Ha az érintkezési felület kicsi, akkor a nyomás nagy lesz.

A videó megmutatja, hogyan kell szétszedni a csapot egy fogantyúval:

A gömbmechanizmus hosszú élettartammal rendelkezik. Ha lebomlik, gyakran szükséges a daru cseréje. Az összes olyan lehetséges hiba között, amelyet az erőfeszítésekkel kiküszöbölhettek, csak a készülék kijáratában lévő sugár gyengül. A légzőkészülék eltömődése miatt van ilyen probléma. A megoldás érdekében érdemes szétszerelni a keverőt a következő akcióterv segítségével:

 1. Távolítsa el az anyát a keverőcsőben.
 2. Vegye ki a hálót, alaposan fújja és az ellenkező irányba öblítse le.
 3. Állítsa be a rácsot az eredeti helyére, majd húzza meg újra az anyát.

Minden javítást 10 percen belül be kell fejezni. Ha azt szeretné, hogy a keverő tovább szolgáljon, akkor használja az alábbi irányelveket:

 • Vigyázzon a telepítésre a forró és hideg vízminőségi szűrők csövekhez;
 • Rendszeresen használjon egykezes daru típustól függetlenül, ha a termék hosszabb ideig üzemen kívül van, akkor elakadhat és eltörhet;
 • Termékeit csak olyan megbízható vállalatoktól szerezzük be, amelyek garantálják termékeik minőségét.

A Frap mixer speciális eseti elemzése

Ha a konyhai és a fürdőszobába beépített frap keverő van, akkor a szétszerelés folyamata a következő cselekvési tervet foglalja magában:

 1. Zárja le a vízellátást házában vagy lakásában.
 2. A 21-es csavarkulccsal csavarja le a csavart a vízjelző alatt, távolítsa el a keverőfogantyút.
 3. Ezután szerelje le azt a készülék kapszulát, amelyen a gumitömítés található. Cserélje ezt az elemet egy másikra, és szerelje össze a keverőt az ellentétes sémával.

A videó bemutatja, hogyan kell szétszerelni a frap mixert:

Vízcsap

Mint mindig, először le kell zárni a forró és hideg folyadék áramlását. Ezeket a tevékenységeket csövekre összpontosító szelepekkel lehet elvégezni. Ha a szelepek zárva vannak, akkor nyissa ki a bárányokat, és engedje fel a halmozott folyadékot a keverőben.

A vízcsap javításához a következő eszközök szükségesek:

 • csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • gumi párnák;
 • vontathat.

Az eljárás a következő:

 1. Vegye le a szelepszárat. Ezt egyszerűen egy csavarhúzóval végezzük.
 2. A bárány eltávolítása után vegye be az állítható kulcsot és csavarja le a daru-tengely dobozt. Ezt követően felismeri a rudat gumitömítéssel. Ez a rész leggyakrabban törést okoz.
 3. a régi tömítést egy csavarhúzóval kell eltávolítani. Ha a tömítést egy csavarral rögzítik, akkor csavarja le.
 4. Ha új tömítést cserél, cserélje ki tiszta ruhát és tisztítsa meg a szálat a betűre és a lyukba, ahová felszerelni.
 5. Cserélje ki a vontatószálakat a daru dobozában, állítsa be a tengelyágyat a helyére. Ebben az esetben meg kell jegyezni, hogy a tornyokat az óramutató járásával ellentétes irányban kell feltekerni, de húzzuk meg a bozót az irányba.
 6. Ha a bontás oka a daru "nyeregének" kopása, akkor az új tömítés is gyorsan használhatatlanná válik. A probléma kiküszöbölése érdekében speciális vágót kell használni. Fúró segítségével görgethető. Így a "nyeregben" fennálló összes durvaság kiküszöbölhető.

A videó bemutatja, hogyan kell szétszerelni a konyhai csapot:

Jellemzője a konyhai és a fürdőszobában található elemcsap

A mai napig a fürdőszobában vagy a konyhában felszerelt modern csaptelepek találhatók. Ezek időzítővel vagy érzékeny részekkel is felszerelhetők. Az ilyen daru szétszereléséhez érdemes betartani a következő cselekvési tervet:

 1. Távolítsa el az elemek rögzítésére szolgáló fedelet. Ezt követően továbbhaladhat a daru további szétszerelésével, de csak előtte fontos, hogy kikapcsolja a vizet és a villamos energiát.
 2. Válasszuk le az érzékelő vezetékét a vezérlésből.
 3. Most vegye le a vezérlődoboz és a keverőcső között található tömítést.
 4. Válasszák le a fűtő- és hidegvízcsövek vezetékeit.
 5. Távolítsa el a rugót és a bilincseket, amelyek a burkolatot a mosdó alján tartják. Hasonló intézkedéseket hoznak a termosztátos és időzített modellek szétszerelésénél.

Ha a szétszerelést helyesen végezte el, javíthatja a javítást. Ha a törés problémája a vezérlőegységben van, nem ajánlott a javítási munkálatok elvégzésére, mivel ott törékeny elemek találhatók. Csak egy tapasztalt szakember segíthet a probléma megoldásában.

A videó - hogyan kell szétszerelni a mixer a fürdőszoba és a konyha, különösen a szétszerelés:

A mixer, mint bármely vízvezeték szerelvény, esetleg használhatatlanná válhat. De ez nem jelenti azt, hogy azonnal el kell dobnia. Először szét kell szedni az eszközt, és meg kell nézni, mi okozta a lebontást. Ha ez sérült tömítés, cserélje ki és helyezze vissza a keverőt a helyére.

Csepegtetett konyhai csaptelep a forgódugattyú helyett.

Csepegtetett konyhai csaptelep a forgódugattyú helyett. (lásd a fotót).

A kifolyó elforgatásával egy vékony áramlás folyik.

GranFest keverő.
Ha valaki megszüntette ezeket, vannak-e különlegességek a szétszerelés során?
Lehet, hogy valaki már tudja, mi kell itt megváltoztatni, a tömítést, vagy esetleg egy gyűrűt?
Ha tudod mit, akkor előre megvásárolhatja..

A kart eltávolítják, alatta pedig a műanyag gyűrűt is eltávolítják. További kifolyó felhúzódik. Két gumigyűrű. Mindig vegye ki a keverőt és öblítse ki az ürítőfolyadékot ecettel, szivacsot edényekhez, kemény alkatrészhez. Polírozhat a ragyogáshoz. Mossa le a gyűrűket a szennyeződéstől. A tömítések összeszerelésekor kívánatos kenőanyaggal kenni a keverők számára. A javítókészletek, mint például a Damix, egy zacskózsírral vannak ellátva.

