Legfontosabb > Bútor

Hogyan kell szétszerelni a keverőt vagy csapot: utasítások

Minden embernek olyan problémája van, mint a konyhában vagy a fürdőszobában lévő keverő. Ebben az esetben semmi mást nem lehet elvégezni, hogyan kell folytatni a daru szétszerelését a meglévő hibák azonosítása és kijavítása érdekében. De az egész munkát csak egy személy tudja, aki jól ismeri az eszközt szétszerelt eszköz. Elemezzük a különféle keverők elemzésének főbb árnyalatait.

BALL

A feladat elvégzéséhez megfelelő eszközökkel kell készíteni. Itt nem lehet csavarkulcsot, csavarhúzót és új gumi tömítést megfogni. Most a keverő azonnali szétszerelésére léphet. A szétszerelés megkezdése előtt meg kell szüntetni a forró és hideg víz áramlását.

A képen - a gömbcsap készülékének és elemzésének rendszere

Ha a konyhában vagy a fürdőszobában van egykaros keverő, megpróbálhatja lebontani a kart. Ebből a célból a dekoratív burkolatot először eltávolítják, majd csavarhúzóval csavarja le. E feladat elvégzéséhez erőfeszítéseket kell tennie, mert leggyakrabban ez a rögzítő rögzítve van.

Bizonyos gömb keverőmodelleknek van egy karja a száron. Akkor ne csavarja le a csavart. Csak óvatosan kell a karot felemelni, majd távolítsa el.

A videó leírja, hogyan kell szétszerelni a labdát egykaros keverő:

Amikor a kar eltávolításával befejeződött a munka, akkor meg kell nyitni a keverőház fedelét. Csavarmenetes csatlakozással rendelkezik, aminek következtében csupasz kézzel történő leszerelés kudarcot vall. Ezenkívül kiegészítő rögzítéséhez az összekötő csavart használják. Először egy csavarhúzót vegye le, és vegye le a fedelet. Ezután felismeri a szorítóanyát. A csavarozáshoz érdemes a szükséges átmérő ketrecbe helyezett kulcsát használni.

E munka sikeres befejezésekor egy kazettát talál a keverőben. Ő az, aki a labdát tartalmazza, és alatta egy gumi tömítés van. Mivel a tömítés elkopott vagy deformálódott, egy daru lebomlik. Ilyen hiba esetén azonnal ki kell cserélni a sérült elemet.

dvuhventilny

Ez az eljárás nem igényel sok időt, mert a kétszelepes szelep kialakítása nagyon egyszerű. Ehhez csak egy csavarhúzóval és egy csavarkulccsal kell készíteni. Ügyeljen arra, hogy kapcsolja ki a forró és hideg vízellátást. Most folytathatja a daruk dugóinak eltávolítását.

A képen - eszköz két szelepes keverő

Telepítésük után csavarokat talál. Ezeket egy csavarhúzóval kell eltávolítani. Ezt követően a gumibetétekhez való hozzáférés nyitva van. De egy külső nézet kárának meghatározása nem fog működni. Leggyakrabban a tömítéseknek meg kell változtatniuk vagy meg kell csavarniuk az összes csatlakozást, hogy a keverő ne lógjon.

A kár egy másik oka a daru belsejében koncentrált skála. Ennek kiküszöbölésére hosszú lapos csavarhúzót kell használni, és a vízkő eltávolításához használhatja.

A videó megmutatja, hogyan kell szétszerelni a csapot a kétszelepes fürdőszobában:

A szétszerelés hasonló elvének egy gömbcsapja van, amelynek felépítése két karral rendelkezik. Egy ilyen eszköz természetesen egy kicsit könnyebb. Ha helyesen használja a bemutatott ajánlásokat, akkor az egész szétszerelési folyamat nem okoz nehézségeket, és minimális időt fogsz tölteni ebben a kérdésben.

Egykaros

Az ilyen berendezés kialakítása magot és rozsdamentes acélból készült üreges golyót jelent. A golyónak 3 lyuk van, amelyek közül kettő folyadékot szolgáltat, és az egyik lehetővé teszi a vegyes folyadéknak a kifolyócsőbe történő kisütését.

A kép az egykaros keverő elrendezését mutatja.

A golyó egy gömb alakú hüvelybe koncentrálódik, és benne vannak nyeregek. A gyártás során a nagy szilárdságú gumit használták. A víz által okozott nyomás következtében a labda szoros kapcsolatban van a nyereggel. A labda a rúdnak köszönhetően mozogni kezd. Ez az elem beállítása határozza meg a nyomás és a vízellátás cseréjét. Ha az érintkezési felület kicsi, akkor a nyomás nagy lesz.

A videó megmutatja, hogyan kell szétszedni a csapot egy fogantyúval:

A gömbmechanizmus hosszú élettartammal rendelkezik. Ha lebomlik, gyakran szükséges a daru cseréje. Az összes olyan lehetséges hiba között, amelyet az erőfeszítésekkel kiküszöbölhettek, csak a készülék kijáratában lévő sugár gyengül. A légzőkészülék eltömődése miatt van ilyen probléma. A megoldás érdekében érdemes szétszerelni a keverőt a következő akcióterv segítségével:

 1. Távolítsa el az anyát a keverőcsőben.
 2. Vegye ki a hálót, alaposan fújja és az ellenkező irányba öblítse le.
 3. Állítsa be a rácsot az eredeti helyére, majd húzza meg újra az anyát.

Minden javítást 10 percen belül be kell fejezni. Ha azt szeretné, hogy a keverő tovább szolgáljon, akkor használja az alábbi irányelveket:

 • Vigyázzon a telepítésre a forró és hideg vízminőségi szűrők csövekhez;
 • Rendszeresen használjon egykezes daru típustól függetlenül, ha a termék hosszabb ideig üzemen kívül van, akkor elakadhat és eltörhet;
 • Termékeit csak olyan megbízható vállalatoktól szerezzük be, amelyek garantálják termékeik minőségét.

A Frap mixer speciális eseti elemzése

Ha a konyhai és a fürdőszobába beépített frap keverő van, akkor a szétszerelés folyamata a következő cselekvési tervet foglalja magában:

 1. Zárja le a vízellátást házában vagy lakásában.
 2. A 21-es csavarkulccsal csavarja le a csavart a vízjelző alatt, távolítsa el a keverőfogantyút.
 3. Ezután szerelje le azt a készülék kapszulát, amelyen a gumitömítés található. Cserélje ezt az elemet egy másikra, és szerelje össze a keverőt az ellentétes sémával.

A videó bemutatja, hogyan kell szétszerelni a frap mixert:

Vízcsap

Mint mindig, először le kell zárni a forró és hideg folyadék áramlását. Ezeket a tevékenységeket csövekre összpontosító szelepekkel lehet elvégezni. Ha a szelepek zárva vannak, akkor nyissa ki a bárányokat, és engedje fel a halmozott folyadékot a keverőben.