A technológiai elemzés különböző lehet, kiküszöböli a damixa ívből származó áramlást, a kifolyócsatolás hasonló. A probléma az, hogy a tömítés az alaphoz ragaszkodik, és dörzsöli a kifolyót. Ezután a mész betáplálódik, ami a gyűrűt az alaphoz ragasztja, és az áramlás ezen betétek repedései mentén halad.

Mishutk írta:
A technológiai elemzés különböző lehet, kiküszöböli a damixa ívből származó áramlást, a kifolyócsatolás hasonló. A probléma az, hogy a tömítés az alaphoz ragaszkodik, és dörzsöli a kifolyót. Ezután a mész betáplálódik, ami a gyűrűt az alaphoz ragasztja, és az áramlás ezen betétek repedései mentén halad.

Mishutk, nagyon köszönöm, legalábbis válaszolt valaki!

Starnet122, van egy "cseh" Lemark is folyik. Intuitív módon megérti, elfelejtette az idő múlását.
A szétszerelésből csak nulla előny volt - a gyűrűk tökéletes állapotban voltak, nem voltak betétek, a kenőanyag megmaradt - és áramlik, és ez az. Kihúzta és Groje helyére került.

Mishutk írta:
A kart eltávolítják, alatta pedig a műanyag gyűrűt is eltávolítják. További kifolyó felhúzódik. Két gumigyűrű. Mindig vegye ki a keverőt és öblítse ki az ürítőfolyadékot ecettel, szivacsot edényekhez, kemény alkatrészhez. Polírozhat a ragyogáshoz. Mossa le a gyűrűket a szennyeződéstől. A tömítések összeszerelésekor kívánatos kenőanyaggal kenni a keverők számára. A javítókészletek, mint például a Damix, egy zacskózsírral vannak ellátva.

Mishutk, Köszönöm ismét a részvételért!
Minden ilyen dolgot csináltam, nem sok üledék volt, elvittem őket szivacsos és toalettpapírral.
Minden szilikonos zsírral (aeroszol) koptattam, nem volt más.
Összegyűjtöttem.
Semmi sem folyik!

Mazayac írta:
Starnet122, van egy "cseh" Lemark is folyik. Intuitív módon megérti, elfelejtette az idő múlását.
A szétszerelésből csak nulla előny volt - a gyűrűk tökéletes állapotban voltak, nem voltak betétek, a kenőanyag megmaradt - és áramlik, és ez az. Kihúzta és Groje helyére került.

Mazayac, de szerencsésnek tűnik.
Nem folyik.

Mindent megpróbálok kijavítani egy ilyen hiba - egy egér romp, véleményem szerint. Rövid idő elteltével újra áramlik. Mindez az összetevők alacsony színvonala miatt következett be.

Mishutk írta:
A kart eltávolítják, alatta pedig a műanyag gyűrűt is eltávolítják. További kifolyó felhúzódik. Két gumigyűrű. Mindig vegye ki a keverőt és öblítse ki az ürítőfolyadékot ecettel, szivacsot edényekhez, kemény alkatrészhez. Polírozhat a ragyogáshoz. Mossa le a gyűrűket a szennyeződéstől. A tömítések összeszerelésekor kívánatos kenőanyaggal kenni a keverők számára. A javítókészletek, mint például a Damix, egy zacskózsírral vannak ellátva.

Mishutk, Köszönöm ismét a részvételért!
Minden ilyen dolgot csináltam, nem sok üledék volt, elvittem őket szivacsos és toalettpapírral.
Minden szilikonos zsírral (aeroszol) koptattam, nem volt más.
Összegyűjtöttem.
Semmi sem folyik!

Starnet122, vársz. Nézze meg a hét néhány napját.

Az egykaros keverő szétszerelése - lépésről lépésre

Mivel a legfrekventáltabb csaptelepek a fürdőszobák és konyhák számára, az egykaros csaptelepek az egyszerű és elegáns csapok megérdemelt hírnevét szerezték. Az ilyen típusú szelepek tartóssága ellenére a szerkezeti elemek végül elhasználódnak, és a keverő meghibásodik. Ebben az esetben a készülék szétszerelése és hibás alkatrészek cseréje szükséges. Az egyszerű eszköz és a tartalék alkatrészek rendelkezésre állásának köszönhetően a modern szelepek teljesítményének visszaállítása elhalasztja a vízvezeték-szerelő hívását, és megkezdi a független javítást. Az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, hogy megértsük a design minden típusú egykaros keverők és javítása és karbantartása.

Egykaros keverő

A keverő kimenetén lévő víz nyomását és hőmérsékletét a kar helyzetének szabályozza. Ugyanakkor a nyomás egyenletesen változik, amikor a fogantyút függőleges irányba mozgatja, és a hőmérsékletet - amikor a joystick helyzetét vízszintes síkban változtatja. A könnyű beállítás a daru eredeti kialakításának köszönhető, amely az alábbi részekből áll:

 • keverőház;
 • kar (fogantyú, joystick) keverő;
 • házburkolat;
 • cserélhető patron;
 • szellőztetővel;
 • rögzítő konzol;
 • alsó rész a rugalmas bélés csatlakoztatásához. Az egykaros keverőszerszám középpontjában egy cserélhető patron található.

A karban levő csapok közötti különbségek mind a külső kialakításban, mind pedig a cserélhető patronban vannak.

Az egykaros keverők nagyszámú változatának ellenére kétféleképpen oszthatók meg, az eszköz darusdobozától (felcserélhető elemtől) függően:

 • kerámia patronos keverők;
 • golyóscsap csapok.

Mindkét típusú szelepnek előnyei és hátrányai vannak.

Ball patron daru

A patron neve a fő elem alakjának köszönhető. A szabályozó eszköz egy üreges golyó alakú, három lyukkal a vízáramláshoz. A házba egy patronhüvely segítségével van beépítve. A szükséges tömítést rugós PTFE betétek hozták létre, további rögzítés, amely a folyadéknyomás miatt következik be. A tömítések anyaga egyszerűen lecsúszik a gömbön a hüvelyen belül. A szükséges víznyomást a gömb és a ház burkolatainak részleges vagy teljes átfedése biztosítja, és a hőmérséklet-beállítást - kombinációik variánsai révén. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a víz keveredik a golyó belsejében, a patron méretezésnek van alávetve. Ez az egyik oka annak, hogy letilthatja. A golyóscsapok egyéb hátrányai a következők:

 • alacsony fenntarthatóság;
 • viszonylag magas költségek;
 • gyors kopás gumi tömítések.

Ennek ellenére a gömb alakú szelepek tökéletesen ellenállnak a hidraulikus ütéseknek és nyomáscsökkenéseknek, továbbá alacsonyabb érzékenységük van a csapvízben lévő zárványokra.

Kerámia patron keverő

A korszerű, cserélhető patronokat kerámia lapokblokkokkal sok felhasználó ismeri fel. Az ilyen megoldás tartóssága és a viszonylag alacsony költség lehetővé tette az árcsökkentésüket, valamint a javítások költségeit bontás esetén.

Az ilyen típusú kialakítás megbízhatóságát két vagy három kerámialemez biztosítja ultrahang segítségével. Ennek az osztálynak a mechanikai köszörülésének pontossága lehetővé tette az alkatrészek szükséges sima simaságának elérését, ami hozzájárul a munkadarabok tökéletes összekapcsolásához.

A kerámia patronlemezek sima és csendes mozgása a teljes élettartam során biztosított.

A lemezek egymás fölött helyezkednek el, és lyukak vannak a víz áthaladásához. A felső lemez a vezérlő rúdra van rögzítve, és az alsó lap mereven be van helyezve a patronházba. A forgatógomb elforgatásakor a tárcsák egymáshoz képest elmozdulnak, így a lyukak részben vagy egészben egybeesnek. Ennek következtében a folyadék keveredik. A fej nagysága a felső lemez mozgatásával változik.

Mixer kazetták

A három kerámia lemezzel ellátott patronoknál a középső elem mozgatható. Az ilyen eszközöket kifejezetten kisnyomású vízvezetékekre tervezték. Jellemzőik a víz keverése a lemezek között, de a szeleptestben, ami jelentősen csökkentheti a készülék hidraulikus ellenállását.

Háromlemezes kerámia patronok ideálisak az alacsony nyomású vízvezetékekhez, mivel ezek nem csökkentik a víznyomást, ha összekeverik.

A kerámiatestekkel ellátott patronok hátránya a mechanikai zárványokra való érzékenységük. A kisméretű homok vagy söpredék csiszoló hatása hozzájárul a berendezések gyors kudarcához. Az ilyen daru-dobozok méltóságát azonban nem lehet megjegyezni: alacsonyabb árat kínálnak, és a csere sem jelent nehézséget még a fémmegmunkálás nélküli munkatársak számára sem.

A mechanikus víztisztító szűrők beépítése jelentősen növeli a golyós- és patronos típusú keverők élettartamát.

Szükséges eszközök

A fürdőszoba és a konyha egykaros keverőjének szétszerelése egyszerű. Az egyetlen nehézség, amellyel felmerülhet, az a kar alsó részén lévő skála kialakulása és a patrontartóhoz tapadás. A többi munkának szüksége lesz:

 • egy csavarhúzó készlet;
 • hex kulcsok készlete;
 • villáskulcsok és villáskulcsok;
 • hosszú orrú fogó vagy kerek fogó;
 • egy kés

Ha nem tudja, melyik patront telepíti a keverőbe, akkor mielőtt vásárolna egy cserealkatrészet, szedje szét a csapot, és távolítsa el a hibás mechanizmust. Ha vele vagy a piacon vagy az építőipari hipermarketben jársz, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy hasonló formatervezésű patront vásárolt.

A keverő analízise kerámia patronnal

Ugyanúgy, mint a vízvezeték-szerelő berendezések javításával vagy üzembe helyezésével, a lakás bejáratánál le kell vágni a vízellátást. Ezután győződjön meg róla, hogy a konyhában vagy a fürdőszobában lévő szelepeket nyitva tartja, ellenőrizze, milyen szorosan zárják le a csapszelep csapjait. Ezenkívül készítsen minden medencét és rongyot a szétszerelés során elszivárgott víz eltávolítására.

A mosogatóba ágyazott csaptelepek gumi tömítés vagy patron formájában jelentkezhetnek, ha a készülék szivárog, ha sérült vagy kopott. A hibaelhárításhoz használja a szétszerelési utasításokat:

 1. Távolítsa el a csapot. Ehhez az állítható csavarkulccsal csavarja le a rugalmas csatlakozó anyákat, majd emelje fel a keverőt a mosogató fölé és csavarja le a tömlőket az ülésekről.

Megjegyzés: Néhány daru dekoratív burkolattal van ellátva, amelyet az első lépcsőben eltávolítanak. Ugyanakkor óvatosan kell eljárni, mivel a védőelemek gyakran törékeny ötvözetekből készülnek.

 • Kést vagy vékony lapos csavarhúzót használjon, húzza ki és vegye le a kupakot.
 • A hatlapú kulcs használatával csavarja le a rögzítőcsavart.
 • Távolítsa el a kart. Ebben az esetben a probléma lehet a testhez tapadása. A keverő hosszú távú működésének következményeinek kiküszöbölésére a forró vízzel való párosítás helyén lehet itatni, vagy olajjal kezelve
 • Távolítsa el a védőburkolatot, majd csavarja le a szorító anyát. Az utóbbi két típusból áll: a nyitott csavarkulccsal vagy a széleken lévő hornyokkal. Lehet, hogy hosszú fogó fogantyúkat használ a folyamat során.
 • Húzza ki a patront a házból.
 • Fontos: győződjön meg róla, hogy a patron helyzetét a keverőházban megjegyzi vagy felhívja, hogy új alkatrész beszerelésekor szerelje össze a készüléket.

  Videó utasítás a patronos keverő szétszerelésénél

  A kerámia patron további szétszerelése értelmetlen, mivel nem javítható és fogyasztható. A cserealkatrész kiválasztásakor a szilikon tömítőelemeket előnyben részesítse. Tartósabbak és nem fogékonyak a nedvesség káros hatásaira.

  Szerelje le a golyós típusú keverőt

  Készüljön fel a munkára ugyanúgy, mint a fenti esetben. Az első lépések során meg kell érteni, hogy a gömb alakú patront tartalmazó keverők kevésbé karbantarthatók, mint a kerámia társaik, ezért készen kell állni a daru teljes cseréjére. Ha a meghibásodást gyenge vízfej okozza a kifolyó kiömlésén vagy a cső enyhén szivárgott, akkor a keverő önszétválasztása és javítása megoldhatja a problémát.

  A gyenge vízáram azt jelezheti, hogy a lélegeztetőgép hálója szennyeződéssel vagy léptékkel van eltömődve. A tisztításhoz csavarja le az anyát a csapócsőből, távolítsa el és mossa le a részt egy erős sugár alatt. Ezután gyűjtsük össze a kifolyót fordított sorrendben.