A vízcsap javításához a következő eszközök szükségesek:

 • csavarhúzó;
 • állítható csavarkulcs;
 • gumi párnák;
 • vontathat.

Az eljárás a következő:

 1. Vegye le a szelepszárat. Ezt egyszerűen egy csavarhúzóval végezzük.
 2. A bárány eltávolítása után vegye be az állítható kulcsot és csavarja le a daru-tengely dobozt. Ezt követően felismeri a rudat gumitömítéssel. Ez a rész leggyakrabban törést okoz.
 3. a régi tömítést egy csavarhúzóval kell eltávolítani. Ha a tömítést egy csavarral rögzítik, akkor csavarja le.
 4. Ha új tömítést cserél, cserélje ki tiszta ruhát és tisztítsa meg a szálat a betűre és a lyukba, ahová felszerelni.
 5. Cserélje ki a vontatószálakat a daru dobozában, állítsa be a tengelyágyat a helyére. Ebben az esetben meg kell jegyezni, hogy a tornyokat az óramutató járásával ellentétes irányban kell feltekerni, de húzzuk meg a bozót az irányba.
 6. Ha a bontás oka a daru "nyeregének" kopása, akkor az új tömítés is gyorsan használhatatlanná válik. A probléma kiküszöbölése érdekében speciális vágót kell használni. Fúró segítségével görgethető. Így a "nyeregben" fennálló összes durvaság kiküszöbölhető.

A videó bemutatja, hogyan kell szétszerelni a konyhai csapot:

Jellemzője a konyhai és a fürdőszobában található elemcsap

A mai napig a fürdőszobában vagy a konyhában felszerelt modern csaptelepek találhatók. Ezek időzítővel vagy érzékeny részekkel is felszerelhetők. Az ilyen daru szétszereléséhez érdemes betartani a következő cselekvési tervet:

 1. Távolítsa el az elemek rögzítésére szolgáló fedelet. Ezt követően továbbhaladhat a daru további szétszerelésével, de csak előtte fontos, hogy kikapcsolja a vizet és a villamos energiát.
 2. Válasszuk le az érzékelő vezetékét a vezérlésből.
 3. Most vegye le a vezérlődoboz és a keverőcső között található tömítést.
 4. Válasszák le a fűtő- és hidegvízcsövek vezetékeit.
 5. Távolítsa el a rugót és a bilincseket, amelyek a burkolatot a mosdó alján tartják. Hasonló intézkedéseket hoznak a termosztátos és időzített modellek szétszerelésénél.

Ha a szétszerelést helyesen végezte el, javíthatja a javítást. Ha a törés problémája a vezérlőegységben van, nem ajánlott a javítási munkálatok elvégzésére, mivel ott törékeny elemek találhatók. Csak egy tapasztalt szakember segíthet a probléma megoldásában.

A videó - hogyan kell szétszerelni a mixer a fürdőszoba és a konyha, különösen a szétszerelés:

A mixer, mint bármely vízvezeték szerelvény, esetleg használhatatlanná válhat. De ez nem jelenti azt, hogy azonnal el kell dobnia. Először szét kell szedni az eszközt, és meg kell nézni, mi okozta a lebontást. Ha ez sérült tömítés, cserélje ki és helyezze vissza a keverőt a helyére.

Hogyan szereljük fel a csaptelepet a fürdőszobában és a konyhában 11 egyszerű lépésben

Még akkor is, ha időről időre egy minőségi darut veszel, még mindig meg kell javítania, és kicserélnie kell néhány alkatrészt. Szóval hogyan lehet szétszerelni a keverőt, mint a Grohe, Esko, Oute, Damixa, Swes, G Lauf, Ledeme, Molinari, Kaiser stb. Ez nagyon egyszerű a saját kezével, nem szükséges kapcsolatba lépni a professzionális vízvezeték-szerelőkkel ezzel a problémával.

Hogyan kell szétszerelni egykaros keverőt a fürdőszobában és a konyhában - lépésről lépésre

Egykaros (egy fogantyúval) a legegyszerűbb az összes meglévő daru (Damixa Arc - Damix, Franke, Oras - Oras, Iddis). A tervezésüket cső, forgó kar, rögzítőanya, tömítés, cserélhető golyó vagy patron képviseli.

Egykaros golyós mixer szétszerelése

A gömbcsap (Gustavsberg, Haiba, Rubineta, Shruder, Varion, Flora) az egykaros típusú. Víz összekeverésére használják, két csővezeték csatlakozik hozzá: forró és hideg. A hőmérséklet- és nyomásszabályozás golyóval történik, amely szintén záróelemként működik. A labda cserélhető elem.

Lépésenkénti utasítás videofelvétellel arról, hogyan lehet szétszerelni az egykaros golyóscsapot a konyhában vagy a fürdőszobában:

 1. A munka megkezdése előtt teljesen le kell zárni a vízellátást. Ellenkező esetben a vízellátó csövekből történő szétszereléskor forrásban lévő vizet lehet önteni;
 2. Ezután el kell távolítania a dekoratív sapkát, ha van ilyen;

2. lépés: Vegye ki a dekorációs sapkát a keverőben

 • Ezután csavarhúzóval csavarja le a csavart, amely megnyomja a forgókapcsolót. Ez a csavar összeköti a fogantyút a szelepek szárával;

  3. lépés: csavarhúzóval csavarja le a csavart

 • Ezután a fogantyút (vezérlőgombot) el kell távolítani a tokról. Szükséges a vízellátáshoz és szabályozási részlet;

  4. lépés

 • Ezután a kulcs segítségével csavarja le a kupakot;

  5. lépés: csavarja le a kupakot

 • Kihúzzuk a kezét;

  6. lépés

 • Ezt követően megszüntetheti a golyós mechanizmust. Óvatosan kell eljárnod, gyakran a golyókra szerelt rugók alatt, amelyek segítenek ellenőrizni a víz áramlását és hőmérsékletét. Óvatosan vegye le a reteszelő mechanizmust, nehogy károsítsa a törékeny rugókat;

  7. lépés: Vegye ki a keverőpálcát

 • Csavarhúzóval óvatosan érintsük meg a szelepülést és rugójukat;

  8. lépés

 • Távolítsuk el az elforgatható egység kifolyócsapját;

  9. lépés

 • A zárószerkezeten kívül minden vízcsap 2 tömítéssel (tömítőgyűrűvel) rendelkezik, amelyek gyakran közvetlenül az alatta találhatóak. Ezeket is el kell távolítani és megtisztítani. Ha a tömítés túl nagy az alapon, akkor azt egy vékony lapos csavarhúzóval vagy késsel le kell nyomni és cserélni;

  10. lépés: szükség esetén távolítsa el és cserélje ki a tömítőgyűrűket

 • Természetesen kívánatos mind a golyót, mind a tömítést cserélni. De ha tudnia kell a bontás pontos helyét, rövid időre be kell kapcsolnia a vizet, és meg kell néznie, honnan származik a víz.
 • Ha a bontás oka abban a tényben rejlik, hogy a csaptelep, például mészsókkal vagy más törmelékkel eltömődött csap, a javítás sokkal gyorsabban megy. A fenti utasítások szerint a tok eltávolítása és speciális gél tisztítása szükséges. A kifolyó anyagától függően meg kell választania a megfelelő tisztítószert. Sárgaréz, réz és acél eltérőek. Kérjük, vegye figyelembe, hogy gyakran importált csaptelep (olasz, német stb.) Speciális hálóval van felszerelve, amely közvetlenül a kifolyó alatt található. Meg kell tisztítani egy régi fogkefével és megtisztítani.