  Amikor egy szelep szivárog, szükségessé válik a gumitömítések új elemekkel történő cseréje. A következő sorrendben járjon el:

  1. Távolítsa el a vörös-kék sapkát és távolítsa el a kar rögzítőcsavarját.
  2. Távolítsa el a kart. Erőfeszítéssel, ne felejtsük el, hogy a költségvetési daruk kazettáinak, házainak és rúdjainak rendkívül alacsony a szilárdsága.
  3. A csavarhúzót a dugó hornyaira nyomva forgassa el a menetes csatlakozást az óramutató járásával megegyező irányba.
  4. Húzza le a kupolát egy fogópárral. Ezután távolítsa el a műanyag védőelemet. A szelep szivárgása leggyakrabban a pecsét kopásának, amely a műanyag részen található.
  5. Húzza ki a labdát a hüvelyből. Ha a gömb alakú elem sérült vagy deformálódott, ki kell cserélni.
  6. Egy lapos, vékony csavarhúzó segít a rugós betétek eltávolításában. Az utóbbi cseréjekor új rugókat kell felszerelni, mivel idővel elveszítik a merevségüket.
  7. A tömítőelemek cseréje után szerelje fel a labdát, majd szerelje be a keverő többi részét.
  8. A víz csatlakoztatásához ellenőrizze az eszköz egészségi állapotát különböző nyomáson és hőmérsékleten.
  Scheme parsing ball mixer

  Videó: hogyan kell szétszerelni a gömbcsapot

  Tipp: a keverő összeszerelésekor győződjön meg róla, hogy a mozgó alkatrészeket szilikonzsírral kenje meg.

  Kerámia kerámia vagy gömb keverők szétszerelése lehetséges bárkinek, aki valaha tartotta a kezét. A csapok kialakításának egyszerűsége nagy valószínűséggel teszi lehetővé az eszközök működésének teljes visszaállítását anélkül, hogy a tapasztalt vízvezeték-szerelő szolgáltatásokat igénybe kellene vennie.

  Hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt

  Egykaros csaptelepek - egy új trend a modern fürdőszoba vagy konyha elrendezésében. A hagyományos daru - "halszálkás" és falcsaptelepek elveszítik népszerűségüket egy ilyen funkcionális és stílusos párkány hátterében. Az egykaros (vagy botkormányos) keverő olyan ház, amelynek lemeze forró és hideg vizet elegyít. A lemez karként működik. Ez a kivitel lehet kerámia, fém vagy műanyag.

  A joystickkeverő meghibásodása esetén szét kell szerelni, és rögzíteni kell a felmerülő problémákat. Ezek kiküszöbölése érdekében ismernie kell az "egykarú" keverők sokaságát, valamint a velük való munkavégzés elveit.

  Az egykaros keverők típusai és jellemzői

  Kétféle típusú daru daru létezik:

  1. Ball mixer. Ennek a kialakításnak a fő eleme egy kis golyó, amely a daru testében található. A labdának három lyuk van a hideg, forró és kevert vízhez, amely a csaplyukba kerül. Ezért az acélgolyó belsejében lévő kapacitást a keverőkamrának nevezik. A golyó szoros kapcsolatban áll a gumitömítéssel (ülésekkel). A kialakítást a szár szabályozása hajtja. A víz áramlása a labda mozgásának változásai szerint változik. Minél nagyobb az érintkező lyukak területe, annál gyengébb a vízáramlás, és fordítva. A mixer ezen verziója nagyon jól meghibásodik a jól megtervezett kialakítás miatt.
  2. Cartridge mixer. Az ilyen típusú keverőben a golyó helyett egy patron van elhelyezve, amely 2 kerámia lapon alapul. A patron alsó része (lemez) 3 lyuk van a víz számára, és a felső funkciója a keverés. Ennek a kialakításnak az értelme, hogy amikor a joystick helyzete megváltozik, az egyik alsó lemez furata a lemez felső részének keverőkamrájával egy vonalba kerül. A kar speciálisan szilikonzsír miatt simán mozog. A patronburkolatokba behelyezett szilárd alkatrészek miatt váratlan meghibásodások megakadályozása érdekében a gyártók speciális szűrők beszerelését javasolják.

  A joystick-keverők előnyei és hátrányai

  Az egykaros csapok népszerűek a kényelem és a könnyű használat miatt. Ilyen keverők segítségével gyorsan beállítható a kívánt hőmérsékletű víz, mivel a kart jobbra vagy balra mozgatja. A víznyomás növeléséhez vagy csökkentéséhez a joystickot felülről lefelé kell beállítani. Emellett az egykaros daruk hosszú élettartamot mutatnak. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen keverők kialakításakor nincsenek dörzsölő elemek fémből, valamint gumi tömítések a daru mozgó részei között.

  A gömbcsap hátrányai a gyors kopásgátló tömítések. Ezért a keverő meghibásodása és eltömődésének elkerülése érdekében ajánlatos ezeket az alkatrészeket kétévente cserélni. Egykaros csaptelep hiánya akkor fordulhat elő, ha a csiszolóelemek (pl. A homok) vízzel áramlik. Ezért olyan fontos speciális szűrők telepítése, amelyek megakadályozzák az eltömődést.

  Néhány olcsó patroncsaptelepet nehéz beállítani egy kényelmes hőmérsékletet 35 és 41 fok között. Ez annak köszönhető, hogy az ilyen keverők olcsó analógjai a vízhőmérséklet kis szögben vannak beállítva. Ez a kialakítás nem teszi lehetővé a pontos beállításokat, a pontosság nem alacsonyabb, mint a kerámiaburkoló dobozos keverők. De a jól ismert márkanév gyártmányú lemezmodellek szélessége 15 fokos, de gyorsan és egyszerűen megkapja a szükséges vízhőmérsékletet. Az ilyen funkciókat a különleges kialakítás és a minőségi alkatrészanyagok köszönhetik.