  Szakértői szétszerelés és javítások:

  1. Számos modellt (Blanco Elipso, Hansberg Prestige, Hansgrohe, Sentosa, Mofem) díszítenek. Csak egy vékony csavarhúzóval távolítható el. A fedelet az aljától az ügyfelek oldaláról rögzítik, és óvatosan fölfelé emelik;
  2. Ha a levegőztető piszkos, 1 óra alatt étellel ecettel egy edénybe engedheti le, hogy eltávolítsa a különféle sárfoltokat. A telepítés előtt öblítse le vízzel.
  3. Ideális esetben előzetesen teljes javítócsomagot kell vásárolnia a modellhez;
  4. A szétszerelés előtt először vizsgálja meg a keverő típusát.

  Videó: hogyan kell szétszerelni a csuklós egykaros csapot / keverőt a fürdőszobában

  Hogyan szerelje szét a keverőt a kazettával

  Meg kell jegyezni, hogy a kerámia patronokkal ellátott egykaros keverők gyakran egy mosdókagylóhoz vagy konyhai csaphoz vannak beszerelve. Nem cserélhetőek, ezért törés esetén azokat szét kell szedni és el kell dobni. De a legtöbb esetben egy kerámia patronnal ellátott daru hosszú ideig tart, ezért kicserélése ritkán szükséges.

  Fotó - egykaros keverőeszköz kerámia patronnal Fotó - szétszerelési séma egy keverővel és patronnal

  és egy másik videó utasítást arról, hogy szétszereljük a konyhai csapot egy kerámia patronnal

  Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes keverőt - lépésről lépésre

  Egyszerűen szétszerelni egy vízzel ellátott kétszelepes félfordulatú keverőt (Hansa Stela, Vidima, Frap-Frap) egy patronnal, mivel minden elvezetés külön karhoz van csatlakoztatva, egyszerű és praktikus. A szelepes modellek leggyakrabban különleges lapokkal vannak felszerelve, amelyek szorosan egymáshoz tapadnak.

  Az egyik szelep megfordítása egy bizonyos hőmérsékletű víz áramlását nyitja meg. A lemezek védelme érdekében gumi vagy műanyag tömítéseket használnak, amelyek mozgásukkor biztosítják a csatlakozásuk és a lágyságuk tömítettségét.
  A kétkaros mechanikus keverő kétféle típusból áll:

  1. Halszálkás (Wasser Kraft, SMARTsant, Swes, Zegor, Roddex, Vega);
  2. Cső (Jacob Delafon Carafe, Ferro Standard, Kludi O-Cean).

  A háztartási halszálk csengés még mindig a konyha és a fürdőszoba egyik legkedveltebb csaptelepje. Ennek a kialakításnak a jellemzője a jelenléta egyfajta pólus esetén, amelyen keresztül a vízelvezető csövek összekapcsolódnak a kart.

  Ugyanaz a cső csatlakozik olyan csövek használatával, amelyek közvetlenül a kifolyóba vannak behelyezve további elosztók használata nélkül.

  A fali kétszelepes csaptelep keverője

  Hogyan kell szétszerelni a keverőt két fogantyúval:

  1. A modern kétkaros daru csak a zárócsavar kicsavarása után szétszerelhető, amely a dekorációs panel alatt található. De ugyanakkor a régi szovjet daru összetettebb struktúrával rendelkezik. Itt meg kell szüntetni a záró anyát, amely alatt a szelep helyezkedik el, és kinyílik, megnyitva a belső részeket;
  2. A csavar alatt egy daru-doboz, amely szelepként működik, gondosan szét kell szerelni és eltávolítani;
  3. A daru-doboz alatt van egy tömítés vagy egy gyűrű, amely a szerkezet tömítéséhez szükséges. Ellenőrizni kell az integritást és a tisztaságot. Még egy kis folt is okozhat szivárgást a keverőben;
  4. A fordított séma szerint kétütemű keverőt kell összeállítani, mielőtt korábban ellenőrizte a csövek összekapcsolását és a test integritását.

  Ha a karácsonyfa daru karja megrepedt, akkor javítás nélkül. Leggyakrabban ez olcsó kínai keverőkkel történik, mint például a Calorie és mások.

  Videó: Hogyan kell szétszerelni egy kétszelepes kádcsaptelepet

  Grohe mixer szétszerelés

  A Crane Grohe, annak ellenére, hogy hasonló szabályokkal értette meg, mint egyetlen kar, külön cikket készítettem e cikkből. Ennek oka népszerűsége és megbízhatósága.

  A Grohe specialitása, hogy a rugalmas vízcsatlakozásokat nem kell csavarozni, mint a többi keverő. Ez azt jelenti, hogy ha elforgatják - nem fogjuk le őket. Belülről rögzítettek. Ez megköveteli:

  1. Távolítsa el a fogantyút. Ez általában hatszögletű.
  2. Ezután távolítsa el a kupakot - ez lehet csavarmenetes vagy nem menetes a Groe számára.
  3. Ezután távolítsa el a patront - általában erre a csavarhúzóval csavarja ki a 2 csavart.
  4. Óvatosan tolja el a műanyag távtartót egy csavarhúzóval;
  5. Távolítsa el az O-gyűrűket a rugalmas csatlakozásokról;
  6. Távolítsa el a foglalatot tartó tartóelemet a tokban.

  Mindent! A rugalmas csatlakozások elérése megtörtént és a keverő szétszedésre kerül. Amint látja, a szétszerelési folyamat nagyon hasonlít a cikk elején megadott utasításokhoz. Fontos megérteni, hogy a különböző gyártók csapjai általában egy hasonló séma szerint ismertek, de lehetnek olyan árnyalatok is, mint a Grohe, ugyanazzal a tömítéssel, a szerszámhoz használt eszköz típusával, a csavarozható csavarok számával és így tovább.

  Termosztátos keverő

  Ha egy termosztátot rendezel, szükséged van szakember segítségére. Az a tény, hogy a hőmérséklet-indikátor bekötési rajza a gyártótól függ. Ezenkívül ez az eszköz nagyon érzékeny érintkezőket tartalmaz, amelyek könnyen szétszedhetők. Az alábbi ábra vázlatosan bemutatja a termosztatikus keverő fő alkatrészeit.

  Fotó - szétszerelési modell termosztáttal

  Videó: A termosztát tisztítása a Vado keverőben

  Mixer frap hogyan kell szétszerelni?

  Jó napot, állítottam magamnak egy új keverőgépet, és elkezdett szivárogni, azt mondták, meg kell jegyeznie a tömítést. Mondja meg, hogyan kell szétszerelni a frap mixert?

  Válaszok a felhasználók és a fórum szakértőinek a kérdésre: Hogyan kell szétszerelni a frap mixert?

  Jó napot A frap mixer szétszereléséhez először ki kell kapcsolnia a lakásban lévő vizet, majd vegye le a csavarkulcsot 21 és a vízjelző alatt, óvatosan csavarja le a csavart, vegye le a keverőfogantyút, majd húzza ki a keverő kapszulát, amelyen a tömítés található. Megváltoztatjuk a tömítést, és a hátrameneti rendszerben mindent összegyűjtünk. Így érzi a frap mixer, sok szerencsét.

  ... szétszerelni a keverőket, amelyekre szükségük van, hogy lazítson belülről...

  Keverők, mint a damixa... szorítsák ki és húzzák ki a félholdat...

  Megmutatjuk, hogyan kell szétszerelni az egykaros golyós mixert

  Egykaros csaptelep a könnyű használhatóság és az alacsony költség miatt megnyerte a piacot. Kényelmes a kívánt vízhőmérséklet és nyomás beállítása a kar gyors bekapcsolása következtében, csökkenti a vízfogyasztást az előző szelepkeverőhöz képest. De mint minden, egy ilyen konstrukció szivároghat. Sok keverő van (Frap, Grohe stb.), De munkájuk elve közel azonos. A standard egykaros mechanizmusban forró és hideg víz keveredik a házban, és a keverőben lévő lemez önműködően működik. Mielőtt szétszereli az egykaros keverőt, értsük meg munkájuk típusát és elveit.

  Az egykaros keverő egygombos csaptelep a víznyomás és a hőmérséklet beállításához.

  Az egykaros keverők típusai:

  1. Ball. Abban az esetben, ha ilyen csap van egy vas labdát, több nyílása forró, hideg és vegyes víz. A labda a gumibetétek mellett található. A víz belép a vezetékbe, és áthalad a sárgarézcsövön. A daru fogantyújának pozíciójától függően a golyó mozgatható vagy sem, ezzel biztosítva a vízáramlást.
  2. Patront. Ez az építési forma két kerámia lapból álló kártyahíd. Az egyik résznek három lyuk van, a másik két vízfolyást kever. Ez a mechanizmus a joystick (kar) pozíciójának megváltoztatásával működik. Ezután a két lemez össze van kötve és lehetővé teszi a víz áthaladását. Általában a meghibásodások megelőzésére ajánlott speciális szűrőt telepíteni.

  Az egykaros emelődaruk hosszú élettartamot biztosítanak a dörzsölő fém elemek hiánya és a gumiabroncsok mozgó alkatrészek közötti jelenléte miatt.

  A hátrányok közé tartozik a kopásálló tömítések. A meghibásodások és elzáródások megakadályozására kétévente kétévente kell cserélni. Ezenkívül a lemezkeverők hosszú ideig beállítják a kívánt vízhőmérsékletet. Ezt befolyásolja az alacsony hőmérséklet beállítási szög. A drágább Frap modellek esetében ez a probléma hiányzik a minőségi részletek miatt.

  Ha azonban felmerül a kérdés, hogyan kell szétszerelni az egykaros keverőt, akkor szüksége lesz rá:

  • Lapos csavarhúzó;
  • Hex kulcs;
  • fogó;
  • Hammer.

  A javítás megkezdése előtt a központi vízellátó cső szelepét le kell zárni.

  1. A frap golyós mixer szétszerelése, mint a többi, a fogantyú eltávolításával kezdődik. Ehhez húzza ki a dugókat egy csavarhúzóval, majd lazítsa meg azt a csavart, amely a kart és a beállító rudat egy hatszög segítségével köti össze.
  2. Fordítsa el a menetes gyűrűt egy csavarhúzóval úgy, hogy a keverő nem tud teljesen elfordulni, és a vízcső ne sérülhessen meg.
  3. A fogók eltávolítják a króm kupolát. Óvatosan, anélkül, hogy károsítaná a négygyűrűs gyűrűt. Csavarja le a műanyag gyűrűt. Ez segít megvizsgálni a szennyeződés jelenlétét vagy hiányát, valamint a vegyület integritását.
  4. Ha a szivárgási probléma a tömítésben van, akkor tisztítás után semmi többet nem kell tenni. Ha még a szivárgás is fennáll, folytasd a szétszerelést.
  5. Ha a labdát a csapócsapba helyezi, akkor fel kell emelnie a régiet. A fémgömbökben van egy kis lyuk, amely segít a szerkezet elfordításában. Ellenőrizni kell, hogy nincs-e kalapálás. Ebben az esetben új golyót kell vásárolnod.
  6. A pecsét alatt rugók működnek. Meghibásodás esetén a lapos csavarhúzó segít eltávolítani őket a későbbi csere esetén.
  7. A tömítés helyettesítése esetén speciális kenőanyagot kell használni a munka élettartamának növelése érdekében.
  8. A daru szerelése fordított sorrendben történik, és nem hordoz különleges nehézségeket. Miután bekapcsolta a vizet és ellenőrizte a keverő működtetését. Ha a szivárgás megszűnt, a javítás teljesnek tekinthető.

  Hogyan kell szétszerelni a csapot a fürdőszobában

  1. Zárja le a vízellátást, hogy megakadályozza a forró víz bekapcsolását működés közben.
  2. Távolítsa el a csavart, amely megnyomja a forgó mechanizmust. A rudat a karhoz is csatlakoztatja.
  3. Távolítsa el a szelepet a házból.
  4. Van egy olyan test is, amely a kart tetején helyezkedik el, és az anya a mosogatóba nyom. Az óramutató járásával megegyező irányba kell lennie.
  5. Továbbá a labdát vagy a lemezt megszüntetik. Óvatosan vegye le a reteszelő szerkezetet úgy, hogy ne törje meg az alkatrészeket.
  6. Bármelyik kapcsolónak alul van egy tömítése. A lapos csavarhúzó segítségével eltávolíthatja.
  7. Sokan, meghibásodás esetén azonnal javasolják az összes részlet megváltoztatását annak érdekében, hogy elkerülje a daru újra szétszerelését.

  Ha a hiba oka eltömődés, akkor távolítsa el az esetet a csapból és tisztítsa meg az alkatrészeket speciális folyadékkal történő megkenéssel. Ne felejtsük el a keverők tisztítószereinek kiválasztását és a rozsda megakadályozását.

  Kerámia lemezek keverőjének elve

  A kerámia csapok meglehetősen reményesek és évtizedekig szolgálhatnak. De ha hiba történik, sokan nem tudják megjavítani önmagukat. Aztán felmerül a kérdés: hogyan kell szétszerelni a grohe mixert. Ez az egyik legnépszerűbb vízvezeték-berendezések gyártója.