  Hogyan kell megfelelően szétszerelni a lemezkeverőt

  Ha a daru karmantyúján a lemezek sérülnek, meg kell szétszerelni a keverőt. Ehhez a következő eszközökre van szükség: egy csavarhúzóval és egy hatlapkulccsal.

  utasítás:

  1. Csavarhúzó használatával húzza ki a dugókat. Két színben festették, hogy jelezze a kar mozgásának irányát a víz hőmérsékletének szabályozására.
  2. A hexadecimális kulcs használatával a csavar kioldható, ami biztosítja a joystick és a beállító rúd összekapcsolását.
  3. A fogantyút eltávolítják a daruról. A kerámia csavarja ki, majd a felső lemezen található szorító anyát. Ha a szorítóanya kis hornyokkal rendelkezik, akkor óvatosan csavarja ki, hogy ne sérüljön a rész. Más esetekben az anyát a szokásos módon lecsavarják. A kerámia könnyen lecsavarható kézzel.
  4. A keverőlemezt eltávolítjuk, és a patront a keverékbe cseréljük, ha más okok miatt szivárog, vagy nem sikerül.
  5. Új patront helyezett be. A tárcsát tartó anyát csavarták, majd egy kar van felhelyezve, egy csavart szerelnek fel, és a dugók a végén helyezkednek el.

  Tipp: Mielőtt egy új patront vásárolna a keverőhöz, egy régi lemezt kell viselnie, amely már nem sikerült. Az a tény, hogy a patronok különböző átmérőjűek lehetnek a lyukaknál (3 vagy 4 cm) és a patron alsó lapján rögzítik. Ezért fennáll annak a kockázata, hogy nagyobb vagy kisebb lemezt vásárol. Az új patron kiválasztásakor a szilikonos tömítésre is figyelni kell, mert kevésbé érzékeny a vízre.

  Hogyan kell megfelelően szétszerelni a gömbcsapot

  Ez a típusú egykaros daru olyan könnyen szétszerelhető, mint egy patron daru. Nem szabad megfeledkezni arról, hogy ha komoly kudarc következett be, ki kell cserélni az egész keverőt. Ha a daru üzemképtelensége nem szignifikáns (például amikor a keverőt teljes kapacitással kapcsolja be, a vízsugár gyenge), a keverőt szét kell szerelni, és meg kell javítani. Az ilyen meghibásodás oka lehet egy eltömődött szelep csiszolóanyaggal.

  utasítás:

  1. Távolítsa el az anyát a csapócsőből.
  2. Húzza ki a hálót vízzel történő öblítéssel.
  3. Szerelje vissza az anyát és a hálót a keverőbe.

  Abban az esetben, ha a szelep szivárog, szükség van a gumitömítések újakra cseréjére. Ehhez szükség lesz egy csavarhúzóra és egy hexakulcsra.

  A gumitömítés cseréjére vonatkozó utasítások:

  1. A csavar lecsavarozva és a kar eltávolításra kerül.
  2. A csatlakozást eltávolítják a menetből, majd a csavart csavarhúzóval csavarják ki. Általában egy raid gyűjtődik rá, amelyet egy ruhával kell eltávolítani.
  3. A gumi tömítéseket eltávolítják, és újakat cserélnek. A labdát is eltávolítják.
  4. A betétek cseréje után a labdát a helyére szerelik. A tömítéseket műanyag anyával rögzítik.
  5. A kart fel van szerelve, a csavar rögzítve van. Végül a csaptelep megnyitásával ellenőrizni kell a keverőrendszer működését. Nincs vízszivárgás.

  Megszakítók megakadályozása egykaros keverővel

  Annak érdekében, hogy a joystick daruk hosszú ideig szolgálhassanak, szükséges:

  Az egykaros keverők rendszerének és működési elvének ismerete lehetővé teszi a meghibásodott joystick daru javításainak önálló elvégzését.

  Hogyan szereljük fel a csaptelepet a fürdőszobában és a konyhában 11 egyszerű lépésben

  Még akkor is, ha időről időre egy minőségi darut veszel, még mindig meg kell javítania, és kicserélnie kell néhány alkatrészt. Szóval hogyan lehet szétszerelni a keverőt, mint a Grohe, Esko, Oute, Damixa, Swes, G Lauf, Ledeme, Molinari, Kaiser stb. Ez nagyon egyszerű a saját kezével, nem szükséges kapcsolatba lépni a professzionális vízvezeték-szerelőkkel ezzel a problémával.

  Hogyan kell szétszerelni egykaros keverőt a fürdőszobában és a konyhában - lépésről lépésre

  Egykaros (egy fogantyúval) a legegyszerűbb az összes meglévő daru (Damixa Arc - Damix, Franke, Oras - Oras, Iddis). A tervezésüket cső, forgó kar, rögzítőanya, tömítés, cserélhető golyó vagy patron képviseli.

  Egykaros golyós mixer szétszerelése

  A gömbcsap (Gustavsberg, Haiba, Rubineta, Shruder, Varion, Flora) az egykaros típusú. Víz összekeverésére használják, két csővezeték csatlakozik hozzá: forró és hideg. A hőmérséklet- és nyomásszabályozás golyóval történik, amely szintén záróelemként működik. A labda cserélhető elem.

  Lépésenkénti utasítás videofelvétellel arról, hogyan lehet szétszerelni az egykaros golyóscsapot a konyhában vagy a fürdőszobában:

  1. A munka megkezdése előtt teljesen le kell zárni a vízellátást. Ellenkező esetben a vízellátó csövekből történő szétszereléskor forrásban lévő vizet lehet önteni;
  2. Ezután el kell távolítania a dekoratív sapkát, ha van ilyen;

  2. lépés: Vegye ki a dekorációs sapkát a keverőben

 • Ezután csavarhúzóval csavarja le a csavart, amely megnyomja a forgókapcsolót. Ez a csavar összeköti a fogantyút a szelepek szárával;

  3. lépés: csavarhúzóval csavarja le a csavart

 • Ezután a fogantyút (vezérlőgombot) el kell távolítani a tokról. Szükséges a vízellátáshoz és szabályozási részlet;

  4. lépés

 • Ezután a kulcs segítségével csavarja le a kupakot;

  5. lépés: csavarja le a kupakot

 • Kihúzzuk a kezét;

  6. lépés

 • Ezt követően megszüntetheti a golyós mechanizmust. Óvatosan kell eljárnod, gyakran a golyókra szerelt rugók alatt, amelyek segítenek ellenőrizni a víz áramlását és hőmérsékletét. Óvatosan vegye le a reteszelő mechanizmust, nehogy károsítsa a törékeny rugókat;

  7. lépés: Vegye ki a keverőpálcát

 • Csavarhúzóval óvatosan érintsük meg a szelepülést és rugójukat;

  8. lépés

 • Távolítsuk el az elforgatható egység kifolyócsapját;

  9. lépés

 • A zárószerkezeten kívül minden vízcsap 2 tömítéssel (tömítőgyűrűvel) rendelkezik, amelyek gyakran közvetlenül az alatta találhatóak. Ezeket is el kell távolítani és megtisztítani. Ha a tömítés túl nagy az alapon, akkor azt egy vékony lapos csavarhúzóval vagy késsel le kell nyomni és cserélni;