  Kerámia patronnal ellátott egykaros keverő eszköz: 1 - a keverő szabályozó fogantyúja; 2 - levegőztető, sugárszabályozó; 3 - kerámia patron; 4 - keverőház; 5 - rögzítő tartó rögzítő keverő; 6 - rugalmas tömlők a vízellátáshoz.

  A keverő szétszerelése problémás lehet, mivel a fogantyú egy csapásra lecsapható. Eltávolításához távolítsa el a csavarokat elrejtő védőburkolatot, majd egy kulcs segítségével csavarja le a rögzítőcsavart. A kar eltávolításához meg kell rázni egy kicsit. Ezután cserélheti ki a patront és szerelje össze a keverőt.

  Hogyan kell szétszerelni a csapot a fürdőszobában és a zuhanyfejen

  A zuhany állítható és rugalmas tömlővel. Födémre és falra is fel vannak osztva, és gyakran fel vannak szerelve a tartóra. A keverők és a frízzuhanyok, mint sok más modell, hajlamosak a kézi javításra szánt hibákra. Hogyan lehet szétszerelni a zuhanyt, helyes, egyszerű utasítások segítenek:

  • A fogantyút le kell csavarni az osztóról. Ehhez távolítsa el a kupakot az öntöződobozból.
  • Csavarhúzó használatával csavarja le a csavart, és vegye le az osztót a fogantyúról. Most tisztíthatja a lyukakat a plakkból és a piszokból. Ehhez használhat vezetéket.
  • Mosogatás után az öntöző kanna vízzel és rongygal törölje le a plakettet.

  Néha a régi lelkekben, akik nem rendelkeznek kapcsolóval, találkozhat a rozsdás csavarok problémájával, amelyeket nem lehet csavarhúzóval lecsavarni. Az öncsapos csavarok eltávolításának technológiája segíthet: a csavar közepén egy lyukat egy 2 mm-es lyukba kell fúrni, és forrasztással felmelegíteni kell a részt, amíg meg nem lágyul, majd az ügy marad egy csavarhúzóval.

  Néha a zuhany csapoknál nemcsak az öntöződoboz vagy a csaptelep, hanem a "zuhanyfülke" kapcsoló is lebomlik. A javítás megkezdése előtt tudnia kell, hogy milyen típusú kapcsoló van. különböztetünk meg:

  1. A. Ez egy fémkar a daru fogantyúi közé.
  2. Cork. Elég elavult modell. A kapcsoló középen helyezkedik el, és hosszabb ideig néz ki, mint a tekercsszelep. Amikor a parafa elfordul, a kivágások egybeesnek, és víz áramlik a zuhanyfejbe.
  3. Nehéz a kazettatípus javítása azért, mert nehéz megtalálni a további alkatrészeket, és törés esetén gyakran könnyebb új eszközt vásárolni.
  4. A kipufogó kapcsoló tetején vagy különálló egységben található. A fő jellemzője, hogy le tudja állítani a vizet, és a kifolyó helyzetében marad. Ez azt jelenti, hogy amikor legközelebb bekapcsolja a vizet, akkor a zuhanyfejből kilép.

  A szalagkapcsoló szétszereléséhez - mint minden esetben a vízvezeték elemzéséhez - a víz áramlását meg kell akadályozni. Ezután húzza ki a tömlőt a ganderrel. Ezután csavarja le az adaptert, vegye le a szelepet és vegye le a szelepet. Régi tömítések eltávolításra kerülnek, és újakat helyeznek a helyére.

  Hogyan szereljük fel a csapot a konyhában, ha lecsöpög: csináld magad javításra video utasításokkal

  Sok kellemetlenség érkezik a konyhai csapokban. Nem csak a pillanat nem kellemes pillanat, de a többletköltségek nyilvánvalóak.

  A probléma megoldásához kétféleképpen lehet - hívjon egy vízvezeték-szerelőt vagy javítsa meg a csapot. Eszközök és pótalkatrészek bármely hardverraktárban elérhetők.

  Még javítani kell.

  Előkészítő munka

  Amikor a csap csapódik, ne pánikjon azonnal. Szükség van a javításra és javításra. Ráadásul nem túl bonyolult.

  A daru javításához először előkészítő tevékenységeket kell végrehajtania. Nem bonyolultak, de kötelezőek. Ellenkező esetben nagyon komoly baj lehet.

  A daru javításához szüksége van:

  • zárja le a víz áramlását a csaphoz;
  • készítse elő az eszközt;
  • pótalkatrészek készítése (javító készlet);
  • készítsen tiszta rongyokat;
  • találjon egy darut, vagy nézzen meg egy videót a javításról.

  dvuhventilny

  Kétszelepes konyhai csapok a leggyakoribbak. Idővel víz alá kerülnek vagy szivárognak. Ez a szelepszár tömítésének vagy törésének rombolásából adódik. Ezeknek a problémáknak a megszüntetéséhez szét kell szedni a szelepet.

  A tömítés cseréje szükséges:

  • csavarja le a szelepet;
  • szerezzen be a régi tömítést;
  • telepítsen egy újat;
  • szerelje össze a darut.

  Javasoljuk, hogy a felületet egy csavarral érintkezzen egy vékony ruhával, nehogy véletlenül karcolja meg. A szárak cseréje egy törött szálon ugyanabban a sorrendben történik, mint egy tömítés cseréje. A daru összeszerelése után eltűnik a víz áramlása vagy aláásása.

  Néha ezek a csapok a csatorna találkozásánál futnak és még vizet is permeteznek. Ez annak a ténynek az eredménye, hogy a tartója laza volt, és a tömítés elkopott. Hibaelhárítás könnyen. Elegendő eltávolítani a lefolyót és cserélni a tömítését.

  Az anya összeszerelésekor szorosan húzza meg, de ne sokat. A forgatható lefolyónak egyszerűnek kell lennie, zavar nélkül. By the way, a kétszelepes csaptelepek a fürdőszoba és az mosdó ugyanúgy javításra kerülnek, mivel szerkezetük teljesen azonos.

  BALL

  A javítási eljárás a következő:

  • csavarja le a dekoratív kupak csavarját és távolítsa el;
  • távolítsa el a fogantyút és a daru tetejét;
  • cserélje ki a sérült patront;
  • szerezzen be a labdát, ha szükséges, cserélje ki az újat;
  • tisztítsa meg a csaptelep belsejét.

  Szerelje össze a csapot fordított sorrendben. A tisztítás után a csaptelep könnyedén és szivárgás nélkül kezd el dolgozni.

  kerámiai

  Ezen daruk alapja kerámia tárcsák, daru-tengelyes dobozok. Ezek egyszerűbbek a tervezésben és megbízhatóbbak. Ha egy ilyen csaptelep folyik, elég, ha egy kicsit meghúzza a záró anyát a testen. Ha a daru tovább áramlik, meg kell változtatnia a bozót. Nincs nehéz ebben, gondoskodni kell.

  Az eljárás a következő:

  • óvatosan húzza ki a műanyag kupakot;
  • vegye le a lendkereket;
  • csavarja le és kapja el a bokrot;
  • tisztítsa meg a csaptelep belsejét;
  • telepítsen egy új bokrot;
  • szerelje össze a darut.