  10. lépés: szükség esetén távolítsa el és cserélje ki a tömítőgyűrűket

 • Természetesen kívánatos mind a golyót, mind a tömítést cserélni. De ha tudnia kell a bontás pontos helyét, rövid időre be kell kapcsolnia a vizet, és meg kell néznie, honnan származik a víz.
 • Ha a bontás oka abban a tényben rejlik, hogy a csaptelep, például mészsókkal vagy más törmelékkel eltömődött csap, a javítás sokkal gyorsabban megy. A fenti utasítások szerint a tok eltávolítása és speciális gél tisztítása szükséges. A kifolyó anyagától függően meg kell választania a megfelelő tisztítószert. Sárgaréz, réz és acél eltérőek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy gyakran importált csaptelep (olasz, német stb.) Speciális hálóval van felszerelve, amely közvetlenül a kifolyó alatt található. Meg kell tisztítani egy régi fogkefével és megtisztítani.

  Szakértői szétszerelés és javítások:

  1. Számos modellt (Blanco Elipso, Hansberg Prestige, Hansgrohe, Sentosa, Mofem) díszítenek. Csak egy vékony csavarhúzóval távolítható el. A fedelet az aljától az ügyfelek oldaláról rögzítik, és óvatosan fölfelé emelik;
  2. Ha a levegőztető piszkos, 1 óra alatt étellel ecettel egy edénybe engedheti le, hogy eltávolítsa a különféle sárfoltokat. A telepítés előtt öblítse le vízzel.
  3. Ideális esetben előzetesen teljes javítócsomagot kell vásárolnia a modellhez;
  4. A szétszerelés előtt először vizsgálja meg a keverő típusát.

  Videó: hogyan kell szétszerelni a csuklós egykaros csapot / keverőt a fürdőszobában

  Hogyan szerelje szét a keverőt a kazettával

  Meg kell jegyezni, hogy a kerámia patronokkal ellátott egykaros keverők gyakran egy mosdókagylóhoz vagy konyhai csaphoz vannak beszerelve. Nem cserélhetőek, ezért törés esetén azokat szét kell szedni és el kell dobni. De a legtöbb esetben egy kerámia patronnal ellátott daru hosszú ideig tart, ezért kicserélése ritkán szükséges.

  Fotó - egykaros keverőeszköz kerámia patronnal Fotó - szétszerelési séma egy keverővel és patronnal

  és egy másik videó utasítást arról, hogy szétszereljük a konyhai csapot egy kerámia patronnal

  Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes keverőt - lépésről lépésre

  Egyszerűen szétszerelni egy vízzel ellátott kétszelepes félfordulatú keverőt (Hansa Stela, Vidima, Frap-Frap) egy patronnal, mivel minden elvezetés külön karhoz van csatlakoztatva, egyszerű és praktikus. A szelepes modellek leggyakrabban különleges lapokkal vannak felszerelve, amelyek szorosan egymáshoz tapadnak.

  Az egyik szelep megfordítása egy bizonyos hőmérsékletű víz áramlását nyitja meg. A lemezek védelme érdekében gumi vagy műanyag tömítéseket használnak, amelyek mozgásukkor biztosítják a csatlakozásuk és a lágyságuk tömítettségét.
  A kétkaros mechanikus keverő kétféle típusból áll:

  1. Halszálkás (Wasser Kraft, SMARTsant, Swes, Zegor, Roddex, Vega);
  2. Cső (Jacob Delafon Carafe, Ferro Standard, Kludi O-Cean).

  A háztartási halszálk csengés még mindig a konyha és a fürdőszoba egyik legkedveltebb csaptelepje. Ennek a kialakításnak a jellemzője a jelenléta egyfajta pólus esetén, amelyen keresztül a vízelvezető csövek összekapcsolódnak a kart.

  Ugyanaz a cső csatlakozik olyan csövek használatával, amelyek közvetlenül a kifolyóba vannak behelyezve további elosztók használata nélkül.

  A fali kétszelepes csaptelep keverője

  Hogyan kell szétszerelni a keverőt két fogantyúval:

  1. A modern kétkaros daru csak a zárócsavar kicsavarása után szétszerelhető, amely a dekorációs panel alatt található. De ugyanakkor a régi szovjet daru összetettebb struktúrával rendelkezik. Itt meg kell szüntetni a záró anyát, amely alatt a szelep helyezkedik el, és kinyílik, megnyitva a belső részeket;
  2. A csavar alatt egy daru-doboz, amely szelepként működik, gondosan szét kell szerelni és eltávolítani;
  3. A daru-doboz alatt van egy tömítés vagy egy gyűrű, amely a szerkezet tömítéséhez szükséges. Ellenőrizni kell az integritást és a tisztaságot. Még egy kis folt is okozhat szivárgást a keverőben;
  4. A fordított séma szerint kétütemű keverőt kell összeállítani, mielőtt korábban ellenőrizte a csövek összekapcsolását és a test integritását.

  Ha a karácsonyfa daru karja megrepedt, akkor javítás nélkül. Leggyakrabban ez olcsó kínai keverőkkel történik, mint például a Calorie és mások.

  Videó: Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes kádcsaptelepet

  Grohe mixer szétszerelés

  A Crane Grohe, annak ellenére, hogy hasonló szabályokkal értette meg, mint egyetlen kar, külön cikket készítettem e cikkből. Ennek oka népszerűsége és megbízhatósága.

  A Grohe specialitása, hogy a rugalmas vízcsatlakozásokat nem kell csavarozni, mint a többi keverő. Ez azt jelenti, hogy ha elforgatják - nem fogjuk le őket. Belülről rögzítettek. Ez megköveteli:

  1. Távolítsa el a fogantyút. Ez általában hatszögletű.
  2. Ezután távolítsa el a kupakot - ez lehet csavarmenetes vagy nem menetes a Groe számára.
  3. Ezután távolítsa el a patront - általában erre a csavarhúzóval csavarja ki a 2 csavart.
  4. Óvatosan tolja el a műanyag távtartót egy csavarhúzóval;
  5. Távolítsa el az O-gyűrűket a rugalmas csatlakozásokról;
  6. Távolítsa el a foglalatot tartó tartóelemet a tokban.

  Mindent! A rugalmas csatlakozások elérése megtörtént és a keverő szétszedésre kerül. Amint látja, a szétszerelési folyamat nagyon hasonlít a cikk elején megadott utasításokhoz. Fontos megérteni, hogy a különböző gyártók csapjai általában egy hasonló séma szerint ismertek, de lehetnek olyan árnyalatok is, mint a Grohe, ugyanazzal a tömítéssel, a szerszámhoz használt eszköz típusával, a csavarozható csavarok számával és így tovább.

  Termosztátos keverő

  Ha egy termosztátot rendezel, szükséged van szakember segítségére. Az a tény, hogy a hőmérséklet-indikátor bekötési rajza a gyártótól függ. Ezenkívül ez az eszköz nagyon érzékeny érintkezőket tartalmaz, amelyek könnyen szétszedhetők. Az alábbi ábra vázlatosan bemutatja a termosztatikus keverő fő alkatrészeit.

  Fotó - szétszerelési modell termosztáttal

  Videó: A termosztát tisztítása a Vado keverőben

  Hogyan kell szétszerelni a konyhai csapot

  Még a legmagasabb minõségû vízvezeték is meghibásodik, és szivárgás jelenik meg. Természetesen új keverőt is vásárolhat, de ha ez a kiadási tétel nem került figyelembe vételre a családi költségvetésben, és nincs vágy, hogy egy olcsó csapot vegyen "egy darabig", meg kell próbálnia magának kármentesíteni a sérülést. Egyáltalán nem nehéz szétszerelni a konyhai egykaros csaptelepet, ez a feladat önmagában nem elégíthető ki a vízvezeték-szerelők bevonása nélkül, és jelentős mennyiségű pénzt takarít meg. És a minőségi keverő javítása után a javítás nem lesz kevesebb, mint az új kínai költségvetési lehetőség. Csak meg kell értened, hogyan kell szétszerelni a keverőt, megtalálni a szivárgást és megoldani a problémát.

  Fontolja meg, hogyan kell szétszerelni a konyhai csapot, és javítson le a leggyakoribb helyzetről.

  1. lépés: Kapcsolja be a vizet, hogy megtalálja a keverő szivárgásának helyét

  Az első lépés, hogy megtudja, hol található a szivárgás. Kapcsolja be a vizet, és gondosan ellenőrizze a keverőt minden oldalról. Ha száraz a mosogató alatt, de egy sötét gyűrű jelenik meg a grániton, a probléma valószínűleg a mosogató felett van. Leggyakrabban szivárgás jelenik meg a kar rögzítési pontján. Fokozatosan keletkezik, azonnal figyelmen kívül hagyható, mert a mosogatás során a vizet gyakran permetezik.

  2. lépés: Kapcsolja ki a vizet

  Mielőtt szétszereli a csaptelepet, ki kell kapcsolnia a vizet a konyhában vagy az egész házban. A daru általában a központi vízellátás bejáratánál van felszerelve.

  3. lépés: A meleg / hideg vízjelző eltávolítása

  Az első dolog, amire szükséged van a jelző szétszerelésére, amely megmutatja, melyik oldal fordul hideg vízhez, és amelyhez - meleg, anélkül, hogy lehetetlen eltávolítani a fogantyút. A legmegfelelőbb egy csavarhúzóval. Ezt óvatosan kell végezni, nehogy megkarcolódjon a felület.

  4. lépés: Vegye le a golyós mixer gombját

  Van egy csavar a kijelző alatt, leengedni kell egy allen billentyűvel. Ezután a kar a fedélzel könnyen eltávolítható.

  5. lépés: Lazítsa meg az anyacsavarot és távolítsa el a patront

  A konyhai csaptelep szétszerelésének következő lépése lazítja az aranyat. Ennek legegyszerűbb módja egy csavarkulcs, de fogó is használható. A csavarás során az erőt mérsékelten kell alkalmazni, mivel a kulcs könnyen elrontja a szálat. Miután eltávolította az arany anyát, eltávolíthatja a patront. Felelős a meleg és hideg víz keveréséért, valamint annak minősége határozza meg, hogy a vezérlő kar hogyan működik simán és pontosan. A mi esetünkben a patron kék.

  6. lépés: Cartridge Device

  Ebben a szakaszban meg kell győződnie arról, hogy a kazetta megfelelően van-e igazítva. A kék burkolat alján található lyukaknak egybe kell esniük a bézs szeleptömítés hasonló furatokkal, ezeken keresztül a víz áramlik. A mi esetünkben az a csavaranya, amelyiknek a gyűrűket kellett volna tartania, nem szorult meg megfelelően. Ezért minden alkalommal, amikor a szelepet megfordították, a csavaranyát még tovább lazították. Hermetikus tömítés nélkül a víz fokozatosan elpirult a felszínre. A szivárgás oka megtalálható!

  7. lépés: A szivárgás megszüntetése

  A probléma megoldásához a patron lyukakat pontosan illessze össze a szeleptömítés lyukakkal, és szorosan húzza meg azokat a záró anyát, amelyik együtt tartja őket. De itt fontos megfigyelni az intézkedést: ha az anyát túl szorosan meghúzzuk, a vízbeállító gomb nehéz lesz, ha túl gyenge, a szivárgás újra megjelenik.

  8. lépés: Mixer Collection utasítások

  A konyhai csaptelep szétszerelésével kitaláltuk, itt az ideje összeszerelni a készüléket.

  Ebben az esetben minden lépést meg kell tennie fordított sorrendben:

  • helyezze a patront a helyére;
  • húzza meg a csavart a csavarkulccsal;
  • tegye a fedélre a vezérlőgombot;
  • szorítsa meg a csavart;
  • Helyezze be a hideg / meleg víz kijelzőjét.

  Minden mosogatógép hasonló kialakítású, ezért ez az utasítás univerzális és minden gyártó bármelyik egykaros csapjára alkalmas. Ugyanezen séma szerint a csapot a fürdőszobában rögzítheti.

  Hogyan kell szétszerelni a konyhai csapot és cserélni a patront

  Úgy döntöttem, hogy egy külön tételt készítek, a konyhai csaptelepet szétszerelve, a patront cserélni vagy javítani. Csak azt akarom figyelmeztetni, hogy a patron cseréje érdekében nem szükséges eltávolítani a keverőt a mosogatóról. A keverőem csak a csőr aljától áramlott, ezért teljesen le kellett csavarni és eltávolítanom, mert nem tudtam teljesen eltávolítani. És mivel a keverő fele már szétszórta, úgy döntöttem, hogy szétszedem, hogy megmutassam neked, hogyan juthat el a patronhoz egy ilyen keverőben.

  Mi podkovyrivaem csavarhúzót és vegyük le a műanyag kupakot (dugót) a keverő fogantyújáról.