  A szerelés fordított sorrendben történik. Rendszerint az összeszerelt daru hibátlanul működik. A gyakorlatban észrevehető, hogy az ilyen daruk évek óta képesek működni bontás nélkül és javítás nélkül.

  A gömbkeverő Frap szétszerelése

  A Frap mixer szétszerelése meglehetősen egyszerű.

  Nem különbözik egymástól ugyanannak a sorozatnak:

  • távolítsa el a fogantyút;
  • fordítsa el a gyűrűt egy csavarral úgy, hogy a keverő le legyen zárva;
  • óvatosan távolítsa el a króm kupolát;
  • csavarja le a chetyrehodnoy gyűrűn található műanyag gyűrűt;
  • ellenőrizze az ülések tisztaságát;
  • óvatosan távolítsa el a régi gömböt, kissé felemelve;
  • ellenőrizze a labdát a lyuk tisztaságában;
  • amikor a lyuk eltömődött, cserélje ki a labdát egy újjal;
  • ellenőrizze a gömb tömítéseit;
  • a csere után az összes ülést speciális zsírral kenjük;
  • óvatosan szerelje fel a csapot fordított sorrendben.

  A cseh Esko daruk nem olyan régen jelentek meg a piacon, de már sikerült megnyerni a vásárlók együttérzését. Mint minden modern csaptelep beépített kerámia patront is tartalmaz. Kényelmes a munka során, mivel a félfordulatú fogantyú vezérli. Csak fél fordulatot tesz a kinyitástól a víz bezárásához.

  Az Esko daruk gyártója tíz év garanciát vállal. A kiváló minőségű kivitelezés ellenére ez a konyhai csaptelep néha sikertelen. Ennek oka egyfelől magas üzemi terhelés, másrészt figyelmen kívül hagyása a gyártó ajánlásaival szemben.

  Mindenesetre, ha a daru meghibásodott - javításokat kell végezni. Csak javítani kell. Csakúgy, mint az összes hasonló csaptelep kerámia patronnal. Az egyetlen különbség az eszköz formájában van. Annak érdekében, hogy lazítsa meg ezt a csapot, szüksége lesz egy speciális csillagcsavarhúzóra. Bármelyik autóalkatrész-áruházban megvásárolható. A patron cseréje nem tartalmaz új árnyalatokat.

  Idővel a híres gyártóktól származó, akár nagyon jó minőségű daruk sajnos nem sikerülnek.

  A károsodás fő oka a mi hideg vízünk rossz minősége, amely sok szennyeződést tartalmaz. Beleértve a mechanikus. Ennek következtében a mozgó alkatrészek, különösen a tömítések gyorsan elhasználódnak, és a csaptelep nem tartalmaz vizet, szivárog.

  A helyreállításhoz elég gyakran elegendő a daru egyszerű szétszerelése a tömítéssel. Gyakorlatilag minden daru esetében nem nehéz és nem drága javítás végezhető.

  Nézzen meg egy videót, amelyben a szakember egyértelműen megmutatja, hogyan kell kijavítani egy csepegtető csapot a konyhában a saját kezével:

  Bármilyen típusú keverők összeszerelésére és szétszerelésére vonatkozó utasítások

  Annak ellenére, hogy megszokta a vízvezetékhez való alkalmazást, hogy egy saját rendszert telepítsen saját fürdőszobájába, néha megoldást kell találnia a keverő szétszerelésének problémájára. Ez különösen akkor hasznos, ha a kabinban lévő csaptelep vagy zuhany szivárog, és itt és most nincs lehetőség a vízvezeték-szerelő hívására. Az első, ami megoldja a problémát, hogyan kell szétszerelni a csapot a fürdőszobában, a vízellátó készülék meghibásodása.

  • 1 A készülék egyes funkciói a fürdőszobában
  • 2 Szelep típus
  • 3 Lékeverő
  • 4 Kerámia opció
  • 5 Mi lesz az elemzés?

  Néhány funkció a készülékek a fürdőszobában

  Érdemes megjegyezni, hogy a keverőberendezés felszerelése két ponton történik - a mosdó és a fürdő, vagy a zuhany alatt. Nem ritka, hogy a szerelés csak egy zuhanyra korlátozható, ha nincs csaptelep a mosdóban vagy a mosdóban. Ez a lehetőség a leggazdaságosabb és alkalmas a vidéki épületekhez. A csaptelepek a főcsapon közvetlenül a fürdőszobába vannak szerelve, és két, vagy egy szelep állítható.

  A legismertebb gyártó cégek grohe és frap. A leggyakoribbak az egykarú modellek, amelyek összekeverik a hideg és meleg vizet. A keverőnek van egy kifolyója, egy golyós szelep, nem számítva a zuhanyfejet. Ezenkívül a rendszernek olyan karja van, amely a vizet a kifolyócsőből a zuhanycsőbe kapcsolja.

  Szelep típus

  Az ilyen típusú eszköz, legyen az grohe vagy frap, részletesen megtekinthető az interneten található videón. Egy ilyen keverőnek köszönhetően nemcsak a vízellátás hőmérsékleti módját, hanem a nyomás is szabályozható. Mielőtt megbeszélnénk, hogyan lehet szétszerelni a csapot egy "szelep" típusú fürdőszobában, ki kell választanunk az összetevőket:

  • ház;
  • kifolyó;
  • Kapuk, amelyeken keresztül váltás történik;
  • Bucs daru.

  Ez a fajta csapok pedig olyan modellekkel vannak felosztva, amelyeknek egy tee-e van (szelep és csaptelep pontosan és közvetlenül a testbe van szerelve) és fúvókákkal, amikor a csatlakozás a fúvókákon keresztül történik.

  A keverő grohe és frap szétszerelésének meghatározásához előzetesen megvizsgálhatja az interneten található videót, valamint egy csavarhúzóval és egy állítható csavarkulccsal.

  Mielőtt a rendszer elemzését elvégezné, ki kell kapcsolni a hideg és meleg vízellátást. Ezután csavarja le a csavart a szelepcsatlakozó alatt. Ez az elv ugyanaz, függetlenül a keverő modelltől, legyen az grohe vagy frap. Ezt követően egy csavarkulccsal ki kell csavarni a szelepet, amelyet a tengelydoboznak neveznek. Ezt követően ismételje meg a második szelepet.

  Ha a mixerben semmi sem aggasztó, akkor egy ilyen típusú termék szétszerelésére van szükség annak biztosítása érdekében, hogy a tengelykazetta ne kopjon ki. Ehhez még akkor is szükség van, ha a készüléket a zuhanyzóba szerelik, vagy golyósorsós rendszer.

  Lever keverő

  A szelepkeverőn kívül néhány tervet fogunk kidolgozni egy olyan kar-keverő elemzésére, amely bonyolultabb rendszerrel rendelkezik, de gyakran fel van szerelve egy gömbcsapon is. A golyó mozgása rúd segítségével állítható be. Ugyanakkor érdemes megjegyezni, hogy a vörösfejű rendszer javítása rendkívül ritka jelenség, ha ilyen rendszer nem működik, akkor ki kell cserélni.

  Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan műveletet, amelyek egy kar eszköz elemzésére használhatók, akár grohe, akár frap gyártóként:

  • Távolítsa el a kupak kupakját. Ezt csavarhúzóval lehet lezárni.
  • Csavarja ki a csavart a hatszög segítségével.
  • A kart el kell távolítani a tokról, és alatta az esetet egy csavarhúzóval le kell fedni.
  • Ezután elvégezzük ugyanazt a manipulációt a bütykös alátéttel.
  • Vessük ki a labdát a nyeregből.
  • Most a daru, a grohe és a frap elválik.

  Kerámia opció

  A harmadik típusú eszköz, amely a grohe sorban van, egy kerámia keverő. Gyakran jön a zuhany, és a szétszerelés a következő lépéseken keresztül történik:

  • A dugót egy csavarhúzóval távolítsa el.
  • Csavaros eltávolítás hexagonikus billentyűvel.
  • Távolítsa el a daru és a zuhanykart.
  • Csavarja le az anyát és távolítsa el a patront.

  Mi lesz az elemzés?

  Gyakran a keverőrendszert úgy tervezték, hogy a javítás céljából végzett elemzés nem eredményez pozitív eredményt. Ez annak köszönhető, hogy a legtöbb keverő nem képes a javítások elvégzésére. A rendszer időszerű elemzésével azonban megakadályozhatja a teljes károsodást, mert például az ilyen alkatrészek kopása azonnal látható lesz. Ezenkívül különféle hibák jelennek meg a szétszerelés során, például a túlzott mennyiségű mészhalmozódásnál. Miután eltávolította az összetevőket a mészből, jelentősen meghosszabbíthatja az eszköz élettartamát.

  Egy külön beszélgetés egy speciális kazettán alapuló kerámia típusú keverőt érdemel. Meghibásodás esetén szem előtt kell tartani, hogy nem javítható.

  Meg kell jegyezni, hogy a keverő szétszerelése, függetlenül a gyártótól (grohe stb.), Tisztán mechanikus jelenség. Ennek megfelelően, kompetens megközelítés alapján, még egy amatőr is szétszerelheti a csapot bármilyen típusú fürdőszobában.

  Az egykaros keverő szétszerelése - lépésről lépésre

  Mivel a legfrekventáltabb csaptelepek a fürdőszobák és konyhák számára, az egykaros csaptelepek az egyszerű és elegáns csapok megérdemelt hírnevét szerezték. Az ilyen típusú szelepek tartóssága ellenére a szerkezeti elemek végül elhasználódnak, és a keverő meghibásodik. Ebben az esetben a készülék szétszerelése és hibás alkatrészek cseréje szükséges. Az egyszerű eszköz és a tartalék alkatrészek rendelkezésre állásának köszönhetően a modern szelepek teljesítményének visszaállítása elhalasztja a vízvezeték-szerelő hívását, és megkezdi a független javítást. Az egyetlen dolog, amit meg kell tennie, hogy megértsük a design minden típusú egykaros keverők és javítása és karbantartása.

  Egykaros keverő

  A keverő kimenetén lévő víz nyomását és hőmérsékletét a kar helyzetének szabályozza. Ugyanakkor a nyomás egyenletesen változik, amikor a fogantyút függőleges irányba mozgatja, és a hőmérsékletet - amikor a joystick helyzetét vízszintes síkban változtatja. A könnyű beállítás a daru eredeti kialakításának köszönhető, amely az alábbi részekből áll:

  • keverőház;
  • kar (fogantyú, joystick) keverő;
  • házburkolat;
  • cserélhető patron;
  • szellőztetővel;
  • rögzítő konzol;
  • alsó rész a rugalmas bélés csatlakoztatásához. Az egykaros keverőszerszám középpontjában egy cserélhető patron található.

  A karban levő csapok közötti különbségek mind a külső kialakításban, mind pedig a cserélhető patronban vannak.

  Az egykaros keverők nagyszámú változatának ellenére kétféleképpen oszthatók meg, az eszköz darusdobozától (felcserélhető elemtől) függően:

  • kerámia patronos keverők;
  • golyóscsap csapok.

  Mindkét típusú szelepnek előnyei és hátrányai vannak.

  Ball patron daru

  A patron neve a fő elem alakjának köszönhető. A szabályozó eszköz egy üreges golyó alakú, három lyukkal a vízáramláshoz. A házba egy patronhüvely segítségével van beépítve. A szükséges tömítést rugós PTFE betétek hozták létre, további rögzítés, amely a folyadéknyomás miatt következik be. A tömítések anyaga egyszerűen lecsúszik a gömbön a hüvelyen belül. A szükséges víznyomást a gömb és a ház burkolatainak részleges vagy teljes átfedése biztosítja, és a hőmérséklet-beállítást - kombinációik variánsai révén. Annak a ténynek köszönhetően, hogy a víz keveredik a golyó belsejében, a patron méretezésnek van alávetve. Ez az egyik oka annak, hogy letilthatja. A golyóscsapok egyéb hátrányai a következők:

  • alacsony fenntarthatóság;
  • viszonylag magas költségek;
  • gyors kopás gumi tömítések.

  Ennek ellenére a gömb alakú szelepek tökéletesen ellenállnak a hidraulikus ütéseknek és nyomáscsökkenéseknek, továbbá alacsonyabb érzékenységük van a csapvízben lévő zárványokra.

  Kerámia patron keverő

  A korszerű, cserélhető patronokat kerámia lapokblokkokkal sok felhasználó ismeri fel. Az ilyen megoldás tartóssága és a viszonylag alacsony költség lehetővé tette az árcsökkentésüket, valamint a javítások költségeit bontás esetén.

  Az ilyen típusú kialakítás megbízhatóságát két vagy három kerámialemez biztosítja ultrahang segítségével. Ennek az osztálynak a mechanikai köszörülésének pontossága lehetővé tette az alkatrészek szükséges sima simaságának elérését, ami hozzájárul a munkadarabok tökéletes összekapcsolásához.

  A kerámia patronlemezek sima és csendes mozgása a teljes élettartam során biztosított.

  A lemezek egymás fölött helyezkednek el, és lyukak vannak a víz áthaladásához. A felső lemez a vezérlő rúdra van rögzítve, és az alsó lap mereven be van helyezve a patronházba. A forgatógomb elforgatásakor a tárcsák egymáshoz képest elmozdulnak, így a lyukak részben vagy egészben egybeesnek. Ennek következtében a folyadék keveredik. A fej nagysága a felső lemez mozgatásával változik.

  Mixer kazetták

  A három kerámia lemezzel ellátott patronoknál a középső elem mozgatható. Az ilyen eszközöket kifejezetten kisnyomású vízvezetékekre tervezték. Jellemzőik a víz keverése a lemezek között, de a szeleptestben, ami jelentősen csökkentheti a készülék hidraulikus ellenállását.