  Ugyanazzal a csavarhúzóval, kapcsolja ki néhány fordulatot (teljesen), egy reteszelő csavart, amely a kupak mélységében látható.

  Most szabadon eltávolíthatja a keverőfogantyút.

  A kúpos díszítő műanyag gyűrűt elfordítva. Bár krómozott, de valójában műanyagból készült. Ezért könnyen lecsavarható. Ha nem ad, akkor lesz egy állítható csavarkulcs, csak fedje le a kulcs pofáját valamivel, hogy ne törje vagy karcolja meg a gyűrűt.

  Ezután kapcsolja ki a sárgaréz anyát, ami tulajdonképpen a keverőpatront tartja.

  Ez valójában a patron. Az én esetemben úgy működik, mint egy óra, ezért nem kell rendezni, vagy megváltoztatni. Ha a víz a kútból vagy a fogantyú alól folyamatosan megtörik vagy folyik. Most már tudod, hogyan juthatsz el a patronhoz, kicserélni egy újat, vagy rendezni.

  Összeszerelés előtt mindig ellenőrizze az összes keverőnyílást különböző méretű korallok és korallok jelenlétére. Egy nap a forró víz rosszul kezdett áramlani, idővel majdnem teljesen megszűnt. Kiderült, hogy a keverő egyik betápláló nyílásában a patron előtt gumi vagy por alakú kalapot találtak. Amely végül elárasztotta a vízkőt, és majdnem elzárta a forró vizet.

  Itt a képen szinte teljesen szétszerelt keverő. Hogyan távolítsuk el a keverőt a mosogatóról és öntsük rá, akkor megnézzük ezt a témát a kifolyó javításáról.

  Írj üzenetet a szerzőnek
  Írta: Nikolay Golovin - - - - - - - -
  2014/06/20

  Hogyan kell szétszerelni a csapot a konyhában

  Ha a konyhában levő csaptelep különös hangokat váltott ki, vagy teljesen leállította a víz áramlását, meg kell javítania. Természetesen ez a munka professzionális vízvezeték-szerelőre bízható, de ha tudod, hogyan kell csavarhúzót és gázkulcsot használni, akkor meg kell próbálnod magadnak megoldani ezt a feladatot. De hogyan lehet szétszerelni a csapot a konyhában, hogy a javítási munka ne tartson több órát?

  Melyek a csapok

  Mielőtt elkezdené szétszerelni a csapot a konyhában, érdemes meghatározni, hogy mit kell kezelnie:

  • egykaros keverő - csak egy fogantyúval rendelkezik (kar), amellyel a forró és hideg víz áramlását szabályozza;
  • kétszelepes keverő.

  Az első lépések a javításhoz

  Mielőtt elkezdi szétszerelni a keverőt a konyhában vagy a fürdőszobában, ki kell kapcsolnia a vizet. Azokban az esetekben, amikor a szelepek zárva vannak (ezek a forró és hideg vízvezetékeken vannak elhelyezve), a csapból származó víz folyamatosan áramlik, akkor a vízvezeték-szerelőt fel kell hívnia, hogy a ház minden emeletén áthaladó szelepen keresztül kapcsolja ki a vizet.

  Miután kikapcsolta a vizet, feltétlenül nyissa ki a csapot, és ürítse le a megmaradt vizet. Csak akkor kezdheti el a keverő szétszerelését. Ehhez szüksége lesz:

  • laposfejű csavarhúzó
  • különleges hex kulcs,
  • fogó,
  • gáz kulcs,
  • egy kis ruhadarabot (rajta keresztül leszorítva a daru króm részeit),
  • egy rongyot, hogy törölje le a szétszerelt daru elemeit,
  • javító készlet ehhez a keverő modellhez,
  • zsír a tömítésekhez.

  Szükség lehet további cserealkatrészekre is.

  Egykaros keverő

  Hogyan kell szétszerelni a csapot a konyhában, ha ez egy egykaros keverő, attól függ, hogy "töltse", ami felelős a vízáramlás megakadályozásáért. Két lehetőség közül választhat: egy patront és egy labdát.

  Annak érdekében, hogy ne gyötörje magát azzal, hogy kitalálta, milyen csaptelep "telepedik le" a konyhában, azonnal ránézhet az utasításokkal.

  Kezdjük azzal, hogyan kell szétszerelni a csapot a konyhában, és egy kazettával:

  1. Óvatosan használjon csavarhúzót a keverőben lévő kétszínű műanyag dugasz felhúzásához és eltávolításához, jelezve a meleg és hideg víz felnyitására vonatkozó irányt.
  2. A dugó mögött egy reteszelő csavar van, amely egy különleges hex kulcs vagy egy hagyományos csavarhúzó segítségével csavarja ki.
  3. Távolítsa el a keverőfogantyút.
  4. Forgassa a díszítő anyát.
  5. Speciális vagy normál gázkulccsal forgassa el a csavaranyát.
  6. Távolítsa el a patront.
  7. Törölje le a daru belsejét rongyokkal, tisztítsa meg őket.
  8. Helyezze be az új patront, és állítsa be az alján található füleket és a keverő aljának mélyedését.
  9. Először húzzuk meg a csavaranyát, majd a díszítőelemet.
  10. Állítsa vissza a keverőfogantyút és csavarja be a reteszelőcsavart.

  videó

  A patron cseréje a konyhai keverőben:

  Ha nincs benne kazetta a keverőben, hanem egy golyóelem, akkor a konyhában lévő csap csapdájának analízise így fog kinézni:

  1. Távolítsa el a keverőfogantyút, miután lecsavarja a zárócsavart, amely a színes kupak alatt található.
  2. A csavarhúzót a nyílásba helyezve óvatosan (óramutató járásával megegyező irányban), csavarja le a menetes csatlakozó gyűrűt (maga a keverő nem fordulhat el).
  3. Most szükséges a kupola eltávolítása (fogók segítségével) és az alatta lévő műanyag rész.
  4. Kihúzzuk a labdát - ha a felszíne megsérül, újból ki kell cserélni.
  5. Cserélje ki az összes tömítést újakkal a javító készletből.
  6. Összeszereljük a keverő minden részletét fordított sorrendben.

  Keverő két érintéssel

  Most, hogyan kell szétszerelni a csapot a konyhában, ha két szelepe van:

  1. Távolítsa el a hideg vagy forró víz szelepét (csavarja le a csavart a színes kupak alatt).
  2. Csavarkulcs segítségével csavarja le a darut.
  3. Cserélje ki a tömítést.
  4. Helyezze be a forgattyúházat és a szelepet.