  Háromlemezes kerámia patronok ideálisak az alacsony nyomású vízvezetékekhez, mivel ezek nem csökkentik a víznyomást, ha összekeverik.

  A kerámiatestekkel ellátott patronok hátránya a mechanikai zárványokra való érzékenységük. A kisméretű homok vagy söpredék csiszoló hatása hozzájárul a berendezések gyors kudarcához. Az ilyen daru-dobozok méltóságát azonban nem lehet megjegyezni: alacsonyabb árat kínálnak, és a csere sem jelent nehézséget még a fémmegmunkálás nélküli munkatársak számára sem.

  A mechanikus víztisztító szűrők beépítése jelentősen növeli a golyós- és patronos típusú keverők élettartamát.

  Szükséges eszközök

  A fürdőszoba és a konyha egykaros keverőjének szétszerelése egyszerű. Az egyetlen nehézség, amellyel felmerülhet, az a kar alsó részén lévő skála kialakulása és a patrontartóhoz tapadás. A többi munkának szüksége lesz:

  • egy csavarhúzó készlet;
  • hex kulcsok készlete;
  • villáskulcsok és villáskulcsok;
  • hosszú orrú fogó vagy kerek fogó;
  • egy kés

  Ha nem tudja, melyik patront telepíti a keverőbe, akkor mielőtt vásárolna egy cserealkatrészet, szedje szét a csapot, és távolítsa el a hibás mechanizmust. Ha vele vagy a piacon vagy az építőipari hipermarketben jársz, akkor biztos lehetsz benne, hogy egy hasonló formatervezésű patront vásárolt.

  A keverő analízise kerámia patronnal

  Ugyanúgy, mint a vízvezeték-szerelő berendezések javításával vagy üzembe helyezésével, a lakás bejáratánál le kell vágni a vízellátást. Ezután győződjön meg róla, hogy a konyhában vagy a fürdőszobában lévő szelepeket nyitva tartja, ellenőrizze, milyen szorosan zárják le a csapszelep csapjait. Ezenkívül készítsen minden medencét és rongyot a szétszerelés során elszivárgott víz eltávolítására.

  A mosogatóba ágyazott csaptelepek gumi tömítés vagy patron formájában jelentkezhetnek, ha a készülék szivárog, ha sérült vagy kopott. A hibaelhárításhoz használja a szétszerelési utasításokat:

  1. Távolítsa el a csapot. Ehhez az állítható csavarkulccsal csavarja le a rugalmas csatlakozó anyákat, majd emelje fel a keverőt a mosogató fölé és csavarja le a tömlőket az ülésekről.

  Megjegyzés: Néhány daru dekoratív burkolattal van ellátva, amelyet az első lépcsőben eltávolítanak. Ugyanakkor óvatosan kell eljárni, mivel a védőelemek gyakran törékeny ötvözetekből készülnek.

 • Kést vagy vékony lapos csavarhúzót használjon, húzza ki és vegye le a kupakot.
 • A hatlapú kulcs használatával csavarja le a rögzítőcsavart.
 • Távolítsa el a kart. Ebben az esetben a probléma lehet a testhez tapadása. A keverő hosszú távú működésének következményeinek kiküszöbölésére a forró vízzel való párosítás helyén lehet itatni, vagy olajjal kezelve
 • Távolítsa el a védőburkolatot, majd csavarja le a szorító anyát. Az utóbbi két típusból áll: a nyitott csavarkulccsal vagy a széleken lévő hornyokkal. Lehet, hogy hosszú fogó fogantyúkat használ a folyamat során.
 • Húzza ki a patront a házból.
 • Fontos: győződjön meg róla, hogy a patron helyzetét a keverőházban megjegyzi vagy felhívja, hogy új alkatrész beszerelésekor szerelje össze a készüléket.

  Videó utasítás a patronos keverő szétszerelésénél

  A kerámia patron további szétszerelése értelmetlen, mivel nem javítható és fogyasztható. A cserealkatrész kiválasztásakor a szilikon tömítőelemeket előnyben részesítse. Tartósabbak és nem fogékonyak a nedvesség káros hatásaira.

  Szerelje le a golyós típusú keverőt

  Készüljön fel a munkára ugyanúgy, mint a fenti esetben. Az első lépések során meg kell érteni, hogy a gömb alakú patront tartalmazó keverők kevésbé karbantarthatók, mint a kerámia társaik, ezért készen kell állni a daru teljes cseréjére. Ha a meghibásodást gyenge vízfej okozza a kifolyó kiömlésén vagy a cső enyhén szivárgott, akkor a keverő önszétválasztása és javítása megoldhatja a problémát.

  A gyenge vízáram azt jelezheti, hogy a lélegeztetőgép hálója szennyeződéssel vagy léptékkel van eltömődve. A tisztításhoz csavarja le az anyát a csapócsőből, távolítsa el és mossa le a részt egy erős sugár alatt. Ezután gyűjtsük össze a kifolyót fordított sorrendben.

  Amikor egy szelep szivárog, szükségessé válik a gumitömítések új elemekkel történő cseréje. A következő sorrendben járjon el:

  1. Távolítsa el a vörös-kék sapkát és távolítsa el a kar rögzítőcsavarját.
  2. Távolítsa el a kart. Erőfeszítéssel, ne felejtsük el, hogy a költségvetési daruk kazettáinak, házainak és rúdjainak rendkívül alacsony a szilárdsága.
  3. A csavarhúzót a dugó hornyaira nyomva forgassa el a menetes csatlakozást az óramutató járásával megegyező irányba.
  4. Húzza le a kupolát egy fogópárral. Ezután távolítsa el a műanyag védőelemet. A szelep szivárgása leggyakrabban a pecsét kopásának, amely a műanyag részen található.
  5. Húzza ki a labdát a hüvelyből. Ha a gömb alakú elem sérült vagy deformálódott, ki kell cserélni.
  6. Egy lapos, vékony csavarhúzó segít a rugós betétek eltávolításában. Az utóbbi cseréjekor új rugókat kell felszerelni, mivel idővel elveszítik a merevségüket.
  7. A tömítőelemek cseréje után szerelje fel a labdát, majd szerelje be a keverő többi részét.
  8. A víz csatlakoztatásához ellenőrizze az eszköz egészségi állapotát különböző nyomáson és hőmérsékleten.
  Scheme parsing ball mixer

  Videó: hogyan kell szétszerelni a gömbcsapot

  Tipp: a keverő összeszerelésekor győződjön meg róla, hogy a mozgó alkatrészeket szilikonzsírral kenje meg.

  Kerámia kerámia vagy gömb keverők szétszerelése lehetséges bárkinek, aki valaha tartotta a kezét. A csapok kialakításának egyszerűsége nagy valószínűséggel teszi lehetővé az eszközök működésének teljes visszaállítását anélkül, hogy a tapasztalt vízvezeték-szerelő szolgáltatásokat igénybe kellene vennie.